Side-by-side Kyl/Frys (Bäst i test) – Guide till de bästa Side-by-Side kylskåpen

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I urvalet av de bästa side-by-side kylskåpen har vi lagt stor vikt på hur konsumenterna bedömer modellerna efter att ha köpt och använt dem en tid. Därför har vi läst ett stort antal kundrecensioner hos vitvaruportaler som Whiteaway och danska Skousen.

En användarrecension kan givetvis inte stå ensam, men genom att sammanställa en genomsnittlig värdering utifrån flera konsumenter, uppnår vi en verklighetstrogen bild av produkten. Av de side-by-side kyl/frysskåp som fått bäst kundrecensioner har vi valt ut de bästa, baserat på en bedömning av skåpens övriga specifikationer.

Den här artikeln innehåller:

🔸 Genomgång av marknadens bästa side-by-side-kylskåp 
🔸 Goda råd vid köp av side-by-side-kylskåp 
🔸 Fördelar och nackdelar med side-by-side-kylskåp 
🔸 Information om hur matvaror ska förvaras i kylskåpet och frysen 
🔸 Förklaring av energimärkningen 
🔸 Använda testkällor samt länkar för vidare läsning

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


LG GMX945MC9F – side-by-side-kylfrys med touchskärm i glas

Bästa premium side-by-side-kylfrys

 • 4,8/5 på Google Shopping

Denna banbrytande kylfrys erbjuder dig bekvämlighet och kontroll på en helt ny nivå. Med LG ThinQ-appen kan du övervaka och styra din vitvara på distans – vart du än befinner dig – för att säkerställa att dina matvaror förvaras optimalt och att ditt kök är välfyllt. Med appen kan du kontrollera och ändra kylfrysens respektive temperaturer, få meddelanden om dörrarna inte är ordentligt stängda samt ta del av ännu fler smarta funktioner som förenklar din vardag. Den här kylfrysen är idealisk för teknikentusiaster och familjer som prioriterar bekvämlighet och vill effektivisera sin vardag. 

 • Funktion för kylning av dörren som möjliggör en jämn temperaturfördelning
 • WiFi-stöd med LG ThinQ-appen
 • Touchskärm av glas som erbjuder en översikt av innehållet

Recension: En detaljerad recension av LG GMX945MC9F

Innovativa funktioner för ökad bekvämlighet
En av de viktigaste funktionerna i LG GMX945MC9F kylfrys är den inverterade linjära kompressorn som avsevärt minskar energiförbrukningen; jämfört med en vanlig kompressor förbrukar den 32 % mindre energi, vilket bidrar till kostnadsbesparingar. Tack vare Pure N Fresh-tekniken eliminerar det här kylskåpet dessutom effektivt oönskade lukter och håller maten fräsch. Genom att upprätthålla en ren och odörfri miljö bevaras färskheten och smaken hos dina livsmedel under längre tid.

InstaView dörr-i-dörr-koncept
Med en total kapacitet på 638 liter, fördelat på 365 liter i kylskåpet och 273 liter i frysen, ger den här kylfrysen gott om utrymme för att förvara alla dina matvaror och frysta livsmedel. Modellen erbjuder en kylreserv på upp till 12 timmar och är dessutom utrustad med det innovativa InstaView Door-in-Door-konceptet. En ovanlig och unik funktion är glasrutan med touchskärm som aktiveras med två tryck. Genom denna kan du se innehållet inuti din kylfrys, utan att faktiskt öppna dörren. Detta förhindrar onödig förlust av kall luft, vilket bidrar till att hålla din mat fräsch under en längre tid. Det ger också ökad bekvämlighet genom att erbjuda en snabb överblick över hela kylfrysens innehåll.

Smart organisation och extra utrymme
För att tillgodose olika förvaringsbehov har kylfrysen en vinhylla med plats för fem flaskor. Samtidigt ger den vikbara hyllan flexibilitet vid förvaring av långa eller skrymmande föremål, vilket säkerställer optimalt utnyttjande av hela kylskåpsutrymmet. Modellens side-by-side-konstruktion inkluderar en integrerad isdespenser, vilket innebär att du kan njuta av iskallt vatten på daglig basis samt lägga isbitar i dina favoritdrycker på helgerna eller under middagsbjudningar.

Vad säger användare om LG GMX945MC9F?

LG GMX945MC9F har fått mycket bra recensioner från användare på diverse webbutiker samt ett utmärkt betyg på 4,8/5 stjärnor. En av funktionerna som frekvent lyfts fram av användarna är den otroligt rymliga frysdelen som erbjuder gott om utrymme för förvaring av alla dina frysta livsmedel och gör organiseringen till en barnlek. Användarna uppskattar även bekvämligheten med de skjutbara facken, som gör det enkelt att komma åt och hämta artiklar utan krångel – trots att de kanske är undangömda längst bak. Även isdespensern hyllas för dess exceptionellt låga ljudnivå. 

Sist, men inte minst, berömmer användarna den fingeravtrycksbeständiga utsidan som är en sann tidsbesparing då den eliminerar behovet av att konstant behöva torka av dörrarna. Detta gör alltså kort sagt att din vitvara alltid ser skinande ren ut!

Fördelar

 • Gott om förvarings- och hyllutrymme
 • Fingeravtrycksbeständig yta
 • Minskade temperatursförändringar tack vare Inverter Linear Compressor
 • Pure N Fresh-teknologi för färsk mat och ingen lukt
 • Ljudlös ismaskin
Nackdelar

 • Kräver en fast vattenanslutning för att förse dig med kallt vatten och is

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis är LG GMX945MC9F en kylfrys med en inverterad linjär kompressor och en riktig höjdare när det gäller bekvämlighet och innovativa funktioner. Med en kylreserv på 12 timmar och en total kapacitet på 638 liter erbjuder det här kylskåpet gott om utrymme för att förvara alla dina matvaror och frysta livsmedel. Med en smart kontrollintegration, en dörr med en touchskärm av glas och en Pure N Fresh-teknologi, säkerställer modellen ett användarvänligt gränssnitt samt att maten bibehåller sin färskhet och naturliga smak. LG GMX945MC9F kräver dock en fast vattenanslutning för att förse dig med kallt vatten och is, vilket däremot ökar den totala bekvämligheten och eliminerar behovet av manuella isbrickor eller besväret med att ständigt fylla på vattenkannor. Det säkerställer även att du alltid har tillgång till uppfriskande kallt vatten och is, vilket sparar tid och ansträngning. Sett på det stora hela anser vi att detta är en pålitlig och tekniskt avancerad vitvara som kombinerar bekvämlighet och innovativa funktioner för att förbättra köksutrustningen för alla som vill investera i en högkvalitativ kylfrys.

Specifikationer
Volym (kylskåp): 386 l
Volym (frys): 170 l
Ljudnivå: 40 dB
Energiklass: F
Mått (H x B x D): 179,3 x 91,2 x 74,4 cm
Vikt: 149 kg
Snabbfrysning: Ja
Automatisk avfrostning: Ja


Samsung RS67A8810S9 – rymlig side-by-side-kylfrys

Bästa side-by-side-kylfrys för större hushåll

 • 4,6/5 på Google Shopping

Samsung RS67A8810S9 är ett bra alternativ för dig som letar efter ett rymligt kylskåp med SpaceMax-teknik som maximerar den inre kapaciteten utan att öka de ytliga måtten. Denna teknik minskar tjockleken på kylfrysen väggar, vilket resulterar i en större inre kapacitet med samma yttermått. Modellen är därför ett lämpligt alternativ till stora hushåll och de som gillar att bunkra eller tillaga sina måltider i förhand. 

 • Utrustad med en vatten- och isdespenser
 • Twin Cooling Plus-teknik för exakt temperaturkontroll
 • Kapacitet på 634 liter med SpaceMax-teknik 

Recension: En detaljerad recension av Samsung RS67A8810S9 

Kylskåp med stor kapacitet
Samsung RS67A8810S9 är en elegant och modern side-by-side-kylfrys som har en generös förvaringskapacitet på 409 liter för färska livsmedel och 225 liter för frysta. Denna utmärkta kapacitet gör det möjligt att organisera innehållet bättre, vilket i sin tur skapar en tydligare överblick av vilka livsmedel och matvaror som finns tillgängliga. Du kommer att kunna förbereda mer än en lunch för din familj och förvara eventuella rester efter dina middagsbjudningar utan problem. 

Smidig förvaring med Smart Conversion
Jämfört med andra modeller på marknaden tillhör Samsung RS67A8810S9 energiklass F, vilket innebär att den kanske inte är lika effektiv. Det är dock viktigt att notera att större kylskåp vanligtvis har högre energiförbrukning just på grund av deras storlek. Genom att utnyttja den innovativa Twin Cooling-tekniken har du friheten att välja mellan fem temperaturinställningar, vilket innebär att du enkelt kan förvandla din frys till ett kylskåp för att få plats med ytterligare färsk mat. Du kan dessutom optimera energiförbrukningen genom att stänga av antingen kylskåpet eller frysen helt och hållet.

OBSERVERA: I de fall då kyl- eller frysenheten är avaktiverade använder Samsung RS67A8810S9 en låg energinivå för att hålla innertemperaturen under 15 ℃ då detta förebygger tillväxt av mögel och illaluktande odörer. 

Effektiv hantering av det kalla luftflödet
En annan utmärkande egenskap hos den här kylfrysen är Multi Flow-teknologin som möjliggör energiflöden i alla riktningar. Detta innebär att varje hörn av kylskåpet får samma mängd kyla. Tillsammans med den digitala inverterkompressorn, som automatiskt justerar sin hastighet som svar på kylbehovet, kommer kylskåpet inte att samla kondensvatten och maten kommer att hålla sig fräsch längre.

Stilren minimalistisk design
Slutligen har kylfrysen en smutsavvisande minimalistisk design med platta dörrar, infällda handtag och en dold display för en elegant och modern utformning. Den innehåller också ett platt vinställ, fyra glashyllor och två rymliga fack som bidrar till kylskåpets eleganta och sofistikerade utseende. Kylfrysen är dessutom utrustad med en vatten- och isdispenser som skapar stor bekvämlighet för dem som vill ha enkel tillgång till ett kallt och uppfriskande glas vatten.

Vad säger användare om Samsung RS67A8810S9?

Med ett genomsnittligt betyg på 4,6/5 stjärnor från användare på olika webbutiker har användarna berömt kylfrysen för dess rymliga interiör, exakta temperaturkontroll, utmärkta belysning och tysta drift. De uppskattade också dess förmåga att hålla maten fräsch under en lång tid.

Även om flera användare påpekade att hyllorna inte är justerbara verkar de alla vara överens om att den rymliga och genomtänkta interiören gjorde innehållet lättåtkomligt i alla fall.

Fördelar

 • Digital Inverter-teknik som garanterar en konstant temperatur
 • MultiFlow-system som förbättrar luftcirkulationen och luftfuktigheten
 • Fem temperaturinställningar
 • Användarvänlig kontrollpanel
 • Smutsavvisande utformning
Nackdelar

 • Vatten- och isdespensern är något långsam
 • Hyllorna är inte justerbara

Konsumentmagasinets bedömning

Sammanfattningsvis erbjuder Samsung RS67A8810S9 fantastiska funktioner och en förvaringskapacitet lämplig för större hushåll som gillar att laga mat i förväg eller som ofta är värdar för middagsbjudningar. Dess Digital Inverter-teknik garanterar en konstant temperatur, medan MultiFlow-systemet förbättrar luftcirkulationen och luftfuktigheten för att hålla maten fräsch under en längre tid. Med fem temperaturlägen och en användarvänlig kontrollpanel erbjuder det här kylskåpet en mängd olika alternativ för anpassning och enkel användning. Den enda egentliga nackdelen är den något långsamma vatten- och isdispensern, och därför rekommenderas det att inte placera vitvarans baksida för långt bak mot väggen. Sammantaget anser vi dock att detta är en mindre nackdel som inte påverkar den övergripande funktionaliteten och prestandan hos denna fryskyl, som annars är lämplig för i princip alla moderna hushåll.

Specifikationer
Volym (kylskåp): 409 l
Volym (frys): 225 l
Ljudnivå: 37 dB
Energiklass: F
Mått (H x B x D): 191,2 x 98 x 77,6 cm
Vikt: 140 kg
Snabbfrysning: Ja
Automatisk avfrostning: Ja


Samsung RS67A8510S9 – för hushåll på minst tre personer

Bästa side-by-side kyl/frys för priset

 • 4.6 Google Shopping

 

Den största fördelen med Samsungs side-by-side kylfrys är att den har en Power Freeze-funktion som snabbt fryser matvaror. Detta är särskilt viktigt för dem som vill lagra mat eller har en stor familj. Dess lyxiga och snygga, amerikanska design passar in i vilken köksinredning som helst.

 • Energieffektiv digital inverterkompressor med digital invertering
 • Snabb frysning med Power Freeze-funktionen
 • Multi Flow – jämn temperaturfördelning

Omdöme: En detaljerad recension av Samsung RS67A8510S9

Det här är ett amerikanskt kylskåp i toppklass som är fullmatat med funktioner. Den mest imponerande av dessa är den digitala inverterkompressorn som garanterar maximal energieffektivitet – du kan spara upp till 40 % på dina energiräkningar jämfört med traditionella kylskåp. En annan fantastisk funktion är Multi Flow, som fördelar den svala luften jämnt i hela kylskåpet så att all din mat förblir fräsch och håller en jämn temperatur. Den har också en automatisk avfrostningsfunktion som ser till att frysen förblir frostfri och fungerar på bästa sätt.

Med en förvaringsvolym på 225 liter är kylskåpet tillräckligt rymligt för att förvara alla dina matvaror. Med 409 kg fryskapacitet kan du dessutom enkelt förvara alla dina frysvaror. Den inbyggda belysningen i kylskåpet är också en trevlig detalj som gör det lätt att hitta det du letar efter. Den årliga energiförbrukningen är 395,0 kW/h, vilket ligger runt genomsnittet för en kyl- och frysdisk med energiklass F.

Detta säger användare och experter om Samsung RS67A8510S9

Samsungs kyl/frys har fått 4,6 av 5 stjärnor baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner, där användarna uppger att den är rymlig, tyst och effektiv. De nämnde också att det är mycket enkelt att ställa in temperaturen.

Fördelar

 • Användarvänlig kontrollpanel
 • Många fack
 • Separat temperaturreglering av frys/kylskåp
 • Kan lätt flyttas
 • Sparsam i förbrukning
Nackdelar

 • Platsen för flaskorna i dörren är lite bred
 • Kvaliteten på dörrfacken i plast kunde vara stabilare

Konsumentmagasinets bedömning

Denna modell har en separat temperaturreglering för frys och kylskåp, vilket är väldigt praktiskt. Den användarvänliga kontrollpanelen gör den lätt att använda. Vi upplevde dock att kvaliteten på dörrfacken i plast hade kunnat vara bättre. På det hela taget kan vi varmt rekommendera denna kylfrys till alla som letar efter en elegant, minimalistisk design.

Specifikationer
Nettovolym (Cool): 409 L
Nettovolym (frys): 225 L
Ljudnivå: 36 dB
Frysningskapacitet per dag: 15 kg
Energiförbrukning (kWh/år): 395 kW/h
Energiklass: F
Höjd: 178 cm
Bredd: 91,2 cm
Djup: 71,6 cm
Vikt: 112 kg


Smeg FQ60BDF – side-by-side-kylfrys med tre temperaturzoner

Bästa kylfrys för dem som behöver ett större kylutrymme

 • 4,6/5 på Google Shopping

Med tre olika temperaturzoner kan du med den här kylfrysen skapa det perfekta klimatet för olika livsmedel, vilket garanterar optimal hållbarhet och färskhet. Oavsett om det är dina bladgrönsaker som behöver ett svalare utrymme, eller dina mejeriprodukter som kräver en mildare miljö, ger Smeg FQ60BDF dig flexibiliteten att justera temperaturen efter dina livsmedels behov. Vi anser därför att denna modell är ett utmärkt val för den kräsna hemmakocken eller det hälsomedvetna hushållet då det här kylskåpet garanterar optimal förvaring av alla dina matvaror. 

 • Tre olika temperaturzoner
 • Blå belysning för bibehållen färskhet
 • Extra sval Life Plus-zon

Recension: En detaljerad recension av Smeg FQ60BDF

Optimal färskhet av livsmedel
Smegs kylfrys FQ60BDF har en anmärkningsvärd uppsättning funktioner som är avsedda att maximera färskheten och bevara näringsvärdet i din mat. Life Plus-zonen är ett extra kallt fack som är utformat för att hålla specifika livsmedel vid optimala temperaturer, vilket förlänger deras hållbarhet. Dessutom rymmer den två frukt- och grönsakslådor som är utrustade med Natural Plus Blue Light-belysning som simulerar naturliga ljusförhållanden. Detta uppmuntrar fortsatt fotosyntes och bidrar därmed till längre hållbarhet för ditt frukt och grönt. 

Mångsidiga lagringsmöjligheter
Mångsidighet är nyckeln när det gäller förvaringsmöjligheterna i Smeg FQ60BDF. Kylskåpet är utrustat med justerbara glashyllor som kan anpassas för att rymma föremål av olika storlek. För att ytterligare öka flexibiliteten är kylskåpsdörren utrustad med sex hyllor, vilket skapar ytterligare utrymme för dina kryddväxter och ofta använda produkter. Frysfacket tillhandahåller 30 liter förvaringsvolym, vilket kan verka litet jämfört med andra kylfrysar, men samtidigt gör detta modellen idealisk för dem som prioriterar större kylkapacitet. Den totala kapaciteten är 346 liter, vilket trots allt är relativt rymligt. 

OBSERVERA: Den genomsnittliga personen behöver vanligtvis en kapacitet på cirka 100 liter, vilket innebär att den här modellen lämpar sig för ett hushåll bestående av tre personer. Självklart går det också bra att fylla upp alla 346 liter helt på egen hand.

Avancerad teknik för kylning och luftkvalitet
Modellen utmärker sig genom sin kylteknik och kontroll av luftkvaliteten. Den har en effektiv fläkt och ett luftflödessystem som säkerställer en jämn fördelning av kall luft i hela kylutrymmet. Denna jämna kylning säkerställer att varje föremål förvaras optimalt, och integrerar den teknik som förbättrar luftkvaliteten och förhindrar obehagliga lukter, vilket bibehåller en fräsch och ren interiör. 

Slutligen eliminerar NoFrost-funktionen behovet av manuell avfrostning, medan funktionerna Quick Freezing och Quick Cooling möjliggör snabb temperatursänkning, vilket är idealiskt för nyligen inlagda varor.

Vad säger användare om Smeg FQ60BDF?

En utmärkande funktion som har fått beröm av användarna är den praktiska isdespensern, som gör det möjligt för användarna att njuta av kylda drycker mycket enkelt. Dessutom erbjuder kyl- och frysfacken gott om utrymme, vilket uppfyller förvaringsbehovet även i de mest hektiska hushållen. Användarna har värdesatt den generösa kapaciteten, som gör att de enkelt kan förvara en mängd olika matvaror och frysta föremål.

Glashyllorna i kyl- och frysfacket har också fått positiv feedback, eftersom de ger enkel åtkomst och en tydlig överblick av de förvarade livsmedlen. Dessa hyllor gör organisationen till en barnlek och ser till att man snabbt hittar och kan hämta sina önskade varor. Vissa användare har dock påpekat de något låga hyllor i dörrarna. Denna mindre nackdel har dock inte påverkat den totala tillfredsställelsen på något betydande sätt, vilket man märker på Smeg FQ60BDF:s totala betyg som ligger på 4,6/5 stjärnor.

Fördelar

 • Jämn fördelning av den kalla luften
 • Justerbar hyllplanering
 • Kylskåpsdörr med sex hyllor
 • Varningssignal om dörren lämnas öppen
 • Snabb kylning och frysning
Nackdelar

 • Du måste öppna båda kylskåpsdörrarna för att kunna öppna grönsakslådan
 • Något låga hyllor i dörrarna

Konsumentmagasinets bedömning

Smeg FQ60BDF är en innovativ och mångsidig kylfrys med en mängd avancerade funktioner som är utformade för att bevara matens färskhet och näringsvärde. Det har en extra sval Life Plus-zon och två grönsakslådor med Natural Plus Blue Light-teknik som förlänger fräschheten på dina livsmedel. Dess förvaringsflexibilitet, justerbara glashyllor och sex dörrhyllor erbjuder en anpassad organisation för dina olika livsmedel. Även om du måste öppna båda kylskåpets dörrar för att komma åt grönsakslådorna, påverkar denna mindre begränsning inte modellens övergripande funktionalitet med flera praktiska egenskaper. Med bekvämligheten av NoFrost-, Quick Freezing- och Quick Cooling-funktionerna är detta en ordentligt framtagen vitvara som lämpar sig för dem som behöver ett större kylutrymme.

Specifikationer
 Volym (kylskåp): 346 l
Volym (frys): 30 l
Ljudnivå: 38 dB
Energiklass: F
Mått (H x B x D): 182 x 90,8 x 70,5 cm
Vikt: 145 kg
Snabbfrysning: Ja
Automatisk avfrostning: Ja


Smeg FQ55FXDF

Bästa side-by-side kyl/frys med bra förvaring

 

Smeg FQ55FXDF har inte varit med i något officiell experttest, och modellen har alltså inte granskats av experter utifrån bestämda testpunkter.

Konsumenterna som använder Smeg FQ55FXDF i vardagen vet nämligen vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra med den här modellen. Användarna har överlag en väldigt positiv inställning till Smeg FQ55FXDF och modellen får därför en hel del bra recensioner.

Kylskåp på 387 liter och frys på 152 liter

Smeg FQ55FXDF är ett side-by-side-kylskåp med både kylskåp och frys. Kylen har en kapacitet på 387 liter och frysen rymmer 152 liter, och den här modellen har alltså två stora förvaringsutrymmen. Trots att Smeg FQ55FXDF är stort är det dock inte marknadens största side-by-side-kylskåp.

Smeg FQ55FXDF har två fryslådor längst ner och ett kylskåp med franska dörrar högst upp.

Kylskåpet har tre glashyllor och fyra lådor, och i dörrarna sitter två flaskhyllor, sex dörrhyllor samt en ägghållare. Frysen har två fryslådor, och den är utrustad med både snabbinfrysning och ett larm som går av om temperaturen blir för hög.

Frysen på Smeg FQ55FXDF har dessutom en infrysningskapacitet på 10 kg per dygn.

Bra funktioner

Smeg FQ55FXDF har ett antal smarta funktioner, till exempel en LED-belysning som gör kylskåpet mer överskådligt, den automatiska avfrostningsfunktionen No Frost samt en ismaskin. För att temperaturen ska hållas kylig och stabil är Smeg FQ55FXDF även försedd med ventilerad kylning, vilket ger en jämn och kall temperatur överallt i modellen.

Modellen har dessutom både en elektronisk display och elektronisk temperaturstyrning. Man kan därmed alltid hålla koll på temperaturen och se att matvarorna förvaras tillräckligt kallt.

Fin design och överskådlig utformning

Överlag tycker användarna riktigt bra om Smeg FQ55FXDF, och olika konsumenter är imponerade av olika egenskaper hos modellen. Många recensioner berättar dock om den fina designen och hur överskådlig modellen är.

Användarna förklarar nämligen att det är otroligt enkelt att hitta utrymme i den här modellen, och den smarta belysningen gör att den redan stora och överskådliga modellen blir ännu lättare att använda.

Utvalda fördelar med Smeg FQ55FXDF: 
Modell med två delar: Kylskåp på 387 liter och frys på 152 liter
 Bra förvaring med hyllor och lådor samt LED-belysning
 Frys med snabbinfrysning, No Frost och temperaturlarm
 Ventilerad kylning och elektronisk temperaturstyring


Goda råd vid köp av Side-by-Side Kylskåp

Oavsett om du köper ett side-by-side kylskåp på grund av hushållets storlek eller på grund av den extra lyxen många av dessa skåp medför, lönar det sig alltid att fundera över behov och budget innan det slutliga valet görs. Även om du väljer en dyr modell, är det nämligen inte självklart att den erbjuder de funktioner du prioriterar och det går även att hitta relativt billiga kylskåp med många smarta funktioner, om du ser dig omkring.

Marknaden för side-by-side kylskåp är något av en djungel, men i listan ovanför har vi valt ut de bästa modellerna baserat på kundrecensioner och det finns något för varje smak och plånbok. Väljer du bland dessa modeller kan du vara säker på att få en kvalitetsprodukt, som också tidigare användare har talat gott om efter att ha provat dem själva.

I följande avsnitt går vi igenom några av de saker du ska tänka särskilt på vid köp och användning av side-by-side kylskåp. Du kommer också att hitta några användbara länkar till ytterligare information.

Side-by-Side kylskåp tar större plats
Side-by-side kylskåp härstammar från Amerika, som ju är kända för att göra allting lite större än andra. Kylskåpen i denna artikel är dock inte gjorda varken för eller av amerikaner, men de är ändå betydligt större än konventionella kylskåp.

De flesta förstår omedelbart att dessa modeller är bredare än standard, men var också medveten om att de oftast även är något djupare än den vanliga köksstandarden på 60 cm. Därför kanske inte ett side-by-sideskåp passar in i köksinredningen, trots att det finns tillräckligt utrymme på bredden. Lösningen kan för en del vara att ha kylskåpet stående fritt. Om det blir aktuellt för dig, glöm då inte att försäkra dig om att skåpet har en tillfredsställande design även på sidorna.

Kapaciteten varierar, men inte mycket
Vanliga kylskåp finns i alla storlekar, men så är normalt inte fallet med Side-by-Side. Alla toppmodeller vi har granskat ligger på ungefär 500 liter total kapacitet. Det finns naturligtvis en viss variation och några modeller utmärker sig genom antingen extra stor kyl eller frys. Det är självklart något du bör ta med i beräkningen, om du och din familj har några speciella mönster i vardagen.

Själva infrysningskapaciteten varierar dock mycket och här bör du vara extra uppmärksam om du brukar köpa stora mängder mat att frysa in. Är det fallet ska du välja ett skåp med hög infrysningskapacitet, för ju högre kapacitet, desto fler matvaror kan du stoppa i frysen utan att påverka den generella temperaturen i frysen nämnvärt.

Önskas kallt vatten och is?
Möjligheten att alltid ha kallt vatten och is inom omedelbart räckhåll tilltalar många och dessa funktioner är i många fall en avgörande faktor för beslutet att köpa ett side-by-side kylskåp. Om detta är viktigt för dig finns det flera faktorer du bör undersöka närmare. Exempelvis kan inte alla modeller anslutas direkt till vatten, utan vissa måste manuellt fyllas på med vatten i en behållare.

Notera också att det finns stora variationer vad det gäller iskapacitet. Vissa modeller kan producera 4-5 kg is per dygn, medan andra kanske bara klarar av en tredjedel eller ännu mindre. I vardagen har det kanske inte så stor betydelse, men har du ofta mycket folk hemma är kapaciteten desto viktigare. Vissa modeller erbjuder även möjligheten att göra kolsyrat vatten direkt ur kylen med hjälp av en kolsyrepatron. Så fundera även på detta, om du eller dina gäster uppskattar hemmagjord läsk eller ett glas kallt kolsyrat vatten.

Om du å andra sidan inte räknar med att få användning för dessa funktioner, kan du med fördel titta efter modeller utan dem. I många fall innebär det ett betydligt billigare kylskåp, men inte alltid. På vissa modeller har resurserna istället gått till högre kvalitet och andra spännande funktioner. Frånvaro av ismaskin gör vanligtvis även designen mer stram och slät och ger om inte annat lite mer plats i frysen.

Ett bra förarbete lönar sig
Det har alltid varit klokt att göra en grundlig undersökning inför stora inköp och side-by-side kylskåp är definitivt inget undantag. De är trots allt i de flesta fall betydligt dyrare än konventionella kylskåp.

I denna artikel är dock det mesta av grovgörat redan avklarat, vi har både letat fram kundfavoriterna och analyserat varje modell lite närmare. Med den informationen och ovanstående köpråd, bör du vara rustad för att kunna välja rätt.

Tips och tricks i vardagen
När du valt ut det ideala side-by-side kylskåpet för dig, kan du njuta av det extra utrymmet och de lyxiga funktionerna som vanligtvis kommer med det. Har du valt en av de ovan rekommenderade modellerna, har du dessutom ett driftsäkert och nästan underhållsfritt kylskåp i många år framöver. Det finns dock ett antal saker du själv kan göra för att optimera driften i vardagen. Du kan till exempel påverka strömförbrukning och hygien. Detta tittar vi närmare på i följande avsnitt.

Var medveten om strömförbrukningen
Då side-by-side kylskåp både erbjuder kylskåp, frys och en enorm kapacitet, kommer det inte som någon överraskning att strömförbrukningen är något högre än för ett konventionellt kylskåp. Modern teknologi bidrar dock lyckligtvis till att det blir bättre och bättre och samtliga modeller vi har granskat kommer även med en A+ energimärkning.

Det finns dock även flera saker du själv kan göra för att optimera energiförbrukningen. Exempelvis är det viktigt att inte placera kylskåpet där solen ofta ligger på om dagarna och det ska finnas luftrum både bakom och ovanför skåpet, så att överskottsvärme kan komma undan utan allt för stor energiförbrukning. Om du även låter frysta varor tina i kylen, och låter varm mat svalna innan du ställer in den i kylen, finns det en del att spara.

Det gäller naturligtvis också att hålla dörrarna till kylskåp, och inte minst frys, stängda och bara öppna under så kort tid som möjligt när matvaror ska in eller ut. Den disciplinen behärskar inte barn och unga alltid så bra, men det underlättar att många av modellerna har en varningssignal om dörrarna står öppna för länge.

Vill du läsa lite mer om strömförbrukningen, har Energimyndigheten en artikel där de pratar om just energiförbrukning, och tar upp lite energispartips för bland annat kyl/frys, men även för andra vitvaror.

Optimera hygien med regelbunden rengöring
Ett modernt side-by-side kylskåp är så gott som underhållsfritt. Exempelvis klarar alla toppmodeller själva av allting kring avfrostning och elektroniken styr temperaturer och luftfuktighet automatiskt.

Den vanliga rengöringen kommer du dock inte undan, men en lätt rengöring någon gång i månaden är faktiskt allt som krävs. I denna artikel från Expressen kan du läsa några tips om vad som ska rengöras, och hur. Har det uppstått dåliga lukter i kylskåpet har Expressen även denna artikel, där du kan läsa om ett par enkla knep för att bli av med dem.

Ett vanligt fel som kan leda till dålig lukt är till exempel att man placerar matvaror så att de vidrör den bakre väggen i kylskåpet. Här finns det risk att det fryser fast och att smältvattnet som sedan uppstår kan innehålla matrester. Som många vet krävs det väldigt små mängder bakterier för att det ska utvecklas dåliga lukter.

Bättre rustad för valet
Med denna artikel hoppas vi att du ska känna dig väl förberedd för att kunna välja ett side-by-side kylskåp, som passar perfekt till dig och din familj. Överst i artikeln hittar du en lista över de bästa modellerna på marknaden just nu och i artikeln får du även en del tips och tricks att använda, såväl före som efter köpet.

Från Konsumentmagasinet önskar vi dig lycka till med inköpet och bjuder in dig att bläddra runt mer på sidorna här, och låta dig inspireras av de många andra artiklarna, som på samma grundliga vis guidar dig igenom många olika produktgrupper. Vi har genomgångar av allt från hemelektronik till vitvaror och möbler.


För- och nackdelar med side-by-side-kylskåp

Det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk berättar att det finns väldigt tydliga för- och nackdelar med side-by-side-kylskåp, och det är därför mycket man ska tänka på om man funderar på att skaffa ett. Baserat på artikeln från Which.co.uk räknar vi här upp fördelarna och nackdelarna med side-by-side-kylskåp.

Fördelar med side-by-side-kylskåp: 

Ett side-by-side-kylskåpser riktigt fint och imponerande ut i köket.
Side-by-side-kylskåphar otroligt mycket förvaringsutrymme.
Side-by-side-kylskåphar ofta både kylskåp och frys.
Side-by-side-kylskåphar ofta en ismaskin.
Side-by-side-kylskåphar ofta många smarta funktioner, till exempel självavfrostande frys, snabbinfrysning, justerbara hyllor, extra lådor för specialanpassad nedkylning av kött och fisk samt förvaringssystem för flaskor. Experterna rekommenderar dessutom att man väljer en modell som även har en separat termostat, oberoende kylsystem för kylskåp och frys samt en digital display. 

Nackdelar med side-by-side-kylskåp: 

❌ Side-by-side-kylskåp är ofta väldigt dyra, både i inköp och i drift.
❌ Side-by-side-kylskåp tar mycket plats och är ofta för stora för små och medelstora kök. De kan även ha en ganska klumpig uppbyggnad.
❌ Side-by-side-kylskåpär ofta bredare än 90 cm och även djupare än vanliga kylskåp. De kan ha ett djup på 70 cm eller mer, så kontrollera i förväg att kylskåpet överhuvudtaget går att ta in i huset.
❌ Side-by-side-kylskåphar ofta en vattendispenser som kan orsaka problem.
❌ Side-by-side-kylskåphar en lägre fryskapacitet än en enkom frys.
❌ Side-by-side-kylskåpkan enligt experterna ha problem med temperaturen.


Hur ska jag förvara maten i kylskåpet?

kylskåpetOm man är stressad kan det vara lockande att bara ställa in matvarorna i kylskåpet på måfå när man kommer hem med dem. Tretti.se skriver dock att temperaturen kan variera mycket inuti kylskåpet, och var man placerar matvarorna i kylen gör därför stor skillnad.

Vissa kylskåp har dock ventilerad kylning, och i dessa modeller gör ett ventilationssystem att temperaturen är jämn och konstant i hela kylskåpet. Om man har ett kylskåp utan ventilerad kylning kan man dock uppleva stora temperaturskiftningar, och i regel är det då kallast längst ner i kylskåpet eftersom att värme stiger uppåt.

Om du har ett kylskåp utan ventilerad kylning bör du förvara maten enligt följande:

Nedersta hyllorna: Det är i regel kallast längst ner i kylskåpet, och därför ska matvaror som snabbt blir dåliga placeras här. Det kan till exempel vara mjölk, kött och fisk, men även rester från middagen. Även ägg mår bra av att förvaras långt ner i kylen. Många placerar mjölken och äggen i kylskåpsdörren, men man bör tänka på att temperaturen skiftar otroligt mycket där.

Översta hyllorna: Placera frukt och grönsaker högst upp i kylskåpet även om du är van vid att göra motsatsen. Frukt och grönt behöver nämligen inte förvaras så kallt, och om de placeras högst upp göms de dessutom inte undan i en låda och glöms bort. Även ost och smör trivs bäst där det inte är som kallast.

Man bör även tänka på luftfuktigheten. Frukt och grönsaker föredrar i regel en hög luftfuktighet på ungefär 90-95 %, och på så vis är grönsakslådan faktiskt väldigt bra eftersom att den bevarar fukten när den stängs. Det finns dock undantag, och morötter trivs till exempel bättre i en lägre luftfuktighet.

Vad gäller frukt och grönt bör man även tänka på att allting inte ska förvaras kallt. Vissa frukter och grönsaker trivs nämligen bättre på köksbänken än i kylskåpet, och danska Whiteaway.com berättar här vilka:

Frukt och grönsaker som inte ska förvaras kallt: Äpplen, päron, bananer, melon, avokado, tomat, gurka, färsk ingefära, squash och aubergine.

Frukt och grönsaker som ska förvaras kallt: Stenfrukter, bär och andra grönsaker som inte nämns här ovanför.


Hur länge håller maten i kylskåpet?

Hur länge olika livsmedel håller i kylen varierar kraftigt. Vissa håller bara några dagar medan andra kan hålla flera veckor. Det är dock viktigt att kylskåpet har en kall och stabil miljö med en temperatur som inte överstiger 5 grader.

Baserat på information från Livsmedelsverket berättar vi här om hållbarheten och förvaringen av olika livsmedel i kylskåpet:

Kött, fisk och påläggKött, fisk och pålägg: Dessa livsmedel ska alltid förvaras kallt, och ju kallare de förvaras, desto längre håller de. För att förlänga hållbarheten på smörgåspålägg, till exempel skinka, korv och leverpastej, är det även bra om du inte låter dem stå framme i flera timmar under helgfrukosten. Om du fryser in kött och fisk ska det packas i en lufttät förpackning och märkas med datum.

Mjölkprodukter: Mejeriprodukter ska förvaras i kylskåp, och hur länge de håller beror mycket på temperaturen. Mjölk som har varit kyld håller ofta längre än bäst före-datumet, medan mjölk som har stått framme i rumstemperatur flera timmar kan bli dålig i förtid. Ställ därför tillbaka mjölken i kylen direkt när du är klar med den. Mjölk, grädde och matfett kan dessutom frysas in.

Frukt och grönsakerFrukt och grönsaker: Låt eventuella plastförpackningar sitta kvar. Förpackningen hindrar nämligen frukten från att skrumpna och skyddar även mot gasen eten. Denna gas påskyndar bland annat mognaden och utsöndras från till exempel äpple, banan och tomat.

Om frukten eller grönsakerna ska förvaras i kylen bör man dock låta förpackningen vara lite öppen, alternativt sticka hål i plasten för att motverka kondens. Läs gärna listan här ovanför om vilka frukter och grönsaker som ska förvaras i kylskåpet.

Ägg och ost: Bäst före-datumet för ägg är beräknat på förvaring i rumstemperatur, och ägg som förvaras i kylskåp håller faktiskt flera veckor längre än så. Äggvitor och äggulor som blir över efter bakning eller matlagning kan även frysas in.

Ost kan också frysas in men blir då smulig. Den håller dock länge även i kylskåpet.

BrödBröd: Bröd blir torrt och tråkigt väldigt snabbt om det förvaras i kylskåp, och det är därför bättre att förvara brödet i rumstemperatur. Man kan även skiva brödet och frysa in det, och sedan ta fram så många skivor man vill ha eftersom.

Hårdbröd ska förvaras torrt och håller nästan hur länge som helst. Mjukt bröd möglar efter ungefär en vecka i rumstemperatur, men vissa brödsorter kan hålla längre än så.

Rester: Om det blir över rester efter middagen som man vill äta senare måste maten kylas ned snabbt. Livsmedelsverket skriver då att man till exempel kan använda sig av ett kallt vattenbad och dela upp maten i mindre portioner. Tillagad mat håller ofta flera dagar i kylskåpet och betydligt längre i frysen.

Titta på datummärkningen

Danska Tv2.dk berättar att datummärkningen är en bra indikation på om maten är bra. Man kan dock aldrig vara 100 % säker, och därför bör man alltid använda sitt sunda förnuft. Mat som smakar och luktar konstigt eller har fel konsistens bör slängas även om datummärkningen säger att den är bra.

datummärkningenLivsmedelsverket förklarar dock att det är skillnad på “Bäst före” och “Sista förbrukningsdag”.

Varor som är märkta med en sista förbrukningsdag är inte säkra att äta efter det datumet. Matvaror med ett bäst före-datum är däremot ofta okej att äta även efter det datumet, och här får man titta, smaka och lukta på maten för att avgöra om den fortfarande är bra.


Hur länge håller maten i frysen?

Många side-by-side-kylskåp har även en inbyggd frys, och för att maten ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att frysen aldrig blir varmare än -18 grader. Det ska alltså alltid vara -18 grader eller kallare i frysen, och anledningen till detta är att all bakterietillväxt upphör vid den temperaturen.

Baserat på information från både Allers.se och Råd & Rön har vi här sammanställt en lista över hur länge olika livsmedel håller i frysen. Denna lista kan användas som en riktlinje, men glöm inte bort att även använda ditt sunda förnuft. Om maten har fel konsistens, luktar illa eller smakar konstigt ska den slängas. Feta livsmedel har i regel en kortare hållbarhet än magra eftersom att fettet härsknar i frysen.

Forskellig mat Grönsaker: 12 månader
Matbröd: 12 månader
Fläskkött: 4 månader
Fet fisk (t.ex. lax): 2-3 månader
Mager fisk (t.ex. torsk): 6-12 månader
Mjölk: 3 månader
Smör: 3 månader
Ost: 3 månader
Bär och frukt (t.ex. vinbär och blåbär): 12 månader
Kakor, tårtor och bullar med fett i: 3 månader
Köttfärs och charkvaror: 2-3 månader
Magert kött (t.ex. vilt och kycklingfiléer): 12 månader
Fetare kött (t.ex. högrev och lamm): 6 månader  

När man använder frysta livsmedel är det även viktigt att tina dem på rätt sätt. Frysta varor bör nämligen tina i kylskåp för att de ska behålla så mycket struktur och vätska som möjligt.


Tips för när du fryser in mat

Tips för när du fryser in mat

När man har en frys kan man frysa in matvaror som man annars hade behövt kasta. När man fryser in mat avstannar nämligen bakterietillväxten som gör att maten blir dålig.

Precis som i kylskåpet spelar det dock roll hur man placerar maten, och om infrysningen sker på rätt sätt bevaras matens kvalitet och du kan spara både utrymme och pengar. Baserat på artiklar från danska Dr.dk berättar vi här hur man går tillväga när man fryser in mat:

Packa alltid om kött: Man ska alltid packa om kött innan man fryser in det. Vissa förpackningar från butiken tål nämligen inte frost medan andra isolerar så bra att de hindrar köttet från att frysa. Det kan dock vara svårt att skilja på dessa olika förpackningar, och därför rekommenderar experten att man alltid packar om kött när man fryser in det.

Använd fryspåsar: Kött ska som sagt alltid packas om, och det ska då helst packas i fryspåsar. Vissa har för vana att frysa in mat i plastlådor, men större förpackningar gör bara att frysen förbrukar mer energi. Använd därför fryspåsar när du ska frysa in matvaror, och se till att påsarna är avsedda för nedfrysning. Kontrollera även att påsen antingen är märkt med “för livsmedel” eller en symbol med ett glas och en gaffel, vilket enligt Livsmedelsverket innebär att påsen är säker att använda med mat. Andra plastpåsar kan innehålla skadliga kemikalier.

Tryck ut luften ur påsen: Se till att det är så lite luft som möjligt i påsen när du fryser in maten. Mindre luft, och därmed mindre syre, gör nämligen att maten oxiderar mindre och minskar risken för frostskador.

Frys in maten på en gång: Av både kvalitets- och säkerhetsskälska manalltid frysa in maten så snabbt som möjligt, både middagsrester och nyinköpta matvaror. När man fryser ned maten snabbt stoppas nämligen bakterietillväxten snabbare, och en snabb infrysning hindrar även maten från att bli tråkig och smaklös när man sedan ska äta den. Om man till exempel ska frysa in stora mängder rester bör man fördela detta i mindre portioner för att maten ska frysa snabbare.

Frys inte in maten två gånger: Om en matvara har varit fryst en gång ska den inte frysas in igen.

Jämn fördelning: Om man fryser in flera saker samtidigt bör de placeras på olika ställen i frysen.

Avfrosta frysen: En frys är mest effektiv när den är avfrostad, eftersom att det då inte sitter stora isklumpar på sidorna. Vissa frysar har en automatiskt avfrostningsfunktion och sköter därmed detta själva.

Använd snabbinfrysningen: Om din frys har en snabbinfrysningsfunktion bör du använda den när du fryser in större mängder mat.

Använd en separat kyl för vin. Olika sorters viner bör förvaras i olika temperaturer för bästa smak. Läs mer i vårt vinkyl-test.

Läs även: Fristående kylskåp (Bäst i test).


Kontrollera energimärkningen på ditt kylskåp

Energimärkningen på kylskåp och frysar berättar något om modellernas förbrukning, och när man köper en ny kyl eller frys är det därför en bra idé att titta på just energimärkningen. Energimärkningen är obligatorisk och finns därför på alla modeller.
energimärkningen

Energimärkningen kan dock vara lite besvärlig att läsa av, så baserat på information från Energimyndigheten hjälper vi dig här att förstå märket lite bättre:

Energimärkningen är en rektangulär etikett som högst upp visar olika färgkodade energiklasser. För kylar och frysar går den skalan från A+++ till D, där A+++ är mest energieffektivt. Alla modeller som säljs i Sverige tillhör energiklass A+ eller bättre.

Under energiklasserna visas den årliga energianvändningen i kWh/annum, alltså kilowattimmar/år. Längst ner på etiketten anges volymen för kyl och frys i liter samt ljudnivån i decibel.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


LG GSL760PZXV

LG GSL760PZXV

Denna kylfrys från LG är perfekt för större hushåll med fler än 5 personer. Den har en låg ljudnivå på endast 39 dB, vilket gör den tystare än de flesta kylfrysar på marknaden. Detta gör den optimal för dem som vill ha en kylfrys som inte stör lugnet i hemmet.

 • Låg ljudnivå på 39 dB
 • Moist Balance Crisper – minskar matsvinnet
 • Optimal förvaring av grönsaker

Omdöme: En detaljerad recension av LG GSL760PZXV

Denna modell är utrustad med Moist Balance Crisper som hjälper till att minska matsvinnet genom att hålla dina grönsaker fräscha längre. Kylskåpsdelen har en kapacitet på 405 liter, medan frysdelen rymmer 196 liter. Båda har enheter med två lådor och fyra hyllor, vilket ger dig gott om utrymme för att förvara din mat. Den har is- och vattendispenser som kan anslutas direkt till vattentillförseln, vilket gör det enkelt att få kalla, uppfriskande drycker när som helst.

LG kylfrys har en snabbfrysningsfunktion som snabbt fryser din mat så att du kan förvara den under längre perioder. Denna funktion och dess rymliga design gör den till ett bra val för större hushåll. Dessutom har den en tydlig och överskådlig LCD-display som gör den lätt att använda. Den är enkel att navigera, så du kan hitta de inställningar och funktioner du behöver snabbt och enkelt. 

Detta säger användare och experter om LG GSL760PZXXV

Kylfrysen har fått betyget 66/100 på Which.co.uk. Detta baseras på att kylskåpet kan hålla maten fräschare längre samt att det är snabbt att använda. Den har också ett betyg på 4,5 på Googles sammanställning av användarrecensioner där användarna älskar dess rymliga design och effektivitet.

Fördelar

 • Bekväm förvaringsdesign
 • Hög byggkvalitet
 • Lätt att använda displayen
 • Flamskyddad baksida
 • Effektivt för sin storlek
Nackdelar

 • Rengöring kan vara tidskrävande
 • Isfacket är lite högljutt

Konsumentmagasinets bedömning

LGs kylfrys är mycket effektivt för sin storlek, och användarna upplevde att det har en fantastisk konstruktion. Den flamskyddade baksidan är också en riktig bonus – du kommer att känna dig säkrare när du vet att du är skyddad från potentiella bränder. Den enda nackdelen är att det kan vara tidskrävande att rengöra den, men på det hela taget tycker vi att detta är en utmärkt kylfrys som ger mycket för pengarna.

Specifikationer
Nettovolym (kyl): 405 L
 Nettovolym (frys): 196 L
Ljudnivå: 39 dB
Frysningskapacitet per dag: 12 kg
Energiförbrukning (kWh/år): (kWh/år): 419 kW/h
Energiklass: F
Höjd: 179 cm
Bredd: 91,2 cm
Djup: 73,3 cm
Vikt: 124 kg


LG GSL761MCXV

LG GSL761MCXV

Den här modellen är för dig som letar efter en kyl- och frysmodell med många funktioner som håller maten fräsch. Den har 24 timmars jämn kylning, så du kan vara säker på att din mat förblir kall oavsett vilken tid på dygnet det är.

 • Inbyggd vattentank på 4 liter
 • Styrning via Google Assistant och ThinQ-appen
 • 24 timmars jämn kylning

Omdöme: En detaljerad recension av LG GSL761MCXV

Denna modell har en snygg och elegant design och många funktioner som skiljer den från andra jämförbara produkter på marknaden. För det första har den smart kontroll via Google Assistant och ThinQ-appen, vilket gör att du enkelt kan hantera och övervaka din kylfrys. Appen ger också värdefull information om statusen på kylfrysen. Dessutom hjälper LINEARCooling-tekniken till att längre bevara matens färskhet och näringsvärde. Detta beror på att den skapar en mer stabil innetemperatur, vilket förhindrar tillväxt av bakterier och andra organismer som kan förstöra din mat. Resultatet är att du kan njuta av din mat när den är som bäst. Slutligen innebär den låga ljudnivån på 39 dB att du inte behöver oroa dig för att störa hemmiljön.

Detta säger användare och experter om LG GSL761MCXV

Denna kylfrys har ett betyg på 4,7 av 5 på Google baserat på kundomdömen och det hyllas för sin stora kapacitet, tysta drift och eleganta design.

Fördelar

 • Bra belysning i både kyl och frys
 • Breda hyllor
 • Ger både krossad is och iskuber
 • Integrerade fyrkantiga handtag
Nackdelar

 • Lite högljudd när den drar vatten till iskuberna
 • Lite skrymmande att flytta in och ut ur huset

Konsumentmagasinets bedömning

Belysningen är utmärkt i både kyl och frys, hyllorna är breda så att du kan förvara mer mat, och de integrerade fyrkantiga handtagen ger ett snyggt utseende. Kylfrysen är lite skrymmande att få in och ut ur huset, men på det hela taget anser vi att det är en högkvalitativ modell som passar särskilt bra i minimalistisk köksinredning.

Specifikationer
Nettovolym (kyl): 405 L
Nettovolym (frys): 196 L
Ljudnivå: 39 dB
Frysningskapacitet per dag: 12 kg
Energiförbrukning (kWh/år): 419 kW/h
Energiklass: F
Höjd: 179 cm
Bredd: 91,2 cm
Djup: 73,8 cm
Vikt: 124 kg


LG GSL360ICEV 

Rekommenderas av det brittiska testmagasinet Which.co.uk

LG GSL360ICEV

Modellen LG GSL360ICEV har granskats av experter från Storbritanniens största testmagasin – Which.co.uk. De testar kontinuerligt olika konsumentprodukter för att konsumenterna ska kunna få en bredare överblick över produkterna på marknaden innan de köper något.

Which.co.uk har även provat LG GSL360ICEV och bedömt modellen utifrån specifika testpunkter, och eftersom att modellen klarar sig fint i undersökningen får den en bra recension av experterna.

Modell med både frys och kylskåp

LG GSL360ICEV är ett fint side-by-side-kylskåp med ett klassiskt utseende i rostfritt stål, och trots att modellen är stor är den faktiskt inte särskilt dyr i drift. Detta beror på att modellen tillhör en av marknadens bättre energiklasser, nämligen A+. LG GSL360ICEV är en tudelad modell som både har en kyldel och en frysdel.

Kylskåpet är stort och har en kapacitet på 394 liter, och eftersom att frysen rymmer 197 liter är den också stor. Den här modellen är därför ett bra alternativ för konsumenten som behöver mycket utrymme. Trots att modellen är stor har den dock en ljudnivå på bara 39 dB, och den lever därför inte om särskilt mycket.

Många funktioner

LG GSL360ICEV åbenLG GSL360ICEV har väldigt många funktioner. Modellen är till exempel utrustad med ventilerad kylning, vilket säkerställer att både kylskåpet och frysen håller en jämn temperatur i hela utrymmet. Den här modellen ser även till att luftfuktigheten alltid är jämn, och detta förlänger hållbarheten på matvarorna.

Det finns även en invändig LED-belysning, och modellen har både en elektronisk display och elektronisk temperaturstyrning. Detta gör att man alltid kan vara säker på att både kylskåpet och frysen håller exakt rätt temperatur.

LG GSL360ICEV är dessutom utrustad med direkt vattentillförsel och ismaskin, och funktionen No Frost ser till att man inte behöver avfrosta modellen manuellt. LG GSL360ICEV har även en snabbinfrysningsfunktion och kan frysa in 12 kg per dygn.

Kylskåpet är inrett med både dörrhyllor, hyllor och grönsakslådor, och även frysen har lådor.

Massor av utrymme

LG GSL360ICEV har granskats det brittiska testmagasinet Which.co.uk, både separat och i ett test tillsammans med fyra andra modeller. Experterna kommer fram till att LG GSL360ICEV är ett av marknadens största side-by-side-kylskåp. Det är dock även välfungerande och kyler ned matvarorna snabbt och håller en kall och exakt temperatur, och båda dessa faktorer är väldigt viktiga vid matförvaring.

Experterna framhäver dessutom att LG GSL360ICEV är väldigt energieffektiv och enkel att använda, men de påpekar även att rengöringen kan vara lite besvärlig.

Utvalda fördelar med LG GSL360ICEV:
 Kylskåp på 394 liter och frys på 197 liter
 Energiklass A+
 Ventilerad kylning
 Elektronisk display och temperaturstyring
 No Frost och snabbinfrysning


Bosch KAD93VIFP

Bosch KAD93VIFP

Bosch kyl- och frysskåp har en HolidayMode-inställning som förhindrar energislöseri och håller maten fräsch när du är ute på resa. Detta är perfekt för dig som vill ha en större modell med mycket förvaringsutrymme, eftersom det sparar pengar i längden.

 • XXL-kapacitet
 • HolidayMode – förhindrar energislöseri
 • Anti-fingeravtryck

Omdöme: En detaljerad recension av Bosch KAD93VIFP

Den här modellen från Bosch har en silverfärgad design i rostfritt stål och anti-fingerprint som kommer att se bra ut i alla kök. Den har också stort invändigt utrymme, vilket gör det lätt att få plats med alla dina matvaror i den. Kylfrysen är lätt att ställa in och har en SuperCool- och SuperFreeze-funktion som hjälper till att hålla dina livsmedel fräscha och svala samtidigt som de håller rätt temperatur. 

Den här modellen är också energisparande tack vare sin innerbelysning. Andra bra funktioner är inbyggd ismaskin och en vatten- och isdispenser, vilket gör det enkelt att få kallt vatten eller is när det behövs. Den här kyl- och frysboxen är ett utmärkt val för alla som vill ha en snygg och effektiv produkt av hög kvalitet.

Detta säger användare och experter om Bosch KAD93VIFP

Baserat på Googles sammanställning av användarkommentarer från olika butiker har kyl- och frysskåpet fått 4,5 stjärnor. De älskade den utmärkta förvaringslayouten i kylskåpet och i frysutrymmet och dess förmåga att hålla grönsaker och frukter fräscha under lång tid.

Fördelar

 • Stort invändigt utrymme
 • Lätt att ställa in
 • Bra bruksanvisning
 • Modern design
 • Håller grönsaker och frukter fräscha under lång tid
Nackdelar

 • Temperaturen måste ligga inom det fördefinierade intervallet
 • Lite högljudd 

Konsumentmagasinets bedömning

Modellen har en snygg och modern design, den var lätt att installera och bruksanvisningen var tydlig och kortfattad. Kylskåpsavdelningen är rymlig och väl upplyst, vilket gör det lätt att hitta det man letar efter. Genom vår forskning upptäckte vi att den är lite bullrig och har en fast temperatur, men utöver det är det en modell som bör stå högst upp på listan om du är på marknaden för ett nytt amerikanskt kylskåp.

Specifikationer
Nettovolym (Cool): 368 L
Nettovolym (frys): 165 L
Ljudnivå: 42 dB
Frysningskapacitet per dag: 13 kg
Energiförbrukning (kWh/år): (kWh/år): 436 kW/h
Energiklass: F
Höjd: 178,7 cm
Bredd: 90,8 cm
Djup: 70,7 cm
Vikt: 124 kg


Bosch KAD90VI20 

5 av 5 stjärnor hos WhiteAway
✅ 5 av 5 stjärnor hos danska Skousen

Bosch KAD90VI20

.
Utrymme och övriga specifikationer 

Med 370 liter kylutrymme hör Bosch KAD90VI20 till de Side-by-sideskåp som erbjuder störst kylskåp. Det går dock inte ut över frysen, som med sina 163 liter är av standardstorlek. Modellen får också toppbetyg av användare. Priset är mycket rimligt jämfört med konkurrenterna och modellen ger dig fri tillgång till både kallt vatten, krossad is och isbitar.

Med en uppskattad förbrukning på 436 kWh per år får modellen en A+ energimärkning. Designen är modern och minimalistisk, med finish i rostfritt stål och höga smala handtag, som ger enkel åtkomst för såväl stora som små.

Bosch KAD90VI20 indeni

Särskilda fördelar med Bosch KAD90VI20 

Bosch KAD90VI20 särskiljer sig inte mycket designmässigt. Men vi talar ändå om en märkesvara och det framgår av dess egenskaper och funktioner. En av de tillfredsställda användarna konstaterar bland annat att “kyl och frys håller exakt temperatur” och det är just en av styrkorna med modellen. Via kontrollpanelen på framsidan kan temperaturen i både kylskåp och frys ställas in exakt och den aktuella temperaturen kan övervakas via displayen.

Modellen är även utrustad med ventilerad kylning, som fördelar kylan jämnt i både kylskåp och frys. Belysningen består av energibesparande LED, som dessutom normalt håller under kylskåpets hela livslängd. Med Bosch KAD90VI20 får du också en frys med helautomatisk avfrostning, samt tillgång till både snabbkylning och snabbfrysning, om det skulle vara många färska matvaror som snabbt måste kylas ned.

Urval av specifikationer för Bosch KAD90VI20:
 Extra stort kylutrymme på 370 liter
Mycket nöjda användare
Exakt kontroll av både kyl- och frystemperatur
Ventilerad kylning
LED-belysning
Tillgång till snabbkylning, och snabbfrysning


Andra relevanta källor och tester


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Side-by-Side Kyl/Frys har fått bäst omdömen?

LG GSL360ICEV

🤓 Hur testas Side-by-Side Kyl/Frysskåpen?

Side-by-Side Kyl/Frysskåpen bedöms baserat på deras förmåga att upprätthålla en optimal temperatur, även när temperaturen ändras i omgivningen. Man granskar även energiförbrukningen, ljudnivån och användarvänligheten.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för kylskåp går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast men att alla kylskåp på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Side-by-side-kylskåp test – använda källor samt länkar för vidare läsning

Kundomdömen – Whiteaway.com 🇩🇰
Vi har läst ett antal kundrecensioner på Whiteaway.com för att ta reda på vad vanliga konsumenter tycker om modellen Smeg FQ55FXDF. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om olika produkter, samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat modellen Blomberg KFD4952XD. Klicka på den här länken för att läsa mer.


Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk är Englands största konsumentmagasin. Deras vision är att vara konsumenternas förlängda arm och medhjälpare i vardagen, och de ser till att konsumenterna får bästa möjliga information innan de köper en produkt. Which.co.uk testar kontinuerligt ett brett utbud av konsumentprodukter, och den här gången handlar det om modellen LG GSL360ICEV. Klicka på den här länken för att läsa mer om undersökningen.

Observera att du måste ha ett betalt medlemskap hos Which.co.uk för att få full tillgång till de specifika testresultaten.

Google Shopping

Google Shopping är en tjänst från Google som gör det möjligt för användare att söka efter produkter från olika butiker på internet och jämföra priser. Användarna får även tillgång till produktrecensioner och användarbetyg som erbjuder värdefulla insikter om en viss produkts övergripande kvalitet och tillförlitlighet. De kan också vara till hjälp för att nya konsumenter ska fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan se användarrecensionerna av Samsung RS67A8810S9 här.
Du kan se användarrecensionerna av LG GMX945MC9F här.
Du kan se användarrecensionerna av Smeg FQ60BDF här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta