Kylfrysar Test 2021 – Här är de bästa Kylfrysar – Experternas Betyg

Senest opdateret den 0

Bäst i Test guide 2021: I detta kylfrys test har vi tittat närmare på en rad testvinnande kylfrysar som har vunnit tests i Skandinaviens största testmagasiner. Alla tester är oberoende och offentliggjorda tester. Om du själv vill undersöka saken närmare, så har vi en sektion längst ner i artikeln som tar upp just de använda källorna.

I denna artikel kan du läsa följande: 

🔸 En översyn av testvinnarna från de största tester i Skandinavien
🔸 En prisjämförelse av alla modellerna
🔸 Vid artikelns slut så har vi samlat alla länkarna till de olika tests vi har genomgått

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Electrolux EN3791MOX

Bra omdöme från danska konsumentrådet Tænk 
Toppoäng från det svenska konsumentrådet Råd & Rön

Electrolux EN3791MOX

i samarbete med PriceRunner

 

.
Electrolux EN3791MOXär en användarvänlig och enkel kylfrys med låg energiförbrukning. Modellen ingår i energiklassen A++ och har en kylkapacitet på 228 liter och ett frysutrymme på 91 liter. Det är därför en modell som lämpar sig för hushåll på 3-4 personer.

Det danska konsumentrådet Tænk och den svenska motsvarigheten Råd & Rön har testat och utvärderat modellen och båda testpanelerna ger kylfrysen ett bra betyg.  Electrolux EN3791MOXär en kylfrys med en höjd på 2005 millimeter varför man bör vara uppmärksam på om storleken passar in ens kök.

Modellen är användarvänlig eftersom den är utrustad med en termostat och en analog temperaturinställning. Det gör att det går att ställa in temperaturen på termostaten så att matvarorna förvaras i en optimal temperatur.

Bra förvaring tack vare SuperKyl och SuperFrys

Modellen Electrolux EN3791MOX är utrustad med en låda som håller 0 grader och som är bra för att förvara allt från kött och pålägg till grönsaker i. Lådan är idealisk för förvaring av flera olika matvaror eftersom den låga temperaturen förlänger matvarornas hållbarhet. Det är dessutom möjligt att ställa in både fuktighetsnivå och temperatur manuellt, så att det passar innehållet i kylfrysen.

Om det finns behov av att sänka temperaturen under en kortare tid ska man använda funktionen SuperKyl. Den säkerställer att matvarorna inte blir för varm vilket kan vara en fördel om man har inhandlat en massa olika matvaror.

Modellen är även utrustad med funktionen SuperFrys som är en snabbinfrysningsfunktion som automatiskt ändrar temperaturen till den normala temperaturinställningen. På så sätt kan man undvika temperaturvariationer och bevara smak och näringsämnen på bästa möjliga sätt i matvarorna som man fryser in. Den här funktionen snabbar också upp processen när det kommer till infrysning, eftersom temperaturen i frysen inte stiger, och förhindrar att varorna i frysen tinar upp.

Electrolux EN3791MOX Färska matvaror med MultiFlow-teknologi 

Med Electrolux EN3791MOX håller matvarorna sig färska längre eftersom kylfrysen, tack vare TwinTech FrostFree med MultiFlow-funktion, håller en perfekt luftfuktighetsnivå.

Matvarorna kommer behålla sin goda smak och konsistens eftersom kylsystemet i kylskåpet och frysen är separata. Med MultiFlow-teknologin är det därför möjligt att placera matvarorna var man vill eftersom de kommer hålla sig färska oavsett placering.
Utöver detta har den här modellen även ett TasteGuard luftfilter som är särskilt bra om man vill att luften runt matvarorna ska vara fräsch och ren. Luftfiltrets funktion gör det möjligt via ett speciellt kolfilter som renar luften och drar ut lukt innan matvarorna hinner ta smak och doft av varandra. Det här fungerar oavsett på vilket sätt matvarorna är förpackade.

Självafrostande skåp med LED-belysning och glashyllor 

Med den här modellen får man en kylfrys där både kyl och frys är självafrostande. Man behöver alltså inte lägga någon tid på att göra det manuellt eftersom skåpet själv gör det med jämna mellanrum.

Modellen är utrustad ett flexibelt hyllsystem vilket gör att man både får mer djup och bredd i förhållande till andra hyllösningar som finns på marknaden. Det ger en viss flexibilitet och mer plats i själva kylskåpet. Hyllorna är tillverkade i glas.

Dessutom får man en bra överblick över de olika varorna i både kylen och frysen eftersom båda har LED-belysning. Belysningssystemet sörjer för att alla matvaror blir upplysta när kylskåps- eller frysdörren öppnas.

Specifikationer för ElectroluxEN3791MOX– mått 
🌀 Höjd: 2005 mm
🌀 Bredd: 595 mm
🌀 Djup: 647 mm
🌀 Vikt: 74 kilo

Specifikationer för ElectroluxEN3791MOX– nyckelfakta 
🔴 Typ: Kylfrys
🔴 Kapacitet kylskåp: 243 liter
🔴 Kapacitet frys: 91 liter
🔴 Energiklass: A++
🔴 Energiförbrukning per år: 254 kWh
🔴 Ljudnivå dB(A): 43 dB
🔴 Spänning (V): 230 volt

Fördelar med Electrolux EN3791MOX:
🔵 Kylkapacitet på 243 liter
🔵 Energivänlig
🔵 Separata kylsystem
🔵 Självavfrostande modell
🔵 SuperKyl- och SuperFrys-funktioner


AEG RCB63727OW

Bra omdöme från danska konsumentrådet Tænk 
Toppoäng från det svenska konsumentrådet Råd & Rön

AEG RCB63727OW

i samarbete med PriceRunner

 

.
Det svenska konsumentrådet Råd & Rön och den danska motsvarigheten Tænk har testat och utvärderat AEG RCB63727OW och båda organisationerna ger kylfrysen bra omdöme. Den här modellen kan fås med vit front men det går även att välja en front i rostfritt stål, vilket gör att man kan få det som passar bäst in i ens kök.

AEG RCB63727OW är en självavfrostande kylfrys från tillverkaren AEG. Med en kylkapacitet på 250 liter och en fryskapacitet på 91 liter passar modellen bra till ett hushåll som består av 3-4 personer.

Den här modellen är inte bara en kylfrys med gott om utrymme, det är även en energivänlig modell som är skonsam både mot miljön och plånboken. Modellen ligger i energiklass A++, något som kommer att synas i en positiv aspekt på elräkningen.

Kylfrysen är 2005 millimeter hög, något man måste vara medveten om och kontrollera så att det finns tillräckligt med plats i köket.

Modell med bra belysning och elektronisk temperaturstyrning

AEG RCB63727OW är en modell som snabbt ger en överblick över vad som finns i kylskåpet eller frysen. Skåpet är nämligen bra upplyst så att man kan se vad det finns i alla hörnor och vrår. Modellen har en LED-belysning som ger en bättre belysning än de vanliga glödlamporna.

Dessutom är belysningen energibesparande eftersom den drar mindre ström och har en längre livstid. Modellen AEG RCB63727OW är utrustad med en elektronisk temperaturstyrning som gör att man alltid kan lita på att temperaturen är korrekt och optimalt inställd. Temperaturstyrningen ser även till att hålla en temperatur som är perfekt för de matvaror som förvaras i kylfrysen. Den elektroniska temperaturstyrningen har även den LED-indikatorer.

Ett självavfrostande skåp med MultiAir Flow-teknologi 

AEG RCB63727OW har både en självavfrostande kyl och en självavfrostande frys. Det betyder att man inte själv behöver hålla på att frosta av varken kyl eller frys eftersom kylfrysen gör det själv med jämna mellanrum.

Den här modellen har MultiAir Flow-teknologi som bidrar till en ventilerad kylning, det vill säga att det fortgår en ventilerad kylning på alla nivåer i kylskåpet. Kylteknologin säkerställer en optimal förvaringstemperatur för de olika matvarorna, då de får en temperatur som är anpassad till dem.

Kylskåpets luftcirkulation ser också till att matvarorna hålls färska längre eftersom det upprätthålls en jämn och stabil temperatur.

Men kan snabbt och enkelt kontrollera kylfrysens olika inställningar. Det finns en temperaturdisplay med touch-funktion som styr alla inställningarna.

Kyler eller fryser matvaror på nolltid 

Med SuperFrys- eller SuperKyl-funktionen är det möjligt för enheten att kyla eller frysa ner olika matvaror på nolltid. Med SuperKyl-funktionen kan man snabbt sänka temperaturen en kort period så att matvarorna inte tinar upp, det vill säga att temperaturen kommer att ligga på cirka 2 grader i 6 timmar och därefter gå upp till den normala temperaturen igen.

Med SuperFrys-metoden har man möjlighet att snabbt frysa ner en stor mängd olika matvaror. Funktionen sänker temperaturen i frysen till -24 grader i 48 timmar och därefter återgår frysen till sin ursprungstemperatur.

Det gör det möjligt att snabbt kyla eller frysa ner matvaror med kylfrysen AEG RCB63727OW om man behöver göra det.

Modell med fräsch och ren luft och flyttbara hyllplan 

AEG RCB63727OW har ett CleanAir Control Filter som ser till att hålla luften fräsch och ren. Kylfrysen är utrustad med ett kolfilter som renar luften. Filtret kan dessutom avlägsna lukt om det skulle uppstå någon sådan. Det gör att de olika matvarorna inte börjar ta smak eller doft av varandra.

Kylfrysen är även utrustad med en låda som håller en konstant temperatur på 0 grader och som är perfekt till förvaring av olika matvaror som kött, pålägg eller grönsaker. Lådans temperatur bidrar till att öka hållbarheten på de olika matvarorna. Dessutom kan man, om man vill, justera både temperatur och luftfuktighet.

Den här modellen har flyttbara hyllplan av pansarglas i frysdelen. Det ökar matvarornas hållbarhet och ger en flexibilitet eftersom man själv kan välja hur många hyllplan man vill använda. Det är lätt att minska eller öka med en hylla vid behov.

Specifikationer för AEG RCB63727OW– mått 
🌀 Höjd: 2005 mm
🌀 Bredd: 595 mm
🌀 Djup: 647 mm
🌀 Vikt: 78 kilo

Specifikationer för AEG RCB63727OW– nyckelfakta 
🔴 Typ: Kylfrys
🔴 Kapacitet kylskåp: 250 liter
🔴 Kapacitet frys: 91 liter
🔴 Energiklass: A++
🔴 Energiförbrukning per år: 264 kWh
🔴 Ljudnivå dB(A): 43 dB
🔴 Spänning (V): 230 volt

Fördelar med AEG RCB63727OW:
🔵 Kylkapacitet på 250 liter med en frys på 91 liter
🔵 Energivänlig
🔵 CleanAir Control Filter
🔵 Självavfrostande modell
🔵 SuperKyl- och SuperFrys-funktion


Electrolux EN3791MOW 

Bra betyg av danska konsumentrådet Tænk 
Toppoäng av det svenska konsumentrådet Råd & Rön

Electrolux EN3791MOW

i samarbete med PriceRunner

 

.
Modellen Electrolux EN3791MOWhar blivit testad av två olika expertpaneler, det danska konsumentrådet Tænk och det svenska konsumentrådet Råd & Rön, som båda testar och utvärderar olika produkter och publicerar slutresultaten till konsumenterna.

De har fokuserat på test av olika kylfrysar från diverse varumärken och prisklasser för att komma fram till vilka som är de bästa modellerna på marknaden. Konsumentrådet Tænk är positiva till modellen Electrolux EN3791MOW, som de har gett ett bra betyg medan konsumentrådet Råd & Rön tar det hela ytterligare ett steg vidare och ger Electrolux EN3791MOW toppbetyg.

Den här modellen kan fås med en vit front eller med en front i rostfritt stål beroende på vad som passar bäst till inredningen i ens kök. Kylfrysen är en energivänlig modell som har energiklass A++.

Dessutom har kylfrysen en bra storlek som passar till ett hushåll som består av 3-4 personer. Kylkapaciteten är på 228 liter och fryskapaciteten ligger på 91 liter.

Ventilerande kylteknologi med 0- graders zon 

Electrolux EN3791MOW är inte bara en kylfrys med olika användbara funktioner, det är även en modell med en modern och stilren design. Därför smälter den lätt in i de flesta kök.

Det är nämligen möjligt att välja den färg som passar bäst. Dessutom är modellen formgiven med en design om passar in i de allra flesta kök.

Electrolux EN3791MOW är utrustad med ett ventilerande kylsystem på de olika nivåerna i kylskåpet. Den ventilerande kylteknologin ser till att förvaringsförhållandet blir optimalt för innehållet i kylskåpet.

I och med kylskåpets luftcirkulation kommer matvarorna att hålla sig färska under en längre tid och det kommer dessutom att vara en stabil temperatur utan större skillnader.

Den här modellen är även utrustad med en 0-graders zon, eller ett 0-graders fack, som är bra till förvaring av en rad olika matvaror. Zonen, eller facket, ser till att matvarorna håller längre. Dessutom går det att justera både fuktighet och temperatur så att det hålls på en jämn nivå och passar det specifika innehållet i kylfrysen.

Electrolux EN3791MOW (åben)Ren och bra lukt med SuperKyl och SuperFrys 

Om luften runt matvarorna är både fräsch och ren är det så klart det allra bästa. Det kommer luften också att vara i Electrolux EN3791MOW eftersom modellen har ett TasteGuard luftfilter. Detta luftfilter är ett kolfilter som ser till att hålla luften fräsch och ren och eliminera eventuell dålig lukt. Det innebär att matvarorna inte kommer att ta lukt eller smak av varandra, oavsett om man paketerar om matvarorna eller har dem i originalförpackningar.

Modellen Electrolux EN3791MOW har en SuperKyl-funktion som sänker temperaturen i kylskåpet under en bestämd tid. Det gör att matvarorna inte tinar upp av misstag. Det kan vara en praktisk lösning om man har handlat en massa olika matvaror som man lägger in i frysen.

Modellen har även SuperFrys-funktion som fryser ner matvarorna snabbt och enkelt. Funktionen ser till att snabba på nedfrysningsprocessen så att inga nerfrysta varor börjar tina upp.

Praktisk och flexibel apparat 

Electrolux EN3791MOW är en praktisk och flexibel kylfrys. Modellens LED-belysning gör det möjligt att snabbt och enkelt få en överblick över innehållet som man har i kylskåpet och frysen. LED-teknologin gör att man kan se in i alla hörnor och vrår och dessutom är LED-teknologin både energibesparande och miljövänlig.

Den här modellen är utrustad med glashyllor som bidrar till ett ökat djup och bredd än med hyllplan av standardmodell i andra kylfrysmodeller. Det ger en större flexibilitet eftersom det är möjligt att få mer plats och själv välja hur många hyllor man vill ha.

Med Electrolux EN3791MOW investerar man även i ett självavfrostande kylskåp och en självavfrostande frys. Det innebär att man inte behöver lägga tid på att frosta av kylfrysen utan modellen avfrostar sig själv med jämna mellanrum.

Specifikationer för Electrolux EN3791MOW– mått 
🌀 Höjd: 2005 mm
🌀 Bredd: 595 mm
🌀 Djup: 647 mm
🌀 Vikt: 77 kilo

Specifikationer för Electrolux EN3791MOW– nyckelinformation 
🔴 Typ: Kylfrys
🔴 Kapacitet kylskåp: 228 liter
🔴 Kapacitet frys: 91 liter
🔴 Energiklass: A++
🔴 Energiförbrukning per år: 264 kWh
🔴 Ljudnivå dB(A): 43 dB
🔴 Spänning (V): 230 volt

Fördelar med Electrolux EN3791MOW:
🔵 Energivänlig
🔵 Självavfrostande modell
🔵 SuperKyl- och SuperFrys-funktion
🔵 MultiFlow-teknologi
🔵 0-graders zon


Smeg FC370X2PE

Toppbetyg hos Råd & Rön
Toppbetyg
 hos danska Tænk.dk

Smeg FC370X2PE

i samarbete med PriceRunner

 

.
Smeg hör till – i vanliga fall –de något dyrare märken, och Smeg FC370X2PE landar härmed också i den dyraste tredjedelen av de testade modellerna. Modellen är dock bara marginellt dyrare än genomsnittet för de kylfrysarna som i våren 2016 testades i både Sverige och Danmark, hos Råd & Rön respektivt Tænk. Hela 71 modeller testades, och Smeg FC370X2PE får toppbetyg hos bägge testlaboratorier. Här är man eniga om att den mycket tysta driften imponerar.

Smeg FC370X2PE får toppbetyg av flera anledningar

Även om Smeg FC370X2PE endast är kategoriserad som A++ (nästbästa energimärkningen), så ligger elförbrukningen trots allt ganska lågt och både Råd & Rön samt Tænk ger bra betyg för modellens energivänlighet. Bägge laboratorier värderar också det generella kvalitetsintrycket högt, och de är också eniga om att denna modell ligger långt över snittet i frågan om snabb nedkylningen av matvarorna. Denna egenskap försäkrar en generellt längre hållbarhet för matvarorna.

Mätningarna visar dessutom att Smeg är speciellt temperaturstabil. Den enda kritiken i denna fråga är frysens isoleringsförmåga, son ”endast” värderas som mellanbra. Detta betyder i praxis att temperaturen i frysen kommer över acceptabel nivå, om strömmen är avbruten i längre än ett dygns tid.

Till gengäld är användarvänligheten riktigt bra, inte minst i kraft av den lättillgängliga kontrollpanelen direkt på fronten. Fabrikinställningarna träffar också de rekommenderade temperaturer riktigt bra, så kylfrysen kommer omedelbart kunna tas i bruk utan ytterligare inställningar.

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Kylskåpskapacitet på 219 liter
🔵
Frysekapacitet på 99 liter
🔵 Automatiskt avfrostningsystem

🔵 Ventilerande kylning – försäkrar jämn temperatur i hela kylavdelningen

🔵 Elektronisk temperaturjustering

🔵
LED-belysningen


Bosch KGV36VB32S

Positiva feedbacks från konsumenterna
Unik design: svart och silvergrå

bosch KGV36VB32S

i samarbete med PriceRunner

 

.
Hör du till de som inte är rädda för att vara lite innovativa, så kan du ta och titta närmare på kylfrysen Bosch KGV36VB32S, som redan vid första ögonblick skiljer sig ut ganska markant med sin svart- och silvriga fasad. De tester vi har gått igenom, hos danska Tænk och svenska Råd & Rön, visar tydligt att Bosch konsekvent levererar kylfrysar som både är billiga och når höga betyg.

Bosch KGV36VB32S är inget undantag. Prismässigt befinner sig skåpet i den billiga halvan av spektrum, men har samtidigt riktigt flotta specifikationer. Den specifika modellen har ännu inte testats i laboratorier, men konsumenterna ger rikigt positiva feedbacks. Om man ska tro konsumentfeedbacks från de olika vitvarorsförsäljare, så är den en av konsumenternas klart favoriter.

Speciella fördelar vid Bosch KGV36VB32S

Du betalar inte extra för den vackra designen och trots dess attraktiva pris får du riktigt fina specifikationer. Modellen utmärker sig bl.a genom sin miljövänliga drift, som på ligger på A++ – den nästbästa märkningen som finns. Samtidigt får du med Bosch KGV36VB32S ett samlad nettovolym på hela 309 liter, fördelad med 215 liter i kylen och 94 i frysen.

Användarvänligheten kan också sägas att vara utmärkt, inte minst pga av dess LowFrost-funktion som sällan påträffas på kylfrysar i denna prisklass. Fuktionen försäkrar att det uppstår mindre isbildning och att avfrostningen sker snabbare. Kylskåpsdelen bjuder också på ventilerad kylning, som ser till att temperaturen är densamma, vid kylens alla delar.

Bosch har dessutom valt att förse kylskåpsdelen med LED-belysning. Dels minskar det på så sätt strömförbrukningen och att du aldrig kommer behöva byta lampa inne i kylen. Detta är för det första bekvämt och det sparar också på inköpet av relativt dyra lampor. Ljudnivån för denna modell under drift är bara 30 dB(A).

Därför rekommenderas denna modell:
🔵 Kylskåpskapacitet på 215 liter
🔵
Fysskåpskapacitet på 94 liter

🔵 Mycket tyst (39 dB)
🔵
3 fryslådor, därav den ena är en BigBox för extra stora varor
🔵 Har CrisperBox med fuktighetsregulering, för bevaring av frukt och grönsaker


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka kylfrysar har fått bäst omdömen?

Electrolux EN3791MOX, AEG RCB63727OW, Electrolux EN3791MOW och Smeg FC370X2PE

🤓 Hur testas kylfrysarna?

Kylfrysarna bedöms baserat på deras förmåga att upprätthålla en optimal temperatur, även när temperaturen ändras i omgivningen. Man granskar även energiförbrukningen, ljudnivån och användarvänligheten.

🤔 Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för kylfrysar går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast och att alla frysar på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Kylfrysar Test: Dessa källor har vi använt 

I artikeln har vi stött oss på oberoende tester från både svenska och danska konsumentorganisationer, samt tillgängliga feedbacks direkt från konsumenter. Du hittar en kort översikt över dessa källor nedanför, så att du kan eventuellt själv gå in och fördjupa dig i ämnet om du vill.

Tænk.dk 🇩🇰
Det danska konsumentmagasinet Tænk har blivit kända för mångartade opartiska konsumenttester. Magasinet har täta relationer med danska konkurens- och konsumentstyrelsen, Forbrugerstyrelsen – något som självklart ökar trovärdigheten. Därför är Tænk ofta citerad i både danska och utländska medier, och en positiv feedback från dem används direkt av producenterna för marknadsföring som kvalitetsstämpel.

I denna artikel refererar vi till Tænks mycket aktuella test från våren 2016, där hela 46 kylfrysar testades och jämfördes. Varje produkt får eget samlad betyg, baserad på ett omfattande test och betygssättningen sker inom parametrarna funktion, energiförbrukning, användarvänlighet, ljud- och kvalitetsintryck, där man testar varje område i en rad specifika parametrar.

Testpanelet ger dessutom en egen subjektiv tolkning av sammanfattningen av resultatet. Om du har abonnemang på Tænk kan du läsa hela testet av kylfrysar här. Alternativt kan man för mindre belopp köpa sig tillgång till det här specifika testet. Här får du tillgång till en interaktiv tabell där du med olika sorteringsmöjligheter skapa dig en överblick över de modellerna som intresserar dig mest.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenska motsvarigheten till Tænk är konsumentmagasinet Råd & Rön som är på samma sätt ett oberoende testlaboratorium. I denna artikel refererar vi till magasinets stora test av kylfrysar från våren 2016, där 25 olika modeller testades. Råd & Rön avstår från att tolka resultaterna men presenterar i stället alla delbetyg för var och en av parametrarna för Funktion, Energiförbrukning, Anvädarvänlighet, Ljud och Kvalitetsintryck. Delbetygen samlas dessutom enkelt i huvudbetyg och resultatet presenteras i en översynlig interaktiv tabell, där du själv kan sortera och jämföra produkterna efter betyg, pris eller andra parametrar. Var uppmärksam dock att det krävs betald abonnemang för att få full tillgång till testet.

Kosumentrecensioner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vid värderingen av kylfrysar har vi också tittat på konsumenternas egna rencensioner, bl.a på www.whiteaway.se Fördelen med dessa recensioner är att de generellt kommer vara baserade på längre användningsperioder och också utgår ifrån helt konkret vardagen hos ”riktiga” familjer. Nackdelen vid de oficiella testerna är ju att de som regel företagna över kortare tidsperioder.