Bakmaskin Test 2021 – Hitta de bästa bakmaskinerna – Bäst i Test guide

Senest opdateret den 0

I detta bakmaskins test tittar vi närmare på några av de bästa bakmaskinerna på marknaden just nu, både billigare och dyrare, så olika möjligheter finns för var och en.

Du får således här en genomgång av en rad olika prisvinnande bakmaskiner. Vi har gått igenom en rad olika tester och ger dig här en samlad översikt över de bästa maskinerna.

Efter att ha recenserat modellerna, kommer vi ge lite mer allmän information om bakmaskiner. Vi avslutar med en lista över de källor vi har använt oss av, så att du själv kan läsa vidare.

I denna artikeln får du: 

🔸 En genomgång av testvinnande bakmaskiner
🔸 Tips och tricks till hur du får ut det mesta av bakmaskinerna
🔸 En genomgång av de olika testerna vi har undersökt

Var vänlig observera att Konsumentmagasinet ej själv testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

 


Morphy Richards Homebake

✅ Rekommenderas av den brittiska tidningen The Telegraph

Morphy Richards Homebake

i samarbete med PriceRunner

 

.
Den brittiska tidningen Telegraph.co.uk har skrivit en artikel där de provar och bedömer fyra olika bakmaskiner. Modellen Morphy Richards Homebake ingick i detta test och klarar sig enligt experterna riktigt bra.

Efter genomgången av maskinens funktioner berättar vi mer om vad de brittiska experterna skriver om den här modellen.

Kompakt modell med enkla kontroller

Morphy Richards Homebake har en kompakt utformning som skiljer sig en del från många andra bakmaskiner. Den här maskinen har nämligen en rundare form och är därmed inte lika kantig som de flesta andra modeller.

Den här modellen har dessutom enkla kontroller. Kontrollpanelen sitter på toppen av maskinen och består av moderna touchknappar samt en tydlig skärm med blå siffror.

Morphy Richards Homebake är därför ett bra alternativ för dig som vill ha en lättanvänd bakmaskin för ett överkomligt pris.

Den här modellen har inte lika många program som många andra bakmaskiner. De fyra program som finns kan dock hantera både “vanlig” deg, glutenfri deg, kakor och sylt. Tack vare syltprogrammet är den här modellen dessutom en 2-i-1-maskin som kan förbereda hela frukosten.

Snabb och enkel bakning

Morphy Richards Homebake är gjord för att erbjuda konsumenter en snabb och enkel metod för att få nybakat bröd. Allt man behöver göra är att hälla ingredienserna i maskinen och starta den. Maskinen kommer därefter att blanda, knåda och grädda degen till en färdig limpa. Det finns dessutom tre gräddningsnivåer att välja mellan, och dessa avgör hur ljus eller mörk skorpan på brödet blir.

Den här modellen gräddar brödet snabbt och jämnt. Om man vill kan maskinen även hålla den färdiggräddade limpan varm i upp till 60 minuter. Morphy Richards Homebake är dessutom utrustad med en timer på upp till 13 timmar. Denna kan till exempel ställas in så att man får nybakat bröd direkt när man kliver upp på morgonen.

Experternas kommentar: Gott bröd och överkomligt pris

Morphy Richards Homebake har provats av den brittiska tidningen Telegraph.co.uk i ett test av några olika bakmaskiner. Experterna granskade de olika modellernas bakning för att komma fram till vilka maskiner som är bäst, och i slutändan förklarar de att Morphy Richards Homebake fungerar otroligt bra.

De framhäver huvudsakligen att den här maskinen levereras med enkla instruktioner som gör det lätt att börja baka bröd hemma. Tack vare ett smart fönster är det dessutom enkelt att hålla koll på brödet under gräddningen. Modellen får även beröm för sin välfungerande degkrok som inte fastnar, och enligt experterna smakar brödet riktigt bra.

Telegraph.co.uk nämner dock även ett par nackdelar med den här modellen och klagar mest på att modellen väsnas en del när den knådar. De påpekar dock även att det bara tar en halvtimme för maskinen att knåda degen. Experterna anmärker även på att det kan vara lite dålig respons i touchknapparna och skriver att detta kan vara väldigt irriterande.

Mått och vikt för Morphy Richards Homebake:
🌀 Höjd: 36 cm
🌀 Bredd: 26,5 cm
🌀 Djup: 28,5 cm
🌀 Vikt: 5,6 kg

Specifikationer för Morphy Richards Homebake:
🔴 Typ: Bakmaskin
🔴 Tillverkare: Morphy Richards
🔴 Gräddningsnivåer: 3
🔴 Antal program: 4
🔴 Timer: Ja, upp till 13 timmar

Fördelar med Morphy Richards Homebake:
Kompakt modell med ett bra pris
Kontrollpanel med touchknappar
Fyra program
Tre gräddningsnivåer
Timer och varmhållningsfunktion

Här kan du se en kort presentationsvideo för Morphy Richards Homebake:


Morphy Richards 48319 

Testvinnare hos danska Familiejournal.dk

morphy-richards-48319

i samarbete med PriceRunner

 

.
I det stora testet som danska Familie Journalen genomförde, blev Morphy Richards 48319 testvinnare av sju andra modeller. Dessa sju testades på deras förmåga att leverera ciabattabröd, grahamsbröd, franskbröd, rågbröd, samt kakor.

Själva testet utfördes av hushållslärarinnan Susi Toft Pedersen, som konstaterar att kakbakning inte är bakmaskinernas favorit uppgift. Ingen av de testade maskinerna imponerade vid kakbakningen, inte heller Morphy Richards 48319 levererade helt optimalt, eftersom kakorna blir något för mjuka. Men detta är också det närmaste man kommer en nackdel hos denna modell. I testet skrivs det att den både blandar och bakar perfekt. Dessutom får den också högt betyg för brödets kvalitet.

Tyst i drift med många program

Morphy Richards 48319 imponerar bl.a. genom att vara väldigt tyst i drift och ha stor flexibilitet i bakningen. Det finns nämligen hela 19 olika bakningsprogram att välja mellan, samt tre brödsstorlekar: 450, 680 och 900 gram. Det är också möjligt att ställa in brödskorpan till antingen ljus och mjuk, vanlig, eller mörk och krispig. Med denna modell får du även en smart dispenser, som kan assistera vid dosering av nötter, frukt och liknande, om brödet ska vara extra spännande.

Morphy Richards 48318 förbrukar bara 650 Watt och kan baka bröd på bara 70 minuter. Elförbrukningen för bakningen är därmed mycket begränsad. Hör du till de som uppskattar nybakat bröd till frukost, så är denna bakmaskin dessutom utrustad med tidsfördröjd start – upp till 12 timmar. – På så sätt kan du hälla i alla ingredienser i maskinen kvällen innan du går och lägger dig, så vaknar du till doften av nybakat bröd.

Fördelar med Morphy Richards 48319:
Gedigen konstruktionskvalitet
Både ljust- och mörkt bröd bakas perfekt
19 bakningsprogram och 3 brödsstorlekar
Möjlighet för val av skorpans krispighet
Låg strömförbrukning och snabb bakning
Inbyggd tidsfördröjd start

Du kan titta på en video här, där en liten genomgång visas hur man bakar bröd med maskinen:


OBH-6544

”Bästa val” hos danska Familiejournal.dk
✅ Testvinnare hos danska Ekstra Bladet

obh-6544-bagemaskine

i samarbete med PriceRunner

 

.
Bakmaskinen OBH-6544 hör prismässigt till mellanklassen, men du får en riktigt bra maskin för pengarna. Då danska tidningen Ekstra Bladet för någon tid sedan testade fem modeller i detta prisläge, blev OBH-6544 en klar testvinnare. I ett relativt nytt test hos Familie Journal kommer denna bakmaskin även på en snygg andraplats, bara marginellt bakom den betydligt dyrare maskinen på förstaplatsen. Familie Journalen ger den därför många fina omdömen, och korar OBH-6544 som ”bästa val”, med priset intaget i beräkningen.

Både Ekstra Bladet och Familie Journal är eniga om att maskinen är enkel och praktisk att använda. Bl.a. lyfts den uttagbara brödformens enkla rengöring fram, och den generella bekvämligheten att inte behöva ha degen och mjölet på köksbordet eller händerna, eftersom OBH-6544 både knådar, jäser och bakar helt automatiskt efter tillsättningen av ingredienserna. Maskinen är även lätt att flytta runt, tack vare sitt integrerade bärhandtag.

Flexibel programmering och bra recept

Tillsammans med OBH-6544, följer en omfattande instruktionsmanual, doseringsskopa, samt bra recept och tips på olika brödtyper, bl.a. glutenfritt bröd.

Med 12 olika bakningsprogram kan du baka både ljust bröd och rågbröd, i olika varianter. De två testerna visar att maskinen bakar dessa brödtyper perfekt och du kan fritt välja din favoritbryning av skorpan. Även om OBH-6544 har en ganska kompakt design, klarar den ändå större bröd upp till 900 gram.

Har du lust att vakna till doften av nybakat bröd, kan du använda dig av möjligheten tidsfördröjd start (upp till 13 timmar), där du bara behöver tillsätta ingredienserna i maskinen innan du går och lägger dig. Modellen har dessutom en inbyggd varmhållningsfunktion, så att brödet kan behålla dess färska tillstånd upp till en timme efter bakningen, om det blir svårt att kliva upp ur sängen under helgen.

Fördelar med OBH-6544:
Bra kvalitetsmaskin till billigt pris
Enkel och bekväm brödbakning
Integrerat bärhandtag
Doseringsskopa och recepter medföljer
12 bakningsprogram och inställbar skorpbryning
Möjlighet för tidsfördröjd bakning och varmhållning


Kenwood BM450

4,5 utav 5 stjärnor hos bakningssidan Breadmakersreview.co.uk
✅ 4 utav 5 möjliga stjärnor hos Expertreviews.co.uk

kenwood-bm450

i samarbete med PriceRunner

 

.
Kenwood är världskända för deras köksmaskiners höga kvalitet. Detta lyser rakt igenom vid de olika testerna vi har läst, som behandlar Kenwood BM450, där maskinen får snygga betyg hela vägen. Exempelvis får den 4,5 utav 5 möjliga stjärnor hos Breadmakersreview.co.uk. Här får maskinen toppbetyg för både brödkvaliteten och funktionaliteten, men priset trycker tyvärr ner betygssättningen. Modellen är nämligen inte helt billig, jämförelsevis med det genomsnittliga priset på marknaden.

Å andra sidan är priset inte heller speciellt avskräckande, när man tittar närmare på modellen. Kenwood har lagt mycket tid på den snygga designen och det är trots allt en märkesprodukt vi pratar om här. En av de sakerna som bl.a. imponerar testpanelen är små snygga detaljer som ljus i bakningsrummet, så man kan se hur det går med brödet. Även detaljer som rengöringsvänlig touch-panel och tydlig display lyfter upp bedömningen.

Möjlighet för att programmera egna bakningsprogam

Kenwood BM450 kommer med 15 automatiska program för både bakning, syltproduktion osv, men något rätt unikt är dessutom möjligheten att sammansätta egna program. Har du lust att experimentera och optimera dina egna recept, så kan du med denna modell själv ställa in bakningstid, temperatur och mycket annat, och därefter spara hela sekvensen som ditt eget bakningsprogram. Du kan ha upp till 5 unika program.

Med Kenwood BM450 får du generellt i stort sett all funktionalitet som finns hos vanliga bakmaskiner, såsom tidsfördröjd bakning och varmhållningsfunktion. Därutöver finns det även andra smarta egenskaper. Som med de flesta andra bakmaskinerna så bjuder denna modell på ett snabbt bakningsprogram, som testpanelerna är mycket imponerade av. På knappt en timme kan Kenwood BM450 ha färdigt nybakat bröd – vilket gör den till den kanske snabbaste bakmaskinen på marknaden.

Fördelar med Kenwood BM450:
Snygg och genomtänkt design
Inbyggt ljus i bakningsrummet
Hygienisk touchpanel
15 standardprogram och 5 sparade användarprogram
Otroligt snabb quick-program

Du kan titta på en video här, där bakmaskinen presenteras:


Russell Hobbs 18036

✅ 4 av 5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 3 av 5 stjärnor hos det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ Bra och snabb bakmaskin enligt det stora teknikmagasinet T3

Russell Hobbs 18036

i samarbete med PriceRunner

 

Russell Hobbs 18036 har granskats av testmagasinet Trustedreviews.com, det brittiska testmagasinet Expertreviews.co.uk och det stora teknikmagasinet T3, och modellen får bra betyg hos alla expertkällor.

Experterna från Trustedreviews.com ger nämligen modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor medan Expertreviews.co.uk ger maskinen 3 av 5 stjärnor. Enligt experterna från T3 är det här dessutom en “bra och snabb bakmaskin”

Trustedreviews.com fokuserar framförallt på att den här modellen är både kompakt och budgetvänlig samt att maskinen kan baka bröd i tre olika storlekar. Experterna från T3 håller med om allt detta, men då påpekar även att snabbakningsfunktionen är väldigt imponerande.

Även om experterna tycker bra om den här modellen anmärker de dock på att vissa program är ganska långsamma, att det inte ingår någon mätkopp samt att designen ser lite billig ut.

12 program och timerfunktion

Med Russell Hobbs 18036 kan man snabbt och enkelt få nybakat bröd. Det enda man behöver göra är att sätta ingredienserna i maskinen och välja ett program, och sedan blandar, knådar och bakar maskinen brödet helt själv.

Trots att det här är en bakmaskin kan den även användas för att göra pizzadeg, tårtor och sylt.

Russell Hobbs 18036 har 12 olika program, till exempel ett snabbakningsprogram som tar 55 minuter. Maskinen är dessutom utrustad med en timer som gör att man kan ställa in starttiden för bakningen upp till 13 timmar i förväg.

Man kan även välja mellan tre olika brödstorlekar beroende på hur stor limpa man vill baka. Maskinen kan nämligen baka bröd på antingen 450 gram, 750 gram eller 1 kg.

Flera olika funktioner

Russell Hobbs 18036 har även flera andra funktioner, till exempel en varmhållningsfunktion som kan hålla det färdiga brödet varmt i upp till en timma.

Man kan även ställa in hur mycket brödet ska gräddas och på så vis välja om man vill ha en ljus, medium eller mörk skorpa.

Alla olika funktioner och inställningar finns på maskinens LCD-display.

Eftersom att alla löstagbara delar på den här modellen tål maskindisk är maskinen dessutom enkel att rengöra efter att man har använt den.

Fördelar med Russell Hobbs 18036:
Alla löstagbara delar tål maskindisk
Justerbar gräddning
Varmhållningsfunktion
12 program, bland annat snabbakning på 55 minuter
Timerfunktion


Gastroback Advanced 42823

✅ Testvinnare hos det tyska testmagasinet ETM-testmagazin.de
✅ Bra betyg hos det tyska testmagasinet Testberichte.de
✅ 79 av 100 poäng hos det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk

Gastroback Advanced 42823

Butik Pris

Annoncer

eNemo.se 1.405,00 Läs mer
1.407,00 Läs mer
1.409,00 Läs mer

Gastroback Advanced 42823 har testats och recenserats av de två tyska testmagasinen ETM-testmagazin.de och Testberichte.de samt det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk. Den här modellen gick hem hos alla experter och fick i slutändan fina betyg i samtliga undersökningar.

Detta motiveras bland annat med att bakmaskinen har praktiska funktioner och att man får goda resultat när man använder den. Experterna är däremot inte lika förtjusta i det höga priset hos Gastroback Advanced 42823.

Experterna: Väldigt bra resultat

Experterna från ETM-testmagazin.de berättar att Gastroback Advanced 42823 är en bra och ganska mångsidig bakmaskin. De är nämligen förtjusta i att maskinen kan användas för att göra både pizzadeg och kaksmet utöver vanlig bröddeg.

Testberichte.de framhäver dessutom att Gastroback Advanced 42823 garanterar bra resultat och att man får ett välsmakande bröd varje gång.

Detta backas upp av experterna från Kagoo.co.uk. De lyfter även fram att man får mycket valuta för pengarna med den här bakmaskinen eftersom att den har så många praktiska funktioner. Om man behöver en bakmaskin rekommenderar de därför att man köper Gastroback Advanced 42823.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här maskinen. Testberichte.de menar dock att locket kan bli väldigt varmt ibland.

Enkel brödbakning

Gastroback Advanced 42823 är en mångsidig bakmaskin som både kan blanda, knåda, jäsa och grädda. Allt man behöver göra själv är därför att plocka fram ingredienserna och hälla dem i maskinen när man vill baka.

Om man vill tillsätta mer ingredienser under en pågående process kan detta göras via locket.

Maskinen har en timerfunktion som kan ställas in på upp till 15 timmar. Tack vare denna kan man välja en exakt tidpunkt när man vill att brödet ska vara färdigt. Med Gastroback Advanced 42823 kan man därför till exempel ha nybakt bröd färdigt när man kliver upp på morgonen.

18 olika program

Gastroback Advanced 42823 har en effekt på 500 watt och 18 olika program för bland annat bröd, sylt, yoghurt, deg, tårta och glass. Den här maskinen kan alltså inte bara användas för att baka bröd. Det finns även ett program med justerbara programfaser.

Den här bakmaskinen har ett ingrediensfack i locket där man till exempel kan sätta nötter, frön, frukt eller chokladbitar. Det går dessutom att välja mellan tre olika storlekar när man bakar brödlimpor: 500 g, 750 g och 1000 g.

Sist men inte minst har Gastroback Advanced 42823 en löstagbar behållare och en löstagbar degkrok med en non stick-behandling. Dessa delar är därför enkla att rengöra efter att man har använt maskinen.

Mått och vikt för Gastroback Advanced 42823:
🌀 Höjd: 29,3 cm
🌀 Bredd: 34,9 cm
🌀 Djup: 22,4 cm
🌀 Vikt: 5,5 kg

Specifikationer för Gastroback Advanced 42823:
🔴 Typ: Bakmaskin
🔴 Tillverkare: Gastroback
🔴 Gräddningsnivåer: 3
🔴 Antal program: 18
🔴 Timer: Ja, upp till 15 timmar

Fördelar med Gastroback Advanced 42823:
18 program
Ingrediensfack
Timerfunktion
Mångsidig maskin
Non stick-beläggning


Varför använda en bakmaskin istället för ugnen?

Det finns flera skäl till att föredra en bakmaskin framför traditionell brödbakning i ugnen och en av dem är strömförbrukningen. De flesta bakmaskiner förbrukar omkring 500-700 Watt, medan en vanlig ugn förbrukar i snitt flera gånger mer. Detta hänger ihop med att ugnen först ska värma upp ett stort utrymme och dessutom har den en större värmeförlust under bakningen.

bedste-bagemaskineEn annan fördel med bakmaskin är att det varken uppstår smuts eller röra i köket. Alla ingredienser tillsätts direkt i maskinen och på så sätt slipper du att få mjöl på bordet, deg på händerna, och därefter kanske en stavmixer och övriga verktyg som behöver rengöras. Alla bakmaskiner kommer med egen brödform, som bara behöver torkas av. Därutöver finns det bara en eller två mini degkrokar, som ska klickas av och läggas i blöt efter bakningen. Mycket lättare och snabbare blir det inte. Många är riktigt nöjda med tidsfördröjningsfunktionen, som är inbyggd i de flesta bakmaskiner. Detta betyder att man kan vakna till nybakat bröd eller ha brödet klart när man kommer hem från jobbet. Många av de bättre modellerna kan även hålla brödet varmt, om man inte är sugen på att äta det direkt efter att det är färdigt.

Här kan du titta på en video, där det visas hur man bakar bröd med en bakmaskin:

Bra råd inför köp och användning av bakmaskin

Bakmaskiner kommer i alla prisklasser och beroende på dina behov så kan en billig maskin säkert vara ett utmärkt val. I den billigare halvan av skalan kommer du hitta flera bättre modeller än andra i den dyraste halvan. Detta upplevde den ansedda danska tidningen Politiken när de testade bakmaskiner; där värderades nämligen den dyraste modellen till att vara den sämsta. Å andra sidan råder det inga tvivel om att de billiga maskinerna inte kan konkurrera med toppmodeller som Panasonic eller Kenwood, som vi har gått igenom. Här får du mer driftsäkerhet och flera möjligheter, men priset är naturligtvis därefter.

Hör du till dem som störs av buller, kan du med fördel undersöka denna parameter innan du väljer din maskin. Det finns nämligen stora skillnader i frågan om hur mycket buller maskinerna producerar under tiden de knådar degen. Strömförbrukningen har däremot ingen större parameter att behöva ta hänsyn till. De flesta bakmaskiner ligger mellan 500-700 Watt och skillnaden spelar ingen större roll för elräkningen.

En del bakmaskiner erbjuder en quick-funktion, som gör det möjligt att baka bröd på bara en timme. Det är en praktisk funktion vid nöd tillfälle, men det rekommenderas generellt att använda den normala bakningsfunktionen. Den tar visst längre tid – ofta 3-4 timmar – men brödet blir i gengäld mer jämnt och får en bättre konsistens.

För att brödet ska vara helt i toppklass, behövs det – som vid all annan bakning – tillsättas jäst, och här är det bäst att använda torrjäst, som kommer i små påsar. Vanlig jäst kan också användas, men det kan ge ett något mer fermenterat bröd. Torrjäst är lite mer robust när den används än vanlig jäst, men behöver ändå behandlas korrekt. Det betyder att den helst inte får komma i kontakt med varken salt eller vatten, innan själva bakningen är igång. Använder du en billig maskin, kan du exempelvis göra en hög med de torra ingredienserna i ena änden av bakformen och därmed skapa ett litet hål för att skydda torrjästen. Väljer du en av de dyrare och mer avancerade modellerna, kan de redan ha en särskild behållare för jästen, så behöver du inte tänka på denna detalj.

Även om bakmaskinerna kan användas till både marmeladproduktion och kakbakning, så är den främst optimerad för brödbakning. Bakning av kakor kan t.ex. vara lite svår, och kräver nog säkerligen lite experimenterande, innan de rätta inställningarna kommer helt på plats.

Vid användning av bakmaskin, är det för övrigt extra viktigt att följa recept, speciellt när det gäller jästmängden. Bakningen sker ju i ett stängt rum och därför går det inte att brödet bakas i en för hög temperatur. På så sätt riskerar du nämligen att brödet klistras fast på formens insida. Läs mer om detta och flera andra tips i en lysande artikel hos Danmarks Radio.


Bakmaskiners Test – Dessa källor har vi använd:

I denna artikel har vi tagit hjälp av en rad oberoende tester, både från Skandinavien och utanför. Källorna är listade nedan, där du även hittar de direkta länkarna, om du själv vill läsa vidare.

Familie Journal 🇩🇰
Den danska webbsajten Familie Journal utförde under hösten 2015 ett test av sju bakmaskiner i samarbete med hushållslärarinnan Susi Toft Pedersen. Här går de igenom både fördelar och nackdelar med de olika bakmaskinerna i testet. Du kan läsa artikeln här.

Ekstra Bladet 🇩🇰
Den välkända danska tidningen Ekstra Bladet granskar allt mellan himmel och jord och således även konsumentprodukter. Här hittade vi ett test av fem bakmaskiner. Testet är från några lite äldre datum, men dock fortfarande intressant. Hela testet kan läsas online via denna länk.

Haus & Garten 🇩🇪
Magasinet Haus & Garten är ett väldigt populärt konsumentmagasin i Tyskland. Det kommer ut som tryckt utgåva och delar av den kan även läsas online. Magasinet sysslar med konsumentprodukter, med bl.a. nyheter, recensioner och tester. Ett exempel på det sistnämnda är magasinets test av fyra bakmaskiner som du kan läsa här. Länken ger gratis tillgång till de överordnande slutsatserna. För ett mindre belopp är det dock möjligt att köpa tillgång till det underliggande test materialet, som även inkluderar tips och tricks för varje enskild maskin.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det brittiska online magasinet Expertreviews.co.uk sysslar främst med nyheter, tester och recensioner av konsumentelektronik och magasinet utmärker sig genom att gå på djupet och behandla sina ämnen grundligt. Detta gäller även deras recensioner och tester av bakmaskiner. Relevant i detta sammanhang är deras tester av toppmaskinerna Panasonic SD ZB2512 och Kenwood BM450.

Breadmakersreview.co.uk 🇬🇧
Såsom namnet antyder, så är Breadmakersreview.co.uk ett magasin som har specialiserat sig på bakmaskiner. Här hittar vi bl.a. en grundlig genomgång av Kenwood BM450, men du kan även hitta en del information om en rad andra märken- och modeller.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk fungerar som danskarnas vakthund i samhället. De behandlar alla tänkbara aspekter av det danska konsumentlivet och genomför bland annat noggranna undersökningar av olika typer av konsumentprodukter. Den här gången har de provat olika bakmaskiner.

Om du vill läsa mer hittar du hela undersökningen här. Observera dock att du behöver en betald prenumeration för att kunna se de specifika testresultaten. Det går även att köpa tillgång till enskilda artiklar om du bara vill se resultatet av ett enda test.

Telegraph.co.uk 🇬🇧
The Telegraph grundades 1855 och är en av de traditionella brittiska tidningarna. Tidningen trycks fortfarande dagligen och har nu även en stor hemsida. De skriver huvudsakligen om in- och utrikesnyheter men behandlar även sport, underhållning, kultur och livsstil. The Telegraph har till exempel provat modellen Morphy Richards Homebake i ett test där experterna försökte komma fram till vilka bakmaskiner som är bäst på marknaden. Om du vill läsa mer om undersökningen kan du klicka på den här länken.

ETM-testmagazin.de 🇩🇪
Det tyska testmagasinet ETM-testmagazin.de testar ett brett utbud av konsumentprodukter för hemmet. De tyska experterna har till exempel genomfört en stor granskning av bakmaskiner där de utsåg modellen Gastroback Advanced 42823 till testvinnare. Du kan läsa hela recensionen här.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk jämför och utvärderar olika konsumentprodukter för att hjälpa konsumenter att hitta de bästa modellerna på marknaden. Den här gången har de brittiska experterna testat och recenserat bakmaskinen Gastroback Advanced 42823. Maskinen fick i slutändan ett betyg på 79 av 100 poäng. Om du vill läsa hela recensionen av Gastroback Advanced 42823 hittar du den här.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyska testmagasinet Testberichte.de har specialiserat sig på recensioner och tester av en mängd olika konsumentprodukter. De utvärderar produkter baserat på testresultat och recensioner från flera olika källor och presenterar sedan sina resultat för konsumenterna. Den här gången har de granskat Gastroback Advanced 42823 och gett maskinen ett bra betyg. Om du vill läsa hela recensionen av Gastroback Advanced 42823 hittar du den här.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade rätt bakmaskin här kanske du vill läsa någon av våra andra tester. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

I våra generella köksmaskin test kan du till exempel få en överblick över marknadens högst rankade modeller oberoende av tillverkare.

Om du vill veta mer om ett visst märke kan du även läsa någon av våra många tillverkarspecifika artiklar. Bland dessa hittar du till exempel KitchenAid köksmaskin test, Electrolux köksmaskin test och Bosch köksmaskin test. Alla dessa artiklar innehåller testvinnande maskiner och andra högt rankade modeller.

När det kommer till testvinnande köksmaskiner finns det dock en tillverkare som sticker ut från mängden. Det rör sig självklart om det brittiska kvalitetsmärket Kenwood. Därför vill vi även tipsa om våra Kenwood köksmaskin test.

Om du är intresserad av en viss modell från deras utbud har vi även artiklar där vi fokuserar på specifika produktserier från Kenwood. Du kan till exempel fördjupa dig mer i Kenwood Chef test, Kenwood Chef XL test och Kenwood Major test. Alla dessa artiklar innehåller testvinnande modeller.

Vi hoppas att du hittar det du letar efter.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

 

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

 

Panasonic SD-ZX2522

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

Panasonic SD-ZX2522

Panasonic SD-ZX2522 har granskats i ett stort test av bakmaskiner hos det danska konsumentrådet Tænk. Experterna bedömde de olika modellerna på diverse testpunkter och delade sedan ut ett totalbetyg till samtliga maskiner.

Den här bakmaskinen klarar sig riktigt bra i undersökningen och får höga betyg på alla punkter. Panasonic SD-ZX2522 utnämns därför till testvinnare hos det danska konsumentrådet.

Smart modell med många valmöjligheter

Panasonic SD-ZX2522 är ett bra alternativ för dig som vill ha en avancerad bakmaskin som verkligen låter användaren påverka bakningen.

Den här modellen har nämligen många olika inställningar, till exempel tre olika gräddningsnivåer som avgör hur mörk eller ljus skorpa brödet får. Maskinen har dessutom hela 37 olika program och kan därför baka väldigt många brödsorter. Det finns därmed alltid något som passar till olika preferenser och önskemål.

Med Panasonic SD-ZX2522 har tillverkaren framförallt fokuserat på mångsidighet. De ville nämligen skapa en modell som fungerar bra för flera olika typer av konsumenter. Den här modellen är till exempel specialdesignad för att kunna baka med glutenfri deg och kan därför användas för att baka både glutenfritt bröd och glutenfria kakor.

Fin och elegant maskin med touchpanel

Panasonic SD-ZX2522 har även en smart timerfunktion som gör det lättare att få en överblick över bakningen. Eftersom att timern har en maxtid på 13 timmar kan man dessutom ställa in timern på kvällen så att man får nybakat bröd nästa morgon.

Man kan enkelt justera inställningarna på maskinens touchpanel, och denna panel gör även att bakmaskinen får ett mer elegant utseende.

Korgen i maskinen har en användarvänlig utformning och det är enkelt att hälla i ingredienserna. Kontrollpanelen är också designad för att vara användarvänlig och vägleder därför användaren genom de olika inställningarna.

Eftersom att Panasonic SD-ZX2522 har så många inställningar bör man även tänka på att den här modellen inte direkt är marknadens billigaste bakmaskin.

Mått och vikt för Panasonic SD-ZX2522:
🌀 Höjd: 38,2 cm
🌀 Bredd: 25,6 cm
🌀 Djup: 38,9 cm
🌀 Vikt: 7,6 kg

Specifikationer för Panasonic SD-ZX2522:
🔴 Typ: Bakmaskin
🔴 Tillverkare: Panasonic
🔴 Gräddningsnivåer: 3
🔴 Antal program: 37
🔴 Timer: Ja, upp till 13 timmar

Fördelar med Panasonic SD-ZX2522:
Fin modell med en elegant design
Tre gräddningsnivåer
37 program
Specialdesignad för glutenallergiker
Kontrollpanel med touch

Här kan du se en kort presentationsvideo för Panasonic SD-ZX2522:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka bakmaskiner är bäst i test?

Gastroback Advanced 42823, Morphy Richards 48319, OBH-6544 och Panasonic SD-ZX2522

🤓 Hur testas bakmaskinerna?

Bakmaskiner bedöms baserat på ett smaktest av brödet samt maskinernas användarvänlighet. Man tittar även på byggkvaliteten, energiförbrukningen, ljudnivån, gräddningstiden och bruksanvisningen.

🤔 Hur väljer jag rätt modell?

Se till att bakmaskinen har program till det du vill baka och en inbyggd timer som låter dig välja när maskinen ska starta. Modellen du väljer bör även ha olika inställningar för brödskorpan och kunna baka bröd i olika storlekar.