Stakmaskin bäst i test – De bästa stakmaskinerna för träning

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Letar du efter den bästa stakmaskinen, men är osäker på vilken modell som är bäst? Det finns en mängd olika stakmaskiner på marknaden och det kan vara svårt att ta reda på vilken som är rätt för just dig.

Vi har gjort all research åt dig. I vår testguide jämför vi de bästa stakmaskinerna på marknaden. Oavsett om du letar efter en budgetmodell eller en stakmaskin i premiumklassen har vi koll på rätt modell för dig.

Vad är viktigt att tänka på när du köper en stakmaskin?

 • Storlek och bärbarhet
  Beroende på hur mycket tillgängligt utrymme du har kan du välja antingen en väggmonterad eller en fristående stakmaskin. Väggmonterade modeller är ett bra val om du har begränsat utrymme eftersom de är lätta att förvara och har en mer lågprofilerad design. Fristående maskiner har ett stativ som ibland följer med produkten eller i andra fall måste köpas separat. Dessa maskiner är främst för dem som har större utrymme tillgängligt för träning. Eftersom dessa maskiner inte är särskilt lätta är det bra att kolla om den har hjul så att du snabbt kan flytta runt maskinen. 
 • Hållbarhet
  Hållbarhetsfaktorn kan vara svår att avgöra, men den är viktig eftersom du vill välja en modell som håller i många år. Vissa maskiner har rost- och reptåligt material, andra kan ta emot tyngre belastningar, vilket är ett annat tecken på hållbarhet. Kolla helst efter en stakmaskin som kommer från ett välkänt märke, har en högkvalitativ konstruktion och har goda recensioner eftersom billigt tillverkade maskiner inte håller lika länge när de utsätts för regelbunden användning.
 • Funktioner
  Om du vill ha en utmanande och motiverande maskin kan du leta efter en modell med olika program och många motståndsnivåer eftersom de hjälper din rutin att förbli varierad. Med dessa funktioner kan du hålla dig i form och i form samtidigt som du anpassar maskinen efter dina behov. Vissa modeller är också utrustade med trådlösa anslutningsmöjligheter och monitorer som visar förbrända kalorier, hjärtfrekvens, hastighet och distans, vilket gör det lättare att följa dina framsteg.
 • Pris
  Du kan räkna med att betala cirka 10 000 kronor för ett budgetvänligt alternativ och cirka 15 000 kronor för en mer avancerad maskin med fler användarvänliga funktioner. Kostnaden för en stakmaskin beror på dess funktioner och målmarknad. Det är bäst att överväga hur ofta du planerar att använda din stakmaskin eftersom du kanske vill spendera mer om du vill ha mer seriös träning och en produkt med lång livslängd.
 • Användar- och expertrecensioner
  Användarrecensioner kan berätta mer om byggkvalitet, hur lätt maskinen är att använda och om den producerar mycket ljud. Expertrecensioner kan ge dig en mer djupgående titt på stakmaskinens funktioner, hur lätt den är att installera hemma hos dig och om det finns utrymme för förbättringar.

arrow-more


Concept 2 SkiErg väggmonterad – högkvalitativ modell

Vår rekommendation

 • 4.9 Google Shopping
 • 4.9 Amazon
 • 4.6 Garagegymreviews.com

Concept 2 SkiErg

SkiErg är en stakmaskin som låter dig träna styrka och uthållighet i både ben, armar och core. Den är för alla som vill förbättra sin skidprestation eller bara hålla sig i form under vintersäsongen. PM5-monitorn spårar dina framsteg och ger dig feedback om din skidträning.

 • Träning för hela kroppen
 • PM5-konsolen
 • Högsta byggkvalitet

Omdöme: En detaljerad recension av Concept 2 SkiErg Wall-mounted

Komplett kroppsträning
Den här konditionsutrustningen för hela kroppen är idealisk för crossträning eller någon fitnessaktivitet. De primära musklerna som engageras när du använder Concept 2 SkiErg är dina quadriceps, vader, glutes, rygg och trapezius. Det är också en fantastisk metod för att förbättra din konditionsuthållighet.

Skiergometern kan monteras på en vägg eller fristående med ett golvstativ. En väggmontering är ett utmärkt alternativ om du vill spara utrymme i ditt hemmagym och flytta den ur vägen när du inte använder den. Med golvstället kan du använda skidergometern var som helst i ditt hem. Maskinen är också okomplicerad att montera och plocka ned.

Bluetooth och trådlös anslutning
Du kan använda den som både dubbelpolig och klassisk växelarmsteknik. Detta ger dig mångsidigheten att välja den teknik som du känner dig mest bekväm med. Det är också ett utmärkt alternativ om du vill byta ut din träningsrutin. Dessutom har den ergonomiska handtag som ger ett bekvämt och säkert grepp och transporthjul på baksidan av basen för enkel transport.

Trådlös Bluetooth- och ANT+-anslutning gör det enkelt att följa dina framsteg, och omedelbar, exakt prestandadata visas på monitorn. Detta är en prisvärd skidmaskin som ger dig allt du behöver för ett intensivt träningspass.

FÖRDELAR

 • Omedelbar, exakt prestandadata
 • Kan användas för alla konditionsnivåer
 • Bekvämt och säkert grepp
 • Trådlös Bluetooth- och ANT+-anslutning
 • Höghållfasta sladdar
NACKDELAR

 • Lite svårt för mindre personer att nå handtaget
 • Golvstativ måste köpas separat 

Detta säger användare och experter om Concept 2 SkiErg 

Denna stakmaskin har fått 4,9 av 5 på Googles sammanställning av användarrecensioner från olika butiker. Den har också fått ett bra omdöme på Garagegymreviews.com, där recensenten säger att det är “en bra maskin för alla som vill komma i form och förbättra sin allmänna kondition och styrka”. En annan bra recension kommer från Homegymexperts.co.uk, där recensenten skriver att skidmaskinen är “en fantastisk utrustning” och att “PM5-konsolen är en superb träningsutrustning”.

Konsumentmagasinets bedömning

Den här väggmonterade stakmaskinen är perfekt för alla konditionsnivåer. Den har höghållfasta sladdar och kan användas av vem som helst, oavsett erfarenhet av skidåkning eller träning. Vi upptäckte dock att handtaget kan vara svårt att nå för mindre personer samt att du måste köpa golvstativet separat. Vi rekommenderar ändå starkt den här maskinen till alla som vill träna hela kroppen.

Specifikationer
Bredd: 61 cm
Höjd: 216 cm
Djup: 132 cm
Vikt: 21 kg


Abilica XC-Classic 2000 Complete – olika funktioner för effektiv träning

För minimala vibrationer under träning

Abilica XC-Classic 2000 Complete

Stakmaskinen Abilica har åtta olika funktioner samt en smart skärm så att du enkelt kan följa dina framsteg och få rätt information. Detta gör den perfekt för längdskidåkare, tävlingsåkare, tränare eller alla som söker styrketräning för att förbättra sin kondition.

 • Mekanism med dubbla stänger
 • Luftmotstånd för behagligt drag för ett bekvämt drag
 • Åtta funktioner

Omdöme: En detaljerad recension av Abilica XC-Classic 2000 Complete

Hållbar konstruktion
XC-Classic 2000 är en stakmaskin som utvecklats tillsammans med den världsberömda längdskidåkaren Johannes Høsflot Klæbo. Ramen är färdigställd i svart pulverlackering, vilket gör den till en hållbar stakmaskin som kommer att hålla i många år. Den svarta pulverlackeringen ger den ett snyggt och elegant utseende som passar i alla rum. Den kommer också med en höjd på 218 cm, vilket gör att den passar alla rum med standardtakhöjd. Jämfört med liknande produkter på marknaden är denna modell ett bra val för dem som letar efter en stakmaskin som ger träningspass med naturlig känsla.

Användarvänlig
Luftmotståndet ger ett effektivt och ändamålsenligt träningspass på grund av det bekväma draget. En annan sak som ger en mer avslappnad träning är den snabba och effektiva rörelsen hos repen. Detta gör det enkelt att komma tillbaka i position inför nästa skidtag. Dessutom mäter datorn tid, vistelsefrekvens, kalorier, watt, puls, längd per dag, distans och hastighet. Detta gör det möjligt för användarna att spåra sina framsteg och se hur deras träning går.

FÖRDELAR

 • Snabb och effektiv återföring av repen
 • Effektiv träning av överkroppen
 • Användarvänlig utformning
 • Minimala vibrationer under träningen
NACKDELAR

 • Väggställning säljs mot en extra kostnad

Konsumentmagasinets bedömning

Vi rekommenderar Abilica Complete stakmaskin till dig som vill få en effektiv helkroppsträning, särskilt för överkroppen. Den är mycket användarvänlig och har minimal vibration under användning. Vi vill dock nämna att väggställningen måste köpas separat, vilket kan vara en olägenhet för vissa. På det hela taget anser vi att det är ett bra alternativ för att hålla sig i form inför skidsäsongen.

Specifikationer
Bredd: 58 cm
Höjd: 215 cm
Djup: 39 cm
Vikt: 40 kg
Max användarvikt: 180 kg


Concept 2 SkiErg Freestanding – högklassig modell med medföljande stativ

Bästa premiumvalet

 • Bra recension på Bestwomensworkoutreviews.com
 • Bra recension på Fasterskier.com

Concept 2 SkiErg Freestanding

Den största fördelen med den här fristående modellen är att den erbjuder 4 olika lägen – Single Poling, Double Poling, Standing och Sitting – för att ge ett utmanande träningspass med låg inverkan för alla i alla åldrar och med alla förmågor som vill förbättra sin kondition, styrka och uthållighet.

 • 4 olika lägen
 • Svettbeständiga handtag
 • Korrosions- och reptålig

Omdöme: En detaljerad recension av Concept 2 SkiErg Freestanding

Korrosions- och reptålig yta
Den här högklassiga fristående stakmaskinen erbjuder många funktioner och fördelar. Den har ett spårningssystem som spårar din puls och förbrända kalorier. På så sätt kan du noga följa dina träningspass i skidmaskinen och jämföra dem dagligen för att se dina förbättringar. Den korrosions- och reptåliga finishen gör att skidmaskinen kommer att se ny ut i många år framöver. Dessutom har den transporthjul, vilket gör det enkelt att flytta runt när och var du vill.

Ergonomiska handtag
Möjligheten att snabbt ändra motståndsnivån är en annan bra funktion som gör att du kan anpassa skidmaskinen till dina preferenser och din konditionsnivå. Svettresistenta handtag gör det enkelt att greppa skidmaskinen, även när dina händer är fuktiga. Detta är en bra funktion, särskilt om du planerar att använda skidmaskinen under en längre tid. Skidmaskinen har stöd för Bluetooth och ANT, vilket innebär att du kan ansluta den till andra enheter och följa dina framsteg. Detta är en utmärkt funktion om du vill övervaka din träning med skidmaskinen noga. Dessutom stöder den även trådbunden maskin-till-maskin-racing, vilket innebär att du kan tävla mot dina vänner eller familjemedlemmar. Detta är ett roligt och sporrande sätt att få ett bra träningspass. 

FÖRDELAR

 • Utmärkt simulering av skidrörelse
 • Ingen viktgräns för användaren
 • Kompatibel med de flesta HR-monitorer med bröstband
 • Konstruktionen är motståndskraftig mot repor och korrosion
 • Slitstarka och lätta sladdar
NACKELAR

 • I högre prisklass på grund av extra stativ
 • Tar upp mer utrymme än det väggmonterade alternativet

Detta säger användare och experter om Concept 2 SkiErg

Experter har berömt maskinen för dess skidspecifika träning, som kan hjälpa till att tona och stärka core och överkropp. Den fick bra recensioner på Fasterskier.com och Bestwomensworkoutreviews.com, där det anges att den ger ett utmärkt skidspecifikt överkroppsträningspass och har potential att göra dig till en snabbare skidåkare.

Konsumentmagasinets bedömning

Denna fristående modell från Concept 2 är en fantastisk stakmaskin som ger en utmärkt simulering av skidrörelsen. Den är lite dyrare än det väggmonterade alternativet och tar mer plats, men det gör den inte till ett ovärdigt val. Vi anser att det är en mångsidig modell med premiumfunktioner som är redo att tillfredsställa även de mest krävande användarna.

Specifikationer
Bredd: 61 cm
Höjd: 216 cm
Djup: 132 cm
Vikt: 37 kg


Master Fitness S100 Pro – det högsta antalet träningsprogram

Bra modell för intensiv träning

Master Fitness S100 Pro

Det här är en stakmaskin för dig som vill träna intervaller på ett effektivt sätt. Produkten levereras med 15 träningsprogram, vilket gör den till ett mångsidigt och användarvänligt val för dem som vill få ut det mesta av sin träning.

 • 15 träningsprogram
 • Magnetiskt motstånd
 • Höjdjustering med en hand

Omdöme: En detaljerad recension av Master Fitness S100 Pro

Intensiv träning
Den här stakmaskinen är perfekt för alla som vill ha ett mer intensivt träningspass. Den har höjdjustering med en hand, så att du enkelt kan anpassa enheten till din kroppsstorlek. Den har också ett magnetiskt motstånd, vilket ger ett mer mångsidigt träningspass än traditionella skidmaskiner. Med det magnetiska motståndet kan du justera motståndet beroende på din konditionsnivå och önskad intensitet. 

Klarar höga belastningar
De pulsstyrda träningsprogrammen på den här stakmaskinen är en av de främsta styrkorna. Dessa program hjälper dig att uppnå dina träningsmål, oavsett om du vill förbränna kalorier, förbättra din kardiovaskulära hälsa eller tona dina muskler. Maskinen har även en display som visar tid, distans, puls och kaloriförbrukning för att hålla koll på dina framsteg. Den har ett inbyggt golvstativ, vilket gör den lätt att använda och gör att du slipper köpa ett extra stativ. Maskinen tål en hög belastning, så du kan vara säker på att den håller även under de mest intensiva träningspassen.

FÖRDELAR

 • Kombination av luft- och magnetmotstånd
 • Klarar en hög belastning
 • Kräver ingen extern strömförsörjning
 • Lämplig för gym och hemmaträning
NACKDELAR

 • Pulsbälte ingår ej

Konsumentmagasinets bedömning

Modellen är enkel att installera och använda och har en kombination av luft- och magnetmotstånd för en universell träning. Den enda nackdelen är att pulsbältet inte ingår, vilket är en vanlig nackdel för stakmaskiner, men i övrigt kommer du inte att bli besviken på prestandan!

Specifikationer
Bredd: 65 cm
Höjd: 205 cm
Djup: 130 cm
Vikt: 45 kg


inSPORTline Ski 2000 – för en enkel startprocess

Bästa mångsidiga alternativet

inSPORTline Ski 2000

Den här modellen hjälper skidåkare att förbättra sina skidkunskaper samt att bränna fett och öka sin kondition. QuickStart-funktionen gör det enkelt att komma igång, oavsett erfarenhetsnivå. Med den här funktionen kan du enkelt påbörja din träning utan att behöva gå igenom en lång inställningsprocess.

 • Lättläst skärm
 • QuickStart-funktion
 • 3 intervallprogram

Omdöme: En detaljerad recension av inSPORTline Ski 2000

9 motståndsnivåer och 7 program
Först och främst har denna produkt nio olika motståndsnivåer att välja mellan, vilket gör att du kan anpassa träningen efter dina behov. Oavsett om du är nybörjare eller expert kommer den här skidmaskinen att kunna möta dina krav. Dessutom har den sju olika program att välja mellan, så att du kan blanda din rutin och aldrig bli uttråkad. Skidmaskinen har dessutom en lättläst skärm som håller dig informerad om dina framsteg och hur pass nära du är att slutföra ditt träningspass. 

Hållbart basmaterial
En av de många fantastiska egenskaperna hos denna stakmaskin är att den är kompatibel med Polar-pulsbälten. Detta gör att du kan spåra din puls när du tränar och se till att du alltid befinner dig i den optimala zonen för din konditionsnivå. Dessutom är skidmaskinen tillverkad med ett slitstarkt basmaterial, vilket innebär att den kommer att hålla i många år. Det är ett bra val för dem som vill träna dubbelstapling och diagonal skidåkning. Detta beror på att den har två olika skidspår att välja mellan, vilket ger dig mer mångsidighet i din träning, och det är en utmärkt funktion för dem som vill förbättra sina allmänna skidkunskaper.

FÖRDELAR

 • Gör det möjligt för dig att träna diagonala steg och kick-double-pole-tekniker
 • Hållbart basmaterial
 • Ergonomiska handtag
 • Enkel installation
NACKDELAR

 • Pulsmätningssystemet kanske inte alltid är exakt

Konsumentmagasinets bedömning

Detta är en maskin som är lätt att installera med ergonomiska handtag som gör den bekväm att använda. Vi upptäckte genom vår research att pulsmätningssystemet inte alltid är exakt, men på det hela taget tyckte vi att detta är en bra maskin som du kan göra alla möjliga övningar med och förbättra din styrka.

Specifikationer
Bredd: 56 cm
Höjd: 217 cm
Djup: 127 cm
Vikt: 45 kg


Vad är en stakmaskin?

En stakmaskin är ett träningsredskap som simulerar skidåkning. Det är en maskin som du står på och som du kan ställa in på olika svårighetsgrader. Stakmaskin kan användas både inomhus och utomhus.

En stakmaskin fungerar genom att skapa motstånd mot din rörelse. Ju högre inställning desto mer motstånd finns det. Detta motstånd gör det svårare att röra sig framåt och dina muskler måste därför arbeta hårdare.

Det finns många fördelar med att använda en stakmaskin. Först och främst är den utmärkt för att förbättra din skidteknik. Det är också mycket bra för att bygga upp styrka och uthållighet i benen. Dessutom kan det hjälpa till att förbättra din balans och koordination. Att använda en stakmaskin kan dessutom bidra till att förebygga skador. 

Du kan använda en stakmaskin för olika övningar, beroende på dina mål. Om du till exempel vill förbättra din skidteknik kan du ställa in maskinen på en hög inställning och göra korta, snabba rörelser. Om du vill bygga upp styrka och uthållighet kan du ställa in maskinen på en lägre inställning och göra längre rörelser. För att använda stakmaskinen behöver man dock också ha rätt typ av pjäxor till längdskidor och teknik för att använda utrustningen på rätt sätt.

Pjäxor till längdskidor är en viktig del av längdskidåkning. De är utformade för att passa på längdskidåkningsskidor och ger stöd och komfort för foten och vristen under åkning. Genom att välja rätt typ av pjäxor kan man också undvika skador och ge bättre kontroll över skidorna.

Vilka muskler tränas med en stakmaskin?

En stakmaskin är ett utmärkt sätt att träna musklerna. Det är en maskin som hjälper dig att träna musklerna med hjälp av din egen kroppsvikt. Stakmaskinen kan hjälpa dig att tona dina muskler och att bygga muskelmassa. Stakmaskinen tränar dina muskler genom att låta dem arbeta mot gravitationen. Detta innebär att stakmaskinen kan hjälpa dig att träna dina muskler på ett mycket effektivt sätt.

Att träna med en stakmaskin är ett helkroppsträningspass eftersom de flesta av kroppens muskler används. De viktigaste musklerna är:

 • Quadriceps
 • Hamstrings
 • Ryggmuskler
 • Magmuskler
 • Armar 

Men för att få ut så mycket som möjligt av din träning med en stakmaskin är det viktigt att ha rätt utrustning. En bra trappmaskin kan göra en stor skillnad i din träning. På Konsumentmagasinet kan du läsa om de bästa trappmaskinerna på marknaden och jämföra olika modeller för att hitta den som passar dig bäst. Dessutom kan du läsa experttester och få tips på vad du ska tänka på när du ska köpa en trappmaskin.

En stakmaskin är ett utmärkt sätt att träna musklerna och en mycket effektiv träningsmaskin. Om du letar efter en maskin som kan hjälpa dig att bygga upp muskelmassa är stakmaskinen det perfekta valet för dig. Stakmaskinen kan hjälpa dig att förbränna kalorier och bygga muskelmassa. Dessutom är det ett kul och mycket effektivt sätt att hålla dig i form.

Vilken stakmaskin ska jag köpa? 

När du väljer en stakmaskin finns det ett par saker du behöver ta hänsyn till. Först och främst ska du tänka på vad du vill använda den till. Om du bara vill förbättra din skidteknik kan du välja en billigare modell. Men om du också vill bygga upp styrka och uthållighet bör du investera i en dyrare modell.

En annan sak att tänka på är vilken svårighetsgrad du vill ha. Om du är nybörjare bör du börja med en lägre inställning. När du blir mer erfaren kan du gradvis öka inställningen.

Slutligen bör du tänka på var någonstans du ska använda stakmaskinen. Om du bara kommer att använda den i preparerade backar behöver du inte spendera lika mycket pengar. Om du däremot vill använda den i alla typer av terräng behöver du köpa en mer mångsidig modell. Med dessa faktorer i åtanke bör du kunna hitta den perfekta stakmaskinen för dig.

Innan du använder en stakmaskin bör du alltid värma upp. Detta kan du göra genom att använda maskiner som till exempel en roddmaskin. Om du är mer intresserad av golvövningar kan en airtrack vara perfekt för dig.

 

VANLIGA FRÅGOR

Vilken stakmaskin är bäst?
Det är svårt att avgöra vilken stakmaskin som är bäst. Detta beror på att det beror på dina behov. En bra stakmaskin för dig kanske inte är den bästa för någon annan. Det är viktigt att tänka på vad du behöver innan du bestämmer dig för att köpa en stakmaskin. Tänk på både priset och de funktioner som är viktiga för dig.
Vad ska jag tänka på innan jag köper en stakmaskin?
När du ska välja en stakmaskin finns det några viktiga saker att tänka på. För det första bör du överväga det avsedda användningsområdet för maskinen. Om du behöver den för lätt arbete kan en prisvärd modell räcka. Men om du räknar med att använda maskinen oftare kan det vara värt att investera i en modell av högre kvalitet.Se till att du väljer en stakmaskin med rätt storlek och vikt. Om du tänkt transportera maskinen ofta kan en lättare modell vara optimal. Om du har begränsat med utrymme kan en kompakt maskin vara ett bättre alternativ.
Hur mycket kostar en stakmaskin? 
En genomsnittlig stakmaskin kostar mellan 10 000 och 15 000 kronor. Priset kan dock variera beroende på funktioner och märke. Till exempel kostar en stakmaskin med fler funktioner vanligtvis mer än en standardmodell. Dessutom tar välkända märken vanligtvis mer betalt för sina produkter än generiska märken.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta