Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Powerbank - Bäst i test: Så väljer du rätt powerbank

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 19, 2024.

Powerbank - Bäst i test: Så väljer du rätt powerbank

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Greylime Power Stone II 10400 mAh är utsedd till powerbank - bäst i test.

Är du på jakt efter en powerbank som blivit bäst i test? I så fall hittar du svaret här. Det kan kännas omöjligt att hitta en bra powerbank, särskilt när man överrumplas av det breda utbudet och de många tekniska specifikationerna.

Vi har därför gjort det enkelt för dig! Här nedanför kan du läsa om elva powerbanks som har klarat sig bäst i tester. Vi har valt ut produkter från många olika märken och flera olika priskategorier, så det finns något för alla.

Senast ändrad:

I dag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Varta Energy 15000mAh - Lätt och kompakt powerbank

Bland marknadens bästa powerbank med kompatibilitet för olika laddare

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Varta Energy 15000mAh:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Ladda upp till tre enheter samtidigt
 • Teknik för skydd och säkerhet
 • USB- och USB typ-C-port

Konsumentmagasinets omdöme

VARTA Energy Power Bank 15000 mAhs kompakta och lätta design, tillsammans med dess kraftfulla laddningsfunktioner och flera laddningsalternativ gör den till ett mångsidigt och pålitligt val för dig som behöver hålla dig uppkopplad även på resande fot. Det tåliga plasthöljet och den avancerade säkerhetstekniken gör dessutom enheten både säker och tillförlitlig, vilket ger dig som användare sinnesro och bekvämlighet. Vi anser att den här enheten är en säker investering för dig som behöver hålla dina enheter fulladdade och uppkopplade, oavsett var du befinner dig. Med det sagt upplevdes enhetens egen laddningstid lång av en del användare, och det tar fem timmar att ladda upp enheten helt. Om du har bråttom laddas enheten snabbare med USB Typ-C-ingången, där den laddas helt på cirka fyra och en halv timme.

Fördelar

 • Mikro USB-kabel ingår
 • Låg vikt
 • LED-indikatorer för laddningsstatus

Nackdelar

 • Lång laddningstid för endast 15 000 mAh kapacitet

Powerbanken Varta Energy 15000mAh kan ladda upp till tre enheter samtidigt, och ger 83 timmars extra samtalstid för din smartphone (baserat på Samsung Galaxy S9 batterispecifikation på Samsung.com). Den här powerbanken är ett bra val för dig som ofta befinner dig på jobbet och är iväg på olika möten, eller som ofta campar och befinner dig iväg från vanliga strömkällor.

Produktanalys av Varta Power Bank Energy 15000mAh

VARTA Energy Power Bank 15000 mAh erbjuder inte bara stor laddningskapacitet, utan har också en tunn och kompakt design som gör enheten bekväm att använda och att bära med sig, så att du enkelt kan ha den i fickan eller väskan vart du än går. Med den medföljande Micro USB-kabeln och bred enhetskompatibilitet kan du bekvämt ladda ett brett utbud av enheter samtidigt, inklusive smartphones, surfplattor, smartklockor och andra USB-enheter. Powerbanken har en USB Type-C-port, 2 USB Type-A-portar och en mikro-USB-port, vilket möjliggör simultan laddning av flera enheter och sparar dig både tid och ansträngning. Powerbanken är dessutom utrustad med fyra lysdioder som ger en tydlig indikation på enhetens laddningsnivå. Powerbankens hölje är konstruerat av slitstark plast, vilket ger ett robust skydd mot komplikationer som överladdning, överhettning och kortslutning, vilket i sin tur håller dina enheter säkra. 

OBS: Om du är ute efter en mer kraftfull laddningslösning erbjuder Varta samma typ av powerbank men med 20 000 mAh istället för 15000 mAh. En powerbank med 10 000 mAh bör kunna ladda en vanlig smartphone upp till tre gånger och en powerbank med 20 000 mAh fler än sex gånger.

Vad säger användare om Varta Power Bank Energy 15000mAh?

Användare på Amazon berömmer Varta Powerbank för dess goda laddningskapacitet och kompakta design. De framhåller även att den är särskilt bra när du är iväg eller befinenr dig utomhus. En användare skriver: “Det finns inte mycket att betygsätta här – powerbanken gör vad den ska och kan lagra mycket ström. Jag kan ladda min mobiltelefon 5-7 gånger med powerbanken och tack vare de extra USB C-portarna kan jag verkligen använda enheten för många olika produkter! Jag skulle köpa den igen och igen.” 

Greylime Power Stone II 10400 mAh - powerbank med snygg design

Powerbank - Bäst i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Testvinnare hos den danska tidningen Politiken
 • check Bäst för priset
 • check 14 dagars returrätt

Dagens bästa priser och erbjudanden på Greylime Power Stone II 10400 mAh:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Expertfavorit
 • Snygg design
 • Tillräckligt med ström för att ladda en smartphone 3-4 gånger

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank är ett bra alternativ för konsumenter som vill ha en kraftfull och portabel laddare samtidigt som de är ute efter en elegant produkt. Modellen har även blivit kåret till bäst i test av den danska tidningen Politiken i deras omfattande test av powerbanks. Experterna därifrån menar att produkten har en synnerligen bra prestanda och har därför utsett den till testvinnare.

Om Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank har väldigt många fördelar, och designen är kanske den mest uppenbara. Enheten är utformad som en liten sten – därav namnet – och finns i flera fina färger. Den har en rundad utformning med mjuka former och liknar mest av allt en liten högtalare.

Powerbanken är 3,8 x 8,1 centimeter stor och tar därmed inte särskilt mycket plats i väskan. Den är därför perfekt för både korta och långa resor. Kom dock ihåg att förvara powerbanken i handbagaget om du ska ut och flyga. Tack vare en låg vikt på 240 gram kommer den dessutom inte att tynga ner handbagaget.

Modellen har en kapacitet på 10400 mAh, vilket är ganska mycket, och den kan därför ladda upp din telefon flera gånger. En annan fördel med den här powerbanken är att den har en snabbladdningsfunktion. Detta är särskilt användbart när man står helt utan ström i mobilen.

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank har totalt tre USB-portar: två USB-A och en USB-C.

Spänningen ligger på 12,0 volt.

Som en bonus har den här modellen ett någorlunda lågt pris, och med tanke på kvaliteten får du riktigt mycket för pengarna.

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank kan ladda din smartphone tre eller fyra gånger. Därefter måste powerbanken laddas upp innan den kan användas igen.

Greylime Power Owl II 7800 mAh - powerbank med dubbla USB-portar

Bästa powerbank i budgetklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bäst i budgetklassen
 • check 14 dagars returrätt

Dagens bästa priser och erbjudanden på Greylime Power Owl II 7800 mAh:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Budgetvänlig
 • Dubbla USB-portar
 • Bra kapacitet – räcker till ungefär tre laddningar

Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank är ett bra alternativ om du är ute efter en portabel laddare till din smartphone och vill ha en både välfungerande och budgetvänlig produkt.

Om Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank

Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank har flera fördelar som borde tilltala den moderna konsumenten, till exempel en väldigt originell och fulländad design. Powerbanken är nämligen utformad som en uggla med markerade ögon och öron.

Enheten finns i flera färger, och det är därför enkelt att hitta en nyans som passar just dig.

Modellen har en kapacitet på 7800 mAh, vilket är bra men inte imponerande högt. I gengäld har den även ett mer överkomligt pris. 

Här finns två USB-portar, och båda dessa är USB-A. 

Den här produkten är lätt att ta med sig på semestern eftersom att den utan problem får plats i fickan. Den har nämligen en liten storlek på bara 3 x 7,8 centimeter. Vikten på 175 gram ligger också i den låga änden. Detta innebär att powerbanken inte kommer att tynga ner handbagaget om du reser med flyg. Av säkerhetsskäl måste du ha powerbanks i handbagaget och inte i den incheckade väskan på flyget.

Spänningen ligger på 5,0 volt.

När enheten behöver ny kraft tar laddningen ungefär nio timmar.

Med Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank kan du ladda din smartphone ungefär tre gånger. Därefter måste powerbanken laddas upp innan den kan användas igen.

Sandberg Survivor Powerbank 7 i 1 - powerbank med stor laddningskapacitet

Bra powerbank med hög kapacitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sandberg Survivor Powerbank 7 i 1:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Trådlös laddning
 • Sex olika laddningsutgångar
 • 72 000 mAh batterikapacitet

Konsumentmagasinets omdöme

Sandberg Survivor Powerbank är ett mångsidigt och kraftfullt laddningsverktyg som kan tillgodose många olika behov. Med sex olika laddningsutgångar, ett 72 000 mAh Li-Ion-batteri och sitt vattentåliga IPX4-hölje är Sandberg Survivor Powerbank ett pålitligt och hållbart alternativ för dig som behöver en långvarig strömkälla för sina prylar. Baksidan av enhetens höga kapacitet är att den blir relativt tung, och har en vikt på 1270 g. Den tilltagna kapaciteten är dock ett stort plus för dig som tillbringar mycket tid utomhus. 

Fördelar

 • Flera laddningsalternativ på samma gång
 • Vattentåligt hölje
 • Power-through-stöd

Nackdelar

 • Lite tung

Med powerbanken Sandberg Survivor Powerbank 7 in 1 behövs inga kablar. Powerbanken erbjuder trådlös laddning med stöd för 5W, 7,5W, 10W och 15W snabbladdning vilket gör den till ett bra val för användning utomhus, exempelvis på festival, camping eller vandring. 

Produktanalys av Sandberg Survivor Powerbank 7in1 

Sandberg Survivor Powerbanks 72000 mAh Li-Ion-batteri gör enheten till en laddningsstation med kapacitet nog för alla dina enheter, och ger tillräckligt med ström för att ladda din smartphone varje dag i nästan en månad. Powerbanken är konstruerad med sex olika laddningsutgångar för olika ändamål. Standardladdningsmöjligheter som laddning av mobila enheter, surfplattor och hörlurar ingår, men även en kraftfull 180 W/12 V billaddare, som gör det möjligt att ladda bärbara datorer och campingutrustning. Enheten är dessutom konstruerad med power-through-stöd, vilket innebär att Sandberg Survivor Powerbank kan leverera ström till enheter samtidigt som den laddar sig själv. 

Sandberg Survivor Powerbank är en laddningslösning med hög kapacitet, vilket ger nog med kraft och mångsidighet för att powerbanken ska kunna hantera alla dina laddningsbehov. Detta gör apparent perfekt för friluftsentusiaster, campare och vandrare med behov av en tillförlitliga strömkällor för sina elektroniska enheter och sin campingutrustning.

Powerbanken är dessutom konstruerad med ett IPX4-vattentåligt hölje som skyddar enheten mot vattenstänk och som säkerställer att den fungerar i olika miljöer. 

TIPS: Om du letar efter ett mindre alternativ med liknande funktioner från Survivor kan du överväga Survivor Powerbank PD45W med 30 000 mAh kapacitet och en vikt på 900 g.

Anker Powercore Select 10000 mAh

 • check Vinnare av en fin andraplacering hos den amerikanska tidningen Tomsguide.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Anker Powercore Select 10000 mAh:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Läcker design
 • Bra pris
 • Extremt låg vikt (180 gram)

Nu har vi kommit fram till ännu en powerbank från Anker. Precis som de andra modellerna tillhör den här också Powercore-serien. Till skillnad från de andra produkterna är den här däremot en hel del billigare. Detta innebär dock inte att den är mindre hyllad av experter.

Modellen har hamnat på en fin andraplats i ett test hos Tomsguide.com. Där fick modellen beröm för den smarta och lätta designen samt det låga priset.

Om Anker Powercore Select 10000 mAh

Om du tycker om produkterna från Anker Powercore men vill spara lite pengar är det här den perfekta powerbanken för dig. Den har allt som en powerbank i den här prisklassen bör ha. 

Trots att den är ungefär hälften så kraftfull som de andra modellerna från samma märke kan powerbanken fortfarande ladda dina enheter ganska snabbt. Den är perfekt för dig som vill ha en hållbar och stabil powerbank för ett bra pris. 

Detta är den absolut lättaste powerbanken i vår översikt. Den väger nämligen bara 180 gram. Den tar dessutom nästan inte någon plats alls, så du kan utan problem ta med den i byxfickan när du går hemifrån. 

FAQ

Vilka powerbanks är bäst i test?
Anker Powercore 20100 och SERO Stone 10400
Hur har de olika powerbank-modellerna testats?
De olika modellerna har bedömts baserat på deras specifikationer, användarvänlighet, säkerhet och byggkvalitet.
Hur många gånger kan jag ladda min telefon med en powerbank på 10 000 mAh?
Med en powerbank på 10 000 mAh kan du ladda din telefon ungefär 3,5 gånger.

Så här har vi valt ut produkterna i översikten

Vi försöker alltid att ha gott om underlag när vi lyfter fram en produkt och rekommenderar den till våra läsare. När vi valde ut produkterna till den här testöversikten om powerbanks utgick vi därför från vilka produkter som har testats och fått positiva recensioner hos framstående magasin och nyhetssajter. 

Vi har lagt flera timmar på att hitta de bästa produkterna för att vi sedan ska kunna hjälpa dig att hitta den powerbank som är rätt för dig. 

När vi valde ut produkterna utgick vi även från att det ska finnas något för alla, oavsett smak och budget. Du hittar därför ett varierat utbud av powerbanks i vår översikt av marknaden.

Om du fortfarande är osäker på vilken powerbank som passar bäst till dig kommer vi med några användbara tips här nedanför. När du har läst dessa kan du gå tillbaka till översikten och se om du kommer fram till vilken modell som är bäst. 

Vad är en powerbank?

En powerbank är en bärbar laddare för mobilenheten din, och en praktisk lösning om du behöver ladda din mobiltelefon eller surfplatta när du är på språng. Powerbanken kan laddas på förhand och sedan kopplas i din enhet samtidigt som du är på väg eller har bortsett från ett eluttag en längre tid. Det finns olika kapacitetsalternativ och storlekar för att passa dina behov och preferenser.

Om du har en seniortelefon och vill ha en mer praktisk användning utan att behöva oroa dig för batteriets livslängd, kan en powerbank vara lösningen för dig. Du kan ha tillgång till din telefon utan avbrott, och du behöver inte oroa dig för att förlora viktig kommunikation eller information. Det är viktigt att välja en powerbank som passar din telefonbatteristyrka och som har tillräcklig kapacitet för att ladda upp din enhet vid behov. Med en powerbank kan du vara säker på att din mobil alltid är laddad och redo att användas när som helst och var som helst. För att läsa mer om fördelarna med att använda en powerbank till din seniortelefon kan du klicka här.

Vad ska jag tänka på när jag köper en powerbank?

Om du just nu sitter och letar efter den perfekta powerbanken men har svårt att hitta rätt finns det tre saker du bör ta hänsyn till. Dessa är: 

 • Budget
 • Kapacitet
 • Design

Först och främst bör du fråga dig själv hur mycket du vill betala för en powerbank. 

När du har kommit fram till det har du redan ett betydligt smalare utbud att välja från. Låt oss säga att du är villig att betala 400 kronor för en powerbank. I så fall kan du gå tillbaka till vår översikt och titta närmare på alla produkter som kostar under 400 kronor. Sedan kan du helt enkelt välja den som tilltalar dig mest. 

Om du inte lyckas komma fram till något beslut efter att ha fastställt en budget kan du även kika på kapacitet och design.

Om du vet att du kommer att använda din powerbank ofta och länge kan det mycket väl vara värt att köpa en modell med hög kapacitet (ofta omkring 20 000 mAh). 

Om du bara vill använda powerbanken någon gång emellanåt och bryr dig mycket om design bör du istället fokusera mer på bilderna du hittar i vår översikt.

Du kan till exempel gå tillbaka till översikten och bara fokusera på de modeller som har en kapacitet på 20 000 mAh eller mer.

Vad anses vara en hög kapacitet hos en powerbank?

Alla powerbanks i den här översikten har en kapacitet mellan 7000 och 20400 mAh. Men vad betyder det egentligen? Vad är högt och vad är lågt? 

Generellt sett har en powerbank med 20000 mAh en väldigt hög kapacitet. En kapacitet på 10000 mAh är dock också rätt bra, och detta är tillräckligt för de allra flesta.

Milliamperetimmar – mAh – beskriver kapaciteten eller drifttiden hos ett batteri. 

Batteriets energi anges ofta i mAh. Denna siffra gör det därför möjligt för dig att jämföra olika batterier, och detsamma gäller även powerbanks, som består av ett litiumbatteri. 

Om du vill gå djupare i denna specifikation måste du dock vara medveten om fler saker. För det första bör du veta att vissa återförsäljare anger minimivärden medan andra anger maxvärden. I vår testöversikt har vi angett det maximala värdet för alla produkter.

Kort sagt: ju högre milliampere (mAh) batteriet har, desto längre tid kan man använda enheten innan batteriet måste laddas.

I den danska tidningen Jyllands-Posten kan vi dessutom läsa oss till en annan spännande sak som du bör vara uppmärksam på när du jämför mAh-värden hos olika batterier eller powerbanks. 

Tidningen berättar nämligen att den här informationen inte alltid är så användbar. Anledningen till detta är att olika powerbanks inte nödvändigtvis använder sin kapacitet lika effektivt. Detta innebär att en powerbank med 20000 mAh kan vara begränsad till 60% av sin kapacitet, och med den produkten får du alltså bara 12000 mAh och en betydligt långsammare laddning. 

Får jag ta med en powerbank på resan?

En viktig sak att tänka på när du har köpt en ny powerbank är att du inte får packa ner den i en väska som du checkar in på flygplatsen. 

Det är väldigt praktiskt att ha med sig en powerbank på resan så att man aldrig får slut ström i ett främmande land. Det är därför många som väljer att köpa en powerbank innan de åker på semester. 

Du bör dock vara medveten om att du måste förvara din powerbank i ditt handbagage eller i fickan när du sitter på planet. Anledningen till detta är att litiumbatterier kan självantända, och i det läget måste du snabbt kunna släcka branden.

Lyckligtvis är produkterna i vår testöversikt försedda med en speciell teknik som gör att de alltid håller sig svala och säkra.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta