Non-stick stekpanna – De bästa pannorna med non-stick beläggning

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

 

Non-stick-stekpannor är ett måste i köket för alla som älskar att laga mat. De gör matlagningen så mycket enklare genom att maten inte fastnar i pannan, samtidigt som de är lättare att rengöra än traditionella stekpannor som kräver olja.

Non-stick-pannor finns i olika storlekar och former så att du kan välja rätt stekpanna för just dina behov. De finns dessutom i olika material, så du kan välja den non-stick-panna som passar hemma hos dig, beroende på dina matlagningsfärdigheter och den typ av spis som du har hemma.

I den här artikeln tittar vi närmre på de bästa stekpannorna med nonstick som finns på marknaden. Vi går igenom vad som gör de olika modellerna unika och vad som är bra att tänka på innan du gör ditt köp.

Vad är viktigt att tänka på när man köper en stekpanna med non-stick?

Storlek
Fundera över vilken typ av mat du tänkt laga samt till hur många personer innan du väljer storleken på din non-stick-panna. Med en 20-24 cm lång stekpanna kan du lättare kontrollera temperaturen. Med denna kan du till exempel laga en omelett eller mindre rätter till lunch eller middag.

Lite större stekpannor från 26 till 28 cm är perfekta för såser, grönsaksberedning eller för att steka medelstora köttbitar. Större stekpannor (cirka 30 cm) är avsedda för större mängder mat. De är mycket mångsidiga och gör att du enkelt kan tillaga allt från 3-4 ägg till mer komplicerade kött- eller skaldjursrätter.

Material
De flesta pannor med non-stick-beläggning är tillverkade av aluminium eller rostfritt stål. Aluminiumpannor värms upp snabbt och fördelar värmen mycket jämnt, men håller inte värmen lika bra. Stekpannor i rostfritt stål är optimala för jämn värmefördelning och tål högre temperaturer, men de är som regel tyngre och något dyrare än aluminiumpannor.

De kan även vara lite tidskrävande att rengöra efter användning. Kolstål är ett material som är bra för matlagning på hög värme, särskilt om du ofta använder stek-, sauterings- och fräsmetoder. Gjutjärn är tungt och värmer jämnt, därför är det bra för tillagning av exempelvis kött. Det överför värme extremt effektivt och håller värmen under längre stunder.

Kemikalier
Vissa stekpannor innehåller fluorider som kan vara skadliga för både hälsan och miljön. Även om flera av de vanligaste skadliga kemikalierna är olagliga i Skandinavien, till exempel PFOA och PFOS, finns vissa ämnen som fortfarande är lagliga. Non-stick-beläggningar (t.ex. PTFE, Teflon och Tefal) som används i stekpannor och grytor innehåller ofta PFAS på grund av deras vatten- och fettavvisande egenskaper.

Om du vill undvika dessa kemikalier bör du välja produkter som är märkta med till exempel PFC-fri, PFAS-fri, fluoridfri och fluorkarbonfri. Tänk på att märkningen PFOA-fri och PFOS-fri inte är en garanti för att du undviker alla miljöfarliga fluorämnen, utan endast de som redan är olagliga i Skandinavien och därmed standard. Dessa produkter kan fortfarande innehålla PFAS.

Underhåll
Det finns som regel två typer av beläggningar som används hos non-stick-stekpannor. Den första kallas PTFE och är en vattenavvisande syntetisk beläggning. Den andra är keramisk och är en kiselgelbaserad beläggning. Båda typer fungerar effektivt för att förhindra att maten fastnar i pannan, men PTFE håller vanligtvis längre.
Du bör alltid följa skötselråden för din stekpanna så att den inte repas vilket kan förstöra beläggningen. 

Pris
De dyrare stekpannorna kan kosta upp till 3000 kronor och är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål. Budgetalternativet finns att köpa för runt 150-300 kronor. Den viktigaste skillnaden mellan budgetmodeller och dyrare stekpannor ligger främst hos antalet lager som appliceras och hur noggrant de appliceras.

Du bör spendera tillräckligt mycket för att garanterat få en väldesignad, robust panna, samtidigt som de dyraste pannorna inte alltid garanterar bäst kvalitet eller längst livslängd.

Kund-och expertomdömen
Att läsa användar- och expertomdömen kan hjälpa dig att avgöra vilken stekpanna som passar bäst för dina behov. De kan bidra med information om hur bra kvaliteten på beläggningen är, hur lätt pannan är att använda och rengöra, om den känns för tung i handen osv.

Experter kan ge värdefull information om hur pass bra olika modeller har presterat i olika tester, och hur pass bra den fungerar jämfört med andra. 

arrow-more


Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26cm – med ”Tri-ply”-teknik

Bästa stekpannan utan teflon

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26cm är utrustad med ”Tri-Ply”-teknik eller så kallad ”Clad”-design. Det innebär att stekpannan har tre lager metall, vilket gör den till ett bra val för dig som vill ha en högkvalitativ stekpanna med produktionsteknik i toppklass.

 • ”Tri-ply”/”Clad”-teknik
 • Valbar non-stick-beläggning (PTFE eller keramik).
 • Testad av redaktörerna: goda erfarenheter

Recension: En detaljerad recension av Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26cm

Valfri non-stick-beläggning
Med Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26cm kan du själv välja vilken non-stick-beläggning du föredrar, utan att det påverkar stekpannans design och utseende. Den traditionella, japanska PTFE-beläggningen ger god hållbarhet och perfekt stekyta samtidigt som den bibehåller en utmärkt non-stick-funktion.

Keramisk non-stick-beläggning är inte bara naturlig och miljövänlig, utan även bra för särskilt klibbig mat, till exempel för att smälta ost eller steka ägg. Hybridtekniken gör dessutom att stekpannan passar till alla typer av spishäll, inklusive induktion och gas. Den effektiva värmefördelningen gör att din mat tillagas jämnt varje gång samtidigt som du sparar energi. Du som dessutom har en hektisk vardag kommer att uppskatta den diskmaskinssäkra funktionen som gör rengöringen busenkel.

Bra kundservice
Den 5-åriga garantin är heltäckande och täcker allt från formbeständighet till beläggningar och ytbehandlingar. Leveransen av produkten är dessutom kostnadsfri, och om du skulle ändra dig erbjuder tillverkaren en 100-dagars returpolicy med full återbetalning.

Fördelar

 • Effektiv värmefördelning
 • Fungerar på alla spisplattor
 • Förstärkt PTFE-beläggning med diamantdamm
 • Diskmaskinssäker
 • Gratis leverans och 100-dagars returrätt
Nackdelar

 • Saknar värmeindikator
 • Skadad PTFE-beläggning kan eventuellt frigöra kemikalier (PFAS)

Konsumentmagasinets bedömning

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26cm levereras med en högkvalitativ non-stick-teknik och fantastisk kundservice. Möjliga nackdelar är dock att stekpannan saknar värmeindikator samt att PTFE-beläggningen, om den skadas, kan frigöra kemikalier som PFAS. Du kan dock alltid välja keramisk non-stick-beläggning som ett miljövänligt val. Dessutom är pannan ugnssäker, vilket gör den till en av de bästa stekpannorna med non-stick-beläggning på marknaden som passar alla typer av matlagning.

Specifikationer:
Diameter: 26 cm
Material: Rostfritt stål med non-stick-beläggning
Vikt: 1,2 kg


Scanpan CTX 28cm – stekpanna med högkvalitativ non-stick-beläggning

Bäst i test non-stick stekpanna

✅ 4.8/5 Google Shopping
✅ 4.5/5 Amazon
✅ Bäst i test på Pricerunner
✅4.8/5 Bagarenochkocken

Med Scanpan CTX non-stick stekpanna kan du laga mat utan att använda några oljor eller fetter samtidigt som matens alla smaker bevaras. Detta gör dessutom denna stekpanna till ett hälsosammare val. Pannan är ugnssäker i upp till 260 grader, så du kan snabbt fortsätta tillagningen i ugnen efter stekning utan att behöva byta till en ugnsform. Denna modell är kompatibel med alla typer av hällar, inklusive induktionshällar, vilket gör den till ett bra komplement i alla kök.

 • Säker för ugn upp till 260 grader C
 • Ergonomiskt handtag
 • Reptålig

Recension: En detaljerad recension av Scanpan CTX 28cm

Reptålig design
Pannan har en reptålig Stratanium-beläggning som är fri från PFOA och PFOS. Beläggningen är FDA-godkänd, vilket innebär att den är säker att använda vid matlagning. Den är dessutom reptålig och klarar regelbunden användning. Du kan använda stekpannan tillsammans med alla typer av köksredskap. Oavsett om du använder en träslev eller en silikonspatel kommer non-stick-beläggningen inte att repa sig. Detta innebär att du kan använda stekpannan till olika rätter utan att oroa dig för att skada beläggningen.

Stabil och lätt att manövrera
Scanpan CTX 28cm har varit testvinnare i Aftonbladets test av stekpannor 2016, 2017, 2019, 2020 och 2021. Detta är bara ett av alla bevis på stekpannans kvalitet. Stekpannan har ett ergonomiskt handtag som gör den lätt att greppa och manövrera.

Den känns stabil i handen trots sin låga vikt, vilket gör den lätt att använda även under längre perioder. Med den här modellen kan du bryna, salta och deglasera olika livsmedel för utsökta resultat som är svåra att få till med traditionella non-stick-pannor. Pannan har en minimalistisk design och värms upp något långsammare men har utmärkta värmebevarande egenskaper.

Detta gör den perfekt för rätter som kräver en jämn värmekälla för att tillagas ordentligt. Pannan är dessutom tillverkad av återvunnet aluminium och rostfritt stål, för ett mer miljövänligt val

Vad säger användare och experter om Scanpan CTX 28cm?

Scanpan CTX är en av de bästa stekpannorna med nonstick på marknaden. Den har fått höga betyg av experter och användare. Pannan anses vara bäst i test på Pricerunner och har ett betyg på 4,8/5 stjärnor baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner i olika butiker. Användare på Amazon har dessutom gett pannan ett betyg på 4,5/5 och berömmer dess hållbara och långvariga konstruktion och krispiga matlagningsresultat.

Fördelar

 • Slits inte med tiden
 • Handtaget känns bra i handen
 • Konstruktion i rostfritt stål med aluminiumkärna
 • Lätt att rengöra
 • Behåller värmen vä
Nackdelar

 • Hålet för att hänga upp pannan är ganska litet
 • Långsam uppvärmning

Konsumentmagasinets bedömning

Scanpan CTX 28 cm är en stekpanna med nonstick som har fått beröm för sin lyxiga design och välbalanserade, ergonomiska konstruktion. Även om den har en del utmärkta funktioner finns det också några nackdelar att vara medveten om till innan du gör ditt köp.

Till exempel är hålet för att hänga upp stekpannan relativt litet och passar kanske inte alla kök. Den övergripande kvaliteten på den här produkten gör dock att den förblir vårt toppval, som vi anser vara det bästa valet för dig som vill ha premiumfunktioner och som inte har något emot att betala ett något högre pris.

Specifikationer:
Diameter: 28 cm
Vikt: 1,39 kg
Material: Aluminium
Handtagsmaterial: Material: Rostfritt stål
Temperatur (max): 260 °C


Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26cm – rymlig stekpanna med enkel rengöring

Bästa stekpannan med non-stick

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26cm tål användning av metallverktyg, vilket gör den till en stekpanna i världsklass. Om du letar efter en stekpanna med fantastisk hållbarhet och enkel matlagning är Onyx hybridproduktionsteknik perfekt för just det.

 • Kompatibel med metallredskap
 • Metall i tre lager
 • Rymlig design

Recension: En detaljerad recension av Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26cm

Repfri design
Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26cm har en rymlig design. Nästan 8 cm djup med 26 cm diameter och 20 cm långt handtag gör att pannan låter dig laga mat med lätthet. Dessutom gör hybridtekniken med speciell non-stick-beläggning att du kan använda redskap och utrustning av metall utan risk för att repa eller på annat sätt skada stekpannan. Använd gafflar, skedar och till och med en kniv för att skära köttet direkt i stekpannan utan att behöva oroa dig. 

Lätt att rengöra
Stekpannan är tillverkad av rostfritt stål och aluminium hela vägen igenom, inklusive handtaget. Det betyder att om du vill ha en snabb bakning är det säkert att använda den i ugnen. Se dock till att följa tillverkarens anvisningar om maxtemperatur. Överhettning av pannan kan leda till att den non-stick-beläggningen skadas, vilket kan leda till att kemikalier som PFAS frigörs. Denna stekpanna går att diska antingen för hand eller direkt i diskmaskinen. 

Fördelar

 • Långt handtag
 • Diskmaskinssäker
 • Ugnsbeständig
 • Testad av redaktörerna: goda erfarenheter
Nackdelar

 • Ingen värmeindikator
 • Kan kännas tung

Konsumentmagasinets bedömning

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan är utrustad med bra produktionsmaterial och design, vilket gör den fantastiskt lätthanterlig. Den enda nackdelen är att stekpannan saknar värmeindikator och att den kan kännas tung, men den femåriga garantin gör trots allt denna non-stick stekpanna till en av de bästa på marknaden.

Specifikationer:
 Diameter: 26 cm
Material: Rostfritt stål med non-stick-beläggning
Vikt: 1,9 kg


Skeppshult Professional 28cm – långvarig stekpanna med non stick-teknik

Bästa alternativet i gjutjärn + Bäst för priset

✅ 4.3/5 Amazon
✅ 5/5 Bagarenochkocken

Skeppshult Professional 28cm stekpanna är perfekt för dig som vill ha en non-stick-panna som håller i flera decennier med rätt skötsel. Gjutjärnsgarantin innebär att du kan använda den här stekpannan på alla typer av värmekällor, inklusive öppen eld, utan att oroa dig för att den skadas. Den 25-åriga gjutjärnsgarantin garanterar nonstick-pannans hållbarhet genom åren.

 • 25 års gjutjärnsgaranti
 • Kan användas på olika värmekällor
 • Jämn 5 mm tjock botte

Recension: En detaljerad recension av Skeppshult Professional 28cm

Jämn värmefördelning
Denna non-stick-stekpanna från Skeppshult är ett toppalternativ för alla som söker en nonstick-matlagningsyta. Den jämna, 5 mm tjocka botten ger en optimal stekyta, medan den grova ytan förhindrar att maten bränns vid. Detta säkerställer att värmen fördelas jämnt, vilket förhindrar att det bildas några heta fläckar som förstör maten.

Pannan är tillverkad av gjutjärn som behåller och fördelar värmen effektivt och är perfekt för bakning och stekning. I de flesta fall tenderar köksredskap av gjutjärn att bli varma runt handtaget, men den här modellen har ett självventilerande handtag i rostfritt stål, vilket gör att du kan laga mat med den här stekpannan i flera timmar i sträck utan att känna av värmen.

Fri från skadliga kemikalier
Vid sin fabrik i Sverige skapar Skeppshult handgjorda gjutjärnspannor med hjälp av premiumråvaror. Denna nonstick-stekpanna är förbehandlad med certifierad rapsolja från Carlshamns, vilket förbättrar pannans nonstick-egenskaper ytterligare.

Botten på den här modellen är något konkav för att förbättra stabiliteten på kokplattan och minska risken för skador. Detta är en bra funktion för dem som alltid har bråttom och tenderar att vara lite grövre med sina köksredskap.

Vad säger användare och experter om Skeppshult Professional 28cm?

Den non-stick stekpannan har ett användaromdöme på 4,3/5 på Amazon, där användarna berömmer dess non-stick-egenskaper samt dess hållbarhet. Recensenterna har också tyckt att pannan värms upp jämnt och till höga temperaturer, vilket gör den perfekt för att steka kött eller grönsaker. Vissa användare har noterat att Skeppshult Professional 28cm är lite tyngre än andra stekpannor i sin klass, men detta ses som positivt eftersom det gör pannan mer stabil.

Fördelar

 • Stabil på spisen
 • Grov yta förhindrar att maten bränns på
 • Självventilerande handtag i rostfritt stål
 • Tjock botten ger optimal stekyta
Nackdelar

 • Lite tung att flytta när man lagar mycket mat på en gång

Konsumentmagasinets bedömning

Skeppshults gjutjärnspanna har en lång garanti på 25 år och ger enastående matlagningsresultat. När du lagar mycket mat samtidigt eller städar blir den tunga vikten tydlig och den kan vara lite knepig att flytta runt. Trots det anser vi att den här modellen är en av de bästa stekpannorna med non-stick i sin prisklass och rekommenderar den till dem som vill ha en stekpanna med fantastisk hållbarhet.

Specifikationer:
Diameter: 28 cm
Vikt: 2,65 kg
Material: Gjutjärn
Handtagsmaterial: Rostfritt stål


Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30cm – energisnål wokpanna med hög kapacitet

Bästa non-stick wokpannan

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30cm är diskmaskinssäker, vilket är särskilt praktiskt för dig som har en hektisk vardag. Tack vare materialets egenskaper passar den särskilt bra för personer som vill ha en riktigt hållbar non-stick wokpanna.

 • Diskmaskinssäker
 • Ugnssäker
 • Snabb och jämn värmefördelning

Recension: En detaljerad recension av Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30cm

Energisnål teknik
Förutom att ge styrka och hållbarhet gör ”tri-ply”-konstruktionen, inklusive handtaget, att Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan är ugnssäker, så länge du följer tillverkarens anvisningar om maxtemperatur. Stekpannans design ger en effektiv värmefördelning som möjliggör jämn stekning och starkare sidovärme. Dessutom överförs energin lättare till innehållet, så att mindre energi förbrukas när du steker eller värmer mat.

Fungerar med alla typer av spis
Hybridproduktionstekniken gör att du kan använda metallredskap utan rädsla för att skada stekpannans non-stick-beläggning. Dessutom spelar det ingen roll om du har en gas-, keramik- eller induktionshäll, utan wokpannan fungerar bra på alla sorters spisar.

Du kan dessutom välja mellan två typer av beläggningar: japansk högkvalitativ PTFE-beläggning och mer miljövänlig keramisk beläggning. Oavsett vilket alternativ du väljer gör stekpannans non-stick-funktion att pannan är enkel att rengöra. För det mesta räcker det att helt enkelt skölja stekpannan i varmt vatten eller torka av den med en trasa. Om beläggningen skulle skadas är det dock dags att byta ut pannan. En skadad non-stick-beläggning kan resultera i att kemikalier fälls ut i maten.

Fördelar

 • Välj mellan 2 olika non-stick-beläggningar
 • Fungerar på alla typer av spisar
 • Klarar av metallredskap
 • Lätt att rengöra
Nackdelar

 • Kan kännas tung
 • Saknar värmeindikator

Konsumentmagasinets bedömning

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan sparar energi tack vare sin snabba och jämna värmefördelning. Dessutom fungerar denna non-stick wokpanna på alla typer av spisar, vilket innebär att du kan använda den i alla sorters kök. Den saknar dock värmeindikator och vikten kan tyckas tung för vissa, men med tanke på alla dess fantastiska funktioner och kapaciteten på 5 liter är detta bland de bästa non-stick wokpannorna på marknaden.

Specifikationer:
Kapacitet: 5L
Diameter: 30 cm
Material: Rostfritt stål med non-stick-beläggning
Vikt: 1,4 kg


Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow Stekpanna 20cm – stekpanna med livstidsgaranti

Bästa mångsidiga valet

✅ 4.7/5 Google Shopping
✅ 4.6/5 Amazon

Den största fördelen med den här produkten är att den är tillverkad med en 6-lagers konstruktion, inklusive en 3-lagers PFOA-fri, förstärkt non-stick-beläggning. Den kräver ingen behandling före användning, vilket gör den till ett bekvämt alternativ för dig som har en hektisk vardag. Den här pannan är perfekt för att göra allt från äggröra till knapriga kycklingfiléer.

 • 6 beläggningsskikt
 • Håligt gjutet handtag i rostfritt stål
 • Djupt böjd design

Recension: En detaljerad recension av Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow Stekpanna 20cm

Långvarig värmehållning
Om du letar efter en stekpanna med non-stick-egenskaper som dessutom är både hållbar och av professionell kvalitet, bör den här modellen från Le Creuset stå högst upp på din lista. Den här stekpannan har en djupt böjd design som garanterar jämn värmefördelning och varaktig värmehållning. Eftersom det är en 20 cm non-stick stekpanna kan du kontrollera temperaturen mer effektivt och tillaga en omelett eller mindre rätter till lunch eller middag. Dessutom är den enkel att använda och lämplig för olika värmekällor. Den är ett vackert tillägg till köket med sina enkla linjer och eleganta utseende.

Lätt att underhålla
Det ihåliga gjutna handtaget i rostfritt stål är nitat för ett säkert grepp, även när pannan är blöt. Den ergonomiska utformningen gör det lätt att hålla den, även när händerna är hala, och den här non-stick-stekpannan är säker att använda med metallredskap. Dessutom är den även frys- och diskmaskinsäker, vilket gör den lätt att underhålla och rengöra. Non-stick-pannan är dessutom lätt att handdiska med bara varmvatten. Den ser till att försegla matens goda smaker oavsett om du lagar en snabb måltid på språng eller förbereder en finare maträtt för ett speciellt tillfälle.

Vad säger användare och experter om Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow Stekpanna 20cm?

Denna non-stick stekpanna har uppnått poäng på 4,7/5 stjärnor baserat på ackumulerade användarrecensioner från Google och 4,6/5 på Amazon, där tidigare kunder har imponerats av pannans fantastiska non-stick-egenskaper, hållbarhet och enkla rengöring. Överlag konstaterar vi att detta en mycket lyckad produkt som rekommenderas varmt av både experter och användare.

Fördelar

 • Effektiv värmeledning
 • Lätt att underhålla och rengöra
 • Klarar frys och diskmaskin
 • Säker att använda med metallredskap
 • Hållbar och professionell kvalitet
Nackdelar

 • Inte helt reptålig
 • Kan vara lite tung för vissa

Konsumentmagasinets bedömning

Detta är en utmärkt stekpanna med non-stick-egenskaper som värms upp snabbt och jämnt. Den är lätt att rengöra och underhålla, men för vissa personer kan den vara lite tung. Sammantaget är detta ett mångsidigt val som passar bra för daglig användning eftersom du enkelt kan göra rätter till frukost, lunch och middag.

Specifikationer:
Diameter: 20 cm
Vikt: 0,76 kg
Material: Aluminium
Handtagets material: Rostfritt stål
Temperatur (max): 260 °C


Ronneby Bruk Ultra Light Original Stekpanna 24cm – stekpanna med non stick-teknik och klassisk design

Bästa lättviktiga stekpanna med non stick-teknik

✅ 4.3/5 Google Shopping
✅ 4.7/5 Bagarenochkocken

Ronneby Bruk Ultra Light är en stekpanna med non-stick-beläggning och ett ergonomiskt handtag i silikon. Den främsta fördelen med denna produkt är att den håller maten varm, vilket gör den utmärkt för stekning eller fritering. Den är också mycket lätt och hanterbar, vilket gör den perfekt för både amatörkockar och professionella.

 • Förbehandlad med certifierad rapsolja
 • Ergonomiskt handtag i silikon
 • Klassisk och enkel design

Recension: En detaljerad recension av Ronneby Bruk Ultra Light Original Stegepande 24cm

Denna stekpanna kommer från det svenska kvalitetsmärket Ronneby Bruk och är förbehandlad med certifierad rapsolja. Detta innebär att pannan har behandlats med olja som är certifierad som säker för matlagning. Detta ger en non-stick-yta som också är hälsosam att använda. Det ergonomiska handtaget i rostfritt stål är bekvämt och säkert att greppa och ger god balans tack vare den robusta konstruktionen. Non-stick-ytan innebär också att den är lätt att rengöra.

Stekpannan är säker att använda i ugnen upp till 220 grader. Detta beror på den säkra och giftfria oljan som har använts för att förse pannan med en krydda. Detta gör den till ett hälsosamt alternativ för dem som vill laga mat utan att använda skadliga kemikalier.

Även om pannan kan bli lite för varm är det fortfarande en stekpanna av utmärkt kvalitet, och det faktum att den produceras i Sverige är en bonus ur miljösynpunkt.

Vad säger användare och experter om Ronneby Bruk Ultra Light Original Stegepanna 24cm?

Non-stick-pannan har fått ett betyg på 4,3/5 på Googles sammanställning av användarrecensioner från olika butiker. Användarna säger att det är lätt att få ett bra grepp under användning och att utvecklas i din matlagningsteknik. De älskade också hur snabbt den värms upp, vilket förkortar matlagningstiden.

Fördelar

 • Värmer upp snabbt och jämnt
 • Lättviktig
 • Lätt att använda tack vare det bekväma och säkra greppet
 • Handtag av rostfritt stål
Nackdelar

 • Tar tid att diska för hand
 • Kräver omedelbar torkning efter tvätt

Konsumentmagasinets bedömning

Det är inte nödvändigt att behandla stekpannan själv innan du använder den eftersom den redan har förbehandlats med rapsolja. Stekpannan är behaglig att hålla i och enkel att använda. Tänk på att det kan ta lite tid att diska den för hand, men den lätta konstruktionen underlättar processen. Du bör också torka av stekpannan direkt efter att du har tvättat den. Sammantaget anser vi att denna modell är mycket användarvänlig och högkvalitativ non-stick-panna som passar de allra flesta.

Specifikationer:
Diameter: 24 cm
Vikt: 1,2 kg
Material: Gjutjärn
Handtagsmaterial: Rostfritt stål


Beka Mandala 24 cm – stekpanna med antibakteriellt handtag och non stick-teknik

En modell med unik design


Den största fördelen med Beka Mandala 24 cm är att den har ett unikt mönster som ger bättre stekning. Denna design bidrar till att säkerställa jämna stekresultat och gör pannan lättare att hantera. Den passar dig som vill ha en välbalanserad stekpanna i gjutjärn som passar för alla kulinariska nivåer.

 • Stekpanna i gjutjärn med non-stick-teknik
 • Unikt mönster för bättre stekresultat
 • Handtag av akaciaträ

Recension: En detaljerad recension av Beka Mandala 24 cm

Beka Mandala non-stick-stekpanna har ett handtag av akaciaträ som gör den naturligt antibakteriell. Denna stekpanna i gjutjärn är PFOA-fri och den keramiska beläggningen är fri från andra gifter. Studier på människor visar att exponering för PFOA kan öka risken för att utveckla flera olika typer av sjukdomar, men med denna non-stick-stekpanna kan du känna dig trygg med att du väljer ett hälsosäkert val för dig och din familj.

Beka Mandala non-stick stekpanna fick tredje plats i ett test av Aftonbladet Plus år 2021. Den överträffade många andra stekpannor med non-stick i kategorin pris, non-stick-kvalitet samt hållbarhet.

Gjutjärn är ett av de äldsta materialen som används i kokkärl. Det har många fördelar, till exempel jämn värmefördelning, goda non-stick-egenskaper och hög hållbarhet. Dessutom är utsidan på just den här modellen emaljerad och extra motståndskraftig mot högre temperaturer.

Detta möjliggör snabb grillning och grillning som inte kräver mycket olja, samt vattenbaserade matlagningstekniker som bräsering och pochering. Mandala är användbar i köket och passar både den nöjda hemmakocken och den erfarna kocken.

Fördelar

 • Välbalanserad
 • Värmer snabbt
 • Lämplig för amatörer och professionella kockar
 • Lättviktig
 • Antibakteriell design
Nackdelar

 • Ej ugnssäker på grund av trähandtaget

Konsumentmagasinets bedömning

Beka Mandala är för dig som söker en lättanvänd och hållbar stekpanna med non-stick-egenskaper. Den har en lätt design som gör den rolig att laga mat med, och gjutjärnsmaterialet garanterar att den håller i många år. Trähandtaget innebär dock att den inte kan användas i ugnen, vilket är bra att ha i åtanke när du fattar ditt köpbeslut. På det hela taget rekommenderar vi varmt denna non-stick-stekpanna tack vare dess kvalitetskonstruktion och kompatibilitet med alla typer av hällar.

Specifikationer:
Diameter: 24 cm
Vikt: 1,2 kg
Material: Gjutjärn
Handtagsmaterial: Trä


Kockum’s Iron Works – 30 cm – bra för större mängder mat

Bästa valet i kolstål


Denna non-stick stekpanna är både PFOA- och PTFE-fri, vilket ger ett hälsosammare alternativ för dem som vill undvika dessa potentiellt skadliga kemikalier. PFOA och PTFE används i många non-stick-beläggningar, men den här stekpannan erbjuder ett säkrare alternativ. Den är dessutom tillverkad av kolstål, vilket gör den hållbar och lätt att ta hand om.

 • För alla värmekällor
 • Fri från PFOA och PTFE
 • Svenskt kolstål

Recension: En detaljerad recension av Kockum’s Iron Works – 30 cm

Kockum’s Iron Works – 30 cm är en non-stick stekpanna i svensktillverkat kolstål. Kolstål är en typ av stål som innehåller en liten mängd kol, mellan 0,05 och 2,1 viktprocent. Detta gör stålet styvare och sprödare än andra typer av stål men samtidigt mer mottagligt för värmebehandling.

Den non-stick-stekpannan är lämplig för alla värmekällor, inklusive induktionshällar. Med en diameter på 30 cm får du gott om matlagningsyta för olika rätter från kött och skaldjur till grönsaker.

Stekpannan är förbehandlad med vegetabilisk olja, vilket ger den en särskilt bra non-stick-beläggning. Den jämna värmefördelningen och det robusta handtaget gör den till ett utmärkt val för stekning. Därför är den här modellen lämplig för att steka kyckling eller grönsaker.

Stekpannan tål höga temperaturer upp till 200 °C och kan även användas i ugnar. Det svarta handtaget på den nonstick stekpannan har en präglad Kockums logotyp och hål för upphängning. Hålen gör det enkelt att hänga upp stekpannan på en vägg eller en kökshylla. Den präglade logotypen är en trevlig detalj som ger stekpannan med nonstick ett högkvalitativt utseende och känsla.

Fördelar

 • Bra stekresultat
 • Förbehandlad med vegetabilisk olja
 • Jämn värmefördelning
 • Stabilt handtag
 • Klarar höga temperaturer
Nackdelar

 • Kan endast diskas för hand i varmt vattenTål inte starka rengöringsmedel

Konsumentmagasinets bedömning

Kockums Iron Works har bra kvalitet och gott om kokytor. Den kan dock endast tvättas för hand i varmt vatten utan starka rengöringsmedel. Vi har gett den utmärkelsen Bästa valet i kolstål eftersom den är tillverkad av ett av Sveriges bästa kolstål.

Specifikationer:
Diameter: 30 cm
Vikt: 2,5 kg
Material: Kolstål: 2,5 kg.
Handtagsmaterial: Kolstål
Temperatur (max): 200 °C


Vilka olika typer av non-stick-stekpannor finns?

På marknaden finns en mängd olika stekpannor med non-stick-beläggning. Varje märke har en mängd olika produkter med olika egenskaper, så det är viktigt att göra din research innan du gör ett köp.

Non-stick stekpannor tillverkas av olika material, bland annat aluminium, keramik, kolstål och rostfritt stål. Vissa modeller har non-stick-beläggning på insidan och utsidan av stekpannan, medan andra endast har non-stick-beläggning på insidan. Vissa stekpannor med non-stick har ett avtagbart handtag som kan användas som bakplåtspapper.

Materialet som pannan är tillverkad av påverkar hur länge den håller och hur väl den leder värme. Non-stick-beläggningen är viktig eftersom den förhindrar att maten fastnar i pannan och gör den lättare att diska.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Google Shopping är en plattform från Google där du kan söka efter och jämföra produkter från nätbutiker. Den kan vara användbar för att hitta de bästa priserna på produkter och för att få produktrecensioner från andra shoppare.

Scanpan CTX 28cm – Läs recensionerna här.
Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow Stekpanna 20cm – Läs recensionerna här.
Ronneby Bruk Ultra Light Original Stekpanna 24cm – Läs recensionerna här.

Amazon

Amazon är en återförsäljare på nätet som säljer ett brett utbud av varor, bland annat böcker, elektronik och kläder. Amazon erbjuder också ett brett utbud av tjänster, till exempel Amazon Prime, som ger gratis frakt på många varor, och Amazon Web Services, en plattform för molntjänster. Företaget låter också användare lämna recensioner under produkter för att hjälpa framtida köpare att fatta bättre köpbeslut.

Scanpan CTX 28cm – Läs recensionerna här.
Skeppshult Professional 28cm – Läs recensionerna här.
Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow Stekpanna 20cm – Läs recensionerna här.

Läs om ONYX Cookware stekpanna här.


FAQ

Vad menas med non-stick?
Non-stick-stekpannor är pannor som inte kräver några extra matolja eller fett för att förhindra att maten fastnar på ytan. Detta åstadkoms ofta med en non-stick-beläggning, som kan vara tillverkad av olika material.
Vissa non-stick-beläggningar är syntetiska, medan andra är baserade på naturliga material som växtoljor eller vaxer. Oavsett vilken typ som används tenderar non-stick stekpannor att vara lättare att rengöra än traditionella stekpannor eftersom maten inte fastnar lika lätt på ytan.
Vilka stekpannor används av professionella kockar?
Eftersom stekpannor med non-stick är enkla att rengöra och inte ger upphov till en röra om mat fastnar på dem föredras de av kockar. Eftersom stekpannor med non-stick dessutom värms upp snabbt och jämnt kommer maten att tillagas i samma takt.
Gjutjärn, rostfritt stål och aluminium är de mest populära typerna av stekpannor som används av professionella kockar, och alla har unika egenskaper och fördelar.
Hur länge håller en non-stick stekpanna?
En non-stick-stekpanna är ett utmärkt tillägg till varje kök och kan hålla länge med rätt skötsel. Non-stick-ytor fungerar bäst när de hålls rena och fria från repor. Med god användning och gott underhåll kan en non-stick stekpanna hålla i flera år, vanligtvis runt fem år.
Vilka stekpannor är giftfria?
Även om de kanske är lite dyrare finns det även giftfria stekpannor. Gjutjärn, rostfritt stål, 100 % giftfri keramik, glas och emaljerat gjutjärn är de mest hälsomedvetna materialen för kokkärl. Dessa non-stick, giftfria stekpannor är helt säkra för hälsan samtidigt som de är hygieniska och miljövänliga.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta