Non-stick stekpannor – De bästa stekpannorna med non-stick beläggning

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Non-stick stekpannor – De bästa stekpannorna med non-stick beläggning

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Non-stick-stekpannor är ett måste i köket för alla som älskar att laga mat. De underlättar matlagningen genom att inte låta maten bränna fast i botten, samtidigt som de är enklare att rengöra än traditionella stekpannor som dessutom kräver större mängder olja.

Non-stick-stekpannor finns i olika storlekar och former, vilket innebär att du kan garanterat kan hitta en variant som passar just dig. De är dessutom tillverkade i olika material, så att du välja en som passar i ditt kök – med avseende på dina matlagningsfärdigheter och vilken typ av spishäll du har.

I den här artikeln tittar vi närmre på de bästa non-stick-stekpannorna på marknaden idag. Vi går igenom vad som gör de olika stekpannorna unika och vad som är lämpligt att tänka på innan du genomför ett eventuellt köp.

Senast ändrad:

Vi har genomfört omfattande research och analys av de inkluderade produkternas specifikationer och funktioner för att förse våra läsare med detaljerade jämförelser. Vi har därför även valt att utöka vår artikel med en jämförelsetabell som ger en djupgående överblick av viktiga produktfunktioner och specifikationer, samt användar- och expertrecensioner. Syftet med jämförelsetabellen är att ge våra läsare en grundlig och omfattande förståelse av non-stick stekpannorna i vår artikel, för att de ska kunna fatta ett mer informerat och välgrundat köpbeslut.”

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 9 bästa non-stick stekpannorna i test-guiden 2023:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda non-stick stekpannorna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper stekpanna med non-stick-beläggning

 • Material

  När du ska köpa en non-stick-stekpanna är en av de första aspekterna du bör ta hänsyn till produktens material.

  Aluminium är ett populärt material i non-stick-stekpannor tack vare dess utmärkta värmeledningsförmåga och prisvärdhet. Det är dock inte särskilt hållbart. Rostfritt stål är däremot hållbart och dessutom icke-reaktivt, men har sämre värmeledningsförmåga. Stekpannor av rostfritt stål tenderar därför att ha en kärna av aluminium eller koppar för bättre värmefördelning. Koppar är utmärkt för snabb och jämn värmefördelning, men är relativt dyrt och kan reagera med vissa livsmedel.

  Oavsett grundmaterial är de flesta non-stick-stekpannor försedda med en non-stick-beläggning – vanligtvis tillverkad av PTFE (teflon) eller keramik. Denna beläggning påverkar non-stick-ytans hållbarhet och säkerhet.

  Valet av såväl grundmaterial som ytbeläggning bör baseras på dina matlagningspreferenser och din budget. Du bör även tänka på hur mycket tid du är villig att lägga på underhåll av din stekpanna.

 • Non-stick-beläggning

  Non-stick-beläggningen är en annan avgörande aspekt i valet av en non-stick-stekpanna eftersom den har stor betydelse för tillagningens prestanda och säkerhet. De två vanligaste typerna av beläggningar är som sagt PTFE (teflon) och keramik.

  PTFE är känt för sina exceptionella non-stick-egenskaper som möjliggör matlagning med minimala mängder olja och som dessutom är enkelt att rengöra. Vid överhettning kan PTFE dock avge potentiellt skadliga ångor, vilket begränsar användningen av dessa stekpannor något. De bör till exempel inte användas i ugn vid för höga temperaturer. Keramiska beläggningar är både PFOA- och PTFE-fria och anses därför vara säkrare eftersom de inte avger några skadliga ångor. De har också bra non-stick egenskaper, men är eventuellt inte lika hållbara över längre användning.

  Valet mellan de två olika beläggningarna bör baseras på dina matlagningspreferenser och säkerhetsfrågor. PTFE utmärker sig i non-stick-prestanda och keramik i säkerhet och miljövänlighet. Oavsett vad du väljer är korrekt skötsel och underhåll, som att undvika hög värme och metallredskap, avgörande för att garantera hållbarheten på din non-stick-stekpanna.

 • Storlek

  Hur stor stekpanna du behöver beror på dina specifika matlagningsbehov och kapaciteten på din spishäll. Vanliga non stick-pannor har en diameter på mellan åtta och tolv tum, men det finns både större och mindre alternativ som lämpar sig till olika matlagningsuppgifter.

  Det första du bör tänka på vad gäller en stekpannas storlek är storleken på din spishäll och dess brännare. Om du har en mindre spishäll kommer till exempel en större stekpanna inte att kunna placeras säkert eller fördela värmen jämnt.

  Därefter bör du beakta hur mycket mat du vanligtvis tillagar. En mindre stekpanna är idealisk för enstaka portioner eller par, medan större storlekar är bättre för en familj eller de som ofta har gäster. Storleken på din stekpanna påverkar effektiviteten i din matlagning och kvaliteten på dina rätter, och det är därför viktigt att bedöma ditt köksutrymme och dina matlagningsvanor för att göra rätt val.

 • Pris

  De avgörande aspekterna i valet av non-stick-stekpanna är alltså produktens hållbarhet, mångsidighet och underhållskrav – dessa påverkar även en stekpannas pirs.

  Om du inte har tid eller lust för mer omfattande underhåll av din stekpanna, och känner att du klarar dig med en produkt utan extra funktionalitet, är förmodligen en budgetvariant tillräcklig för dig. En sådan non-stick-stekpanna tillgodoser vardagliga behov och kostar mindre än 400 kronor. Dessa modeller är väl lämpade för simpla matlagningsuppgifter.

  Är du däremot på jakt efter en stekpanna med avancerad funktionalitet, som till exempel kan användas på flera spishällar och är kompatibel med LED-indikatorer, bör du leta efter en variant som kostar mellan 400 till 1 500 kronor. Dessa stekpannor erbjuder ökad bekvämlighet och prestanda.

  Vill du ha den mest högkvalitativa stekpannan på marknaden får du räkna med att spendera från 2 600 till 7 000 kronor. Dessa non-stick-stekpannor är utrustade med den senaste tekniken och en omfattande uppsättning funktioner.

 • Användar- och expertrecensioner

  När det gäller att välja rätt non-stick-stekpanna är det smart att ta del av insikter från såväl experter som användare. Expertrecensioner erbjuder djupgående bedömningar och jämförelser av olika modeller. De ger detaljerade beskrivningar av en stekpannas funktionalitet och delar ofta med sig av testresultat från verklig användning.

  Användarrecensioner erbjuder värdefulla perspektiv på hur en stekpanna fungerar i vardagliga matlagningsscenarier och ger insikter om produktens respektive för- och nackdelar baserat på praktisk erfarenhet.

  Genom att ta del av både expert- och användarrecensioner kommer du att kunna fatta ett välgrundat beslut när du ska välja en non-stick-stekpanna.

arrow-more

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm - non-stick-stekpanna med ''Tri-ply''-teknik

Bästa non-stick-stekpannan utan teflon

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm:

 • ''Tri-ply''/''Clad''-teknik
 • Välj mellan två olika non-stick-beläggning – PTFE eller keramik
 • Testad av redaktionen: goda erfarenheter

Konsumentmagasinets omdöme

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm levereras med en högkvalitativ non-stick-beläggning och ett fantastiskt kundomdöme. Stekpannan saknar emellertid en värmeindikator och PTFE-beläggningen kan, om den skadas, frigöra skadliga kemikalier som PFAS. Detta går dock att undvika genom att välja den keramiska non-stick-beläggningen istället – som dessutom är ett miljövänligare val.

Stekpannan är ugnssäker, vilket gör den till en av de bästa non-stick-stekpannorna på marknaden för varierande matlagningsbehov.

Fördelar

 • Effektiv värmefördelning
 • Fungerar på alla spishällar
 • PTFE-beläggning är förstärkt med diamantdamm
 • Diskmaskinssäker
 • Gratis leverans och 100-dagars returrätt

Nackdelar

 • Saknar en värmeindikator
 • Skadad PTFE-beläggning kan eventuellt frigöra skadliga kemikalier som PFAS

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm är utrustad med ”Tri-Ply”-teknik – även kallad ”Clad”-design. Detta innebär att stekpannan består av tre lager metall, vilket gör den till ett utmärkt komplement för dig som vill ha en högkvalitativ stekpanna med en konstruktion i toppklass.

Recension: En detaljerad recension av Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm

Specifikationer

 • Diameter: 26 cm
 • Material: Tri-ply
 • Vikt: 1,2 kg
 • Typ av ytbeläggning: PTFE eller keramik

Välj mellan två olika non-stick-beläggningar
Med Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm kan du själv välja vilken non-stick-beläggning du föredrar, utan att det påverkar stekpannans design eller funktionalitet. Den traditionella, japanska PTFE-beläggningen erbjuder utmärkt hållbarhet och perfekt stekyta, samtidigt som den bibehåller en utmärkt non-stick-funktion. Den keramiska non-stick-beläggningen är inte bara naturlig och miljövänlig, utan särskilt bra när det gäller klibbig mat, till exempel smält ost eller stekta ägg.

Hybridtekniken som återfinns i stekpannans konstruktion gör att den passar till alla typer av spishällar – inklusive induktion och gas. Den effektiva värmefördelningen tillagar din mat jämnt varje gång, samtidigt som den är energisparande. Du med hektisk vardag kommer särskilt att uppskatta att stekpannan är diskmaskinssäker – något som som gör underhållet till en barnlek.

Utmärkt kundservice
Den femåriga garantin är heltäckande och täcker allt från formbeständighet till repor i beläggningen och ytbehandlingar. Leveransen av produkten är dessutom kostnadsfri, och om du skulle ändra dig erbjuder tillverkaren en 100-dagars returpolicy med full återbetalning.

Vad säger användare och experter om Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm?

Användarna på Amazon är övergripande positiva till denna non-stick-stekpanna. Många berömmer dess hållbarhet och menar att de har använt stekpannan regelbundet utan att de upptäckt betydande slitage. Vidare lovordar flera användare stekpannans non-stick-beläggning som gör det enkelt att tillaga diverse livsmedel utan att de bränner fast.

Användarna skriver att stekpannans jämna värmefördelning och enkla rengöring är imponerande. De är även imponerade av dess förmåga att hantera måttliga värmenivåer.

Sammantaget är användarna alltså mycket nöjda med den prestanda och hållbarhet som stekpannan Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm erbjuder – något som gör den till ett värdefullt tillskott i alla kök.

Mer om Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm

Specifikationer

 • Diameter: 26 cm
 • Material: Tri-ply
 • Vikt: 1,2 kg
 • Typ av ytbeläggning: PTFE eller keramik

Scanpan CTX 28 cm - stekpanna med högkvalitativ non-stick-beläggning

Bästa non-stick-stekpanna i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon
 • check Utsedd till "Bäst i test" på Pricerunner.dk

Dagens bästa priser och erbjudanden på Scanpan CTX 28 cm:

 • Ugnssäker upp till 260 °C
 • Ergonomiskt handtag
 • Reptålig

Konsumentmagasinets omdöme

Scanpan CTX 28 cm är en non-stick-stekpanna som har lovordats för sin eleganta design och välbalanserade, ergonomiska konstruktion. Stekpannan kommer med en rad fördelar, men har tyvärr ett relativt litet hål i handtaget som begränsar förvaringsalternativen något. Detta hål är nämligen avsett för upphängning av stekpannan.

Den övergripande kvaliteten på stekpannan är emellertid fantastisk, och därför förblir den ett av våra toppval. Vi anser att Scanpan CTX 28 cm är en utmärkt stekpanna för dig som vill ha en högkvalitativ produkt och som inte har något emot att betala ett högre pris.

Fördelar

 • Mycket hållbar konstruktion
 • Ergonomiskt handtag
 • Konstruktion i rostfritt stål med en kärna av aluminium
 • Enkel att rengöra
 • Utmärkt värmehållning

Nackdelar

 • Hålet för att hänga upp stekpannan är relativt litet
 • Ta lång tid att värma upp

Med non-stick-stekpannan Scanpan CTX kan du laga mat utan större mängder oljor eller andra matfetter, och ändå få samma utsökta resultat – matlagningen blir bara mer hälsosam.

Stekpannan är ugnssäker i upp till 260 °C, vilket innebär att man snabbt och smidigt kan fortsätta tillagningen i ugnen efter stekning utan att behöva förflytta innehållet till en ugnsform. Kokkärlet är kompatibel med alla typer av spishällar, inklusive induktion, vilket gör den till ett utmärkt komplement i alla kök.

Recension: En detaljerad recension Scanpan CTX 28 cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Aluminium
 • Vikt: 1,4 kg
 • Typ av ytbeläggning: Stratanium

Reptålig design
Scanpan CTX 28 cm har en reptålig Stratanium-beläggning som är fri från PFOA och PFOS. Beläggningen är dessutom FDA-godkänd, vilket innebär att den är säker att använda vid alla former av matlagning. Vidare är stekpannans beläggning reptålig och klarar regelbunden användning.

Stekpannan kan användas med alla typer av köksredskap – oavsett om du använder en träslev eller en silikonspatel kommer non-stick-beläggningen inte att repas. Detta bevisar ytterligare att du kan använda kokkärlet till olika typer av matlagning utan att behöva oroa dig för att skada beläggningen.

Stabil och enkel att hantera
Scanpan CTX 28cm blev testvinnare i Aftonbladets test av stekpannor år 2016, 2017, 2019, 2020 och 2021. Detta är bara några av alla de många bevis som bevisar stekpannans kvalitet.

Stekpannan har ett ergonomiskt handtag som gör den bekväm att greppa och smidig att manövrera. Den känns stabil i handen – trots sin låga vikt – vilket gör den enkel att använda även under längre perioder. Med den här modellen kan du bryna, steka och glasera olika livsmedel för utsökta resultat som är svåra att få till med traditionella non-stick-pannor.

Stekpannan, som har en minimalistisk design, värms emellertid upp något långsammare än genomsnittet, men har i gengäld utmärkta värmebevarande egenskaper. Detta gör den perfekt för rätter som kräver en jämn värmekälla för att tillagas ordentligt.

Slutligen är kokkärlet tillverkat av återvunnet aluminium och rostfritt stål – något som gör det till ett mer miljövänligt alternativ.

Vad säger användare och experter om Scanpan CTX 28cm?

Scanpan CTX är, enligt såväl användare som experter, en av de bästa non-stick-stekpannorna på marknaden. Den har fått höga betyg av användarna på Amazon – närmare bestämt 4,6/5 stjärnor – som lovordar dess hållbara och robusta konstruktion och utmärkta tillagning.

På Pricerunner.dk har stekpannan blivit utsedd till “Bäst i test” där den även har fått ett betyg på 4,8/5 stjärnor.

Mer om Scanpan CTX 28 cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Aluminium
 • Vikt: 1,4 kg
 • Typ av ytbeläggning: Stratanium

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26cm - rymlig stekpanna som är enkel att rengöra

Bästa sautepanna med non-stick

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26cm:

 • Kan användas med metallredskap
 • Konstruktion med tre lager metall
 • Rymlig design

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26 cm är ett utmärkt alternativ när det gäller non-stick-stekpannor. Dess utmärkande egenskap är, enligt oss, dess imponerande hållbarhet som, tack vare hybridtekniken, gör den till en pålitlig och långsiktig investering. Vidare uppskattar vi att stekpannan kan användas med metallredskap, vilket möjliggör säker matlagning utan att man behöver oroa sig för att repa eller skada non-stick-beläggningen.

Den generöst rymliga designen, med ett djup på nästan åtta centimeter och en diameter på 26 centimeter, tillhandahåller en god kapacitet för matlagning. Samtidigt säkerställer det långa handtaget  på 20 centimeter enkel manövrering. Vi vill emellertid påpeka vikten av att följa tillverkarens riktlinjer för maximal ugnstemperatur för att bevara kvaliteten på non-stick-beläggning, eftersom stekpannan inte är utrustad med en värmeindikator. Stekpannan är även något tyngre än genomsnittet, vilket också kan vara värt att beakta i sitt val.

Sammanfattningsvis anser vi på Konsumentmagasinet att Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26 cm ett utmärkt alternativ för dem som är på jakt efter en robust och mångsidig stekpanna. Vi vill avsluta med att särskilt betona dess kompatibilitet för metallredskap och rymliga design tillsammans med produktens prisvärdhet.

Fördelar

 • Långt handtag
 • Diskmaskinssäker
 • Ugnsbeständig
 • Testad av redaktionen: goda erfarenheter

Nackdelar

 • Ingen värmeindikator
 • Något tung

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26 cm kan användas med metallredskap – något som bevisar att det är en högkvalitativ produkt. Om du letar efter en stekpanna med fantastisk hållbarhet och som erbjuder enkel matlagning är Onyx produkter med hybridteknik perfekt för just det – inte minst denna variant.

Recension: En detaljerad recension Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26cm

Specifikationer

 • Diameter: 26 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Vikt: 1,9 kg
 • Typ av ytbeläggning: ?

Repfri design
Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26 cm har en rymlig design; den är nästan 8 centimeter djup och mäter 26 centimeter i diametern. Stekpannan har ett 20 centimeter långt handtag som möjliggör mycket enkel matlagning.

Vidare garanterar Onyxs unika hybridteknik som återfinns i non-stick-beläggningen att du kan använda stekpannan med redskap och utrustning av metall utan risk för att det repar eller på annat sätt skadar stekpannan. Du kan med andra ord använda gafflar, skedar och till och med knivar för att skära köttet direkt i stekpannan utan att behöva oroa dig.

Enkel rengöring
Stekpannan är tillverkad av rostfritt stål och aluminium, inklusive handtaget. Detta garanterar även att stekpannan är ugnssäker – se dock till att följa tillverkarens anvisningar om maxtemperatur. Överhettning av kokkärlet kan nämligen leda till att non-stick-beläggningen skadas, vilket i sin tur kan orsaka avdunstning av skadliga kemikalier, till exempel PFAS.

Slutligen går stekpannan att diska både för hand och direkt i diskmaskinen.

Mer om Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Saute Pan 26cm

Specifikationer

 • Diameter: 26 cm
 • Material: Rostfritt stål
 • Vikt: 1,9 kg
 • Typ av ytbeläggning: ?

Skeppshult Professional 28 cm - slitstark non-stick-stekpanna

Bästa non-stick-stekpanna i gjutjärn + mest prisvärd

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Skeppshult Professional 28 cm :

 • Gjutjärnsgaranti på 25 år
 • Kan användas på olika värmekällor
 • Jämn botten på 5 millimeter

Konsumentmagasinets omdöme

Skeppshults gjutjärnspanna har en lång garanti på 25 år och ger enastående matlagningsresultat. Den är dock på den tyngre sidan, vilket man märker när man lagar större mängder mat då den kan bli svårare att hantera. Trots detta anser vi att det är en av de bästa stekpannorna med non-stick-beläggning i sin prisklass och rekommenderar den till dem som vill ha en stekpanna med utmärkt hållbarhet.

Fördelar

 • Stabil på spisen
 • Grov yta som förhindrar att maten bränner fast
 • Ventilerande handtag i rostfritt stål
 • Tjock botten som ger optimal stekyta

Nackdelar

 • Något tung när man lagar större mängder mat

Skeppshult Professional 28 cm är perfekt för dig som är på jakt efter en non-stick-stekpanna som kommer att hålla i flera decennier – förutsatt att den underhålls korrekt. Den 25-åriga gjutjärnsgarantin säkerställer att stekpannan kan användas på alla typer av värmekällor, inklusive öppen eld, utan att du behöver oroa dig för att den skadas.

Recension: En detaljerad recension Skeppshult Professional 28 cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Gjutjärn
 • Vikt: 2,65 kg
 • Typ av ytbeläggning: Ekologisk non-stick

Jämn värmefördelning
Denna non-stick-stekpanna från Skeppshult är ett utmärkt alternativ för alla som letar efter ett kokkärl med non-stick-egenskaper. Den jämna, fem millimeter tjocka botten garanterar optimal stekning, medan den grova ytan förhindrar att maten bränner fast. Detta säkerställer i sin tur att värmen fördelas jämnt och förebygger heta fläckar som annars riskerar att förstöra matlagningen.

Stekpannan är tillverkad av gjutjärn som behåller och fördelar värmen effektivt och är därmed perfekt för bakning och stekning. I de flesta fall tenderar köksredskap av gjutjärn att bli varma runt handtaget, men eftersom den här stekpannan har ett ventilerande handtag i rostfritt stål behöver du inte oroa dig för det; du kan laga mat i flera timmar i sträck utan att känna av värmen.

Fri från skadliga kemikalier
I den svenska fabriken tillverkar Skeppshult handgjorda gjutjärnspannor med hjälp av premiumråvaror. Denna non-stick-stekpanna är förbehandlad med certifierad rapsolja från Carlshamns, vilket förbättrar pannans non-stick-egenskaper ytterligare.

Stekpannans botten är något konkav för att förbättra stabiliteten på kokplattan och minska risken för skador. Detta är en fördelatkigt detalj för dem som alltid har bråttom och tenderar att vara lite oförsiktig med sina köksredskap.

Vad säger användare och experter om Skeppshult Professional 28 cm?

Skeppshult Professional 28 cm har ett betyg på 4,3/5 stjärnor på Amazon, där användarna berömmer produktens non-stick-egenskaper samt dess hållbarhet. Användarna menar även att stekpannan värms upp jämnt och till höga temperaturer, vilket gör den perfekt för att steka kött eller grönsaker.

En del användare påpekar att Skeppshult Professional 28 cm är något tyngre än andra liknande stekpannor. De flesta skriver emellertid att detta är något positivt eftersom det gör kokkärlet mer stabilt.

Mer om Skeppshult Professional 28 cm

Specifikationer

 • Diameter: 28 cm
 • Material: Gjutjärn
 • Vikt: 2,65 kg
 • Typ av ytbeläggning: Ekologisk non-stick

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30 cm - energisnål wokpanna med hög kapacitet

Bästa wokpanna med non-stick-beläggning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30 cm:

 • Diskmaskinssäker
 • Ugnssäker
 • Snabb och jämn värmefördelning

Konsumentmagasinets omdöme

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick sparar energi tack vare sin snabba och jämna värmefördelning. Wokpannan funger dessutom på alla typer av spishällar, vilket innebär att du kan använda den i alla sorters kök.

Den saknar emellertid en värmeindikator och har en något tyngre konstruktion. Vi anser dock att stekpannans övergripande funktionalitet och kapaciteten på fem liter väger upp för dessa mindre olägenheter, och att detta är en av de bästa non-stick-wokpannorna på marknaden.

Fördelar

 • Välj mellan två olika non-stick-beläggningar
 • Fungerar på alla typer av spishällar
 • Kan användas med metallredskap
 • Enkel att rengöra

Nackdelar

 • Något tung design
 • Saknar värmeindikator

Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30 cm kan diskas i diskmaskin, vilket är särskilt praktiskt för dem med hektisk vardag. Tack vare stekpannans materiella egenskaper passar den särskilt bra för dem som vill ha en hållbar wokpanna med non-stick-beläggning.

Recension: En recension av Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30 cm

Specifikationer

 • Diameter: 30 cm
 • Material: Tri-ply
 • Vikt: 1,4 kg
 • Typ av ytbeläggning: Non-stick PTFE eller keramik

Energisnål stekpanna
Förutom att förse stekpannan med styrka och hållbarhet, gör ”tri-ply”-konstruktionen, tillsammans med handtaget, att Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick är ugnssäker – förutsatt att du följer tillverkarens anvisningar om maxtemperatur. Stekpannans design ger en effektiv värmefördelning som möjliggör jämn stekning och starkare sidovärme. Värmen överförs på så sätt smidigare till stekpannans innehåll, vilket i sin tur säkerställer att mindre energi förbrukas vid användning.

Fungerar på alla typer av spishällar
Hybridtekniken i denna stekpanna gör att du kan använda den med metallredskap utan att oroa dig för att skada kokkärlets non-stick-beläggning. Den kan dessutom användas på alla typer av spishällar – oavsett om det gäller gas, keramik eller induktionshäll.

Med Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30 cm kan du dessutom välja mellan två typer av non-stick-beläggningar: en japansk högkvalitativ PTFE-beläggning eller en miljövänlig keramisk beläggning. Oavsett vilket alternativ du väljer gör non-stick-beläggningen att pannan är enkel att rengöra. Oftast räcker det att skölja stekpannan i varmt vatten eller att torka av den med en trasa.

Om beläggningen skulle skadas är det dags att byta ut pannan; en skadad non-stick-beläggning kan orsaka avdunstning av skadliga kemikalier.

Mer om Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Wok Pan 30 cm

Specifikationer

 • Diameter: 30 cm
 • Material: Tri-ply
 • Vikt: 1,4 kg
 • Typ av ytbeläggning: Non-stick PTFE eller keramik

Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow 20 cm - non-stick-stekpanna med livstidsgaranti

Bästa mångsidiga non-stick-stekpanna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,6/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow 20 cm:

 • Konstruktion med sex lager
 • Ihåligt gjuthandtag i rostfritt stål
 • Djupt böjd design

Konsumentmagasinets omdöme

Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow 20 cm är en utmärkt non-stick-stekpanna som värms upp snabbt och jämnt. Den är enkel att rengöra och underhålla, men kan för vissa upplevas som något tung.

Sammantaget är det ett mångsidigt alternativ som passar bra för daglig användning eftersom den kan användas för att tillaga allt från frukost till lunch och middag.

Fördelar

 • Effektiv värmeledning
 • Enkel att underhålla och rengöra
 • Tål frys och diskmaskin
 • Kan användas med metallredskap
 • Robust och professionell kvalitet

Nackdelar

 • Inte helt reptålig
 • Kan upplevas som något tung

Den främsta fördelen med den här stekpannan är dess konstruktion som består av sex lager, inklusive tre lager PFOA-fri, förstärkt non-stick-beläggning. Den kräver ingen behandling före användning, vilket gör den till ett bekvämt alternativ för dig som värdesätter enkel användning.

Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow 20 cm är perfekt för att laga allt från äggröra till krispiga kycklingfiléer.

Det skal du vide, før du køber Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow Stekpanna 20cm

Specifikationer

 • Diameter: 20 cm
 • Material: Aluminium
 • Vikt: 0,771 kg
 • Typ av ytbeläggning: Rostfritt stål

Långvarig värmehållning
Om du letar efter en non-stick-stekpanna som är både hållbar och av professionell kvalitet, är det här kokkärlet något för dig. Den här stekpannan har en djupt böjd design som garanterar jämn värmefördelning och varaktig värmehållning.

Stekpannan mäter 20 centimeter i diameter vilket tillåter effektiv temperaturkontroll när du lagar allt från en omelett till större måltider. Stekpannan är dessutom enkel att använda och passar till alla typer av spishällar. Vidare utgör den ett vackert tillägg i köket tack vare dess minimalistiska och eleganta design.

Enkel underhållning
Det ihåliga gjutna handtaget i rostfritt stål är nitat för ett säkert grepp – även när pannan är blöt. Den ergonomiska utformningen gör produkten enkel att hantera – även när händerna är hala – samtidigt som non-stick-beläggningen kan hantera metallredskap.

Stekpannan tål såväl frys- som diskmaskin, vilket gör den enkel att både underhålla och rengöra. Non-stick-pannan är dessutom enkel att handdiska med bara varmvatten. Den ser till att försegla matens goda smaker oavsett om du lagar en snabb måltid på kort tid eller förbereder en finare måltid för ett speciellt tillfälle.

Vad säger användare och experter om Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow 20 cm?

Denna non-stick stekpanna har fått övergripande positiva omdömen av användarna på Amazon, där flera har varit imponerade av stekpannans fantastiska non-stick-egenskaper, hållbarhet och enkla underhåll. Sammantaget kan vi konstatera att detta är en mycket omtyckt produkt som rekommenderas varmt av både experter och användare.

Mer om Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow 20 cm

Specifikationer

 • Diameter: 20 cm
 • Material: Aluminium
 • Vikt: 0,771 kg
 • Typ av ytbeläggning: Rostfritt stål

Ronneby Bruk Ultra Light Original 24 cm - non-stick-stekpanna med klassisk design

Bästa lätta non-stick-stekpanna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Ronneby Bruk Ultra Light Original 24 cm:

 • Förbehandlad med certifierad rapsolja
 • Ergonomiskt handtag i silikon
 • Klassisk och simpel design

Konsumentmagasinets omdöme

Med Ronneby Bruk Ultra Light Original 24 cm behöver du inte själv förbehandla non-stick-beläggning – den är redan behandlad med rapsolja. Stekpannan är dessutom behaglig att hålla i och enkel att använda.

Den tar lite längre tid att rengöra eftersom den bör diskas för hand, men den lätta konstruktionen underlättar processen. Observera att du även bör torka av stekpannan direkt efter att du har diskat den.

Sammantaget anser vi att denna non-stick-stekpanna är extremt användarvänlig och högkvalitativ och kommer därmed att passar i de allra flesta kök.

Fördelar

 • Värms upp snabbt och jämnt
 • Lätt design
 • Användarvänlig tack vare det bekväma och stabila handtaget
 • Handtag av rostfritt stål och silikon

Nackdelar

 • Tar tid att diska för hand
 • Kräver omedelbar torkning efter diskning

Ronneby Bruk Ultra Light är en non-stick-stekpanna med ett ergonomiskt handtag i silikon. Stekpannans främsta fördel är dess utmärkta värmehållning som gör den utmärkt för stekning eller fritering. Den är dessutom mycket lätt och hanterbar, vilket gör den perfekt för såväl amatörkockar som professionella.

Recension: En recension av Ronneby Bruk Ultra Light Original 24 cm

Specifikationer

 • Diameter: 24 cm
 • Material: Gjutjärn
 • Vikt: 1,2 kg
 • Typ av ytbeläggning: Behandlad med bränd rapsolja

Denna stekpanna är en produkt från det svenska kvalitetsmärket Ronneby Bruk. Stekpannan är förbehandlad med certifierad rapsolja, vilket innebär att kokkärlet har behandlats med olja som är certifierad som säker för matlagning och som garanterar en hälsosam non-stick-effekt. Denna non-stick-yta garanterar dessutom enkelt underhåll och rengöring.

Det ergonomiska handtaget i rostfritt stål är bekvämt och säkert att greppa och ger på så sätt god stabilitet tack vare den robusta konstruktionen.

Stekpannan är säker att använda i ugnen upp till 220 °C tack vare på den säkra och giftfria oljan som har använts för att smörja in pannan. Detta gör den lämplig även för dem som föredrar ett hälsosäkert alternativ utan skadliga kemikalier.

Även om stekpannan tenderar att bli något för varm, är det fortfarande en produkt av utmärkt kvalitet. Att den produceras i Sverige är dessutom ytterligare en bonus sett ur ett miljöperspektiv.

Mer om Ronneby Bruk Ultra Light Original 24 cm

Specifikationer

 • Diameter: 24 cm
 • Material: Gjutjärn
 • Vikt: 1,2 kg
 • Typ av ytbeläggning: Behandlad med bränd rapsolja

Beka Mandala 24 cm - non-stick-stekpanna med antibakteriellt handtag

Non-stick-stekpanna med unik design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beka Mandala 24 cm:

 • Non-stick-stekpanna i gjutjärn
 • Unik utformning för bättre stekresultat
 • Handtag av akaciaträ

Konsumentmagasinets omdöme

Beka Mandala 24 cm är ett utmärkt alternativ för dig som är på jakt efter en avnändarvänlig och hållbar non-stick-stekpanna. Den har en lätt men robust design som gör möjliggör rolig matlagning under en lång tid framöver.

Trähandtaget begränsar dock användningen något eftersom det gör att kokkärlet inte kan användas i ugnen – något som kan vara bra att ha i åtanke innan ett eventuellt inköp. Sammantaget är det dock en en högkvalitativ stekpanna som kan användas på alla typer av spishällar. Vi på Konsumentmagasinet rekommenderar varmt Beka Mandala 24 cm.

Fördelar

 • Välbalanserad
 • Värms upp snabbt
 • Lämplig för såväl nybörjare i köket som professionella kockar
 • Lätt konstruktion
 • Antibakteriell design

Nackdelar

 • Inte ugnssäker på grund av trähandtaget

Den största fördelen med Beka Mandala 24 cm är dess unika utformning som möjliggör bättre stekning. Denna design bidrar till att säkerställa jämna stekresultat och underlättar hanteringen av kokkärlet.

Stekpannan Beka Mandala 24 cm passar dig som vill ha en välbalanserad stekpanna i gjutjärn som passar för alla kulinariska nivåer.

Recension: En detaljerad recension av Beka Mandala 24 cm

Specifikationer

 • Diameter: 24 cm
 • Material: Gjutjärn
 • Vikt: 1,2 kg
 • Typ av ytbeläggning: Keramisk

Non-stick-stekpannan Beka Mandala 24 cm har ett handtag av akaciaträ som gör produkten naturligt antibakteriell. I övrigt är stekpanna tillverkad av gjutjärn och därmed PFOA-fri och fri från andra gifter. Studier visar att exponering för PFOA ökar risken för människan att utveckla flera olika typer av sjukdomar – något du alltså inte behöver oroa dig för med denna non-stick-stekpanna. Du kan du känna dig trygg eftersom du väljer ett hälsosäkert val för dig och din familj.

Beka Mandala 24 cm hamnade på tredje plats i Aftonbladet Plus test av stekpannor år 2021. Den överträffade många andra non-stick-stekpannor i parametrar som prisvärdhet, non-stick-kvalitet och hållbarhet.

Gjutjärn är ett av de äldsta materialen som används i kokkärl. Det har många fördelar, till exempel jämn värmefördelning, goda non-stick-egenskaper och hög hållbarhet. På just den här stekpannan är utsidan även emaljerad vilket gör den extra motståndskraftig mot högre temperaturer. Detta möjliggör snabb tillagning och stekning utan stora mängder olja samt vattenbaserade matlagningstekniker som bräsering och pochering.

Beka Mandala 24 cm är en användbar utrustning i köket och passar såväl den nyfikna hemmakocken som den erfarna professionella.

Mer om Beka Mandala 24 cm

Specifikationer

 • Diameter: 24 cm
 • Material: Gjutjärn
 • Vikt: 1,2 kg
 • Typ av ytbeläggning: Keramisk

Kockum's Iron Works 30 cm - utmärkt stekpanna för större mängder mat

Bästa non-stick-stekpanna i kolstål

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Kockum's Iron Works 30 cm:

 • Passar alla spishällar
 • Fri från PFOA och PTFE
 • Svenskt kolstål

Konsumentmagasinets omdöme

Kockums Iron Works är en stekpanna av bra kvalitet som passar på alla spishällar. Stekpannan bör dock endast diskas för hand i varmt vatten utan starka rengöringsmedel.

Vi har valt att utse denna stekpanna till “Bästa non-stick-stekpanna i kolstål” eftersom den är tillverkad av ett av Sveriges bästa kolstål.

Fördelar

 • Levererar utmärkta stekresultat
 • Förbehandlad med vegetabilisk olja
 • Jämn värmefördelning
 • Stabilt handtag
 • Klarar höga temperaturer

Nackdelar

 • Kan endast diskas för hand i varmt vatten eftersom den inte tål starka rengöringsmedel

Denna non-stick stekpanna är både PFOA- och PTFE-fri, och utgör därför ett hälsosammare alternativ – perfekt för dem som vill undvika dessa potentiellt skadliga kemikalier. PFOA och PTFE återfinns annars i många non-stick-beläggningar, men inte i den här som garanterar ett säkrare alternativ. Stekpannan är dessutom tillverkad av kolstål, vilket gör den hållbar och enkel att underhålla.

Recension: En detaljerad recension av Kockum's Iron Works 30 cm

Specifikationer

 • Diameter: 30 cm
 • Material: Kolstål
 • Vikt: 2,5 kg
 • Typ av ytbeläggning: ?

Kockum’s Iron Works 30 cm är en non-stick-stekpanna tillverkad av svenskt kolstål. Denna typ av stål innehåller en mindre mängd kol, mellan 0,05 och 2,1 viktprocent, som gör materialet styvare och sprödare än andra typer av stål. Det gör även materialet mer mottagligt för värmebehandling.

Kockum’s Iron Works 30 cm är kan användas på alla typer av spishällar, inklusive induktionshällar. Med en diameter på 30 centimeter får du dessutom gott om matlagningsyta för olika rätter – från kött och skaldjur till grönsaker.

Stekpannan är förbehandlad med vegetabilisk olja, vilket ger garanterar en utmärkt non-stick-beläggning. Vidare gör den jämna värmefördelningen och det robusta handtaget stekpannan till ett utmärkt val för stekning av såväl kyckling som grönsaker.

Stekpannan tål temperaturer upp till 200 °C och kan även användas i ugnar. Det svarta handtaget på stekpannan har en präglad Kockums logotyp och hål för upphängning som gör det enkelt att förvara kokkärlet på en vägg eller en kökshylla. Den präglade logotypen är en trevlig detalj som ger produkten ett elegant och högkvalitativt utseende.

Mer om Kockum's Iron Works 30 cm

Specifikationer

 • Diameter: 30 cm
 • Material: Kolstål
 • Vikt: 2,5 kg
 • Typ av ytbeläggning: ?

Tester och recensioner av non-stick stekpannorna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Pricerunner

Enligt Pricerunner är dansktillverkade Scanpan CTX en robust och minimalistiskt stekpanna av reptåligt och rostfritt stål med en keramisk beläggning. Den är dessutom så pass reptålig att man kan använda metallredskap.

Läs deras test av stekpannor här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är en e-handelsplattform på nätet med ett enormt sortiment av diverse produkter. Man kan bland annat hitta böcker, elektronik och kläder. Vidare erbjuder Amazon ett brett utbud av tjänster, till exempel Amazon Prime, som ger gratis frakt på många varor, och Amazon Web Services – en plattform för molntjänster.

Plattformen låter användare lämna recensioner under produkter för att hjälpa potentiella köpare att fatta välgrundade köpbeslut.

Läs användarrecensionerna av Onyx Cookware™ Hybrid Non-Stick Frying Pan 26 cm här.
Läs användarrecensionerna av Scanpan CTX 28 cm här.
Läs användarrecensionerna av Skeppshult Professional 28 cm här.
Läs användarrecensionerna av Le Creuset Toughened Non-Stick Aluminium Shallow Stekpanna 20 cm här.

 

FAQ

Vad menas med non-stick?
Stekpannor som är utrustade med en non-stick-beläggning kräver inte extra matfett för att maten inte ska bränna fast i kokkärlets botten. Non-stick-beläggningen kan vara framställd av olika material; vissa non-stick-beläggningar är syntetiska, medan andra är baserade på naturliga material som växtoljor eller vaxer. Oavsett vilken typ av non-stick-beläggning det gäller underlättar den rengöringen av stekpannan.
Vilka stekpannor används av professionella kockar?
Eftersom non-stick-stekpannor är enklare att både använda och rengöra föredras de vanligtvis av professionella kockar. Stekpannor med non-stick-beläggning värms dessutom upp snabbt och jämnt vilket gör att maten tillagas enhetligt. Stekpannor av gjutjärn, rostfritt stål och aluminium är de mest populära varianterna som används av professionella kockar, varav alla har unika egenskaper och fördelar.
Hur länge håller en non-stick-stekpanna?
En non-stick-stekpanna är en utmärkt utrustning i alla kök och kan hålla länge med rätt skötsel. Non-stick-beläggningar fungerar bäst när de hålls rena och fria från repor. Med god användning och gott underhåll kan en non-stick stekpanna hålla i flera år, men man brukar säga att det håller i cirka fem.
Vilka stekpannor är giftfria?
Gjutjärn, rostfritt stål, 100 % giftfri keramik, glas och emaljerat gjutjärn är de mest hälsomedvetna materialen för stekpannor. Giftfria non-stick-stekpannor är helt riskfria för hälsan samtidigt som de är hygieniska och miljövänliga. Nackdelen är att de tenderar att vara något mer kostsamma.

Vilka olika typer av non-stick-stekpannor finns det?

Dagens marknad består av stekpannor med en rad olika non-stick-beläggningar. Olika tillverkare erbjuder dessutom produkter med varierande unika egenskaper, vilket gör det ännu viktigare att göra noggrann research innan ett eventuell inköp.

Non-stick-stekpannor tillverkas av olika material, bland annat aluminium, keramik, kolstål och rostfritt stål. Vissa modeller är försedda med en non-stick-beläggning på både in- och utsidan, medan andra endast är det på insidan. En del non-stick-stekpannor har dessutom ett avtagbart handtag som gör att man kan omvandla kokkärlet till en ugnsform.

Vilket material en stekpanna är tillverkad av påverkar dess hållbarhet och värmeledningsförmåga. Även non-stick-beläggningen är avgörande eftersom den förhindrar att maten bränner fast i pannan samt underlättar underhållet av artikeln.

Läs gärna vårt test av de bästa stekpannorna från ONYX Cookware.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta