Powerbank test: Den ultimata översikten över marknadens bästa powerbanks

Senest opdateret den 0

I den här testartikeln om powerbanks går vi igenom powerbanks som har fått fina betyg från olika expertkällor.

Är du på jakt efter en powerbank som blivit bäst i test? I så fall hittar du svaret här. Det kan kännas omöjligt att hitta en bra powerbank, särskilt när man överrumplas av det breda utbudet och de många tekniska specifikationerna.

Vi har därför gjort det enkelt för dig! Här nedanför kan du läsa om elva powerbanks som har klarat sig bäst i tester. Vi har valt ut produkter från många olika märken och flera olika priskategorier, så det finns något för alla.

Fortsätt läsa för att få den ultimata översikten i vår testgenomgång om powerbanks.

Denna testartikel om powerbanks innehåller:

🔸 Genomgång av marknadens bästa powerbanks
🔸 Köpguide: Välj rätt powerbank för dig
🔸 Vad anses vara en hög kapacitet hos en powerbank?
🔸 Får man ta med en powerbank på resor?
🔸 Genomgång av testkällor

Powerbank test – Här är marknadens bästa modeller

I avsnittet här nedanför hittar du en genomgång av de powerbanks som har fått bäst betyg i olika framstående experttester. Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vilka expertkällor som har bedömt produkterna samt vad de har fått för betyg.


Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank

Testvinnare hos den danska tidningen Politiken
Bäst för priset

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank

Butik Pris Totalpris Läs mer

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank är ett bra alternativ för konsumenter som vill ha en kraftfull och portabel laddare samtidigt som de är ute efter en elegant produkt. Modellen är även en expertfavorit hos den danska tidningen Politiken, som har genomfört ett allmänt test av powerbanks. Experterna därifrån menar att produkten har en synnerligen bra prestanda och har därför utsett den till testvinnare.

💠 Expertfavorit
💠 Snygg design
💠 Tillräckligt med ström för att ladda en smartphone 3-4 gånger

Om Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank har väldigt många fördelar, och designen är kanske den mest uppenbara. Enheten är utformad som en liten sten – därav namnet – och finns i flera fina färger. Den har en rundad utformning med mjuka former och liknar mest av allt en liten högtalare.

Powerbanken är 3,8 x 8,1 centimeter stor och tar därmed inte särskilt mycket plats i väskan. Den är därför perfekt för både korta och långa resor. Kom dock ihåg att förvara powerbanken i handbagaget om du ska ut och flyga. Tack vare en låg vikt på 240 gram kommer den dessutom inte att tynga ner handbagaget.

Modellen har en kapacitet på 10400 mAh, vilket är ganska mycket, och den kan därför ladda upp din telefon flera gånger. En annan fördel med den här powerbanken är att den har en snabbladdningsfunktion. Detta är särskilt användbart när man står helt utan ström i mobilen.

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank har totalt tre USB-portar: två USB-A och en USB-C.

Spänningen ligger på 12,0 volt.

Som en bonus har den här modellen ett någorlunda lågt pris, och med tanke på kvaliteten får du riktigt mycket för pengarna.

Greylime Power Stone II 10400 mAh Powerbank kan ladda din smartphone tre eller fyra gånger. Därefter måste powerbanken laddas upp innan den kan användas igen.

Specifikationer
🌀 Kapacitet: 10 400 mAh
🌀 Vikt: 240 gram
🌀 USB-portar: 3, både USB-A och USB-C


Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank

✅ Bäst i budgetklassen

Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank

Butik Pris Totalpris Läs mer

Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank är ett bra alternativ om du är ute efter en portabel laddare till din smartphone och vill ha en både välfungerande och budgetvänlig produkt.

💠 Budgetvänlig
💠 Dubbla USB-portar
💠 Bra kapacitet – räcker till ungefär tre laddningar

Om Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank

Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank har flera fördelar som borde tilltala den moderna konsumenten, till exempel en väldigt originell och fulländad design. Powerbanken är nämligen utformad som en uggla med markerade ögon och öron.

Enheten finns i flera färger, och det är därför enkelt att hitta en nyans som passar just dig.

Modellen har en kapacitet på 7800 mAh, vilket är bra men inte imponerande högt. I gengäld har den även ett mer överkomligt pris. 

Här finns två USB-portar, och båda dessa är USB-A. 

Den här produkten är lätt att ta med sig på semestern eftersom att den utan problem får plats i fickan. Den har nämligen en liten storlek på bara 3 x 7,8 centimeter. Vikten på 175 gram ligger också i den låga änden. Detta innebär att powerbanken inte kommer att tynga ner handbagaget om du reser med flyg. Av säkerhetsskäl måste du ha powerbanks i handbagaget och inte i den incheckade väskan på flyget.

Spänningen ligger på 5,0 volt.

När enheten behöver ny kraft tar laddningen ungefär nio timmar.

Med Greylime Power Owl II 7800 mAh Powerbank kan du ladda din smartphone ungefär tre gånger. Därefter måste powerbanken laddas upp innan den kan användas igen.

Specifikationer
🌀 Kapacitet: 7 800 mAh
🌀 Vikt: 175 gram

🌀 USB-portar: 2, båda USB-A


Anker Powercore 20100 – Testvinnare

✅ Testvinnare hos det brittiska magasinet Techradar.com
✅ Testvinnare hos det amerikanska magasinet Tomsguide.com

Anker Powercore 20100 Testvinnare

Anker Powercore har valts ut till testvinnare i den här testöversikten om powerbanks. Detta är dock inte bara något som vi har hittat på. Techradar har nämligen utnämnt Anker Powercore 20100 till den bästa powerbanken i sin kapacitetsklass.

Utöver detta har modellen även utsetts till testvinnare hos Tomsguide.com. Magasinet har utfört ett grundligt test av ett flertal populära powerbanks, och Anker Powercore 20100 utsågs i slutändan till vinnare. Modellen fick i synnerhet beröm för att den är kraftfull och för att den laddar enheterna snabbt.

💠 Blixtsnabb laddning
💠 Hög kapacitet
💠 Hyllas av experter

Om Anker Powercore 20100

Här får du en riktigt läcker och effektiv powerbank som kan täcka behoven hos de allra flesta – oavsett hur mycket du streamar eller spelar på din smartphone när du är på språng. Den är perfekt för dig som har ett stort behov av ström och som inte vill tumma på kvaliteten. 

Av de experter som har recenserat modellen har den framförallt fått beröm för sin höga kapacitet på 20100 mAh.

Om vi jämför den här powerbanken med andra populära modeller på marknaden blir det tydligt att priset är i överkant.

Det här är dock en högkvalitativ och effektiv powerbank. Hos Techradar.com har den till exempel fått beröm för det stora batteriet och den snabba laddningen som gör att den skiljer sig från mängden.

Specifikationer
🌀 Kapacitet: 20 100 mAh

🌀 Vikt: 360 gram
🌀 Input: 24 pin USB-C
🌀 Output: 9 pin USB eller 24 pin USB-C
🌀 USB-portar: 2


Xiaomi Mi Power Bank 2S – Bäst för priset

✅ Utsedd till “bästa budgetval” hos det brittiska magasinet Wired.co.uk

Xiaomi Mi Power Bank 2S Bäst för priset

Nu sänker vi priset och går vidare till ”bäst för priset”-alternativet i den här testöversikten. Här hittar vi modellen Xiaomi Mi Power Bank 2S.

Xiaomi Mi Power Bank 2S är en liten, smart och kompakt powerbank som har ett väldigt lågt pris. Den döljer dock ändå en viss styrka bakom sin eleganta och lätta design.

Hos Wired.co.uk har Xiaomi Mi Power Bank 2S fått en liknande utmärkelse – bästa budgetval. I deras recension fokuserar de på att du här får en extremt billig powerbank med en smart design och en relativt hög kapacitet.

💠 Testvinnande produkt
💠 Löjligt lågt pris
💠 Bra kvalitet och kapacitet

Om Xiaomi Mi Power Bank 2S

Xiaomi Mi Power Bank 2S är en av marknadens billigaste powerbanks. Den kan dock ändå ladda dina enheter ganska snabbt. Den är försedd med dubbla USB-portar och är enkel att ta med i fickan tack vare en bredd på 1,4 centimeter och en låg vikt på 230 gram.

Det kan mycket väl hända att du är lite skeptisk över att välja en överdrivet billig powerbank. Det är även sant att pris och kvalitet ofta hänger ihop. Någon gång emellanåt skapas dock en riktigt billig produkt som fortfarande håller en hög kvalitet. Det är just det som har hänt med Xiaomi Mi Power Bank 2S.

Den här powerbanken kostar ungefär en tredjedel av priset hos vår testvinnare (Anker Powercore 20100). Den väger dock mindre och är bara hälften så effektiv. Den har även en elegant design som kan konkurrera med alla andra powerbanks på marknaden.

Specifikationer
🌀 Kapacitet: 10 000 mAh

🌀 Vikt: 230 gram
🌀 Input: Dual USB
🌀 USB-portar: 2


Anker Powercore Speed

✅ Utsedd till “mest värde för pengarna” hos det brittiska magasinet Techadvisor.co.uk

Anker Powercore Speed

Är bara det bästa bra nog för dig? I så fall vill vi berätta om ännu en powerbank från Anker i den här testöversikten.

Här får du råstyrka som döljer sig bakom en stilren design. Techadvisor.co.uk har utnämnt den här powerbanken till den modell med 20000 mAh som ger dig mest värde för pengarna. I deras recension lägger de mest vikt vid att du får en hög kapacitet, en hög kvalitet och en produkt från ett framstående märke till ett rimligt pris.

💠 Hög kapacitet
💠 MultiProtect-teknik
💠 Rimligt pris

Om Anker Powercore Speed

Anker Powercore Speed är designad för att tillgodose allas behov av ström när man är ute på språng. Här får du en av marknadens mest effektiva powerbanks. Tack vare en relativt liten storlek kan du dessutom ha med powerbanken i fickan eller väskan – den väger bara 369 gram. 

Powerbanken når nya nivåer genom en smart MultiProtect-teknik som hjälper till att skydda din enhet mot elektriska skador. Tekniken bidrar även till att styra temperaturen så att din powerbank alltid hålls sval. MultiProtect finns bara i produkter från Anker, vilket är ännu en anledning till att välja den här modellen eller vår testvinnare.

Anker Powercore Speed är den dyraste powerbanken i den här testöversikten. Du bör dock inte låta dig avskräckas.

Den här modellen skiljer sig nämligen från många av de andra produkterna i artikeln. Anker Powercore Speed är framförallt annorlunda på två punkter: kapacitet och hastighet. Här får du en av marknadens kraftigaste och snabbaste powerbanks. Välj den här modellen om du vill ha det bästa av det bästa och aldrig vill vara utan ström. Här får du både den bästa och den säkraste powerbanken på marknaden.

Specifikationer
🌀 Kapacitet: 20 000 mAh

🌀 Vikt: 369 gram
🌀 USB-portar: 2


Zagg Mophie XL 

✅ Utsedd till bästa powerbank med 10 000 mAh hos det brittiska magasinet Techradar.com

Zagg Mophie XL 

Butik Pris Totalpris Läs mer

Zagg Mophie XL har utsetts till den bästa powerbanken med 10000 mAh hos Techradar.com. Därför förtjänar den givetvis en plats i vår översikt. 

Techradar är experter på allt som har med teknik och gadgets att göra.  Men vad är det egentligen de tycker om hos just den här powerbanken? Den får beröm för att den framförallt är bra för iPhones och andra Apple-produkter. Om du har en iPhone eller en iPad och vill ha en powerbank till dessa kan den här modellen vara perfekt för dig.

💠 Riktigt bra för Apple-produkter
💠 Smart design
💠 Trådlös laddning

Om Zagg Mophie XL

Här får du en smart, effektiv och modern powerbank till ett rimligt pris. Zagg Mophie XL använder Qi-teknik för trådlös laddning. Så länge din enhet också är optimerad för att använda Qi-teknik för trådlös laddning är det därför möjligt att ladda din enhet med en enda knapptryckning. 

Den här powerbanken skiljer sig från många av de andra modellerna i den här testöversikten och från marknaden i stort. Detta beror framförallt på att powerbanken använder den moderna Qi-tekniken för trådlös laddning. Om man jämför funktionerna, kapaciteten och priset är detta ett riktigt bra köp och en produkt som utan problem kan konkurrera med resten av modellerna i vår översikt.

Välj den här om du vill ha en lätt och effektiv powerbank med möjlighet till trådlös laddning.

Specifikationer
🌀
Kapacitet: 10 000 mAh

🌀 Vikt: 235 gram
🌀 Input: USB
🌀 Output: 4 pin USB
🌀 USB-portar: 1


Xiaomi Redmi 

✅ Utsedd till “best slim powerbank” hos det brittiska magasinet Techradar.com

Xiaomi Redmi 

i samarbete med PriceRunner

Nu har vi kommit fram till ännu en produkt från Xiaomi i vår testöversikt om powerbanks, och den här modellen är faktiskt ännu billigare än vårt ”bäst för priset”-val. Om du är ute efter en osannolikt billig powerbank bör du därför läsa vidare här. 

Techradar har placerat Xiaomi Redmi i kategorin “Best Slim Powerbanks”. Med ett så lågt pris säger detta definitivt något om hur bra Xiaomi Redmi är för priset.

💠 Sinnessjukt lågt pris
💠 10 000 mAh
💠 Smart och lätt design

Om Xiaomi Redmi

Den här powerbanken är något utöver det vanliga. Den smarta designen, den höga kapaciteten och de dubbla utgångarna gör att Xiaomi Redmi mycket väl hade kunnat kosta betydligt mer än vad den gör. Om du vill ha en läcker design och bra kvalitet till ett lågt pris bör du välja den här modellen. 

Den har en snabbladdningsteknik som ser till att alla dina enheter laddas snabbt. Du får även sex månaders garanti på ditt köp, vilket är väldigt ovanligt för en powerbank i den här prisklassen. 

Välj den här modellen om du vill ha en bra powerbank utan att spendera en krona mer än nödvändigt.

Specifikationer
🌀
Kapacitet: 10 000 mAh

🌀 Input: 5 pin Micro-USB, 24 pin USB-C
🌀 Output: 2 st. 4 pin USB
🌀 USB-portar: 2


VEHO Pebble P-1 

✅ Utsedd till “Best power bank with lots of ports” hos det brittiska magasinet Techradar.com

VEHO Pebble P-1 

Butik Pris Totalpris Läs mer
399,00 399,00 Läs mer

Här får du en billig powerbank från VEHO som har två portar för input och två portar för output, vilket ger dig en stor flexibilitet när du vill ladda dina enheter.

Detta kan vara en av anledningarna till att Techradar.com placerade den här powerbanken i kategorin ”Best power banks with lots of ports”. 

💠 Många portar
💠 Bra pris
💠 Läcker och annorlunda design

Om VEHO Pebble P-1

Här får du en effektiv powerbank på 10400 mAh som kan ladda flera enheter samtidigt. Den har ett 2.1A laddningssystem som är speciellt utformat för att ladda upp mobiler, surfplattor, GPS och andra trådlösa enheter väldigt snabbt.

Powerbanken har en smart, ergonomisk och populär design som är kännetecknande för många av märkets produkter.

VEHO Pebble P-1 skiljer sig utan tvekan från många andra produkter på marknaden med sin smarta och eleganta design. Det är inte ofta vi hittar en powerbank med funktioner som denna som fortfarande har en smart design. 

Välj den här modellen om du vill ha en bra kombination av funktionalitet och design till ett bra pris.

Specifikationer
🌀
Kapacitet: 10 400 mAh

🌀 Vikt: 260 gram
🌀 Input: 5 pin Micro-USB, 24 pin USB-C
🌀 Output: 2 st. 4 pin USB
🌀 USB-portar: 2


SERO Stone 10400 

✅ Testvinnare hos den danska tidningen Politikken
✅ Testvinnare hos den danska tidningen Ekstra Bladet
✅ 5 av 6 stjärnor hos den danska tidningen Jyllands-Posten

SERO Stone 10400 

Butik Pris Totalpris Läs mer

Här får du en smart powerbank med en elegant, stenformad design som döljer en hel del kapacitet. 

Den här powerbanken har testats och hyllats av de två danska tidningarna Ekstra Bladet och Politiken, och modellen utsågs även till testvinnare hos båda dessa.

Den har även testats och recenserats av Jyllands-Posten, som gav den ett betyg på 5 av 6 stjärnor. Med vad framhäver experterna hos den här powerbanken?

Jyllands-Posten har gett modellen en positiv recension eftersom att den tar vara på en stor del av sin laddkapacitet. Den väger bara 244 gram men kan ändå ladda din enhet upp till fyra gånger innan powerbanken måste laddas själv.

💠 Smart design
💠 Upp till fyra laddningar
💠 Lättviktsmodell

Om SERO Stone 10400

Om du bryr dig lika mycket om design som om kapacitet och effekt kan det här vara rätt powerbank för dig. Med SERO Stone 10400 får du en kraftfull powerbank med ett lätt och elegant uttryck. 

Den är uppbyggd med ett högkvalitativt Samsung-batteri och är skyddad mot kortslutning. Den kan ladda alla typer av enheter som ansluts via USB.

Powerbanken har även en extremt lång standby-tid, så den kommer inte att få slut ström om du inte använder den på några dagar eller en vecka.

Välj den här modellen om du vill ha en riktigt bra powerbank för priset, som inte tummar på varken kvalitet eller design.

Specifikationer
🌀
Kapacitet: 10 400 mAh

🌀 Vikt: 244 gram
🌀 Output: 2 x USB


DELTACO Powerbank 10000 mAh

✅ 7,5 av 10 stjärnor hos det norska magasinet Tek.no

DELTACO Powerbank 10000 mAh

Butik Pris Totalpris Läs mer

Den här smarta och tunna powerbanken från DELTACO har rekommenderats av Tek.no. I deras stora test av powerbanks fick den här modellen ett betyg på 7,5 av 10 stjärnor och utmärkelsen ”bra”. Kombinationen av de läckra recensionerna och det låga priset har fått oss att inkludera den här modellen i vår testöversikt om powerbanks.

💠 Mycket värde för pengarna
💠 Läcker design
💠 Hyllad av experter

Om DELTACO Powerbank 10000 mAh

Här får du en riktigt bra powerbank för priset. Den är ganska effektiv och har faktiskt ett par smarta funktioner som man vanligtvis inte hittar i den här priskategorin. Den har till exempel en smart strömindikator som visar hur mycket batteri som finns kvar i powerbanken. 

Tek.no menar att den här powerbanken är bra och att den skiljer sig från liknande produkter på tre olika punkter: den smarta designen, det låga priset och den snabba laddningen.

Utöver detta är det här en av de lättaste modellerna i den här översikten. Den väger bara 237 gram och kan därför tas med överallt. 

Specifikationer
🌀
Kapacitet: 10 000 mAh

🌀 Vikt: 237 gram
🌀 Input: Micro-USB
🌀 Output: USB-C och USB-A
🌀 USB-portar: 2


Anker Powercore Select 10000 mAh

✅ Vinnare av en fin andraplacering hos den amerikanska tidningen Tomsguide.com

Anker Powercore Select 10000 mAh

i samarbete med PriceRunner

Nu har vi kommit fram till ännu en powerbank från Anker. Precis som de andra modellerna tillhör den här också Powercore-serien. Till skillnad från de andra produkterna är den här däremot en hel del billigare. Detta innebär dock inte att den är mindre hyllad av experter.

Modellen har hamnat på en fin andraplats i ett test hos Tomsguide.com. Där fick modellen beröm för den smarta och lätta designen samt det låga priset.

💠 Läcker design
💠 Bra pris
💠 Extremt låg vikt (180 gram)

Om Anker Powercore Select 10000 mAh

Om du tycker om produkterna från Anker Powercore men vill spara lite pengar är det här den perfekta powerbanken för dig. Den har allt som en powerbank i den här prisklassen bör ha. 

Trots att den är ungefär hälften så kraftfull som de andra modellerna från samma märke kan powerbanken fortfarande ladda dina enheter ganska snabbt. Den är perfekt för dig som vill ha en hållbar och stabil powerbank för ett bra pris. 

Detta är den absolut lättaste powerbanken i vår översikt. Den väger nämligen bara 180 gram. Den tar dessutom nästan inte någon plats alls, så du kan utan problem ta med den i byxfickan när du går hemifrån. 

Specifikationer
🌀
Kapacitet: 10 000 mAh

🌀 Vikt: 180 g
🌀 Input: Micro-USB
🌀 Output: USB
🌀 USB-portar: 2


Så här har vi valt ut produkterna i översikten

Vi försöker alltid att ha gott om underlag när vi lyfter fram en produkt och rekommenderar den till våra läsare. När vi valde ut produkterna till den här testöversikten om powerbanks utgick vi därför från vilka produkter som har testats och fått positiva recensioner hos framstående magasin och nyhetssajter. 

Vi har lagt flera timmar på att hitta de bästa produkterna för att vi sedan ska kunna hjälpa dig att hitta den powerbank som är rätt för dig. 

När vi valde ut produkterna utgick vi även från att det ska finnas något för alla, oavsett smak och budget. Du hittar därför ett varierat utbud av powerbanks i vår översikt av marknaden.

Om du fortfarande är osäker på vilken powerbank som passar bäst till dig kommer vi med några användbara tips här nedanför. När du har läst dessa kan du gå tillbaka till översikten och se om du kommer fram till vilken modell som är bäst. 


Vad ska jag tänka på när jag köper en powerbank?

Om du just nu sitter och letar efter den perfekta powerbanken men har svårt att hitta rätt finns det tre saker du bör ta hänsyn till. Dessa är: 

🔹 Budget
🔹 Kapacitet
🔹 Design

Först och främst bör du fråga dig själv hur mycket du vill betala för en powerbank. 

När du har kommit fram till det har du redan ett betydligt smalare utbud att välja från. Låt oss säga att du är villig att betala 400 kronor för en powerbank. I så fall kan du gå tillbaka till vår översikt och titta närmare på alla produkter som kostar under 400 kronor. Sedan kan du helt enkelt välja den som tilltalar dig mest. 

Om du inte lyckas komma fram till något beslut efter att ha fastställt en budget kan du även kika på kapacitet och design.

Om du vet att du kommer att använda din powerbank ofta och länge kan det mycket väl vara värt att köpa en modell med hög kapacitet (ofta omkring 20 000 mAh). 

Om du bara vill använda powerbanken någon gång emellanåt och bryr dig mycket om design bör du istället fokusera mer på bilderna du hittar i vår översikt.

Du kan till exempel gå tillbaka till översikten och bara fokusera på de modeller som har en kapacitet på 20 000 mAh eller mer.


Vad anses vara en hög kapacitet hos en powerbank?

Alla powerbanks i den här översikten har en kapacitet mellan 7000 och 20400 mAh. Men vad betyder det egentligen? Vad är högt och vad är lågt? 

Generellt sett har en powerbank med 20000 mAh en väldigt hög kapacitet. En kapacitet på 10000 mAh är dock också rätt bra, och detta är tillräckligt för de allra flesta.

Milliamperetimmar – mAh – beskriver kapaciteten eller drifttiden hos ett batteri. 

Batteriets energi anges ofta i mAh. Denna siffra gör det därför möjligt för dig att jämföra olika batterier, och detsamma gäller även powerbanks, som består av ett litiumbatteri. 

Om du vill gå djupare i denna specifikation måste du dock vara medveten om fler saker. För det första bör du veta att vissa återförsäljare anger minimivärden medan andra anger maxvärden. I vår testöversikt har vi angett det maximala värdet för alla produkter.

Kort sagt: ju högre milliampere (mAh) batteriet har, desto längre tid kan man använda enheten innan batteriet måste laddas.

I den danska tidningen Jyllands-Posten kan vi dessutom läsa oss till en annan spännande sak som du bör vara uppmärksam på när du jämför mAh-värden hos olika batterier eller powerbanks. 

Tidningen berättar nämligen att den här informationen inte alltid är så användbar. Anledningen till detta är att olika powerbanks inte nödvändigtvis använder sin kapacitet lika effektivt. Detta innebär att en powerbank med 20000 mAh kan vara begränsad till 60% av sin kapacitet, och med den produkten får du alltså bara 12000 mAh och en betydligt långsammare laddning. 


Får jag ta med en powerbank på resan?

En viktig sak att tänka på när du har köpt en ny powerbank är att du inte får packa ner den i en väska som du checkar in på flygplatsen. 

Det är väldigt praktiskt att ha med sig en powerbank på resan så att man aldrig får slut ström i ett främmande land. Det är därför många som väljer att köpa en powerbank innan de åker på semester. 

Du bör dock vara medveten om att du måste förvara din powerbank i ditt handbagage eller i fickan när du sitter på planet. Anledningen till detta är att litiumbatterier kan självantända, och i det läget måste du snabbt kunna släcka branden.

Lyckligtvis är produkterna i vår testöversikt försedda med en speciell teknik som gör att de alltid håller sig svala och säkra.


FAQ – Vanliga frågor

🤩Vilka powerbanks är bäst i test?

Anker Powercore 20100 och SERO Stone 10400

🤔Hur har de olika powerbank-modellerna testats?

De olika modellerna har bedömts baserat på deras specifikationer, användarvänlighet, säkerhet och byggkvalitet.

🧐Hur många gånger kan jag ladda min telefon med en powerbank på 10 000 mAh?

Med en powerbank på 10 000 mAh kan du ladda din telefon ungefär 3,5 gånger.

Genomgång av testkällor

Nu har du nått slutet av vår testöversikt om powerbanks. Har du hittat vad du behöver? Annars kan du läsa vidare här nedanför för att få några goda råd och tips på hur du hittar din perfekta powerbank. 

Vi tror att du utan problem kan hitta din nästa powerbank bland de elva produkter som vi har lyft fram i den här artikeln. Vi har nämligen inte valt ut produkterna på måfå. Vi har baserat våra produktbeskrivningar på objektiva tester från  väldigt trovärdiga källor. 

Här nedanför hittar du en genomgång av de källor vi har använt för att skapa den här ultimata översikten över marknadens bästa powerbanks. 

Techadvisor.co.uk 🇬🇧

Techadvisor.co.uk är ett engelskt testmagasin som både testar och recenserar många typer av elektronikprodukter. De är experter på området och en sann auktoritet.

Techradar.com 🇬🇧

Techradar.com är ett engelskt testmagasin som är experter på allt som har med teknik att göra. De kan vi utan tvekan lita på. 

Wired.co.uk 🇬🇧

Wired.co.uk är ett engelskt magasin som skriver om allt från teknik till politik. Deras redaktion består av ett brett urval av experter och journalister. 

Jyllandsposten.dk 🇩🇰

Den danska tidningen Jyllandsposten.dk har skrivit en riktigt bra artikel där de jämförde olika powerbanks. Där skrev de även om goda råd och tips på hur man väljer den bästa modellen.

Tek.no 🇳🇴

Tek.no är ett norskt testmagasin som både testar och recenserar många typer av elektronikprodukter. De är experter på området och en sann auktoritet.

Tomsguide.com 🇺🇸

Tom’s guide skriver om allt som har med teknik att göra. Där kan man hitta uppriktiga recensioner av allt från tv-apparater till smartphones.

Politiken.dk 🇩🇰

Den danska tidningen Politiken är kanske inte mest berömda för sina tester. De utför dock riktigt bra undersökningar. Hos dem har vi hittat en bra jämförelse av olika powerbanks på marknaden.

Ekstrabladet.dk 🇩🇰

Ekstra bladet är en annan dansk tidning som, precis som Politiken, har fått tag i ett antal fina powerbanks. De har sedan skrivit utförliga recensioner om sina upplevelser.

Andra relevanta tester och artiklar

Om du inte hittade vad du var ute efter här kanske du vill läsa någon av våra andra testartiklar. Här på Konsumentmagasinet har vi nämligen flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

Om du reser mycket, har många semesterbilder eller arbetar online kan det vara en bra idé att investera i en extern hårddisk.

I vår generella artikel extern hårddisk test hittar du ett antal expertfavoriter och en omfattande prisjämförelse. Det blir därför enkelt att hitta din nya externa hårddisk till bästa möjliga pris.

Du kan även läsa någon av våra mer specifika testartiklar. Bland dessa hittar du extern hårddisk 1TB test, extern hårddisk 2TB test och SSD hårddisk test. Alla testartiklar innehåller en översikt över experternas favoriter.

Vi hoppas att du hittar det du letar efter.

Denne side er anmeldt af: Martin Thorsen Rating 5/5