Philips rakapparat (Bäst i test) – Läs experternas omdömen

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du som konsument en överblick över de bästa rakapparaterna från märket Philips. Vi har sammanställt en mängd experttester av Philips rakapparater från många olika magasin och tidningar, och utifrån experternas bedömningar kan du enkelt avgöra vilken rakapparat som passar bäst för dig.

Här finns även prisjämförelser för de olika produkterna, vilket gör att du enkelt hittar det billigaste priset online.

För att ge en så bred och nyanserad bild som möjligt har vi även inkluderat ett par alternativ till Philips. De alternativa modellerna kommer från märket Braun och har, precis som rakapparaterna från Philips, testats av experter och fått bra resultat i olika granskningar.

Vi har till exempel gått igenom undersökningar från de stora testsajterna Which.co.uk, Stiftung Warentest/Test.de, ETM Testmagazin och Trustedreviews.com, konsumentorganisationerna Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler samt tekniktidningen M3.

Om du vill läsa mer om testerna eller källorna finns det en lista över länkar till de undersökningar vi hänvisar till längst ner i den här artikeln.

Den här artikeln om rakapparater från Philips innehåller:

🔸 Överblick över åtta olika rakapparater från Philips
🔸 Prisjämförelse för de olika rakapparaterna
🔸 Alternativa rakapparater från märket Braun
🔸 Guide till en så nära rakning som möjligt
🔸 Information om hur du slipper hudirritation
🔸 Information om rakapparater och rengöring
🔸 Genomgång av de tester vi har använt samt länkar för vidare läsning

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkterna själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att konsumenterna lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Philips S5110/06

✅ Utsedd till ”bra köp” hos Råd & Rön

Philips S5110 06

 

.
Konsumentorganisationen Råd & Rön genomför olika tester av konsumentprodukter, och här har de svenska experterna provat en mängd rakapparater från olika märken. I undersökningen har expertpanelen granskat modellerna utifrån aspekter som design, användarvänlighet, funktionalitet och prestanda, och sedan har de utdelat ett totalbetyg utifrån dessa punkter.

Modellen Philips S5110/06 ingick i detta test, och Råd & Rön bedömer att det här är en riktigt bra rakapparat och utnämner den till ett “bra köp”

Specialdesignad modell

Philips S5110/06 är designad för den moderna och upptagna mannen som vill ha en nära och noggrann rakning varje dag, utan att få några problem med irriterad hud. Den här modellen är dessutom ett bra alternativ för konsumenten som vill ha en rakapparat med en snygg design, eftersom den här rakapparaten har ett läckert och maskulint yttre med en djup svart färg.

För att ge en så nära och slät rakning som möjligt är den här rakapparaten försedd med ett unikt rakhuvud som är speciellt utformat för att leda håren mot kniven. Huvudet rör sig samtidigt i fem olika riktningar, vilket gör att rakapparaten kan fånga upp alla skäggstrån så effektivt som möjligt.

Bra och ergonomiskt handtag

Olika män kan ha väldigt olika preferenser när det gäller deras skägg. Philips S5110/06 passar dock till alla män, och modellen är även gjord för att klara av alla skäggstrukturer.

Den här modellen är nämligen effektiv på både kort och lite längre skägg. Skärbladet lyfter upp skäggstrået och skär av det precis vid huden, vilket resulterar i en nära rakning och motverkar att huden blir irriterad.

Philips S5110/06 har dessutom ett bra och ergonomiskt handtag som gör att man får ett bra grepp om rakapparaten, vilket även bidrar till en stabilare och mer precis rakning.

Det ingår även en precisionstrimmer som är speciellt utformad för när man vill ha en mer exakt rakning, till exempel vid mustasch och polisonger.

Bra display med indikatorer

För att rakapparaten ska vara överskådlig är Philips S5110/06 utrustad med en liten display som har två olika indikatorer – en som indikerar låg batterinivå samt en som visar när det är dags att rengöra rakapparaten för att den inte ska bli mindre effektiv.

Philips S5110/06 går nämligen på batteri och är därmed sladdlös, vilket ger en större rörelsefrihet. Batteriet håller i 40 minuter innan det måste laddas igen och själva uppladdningen tar ungefär en timma. Den här rakapparaten har kanske inte marknadens längsta batteritid, men den är fortfarande tillräckligt för över tio rakningar.

Det är dessutom väldigt enkelt att rengöra Philips S5110/06 – man kan helt enkelt skölja rakapparaten under rinnande vatten.

Fördelar med Philips S5110/06:
Specialdesignat rakhuvud som leder håren mot kniven
Snygg och maskulin design
Rakhuvud som rör sig i fem olika riktningar
Stadigt och ergonomiskt handtag som gör att modellen ligger bra i handen
Display med indikator för både batterinivå och rengöring

Här kan du se en presentation av rakapparaten Philips S5110/06. Videon är gjord av Philips:


Philips Aqua Touch S5420

✅ ”Bra allroundmodell” enligt det brittiska testmagasinet Which.co.uk

Philips Aqua Touch S5420


Det stora och framstående brittiska testmagasinet Which.co.uk har provat och bedömt olika rakapparater, och här har turen kommit till modellen Philips Aqua Touch S5420.

Modellen klarar sig riktigt bra i undersökningen, och den visar sig vara en otroligt välfungerande rakapparat som presterar bra på de flesta testpunkterna.

MultiPrecision-bladsystem

Philips Aqua Touch S5420 är en rakapparat som kan användas på både våt och torr hud, och för en optimal rakning som både är effektiv och håller huden hälsosam och fri från irritation har Philips Aqua Touch S5420 flera unika system. Först och främst säkerställer det inbyggda MultiPrecision-systemet, som har rundade huvuden, att hela ytan i ansiktet och på halsen rakas ordentligt.

Alla vrår i ansiktet tas om hand och huvudena ser till att fånga upp alla skäggstrån, både långa och korta, oavsett vilken växtriktning de har.

Aqua Touch

Rakhuvudena på Philips Aqua Touch S5420 roterar och arbetar tillsammans för att ge en så nära rakning som möjligt. Huvudena är även utformade för att glida lätt över huden, vilket gör att hela processen blir bekvämare.

Den här modellen är även designad för att vara skonsam mot huden, och den ska förebygga hudirritation som kan uppstå vid höga temperaturer och friktion mot den tunna huden i ansiktet. Just därför har den här modellen Aqua Touch, vilket innebär att det går bra att använda den i duschen samt på våt hud i allmänhet.

Ergonomisk modell

Med Philips Aqua Touch S5420 har man även fokuserat på andra områden vad gäller komfort, och rakapparaten har därför ett ergonomiskt handtag som ger ett bra grepp och underlättar rakningen. För en ännu bättre komfort är Philips Aqua Touch S5420 dessutom en sladdlös rakapparat som istället går på batteri.

Batteriet håller i 45 minuter innan det måste laddas igen, och som en extra bonus finns även en snabbuppladdningsfunktion som på fem minuter ger tillräckligt med ström för en rakning.

Rakapparaten har även en display som indikerar batterinivå samt visar om maskinen behöver rengöras och om det är dags att byta ut bladen.

Fördelar med Philips Aqua Touch S5420: 
MultiPrecision-system för en effektiv och exakt rakning 
Skonsam mot huden
Aqua Touch-modell som kan användas på både våt och torr hud 
Ergonomiskt handtag
Indikator för batteri, rengöring samt utbyte av rakblad

Här kan du se Philips egna presentationsvideo för Aqua Touch S5420


Philips S9031

✅ ”Bra rakning och lätt att använda” enligt det brittiska testmagasinet Which.co.uk 
✅ 4 av 5 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com

Philips S9031 rakapparat

 

.
Philips S9031 har granskats av två olika expertpaneler – en från testmagasinet Which.co.uk och en från testsajten Trustedreviews.com, vilka båda två är mycket framstående. Philips S9031 har bedömts utifrån olika aspekter för att analysera rakapparatens för- och nackdelar.

Philips S9031 klarar sig bra i båda undersökningarna, och de två expertpanelerna verkar eniga om att det här är en otroligt bra rakapparat.

Contour Detect-teknik

Philips S9031 är speciellt framtagen för mannen som vill ha den bästa rakningen. Philips S9031 är nämligen utrustad med den unika tekniken Contour Detect, som ger en så nära rakning som möjligt.

Tekniken innebär att modellens flexibla rakhuvuden rör sig i åtta olika riktningar och kommer fram överallt i ansiktet. Modellen är dessutom utrustad för att kunna ge en mycket nära rakning vid ojämnheter och benstruktur i ansiktet.

Lyfter håren för att minska hudirritation

Philips S9031 är perfekt för mannen som vill ha en nära rakning som samtidigt är skonsam mot huden. Den här rakapparaten har nämligen både V-track-blad och en Super Lift & Cut-teknik, som tillsammans arbetar för just detta. Super Lift & Cut är ett tvåblads-system som lyfter upp skäggstråna, varpå V-track-bladen träffar håren i den bästa positionen för att skära av dem. Tack vare detta är kontakten med huden minimal och man behöver inte lika många drag för att uppnå en nära rakning.

Wet & Dry-modell

Philips S9031 kan användas på både våt och torr hud, och man kan även ta med modellen i duschen. Man kan dessutom använda rakapparaten tillsammans med raklödder eller -gel för en friktionsfri rakning som är ännu snällare mot huden.

Rakapparaten är sladdlös, vilket underlättar när man vill ta med modellen i duschen, och det laddningsbara batteriet håller i ungefär 50 minuter på en laddning. Detta är tillräckligt för flera veckor om man rakar sig en gång per dag, och därefter tar det bara en timma för batteriet att laddas fullt igen.

Det ingår även en skäggtrimmer och ett smart resefodral till Philips S9031.

Fördelar med Philips S9031:
Contour Detect-tekniken ger en nära rakning
Hudvänlig rakning med Lift & Cut-tekniken, som lyfter håren innan de skärs av
Effektiva V-track-blad
Wet & Dry-modell som kan användas på både våt och torr hud
Batteritid på 50 minuter


Philips Series 7000 S7510/41

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Toppbetyg hos tekniktidningen M3.se

Philips Series 7000 S7510 41 rakapparat

Philips Series 7000 S7510/41 har granskats av två olika testpaneler, bland annat av Råd & Rön – en svensk konsumentorganisation som utför omfattande tester av olika konsumentprodukter. Här har de provat rakapparater, och i den undersökningen ingick modellen Philips Series 7000 S7510/41.

Philips Series 7000 S7510/41 har även provats och bedömts av den stora tekniktidningen M3.se. Båda testpanelerna är förtjusta i modellen, vilket resulterar i två topplaceringar för Philips Series 7000 S7510/41.

Skonsam och effektiv rakning

Philips Series 7000 S7510/41 är designad för att ge en effektiv rakning som efterlämnar huden slät och renrakad, men samtidigt se till att huden inte blir irriterad. Den här modellen har därför SkinGlide-ringar, som med sin speciella pulverliknande yta minskar friktionen överallt i ansiktet, vilket minskar risken för hudirritation.

För att rakningen ska vara så effektiv som möjligt är Philips Series 7000 S7510/41 även utrustad med ett speciellt bladsystem, GentlePrecision Pro, där skärhuvudena är placerade för att kunna fånga upp alla skäggstrån – även om de växer i olika riktningar.

För känslig hud

Ett av nyckelorden för Philips Series 7000 S7510/41 är dess hänsyn till känslig hud.

Förutom SkinGlide-ringarna och GentlePrecision Pro-bladsystemet är skärhuvudena dessutom designade för att behandla huden varsamt. De arbetar även tillsammans i fem olika riktningar för att även halsen och käklinjen ska rakas ordentligt.

Rakningen är tänkt att vara bekväm och minska problem, och därför har modellen även en Wet & Dry-teknik som gör att man kan raka sig på både våt och torr hud.

Om man använder ett lämpligt raklödder eller gel på våt hud blir huden mer elastisk, och för många med känslig hud är detta den bästa lösningen. Om man vill kan man dessutom ta med den här rakapparaten i duschen.

Skäggtrimmer ingår

Philips Series 7000 S7510/41 går på batteri och är alltså sladdlös. Batteriet räcker i ungefär 50 minuter, och därefter tar det en timma för rakapparaten att laddas fullt igen. Om man har slut ström och bara behöver raka sig en gång har den här modellen även en snabbuppladdningsfunktion för det ändamålet.

Philips Series 7000 S7510/41 är dessutom försedd med en LED-display som visar batterinivån samt indikerar när det är dags att byta ut rakhuvudet för att behålla samma effektivitet.

För att tillgodose alla de önskemål en man kan ha för sitt skägg följer det med en skäggtrimmer med fem längdinställningar och rundade kanter. Denna gör att du kan få skägget precis som du vill ha det.

Fördelar med Philips Series 7000 S7510/41:
 Skonsam modell med SkinGlide-ringar som har en mjuk yta
 Effektiv och mild rakning med bladsystemet GentlePrecision Pro
 Wet & Dry-modell som kan användas på både våt och torr hud
 Batteritid på 50 minuter
 Informativ LED-display

Här kan du se Philips egna presentation av rakapparaten:


Philips Serie 9 S9711/31

✅ Testvinnare hos Råd & Rön
✅ Utsedd till ”best buy” hos det engelska testmagasinet Which.co.uk

Philips rakapparat Serie 9 S9711 31

Konsumentorganisationen Råd & Rön är Sveriges största konsumentsajt. De provar, bedömer och betygsätter diverse vardagsprodukter utifrån olika testpunkter, och här har experterna testat rakapparater – bland annat modellen Philips Serie 9 S9711/31.

Även Which.co.uk, Englands största testmagasin, har undersökt Philips Serie 9 S9711/31, och både de svenska och engelska experterna kommer fram till samma slutsats – nämligen att den här modellen fungerar otroligt bra. Detta resulterar i att Which.co.uk utnämner modellen till ett bra köp och att den får en fin förstaplacering i undersökningen hos Råd & Rön.

Unikt V-Track-system

Philips Serie 9 S9711/31 är inte den billigaste rakapparaten på marknaden, men man får mycket valuta för pengarna – Philips Serie 9 S9711/31 är nämligen utrustad med den allra senaste tekniken inom området.

Det rör sig bland annat om det patenterade V-Track-systemet, som är utformat för att fånga upp alla skäggstrån oavsett växtriktning. Hemligheten är att systemet lyfter upp håren och skär av dem, och för en så nära rakning som möjlig har modellen dessutom rakhuvuden som rör sig i åtta olika riktningar.

Inställning för känslig hud

Den här rakapparaten är gjord för att ge en individanpassad rakning som uppfyller dina personliga preferenser, och modellen har därför tre olika lägen som passar olika hudtyper. Man kan välja mellan normal eller snabb rakning samt rakning för känslig hud, och just inställningen för känslig hud ger en mild och behaglig rakning som kan motverka hudirritation.

Rakapparaten är även utformad för att kunna användas till alla typer av skägg, både kort och lite längre, och modellen fungerar bra på skäggstrån som växer i olika riktningar. Det ingår dessutom en skäggtrimmer för stubb eller specialtrimmat skägg.

Fungerar i duschen

Philips Serie 9 S9711/31 är på många sätt en mångsidig rakapparat. Den fungerar inte bara till alla hud- och skäggtyper, utan man kan även själv bestämma om man vill raka sig på våt eller torr hud. Man kan faktiskt till och med ta med sig rakapparaten i duschen om man vill effektivisera sin morgonrutin.

Philips Serie 9 S9711/31 är alltså vattentålig och tvättbar, och när modellen ska rengöras behöver man bara skölja den under rinnande vatten. Den här modellen går på batteri och är därmed även sladdlös, vilket ger en större rörelsefrihet.

Rakapparaten har en lång batteritid – 50 minuter på en laddning. Detta motsvarar ungefär 17 rakningar, och sedan tar det ca en timma för batteriet att laddas fullt igen. Det finns dock även en snabbuppladdningsfunktion som räcker för en rakning.

Fördelar med Philips Serie 9 S9711/31:
 V-Track-system 
 Rakhuvud som rör sig i åtta olika riktningar
 Kan ställas in på normal, snabb eller känslig rakning 
 Kan användas på våt eller torr hud och till och med tas med i duschen 
 Batteritid på 50 minuter samt möjlighet till snabbuppladdning

Här kan du se en presentationsvideo av Philips 9-serie, som alltså även inkluderar modellen S9711/31:


Philips Aqua Touch S5400/06

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Philips rakapparat Aqua Touch S5400 06

Konsumentorganisationen Råd & Rön har utfört ett stort test av rakapparater från olika märken, och de svenska experterna har där inkluderat ett par modeller från märket Philips – bland annat Philips Aqua Touch S5400/06.

Tillsammans med resten av modellerna i granskningen bedömdes Philips Aqua Touch S5400/06 utifrån olika testpunkter, till exempel design, funktioner, batteri, användarvänlighet samt hur bra den rakar. Modellen klarar sig riktigt bra och får därför toppbetyg i undersökningen.

MultiPrecision-bladsystem

Philips Aqua Touch S5400/06 är billigare än många konkurrenter, men detta innebär inte att kvaliteten är sämre.

Den här rakapparaten är utformad för att ge mannen en så nära rakning som möjligt och därför är modellen utrustad med bladsystemet MultiPrecision. Detta system innebär att rakhuvudena rör sig i fem olika riktningar, vilket gör att alla skäggstrån fångas upp – även de som växer i en annan riktning. Systemet gör även att rakningen går snabbt, vilket minskar såväl tidsåtgången som risken för hudirritation.

Lyfter och skär av

Philips Aqua Touch S5400/06 har huvuden med rundade kanter för att rakapparaten ska glida lättare över huden och samtidigt skydda huden mot rispor. Utformningen på huvudena gör att de har kontakt med huden hela tiden, och även svåråtkomliga områden som hals och käke rakas skonsamt.

För att skydda huden ännu mer har den här rakapparaten från Philips systemet Super Lift & Cut, vilket är ett tvåstegssystem som först lyfter skäggstråna och sedan skär av dem utan att irritera huden.

Wet & Dry-modell

Philips Aqua Touch S5400/06 kan användas på både våt och torr hud, och man kan även ta med den in i duschen om man vill. Därför är det smart att Philips Aqua Touch S5400/06 inte har någon sladd utan går på batteri, och det kraftfulla litiumbatteriet ger en batteritid på 45 minuter.

Det tar sedan en timma att ladda upp batteriet, men om du bara behöver ström för en rakning finns det även en snabbuppladdningsfunktion för nödsituationer.

Den här modellen har även en LCD-display som indikerar batteristatus samt visar när det är dags att byta ut rakhuvudet för att bibehålla effektiviteten.

Fördelar med Philips Aqua Touch S5400/06:
Bladsystemet MultiPrecision ger en effektiv rakning 
Rakhuvuden som rör sig i fem olika riktningar
Super Lift & Cut lyfter upp skäggstråna och skär sedan av dem
Rakapparat som tar hänsyn till känslig hud
Kan användas på både våt och torr hud

Här kan du se Philips egna presentation av rakapparaten:


Philips Click & Style S738/17

✅ Billig modell med bra kundomdömen på Amazon.co.uk

Philips Click & Style S738 17

Philips Click & Style S738/17 har inte ingått i några officiella granskningar av testpaneler. Även om den inte har testats har den dock fortfarande många bra egenskaper, och därför inkluderar vi ändå modellen i den här artikeln.

Den här modellen är dessutom en relativt billig rakapparat, och eftersom att det inte finns några testresultat att undersöka har vi tittat på vad kunderna hos Amazon.co.uk säger om modellen.

Det här är alltså konsumenter som använder Philips Click & Style S738/17 varje dag, och recensionerna är riktigt positiva med fler för- än nackdelar. Konsumenterna lägger framför allt märke till att Philips Click & Style S738/17 är mycket stadig och robust samt att resultatet av rakningen, som dessutom är smärtfri, blir riktigt bra.

Click & Style

Philips Click & Style S738/17 är mer än bara en rakapparat – den är snarare en hel “grooming-station”. Modellen är en så kallad Click & Style-rakapparat, vilket innebär att den här modellen har flera funktioner.

Först och främst kan den självklart hantera en vanlig rakning, och de dubbla roterande rakhuvudena ger en både effektiv och skonsam rakning som avlägsnar alla strån med ett fåtal drag – även vid ojämnheter i ansiktet. Vid utformningen av modellen har det även lagts fokus på att användaren inte ska skära sig under rakningen.

Inbyggd trimmer

Utöver rakningen kan Philips Click & Style S738/17 även användas för att trimma hår. Eftersom att modellen är en Click & Style-rakapparat kan man helt enkelt klicka på det rätta tillbehöret med Smart Click, och sedan kan man till exempel trimma skägget om man inte vill vara helt slätrakad.

Man kan även vårda och fixa skäggstubb och lite längre skägg, och Philips Click & Style S738/17 har fem olika längdinställningar på 1-5 mm. Man kan dessutom använda modellen för hår på andra kroppsdelar med det medföljande “grooming”-tillbehöret.

Vattentålig rakapparat

Eftersom att Philips Click & Style S738/17 är vattentålig kan modellen användas på både torr och våt hud, och man kan även rengöra den under rinnande vatten. Philips Click & Style S738/17 är dessutom en sladdlös rakapparat som går på batteri.

Modellen har upp till 40 minuters batteritid, och den har även en snabbuppladdningsfunktion som på bara fem minuter gör att man har tillräckligt mycket ström för en rakning. Philips Click & Style S738/17 har även en indikator som visar hur batterinivån ser ut.

Fördelar med Philips Click & Style S738/17: 
 Mycket mångsidig Click & Style-rakapparat med flera funktioner 
 Kan användas för vanlig rakning och ger då ett nära och slätt resultat 
 Kan användas för att trimma skägget till fem olika längder 
 Kan användas för hår på andra kroppsdelar 
 Tål vatten

Här kan du se Philips egna presentationsvideo för deras Click & Style-modell: 


Alternativ till Philips

I föregående avsnitt har vi utifrån experternas bedömningar gått igenom de bästa rakapparaterna från Philips. I det här avsnittet kommer vi att gå igenom alternativa modeller för att visa andra bra rakapparater som finns på marknaden.

Det rör sig om fyra rakapparater från märket Braun, och vi går igenom dessa modeller på samma sätt som modellerna från Philips. Precis som rakapparaterna från Philips har dessa modeller valts ut baserat på hur olika testpaneler har betygsatt maskinerna.


Braun Serie 7 – 7898cc

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Braun Serie 7 -7898

Experterna från den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön har den här gången genomfört ett stort test av olika rakapparater, där de bland annat provade modellen Braun Serie 7 -7898cc.

Testpanelen har undersökt samtliga modeller utifrån olika aspekter, vilka de sedan baserar totalbetyget på. Efter testet är experterna mycket nöjda med Braun Serie 7 -7898cc, och de tycker faktiskt så bra om modellen att den får toppbetyg i undersökningen.

För alla skäggtyper

Braun Serie 7 -7898cc är designad för att kunna användas till alla sorters skägg, och den passar därmed både för mannen med väldigt kort skägg och för mannen med lite längre skägg. För att klara av alla skäggtyper har Braun Serie 7 -7898cc ett specialdesignat rakhuvud som lyfter skäggstråna och ger en rakning som är både närmare och skonsammare för huden.

Tekniken lyfter alltså upp skäggstråna och leder dem mot bladen, som sedan skär av håren så nära huden som möjligt. Detta ger en väldigt nära rakning, och eftersom att kontakten med huden är minimal efterlämnas ansiktet slätt och fritt från hudirritation.

Sladdlös modell som fungerar i duschen

Braun Serie 7 -7898cc är en sladdlös rakapparat och erbjuder därför en betydligt större rörelsefrihet. Modellen går på batteri och har en batteritid på 50 minuter, vilket motsvarar ungefär 17 rakningar. En laddning räcker alltså flera veckor, och sedan tar det en timma för batteriet att laddas fullt igen.

För största möjliga mångsidighet kan Braun Serie 7 -7898cc användas på både våt och torr hud, och den fungerar dessutom under vatten. Om man vill effektivisera sin morgonrutin kan man därför ta med modellen i duschen, och här underlättar verkligen den sladdlösa designen.

Vissa får även betydligt mindre problem med hudirritation när rakningen sker på hud som är varm och fuktig och därmed smidigare.

Modell med rengöringsstation

Braun Serie 7 -7898cc levereras med en hel rengöringsstation, och rengöringen av den här modellen är därför mycket enkel. Rengöringsstationen sköter helt enkelt all rengöring utan någon manuell inblandning. Den har till exempel ett automatiskt program som hanterar rengöringen av rakapparaten, och allt man själv behöver göra är att trycka på en knapp.

Om man vill rengöra rakapparaten själv kan man även skölja maskinen under rinnande vatten efter varje rakning.

Fördelar med Braun Serie 7 -7898cc: 
 Specialdesignat rakhuvud som passar för alla skäggtyper 
 Slät och nära rakning med minsta möjliga hudirritation 
 Kan användas på både torr och våt hud – även i duschen 
 Batteritid på 50 minuter 
 Enkel rengöring med rengöringsstation

Här kan du se en allmän presentation av Brauns Serie 7, vilken även inkluderar modellen Braun 7 -7898cc:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=evUrxZ-UJRk


Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön
✅ Utsedd till ”Bästa köp” hos det engelska testmagasinet Which.co.uk

Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry

Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry har provats av testpaneler från två olika expertkällor – den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön samt det stora engelska testmagasinet Which.co.uk.

De två testpanelerna har granskat rakapparaten utifrån olika testpunkter, vilka sedan utgör grunden för ett samlat betyg av prestandan.

Expertpanelerna kommer fram till ungefär samma slutsats, nämligen att Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry är en riktigt bra rakapparat. Which.co.uk utnämner Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry till “bästa köp”, och hos Råd & Rön får modellen toppbetyg.

Anpassar sig till individens skägg

Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry tillhör de rakapparater som är utrustade med områdets mest innovativa teknik för att kunna erbjuda en så effektiv rakning som möjligt.

Därför är den här modellen utformad med den intelligenta och patenterade Syncro Sonic TM-tekniken, som gör att rakapparaten själv kan känna av och anpassa sig till det aktuella skägget. När den registrerar en tät skäggväxt använder den sig till exempel av kraftigare rörelser, och vid en mindre skäggväxt minskar den kraften. Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry fungerar därför bra till alla hud- och skäggtyper.

Lift & Cut-teknik

Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry är gjord för att ge en både nära och slät rakning samt vara skonsam mot huden. Därför är Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry försedd med den unika Lift & Cut-tekniken som går in och lyfter upp skäggstrån som ligger platt, fångar in dem och skär av dem. Detta gäller även när skäggstråna växer i olika riktningar.

Modellen gör detta både i ansiktet och på halsen, och för att förebygga hudirritation ser den även till att rakningen sker med minsta möjliga hudkontakt. Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry är nämligen även designad för att erbjuda en skonsam rakning, och därför har modellen fem specialdesignade skärelement. Dessa fångar upp betydligt fler skäggstrån med ett enda drag, vilket innebär att man inte behöver raka samma område flera gånger.

Clean & Charge rengöringsstation

Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry heter just Wet & Dry eftersom att man kan använda modellen på både våt och torr hud. Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry är dessutom sladdlös och går på batteri, och rakapparaten laddas i Clean & Charge-rengöringsstationen som ingår.

Förutom att ladda rakapparaten kan Clean & Charge-stationen även rengöra modellen utan att det krävs något manuellt arbete. Rengöringsstationen har nämligen ett automatiskt rengöringsprogram, och med en knapptryckning djuprengör, smörjer och torkar den rakapparaten. Om man däremot snabbt vill rengöra rakapparaten efter den dagliga rakningen kan man istället skölja den under rinnande vatten, men man bör fortfarande köra rengöringsprogrammet på Clean & Charge -stationen någon gång emellanåt.

Fördelar med Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry: 
 Syncro Sonic TM-teknik ger en individanpassad rakning 
 Lift & Cut-teknik lyfter upp skäggstråna 
 Fem specialdesignade skärelement 
 Kan användas på både våt och torr hud 
 Rengöringsstation med automatiskt rengöringsprogram ingår


Braun Series 5 5090CC

✅ Testvinnare hos tyska ETM Magazin

Braun Series 5 5090CC

.
ETM Magazin är ett tyskt testmagasin som provar olika konsumentprodukter som konsumenterna använder i vardagen, och här har ETM Magazin provat rakapparaten Braun Series 5 5090CC. De tyska experterna är mycket förtjusta i modellen, och de bedömer att Braun Series 5 5090CC fungerar så bra att den bör utses till testvinnare.

Mycket nära rakning

ETM Magazin har granskat Braun Series 5 5090CC tillsammans med sju andra rakapparater, och modellen briljerar på flera testpunkter. De lyfter dock särskilt fram modellens förmåga att raka nära huden som en stor fördel.

Hemligheten bakom den nära rakningen ligger i att Braun Series 5 5090CC är designad med tvärgående rörelser, vilket ger en bättre precision och kontroll under rakningen. Braun Series 5 5090CC fångar dessutom upp skäggstrån som ligger platt. Dessa kan annars vara svåra att få med, men den här modellen ser till att lyfta upp alla skäggstrån och sedan skära av dem.

Mindre hudirritation

För att det ska vara lättare att komma runt ansiktets alla konturer har den här modellen ett vridbart rakhuvud. Braun Series 5 5090CC rakar därmed ända in mot huden, och tillverkaren är medveten om att detta kan irritera huden.

För att undvika irritation är skärbladen därför försedda med det unika Flex Motion Tec, vilket säkerställer ett minimalt tryck mot huden. Detta minskar risken för hudirritation och ger en behaglig rakning som skyddar huden istället för att reta den.

Clean & Charge rengöringsstation

Braun Series 5 5090CC är en sladdlös rakapparat som går på batteri. Modellen har en batteritid på 45 minuter, varefter det tar en timma för batteriet att laddas fullt igen. 45 minuter motsvarar i praktiken 13 eller 14 rakningar, och därmed kan man använda rakapparaten några veckor innan den måste laddas igen.

Rakapparaten laddas i den medföljande Clean & Charge-stationen, som även erbjuder en djupgående rengöring utan något manuellt arbete – man trycker helt enkelt på en knapp och sedan blir rakapparaten både rengjord, laddad och smord.

Fördelar med Braun Series 5 5090CC: 
 Nära rakning med tvärgående rörelser 
 Lyfter upp skäggstrån som ligger platt mot huden 
 Vridbart rakhuvud som kommer åt överallt 
 Flex Motion Tec minskar risken för hudirritation 
 Clean & Charge-stationen rengör, smörjer och laddar rakapparaten


Braun Series 5 5030s

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler 
✅ Testvinnare hos Råd & Rön 
✅ Toppbetyg hos Test.de

Braun Series 5 5030s

Tre olika expertpaneler från Danmark, Sverige respektive Tyskland har utfört tester av rakapparater, och alla tre har även granskat modellen Braun Series 5 5030s utifrån olika testpunkter.

Efter undersökningarna bedömer samtliga experter att det här är en ovanligt välfungerande rakapparat, och modellen får uteslutande toppbetyg. Hos både Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler utses modellen till och med till testvinnare.

ActiveLift-teknik

Det är den utmärkta rakningsupplevelsen som ligger bakom experternas lovord. Detta gäller särskilt den nära rakningen, vilken möjliggörs av den unika ActiveLift-tekniken med trippla skärhuvuden.

ActiveLift-tekniken går in och lyfter upp skäggstråna ända nere vid rötterna och skär snabbt av dem – även de strån som ligger platt mot huden, vilka är särskilt vanligt förekommande på halsen. Man behöver därmed färre drag, och färre drag innebär mindre hudirritation.

Flex Motion-teknik

En annan stor fördel med Braun Series 5 5030s, utöver den bra rakningen, är priset. Braun Series 5 5030s är nämligen en billig rakapparat, men priset är inte lägre på bekostnad av kvalitet eller teknik.

Modellen är nämligen utrustad med den intelligenta Flex Motion-tekniken som gör att rakapparaten anpassar sig efter huden och konturerna i ansiktet, vilket ger en närmare rakning. Huvudet på Braun Series 5 5030s har dessutom olika hålstorlekar, vilket gör att rakapparaten kan fånga upp ännu mer hår.

Sladdlös rakapparat

Eftersom att Braun Series 5 5030s är en sladdlös rakapparat ger den användaren en stor rörelsefrihet, och rakapparaten har en batteritid på 45 minuter. Detta är inte den längsta batteritiden på marknaden, men det är fortfarande tillräckligt för nästan 15 rakningar per laddning. Detta innebär att man bara behöver ladda rakapparaten ungefär varannan vecka.

Det tar ungefär en timma att ladda batteriet  fullt igen, och tack vare att Braun Series 5 5030s har en liten display som hela tiden indikerar batteristatus kan man enkelt hålla koll på batterinivån.

Fördelar med Braun Series 5 5030s: 
 Överkomligt pris 
 ActiveLift-funktionen lyfter även skäggstrån som ligger platt mot huden 
 Flex Motion-tekniken anpassar sig efter ansiktets konturer 
 Rakhuvud med hål i olika storlekar 
 Display som visar batterinivå


Guide: Så här får du en helt slät rakning med en elektrisk rakapparat

Många män föredrar att vara helt slätrakade till vardags, och för att lyckas med detta är det viktigt med en bra rakapparat och en bra rakteknik. Baserat på en artikel från Braun guidar vi dig här till hur du uppnår en riktigt nära rakning på bästa sätt.

1: Om du vill raka dig på torr hud bör du inte tvätta ansiktet precis innan. Ansiktet blir nämligen ofta något svullet efter tvätt.

2: Om du vill våtraka ansiktet kan raklödder eller -gel ge ett slätare resultat. Detta beror på att rakapparaten då glider lättare, vilket även är skonsammare för huden.

3: Om du inte har rakat dig på ett par dagar, till exempel under helgen, bör du börja med att trimma skäggstubben innan du rakar dig.

4: Håll i rakapparaten och sträck ut huden på känsliga områden. Detta gör att rakapparaten kommer åt bättre och du får en så nära rakning som möjligt.

5: Raka mot hårets växtriktning och håll rakapparaten i en rät vinkel mot huden. För att slippa hudirritation bör du om möjligt undvika att raka flera gånger på samma ställe.

6: Ett hårt tryck är inte lika med en närmare rakning. Håll istället ett lätt och jämnt tryck mot huden.

7: Rengör rakapparaten efter användning eller vid behov för att upprätthålla effektiviteten. Vissa rakapparater har även indikatorer för rengöring samt byte av rakhuvuden.

8: Välj rätt rakapparat: Vissa rakapparater är speciellt utformade för att ge en mycket nära rakning. Välj gärna en rakapparat som klarar av både skäggstrån som ligger platt och skäggstrån som växer i olika riktningar.


Slipp hudirritation i samband med rakning

Många män rakar sig varje dag, vilket snabbt kan börja irritera den tunna och känsliga huden i ansiktet. Ansiktet utsätts redan för lite av varje i vardagen, och därför kan rakningen lätt göra att huden blir röd eller öm – även om man inte har särskilt känslig hud.

Här beskriver vi vad du kan tänka på för att rakningen inte ska irritera huden. Vi baserar den här guiden på tips från två stora tillverkare av rakapparater, Braun och Philips.

Rakhyvel eller rakapparat:Vissa män använder en rakhyvel medan andra använder en elektrisk rakapparat. En rakhyvel kan lätt irritera huden eftersom att den tar bort ett litet hudlager vid varje rakning, vilket kan leda till både vanlig irritation och små skärsår från rakbladet. Därför är oftast en elektrisk rakapparat en bättre lösning.

Hitta rätt rakapparat:Välj en ordentlig rakapparat som jobbar med antingen små cirkulära rörelser eller lämna linjer och som man inte behöver trycka hårt mot huden. Cirkelrörelserna gör att skäggstråna avlägsnas utan att skärelementen kommer i direktkontakt med huden. Ta även reda på om rakapparaten är bra på att ta bort hår som ligger platt mot huden samt hår som växer i olika riktningar.

Skonsam rakapparat:Om din hud brukar bli irriterad vid rakning bör du välja en modell som har en inställning för känslig hud. En rakapparat med kylfunktion skyddar också huden.

Effektivitet:En rakapparat ska vara effektiv. På så vis slipper man dra flera gånger över samma ställe, vilket annars ger mer friktion och kontakt.

Våt- eller torrakning:Huruvida man föredrar att raka sig på torr eller våt hud är en smaksak. Raklödder eller -gel gör huden mjukare och mindre känslig för irritation, och fuktiga miljöer ger huden spänst och gör den smidigare. Därför kan våtrakning göra att huden inte blir lika irriterad, och om du har en vattentålig rakapparat kan du även gärna raka dig i duschen.

Trimma längre skägg först:Om du har längre skäggväxt i ansiktet bör du först trimma det med en trimmer för att inte behöva raka dig flera gånger på samma ställe.


Ordentlig hudvård minskar också risken för hudirritation

Både Philips och Braun förklarar även i artiklarna att en bra hudvård är viktig för att minska risken för att huden i ansiktet ska bli irriterad, och Philips kommer även med ett par andra tips i en annan artikel. Här går vi igenom de viktigaste punkterna:

Förbered huden för rakning: Det är viktigt att behandla och vårda huden innan rakning. Börja med att rengöra ansiktet med en skrubbkräm för att avlägsna döda hudceller och förebygga irritation.

Använd inte tvål vid rakningen: Tvål torkar ut huden och är inte tänkt att användas vid rakning.

Använd raklödder istället: Använd gärna raklödder eller -gel istället för tvål. Det är betydligt skonsammare.

 

Efter rakningen: Glöm inte heller att ta hand om huden efter rakningen. Tvätta försiktigt ansiktet med kallt vatten och undvik att gnugga huden torr.

Aftershave eller fuktighetskräm: Efter att du sköljt med vatten kan du använda en aftershave utan alkohol, eftersom alkohol kan irritera huden. Du kan även använda en fuktighetskräm om du föredrar det, och fuktighetskrämen har dessutom fördelen att den återfuktar huden.

Låt huden vila: En rakning sliter alltid på huden, och om huden är irriterad länge efteråt kan du försöka raka dig mer sällan. Skippa till exempel rakningen under helgen när det inte är nödvändigt.


Sköt om och rengör rakapparaten

En bra och regelbunden rengöring är ett bra sätt att bibehålla rakapparatens effektivitet och få den att hålla längre.

Enligt Braun är det viktigt att lära sig hur man rengör sin rakapparat ordentligt. Därför har de skapat den här korta guiden som visar hur man gör det på bästa sätt samt berättar vilka alternativ man har. Vissa rakapparater kan nämligen bara rengöras manuellt medan andra levereras med en rengöringsstation.

Rengöringsstation: Många moderna rakapparater levereras idag med en hel rengöringsstation, och på den behöver man bara trycka på en knapp för att starta ett automatiskt program som rengör rakapparaten. Vissa modeller har även en rengöringsstation som samtidigt smörjer och underhåller rakapparaten. Detta är det enklaste och mest hygieniska alternativet, och man slipper även det manuella arbetet.

Det är dock även bra att skölja rakapparaten under rinnande vatten efter varje rengöring för att hålla nere mängden hår.

Manuell rengöring: Om man inte har någon rengöringsstation är man tvungen att rengöra rakapparaten manuellt. Börja med att hälla ut håret, och eftersom att så gott som alla rakapparater idag tål vatten kan de sedan sköljas under vattenkranen. Tillsätt eventuellt lite flytande tvål.

Underhåll: Utöver rengöringen är även det övriga underhållet viktigt. Braun skriver att man efter ett och ett halvt år har rakat lika många skäggstrån som det finns grässtrån på en fotbollsplan, och därför ska man byta ut bladen eller skärelementen efter ungefär ett och ett halvt år för att upprätthålla en optimal effekt.


Hur ofta ska rakapparaten rengöras? 💦

Det engelska testmagasinet Which.co.uk skriver att man gärna ska rengöra sin rakapparat varje dag, men att det även beror på hur ofta man använder den och hur mycket skägget växer. I regel bör du dock minst rengöra rakapparaten efter var tredje användning, men du behöver då bara hälla ut håren och skölja maskinen under rinnande vatten.

Om din rakapparat inte har någon rengöringsstation bör du även göra en noggrannare rengöring en gång i månaden. Ta lös alla löstagbara delar och rengör dem noggrant med lite vatten. Låt sedan alla delar torka ordentligt innan du sätter ihop rakapparaten igen. Efter rengöringen rekommenderar Which.co.uk även att man droppar lite specialolja på bladen för att de ska hållas välsmorda. Oljan ingår oftast vid köp.


 FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Philips rakapparater är bäst i test?

Philips S5110/06 och Philips Serie 9 S9711/31

🤓 Hur har man testat rakapparaterna?

Rakapparaterna har bedömts baserat på deras ergonomi och användarvänlighet. Experterna har även provat hur bra apparaterna fungerar på torr och våt hud samt undersökt hur lätta de är att rengöra.

🤔 Hur ofta ska man underhålla sin rakapparat?

Vi rekommenderar att du tar bort allt hår från rakapparaten och sköljer både behållare och blad med varmt vatten efter varje användning. Utöver detta bör du ta isär rakapparaten en gång i månaden och skölja alla löstagbara delar i varmt vatten. Låt sedan alla delar torka ordentligt innan du sätter ihop maskinen igen.


Källor som använts i den här artikeln om Philips rakapparater

gifETM Testmagazin 🇩🇪

ETM Testmagazin är ett tyskt testmagasin som provar ett brett utbud av konsumentprodukter inom hushåll, teknik och fritid. Här har ETM Testmagazin provat rakapparaten Braun Series 5 5090CC i en granskning av åtta rakapparater. Om du vill läsa mer hittar du hela artikeln här.


M3.se 🇸🇪

M3.se är en svensk tekniktidning som publicerar både nyheter, guider, videor och tester inom ämnet teknik. Hemsidan riktar sig mot mycket teknikintresserade människor och går därför på djupet med även små detaljer. Här har M3.se provat rakapparaten Philips Series 7000 S7510/41. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Råd & Rön 🇸🇪

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön behandlar flera aspekter av det svenska konsumentlivet, och detta inkluderar även tester av olika konsumentprodukter. Här har Råd & Rön provat olika rakapparater.

Du kan läsa hela testet här. Observera dock att du antingen måste prenumerera eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se hela resultatet.


Stiftung Warentest / Test.de 🇩🇪

Stiftung Warentest är ett testmagasin från Tyskland som genomför granskningar av olika konsumentprodukter, och de finns även online på hemsidan Test.de. Här har Stiftung Warentest provat modellen Braun Series 5 5030s. Du hittar hela undersökningen på deras hemsida. Observera dock att det kostar 1,50 euro att komma åt artikeln.


Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om produkterna samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat Philips 9000-serien. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Which.co.uk 🇬🇧

Med över en halv miljon prenumeranter är Which Englands största konsumentmagasin. Deras vision är att vara konsumentens förlängda arm och hjälpa till i vardagen, vilket de gör genom att se till att konsumenterna får den bästa möjliga informationen om produkter innan de köper något. Which testar kontinuerligt ett stort urval av konsumentprodukter, och här handlar det om fem olika rakapparater.

Klicka på den här länken för att läsa mer om Braun Serie 9 9290cc Wet & Dry, och på den här länken om du vill läsa mer om Philips Serie 9 S9711/31.

Which.co.uk har även provat modellen Philips Aqua Touch AT890/20, som du kan läsa mer om här, samt Philips Aqua Touch S5420, som du kan läsa mer om här.

Slutligen har de brittiska experterna även provat rakapparaten Philips S9031, och den undersökningen kan du läsa mer om här.

Observera dock att du måste vara prenumerant för att få full tillgång till testresultaten.


Amazon.co.uk – användarrecensioner 🇬🇧

Vi har även tittat närmare på ett antal kundomdömen hos Amazon.co.uk för att ta reda på vad vanliga konsumenter tycker om en av rakapparaterna – nämligen modellen Philips Click & Style S738/17.


Andra relevanta tester

Utöver den här artikeln om Philips rakapparater kan du även hitta en mängd andra relevanta tester här på Konsumentmagasinet. Du kan till exempel läsa vårt allmänna test av rakapparater, där du hittar en komplett översikt över de modeller som klarar sig bäst i granskningar, oavsett märke. I artikeln går vi igenom många experttester, och baserat på åsikterna hos de olika testpanelerna ger vi dig en fullständig överblick över marknadens bästa modeller. I artikeln hittar du även prisjämförelser för de olika rakapparaterna, och därmed får du enkelt en överblick över vilka återförsäljare som är billigast online.

Du kan även läsa en artikel som fokuserar på Braun rakapparater, där vi samlar de modeller från Braun som får bäst betyg av experterna. I den artikeln från du, precis som i de andra artiklarna här på sidan, en enkel och lättöverskådlig överblick över marknadens bästa rakapparater från Braun, baserad på bedömningarna från olika testpaneler. Här finns givetvis även prisjämförelser för alla produkterna så att du lätt kan se vilka återförsäljare som är billigast.

När vi talar om hårklippning är det även värt att nämna att Konsumentmagasinet har tagit fram ett hårtrimmer test, och i den artikeln får du en överblick över marknadens bästa hårtrimmers. Artikeln ger dig en översikt över de hårtrimmers som har fått bäst betyg av experter i olika tidningar, magasin och tidskrifter, och du hittar givetvis även prisjämförelser för de olika modellerna.

När det gäller ansiktsbehåring är det även viktigt att du inte glömmer att trimma alla små skrymslen. Läs vårt nästrimmer bäst i test.

Slutligen vill vi även nämna vårt skäggtrimmer test. I den artikeln har Konsumentmagasinet samlat marknadens bästa skäggtrimmers baserat på betygen i diverse experttester från olika tidningar, tidskrifter och magasin. I artikeln hittar du även prisjämförelser för produkterna som ger dig en översikt över de bästa priserna online.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta