Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Våtdräkt Bäst i Test: Några av de bästa billiga våtdräkterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD juni 4, 2024.

Våtdräkt Bäst i Test: Några av de bästa billiga våtdräkterna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

För att hålla dig isolerad och varm när du ger dig ut i vattnet är en perfekt utformad våtdräkt ett måste. Dessa tillåter dig att njuta av flera olika sorters vattensporter utan kyla eller obehag. Att hitta rätt våtdräkt är dock inte alltid den enklaste uppgiften, så vi har skapat en händig topplista som är baserad på expertrecensioner och kundomdömen så att du ska få en översikt av de bästa våtdräkterna. Skrolla ner och hitta din favorit!

Senast ändrad:

I dag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Våtdräkt Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Orca Open Water våtdräkt Dam – snygg våtdräkt med utmärkt passform:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Flexibel
 • 3 mm tjocklek garanterar 77 % mer skydd
 • Extra flytkraft
 • Fem olika storlekar att välja mellan

Nackdelar

 • Ligger in en högre prisklass

Först ut har vi en våtdräkt för kvinnor som ger dig ett ypperligt skydd ute i vattnet. Orca Open Water våtdräkt för kvinnor är den flexibla utrustningen som aldrig sviker dig. Hos Google Shopping har våtdräkten fått kundbetyg på sammanlagt 4,8 av 5, så visst är det här en produkt som uppskattas på ett storslaget vis.Orca Open Water TRN Core våtdräkt för kvinnor är en svart våtdräkt med orangea detaljer som ger dig flexibilitet i vattnet. Du har möjligheten att välja mellan fem olika storlekar som vänder sig till dig från 46 kg till 79 kg, så se till så att du satsar på den varianten som passar dig. Våtdräkten har en tjocklek på 3 mm för 77 % mer skydd. Känn dig alltid varm och isolerad när du använder dig av den högkvalitativa Orca Open Water våtdräkt för kvinnor.

Mer om Orca Open Water våtdräkt Dam – snygg våtdräkt med utmärkt passform

Orca Open Water TRN Core våtdräkt för kvinnor är en svart våtdräkt med orangea detaljer som ger dig flexibilitet i vattnet. Du har möjligheten att välja mellan fem olika storlekar som vänder sig till dig från 46 kg till 79 kg, så se till så att du satsar på den varianten som passar dig. Våtdräkten har en tjocklek på 3 mm för 77 % mer skydd. Känn dig alltid varm och isolerad när du använder dig av den högkvalitativa Orca Open Water våtdräkt för kvinnor.

Orca Sonar våtdräkt man - lyxig modell med förbättrad hydrodynamik

Dagens bästa priser och erbjudanden på Orca Sonar våtdräkt man:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Förbättrad hydrodynamik
 • Mycket bekväm att bära
 • Kommer i en design med svart och rött
 • Bra kombination av flytkraft och flexibilitet

Nackdelar

 • Ganska dyr

Nästa våtdräkt på vår lista är en herrmodell som säkerställer att du enkelt tar dig fram i vattnet på ett flexibelt och optimalt vis. Orca Sonar våtdräkt man kommer med en snygg design i svart och rött och har en tjocklek på upp till 5 mm för att ge dig det perfekta skyddet i det kyliga vattnet. Med kundbetyg på 4,7 av 5 hos Google Shopping anser kunder att det här är en våtdräkt som definitivt är värd att satsa på.

Mer om Orca Sonar våtdräkt man

Orca Sonar våtdräkt man finns att beställa i en av sju storlekar så att passformen ska bli rätt för dig. Våtdräktens armar har en tjocklek på 1,5 mm och ger dig maximal flexibilitet. Samtidigt har ryggen en tjocklek på 2 mm, bröstet/benen en tjocklek på 3 mm och magen en tjocklek på hela 5 mm. Med den här våtdräkten blir det därför inga problem att hålla dig varm i alla lägen.

Aqua Sphere Stingray Junior våtdräkt Neopren 1-14 år - designen ger optimerad rörelsefrihet 

Dagens bästa priser och erbjudanden på Aqua Sphere Stingray Junior våtdräkt Neopren 1-14 år :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Tillverkad i 2 mm neopren och stretchigt lycra
 • Bjuder på optimerad rörelsefrihet
 • UVA- och UVB-skydd

Nackdelar

 • Våtdräktens ben hade kunnat vara längre

Inte är det bara spännande för de vuxna att ge sig ut på vattenaktiviteter, utan detta är någonting som barn utan tvekan också kommer att uppskatta. Just därför är nästa våtdräkt på listan framställd för att passa 1 – 14 åringar beroende på storleken som du beställer, och dess kundbetyg på 4,8 av 5 hos Google Shopping talar för att det här är en våtdräkt som du inte vill missa.

Mer om Aqua Sphere Stingray Junior våtdräkt Neopren 1-14 år

För en blandning mellan utmärkt flytkraft och skön isolering är Aqua Sphere Stingray Junior våtdräkt Neopren 1-14 år framställd i både 2 mm neopren och lycra. På så vis kan din son eller dotter dra nytta av våtdräkten vid många olika tillfällen. Dräktens neopren har ett 100 % skydd mot solens UVA- och UVB-strålar, och då det finns olika storlekar att välja mellan kan du hitta en våtdräkt som passar just ditt barn oavsett om han eller hon är 1 eller 14 år gammal.

4 saker att tänka på innan du köper våtdräkt

 • Vid vilken temperatur?

  Det finns olika typer av våtdräkter som täcker olika delar av kroppen, så se till så att du väljer rätt. Vilken modell du väljer beror bland annat på vilken sport du ska utöva: Vindsurfing kräver exempelvis en varmare och mer heltäckande våtdräkt medan inland surfing inte har samma krav.

 • Vilken storlek?

  Det är ett måste att våtdräkten som du väljer har den rätta storleken för att isolera och hålla dig varm. Säkerställ därför att våtdräkten som du beställer har precis den rätta storleken för dig.

 • Var sitter blixtlåset?

  Välj gärna en våtdräkt med blixtlås över bröstet då det inte är lika lätt för vattnet att komma in. Trots detta finns det dock många högkvalitativa modeller med blixtlås baktill som även är värda att kika på.

 • Kvalitet över pris

  En dåligt utformad våtdräkt kan lätt förstöra turerna ute på vattnet, så när det kommer till att köpa just våtdräkter bör kvaliteten alltid vara viktigare än priset. Lyckligtvis nog listar vi nedan våtdräkter som både är högkvalitativa och kommer till ett rimligt pris.

arrow-more

Skillnaden mellan en heltäckande och shortie våtdräkt

Den enkla förklaringen till vad skillnaden är mellan en heltäckande och en shortie våtdräkt är att den förstnämnda täcker hela kroppen förutom huvudet, händerna och fötterna. Den sistnämnda täcker enbart torso, överarmarna och låren.

En heltäckande våtdräkt är den perfekta lösningen när det är kallt ute och du därför är i behov av en mer täckande och isolerande våtdräkt. Shortie våtdräkten, å andra sidan, kan du satsa på under sommarhalvåret, och den här varianten säkerställer att du kan ta dig fram på ett lite mer flexibelt sätt utan att känna dig begränsad.

Vilken storlek och tjocklek behövs?

Om du utöver vindsporter är det bäst att bära en ganska varm och isolerad våtdräkt, men tjockleken beror även på temperaturen i vattnet. Om den ligger på 19 grader räcker det med en 2mm våtdräkt till dam, herr eller junior. Om det dock är så kallt som minus 6 grader eller kyligare än så kan du behöva en våtdräkt som har en tjocklek på hela 7mm.

Även storleken bör du välja noga. Om din våtdräkt till barn, män eller kvinnor är för stor kommer det in vatten, vilket resulterar i att dräkten inte isolerar som den ska. Lägg därför stort fokus på att hitta en våtdräkt som passar just dig och som håller dig varm oavsett vilka vattenaktiviteter du har planer på att utöva. Allt från simning, surf och dykning kräver den optimala utrustningen i alla lägen.

Underhåll av våtdräkten och passande tillbehör

För att säkerställa att din våtdräkt håller under en så lång tid som möjligt finns det vissa saker som bör undvikas. Se bland annat till så att du aldrig viker och förvarar din våtdräkt när den fortfarande är våt eftersom det i värsta fall kan bildas mögel om du inte är försiktig. Använd inte heller varmt vatten för att skölja av dräkten, och kör den inte i tvättmaskinen. Om du har dessa punkter i åtanke kan du förvänta dig en våtdräkt som finns där för dig i många år.

Gällande tillbehör är det möjligt att köpa till bland annat huvor, handskar och våtdräktstövlar. Dessa hjälper dig inte bara att hålla dig varm när kylan börjar dra in, utan utrustning såsom stövlarna skyddar dina fötter från hårda och obekväma underlag. För att ta reda på mer, ta en tur över till King of Watersports.

Att tänka på innan du köper din våtdräkt

Innan du dyker ner i ett våtdräktköp finns det fler än några få punkter som du bör ta hänsyn till. Utöver att besluta dig för vilken prisklass du vill lägga dig i ska du säkerställa att du får en storlek som erbjuder perfekt passform och en tjocklek som håller dig varm när kylan drar in. Se därför till så att du läser produktbeskrivningarna noga och väljer en våtdräkt som uppfyller just dina önskemål och behov. För en guide som går på djupet, besök Aggie Surf Shop och ta reda på mer. Om du älskar vattensporter vill du heller inte missa topplistan över de bästa SUP-brädorna!

Hur varm din våtdräkt bör vara

Att köpa en våtdräkt till SUP, en våtdräkt till vindsurfing eller en våtdräkt till simning kan se lite annorlunda ut, och detta på grund av temperaturen. Kallare vattentemperaturer kräver tjockare våtdräkter som håller dig varm, så om du har planer på att ge dig ut i vattnet när vattentemperaturen ligger på runt 12 grader är det viktigt att din våtdräkt har en tjocklek på cirka 4 mm.

Om det är kallare än så ska våtdräkten vara tjockare och om det är varmare kan du klara dig med en tunnare modell. För mer information kring ämnet så att du helt säkert finner en bäst i test våtdräkt, besök Wetsuit Outlet.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta