Toastjärn - Bäst i test: Här är de bästa toastjärnarna i testet

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: januari 11, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Toastjärn - Bäst i test: Här är de bästa toastjärnarna i testet

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

KRUPS Grcic FDK452 Toastjärn har blivit utvald som bäst i test toastjärn hos danska søndagsavisen.

Varma smörgåsar finns i ett otal varianter och är enkla att göra, det krävs bara ett toastjärn. Det är dock stor skillnad på kvaliteten hos olika toastjärn, och prestandan är det som varierar mest mellan olika modeller.

I den här artikeln har Konsumentmagasinet samlat ett flertal toastjärn som alla har vunnit i olika tester. Målet är att göra det så enkelt och överskådligt som möjligt för dig som konsument så att du kan få en bra överblick över marknadens bästa toastjärn.

Vi har gått igenom flera testresultat för att kunna guida och hjälpa dig att hitta ett toastjärn som passar just dina behov. Vi har bland annat använt oss av tester från den svenska konsumentorganisationen Råd och Rön. Vi har även gått igenom artiklar från diverse tyska konsumentmagasin.

Vill du läsa mer hittar du en lista med länkar till alla undersökningar som vi har använt oss av längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller:

 • Överblick över marknadens bästa toastjärn
 • Välja toastjärn – vad ska du vara uppmärksam på?
 • Äta varma smörgåsar som Elvis gjorde
 • Ska du välja ett toastjärn eller en smörgåsgrill?
 • Genomgång av alla testervi har använt oss av i artikeln

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Senast ändrad:

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 8 bästa toastjärn i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

4 saker att tänka på innan du köper toastjärn

 • Säkerhet

  Säkerhet är ett vitt begrepp men när det gäller toastjärnhandlar det främst om att maskinen inte blir för varm under användningen. Därefter är det viktigt att handtaget kan klickas fast eller låsas medan den varma smörgåsen tillagas så att man inte riskerar oavsiktlig användning eller brända fingrar. Danska Søndagsavisen påpekar till exempel i sin artikel om toastjärnatt en av de testade modellerna uppnådde en utvändig yttemperatur på knappt 100 °C, något som är en markant säkerhetsrisk.

 • Prestanda

  Det är mycket stor skillnad på hur snabbt de olika modellerna kommer upp i temperatur och hur jämnt värmen fördelas i maskinen. Dettapåverkar tillagningen av brödet. Det svårt att ange en tumregel gällande bra prestanda eftersom kvaliteten varierar väldigt mycket mellan de olika modellerna. Dock kan det vara bra att påpeka att effekten som anges för varje toastjärnspelar in på de olika modellernas prestanda.

 • Grillplatta eller smörgåsfack

  De flesta toastjärn har antingenengrillplatta, där det är möjligt att tillaga två enkla varma smörgåsar eller en stor, eller ett så kallat smörgåsfack. Smörgåsfack är helt enkelt den klassiska utformningen där toastjärnethar två fack som passar till varsin varm smörgås. Både grillplatta och smörgåsfack har sina respektive för- och nackdelar och det är kanske mest av allt en fråga om tålamod.
  Med smörgåsfack blir tillagningen i regel jämnare och formen på facket ser till att fyllningen i toasten inte rinner ut i toastjärnet. Dock krävs det ofta att brödet haren speciell storlek för att passa i facken och det är heller inte möjligt att tillaga något annat än varma smörgåsar i järnet. En grillplatta möjliggör fler användningsområden eftersom att man kan göra varma smörgåsar i flera olika storlekar och även använda andra typer av bröd i toastjärnet, till exempel foccacia. Nackdelen med grillplattan är att de varma smörgåsarna inte blir tillslutna i sidorna och därför riskerar man att fyllningen rinner ut.

 • Byggkvalitet

  Ettbilligt toastjärnbehöver inte vara detsamma som ettdåligt toastjärn. Det är värt att ha i åtanke vilka material järnetär tillverkatav och hur detär konstruerat. Några modeller består inte av mycket mer än ett plasthölje och ett par värmeplattor, medan andra är mer robust konstruerade och tillverkade av bättre material. Säkerhet kan också vara en faktor som spelar in här.

arrow-more

KRUPS Grcic FDK452 Toastjärn - testvinnande toastmaskin från Krups

Bäst i test toastjärn hos danska Søndagsavisen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på KRUPS Grcic FDK452 Toastjärn:

Fördelar

 • Smidig förvaring med sladdvinda och möjlighet att ställa järnet på högkant
 • Effekt på 850Wsom ger ett bra och jämnvarmt resultat
 • Lätt att använda med hjälp av indikatorlampor
 • Bra säkerhet med cool touch-handtag
 • Extra stora och djupa grillplattor

Toastjärnet från Krups är designat av den tyske industridesignern Konstantin Grcic för Krups. Toastjärnet utmärker sig i testerna på områdena design, användarvänlighet, säkerhet och effektivitet.

Det skal du vide, før du køber KRUPS Grcic FDK452 Toastjärn

Toastjärnet har två extra stora och extra djupa grillplattor på 12×12 centimeter så att även större brödskivor och varma smörgåsar lätt kan tillredas.

Plattorna har en klassisk ”toast-indelning”, vilket gör det möjligt att tillaga två varma smörgåsar samtidigt. Grillplattorna har dessutom en nonstick-beläggning som gör att maskinen är lätt att rengöra.

Modellen är mycket lätt att använda; när den röda lampan lyser håller toastjärnetpå att komma upp i rätt temperatur och när den gröna lampan lyser är temperaturen tillräckligt hög och toastjärnetär klart att användas.

Det finns dessutom en av/på-knapp som bryter strömmen utan att man behöver dra ut kontakten från vägguttaget. Handtaget är ett så kallat cool touch-handtagsominte blir varmt när toastjärnetär varmt och används. Själva toastjärnetblir inte heller varmt utanpå så det är ingen risk att man bränner sig.

Toastjärnet har en effekt på hela 850W, något som säkerställer en hög tillagningstemperatur och ett bra och jämnt slutresultat.

Förvaring är också något man har tagit hänsyn till i formgivningen. Under maskinen finns en sladdvinda och det är också möjligt att förvara järnetstående på högkant.

C3 Ciabatta Toastjärn - smart toastjärn med non-stick-beläggning

Bästa toastjärn för priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på C3 Ciabatta Toastjärn:

Fördelar

 • Non stick-beläggning för enkel rengöring
 • Ribbade grillytor som ger en jämn och frasig yta
 • Handtag med lås
 • Indikeringslampa för optimal temperatur
 • Lämplig till en stor varm smörgås eller två vanliga toasts

Toastjärnet C3 Ciabatta får riktigt bra testresultat hos både de danska och svenska konsumentrådgivarna. Modellen är designad för att kunna tillaga både varma smörgåsar, olika typer av snacks ochstörre smörgåsar. Maskinen är tillverkad med en högblank svart finish och har en enkel och stilren design.

Det skal du vide, før du køber C3 Ciabatta Toastjärn

Grillplattorna i toastjärnetär behandlade med non-stick, vilket betyder att de varma smörgåsarna får en jämn och frasig yta samt att maskinen är lätt att rengöra.

I stället för två separata fack, som är det vanligaste i toastjärn, har C3 Ciabatta stora ribbade grillytor. Detta gör att man själv kan bestämma om man vill göra två traditionella toasts eller en stor varm smörgås. Grillytan är 22×14 centimeter och modellen har en ganska hög effekt på 700W, vilket säkerställer en effektiv och snabb tillagning av varma smörgåsar.

Toastjärnet är dock inte bara effektivt, det är också mycket enkelt att använda både med avseende på design och funktion.

Handtaget är till exempel låsbart så att det inte går att öppna av misstag under tiden smörgåsen tillagas. Man minskar alltså risken för att barn, eller man själv, bränner sig på de varma plattorna.

Två lampor ovanpå toastjärnetindikerar när maskinen är i uppvärmningsläge och när den har uppnått den optimala tillagningstemperaturen.

Tefal Snack Collection Toastjärn - toastjärn som även kan användas som våffeljärn

Bästa toastjärn med kombinerat våffeljärn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Snack Collection Toastjärn:

Fördelar

 • Löstagbara grillplattor som går att diska i diskmaskin
 • Möjlighet att köpa till 10 olika typer av grillplattor
 • Snabb uppvärmning och tillagning
 • Säker och användarvänlig
 • Alla grillplattor har non stick-beläggning

Toastjärnet från Tefal är väldigt mångsidigt. Utöver de klassiska grillplattorna till varma smörgåsar ingår det nämligen även plattor till belgiska våfflor. Det går dessutom att köpa till ytterligare 10 olika slags plattor, till exempel klassiska tunna våfflor, munkar eller pannkakor.

Det skal du vide, før du køber Tefal Snack Collection Toastjärn

På så sätt kan du utöka toastjärnets funktion ordentligt och spara både pengar och plats sett till om man skulle investera i alla de olika maskinerna var för sig.

Grillplattorna i toastjärnet har en non stick-beläggning och är naturligtvis utbytbara. På så sätt kan man lätt skifta mellan olika typer av grillplattor och när man har använt plattorna är det bara att köra dem i diskmaskinen. Plattorna fästs enkelt med ett klick i maskinen och det krävs bara ett tryck på en knapp för att lossa dem.

Själva toastjärnetär delvis tillverkati svart härdad plast medan resten är framställti rostfritt stål. På locket finns deten indikatorlampa som talar om för dig när maskinen håller på att värma upp och när den är klar att användas.

På sidan finns det dessutom en av- och på-knapp som gör att man inte behöver dra ut sladden för att stänga av toastjärnetnär man inte använder det. Undertill finns det en sladdvinda som håller ordning på strömkabeln under förvaringen.

Modellen har en effekt på 700W. Det går därför snabbt att både värma upp järnet och att tillaga både varma smörgåsar och till exempel våfflor. Handtaget fixeras dessutom av ett snäpplås under användningen så att man inte riskerar att den varma maskinen öppnar sig av misstag.

Toastjärnets mångsidighet framhävs flera gånger i de olika testen precis som det också påpekas att modellen är mycket effektiv, säker och användarvänlig. Du kan se de olika grillplattorna som går att köpa till här.

Breville DuraCeramic VST070 Toastjärn - effektivt toastjärn som snabbt värms upp till temperatur

Bästa toastjärn med smarta funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Breville DuraCeramic VST070 Toastjärn:

Fördelar

 • Löstagbara plattor som kan diskas i diskmaskin
 • Särskild DuraCeramic-beläggning på grillplattorna
 • Sladdvinda och möjlighet att förvara järnet på högkant
 • ”Skär och försegla”-tekniksom formar den varma smörgåsen
 • Snygg och elegant retro-design i rostfritt stål

Breville är den tillverkare som för mer än 40 år sedan lanserade det första toastjärnet på marknaden. Redan då imponerade Breville med bra kvalitet och användarvänlighet och deras produkter har bara blivit bättre med tiden. Toastjärnet har en vacker retrostil i rostfritt stål och liknar den första modellen som lanserades för 40 år sedan.

Det skal du vide, før du køber Breville DuraCeramic VST070

Modellens grillutrymmen är extra djupa och ger därför plats till extra mycket fyllning i den varma smörgåsen eller extra tjocka brödskivor.

Grillplattorna har dessutom Brevilles speciella ”skär och tillslut”-tekniksom innebär att den varma smörgåsen automatiskt formas så att fyllningen blir kvar inne i själva toasten.Smörgåsenfår samtidigt ett mönster som gör det lätt att dela deni två trekanter. Du kan ser hur i filmen här nedanför.

Toastjärnet från Breville utmärker sig genom att vara otroligt snabbt när det kommer till att komma upp i rätt temperatur och tillaga varma smörgåsar jämnt och snabbt.

Handtaget är så kallat ”cool touch”-handtag, vilket innebär att det trots den effektiva värmen inte blir varmt att ta i. Modellen har halksäkra fötter som gör att maskinen inte halkar runt när den är i bruk.

Grillplattorna har en non stick-beläggning, är löstagbara och går att diska i diskmaskin. Plattorna har Brevilles särskilda DuraCeramic-beläggning som har en uppvärmningstid som är upp till 20 % kortare än för andra non stick-ytor.

Dessutom är de mycket motståndskraftiga mot repor. Enligt Breville är deras DuraCeramic-plattor fyra gånger så hållbara jämfört med andra non stick-beläggningar.

Det finns två indikatorlampor på locket som anger om maskinen är igång och när den är klar att användas. Modellen har en sladdvinda undertill och det är även möjligt att ställa den på högkant när den inte används, vilket gör den betydligt enklare att förvara.

Cloer 6235 - klassiskt toastjärn i snygg design

Bästa toastjärn i klassisk modell

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Cloer 6235:

Fördelar

 • Traditionellt toastjärn
 • Bra pris
 • Robust modell av rostfritt stål
 • Justerbar rostningsgrad
 • Ljusindikator

Toastjärnet Cloer 6235 har recenserats av den tyska testsajten Testfazit.de. De undersökte olika testpunkter och tittade bland annat på hur bra modellen tillagar smörgåsen, vilka funktioner som finns samt hur lätt järnet är att hantera. Den här modellen klarar sig fint på alla punkter och får därför toppbetyg av experterna.

Det skal du vide, før du køber Cloer 6235

Klassiskt toastjärn

Cloer 6235 är ett traditionellt toastjärn med en klassisk utformning. Den har därmed en övre och en nedre grillyta som stängs över smörgåsarna.

Det här toastjärnet har en neutral silvergrå design med svarta detaljer. För att järnet ska vara så hållbart och robust som möjligt är det dessutom tillverkat av rostfritt stål.

Säkerheten är en annan viktig aspekt hos det här toastjärnet. Det finns nämligen ett säkerhetslås som ser till att man inte kan komma åt att bränna sig på järnet. Modellen är dessutom utrustad med gummifötter som gör att järnet står stabilt och hindrar det från att glida runt.

Olika inställningar för hur mörk brödytan ska bli

Att Cloer 6235 har ett rimligt pris innebär inte att modellen inte har några funktioner. Med det här toastjärnet kan man nämligen välja mellan tre rostningsnivåer för att få brödet precis så mörkt eller gyllenbrunt man vill ha det.

Det finns även en tydlig av- och på-knapp på framsidan av järnet med grönt och rött ljus.

Cloer 6235 är dessutom ganska snabb. När man väl har startat strömmen tar det nämligen inte mer än ungefär fyra minuter innan maskinen är klar att användas.

Experternas kommentar: Hög kvalitet

Cloer 6235 har har recenserats av den tyska testsajten Testfazit.de. De tycker otroligt bra om den här modellen och skriver först och främst att kvaliteten är väldigt hög. De påpekar även att toastjärnet är robust vad gäller både material och konstruktion.

Modellen har bland annat två gummifötter som fungerar väldigt bra. En annan fördel som nämns är den stora och stabila säkerhetsspärren på den här modellen.

De tyska experterna har dessutom undersökt vad man får för resultat med det här toastjärnet. De kom då fram till att osten smälter bra samt att brödet får en jämn färg och en spröd yta med ett fint mönster. Experterna förklarar även att det här toastjärnet är väldigt lätt att rengöra, vilket också är ett stort plus.

Testfazit.de nämner dock även ett par nackdelar med Cloer 6235. De skriver bland annat att den rostfria ytan är bra för hållbarheten men att den även samlar på sig en hel del fingeravtryck. De påpekar även att smörgåsfacken är lite väl små och att det därför kan vara svårt att få större bröd att passa i järnet.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tefal Optigrill:

Fördelar

 • Hel bordsgrill
 • Kan både göra toast och tillaga kött, fisk och grönsaker
 • Intelligenta sensorer
 • Sex olika program
 • Smart ljusindikator

Modellen Tefal Optigrill har granskats av tre olika expertpaneler och gjort samtliga experter nöjda. Bordsgrillen har nämligen provats av det danska hus- och trädgårdsmagasinet Idenyt.dk, det norska hus- och trädgårdsmagasinet Viivilla.no samt den stora internationella testsajten Trustedreviews.com.

Alla experter har bedömt Tefal Optigrill utifrån specifika testpunkter, till exempel tillagning, funktioner och design. Den här modellen klarar sig riktigt bra i alla undersökningar och får därför mycket beröm av experterna.

Det skal du vide, før du køber Tefal Optigrill

Hel bordsgrill

Tefal Optigrill har flera användningsområden och kan användas till mycket mer än bara toast. Det här är nämligen en hel bordsgrill som fungerar lite som ett avancerat toastjärn. Man kan därför använda den här modellen för att tillaga både kött, fisk och grönsaker utöver toast och andra smörgåsar. Modellen har sex olika program för olika typer av mat och kan dessutom tillaga matvaror direkt från frysen.

Tefal Optigrill är utrustad med intelligenta sensorer som gör att grillen själv kan avgöra när maten är färdig. Den här modellen sköter alltså det mesta själv.

Det finns även en ljusindikator som lyser i olika färger för att visa hur lång tid som återstår av tillagningen. Grillplattorna på den här modellen har dessutom en non stick-beläggning som ser till att maten inte fastnar lika lätt.

Experternas kommentar: Perfekt när man vill grilla året runt

Tefal Optigrill har bland annat testats av det danska hus- och trädgårdsmagasinet Idenyt.dk. Experterna därifrån tycker väldigt bra om den här modellen och skriver högst upp i sin artikel att bordsgrillen gör det möjligt att grilla mat året om.

Experterna har genomfört ett omfattande test av grillen för att ta reda på hur den hanterar olika råvaror. De tillagade därför både biff, bröd, korv, kyckling, toast och småfranskor, och enligt experterna blev resultaten riktigt bra. De påpekar dock att man bör vara uppmärksam om man steker kött med ben i eftersom att grillen kan ha problem med att tillaga dessa köttbitar ordentligt.

Experterna skriver även att rengöringen är enkel eftersom att det inte finns några svåråtkomliga skrymslen där matrester kan fastna och gömma sig.

Experternas kommentar: God och saftig mat

Tefal Optigrill har även granskats av den stora testsajten Trustedreviews.com och fått ett betyg på 4 av 5 stjärnor av experterna. Det fina betyget motiveras med att den här modellen är riktigt bra på att tillaga kött och fisk på ett sätt som bevarar saftigheten och ger en fantastisk smak. Experterna nämner dessutom att det är smart att man kan tillaga fryst mat. De påpekar dock även att detta inte alltid leder till de bästa resultaten.

Experterna förklarar att en annan stor fördel med Tefal Optigrill är att grillen är väldigt lätt att rengöra. Om man värdesätter stil och design kan man dock tycka att den här modellen har ett lite klumpigt utseende.  

OBH Easy Grill 7104 - budgetvänlig grill som också kan göra rostat bröd

Dagens bästa priser och erbjudanden på OBH Easy Grill 7104:

Fördelar

 • Hel bordsgrill
 • Kan både göra toast och användas som grill
 • Justerbar temperatur
 • Non stick-beläggning
 • Stor grillyta

OBH Easy Grill 7104 är ett av marknadens moderna toastjärn som kan användas till mer än bara smörgåsar. Det här är nämligen en hel bordsgrill som har betydligt fler användningsområden.

Det skal du vide, før du køber OBH Easy Grill 7104

För både toast och grillrätter

Modellen kan givetvis användas för att tillaga toast, men man kan även grilla både kött, fisk och grönsaker i den.

På framsidan av grillen sitter det en smart temperaturkontroll som gör att man kan anpassa värmen till råvarorna som ska tillagas. När maten är färdiglagad tänds dessutom en tydlig indikatorlampa.

Enkel rengöring

Grillplattorna på OBH Easy Grill 7104 är specialdesignade och försedda med en non stick-beläggning. Detta innebär i praktiken att varken kött, bröd eller smält ost kommer att bränna fast på plattorna och inte gå att få loss igen.

OBH Easy Grill 7104 är dessutom gjord för att vara både robust och hållbar och är därför tillverkad av rostfritt stål. Den här modellen är framförallt gjord för grillentusiasten som vill kunna grilla även på vintern.

Bra pris

OBH Easy Grill 7104 är ett bra alternativ om du vill ha en bordsgrill som inte kostar multum. Den här modellen är nämligen en av marknadens enklare bordsgrillar och tillhör därför en lägre prisklass. På grund av detta kan man inte heller ta lös grillplattorna när de ska rengöras, vilket kan vara lite besvärligt. Den här modellen har däremot en stor grillyta som gör att man kan tillaga större mängder mat på en gång.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sage The Smart Grill Pro:

Fördelar

 • Bordsgrill
 • Intelligent stektermometer
 • Specialprogram för olika typer av råvaror
 • LCD-skärm som ger en bra överblick över tillagningen
 • Perfekt för grillentusiasten

Modellen Sage – The Smart Grill Pro har granskats av två olika expertkällor: det danska matmagasinet Gastromand och den stora internationella testsajten Trustedreviews. com. Båda expertpanelerna blir imponerade av den här modellen och ger den mycket beröm och höga betyg.

Det skal du vide, før du køber Sage The Smart Grill Pro

Intelligent bordsgrill

Sage – The Smart Grill Pro är en hel bordsgrill och tillhör dessutom de mer intelligenta av sitt slag. Den här modellen har därför även ett högt pris och lämpar sig bra för finsmakare.

Modellen har en inbyggd stektermometer som ser till att maten alltid tillagas optimalt och uppnår en perfekt temperatur. Grillen har även en tydlig LCD-skärm som ger användaren full kontroll över tillagningen.

Bordsgrillen kan användas till både toast, kött, fisk och grönt. Det finns förinställda program för flera olika sorters råvaror och man kan dessutom ställa in hur genomstekt man vill ha maten. Grillen sköter sedan resten själv.

Experternas kommentar: Det blir inte bättre än den här modellen

Sage – The Smart Grill Pro har bland annat granskats av det danska matmagasinet Gastromand.dk. Experterna därifrån tycker otroligt bra om den här modellen och hade faktiskt väldigt höga förväntningar redan från början.

Efter undersökningen skriver experterna att modellen fungerar så pass bra att det är svårt att hitta dess like på marknaden. Både värmefördelning, grill, kontroller och rengöring fungerar nämligen utmärkt. Det finns dessutom riktigt många bra funktioner som kan tilltala entusiaster.

Den enda som drar ner betyget för den här modellen är att experterna tycker att priset är väldigt högt.

Experternas kommentar: Smart modell

Sage – The Smart Grill Pro har även provats och bedömts av experter från testsajten Trustedreviews.com. De tycker också otroligt bra om den här modellen och ger den därför ett högt betyg på 4 av 5 stjärnor.

Experterna motiverar betyget med att grillen har många smarta funktioner som gör den unik. Det finns bland annat en smart stektermometer som ger användaren mer kontroll över tillagningen. Enligt experterna är det dessutom en stor fördel att grillen har en stor stekyta som gör det möjligt att tillaga mycket mat åt gången.

Trustedreviews.com är dock inte helt nöjda med tillagningen utan skriver att Sage – The Smart Grill Pro har en tendens att tillaga maten för lite. Experterna tycker dessutom att modellen har en klumpig design och ett högt pris.

Tester och recensioner av toastjärn som används i artikeln

Expert- och testkällor

Søndagsavisen

I artikeln poängterades särskilt vikten av att välja ett toastjärnsom inte blir varmt under användningen och, kanske det viktigaste, att välja ett toastjärnsom rostar jämt och snabbt. Du kan läsa hela artikeln här.

Testfazit

TestFazit är en tysk sajt med fokus på konsumenternas liv i hus, hushåll och kök. Sajten redovisar olika test av konsumentprodukter och har bland annat testat fem olika modeller av toastjärn. Du kan läsa mer här.

ETM Testmagazin

ETM Testmagazin är ett tyskt testmagasin som gör olika test inom hushållsprodukter, teknik och fritid. Här handlar det om ett test av 14 toastjärn. Du kan läsa mer om testet här, men det krävs en prenumeration för fullständig tillgång.

Technik Zu Hause

Technik Zu Hause är en tyst webbsida som i huvudsak tar upp ämnen som rör hus, kök och trädgård och som testar olika produkter inom dessa områden. Du kan läsa deras test av toastjärn här.

The Independent

Den brittiska tidningen är en av de största och mest omfattande tidningarna i Storbritannien. Det skrivs om nyheter, sport, politik och utland men även konsumentrelaterade ämnen samt matartiklar har sin plats i tidningen. I det här testet har tidningen hittat marknadensbästa toastjärn. Läs mer här.

The Telegraph

Den brittiska tidningen Telegraph.co.uk lägger upp artiklar med de senaste nyheterna i sin webbtidning. Här lägger de även upp artiklar och recensioner av test av olika produkter för konsumenter. I det här testet har tidningen listat de bästa toastjärnensom finns på marknaden. Läs mer här.

Tweak.dk

Tweak är en dansk sajt med nyheter om hårdvara och mjukvara samt recensioner av olika konsumentprodukter. Du kan läsa deras recension av Tefal Snack Collection här.

Gastromand.dk

Gastromand är ett danskt matmagasin som skriver ur ett manligt perspektiv och fokuserar på allt som har med gastronomi att göra. Detta inkluderar bland annat mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksutrustning. Här har Gastromand provat modellen Sage – The Smart Grill Pro i ett test av två olika bordsgrillar. Du kan läsa hela undersökningen här. 

Idenyt.dk

Idenyt är en dansk tidning som behandlar allt som rör hus och trädgård och som skriver om massor av tips och tricks. Idenyt delas ut med posten till danska hushåll och har en upplaga på nästan 1,7 miljoner exemplar. Det här är därmed en av Danmarks mest lästa tidningar. Idenyt ges ut tio gånger om året och delas ut till alla villor och radhus. Här har Idenyt granskat bordsgrillen Tefal Optigrill. Du kan läsa undersökningen och experternas kommentarer om modellen här. 

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför otaliga expertgranskningar och tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com jobbar med att informera om produkter för att konsumenterna ska kunna göra investeringar som grundas på så bra fakta och information som möjligt. Här har Trustedreviews.com provat två olika produkter:
Klicka på den här länken för att läsa granskningen av Tefal Optigrill.
Klicka på den här länken för att läsa granskningen av Sage – The Smart Grill Pro.

Viivilla.no

Viivilla.no är den norska utgåvan av bostadstidningen “Vi i Villa”, en reklamfinansierad tidning som ges ut av Bonnier Media. Tidningen har en upplaga på 1 miljon exempel och verkar vara Norges största och mest lästa bostadstidning. Tidningen delas ut till konsumenterna med posten sex gånger per år och har även en hemsida. Om du vill läsa deras test av Tefal Optigrill kan du klicka här.

FAQ

Vilka toastjärn är bäst i test?
KRUPS Grcic FDK452, C3 Ciabatta och Tefal Snack Collection
Hur testas toastjärnen?
Toastjärn bedöms baserat på deras prestanda, hur jämnt de grillar samt vilken yta brödet har efter tillagningen. Man bedömer även maskinernas användarvänlighet, byggkvalitet och strömförbrukning.
Ska jag välja ett toastjärn eller en smörgåsgrill?
Fundera på vilken typ av toast eller smörgås du vill göra. Ett toastjärn har vanligtvis två fack för brödet som gör att fyllningen förseglas mellan de två brödskivorna. Om du gärna vill ha en mer mångsidig maskin som bland annat kan göra varma smörgåsar är dock smörgåsgrillen ett bättre alternativ.

Ät varma smörgåsar som Elvis gjorde det

Varma smörgåsar är en god, enkel och snabb måltid. De flesta håller sig nog till en klassisk fyllning med skinka och ost eller kanske en cowboytoast. Vi har hittat ett recept, som du hittar här nedanför, på en mycket speciell varm smörgås: The Elvis.

Elvis var inte bara känd för sin musik utan även för sin förkärlek till fet mat. Den här varma smörgåsen var, enligt utsago, Elvis favoriträtt som han gärna åt till frukost. Ryktet säger att hans portioner ofta bestod av inte mindre än 12–15 varma smörgåsar. Som den danska matbloggen Gastromand uttrycker det så är det här receptet varken för känsliga själar eller personer med högt blodtryck. Rätten består i all sin enkelhet av två skivor bröd bredda med jordnötssmör, sylt, banan och knaperstekt bacon och kombinationen är på flera ställen rätt och slätt känd som ”The Elvis”.

Ingredienser (2 personer):
1 paket bacon
4 skivor formfranska
Jordnötssmör
Hallonmarmelad
1 banan

Gör så här: 
– Mosa bananen
– Stek baconet tills det nästan är knaprigt
– Bred två skivor formfranska med jordnötssmör, lägg sedan på mosad banan och toppa med bacon
– Bred de andra två brödskivorna med hallonmarmelad och montera ihop alla brödskivorna
– Stek smörgåsen på båda sidorna i lite smör i en stekpanna eller tillaga den i ett toastjärn

Du kan även hitta receptet på Gastromand.dk.

Fyra goda recept

Rostat bröd kan liva upp en smörgås och användas till mycket mer än klassisk toast med ost och skinka. I det här avsnittet har vi därför samlat fyra goda recept för dig som vill variera dina smörgåsar.

Toast med gruyèreost och grönsaker

Ingredienser:  
80 gram smör
4 salladslökar, skurna i tunna strimlor
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 gram mangoldblad, finhackade
100 ml grädde
150 gram gruyèreost
¾ tsk senap
8 skivor grovt bröd
Pickles för serveringen

Gör så här: 

1. Värm 20 gram smör i en stekpanna på hög värme. Tillsätt salladslök och vitlök och stek dessa i ungefär 30 sekunder.

2. Tillsätt sedan mangoldbladen. Rör om och låt blandningen sjuda i några minuter tills all vätska är borta.

3. Tillsätt grädde, ost och senap i stekpannan och rör om tills blandningen tjocknar.

4. Ta bort stekpannan från värmen och låt den svalna.

5. Smöra brödskivorna med resten av smöret.

6. Lägg fyra brödskivor på en skärbräda och häll försiktigt den tjocka blandningen ovanpå dem. Lägg sedan de resterande brödskivorna ovanpå som topp.

7. Värm en stor stekpanna (eller bordsgrill) på medelhög värme. Tillaga två smörgåsar åt gången och låt dem steka i ungefär 2-3 minuter på varje sida. Ta bort smörgåsarna från pannan när brödet är krispigt och gyllenbrunt.

8. Servera toasten på en gång tillsammans med pickles.

Du hittar hela receptet hos Olivemagazine.com.

 

Klassisk Grilled Cheese med grön chili

Ingredienser: 
2 gröna chilifrukter, urkärnade och finhackade
1 msk koriander, finhackad
1 vilöksklyfta, pressad
2 msk färskost
4 skivor vitt bröd
4 skivor stark cheddarost
Smör
Salt
Peppar 

Gör så här: 

1. Blanda färskosten med chili, koriander och vitlök samt lite salt och peppar.

2. Smält lite smör i en stekpanna och stek två brödskivor tills de får lite färg. Du kan även använda en bordsgrill för detta. Ta sedan bort brödskivorna från pannan.

3. Tillsätt mer smör i stekpannan och bryn de resterande två brödskivorna.

4. Vänd brödskivorna i pannan och lägg en skiva cheddarost på varje. Bre sedan färskostblandningen ovanpå osten.

5. Lägg ytterligare en skiva cheddarost ovanpå färskosten. Lägg på de första två brödskivorna som lock och pressa ihop smörgåsen.

6. Stek smörgåsarna i stekpannan (eller bordsgrillen) tills brödet är gyllenbrunt. Tillsätt sedan mer smör och vänd på smörgåsarna. Pressa ner brödet hela tiden för att skapa en mer kompakt macka. När osten ser smält ut är smörgåsen färdig.

7. Skär smörgåsarna i halvor och servera omedelbart.

Du hittar hela receptet hos Olivemagazine.com.

French Toast med goudaost och chilimarmelad 

Ingredienser: 
2 ägg
2-3 msk mjölk
½ tsk senapspulver
4 skivor goudaost
2-3 msk extra goudaost, riven
2 msk chilimarmelad
1 msk olja
1 msk osaltat smör
4 skivor formfranska 

Gör så här: 

1. Vispa ihop ägg, mjölk och senapspulver och häll över blandningen i en ugnsform.

2. Ta fram brödet och gör två smörgåsar med goudaost och chilimarmelad.

3. Doppa båda sidorna av smörgåsarna i äggblandningen.

4. Häll oljan i en stekpanna (eller på en bordsgrill) och värm upp den på medelhög värme.

5. Lägg i smörgåsarna och stek dem i 2-3 minuter på varje sida tills brödet är gyllenbrunt.

6. Strö riven ost på smörgåsarna och vänd dem så att osten blir krispig. Gör detta på båda sidorna.

7. Servera på en gång.

Du hittar hela receptet hos Olivemagazine.com.

Bagel med saltkött eller rostbiff 

Ingredienser: 
2 bagels i halvor
100 gram saltkött eller rostbiff
2 msk söt senap
1 msk majonnäs
4 skivor schweizerost
4 msk surkål
2 små ättiksgurkor, skurna i skivor
½ rödlök, skuren i tunna skivor

Gör så här: 

1. Värm upp köttet. Förslagsvis i mikrovågsugnen.

2. Rosta bagels i en brödrost (eller på en bordsgrill).

3. Blanda ihop senap och majonnäs och bre blandningen på brödet.

4. Fördela köttet på brödet och lägg sedan på osten.

5. Smält gärna osten under en värmekälla

6. Toppa med surkål, ättiksgurka och rödlök och lägg sedan på överdelen av bageln.

7. Servera på en gång.

Du hittar hela receptet hos Olivemagazine.com.

Toastjärn eller smörgåsgrill

Innan du investerar i ett toastjärnkan det vara värt att tänka igenom vilken typ av varm smörgås du vill tillaga.

Varma smörgåsar förekommer i alla möjliga former och storlekar. Det vanligaste för de allra flesta är att göra klassiska varma smörgåsar, där sidorna pressas samman så att fyllningen blir kvar mellan brödskivorna. Är du mer inne på större varma smörgåsar, som grillade baguetter,ellerom du vill ha ett toastjärnsom har ett större användningsområde, kan det vara värt att överväga att köpa en smörgåsgrillistället.

Med en bra smörgåsgrillär det enkelt att göra läckra grillade baguetter. Överväger du att investera i en smörgåsgrilleller vill du helt enkelt bara läsa mer om de olika modellerna och dess funktioner, kan du med fördel läsa Konsumentmagasinets stora smörgåsgrill test.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Tristar GR 2849

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta