Frysbox (Bäst i test) – Guide till bästa frysboxarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test guide 2023: Sortimentet av frysboxar är stort, och det kan vara svårt att välja rätt modell. Nedanför har Konsumentmagasinet samlat ett antal av de bästa och mest prisvärda modellerna på marknaden just nu, så att du lättare kan hitta den frys som passar just dig och ditt hushåll.

I denna artikeln får du:
🔸 Genomgång av de bästa och mest testvinnande frysboxarna
🔸 Vad betyder placeringen av frysen för din elräkning
🔸 Översikt över de test vi har granskat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Whirlpool WHS10212 – kompakt frysbox

Bästa frysbox i budgetklassen

4.6 Elgiganten.se
✅ 4.7 Google Shopping

 


Den största fördelen med denna produkt är att den är utrustad med en larmvarning om temperaturen når -8 grader. Detta är en energisnål frysbox med låg klimatpåverkan som håller din mat djupfryst och fräsch under lång tid.

 • FastFreeze-funktion
 • Larmvarning om temperaturen når -8 ºC
 • Kompakt storlek

Recension: En detaljerad recension av Whirlpool WHS10212

Design Space
Den här frysen är utrustad med funktionen Design Space+, som hjälper dig att förvara mat mer effektivt och med mindre plats. Med sin effektiva och lätta design är frysboxen lätt att flytta och transportera var du än behöver den. Med en vikt på endast 21,1 kg är detta en av de lättaste frysboxarna på marknaden. Trots att den har en mindre förvaringskapacitet (90 liter) än de flesta större frysar på marknaden har den en kompakt storlek och användbara funktioner som särskiljer den från konkurrenterna i sin prisklass. Den har en FastFreeze-funktion som snabbt kan frysa in mat, samt en larmvarning om temperaturen av någon anledning skulle nå -8 ºC. På så sätt behöver du inte oroa dig för att temperaturen ska fluktuera och din mat skadas.

Den dagliga frysningskapaciteten är 9 kilo, och ljudnivån ligger på endast 41 dB vilket gör denna frysbox till ett tyst val för ditt hem. Den klarar dessutom temperaturer på mellan 10 och 43 grader, vilket innebär att den enkelt kan placeras i ett isolerat utomhusskjul. 

Låg energiförbrukning
Energiförbrukningen hos Whirlpool WHS10212 är dessutom betydligt lägre än hos andra frysboxar på marknaden, vilket gör detta till ett bra alternativ för dig som vill spara på elräkningen. Den årliga energiförbrukningen ligger på 171 kWh/år medan vissa frysar drar så mycket som 244 kWh/år. 

Vad säger användare och experter om Whirlpool WHS10212?

Whirlpool WHS10212 frysbox har testats av användare och fått 4,5 av 5 stjärnor baserat på Googles ackumulering av användarrecensioner. Frysen hyllas för sin väldesignade insida, samt sitt effektiva kylsystem som håller maten fryst under en jämn temperatur. Användarna uppskattar även frysens lättanvända kontroller och dess övergripande hållbarhet.  

Fördelar

 • Låg energiförbrukning
 • Håller god temperatur
 • Lätt att hantera och flytta
 • Låg vikt
 • Bra förhållande mellan pris och kapacitet
Nackdelar

 • Saknar belysning invändigt
 • Endast en korg

Konsumentmagasinets bedömning
Den här Whirlpool-modellen har ett bra förhållande mellan pris och kapacitet, och är lätt att flytta runt samtidigt som den håller en jämn temperatur. Den har dock endast en korg och saknar belysning invändigt, vilket kan vara en nackdel för vissa användare, men tack vare Design Space+ och FastFreeze-funktionen används utrymmet inuti på bästa sätt. Överlag är detta en mycket kompakt och kostnadseffektiv frysbox som utgör en klok och långsiktig investering.

Specifikationer:
Volym: 90L
Frysningskapacitet per dag: 9 kg
Energiförbrukning: Konsumtion: 171 kWh/år
Ljudnivå: 41 dB
Mått (HxBxD): 86×52.7×56.9cm
Vikt: 21,1 kg
Energiklass: F

Läs även: Frys (Bäst i test)


Blomberg FRM1922N

Bästa frysbox enligt konsumenter

✅ Populär bland konsumenterna

Blomberg FRM1922N

 

.

.
Modellen Blomberg FRM1922N har inte varit med i något officiellt experttest, här handlar det istället om en frysbox som är mycket omtyckt av konsumenterna. Konsumenterna använder modellen dagligen och vet således hur modellen fungerar. Den främsta av Blomberg FRM1922N egenskaper som konsumenterna tar upp är den låga ljudnivån och att frysboxen kan stå i svalare utrymmen.

En mindre frysbox med bra inredning
Blomberg FRM1922N är fördelaktig för de konsumenter som vill ha mer plats än vad en vanlig fyrs eller den kombinerade kylen och frysen kan erbjuda, men som samtidigt inte vill ha en allt för stor frysbox. Blomberg FRM1922N har en kapacitet på 104 liter, vilket ligger på den nedre skalan för frysboxvolymer. I gengäld är frysen bra inredd så att man lätt kan använda utrymmet optimalt. Här handlar det också om en smal frysbox som är förhållandevis lätt att placera i olika utrymmen.

Kan placeras i förrådet
Olika frysar har olika klimatklasser som avgör vilken yttre temperatur som modellerna klarar av. Många frysboxar kan inte placeras i utrymmen där temperaturen kan bli lite låg, till exempel i ett garage eller ett förråd, men det Blomberg FRM1922N. Det är en stor fördel anser konsumenterna eftersom frysboxen inte nödvändigtvis måste placeras i ett grovkök eller liknande. Blomberg FRM1922N klara nämligen av en placering i utrymmen där temperaturen kan bli så mycket som 15 grader kallt.

Fördelar

 • Mindre och smal frysbox
 • Låg ljudnivå
 • Klarar en placering ner till minus 15 grader.
Nackdelar

 • Energiklass F

Specifikationer:

 • Energiklass F
 • 104 liter kapacitet
 • Ljudniveå: 39 dB
 • Fungerar i temperatur: -15 – 32 grader celsius

Cylinda FB 1300 Vit – stor modell med LowFrost-funktion

Bästa frysbox med stor kapacitet


Den här frysboxen är perfekt för dig som enkelt vill förvara större mängder mat, främst på grund av LowFrost-systemet som gör frysboxen lätt att avfrosta. Du kan snabbt plocka fram alla ingredienser till din favoritmåltid tack vare den här funktionen. Tack vare dess rymliga design på insidan kan familjer med många personer få stor användning av den här modellen året om.

 • LowFrost-system för enkel avfrostning
 • Starkt LED-ljus
 • Frysningskapacitet på 15 kg/dag

Recension: En detaljerad recension av Cylinda FB 1300 Vit

Cylinda FB 1300 är en högkvalitativ frysbox som uppfyller alla behov. Den har en stor användbar volym på 298 liter, vilket är mer än tillräckligt för att förvara all din mat. Tack vare ett starkt LED-ljus går det enkelt att se vad som finns inuti. Den här modellen kan fungera i omgivningstemperaturer ner till -15 °C, och det är därför bäst att placera den inomhus under torra förhållanden. Detta är viktigt för att se till att den fungerar korrekt och att din mat förblir fryst och fräsch. 

Frysboxen har dessutom två praktiska trådkorgar, vilket gör det enkelt att organisera din mat under förvaring. Vid eventuella felfunktioner får du en varningssignal, så att du snabbt kan åtgärda problemet. Frysboxen har också justerbara fötter, vilket gör att du kan anpassa den efter dina behov.

Oavsett om du behöver placera den på ett hårt underlag eller en matta kommer de justerbara fötterna att se till att den är stabil och säker. Slutligen är frysen utrustad med effektiv värmeavgivning tack vare bakkondensatorn. Bakkondensatorn hjälper till att snabbt avleda värmen, vilket förhindrar att din frys överhettas. Detta är en viktig funktion, särskilt om du planerar att förvara större mängder mat i din frys.

Fördelar

 • Två praktiska trådkorgar
 • Varningssignal vid funktionsfel
 • Effektiv värmeavgivning tack vare bakkondensatorn
 • Justerbara fötter
Nackdelar

 • Vissa personer uppgav att den har ett kallt yttre hölje

Konsumentmagasinets bedömning

Cylinda frysbox är en modell för dig som söker en frysbox med stor lagringskapacitet. Den har ett låsbart lock, vilket är ett plus, samt en rymlig interiör. Vissa har dock nämnt att det yttre höljet är kallt vid beröring, vilket vi inte tycker är så viktigt jämfört med allt annat som du får med denna modell.

Specifikationer:
Volym: 298L
Frysningskapacitet per dag: 15 kg
Energiförbrukning: 272 kWh/år
Ljudnivå: 43 dB
Mått (HxBxD): 86x110x150cm
Vikt: 44,5 kg
Energiklass: F


Vilken typ av frys ska jag välja?

Alla hushåll har användning av en frys för att kunna frysa ner mat som ska användas vid senare tillfällen. Några matvaror måste alltid förvaras i frysen, men att även kunna frysa ner annan mat är både smart och många gånger mer ekonomiskt. Ta till exempel de tillfällen när man har gjort ett storkok som man fryser in som matlådor för att ta upp vid ett senare tillfälle.

Det finns generellt sett tre olika lösningar med en frysbox, den kombinerade kylen och frysen, frysboxen och en frysskåpet.

det kombinerede køle-fryseskabDen kombinerade kylen och frysen

Den kombinerade kylen och frysen är en bra lösning om man inte har så mycket plats i hemmet eller om man inte är så många i hushållet. En kombinerad kyl och frys är en vitvara som ofta har en frys underst och kylskåpet överst. Ofta är frysen utrustad med ett frysfack där maten kan förvaras.

Nackdelen är att det inte finns särskilt mycket plats för att frysa in matvaror i en kombinerad kyl och frys. Kylskåpet är heller inte lika stort som ett standardkylsskåp.

Om du vill titta närmare på kombinerade kyl och frysskåp, kan du läsa kyl- och -frysskåps test. Här är hittar du en guide till de bästa modellerna som finns på marknaden.

Electrolux EC2231AOWFrysboxarna

Whiteaway.com uppger att många anser att frysboxen är lite gammalmodig men en frysbox har faktiskt många fördelar.

Frysboxen är ett särskilt bra val om man vill ha en frys med största möjliga kapacitet. De allra största frysboxarna kan nämligen rymma upp till 600 liter, i jämförelse med de största frysskåpen som bara har en kapacitet på ungefär 400 liter.

Man kan även kunna utnyttja platsen ordentligt i en frysbox eftersom hyllorna är flexibla och man kan välja mellan att flytta runt dem så de passar ens behov, eller ta bort dem helt. Det innebär även att frysboxen är perfekt för större matvaror med ojämna kanter. Som en extra bonus är frysboxar riktigt bra på att hålla kylan, ofta mycket bättre än frysskåp, om det skulle bli strömavbrott.

En nackdel med frysboxen är att en stor modell som är mer eller mindre full av matvaror kan bli en aning svår att överblicka innehållet i. I det fallet är frysskåpet lättare att organisera upp innehållet i. Man behöver också ha en del plats hemma eftersom en frysbox fyller en del. En frysbox får knappast plats i köket så man behöver ha till exempel ett grovkök att ställa den i.

Fryseskabet som alternativ til kummefryserFrysskåpet

Whiteaway.com skriver att man i regel kan få frysskåpet som en fristående vitvara eller som en integrerad modell, allt beroende på hur köket ser ut.

Ett frysskåp har fördelen att det inte tar så mycket plats jämfört med frysbox, och med sin höga och stilrena design är ett frysskåp förhållandevis lätt att placera. Av den anledningen är frysskåpet perfekt för till exempel lägenheter där man inte har så mycket plats.

Ett frysskåp har också fördelen att det är lätt att skapa en struktur och få en överblick av matvarorna. Modellerna är ofta utrustade med lådor som ger en bra och lättöverskådlig indelning så att man inte behöver leta igenom hela frysen för att hitta det man letar efter.

I motsats till frysboxen kan frysskåpet lätt placeras i köket och det betyder också att man har frysvaror nära till hands under matlagningen.

Ett minus med frysskåpet i förhållande till frysboxen är att det inte har lika stor volym.

Om du vill läsa mer om frysskåp kan du med fördel läsa Konsumentmagasinets frysskåps test om ämnet.


Det här bör du veta, innan du köper en frys💡

Det är många fördelar med en frysbox, om man behöver ytterligare fredsmöjligheter, men innan man köper en finns det några saker som kan vara bra att känna till och överväga.

Har jag plats för frysboxen?

Whiteaway.com skriver att man ska börja med att tänka igenom om det finns tillräckligt med plats i hemmet, en frysbox får nämligen knappast plats i köket. Därför måste man ha ett annat utrymme att ställa frysboxen i, till exempel i ett grovkök, källare, eller kanske ett förråd eller garage, om de är ordentligt isolerade.

Var kan jag placera frysboxen?

Om du överväger att placera frysboxen i ett förråd eller i ett garage, ska man ta med den så kallade klimatklassen i beräkningen. Olika frysboxar har olika klimatklasser och klimatklassen anger i vilken temperatur frysboxen rent fysiskt kan placeras.

På varje enskild frysbox står det alltså angivet ett temperaturspann, till exempel 16–32, vilket är den temperatur där frysen fungerar optimalt. I exemplet med 16–32 ska frysboxen alltså placeras på ett ställe där temperaturen håller sig mellan 16 och 32 grader.

I ett kyligt klimat som Sveriges kan särskilt den nedre temperaturen vara ett problem om man vill till exempel vill ställa frysen i ett förråd. I ett utomhusförråd kan det vara svårt att hålla minimumtemperaturen på 16 grader hela året runt. Så antingen får man ställa frysboxen på ett annat ställe eller välja en klimatklass som har en lägre minimumtemperatur.

Lägg även märke till att man bör placera frysboxen på ett svalare ställe (dock inte för kallt i förhållande till klimatklassen) med hänsyn till energiförbrukningen. Whiteaway.com uppger att man sparar in mellan 2 och 5 % av frysens energiförbrukning för varje grad som rumstemperaturen sänks.

Hur stor frysbox bör jag välja?

En av frysboxarnas största fördelar är den stora kapaciteten och detta är ofta anledningen till att man överväger att köpa en frysbox. Om fryser in mycket matvaror är det en bra idé att köpa en modell som är lite större än vad man först kanske hade tänkt. En överfyll frys kan nämligen påverka energiförbrukningen och matens hållbarhet negativt. Därför kan man med fördel välja en modell som är minst 50 liter större än den modell man annars skulle ha valt.

Å andra sidan ska man inte bara köpa en stor frysbox för att vara på säker på att ha tillräckligt med plats. Man bör tänka efter hur stor frysbox man verkligen behöver för en stor modell drar mer ström än en mindre.

Frysboxarna finns i många olika storlekar och kan ha en kapacitet på från cirka 50 liter och upp till 600 liter.

Frysen förbrukar el hela året ♻

En frys är igång varje dag året runt så därför går det inte att komma ifrån att den använder mycket ström. Av den anledningen är det särskilt viktigt att köpa en frys som har en bra energiklass. Leta gärna efter en modell med märkningen A+ eller bättre.

En frys låter också

En frys som är igång låter, men modellernas ljudnivå varierar något. Om frysboxen ska stå i närheten av en plats i bostaden där man spenderar mycket tid, kan det vara nödvändigt att överväga att välja en modell som har låg ljudnivå. Om modellen däremot ska ställas i exempelvis garaget, är ljudnivån mindre väsentlig.

Hur mycket kan frysen frysa ner?

Whiteaway.com anser att man även ska vara observant på frysarnas stjärnmärkning. Alla frysar märks nämligen med en speciell stjärnmärkning som anger hur effektiv frysen är när det kommer till nedfrysning.

Frysarna märks med 1–4 stjärnor efter effektivitet och om man vill kunna frysa in matvaror under en längre tid, längre än en månad, ska man alltid titta på modeller med fyra stjärnor.

Det betyder stjärnorna:

⭐Frys med 1 stjärna: Den här frysen är avsedd för korrtidsfrysning – 3–4 dagar. Modeller med en stjärna kan hålla en temperatur på ner till minus 6 grader.

⭐⭐Frys med 2 stjärnor:Den här frysen är avsedd för korrtidsfrysning – 1–2 veckor. Modeller med två stjärnor kan hålla en temperatur på ner till minus 12 grader.

⭐⭐⭐Frys med 3 stjärnor:Den här frysen är avsedd för lite längre nedfrysning – 1 månad eller mer. Modeller med tre stjärnor kan hålla en temperatur på ner till minus 18 grader.

⭐⭐⭐⭐Frys med 4 stjärnor: Den här frysen är avsedd för korrtidsfrysning. Modeller med fyra stjärnor kan hålla en temperatur på ner till minus 18 grader, eller kallare.

Varierande infrysningskapacitet

Lägg dessutom märke till att om man vill frysa in matvaror, det vill säga frysa ner matvaror som inte redan är frusna, till exempel överbliven middagsmat, krävs det en frys med fyra stjärnor.

Varor som redan är frusna, till exempel frysvaror från matbutiken som glass eller grönsaker, blir i jämförelse inte infrusna.

Om en frys har fyra stjärnor och kan frysa in matvaror anges det även hur hög infrysningskapacitet modellen har, det vill säga hur många kilo modellen klarar av att frysa ner per dygn.

Man bör vara särskilt uppmärksam på att infrysningskapaciteten, om man vill frysa in en större mängd på samma tid, till exempel om man har jagat och fällt ett villebråd, så kräver det en frys med hög infrysningskapacitet.

Några frysar är även utrustade md en snabbnedfrysnings-funktion som man kan aktivera om de färska matvarorna ska frysas ner snabbt.

Välj en frys som är självavfrostande

Ju större frys desto mer arbete med avfrostning. En stor frysbox kräver en stor arbetsinsats när det är dags att frosta av frysen och av den anledningen kan man med fördel överväga att köpa en modell som antingen har LowFrost- eller NoFrost-funktion.

En frys med NoFrost frostar av sig själv med hjälp av en automatisk avfrostnings-funktion som fungerar genom att frysens avdunstning regelbundet värms upp. Det gör att frosten smälter och försvinner av sig självt. En frys med NoFrost kräver därför inget manuellt avfrostningsarbete.

En frys med LowFrost innebär fortfarande manuellt arbete men LowFrost ser till att det bildas mindre frost i själva frysen. Det betyder i praktiken att man inte behöver frosta av frysen så ofta. Med en frys som har LowFrost behöver man alltså bara frosta av frysen en gång om året istället för de normala 3–5 gångerna.


Vad innebär frysboxens placering för din elräkning?

En faktor som kan ha stor betydelse för din elräkning, är var du placerar din frysbox. Många väljer att ställa sin frysbox i exempelvis ett skjul, eller ett garage, där det ofta är svalt. Detta kan dock få stor inverkan på din elräkning och kosta dig upp till 1000 kr mer per år, än om frysen var placerad mer fördelaktigt.

Att placera din frysbox kyligt kan vara en dyr lösning, då frysarna är gjorda att fungera i en temperatur över 16°C. Frysboxens kompressor fungerar helt enkelt inte optimalt om rumstemperaturen är för låg, och kommer därför att förbruka mer energi, och i värsta fall förstöras, då den måste arbeta mycket hårdare för att hålla rätt tryck. Även om en frys är kall på insidan, tål inte mekaniken som driver frysen kyla.

Står din frys för kallt, kan oljan i frysens kompressor bli så tjock att den inte smörjer kompressorn, som den annars ska göra. Det betyder att kolvringen i kompressorn inte blir smord, och därför slits. Sker detta så riskerar man att få läckor i kompressorn, vilket då också bidrar till att den måste arbeta hårdare för att uppnå samma tryck, och på det sättet slits kompressorn ut.

Danska TV2 har gjort ett litet inslag om vikten i att placera sin frys rätt. Du kan se och läsa mycket mer här.

Läs också: Elcykel test-översikt – de 12 bästa elcyklarna


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka frysboxar är bäst i test?

Scandomestic SB300A++

🤓 Hur testas frysboxarna?

Man undersöker hur snabbt frysarna kan frysa ner stora mängder mat, hur mycket energi de förbrukar, hur bra de fungerar med de rekommenderade inställningarna och hur välisolerade de är. Frysarna bedöms även på saker som användarvänlighet, ljudnivå och avfrostning.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för frysar går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast och att alla frysar på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Frysboxar Test – Dessa test har vi gått igenom

Råd & Rön 🇸🇪
Konsumentorganisationen Råd & Rön har genomfört ett test av 7 olika modeller av frysboxar. De olika modellerna har alla blivit testade vad gäller deras fryskapacitet, energiförbrukning, rekommenderade inställningar, användarvänlighet, isolering och stabilitet, samt ljudnivå och vibrationer. Du kan läsa hela Råd & Röns test här. Observera dock att det krävs en betald prenumeration för att komma åt hela artikeln.

Användarrecensioner ⭐⭐⭐⭐⭐
Den här artikeln om frysboxar är baserad på recensioner från både expertkällor och konsumenter. Eftersom att det inte finns expertrecensioner att tillgå för alla frysboxar har vi även tagit en titt på användarrecensioner för vissa modeller. Genom att göra detta har vi kunnat ta reda på vilka för- och nackdelar användarna hittar hos de specifika modellerna.

Vi har läst kundomdömen hos återförsäljare som Skousen.dk och WhiteAway.com. Om du vill läsa recensionerna av de olika frysboxarna hittar du länkar till de omdömen vi har använt här nedanför.

Du kan läsa recensioner av Gram FB 3413-90 hos Skousen.dk och WhiteAway.com.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Electrolux LCB3LE38W0

4.6 Elgiganten.se
✅ 4.7 Google Shopping

Electrolux frysbox är utrustad med ett visuellt och akustiskt temperaturlarm, vilket är en av de största fördelarna med denna produkt då det förhindrar eventuella skador på frysen. Tack vare sin stora kapacitet är den ett perfekt val för större familjer som vanligtvis förvarar stora mängder mat.
 • Kapacitet på 371 liter
 • Visuellt och akustiskt temperaturlarm
 • SuperFreeze-funktion

Recension: En detaljerad recension av Electrolux LCB3LE38W0

Hög kapacitet
Volymen på den här frysen är 371 liter, medan den genomsnittliga frysen på marknaden är 250 liter. Med den här modellen har du gott om utrymme för att förvara dina matvaror. Visuella och akustiska temperaturlarm informerar dig om när frysen når en viss temperatur, så att du alltid vet när det blir för kallt eller för varmt. Den här funktionen bidrar till att hålla din mat fräsch och förhindrar att du behöver slänga mat som blivit dålig. 

SuperFreeze- och LowFrost-funktion
En annan bra funktion i den här frysen är SuperFreeze-funktionen, som snabbt kyler din mat och håller den fräsch längre. Den automatiska temperaturförändringen bibehåller kvaliteten på din mat tills du är redo att förbruka den. Dessutom levereras frysboxen med tre behållare som hjälper dig att organisera dina frysta livsmedel bättre.

Den har också en LowFrost-funktion som minskar frostuppbyggnad och gör avfrostningen till en barnlek. Denna funktion garanterar bättre prestanda och mindre underhåll. Frysboxen har en genomsnittlig årlig energiförbrukning på 243 kWh/år men med tanke på dess kapacitet är den definitivt värd att investera i. Även om den är något dyrare än sin föregångare Electrolux LCB3LE31W0 erbjuder den här modellen en större kapacitet på 60 liter och en förmåga att frysa in 25 kg mat per dag. 

Vad säger användare och experter om Electrolux LCB3LE38W0?

Denna modell fick ett betyg på 4,7/5 stjärnor baserat på Googles sammanställning av kundomdömen från olika webbutiker. Tidigare kunder älskade hur välutrustad frysboxen är med värdefulla funktioner som SuperFreeze och LowFrost, som bevarar smaken och vitaminerna hos frysta matvaror.

Fördelar

 • Minskar frostbildningen
 • Lätt att underhålla
 • Exakt temperaturreglering
 • Integrerad LED-belysning
 • Tyst och effektiv tack vare inverterkompressorn
Nackdelar

 • Korgarna hade kunnat vara större
 • Inte optimal för mindre hushåll

Konsumentmagasinets bedömning
Den här modellen har flera bra funktioner, bland annat en kapacitet på 371 liter, en låsningsmekanism, noggrann temperaturreglering och integrerad LED-belysning. Vissa användare upplever dock att korgarna är lite små. Detta påverkar dock inte den kapacitet som den här modellen kan rymma. Oavsett om du letar efter extra frysutrymme i ditt hem eller behöver en pålitlig frysbox för din restaurang eller cateringverksamhet anser vi att Electrolux LCB3LE38W0 är ett toppval, och ger den därför utmärkelsen “Vår rekommendation”.

Specifikationer:
Volym: 371L
Fryskapacitet per dag: 25 kg
Energiförbrukning: 243 kWh/år
Ljudnivå: 45 dB
Mått (HxBxD): 84.5x130x70cm
Vikt: 48,4 kg
Energiklass: E


Whirlpool W55ZM 111 W Vit

Produktens främsta fördel är att den är ett kompakt alternativ till vanliga frysskåp. Detta gör den perfekt för mindre hushåll med 1 till 2 personer som vill ha ett enkelt och platsbesparande alternativ som kan placeras i vilket kök som helst.

 • Liten och kompakt design
 • Dubbelsidiga dörrar
 • Genomskinliga lådor

Recension: En detaljerad recension av Whirlpool W55ZM 111 W

Whirlpool W55ZM 111 är ett bra alternativ för dig som letar efter en modell som ger mycket för pengarna. Frysboxen har dubbelsidiga dörrar, tre transparenta lådor och en kapacitet på 103 liter. De transparenta lådorna är praktiska om du snabbt vill hitta något i frysen. Lådorna är dessutom rymliga, vilket gör det lätt att förvara mat.

Frysboxen är liten, med en höjd på 85 cm, vilket gör att den lätt får plats under köksbänken. Trots det har den en bra utrymmeshantering och en kapacitet som är större än marknadens genomsnitt för den här storleken. Modellen har även ett fack för iskuber, vilket är perfekt för att göra cocktails eller kyla drycker.

Vad säger användare och experter om Whirlpool W55ZM 111 W?
Denna frys från Whirlpool har fått ett bra betyg på 4,3/5 stjärnor baserat på Googles sammanställning av olika kundomdömen. Tidigare kunder gillar frysens design och tycker att den är lätt att använda och förvarar maten effektivt.

Fördelar

 • Fack för iskuber
 • Lätt att flytta tack vare hjulen
 • Avtagbar topp
 • God utrymmeshantering
Nackdelar

 • Saknar isuppbyggnadsfunktion
 • Visar inte temperaturen

Konsumentmagasinets bedömning

Denna frysbox saknar en funktion för borttagning av isansamlingar, vilket ibland finns hos andra modeller. Detta gör att du måste rengöra frysboxen manuellt några gånger per år. Trots det är detta definitivt en produkt värd att överväga om du söker en kompakt frys i medelklassen som inte kompromissar med kvaliteten. 

Specifikationer:
Volym: 103L
Frysningskapacitet per dag: 7,5 kg
Energiförbrukning: 213 kWh/år
Ljudnivå: 41 dB
Mått (HxBxD): 83.8x54x61.6cm
Vikt: 29 kg
Energiklass: F


Electrolux EC4231AOW

✅  Bra användarbetyg

Electrolux EC4231AOW

.
Electrolux EC4231AOW är ännu en kundfavorit som ännu inte ingått i några officiella tester. Bland användarna utmärker sig modellen med sin höga kapacitet, sin temperaturstabilitet, och genom att vara mycket tyst. Frysen ingår i samma serie som modellen Electrolux EC3131AOW, som korades till testvinnare av både Råd & Rön.

Electrolux EC4231AOW har en kapacitet på 400 liter, så letar du efter en rymlig frysbox är denna ett bra val. Frysen placerar sig i energiklass A+, och har en årlig energiförbrukning på 323 kWh. Modellen är utrustad med det intelligenta LowFrost-systemet, som minskar frostbildning med upp till 80 %. Det betyder att du nästan aldrig behöver avfrosta frysen.

Frysboxen har en infrysningskapacitet på 19 kg per dygn, vilket betyder att du kan frysa in upp till 19 kg mat inom loppet av ett dygn, utan att påverka temperaturen på de matvaror som redan finns i frysen. Modellen är även utrustad med snabbinfrysning, där temperaturen i frysen sänks ytterligare under en kortare period, så att nya frysvaror snabbt fryses ned, vilket bidrar till att bevara matens kvalitet,

Funktionen TempAlert meddelar dig genom en varningslampa och en larmsignal, om temperaturen i frysen plötsligt börjar stiga. I händelse av strömavbrott kan frysboxen hålla dina frysvaror kalla i upp till 31 timmar.

Urval av specifikationer för Electrolux EC4231AOW:
  Energiklass A+
Kapacitet på 400 liter
Snabbinfrysning
LowFrost-system
Höjd: 86,8 cm
Bredd: 132,5 cm
Djup: 66,5 cm


Electrolux LCB1AF10W0 Vit

 

Electrolux frysbox erbjuder en volym på 92 L, vilket är tillräckligt för att förvara en månads matinköp. Det är ett bra alternativ för hushåll med två till tre personer som vill ha en frysbox som uppskattats av tidigare användare för sina smarta funktioner och sin användbarhet.
 • Rymmer matvaror för en månad
 • Snabb frysfunktion med automatisk återgång till normal funktion
 • Energieffektiva glödlampor

Recension: En detaljerad recension av Electrolux LCB1AF10W0 

Eenergieffektiv belysning
Den här frysboxen från Electrolux har integrerat LED-ljus, som både är energieffektivt och håller länge. Jämfört med traditionella frysboxar har denna modell ett bra värde för priset och kommer med många funktioner som gör den lätt att använda och underhålla. En av dem är snabbfrysningsfunktionen som automatiskt återställer frysen till sitt normala tillstånd när temperaturen har uppnåtts. Detta förhindrar att livsmedel fryses in i ett felaktigt tillstånd. Detta är en energieffektiv modell med en årlig förbrukning på 170 kwh vilket är lägre än genomsnittet på marknaden.

Användarvänlig design
Locket på den här frysboxen har ett extra grepp, vilket gör det enklare att stänga och öppna. Detta är särskilt användbart om du har barn som ibland försöker öppna frysen utan att vuxna är med. Det underlättar dessutom att hålla frysen stängd när du transporterar den, eftersom det är mindre sannolikt att locket öppnas. Den här frysboxen levereras också med en bra och detaljerad bruksanvisning. Den är skriven på ett tydligt, lättläst sätt och innehåller all information du behöver veta för att använda och underhålla frysboxen. Denna frysbox kan lagra upp till 10 kg mat per dag, vilket räcker för de flesta hushåll. Vissa modeller kan ha en kapacitet på upp till 20 kg per dag, men de brukar också ha ett totalt sett större förvaringsutrymme (över 300 liter).

Lätt att rengöra och underhålla
En annan praktisk funktion hos den här frysboxen är att den avleder upptinat vatten. Detta innebär att allt vatten som samlas under avfrostningsprocessen dräneras bort i stället för att samlas upp och orsaka skador på frysen. Detta förebygger potentiella problem och gör det dessutom lättare att hålla frysen ren. På utsidan behöver den bara torkas av med en fuktig trasa för att förbli i toppskick.

Vad säger användare och experter om Electrolux LCB1AF10W0?

Enligt Googles samling av kundomdömen från olika återförsäljare har Electrolux frysbox ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor, där de flesta berömmer frysboxens höga kvalitet, tysta drift och ett bra förhållande mellan pris och kvalitet.

Fördelar

 • Dränering av tinat vatten
 • Lätt att installera
 • Lock med “extra grepp” för säker stängning/öppning
 • Lätt att underhålla med bara en fuktig trasa
 • Bra och detaljerad bruksanvisning
Nackdelar

 • En aning sköra korgar
 • Kompressorn ger ibland ifrån sig högfrekventa ljud

Konsumentmagasinets bedömning

Electrolux LCB1AF10W0 frysbox bör stå högst upp på listan för dig som vill ha det bästa sättet att förvara sina matvaror på utan att nödvändigtvis betala dyrt. Det finns dock några nackdelar att vara medveten om innan du köper den här frysen. Några kunder uppgav att korgarna är en aning bräckliga och att kompressorn ibland ger ifrån sig ett högfrekvent ljud. Trots dessa nackdelar är frysboxen fortfarande vårt toppval och den bästa produkten i sin prisklass på grund av sin användarvänliga design och enkla justering av inställningar och innertemperatur.

Specifikationer:
Volym: 98L
Frysningskapacitet per dag: 10 kg
Energiförbrukning: 170 kWh/år
Ljudnivå: 42 dB
Mått (HxBxD): 84.5×54.5×55.5cm
Vikt: 25,6 kg
Energiklass: F


Gram FB 3413-90

✅ 4.8 av 5 stjärnor av kunderna hos Skousen.dk
✅ 4.8 av 5 stjärnor av kunderna hos WhiteAway.dk

Gram FB 3413-90


Gram FB 3413-90 har inte varit med i några officiella experttester. Den här frysboxen är däremot populär bland konsumenter och har till exempel fått ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5 stjärnor av kunderna hos de danska återförsäljarna Skousen.dk och WhiteAway.com.

De fina betygen beror bland annat på att det här är en rymlig frysbox som fryser ner maten som den ska. Användarna nämner dock en enda nackdel med den här modellen också, nämligen att frysen står på hjul.

Användarna: Superbra och rymlig frysbox

Enligt kunderna hos Skousen.dk och Whiteaway.com är Gram FB 3413-90 en superbra frysbox som fryser ner matvarorna precis som den ska. En användare skriver till exempel att Gram FB 3413-90 är en väldigt rymlig frys med fyra korgar samt att den håller vad den lovar. Samma person berättar dock även att frysen inte lämpar sig så bra för lutande källargolv eftersom att den står på hjul.

De flesta användare är imponerade av frysens kapacitet och menar även att den är väldigt effektiv, vilket är väldigt viktigt när man talar om frysar.

Tystgående och energisnål frysbox med en bra kapacitet

Gram FB 3413-90 är en tystgående och energisnål frysbox med en ljudnivå på 42 dB. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB behöver man därför inte oroa sig för oväsen även om man ställer frysen inomhus.

Den här modellen tillhör energiklass A+ och förbrukar därmed inte särskilt mycket energi per år. Frysboxen är dessutom otroligt rymlig med en kapacitet på hela 420 liter. Den här frysen är därför ett bra alternativ för stora familjer och hushåll med många medlemmar.

Gram FB 3413-90 har en mångsidig och flexibel design med fyra korgar som man enkelt kan fördela matvarorna i efter veckohandlingen. Eftersom att maten inte behöver sättas in i fryslådor behöver man nämligen inte fundera på om det finns plats för större varor eller inte. Man kan dessutom välja om man vill ställa korgarna på botten av frysen eller hänga dem på ramen högst upp.

LED-belysning och utomhusbruk

När man öppnar Gram FB 3413-90 tänds en LED-lampa i locket för att man enkelt ska kunna se vad som finns i frysen. Tack vare denna belysning får man snabbt en tydlig överblick över alla olika matvaror.

Den här frysboxen tål temperaturer på ner till -15 grader och kan därför stå både inomhus och utomhus. Vid behov kan man därför utan problem ställa frysen i till exempel garaget eller i ett förråd.

Specifikationer för Gram FB 3413-90 – mått: 
🌀 Höjd: 85 cm
🌀 Bredd: 144,8 cm
🌀 Djup: 72,1 cm
🌀 Vikt: 59 kg

Specifikationer för Gram FB 3413-90 – basfakta:
🔴 Typ: Frysbox
🔴 Kapacitet: 420 liter
🔴 Energiklass: A+
🔴 Årlig energiförbrukning: 332 kWh/år
🔴 Ljudnivå: 42 dB
🔴 Infrysningskapacitet: 26 kg/dygn

Fördelar med Gram FB 3413-90:
Kan stå både inomhus och utomhus
Rymlig modell med en kapacitet på 420 liter
LED-belysning i locket
Flexibel inredning med korgar
Tystgående frysbox


Scandomestic SB300A++

✅ Bra användarbetyg

Scandomestic SB300A++ fryser


Obs: Scandomestic SB300A++ har utgått ur produktion. Här visar vi därför priset för Scandomestic SB300.

Frysboxen från Scandomestic utmärker sig i tester genom att vara ytterst energieffektiv.

Frysboxen har en kapacitet på 305 liter, och en infrysningskapacitet på 16 kg, vilket innebär att du kan frysa in upp till 16 kg mat inom loppet av ett dygn, utan att påverka temperaturen på de matvaror som redan ligger i frysen. Ljudnivån ligger på 50 dB, och som en jämförelse ligger ljudnivån för ett vanligt samtal mellan två personer vanligtvis på omkring 60 dB.

Modellen har invändig belysning, vilket gör det lätt att hitta dina matvaror. När locket öppnas tänds belysningen automatiskt, och släcks sedan igen när locket stängs. Frysutrymmet har tre förvaringskorgar, som gör det enkelt för dig att arrangera dina matvaror som det passar dig. Enligt tillverkaren leder “normal användning”, vilket motsvarar 3-4 öppningar av frysboxen om dagen, till att den bör avfrostas 1-3 gånger om året.

Observera att denna frys är placerad i klimatklass T, vilket innebär att du inte kan räkna med att den fungerar om den är placerad i ett rum där temperaturen understiger 16 grader.

Urval av specifikationer för Scandomestic SB300A++:
 Ytterst energieffektiv
 Invändig belysning
 Tre förvaringskorgar
 Infrysningskapacitet på 16 kg per dygn
 Höjd: 84 cm
 Bredd: 127 cm
 Djup: 75 cm


Electrolux EC2231AOW

✅ Populär bland konsumenterna

Electrolux EC2231AOW

 

.
Modellen Electrolux EC2231AOW har inte ingått i några officiella test där expertpaneler har provat och utvärderat flera olika modeller. Electrolux EC2231AOW har i gengäld fått bra betyg av konsumenterna som har provat modellen i praktiken och utifrån funktion. Konsumenterna tar upp många positiva aspekter gällande Electrolux EC2231AOW. De nämner särskilt den generösa volymen, det resonabla priset och den stabila temperaturhållningen i sina omdömen.

Modell på 210 liter

Electrolux EC2231AOW tillhör inte de frysboxar med störst volym som finns på marknaden, men kapaciteten på 210 liter rymmer ändå en hel del matvaror. För att användaren ska få så mycket plats som möjligt i frysen, levereras den med praktiska korgar som kan staplas och/eller hängas efter behov. Det gör att det finns plats för både större och mindre matvaror. För att kunna få en bra överblick av innehållet är Electrolux EC2231AOW utrustad med invändig belysning.

Bra energiklass

Electrolux EC2231AOW är ett bra väl för en familj som har behov av en extra frys och för de familjer som är miljömedvetna. Electrolux EC2231AOW har nämligen energiklass A+, vilket innebär att modellen är energisnål. Här handlar det om en frysbox som har fokus på effektivitet något som inte minst syns på de olika funktionerna. FastFreeze-funktionen, exempelvis, ser till att färska matvaror blir nerfrysta så fort som möjligt när de läggs in i frysen. Electrolux EC2231AOW har en infrysningskapacitet på 14 kilo per dygn.

Säkerställer en stabil temperatur

Konsumenterna nämner också att Electrolux EC2231AOW är frysbox som har en mycket stabil temperatur. Det beror inte minst på funktionen TempAlert som löpande övervakar temperaturen i frysen. Om temperaturen stiger så uppmärksammar TempAlert det med hjälp av en varningslampa och alarm. Säkerhet är ett nyckelord för Electrolux EC2231AOW som levereras med en medföljande nyckel som man kan låsa frysen helt med.

Fördelar med Electrolux EC2231AOW:
Bra storlek på 210 liter
Praktisk inredning med belysning
Energiklass A+
Många bra funktioner, t.ex. FastFreeze
TempAlert ser till att temperaturen är stabil


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta