Smeg Spis Test – Här är experternas och konsumenternas favoritmodeller

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln tar vi en närmare titt på ett par av Smegs mest populära spismodeller. 

Vi har gått igenom många användarrecensioner och en enda expertundersökning. Eftersom att det inte finns så många expertgranskningar att utgå från har vi istället tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika modellerna. På så vis har vi kunnat komma fram till vilka för- och nackdelar som finns hos varje spis.    

Om du vill läsa mer om de olika testerna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller:
 Genomgång av Smegs bästa spisar – enligt konsumenter och experter
 Genomgång av en gasspis från Smeg
 Tips för dig som ska köpa en ny spis
 Rengöringsguide för ugnen
 Information om Smeg
 Genomgång av alla testkällor som vi har använt i den här artikeln

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden. 

Smeg spis – Bäst i test 2021 – Här är Smegs bästa spismodeller 

Här hittar du en genomgång av marknadens bästa spismodeller från Smeg. Med undantag för en modell finns det dock inte några officiella experttester av dessa spisar. Vi har därför analyserat ett flertal användarrecensioner istället. Här nedanför presenterar vi därmed konsumenternas favoriter.

Det finns även en prisjämförelse vid varje modell som gör att du snabbt och enkelt kan se vilken återförsäljare som är billigast. 


Smeg TR90IBL9 

Bra användarrecensioner hos brittiska Kagoo.co.uk

Smeg TR90IBL9

 

.
Smeg TR90IBL9 har inte granskats av några officiella expertkällor. Den här spismodellen är däremot populär bland konsumenterna och har fått bra recensioner hos brittiska Kagoo.co.uk. 

Användarna är till exempel positiva till ugnens kapacitet och framhäver även att spisen är försedd med fem kokzoner. 

Ingen recension nämner några direkta nackdelar med den här modellen. Vissa påpekar dock att spisen är ganska dyr, vilket kan vara värt att ta med i beräkningen. 

Smeg TR90IBL9 är en energieffektiv spis som tillhör energiklass A. Den här modellen förbrukar alltså inte särskilt mycket energi per år och är därmed bra för både plånboken och miljön. 

Användarna: Dyr och fin spis med bra funktioner 

Enligt konsumenterna är Smeg TR90IBL9 en dyr men fin spis. Användarna skriver nämligen att den här modellen inte är särskilt budgetvänlig. De berättar dock att man i gengäld får en elegant och stilren spis. Den här modellen har en retroinspirerad design som passar bra in i många olika kök.

Flera användare framhäver dessutom att Smeg TR90IBL9 har många bra funktioner. 

I recensionerna nämner de till exempel de fem kokzonerna, den stora ugnskapaciteten och de olika tillagningsfunktionerna. 

Priset är den enda nackdelen som nämns med den här spismodellen. Den är nämligen ganska dyr jämfört med andra modeller på marknaden. 

Användarna påpekar även att man bör ta hänsyn till att detta är en induktionsspis. Den kräver därför att man använder speciella kokkärl. 

Induktionsspis med fem kokzoner, stor ugn och timer 

Smeg TR90IBL9 är en induktionsspis och genererar därmed värmen i botten av själva kokkärlet. Resten av spishällen förblir sval under matlagningen och är därför säker att röra vid. 

Induktionen innebär dessutom att man slipper några större värmeförluster. Denna teknik är därför en mer energisnål lösning. 

Den här spisen har fem induktionskokzoner som snabbt ändrar temperatur när man justerar inställningarna. Alla zoner har dessutom en timer som hjälper användaren att hålla koll på tiden och tillagningen. 

Ugnen på Smeg TR90IBL9 har en kapacitet på 115 liter. Med den här spismodellen kan man därför tillaga stora mängder mat till middagsbjudningen eller när man får några extra gäster. 

Multifunktionsugn med belysning och katalysrengöring 

Ugnen i Smeg TR90IBL9 är en multifunktionsugn med tio olika ugnsfunktioner, till exempel HotAirDeFrost och inbyggd grill. Tack vare dessa funktioner kan man alltid tillaga maten precis som man vill ha den. 

Smeg TR90IBL9 är dessutom utrustad med ett katalytisk rengöringsprogram som gör att man slipper rengöra ugnen för hand.

Katalysprogrammet avlägsnar nämligen allt fett och alla matrester. Efter programmet behöver man sedan bara torka ur ugnen med en fuktig trasa. 

Sist men inte minst har Smeg TR90IBL9 två inbyggda lampor i ugnen. Dessa ger användaren en bra överblick över maten. 

Ugnen kan ställas in på temperaturer från 50 till 260 grader. 

Utvalda fördelar med Smeg TR90IBL9:
Energiklass A
Tio ugnsfunktioner
Katalytisk rengöring
Fem induktionszoner med timer
Ugnskapacitet på 115 liter 


Smeg SCD91CMX9 

4 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos hos Skousen.dk
4.3 av 5 stjärnor baserat på kundomdömen hos hos Whiteaway.se
 

Smeg SCD91CMX9

.
Smeg SCD91CMX9 har inte varit med i några officiella expertgranskningar. Den här modellen har däremot recenserats av kunderna hos Skousen.dk och Whiteaway.se. På dessa hemsidor har spisen fått ett genomsnittligt betyg på 4 respektive 4,3 av 5 stjärnor. 

Användarna verkar framförallt positiva till att Smeg SCD91CMX9 är en stor, tyst och effektiv spis som värmer upp maten snabbt. 

Ingen skriver om särskilt många nackdelar med den här spismodellen. En användare påpekar dock att det inte finns några siffror på spishällen som indikerar vad kokzonerna står på. 

Användarna: Bra spis för priset 

Smeg SCD91CMX9 har testats och recenserats av kunder hos både Skousen.dk och Whiteaway.se. 

Modellen har fått bra recensioner på båda ställena och beskrivs bland annat som en bra spis för priset. Detta beror till exempel på att plattorna blir varma snabbt och att ugnen fungerar perfekt utan att väsnas. 

En användare skriver att Smeg SCD91CMX9 är den bästa spis de någonsin har köpt. En annan berättar att detta är en riktigt bra spis som de varmt kan rekommendera. I en recension kan man även läsa att spisen är enkel att använda. 

Den är bara en person som nämner några nackdelar alls med den här spismodellen. I den recensionen anmärker användaren på att det saknas tal som visar hur mycket plattorna är inställda på. 

Stor spis med fem kokzoner 

Smeg SCD91CMX9 har en stor ugn och en glaskeramikhäll med fem kokzoner. Detta är dessutom en stilren och elegant spismodell som passar bra in i de flesta kök. 

Ugnen har en kapacitet på 115 liter och kan därmed användas för att laga stora mängder mat på en gång. 

När man köper den här spisen ingår det även ett roterande grillspett som kan användas för att tillaga en hel kyckling eller liknande i ugnen. Man kan välja mellan åtta olika ugnsfunktioner och tillaga maten precis som man vill ha den. 

Smeg SCD91CMX9 har en glaskeramikhäll med fem kokzoner. Två av dessa zoner kan dessutom anpassas till kokkärl av olika storlekar. 

När kokzonerna är varma indikeras detta med ett rött ljus. Tänk på att Smeg SCD91CMX9 är en extra bred spis innan du väljer den här modellen. 

Energisnål spis med ångrengöring och timer 

Smeg SCD91CMX9 är en energieffektiv spis som tillhör energiklass A, vilket innebär att spisen inte förbrukar särskilt mycket energi per år. Detta är därmed en fördel för både plånboken och miljön. 

Den här spismodellen har även en ångrengöringsfunktion. Denna funktion skapar ånga från en långpanna med vatten och lossar på så vis fett och matrester från insidan av ugnen. Detta gör det lättare att rengöra ugnen efteråt. 

Spisen är även utrustad med en timer som gör att man kan ta tid på maten. Det finns även en säkerhetsfunktion som stänger av spisen vid överhettning samt när man tar bort kastrullen eller stekpannan från kokzonen. 

Utvalda fördelar med Smeg SCD91CMX9:
Fem glaskeramiska kokzoner
Stor ugn på 115 liter
Timer
Åtta olika ugnsfunktioner
Ångrengöringsfunktion 


Smeg gasspis 

I den här artikeln har vi hittills gått igenom ett par av Smegs induktionsspisar och glaskeramiska spisar. Alla dessa har fått bra recensioner av konsumenterna. 

Smeg tillverkar dock även gasspisar. För att skapa en så balanserad överblick som möjligt kommer vi därför att gå igenom en av deras gasspisar här nedanför. Den modellen har fått bra betyg av det brittiska testmagasinet Which.co.uk. 


Smeg TR62BL 

Utsedd till ”Best Buy” hos det brittiska testmagasinet Which.co.uk 

Smeg TR62BL

 

 

.
Smeg TR62BL har testats och recenserats av det brittiska testmagasinet Which.co.uk. Experterna därifrån tycker riktigt bra om den här spisen och utser därför modellen till “Best Buy” 

Experterna motiverar rekommendationen med att spisen har en fin design och att den har både en elektrisk ugn, grill och en gashäll. De menar dessutom att spisen har flera praktiska funktioner. 

Which.co.uk är generellt sett imponerade av Smeg TR62BL. De nämner dock även att konsumenterna bör vara medvetna om att det här är en dyr spis. 

Experterna: Dyr, praktisk och effektiv spis 

Enligt experterna från Which.co.uk är Smeg TR62BL en dyr spis som är både praktisk och effektiv. De skriver även att den passar bra in i de flesta kök. 

Which.co.uk berömmer framförallt spisens design och skriver till exempel att den är läcker och slank med en svart finish. De påpekar även att den har Smegs karakteristiska märkning. 

Utöver den fina designen framhäver experterna även att spisen är effektiv. Den har nämligen både en gashäll och en elektrisk ugn med flera olika ugnsfunktioner. Efter testet är experterna mest nöjda med gashällen eftersom att maten tillagades precis som de ville ha den. 

Which.co.uk är dock inte lika förtjusta i priset för den här spismodellen. De förklarar även att man måste vara ansluten till gas för att kunna använda spisen. 

Energisnål gasspis med elektrisk ugn 

Smeg TR62BL är en energisnål gasspis som tillhör energiklass A. Den förbrukar därmed inte särskilt mycket energi per år. 

Den elektriska ugnen har en kapacitet på 61 liter och passar därför bra till en familj på ungefär tre eller fyra personer. 

Spishällen har fyra brännare och är därför lagom stor för de allra flesta. Modellen har dessutom både vridknappar och en LCD-skärm som används för att justera inställningar och hålla koll på matlagningen. 

Vridknapparna används både för att ställa in ugnen och för att justera brännarna. Med den här spisen kan man snabbt justera brännarna så att de avger mer eller mindre värme. 

Självrengörande modell med en extra ugn 

Utöver huvudugnen på 61 liter har Smeg TR62BL även en extra ugn som rymmer 35 liter. De två ugnarna har olika funktioner som gör att man kan tillaga maten på olika sätt, till exempel med grill eller varmluft. 

Smeg TR62BL har dessutom ett självrengörande katalysprogram som bränner bort fett och matrester från ugnen. Efter detta program behöver man bara torka bort askan som bildats under processen. 

När man köper Smeg TR62BL ingår det flera ugnsgaller och bakplåtar. Dessa kan användas i både huvudugnen och extraugnen. 

Utvalda fördelar med Smeg TR62BL:
Två ugnar med olika funktioner
LCD-skärm och vridknappar
Självrengörande modell
Energiklass A
Fin och stilren design 


Tänk på detta när du ska köpa en ny spis 

Smeg SCD91CMX9 Det kan lätt kännas som en omöjlig process att köpa nya apparater till köket. Oavsett om du är ute efter ett nytt kylskåp, en ny diskmaskin eller en ny spis finns det otaliga möjligheter på marknaden. 

När du köper nya produkter till köket är det viktigt att du väljer rätt på en gång. Genom att göra detta kan du behålla apparaten i många år framöver. 

Spisen är en integrerad del av köket där vi lagar det mesta av vår mat. Om du inte är säker på vad du ska tänka på när du köper en ny spis kan du läsa mer om just det här nedanför. 

Vi har nämligen kommit fram till vad som är viktigast att ta med i beräkningen innan du väljer vilken spis du ska investera i. 

Gas, el eller induktion?
Till att börja med måste du komma fram till vad för typ av spis du föredrar. Det finns både elektriska modeller (glaskeramiska spisar), gasspisar och induktionsspisar. 

Vad som passar bäst varierar mellan olika personer och beror alltså på dina egna preferenser. Priset kan förstås också ha en inverkan på ditt beslut. Induktionsspisar är i regel dyrare än de andra alternativen. 

Vad för ugnsfunktioner behöver du?
En annan viktig fråga är vad ugnen ska kunna användas till. Detta kan nämligen variera mycket mellan olika modeller. Tänk igenom saken och fundera på vad du föredrar och vad du har användning för. 

Vill du ha en massa olika ugnsfunktioner eller räcker det med de mest grundläggande? Var realistisk och tänk igenom vad du faktiskt använder spisen och ugnen till. 

Skapa en budget
budget Vissa spismodeller kan kosta så mycket som en eller flera månadslöner. På grund av detta är det bäst att skapa en budget så att du redan från början vet vilka prisklasser du ska kika på. 

Det finns ingen anledning till att riskera att bli förtjust i en spismodell som du ändå inte har råd att köpa. 

Hur stor ska ugnen och spishällen vara? 
Storleken är en annan viktig aspekt att ta med i beräkningen. Ugnskapaciteten kan variera mycket mellan olika spismodeller och ska helst passa bra till just dina behov. I regel avgörs behovet av hur många som bor i hushållet samt hur mycket mat du vill kunna laga på en gång. 

Tänk även på att själva spishällen också kan variera i storlek. Det finns till exempel spisar med upp till fem kokzoner. Detta kan vara väldigt praktiskt om du är van vid att laga mat i många stekpannor och kastruller samtidigt. 

Hur lätt ska spisen vara att rengöra?
Om du älskar att städa är nog inte rengöringen den viktigaste punkten för dig. Det är dock väldigt få personer som faktiskt tycker om att lägga en massa tid på att rengöra spisen. Därför är det bra om du tar reda på hur lätt spisen är att få ren. Fundera även på om detta är något som du prioriterar. 

Idag har många spisar en slät häll som går snabbt att torka av. Det finns även självrengörande ugnar med program som sköter rengöringen åt dig. 

Behöver du några speciella funktioner? 
Funktioner När du letar efter en ny spis kan du stöta på en mängd olika funktioner. Detta kan till exempel vara timer- eller säkerhetsfunktioner. 

I regel har en mer avancerad spis även ett högre pris. Det är därför viktigt att du funderar över vilka funktioner du egentligen behöver och vilka du lika gärna kan vara utan. 

Hur ska spisen se ut?
Designen är en av de viktigaste punkterna för många personer. Vi vill ju att spisen ska passa in med resten av köksinredningen och alla de andra apparaterna. 

Du bör därför ta hänsyn till designen och tänka igenom hur du vill att din nya spis ska se ut innan du väljer en modell. 

Om du vill ha fler tips på vad du bör tänka på när du ska köpa en ny spis kan du läsa den här artikeln från Cnet.com.  


Rengör ugnen på rätt sätt 

ugnsrengöring

De flesta använder ugnen varje dag för att laga mat till sig själv eller hela familjen. Eftersom att ugnen används flitigt är det dock oundvikligt att den blir skitig med tiden. Detta kan vara allt från fett och matrester till annan typ av smuts. 

Eftersom att smutsen byggs upp med tiden rekommenderar vi att du rengör ugnen regelbundet. Du bör åtminstone rengöra ugnen en gång varannan månad. 

Välj rengöringsmedel med omsorg
Olika typer av ugnar ska rengöras på olika sätt. Vissa personer väljer att använda naturliga metoder medan andra tar till ugnsrengöring som innehåller tuffa men effektiva kemikalier. 

Ugnsrengöringsmedel innehåller kemikalier men fungerar bra för att ta bort matrester och fett i ugnen. Med dessa medel behöver du inte använda värme när du rengör ugnen. Rengöringsmedlet är oftast tillräckligt tufft för att få bort all smuts ändå. Nackdelen med den här typen av rengöring är att du måste skydda dina händer och vädra ordentligt efteråt. 

Naturliga metoder för ugnsrengöring
Om du inte vill använda traditionella ugnsrengöringsmedel finns det flera andra alternativ. Du kan nämligen välja att använda mer naturliga metoder när du rengör ugnen. 

Du kan till exempel använda citronsyra eller bakpulver. På detta vis kan du slippa skarpa kemikalier om du vill. 

Pyrolysugnar 
Om din ugn är utrustad med 
pyrolys minskar kravet på rengöring betydligt. Pyrolys är nämligen ett rengöringsprogram som gör att du inte behöver rengöra ugnen för hand. 

I och med att pyrolysprogrammet sköter rengöringen åt dig behöver du bara starta programmet och vänta tills det är färdigt. När programmet är klart kan du enkelt torka bort resterna med en fuktig trasa.  


Ugnsrengöring i några enkla steg 

ugnsrengöring

Vi är alla skyldiga till att någon gång ha haft ett skinande rent kök med en smutsig ugn. Även om ugnsrengöringen kan kännas som ett omöjligt projekt behöver den dock inte vara det. 

Tänk även på att en ren ugn dessutom fungerar mer effektivt. Om den finns kvar fett och matrester i ugnen kan de nämligen absorbera värmen och göra så att ugnen blir mindre effektiv. 

Om du håller ugnen ren blir det även lättare att hålla koll på maten när den tillagas. 

Men hur gör man då för att rengöra ugnen på bästa sätt? Här går vi igenom ett par tips och goda råd som kommer från en artikel hos Goodhousekeeping.com. 

Insidan av ugnen och bakplåtarna
Använd ugnsrengöringsmedel, citronsyra eller bakpulver för att rengöra ugnen och bakplåtarna. Följ instruktionerna på rengöringsmedlet och använd alltid gummihandskar. Se även till att vädra i köket när du använder ugnsrengöringsmedel. 

Om du väljer att använda citronsyra eller bakpulver ska du börja med att blanda ut det med lite vatten. Täck alla sidor av ugnen med blandningen och låt den verka i några timmar. Torka sedan bort allt med en fuktig trasa. Om all smuts inte försvinner första gången kan du upprepa processen en gång till. 

Bakplåtarna kan köras i diskmaskinen om de får plats där. Annars kan du blötlägga dem i ett badkar eller i en stor balja fylld med varmt vatten och lite diskmedel. 

Du kan även använda en kniv eller något annat vasst föremål för att skrapa bort klibbiga matrester. Var dock försiktig så att verktyget inte repar plåten. 

Ugnsluckan
Ta bort eventuella matrester från luckan med en metallspatel eller en hällskrapa. Använd sedan ugnsrengöringsmedel. Om du inte har detta eller hellre använder mer naturliga metoder kan du även använda en blandning av vatten och bakpulver eller citronsyra. 

Om glaset går att ta lös från luckan är det bäst att blötlägga det i varmt vatten med lite diskmedel. 

Om du är intresserad av att läsa fler rengöringstips för ugnen kan du klicka in på den här artikeln från TheKitchn.com. 


Om Smeg 

smeg logo
Smeg grundades av Vittorio Bertazzoni från Guastalla, en by som ligger i närheten av Reggio Emilia i norra Italien. Idag är Smeg en ledande tillverkare av hushållsprodukter runt om i världen. 

Smegs historia börjar redan på 1800-talet. Bertazzoni började sin karriär som smed men hittade sedan sin passion i att bygga hushållsapparater. Passionen växte och satte starten för det Smeg som vi känner till idag. 

Under slutet av 1950-talet lanserade Smeg en av marknadens första gasspisar med automatisk tändning, en säkerhetsventil, en timer och flera kokprogram. 

År 1963 lanserade de tvätt- och diskmaskiner, och 1970 var Smeg först ut med att tillverka en 60 centimeter bred diskmaskin med en kapacitet på totalt 14 kuvert. 

I mitten av 1970-talet utökade Smeg sitt sortiment ytterligare när de lanserade marknadens första inbyggnadshällar och -ugnar. 

Smeg etablerade dessutom samarbeten med internationellt kända arkitekter och formgivare. Under 1990-talet lade Smeg till ännu fler produkter i sitt sortiment, bland annat kylskåpen med 50-talsdesign som snabbt blev ikoniska i många länder. 

De flesta av oss känner till Smeg som en tillverkare av hushållsapparater. På senare år har de dock tagit sig in på andra områden också. De har till exempel skapat nya avdelningar som hanterar produkter till restauranger och instrument till hälso- och sjukvården. 

Idag drivs Smeg av den tredje generationen av Bertazzoni-entreprenörer. Minnet från starten av hela äventyret lever dock fortfarande kvar i det italienska namnet: Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla eller “Guastalla Emilia Enamel Works”.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka Smeg spisar har fått bäst omdömen i tester?

Smeg TR62BL

Hur testas Smegs spismodeller?

Ugnarna bedöms baserat på hur snabbt de blir varma, hur stabilt de håller temperaturen och hur hög energiförbrukning de har. Man tittar även på användarvänligheten och ljudnivån samt den elektriska och mekaniska säkerheten.

Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för ugnar går från A+++ i toppen till D i botten. Energimyndigheten berättar dock att man alltid bör jämföra den faktiska energiförbrukningen per användning istället för att bara titta på energiklasserna. En användning motsvarar tillagningen av en stek.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Smeg C9IMX9 

Bra användarrecensioner hos brittiska Kagoo.co.uk 

Smeg C9IMX9

.
Smeg C9IMX9 har inte varit med i några officiella experttester. Modellen har däremot recenserats av användarna hos brittiska Kagoo.co.uk. 

Den här spismodellen får fina användarrecensioner. I recensionerna framhäver konsumenterna bland annat att detta är en praktisk spis som ger användaren många möjligheter i matlagningen. 

Användarna är dessutom positiva till att ugnen är stor och berättar att man därmed har plats att tillaga stora mängder mat. 

Även om konsumenterna överlag tycker riktigt bra om Smeg C9IMX9 finns det även ett par användare som påpekar att detta är en induktionsspis. Man måste därför använda en speciell typ av kokkärl på spisen. 

Induktionsspis med fem kokzoner och stor ugn 

Med Smeg C9IMX9 får man flera möjligheter. Spisen har fem induktionskokzoner med nio värmesteg samt en stor ugn som rymmer 115 liter. 

Induktionshällen fungerar med elektrisk induktion och skapar därmed värmen i botten av själva kokkärlet. Detta innebär att resten av hällen förblir tillräckligt sval för att man ska kunna röra vid den under matlagningen. Induktionstekniken är dessutom mer energisnål eftersom att den inte orsakar lika stora värmeförluster.

Hällen är försedd med fem kokzoner och har därmed gott om utrymme för kastruller och stekpannor. Alla kokzoner har dessutom en boosterfunktion som gör att matlagningen går ännu snabbare. 

Den här spisen har restvärmeindikatorer för alla kokzoner. Det finns även en automatisk avstängningsfunktion som gör att kokzonen stängs av om kokkärlet tas bort.

Energisnål spis med ugnsbelysning och flera funktioner 

Smeg C9IMX9 är en energieffektiv spis som tillhör energiklass A. Detta innebär att spisen är energisnål och är därmed en fördel för både plånboken och miljön. 

Den här spismodellen har dessutom flera funktioner som gör att man kan tillaga maten som man vill. Det finns nämligen både en grill-, upptinings-, och varmluftsfunktion som kan användas för att tillaga maten på olika sätt. 

Tack vare en dubbel ugnsbelysning får man dessutom en bra överblick över tillagningen. Med den här spisen kan man därför alltid ha full koll på matlagningen. 

Användarna: Effektiv spis med många valmöjligheter 

Enligt användarna hos Kagoo.co.uk är Smeg C9IMX9 en effektiv spis som bjuder på en mängd olika möjligheter. 

En användare skriver till exempel att man har möjlighet att tillaga maten på precis rätt sätt med den här spisen. Detta beror både på hällens fem kokzoner och på de olika ugnsfunktionerna. 

Det finns flera användare som framhäver att Smeg C9IMX9 har fem kokzoner och en stor ugn. Med den här spismodellen kan man därför tillaga stora mängder mat på en gång om man till exempel får gäster eller ska laga en stor middag. 

Ingen av användarna hittar särskilt många nackdelar med Smeg C9IMX9. I några recensioner kan man dock läsa att spisen är ganska dyr samt att man måste använda speciella kokkärl. Detta är därför något som kan vara värt att ha i åtanke.

Utvalda fördelar med Smeg C9IMX9:
Energisnål spis i energiklass A
Grill-, upptinings- och varmluftsfunktion
Dubbel ugnsbelysning
Stor ugn med en kapacitet på 115 liter
Fem kokzoner med boosterfunktion


Genomgång av alla testkällor som vi har använt i Smeg  spis test 

Kagoo.co.uk 
Den brittiska hemsidan Kagoo.co.uk jämför en mängd olika elektroniska produkter. Syftet är att hjälpa konsumenterna och göra det lättare att hitta marknadens bästa produkter. Hos Kagoo.co.uk kan man jämföra produkter baserat på till exempel funktioner och prestanda. Kagoo.co.uk har bland annat provat och recenserat spismodellerna Smeg C9IMX9 och Smeg TR90IBL9.

Klicka här för att läsa recensionen av Smeg C9IMX9. 

Klicka här för att läsa recensionen av Smeg TR90IBL9. 

Which.co.uk 
Det brittiska testmagasinet Which.co.uk testar en mängd olika konsumentprodukter varje dag. Efter att de har testat en produkt skriver de ner resultaten och presenterar dessa åt sina läsare. Konsumenterna kan sedan läsa recensionen för att lättare kunna välja rätt produkt för hemmet. Which.co.uk har bland annat testat Smeg TR62BL och utsett modellen till “Best Buy”. Du hittar hela undersökningen här

Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till testresultaten. 

Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
Utöver testerna här ovanför har vi även läst igenom kundomdömen hos ett par olika återförsäljare, till exempel Whiteaway.se och Tretti.se. Vi har tittat närmare på recensionerna för två olika spismodeller, Smeg SCD91CMX9 och Smeg C6CMX8, för att ta reda på vad konsumenterna tycker om dessa modeller. 


Alternativa tester och artiklar 

Om du inte hittar vad du söker efter i den här artikeln har vi även ett flertal andra artiklar som också kan vara av intresse. 

Du kan till exempel få en överblick över marknadens bästa ugnsmodeller i vår mer generella artikel Ugn test. Där har vi samlat experternas favoritmodeller samt lite goda råd om vad du bör tänka på för att välja rätt modell. 

Här på Konsumentmagasinet har vi även ett antal mer specifika artiklar. Vilka av dessa som är intressanta för dig beror på vilken typ av ugn du vill ha och vilka funktioner du är intresserad av. 

Vi har till exempel flera artiklar för dig som är på jakt efter en inbyggnadsugn. Om du är intresserad av ett specifikt märke kanske du vill läsa Siemens inbyggnadsugn test.

Vi har även mer övergripande artiklar om ugnar från olika tillverkare: Electrolux ugn testSiemens ugn test och Bosch ugn test. Alla dessa artiklar innehåller en översikt över testvinnande ugnsmodeller. 

Du kan även läsa någon av våra artiklar som fokuserar mer på ugnens funktioner. Bland dessa hittar du följande artiklar: Ångugn testSjälvrengörande ugn test och Pyrolysugn test. 

Slutligen kanske du är intresserad av att skaffa en ny induktionshäll också.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta