Twintip-skidor (Bäst i test) – Guide till de bästa twintip-skidorna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Twintip skidor syftar på ett par skidor som både är böjda framtill och baktill. Detta möjliggör häftiga trick, och med det i åtanke är skidorna lämpade mer för parken snarare än backen.
Hur du använder dina Twintip skidor är dock upp till dig, men innan du ens har möjligheten att ge dig ut gäller det att du lägger vantarna på de bästa möjliga Twintip skidorna.

Hur bör du då gå till väga? Jo, det gäller bara att kika på topplistan nedan där vi har sammanställt några av de bästa Twintip skidorna baserat på expertrecensioner och kundomdömen.
Du kan få syn på ditt favoritpar redan idag vare sig du är intresserad av en budgetmodell, en premiummodell eller någonting mitt emellan.

Du måste tänka på detta innan du köper Twintip skidor:

 • Det rätta priset. Som vi nämnde i inledningen finns det både budgetmodeller, premiummodeller och någonting mitt emellan, och i många fall kan du förvänta dig att få mer högkvalitativa Twintip skidor om du är villig att lägga lite extra pengar på dem. Om du sällan åker skidor och enbart letar efter någonting som är helt okej finns det billiga Twintip skidor som kan passa dig.
 • Passande storlek. Storleken är av yttersta vikt för att du ska få en så optimal upplevelse som möjligt. Se gärna till så att Twintip skidorna som du väljer nästan är lika långa som du är.
 • Robusta material. Skidor i allmänhet måste självfallet klara av att ta sig fram i ganska tuff terräng, och det är då ingen höjdare om de bryts när du är mitt uppe i skidåkningen. Att dina Twintip skidor är tillverkade av robusta och slitstarka material är därför ett måste.
 • Pålitligt märke. Det kan vara väl värt att beställa skidor från kända märken för att säkerställa att kvaliteten alltid är på topp. Mindre kända märken kan ibland erbjuda billigare skidor, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra.

arrow-more


Salomon S/Max W8 2020-21 Twintip Skidor – mångsidiga och lättviktiga skidor för sportigt tempo

Introduktion

Salomon S/Max W8 2020-21 Twintip Skidor är den första skidutrustningen på vår Twintip skidor test topplista, och de är inte redaktörens val för intet. Hos Snow Magazine har skidorna fått ett 9/10 expertbetyg, och även hos Snow-online har experterna mycket positivt att säga om den praktiska skidutrustningen.

Om Salomon S/Max W8 2020-21 Twintip Skidor

Du kommer definitivt att älska ett par högkvalitativa Twintip skidor såsom Salomon S/Max W8 2020-21 Twintip Skidor. Dessa relativt lättviktiga skidor ser till så att du smidigt kan ta dig fram, men trots lättviktigheten slipper du att oroa dig för att skidorna ska vara sköra. Tvärtom är de framställda med en träkärna som omges av ett lager titan. Skidorna kommer dessutom med full sandwich sidewalls.

Kantgreppet är ypperligt tack vare Edge Amplifier, och du kan lita på att det inte är några svårigheter att manövrera oavsett hur snabbt du tar dig fram. Allt som allt är detta ett par skidor som du inte vill gå miste om, så ta tjuren vid hornen och kika närmare på Salomon S/Max W8 2020-21 Twintip Skidor.

Fördelar

 • Lättviktig träkärna
 • Utmärkt kantgrepp
 • Mångsidiga
Nackdelar

 • Kraften hade kunnat vara bättre vid högre hastigheter

Specifikationer

 • Från märket Salomon
 • Träkärna med ett lager titan
 • Edge Amplifier
 • Full sandwich sidewalls
 • Finns i fyra olika storlekar
 • Radie: 14 meter

Vad du bör leta efter när du ska köpa Twintip skidor

För att få den bästa möjliga upplevelsen ute i snön gäller det att dina Twintip skidor har den rätta längden, och detta är därför någonting som är av yttersta vikt att ta hänsyn till när du letar efter de perfekta Twintip skidorna för dig. För vissa är det Twintip skidor 140 cm som gäller medan andra kan gynnas av Twintip skidor 130 cm. Vilken skidor längd som passar dig beror i slutändan på vad din längd är.

Som tumregel kommer du att behöva lägga till mellan 5 och 10 cm till din längd. På så vis får du den stabiliteten som du eftersöker även när du kommer upp i högre hastigheter. För erfarna skidåkare som vill kunna svänga vid höga hastigheter är det dock en annan femma. Här kan du lägga till hela 15 cm till din längd, och detta kommer att vara den perfekta längden på Twintip skidorna för dig.

Är det free touring som intresserar dig? Då kommer du att tacka dig själv om du väljer skidor som är 5 cm kortare än dig. Detta tillåter för smidig manövrering då skidorna är relativt lättviktiga. Så länge du följer dessa mått kan du säkerställa att du snart får tag på dina bästa twintip skidor.


Vad är egentligen Twintip skidor?

Skidåkning är redan mycket spännande som det är, men om du vill ta upplevelserna till nästa nivå med fräcka trick och ett mer lekfullt skidåkningspass kommer du att älska Twintip skidor. Dessa är skidor som är böjda framtill och baktill för att ge dig mer frihet överlag. Det finns olika sorters skidor Twintip, och några varianter är Full Twintip, Partial Twintip och Flat Tail.

Den första Full Twintip modellen syftar på ett par skidor där böjen fram- och baktill är fullkomligt symmetriska. Utformningen av dessa skidor leder till att en mindre del av skidorna kommer i kontakt med snön, och därför får du en nästan viktlös känsla som är perfekt för freestyling.

Partial Twintip skidor är en aning mer böjda framtill än baktill, och den här designen ser du ofta på All Mountain skidor eller Powder skidor. De gynnar dig som mest om du åker framlänges, men med ordentlig träning kan du även åka baklänges.

För att kunna åka twintip-skidor behöver man ha rätt utrustning, inklusive pjäxor till längdskidor. Att välja rätt pjäxor är avgörande för att uppnå den bästa prestandan och bekvämligheten. Dessutom är det viktigt att ha rätt typ av bindning för att säkerställa att pjäxorna sitter ordentligt på skidan.

Sist men inte minst har vi Flat Tail skidorna som påminner om traditionella skidor. Det som dessa skidor är duktiga på är att ge ett bättre kantgrepp och att samtidigt se till så att svängarna blir mer aggressiva. Om du är ute efter stabilitet och kontroll kommer du med största sannolikhet att föredra just den här typen av skidor. Oavsett om du köper din utrustning på en Twintip skidor rea eller om du vänder dig till premiummodeller kan det vara en god idé att hålla reda på dessa tre olika skidtyperna så att du väljer de rätta skidorna för dig.


Hur du tar hand om dina skidor

När du har ett par Twintip skidor med bindning måste dessa självfallet tas omhand väl. Vi ska nedan ge några tips på hur du kan gå till väga för att underhålla dina skidor på bästa sätt så att du kan prestera på topp varje gång du ger dig ut för att njuta av dina Twintip skidor.

Se till så att kanterna är slipade

Kantslipning kan vara en god idé om du ofta åker på hård och isbelagd snö, men detta är inte lika viktigt om du föredrar powder skidåkning. Om du tar del av skidåkning varje dag kan du behöva slipa kanterna efter omkring 10 dagar, men säkerställ att du inte gör det för ofta då detta kan göra skidornas livslängd kortare.

Daglig avtorkning

Efter att du har använt dina skidor är det av yttersta vikt att dra nytta av en handduk för att torka av dina skidor. De har säkerligen blivit blöta efter äventyret ute i snön, och inte vill du att rost bildas. Detta är någonting som bara tar några sekunder att genomföra, men som i slutändan kan ha en stor påverkan på hur länge dina skidor håller.

Vid förvaring av skidorna

Är skidåkningssäsongen över och det nu är hög tid att förvara skidorna till nästa skidåkningstillfälle? Det är då en god idé att rengöra skidorna noga och att sen smörja in dem med vax. Detta är ett mycket viktigt steg för att förlänga livslängden på dina Twintip skidor och på så sätt säkerställa att du har många spännande skidåkningsäventyr att se fram emot.

Kanske vill du även kolla in ett par slalomskidor. Men det är inte bara skidorna som bör tas om hand, även din utrustning bör vara i toppskick. Ett bra exempel på det är skidhandskar. Ett bra val av skidhandskar kan göra skillnaden mellan en bekväm och rolig skidåkning och en kall och obekväm upplevelse.

För dig som är intresserad av ytterligare träningsmöjligheter när snön inte är framme kanske du vill ställa en högkvalitativ crosstrainer i ditt hemmagym för en workout närhelst du känner för det. Om du samtidigt vill kunna hålla koll på hur din träning går och hur mycket du förbättras vid varje pass kan en träningsklocka sitta på sin plats. Se till så att du är noga förberedd och få på så sätt ut så mycket som möjligt av varje workout.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Nordica GT 75 FDT+TP2 Twintip Skidor

 

Introduktion

Den riktigt prisvärda skidutrustningen på vår topplista är Nordica GT 75 FDT+TP2 Twintip Skidor. Här får du relativt billiga skidor som trots sin prislapp har många fördelar att bjuda på. Dessa skidor har fått många lovord i expertrecensioner från bland annat Snow-online. Om du vill ha skidor som gör sitt jobb väl utan att behöva betala en premiumkostnad för dem är Nordica GT 75 FDT+TP2 Twintip Skidor ett bra val.

Om Nordica GT 75 FDT+TP2 Twintip Skidor

Dessa skidor är ett ypperligt val för dig som inte är en nybörjare, men som inte heller är en tvättäkta expert. De kommer med en träkärna tillsammans med ett antal kolfiberförstärkningar för att inte bara säkerställa att skidorna förblir robusta, utan för att de även ska ta svängarna på ett bra sätt.

Dessa skidor har binding TD Compact 10 FDT och en snygg design som du inte vill gå miste om. Den stilrena svarta färgen tillsammans med de röda detaljerna ser till så att du får en fräck stil alla dagar i veckan. Om du letar efter prisvärda Twintip skidor har du sannerligen hittat rätt.

Fördelar

 • Prisvärda
 • Kan hantera flera olika terränger
 • Enkla att svänga med
Nackdelar

 • Inte bekväma i djup snö

Specifikationer

 • Från märket Nordica
 • Finns att välja i en storlek
 • Binding: TD Compact 10 FDT
 • Anpassad för medelgoda skidåkare
 • Träkärna
 • Kolfiberförstärkningar

HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR+ PRD12 GW Skidor Twintip

 

Introduktion

Är du van vid att åka skidor och är nu på jakt efter ett par Twintip skidor som kan ta dina förmågor till en helt ny nivå? Tveka då inte att vända dig till HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR+ PRD12 GW Twintip Skidor. Den här modellen är särskilt framtagen för att göra under för erfarna utövare och har dessutom fått ett högt betyg inom en expertrecension från februari 2021 i Snow Magazine.

Om HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR+ PRD12 GW Twintip Skidor

Hur kommer det sig att HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR+ PRD12 GW Twintip Skidor har lyckats att hamna på topplistan? Jo, dessa högkvalitativa skidor är inom SuperShape-utbudet den mest sålda utrustningen och passar perfekt för både pist och allmountain. Om du är en erfaren skidåkare kommer du att älska dessa skidor, och särskilt dess utomordentliga stabilitet.

Tack vare graphene teknologin är HEAD Supershape e-Magnum SW SF-PR+ PRD12 GW Twintip Skidor mycket kraftfulla, och Superflex PR Base Low Plate ser sedan också till så att det finns rebound under foten. Inte får vi heller glömma att nämna den effektiva Rocker-teknologin eller dess Energy Management Circuit.

Fördelar

 • Känns mycket smidiga att använda
 • Imponerande svängar och kantgrepp
 • Mycket stabila
Nackdelar

 • En aning dyra

Specifikationer

 • Från märket HEAD
 • Grön och svart design
 • Finns i tre storlekar
 • Utformad för Pist/Allmountain
 • Rekommenderas till erfarna skidåkare
 • Energy Management Circuit

Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Twintip Skidor

Introduktion

Det lite mer lyxiga valet på vår topplista är Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW, Svarta Twintip Skidor. Den här produkten är omtyckt av tidigare kunder, vilket blir uppenbart om du kikar på Google Shopping betyget på 4,8 av 5. Det är dock även experterna på sajter såsom Snow-online och Test 4 Outside som har gett Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW, Svarta Twintip Skidor höga betyg.

Om Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW, Svarta Twintip Skidor

Varför nöja dig med ”bra nog” när du kan få det allra bästa? Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW, Svarta Twintip Skidor är det äkta premiumvalet som kommer i form av lite bredare skidor så att du ska kunna ta dig fram på ett stabilt sätt. Detta säkerställer att skidorna klarar av vallar väl och på samma gång ger ett bra kantgrepp.

Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW, Svarta Twintip Skidor har byggts upp med Edge Amplifiers och kommer dessutom utrustade med ABS-sidoväggar tillsammans med två titanlager. Sist men inte minst bör du förvänta dig X12 TL Binding, och allt detta i en riktigt fräck blå design.

Fördelar

 • Stor stabilitet
 • Easyflex teknologi
 • Fiberlager som bjuder på optimal komfort
Nackdelar

 • Ganska tunga

Specifikationer

 • Från märket Salomon
 • Blå design
 • Edge Amplifiers
 • ABS-sidoväggar
 • Två titanlager
 • X12 TL Binding

Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW Twintip Skidor

Introduktion

Slutet av topplistan börjar nu närma sig, men först har vi de riktigt fräcka Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW, Svart/Blå Twintip Skidorna att kika närmare på. Dessa skidor har fått helt okej betyg inom expertrecensioner hos bland annat Snow-online och SkiEssentials, och de kan bli ett ypperligt tillskott till den resterande skidutrustningen om du är en medelgod eller avancerad skidåkare.

Om Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW, Svart/Blå Twintip Skidor

Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW, Svart/Blå Twintip Skidor klarar sig väl under de flesta väderförhållandena och kommer att gynna skidåkarna som har tidigare erfarenhet. Med rocker framtill blir det lättare att svänga samtidigt som du tar dig fram på ett smidigare sätt om snön skulle råka vara djup.

För att se till så att skidorna är lättviktiga men fortfarande mycket robusta har Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW, Svart/Blå Twintip Skidor en träkärna som sedan har förstärkts med ett titannät och Prolite. Oavsett hastighet är dessa ett par skidor som du alltid kan lita på, så om du är en avancerad skidåkare som är ute efter utrustning till ett relativt lågt pris kan du uppskatta Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW, Svart/Blå Twintip Skidor.

Fördelar

 • Imponerande i svängar
 • Relativt lättviktiga och kraftfulla skidor
 • Utmärkt val för medelgoda och avancerade skidåkare
Nackdelar

 • Inte det bästa valet för nybörjare

Specifikationer

 • Från märket Atomic
 • Uppmäter 174 cm
 • Svart och blå design
 • Power woodcore kärna
 • Rocker i spetsen
 • Rekommenderas till övade skidåkare

HEAD V-Shape V8 SW + PR 11 GW Twintip Skidor

Introduktion

HEAD V-Shape V8 SW + PR 11 GW Twintip Skidor är det sista paret skidor på vår topplista, men visst är dessa också väl värda att prova på. Med en snygg design som verkligen får dig att stå ut i mängden blir detta ett ypperligt tillskott till din skidutrustning. HEAD V-Shape V8 SW + PR 11 GW Twintip Skidor har fått många lovord hos Snow-online och ett helt okej betyg på 6,88 av 10 hos Test 4 Outside.

Om HEAD V-Shape V8 SW + PR 11 GW Twintip Skidor

Mångsidiga skidor som klarar av det mesta är ett bra sätt att beskriva HEAD V-Shape V8 SW + PR 11 GW Twintip Skidor på. Om du är en expert på skidåkning och vill kunna ge dig ut i alla sorters förhållanden kan det därför vara en god idé att satsa på dessa Twintip skidor. Med sin ERA 3.0 rocker går skidspetsen en aning längre in på skidan, och detta är en stor hjälp om snön är djup och du inte vill fastna.

Gällande konstruktionen är dessa Twintip skidor framställda med en träkärna som har förstärkt kolfiber och graphene. Resultatet blir att skidorna både är utomordentligt lätta och riktigt slitstarka på samma gång. När allt kommer till kritan är detta ett par Twintip skidor som har utformats för att göra under i alla förhållanden, och den enda smärre nackdelen är att stabiliteten hade kunnat vara en aning bättre när du kommer upp i höga hastigheter.

Fördelar

 • Lättviktig konstruktion
 • Klarar av svängar utan problem
 • Enkel flex
Nackdelar

 • Saknar stabilitet och kantgrepp vid höga hastigheter

Specifikationer

 • Från märket HEAD
 • Radie på 13,2 m
 • Kärna av trä förstärkt med kolfiber + graphene
 • PR 11 binding
 • ERA 3.0 rocker
 • Rekommenderas till avancerade skidåkare

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du kan se att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över båda svenska och internationella webbshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Snow Magazine

Snow Magazine har allt och lite till när det är tal kring info om snösportrelaterade ämnen. Få exempelvis tips om var de bästa skidåkningsplatserna är, kika på råd kring hur du blir en bättre skidåkare och varför inte läsa produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa Twintip skidorna för dig. För dig som är intresserad av skidåkning eller annan sport ute i snön finns det en hel uppsjö av info hos Snow Magazine att ta del av.

Du kan se recensionen av Salomon S/Max W8 2020-21 här
Recensionen publicerades den: 18. Januari, 2021

Du kan se recensionen av HEAD Supershape e-Magnum här
Recensionen publicerades den: 4. Februari, 2021

Snow-online

Snow-online är den ultimata sajten för allt som har att göra med vintersemestrar. De ger tips och råd kring vilka länder och specifika platser som du kan vända dig till för att åka skidor, och du kan dessutom kika på olika lösningar om du har planer på att boka en stuga. Även att köpa skidor kan du få hjälp med hos Snow-online genom att titta på några av deras produktrecensioner som går igenom de bästa skidorna på marknaden.

Du kan se recensionen av Salomon S/Max W8 2020-21 här
Recensionen publicerades: 2020

Du kan se recensionen av Nordica GT 75 FDT+TP2 här
Recensionen publicerades: 2020

Du kan se recensionen av Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW här
Recensionen publicerades: 2020

Du kan se recensionen av Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW här
Recensionen publicerades: 2021

Du kan se recensionen av HEAD V-Shape V8 SW + PR 11 GW här
Recensionen publicerades: 2019

Google Shopping

Här kommer en tjänst som du kanske har hört talas om tidigare. Google Shopping hjälper dig att jämföra produkter mellan en lång rad försäljare med målet att ge dig möjligheten att få prisvärda varor som passar dig. Sök bland ett helt hav av produktkategorier för att börja jämföra dina favoritprodukter och hitta varor till ett pris som känns rätt för dig.

Du kan se alla recensioner av Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW här

Test 4 Outside

Test 4 Outside är en sajt som recenserar utrustning inom en lång rad kategorier. Om du älskar att ge dig ut för att exempelvis åka skidor, ta del av trail running eller ge dig ut i snön på andra sorters upptäcktsfärder kan Test 4 Outside hjälpa dig att välja den rätta utrustningen. De recenserar skidor, kläder, skyddsglasögon, träningsklockor, ryggsäckar och mycket mer så att du ska få reda på vad den mest högkvalitativa utrustningen är.

Du kan se recensionen av Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW här
Recensionen publicerades: 2020

Du kan se recensionen av HEAD V-Shape V8 SW + PR 11 GW här
Recensionen publicerades: 2019

SkiEssentials

SkiEssentials är en webbutik för dig som älskar skidåkning och snowboarding. Du kan hitta skidor, varma kläder samt ytterligare utrustning till både män och kvinnor för att se till så att du snart är redo att ge dig ut i snön. Som om detta inte vore nog erbjuder de också ett brett sortiment av produkter som blir passande för sommaren såsom rollerblades och lite svalare kläder.

Du kan se recensionen av Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW här
Recensionen publicerades: 2019


FAQ

Vilka Twintip skidor är bäst?
Allt beror på huruvida du är intresserad av en budgetmodell, en premiummodell eller någonting mitt emellan. Oavsett vad kan du lita på att Twintip skidorna i vår topplista alla håller hög kvalitet.
Vad betyder Twintip?
Twintip syftar på att skidorna har en böj både därframme och därbak. Resultatet blir fler möjligheter att utföra fräcka trick, och just därför blir Twintip skidor ett ypperligt val i parken snarare än backen.
Vilken längd på Twintip skidorna?
Som tumregel är det värt att satsa på ett par Twintip skidor som är nästan lika långa som du är. På så sätt kommer du att få den bästa möjliga upplevelsen med ett par skidor som verkligen känns sköna att använda.
vad är twintip skidor?
Twintip skidor är en typ av skidor som har upplyfta spetsar och stjärtar för att möjliggöra åkning i båda riktningarna och utförsåkning.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta