Hårtork Test 2020 – Hitta de bästa hårtorkarna – Bäst i test guide

0

Hårtorken är ett redskap som de flesta kvinnor använder med jämna mellanrum. Det kan dock vara svårt att hitta precis den hårtork som passar till ens behov, när det finns så många olika att välja mellan. De hårtorkar som finns på marknaden idag har olika funktioner. Det finns dessutom hårtorkar som lämpar sig bäst till en specifik hårtyp.

I denna artikel går vi igenom ett antal olika test och recensioner av hårtorkar, från olika erkända tidningar. Vi har bland annat gått igenom testresultat  från Femina.dk, och brittiska Independent och The Guardian.

Syftet med artikeln är att skapa en guide som hjälper dig att hitta den hårtork som passar bäst till dina behov och önskemål.

I denna artikel får du:

🔸 Överblick över de bästa hårtorkarna
🔸 Genomgång av vad experterna säger om de olika hårtorkarna
🔸 Goda råd för styling av håret med en hårtork
🔸 Vägledning till att få ut det mesta av din hårtork
🔸 Genomgång av de olika tester som vi har undersökt

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Björn Axen AC 2000

5 av 6 stjärnor hos Femina.dk

Bjorn Axen AC 2000

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
567,00 Kr. 0,00 Kr. 567,00 Kr. Läs mer
609,00 Kr. 0,00 Kr. 609,00 Kr. Läs mer
619,00 Kr. 0,00 Kr. 619,00 Kr. Läs mer
760,00 Kr. 0,00 Kr. 760,00 Kr. Läs mer

.
Den danska tidningen Femina har testat och recenserat hårtorken Björn Axen AC 2000 från OBH Nordica, och ger den 5 av 6 stjärnor. Femina har bland annat tittat närmare på dess funktionella design och dess funktioner.

Mycket bra kalluftsläge
Femina framhäver hårtorkens kalluftsläge, som är en funktion som håller vad den lovar. Denna funktion finns numera hos de flesta hårtorkar, men det varierar kraftigt hur kall luft som faktiskt blåses ut. Hos Björn Axen AC 2000 blåser kalluftsläget ut kall och kylig luft, vilket ger de bästa förutsättningarna för en bra avslutning på torkningen av håret. Värme och luft kan även ställas in på tre separata steg.

Låg vikt
Hårtorken får också positiva ord efter vägen för sin låga vikt. I motsats till andra hårtorkar väger den inte så mycket, vilket ger ett bra och behagligt grepp under hårtorkning. Motorn har en kraft på 2000 watt, vilket ger en kraftfull hårtorkning.

Utvalda fördelar med Björn Axen AC 200:
🔵 Riktigt bra kalluftsläge
🔵 Låg vikt
🔵 2000 watt
🔵 Bra pris

Du kan här se en frisörvideo där de använder hårtorken:

https://www.youtube.com/watch?v=z7TfrZB-ibc

Babyliss Pro Silence

Rekommenderas av expressen.se

Babyliss Pro Silence

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
695,00 Kr. 0,00 Kr. 695,00 Kr. Läs mer

.
Hårtorken Babyliss Pro Silence har också testats av tidningen Expressen, under deras skönhetssektion. Här är testpanelen eniga om att det är en hårtork som bjuder på en kraftig men tyst hårtorkning.

Expressen skriver bland annat att det är en hårtork som är otroligt tyst, vilket är väldigt trevligt under längre användning. Testpanelen lovordar den även för att ha en kraftfull motor på hela 2200 watt. Dessutom tycker de om hårtorkens många funktioner, som består av hela 6 inställningar.

Låg ljudnivå
Denna hårtork är utvecklad att vara extra tyst. Det är en stor fördel om du torkar ditt hår med en hårtork ofta, då du slipper högt buller direkt vid öronen vid användning av hårtorken Babyliss Pro Silence. Den har en maximal ljudnivå på 81,8 dB.

Många funktioner
De flesta hårtorkar har bara 3 hastigheter. Denna hårtork från Babyliss har ända upp till 6 hastigheter. Det finns därför bra möjligheter att få håret torkat optimalt och snabbt. Hårtorken har även en kraft på 2200 watt. Priset ligger på en medel till låg nivå.

Utvalda fördelar med Babyliss Pro Silence:
🔵 Låg ljudnivå
🔵 2200 watt
🔵 6 hastigheter
🔵 Bra pris


GHD Air

6 av 6 stjärnor hos femina.dk
10 av 10 poäng hos The Hair Room

 GHD Air haartoerrer

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 599,00 Kr. 0,00 Kr. 1 599,00 Kr. Läs mer

.
Den danska livsstilstidningen Femina och den brittiska hårsalongen The Hair Room är båda eniga om att hårtorken GHD Air är ett riktigt bra redskap. Särskilt dess kraft framhävs av båda recensenterna.

Femina framhäver bland annat att hårtorken har en professionell salongstyrka för privat bruk. Dess kraftfulla motor, och dess jon-teknik framhålls som ytterst bra till frissigt hår av testpanelen. The Hair Room skriver att GHD Air är en hårtork som kan hålla i många år, och som kommer att ge dig en effektiv hårtorkning varje gång du använder den.

Snabb hårtorkning
Den snabba och kraftfulla AC-motorn i hårtorken GHD Air får goda ord efter vägen. Med denna modell torkas ditt hår snabbt och effektivt. Den har även en jon-teknik, som minskar friss och låter ditt hår förbli mjukt. Även om motorn har en kraft på hela 2100 watt, så är hårtorken ändå relativt tyst, skriver testpanelen.

Elegant design
Hårtorkens design får också beröm. GHD är generellt bra på att göra produkter som utstrålar lyx och kvalitet. Detta är även tillfället här. Hårtorken får dock lite kritik för sitt opraktiska grepp och sin vikt. Trots kritikpunkterna ger Femina hårtorken 6 av 6 stjärnor, och The Hair Room ger den 10 av 10 i betyg. Detta är alltså en kvalitetshårtork, som ger dig en snabb hårtorkning. Priset ligger i den dyrare änden, men i gengäld får du en hårtork av professionell kvalitet för pengarna.

Löstagbart filter
I stort sett alla hårtorkar är försedda med ett filter på baksidan, som ska samla upp ludd och dammpartiklar. Detta filter har du möjlighet att ta lös och rengöra på denna modell, vilket bidrar till att förlänga dess livslängd.

Utvalda fördelar med GHD Air:
🔵 Kraftig AC-motor, som ger en snabb hårtorkning
🔵 Kommer med två munstycken i olika storlekar
🔵 Låg ljudnivå trots kraftig motor
🔵 Elegant design

Här kan du se en presentationsvideo av GHD Air, gjord av tillverkaren:

https://www.youtube.com/watch?v=PyXhjHzxuG4

GHD Aura

Rekommenderas av independent.co.uk
Rekommenderas av cosmopolitan.com
Vinnare av Best in Beauty Awards

GHD Aura

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

.
Tidningen Independent, tidningen Cosmopolitan, och nättidningen Beautyheaven är alla eniga om att hårtorken GHD Aura är en kvalitetshårtork med användbara och innovativa funktioner. Särskilt hårtorkens stylingmöjligheter lovordas av recensenterna.

Independent skriver bland annat att en av de saker som får dem att rekommendera denna modell, är att den torkar håret på “rekordtid”. Testpanelen berömmer den även för dess fokuserade luftström, som ger en exakt och koncentrerad torkning. Dess eleganta design och bra användarvänlighet får också fina ord på vägen av testpanelen.

Innovativa funktioner
GHD Aura är utrustad med en innovativ funktion som kallas Laminair-teknik. Det är en funktion som levererar en koncentrerad och icke-turbulent stylingkontroll, som garanterar dig ett snyggt och glansigt resultat. Hårtorken är också utrustad med en teknik som kallas Cool-Wall, som ger en behaglig avslutning på hårtorkningen.

Perfekt till frissigt hår
Om du har en tendens till frissigt och bångstyrigt hår, kan GHD Aura bidra till att avhjälpa detta problem. Det följer med ett specialdesignat munstycke till hårtorken som ger dig goda förutsättningar för en koncentrerad hårtorkning och stylingmöjligheter, vilket också får beröm av de olika testpanelerna, som har haft denna hårtork på prov.

Utvalda fördelar med GHD Aura:
🔵 Koncentrerad hårtorkning
🔵 Elegant design
🔵 Köldinställing
🔵 Innovativa funktioner

Här kan du se en video som tillverkaren har gjort om GHD Aura:

https://www.youtube.com/watch?v=PyXhjHzxuG4

Parlux Advance

✅ Toppbetyg hos theguardian.com
✅ Rekommenderas av independent.co.uk

Parlux Advance

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 226,00 Kr. 0,00 Kr. 1 226,00 Kr. Läs mer

.
Hårtorken från Parlux har testats och recenserats av den brittiska tidningen The Guardian, och den brittiska tidningen Independent. De är båda eniga om att Parlux Advance är en hårtork som erbjuder ett resultat värdig en salong.

The Guardian skriver bland annat att Parlux Advance är en av de lättaste hårtorkarna på marknaden, vilket ger en mycket bra användarvänlighet. Även Independent lovordar hårtorken för dess lätta vikt, och dess låga ljudnivå. Testpanelen framhäver också dess kraftfulla motor på hela 2200 watt, som ger en effektiv hårtorkning.

Ergonomisk design
Hårtorkens handtag är designat i en ergonomisk design, som gör den lättare att använda under en längre tid. Det är en fördel om du har långt och tjockt hår. Det är en hårtork som är utvecklad för att ge dig en bekväm och effektiv upplevelse. Hårtorken har en vikt på 420 gram, vilket gör den till en av de lättaste salonghårtorkar på marknaden. Förutom dess användarvänliga design är hårtorken utvecklad för att kunna tåla en salongs hårda och konstanta arbete. Det kommer även med en garanti från PARLUX, som utlovar 2000 timmars hårtorkning.

Många funktioner
Denna hårtork har fått en positiv respons från recensenterna för dess funktioner. Hårtorken har 4 olika inställningar: Medium och max hastighet, samt medium och max värme. Dessutom finns ett kalluftsläge, som är bra att använda sist i hårtorkningen, då det ger håret glans. Parlux Advance kommer även med en antistatisk funktion som kallas Ionic and Ceramic Teknologi, som minskar statisk elektricitet i håret.

Utvalda fördelar med Parlux Advance:
🔵Ergonomisk design
🔵Hårtorken har 2200 watt
🔵3 meter lång sladd
🔵Har en låg vikt på 420 gram

Du kan se en video från Parlux här, där de presenterar sin hårtork: 

https://www.youtube.com/watch?v=pP4Jb68A_Lw&t=26s

Så torkar du ditt hår på bästa sätt

Det bästa kommer alltid att vara att torka håret utan att använda några hjälpmedel. Men ibland ger inte morgonrushen håret tid till att torka av sig själv. I dag finns det lyckligtvis många effektiva och skonsamma hårtorkar, som kan hjälpa dig.

Den varma luften från hårtorken kan torka ut håret. Därför är det en bra idé att applicera ett skyddande lager på håret innan du påbörjar hårtorkningen. I dag finns det en massa bra produkter, som både skyddar mot värme och vårdar håret samtidigt. Torka håret med full styrka och medium värme för att skydda håret mest möjligt. Schwarzkopf har tagit fram en guide till hur du torkar ditt hår på rätt sätt. Läs guiden här.


Tips för en snabbare hårtorkning

En vanlig hårtorkning kan ofta vara en långsam process, särskilt om du har långt och tjockt hår. Många vill dock gärna styla håret på morgonen, så att man kan känna sig glad och tillfreds under dagen. Om du har bråttom på morgonen, men fortfarande vill ha en snygg frisyr, kan du med fördel läsa danska Costume’s guide till hur du torkar håret snabbt och effektivt, så att du även får tid till att styla det. Denna guide kan du läsa här.

Börja med varm luft och avsluta med kall luft

De flesta kvinnor vill ha ett friskt, starkt, och glansigt hår, även om om morgonrushen tar över. Detta kan en hårtork hjälpa till med, om man bara vet om hur man använder den korrekt. En hårtork kan förutom att torka håret snabbt, även vara ett redskap för att styla håret. Hårtorken kan bland annat ge håret volym, glans, och fall. Läs mer hos danska Avisen, och få reda på hur du använder din hårtork optimalt.


3 goda råd för hårtorkning

Baserat på en artikel från Expressen Hälsoliv kommer vi här med 3 goda råd för en korrekt hårtorkning.

1) Använd värmeskyddande produkter

Gör det till en vana att spraya en värmeskyddande produkt i håret innan hårtorkning. Påför det överallt så att hela håret är skyddat mot värmen från hårtorken. Dessa värmeskyddande produkter finns i olika former och typer. Det handlar bara om att hitta den produkt som passar bäst till din hårtyp.

2) Använd de medföljande tillbehören

När man köper en hårtork följer det för det mesta med några olika munstycken. Dessa munstycken bidrar till att koncentrera värmen och hjälper dig att styla håret som du vill. Använd därför alltid munstyckena som passar till dig, så att du kan torka och styla ditt hår snabbt och effektivt.

3) Torka inte hela håret på en gång

Beroende på tjocklek och längd på håret är det olika från person till person hur lång tid en hårtorkning tar. Ofta kan man ha en tendens att torka hela håret på en gång, för att man har bråttom ut. Detta är dock inte nödvändigtvis den snabbaste metoden. Du kan med fördel dela upp håret i 4 sektioner, för att därefter torka håret en sektion åt gången. Denna metod är både snabbare och mer skonsam mot ditt hår.


Torka håret som en professionell frisör

haartoerrer
Den norska livsstilstidningen KK har tagit fram en guide som ger dig några tips till att torka håret mer effektivt, och som samtidigt ger håret ett snyggt resultat. Här nedan ger vi dig en kort sammanfattning av denna guide.

Utrustningen:
KK rekommenderar en hårtork med 1500 watt eller mer. Hårtorkningen ska helst gå snabbt, så ju mer kraft desto bättre. KK rekommenderar dessutom att man ska vara uppmärksam på hur mycket hårtorken väger, när man ska investera i en, då en tung hårtork kan vara obekväm för leder och muskler vid längre torkning. De rekommenderar även att man ska se om sladden på hårtorken har en optimal längd för ens behov, samt om hårtorken kommer med de munstycken man har behov av. Rengöring med jämna mellanrum är viktigt att prioritera, då det förlänger produktens livslängd.

Produkter:
Innan hårtorkningen rekommenderas det av KK att man använder ett bra och fuktgivande balsam. Detta gör håret mer medgörligt när det ska torkas. En bra hårolja i topparna rekommenderas också, då det ger glans och fukt. Dock framhäver KK att påförande av en värmeskyddande produkt innan torkning är avgörande för att bevara hårets glans och hälsa. Om man vill ha mer textur i håret, kan en saltvattenspray innan torkning också användas.

Tekniken:
Innan du börjar med hårtorken är det en bra idé att torka igenom håret med en handduk. Applicera en värmeskyddande produkt, och dela därefter upp håret i sektioner. Torka en sektion åt gången, och torka alltid mot längden av håret. Undvik att torka med direkt värme in mot hårbotten, då det kan leda till irritationer. Torka håret på medelvärme, då det ger det mest naturliga utseendet. Avsluta torkningen med kall luft, och applicera sist ett serum eller en olja, som återfuktar håret och får små hårstrån att lägga sig.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilken hårtork är bäst i test?

GHD Air och GHD Aura

🤓 Hur har man testat hårtorkarna?

Hårtorkarna har framförallt bedömts baserat på deras funktionalitet och användbarhet. Experterna har dock även granskat deras användarvänlighet, inställningar och pris.

🤔 Skadas håret av hårtorkar, plattänger och locktänger?

Det korta svaret på den frågan är ja. När du använder någon av dessa produkter utsätter du håret för hög värme, vilket sliter på hårets yttre skyddande lager. Håret kan därför klyvas och i slutändan bli torrt och livlöst. För att motverka detta rekommenderar vi att du använder en värmeskyddande produkt samt tvättar håret med ett återfuktande schampo.


Hårtork Test – Dessa källor har vi använt:

gif

Den danska livsstilstidningen Femina 🇩🇰
Tidningen Femina kommer med nyheter, recensioner, recept, och artiklar inom hälsa, mode och skönhet. Det är en erkänd dansk tidning, som primärt riktar sig mot de danska kvinnorna. Femina har testat 3 olika hårtorkar, som alla har varit med i denna artikel. Du kan läsa mer om dem här.

Den brittiska bloggen The Hair Room 🇬🇧
The Hair Room är ursprungligen en brittisk frisörsalong, som har existerat sedan 1993. Förutom att vara en aktiv frisörsalong, testar och recenserar The Hair Room även olika hårprodukter och redskap, som de skriver om på sin hemsida. Du kan läsa hela deras recension av hårtorken GHD Air här.

Den brittiska tidningen The Guardian 🇬🇧
The Guardian är en brittisk nyhetstidning, som skriver om de senaste nyheterna, sport, utrikes, affärer, debatter och mycket mer. De skriver bland annat också om konsumentämnen och recensioner. The Guardian har skrivit en artikel om hårtorken Parlux Advance. Denna artikel kan du läsa här.

Den brittiska tidningen Independent 🇬🇧
Tidningen Independent är en av de största i England. Här skriver de bland annat om politik, utrikes, sport, och aktuella nyheter. De skriver också artiklar som riktar sig mot konsumenter, och här har de bland annat skrivit en artikel om de 12 bästa hårtorkarna. I denna artikel kan du bland annat hitta test av Parlux Advance och GHD Aura. Läs hela artikeln här.

Den australiska nättidningen Beautyheaven 🇦🇺
Beautyheaven är en australisk online-plattform som erbjuder nyheter och recensioner inom skönhet och livsstil. Plattformen kommer med artiklar inom make-up, hygienprodukter, hår och livsstil. De har även en av Australiens mest omfattande databaser av recensioner inom skönhet och livsstil. Här har vi hittat ett test med tillhörande recension av hårtorken GHD Aura. Detta test kan du läsa här.

Den svenska tidningen Expressen 🇸🇪
Expressen är en svensk tidning som läses av över 1 miljon människor om dagen. Det är en tidning som kommer med nyheter från Sverige och utland. De har även olika sektioner som riktar sig mot olika målgrupper. De har bland annat en skönhetssektion, som de kallar Hälsoliv , där de ger ut artiklar inom hälsa, skönhet och välbefinnande. De har testat hårtorken Björn Axen AC 2000, och GHD Arctic Gold Hair Dryer. Dessa test kan du läsa här.

Den amerikanska tidningen Cosmopolitan 🇺🇸
Tidningen Cosmopolitan riktar sig mot kvinnor över hela världen. Tidningen kan köpas i fysisk form i över 110 olika länder, och har existerat sedan 1965. Cosmopolitan skriver artiklar inom hälsa, skönhet, förhållanden, livsstil, och mycket mer. Tidningen har testat hårtorken GHD Aura, och du kan läsa hela artikeln här.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse