ONYX Cookware™ stekpanna test – Guide till de bästa stekpannorna från ONYX Cookware™

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Det kan vara svårt att veta vilken stekpanna som är bäst för just dig. Alla stekpannor är inte lika bra för alla ändamål. Vissa är bättre lämpade för matlagning vid höga temperaturer, medan andra har en non-stick-yta för enklare rengöring. 

Denna kompromiss gäller dock inte ONYX Cookware™ stekpannor. ONYX Cookware™ är för dig som vill ha det bästa av två världar: en högkvalitativ stekpanna med non-stick-yta som samtidigt klarar matlagning vid höga temperaturer. Med sin specialdesignade beläggning är ONYX-pannan perfekt för både vardagsmatlagning och mer utmanande recept. Om du letar efter en stekpanna som kommer att revolutionera din matlagning behöver du inte leta längre än till ONYX Cookware™.
Läs vår testguide med recensioner av ONYX-serien för att ta reda på vilken stekpanna som är rätt för dig.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en ONYX stekpanna?

Storlek – När du väljer storlek på en stekpanna bör du tänka på vilken typ av mat du vill laga och hur många personer du vanligtvis lagar mat till. Med mindre stekpannor (20 till 24 cm) kan du nå högre temperaturer snabbare vilket lämpar sig bra för att laga frukost eller olika mindre tillbehör. I en 20 cm bred stekpanna kan du exempelvis göra en omelett eller steka en mindre biff.

Upp till 3 ägg, ett paket frysta grönsaker och en normalstor laxfilé är exempel på vad som får plats i en 24 cm bred stekpanna. Med medelstora stekpannor (26 och 28) kan du laga mer mat på en gång utan att “överbelasta” de andra ingredienserna. De är perfekta för pastasåser och grönsaksberedning. De största (30 cm) stekpannorna passar bäst för att tillaga större portioner mat, eftersom de har den bästa värmekapaciteten. Du kan exempelvis steka 3-4 ägg, större köttbitar, fisk, skaldjur osv.

Material – Stekpannor finns i en mängd olika material och beläggningar. Non-stick-pannor är lättare att rengöra och hälsosammare eftersom du inte behöver olja när du lagar mat. Stekpannor med naturlig finish lämpar sig bättre för högre temperaturer och är särskilt bra för stekning av kött. Andra typer av material är aluminium, som ger utmärkt värmeledning men inte kan användas med induktion, rostfritt stål som fungerar på alla värmekällor och inte rostar men inte leder värme särskilt bra, och en kombination av båda dessa material kan också hittas.

Tjocklek – Stekpannor mäts normalt i mm. Tjockare stekpannor tar längre tid att nå den önskade värmen, men de gör det också lättare att hålla temperaturen när den väl är uppnådd. En tjockare stekpanna är ett bättre alternativ eftersom det är mindre troligt att den bucklas och slits med tiden. Tjockleken kan variera från 35 mm på en 160 mm diameter till 50 mm på en 500 mm diameter.

Pris – De dyrare stekpannorna kostar cirka 1 500 kronor och uppåt. De flesta av dem är tillverkade av koppar eller rostfritt stål, vilket är material med utmärkt värmeledningsförmåga. Budgetalternativen finns att köpa för mellan 100-300 kronor och är vanligtvis tillverkade av stansad aluminium. Bra att veta om är att de dyrare alternativen ofta håller längre och är lättare att rengöra. Budgetalternativet kan dock vara ett bättre val om du bara tänkt använda den mer sällan samt om du vill hålla dig till en striktare budget.

Kund- och expertomdömen – Det är alltid en god idé att läsa recensioner från flera källor innan du gör ditt köp. Dessa kan ge dig en bättre uppfattning om vad du ska leta efter i en stekpanna, och vilka funktioner som är viktigast i praktiken. Expertrecensioner kan ge dig en mer detaljerad beskrivning av hur en viss stekpanna presterar i olika tester, medan kundernas omdömen även kan ge insikt om produktens och varumärkets kvalitet samt hur pannan fungerat i vardagen.

arrow-more


ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick stekpanna 28cm – hållbar panna med non-stick

Bästa ONYX stekpanna i test

Denna stekpannan har en non-stick-beläggning är PFOA-fri, vilket innebär att den inte avger några skadliga kemikalier vid upphettning. Detta gör den till ett säkrare alternativ för matlagning, särskilt när du steker vid höga temperaturer.

 • PFOA-fri non-stick-beläggning
 • Finns i 4 olika storlekar
 • Ugnssäker upp till 260 °C

Granskning och analys av ONYX Hybrid stekpanna

Fyra olika storlekar
ONYX Hybrid stekpanna finns i fyra olika storlekar: 24, 26, 28 och 30 cm. På så sätt kan du hitta den perfekta stekpannan för dina behov, oavsett om du behöver en liten stekpanna för en enkel måltid eller en stor för familjemiddagar. Oavsett vilket gör stekpannans non-stick-egenskaper i princip all matlagning och rengöring till en barnlek.

Slitstarkt material 
Den här stekpannan är tillverkad av högkvalitativa material som aluminium och rostfritt stål. Aluminium är en lättmetall som är hållbar och korrosionsbeständig, medan rostfritt stål dessutom är en hållbar metall, men den är dock rostbenägen om den inte sköts på rätt sätt. Kombinationen av dessa två metaller gör stekpannan stark och hållbar. Stekpannans non-stick-egenskaper kommer från beläggningen på stekpannan , och du kan välja mellan två olika beläggningar på våra stekpannor: original och keramisk.

Båda dessa material är PFOA-fria, vilket gör dem säkra att använda. Stekpannans aluminiumbeläggning överträffar de flesta, till stor del tack vare dess förmåga att leda värme, vilket också innebär att pannan värms upp snabbt och jämnt och att dina ingredienser tillagas jämnt. Det är dessutom ett lätt material, vilket gör det smidigt att både använda och transportera. Stekpannan kan användas till allt från stekning och rostning till bakning och till och med grillning. Detta gör den till ett mångsidigt verktyg som passar i alla kök. Stekpannans högkvalitativa material och konstruktion säkerställer att den är ugnssäker upp till 260 °C, vilket innebär att du kan använda den för alla dina matlagningsbehov.

Fördelar

 • Klarar metallredskap utan risk för skador
 • För alla typer av spisar
 • Testad av redaktörerna: goda erfarenheter
 • Diskmaskinsäker
 • Lätt att rengöra
Nackdelar

 • Ingen värmeindikator

Redaktionens betyg

Onyx Hybrid är en hållbar och väldesignad stekpanna – ett självklart val för alla som vill ha ett givet verktyg för vardagsbruk. Den lilla nackdelen med att den inte har en värmeindikator vägs upp av alla dess fördelar, i vår bedömning. Med 2 års garanti och många fantastiska fördelar kan du vara säker på att du får en stekpanna som du kan få glädje av i många år framöver.

Specifikationer:
 
Diameter: 28 cm
Material: rostfritt stål, aluminium


ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick 3 stycken – ONYX stekpannor med patenterad sexkantig honeycomb design

Bästa ONYX stekpanna i allround-modell

ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick stekpannor är en bra investering i alla kök. Setet innehåller tre stekpannor i olika storlekar, vilket gör att du kan laga många olika sorters mat utan att behöva byta ut stekpannorna.

 • Konstruktion i tre lager
 • Set med 3 stekpannor i olika storlekar
 • Fantastiska non-stick-egenskaper

Granskning och analys av ONYX Cookware™ Hybrid Non-Stick set med 3 stekpannor

Stekpanna med tre lager
De tre skikten på stekpannorna bidrar till en jämn värmefördelning och säkerställer att maten inte fastnar på ytan. Det första skiktet är av rostfritt stål, vilket gör stekpannorna särskilt hållbara och lätta att rengöra. Nästa skikt är av aluminium, vilket garanterar en jämn värmefördelning. Det sista lagret är en högkvalitativ PFOA-beläggning som gör att maten inte fastnar på stekpannorna. Det gör också pannan extra enkel att rengöra. Stekpannan har även ett antal andra funktioner som gör den ännu mer användarvänlig. Handtagen på stekpannorna är till exempel värmeresistenta vilket gör att du kan använda pannorna på alla typer av hällar utan att bränna dig. Dessutom är stekpannorna säkra att använda tillsammans med metallverktyg, så du kan använda vilken typ av spatel eller sked som helst utan att skada den non-stick-beläggningen.

Kompatibel med metallredskap
Stekpannorna är säkra att använda tillsammans med metallverktyg, så du kan använda alla typer av spatlar och skedar utan att skada den non-stick-beläggningen. Detta gör det enkelt att tillaga maten och rengöra stekpannorna. De är dessutom diskmaskinsäkra för enklare rengöring.

Fördelar

 • Beläggning tillverkad av naturmaterial
 • Ugnsfast upp till 260 °C
 • Handtagen blir inte varma
 • Diskmaskinsäker
Nackdelar

 • Fingeravtryck och fläckar kan lätt bli kvar

Redaktörens bedömning

Detta set med tre stekpannor är ugnssäkert upp till 260 °C, vilket innebär att du kan använda det till alla typer av rätter. Tack vare non-stick-egenskaperna är stekpannorna väldigt lätt att rengöra, vilket är ett stort plus i vardagen. Den enda nackdelen i vår uppfattning är att fingeravtryck och fläckar lätt kan fastna, men detta anser vi är ett litet pris att betala för en sådan högkvalitativ produkt.

Specifikationer:
Diameter: 24, 26 och 28 cm
Material: rostfritt stål, aluminium


ONYX Hybrid Non-stick Wok+Sautér set – bra för olika typer av matlagning

Bästa ONYX stekpanna för alla typer av matlagning

Detta set består av en wok och en stekpanna med unik design, som båda har en ONYX-yta med non-stick-egenskaper. Det innebär att du aldrig behöver oroa dig för att maten ska fastna i pannan, vilket underlättar disk.

 • Set med en hybridwok och en sauterpanna
 • Kompatibel med alla spisar
 • Testad av redaktörerna: goda erfarenheter

Recension och analys av Hybrid Non-stick ONYX Wok+Sautér set

Keramisk och originalbeläggning
Denna stekpanna är utrustad med den ursprungliga högkvalitativa japanska PTFE-beläggningen, som innehåller ‘diamond dust’ för extra styrka och hållbarhet, samt en keramisk non-stick-beläggning, vilket är den senaste innovationen. Den ursprungliga högkvalitativa japanska PTFE-beläggningen är extremt hållbar och ger en perfekt stekyta i kombination med de utmärkta anti-stick-egenskaperna som du kan förvänta dig av en högkvalitativ panna som denna. Den keramiska non-stick-beläggningen är en naturlig och miljövänlig beläggning som stekningen till nya höjder. Du kan till och med smälta ost direkt på pannan eller tillaga stekta ägg i princip helt utan smör, fett eller olja.

Lätt att rengöra
Setet tål diskmaskin, vilket gör stekpannorna fantastiskt enkla att rengöra. Non-stick-beläggningen gör dessutom att maten inte fastnar i pannan. Stekpannan kan enkelt tvättas för hand eller placeras i diskmaskinen för ännu smidigare disk.

Fördelar

 • PFOA-fri non-stick
 • Ugnssäker upp till 260 °C
 • Rostfritt stål
Nackdelar

 • Lätt att rengöra efter användning
 • Fingeravtryck och fläckar kan lätt bli kvar

Redaktionens betyg

Båda stekpannor i detta set är ugnssäkra upp till 260 °C, så att du kan laga din mat precis på ditt sätt. Den enda nackdelen är att fingeravtryck och fläckar lätt kan bli kvar på den svarta ytan. Men trots denna lilla nackdel tycker vi att detta överlag är en fantastiskt bra produkt.

Specifikationer:
Diameter: sauterpanna – 26 cm, wokpanna – 30 cm.
Material: rostfritt stål, aluminium


ONYX Cookware™ Hybrid Non-stick Wok Panna 30CM – för mer hälsosam matlagning

Bästa ONYX stekpanna för wok

ONYX Cookware™ HYBRID NON-STICK WOK PAN är en fantastisk produkt eftersom den klarar ugnstemperaturer på upp till 260 grader. Oavsett om du vill steka, baka eller grilla din mat, klarar den här wokpannan allt. Vi har tittat närmre på denna produkt för att se hur effektiv den är.

 • Kompatibel tillsammans med metallverktyg
 • För alla typer av spishällar
 • Ugnssäker upp till 260 grade

Recension och analys av ONYX Cookware™ HYBRID NON-STICK WOK PAN

PFOA-fri
Den här wokpannan är PFOA-fri, vilket innebär att den är fri från farliga kemikalier. Detta är viktigt eftersom många andra stekpannor innehåller PFOA, t.ex. de som är tillverkade av teflon, vilket har visat sig vara skadligt för hälsan.

Hållbara material
Den här wokpannan är tillverkad av aluminium och rostfritt stål, vilket gör att den håller länge. Aluminiumet garanterar att stekpannan värms upp jämnt, medan det rostfria stålet förhindrar rost och korrosion. Stekpannornas lager av rostfritt stål bidrar till en jämn värmefördelning och förhindrar att maten fastnar på dem.

Det första lagret är ett lager av rostfritt stål, vilket bidrar till lång hållbarhet. Därefter följer aluminiumskiktet, som säkerställer en jämn värmefördelning. Det sista lagret är en högkvalitativ PFOA-beläggning som förhindrar att maten fastnar i pannorna. Detta gör det även enkelt att rengöra wokpannan.

Fördelar

 • Klarar diskmaskin och metallredskap
 • Ugnssäker upp till 260 grader
 • Icke-stickmaterial i världsklass
Nackdelar

 • Saknar värmeindikator

Redaktionens betyg

Denna produkt är utrustad med non-stick-beläggning, samtidigt som den är hållbar och tål metallredskap. Den enda nackdelen vi fann var att stekpannan inte har någon värmeindikator. På det hela taget är detta en utmärkt wokpanna för dig som vill ha en non-stick-panna som klarar många användningstillfällen.

Specifikationer:
Diameter: 30 cm
Material: rostfritt stål, aluminium


ONYX Cookware™ Hybrid Non-stick gryte 26 cm – med ugnssäkert handtag

Bästa ONYX stekpanna med stor volym

En stor fördel med den här stekpannan är att den är rymlig. Detta innebär att du kan laga mer mat på en gång, vilket är perfekt för hushåll med en hektisk vardag eller personer som gärna lagar större måltider åt gången.

 • Kompatibel med metallredskap
 • Tre lager metall med non-stick
 • Rymlig

Granskning och analys av ONYX Cookware™ hybridpanna med non-stick-yta

Utan skadliga ämnen
ONYX hybridpanna med non-stick-beläggning är PFOA-fri, vilket innebär att den är fri från skadliga kemikalier. Detta är viktigt eftersom många andra stekpannor innehåller PFOA, t.ex. många stekpannor av teflon, vilket kan vara skadligt för din hälsa. Stekpannan är ugnssäker upp till 260 grader, vilket innebär att du kan använda den till en mängd olika typer av matlagning.

Detta är viktigt eftersom många andra stekpannor inte är ugnssäkra, vilket kan vara begränsande för vad du kan göra med dem. Denna stekpannna är tillverkad av aluminium och rostfritt stål, vilket gör den både extra tålig och hållbar. Aluminiumet gör att stekpannan värms upp jämnt, medan det rostfria stålet förhindrar rost och korrosion. Stekpannan har också en garanti på 2 år, så att du kan vara säker på att den kommer att hålla i många år framöver.

Ugnsbeständigt handtag
Stekpannans handtag är tillverkat av rostfritt stål och aluminium, vilket gör det hållbart och långvarigt. Detta är viktigt eftersom många andra stekpannor har handtag av material som kan vara skadliga för din hälsa. Vissa andra stekpannor har även plasthandtag som kan smälta av värmen.

Fördelar

 • Handtag i aluminium
 • Ugns- och diskmaskinsäker
 • Ugnssäker upp till 260 grader
 • Utan skadliga ämnen
Nackdelar

 • Ingen värmeindikator

Redaktionens bedömning

Denna stekpanna har en fantastisk design och är tillverkad av hybridmaterial med non-stick-teknik som gör den fantastiskt enkel att laga mat med. Den enda nackdelen är att den inte har någon värmeindikator, vilket gör att du själv måste hålla ett öga på maten medan den tillagas. Överlag tycker vi definitivt att den här stekpannan är värd sitt pris.

Specifikationer:
Diameter: 26 cm
Material: rostfritt stål, aluminium


Är ONYX stekpannor bra?

ONYX är ett nytt varumärke för köksredskap som har fått mycket uppmärksamhet på sistone. Deras stekpannor är särskilt populära tack vare deras unika non-stick-teknik. ONYX non-stick stekpannor har PTFE-beläggning som skiljer sig från den vanliga teflonbeläggningen. PTFE är mindre benägen att gå sönder vid höga temperaturer, vilket gör det till ett säkrare val för matlagning. PTFE står för polytetrafluoreten och är även känt som teflon.

Denna non-stick-beläggning på ONYX Cookware™-pannor är förstärkt med keramiska partiklar. Detta gör den mer motståndskraftig mot repor än vanlig teflonbeläggning. Den keramiska förstärkningen gör också att stekpannorna är säkrare att använda vid höga temperaturer, vilket gör att de även kan användas i ugnen.
På Trustpilot får ONYX stekpannor också beröm. De har ett betyg på 4,7/5 och över 90 % av kunderna har gett dem en positiv recension. En nöjd kund säger:

“Den bästa stekpanna jag någonsin haft”,

medan en annan berömmer:

“Den gör bara vad den lovar. Jag har aldrig haft en bättre kastrull.”

Detta är bara ett axplock av de lysande recensioner som ONYX stekpannor har fått.

Om du letar efter en ny stekpanna är en ONYX stekpanna definitivt värd att överväga. Deras unika non-stick-beläggning och jämna värmefördelning gör dessa stekpannor till ett utmärkt val för alla kök.

Vilka ONYX Cookware™ stekpannor kan jag köpa?

ONYX stekpannor finns i flera olika storlekar och stilar. De finns med antingen original- eller keramisk beläggning. Den ursprungliga beläggningen innehåller diamantdamm för extrem hållbarhet. Den keramiska beläggningen är ONYX senaste uppfinning. Detta är en naturlig och miljövänlig beläggning som sägs vara en förbättrad version av deras ursprungliga beläggning.

ONYX stekpannor finns i olika former och storlekar, varav den mest populära är ONYX stekpanna 28 cm. Storleken på pannan du väljer beror på hur mycket mat du vill tillaga på en gång. De finns också i 24 cm, 26 cm och den mycket stora 30 cm.
ONYX erbjuder också en uppsättning med tre stekpannor i storlekarna 24 cm, 26 cm och 28 cm. Detta är perfekt om du inte är helt säker på vilken storlek du behöver, eller om du vill ha alla tre storlekarna för olika matlagningsbehov.

Förutom vanliga stekpannor erbjuder ONYX även en wokpanna med samma PFOA-fria non-stick i världsklass som deras stekpannor. Dessutom kan du också få en ONYX-sauteurpanna, som är en blandning av en stekpanna och en kastrull. Denna stekpanna är utrustad med höga sidor så att du till exempel kan bryna kött eller grönsaker och sedan hälla på vin eller buljong för att göra en fantastisk sås.
När du väljer en ONYX stekpanna är storleken en av de viktigaste sakerna att tänka på. Storleken på den stekpanna du väljer bör baseras på hur mycket mat du vill laga åt gången och vad för typ av du vill laga.

Vilka fördelar finns med en ONYX stekpanna?

ONYX stekpannor har ett antal fördelar jämfört med andra typer av kokkärl.
Stekpannorna är tillverkade av ett patenterat, högkvalitativt non-stick-material som gör att maten glider lätt av, vilket gör dem idealiska för fettsnål matlagning.
Tack vare non-stick-beläggningen kan du enkelt använda metallredskap utan att riskera att skada pannans yta.

Alla ONYX stekpannor fungerar med alla typer av spisar, inklusive gas och induktion.
Du kan använda alla ONYX stekpannor i ugnen eftersom de är ugnssäkra upp till 260 grader.
Stekpannorna är utrustade med en mycket slät yta, vilket gör dem lätta att rengöra. Stekpannorna tål även diskmaskin.

ONYX stekpannor är utformade för att fördela värmen jämnt så att maten tillagas jämnt.
Pannorna finns i olika storlekar och former för att passa dina matlagningsbehov.
ONYX stekpannor har också en 100-dagars nöjdhetsgaranti och gratis frakt. Dessutom erbjuder ONYX en femårig garanti på sina produkter.


FAQ

Var kan jag köpa ONYX stekpannor?
ONYX säljer endast sina stekpannor via sin webbplats. Det innebär att du kan köpa ONYX stekpannor direkt från ONYX Cookware. Detta garanterar att det inte tillkommer några extra kostnader.
Tillverkar ONYX bra stekpannor?
Det korta svaret är “ja”. ONYX stekpannor är tillverkade av ett material som är speficikt framtaget för att vara non-stick. Det innebär att du kan laga mat utan att använda olja eller smör utan att maten fastnar i pannan. Materialet är slitstarkt, vilket gör att stekpannan håller i många år. Stekpannorna har dessutom fått mycket positiva recensioner på Trustpilot.
Fungerar ONYX stekpannor med alla typer av spisar?
ONYX stekpannor är speciellt utformade för att fungera med alla typer av spisar, inklusive induktions-, el-, gas- och keramikhällar.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta