Saphe testguide – Läs experternas recensioner av trafiklarmet

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln går vi igenom olika expertrecensioner av Saphe trafiklarm för att du ska få en överblick över för- och nackdelarna med den här produkten. Vi har undersökt tre experttester och berättar här vad de olika experterna tycker om trafiklarmet.

Vi har läst recensioner från tre danska källor, nämligen Nordjyske.dk, Mobilsiden.dk och Jyllandsposten.dk. Alla expertkällor har granskat trafiklarmets funktioner och specifikationer för att sedan ge modellen ett betyg.

Om du vill läsa mer om de olika undersökningarna hittar du en länk till det aktuella testet efter genomgången av varje recension.

Den här artikeln om Saphe trafiklarm innehåller:

🔸 Allmän fakta och information om Saphe trafiklarm
🔸 Genomgång av tre olika expertrecensioner
🔸 Genomgång av testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över marknadens bästa produkter.


Presentation av Saphe trafiklarm     

Saphe trafikalarm

 

.
Med Saphe trafiklarm är det möjligt att köra säkrare och undvika fortkörningsböter. Trafiklarmet varnar nämligen föraren av bilen med både LED-lampor och en ljudsignal om man närmar sig en trafikstockning, olycka eller fartkamera. Eftersom att Saphe trafiklarm kan användas i 39 olika europeiska länder kan man dessutom ta med den när man kör utomlands.

Användarvänligt trafiklarm med Bluetooth och app

Saphe är ett användarvänligt trafiklarm som installeras och monteras på bara några minuter. När larmet är installerat startar det dessutom automatiskt när man kör iväg med bilen.

Trafiklarmet kan även anslutas till en smartphone med Saphe Link-appen eller via Bluetooth. Saphe Link-appen kan laddas ner från både App Store och Google Play, och i appen kan man till exempel få mer exakt information om hastighetskontroller.

Enheten kan även anslutas till en smartphone via Bluetooth, och trafiklarmet fungerar även om man pratar i telefon eller lyssnar på musik eller radio.

Kompatibel med både iOS och Android

Saphe trafiklarm fungerar med både iOS- och Android-telefoner. Trafiklarmet är däremot inte kompatibelt med Windows-telefoner.

Saphe använder sig av telefonens mobildata, GPS och Bluetooth för att varna och meddela föraren om viktig information.

Trafiklarmet ska helst monteras inom syn- och räckhåll, och tillverkaren rekommenderar därför att enheten antingen monteras på framrutan eller instrumentpanelen i bilen. Det ingår två fästkuddar till monteringen.

Flera användare och inget abonnemang

Eftersom att det inte krävs något abonnemang för att använda Saphe trafiklarm fungerar produkten direkt när man köper den. Man behöver alltså inte spendera mer pengar på ett abonnemang.

Trafiklarmet kan dessutom användas i flera bilar och av olika användare. Saphe kan nämligen anslutas till flera olika telefoner, och man kan även ansluta sin telefon till flera olika Saphe-enheter.

För att använda larmet behöver man bara titta på enheten när den ger ifrån sig en ljudsignal och har något att informera om. När Saphe varnar för en hastighetskontroll blinkar lysdioden blått, och om det har skett en olycka blinkar den istället rött.

Specifikationer för Saphe trafiklarm:
🔴 Storlek: 15 x 34 x 64 mm
🔴 Vikt: 20 gram
🔴 Kompatibilitet: iOS och Android
🔴 Batteri: CR2450 – utbytbart batteri

Fördelar med Saphe trafiklarm:
Enkel montering och installation
Kräver inget abonnemang
Varnar vid trafikolyckor, fartkameror m.m.
Kan anslutas till telefonen med Bluetooth
Med tillhörande Saphe Link-app

Här kan du se en presentationsvideo av Saphe trafiklarm:


Vad tycker experterna om Saphe trafiklarm

I det här avsnittet går vi igenom vad var och en av de tre expertkällorna skriver i sina recensioner av Saphe trafiklarm. Vi berättar både vilka för- och nackdelar de lyfter fram samt vad experterna i slutändan tycker om produkten.


Nordjyske.dk 

Nordjyske.dk

Betyg: Testvinnare

Den danska tidningen Nordjyske.dk tycker otroligt bra om trafiklarmet Saphe och utser modellen till testvinnare. I recensionen från Nordjyske.dk har experten nämligen kört med två trafiklarm, Saphe och Ooono, i en månad. Experten har sedan bedömt båda larmen baserat på deras för- och nackdelar.

Enkel uppsättning och stor noggrannhet

När Nordjyske.dk jämför de två trafiklarmen skriver de att Saphe är mer användarvänlig och noggrann. Experten förklarar även att Saphe trafiklarm var “superenkelt” att sätta upp.

I recensionen påpekar de dock även att Saphe har två olika knappar, och experten skriver att det därför är viktigt att läsa i bruksanvisningen vad de olika knapparna ska användas till.

Nordjyske.dk förklarar dessutom att Saphe trafiklarm startar ganska snabbt medan Ooono är något långsammare.

Experten påpekar även att Saphe är noggrann med en träffsäkerhet på nästan 100 % korrekta larm och skriver att denna noggrannhet är en fördel för användaren.

Fler valmöjligheter än andra trafiklarm

Nordjyske.dk avslutar sin recension av Saphe och Ooono med att skriva att valet mellan dessa trafiklarm beror mycket på tycke och smak.

Ooono har en enklare design utan någon app medan Saphe trafiklarm har två olika knappar och en app som ger användaren flera olika valmöjligheter. Beroende på vilka behov och preferenser man har skriver experten att detta kan vara antingen en fördel eller en nackdel.

Enligt experten hos Nordjyske.dk råder det dock inga tvivel om vilket trafiklarm som är bäst. Experten förklarar att Saphe för närvarande är mycket pålitligare i trafiken än Ooono, och i appen kan man dessutom se var den närmaste hastighetskontrollen är. Nordjyske.dk väljer därför att utse Saphe till vinnare i granskningen.

Här kan du läsa hela recensionen från Nordjyske.dk.


Jyllandsposten.dk  

Jyllandsposten.dk
Betyg: 5 av 6 stjärnor

Den danska tidningen Jyllandsposten.dk har testat och recenserat Saphe trafiklarm och tycker så bra om enheten att de ger den ett betyg på 5 av 6 stjärnor.

Enkel uppsättning och användning

Jyllandsposten.dk skriver att monteringen av enheten går både snabbt och enkelt. Experten är dessutom förtjust i det faktum att man bara behöver ladda ner en app för att kunna ansluta Saphe till sin smartphone via Bluetooth.

Jyllandsposten.dk skriver även att trafiklarmet är enkelt att använda. När man närmar sig en hastighetskontroll kan man antingen trycka på en knapp i appen eller på den blå knappen på enheten för att registrera kontrollen. Detta gör då att andra användare också kan se kontrollen.

Man kan även välja hur lång tid i förväg man vill få varningar om hastighetskontroller. Experten från Jyllandsposten.dk körde med inställningen på 25 sekunder och skriver att detta var fullt tillräckligt för att man skulle hinna släppa lite på gasen.

Smart trafiklarm med få nackdelar

Jyllandsposten.dk avslutar sin recension med att skriva att Saphe lever upp till sina löften. Experten körde med Saphe i bilen i 14 dagar, och under den tiden upptäckte och varnade trafiklarmet för alla hastighetskontroller och olyckor efter vägen.

Experten är dessutom glad över det faktum att larmet inte låter särskilt högt. Man får därför inte någon chock när enheten piper, och larmet kommer heller inte att väcka sovande barn i baksätet.

Experten hade dock gärna haft möjligheten att titta på en karta innan de körde iväg för att se var olyckor, hastighetskontroller och liknande har registrerats. Denna funktion finns nämligen i gratisversionen – Fartkontrol.nu – och experten funderar därför över varför funktionen inte är tillgänglig med Saphe trafiklarm.

Experten skriver slutligen att man bara behöver undvika en enda böter för att Saphe trafiklarm ska betala av sig själv med råge. Man kan därför lugnt säga att Jyllandsposten.dk rekommenderar det här trafiklarmet till alla bilägare.

Här kan du läsa hela recensionen från Jyllandsposten.dk.


Mobilsiden.dk  

Mobilsiden.dk

Betyg: 5 av 6 stjärnor

Precis som de andra experterna tycker Mobilsiden.dk att Saphe är ett praktiskt och användarvänligt trafiklarm som kan hjälpa användaren att färdas säkrare i trafiken. Trafiklarmet varnar nämligen både om hastighetskontroller och om olyckor och andra faror på vägen. Experten från Mobilsiden.dk provade Saphe trafiklarm i 14 dagar och gav den sedan ett betyg på 5 av 6 stjärnor.

Saphe är bra för dig som är glömsk

Mobilsiden.dk skriver att Saphe är ett trafiklarm för dig som är glömsk. De förklarar att man antingen kan köpa Saphe för ungefär 500 danska kronor eller helt enkelt använda gratisversionen Fartkontrol.nu.

Fördelen med Saphe är att man inte behöver hålla koll på särskilt mycket. Batteriet i enheten håller nämligen några år, och Saphe är dessutom gjord för att monteras direkt i bilen med hjälp av dubbelhäftande tejp. När trafiklarmet väl sitter på plats startar det automatiskt när man startar bilen.

Om man använder Fartkontrol.nu måste man däremot starta appen varje gång man ska ut och köra, och experten skriver därför att Saphe är bra för dem som vill att det ska gå snabbt och enkelt.

Om man är nöjd med gratisversionen finns det dock ingen anledning att lägga pengar på Saphe.

Ett pålitligt trafiklarm

Experten från Mobilsiden.dk berättar att Saphe trafiklarm varnade för samtliga trafikolyckor och hastighetskontroller under de 14 dagar som den var med i bilen. Enligt experten är det här därmed ett pålitligt trafiklarm som varnar när det behövs.

Mobilsiden.dk påpekar dock även ett par nackdelar med Saphe. Det finns till exempel inte någon karta som visar var hastighetskontroller och olyckor har registrerats innan man börjar köra. Eftersom att denna funktion finns i gratisversionen tycker experten att man borde kunna lägga in den i Saphe också.

Experten från Mobilsiden.dk tycker dock överlag riktigt bra om Saphe trafiklarm och ger därför modellen ett betyg på 5 stjärnor.

Här kan du läsa hela recensionen från Mobilsiden.dk.


Genomgång av testkällor

Jyllandsposten.dk 🇩🇰
Den danska tidningen Jyllandsposten.dk skriver dagligen om nyheter från både Danmark och resten av världen. Utöver detta testar och recenserar tidningen även många olika konsumentprodukter. Experterna från Jyllandsposten.dk har bland annat provat Saphe trafiklarm och ger produkten ett betyg på 5 av 6 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.


Mobilsiden.dk 🇩🇰
Mobilsiden.dk är en dansk hemsida som skriver om allt som har med mobiltelefoner att göra. De behandlar dock även andra typer av mobila enheter och skriver nyheter och guider om den mobila världen varje dag. Mobilsiden.dk granskar dessutom flera olika teknikprodukter och har bland annat testat och recenserat Saphe trafiklarm. Du kan läsa hela recensionen här.


Nordjyske.dk 🇩🇰
Nordjyske.dk är en dansk nättidning som handlar om lite allt möjligt. De fokuserar på nyheter från Nordjylland men skriver även guider och recensioner. Experterna från Nordjyske.dk har bland annat testat och recenserat Saphe trafiklarm, och produkten utsågs där till testvinnare. Du kan läsa hela recensionen här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta