Siemens kaffemaskin test-guide: De bästa kaffemaskinerna från Siemens

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Den här artikeln handlar om kaffemaskiner från det berömda varumärket Siemens. I artikeln får du en överblick över marknadens bästa kaffemaskiner från Siemens. Vi inkluderar både maskiner som har bedömts i officiella tester av olika experter, och modeller som har fått många bra recensioner från användare av den specifika modellen. Experterna vi talar om är bland annat Råd & Rön, Stiftung Warentest, Coffeeness.de och Coffeenation.co.

Artikeln är uppdelad i olika sektioner. Vi börjar med att presentera tre olika traditionella kaffebryggare från Siemens där vi fokuserar på kaffebryggarnas specifikationer.

Därefter går vi igenom sex olika espressomaskiner från Siemens, återigen med fokus på specifikationerna. Slutligen ger vi dig en översikt över andra bra alternativ till Siemens kaffebryggare och espressomaskiner.

Efter genomgången av marknadens bästa kaffebryggare och espressomaskiner förklarar vi vilka Siemens är. Därefter hittar du en guide med fakta och information om kaffe, hur man väljer rätt kaffebönor samt fördelar med en god kopp kaffe.

Sist men inte minst kommer vi kortfattat att presentera och gå igenom de olika testkällorna vi har använt i den här artikeln.

Den här artikeln om kaffemaskiner från Siemens innehåller:

🔶 Presentation av tre olika traditionella kaffebryggare från Siemens
🔶 Genomgång av sex olika espressomaskiner från Siemens
🔶 Överblick över alternativ till Siemens kaffemaskiner
🔶 Information om Siemens
🔶 Guide med fakta och information om kaffe
🔶 Information om hur man väljer rätt kaffebönor
🔶 Fördelar med en god kopp kaffe
🔶 Genomgång av de olika testkällorna


Traditionella kaffebryggare från Siemens

I den här sektionen går vi igenom olika traditionella kaffebryggare från Siemens som är några av de bästa på marknaden. De flesta av kaffebryggarna kan beställas via internet och levereras direkt hem till dig. För att det ska vara enkelt att avgöra om en kaffebryggare passar just dina behov ger vi dig här en överblick över kaffebryggarnas specifikationer, funktioner och fördelar.

Siemens TC86303

Siemens-TC86303-kaffemaskin

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

En säker, enkel och användarvänlig kaffebryggare

Siemens TC86303 är en användarvänlig kaffebryggare som är både enkel och säker att använda. Tack vare den automatiska avstängningsfunktionen stänger kaffebryggaren självmant av efter användning, vilket både gör att användningen är säker och att energiförbrukningen blir lägre. Utöver automatisk avstängning är den här maskinen även försedd med droppstopp. Detta innebär att den inte droppar kaffe på värmeplattan, och att man därmed inte längre behöver lägga tid på rengöring.

Optimal bryggtemperatur varje gång

Kaffe måste bryggas vid rätt temperatur, och med det tvådelade värmesystemet SensorControlled värms vattnet upp till helt rätt temperatur i Siemens TC86303, varje gång. Vattnet värms upp till mellan 92 och 96 grader, varpå det färdiga kaffe får en optimal temperatur på mellan 80 och 85 grader.

Många alternativ och funktioner

Den här kaffebryggaren har en mängd olika valmöjligheter och funktioner som gör det möjligt att brygga den perfekta koppen kaffe. Den har bland annat en aromaSense Plus-funktion som ser till att kaffet blir optimalt oavsett om man brygger mycket eller lite. Funktionen gör detta genom att automatiskt registrera kontakttiden mellan kaffebönorna och vattnet. Det finns även en timerfunktion, och tack vare kaffebryggarens avtagbara vattentank kan man enkelt fylla på vatten till nästa bryggning.

Utvalda fördelar med Siemens TC86303:
☕ Minnesfunktion
☕ Automatisk avstängning
☕ Tvådelat SensorControlled-värmesystem
☕ AromaSense Plus
☕ Droppstopp
☕ Avtagbar vattentank


Siemens TC86503

Siemens TC86503 kaffemaskine

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Siemens TC86503 är en vidareutveckling av testvinnaren TC86303, och med sina många funktioner kan den här kaffebryggaren brygga en helt perfekt kopp kaffe. Precis som den förra kaffebryggaren har Siemens TC86503 en aromaSense Plus-funktion som säkerställer en bra smakupplevelse vid varje bryggning. Den här modellen kan brygga upp till åtta koppar kaffe åt gången, och den har även en inbyggd timer med minnesfunktion. Om man vill ha kaffet redo vid en viss tidpunkt kan man därmed programmera kaffebryggaren till det.

Automatisk avstängning och ett inbyggt avkalkningssystem

Tack vare den automatiska avstängningsfunktionen, som stänger av maskinen, är den här kaffebryggaren både säker och energibesparande på samma gång. Den har en avtagbar vattentank som gör att man snabbt och lätt fyller på vatten och kaffe i maskinen, och den svängbara filterhållaren gör den här kaffebryggaren oerhört enkel och användarvänlig. Siemens TC86503 har även ett inbyggt avkalkningssystem som meddelar när det är dags för avkalkning, varpå allt man behöver göra är att trycka på en knapp.

Elegant design och enkel rengöring

Den här kaffebryggaren har en otroligt enkel och elegant design som passar in i de flesta kök, och eftersom att kaffebryggaren ofta står synlig på köksbänken är det viktigt att den är fin och stilren. Detta får man med Siemens TC86503, som har en fin och enkel design. Det är dessutom lätt att hålla kaffebryggaren ren, tack vare dess droppstopp-funktion. Denna funktion ser till att inget droppar ner på värmeplattan och att det därmed inte krävs någon rengöring.

Tvådelat värmesystem

Kaffe ska alltid bryggas vid rätt temperatur, och därför är värmesystemet i Siemens TC86503 optimalt. Det tvådelade SensorControlled-värmesystemet värmer både vattnet och kaffet till rätt temperatur, och kaffet kan därför drickas antingen på en gång eller efter ett tag.

Utvalda fördelar med Siemens TC86503:
☕ Praktiska funktioner
☕ Automatisk avstängning
☕ Inbyggt avkalkningssystem
☕ Användarvänlig med avtagbar vattentank och fri tillgång till filterhållaren
☕ AromaSense Plus-funktion


Espressomaskiner

I den här sektionen går vi igenom olika espressomaskiner från Siemens, och dessa är några av de bästa på marknaden. De flesta espressomaskiner från Siemens kan beställas via internet och levereras direkt hem till dig. För att det ska vara enkelt och tydligt att avgöra om en espressomaskin passar just dina behov ger vi dig här en överblick över espressomaskinernas specifikationer, funktioner och fördelar.


Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

✅ 4,5 av 5 stjärnor hos den tyska kaffesajten Coffeeness.de 
✅ Rekommenderas av den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Både den tyska kaffesajten Coffeeness.de och den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine har provat den här espressomaskinen från Siemens, och espressomaskinen rekommenderas av både tidningen och kaffesajten. Coffeeness.de har gett espressomaskinen hela 4,5 av 5 stjärnor och maskinen rekommenderas även av Frankfurter Allgemeine. Anledningen till att båda rekommenderar den här espressomaskinen är att den omedelbart presterar bra på alla testpunkter, och den får därför toppbetyg.

Liten och enkel, men ger många koppar kaffe

Siemens EQ. 3 s300 är en liten och kompakt espressomaskin som bara väger 7,2 kg. Den är smal, enkel och tar inte upp särskilt mycket plats på köksbänken. Maskinen har därmed en attraktiv storlek när man tittar på espressomaskiner, som ofta är stora och otympliga. Trots att espressomaskinen är liten har den dock en vattenbehållare på 1,4 liter och en bönbehållare på 250 gram, vilket är tillräckligt för att fylla många kaffekoppar.

Helautomatisk espressomaskin

Om man älskar att prova mängder av olika kaffebönor men inte vill lägga särskilt mycket tid på förberedelser är det här den perfekta espressomaskinen. Man behöver bara välja bönor, fylla bönbehållaren och vattentanken samt trycka på en knapp för att kaffet ska bli klart. Man kan dessutom anpassa kaffet, tillsätta mjölkskum och mycket mer. OneTouch DoubleCup-funktionen gör det även möjligt att brygga två koppar kaffe eller espresso samtidigt.

Alltid färskt vatten till bryggningen samt ett komfortpaket

Med Siemens EQ. 3 s300 bryggs kaffet alltid med färskt vatten, något man kan tacka singlePortion-funktionen för. Den ser nämligen till att rengöra ledningarna i espressomaskinen efter varje bryggning. Modellens komfortpaket lägger dessutom till fler funktioner, som till exempel fler kaffestyrkor, koppvärmare och en intuitiv skärm. Det finns till och med automatiska program som sköter både avkalkning och rengöring, så man behöver inte slösa tid på det.

Utvalda fördelar med Siemens EQ. 3 s300:
☕ Liten och enkel
☕ Extrafunktioner
☕ Automatisk rengöring och avkalkning
☕ Komfortpaket
☕ Helautomatisk
☕ Rengör alla ledningar innan bryggning

Här kan du se en presentation av Siemens-maskinen. Videon är producerad av Siemens:


Alternativ till Siemens kaffemaskiner

I den här sektionen går vi igenom alternativ till kaffemaskiner från Siemens, och dessa är några av de bästa alternativen på marknaden. De flesta av dessa maskiner kan beställas via internet och levereras direkt hem till dig. För att det ska vara enkelt och tydligt att avgöra om en kaffebryggare eller espressomaskin passar just dina behov ger vi dig här en överblick över maskinernas specifikationer, funktioner och fördelar.

Delonghi ECAM21.117 Magnifica

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Delonghi ECAM21.117

.
Modellen Delonghi ECAM21.117 Magnifica har utnämnts till testvinnare hos den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön. De har provat och utvärderat den här helautomatiska espressomaskinen och kommit fram till att dess funktioner och inställningar är så smarta att de är bland de bästa på marknaden. Hos Råd & Rön får espressomaskinen framför allt beröm för att ha enkla kontroller, göra gott kaffe med en bra arom samt hålla en perfekt temperatur.

Lätta kontroller och enkel rengöring

Det finns ingen anledning till att skaffa en espressomaskin som är svår att förstå. Den här modellen har enkla kontroller som gör att man inte behöver lägga särskilt mycket tid på att bekanta sig med den, och via espressomaskinens enkla skärm kan man snabbt göra en god kopp kaffe. Rengöringen är dessutom en dröm, eftersom maskinen är oerhört lätt att rengöra.

Billig espressomaskin i en perfekt storlek

Den här Delonghi-modellen har en helt perfekt storlek med en bredd som inte överstiger 24 cm, och den får därför plats i de flesta kök utan att ta upp allt utrymme på bänken. Det bästa med den här espressomaskinen är dock att den har ett otroligt överkomligt pris. Man måste alltså inte använda upp hela budgeten för att få tag i en maskin som kan tillgodose ens behov.

Utvalda fördelar med Delonghi ECAM21.117 Magnifica:
☕ Användarvänlig
☕ Bra temperatur
☕ Lätt att rengöra
☕ Perfekt storlek
☕ Billig

Här kan du se en kort presentation av DeLonghi ECAM21.117 Magnifica:


Melitta Caffeo Passione

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione espressomaskine

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.

Simpelt system

Den här espressomaskinen är oerhört enkel att använda. Knapparna är stora och syns på långt håll, och alla knappar har dessutom symboler som gör att man vet precis vad man ska trycka på. Detta gör att den här maskinen är lika enkel att använda oavsett om man har en känsla för espressomaskiner eller inte. Det finns tre olika koppstorlekar och man kan även brygga två koppar kaffe samtidigt.

Alternativ för snabb och enkel rengöring

Det är viktigt att rengöra sin espressomaskin, men det kan även vara besvärligt. Det är det dock inte med den här modellen, eftersom den har ett automatiskt rengörings- och avkalkningssystem. Maskinen meddelar själv när det är dags för rengöring, varpå man bara behöver starta programmet.

Utvalda fördelar med Melitta Caffeo Passione:
☕ Simpelt system
☕ Snabb och enkel rengöring och avkalkning
☕ Helautomatisk espressomaskin
☕ Kan brygga två koppar kaffe samtidigt

Här kan du se en presentationsvideo för Melitta Caffeo Passione. Videon är producerad av Melitta:

Läs även: Melitta kaffebryggare bäst i test


Bosch TKA6A041

Bosch TKA6A041 kaffemaskine

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

Perfekt smak, hög säkerhet och enkel rengöring

Den här kaffebryggaren ger dig goda möjligheter att brygga kaffet precis som du vill ha det. Den ger nämligen en fulländad kaffesmak, som bara blir bättre av modellens smarta Aroma+-knapp. Den här maskinen är dessutom otroligt säker tack vare den automatiska avstängningsfunktionen, som låter användaren själv ställa in vid vilken tidpunkt kaffebryggaren ska stänga av. Kannans stora öppning och enkla avkalkning gör även att rengöringen är på topp, och den här modellen är perfekt om man inte vill spendera särskilt mycket tid på rengöring.

Smart droppstopp-funktion och svängbar filterhållare

Droppstopp-funktionen är bland det smartaste med den här kaffebryggaren. Funktionen ser nämligen till att det inte spills kaffe på maskinen, och man slipper därmed kaffedroppar som fastnar på värmeplattan och är besvärliga att få bort. Med droppstopp-funktionen förblir plattan istället ren, eftersom att det helt enkelt inte kommer att droppa något på den. Den här kaffebryggaren har även en svängbar filterhållare som gör att det går snabbt och lätt att sätta i och ta ur kaffefiltret.

Fördelar med Bosch TKA6A041:
☕ Droppstopp-funktion
☕ Svängbar filterhållare
☕ Aroma+-knapp
☕ Enkel rengöring
☕ Säker


Melitta Aroma Signature Deluxe

✅ Testvinnare hos Råd & Rön

 

Melitta-Aroma-Signature-Deluxe-Testvinner-kaffemaskin

 

Många alternativ och funktioner

Den här kaffebryggaren har en LED-lampa som tänds automatiskt när man häller i vattnet, vilket minskar risken för att man spiller. Den har även en funktion som meddelar när man ska avkalka maskinen, och om man lyssnar på kaffebryggaren kommer den därför att hålla länge.

Funktionen droppstopp finns förstås även på den här modellen, och den säkerställer att det inte droppar kaffe överallt. Kaffebryggaren har givetvis även automatisk avstängning, vilket gör att den stänger av sig själv efter användning.

Rengöringen är en barnlek

Med hänsyn till kaffebryggaren prisklass har den smarta och användarvänliga rengöringsprogram. Den har nämligen både ett system för avkalkning och ett för rengöring, och det finns en indikator som visar när maskinen ska rengöras och avkalkas. Detta gör att den är otroligt lätt att hålla ren.

Alla delar i kaffebryggaren kan dessutom tas lös och sköljas under vatten eller köras i diskmaskinen.

Utvalda fördelar med Melitta Aroma Signature Deluxe:
☕ Snabb och enkel rengöring och avkalkning
☕ LED-lampa
☕ Droppstopp
☕ Automatisk avstängning
☕ Bra pris
☕ Användarvänlig


Bosch TKA8013

Bosch TKA8013

 

Enkla kontroller och utsökt smak

Den här kaffebryggaren har ett DualHeating-system som säkerställer att kaffet bryggs vid rätt temperatur. Därefter hålls kaffet varmt vid 85 grader för att smaken ska bevaras på bästa sätt. Kaffebryggaren är även enkel att använda, och det enda man behöver göra för att starta bryggningen av kaffet är att trycka på knappen på framsidan av maskinen, varpå kaffet blir klart på nolltid.

En praktisk och billig kaffebryggare

Anledningen till att den här kaffebryggaren blev så populär är att den är otroligt praktisk. Alla sladdar kan lätt rullas ihop och gömmas under maskinen, och kaffebryggaren är dessutom energibesparande och stängs automatiskt av efter användning. Sist men inte minst är den här kaffebryggaren billig, så alla har råd med den.

Utvalda fördelar med Bosch TKA8013:
☕ Snabb kaffebryggning
☕ Snygg design
☕ Enkel att använda
☕ Bevarar smaken i kaffet
☕ Praktisk
☕ Billig


Om Siemens

siemens logo

Siemens är ett tyskt företag som tillverkar allt från TV-apparater till espressomaskiner. Företaget grundades 1847 av Johann Georg Halske och Werner von Siemens. Halske var urmakare och Siemens elektroingenjör. Även om Siemens idag tillverkar så gott som allt inom elektronik började deras resa med visartelegrafen. Efter utvecklingen av denna började Siemens fokusera på andra elektroniska produkter.

Von Siemens gick bort 1892. Då hade hans företag vuxit sig stort och framgångsrikt, och Siemens var då verksamma i Europa med ungefär 5 000 anställda. Idag ser dock det antalet helt annorlunda ut eftersom att Siemens bara har blivit ännu större sedan dess. De finns nu i hela 190 länder världen över och har över 350 000 anställda.

Siemens är ett av de varumärken som är oerhört kända när det gäller konsumentelektronik, och de är särskilt välkända för sin tillverkning av TV-apparater, vitvaror och köksmaskiner. De är dock verksamma inom många andra branscher också, till exempel industribranschen, vilket många har sämre koll på. Med fokus på innovation och teknik försöker de alltid att vara ledande när det kommer till nya och spännande uppfinningar, och de har startat helt egna utvecklingscentrum där de tar fram ny elektronik och annat varje år.

De fokuserar dock inte enbart på innovation. Ansvar är också en viktig del av Siemens-namnet, och de går mer och mer över till hållbar och grön teknik. De försöker nu att göra vardagen betydligt miljövänligare för deras konsumenter, och Siemens är ett välkänt namn på marknaden för konsumentelektronik. Det är till och med ett av de största, och idag har de flesta något från Siemens hemma.


Sex saker du bör veta om kaffe ☕️💡

Tvättäkta kaffeälskare vill alltid veta mer om sin favoritdryck, så här har vi samlat några intressanta fakta om kaffe.

Kaffe kan vara hälsosamt

Det är bevisat att ett regelbundet kaffedrickande kan ha en förebyggande effekt på flera olika sjukdomar. En studie från Harvard från 2011 visar till exempel att män som dricker mer än sex koppar kaffe om dagen har 60% lägre risk för att utveckla prostatacancer. Detta gäller både för kaffe med koffein och koffeinfritt kaffe.

Kaffe är egentligen en frukt

Vad många inte vet är att kaffe faktiskt är en frukt. Kaffebönorna är nämligen kärnor i ett kaffebär – ett rött bär som plockas och torkas för att man ska komma åt själva kaffebönorna. Dessa ska förstås sedan rostas innan man använder dem.

Koffein kan verka smärtstillande

Även om man kanske inte skulle kunna tro det, kan koffein faktiskt lindra smärta. Detta har genom åren testats på många försökspersoner som inte dricker kaffe varje dag. Det kan alltså vara en bra idé att dricka en kopp kaffe för att lindra huvudvärk, magont och dylikt.

Mer än 60 olika typer av kaffe

Världen över finns det mer än 60 olika kaffesorter. Den mest populära av dessa kallas “Arabica” eller “Äkta kaffe”. Arabica är den mildaste sorten och utgör ungefär 75 % av världens kaffeproduktion. Det är dock inte den enda kaffesorten, och eftersom att det finns hela 59 andra sorter har du goda möjligheter att hitta ditt favoritkaffe.

Vad är koffein?

Koffein är ett stimulerande ämne som kan göra att man piggnar till, och många har lättare att hålla sig vakna och koncentrerade efter att de har fått i sig koffein. Det kan dock även höja blodtrycket samt göra att man får svårt att sova om man har druckit för mycket och för nära inpå läggdags. Koffein förekommer även i de flesta energidrycker som finns på marknaden.

Här kan du se en video som går igenom ett par roliga fakta om koffein:

Kaffe kan öka förbränningen och förbättra minnet

Fettförbränningen ökar hos personer som dricker kaffe regelbundet, men man bör inte dricka för mycket kaffe varje dag för att uppnå denna förbränningseffekt. Kaffe förbättrar dessutom minnet. På Johns Hopkins University har man genomfört en studie som visar att två koppar kaffe per dag kan förbättra minnet, men man bör då hålla sig till två koppar och inte dricka mer än så.


Välj rätt kaffebönorRelateret billede

När du ska välja kaffebönor ska du hitta bönor som är rätt för just dig. Kaffets smak beror bland annat på bönornas odlingsområde och tillverkningen, och varje böna har sina egna speciella egenskaper. Så hur väljer man då rätt kaffebönor? Här har vi skapat en översikt över hur du enklast och på bästa sätt väljer rätt kaffebönor för dig.

Välj färska kaffebönor

Kaffebönor ska alltid vara färska för att ge bästa möjliga smak, och därför är det bäst att alltid kontrollera färskheten. Detta kan man till exempel göra genom att kolla upp vilket datum bönorna har rostats innan man köper dem, och en bra tumregel är då att välja kaffebönor som rostats för en eller två veckor sedan. Man kan även välja att rosta sina kaffebönor hemma. Färskheten är helt klart bland det viktigaste när det gäller kaffebönor.

Arom

Kaffebönor av hög kvalitet innehåller mer olja, och man kan även känna skillnad på doften hos högkvalitativa kaffebönor och kaffebönor av lägre kvalitet. Se till att välja kaffebönor med en god arom. Aromen är olika hos olika kaffebönor, varför det är bäst att helt enkelt lukta sig fram till vilka som är rätt.

☕ Rätt bönor till bryggmetoden

Smaken av bönorna kan påverkas mycket av själva bryggmetoden. Mörkrostade bönor smakar mer bränt, och många tycker därför väldigt bra om ljusrostade kaffebönor. Det är inte säkert att det är bäst för dig, men det kan hjälpa dig att hitta rätt bönor till din bryggmetod.

Förvara kaffebönorna på rätt sätt

Kaffe ska förvaras ordentligt för att smaken inte ska försvinna. Om man åker bort en längre tid, eller helt enkelt inte brygger kaffe så ofta, ska kaffet förvaras kallt. Annars kan kaffebönor även förvaras i en lufttät förpackning för att smaken ska bevaras. Kaffebönor är bäst vid rumstemperatur, så om man förvarar dem kallt ska de helst tas fram i god tid.

Smaka olika kaffebönor

Smaken är bland det viktigaste med kaffebönor, och de kan smaka otroligt olika. Därför måste du hitta rätt smak för just dig, vilket görs enklast genom att smaka olika typer av kaffebönor och experimentera lite. Om man köper lite olika bönor går det både enklare och snabbare att komma fram till vilka bönor man tycker bäst om. Det rekommenderas även att experimentera och vidga sina vyer. Det finns nämligen kaffe från flera olika delar av världen som smakar väldigt olika, vilket gör det värt att prova något nytt och annorlunda.

Gott kaffe är viktigt för alla kaffeälskare, och därför är det en fördel att hitta de kaffebönor som passar din smak och dina behov. Om du följer dessa tips blir det lättare att hitta helt rätt bönor för din kaffekopp.


kaffe-helbredet

Fördelar med en god kopp kaffe

Kaffe har fler fördelar än man kanske skulle kunna tro. Det ger nämligen inte bara energi, utan kan även vara bra för din hälsa. I flera år har det genomförts studier och undersökningar av hur kaffe påverkar hälsan, och de flesta resultat har pekat på att kaffe kan vara väldigt bra för välbefinnandet. Här har vi samlat några av de bästa fördelarna med en god kopp kaffe.

Minskad risk för typ 2-diabetes

Flera studier har visat att risken för att få typ 2-diabetes är lägre om man dricker kaffe. En artikel som ger en översikt över 18 olika studier med flera tusen deltagare visar att risken sjunker ju mer kaffe man dricker. Varje kopp kaffe minskade risken för att utveckla typ 2-diabetes med hela 7 %. Du hittar den vetenskapliga källan här.

Minskad risk för Parkinsons och Alzheimers

Det finns bevis för att kaffe kan göra dig klokare, men det kan även skapa ett slags skydd för din hjärna. Studier har visat att kaffe kan minska risken för Alzheimers och demens med hela 60 %, och det kan dessutom minska risken för att utveckla Parkinsons med upp till 32 eller 60 %. De vetenskapliga källorna hittar du här och här.

Kaffe är bra för levern

Levern är ett av kroppens vitala organ som man ska se till att ta hand om, och detta kan kaffe hjälpa till med. Flera studier visar nämligen att kaffe kan vara bra för levern samt motverka skrumplever, och bäst resultat såg man hos människor som drack mer än fyra koppar kaffe om dagen. Kaffe kan dessutom minska risken för levercancer med upp till 40 %. Du hittar den vetenskapliga källan här.

Det finns mycket bra saker i kaffe

Kaffe är inte så onyttigt som många tror. Det är nämligen fullt av goda antioxidanter och näringsämnen, och man kan få i sig massor av mineraler och vitaminer bara genom att dricka kaffe. En enda kopp kaffe innehåller dock inte mycket av ditt dagliga behov, men om du dricker mer än en kopp blir det snabbt en hel del vitaminer och mineraler. Förutom detta innehåller kaffet även en mängd antioxidanter, och kaffe kan faktiskt vara en av de största källorna i världen till just dessa.

Rekommendationer

Kaffe i rimliga mängder är fördelaktigt, men man kan även dricka för mycket. Du bör alltså inte bara hälla i dig kaffe. För att bevara de hälsofrämjande fördelarna bör man även undvika att sätta onyttigheter i kaffet. En måttlig mängd kaffe förknippas nu mer med många välgörande effekter än med negativa aspekter. Drick alltså ditt kaffe med måtta, och överdriv inte din konsumtion.

Här kan du se en kort video som berättar lite om vad kaffe gör med din kropp:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Siemens kaffemaskiner är bäst i test?

Siemens TC86303

🤓 Hur testas Siemens kaffemaskinerna?

Kaffemaskinerna bedöms baserat på testpunkter som rör kaffebryggning, till exempel bryggtid, temperatur och smak. Man granskar även kaffebryggarnas användarvänlighet, finjustering av inställningar, underhåll, rengöring samt energiförbrukning.

🤔 Hur väljer jag rätt maskin?

Till att börja med måste du komma fram till vilken typ av kaffemaskin som passar dina behov. Det finns egentligen fem olika typer att välja mellan: kaffebryggare med filter, halvautomatiska espressomaskiner, automatiska espressomaskiner, helautomatiska espressomaskiner och kapselbryggare. När du vet vilken typ du vill ha bör du även fundera på saker som funktioner, storlek, användarvänlighet och pris.


Siemens kaffemaskin test – Dessa källor har vi använt i artikeln 

Coffeeness.de 🇩🇪 
Den tyska sajten Coffeeness.de beskriver sig själva som en kaffeblogg och skriver om allt som har med kaffe att göra. De skriver därför även om kaffebryggare och espressomaskiner samt testar olika modeller. Klicka på den här länken för att läsa mer.

Frankfurter Allgemeine 🇩🇪  
Den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine är en av Tysklands största tidningar, och de skriver om allt inom nyheter, affärer, konsumentliv och sport. De provar och skriver även om bland annat kaffebryggare och espressomaskiner. Du kan läsa hela testet på tidningens hemsida.

Klikk.no 🇳🇴 
Norska Klikk.no är en av Norges största redaktionella konsumentsajter, och de genomför en mängd konsumenttester av allt som konsumenterna kan tänkas ha nytta av. De har därför provat åtskilliga kaffebryggare och espressomaskiner för att hjälpa konsumenterna att hitta den bästa modellen. Du kan läsa hela undersökningen hos Klikk.no.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön är en svensk konsumentorganisation som skriver om många olika aspekter av svenskarnas konsumentliv. De har bland annat skrivit om kaffebryggare och espressomaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer. Observera dock att du antingen måste prenumerera eller köpa tillgång till det enskilda testet för att kunna se de fullständiga resultaten från undersökningen.

Gastromand.dk 🇩🇰
Det danska mansmagasinet Gastromand.dk skriver om allt som rör gastronomi. Tidningen riktar sig mot män och är därför skriven med män som målgrupp i åtanke. De skriver bland annat om recept, trender, restauranger, kaffebryggare och espressomaskiner. Du kan läsa hela artikeln hos Gastromand.dk.

Coffeenation.co 🇨🇭
Den schweiziska hemsidan Coffeenation.co provar och bedömer en mängd olika typer av kaffe och maskiner för att komma fram till vilka som är bäst för konsumenterna. Klicka här för att besöka hemsidan.

Stiftung Warentest (Test.de) 🇩🇪
Testmagasinet Stiftung Warentest (Test.de) är från Tyskland och provar många olika produkter åt konsumenterna. Man kan antingen läsa deras fysiska tidning eller deras hemsida Test.de, och de granskar bland annat kaffebryggare och espressomaskiner. Här har de provat 56 olika espressomaskiner, bland annat modellen Siemens EQ 8. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Siemens TC3A0303

kaffemaskinen Siemens TC3A0303

.
Den traditionella kaffebryggaren Siemens TC3A0303 är en enkel budgetmodell som passar in i de flesta kök. Den tillhör en lägre prisklass utan att kompromissa med kvaliteten på funktionerna och kaffebryggningen. Den här kaffebryggaren stänger dessutom av sig själv och är enkel att rengöra.

Automatisk avstängning och enkel rengöring

Den här modellen stänger av automatiskt. Detta gör den till en både säker och enkel kaffebryggare, och därför kan man alltid känna sig trygg, även när man har stressat ut genom dörren och glömt bort att stänga av kaffebryggaren. Den har dessutom en droppstopp-funktion som gör att man inte behöver slösa tid på rengöring. Funktionen gör nämligen att inget droppar ner på värmeplattan, vilket innebär att man slipper torka bort kaffefläckar varenda dag.

Upp till 15 koppar kaffe

Även om det här är en budgetvänlig modell kan den göra hela 15 koppar kaffe i en bryggning. Man har därmed tillräckligt med kaffe för hela dagen efter en enda bryggning, eller tillräckligt för att bjuda hela familjen på kaffe om de kommer på besök. Kaffebryggaren har även en varmhållningsfunktion som gör att kaffet inte behöver hällas upp på en gång.

Utvalda fördelar med Siemens TC3A0303:
☕ Brygger upp till 15 koppar kaffe
☕ Varmhållningsfunktion
☕ Droppstopp
☕ Automatisk avstängning
☕ Billig


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta