Snowracer bäst i test – Bästa snowracers i vinter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Är du på jakt efter den bästa snowracern inför vintern?

Många av oss har någon gång stått i en butik och försökt välja rätt snowracern. Detta kan vara svårt eftersom det finns så många olika modeller och märken att välja mellan. Som tur är finns vi här för att hjälpa dig. 

Till sist ger vi dessutom några tips på hur du kan välja rätt snowracer för just dina behov.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en snowracer?

 • Mått
  När det gäller mått på din snowracer bör du först och främst bestämma hur många sittplatser du behöver. Ska du använda den själv, eller tillsammans med ett barn? Snowracers tillverkas i de flesta fall med en sittplats för en person. Det finns dock modeller med en sits som är gjord för att två personer ska kunna sitta på snowracern samtidigt. När det gäller längden gäller att ju längre snowracern är, desto mer stabil är den i svängarna. Å andra sidan är en kortare snowracer mer lättrörlig. En bredare snowracer ökar också stabiliteten.
 • Material
  Välj helst en snowracer i ett material som är stabilt och hållbart, särskilt om du planerar att använda den i kallare temperaturer. Byggkvalitet är också viktigt – du bör välja en modell som håller i flera säsonger. En annan faktor att ta hänsyn till är viktgränsen – snowracers kan variera kraftigt i detta avseende, och du bör se till att du väljer en som klarar din vikt (samt eventuell utrustning som du bär med dig). Slutligen bör du tänka på hur du kommer att använda snowracern. Om du planerar att göra några trick eller hopp bör du välja en modell som är lätt och lättmanövrerad.
 • Funktioner
  Den vanligaste typen av styrning på snowracers är klassiska BMX-styrhandtag. Styrhjul är också ett alternativ. Särskilt med barn kan styrhjul vara till stor hjälp när det gäller att förbättra barnets koordination. Att ha ett bromssystem i snowracern bidrar också till de goda sidoeffekterna för barns inlärning. Andra funktioner på snowracers som är praktiska är fjädringssystem. Dessa är vanligtvis mycket enkla system. De hjälper till att absorbera stötar och skydda din rygg och ryggrad från skakningar när du åker. En av de viktigaste funktionerna är bromsarna. De bästa är lättmanövrerade, har god bromskraft och är förstärkta med hårdare material, som olika typer av stål.
 • Pris
  Billigare modeller är i allmänhet mindre bekväma och har kortare livslängd än dyrare modeller. De kan också ha färre funktioner. Dyrare modeller har mer att erbjuda. Vanligtvis är de byggda av bättre material och kan hålla i fler säsonger. Snöskydd, högkvalitativa bromsar och många andra delar finns på dyrare modeller. Snowracers av något enklare modell börjar på cirka 700 kronor. Premiummodeller finns att köpa för cirka 2000 kronor.
 • Kund- och expertomdömen
  Användarrecensioner kan ge dig en bra känsla för prestanda i praktiken, medan expertrecensioner kan ge mer djupgående tester och analyser. Det är dock viktigt att överväga skillnaden mellan de två innan du fattar ditt beslut. Användarrecensioner är i allmänhet mer personliga och anekdotiska, medan expertrecensioner är mer detaljerade och objektiva. Med det sagt kan både användar- och expertrecensioner vara till hjälp när du ska fatta ett välgrundat beslut. För att göra det lättare för dig har vi samlat recensionerna och inkluderat dem nedan.

arrow-more


STIGA Sports Snowracer SX Pro – högkvalitativ snowracer med BMX-handtag

 

STIGA Sports Snowracer SX Pro

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

STIGA Sports Snowracer SX Pro är en produkt av hög kvalitet. Den är byggd för att vara mycket lätt att styra.

 • Lättstyrd
 • Dragkassett gör släden lättare att dra
 • Robust stålram

Recension: En detaljerad recension av STIGA Sports Snowracer SX Pro

STIGA Sports Snowracer SX Pro är tillverkad av robust metall och plast och har en robust stålram, vilket gör den tålig och klarar även de mest intensiva åkturerna. Den har också en dragkassett, vilket gör det lättare att dra snowracern bakom dig. Den eleganta svarta designen syns tydligt i snön. STIGA Sports Snowracer SX Pro har plats för personer med en vikt på upp till 90 kg. Jämfört med andra produkter på marknaden placerar sig den här modellen i mitten av prisklassen.

Vad säger användare och experter om STIGA Sports Snowracer SX Pro?

STIGA Sports Snowracer SX Pro har fått mycket bra betyg från användare som köpt produkten. Enligt Amazon har snowracern fått ett betyg på 4,6 baserat på användarrecensioner, medan Google Shopping också rapporterar ett betyg på 4,6 från användarna. Några av de funktioner som har fått bra betyg av användarna är enkel styrning, bra kontroll och en smidig körning. Dessutom uppskattar många användare konstruktionskvaliteten och tycker att den här snowracern är både hållbar och tål mycket användning.

FÖRDELAR

 • BMX-handtag
 • Curve Ski System
 • Effektiva bromsar
NACKDELAR

 • Sätet kan vara lite halt

Konsumentmagasinets bedömning

STIGA Sports Snowracer SX Pro är mycket lätt att styra och navigera, delvis tack vare BMX-styret. Curve Ski-systemet hjälper till att göra snowracern extra smidig i svängarna. Sätet kan vara lite halt efter en tids användning när det blir blött, men bortsett från den lilla nackdelen är detta en snowracer som presterar riktigt bra i många viktiga aspekter, vilket är anledningen till att vi rekommenderar den.

Specifikationer:
Material: Metall, Plast
Mått: 120 x 56 x 34 cm
Färg: Svart
Max. användarvikt: 90 kg
Antal platser: 1


Kayoba Bob 799077 – prisvärd snowracer med ratt

 

Kayoba Bob 799077

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Kayoba Bob 799077 är en snowracer som är perfekt för personer som letar efter ett prisvärt alternativ som ändå har många funktioner. Fotbromsen säkerställer en solid snowracer som klarar av alla typer av terräng.

 • Fotbroms
 • Stark rörkonstruktion
 • Dragsko med jojofunktion

Recension: En detaljerad recension av Kayoba Bob 799077

Kayoba Bob 799077 är en snowracer i metall och plast som är 115 cm lång, 50 cm bred och 38 cm hög. Den har plats för ett barn, och är inte avsedd att användas av tyngre vuxna. Snowracern är designad i en svart och gul färgskala. Den har en robust rörkonstruktion med en dragsko som har en jojofunktion, vilket gör den här modellen mycket lätt att dra med sig. Kayoba Bob 799077 hamnar i den lägre prisklassen jämfört med liknande produkter på marknaden. Styrningen av snowracern sker med hjälp av en klassisk ratt.

FÖRDELAR

 • Utrustad med ratt
 • Lätt att montera
 • Levereras med tydlig bruksanvisning
NACKDELAR

 • Inte lämpad för lutningar brantare än 30°

Konsumentmagasinets bedömning

Kayoba Bob 799077 snowracer är mycket lätt att sätta ihop och levereras dessutom med en tydlig bruksanvisning. En nackdel är att denna snowracer inte rekommenderas för backar som är brantare än 30°. Generellt sett har denna snowracer ett bra värde för pengarna vilket gör den till ett av de bästa budgetalternativen.

Specifikationer:
Material: Metall , Plast
Mått: 115 x 50 x 38 cm
Färg: svart och gul
Max. användarvikt: n/a
Antal platser: 1


STIGA Sports Snowracer King Size GT – högkvalitativ snowracer för två personer

STIGA Sports Snowracer King Size GT

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

STIGA Sports Snowracer King Size GT är optimal för personer som söker en högkvalitativ snowracer med gott om sittplatser. De främre stötdämparna ger en smidig körning, och snowracern är riktigt lätt att styra.

 • Stötdämpare framtill
 • Extra lång släde för körning med barn
 • TÜV & GS certifierad

Recension: En detaljerad recension av STIGA Sports Snowracer King Size GT

STIGA Sports Snowracer King Size GT är en unik snowracer som lätt kan rymma både vuxna och barn. Den maximala användarvikten för denna snowracer är upp till cirka 100 kg, vilket gör att en vuxen kan använda den tillsammans med ett barn. Den är även konstruerad med ett säte som ger god komfort när två personer sitter på den. STIGA Sports Snowracer King Size GT är tillverkad av metall och plast för hållbarhet och har en låg tyngdpunkt för stabilitet. Den kommer i en svart och vit färgskala. Den är relativt lätt för sin storlek. Jämfört med andra produkter på marknaden hamnar den i den högre prisklassen.

Vad säger användare och experter om STIGA Sports Snowracer King Size GT?

STIGA Sports Snowracer King Size GT snowracer har fått ett gott mottagande av användare som redan har köpt produkten. Betygen är generellt sett mycket höga, med 4,4/5 på Amazon och 4,7/5 på Google Shopping. Användarnas omdömen är också mycket positiva, där många kommenterar den smidiga körningen och bra värde för pengarna.

FÖRDELAR

 • Relativt låg vikt för sin storlek
 • Låg tyngdpunkt gör den mycket stabil
 • Bra styrning även i isiga backar
NACKDELAR

 • I högre prisklass

Konsumentmagasinets bedömning

STIGA Sports Snowracer King Size GT är en mycket bra snowracer om du letar efter en stabil och lättstyrd snowracer, även i isiga backar. Den enda nackdelen är att den är lite dyrare än vissa andra snowracers på marknaden. På det hela taget erbjuder den här snowracern mycket för pengarna.

Specifikationer:
Material: Metall , Plast
Mått: Plast: 141,5 x 52 x 35 cm
Färg: svart och vit
Max. användarvikt: 100 kg
Antal platser: 2


Kayoba Bob – snowracer för små barn

Kayoba Bob

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Kayoba Bob är en av de bästa snowracers för små barn eftersom den är lätt att både bära och styra. Den är dessutom lämplig för barn från tre år och uppåt, så att du som förälder kan vara säker på att ditt barn är i goda händer.

 • Lämplig för barn från 3 år och uppåt
 • Lättviktig
 • Dämpad framgaffel

Recension: En detaljerad recension av Kayoba Bob

Kayoba Bob är en snowracer i plast med måtten 124 x 51 x 42 cm. Den finns i både svart och grönt. Den maximala användarvikten för den här modellen är 40 kg. Den har en fotbroms för säkerhet samt en dragsko med automatisk återgång. Kayoba Bob ligger i mitten av prisklassen jämfört med andra liknande produkter. Det finns dessutom bara en sittplats för ett barn att sitta på. Styret har en sköld framför sig för att hålla snö borta från barnets händer under åkning. Det finns också en form av vindruta framtill för att hålla så mycket snö som möjligt borta från barnets ansikte.

FÖRDELAR

 • Fotbroms
 • Dragsko med automatisk återgång
 • Inkluderar en uppsättning dekaler
NACKDELAR

 • Dragsnörets längd kan vara lite kort

Konsumentmagasinets bedömning

Kayoba Bob snowracer levereras med en uppsättning dekaler, så att du omedelbart kan anpassa din snowracer själv. En nackdel med den här modellen är att dragsnörets längd kan vara lite kort, men på det hela taget är den här snowracern definitivt en av de bättre att köpa till barn.

Specifikationer:
Material: Plast
Mått: 124 x 51 x 42 cm
Färg: Svart och grön
Max. användarvikt: 40 kg
Antal platser: 1


STIGA Sports Snowracer Iconic – högkvalitativ snowracer för 5-åringar

STIGA Sports Snowracer Iconic

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

STIGA Sports Snowracer Iconic snowracer är lämplig för barn från fem år och uppåt som vill ha en kvalitativ snowracer med rak finish på skidorna. Detta kommer att hjälpa dem att rusa ner för backarna med lätthet och precision.

 • Rakt slut på skidorna
 • Dragsnöret gör att barnet kan dra släden själv
 • Fotmanövrerad broms

Recension: En detaljerad recension av STIGA Sports Snowracer Iconic

STIGA Sports Snowracer Iconic är en lättviktig snowracer. Den är tillverkad av metall, plast och tyg. Den här modellens maximala användarvikt är 80 kg. Snowracern har ett dragsnöre som gör det enkelt för barnet att dra snowracern själv. STIGA Sports Snowracer Iconic har även en broms för bättre kontroll och för att bromsa släden. Den manövreras med foten. Snowracern finns i grått och svart och ligger i mellersta prisklassen.

Vad säger användare och experter om STIGA Sports Snowracer Iconic

STIGA Sports Snowracer Iconic snowracer får höga betyg och beröm från användare som upplever den. Enligt Amazons sammanställning av användarrecensioner har snowracern ett betyg på 4,5/5, medan Google Shoppings sammanställning av användarrecensioner visar att den har ett betyg på 4,6/5. Användarna gillar snowracern för hur lätt den är att montera, sin höga hastighet och sin bra vändradie. Den är dessutom stabil på alla typer av snöunderlag.

FÖRDELAR

 • Lättviktig
 • Reservdelar finns att efterbeställa
 • Mycket robust konstruktion
NACKDELAR

 • Dragsnöret kan inte dras in

Konsumentmagasinets bedömning

STIGA Sports Snowracer Iconic lättviktig och mycket robust modell av snowracer. Ett ytterligare plus är att alla reservdelar finns tillgängliga för att beställa dem på nytt. En nackdel är dock att dragsnöret inte är indragbart. I övrigt är detta en mycket bra snowracer, vilket många användare kan bekräfta.

Specifikationer:
Material: Metall, Plast, Tyg
Mått: 80 x 43 x 20 cm
Färg: grå och svart
Max. användarvikt: 80 kg
Antal platser: 1


Vad är en snowracer?

En snowracer är en släde som är utformad för att tävla nedför snötäckta backar. Den har vanligtvis två skidor eller löparskor som är fastsatta i botten och en styrmekanism som hjälper föraren att kontrollera sin nedfart. När man använder en snowracer sitter föraren vanligtvis i en liggande position med fötterna riktade nedåt.

Om du letar efter en snowracer som ger dig bästa möjliga upplevelse i backen är det viktigt att välja en som är välgjord och anpassad till dina individuella behov. I den här artikeln ger vi dig några tips om hur du väljer en snowracer, samt delar med oss av våra bästa tips på de bästa snowracers som finns på marknaden.

Vilken snowracer ska jag välja?

Detta är en fråga som många ställer sig när de funderar på att köpa en snowracer. Det finns många olika snowracers på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för dig.

Det finns några saker som du bör tänka på när du letar efter en snowracer. Först och främst måste du bestämma dig för vilken typ av snowracer du vill ha. Det finns två huvudtyper av snowracers: freestyle och alpint. Freestyle snowracers är utformade för att göra tricks och hopp, medan alpina snowracers är utformade för att åka nerför backarna.

När du har bestämt dig för vilken typ av snowracer du vill ha måste du ta en titt på de olika funktioner som varje snowracer erbjuder. Några av de saker du bör titta efter är bland annat:

 • Användarvikt. Detta är viktigt eftersom du vill försäkra dig om att snowracern inte är för tung för dig att hantera.
 • Storleken på snowracern. Du bör försäkra dig om att snowracern är av rätt storlek för dig.
 • Vilken typ av bromsar snowracern har. Du vill se till att snowracern har bra bromsar så att du kan stanna på ett säkert sätt.
 • Priset på snowracer. Du vill inte spendera för mycket pengar på en snowracer, men undvik samtidigt att köpa en billig snowracer som inte kommer att hålla länge.

Om du tar hänsyn till alla dessa faktorer bör du kunna välja rätt snowracer för dig. Kom ihåg att alltid testa snowracern innan du köper den, så att du vet att den passar.

Var är bäst att använda en snowracer?

Snowracers kan användas på alla snötäckta ytor, men de används oftast på preparerade skoterleder. När du använder en snowracer på uppgjorda spår är det viktigt att du håller dig till höger om spåret och lämnar plats för snöskotrar. 

De kan också användas hemma i snön på din bakgård eller i en närliggande park. Du kan också ta med dig din snowracer till skidbacken och använda den i pulkabacken. Detta innebär att du kan ta med snowracer på din skidsemester och ha roligt när du inte åker skidor utan bara vill ta det lugnt i barnbacken.

Du kan också läsa vår artikel om twintip skidor, stakmaskiner, slalomskidor och bästa skidhjälmarna.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Amazon

Amazon är en av världens största detaljhandlare på nätet. De erbjuder ett brett utbud av varor, från böcker och elektronik till kläder och hemutrustning. Amazon är känt för sin användarvänliga webbplats och sina konkurrenskraftiga priser. En av de saker som skiljer Amazon från andra återförsäljare är deras system för användarnas betygsättning. Amazon låter användarna betygsätta och recensera produkter som de har köpt. Detta hjälper andra potentiella kunder att fatta välgrundade beslut om huruvida de ska köpa en produkt eller inte.

STIGA Sports Snowracer SX Pro se kundrecensioner här.
STIGA Sports Snowracer King Size GT se kundrecensioner här.
STIGA Sports Snowracer Iconic se kundomdömen här.

Google Shopping

Google Shopping är en tjänst från Google som låter användare jämföra priser på produkter online. Detta ger möjligheten att söka efter och köpa produkter från återförsäljare på nätet, inklusive Amazon, Walmart och Target. Du kan också läsa användarnas betyg och recensioner för att hjälpa dig att välja den bästa produkten. Om du vill använda Google Shopping går du helt enkelt till google.com/shopping och skriver in den produkt du letar efter i sökfältet. Google shopping är ett användbart verktyg som kan spara tid och pengar genom att du snabbt kan jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena på produkter online.

STIGA Sports Snowracer SX Pro se kundrecensioner här.
STIGA Sports Snowracer King Size GT se kundomdömen här.
STIGA Sports Snowracer Iconic se kundomdömen här.


VANLIGA FRÅGOR

Vilken snowracer är bäst?
Det finns några saker att tänka på när man letar efter en snowracer. Det är viktigt att ta hänsyn till vikt, storlek och typ av broms när man väljer snowracer, liksom priset.
Hur snabbt kan en snowracer åka? 
Med en snowracer kan du åka väldigt fort, men allt beror på hur bra snowracer du har. Det beror också på hur snabbt du känner dig bekväm med att åka. Eftersom det är en släde på skidor kan du åka lika fort som på skidor.
Vad kostar en snowracer?
En snowracer kan kosta runt 500-2000 kronor. Men det är inte bara priset som spelar roll, utan det är också viktigt att tänka på vilken typ av snowracer du vill ha och vad du ska använda den till.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta