Slalomskidor Bäst i Test: De bästa slalomskidorna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Vill du andas in den friska luften och komma i gång med fräcka slalomupplevelser? Då gäller det först av allt att du har de rätta slalomskidorna nära tillhands, och trots att det finns ett stort antal högkvalitativa modeller kan det lätt bli så att du stöter på mindre imponerande varianter under ditt sökande.

För att slippa detta har vi sammanställt en topplista över några av de bästa slalomskidorna på marknaden. Fortsätt att läsa och hitta dina favoriter redan idag.

Att tänka på innan du köper dina slalomskidor

green-elm Den rätta skidsorten: Är du någon som föredrar skidåkning i parken, i pist eller offpist? Den här frågan ska du först av allt besvara då det finns särskilda pistskidor, carving skidor, All Mountain skidor och fler därtill. Satsa på skidor utefter dina önskemål.
green-elm Din erfarenhet: Det finns slalomskidor som är särskilt framtagna för antingen nybörjare, medelgoda eller avancerade slalomåkare, så läs beskrivningarna noga och se till så att du köper skidor som passar din nivå.
green-elm Skidornas längd: Du kommer inte att hitta några exakta mått på hur långa dina skidor ska vara, men en tumregel är att du som nybörjare bör satsa på lite kortare skidor medan erfarna slalomåkare kan vända sig till lite längre varianter.
green-elm Valuta för pengarna: I många fall får du vad du betalar för, så om du förväntar dig att dra nytta av dina slalomskidor relativt regelbundet kommer du att tacka dig själv om du inte sätter budgeten alltför tajt.

arrow-more

 


Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomskidor – kärna i trä som omges av titanal + praktisk Edge Amplifier

 

Salomon S Max W8 2020-21

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Introduktion

Vår slalomskidor test topplista börjar med Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomskidor: redaktörens val som har fått höga betyg inom experttester hos både Snow Magazine och Snow-online. Om du vill ha ett par högkvalitativa slalomskidor till ett bra pris är det den här utrustningen som du kommer att vilja kika närmare på.

Om Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomskidor

Välj mellan 145 cm, 150 cm, 155 cm samt 160 cm och få ett par Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomskidor som passar dig perfekt. Dessa mångsidiga och lättviktiga slalomskidor blir passande om du föredrar att köra i pister i sportigt tempo, och det är tillverkade med en träkärna tillsammans med ett lager titanal. På så vis blir skidorna stabila och duktiga på att svänga. För ett imponerande kantgrepp kan du även förvänta dig att Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomskidor använder sig av Edge Amplifier. Dina bästa slalomskidor är sannerligen inte långt borta.

Fördelar

 • Mångsidig
 • En lättviktig träkärna
 • Har ett utomordentligt kantgrepp
Nackdelar

 • Hade kunnat vara bättre vid höga hastigheter

Specifikationer

Från märket Salomon
Fyra olika storlekar att välja mellan
Kärna i trä
Omges av ett lager titanal
Edge Amplifier
Full Sandwich Sidewalls


HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor – all Mountain skida som passar de övade och experterna

 

HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Introduktion

HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor är ett utmärkt mångsidigt val som du inte vill gå miste om. Hos Google Shopping har de ett perfekt 5/5 betyg, och inom expertrecensioner hos både Snow Magazine, SkiEssentials och Test 4 Outside hade de även mycket gott att säga om dessa skidor.

Om HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor

Det finns mycket som du säkerligen kommer att uppskatta om du satsar på HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor. Dess ERA 3.0 Speed Rocker teknologi, Race Structured UHM C Base, Superflex PR Base Low Plate och Graphene Worldcup Sandwich konstruktion är bara några av de många egenskaperna. Om du är en övad slalomåkare eller en äkta expert kommer du att tycka om HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor.

Fördelar

 • ERA 3.0 Speed Rocker teknologi
 • Enkla att stå stabilt på
 • Smidiga både vid låg och hög hastighet
Nackdelar

 • Saknar grepp på hårt packad snö

Specifikationer

Från märket HEAD
ERA 3.0 Speed Rocker teknologi
Skidlängd på 170 cm
All Mountain skidor
Race Structured UHM C Base
Superflex PR Base Low Plate


Hur du köper de bästa slalomskidorna och alpinskidorna

Då var det dags att köpa slalomskidor eller ett helt skidpaket, men var ska man egentligen börja? Ett händigt tips som är värt att ha i åtanke är att köpa skidor från pålitliga märken och butiker såsom Salomon, Stadium och Intersport – för att bara nämna några få. Oavsett om det är billiga slalomskidor eller premiummodeller som du är ute efter kan du lita på att du får bättre kvalitet om skidorna kommer från välkända märken.

En vanlig fråga som dyker upp vid val av slalomskidor är även: hur långa ska slalomskidor vara? Erfarna skidåkare kan föredra att satsa på lite längre varianter medan nybörjare kanske känner sig mer bekväma med kortare skidor, men när allt är sagt och gjort är det en god idé att satsa på skidor som är ungefär lika långa som du är. Plus och minus 10 cm kan då vara helt okej för både slalomskidor dam och herr.

När det inte är väder för skidåkning kan du behöva ett annat sätt att träna på, och här kommer en högkvalitativ motionscykel väl tillhands. Komplettera detta med en träningsklocka för att enkelt hålla koll på hur dina träningspass går. Läs också stakmaskin bäst i test guide.

Hur du underhåller dina skidor och mer om skidåkningens historia

Att underhålla dina slalomskidor är lyckligtvis nog inte särskilt komplicerat. Det viktigaste som du bör komma ihåg är att polera dem dagligen eller i alla fall varje helg under den tiden då du använder dem flitigt. Se också till så att du verkligen får bort all snö och torkar av skidorna efter varje användning för att säkerställa att de håller under en lång tid framöver.

Men det är inte bara skidorna som är viktiga för en bra skidåkning, även utrustningen spelar en viktig roll. Ett bra exempel på det är skidhandskar. Ett bra val av skidhandskar kan göra skillnaden mellan en bekväm och rolig skidåkning och en kall och obekväm upplevelse.

Vi som samhälle har numera stor kunskap kring hur man tar hand om slalomskidor på rätt sätt tack vare faktumet att skidåkning har funnits under en sådan lång tid. Skidåkning hade sin begynnelse redan under istiden, men det är inte helt klart vem det var som uppfann aktiviteten. Från början var målet med skidåkning att ta sig fram på ett smidigt sätt vid jakt och transport.

Numera dras dock skidåkning nytta av som en rolig hobby eller tävlingssport, och med så lång erfarenhet av skidåkning har vi i dagsläget stor kunskap kring vad som fungerar och vad som inte gör det. Just därför finns det utomordentligt högkvalitativa slalomskidor att få lägga vantarna på, så se till så att du inte missar dessa. Ta en titt på vår topplista och hitta passande slalomskidor för dig.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Snow Magazine

Snow Magazine drivs av ett team av skidentusiaster och snowboarders vars mål är att inspirera dig att komma i gång med de spännande sporterna. På deras sajt kan du läsa historier om skidor, ta reda på var du hittar den bästa utrustningen samt läsa guider för att lära dig hur du åker skidor.

Du kan se recensionen av Salomon S/Max W8 2020-21 här
Recensionen publicerades den: 18. Januari, 2021

Du kan se recensionen av Salomon S/FORCE 7 + M10 GW här
Recensionen publicerades den: 17. December, 2020
Du kan se recensionen av HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR + PRD12 GW här
Recensionen publicerades den: 4. Februari, 2021

Du kan se recensionen av HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW här
Recensionen publicerades den: 26. Januari, 2021

Snow-online

Snow-online är en webbsajt som bjuder dig på idéer, inspiration och information kring allt som har att göra med skidåkning. Hitta de bästa stugorna att boka, rekommenderas platser där du kan hyra skidor eller ta reda på vilka några av de bästa skidorna på marknaden är.

Du kan se recensionen av Salomon S/Max W8 2020-21 här
Recensionen publicerades den: 2020

Du kan se recensionen av Salomon S/FORCE 7 + M10 GW här
Recensionen publicerades: 2020

Du kan se recensionen av Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW här
Recensionen publicerades: 2020

Du kan se recensionen av Nordica GT 75 FDT+TP2 här
Recensionen publicerades: 2020

Google Shopping

Utmärkta deals är inte långt borta när du använder dig av Google Shopping. Den här tjänsten ser till så att du kan söka efter dina favoritprylar och sedan jämföra priser mellan en hel uppsjö av olika återförsäljare för att få hög kvalitet till de bästa priserna.

Du kan se alla recensioner av Salomon S/FORCE 7 + M10 GW här
Du kan se alla recensioner av Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW här
Du kan se alla recensioner av HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR + PRD12 GW här
Du kan se alla recensioner av HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW här

Test 4 Outside

Test 4 Outside drivs av experter som undersöker och testar på utrustningen för att kunna bjuda dig på pålitliga produktrecensioner. Om du vill komma i gång med utomhusaktiviteter såsom skidåkning, trail running eller dylikt kan du hitta händig utrustning genom att läsa recensionerna hos Test 4 Outside.

Du kan se recensionen av Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW här
Recensionen publicerades: 2020

Du kan se recensionen av HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW här
Recensionen publicerades: 2021

SkiEssentials

SkiEssentials är en webbutik där du kan hitta all den utrustningen som du behöver för att ta del av skidåkning och andra sportiga utomhusaktiviteter. Hitta produkter till både män och kvinnor så att du kan börja njuta av spännande äventyr ute i snön.

Du kan se recensionen av HEAD Supershape e-Rally SW SF-PR + PRD12 GW här

Intersport

Intersport är en butik med fokus på allt som har att göra med sport. I den här butiken kan du bland annat köpa träningskläder till både män, kvinnor och barn, men även utrustning till cykling, fotboll, hockey, padel och mycket mer.

Artikeln uppdaterades senast: 28. December, 2021
Läs hela artikeln här

Stadium

Stadium är butiken för dig som vill komma i gång med att sporta eller att ge dig ut på andra sorters utomhusaktiviteter. I den här butiken kan du beställa utrustning till både kvinnor, män och barn som blir passande för badminton, bandy, basket, cykling, golf, löpning, skidåkning med mera.

Artikeln uppdaterades senast: December, 2021
Läs hela artikeln här

Salomon

Är du på jakt efter utrustning till män, kvinnor eller barn som blir perfekt när du ska ge dig ut på sportiga äventyr i den friska luften? Då kan Salomon komma till undsättning. I deras webbutik kan du få tag på händiga träningskläder och annan utrustning som passar vid flera olika sporter och utomhusaktiviteter.

Artikeln uppdaterades senast: December, 2021
Läs hela artikeln här

Wagner Skis

Wagner Skis erbjuder sina kunder skräddarsydda skidor så att du kan komma i gång med dina skidäventyr i stor stil. Oavsett vilken storlek eller design du är ute efter är det sannolikt att Wagner Skis har precis det som du eftersöker.

Artikeln uppdaterades senast: December, 2021
Läs hela artikeln här

Gear Junkie

Gear Junkie är en webbplats med experter som recenserar utrustning av olika slag för att se till så att du kan lägga vantarna på några av de bästa produkterna på marknaden. Vare sig du vill komma i gång med skidåkning, löpning, cykling eller någon annan utomhusaktivitet kan du läsa om den bästa utrustningen hos Gear Junkie.

Artikeln uppdaterades senast: 20. Oktober, 2020
Läs hela artikeln här

Ski Magazine

Hos Ski Magazine får du tillgång till tips, råd och guider gällande allt som har att göra med skidåkning. De erbjuder dessutom produktrecensioner så att du ska få ett hum om vilken den bästa skidutrustningen på marknaden är.

Artikeln uppdaterades senast: 30. December, 2020
Läs hela artikeln här

Mabey Ski

Vill du hitta inspiration inför ditt kommande skidäventyr, ta reda på hur du hittar den bästa skidutrustningen eller lära dig mer om skidåkningens historia? Allt detta och mer får du tillgång till hos Mabey Ski.

Artikeln uppdaterades senast: 3. Oktober, 2021
Läs hela artikeln här

BBC

BBC är en nyhetssajt med de senaste nyheterna och sportrubriker, väder, TV- samt radiohöjdpunkter och mycket mer. Håll dig uppdaterad kring allt som händer runtom i världen och få nyheter, tips, idéer och inspiration.

Artikeln uppdaterades senast: 22. December, 2010
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Vilka slalomskidor är bäst?
Om du är på jakt efter riktigt högkvalitativa slalomskidor gäller det bara att kika på de imponerande modellerna i vår topplista. Se till så att du väljer skidor som lämpar sig för din erfarenhetsnivå.
Hur långa ska slalomskidorna vara?

Gällande slalomskidor längd beror valet på huruvida du är en nybörjare eller expert då den förstnämnda kan känna sig mer bekväm med en lite kortare längd på slalomskidor. I vanliga fall kan det dock vara gynnsamt om skidorna är lika långa som du är.

Hur mycket kostar slalomutrustning?
Slalomskidor kommer att kosta dig ett antal tusenlappar, men lyckligtvis nog är de robusta och kommer att hålla under en lång tid framöver.

 

 


Andra relevanta källor och tester

Glöm inte att välja rätt skidhjälm innan du ger dig ut i skidbacken. Läs även vår guide till Twintip-skidor om du vill läsa mer om de bästa twintip-skidorna just nu.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor

 

HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR + PRD12 GW

Introduktion

Då var det dags för Supershape e-Magnum SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor, utrustning från märket HEAD som har mycket att bjuda på för avancerade skidåkare. Hos Google Shopping har de ett perfekt kundbetyg på 5/5, och även inom en expertrecension hos Snow Magazine har skidorna fått mycket beröm.

Om HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor

HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR + PRD12 GW Slalomskidor riktar sig till dig som är en övad slalomåkare eller en äkta expert. De fungerar som pist- eller All Mountain skidor och har en längd på 170 cm. Förvänta dig dessutom utmärkta egenskaper såsom ERA 3.0 Speed Rocker teknologi, en Graphene Worldcup Sandwich konstruktion, en Race Structured UHM C Base tillsammans med Superflex PR Base Low Plate.

Fördelar

 • Fantastiskt stabila
 • ERA 3.0 Speed Rocker teknologi
 • Superflex PR Base Low Plate
Nackdelar

 • Lever inte alltid upp till det som marknadsförs

Specifikationer

Från märket HEAD
  Lämpad för övade skidåkare och experter
ERA 3.0 Speed Rocker teknologi
Skidlängd på 170 cm
Superflex PR Base Low Plate
Race Structured UHM C Base


Nordica GT 75 FDT+TP2 Slalomskidor

 

Nordica GT 75 FDT+TP2

Introduktion

Nordica GT 75 FDT+TP2 Slalomskidor är en unisex-modell som passar både män och kvinnor. Om du nyligen har fått upp intresset för skidåkning och vill köpa ditt första par billiga slalomskidor kan detta vara lösningen för dig. Skidorna har mottagit rikligt med beröm inom ett experttest hos Snow-online, så varför inte testa på dem själv.

Om Nordica GT 75 FDT+TP2 Slalomskidor

Nordica GT 75 FDT+TP2 Slalomskidor är ett par skidor med en längd på 168 cm. De kommer utrustade med en träkärna och har dessutom kolfiberförstärkningar. Tack vare att skidorna är mjuka behöver du inte den bästa tekniken för att dra nytta av denna utrustning, och just därför är det här en ypperlig lösning för nybörjare som vill komma i gång med skidåkning utan att det blir särskilt dyrt.

Fördelar

 • Prisvärda
 • Klarar av flera olika sorters underlag
 • Passande nybörjarmodell
Nackdelar

 

 • Inte bekväma i djup snö

Specifikationer

Från märket Nordica
Träkärna
168 cm längd
Unisex skidor
Kolfiberförstärkningar
Lämpliga för nybörjare


Salomon S/FORCE 7 + M10 GW, Grey/Black Slalomskidor

Salomon S FORCE 7 + M10 GW

Introduktion

Även budgetköp kan bli praktiska slalomskidor som gör susen ute på backen. Detta visar Salomon S/FORCE 7 + M10 GW, Grey/Black Slalomskidor prov på. Inom ett experttest hos Snow Magazine har de betygsatts högt, och detsamma gäller inom en recension hos Snow-online. Konsumenterna har dessutom hos Google Shopping gett skidorna ett perfekt kundbetyg på 5 av 5.

Om Salomon S/FORCE 7 + M10 GW, Grey/Black Slalomskidor

Salomon S/FORCE 7 + M10 GW, Grey/Black Slalomskidor lämpar sig för medelgoda och erfarna skidåkare som vill ta sina utomhusäventyr till nästa nivå. Med en kärna av poppelträ som omges av ett lager titanal blir dessa slalomskidor enkla att hantera i svängarna, och vid högre hastigheter förblir de stabila. Tack vare dess semi sandwich sidewalls blir kantgreppet även utmärkt. Som om detta inte vore nog glider skidorna lättare över ojämnheter då de kommer utrustade med 15 % rocker i spetsen.

Fördelar

 • Tar sig enkelt över ojämnheter
 • Lättviktiga med god stabilitet
 • Överträffar sin prislapp
Nackdelar

 • Inte jätteduktiga på line carving

Specifikationer

Från märket Salomon
Kärna av poppelträ
Lager av titanal
15 % rocker i spetsen
Längd på 170 cm
Passande för medelgoda och avancerade slalomåkare


Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW SlalomskidorSalomon E S FORCE 11 + Z10 GW

Introduktion

Ett riktigt imponerande premiumval låter sannerligen inte så pjåkigt, och det är just detta som du får när du vänder dig till Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Slalomskidor. Med ett sammanlagt kundbetyg hos Google Shopping på 4,8 av 5 tillsammans med höga betyg inom expertrecensioner hos både Snow-online och Test 4 Outside är detta ett par slalomskidor som du kan lita på.

Om Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Slalomskidor

Vill du ha det bästa av allt i ett fulländat format? Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Slalomskidor är då den perfekta lösningen. Dessa slalomskidor är en aning bredare än många andra pistskidor för att bjuda på extra stabilitet, men de är fortfarande smala nog att ge ett ypperligt kantgrepp. Värt att veta är dessutom att skidorna kommer med Edge Amplifiers tillsammans med ABS-sidoväggar med två titanlager.

Fördelar

 • Mycket stabila
 • Optimal komfort
 • EasyFlex teknologi
Nackdelar

 • En aning tunga

Specifikationer

Från märket Salomon
All Mountain Skidor
ABS-sidoväggar med två titanlager
Edge Amplifiers
Lite större på bredden för bättre stabilitet
EasyFlex teknologi


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta