Powerbank – Bäst i test: Så väljer du rätt powerbank

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Är du på jakt efter en powerbank som blivit bäst i test? I så fall hittar du svaret här. Det kan kännas omöjligt att hitta en bra powerbank, särskilt när man överrumplas av det breda utbudet och de många tekniska specifikationerna.

Vi har därför gjort det enkelt för dig! Här nedanför kan du läsa om elva powerbanks som har klarat sig bäst i tester. Vi har valt ut produkter från många olika märken och flera olika priskategorier, så det finns något för alla.


Varta Energy 15000mAh – Lätt och kompakt powerbank

Bland marknadens bästa powerbank med kompatibilitet för olika laddare

4,5/5 på Amazon

Powerbanken Varta Energy 15000mAh kan ladda upp till tre enheter samtidigt, och ger 83 timmars extra samtalstid för din smartphone (baserat på Samsung Galaxy S9 batterispecifikation på Samsung.com). Den här powerbanken är ett bra val för dig som ofta befinner dig på jobbet och är iväg på olika möten, eller som ofta campar och befinner dig iväg från vanliga strömkällor.

 • Ladda upp till tre enheter samtidigt
 • Teknik för skydd och säkerhet
 • USB- och USB typ-C-port

Produktanalys av Varta Power Bank Energy 15000mAh

VARTA Energy Power Bank 15000 mAh erbjuder inte bara stor laddningskapacitet, utan har också en tunn och kompakt design som gör enheten bekväm att använda och att bära med sig, så att du enkelt kan ha den i fickan eller väskan vart du än går. Med den medföljande Micro USB-kabeln och bred enhetskompatibilitet kan du bekvämt ladda ett brett utbud av enheter samtidigt, inklusive smartphones, surfplattor, smartklockor och andra USB-enheter. Powerbanken har en USB Type-C-port, 2 USB Type-A-portar och en mikro-USB-port, vilket möjliggör simultan laddning av flera enheter och sparar dig både tid och ansträngning. Powerbanken är dessutom utrustad med fyra lysdioder som ger en tydlig indikation på enhetens laddningsnivå. Powerbankens hölje är konstruerat av slitstark plast, vilket ger ett robust skydd mot komplikationer som överladdning, överhettning och kortslutning, vilket i sin tur håller dina enheter säkra. 

OBS: Om du är ute efter en mer kraftfull laddningslösning erbjuder Varta samma typ av powerbank men med 20 000 mAh istället för 15000 mAh. En powerbank med 10 000 mAh bör kunna ladda en vanlig smartphone upp till tre gånger och en powerbank med 20 000 mAh fler än sex gånger.

Vad säger användare om Varta Power Bank Energy 15000mAh?

Användare på Amazon berömmer Varta Powerbank för dess goda laddningskapacitet och kompakta design. De framhåller även att den är särskilt bra när du är iväg eller befinenr dig utomhus. En användare skriver: “Det finns inte mycket att betygsätta här – powerbanken gör vad den ska och kan lagra mycket ström. Jag kan ladda min mobiltelefon 5-7 gånger med powerbanken och tack vare de extra USB C-portarna kan jag verkligen använda enheten för många olika produkter! Jag skulle köpa den igen och igen.” 

Fordele

 • Mikro USB-kabel ingår
 • Låg vikt
 • LED-indikatorer för laddningsstatus
Ulemper

 • Lång laddningstid för endast 15 000 mAh kapacitet

Redaktionens bedömning

VARTA Energy Power Bank 15000 mAhs kompakta och lätta design, tillsammans med dess kraftfulla laddningsfunktioner och flera laddningsalternativ gör den till ett mångsidigt och pålitligt val för dig som behöver hålla dig uppkopplad även på resande fot. Det tåliga plasthöljet och den avancerade säkerhetstekniken gör dessutom enheten både säker och tillförlitlig, vilket ger dig som användare sinnesro och bekvämlighet. Vi anser att den här enheten är en säker investering för dig som behöver hålla dina enheter fulladdade och uppkopplade, oavsett var du befinner dig. Med det sagt upplevdes enhetens egen laddningstid lång av en del användare, och det tar fem timmar att ladda upp enheten helt. Om du har bråttom laddas enheten snabbare med USB Typ-C-ingången, där den laddas helt på cirka fyra och en halv timme.

Specifikationer:
Kapacitet: 15.000 mAh
Vikt: 337 g
Laddningstid: 5 timmar
Antal portar: 3
Mått: 13,8 x7,35 x 2,1 cm


Greylime Power Stone II 10400 mAh – powerbank med snygg design

Powerbank – Bäst i test

Testvinnare hos den danska tidningen Politiken
Bäst för priset
✅ 14 dagars returrätt

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank är ett bra alternativ för konsumenter som vill ha en kraftfull och portabel laddare samtidigt som de är ute efter en elegant produkt. Modellen har även blivit kåret till bäst i test av den danska tidningen Politiken i deras omfattande test av powerbanks. Experterna därifrån menar att produkten har en synnerligen bra prestanda och har därför utsett den till testvinnare.

Expertfavorit
Snygg design
Tillräckligt med ström för att ladda en smartphone 3-4 gånger

Om Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank har väldigt många fördelar, och designen är kanske den mest uppenbara. Enheten är utformad som en liten sten – därav namnet – och finns i flera fina färger. Den har en rundad utformning med mjuka former och liknar mest av allt en liten högtalare.

Powerbanken är 3,8 x 8,1 centimeter stor och tar därmed inte särskilt mycket plats i väskan. Den är därför perfekt för både korta och långa resor. Kom dock ihåg att förvara powerbanken i handbagaget om du ska ut och flyga. Tack vare en låg vikt på 240 gram kommer den dessutom inte att tynga ner handbagaget.

Modellen har en kapacitet på 10400 mAh, vilket är ganska mycket, och den kan därför ladda upp din telefon flera gånger. En annan fördel med den här powerbanken är att den har en snabbladdningsfunktion. Detta är särskilt användbart när man står helt utan ström i mobilen.

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank har totalt tre USB-portar: två USB-A och en USB-C.

Spänningen ligger på 12,0 volt.

Som en bonus har den här modellen ett någorlunda lågt pris, och med tanke på kvaliteten får du riktigt mycket för pengarna.

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank kan ladda din smartphone tre eller fyra gånger. Därefter måste powerbanken laddas upp innan den kan användas igen.

Specifikationer
 Kapacitet: 10 400 mAh
 Vikt: 240 gram
 USB-portar: 3, både USB-A och USB-C


Greylime Power Owl II 7800 mAh – powerbank med dubbla USB-portar

Bästa powerbank i budgetklassen

✅ Bäst i budgetklassen
✅ 14 dagars returrätt

Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank

Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank är ett bra alternativ om du är ute efter en portabel laddare till din smartphone och vill ha en både välfungerande och budgetvänlig produkt.

Budgetvänlig
 Dubbla USB-portar
 Bra kapacitet – räcker till ungefär tre laddningar

Om Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank

Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank har flera fördelar som borde tilltala den moderna konsumenten, till exempel en väldigt originell och fulländad design. Powerbanken är nämligen utformad som en uggla med markerade ögon och öron.

Enheten finns i flera färger, och det är därför enkelt att hitta en nyans som passar just dig.

Modellen har en kapacitet på 7800 mAh, vilket är bra men inte imponerande högt. I gengäld har den även ett mer överkomligt pris. 

Här finns två USB-portar, och båda dessa är USB-A. 

Den här produkten är lätt att ta med sig på semestern eftersom att den utan problem får plats i fickan. Den har nämligen en liten storlek på bara 3 x 7,8 centimeter. Vikten på 175 gram ligger också i den låga änden. Detta innebär att powerbanken inte kommer att tynga ner handbagaget om du reser med flyg. Av säkerhetsskäl måste du ha powerbanks i handbagaget och inte i den incheckade väskan på flyget.

Spänningen ligger på 5,0 volt.

När enheten behöver ny kraft tar laddningen ungefär nio timmar.

Med Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank kan du ladda din smartphone ungefär tre gånger. Därefter måste powerbanken laddas upp innan den kan användas igen.

Specifikationer
Kapacitet: 7 800 mAh
Vikt: 175 gram

USB-portar: 2, båda USB-A


Sandberg Survivor Powerbank 7 i 1 – powerbank med stor laddningskapacitet

Bra powerbank med hög kapacitet

Med powerbanken Sandberg Survivor Powerbank 7 in 1 behövs inga kablar. Powerbanken erbjuder trådlös laddning med stöd för 5W, 7,5W, 10W och 15W snabbladdning vilket gör den till ett bra val för användning utomhus, exempelvis på festival, camping eller vandring. 

 • Trådlös laddning
 • Sex olika laddningsutgångar
 • 72 000 mAh batterikapacitet

Produktanalys av Sandberg Survivor Powerbank 7in1 

Sandberg Survivor Powerbanks 72000 mAh Li-Ion-batteri gör enheten till en laddningsstation med kapacitet nog för alla dina enheter, och ger tillräckligt med ström för att ladda din smartphone varje dag i nästan en månad. Powerbanken är konstruerad med sex olika laddningsutgångar för olika ändamål. Standardladdningsmöjligheter som laddning av mobila enheter, surfplattor och hörlurar ingår, men även en kraftfull 180 W/12 V billaddare, som gör det möjligt att ladda bärbara datorer och campingutrustning. Enheten är dessutom konstruerad med power-through-stöd, vilket innebär att Sandberg Survivor Powerbank kan leverera ström till enheter samtidigt som den laddar sig själv. 

Sandberg Survivor Powerbank är en laddningslösning med hög kapacitet, vilket ger nog med kraft och mångsidighet för att powerbanken ska kunna hantera alla dina laddningsbehov. Detta gör apparent perfekt för friluftsentusiaster, campare och vandrare med behov av en tillförlitliga strömkällor för sina elektroniska enheter och sin campingutrustning.

Powerbanken är dessutom konstruerad med ett IPX4-vattentåligt hölje som skyddar enheten mot vattenstänk och som säkerställer att den fungerar i olika miljöer. 

TIPS: Om du letar efter ett mindre alternativ med liknande funktioner från Survivor kan du överväga Survivor Powerbank PD45W med 30 000 mAh kapacitet och en vikt på 900 g.

Fordele

 • Flera laddningsalternativ på samma gång
 • Vattentåligt hölje
 • Power-through-stöd
Ulemper

 • Lite tung

Redaktionens bedömning

Sandberg Survivor Powerbank är ett mångsidigt och kraftfullt laddningsverktyg som kan tillgodose många olika behov. Med sex olika laddningsutgångar, ett 72 000 mAh Li-Ion-batteri och sitt vattentåliga IPX4-hölje är Sandberg Survivor Powerbank ett pålitligt och hållbart alternativ för dig som behöver en långvarig strömkälla för sina prylar. Baksidan av enhetens höga kapacitet är att den blir relativt tung, och har en vikt på 1270 g. Den tilltagna kapaciteten är dock ett stort plus för dig som tillbringar mycket tid utomhus. 

Specifikationer:
Kapacitet: 72 000 mAh
Strömförsörjning: 24 V
Vikt: 1270 g
Antal portar: 6
Mått: 22,8 x 3 x 12,5 cm


Så här har vi valt ut produkterna i översikten

Vi försöker alltid att ha gott om underlag när vi lyfter fram en produkt och rekommenderar den till våra läsare. När vi valde ut produkterna till den här testöversikten om powerbanks utgick vi därför från vilka produkter som har testats och fått positiva recensioner hos framstående magasin och nyhetssajter. 

Vi har lagt flera timmar på att hitta de bästa produkterna för att vi sedan ska kunna hjälpa dig att hitta den powerbank som är rätt för dig. 

När vi valde ut produkterna utgick vi även från att det ska finnas något för alla, oavsett smak och budget. Du hittar därför ett varierat utbud av powerbanks i vår översikt av marknaden.

Om du fortfarande är osäker på vilken powerbank som passar bäst till dig kommer vi med några användbara tips här nedanför. När du har läst dessa kan du gå tillbaka till översikten och se om du kommer fram till vilken modell som är bäst. 


Vad är en powerbank?

En powerbank är en bärbar laddare för mobilenheten din, och en praktisk lösning om du behöver ladda din mobiltelefon eller surfplatta när du är på språng. Powerbanken kan laddas på förhand och sedan kopplas i din enhet samtidigt som du är på väg eller har bortsett från ett eluttag en längre tid. Det finns olika kapacitetsalternativ och storlekar för att passa dina behov och preferenser.

Om du har en seniortelefon och vill ha en mer praktisk användning utan att behöva oroa dig för batteriets livslängd, kan en powerbank vara lösningen för dig. Du kan ha tillgång till din telefon utan avbrott, och du behöver inte oroa dig för att förlora viktig kommunikation eller information. Det är viktigt att välja en powerbank som passar din telefonbatteristyrka och som har tillräcklig kapacitet för att ladda upp din enhet vid behov. Med en powerbank kan du vara säker på att din mobil alltid är laddad och redo att användas när som helst och var som helst. För att läsa mer om fördelarna med att använda en powerbank till din seniortelefon kan du klicka här.

Vad ska jag tänka på när jag köper en powerbank?

Om du just nu sitter och letar efter den perfekta powerbanken men har svårt att hitta rätt finns det tre saker du bör ta hänsyn till. Dessa är: 

Budget
Kapacitet
Design

Först och främst bör du fråga dig själv hur mycket du vill betala för en powerbank. 

När du har kommit fram till det har du redan ett betydligt smalare utbud att välja från. Låt oss säga att du är villig att betala 400 kronor för en powerbank. I så fall kan du gå tillbaka till vår översikt och titta närmare på alla produkter som kostar under 400 kronor. Sedan kan du helt enkelt välja den som tilltalar dig mest. 

Om du inte lyckas komma fram till något beslut efter att ha fastställt en budget kan du även kika på kapacitet och design.

Om du vet att du kommer att använda din powerbank ofta och länge kan det mycket väl vara värt att köpa en modell med hög kapacitet (ofta omkring 20 000 mAh). 

Om du bara vill använda powerbanken någon gång emellanåt och bryr dig mycket om design bör du istället fokusera mer på bilderna du hittar i vår översikt.

Du kan till exempel gå tillbaka till översikten och bara fokusera på de modeller som har en kapacitet på 20 000 mAh eller mer.


Vad anses vara en hög kapacitet hos en powerbank?

Alla powerbanks i den här översikten har en kapacitet mellan 7000 och 20400 mAh. Men vad betyder det egentligen? Vad är högt och vad är lågt? 

Generellt sett har en powerbank med 20000 mAh en väldigt hög kapacitet. En kapacitet på 10000 mAh är dock också rätt bra, och detta är tillräckligt för de allra flesta.

Milliamperetimmar – mAh – beskriver kapaciteten eller drifttiden hos ett batteri. 

Batteriets energi anges ofta i mAh. Denna siffra gör det därför möjligt för dig att jämföra olika batterier, och detsamma gäller även powerbanks, som består av ett litiumbatteri. 

Om du vill gå djupare i denna specifikation måste du dock vara medveten om fler saker. För det första bör du veta att vissa återförsäljare anger minimivärden medan andra anger maxvärden. I vår testöversikt har vi angett det maximala värdet för alla produkter.

Kort sagt: ju högre milliampere (mAh) batteriet har, desto längre tid kan man använda enheten innan batteriet måste laddas.

I den danska tidningen Jyllands-Posten kan vi dessutom läsa oss till en annan spännande sak som du bör vara uppmärksam på när du jämför mAh-värden hos olika batterier eller powerbanks. 

Tidningen berättar nämligen att den här informationen inte alltid är så användbar. Anledningen till detta är att olika powerbanks inte nödvändigtvis använder sin kapacitet lika effektivt. Detta innebär att en powerbank med 20000 mAh kan vara begränsad till 60% av sin kapacitet, och med den produkten får du alltså bara 12000 mAh och en betydligt långsammare laddning. 


Får jag ta med en powerbank på resan?

En viktig sak att tänka på när du har köpt en ny powerbank är att du inte får packa ner den i en väska som du checkar in på flygplatsen. 

Det är väldigt praktiskt att ha med sig en powerbank på resan så att man aldrig får slut ström i ett främmande land. Det är därför många som väljer att köpa en powerbank innan de åker på semester. 

Du bör dock vara medveten om att du måste förvara din powerbank i ditt handbagage eller i fickan när du sitter på planet. Anledningen till detta är att litiumbatterier kan självantända, och i det läget måste du snabbt kunna släcka branden.

Lyckligtvis är produkterna i vår testöversikt försedda med en speciell teknik som gör att de alltid håller sig svala och säkra.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka powerbanks är bäst i test?

Anker Powercore 20100 och SERO Stone 10400

Hur har de olika powerbank-modellerna testats?

De olika modellerna har bedömts baserat på deras specifikationer, användarvänlighet, säkerhet och byggkvalitet.

Hur många gånger kan jag ladda min telefon med en powerbank på 10 000 mAh?

Med en powerbank på 10 000 mAh kan du ladda din telefon ungefär 3,5 gånger.

Genomgång av testkällor

Nu har du nått slutet av vår testöversikt om powerbanks. Har du hittat vad du behöver? Annars kan du läsa vidare här nedanför för att få några goda råd och tips på hur du hittar din perfekta powerbank. 

Vi tror att du utan problem kan hitta din nästa powerbank bland de elva produkter som vi har lyft fram i den här artikeln. Vi har nämligen inte valt ut produkterna på måfå. Vi har baserat våra produktbeskrivningar på objektiva tester från  väldigt trovärdiga källor. 

Här nedanför hittar du en genomgång av de källor vi har använt för att skapa den här ultimata översikten över marknadens bästa powerbanks. 

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk är ett engelskt testmagasin som både testar och recenserar många typer av elektronikprodukter. De är experter på området och en sann auktoritet.

Techradar.com

Techradar.com är ett engelskt testmagasin som är experter på allt som har med teknik att göra. De kan vi utan tvekan lita på. 

Wired.co.uk

Wired.co.uk är ett engelskt magasin som skriver om allt från teknik till politik. Deras redaktion består av ett brett urval av experter och journalister. 

Jyllandsposten.dk

Den danska tidningen Jyllandsposten.dk har skrivit en riktigt bra artikel där de jämförde olika powerbanks. Där skrev de även om goda råd och tips på hur man väljer den bästa modellen.

Tek.no

Tek.no är ett norskt testmagasin som både testar och recenserar många typer av elektronikprodukter. De är experter på området och en sann auktoritet.

Amazon

Du kan se användarrecensionerna för VARTA Energy Power Bank 15000 mAh här.
Du kan se användarrecensionerna förSolar Power Bank Waterproof 50000mAh här.

Tomsguide.com

Tom’s guide skriver om allt som har med teknik att göra. Där kan man hitta uppriktiga recensioner av allt från tv-apparater till smartphones.

Politiken.dk

Den danska tidningen Politiken är kanske inte mest berömda för sina tester. De utför dock riktigt bra undersökningar. Hos dem har vi hittat en bra jämförelse av olika powerbanks på marknaden.

Ekstrabladet.dk

Ekstra bladet är en annan dansk tidning som, precis som Politiken, har fått tag i ett antal fina powerbanks. De har sedan skrivit utförliga recensioner om sina upplevelser.

Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade vad du var ute efter här kanske du vill läsa någon av våra andra testartiklar. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

Om du reser mycket, har många semesterbilder eller arbetar online kan det vara en bra idé att investera i en extern hårddisk.

I vår generella artikel extern hårddisk test hittar du ett antal expertfavoriter och en omfattande prisjämförelse. Det blir därför enkelt att hitta din nya externa hårddisk till bästa möjliga pris.

Du kan även läsa någon av våra mer specifika testartiklar. Bland dessa hittar du extern hårddisk 1TB test, extern hårddisk 2TB test och SSD hårddisk test. Alla testartiklar innehåller en översikt över experternas favoriter.

Vi hoppas att du hittar det du letar efter.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Anker Powercore Select 10000 mAh

✅ Vinnare av en fin andraplacering hos den amerikanska tidningen Tomsguide.com

Anker Powercore Select 10000 mAh

Nu har vi kommit fram till ännu en powerbank från Anker. Precis som de andra modellerna tillhör den här också Powercore-serien. Till skillnad från de andra produkterna är den här däremot en hel del billigare. Detta innebär dock inte att den är mindre hyllad av experter.

Modellen har hamnat på en fin andraplats i ett test hos Tomsguide.com. Där fick modellen beröm för den smarta och lätta designen samt det låga priset.

Läcker design
Bra pris
Extremt låg vikt (180 gram)

Om Anker Powercore Select 10000 mAh

Om du tycker om produkterna från Anker Powercore men vill spara lite pengar är det här den perfekta powerbanken för dig. Den har allt som en powerbank i den här prisklassen bör ha. 

Trots att den är ungefär hälften så kraftfull som de andra modellerna från samma märke kan powerbanken fortfarande ladda dina enheter ganska snabbt. Den är perfekt för dig som vill ha en hållbar och stabil powerbank för ett bra pris. 

Detta är den absolut lättaste powerbanken i vår översikt. Den väger nämligen bara 180 gram. Den tar dessutom nästan inte någon plats alls, så du kan utan problem ta med den i byxfickan när du går hemifrån. 

Specifikationer
Kapacitet: 10 000 mAh

Vikt: 180 g
Input: Micro-USB
Output: USB
USB-portar: 2


Solar Power Bank – Vattentät powerbank med 50 000 mAh

Powerbanken Solar Power Bank Waterproof är en lätt och kompakt enhet med mått på endast 139 x 77 x 21 mm som väger 270 g. Den här powerbanken utgör en perfekt present till vänner som gillar camping och andra friluftsaktiviteter. 

 • Dubbel USB-utgång 
 • Lätt och kompakt profil 
 • Batterikapacitet på 50 000 mAh

Produktanalys av Solar Power Bank 

Solar Power Bank är en kompakt och kraftfull laddningslösning som fungerar som ett litet portabelt elverk som ger dig möjlighet att ladda flera enheter samtidigt. Med dubbla USB-utgångar kan du bekvämt ladda din mobiltelefon samtidigt som du laddar andra enheter, vilket gör Solar Power Bank till en pålitlig följeslagare för dina laddningsbehov. Powerbanken är utrustad med ett inbyggt 50.000 mAh polymer litiumjonbatteri med hög kapacitet, vilket gör att enheten klarar av att ladda en iPhone 14 upp till 10 gånger, så att du kan känna dig trygg med att kunna hålla dig uppkopplad även under längre resor eller utomhusäventyr. Powerbankens solpanelsfunktion gör det även möjligt att ladda batteriet med hjälp av solljus, vilket gör den till ett perfekt val för utomhusaktiviteter som camping, vandring, jakt och matlagning utomhus, där tillgången till traditionella strömkällor kan vara begränsad. Solar Power Bank har en praktisk design som gör att den enkelt kan fästas på en ryggsäck, så att du kan ladda dina enheter även under rörelse. Powerbankens robusta konstruktion gör dessutom enheten stöttålig, vilket garanterar lång livslängd även i krävande miljöer. Powerbanken är även utrustad med en inbyggd ficklampa, en extrafunktion som ökar apparatens användbarhet ytterligare.

Tips: Innan du reser eller vandrar bör du ladda upp din powerbank via en USB-kabel. Solar Power Bank kan användas var som helst; i lastbilar, bilar, tält eller i fickan. Det kan dock vara bra att undvika solcellsladdaren som huvudsaklig strömkälla. Solcellsladdare tenderar nämligen att ladda elektroniska enheter långsammare än traditionella laddare, vilket innebär att det kan ta längre tid att ladda din powerbank eller elektroniska enhet helt med en solcellsladdare, vilket inte är praktiskt i vissa situationer. Undvik dessutom att lämna solcellsladdaren i solen på exempelvis varma stenar eller betongplattor, eftersom detta kan leda till att enheten överhettas.

Fordele

 • Alternativ för solcellsladdning
 • Bra för utomhusaktiviteter
 • Lätt att bära med sig
Ulemper

 • Solcellsladdning tar tid

Redaktionens bedömning

Solar Power Bank är en kraftfull powerbank som fungerar som ett litet privat elverk och som har dubbla USB-utgångar och som är kompatibel med flera enheter. Litiumjonbatteriet med 50 000 mAh kapacitet gör enheten till ett praktiskt alternativ för utomhusaktiviteter som camping, vandring och jakt. Solpanelsfunktionen möjliggör laddning i solljus, vilket dock tar längre tid, så vår rekommendation är att du håller enheten fulladdad och att du endast använder solcellsladdningen som ett reservalternativ.

Specifikationer:
Kapacitet: 50 000 mAh
Vikt: 270 g
Laddningstid: 7-9 timmar
Antal portar: 3
Mått:13,9 x 7,7 x 2,1 cm


Xiaomi Redmi 

✅ Utsedd till “best slim powerbank” hos det brittiska magasinet Techradar.com

Xiaomi Redmi 

Nu har vi kommit fram till ännu en produkt från Xiaomi i vår testöversikt om powerbanks, och den här modellen är faktiskt ännu billigare än vårt “bäst för priset”-val. Om du är ute efter en osannolikt billig powerbank bör du därför läsa vidare här. 

Techradar har placerat Xiaomi Redmi i kategorin “Best Slim Powerbanks”. Med ett så lågt pris säger detta definitivt något om hur bra Xiaomi Redmi är för priset.

Sinnessjukt lågt pris
10 000 mAh
Smart och lätt design

Om Xiaomi Redmi

Den här powerbanken är något utöver det vanliga. Den smarta designen, den höga kapaciteten och de dubbla utgångarna gör att Xiaomi Redmi mycket väl hade kunnat kosta betydligt mer än vad den gör. Om du vill ha en läcker design och bra kvalitet till ett lågt pris bör du välja den här modellen. 

Den har en snabbladdningsteknik som ser till att alla dina enheter laddas snabbt. Du får även sex månaders garanti på ditt köp, vilket är väldigt ovanligt för en powerbank i den här prisklassen. 

Välj den här modellen om du vill ha en bra powerbank utan att spendera en krona mer än nödvändigt.

Specifikationer
Kapacitet: 10 000 mAh

Input: 5 pin Micro-USB, 24 pin USB-C
Output: 2 st. 4 pin USB
USB-portar: 2


Xiaomi Mi Power Bank 2S

✅ Utsedd till “bästa budgetval” hos det brittiska magasinet Wired.co.uk

Xiaomi Mi Power Bank 2S Bäst för priset

 

Nu sänker vi priset och går vidare till “bäst för priset”-alternativet i den här testöversikten. Här hittar vi modellen Xiaomi Mi Power Bank 2S.

Xiaomi Mi Power Bank 2S är en liten, smart och kompakt powerbank som har ett väldigt lågt pris. Den döljer dock ändå en viss styrka bakom sin eleganta och lätta design.

Hos Wired.co.uk har Xiaomi Mi Power Bank 2S fått en liknande utmärkelse – bästa budgetval. I deras recension fokuserar de på att du här får en extremt billig powerbank med en smart design och en relativt hög kapacitet.

Testvinnande produkt
Löjligt lågt pris
Bra kvalitet och kapacitet

Om Xiaomi Mi Power Bank 2S

Xiaomi Mi Power Bank 2S är en av marknadens billigaste powerbanks. Den kan dock ändå ladda dina enheter ganska snabbt. Den är försedd med dubbla USB-portar och är enkel att ta med i fickan tack vare en bredd på 1,4 centimeter och en låg vikt på 230 gram.

Det kan mycket väl hända att du är lite skeptisk över att välja en överdrivet billig powerbank. Det är även sant att pris och kvalitet ofta hänger ihop. Någon gång emellanåt skapas dock en riktigt billig produkt som fortfarande håller en hög kvalitet. Det är just det som har hänt med Xiaomi Mi Power Bank 2S.

Den här powerbanken kostar ungefär en tredjedel av priset hos vår testvinnare (Anker Powercore 20100). Den väger dock mindre och är bara hälften så effektiv. Den har även en elegant design som kan konkurrera med alla andra powerbanks på marknaden.

Specifikationer
Kapacitet: 10 000 mAh
Vikt: 230 gram
Input: Dual USB
USB-portar: 2


VEHO Pebble P-1 

✅ Utsedd till “Best power bank with lots of ports” hos det brittiska magasinet Techradar.com

VEHO Pebble P-1 

Här får du en billig powerbank från VEHO som har två portar för input och två portar för output, vilket ger dig en stor flexibilitet när du vill ladda dina enheter.

Detta kan vara en av anledningarna till att Techradar.com placerade den här powerbanken i kategorin ”Best power banks with lots of ports”.

Många portar
Bra pris
Läcker och annorlunda design

Om VEHO Pebble P-1

Här får du en effektiv powerbank på 10400 mAh som kan ladda flera enheter samtidigt. Den har ett 2.1A laddningssystem som är speciellt utformat för att ladda upp mobiler, surfplattor, GPS och andra trådlösa enheter väldigt snabbt.

Powerbanken har en smart, ergonomisk och populär design som är kännetecknande för många av märkets produkter.

VEHO Pebble P-1 skiljer sig utan tvekan från många andra produkter på marknaden med sin smarta och eleganta design. Det är inte ofta vi hittar en powerbank med funktioner som denna som fortfarande har en smart design.

Välj den här modellen om du vill ha en bra kombination av funktionalitet och design till ett bra pris.

Specifikationer
Kapacitet: 10 400 mAh
Vikt: 260 gram
Input: 5 pin Micro-USB, 24 pin USB-C
Output: 2 st. 4 pin USB
USB-portar: 2


Anker Powercore 20100

✅ Testvinnare hos det brittiska magasinet Techradar.com
✅ Testvinnare hos det amerikanska magasinet Tomsguide.com

Anker Powercore 20100 Testvinnare

Anker Powercore har valts ut till testvinnare i den här testöversikten om powerbanks. Detta är dock inte bara något som vi har hittat på. Techradar har nämligen utnämnt Anker Powercore 20100 till den bästa powerbanken i sin kapacitetsklass.

Utöver detta har modellen även utsetts till testvinnare hos Tomsguide.com. Magasinet har utfört ett grundligt test av ett flertal populära powerbanks, och Anker Powercore 20100 utsågs i slutändan till vinnare. Modellen fick i synnerhet beröm för att den är kraftfull och för att den laddar enheterna snabbt.

Blixtsnabb laddning
Hög kapacitet
Hyllas av experter

Om Anker Powercore 20100

Här får du en riktigt läcker och effektiv powerbank som kan täcka behoven hos de allra flesta – oavsett hur mycket du streamar eller spelar på din smartphone när du är på språng. Den är perfekt för dig som har ett stort behov av ström och som inte vill tumma på kvaliteten. 

Av de experter som har recenserat modellen har den framförallt fått beröm för sin höga kapacitet på 20100 mAh.

Om vi jämför den här powerbanken med andra populära modeller på marknaden blir det tydligt att priset är i överkant.

Det här är dock en högkvalitativ och effektiv powerbank. Hos Techradar.com har den till exempel fått beröm för det stora batteriet och den snabba laddningen som gör att den skiljer sig från mängden.

Specifikationer
Kapacitet: 20 100 mAh

Vikt: 360 gram
Input: 24 pin USB-C
Output: 9 pin USB eller 24 pin USB-C
USB-portar: 2


Anker Powercore Speed

✅ Utsedd till “mest värde för pengarna” hos det brittiska magasinet Techadvisor.co.uk

Anker Powercore Speed

Är bara det bästa bra nog för dig? I så fall vill vi berätta om ännu en powerbank från Anker i den här testöversikten.

Här får du råstyrka som döljer sig bakom en stilren design. Techadvisor.co.uk har utnämnt den här powerbanken till den modell med 20000 mAh som ger dig mest värde för pengarna. I deras recension lägger de mest vikt vid att du får en hög kapacitet, en hög kvalitet och en produkt från ett framstående märke till ett rimligt pris.

 Hög kapacitet
 MultiProtect-teknik
 Rimligt pris

Om Anker Powercore Speed

Anker Powercore Speed är designad för att tillgodose allas behov av ström när man är ute på språng. Här får du en av marknadens mest effektiva powerbanks. Tack vare en relativt liten storlek kan du dessutom ha med powerbanken i fickan eller väskan – den väger bara 369 gram. 

Powerbanken når nya nivåer genom en smart MultiProtect-teknik som hjälper till att skydda din enhet mot elektriska skador. Tekniken bidrar även till att styra temperaturen så att din powerbank alltid hålls sval. MultiProtect finns bara i produkter från Anker, vilket är ännu en anledning till att välja den här modellen eller vår testvinnare.

Anker Powercore Speed är den dyraste powerbanken i den här testöversikten. Du bör dock inte låta dig avskräckas.

Den här modellen skiljer sig nämligen från många av de andra produkterna i artikeln. Anker Powercore Speed är framförallt annorlunda på två punkter: kapacitet och hastighet. Här får du en av marknadens kraftigaste och snabbaste powerbanks. Välj den här modellen om du vill ha det bästa av det bästa och aldrig vill vara utan ström. Här får du både den bästa och den säkraste powerbanken på marknaden.

Specifikationer
 Kapacitet: 20 000 mAh

 Vikt: 369 gram
 USB-portar: 2


Zagg Mophie XL 

✅ Utsedd till bästa powerbank med 10 000 mAh hos det brittiska magasinet Techradar.com

Zagg Mophie XL 

Zagg Mophie XL har utsetts till den bästa powerbanken med 10000 mAh hos Techradar.com. Därför förtjänar den givetvis en plats i vår översikt. 

Techradar är experter på allt som har med teknik och gadgets att göra.  Men vad är det egentligen de tycker om hos just den här powerbanken? Den får beröm för att den framförallt är bra för iPhones och andra Apple-produkter. Om du har en iPhone eller en iPad och vill ha en powerbank till dessa kan den här modellen vara perfekt för dig.

Riktigt bra för Apple-produkter
Smart design
Trådlös laddning

Om Zagg Mophie XL

Här får du en smart, effektiv och modern powerbank till ett rimligt pris. Zagg Mophie XL använder Qi-teknik för trådlös laddning. Så länge din enhet också är optimerad för att använda Qi-teknik för trådlös laddning är det därför möjligt att ladda din enhet med en enda knapptryckning. 

Den här powerbanken skiljer sig från många av de andra modellerna i den här testöversikten och från marknaden i stort. Detta beror framförallt på att powerbanken använder den moderna Qi-tekniken för trådlös laddning. Om man jämför funktionerna, kapaciteten och priset är detta ett riktigt bra köp och en produkt som utan problem kan konkurrera med resten av modellerna i vår översikt.

Välj den här om du vill ha en lätt och effektiv powerbank med möjlighet till trådlös laddning.

Specifikationer
Kapacitet: 10 000 mAh

Vikt: 235 gram
Input: USB
Output: 4 pin USB
USB-portar: 1


SERO Stone 10400 

✅ Testvinnare hos den danska tidningen Politikken
✅ Testvinnare hos den danska tidningen Ekstra Bladet
✅ 5 av 6 stjärnor hos den danska tidningen Jyllands-Posten

SERO Stone 10400 

Här får du en smart powerbank med en elegant, stenformad design som döljer en hel del kapacitet. 

Den här powerbanken har testats och hyllats av de två danska tidningarna Ekstra Bladet och Politiken, och modellen utsågs även till testvinnare hos båda dessa.

Den har även testats och recenserats av Jyllands-Posten, som gav den ett betyg på 5 av 6 stjärnor. Med vad framhäver experterna hos den här powerbanken?

Jyllands-Posten har gett modellen en positiv recension eftersom att den tar vara på en stor del av sin laddkapacitet. Den väger bara 244 gram men kan ändå ladda din enhet upp till fyra gånger innan powerbanken måste laddas själv.

Smart design
Upp till fyra laddningar
Lättviktsmodell

Om SERO Stone 10400

Om du bryr dig lika mycket om design som om kapacitet och effekt kan det här vara rätt powerbank för dig. Med SERO Stone 10400 får du en kraftfull powerbank med ett lätt och elegant uttryck. 

Den är uppbyggd med ett högkvalitativt Samsung-batteri och är skyddad mot kortslutning. Den kan ladda alla typer av enheter som ansluts via USB.

Powerbanken har även en extremt lång standby-tid, så den kommer inte att få slut ström om du inte använder den på några dagar eller en vecka.

Välj den här modellen om du vill ha en riktigt bra powerbank för priset, som inte tummar på varken kvalitet eller design.

Specifikationer
Kapacitet: 10 400 mAh

Vikt: 244 gram
Output: 2 x USB


DELTACO Powerbank 10000 mAh

✅ 7,5 av 10 stjärnor hos det norska magasinet Tek.no

DELTACO Powerbank 10000 mAh

Den här smarta och tunna powerbanken från DELTACO har rekommenderats av Tek.no. I deras stora test av powerbanks fick den här modellen ett betyg på 7,5 av 10 stjärnor och utmärkelsen “bra”. Kombinationen av de läckra recensionerna och det låga priset har fått oss att inkludera den här modellen i vår testöversikt om powerbanks.

Mycket värde för pengarna
Läcker design
Hyllad av experter

Om DELTACO Powerbank 10000 mAh

Här får du en riktigt bra powerbank för priset. Den är ganska effektiv och har faktiskt ett par smarta funktioner som man vanligtvis inte hittar i den här priskategorin. Den har till exempel en smart strömindikator som visar hur mycket batteri som finns kvar i powerbanken. 

Tek.no menar att den här powerbanken är bra och att den skiljer sig från liknande produkter på tre olika punkter: den smarta designen, det låga priset och den snabba laddningen.

Utöver detta är det här en av de lättaste modellerna i den här översikten. Den väger bara 237 gram och kan därför tas med överallt. 

Specifikationer
Kapacitet: 10 000 mAh

Vikt: 237 gram
Input: Micro-USB
Output: USB-C och USB-A
USB-portar: 2

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta