Våtdräkt Bäst i Test: Några av de bästa billiga våtdräkterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

För att hålla dig isolerad och varm när du ger dig ut i vattnet är en perfekt utformad våtdräkt ett måste. Dessa tillåter dig att njuta av flera olika sorters vattensporter utan kyla eller obehag. Att hitta rätt våtdräkt är dock inte alltid den enklaste uppgiften, så vi har skapat en händig topplista som är baserad på expertrecensioner och kundomdömen så att du ska få en översikt av de bästa våtdräkterna. Skrolla ner och hitta din favorit!

Du måste tänka på detta innan du köper en våtdräkt:

 • Vid vilken temperatur? Det finns olika typer av våtdräkter som täcker olika delar av kroppen, så se till så att du väljer rätt. Vilken modell du väljer beror bland annat på vilken sport du ska utöva: Vindsurfing kräver exempelvis en varmare och mer heltäckande våtdräkt medan inland surfing inte har samma krav.
 • Vilken storlek? Det är ett måste att våtdräkten som du väljer har den rätta storleken för att isolera och hålla dig varm. Säkerställ därför att våtdräkten som du beställer har precis den rätta storleken för dig.
 • Var sitter blixtlåset? Välj gärna en våtdräkt med blixtlås över bröstet då det inte är lika lätt för vattnet att komma in. Trots detta finns det dock många högkvalitativa modeller med blixtlås baktill som även är värda att kika på.
 • Kvalitet över pris: En dåligt utformad våtdräkt kan lätt förstöra turerna ute på vattnet, så när det kommer till att köpa just våtdräkter bör kvaliteten alltid vara viktigare än priset. Lyckligtvis nog listar vi nedan våtdräkter som både är högkvalitativa och kommer till ett rimligt pris.

arrow-more

 


Orca Open Water våtdräkt Dam – snygg våtdräkt med utmärkt passform

Redaktörens val

Introduktion

Först ut har vi en våtdräkt för kvinnor som ger dig ett ypperligt skydd ute i vattnet. Orca Open Water våtdräkt för kvinnor är den flexibla utrustningen som aldrig sviker dig. Hos Google Shopping har våtdräkten fått kundbetyg på sammanlagt 4,8 av 5, så visst är det här en produkt som uppskattas på ett storslaget vis.

Om Orca Open Water våtdräkt för kvinnor

Orca Open Water TRN Core våtdräkt för kvinnor är en svart våtdräkt med orangea detaljer som ger dig flexibilitet i vattnet. Du har möjligheten att välja mellan fem olika storlekar som vänder sig till dig från 46 kg till 79 kg, så se till så att du satsar på den varianten som passar dig. Våtdräkten har en tjocklek på 3 mm för 77 % mer skydd. Känn dig alltid varm och isolerad när du använder dig av den högkvalitativa Orca Open Water våtdräkt för kvinnor.

Fördelar

 • Flexibel
 • 3 mm tjocklek garanterar 77 % mer skydd
 • Extra flytkraft
Nackdelar

 • Ligger in en högre prisklass

Specifikationer:

Från märket Orca
Fem olika storlekar att välja mellan
Dragkedja i ryggen
365 dagars bytesrätt
Gratis reparation ingår
3 mm tjock


Orca Sonar våtdräkt man – lyxig modell med förbättrad hydrodynamik

Det bästa premiumval

 

Orca_Sonar

 

Introduktion

Nästa våtdräkt på vår lista är en herrmodell som säkerställer att du enkelt tar dig fram i vattnet på ett flexibelt och optimalt vis. Orca Sonar våtdräkt man kommer med en snygg design i svart och rött och har en tjocklek på upp till 5 mm för att ge dig det perfekta skyddet i det kyliga vattnet. Med kundbetyg på 4,7 av 5 hos Google Shopping anser kunder att det här är en våtdräkt som definitivt är värd att satsa på.

Om Orca Sonar våtdräkt man

Orca Sonar våtdräkt man finns att beställa i en av sju storlekar så att passformen ska bli rätt för dig. Våtdräktens armar har en tjocklek på 1,5 mm och ger dig maximal flexibilitet. Samtidigt har ryggen en tjocklek på 2 mm, bröstet/benen en tjocklek på 3 mm och magen en tjocklek på hela 5 mm. Med den här våtdräkten blir det därför inga problem att hålla dig varm i alla lägen.

Fördelar

 • Perfekt kombination av flytkraft och flexibilitet
 • Förbättrad hydrodynamik
 • Mycket bekväm att bära
Nackdelar

 • Ganska dyr

Specifikationer:

Från märket Orca
Kommer i en design med svart och rött
Förbättrad hydrodynamik
Aerodome teknologi
Kommer i sju storlekar
1,5 till 5 mm tjocklek


Aqua Sphere Stingray Junior våtdräkt Neopren 1-14 år – designen ger optimerad rörelsefrihet 

Bäst våtdräkt för 1-14 åringar

 

Aqua_Sphere_Stingray

 

Introduktion

Inte är det bara spännande för de vuxna att ge sig ut på vattenaktiviteter, utan detta är någonting som barn utan tvekan också kommer att uppskatta. Just därför är nästa våtdräkt på listan framställd för att passa 1 – 14 åringar beroende på storleken som du beställer, och dess kundbetyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping talar för att det här är en våtdräkt som du inte vill missa.

Om Aqua Sphere Stingray Junior våtdräkt Neopren 1-14 år

För en blandning mellan utmärkt flytkraft och skön isolering är Aqua Sphere Stingray Junior våtdräkt Neopren 1-14 år framställd i både 2 mm neopren och lycra. På så vis kan din son eller dotter dra nytta av våtdräkten vid många olika tillfällen. Dräktens neopren har ett 100 % skydd mot solens UVA- och UVB-strålar, och då det finns olika storlekar att välja mellan kan du hitta en våtdräkt som passar just ditt barn oavsett om han eller hon är 1 eller 14 år gammal.

Fördelar

 • Tillverkad i 2 mm neopren och stretchigt lycra
 • Bjuder på optimerad rörelsefrihet
 • UVA- och UVB-skydd
Nackdelar

 • Våtdräktens ben hade kunnat vara längre

Specifikationer:

Från märket Aqua Sphere
Finns i tre olika färger
Storlekar som passar barn från 1 till 14 år
Tillverkad i 2 mm neopren och lycra
100 % skydd mot UVA- och UVB-strålar
Skräddarsydd för bra passform


Skillnaden mellan en heltäckande och shortie våtdräkt

Den enkla förklaringen till vad skillnaden är mellan en heltäckande och en shortie våtdräkt är att den förstnämnda täcker hela kroppen förutom huvudet, händerna och fötterna. Den sistnämnda täcker enbart torso, överarmarna och låren.

En heltäckande våtdräkt är den perfekta lösningen när det är kallt ute och du därför är i behov av en mer täckande och isolerande våtdräkt. Shortie våtdräkten, å andra sidan, kan du satsa på under sommarhalvåret, och den här varianten säkerställer att du kan ta dig fram på ett lite mer flexibelt sätt utan att känna dig begränsad.

Vilken storlek och tjocklek behövs?

Om du utöver vindsporter är det bäst att bära en ganska varm och isolerad våtdräkt, men tjockleken beror även på temperaturen i vattnet. Om den ligger på 19 grader räcker det med en 2mm våtdräkt till dam, herr eller junior. Om det dock är så kallt som minus 6 grader eller kyligare än så kan du behöva en våtdräkt som har en tjocklek på hela 7mm.

Även storleken bör du välja noga. Om din våtdräkt till barn, män eller kvinnor är för stor kommer det in vatten, vilket resulterar i att dräkten inte isolerar som den ska. Lägg därför stort fokus på att hitta en våtdräkt som passar just dig och som håller dig varm oavsett vilka vattenaktiviteter du har planer på att utöva. Allt från simning, surf och dykning kräver den optimala utrustningen i alla lägen.

Underhåll av våtdräkten och passande tillbehör

För att säkerställa att din våtdräkt håller under en så lång tid som möjligt finns det vissa saker som bör undvikas. Se bland annat till så att du aldrig viker och förvarar din våtdräkt när den fortfarande är våt eftersom det i värsta fall kan bildas mögel om du inte är försiktig. Använd inte heller varmt vatten för att skölja av dräkten, och kör den inte i tvättmaskinen. Om du har dessa punkter i åtanke kan du förvänta dig en våtdräkt som finns där för dig i många år.

Gällande tillbehör är det möjligt att köpa till bland annat huvor, handskar och våtdräktstövlar. Dessa hjälper dig inte bara att hålla dig varm när kylan börjar dra in, utan utrustning såsom stövlarna skyddar dina fötter från hårda och obekväma underlag. För att ta reda på mer, ta en tur över till King of Watersports.

Att tänka på innan du köper din våtdräkt

Innan du dyker ner i ett våtdräktköp finns det fler än några få punkter som du bör ta hänsyn till. Utöver att besluta dig för vilken prisklass du vill lägga dig i ska du säkerställa att du får en storlek som erbjuder perfekt passform och en tjocklek som håller dig varm när kylan drar in. Se därför till så att du läser produktbeskrivningarna noga och väljer en våtdräkt som uppfyller just dina önskemål och behov. För en guide som går på djupet, besök Aggie Surf Shop och ta reda på mer. Om du älskar vattensporter vill du heller inte missa topplistan över de bästa SUP-brädorna!

Hur varm din våtdräkt bör vara

Att köpa en våtdräkt till SUP, en våtdräkt till vindsurfing eller en våtdräkt till simning kan se lite annorlunda ut, och detta på grund av temperaturen. Kallare vattentemperaturer kräver tjockare våtdräkter som håller dig varm, så om du har planer på att ge dig ut i vattnet när vattentemperaturen ligger på runt 12 grader är det viktigt att din våtdräkt har en tjocklek på cirka 4 mm.

Om det är kallare än så ska våtdräkten vara tjockare och om det är varmare kan du klara dig med en tunnare modell. För mer information kring ämnet så att du helt säkert finner en bäst i test våtdräkt, besök Wetsuit Outlet.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Hitta passande varor för dig oavsett produktkategori med hjälp av Google Shopping. Den här tjänsten gör det möjligt för dig att jämföra priser mellan olika försäljare så att du ska få dina favoritvaror till ett pris som känns rätt för dig.

Du kan se Orca Open Water TRN Core våtdräkt för kvinnor kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Orca Sonar våtdräkt man kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Aqua Sphere Stingray Junior våtdräkt Neopren 1-14 år kundomdömena genom att klicka här
Du kan se ZONE3 Advance våtdräkt – Svart/Röd/Lila till Barn kundomdömena genom att klicka här

King of Watersports

Hos King of Watersports kan du beställa sportutrustning av olika slag. Våtdräkter, utrustning till kite surfing, SUP-surfing, windsurfing och mycket mer går att få tag på i den här webbutiken. På så vis kan du ta dina vattensportsäventyr till en ny nivå.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

Aggie Surf Shop

Aggie Surf Shop är en butik där du kan införskaffa dig surfutrustning tillsammans med fräcka klädesplagg. De bjuder både på en webbutik samt en fysisk butik i Storbritannien, och det finns därtill diverse guider som du kan läsa på sidan för att ta reda på vilken utrustning som blir rätt för just dig.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här

Wetsuit Outlet

Wetsuit Outlet är en butik där du bland annat kan hitta våtdräkter, SUP-brädor, seglingsutrustning och många fler produkter som har att göra med vattensport. Läs också deras guider för att säkerställa att du hittar de rätta produkterna.

Artikeln uppdaterades senast: Oktober 2021
Läs hela artikeln här


Frågor och svar

Vilken våtdräkt ska man välja?
Det finns modeller i många olika prisklasser, passformer och designs, så i slutändan beror det på vilken vattensport du ska utöva.
Hur ska en våtdräkt sitta?
För en så välisolerad känsla som möjligt är det viktigt att våtdräkten inte sitter för löst. Annars kan det snabbt bli både obekvämt och kallt.
Vad har man under en våtdräkt?
Du har på dig badkläder under din våtdräkt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta