Kylfrysar Test – Här är de bästa Kylfrysar – Experternas Betyg

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test guide 2022: I detta kylfrys test har vi tittat närmare på en rad testvinnande kylfrysar som har vunnit tests i Skandinaviens största testmagasiner. Alla tester är oberoende och offentliggjorda tester. Om du själv vill undersöka saken närmare, så har vi en sektion längst ner i artikeln som tar upp just de använda källorna.

I denna artikel kan du läsa följande: 

 En översyn av testvinnarna från de största tester i Skandinavien
 En prisjämförelse av alla modellerna
 Vid artikelns slut så har vi samlat alla länkarna till de olika tests vi har genomgått

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


LG GSL360ICEV kylfrys – kylfrys med extra mycket utrymme

LG GSL360ICEV är en stor och rymlig side-by-side kylfrys från LG. Denna modell har fått hela 4.6/5 stjärnor baserat på konsumentrecensioner på Google Shopping. Detta höga betyg är en av de många anledningarna till att vi valde ut just LG GSL360ICEV till Redaktörens Val i vårt test av kylfrysar.

Utrymme till det mesta
LG GSL360ICEV har en fantastisk kylkapacitet på hela 400l. Som om inte detta vore nog, har denna kylfrys även en fryskapacitet på 206l. Med denna kylfrys i ditt kök har du alltså alltid gott om utrymme till all din mat. 

Full av smarta funktioner
LG GSL360ICEV är en kylfrys som är utrustad med ett flertal smarta funktioner. I denna kylfrys hittar du bland annat en smart vatten- och isdispenser. Denna kylfrys har en smart elektronisk temperaturkontroll som hjälper dig hålla koll på temperaturen. LG GSL360ICEV har även energieffektiva LED-lampor på insidan.

LG GSL360ICEV har sina nackdelar. Denna modell är något tyngre än liknande modeller på marknaden, vilket kan göra den svår att flytta på vid behov. Vattnet i dispensern är inte speciellt kallt. 

Fördelar

 • Kapacitet på 400l
 • Praktisk och effektiv design
 • Låga ljudnivåer
 • LED-belysning
 • Elektronisk temperaturkontroll
 • Iskubs- och vattendispenser
Nackdelar

 • Tyngre än andra modeller
 • Vattnet från dispensern är inte särskilt kallt

Specifikationer
Färg: Stål
Kylkapacitet: 400l
Fryskapacitet: 206l
Fryskapacitet per dygn: 12kg
Energiklass: F
Dimensioner: 179 x 91,2 x 71,7 cm

Därför rekommenderar vi LG GSL360ICEV

LG GSL360ICEV passar den stora familjen som behöver gott om plats. Detta är även en perfekt kylfrys för dig som älskar smarta och användbara funktioner. 


BOSCH KGN33NLEB Series 2 fristående kylfrys – ekonomisk och kompakt fristående kylfrys

BOSCH KGN33NLEB är en fristående kylfrys med ett riktigt lågt pris. Denna modell från Bosch har fått 4.5/5 stjärnor baserat på recensioner på Google Shopping. Det är inte alls illa för att vara en budgetmodell. Vi valde ut BOSCH KGN33NLEB till vårt Bästa Budgetval, eftersom detta är en högkvalitetskylfrys med ett mycket lågt pris. 

Kompakt och ekonomisk
BOSCH KGN33NLEB är en mycket kompakt och samtidigt ekonomisk fristående kylfrys från Bosch. Denna modell tar inte upp speciellt mycket plats i köket, och är även snäll mot plånboken. 

Enkelt att städa
En annan fördel med BOSCH KGN33NLEB är att den är så lätt att rengöra. Hyllorna kan enkelt flyttas och justeras, vilket underlättar rengöringen ännu mer. Framför allt underlättar dessa hyllor förvaringen av maten, då du enkelt kan anpassa nivåerna precis hur du vill.

En nackdel med denna kylfrys är avsaknaden av en invändig termometer. 

Fördelar

 • Kompakt
 • Hyllorna kan justeras på 4 nivåer
 • Tyst och ekonomisk att använda
 • Lätt att rengöra
Nackdelar

 • Saknar termometer på insidan

Specifikationer
Färg: Stål
Kylkapacitet: 193l
Fryskapacitet 89l
Fryskapacitet per dygn: 11kg
Dimensioner: 176 x 60 x 66 cm
Energiklass: E

Därför rekommenderar vi BOSCH KGN33NLEB

Vi kan rekommendera BOSCH KGN33NLEB till dig som inte vill spendera allt för mycket pengar på en ny kylfrys, men som samtidigt vill ha en produkt av hög kvalitet. Vi kan även rekommendera den till dig som saknar utrymme i köket.


Samsung RF24R7201SR kylfrys – med stor kapacitet och smarta dispensers

Samsung RF24R7201SR är en lyxig premiumkylfrys med extra mycket utrymme. Samsung RF24R7201SR har fått 4.5/5 stjärnor baserat på mer än 300 recensioner på Bestbuy.com, samt 4.1/5 stjärnor baserat på mer än 6,230 unika recensioner på Google Shopping. 

Otrolig kapacitet med smart förvaring
Samsung RF24R7201SR har en mycket stor kapacitet jämfört med många andra kylfrysar på marknaden. Kylen rymmer 442l, medan frysen rymmer 193l. Kylen har en FlexZone-låda med 4 olika temperaturer. Denna smarta förvaringslösning låter dig anpassa förvaringen i kylen precis hur du vill. Det tycker vi är riktigt smart. 

Is och vatten direkt från dörren
Med en Samsung RF24R7201SR behöver du aldrig gå till vattenkranen när du vill ha vatten, eller öppna frysen när du vill ha is. Du kan snabbt och enkelt hämta både vatten och is i dörren på denna kylfrys i stället.

Denna kylfrys får tyvärr lätt repor och skråmor. Den saknar även en vattenuppfångare under vattendispensern. 

Fördelar

 • Har en stor FlexZone-låda med 4 olika temperaturer
 • Touchskärm med rörelsesensor och inbyggt ljud
 • Fingeravtrycksresistent
 • Energieffektiv
 • Filtrerad is- och vattendispenser
Nackdelar

 • Det rostfria stålet repas lätt
 • Saknar vattenuppfångare under vattendispensern

Specifikationer
Färg: Rostfritt stål
Kylkapacitet: 443l
Fryskapacitet: 193l
Fryskapacitet per dygn: 6kg
Dimensioner: 177,7 x 90,8 x 72,6 cm
Energiklass: F

Därför rekommenderar vi Samsung RF24R7201SR

Samsung RF24R7201SR rekommenderas till dig som är ute efter det lilla extra till ditt kök. 


Smeg FC370X2PE

Toppbetyg hos Råd & Rön

Smeg FC370X2PE

.
Smeg är ett av de dyrare märkena, och Smeg FC370X2PE ligger också i den dyraste tredjedelen av de testade modellerna. Modellen är dock endast marginellt dyrare än genomsnittet för de kyl- och frysdiskar som Råd & Rön testade våren 2016 respektive våren 2016. Totalt testades 71 modeller och Smeg FC370X2PE fick toppbetyg av testlaboratoriet. Här är de överens om att den mycket tysta driften är imponerande.

Smeg FC370X2PE får toppbetyg av flera anledningar

Även om Smeg FC370X2PE endast har E är elförbrukningen ändå ganska låg och Råd & Rön ger goda betyg för modellens energivänlighet. De ger också det övergripande kvalitetsintrycket ett högt betyg, och de är också överens om att den här modellen ligger långt över genomsnittet när det gäller snabb nedkylning av mat. Denna egenskap garanterar en allmänt längre hållbarhet för livsmedelsprodukterna.

Mätningarna visar dessutom att Smeg är speciellt temperaturstabil. Den enda kritiken i denna fråga är frysens isoleringsförmåga, son ”endast” värderas som mellanbra. Detta betyder i praxis att temperaturen i frysen kommer över acceptabel nivå, om strömmen är avbruten i längre än ett dygns tid.

Till gengäld är användarvänligheten riktigt bra, inte minst i kraft av den lättillgängliga kontrollpanelen direkt på fronten. Fabrikinställningarna träffar också de rekommenderade temperaturer riktigt bra, så kylfrysen kommer omedelbart kunna tas i bruk utan ytterligare inställningar.

Därför rekommenderas denna modell:
Kylskåpskapacitet på 219 liter
Frysekapacitet på 99 liter
Automatiskt avfrostningsystem

Ventilerande kylning – försäkrar jämn temperatur i hela kylavdelningen

Elektronisk temperaturjustering

LED-belysningen


Frysa färska livsmedel

För att lagra mat i din frysare på bästa sätt bör du alltid se till att maten är ordentligt inslagen eller förseglad i lufttäta behållare för att undvika frostskador. Det är också viktigt att märka maten med datum för att hålla koll på hållbarheten. Dela upp maten i mindre portioner för snabbare upptining när det är dags att använda den.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka kylfrysar har fått bäst omdömen?

Electrolux EN3791MOX, AEG RCB63727OW, Electrolux EN3791MOW och Smeg FC370X2PE

Hur testas kylfrysarna?

Kylfrysarna bedöms baserat på deras förmåga att upprätthålla en optimal temperatur, även när temperaturen ändras i omgivningen. Man granskar även energiförbrukningen, ljudnivån och användarvänligheten.

Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för kylfrysar går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast och att alla frysar på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Råd & Rön
 I denna artikel refererar vi till magasinets stora test av kylfrysar från våren 2016, där 25 olika modeller testades. Råd & Rön avstår från att tolka resultaterna men presenterar i stället alla delbetyg för var och en av parametrarna för Funktion, Energiförbrukning, Anvädarvänlighet, Ljud och Kvalitetsintryck. Delbetygen samlas dessutom enkelt i huvudbetyg och resultatet presenteras i en översynlig interaktiv tabell, där du själv kan sortera och jämföra produkterna efter betyg, pris eller andra parametrar. Var uppmärksam dock att det krävs betald abonnemang för att få full tillgång till testet.

Kosumentrecensioner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vid värderingen av kylfrysar har vi också tittat på konsumenternas egna rencensioner, bl.a på www.whiteaway.se Fördelen med dessa recensioner är att de generellt kommer vara baserade på längre användningsperioder och också utgår ifrån helt konkret vardagen hos ”riktiga” familjer. Nackdelen vid de oficiella testerna är ju att de som regel företagna över kortare tidsperioder.

Google Shopping

Google Shopping är en plattform där konsumenter kan jämföra och recensera produkter. Vi har använt oss av recensioner av LG GSL360ICEV, BOSCH KGN33NLEB Series 2, Samsung RF24R7201SR och LG GSL760SWXV för att ta reda på vad konsumenterna tycker om dessa kylfrysar.

Du kan läsa recensionerna av LG GSL360ICEV här
Du kan läsa recensionerna av BOSCH KGN33NLEB Series 2 här
Du kan läsa recensionerna av Samsung RF24R7201SR här
Du kan läsa recensionerna av LG GSL760SWXV här

Bestbuy.com

Är en amerikansk hemelektronikkedja. Vi har använt oss av konsumenternas recensioner på Bestbuy.com för att hitta användbar information om Samsung RF24R7201SR.
Läs recensionerna om Samsung RF24R7201SR här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


LG GSL760SWXV kylfrys

LG GSL760SWXV är en America Style-kylfrys av riktigt hög kvalitet. LG GSL760SWXV har fått 4.6/5 stjärnor baserat på konsumentrecensioner på Google Shopping. 

Rymlig med bra belysning
LG GSL760SWXV är en mycket rymlig modell med kraftfull interiörbelysning. Att förvara och organisera matvarorna är därför en barnlek i denna kylfrys.

Temperaturdisplay och alarm
LG GSL760SWXV har ett smart alarm som varnar när filtret behöver bytas ut. Dessutom har denna kylfrys en visuell temperaturdisplay som alltid visar exakt vilka temperaturer kylfrysen ligger på. Med dessa funktioner behöver du aldrig känna dig osäker.

Tyvärr är det filtrerade vattnet inte speciellt kallt, och det saknas en vattenuppfångare under dispensern. 

Fördelar

 • Väldigt rymlig
 • Bra interiörbelysning
 • Har visuell temperaturdisplay och filterbyteslarm
 • WiFi-kompatibel
Nackdelar

 • Det filtrerade vattnet är inte speciellt kallt
 • Ingen vattenuppfångare under vattendispensern

Specifikationer
Färg: Vit
Kylkapacitet: 411l
Fryskapacitet: 214l
Fryskapacitet per dygn: 12kg
Energiklass: F
Dimensioner: 179 x 91,2 x 73,3 cm

Därför rekommenderar vi LG GSL760SWXV

LG GSL760SWXV är den perfekta modellen för dig som letar efter en rymlig kylfrys av amerikansk stil tillditt kök.


Electrolux EN3791MOX

Toppoäng från det svenska konsumentrådet Råd & Rön

Electrolux EN3791MOX

 

Electrolux EN3791MOXär en användarvänlig och enkel kylfrys med låg energiförbrukning. Modellen ingår i energiklassen A++ och har en kylkapacitet på 228 liter och ett frysutrymme på 91 liter. Det är därför en modell som lämpar sig för hushåll på 3-4 personer.

Råd & Rön har testat och utvärderat modellen och testpanelen ger kyl- och frysskåpet ett bra betyg.  Electrolux EN3791MOX är en kyl- och frysdisk med en höjd på 2005 millimeter, så du bör vara uppmärksam på om storleken passar in i ditt kök.

Modellen är användarvänlig eftersom den är utrustad med en termostat och en analog temperaturinställning. Det gör att det går att ställa in temperaturen på termostaten så att matvarorna förvaras i en optimal temperatur.

Bra förvaring tack vare SuperKyl och SuperFrys

Modellen Electrolux EN3791MOX är utrustad med en låda som håller 0 grader och som är bra för att förvara allt från kött och pålägg till grönsaker i. Lådan är idealisk för förvaring av flera olika matvaror eftersom den låga temperaturen förlänger matvarornas hållbarhet. Det är dessutom möjligt att ställa in både fuktighetsnivå och temperatur manuellt, så att det passar innehållet i kylfrysen.

Om det finns behov av att sänka temperaturen under en kortare tid ska man använda funktionen SuperKyl. Den säkerställer att matvarorna inte blir för varm vilket kan vara en fördel om man har inhandlat en massa olika matvaror.

Modellen är även utrustad med funktionen SuperFrys som är en snabbinfrysningsfunktion som automatiskt ändrar temperaturen till den normala temperaturinställningen. På så sätt kan man undvika temperaturvariationer och bevara smak och näringsämnen på bästa möjliga sätt i matvarorna som man fryser in. Den här funktionen snabbar också upp processen när det kommer till infrysning, eftersom temperaturen i frysen inte stiger, och förhindrar att varorna i frysen tinar upp.

Electrolux EN3791MOX Färska matvaror med MultiFlow-teknologi 

Med Electrolux EN3791MOX håller matvarorna sig färska längre eftersom kylfrysen, tack vare TwinTech FrostFree med MultiFlow-funktion, håller en perfekt luftfuktighetsnivå.

Matvarorna kommer behålla sin goda smak och konsistens eftersom kylsystemet i kylskåpet och frysen är separata. Med MultiFlow-teknologin är det därför möjligt att placera matvarorna var man vill eftersom de kommer hålla sig färska oavsett placering.
Utöver detta har den här modellen även ett TasteGuard luftfilter som är särskilt bra om man vill att luften runt matvarorna ska vara fräsch och ren. Luftfiltrets funktion gör det möjligt via ett speciellt kolfilter som renar luften och drar ut lukt innan matvarorna hinner ta smak och doft av varandra. Det här fungerar oavsett på vilket sätt matvarorna är förpackade.

Självafrostande skåp med LED-belysning och glashyllor 

Med den här modellen får man en kylfrys där både kyl och frys är självafrostande. Man behöver alltså inte lägga någon tid på att göra det manuellt eftersom skåpet själv gör det med jämna mellanrum.

Modellen är utrustad ett flexibelt hyllsystem vilket gör att man både får mer djup och bredd i förhållande till andra hyllösningar som finns på marknaden. Det ger en viss flexibilitet och mer plats i själva kylskåpet. Hyllorna är tillverkade i glas.

Dessutom får man en bra överblick över de olika varorna i både kylen och frysen eftersom båda har LED-belysning. Belysningssystemet sörjer för att alla matvaror blir upplysta när kylskåps- eller frysdörren öppnas.

Specifikationer för ElectroluxEN3791MOX– mått 
Höjd: 2005 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 647 mm
Vikt: 74 kilo

Specifikationer för ElectroluxEN3791MOX– nyckelfakta 
Typ: Kylfrys
Kapacitet kylskåp: 243 liter
Kapacitet frys: 91 liter
Energiklass: A++
Energiförbrukning per år: 254 kWh
Ljudnivå dB(A): 43 dB
Spänning (V): 230 volt

Fördelar med Electrolux EN3791MOX:
Kylkapacitet på 243 liter
Energivänlig
Separata kylsystem
Självavfrostande modell
SuperKyl- och SuperFrys-funktioner


AEG RCB63727OW

Toppoäng från det svenska konsumentrådet Råd & Rön

AEG RCB63727OW


Det svenska konsumentrådet Råd & Rön har testat och utvärderat AEG RCB63727OW och ger kyl- och frysskåpet ett gott betyg. Den här modellen finns med en vit front, men du kan även välja en front i rostfritt stål, vilket innebär att du kan få den som passar bäst i ditt kök.

AEG RCB63727OW är en självavfrostande kylfrys från tillverkaren AEG. Med en kylkapacitet på 250 liter och en fryskapacitet på 91 liter passar modellen bra till ett hushåll som består av 3-4 personer.

Den här modellen är inte bara en kylfrys med gott om utrymme, det är även en energivänlig modell som är skonsam både mot miljön och plånboken. Modellen ligger i energiklass A++, något som kommer att synas i en positiv aspekt på elräkningen.

Kylfrysen är 2005 millimeter hög, något man måste vara medveten om och kontrollera så att det finns tillräckligt med plats i köket.

Modell med bra belysning och elektronisk temperaturstyrning

AEG RCB63727OW är en modell som snabbt ger en överblick över vad som finns i kylskåpet eller frysen. Skåpet är nämligen bra upplyst så att man kan se vad det finns i alla hörnor och vrår. Modellen har en LED-belysning som ger en bättre belysning än de vanliga glödlamporna.

Dessutom är belysningen energibesparande eftersom den drar mindre ström och har en längre livstid. Modellen AEG RCB63727OW är utrustad med en elektronisk temperaturstyrning som gör att man alltid kan lita på att temperaturen är korrekt och optimalt inställd. Temperaturstyrningen ser även till att hålla en temperatur som är perfekt för de matvaror som förvaras i kylfrysen. Den elektroniska temperaturstyrningen har även den LED-indikatorer.

Ett självavfrostande skåp med MultiAir Flow-teknologi 

AEG RCB63727OW har både en självavfrostande kyl och en självavfrostande frys. Det betyder att man inte själv behöver hålla på att frosta av varken kyl eller frys eftersom kylfrysen gör det själv med jämna mellanrum.

Den här modellen har MultiAir Flow-teknologi som bidrar till en ventilerad kylning, det vill säga att det fortgår en ventilerad kylning på alla nivåer i kylskåpet. Kylteknologin säkerställer en optimal förvaringstemperatur för de olika matvarorna, då de får en temperatur som är anpassad till dem.

Kylskåpets luftcirkulation ser också till att matvarorna hålls färska längre eftersom det upprätthålls en jämn och stabil temperatur.

Men kan snabbt och enkelt kontrollera kylfrysens olika inställningar. Det finns en temperaturdisplay med touch-funktion som styr alla inställningarna.

Kyler eller fryser matvaror på nolltid 

Med SuperFrys- eller SuperKyl-funktionen är det möjligt för enheten att kyla eller frysa ner olika matvaror på nolltid. Med SuperKyl-funktionen kan man snabbt sänka temperaturen en kort period så att matvarorna inte tinar upp, det vill säga att temperaturen kommer att ligga på cirka 2 grader i 6 timmar och därefter gå upp till den normala temperaturen igen.

Med SuperFrys-metoden har man möjlighet att snabbt frysa ner en stor mängd olika matvaror. Funktionen sänker temperaturen i frysen till -24 grader i 48 timmar och därefter återgår frysen till sin ursprungstemperatur.

Det gör det möjligt att snabbt kyla eller frysa ner matvaror med kylfrysen AEG RCB63727OW om man behöver göra det.

Modell med fräsch och ren luft och flyttbara hyllplan 

AEG RCB63727OW har ett CleanAir Control Filter som ser till att hålla luften fräsch och ren. Kylfrysen är utrustad med ett kolfilter som renar luften. Filtret kan dessutom avlägsna lukt om det skulle uppstå någon sådan. Det gör att de olika matvarorna inte börjar ta smak eller doft av varandra.

Kylfrysen är även utrustad med en låda som håller en konstant temperatur på 0 grader och som är perfekt till förvaring av olika matvaror som kött, pålägg eller grönsaker. Lådans temperatur bidrar till att öka hållbarheten på de olika matvarorna. Dessutom kan man, om man vill, justera både temperatur och luftfuktighet.

Den här modellen har flyttbara hyllplan av pansarglas i frysdelen. Det ökar matvarornas hållbarhet och ger en flexibilitet eftersom man själv kan välja hur många hyllplan man vill använda. Det är lätt att minska eller öka med en hylla vid behov.

Specifikationer för AEG RCB63727OW– mått 
Höjd: 2005 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 647 mm
Vikt: 78 kilo

Specifikationer för AEG RCB63727OW– nyckelfakta 
Typ: Kylfrys
Kapacitet kylskåp: 250 liter
Kapacitet frys: 91 liter
Energiklass: A++
Energiförbrukning per år: 264 kWh
Ljudnivå dB(A): 43 dB
Spänning (V): 230 volt

Fördelar med AEG RCB63727OW:
Kylkapacitet på 250 liter med en frys på 91 liter
Energivänlig
CleanAir Control Filter
Självavfrostande modell
SuperKyl- och SuperFrys-funktion


Electrolux EN3791MOW 

Toppoäng av det svenska konsumentrådet Råd & Rön

Electrolux EN3791MOW

 

Modellen Electrolux EN3791MOWhar blivit testad av två olika expertpaneler,  det svenska konsumentrådet Råd & Rön, som båda testar och utvärderar olika produkter och publicerar slutresultaten till konsumenterna.

De har fokuserat på test av olika kylfrysar från diverse varumärken och prisklasser för att komma fram till vilka som är de bästa modellerna på marknaden. Råd & Rön Consumer Council ger Electrolux EN3791MOW högsta betyg.

Den här modellen kan fås med en vit front eller med en front i rostfritt stål beroende på vad som passar bäst till inredningen i ens kök. Kylfrysen är en energivänlig modell som har energiklass A++.

Dessutom har kylfrysen en bra storlek som passar till ett hushåll som består av 3-4 personer. Kylkapaciteten är på 228 liter och fryskapaciteten ligger på 91 liter.

Ventilerande kylteknologi med 0- graders zon 

Electrolux EN3791MOW är inte bara en kylfrys med olika användbara funktioner, det är även en modell med en modern och stilren design. Därför smälter den lätt in i de flesta kök.

Det är nämligen möjligt att välja den färg som passar bäst. Dessutom är modellen formgiven med en design om passar in i de allra flesta kök.

Electrolux EN3791MOW är utrustad med ett ventilerande kylsystem på de olika nivåerna i kylskåpet. Den ventilerande kylteknologin ser till att förvaringsförhållandet blir optimalt för innehållet i kylskåpet.

I och med kylskåpets luftcirkulation kommer matvarorna att hålla sig färska under en längre tid och det kommer dessutom att vara en stabil temperatur utan större skillnader.

Den här modellen är även utrustad med en 0-graders zon, eller ett 0-graders fack, som är bra till förvaring av en rad olika matvaror. Zonen, eller facket, ser till att matvarorna håller längre. Dessutom går det att justera både fuktighet och temperatur så att det hålls på en jämn nivå och passar det specifika innehållet i kylfrysen.

Electrolux EN3791MOW (åben)Ren och bra lukt med SuperKyl och SuperFrys 

Om luften runt matvarorna är både fräsch och ren är det så klart det allra bästa. Det kommer luften också att vara i Electrolux EN3791MOW eftersom modellen har ett TasteGuard luftfilter. Detta luftfilter är ett kolfilter som ser till att hålla luften fräsch och ren och eliminera eventuell dålig lukt. Det innebär att matvarorna inte kommer att ta lukt eller smak av varandra, oavsett om man paketerar om matvarorna eller har dem i originalförpackningar.

Modellen Electrolux EN3791MOW har en SuperKyl-funktion som sänker temperaturen i kylskåpet under en bestämd tid. Det gör att matvarorna inte tinar upp av misstag. Det kan vara en praktisk lösning om man har handlat en massa olika matvaror som man lägger in i frysen.

Modellen har även SuperFrys-funktion som fryser ner matvarorna snabbt och enkelt. Funktionen ser till att snabba på nedfrysningsprocessen så att inga nerfrysta varor börjar tina upp.

Praktisk och flexibel apparat 

Electrolux EN3791MOW är en praktisk och flexibel kylfrys. Modellens LED-belysning gör det möjligt att snabbt och enkelt få en överblick över innehållet som man har i kylskåpet och frysen. LED-teknologin gör att man kan se in i alla hörnor och vrår och dessutom är LED-teknologin både energibesparande och miljövänlig.

Den här modellen är utrustad med glashyllor som bidrar till ett ökat djup och bredd än med hyllplan av standardmodell i andra kylfrysmodeller. Det ger en större flexibilitet eftersom det är möjligt att få mer plats och själv välja hur många hyllor man vill ha.

Med Electrolux EN3791MOW investerar man även i ett självavfrostande kylskåp och en självavfrostande frys. Det innebär att man inte behöver lägga tid på att frosta av kylfrysen utan modellen avfrostar sig själv med jämna mellanrum.

Specifikationer för Electrolux EN3791MOW– mått 
Höjd: 2005 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 647 mm
Vikt: 77 kilo

Specifikationer för Electrolux EN3791MOW– nyckelinformation 
Typ: Kylfrys
Kapacitet kylskåp: 228 liter
Kapacitet frys: 91 liter
Energiklass: A++
Energiförbrukning per år: 264 kWh
Ljudnivå dB(A): 43 dB
Spänning (V): 230 volt

Fördelar med Electrolux EN3791MOW:
Energivänlig
Självavfrostande modell
SuperKyl- och SuperFrys-funktion
MultiFlow-teknologi
0-graders zon


Bosch KGV36VBEAS – stilrent kylskåp

Positiva feedbacks från konsumenterna

bosch KGV36VB32S


Hör du till de som inte är rädda för att vara lite innovativa, så kan du ta och titta närmare på kylfrysen Bosch KGV36VBEAS, som redan vid första ögonblick skiljer sig ut ganska markant med sin svart- och silvriga fasad. De tester vi har gått igenom, hos svenska Råd & Rön, visar tydligt att Bosch konsekvent levererar kylfrysar som både är billiga och når höga betyg.

Bosch KGV36VBEAS är inget undantag. Prismässigt befinner sig skåpet i den billiga halvan av spektrum, men har samtidigt riktigt flotta specifikationer. Den specifika modellen har ännu inte testats i laboratorier, men konsumenterna ger rikigt positiva feedbacks. Om man ska tro konsumentfeedbacks från de olika vitvarorsförsäljare, så är den en av konsumenternas klart favoriter.

Speciella fördelar vid Bosch KGV36VBEAS
Du betalar inte extra för den vackra designen och trots dess attraktiva pris får du riktigt fina specifikationer. Modellen utmärker sig bl.a genom sin miljövänliga drift, som på ligger på energiklass E. Samtidigt får du med Bosch KGV36VBEAS ett samlad nettovolym på hela 309 liter, fördelad med 214 liter i kylen och 94 i frysen.

Användarvänligheten kan också sägas att vara utmärkt, inte minst pga av dess LowFrost-funktion som sällan påträffas på kylfrysar i denna prisklass. Fuktionen försäkrar att det uppstår mindre isbildning och att avfrostningen sker snabbare. Kylskåpsdelen bjuder också på ventilerad kylning, som ser till att temperaturen är densamma, vid kylens alla delar.

Bosch har dessutom valt att förse kylskåpsdelen med LED-belysning. Dels minskar det på så sätt strömförbrukningen och att du aldrig kommer behöva byta lampa inne i kylen. Detta är för det första bekvämt och det sparar också på inköpet av relativt dyra lampor. Ljudnivån för denna modell under drift är bara 30 dB(A).

Fördel

 • Mycket tyst (39 dB)
 • 3 fryslådor, därav den ena är en BigBox för extra stora varor
 • Ventilerad kylning
 • LED-belysning
Nackdelar

 • Energiklass E

Utvalda specifikationer:
Kylskåpskapacitet på 214 liter
Fysskåpskapacitet på 94 liter

Ljud nivå: 39 dB
3 fryslådor, därav den ena är en BigBox för extra stora varor
Har CrisperBox med fuktighetsregulering, för bevaring av frukt och grönsaker

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta