Kylfrysar Test – Här är de bästa Kylfrysar

0

I detta kylfrys test har vi tittat närmare på en rad testvinnande kylfrysar som har vunnit tests i Skandinaviens största testmagasiner. Alla tester är oberoende och offentliggjorda tester. Om du själv vill undersöka saken närmare, så har vi en sektion längst ner i artikeln som tar upp just de använda källorna.

I denna artikel kan du läsa följande: 
🔸 En översyn av testvinnarna från de största tester i Skandinavien
🔸 En prisjämförelse av alla modellerna
🔸 Vid artikelns slut så har vi samlat alla länkarna till de olika tests vi har genomgått

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


 Bosch KGE39BI40

Testvinnare hos Råd & Rön
Testvinnare
 hos danska Tænk.dk

Bosch KGE39BI40

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 989,00 Kr. 0,00 Kr. 8 989,00 Kr. Läs mer
8 990,00 Kr. 0,00 Kr. 8 990,00 Kr. Läs mer

 

Denna stilrena kylfrys i rostfritt stål blev testvinare hos danska konsumentmagasinet Tænk och fick toppbetyg hos svenska Råd & Rön, då de i våren 2016 testade inte mindre än 71 kylfrysar.

Bägge testpaneler lyfter bl.a modellens nedkylningsförmågan som väldigt effektiv, något som ger bättre hållbarhet åt matvarorna. Till gengäld måste man acceptera manuell avfrostning av frysen. Skulle strömmen gå av i hemmet kan temperaturen stanna på en rimlig nivå i ett dygns tid efter att strömmen har gått, vilket är genomsnittet hos de testade modeller.

Den höga samlade bedömningen av Bosch KGE39BI40 har flera orsaker:

Trots dess snabba nedkylningsförmåga, så är Bosch KGE39BI40 särskild energivänlig, och detta väger tungt i bedömningen hos både Tænk och Råd & Rön. Modellen är märkt med A+++, som är den högsta energimärkningen för kylfrysar. Tænk rekommenderar att man sänker default-temperaturen, men därutöver värderar bägge testlaboratorierna att modellen är särskild användarvänlig.

Bosch KGE39BI40 får också toppbetyg på samlade kvalitetsintryck, och både Tænk och Råd & Rön är eniga om att modellen är väldigt tyst under driften.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Energiklass A+++ (den bäst möjliga på marknaden)
🔵 I kylavdelningen finns det plats åt 250 liter
🔵 I frysavdelningen finns det plats åt 89 liter
🔵 Justerbara glashyllor
🔵 Stilren design i rostfritt stål
🔵 Har ChillerBox som håller kött och fisk kallare än temperaturen i övriga kylskåpet
🔵 Har CrisperBox med fuktighetsregulering, optimalt för bevaring av frukt och grönsaker
🔵 LED belysning


Siemens KG39EBI40

Testvinnare hos svenska Råd & Rön
Testvinnare hos danska Tænk.dk

Siemens KG39EBI40

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 590,00 Kr. 0,00 Kr. 8 590,00 Kr. Läs mer
10 355,00 Kr. 0,00 Kr. 10 355,00 Kr. Läs mer

 

Både det danska konsumentmagasinet Tænk och det svenska Råd & Rön har i 2016 utnämnd Siemens KG39EB140 till testvinnare. Här är det tal om en modern och mycket energivänlig kylfrys, som med sin A+++-märkning kommer att ge lägre elfakturor.

Rent prismässigt ligger denna modell i den dyraste halvan av de testade modellerna, något som beror uteslutande på att kylskåpsdörren är i rostfritt stål. Modellen finns också med vit dörr och här kan man spara ett par tusentals kronor om man väljer denna lösning. Med vit dörr ligger denna testvinnaren till gengäld i den billigaste halvan hos alla testade kylfrysar.

Fördelarna med Siemens KG39EB140:

Trots den låga strömförbrukningen tycker bägge testlaboratorier att Siemens KG39EB140 är otroligt effektiv med att kyla stora mängder matvaror snabbt. Faktiskt hela fem gånger så snabbat som de dåligaste modellerna i testet. Detta är avgörande för matvarornas långa hållbarhet.

Generellt hyllas denna modell hos både Tænk och Råd & Rön i kriteriet användarvänlighet. Var uppmärksam på att konsumentrådet Tænk råder att man bör efterjustera temperaturen i både kylskåpet och frysen, då default-inställningarna har ett något för högt.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Tilldelad energimärkning A+++ (marknadens bästa)
🔵 I kylavdelningen finns det plats för 250 liter
🔵 I frysavdelningen finns det plats för 89 liter
🔵 Utrustad med elektronisk temperaturssyrning
🔵 Ventilerande kylning försäkrar samma temperatur i toppen som i bottnet
🔵 Utrustad med coolBox som kan hålla kött och fisk kallare än resten av kylskåpet
🔵 Utrustad med crisperBox med fuktighetsregulering för frukt och grönsaker
🔵 Har VarioZone – flyttbara glashyllor som ger extra plats


Smeg FC370X2PE

Toppbetyg hos Råd & Rön
Toppbetyg
 hos danska Tænk.dk

Smeg FC370X2PE

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
10 031,00 Kr. 0,00 Kr. 10 031,00 Kr. Läs mer
10 095,00 Kr. 0,00 Kr. 10 095,00 Kr. Läs mer
10 726,00 Kr. 0,00 Kr. 10 726,00 Kr. Läs mer

 

Smeg hör till – i vanliga fall –de något dyrare märken, och Smeg FC370X2PE landar härmed också i den dyraste tredjedelen av de testade modellerna. Modellen är dock bara marginellt dyrare än genomsnittet för de kylfrysarna som i våren 2016 testades i både Sverige och Danmark, hos Råd & Rön respektivt Tænk. Hela 71 modeller testades, och Smeg FC370X2PE får toppbetyg hos bägge testlaboratorier. Här är man eniga om att den mycket tysta driften imponerar.

Smeg FC370X2PE får toppbetyg av flera anledningar

Även om Smeg FC370X2PE endast är kategoriserad som A++ (nästbästa energimärkningen), så ligger elförbrukningen trots allt ganska lågt och både Råd & Rön samt Tænk ger bra betyg för modellens energivänlighet. Bägge laboratorier värderar också det generella kvalitetsintrycket högt, och de är också eniga om att denna modell ligger långt över snittet i frågan om snabb nedkylningen av matvarorna. Denna egenskap försäkrar en generellt längre hållbarhet för matvarorna.

Mätningarna visar dessutom att Smeg är speciellt temperaturstabil. Den enda kritiken i denna fråga är frysens isoleringsförmåga, son ”endast” värderas som mellanbra. Detta betyder i praxis att temperaturen i frysen kommer över acceptabel nivå, om strömmen är avbruten i längre än ett dygns tid.

Till gengäld är användarvänligheten riktigt bra, inte minst i kraft av den lättillgängliga kontrollpanelen direkt på fronten. Fabrikinställningarna träffar också de rekommenderade temperaturer riktigt bra, så kylfrysen kommer omedelbart kunna tas i bruk utan ytterligare inställningar.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Kylskåpskapacitet på 219 liter
🔵
Frysekapacitet på 99 liter
🔵 Automatiskt avfrostningsystem

🔵 Ventilerande kylning – försäkrar jämn temperatur i hela kylavdelningen

🔵 Elektronisk temperaturjustering

🔵
LED-belysningen


Bosch KGE36BW40

Testvinnare hos danska Tænk.dk
Toppbetyg
 hos Råd & Rön
Får 5 stjärnor av konsumenter

Bosch KGE36BW40

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 955,00 Kr. 0,00 Kr. 6 955,00 Kr. Läs mer

 

Är du på jakt efter bästa kylfrysen för pengarna, så är Bosch ett bra bud. Modellen får toppbedömningar hos både svenska konsumentmagasinet Råd & Rön samt danska Tænk.dk, som tillsammans testade 71 olika kyl- och frysskåp.

Trots de goda betyg hör modellen till den billigaste delen av spektrum. Detta betyder i praxis att du måste acceptera mindre lyx jämförelsvis med de dyrare modeller. Bl.a är avfrostningen inte automatisk, så den måste du själv sköta manuellt.

Därför är Bosch ett bra köp för pengarna:

Trots att den är en aning mindre lyxuös, så får Bosch KGE36BW40 riktigt bra betyg och detta beror på att modellen klarar sig särskilt bra på nästan alla områden. Både danska Tænk och svenska Råd & Rön lägger stor vikt på den fina A+++-märkningen som placerar denna kylfrys i den mest energivänliga klassen på marknaden. Själva driften är också nästan helt ljudlös och bägge testlaboratorier ger toppbetyg på dessa två parametrarna.

Bosch KGE36BW40 utmärker sig också vid att vara extra användarvänlig på i stort sätt alla områden. Den är lätt att installera och inställa olika egenskaper, och bägge testlaboratorier är eniga om att den dagliga användningen fungerar optimalt. Man påpekar också att den är lätt att använda och flytta på vid inredningen. Digitala termostater, inställningsmöjligheter och alarmer spelar också en roll i at höja betyget.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Energimärkning A+++ (Högsta på marknaden) 
🔵 Kylskåpskapacitet på 215 liter
🔵
Frysskåpskapacitet på 89 liter

🔵 Ventilerande kylning – försäkrar en liknande temperatur i hela kylskåpet
🔵 Elektronisk temperaturstyrning – gör det lätt att avläsa och inställa temperaturen 
🔵 Har ChillerBox som håller kött och fisk kallare än temperaturen i resten av kylen
🔵 Har CrisperBox med fuktighetsregulering, optimalt för bevaring av frukt och grönsaker


Bosch KGV36VB32S

Positiva feedbacks från konsumenterna
Unik design: svart och silvergrå

bosch KGV36VB32S

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
5 532,00 Kr. 0,00 Kr. 5 532,00 Kr. Läs mer
5 823,00 Kr. 0,00 Kr. 5 823,00 Kr. Läs mer
6 020,00 Kr. 0,00 Kr. 6 020,00 Kr. Läs mer
6 709,00 Kr. 0,00 Kr. 6 709,00 Kr. Läs mer

 

Hör du till de som inte är rädda för att vara lite innovativa, så kan du ta och titta närmare på kylfrysen Bosch KGV36VB32S, som redan vid första ögonblick skiljer sig ut ganska markant med sin svart- och silvriga fasad. De tester vi har gått igenom, hos danska Tænk och svenska Råd & Rön, visar tydligt att Bosch konsekvent levererar kylfrysar som både är billiga och når höga betyg.

Bosch KGV36VB32S är inget undantag. Prismässigt befinner sig skåpet i den billiga halvan av spektrum, men har samtidigt riktigt flotta specifikationer. Den specifika modellen har ännu inte testats i laboratorier, men konsumenterna ger rikigt positiva feedbacks. Om man ska tro konsumentfeedbacks från de olika vitvarorsförsäljare, så är den en av konsumenternas klart favoriter.

Speciella fördelar vid Bosch KGV36VB32S

Du betalar inte extra för den vackra designen och trots dess attraktiva pris får du riktigt fina specifikationer. Modellen utmärker sig bl.a genom sin miljövänliga drift, som på ligger på A++ – den nästbästa märkningen som finns. Samtidigt får du med Bosch KGV36VB32S ett samlad nettovolym på hela 309 liter, fördelad med 215 liter i kylen och 94 i frysen.

Användarvänligheten kan också sägas att vara utmärkt, inte minst pga av dess LowFrost-funktion som sällan påträffas på kylfrysar i denna prisklass. Fuktionen försäkrar att det uppstår mindre isbildning och att avfrostningen sker snabbare. Kylskåpsdelen bjuder också på ventilerad kylning, som ser till att temperaturen är densamma, vid kylens alla delar.

Bosch har dessutom valt att förse kylskåpsdelen med LED-belysning. Dels minskar det på så sätt strömförbrukningen och att du aldrig kommer behöva byta lampa inne i kylen. Detta är för det första bekvämt och det sparar också på inköpet av relativt dyra lampor. Ljudnivån för denna modell under drift är bara 30 dB(A).

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Kylskåpskapacitet på 215 liter
🔵
Fysskåpskapacitet på 94 liter

🔵 Mycket tyst (39 dB)
🔵
3 fryslådor, därav den ena är en BigBox för extra stora varor
🔵 Har CrisperBox med fuktighetsregulering, för bevaring av frukt och grönsaker


SMEG FAB32LXN1

Populärt Retro kylfrys

SMEG FAB32LXN1

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
17 091,00 Kr. 0,00 Kr. 17 091,00 Kr. Läs mer
18 495,00 Kr. 0,00 Kr. 18 495,00 Kr. Läs mer
18 536,00 Kr. 0,00 Kr. 18 536,00 Kr. Läs mer
19 490,00 Kr. 0,00 Kr. 19 490,00 Kr. Läs mer

 

Om du älskar de klassiska avrundande former som var så typiska på 50-talets kylskåp, så bör du definitivt titta närmare på kylfrysen SMEG FAB32LXN1, som med sina runda former och grå-metallic finish är helt perfekt i stilen. Insidan är naturligtivis helt modernt, och driften är speciellt billig med en A++-energimärkning.

Som de flesta andra produkter från SMEG, så ligger denna kylfrysen i den dyrare halvan av skalan, men så får du också en lång rad extra features och massor av plats: kylskåpet rymmer 229 liter och frysen 75 liter. Driften är naturligtvis freon-fri och miljön skonas med tanken på den låga strömförbrukningen.

En nackdel med denna produkt är dess vikt, som ligger med sina 93 kilo över genomsnitt. Vikten avspeglar dock dels den extra plats och dels produktkvalitén och när kylfrysen är på plats står detta till gengäld bra och säkert.

Därför har SMEG FAB32LXN1 blivit så populär

Designen spelar naturligtv in på produktens popularitet, men kvalitet och komfort väger också tungt. Kylfrysen är t.ex ventilerad, således är temperaturen densamma överallt på hyllorna. I det dagliga kommer du också vara tacksam för den svaga ljudnivån på endast 41dB.

Frysdelen på SMEG FAB32LXN1 är utrustad med en snabbfrysningsknapp så att nya matvaror kan kylas ned omedelbart. Detta ger längre hållbarhet både för de nya matvarorna och de som börjat tina upp. Frysen har också NoFrost-funktionen, som minimerar bildningen av is på matvarorna och i frysdelen. Eventuell isbildning i frysen är dock inte något problem i praktiken, då SMEG FAB32LXN1 också erbjuder automatisk avfrostning.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Kylskåpet rymmer 219 liter
🔵
Frysskåpet har plats för 75 liter

🔵 Automatisk avfrostning
🔵 Miljövänlig
🔵 Ventilerad kylning, ger stabil och jämn temperatur på alla hyllorna
🔵 Retro kylfrys i 1950-tals stil


Siemens KG49EBI40

Bäst i test hos Råd & Rön

Siemens KG49EBI40 testSiemens KG49EBI40

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
7 990,00 Kr. 0,00 Kr. 7 990,00 Kr. Läs mer

 

Då svenska konsumentmagasinet Råd & Rön i 2014 publicerade ett test av kylfrysar, fick Siemens KG49EBI40 titeln ”Bäst i test” och i magasinets senaste test från 2016 ligger modellen fortfarande bland de bästa. Modellen är med andra ord genomtestad och vällyckad. Även konsumenterna själva är särskild nöjda, om man ska tro de konsumentfeedbacks på de olika vitvarorsförsäljare, där modellen på toppbetyg från konsumenterna.

Trots modellens toppbetyg så är den överraskande billig. Dess front är stilren med rostfritt stål-design, något som i vanliga fall höjer priset. Stålytan är dessutom behandlad med Anti-Fingerprint beläggning som motverkar märken från oljiga fingrar och är därför väldigt enkel att rengöra.

Råd & Rön ger höga betyg till Siemens KG49EBI40 på i stort sätt alla områden, förutom ett par enkla detaljer som minskar betyget en aning. Testpanelet är något missnöjda med att fabriksinställningarna inte är helt optimala, och råder därför att justera temperaturen en aning. Man värderar också att infrysningen av nya matvaror tar längre tid än hos de bästa kylfrysarna på marknaden. Detta kan dock kringgås genom att använda den särskilda knappen för blixtfrysning.

Toppbetyg för Siemens KG49EBI40 på de väsentliga områden

Även om Siemens KG49EBI40 får några anmärkningar, så är den samlade värderingen från svenska testpanelet väldigt positiv. Energiförbrukningen är helt i botten, något som är bra både för miljön och den privata ekonomin. Modellen uppnår således den högsta energimärkningen på marknaden: A+++. Ljudnivån värderas att vara långt under mellannivån, något som också får toppbetyg.

Man ger också högt betyg för modellens användarvänlighet, där både inställningar och inrättning av skåpet är enkla att hantera. Testpaneltet är särskild imponerade med tillgängligheten när matvaror ska tas ut eller ställas in. Här får modellen absolut toppbetyg. Råd & Rön är glada också för den välfungerande alarmfunktionen i frysdelen, samt dess överordnade kvalitetsintryck.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Kylskåpet rymmer 301 liter
🔵
Frysskåpet har plats för 112 liter

🔵 Miljövänlig, får bästa märkningen med A+++
🔵 Ventilerad kylning, ger stabil och jämn temperatur på alla hyllorna
🔵 Har ChillerBox som håller kött och fisk kallare än temperaturen i kylens andra delar
🔵 Har CrisperBox med fuktighetsregulering, optimalt för bevaring av frukt och grönsaker

🔵 3 fryslådor, av vilka en är en BigBox för extra stora frysvaror

🔵 LED belysning
🔵 Elektronisk temperaturstyrning – gör det lätt av läsa och inställa temperaturen


Bosch KGE36BI40

✅ Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk
Toppbetyg hos Råd & Rön

Bosch KGE36BI40

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 537,00 Kr. 0,00 Kr. 8 537,00 Kr. Läs mer
8 537,00 Kr. 0,00 Kr. 8 537,00 Kr. Läs mer

 

Kylfrysen från Bosch har både en mycket låg ljudnivå och energiförbrukning. Modellen befinner sig i energiklass A+++, och den årliga förbrukningen uppskattas till bara 149 kWh. Ljudnivån är endast 38 dB, och både det danska konsumentrådet Tænk och svenska Råd & Rön påpekar att det är en av de tystaste modellerna de har testat.

Modellen har ett kylutrymme med en kapacitet på 215 liter, medan det i frysavdelningen finns plats för 89 liter. Kylavdelningen är utrustad med Boschs VitaFresh-teknik, som enligt tillverkaren själv håller matvarorna fräscha upp till tre gånger längre än i andra kylskåp. I det område som har VitaFresh, finns det två olika zoner: en fuktig som är lämplig för frukt och grönsaker, och en torr som är lämplig för kött, korv, och ost. I frysen hittar du Boschs BigBox-fryslåda, som är särskilt bra för extra stora frysvaror.
Modellen har det som Bosch själva kallar VarioZone, som är en extra flexibilitet med både flyttbara glashyllor, och flyttbara lådor i frysen. Flera användare påpekar i sina recensioner av kylfrysen, just att modellen har en mycket praktisk och flexibel inredning, som man kan ordna precis som man vill.

Har du efter ett stort inköp behov av att kyla ner större mängder matvaror på en gång, så ser modellens Superkylnings-funktion till att nedkylningen både är snabb och effektiv, samt att det inte går ut över temperaturen på de matvaror som redan finns i kylen. Du aktiverar lätt Superkyl med ett enkelt tryck på en knapp, och därmed sänks temperaturen till den lägsta inställningen på 2°C. Funktionen slår automatiskt av efter 6 timmar, så du behöver inte oroa dig för onödig strömförbrukning om du glömmer att stänga av den.

Frysen är utrustad med en LowFrost-teknik, som minskar bildandet av is, och därmed behöver du inte avfrosta särskilt ofta. Frysen är dessvärre inte utrustad med ett automatiskt avfrostningsprogram, så detta måste göras manuellt.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Energiklass A+++
🔵 Låg ljudnivå
🔵 VitaFresh-teknik
🔵 VarioZone
🔵 Superkyl-funktion
🔵 LowFrost-teknik


Siemens KG39EBW40

✅ Testvinnare hos danska konsumentrådet Tænk
Toppbetyg hos Råd & Rön

Siemens KG39EBW40

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 263,00 Kr. 0,00 Kr. 8 263,00 Kr. Läs mer
10 725,00 Kr. 0,00 Kr. 10 725,00 Kr. Läs mer

 

Siemens KG39EBW40 har testats av både det danska konsumentrådet Tænk, och av svenska Råd & Rön. Modellen klarar sig riktigt bra i båda testerna och uppnår topplaceringar hos båda. Den utmärker sig särskilt med sina kontroller, och genom att vara särskilt snabb på att kyla ner matvaror. Modellen befinner sig i energiklass A+++, och den årliga energiförbrukningen är uppskattad till endast 156 kWh.

Hos användarna utmärker sig modellen också med sina kontroller, och genom att vara otroligt tyst. Ljudnivån är angiven till att vara 38 dB, och som jämförelse ligger ett normalt samtal mellan två personer på 60 dB.

Innovativ kylteknik och flexibel inredning
Kylavdelningen använder sig av flera olika tekniker särskilt utformade för att hålla dina matvaror extra fräscha. Kylskåpet har en kapacitet på 250 liter, och är inredd med en hyperFresh-zone. Zonen är indelad i två delar, med en låda vardera, varav den ena är särskilt lämplig för fisk, kött, och pålägg, medan den andra delen av zonen gör det möjligt för dig att ställa in luftfuktigheten, vilket gör den särskilt lämplig för frukt och grönsaker.

Utöver de två lådorna har kylskåpet fem hyllor, som kan placeras som du vill ha dem. I dörren finns det fyra hyllor, där den översta är försedd med ett lock. Kylskåpet är även utrustat med en semesterinställning, som ser till att ge en energieffektiv förvaring av dina kylvaror under semestern. Kylfrysen är inredd med en kontrollpanel och en digital display överst, som visar temperaturen i både kyl och frys. På panelen kan du aktivera båda superKyl och SuperFrys.

Frysavdelningen har en kapacitet på 89 liter och är utrustad med Siemens effektiva superFrys. Funktionen gör det möjligt att snabbt och effektivt kyla ned nya matvaror utan att det sker på bekostnad av de matvaror du redan har i frysen och deras temperatur. Genom att aktivera superFrys, så kyls frysen ned till -30 °C, så ny mat som läggs i avbryter inte den pågående frysningsprocessen. Frysen har totalt tre lådor, varav en är en bigBox till särskilt stora matvaror.

Modellen är inte utrustad med NoFrost, och måste därför avfrostas manuellt. Dock är den utrustad med funktionen LowFrost, som ser till att isbildning i frysen hålls till ett minimum.

Därför rekommenderas denna modell:

🔵 Energiklass A+++
🔵 Mycket tyst
🔵 hyperFresh-zone som håller maten extra fräsch
🔵 Semesterinställning
🔵 superFrys-funktion
🔵 LowFrost-funktion


Kylfrysar Test: Dessa källor har vi använt 

I artikeln har vi stött oss på oberoende tester från både svenska och danska konsumentorganisationer, samt tillgängliga feedbacks direkt från konsumenter. Du hittar en kort översikt över dessa källor nedanför, så att du kan eventuellt själv gå in och fördjupa dig i ämnet om du vill.

Tænk.dk 🇩🇰
Det danska konsumentmagasinet Tænk har blivit kända för mångartade opartiska konsumenttester. Magasinet har täta relationer med danska konkurens- och konsumentstyrelsen, Forbrugerstyrelsen – något som självklart ökar trovärdigheten. Därför är Tænk ofta citerad i både danska och utländska medier, och en positiv feedback från dem används direkt av producenterna för marknadsföring som kvalitetsstämpel.

I denna artikel refererar vi till Tænks mycket aktuella test från våren 2016, där hela 46 kylfrysar testades och jämfördes. Varje produkt får eget samlad betyg, baserad på ett omfattande test och betygssättningen sker inom parametrarna funktion, energiförbrukning, användarvänlighet, ljud- och kvalitetsintryck, där man testar varje område i en rad specifika parametrar.

Testpanelet ger dessutom en egen subjektiv tolkning av sammanfattningen av resultatet. Om du har abonnemang på Tænk kan du läsa hela testet av kylfrysar här. Alternativt kan man för mindre belopp köpa sig tillgång till det här specifika testet. Här får du tillgång till en interaktiv tabell där du med olika sorteringsmöjligheter skapa dig en överblick över de modellerna som intresserar dig mest.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenska motsvarigheten till Tænk är konsumentmagasinet Råd & Rön som är på samma sätt ett oberoende testlaboratorium. I denna artikel refererar vi till magasinets stora test av kylfrysar från våren 2016, där 25 olika modeller testades. Råd & Rön avstår från att tolka resultaterna men presenterar i stället alla delbetyg för var och en av parametrarna för Funktion, Energiförbrukning, Anvädarvänlighet, Ljud och Kvalitetsintryck. Delbetygen samlas dessutom enkelt i huvudbetyg och resultatet presenteras i en översynlig interaktiv tabell, där du själv kan sortera och jämföra produkterna efter betyg, pris eller andra parametrar. Var uppmärksam dock att det krävs betald abonnemang för att få full tillgång till testet.

Kosumentrecensioner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vid värderingen av kylfrysar har vi också tittat på konsumenternas egna rencensioner, bl.a på www.whiteaway.se Fördelen med dessa recensioner är att de generellt kommer vara baserade på längre användningsperioder och också utgår ifrån helt konkret vardagen hos ”riktiga” familjer. Nackdelen vid de oficiella testerna är ju att de som regel företagna över kortare tidsperioder.