Minihackare (Bäst i test) – Guide till de bästa minihackarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I denna artikel går vi igenom ett antal test av minihackare, utförda av erkända skandinaviska testmagasin. Du får här en snabb och enkel överblick över vilka minihackare som experterna rekommenderar.

Vi har även sammanställt priser för de olika modellerna, så att du också kan köpa din minihackare till det lägsta priset.

Objektiv överblick över minihackare:
Artikeln utgår från officiella, oberoende tester från  konsumentorganisationen Råd & Rön. Dessutom har vi gått igenom tester från andra betrodda medier och tittat närmare på användarbetyg och användarrecensioner hos en rad av de ledande online-butikerna i området.

Denna artikel innehåller:

 En genomgång av de bästa minihackarna på marknaden
 En guide som visar dig möjligheterna med en minihackare
 En överblick över källorna till testen vi baserat denna artikel på

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


KitchenAid 5KFC3516EOB – enkel och effektiv minihackare

Bästa minihackare i testet

✅ Testvinnare på Thespruceeats.com och BBCGoodFood.com
✅ Toppval på Delish.com
✅ Utsedd som bäst för nybörjare på Goodhousekeeping.com
✅ Bästa budgetval på Nytimes.com
✅ 4.6/5 på Amazon
✅ 4.6/5 på Google Shopping

KitchenAid minihackare är utrustad med precisionskontroll som inkluderar två reglage på framsidan för hackning och puré, samt ett pulsläge för både grovt och fint resultat. Den här minihackaren är tack vare dessa funktioner ett bra alternativ för de som vill göra små portioner av dippar, bredbara pålägg eller till och med mirepoix, det vill säga finhackad lök, selleri och morot.

 • Precisionskontroll
 • Användarvänlig
 • Lock med droppskål

Recension: En detaljerad recension av KitchenAid mini chopper

Praktisk behållare
Denna minihackare har en behållaren på 850 milliliter vilket är en bra storlek för att hacka, skära, krossa och blanda mindre ingredienser. Den består även av ett låsbart blad som kan aktiveras med ett enda tryck samt tillhandahåller ytterligare ett säkerhetslager som förhindrar att behållaren öppnas eller skadas oavsiktligt. Behållaren har även ett handtag och en hällpipa för att enkelt kunna hälla över vätskor och såser till en annan skål med endast en hand.

Behållare med möjlighet att tillsätta vätska
Locket på denna minihackare är försett med en öppning för att man gradvis ska kunna tillsätta oljor och andra flytande livsmedel i blandningen under användning. Denna funktion säkerställer att ingredienserna fördelas jämnt i hela receptet.

Blad med många funktioner
Bladen på en minihackare kan vara utformade för olika ändamål, och tack vare bladen på denna modell kan man grov- och finhacka, tärna, och purera mat. Den har två vassa blad av rostfritt stål som roterar snabbt för att skära maten jämnt i små bitar. Minihackaren är lämplig för små, enkla uppgifter som att hacka lök och örter eller göra pesto, då motorn på 240 watt är effektiv och pålitlig. Denna modell är dessutom diskmaskinssäker vilket gör rengöringen mycket enkel.

Övriga funktioner
KitchenAids minihackare är, som man hör på namnet, liten, vilket innebär att den är lätt att placera på vilken arbetsyta som helst, och passar särskilt bra för de som har mindre köksutrymmen.  Apparaten är lätt, vilket gör att du enkelt kan flytta runt på den i köket utan problem. Den har även en smarta inpackning av dess sladd vilket gör den lätt att förvara. 

Vad säger användare och experter om KitchenAid 5KFC3516EOB?

Ett stort antal användare berömde KitchenAid 5KFC353516EOB minihackare för dess kraftfulla prestanda, mångsidighet när det gäller att hantera olika matberedningsuppgifter samt enkla användning och rengöring. Den fick ett samlat betyg på 4,6/5 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner och Amazon.

Modellen hyllas även av experter och fick en plats som testvinnare på Thespruceeats.com och BBCGoodFood.com. Produkten har också fått specialutmärkelser, bland annat blev den utsedd till “toppva”l på Delish.com, “bäst för nybörjare” på Goodhousekeeping.com och “bästa budgetvalet” på Nytimes.com. Enligt deras tester är detta en högpresterande och effektiv minihackare som arbetar bra med flera olika uppgifter och som dessutom har en snygg design.

Fördelar

 • Inbyggd hällpipa
 • Lätt att använda
 • Sparar bänkutrymme
 • Hållet i locket möjliggör att man kan hälla i vätskor under användningen
 • Låsbart blad
Nackdelar

 • Locket kan vara svårt att ta av

Konsumentmagasinets bedömning

För att sammanfatta är KitchenAid 5KFC353516EOB en stabil och lättanvänd minihackare som erbjuder precisionskontroll för en mängd olika matberedningsuppgifter. Behållaren har av en hällpipa med smal öppning som gör det lättare att tömma den samt en öppning i locket som möjliggör praktisk beredning. Medan de vassa och säkert låsbara bladen säkerställer effektivt och säkert hackande, gör minihackarens kompakta storlek den lämplig för små kök med begränsade bänkutrymmen. Även om vissa användare har nämnt att behållarens lock är något tröga att stänga, bör det noteras att denna täta förslutning säkerställer att ingredienserna stannar i behållaren under drift.

Specifikationer
Effekt: 240 watt
Antal hastigheter: 2
Kapacitet: 850 ml
Material: Plast
Mått (H x B x D): 22,2 x 17,8 x 14,3
Vikt: 1,2 kg
Typ: Manuell


PHILIPS HR1393/90 Minihackare

Bästa minihackare för priset

✅ Testvinnare hos danska tidningen Politiken
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

PHILIPS HR1393-90

.
Den relativt prisvärda HR1393/90 Minihackaren från Philips blir utnämnd till testvinnare av danska tidningen Politiken, och Råd & Rön. För det första är priset mycket rimligt. För det andra har den här modellen en extra kraftig motor på hela 450 Watt och foch den är dessutom mycket mångsidig och kan klara av både stora och små uppgifter.

Säkerheten bedöms vara god och användningen är enkel: Tryck locket nedåt och minihackaren hackar både nötter, örter och lök på ett ögonblick med högsta betyg och detsamma gäller rivning av ost. Den kraftfulla motorn är givetvis inte tyst, men den lever inte om mer än andra minihackare.

Philips HR1393/90 minihackare är vidare försedd med blad av rostfritt stål, som inte blir slöa av användningen. Knivblad, behållare och lock går dessutom alla att köra i diskmaskin. Maskinen kan även mixa, men har du tänkt använda minihackaren till smoothies, och mer krävande mixerfunktioner, rekommenderar vi någon av de lite dyrare modellerna av minihackare, som presenteras senare i artikeln.

Fördelar med PHILIPS HR1393/90 Minihackare:
Attraktivt pris
Kraftig motor på 450 Watt
Effektiv hackning av typiska råvaror
Knivblad av rostfritt stål som bibehåller skärpan
Ljudnivån är inte särskilt besvärande eller genomträngande
Samtliga delar tål maskindisk


Russell Hobbs Desire 24660 – lättanvänd minihackare

Den bästa mångsidiga minihackaren

✅ Mest mångsidiga minihackare på BBCGoodFood.com
✅ Bästa minihackare med glassbehållare på Idealhome.co.uk
✅ 4.5/5 på Google Shopping
✅ 4.1/5 på Amazon

Med ett enkelt tryck på en enda knapp startar du Russell Hobbs minihackare och den kommer att skära, tärna och hacka på nolltid. Den här egenskapen gör denna apparat bra för de som vill ha ett snabbt, enkelt och effektivt sätt att förbereda mat efter en lång och hektisk dag på jobbet eller i skolan.

 • One touch-manövrering
 • Slitstark behållare
 • Två vassa och buktade blad

Recension: En detaljerad recension av Russell Hobbs Desire

Robust transparent behållare
Skålen är tillverkad av högkvalitativt, livsmedelsgodkänt glas som både har lång hållbarhet och är enkel att rengöra. Den genomskinliga glaskonstruktionen gör även så att du kan övervaka matberedningsprocessen och på så sätt se till att ingredienserna hackas så som du önskar. Med en kapacitet på upp till 500 milliliter är den idealisk för att hacka små mängder av ingredienser som örter, nötter och grönsaker. Dessutom levereras den med ett lock till behållaren så att man kan förvara sina hackade livsmedel i en lufttät förslutning, vilket gör att de håller sig fräscha längre. Behållaren är även anpassad för att förvaras i kylen eller frysen.

Anpassad motor och blad för att hacka maten jämnt
Minihackaren har en motor på 200 watt som möjliggör effektiv hackning och blandning av flera olika sorters ingredienser. Motorn är utformad för att smidigt kunna hantera tuffa livsmedel med jämna och homogena resultat.

Minihackaren har blad i rostfritt stål som är både vassa och hållbara, samt utformade med precision för att hacka, krossa och puréera ingredienser, vilket gör den till ett bra alternativ med ett brett utbud av matberedningsuppgifter.

Vad säger användare och experter om Russell Hobbs Desire 24660?

Denna minihackare har fått bra genomsnittliga betyg av användarna; 4,2 stjärnor på Amazon och 4,5/5 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner. En kund konstaterade att modellen har ett bra värde för pengarna, med tanke på att dess goda prestanda när den gör smoothies med frysta frukter även efter två år av regelbunden användning.

BBCGoodFood.com gav den utmärkelsen “the most versatile mini chopper”, det vill säga “den mest mångsidiga minihackaren”. Den har även fått bra omdöme hos IdealHome.co.uk som utnämnde den till bästa minihackare med glasbehållare. Tack vare dess kompakta storlek, användarvänliga egenskaper samt förmåga att snabbt och effektivt hacka och blanda ingredienser är den alltså ett utmärkt val för dem som letar efter en pålitlig minihackare.

Fördelar

 • Effektiv prestanda
 • One touch-manövrering
 • Hermetiskt förseglat lock
 • Diskmaskinsäker
Nackdelar

 • Något högljudd vid användning

Konsumentmagasinets bedömning

Russell Hobbs Desire 24660 minihackare är en effektiv köksapparat, och tack vare dess one touch-manövrering startas den enkelt med en enda knapptryckning. Glasskålen är robust och lätt att rengöra, vilket även garanterar en lång hållbarhet. Minihackaren levereras med ett förvaringslock så att du kan förvara rester i behållaren och hålla dem fräscha tills dess att du ska använda dem igen. Den kraftfulla motorn och de vassa bladen klarar av att hacka och mixa en mängd olika livsmedel. En nackdel med denna minihackare är att den kan vara något högljudd vid användning, något som vi dock tycker man kan bortse ifrån eftersom den bidrar med bekvämlighet och mycket bra funktionalitet i köket.

Specifikationer
Effekt: 200 watt
Antal hastigheter: 1
Kapacitet: 500 ml
Material: Glas, rostfritt stål
Mått (H x B x D): Glas, plast och rostfritt stål.
Vikt: 1,63 kg
Typ: Manuell


Bosch MMR08A1

Bästa minihackare i test

✅ Rekommenderas av Råd & Rön

Bosch MMR08A1

 

.
Med Bosch MMR08A1 får du både en ergonomisk och mycket flexibel minihackare. Priset ligger i den lägre delen av spektrumet, men ändå klarar denna minihackare också av olika typer av vispning, exempelvis av grädde och pannkakssmet, med den medföljande vispskivan. Den får bra betyg från Råd & Rön. De användarrecensioner vi har kunnat hitta på olika online-butiker, är även de ytterst positiva.

Bosch MMR08A1 utmärker sig med en behållare på hela 800 ml., vilket är bland de största behållarna hos minihackare. Behållaren tål även mikrovågsugn, vilket ökar möjligheterna i användningen. Modellen utmärker sig också genom att alla delar tål maskindisk.

Även om Bosch MMR08A1 är utrustad med en relativt stark 400 Watt motor, bedöms ljudnivån av testpanelerna som genomsnittlig och i praktiken relativt låg jämfört med många andra minihackare. Produkten utmärker sig både när det gäller användarvänligheten och den detaljerade bruksanvisningen som har mycket bra beskrivningar.

Fördelar med Bosch MMR08A1:
Ergonomisk utformning
 Inkluderad vispskiva ökar användningsmöjligheterna
Stor behållare på 800 ml.
Tål mikrovågsugn
Relativt tyst
Alla delar tål maskindisk


Cuisinart Mini Prep Pro – kraftfull och hållbar minihackare

Bästa minihackare för hantering av hårdare ingredienser

✅ Bästa minihackare för matberedning på BBCGoodFood.com
✅ 4.5/5 på Google Shopping
✅ 4.5/5 på Amazon

Cuisinart Mini Prep Pros behållare på 900 milliliter är tillverkad av BPA-fri plast och fastän att den räknas som en mini-modell har den större kapacitet än de flesta andra modeller på marknaden, vilket gör den till ett bra alternativ för större hushåll, för dem som lagar stora satser eller förbereder i förväg.

 • Behållaren har stor kapacitet
 • Stark och smidig motor
 • Styrs med två knappar

Recension: En detaljerad recension av Cuisinart Mini Prep Pro

Stabil och mångsidig prestanda
Cuisinart Mini Prep Pro är en minihackare på 250 watt som är utformad för att leverera bra och snabb hackning och rivning av mat. Den kan hantera en mängd olika ingredienser, från hårda nötter och frön till mjuka frukter och grönsaker, vilket gör den mer som en mini-matberedare än bara en hackare.

Vändbar funktion för att grov- eller finhacka
Den här mångsidiga köksapparaten har två program: hacka och mala vilket gör det enkelt att kontrollera bearbetningen av maten och uppnå det önskade resultatet. Det dubbla bladsystemet har ett buktat och vasst blad, för malning och bländning, och ett plattare och trubbigare blad, för uppgifter som till exempel hackning. Dessutom bidrar de dubbla bladen till att minska tiden som behövs för beredningen, vilket sparar tid åt dig. Bladen är tillverkade av högkvalitativt och hållbart rostfritt stål, vilket garanterar att de kommer att hålla i många år med rätt skötsel och underhåll.

Vad säger användare och experter om Cuisinart Mini Prep Pro?

Många användare gillade kontrollerna på den här Cuisinart minihackaren, eftersom de hindrade innehållet från att sprida sig till toppen av behållaren. Den fick 4,5/5 poäng baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner och Amazon. Några konsumenter uppgav att “den tar väldigt lite plats på bänkskivan” samt att “det krävs lite ansträngning för att få en slät puré”.

BBCGoodFood.com har utsett Cuisinart Mini Prep Pro till ”bästa minihackaren för matberedningsuppgifter” och angav att dess största fördel är förmågan att hantera tuffare ingredienser. Efter att ha läst recensionerna kan vi alltså konstatera att den här produkten passar bra för dem som vill ha en mångsidig och kraftfull minihackare utan att spendera för mycket pengar.

Fördelar

 • Hållbar konstruktion
 • Kompakt design
 • Prisvärd
 • Bra för hantering av tuffare ingredienser
Nackdelar

 • Ingen hällpipa

Konsumentmagasinets bedömning

Cuisinart Mini Prep Pro minihackare har en hållbar konstruktion och en stor behållare på 900 milliliter som klarar av att hantera flera olika sorters ingredienser. De dubbla bladen hackar, maler och puréerar jämnt, samtidigt som apparaten är användarvänlig med sin tvåknappsmanövrering. Den har dessutom en kraftfull motor som kan hantera tuffa ingredienser, vilket gör den perfekt för en mängd olika recept. Den är liten och enkel att förvara samt ger mycket värde för pengarna. Vissa användare ansåg att det var besvärligt att minihackaren endast körde när man höll en knapp intryckt, men trots detta anser vi att den är av hög kvalitet och värd att överväga som ett alternativ.

Specifikationer
 Effekt: 250 watt
Antal hastigheter: 1
Kapacitet: 900 ml
Material:Rostfritt stål
Mått (H x B x D): 18 x 23,5 x 14
Vikt: 1,74 kg
Typ: Manuell


OBH Nordica 6721 Quick Minihackare

Bästa minihackare med smarta funktioner

OBH Nordica 6721 Quick

.

OBH Nordica 6721 Quick Minihackare utmärker sig dessutom genom att ha en genomskinlig topp, som gör det lättare att följa med i och bedöma när hackningen är färdig. Det är även möjligt att tillsätta vätska under drift, om det är mixerfunktionen som används.

Det är ovanligt att en minihackare i denna prisklass erbjuder sladdvinda och halkfria sugkopp-fötter. Dessutom får du med OBH Nordica 6721 Quick en minihackare, som även fått toppbetyg i samtliga typer av hackuppgifter och som tål maskindisk av både behållare, lock, och kniv.

Fördelar med OBH Nordica 6721 Quick:
Mycket attraktivt pris
Låg energiförbrukning på enbart 150 Watt
Genomskinlig topp med möjlighet att tillsätta vätska under drift
Sladdvinda och sugkopp-fötter
Alla delar tål maskindisk


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


WMF Lineo Minihackare

Bästa minihackare i premiumklassen

wmf-lineo-minihakker

 

 

Med WMF Lineo får du en lite större och kraftigare minihackare än genomsnittet. Priset ligger i den dyrare änden av spektrumet, men då får du också en kraftig minihackare med en motor på hela 500 Watt, som närmar sig en riktig köksmaskin. Modellen lämpar sig särskilt bra för hackning i alla kategorier. Med sin kraftiga motor och sina vassa knivar hackar och finfördelar den både nötter, örter, lök och ost snabbt och jämnt.

Designen på denna modell är klart genomtänkt: Bland annat har själva basen en finish i rostfritt stål och den förhållandevis låga utformningen innebär att modellen står stabilt på bordet under användning.

Alla plastdelar, samt kniven tål maskindisk, vilket underlättar rengöringen betydligt.

Fördelar med WMF Lineo:
Stor kraftig maskin med 500 Watt motor
Klarar alla typer av hackning snabbt och enhetligt
Fin design med bas i rostfritt stål
Plastdelar och kniv tål maskindisk
Sladdvinda under botten
Relativt tystgående med 82,5 dB(A)


Kenwood CH550

Bästa minihackare med robust design

Kenwood CH550

Minihackaren från Kenwood är en av de mindre modellerna på marknaden men den har ändå en effekt på 400 Watt, vilket är kraftfullt för en så liten maskin. Modellens praktiska storlek gör att den är lätt att förvara i både skåp och lådor.

Behållaren på minihackaren har en kapacitet på 0,5 liter och är gjord i kraftig okrossbar plast, vilket gör att den tål hårda slag och stötar från till exempel frysta bär och isbitar. Maskinen har två hastigheter och kan användas för allt från smoothies till köttfärs.

Användningen av minihackaren är enkel: råvarorna läggs i behållaren som sedan monteras på motordelen och därefter är den klar att användas. Du startar enkelt hackaren genom att trycka ner locket och den stoppar när du lyfter upp handen igen. Modellen är dessutom utrustad med ett säkerhetslås som gör att skålen och motorn måste kopplas ihop för att maskinen ska starta.

Knivarna på minihackaren är gjorda i rostfritt stål och kan därför klara även svårare uppgifter som att krossa isbitar. Detta beror även på att Kenwood använder fyra knivblad medan andra modeller av minihackare vanligtvis bara har två. Med Kenwood CH550 får du alltså en liten men robust maskin som kan användas till mycket i köket.

Själva behållaren på minihackaren kan utan problem köras i diskmaskinen. Knivbladen bör däremot diskas för hand för att de inte ska bli slöa av upprepade turer i diskmaskinen. Motordelen kan torkas av med en fuktig trasa vid behov.

Fördelar med Kenwood CH550:
Motor med en effekt på 400 Watt
Tillräckligt kraftfull för att krossa is och frysta bär
Alla delar förutom motorn tål maskindisk
Säkerhetslås
Dubbla knivblad i rostfritt stål


Kenwood CH250

✅ Rekommenderas av Råd & Rön

Kenwood CH250

Kenwood är kända för sina köksmaskiner av robust kvalitet och minihackaren CH250 är inget undantag. Konstruktionen utstrålar robusthet och är snyggt utformad med en bottendel i gjuten aluminium. Maskinen hör inte hemma i den billiga änden av prisspektrumet, men du får i gengäld en ytterst användbar minihackare, som utöver vanlig hackning även klarar av diverse mixerfunktioner.

Kenwood CH250 erbjuder flera små finesser: Bland annat har den en sladdvinda där överflödig kabel kan skjutas in i kroppen, samt en utvidgad basplatta, som dessutom är försedd med sugkoppar för optimal stabilitet. Stabiliteten maximeras även av maskinens vikt, som med hela 1,6 kg hör hemma i den tyngre änden av skalan.

Kenwood CH250 kan köras i två olika hastigheter och den inbyggda säkerhetsfunktionen i locket bidrar till modellens höga betyg.

Fördelar med Kenwood CH250:
Solid Kenwood-kvalitet med bas i gjuten aluminium
Stabil konstruktion med hög vikt och sugkoppar
Kan både hacka och mixa
Inbyggd sladdvinda
Två hastigheter
Inbyggd säkerhetsfunktion i locket


Inköpsguide: Varför investera i en minihackare?

De flesta köksmaskiner är relativt dyra att köpa in och tar i regel ganska mycket plats på köksbänken. Minihackaren är varken dyr eller platskrävande och kan faktiskt underlätta många uppgifter i samband med matlagning.

Den är med andra ord perfekt som ett första inköp på vägen mot mer hälsosam och hemlagad mat. Och även om du senare beslutar att skaffa fler och dyrare köksmaskiner, kommer minihackaren garanterat fortfarande att höra till de du använder mest. Den är nämligen snabb att ta fram, snabb att rengöra och den kan göra mer än vad du kanske tror.

Om du väljer en av de modeller vi har gått igenom här ovanför, kan du dock vara säker på att få en bra och fungerande maskin. Vi har valt ut de bästa i olika prisklasser, så det finns något för alla. Alla de utvalda modellerna är de som har klarat sig bäst i de test vi har kunnat hitta på webben.

När du har fått hem din köpta minihackare är det nästan bara fantasin som sätter gränser för användningsmöjligheterna, men här är några tips.

Hacka:
Som namnet antyder, är minihackaren perfekt för att hacka och finfördela olika ingredienser. I de flesta fall går det väldigt snabbt och du kan löpande hålla ett öga på resultatet genom den klara behållaren. Låt hackaren köra tills innehållet är hackat till den storlek du önskar. De allra flesta använder bland annat minihackaren till lök, som kan hackas på några få sekunder. Det går riktigt snabbt, men en annan klar fördel är ju också att du slipper svidande och rinnande ögon.

Färska örter är också som upplagda för att hackas med en minihackare. Även här är uppgiften över på några sekunder och det går därmed nästan lika snabbt att använda färska örter, som att hitta rätt burk i kryddhyllan. Minihackaren kan dock klara långt svårare uppgifter än så, som till exempel hackning av nötter och mandel. Du kan också hälla i hela kaffebönor och använda minihackaren som kaffekvarn.

Mixa:
De flesta minihackare kan faktiskt även mixa, men det finns undantag. Så om det är en funktion som är viktig för dig, bör du före köpet försäkra dig om att den valda modellen erbjuder mixerfunktion. Den relativt lilla storleken på behållaren begränsar givetvis portionsstorleken, men minihackaren är perfekt till exempelvis smoothies, såser och liknande. Notera dock att en minihackare inte har samma motorkraft som en mixer, och därför normalt sett inte klarar av svårare uppgifter, som till exempel att krossa is – något som även en vanlig mixer kan ha problem med.

Vispa:
En del minihackare kan även användas för att vispa och vissa modeller har en särskild visp som tillbehör. Denna funktion kan till exempel användas för att vispa grädde, blanda pannkakssmet och liknande. Minihackaren har också en perfekt storlek för att vispa äggvitor. Det är dock stor skillnad i hur väl de olika modellerna hanterar vispning, så kolla upp detta i fall det är en funktion du har tänkt använda mycket.


6 fördelar med en minihackare jämfört med en matberedare

Det finns många olika uppgifter i köket som underlättas av en minihackare. Det kan till exempel vara värt att använda en minihackare istället för att plocka fram en skärbräda och kniv.

En minihackare kan nämligen skära och hacka olika ingredienser snabbare än vad du kan göra för hand, men det är ändå inte den enda fördelen med en minihackare.

En minihackare är en funktionell köksmaskin som på många sätt är bättre än till exempel en matberedare.

Om du inte är säker på om du ska köpa en matberedare eller en minihackare till ditt kök kan du här läsa om sex anledningar till att välja minihackaren.

En minihackare tar mindre plats

En minihakker fylder mindre Om man jämför med en matberedare är detta en av de största fördelarna med en minihackare. Minihackaren tar mindre plats och är därför ett bra alternativ för hemmakockar som inte har utrymme för en matberedare i köket.

En minihackare tar nämligen inte upp särskilt mycket plats alls i köksskåpet medan en matberedare kan ta upp en hel del utrymme.

Även om du redan har många saker i köket är det därför inte särskilt svårt att hitta ett hem till minihackaren.

En minihackare kan stå kvar på köksbänken

Eftersom att en minihackare tar mindre plats än till exempel en matberedare kan den faktisk stå framme på köksbänken.

Om du använder minihackaren ofta kan det vara enklare att helt enkelt lämna den framme på bänken. På så vis hittar du den snabbare när du vill använda den, och du sparar därmed tid på att varken behöva leta fram minihackaren eller ställa undan den igen.

En minihackare kostar mindre

Den mindre storleken hos minihackare gör även att de har ett lägre pris. Det finns några olika modeller på marknaden, men oavsett vilken du väljer kommer du undan billigare än om du hade köpt en matberedare.

En minihackare går snabbare att rengöra

Om du inte tycker om att städa efter matlagningen är det säkerligen en fördel att det går både snabbt och enkelt att rengöra en minihackare.

Tack vare en mindre storlek och mindre delar är en minihackare betydligt lättare att rengöra än till exempel en matberedare. Eftersom att en matberedare är större är den nämligen krångligare att diska också.

En minihackare är bättre på att hacka små mängder och små ingredienser 

En minihakker er endnu bedre til at snitte og hakke smaa maengder og smaa ingredienser En mindre maskin är det bästa verktyget för att hacka små mängder och små ingredienser. När du till exempel vill hacka en liten bit lök eller en handfull nötter kan du alltså använda en minihackare istället för en matberedare.

En minihackare kan användas till mycket

Många använder en matberedare för att göra hummus eller pesto en gång i månaden eller hacka lite grönsaker några gånger i veckan. De flesta som har en minihackare använder den däremot varje dag, och ibland använder de den till och med flera gånger om dagen.

En minihackare kan bland annat användas för att göra såser och vinägretter till sallad samt hacka lök, vitlök, örter och nötter. Den kan även användas för att vispa små mängder och göra puré av olika ingredienser.

Det finns nästan inget som minihackaren inte kan användas till. En minihackare är därför en enkel och snabb hjälpreda i köket när du har bråttom med middagen och inte behöver bearbeta några större mängder.

Om du vill veta mer om fördelarna med en minihackare jämfört med en matberedare kan du läsa mer här och här.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka minihackare är bäst i test?

PHILIPS HR1393/90 Minihackare

Hur testas minihackarna?

Minihackarna har bedömts baserat på hur bra de hackar samt hur enkla de är att använda och rengöra. Man har även undersökt och bedömt byggkvaliteten och ljudnivån.

Vad ska jag tänka på när jag köper en minihackare?

Du bör välja en modell med klar behållare där du enkelt kan se när ingredienserna har hackats tillräckligt mycket. Det är dessutom en fördel om de olika delarna kan rengöras i diskmaskinen.


Minihackare Test – Dessa källor har vi använt:

För att göra överblicken så objektiv som möjligt, hänvisar vi till oberoende tester. Här nedan hittar du de källor som använts, och även direktlänkar, om du själv skulle vilja se detaljer om de enskilda produkterna.

Politiken 
Den danska tidningen Politiken publicerade i oktober 2016 en artikel om minihackare, där det finns en del inspiration att få kring användning av den lilla maskinen. Artikeln innehåller också test av ett antal minihackare. Du kan läsa hela artikelnpå tidningens hemsida, men det kräver dock att du är abonnent.

Thespruceeats.com

Thespruceeats.com är en webbplats där det publiceras recept, matlagningstips och matrelaterade artiklar för hemmakockar och matentusiaster. Webbplatsen erbjuder ett brett utbud av information om olika kök, ingredienser och matlagningstekniker, samt näringsinformation, idéer för måltidsplanering och artiklar med mattema. Syftet med webbplatsen är att inspirera och utbilda läsarna så att de kan laga och äta mat med ett gott självförtroende.

Thespuceeats.com ger detaljerade recensioner av specifika produkter för att säkerställa att kunderna fattar välgrundade köpbeslut om högkvalitativa och prisvärda produkter. Produkterna testas både i hemmet och i ett laboratorium i Birmingham, Alabama, där man tar hänsyn till olika faktorer som användarvänlighet, matlagningsprestanda, livslängd, funktioner, enkel rengöring, kostnadseffektivitet med mera.

Du kan se deras test av de bästa minihackarna här.

KitchenAid 5KFC3516EOB
Du kan se testet här.
Testet publicerades den 19/10/20

BBCGoodFood.com

BBCGoodFood.com är en informativ webbplats som drivs av BBC och som erbjuder läsarna enkla recept, kökstips och nyheter. Ända sedan år 1995 har BBC Good Food arbetat för att hjälpa andra att laga mat bättre, enklare och roligare, genom att dela med sig av läckra men praktiska recept som vem som helst kan följa. Med sitt utbud av resurser, verktyg och forum om ämnen som näring och matlagningsmetoder samt säsongsbetonade ingredienser och steg-för-steg-genomgångar är det alltså en källa du kan lita på när du vill försäkra dig om att dina måltider smakar bra. Kort sagt är BBC Good Food en fantastisk gratisresurs för alla som älskar god mat!

Du kan se deras test av de bästa minihackarna här.
KitchenAid 5KFC3516EOB
Du kan se testet här.
Testet uppdaterades senast i maj 2021

Russell Hobbs Desire 24660
Du kan se testet här.

Testet uppdaterades senast i december 2020
Cuisinart Mini Prep Pro
Du kan se testet here.
Testet publicerades den 22/12/20

Delish.com

Delish.com är en populär webbplats för mat och recept som erbjuder ett brett utbud av innehåll som handlar om allt gällande matlagning och kosthållning. Här finns receptidéer för varje måltid, tips och tekniker för matlagning, matnyheter och trender samt artiklar om olika kulinariska ämnen. Delish.com är känd för sin visuellt tilltalande presentation med videor, foton och enkla recept, vilket gör den till en populär hemsida för matälskare och hemmakockar.

Du kan se testet här.
Testet publicerades den 06/04/22

Goodhousekeeping.com

Goodhousekeeping.com är en livsstilswebbplats som erbjuder innehåll om en mängd olika ämnen, inklusive mat, skönhet, hem och hälsa. När det gäller mat erbjuder webbplatsen recept, matlagningstips och måltidsidéer samt artiklar om kost och näring, köksprodukter, apparater och hälsosamma matvanor. Webbplatsen är särskilt känd för sina omfattande produkttester och forskning, och innehåller ofta artiklar om de senaste produkterna och trenderna inom olika kategorier, inklusive mat och hushållsapparater. Generellt sett syftar Goodhousekeeping.com till att ge praktiska och pålitliga råd för att hjälpa läsarna att leva ett lyckligare och hälsosammare liv.

Du kan se testet här.
Testet uppdaterades senast den 02/11/20

Nytimes.com

The New York Times (nytimes.com) är en ledande amerikansk tidning och nyhetsresurs på nätet som erbjuder aktuella nyheter, världsnyheter och multimedieinnehåll till en internationell publik. Tidningen grundades år 1851 och är känd för sin djupgående bevakning av politik, affärer, teknik, vetenskap, kultur och många andra viktiga ämnen samt för sitt fokus på kvalitetsjournalistik och faktabaserad rapportering. New York Times anses allmänt vara en av världens mest betydande medieorganisationer.

Du kan se testet här.
Testet uppdaterades senast den 27/01/23

IdealHome.co.uk

Ideal Home är en brittisk webbplats som erbjuder inspiration, idéer och råd till husägare och inredningsentusiaster. Webbplatsen innehåller artiklar, gallerier och resurser om en mängd olika ämnen som rör inredning, dekoration och DIY-projekt, liksom trädgårdsdesign, förbättring av hemmet och renovering. Oavsett om du letar efter tips för att förnya ditt vardagsrum, uppdatera ditt kök eller bara helt enkelt söker inspiration för ditt nästa renoveringsprojekt, erbjuder Ideal Home en mängd information och resurser som kan hjälpa dig att skapa ditt drömhem.

Du kan se deras test av de bästa minihackarna här

Användarrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en plattform som tillhandahålls av Google och som gör det möjligt för användare att söka efter och jämföra produkter från olika återförsäljare på en samlad plats. Det är alltså en marknadsplats online som visar produkter från flera butiker, vilket gör det enkelt för användarna att hitta de bästa erbjudandena och priserna för de varor de letar efter. Med Google Shopping kan användarna filtrera resultaten utifrån olika kriterier, bland annat pris, varumärke och produktspecifikationer. Användarna kan också spara sina favoritartiklar, ställa in aviseringar för eventuella prissänkningar samt läsa användbar produktinformation och kundrecensioner. Google Shopping är utformat för att ge användarna en bekväm och effektiv shoppingupplevelse.

Du kan se användarrecensioner om KitchenAid 5KFC353516EOB här.
Du kan se användarrecensioner om Russell Hobbs Desire 24660 här.
Du kan se användarrecensioner om Cuisinart Mini Prep Pro här.

Amazon

Amazon är ett multinationellt teknikföretag med huvudkontor i Seattle, Washington. Det är en av världens största detaljhandlare på nätet och erbjuder ett brett utbud av olika sorters produkter, bland annat böcker, elektronik, kläder och hemutrustning. Amazon erbjuder även molntjänster, reklam och artificiell intelligens. Utöver sin detaljhandel har Amazon en stark närvaro inom underhållningsindustrin genom sin streamingtjänst Amazon Prime Video och sin musikstreamingtjänst Amazon Music. Amazons uppdrag är att vara världens mest kundcentrerade företag, och företaget strävar efter att erbjuda sina kunder de bästa shopping- och underhållningsupplevelserna.

Du kan se användarrecensioner om KitchenAid 5KFC3516EOB här.
Du kan se användarrecensioner om Russell Hobbs Desire 24660 här.
Du kan se användarrecensioner om Cuisinart Mini Prep Pro här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta