Bamix Stavmixer Test – Läs experternas bedömning av Bamix olika stavmixrar

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en överblick över marknadens bästa stavmixrar från Bamix.

Vi har gått igenom ett stort antal experttester, och i den här artikeln sammanställer vi alla resultat. Här får du därför snabbt och enkelt en överblick över experternas bedömning av de olika stavmixrarna från Bamix. 

Experttesten som vi har använt i den här artikeln kommer från flera olika källor, till exempel konsumentorganisationerna Råd & Rön och uafhængige testpaneler, testsajterna Trustedreviews.com och Expertreviews.co.uk, brittiska Good Housekeeping Institute, tidningarna Independent.co.uk och Dinside.no samt teknikmagasinet Tu.no och fitnessmagasinet Menshealth.co.uk.

Vi har dessutom undersökt ett antal alternativ till Bamix, och här kan du därför även läsa om ett par testvinnande stavmixrar från andra tillverkare.

Om du vill veta mer om testen eller källorna finns det en lista över länkar till de undersökningar som vi hänvisar till längst ner i artikeln.

Den här artikeln om Bamix stavmixrar innehåller:

🔸 Överblick över sex olika stavmixrar från Bamix 
🔸 Överblick över fyra alternativ till Bamix 
🔸 Tips på vad man kan använda sin stavmixer till 
🔸 Information om hur man underhåller sin stavmixer 
🔸 Goda och enkla recept som kan göras med en stavmixer 
🔸 Information om Bamix 
🔸 Genomgång av de tester som vi har gått igenom samt länkar för vidare läsning 

Observera att Konsumentmagasinet inte testar produkterna själva. Vi sammanställer däremot resultaten från opartiska tester för att konsumenten lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Du kan även läsa vårt allmänna stavmixer test om du vill se en genomgång av testvinnande modeller från flera olika tillverkare. 


Bamix Mono

✅ Testvinnare hos den norska tidningen Dinside.no
✅ ”Stavmixrarnas Rolls Royce” enligt det norska teknikmagasinet Tu.no
✅ Toppbetyg hos den norska konsumentsajten Klikk.no

Bamix Mono

Modellen Bamix Mono har testats av tre olika testpaneler från tre väldigt olika norska källor, nämligen tidningen Dinside.no, teknikmagasinet Tu.no samt konsumenttidningen Klikk.no.

Samtliga experter tycker bra om Bamix Mono, och modellen får enbart topplaceringar i de olika testen.

Enkel och smart 

Bamix Mono är en av Bamix enklare stavmixrar, och detta märks även på designen. Den är nämligen funktionell och utan avbrott, och modellen är bara utrustad med de två nödvändigaste knapparna. Dessa används för att justera hastigheten, och Bamix Mono har två olika hastighetslägen. Den här modellen är även en av de minsta i Bamix-serien.

Trots att det här är en enkel stavmixer som inte tar särskilt mycket plats är den dock gjord för att kunna ersätta både matberedaren, blendern och elvispen.

Bamix Mono arbetar med 140 watt och har därmed en lägre effekt än många andra stavmixrar. Modellen är dock effektiv och utnyttjar den effekt den har till fullo.

Kan både vispa, hacka, mixa och skära 

Bamix Mono är alltså ett multifunktionellt köksredskap, och den är därför perfekt för konsumenten som vill ha en sådan typ av maskin som inte tar så stor plats.

Bamix Mono har en vass kött- och grönsakskniv som är tillverkad av rostfritt stål. Denna är väldigt robust och används när man vill hacka eller skära något med stavmixern.

Utöver kniven ingår även en vispskiva och en blandskiva, så modellen kan även vispa, mixa och blanda. Det följer dessutom med en vägghållare samt en bägare på 600 ml.

Har det lilla extra 

Alla tre testpaneler som har granskat Bamix Mono verkar överens om att modellen är en riktigt bra stavmixer. Jämfört med de andra stavmixrarna hos Dinside.no sticker Bamix Mono ut, för även om de flesta modellerna klarar sig bra har Bamix Mono det där lilla extra.

Norska Tu.no tycker så bra om Bamix Mono att de beskriver modellen som “Stavmixrarnas Rolls Royce”. De påpekar även att modellen presterar bra under användning trots att den har en motoreffekt på “bara” 140 watt, och i undersökningen hos Tu.no vispar den till exempel grädde snabbare än de andra modellerna.

Enligt experterna fungerar Bamix Mono även riktigt bra för att göra soppa, och den ger då ett jämnt resultat. En annan förmåga som experterna lyfter fram, och som de är väldigt imponerade över, är att Bamix Mono kan krossa is med sina egna knivar.

Bamix Mono får mycket beröm av experterna, som även skriver att modellen inte fastnar samt att den är tyst, har ett bra handtag och är enkel att använda. De noterar dock att priset är ganska högt, och modellen har även lite problem med att hacka till exempel nötter och andra hårda ingredienser.

Utvalda fördelar med Bamix Mono:
Liten och enkel stavmixer
140 watt
2 hastigheter
Kött- och grönsakskniv i rostfritt stål
Vispskiva och blandskiva ger en större mångsidighet


Bamix Deluxe

✅ 80 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk
✅ Rekommenderas av fitnessmagasinet Menshealth.co.uk

Bamix Deluxe

 

.
Modellen Bamix Deluxe har provats och bedömts av två olika testkällor som har granskat modellen utifrån specifika testpunkter som prestanda, hanterbarhet, design och rengöring.

Det rör sig om det stora brittiska magasinet Good Housekeeping Institute samt fitnessmagasinet Menshealth.co.uk, och Bamix Deluxe får riktigt fina betyg på båda ställena.

Bra deluxe-version 

Bamix Deluxe är seriens deluxe-version, och detta innebär att man som konsument får alla bekanta funktioner plus en del extra tillbehör. Bamix Deluxe är en robust och kraftfull stavmixer med en effekt på 180 watt , och den är dessutom dubbelisolerad. En motoreffekt på 180 watt  är inte så värst mycket, men den här modellen är ändå starkare än de svagaste stavmixrarna från Bamix.

Bamix Deluxe har samma design som Mono-versionen, och även den här modellen har alltså en enkel design med två knappar som används för att kontrollera hastigheten. Bamix Deluxe har två hastighetslägen, och medan Mono-modellen är mörk är Bamix Deluxe vit.

Fler tillbehör 

Bamix Deluxe har den vanliga kött- och grönsakskniven i rostfritt stål, och denna används till allt som ska skäras eller hackas. Det följer även med en vispskiva och en blandskiva samt en kvarn.

Kvarnen kan mala hårda ingredienser som nötter, örter, kryddor, choklad, lök, socker och råa grönsaker, och Bamix Deluxe blir därmed både lättare att använda och mer mångsidig. Det ingår dessutom ett smart stativ till Bamix Deluxe.

Fin design, bra prestanda och lätt att använda 

Experterna är förtjusta i Bamix Deluxe och förklarar att stavmixern har många välfungerande komponenter. Till att börja med lägger de märke till den snygga och funktionella designen, och de påpekar även att Bamix Deluxe är väldigt lätt att förstå och använda. Knapparna har en bra placering och modellen ligger bra i handen. Den kan dock snabbt bli varm att hålla i.

De tycker även att det är smart med ett eget stativ, och Bamix Deluxe har dessutom en bra prestanda.

Modellen klarade av att hacka och mixa det mesta utan problem, men den hade svårt att krossa is samt att hantera väldigt kraftiga och grova ingredienser. En annan nackdel som experterna nämner är att det kan vara lite besvärligt att byta tillbehör, men å andra sidan är det en stor fördel att tillbehören tål maskindisk.

Utvalda fördelar med Bamix Deluxe:
Klassisk Bamix-design
Dubbelisolerad motor på 180 watt
2 hastigheter
Kan hacka, skära, vispa och mixa
Kvarn för malning ingår

Här kan du se en demonstrationsfilm av Bamix Deluxe:

https://www.youtube.com/watch?v=djQf9XYDs_o


Bamix Classic

✅ 72 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk
✅ Sistaplats hos den svenska tidningen Vlt.se
✅ Rekommenderas av den brittiska matsajten Kitchenmama.co.uk

Bamix classic

Bamix Classic har testats av tre olika expertkällor, och dessa källor har även väldigt olika åsikter om den här stavmixern.

Kitchenmama.co.uk är förtjusta i modellen, och brittiska Good Housekeeping Institute tycker att den är helt okej. Den svenska tidningen Vestmanlands Läns Tidning (Vlt.se) är däremot inte särskilt imponerade. Läs vidare här nedanför och få reda på varför.

Kraftfull stavmixer 

Bamix Classic är Bamix klassiska stavmixer, och den har även en klassisk och enkel design. Bamix Classic har en snygg svart färg och en kraftfull motor på 140 watt , och modellen klarar därmed av även hårda och grova ingredienser.

Handtaget på Bamix Classic är designat för att ligga bra i handen, och det är även på handtaget man kontrollerar modellens två hastighetslägen.

Mångsidig modell 

Precis som de övriga stavmixrarna från Bamix är Bamix Classic designad för att kunna ta sig an många olika uppgifter i köket. Modellen har därför ett knivblad i rostfritt stål som både kan hacka och skära.

Det ingår dessutom andra tillbehör, till exempel två bägare på 600 respektive 400 ml samt tillbehör som gör att modellen även kan vispa, blanda och mixa.

Blandade känslor hos experterna 

Bamix Classic trollbinder inte experterna, men Kitchenmama.co.uk tycker faktiskt riktigt bra om modellen. De skriver att användningen fungerar bra och att den ger ett bra resultat.

De andra två expertkällorna förhåller sig dock lite mer skeptiska till den här modellen, och enligt dem har den både för- och nackdelar. Först och främst påpekar experterna att det här är en dyr stavmixer, och den saknar de extra tillbehör som de hade förväntat sig att få för det priset.

Experterna skriver att prestandan är okej, och Bamix Classic fungerar riktigt bra till att blanda och mixa samt göra puré, soppa och milkshake. Modellen har dock lite problem med att vispa, och det är svårt att byta tillbehör och rengöra stavmixern.Handtaget blir dessutom varmt snabbt och är besvärligt att hålla i.

Vad gäller fördelar berättar experterna att Bamix Classic är väldigt tystgående, samt att modellen inte vibrerar särskilt mycket under användning.

Utvalda fördelar med Bamix Classic:
Klassisk och enkel Bamix-design
Motor på 140 watt
Handtaget är designat för att ligga bra i handen
2 hastighetslägen
Kan både hacka, skära, mixa, vispa och blanda

Här kan du se en demonstrationsfilm av Bamix Classic. Filmen är producerad av Bamix:

https://www.youtube.com/watch?v=708x7FVqS60


Bamix Gastro

Bamix Gastro

Många av stavmixrarna från Bamix har granskats i officiella experttester, men vi har inte kunnat hitta några giltiga tester av Bamix Gastro. Vi har dock valt att ändå ta med Bamix Gastro i den här artikeln eftersom att modellen ingår i Bamix serie av stavmixrar, vilket innebär att den är gjord med samma teknik och kvalitet som de andra modellerna i serien.

Motor på 200 watt 

Bamix Gastro har en fin ljus färg och ser i övrigt ut som en klassisk stavmixer från Bamix. Den har själva stavmixern längst ner och handtaget ovanför, och designen är elegant, tidlös och enkel.

Handtaget är designat med ergonomin i åtanke, och konsumenten får därför ett så bra grepp om stavmixern som möjligt. Modellen har nämligen ett Soft Grip-handtag som är både stabilt och bekvämt att hålla i.

Bamix Gastro är en av Bamix mer kraftfulla stavmixrar. Den här modellen har nämligen en motor på 200 watt, och den större kraften gör att stavmixern lättare kan bearbeta hårda ingredienser. Bamix Gastro har två hastigheter, och för att modellen ska vara mer mångsidig levereras den både med en multikniv, vispskiva och blandskiva samt ett smart väggfäste.

Finns även i en extra kraftfull variant 

Bamix Gastro har som sagt en effekt på 200 watt, vilket är högt för en stavmixer från Bamix. Om man vill ha mer kraft och fortfarande föredrar en Bamix-modell finns dock Bamix Gastro även i en 350-version. Den modellen har en motor på 350 watt istället för 200, vilket är en ganska stor ökning.

Bamix Gastro 350 levereras med samma tillbehör som 200-versionen, och den har alltså också både en multikniv, vispskiva, blandskiva och väggfäste.

Utvalda fördelar med Bamix Gastro:
Motor på 200 watt
Klassisk och elegant Bamix-design
Ergonomiskt handtag
2 hastigheter
Finns även en starkare variant med en motoreffekt på 350 watt


Bamix Swissline Superbox

Toppbetyg hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk
6 av 6 stjärnor hos det danska matmagasinet Gastromand.dk

Bamix Swissline Superbox

Bamix Swissline Superbox har testats och recenserats av både den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk och det danska matmagasinet Gastromand.dk.

Båda expertkällorna tycker bra om den här stavmixern. Modellen får därför ett toppbetyg respektive ett betyg på 6 av 6 stjärnor av experterna.

De motiverar de höga betygen med att stavmixern har en kraftfull motor, en bra prestanda och att den klarar av att mixa även mer krävande ingredienser.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Bamix Swissline Superbox. De nämner dock att den här modellen väger lite mer än andra stavmixrar på marknaden. Detta är därför något man bör ta med i beräkningen.

Experterna: Oförstörbar stavmixer som klarar av alla ingredienser

Bamix Swissline Superbox är enligt båda expertkällorna en elegant och kompakt stavmixer som ligger bra i handen.

Experterna från Expertreviews.co.uk skriver att mixern arbetar snabbt och effektivt med rätt kraft. De förklarar dessutom att även de hårdaste ingredienserna förvandlas till släta och sammetslena blandningar med den här modellen.

Utöver detta nämner de även att Bamix Swissline Superbox levereras med tillbehör som underlättar arbetet oavsett om man ska puréa, hacka eller blanda.

Expertreviews.co.uk avslutar sin recension med att skriva att någon som spenderar mycket tid i köket inte kommer att ångra köpet av den här modellen.

De danska experterna från Gastromand.dk har också testat Bamix Swissline Superbox.

Gastromand.dk verkar eniga med Expertreviews.co.uk och förklarar till exempel att stavmixern kan pulvrisera allt med sin kraftfulla motor. De framhäver dessutom att den här modellen är oförstörbar och att den kan hålla i årtionden.

Lätthanterlig stavmixer med tillbehörspaket

När man köper Bamix Swissline Superbox får man en stavmixer som är enkel att hantera. Den här modellen har nämligen ett ergonomiskt handtag med en halksäker gummibeläggning.

Gummibeläggningen säkerställer att man får ett bra grepp och full kontroll över stavmixern när man mixar olika ingredienser.

Den här stavmixern har dessutom en kraftfull motor med en effekt på 200 watt. I kombination med knivbladen av rostfritt stål innebär detta att man kan använda mixern till flera olika ändamål i köket.

Användningsområdena blir även fler tack vare tillbehörspaketet som ingår när man köper Bamix Swissline Superbox.

TIllbehörspaketet innehåller en kanna på en liter, en matberedare, ett lock samt fyra standardverktyg i form av en vass kniv, två vispskivor och en multikniv.

Enkel modell i flera färger

Bamix Swissline Superbox är en enkel och stilren stavmixer som finns i flera olika färger. Man kan nämligen köpa den här modellen i svart, rött eller silver beroende på om man vill ha en färgglad eller mer neutral stavmixer.

Det här är dessutom en robust stavmixer som håller för lite av varje. Man behöver därför inte oroa sig för att stavmixern ska gå sönder om man använder den till mer krävande ingredienser. När man köper den här modellen får man faktiskt en garanti på tre år.

Utvalda fördelar med Bamix Swissline Superbox:
Levereras med tillbehörspaket
Motor på 200 watt
Ergonomiskt handtag medhalksäkert gummi
Hållbara knivblad
Garanti på tre år


Alternativ till Bamix

I föregående avsnitt har vi tittat närmare på sex olika stavmixrar från Bamix. I detta avsnitt tar vi istället en närmare titt på alternativ till Bamix, och här kan du läsa om modeller från KitchenAid, Braun, Dualit och Kenwood.

Vi skriver om dessa alternativ för att konsumenten ska få en bättre överblick över marknadens olika stavmixrar, och för att göra en så bra jämförelse som möjligt behandlar vi alternativen på samma sätt som stavmixrarna från Bamix.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


KitchenAid Stavmixer

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

kitchenaid stavmixer

 

Den här alternativa modellen från KitchenAid har testats av både Råd & Rön och det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler, som på många sätt påminner om Råd & Rön.

De har granskat KitchenAid Stavmixer utifrån specifika testpunkter samt jämfört den med andra modeller, och både Råd & Rön och uafhængige testpaneler anser att det här är en välfungerande stavmixer. Den här modellen får därför en topplacering i båda undersökningarna.

För att kunna läsa hela testen hos Råd & Rön och uafhængige testpaneler måste man ha en betald prenumeration. Undersökningarna är alltså inte fritt tillgängliga, och därför återger vi inte några specifika detaljer från dessa två granskningar. Om du vill läsa de fullständiga testen länkar vi till dessa längst ner i den här artikeln.

Enkel design och fem hastigheter 

KitchenAid Stavmixer har en väldigt enkel och simpel design med mixerstaven längst ner och handtaget längst upp. Handtaget har två färger och är gjort i ett mjukt material som gör stavmixern bekväm att hålla i och ger ett bra grepp även vid högre hastigheter.

Handtaget buktar inåt där handen ska vara, vilket ger ett bra grepp och gör det enkelt att justera hastigheten. KitchenAid Stavmixer har dessutom hela fem hastigheter och ger därmed användaren en bättre kontroll.

Många tillbehör 

KitchenAid Stavmixer är mer än bara en stavmixer. Den här modellen levereras nämligen med riktigt många tillbehör som gör att den både kan användas för att skumma mjölk, krossa is, hacka, blanda, mixa och mycket annat.

Modellen har därför utbytbara huvuden som passar för olika ändamål, och det ingår bland annat ett S-blad som kan användas för att mixa, krossa och puréa, en stjärnkniv för att hacka och strimla, en minihackare för att hacka, en visp för att reda och vispa samt en mjölkskummare för att både skumma och till exempel blanda smet.

För att säkerställa en hög och långvarig effektivitet är knivbladen är gjorda av rostfritt stål och vispen tillverkad av krom.

Utvalda fördelar med KitchenAid Stavmixer:
Enkel stavmixer för många ändamål
Handtag som ger ett bra grepp
5 hastigheter
Olika knivblad för att mixa, hacka, skära och puréa ingår
Även mjölkskummare och visp ingår

Här kan du se en genomgång av KitchenAid Stavmixern: 


Dualit 500W Stavmixer

✅ 4 av 6 stjärnor hos testsajtenTrustedreviews.com
✅ 81 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk

Dualit stavblender
Modellen Dualit 500W Stavmixer har granskats av två olika expertgrupper som har provat och bedömt modellen utifrån olika testpunkter. De har sedan gett stavmixern ett samlat betyg och skrivit en recension.

Det rör sig om den framstående testsajten Trustedreviews.com samt det stora brittiska magasinet Good Housekeeping Institute. Båda expertgrupperna tycker väldigt bra om modellen och ger den mycket beröm längs vägen.

Snygg förkromad modell med en effekt på 500 watt 

Vid utformningen av Dualit 500W Stavmixer har man lagt mycket fokus på design, och det här är därför en riktigt läcker stavmixer som är både enkel och stilren. Handtag och mixerstav har samma stil, och handtaget är rakt och cylindriskt med knapparna högst upp.

Modellen är förkromad och har därför en blank och silverfärgad yta. Den är dessutom kraftfull med en effekt på 500 watt, och den är designad för att även kunna hantera hårdare ingredienser.

Hastigheten kontrolleras med knappar som är bra placerade i förhållande till handens placering på stavmixern, och Dualit 500W Stavmixer har en låg och en hög hastighet samt ett turboläge.

För flera ändamål 

Dualit 500W Stavmixer har löstagbara mixerhuvuden och kan därför utföra flera olika uppgifter. Det ingår en visp, som är gjord för att vispa grädde eller äggvitor luftigt, en mixerkanna samt en minihackare, och den här modellen kan därmed både mixa, mosa, hacka, vispa och blanda.

Alla tillbehör och huvuden till Dualit 500W Stavmixer kan tas lös och köras i diskmaskinen.

Välfungerande stavmixer 

Experterna förklarar att Dualit 500W Stavmixer överlag presterar bra på de olika testpunkterna, och den fungerar särskilt bra för att hacka och mixa. Man får dessutom tydliga instruktioner som gör att man inte behöver fundera över hur modellen ska användas.

Experterna skriver att det är en klar fördel att stavmixerns olika delar tål maskindisk. De tycker även att det fungerar bra att ändra hastighet, och modellen har dessutom ett överkomligt pris.

De berättar sedan att tillbehören som ingår är välvalda, och även om modellen inte är felfri presterar den bra på de allra flesta områden.

Vad gäller nackdelar säger experterna att handtaget är lite för tjockt, och stavmixern blir därför obekväm att hålla i efter en stund. Modellen vibrerar dessutom en del när man använder den, och den annars så snygga förkromade designen får snabbt fettfläckar.

Utvalda fördelar med Dualit 500W Stavmixer:
Läcker förkromad design
500 watt
Flera hastigheter
Ballongvisp, mixerkanna och minihackare ingår
De löstagbara delarna tål maskindisk

Här kan du se en genomgång av Dualit 500W Stavmixern:


Bamix Swissline

✅ 6 av 6 stjärnor hos det danska matmagasinet Gastromand.dk 
✅ Testvinnare hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk

Bamix Swissline

 

Bamix Swissline har granskats av två olika testpaneler, och dessa kommer från Gastromand.dk, ett danskt matmagasin för män, samt den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk.

Expertgrupperna har granskat Bamix Swissline utifrån olika testpunkter för att få en övergripande bild av hur modellen presterar, och både Gastromand.dk och Expertreviews.co.uk tycker väldigt bra om Bamix Swissline. Den här modellen får därför toppbetyg av experterna.

Fin och kraftfull modell 

Bamix Swissline är en klassisk Bamix-modell, och här talar vi om en stavmixer som gör många andra köksredskap överflödiga. Bamix Swissline är en fin och elegant stavmixer med en enkel och robust design.

Om man bryr sig mycket om utseende och design är det även en fördel att Bamix Swissline finns i många olika färger. Man kan till exempel välja en neutral modell i svart eller silver, men stavmixern finns bland annat i en klarröd färg också.

Bamix Swissline är dessutom en kraftfull modell med en motor på 200 watt, och den kan därför mixa även hårdare ingredienser

Ergonomiskt handtag och många tillbehör 

Bamix Swissline har ett ergonomiskt handtag med halksäkert gummi. Detta hindrar modellen från att glida runt, och det gör även att den ligger bra i handen och är bekväm att hålla i. Bamix Swissline har knivblad av rostfritt stål, och modellen är designad för att både kunna skära, krossa, puréa och hacka.

Det här är en mångsidig modell som även kan vispa, och den levereras med en multikniv som passar perfekt för kött och grönsaker, en vispskiva, en blandskiva samt en beredare. Man får även med en kanna på 1 liter.

Bamix Swissline har två olika hastighetslägen samt en turbo boost-funktion.

Oförstörbar 

Experterna tycker oerhört bra om Bamix Swissline och ger modellen absoluta toppbetyg. De motiverar detta med att den här stavmixern känns så gott som oförstörbar, och oavsett vad man utsätter den för klarar den av uppgiften.

De förklarar även att Bamix Swissline har en väldigt kraftfull motor och bra prestanda. Den kan dessutom pulvrisera så gott som alla typer av ingredienser, något som enligt experterna är mycket imponerande.

De påpekar dock att man måste lära sig att använda modellen. I början kan stavmixern nämligen vara lite svår att förstå, men när man väl har lärt sig skriver experterna att Bamix Swissline blir oumbärlig i köket.

Experterna berättar även att en annan fördel med Bamix Swissline är att den inte fastnar när man använder den, och även om den inte är särskilt billig är den värd varenda krona.

Enligt experterna har den även ett riktigt fint utseende, och trots att modellen är lite tyngre är den kompakt och ligger bra i handen när man använder den.

Utvalda fördelar med Bamix Swissline:
Snygg design och många färgvarianter
200 watt
Ergonomiskt handtag
Knivar i rostfritt stål
Multikniv, vispskiva, blandskiva och processor samt kanna ingår

Här kan du se en demonstrationsfilm av Bamix Swissline. Filmen är producerad av Bamix: 


Vad kan jag använda min stavmixer till?

Det stora brittiska hushållsmagasinet Goodhousekeeping.com förklarar att man kan använda en stavmixer till en mängd olika saker, särskilt eftersom att många moderna stavmixrar levereras med flera olika tillbehör. Detta ökar användningsmöjligheterna och gör faktiskt att man kan sköta de flesta uppgifterna i köket med en stavmixer.

Man kan nämligen använda stavmixern till både soppa, puré, glass, smoothie och sås samt för att mixa, hacka, vispa och blanda.

Kan användas direkt i en skål eller gryta

Goodhousekeeping.com berättar att de först och främst använder sin stavmixer för att mixa grönsaker i soppor eller puréer, och det smarta med just en stavmixer är att man kan mixa ingredienserna direkt i grytan eller skålen.

Eftersom att man inte behöver använda en vanlig blender på bänken sparar man därmed både tid och disk.

Experterna förklarar sedan att en bra stavmixer även ska kunna mixa lite hårdare ingredienser, till exempel grova grönsaker, nötter och frön. Processen bör även gå snabbt så att det inte tar flera minuter att mixa ingredienserna med stavmixern.

Bra för smoothie

Enligt experterna är en stavmixer väldigt användbar när man gör smoothie också, trots att många föredrar en vanlig blender eller skaffar en speciell smoothiemixer för detta.

I den här videon visar experten från Bamix hur man kan göra en smoothie med en stavmixer:

När man gör smoothie ska stavmixern förstås kunna mixa all sorts frukt, och frukt har ofta en mjukare konsistens än grönsaker. Eftersom att många även vill ha grönsaker i sin smoothie är det dock bra att välja en modell som är tillräckligt kraftfull för att mixa grövre ingredienser också.

Om man vill ha en kall smoothie kan man antingen använda frysta bär eller tillsätta is i smoothien, men för att man ska kunna göra detta måste stavmixern även kunna krossa is.

Längre ner i artikeln hittar du två smoothierecept som du kan göra med en stavmixer.

Det finns många videor där Bamix demonstrerar mångsidigheten hos sina stavmixrar, och den här videon visar till exempel hur man kan göra en nyttigare “vispgrädde” av mjölk med hjälp av en stavmixer:


Hur underhåller jag min stavmixer?

En annan fördel med en stavmixer är att rengöringen är relativt enkel. Den amerikanska varuhuskedjan Sears.com förklarar att stavmixern snabbt blir skitig när man använder den, och för att vara säker på att mixern förblir både effektiv och hygienisk är rengöringen viktig. Här förklarar de hur man enklast rengör en stavmixer:

Steg 1: Dra ur kontakten och ta lös alla delar som går att ta lös. Fyll en balja med varmt vatten och lägg alla delar i vattnet så att matrester som har fastnat kan lossna.

Steg 2: Diska de lösa delarna med en disksvamp och diskmedel.

Steg 3: Fyll en ny balja med vatten, lite diskmedel och eventuellt lite vinäger, och nu ska varje tillbehör sättas tillbaka på stavmixern ett efter ett. För ner mixerhuvudet med tillbehöret i vattnet och kör mixern i 30-60 sekunder så att eventuella smutsrester försvinner. Upprepa sedan detta med alla tillbehör.

Steg 4: Ta därefter lös varje del igen, torka dem försiktigt och låt dem sedan ligga på en diskhandduk tills de är helt torra.

Steg 5: Handtaget på stavmixern innehåller elektronik och får därför inte sänkas ner i vattnet. Doppa istället en svamp i varmt vatten med diskmedel och vrid ur den ordentligt innan du använder den på handtaget. Torka försiktigt av handtaget med den fuktiga svampen och torka sedan av det med en torr trasa. Var extra noggrann runt knapparna.

Om du vill se en annan rengöringsmetod visar den här videon också hur man kan gå tillväga för att rengöra sin stavmixer från Bamix:

Någon gång emellanåt bör man även ta lös huvudet på sin Bamix-stavmixer och rengöra den noggrannare, vilket demonstreras i denna video:

https://vimeo.com/65120611

När man använder den här typen av elektriska apparater kan det även uppstå problem med knivar eller tillbehör, och oftast handlar det då om att bladet på stavmixern sitter löst.

I den här videon kan du se hur man löser det problemet:

https://vimeo.com/65120609


Goda recept som du kan göra med en stavmixer

I det här avsnittet hittar du fyra recept som är enkla att göra med en stavmixer. För mångsidighetens skull har vi valt att ha med två smoothierecept, ett recept på potatissoppa samt ett recept på bearnaisesås.

Smoothie med bär

SmoothieIngredienser:
– 50 gram frysta bär – en blandning eller till exempel svarta vinbär, blåbär eller fläder
– 1 deciliter Skyr eller naturell yoghurt
– 1 tsk honung
– 1 dl äppelmust
– Några isbitar

I den här smoothien kan du använda precis vilka bär du vill.

Gör så här:
1. Börja med att hälla de frysta bären i en kastrull och koka upp dem.
2. Låt sedan bären svalna i kylskåpet.
3. Blanda de kalla bären med yoghurt, honung och äppelmust i en skål.
4. Mixa blandningen med en stavmixer tills den blir slät och krämig.
5. Om du vill ha smoothien kallare kan du tillsätta några isbitar, och om den är för tjock kan du tillsätta mer äppelmust.

Du kan läsa hela receptet här.


Smoothie med morotsjuice, färska äpplen och ingefära

Smoothie med morotsjuice, färska äpplen och ingefäraIngredienser:
– 2 äpplen
– 4 dl morotsjuice
– 2 dl filmjölk eller någon annan syrad mjölkprodukt
– Några isbitar
– Riven färsk ingefära
– Lite socker

Gör så här:
1. Skölj äpplena och skär dem i bitar.
2. Häll morotsjuice, äppelbitar, filmjölk och isbitar i en skål.
3. Mixa ingredienserna med en stavmixer tills blandningen är krämig och utan klumpar.
4. Smaka av med ingefära och socker.

Du kan köpa färdig morotsjuice från affären till det här receptet, men om du har en råsaftscentrifug hemma kan du även pressa egen juice av färska morötter.

Du kan läsa hela receptet här.


Potatissoppa med purjolök och bacon
4 portioner

PotatissoppaIngredienser:
– 10 gram smör
– 1 lök, grovhackad
– 500 gram potatis, tärnade
– 2 purjolökar, den vita delen skuren i ringar
– 750 ml grönsaksbuljong
– 1 dl grädde
– 1 tsk grovt salt
– Nymalen vitpeppar
– 150 gram bacon
– Den gröna delen av 1 purjolök, grovhackad

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Häll i lök och potatis i kastrullen och låt detta fräsa i 2 minuter.
3. Tillsätt purjolöksringarna och fräs detta i ytterligare 1 minut.
4. Häll buljongen i kastrullen och låt koka i 20 minuter.
5. Mixa sedan blandningen till en jämn soppa med en stavmixer.
6. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt soppan koka upp igen.
7. Stek under tiden bacon på hög värme i en torr stekpanna tills det blir krispigt.
8. Lägg sedan upp baconet på en bit hushållspapper och låt fettet rinna av.
9. Stek den gröna delen av purjolöken på hög värme i 4 minuter.
10. Krossa baconet över purjolöken.
11. Servera soppan med baconströsslet. Om du vill kan du även ställa fram bröd och dekorera soppan med vattenkrasse.

Du kan läsa hela receptet här.


Bearnaisesås 

BearnaisesåsIngredienser:
– 6 äggulor
– 2 msk vitvinsvinäger
– 2 tsk salt
– 500 gram uppvärmt smör
– Tabasco
– Ett stort knippe färsk dragon, hackad

Gör så här:
1. Börja med att värma upp smöret.
2. Häll äggulorna i en skål och tillsätt sedan tabasco, vinäger och salt var för sig.
3. Tillsätt slutligen det uppvärmda smöret samtidigt som du försiktigt mixar blandningen med stavmixern.
4. Tillsätt därefter hackad dragon och mixa noggrant men försiktigt samtidigt som du för stavmixern upp och ner i såsen.

I den här videon kan vi se en expert från Bamix demonstrera detta recept:


Historien om Bamix 

Bamix logo
Bamix är ett schweiziskt företag som tillverkar olika mindre köksprodukter. De grundades 1950 och är idag mest kända för sina stavmixrar, och detta redskap har även nått ut i kändisköken. Den brittiska tv-kocken Gordon Ramsay tycker till exempel väldigt bra om Bamix.

I den här videon kan du se Ramsay själv berätta om sin relation till Bamix stavmixrar: 

Bamix grundades 1950 när pionjären Roger Perrinjaquet uppfann en ny typ av köksapparat, nämligen en handhållen blender som kunde användas för att mixa ingredienser direkt i en skål eller kastrull. Denna handhållna blender, eller stavmixer som den kallas i dag, hade även den fördelen att den var tidsbesparande och skapade mindre disk. Från början hade apparaten inget namn, men Roger Perrinjaquet döpte verktyget till Bamix, som är en kombination av de franska orden ”battre” och ”mixer”, som på svenska betyder att blanda och mixa.

Sedan påbörjades tillverkningen av Bamix, och 1954 såldes patenten till tyska ESGE, som därefter sålde de första stavmixrarna. ESGE utvecklade kontinuerligt produktionen, och inom 10 år hade de även spridit sig till Asien med produktion i Tokyo. Antalet tillverkade Bamix-enheter ökade stadigt, och 1983 var verksamheten så lukrativ att de producerade över 1500 produkter varje dag, och 2010 hade det antalet stigit till över 2000 produkter per dag.

Under vägen utökade ESGE även produktionen till annat än bara stavmixrar, och 1986 lanserades Bamix Processor – en typ av matberedare. År 2002 lanserades även SliceSy, som gör företagets produkter ännu mer mångsidiga.

År 1991 utökades Bamix-serien med ännu en stavmixer – Bamix Gastro – och nu fick även professionella kockar upp ögonen för vad Bamix kan hjälpa till med i köket.

Bamix är framförallt kända för sina stavmixrar, och de har i dag flera olika modeller, till exempel Basic, Mono, Classic, Deluxe, Swissline och Gastro. Dessa modeller har vi gått igenom tidigare i den här artikeln.

2014 firade Bamix 60-årsjubileum, och strategin inför framtiden är enligt företaget densamma som den alltid har varit: Kvalitet i varje produkt. Bamix har även utökat sin verksamhet, och 2015 öppnade Bamix Akademien i Mettlen, Schweiz. Detta är en kockskola och ett träningscenter för både professionella och privatpersoner, och under det första året deltog 1000 personer i dessa kurser.

Om du vill se och höra mer om Bamix kan du även titta på den här videon:


Braun MQ9087X MultiQuick 9

✅ 4,5 av 6 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com

Braun MQ9087X MultiQuick 9

 

.
Stavmixern Braun MQ9087X MultiQuick 9 har provats och bedömts av den internationellt erkända testsajten Trustedreviews.com. De har granskat modellen utifrån specifika testpunkter som användarvänlighet, hanterbarhet och pris samt hur bra den mixar olika ingredienser.

Efter undersökningen anser experterna att Braun MQ9087X MultiQuick 9 är en riktigt välfungerande stavmixer, och de belönar den med ett betyg på 4,5 av 6 stjärnor.

Stark motor på 1000 watt med Smart Speed 

Braun MQ9087X MultiQuick 9 är utformad med ett kraftigt mixerhuvud och stav som kan tas lös och ersättas med andra mixerhuvuden, och modellen kan då göra annat än att bara mixa.

Ovanför mixerhuvudet sitter ett mörkt handtag med flera färger. Handtaget är inåtbuktande för att ligga så bra som möjligt i handen, och där finns en knapp som används för att styra hastigheten. Här kommer även Smart Speed-funktionen in i bilden, för den gör att stavmixern går snabbare ju hårdare man trycker på knappen.

Detta ger en mjukare övergång mellan de olika hastighetslägena. Braun MQ9087X MultiQuick 9 är en väldigt kraftfull stavmixer med en motor på hela 1000 watt, och detta gör att den även klarar av tyngre uppgifter.

Multiprodukt 

Braun MQ9087X MultiQuick 9 är dock inte bra en stavmixer. Modellen är nämligen utrustad med ett Easy Click-system som gör det enkelt att byta mellan olika mixerhuvuden, och den här modellen kan därför snabbt gå från att vara en stavmixer till att kunna hacka, skära, knåda, strimla, blanda eller vispa.

Man får även med en del andra tillbehör till Braun MQ9087X MultiQuick 9, nämligen en kanna, en minihackare samt en matberedare.

Imponerande stavmixer 

Braun MQ9087X MultiQuick 9 har granskats av testsajten Trustedreviews.com, och med ett betyg på 4,5 av 6 stjärnor kan man säga att dessa experter är väldigt nöjda med modellen. De förklarar att den här stavmixern är väldigt imponerande och att modellen egentligen är mer som en matberedare än en stavmixer.

Experterna upptäcker att modellen mixar så gott som perfekt, och den efterlämnar inga klumpar i blandningen. Den arbetar dessutom både snabbt och effektivt.

De noterar även att Braun MQ9087X MultiQuick 9 fungerar riktigt bra med hårdare ingredienser, och den kan pulvrisera även dessa. Experterna kommer till sist fram till att det är svårt att hitta en bättre stavmixer för samma pris, men den här modellen är heller inte särskilt billig.

De olika testpanelerna hittar inte särskilt många nackdelar med modellen, men de förklarar att det krävs en del övning för att lära sig att använda stsvmixern. Man måste även vänja sig vid säkerhetsknappen som inte går att stänga av.

Braun MQ9087X MultiQuick 9 tar även upp en del förvaringsutrymme, men sammantaget tycker experterna att det här är en utmärkt och multifunktionell stavmixer.

Utvalda fördelar med Braun MQ9087X MultiQuick 9:
1000 watt
Smart Speed
Easy Click
Kan både hacka, skära, knåda, strimla, mixa och vispa
Minihackare och matberedare ingår

Här kan du se en demonstrationsfilm av Braun MQ9087X MultiQuick 9. Filmen är producerad av Braun:


Kenwood Triblade Stavmixer

✅ 84 av 100 poäng hos brittiska Goodhousekeeping.co.uk
✅ Testvinnare hos den brittiska tidningen Independent.co.uk
✅ 3 av 6 stjärnor hos testsajten Trustedreviews.com

Kenwood Triblade Stavblender 

 

.
Kenwood Triblade Stavmixer är ett av alternativen till stavmixrarna från Bamix, och den här modellen har granskats av tre väldigt olika expertpaneler.

Det rör sig om de två brittiska källorna Independent.co.uk och Good Housekeeping Institute, samt den internationella testsajten Trustedreviews.com, vars fokus ligger på tester av konsumentprodukter. Experterna tycker bra om Kenwood Triblade Stavmixer och modellen klarar sig bra i alla tre undersökningarna.

Motor på 800 watt 

Kenwood Triblade Stavmixer har en fin design med mixerstaven längst ner och handtaget ovanför. Handtaget är flerfärgat och buktar inåt där handen ska placeras, och detta gör att stavmixern är ergonomisk och ligger bra i handen även vid snabbare hastigheter.

Kenwood Triblade Stavmixer är dessutom kraftfull och gjord för att kunna bearbeta även hårda och grova ingredienser som nötter och frön, och därför har modellen en stark motor på 800 watt.

Justerbar hastighet 

Hastigheten på Kenwood Triblade Stavmixer kan justeras och anpassas till ingredienserna och uppgiften man använder stavmixern till.

Med den här modellen kan man nämligen göra mer än att bara mixa, och det ingår flera olika tillbehör. Man får nämligen både en visp, en minihackare och en bägare att mixa i samt redskap för soppor och mos. Minihackaren har en kapacitet på 500 ml och bägaren rymmer 1000 ml.

Bra modell men många onödiga tillbehör 

Kenwood Triblade Stavmixer har granskats av tre olika experter, och alla verkar överens om att modellen har en hel del tillbehör och att många av dem är ganska onödiga. Detta gör även att modellen tar rätt mycket plats.

Experterna tycker däremot att Kenwood Triblade Stavmixer har en bra prestanda, och den här modellen fungerar bra både när man mixar, vispar och hackar. Den är nämligen väldigt kraftfull och har därför inga problem med att pulvrisera även hårdare ingredienser. Den kan dock vara lite långsam.

Experterna rekommenderar framför allt den här modellen till konsumenten som vill kunna använda sin stavmixer till många olika ändamål. En annan fördel med den här modellen är att den är enkel att använda och ligger bekvämt i handen.

Utöver de onödiga tillbehören hittar experterna dock även lite andra nackdelar. Hastigheten kan till exempel vara lite svår att kontrollera, och alla tillbehör kan inte köras i diskmaskinen.

Utvalda fördelar med Kenwood Triblade Stavmixer:
800 watt
Designad för att ligga bra i handen
Justerbar hastighet
Kan både mixa, hacka, vispa, mosa och blanda
Många tillbehör

Här kan du se en presentationsvideo av Kenwood Triblade Stavmixern. Videon är producerad av Kenwood:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka Bamix stavmixrar är bäst i test?

Bamix Swissline, Bamix Mono och Bamix Swissline Superbox

🤓 Hur testas Bamix stavmixrar?

Stavmixrarna har bedömts baserat på hur bra de mixar samt deras användarvänlighet, byggkvalitet och ljudnivå.

🤔 Vilken typ av blender ska jag välja?

Det finns tre olika typer av blendrar att välja mellan: Den klassiska blendern som fungerar bra till så gott som allt som ska mixas. Den här typen tar dock stor plats och är besvärlig att rengöra. Ett annat alternativ är en stavmixer. Detta är en väldigt mobil produkt som, bortsett från att krossa is, klarar av så gott som alla uppgifter. Slutligen finns det smoothieblendrar som är kompakta och utmärka för att göra smoothie. Med dessa krävs det dessutom knappt någon rengöring alls direkt efter att man använt dem. En smoothieblender kan dock inte ersätta en klassisk blender helt och hållet.


Bamix stavmixer test – använda källor samt länkar för vidare läsning

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön behandlar flera aspekter av det svenska konsumentlivet, och detta inkluderar även tester av olika konsumentprodukter. Råd & Rön har här provat 47 olika stavmixrar.

Om du vill veta mer kan du läsa testet här. Observera dock att du antingen måste ha en betald prenumeration eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de fullständiga testresultaten.


Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler 🇩🇰
Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler behandlar alla tänkbara aspekter av det danska konsumentlivet, och detta inkluderar även noggranna tester av många olika typer av konsumentprodukter. Den här gången har de granskat 34 olika stavmixrar.

Om du vill veta mer hittar du testet på deras hemsida. Observera dock att du antingen måste ha en betald prenumeration eller köpa tillgång till den enskilda undersökningen för att kunna se de fullständiga testresultaten.


Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no är en norsk tidning som skriver om konsumentämnen i allmänhet, och de behandlar ett brett utbud av konsumentprodukter för bil och bostad. Dinside.no skriver även om fritid, resor och ekonomi. Tidningen har dessutom en testavdelning, och här har de provat åtta olika stavmixrar i en granskning där bland annat modellen Bamix Mono ingick. Du kan läsa hela artikeln här.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk är en brittisk testsajt som huvudsakligen provar elektroniska produkter som vanliga konsumenter använder i hemmet. De fokuserar framförallt på tv, dator och mobiltelefoner, men även på köksprodukter. Här har Expertreviews.co.uk genomfört ett test av stavmixrar, och där ingick bland annat modellen Bamix Swissline. Du kan läsa mer om undersökningen här.

Den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk har även recenserat Bamix Swissline Superbox. De beskriver den modellen som en snabb och effektiv stavmixer. Du hittar hela recensionen på deras hemsida.


Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand är en dansk tidning som riktar sig till män och skriver ur ett manligt perspektiv. De behandlar allt som rör gastronomi, vilket bland annat inkluderar mattrender, recept, restauranger, kokböcker och köksredskap. Gastromand har här testat stavmixern Bamix Swissline. Du kan läsa hela undersökningen på deras hemsida.

Gastromand.dk har även testat och recenserat Bamix Swissline Superbox och gett modellen ett betyg på 6 av 6 stjärnor. Du hittar hela testet här.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧 
Hos brittiska Good Housekeeping Institute kan man som konsument hitta både kunskap, information och bedömningar av olika hus-, hem- och trädgårdsprodukter. Goodhousekeeping.co.uk utför nya tester lite eftersom, och de bedömer produkterna utifrån funktionalitet, användarvänlighet, miljövänlighet och pris. Här har de brittiska experterna provat fyra olika stavmixrar:

Du kan läsa mer om testet av Bamix Deluxe här.

Du kan läsa mer om testet av Bamix Classic här.

Du kan läsa mer om testet av Dualit 500W här.

Du kan läsa mer om testet av Kenwood Triblade här.


Independent.co.uk 🇬🇧
The Independent är en av Storbritanniens största tidningar. Den behandlar ett brett utbud av in- och utrikesnyheter, politik, sport och kultur, men där finns även utrymme för matlagning och konsumentprodukter. The Independent har här provat åtta olika stavmixrar, bland annat modellen Kenwood Triblade. Du kan läsa testet på deras hemsida.


Kitchenmama.co.uk 🇬🇧
Kitchenmama.co.uk är en brittisk hemsida som huvudsakligen skriver om redskap och utrustning för köket, och därför genomför de även tester av olika köksprodukter. Här har Kitchenmama.co.uk provat stavmixern Bamix Classic. Du kan läsa mer om undersökningen här.


Klikk.no 🇳🇴
Klikk.no är en stor norsk konsumentsajt som genomför mängder av konsumenttest av produkter inom både hus, hem, trädgård, bil, teknik, mode och hälsa. Här har Klikk.no provat åtta olika stavmixrar för att komma fram till vilka som är bäst, och detta test inkluderar bland annat modellen Bamix Mono. Du hittar hela artikeln här.


Menshealth.co.uk 🇬🇧
Menshealth.co.uk är ett brittiskt fitnessmagasin som riktar sig mot män. De skriver om både träning, kost och hälsa, men även om andra ämnen som kan intressera män i allmänhet. Menshealth.co.uk genomför även produkttester ibland, och här har de provat stavmixern Bamix Deluxe. Du kan läsa mer om undersökningen här.


Teknisk Ukeblad 🇳🇴
Teknisk Ukeblad är Norges ledande tidning inom teknik- och ingenjörsbranschen. Teknisk Ukeblad grundades 1883 och kommer fortfarande ut en gång i veckan, och de har även en onlineportal på Tu.no. Teknisk Ukeblad ger konsumenterna en grundlig inblick i nyheter och trender inom teknologi i allmänhet, elbilar, energi, industri, fartyg, IT, klimat och mycket mer. Någon gång emellanåt genomför Teknisk Ukeblad även olika tester, och här har de norska experterna provat nio olika stavmixrar, bland annat modellen Bamix Mono. Du hittar hela undersökningen på deras hemsida.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com är en internationell testsajt som genomför en mängd olika expertundersökningar och -tester av de senaste elektroniska konsumentprodukterna. Trustedreviews.com arbetar för att förse sina besökare med den bästa och mest aktuella informationen om olika produkter, samt se till att de är välinformerade innan de investerar i en produkt. Här har Trustedreviews.com provat tre olika stavmixrar:

Du kan läsa mer om testet av Braun MQ9087X MultiQuick 9 här.

Du kan läsa mer om testet av Dualit 500W stavmixer här.

Du kan läsa mer om testet av Kenwood Triblade Stavmixer här.


Vlt.se 🇸🇪
Vlt.se, eller Vestmanlands Läns Tidning, är en svensk lokaltidning som skriver om både nyheter, sport, teknik, samhälle och livsstil. Vestmanlands Läns Tidning behandlar därmed även konsumentlivet, och i det sammanhanget har de genomfört ett test av olika stavmixrar där bland annat modellen Bamix Classic ingick. Du kan läsa mer om undersökningen här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta