Guide för surfplattor 2023 – Våra toppval för marknadens bästa surfplattor

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: januari 11, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Guide för surfplattor 2023 – Våra toppval för marknadens bästa surfplattor

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Apple iPad Air har blivit utvald som bäst i test.

Visste du att surfplattor har gått om PC-datorer i total försäljning på mindre än ett decennium? Anledningen är deras mångsidighet, och de senaste åren har vi sett en kraftig ökning av “work away”-kultur, vilket har gjort surfplattor ännu mer framträdande.

 

För att hjälpa dig att hoppa på tåget och att navigera en fullspäckad marknad, har vi gått igenom en mängd surfplattor och handplockat de bästa, som alla utmärker sig i kategorier som lagring, batteritid, bärbarhet, anslutningsmöjligheter och mer. Med hjälp av den här artikeln hoppas vi att du ska kunna fatta rätt köpbeslut för dig.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 7 bästa surfplattor i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

5 saker att tänka på innan du köper surfplatta

 • Lagringsutrymme

  Lagringsutrymmet är avgörande eftersom det avgör hur mycket data som appar och annan media som enheten kan lagra. Surfplattor kommer med olika lagringsalternativ inom spannet 16 GB till 512 GB. Surfplattor med större lagringskapacitet är dyrare, men kan vara värt kostnaden om du planerar att lagra många appar, foton eller videor. Tänk också på att vissa modeller har möjlighet att läsa SD-kort, så håll utkik efter det om du inte vill betala för en modell med hög lagringskapacitet, men ändå vill ha en anständig lagringskapacitet. Allt från 16 till 32 GB är tillräckligt för dig som bara behöver några få appar för att streama videor och musik eller läsa e-böcker. Upp till 128 GB lagringsutrymme är en vanlig och bra mängd, och de flesta modeller ligger runt den kapaciteten. Allt därutöver är bra för dig som vill lagra många appar och multimediafiler. Det är särskilt användbart om du planerar att dela surfplattan med familj och vänner, så att det finns gott om lagringsutrymme för alla.

 • Batteritid och bärbarhet

  Ett viktigt försäljningsargument för surfplattor är deras bärbarhet. Beroende på surfplattans storlek och batteritid kan den passa för arbete, resor eller fritid. Surfplattor med större skärm kan ge en bättre tittarupplevelse, men kan också vara klumpigare och tyngre. Batteritiden varierar mycket mellan olika surfplattor, men ett bra intervall att sträva efter är mellan 8 och 12 timmar per laddning. Kolla igenom specifikationerna för information om storlek, vikt och batteritid för att se vilken modell som bäst passar dina behov. Vissa använder mest sin surfplatta hemma, i vilket fall vikt och storlek kanske inte spelar lika stor roll, men det är alltid bra att ha så mycket drifttid som möjligt.

 • Portar och anslutningsmöjligheter

  Kontrollera att surfplattan har alla nödvändiga portar och anslutningsmöjligheter. De flesta surfplattor har en USB-port (vanligtvis mikro eller USB-C), ett 3,5 mm hörlursuttag och en laddningsport. Vissa avancerade modeller kan också ha en HDMI-port. När det gäller trådlös anslutning har de flesta surfplattor Wi-Fi och Bluetooth, men vissa har också mobilanslutning, vilket gör att du kan komma åt internet var helst du är. Dessa modeller erbjuder antingen 4G LTE- eller 5G-anslutningar, men det innebär också extra avgifter på din telefonräkning.

 • Pris

  Priset på surfplattor kan variera från mindre än 1 000 SEK för instegsmodeller till över 10 000 SEK för avancerade modeller. En enkel surfplatta är tillräckligt bra för att surfa på nätet, läsa e-böcker och streama video, och kostar vanligtvis mellan 1 000 SEK – 2 700 SEK. Surfplattor i mellanklassen som kostar mellan 2 700 SEK – 6 300 SEK, erbjuder bättre prestanda, fler funktioner och är lämpliga för mer krävande uppgifter som spel och multitasking. Avancerade surfplattor, med ett pris på över 6 300 SEK, erbjuder bättre prestanda och funktioner och är ofta jämförbara med bärbara datorer vad gäller kapacitet.

 • Användar- och expertrecensioner

  När du köper en surfplatta är det viktigt att ta hänsyn till användar- och expertrecensioner. Experter utvärderar surfplattor utifrån kriterier som prestanda, design, skärmkvalitet och funktioner, medan användare ofta ger värdefulla insikter om hur enheten används i verkligheten. En modell som får beröm från både experter och användare är sannolikt ett bra val.

arrow-more

Apple iPad Air - Toppvalet för studenter och kreativa individer med behov för supersnabb prestanda

Bäst i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Bästa surfplatta överlag från techadvisor.com
 • check Femstjärnigt betyg från tomsguide.com
 • check Editor's Choice-pris från pcmag.com
 • check 4.8 användarbetyg på Amazon.com med 9500+ recensioner

Dagens bästa priser och erbjudanden på Apple iPad Air:

https://www.pricerunner.se/pl/224-3201074616/Surfplattor/Apple-iPad-Air-256GB-(2022)-priser
 • Stöd för andra generationens Apple Pencil
 • Stödjer funktionen Apple Universal Control
 • Apple M1-chip

Konsumentmagasinets omdöme

Expertrecensioner är mycket positiva för denna modell, och Apple iPad Air rankas ofta högst i listor och tabeller över “Bästa surfplattor”. Konsensus bland testare är att Air är det bästa Apple-alternativet i mellanklassen med hänsyn till pris- och prestanda. Till skillnad från andra modeller med mer specialiserade användningsområden är iPad Air väl avrundad och prisvärd. PC-mag utsåg den till den bästa surfplattan för kreatörer och valde den som Editor’s Choice. Techadvisor säger att “iPad Air är fortfarande den bästa i Apples kollektion”, och experter på tomsguide.com tillägger att enheten erbjuder bra balans mellan bärbarhet och kraft, och ger den utmärkelsen “bästa surfplatta överlag”. Sammanfattningsvis har denna modell mycket höga rekommendationer från många respekterade recensenter.

Användarrecensionerna på Amazon är lika fulla av lovord, om inte ännu mer. Med över 9 500 användarrecensioner har Apple iPad Air ett betyg på 4,8 av 5 med omnämnanden av dess fantastiska prestanda under spel och videostreaming, samt funktionaliteten hos Apple Pencil.

Fördelar

 • Utmärkt prestanda med M1-chip
 • Mycket lätt, portabel och enkel att bära med sig
 • Enkel integrering med pennor, tangentbord, mus, skärmar och mer
 • Tunn, lätt och mycket bärbar
 • 12MP frontkamera

Nackdelar

 • Skulle behöva bättre batteritid

Apple iPad Air utnyttjar de innovativa funktionerna i andra generationens Apple Pencil och överträffar förväntningarna för traditionella surfplattor. Denna avgörande funktion gör den till ett viktigt verktyg för designers, konstnärer och studenter som uppskattar en lättnavigerad interface, med precision och flyt.

Produktanalys av Apple iPad Air

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 12 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 12 MP
 • Skärmstorlek: 10,9
 • Skärmupplösning: 2360 x 1640
 • Ram: 8 GB
 • Bredd: 170,8 mm
 • Djup: 240,7 mm
 • Höjd: 6 mm
 • Vikt: 461 g

Enkel och intuitiv för att rita och föra anteckningar

Apple iPad Airs kompatibilitet med andra generationens Apple Pencil gör att den skiljer sig från många konkurrenter. Den här funktionen förvandlar surfplattan till en digital målarduk, så att både proffs, konstnärer och studenter kan rita, skissa, skriva och designa med oöverträffad precision. Trots att det finns konkurrenter som erbjuder stöd för penninmatning, överträffar integrationen och responsiviteten hos Apple Pencil på iPad Air vida konkurrenternas prestanda, och ger en otrolig användarupplevelse. Andra generationens Apple Pencil har dessutom flera fördelar jämfört med sin föregångare, bland annat ett snyggt magnetiskt klämma där den laddas, samt förbättrad känslighet.

Mångsidiga inställningsalternativ med enkel integrering

Apple Universal Control är en annan utmärkande fördel med iPad Air. Den gör det möjligt att använda en och samma muspekare och tangentbord för att styra både din iPad och din Mac, och till och med dra och släppa filer mellan enheterna. Vissa konkurrerande surfplattor har liknande funktioner, men Apples Universal Control utmärker sig med sin smidighet, användarvänlighet och integration, och förvandlar effektivt din iPad Air till en andra skärm för din Mac. Detta är ett enkelt och smidigt sätt att integrera din iPad med dina överiga enheter. “Magic Keyboard” är ännu en funktion som kan anslutas till iPad och effektivt förvandla den till en bärbar dator.

Supersnabb prestanda

Det nya M1-chipet från Apple ger så mycket bättre prestanda att den kan mäta sig med många bärbara datorer. Chipet, som består av en 8-kärnig CPU och GPU, kan enkelt köra intensiva program och sätter en hög ribba för konkurrerande surfplattor. Prestandasprånget innebär att du som användare kan köra professionella program som Adobe Photoshop eller 3D-modelleringsapplikationer utan kompromisser, något som de flesta surfplattor har svårt med.

Vad säger användare och experter om Apple iPad Air?

Expertrecensioner är mycket positiva för denna modell, och Apple iPad Air rankas ofta högst i listor och tabeller över “Bästa surfplattor”. Konsensus bland testare är att Air är det bästa Apple-alternativet i mellanklassen med hänsyn till pris- och prestanda. Till skillnad från andra modeller med mer specialiserade användningsområden är iPad Air väl avrundad och prisvärd. PC-mag utsåg den till den bästa surfplattan för kreatörer och valde den som Editor’s Choice. Techadvisor säger att “iPad Air är fortfarande den bästa i Apples kollektion”, och experter på tomsguide.com tillägger att enheten erbjuder bra balans mellan bärbarhet och kraft, och ger den utmärkelsen “bästa surfplatta överlag”. Sammanfattningsvis har denna modell mycket höga rekommendationer från många respekterade recensenter.

Användarrecensionerna på Amazon är lika fulla av lovord, om inte ännu mer. Med över 9 500 användarrecensioner har Apple iPad Air ett betyg på 4,8 av 5 med omnämnanden av dess fantastiska prestanda under spel och videostreaming, samt funktionaliteten hos Apple Pencil.

Mer om Apple iPad Air

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 12 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 12 MP
 • Skärmstorlek: 10,9
 • Skärmupplösning: 2360 x 1640
 • Ram: 8 GB
 • Bredd: 170,8 mm
 • Djup: 240,7 mm
 • Höjd: 6 mm
 • Vikt: 461 g

Samsung Galaxy Tab S8+ - Android-surfplatta i toppklass med effektiva funktioner

Bästa Android surfplatta

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check Redaktörens val från cnet.com med 8,5/10 poäng
 • check 9/10 poäng från digitaltrends.com
 • check 4,7/5 i användarbetyg på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung Galaxy Tab S8+:

https://www.pricerunner.se/pl/224-3201027428/Surfplattor/Samsung-Galaxy-Tab-S8-Wifi-128GB-priser
 • Kompatibel anslutning till alla bärbara Windows-datorer
 • Samsung DeX-läge som emulerar PC
 • Responsiv och effektiv pekpenna (S-Pen)

Konsumentmagasinets omdöme

Samsung Galaxy Tab S8+ är en surfplatta som ger en upplevelse likt en desktop-dator i ett kompakt format, och enligt vår bedömning är den ett övertygande alternativ för både professionella och kreativa användare. Samsungs DeX-läge förvandlar enheten till en produktiv arbetsyta medan den högpresterande Snapdragon 8-processorn och dess 8 GB RAM säkerställer smidig multitasking. Med upp till 1 TB expansion via SD-kort är lagring inget problem. Dessutom är detta första generationen av avancerade surfplattor med 5G-anslutning, vilket kan visa sig vara ovärderligt för dig som arbetar eller spelar på resande fot. Den enda potentiella nackdelen är att tangentbordet och laddaren säljs separat, vilket kan öka surfplattans totala kostnad. Men med tanke på Tab S8+:s robusta funktioner och prestanda anser vi att den är en bra investering för dig som söker en surfplatta. Vår uppfattning är att S8 Plus kapacitet klart uppväger denna mindre nackdel och befäster dess position som ett mycket bra alternativ bland premiumsurfplattor.

Fördelar

 • Samsung DeX-läge för dektop-upplevelse
 • Utmärkta prestandamätvärden (Snapdragon 8, 8 GB RAM)
 • Bra lagringsutrymme, med upp till 1 TB expansion med SD-kort
 • 5G-anslutning; Instant Sync via Galaxy Buds; Second Screen för bärbar dator
 • S-Pen ingår

Nackdelar

 • Tangentbord och laddare säljs separat

Samsung Galaxy Tab S8+ skiljer sig från de flesta andra Android-surfplattor och har en av de bästa prestandamätningarna på marknaden. Levande och livfulla bilder som tillhandahålls på en stor AMOLED-skärm som kommer att tilltala alla som vill ha tillgång till sina medier var helst de än befinner sig.

Produktanalys av Samsung Galaxy Tab S8+

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 13 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 12 MP
 • Max. videoupplösning: 1080 p
 • Wi-fi standard: Wi-Fi 6E
 • Usb-typ: USB-C 3.2
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Skärmstorlek: 12,4"
 • Skärmupplösning: 1752 x 2800
 • Ram: 8 GB
 • Bredd: 285 mm
 • Djup: 185 mm
 • Höjd: 56 mm
 • Vikt: 0,56 g

Mer än bara ett Android OS

Samsung DeX-läget erbjuder funktion genom att ge en upplevelse som liknar en vanlig dator fast på surfplattan. Du kan till exempel använda flera appar i olika fönster, dra och släppa filer och utföra uppgifter som traditionellt skulle kräva en PC. Den här funktionen återfinns inte bland många konkurrerande surfplattor, vilket gör Samsung Galaxy Tab S8+ till ett perfekt val för dig som vill behålla produktiviteten var du än befinner dig. 

Stor skärm med hög upplösning

Den 12,4 tum stora AMOLED-skärmen med en upplösning på 1752 x 2800 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz överträffar många surfplattor på marknaden. Skärmen ger livfulla och tydliga bilder med förträfflig ljusstyrka, som kan imponera de flesta användare av surfplattor. Men det som verkligen utmärker Tab S8 är möjligheten att använda den som en andra skärm för bärbara Windows 11-datorer. Denna funktion är endast några få klick bort och anslutningen är sömlös och omedelbar. En extern OLED-skärm kan vara dyr, och att ha en surfplatta som kan göra jobbet kan vara mycket praktiskt.

S-Pen ingår

Den tillhörande pekpennan S-Pen till Galaxy Tab S8+ är responsiv och effektiv. Den känner igen olika trycknivåer och kan användas för en mängd olika uppgifter som att ta anteckningar, rita och till och med som fjärrkontroll för presentationer. S-Pens sömlösa integration med Samsungs utbud av appar ger en mångsidighet som ofta saknar motstycke i konkurrerande produkter. Pennan ingår i surfplattan. 

Vad säger användare och experter om Samsung Galaxy Tab S8+?

Denna modell anses vara en av de bästa Android-surfplattorna där ute av de flesta recensioner vi har stött på. Det säger testare från digitaltrends.com som säger: “Om du vill ha en Android men inte Samsung, har du otur. Det här är den bästa Android-surfplattan du kan köpa. Cnets recension är nästan lika positiv och utser den till “redaktörens val” för dess enastående funktioner och prestanda för en medelstor surfplatta, speciellt i relation till den större efterföljaren Tab S8 Ultra. I allmänhet är recensionerna lysande med höga rekommendationer för S8 Plus fenomenala design, supersnabba prestanda, produktivitetsfunktioner och skärm.

Användarrecensioner på Amazon bekräftar detta, med nästan 3000 recensioner och ett betyg på 4,7/5. Allt från den fantastiska skärmen, den responsiva pennan och den ultrasnabba prestandan finns med i kommentarerna från en hel del nöjda kunder. 

Mer om Samsung Galaxy Tab S8+

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 13 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 12 MP
 • Max. videoupplösning: 1080 p
 • Wi-fi standard: Wi-Fi 6E
 • Usb-typ: USB-C 3.2
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Skärmstorlek: 12,4"
 • Skärmupplösning: 1752 x 2800
 • Ram: 8 GB
 • Bredd: 285 mm
 • Djup: 185 mm
 • Höjd: 56 mm
 • Vikt: 0,56 g

Microsoft Surface Pro 9 - Tablet/Laptop 2-i-1-design med enastående batteritid

Bästa 2-i-1-valet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Microsoft Surface Pro 9:

https://www.pricerunner.se/pl/27-3204384740/Laptops/Microsoft-Surface-Pro-9-5G-SQ3-8GB-256GB-priser
 • Surface Pro Signature Keyboard för 2-i-1-design
 • Microsofts neurala processorenhet
 • Enastående batteritid

Fördelar

 • Enastående prestanda för sin kompakta storlek
 • Snabbt och stort tangentbord i kombination med en imponerande pekpenna
 • 5G-anslutning med nano-SIM-kortplats
 • Cirka 15 timmars batteritid vid lätt till medelhög användning
 • Mycket praktiskt justerbart stöd
 • Enkel, elegant och förstklassig design

Nackdelar

 • Tangentbord, pekpenna och andra nödvändiga komponenter säljs separat

Microsoft Surface Pro 9, med sin 2-i-1-design, kan enkelt omvandlas för att möta dina behov och tillgodose en ny era av digitala nomader, multitaskers och personer inom kreativa yrken som prioriterar mångsidighet och bärbarhet i sina arbetsverktyg. Den här enheten kombinerar funktionaliteten hos en bärbar dator med bärbarheten hos en surfplatta och blir en viktig följeslagare för dig som balanserar dynamiska arbetskrav och en livsstil på språng.

Produktanalys av Microsoft Surface Pro 9

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 10 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 10 MP
 • Max. videoupplösning: 1080 p
 • Wi-fi standard: Wi-Fi 6E
 • Usb-typ: USB-C 3.2
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Skärmstorlek: 13"
 • Skärmupplösning: 2880 x 1920 resolution
 • Ram: 16 GB
 • Bredd: 287 mm
 • Djup: 208 mm
 • Höjd: 90 mm
 • Vikt: 800 g

Konvertibel design från surfplatta till laptop

Surface Pro Signature Keyboard, en unik fördel med Surface Pro 9, förvandlar enheten till en mångsidig 2-i-1-design som enkelt växlar mellan laptop- och surfplatteläge. Detta ger en flexibilitet som de flesta traditionella bärbara datorer eller surfplattor saknar. På ett affärsmöte kan du till exempel använda den som en bärbar dator för att ta anteckningar eller växla till surfplatteläge för bekvämare surfning eller läsning under pendlingen.

Integrerad AI-hårdvara för ökad prestanda

Microsofts Neural Processing Unit (NPU) är en annan funktion som gör att Surface Pro 9 skiljer sig från sina konkurrenter. Denna AI-hårdvara förbättrar enhetens prestanda genom att accelerera maskininlärningsuppgifter. Jämfört med andra enheter leder detta till en smidigare användarupplevelse, snabbare laddningstid för applikationer och ett generellt mer responsivt system. Om du arbetar med dataintensiva applikationer som bild- eller videoredigeringsverktyg kommer du att få betydligt bättre prestanda och hastighet.

Batteritid perfekt för användare som är på språng

Med en beräknad drifttid på cirka 15 timmar överträffar Surface Pro 9 många konkurrenter när det gäller batteritid. Fördelen med lång batteritid kan inte underskattas, särskilt för dig som ofta är på resande fot och inte har tillgång till en strömkälla. Detta säkerställer att du kan arbeta, spela eller strömma ditt favoritinnehåll under längre perioder utan att behöva oroa dig för att hitta ett eluttag.Både användare och experter har mycket gott att säga om Microsoft Surface Pro 9. Den mest fantastiska recensionen vi hittade, med ett sällsynt 5-stjärnigt betyg, är från expertreview.co.uk som kallar den en “fantastiskt kompetent 2-i-1” och applåderar den för dess suveräna konstruktion och prestanda. Andra recensioner lyfter även de fram dess fantastiska prestanda, långa batteritid och fantastiska tangentbord, pekpenna och justerbara stativ. Recensenter från cnet.com berömmer implementeringen av 5G-anslutning och dess vackra, enkla design, men beklagar sig något över att de flesta av de komponenter som behövs som tillbehör säljs separat. Trots detta kallar de den ändå för “klassens bästa Windows-enhet”. Användare är i allmänhet mycket nöjda med dess 2-i-1 konstruktion och eleganta design och rankar den högt för dess prestanda i jämförelse med storlek och vikt, och de flesta tycker att den är lätt att använda.

Vad säger användare och experter om Microsoft Surface Pro 9?

Både användare och experter har mycket gott att säga om Microsoft Surface Pro 9. Den mest fantastiska recensionen vi hittade, med ett sällsynt 5-stjärnigt betyg, är från expertreview.co.uk som kallar den en “fantastiskt kompetent 2-i-1” och applåderar den för dess suveräna konstruktion och prestanda. Andra recensioner lyfter även de fram dess fantastiska prestanda, långa batteritid och fantastiska tangentbord, pekpenna och justerbara stativ. Recensenter från cnet.com berömmer implementeringen av 5G-anslutning och dess vackra, enkla design, men beklagar sig något över att de flesta av de komponenter som behövs som tillbehör säljs separat. Trots detta kallar de den ändå för “klassens bästa Windows-enhet”. Användare är i allmänhet mycket nöjda med dess 2-i-1 konstruktion och eleganta design och rankar den högt för dess prestanda i jämförelse med storlek och vikt, och de flesta tycker att den är lätt att använda.

Mer om Microsoft Surface Pro 9

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 10 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 10 MP
 • Max. videoupplösning: 1080 p
 • Wi-fi standard: Wi-Fi 6E
 • Usb-typ: USB-C 3.2
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Skärmstorlek: 13"
 • Skärmupplösning: 2880 x 1920 resolution
 • Ram: 16 GB
 • Bredd: 287 mm
 • Djup: 208 mm
 • Höjd: 90 mm
 • Vikt: 800 g

Xiaomi Pad 5 - Anpassningsbar surfplatta med kraftfull prestanda

Högpresterande Android-alternativ

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bästa Android-surfplatta" från techradar.com
 • check Editor's Choice-pris från techadvisor.com
 • check 4.5/5 betyg från turstedreviews.com
 • check 4,7/5 i användarbetyg på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Xiaomi Pad 5:

 • 2,5K 120Hz-skärm med klara, färgstarka bilder
 • Snapdragon-processor med kraftfull prestanda
 • Strömlinjeformat och optimerat operativsystem med MIUI

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Xiaomi Pad 5 är en mycket kapabel surfplatta, med robusta specifikationer som inkluderar en kraftfull CPU och gott om lagringsutrymme. Dess mest utmärkande funktion är den stora 11-tums 2K-skärmen med en jämn 120Hz uppdateringsfrekvens, perfekt för mediekonsumtion och spel. Med sina Quad-högtalare ger surfplattan dessutom en multimediaupplevelse med djup, och erbjuder samtidigt imponerande batteritid, vilket gör den till ett bra alternativ för alla som använder sina enheter flitigt under dagen. Vissa kan dock känna av bristen på ett 3,5 mm ljuduttag. De inbyggda högtalarna är dock bra även om de har något låg bas, och ger överlag utmärkt ljudkvalitet. Dessutom kan du alltid ansluta dina Bluetooth-högtalare. Sammanfattningsvis tycker vi att Xiaomi Pad 5 är en stark utmanare på surfplattemarknaden som definitivt kan konkurrera med iPad, särskilt med tanke på Apple-produkternas höga pris.

Fördelar

 • Kraftfulla specifikationer, med bra CPU och gott om lagringsutrymme
 • Stor 11-tums 2K-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens
 • Fyrdubbla högtalare med stöd för Dolby Atmos
 • Imponerande batteritid
 • Slimmad design med premiumutseende och finish

Nackdelar

 • Saknar ett 3,5 mm ljuduttag

Med en Snapdragon 860 CPU kärna levererar Xiaomi Pad 5 imponerande processorkraft. Denna surfplatta är ett effektivt verktyg för teknikentusiaster och multitaskers som uppskattar snabb, sömlös drift, och som vill undvika att behöva köpa dyra Apple-tillbehör.

Produktanalys av Xiaomi Pad 5

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 13 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 8 MP
 • Skärmstorlek: 11
 • Skärmupplösning: 256×1600
 • Ram: 6 GB
 • Bredd: 254 mm
 • Djup: 166 mm
 • Höjd: 6 mm
 • Vikt: 511 g

Kvalitetsdisplay med skarp och livfull upplösning

En av de utmärkande egenskaperna hos surfplattan Xiaomi Pad 5 är dess 2,5K 120Hz-skärm. Denna skärm ger inte bara skarpa, detaljerade bilder utan säkerställer också smidiga övergångar och animationer på grund av dess höga uppdateringsfrekvens. Jämfört med andra surfplattor erbjuder denna högupplösta skärm med hög uppdateringsfrekvens anmärkningsvärt god prestanda, särskilt för användare som planerar att använda enheten för mediekonsumtion eller spel.

Snabb och effektiv prestanda

Surfplattan Xiaomi Pad 5 är utrustad med en Qualcomm Snapdragon 860-processor som erbjuder imponerande prestanda. Enheten ger snabb och smidig prestanda även när du kör krävande appar, tack vare hastigheten på 2,96 GHz och dess åtta kärnor. Jämfört med liknande produkter på marknaden erbjuder Xiaomi Pad 5 ett imponerande pris/prestanda-förhållande som är svårt att slå, och gör att den sticker ut som en av de bästa Android-surfplattorna i sitt segment. 

Utmärkande operativsystem från Xiaomi 

MIUI är Xiaomis egenutvecklade Android-operativsystem, känt för sin strömlinjeformade, användarvänliga interface och kraftfulla optimering. Jämfört med andra surfplattor i samma serie drar Xiaomi Pad 5 nytta av MIUI:s smidiga och effektiva programvaruoptimering, vilket minskar onödig batteriförbrukning samtidigt som den gör surfplattan mer responsiv. Detta ger en väl avrundad, smidig användarupplevelse, med anpassningsalternativ som gör att varje användare kan skräddarsy sin enhet för sina egna behov och preferenser.

Vad säger användare och experter om Xiaomi Pad 5?

Det finns en hel del recensioner där ute för Xiaomi Pad 5 och nästan alla portionerar ut stora lass av beröm. Med målet att konkurrera ut iPad, den surfplatta som dominerar marknaden, har denna modell fått flera experter att stanna upp och ta en extra titt. Tech Advisor kallar den “en exceptionell Android-surfplatta” och nämner särskilt dess prestanda och skärmkvalitet. Techradar tillägger att Xiaomi Pad 5 “är en fantastisk allround Android-surfplatta med en snygg skärm, mycket processorkraft och väloptimerad programvara”. Generellt sett har denna bärbara dator fått många rekommendationer från online-recensenter och anses vara en riktig utmanare på marknaden.

Amazons användarrecensioner är i stort sett positiva, och de flesta användare berömmer surfplattan för dess prestanda i spel, dess snabba uppdateringsfrekvens och slående grafik, och många av användare lyfter även fram den fantastiska ljudkvaliteten som sticker ut bland surfplattor.

Mer om Xiaomi Pad 5

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 13 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 8 MP
 • Skärmstorlek: 11
 • Skärmupplösning: 256×1600
 • Ram: 6 GB
 • Bredd: 254 mm
 • Djup: 166 mm
 • Höjd: 6 mm
 • Vikt: 511 g

Lenovo Tab P11 Plus - Enastående Android-surfplatta med effektiva funktioner

Bra budgetalternativ av surfplatta

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bäst under 300 $" -utmärkelse från pcmag.com
 • check 4.5 betyg från zdnet.com
 • check 4,5 användarbetyg på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Lenovo Tab P11 Plus :

 • Långvarigt 7700 mAh-batteri
 • Dolby Atmos-högtalare på sidan
 • Högupplöst skärm med 400 nits

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Lenovo Tab P11 Plus är en stark utmanare i kategorin budgetsurfplattor, och Lenovo levererar snabb prestanda tack vare dess robusta Mediatek Helio G90T-processor. Detta gör den skicklig på att hantera vardagliga uppgifter och ger en smidig användarupplevelse. Dessutom är surfplattan utrustad med en 2K LCD-skärm med 400 nits ljusstyrka som ger skarpa, tydliga bilder, vilket låter dig njuta av den media du spelar upp på enheten. Lagringskapaciteten på 64 GB är hyfsad och kan utökas via SD-kort vid behov, vilket ger flexibilitet för dina datalagringsbehov. Det höga och tydliga ljudet kompletterar den imponerande skärmen och säkerställer en bra mediaupplevelse. En av de största höjdpunkterna är batteriet, som ger en hel dags drifttid, vilket minskar behovet för frekvent laddning. Surfplattans kamerakvalitet ligger tyvärr något under genomsnittet, någonting som dock inte bör vara ett alltför stort problem. Med tanke på Lenovo Tab P11 Plus andra styrkor tycker vi att Lenovo Tab P11 Plus fortfarande är ett bra alternativ för dig som söker en högpresterande surfplatta för mediekonsumtion och daglig användning.

Fördelar

 • Snygg och snabb prestanda
 • Mycket bra 2K LCD-skärm med 400 nits ljusstyrka
 • Hyfsad lagringskapacitet, SD-kort kan utökas
 • Högt och tydligt ljud
 • Batteritid för en hel dag

Nackdelar

 • Kamerakvaliteten ligger under genomsnittet
 • Saknar 3,5 mm hörlursuttag

Lenovo Tab P11 Plus erbjuder en överraskande bra skärm med skarpa bilder till en nivå som vanligtvis inte återfinns i denna prisklass. Detta passar dig som söker en effektiv surfplatta för olika ändamål, från att läsa e-böcker till att streama videos, eller för att se på film och serier.

Produktanalys av Lenovo Tab P11 Plus

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 13 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 8 MP
 • Max. videoupplösning: 1080 p
 • Wi-fi standard: Wi-Fi 6
 • Usb-typ: Micro USB-C 2.0
 • Bluetooth-version: 5.1
 • Skärmstorlek: 11"
 • Skärmupplösning: 1200 x 2000
 • Ram: 4 GB
 • Bredd: 254 mm
 • Djup: 163 mm
 • Höjd: 70 mm
 • Vikt: 490 g

Batteritid som lätt räcker hela dagen

En av de unika fördelarna med Lenovo Tab P11 Plus är dess stora 7700 mAh-batteri, som ger upp till nio timmars kontinuerlig användning, en imponerande batteritid som få andra surfplattor på marknaden når upp till. Oavsett om du befinner dig på en lång flygresa eller är ute på resande fot, kan denna batteritid göra en betydande skillnad.

Högkvalitativ ljudbild

Lenovo Tab P11 Plus är utrustad med Dolby Atmos-högtalare på sidorna, vilket ger en överlägsen ljudkvalitet, vilket många surfplattor i samma prisklass saknar. Oavsett om du tittar på film, spelar spel eller lyssnar på musik, garanterar den här funktionen en omslutande ljudupplevelse.

Ljusstark skärm med vacker bildåtergivning

Den högupplösta skärmen på Lenovo Tab P11 Plus skiljer den från många konkurrerande surfplattor. Med en ljusstyrka på 400 nits ger den klara och livfulla bilder även i väl upplysta miljöer. Oavsett om du surfar på internet, tittar på videor eller läser böcker, erbjuder P11 Plus-skärmen en bildkvalitet som står över de flesta andra surfplattor i den här prisklassen.

Vad säger användare och experter om Lenovo Tab P11 Plus?

Expertgranskare placerar Lenovo Tab P11 Plus högt i sina rankningslistor över prisvärda surfplattor. Pcmag.com har rankat den som “den bästa surfplattan under 300$” och tillägger “det här är hur en prisvärd surfplatta ska se ut och låta”. Recensenterna på zdnet.com är djupt imponerade av den och kallar den “en mycket kompetent surfplatta” och nämner att den är “mycket lätt att rekommendera”. De flesta recensenter ser den som ett bra budgetalternativ med prestanda som till och med kan konkurrera med vissa premiumalternativ.

Användarrecensionerna är inte mindre positiva till surfplattan och nämner hur Lenovo erbjuder “mycket värde för pengarna” och berömmer den för dess stora och ljusstarka skärm. De flesta recensioner tycker att priset är lämpligt för vad den har att erbjuda, men många tycker att dess värde ofta går utöver det.

Mer om Lenovo Tab P11 Plus

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 13 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 8 MP
 • Max. videoupplösning: 1080 p
 • Wi-fi standard: Wi-Fi 6
 • Usb-typ: Micro USB-C 2.0
 • Bluetooth-version: 5.1
 • Skärmstorlek: 11"
 • Skärmupplösning: 1200 x 2000
 • Ram: 4 GB
 • Bredd: 254 mm
 • Djup: 163 mm
 • Höjd: 70 mm
 • Vikt: 490 g

Amazon Fire 7 - Prisvärd och bärbar surfplatta med bra prestanda

Bra budgetsurfplatta i miniformat

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5-stjärnig recension från whathifi.com
 • check 4-stjärnigt betyg från expertreviews.co.uk
 • check 4,5 i användarbetyg på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Amazon Fire 7:

https://www.pricerunner.se/pl/224-3202723286/Surfplattor/Amazon-Fire-7-32GB-(12th-Generation)-priser
 • Kompakt minisurfplatta
 • Smart display med Amazon Alexa
 • Praktisk display och effektiv prestanda

Konsumentmagasinets omdöme

När det gäller minisurfplattor tycker vi att Amazon Fire 7 erbjuder mycket bra prestanda, vilket gör den till ett bra val inom sin kategori. Tack vare sin lätta och kompakta sjutumsskärm är surfplattan enkel att bära med sig, vilket underlättar användning när du är på resande fot. Dessutom ger integrationen av Alexa en ny dimension av bekvämlighet, vilket möjliggör handsfree-användning. Inkluderingen av ett 3,5 mm hörlursuttag, i kombination med hyfsad ljudkvalitet, är en användarfavorit eftersom det är en funktion som ofta saknas på moderna surfplattor. Var dock uppmärksam på att de standardinställda startannonserna endast kan tas bort med en Amazon-prenumeration. Dessutom är Apple Store och Google Play inte tillgängliga, utan du kommer att behöva använda Amazon Store för appinstallation. Enhetens budgetvänliga karaktär, i kombination med dess tillförlitliga prestanda, gör dock Amazon Fire 7 till ett rimligt alternativ för dig som söker en kompakt och prisvärd surfplatta med anmärkningsvärda funktioner.

Fördelar

 • Lätt, kompakt med sjutumsskärm
 • Bra prestanda på marknaden för minisurfplattor
 • Fullt integrerad med Alexa
 • 3,5 mm hörlursuttag ingår
 • Hyfsad ljudkvalitet via sladd
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Startannonser som endast är borttagbara med Amazon-prenumeration
 • Ingen Apple Store eller Google Play

Surfplattan Amazon Fire 7 är en liten och kompakt surfplatta med sjutumsskärm. Denna enhet passar dig som söker en surfplatta som erbjuder både bärbarhet och bekvämlighet, och som passar en smalare budget. Amazon Fire 7 är en utmärkt surfplatta för att hålla dig underhållen och uppkopplad, var helst du än befinner dig.

Produktanalys av Amazon Fire 7

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 2 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 2 MP
 • Max. videoupplösning: 720 p
 • Wi-fi standard: Wi-Fi 6
 • Usb-typ: Micro USB-C 2.0
 • Bluetooth-version: 4.0
 • Skärmstorlek: 7"
 • Skärmupplösning: 1024 x 600
 • Ram: 1 GB
 • Bredd: 191 mm
 • Djup: 115 mm
 • Höjd: 10 mm
 • Vikt: 310 g

En enastående minitablet

Amazon Fire 7 sticker ut bland marknaden för minisurfplattor, både vad gäller mått och prisvärdhet. Enhetens mindre storlek gör att den är mycket portabel och lätt att bära med sig till skillnad från vissa större och mer skrymmande konkurrenter, samtidigt som den fortfarande ger effektiv prestanda. För dig som söker en enhet som du enkelt kan stoppa ned i väskan och använda på resande fot är Amazon Fire 7 ett säkert val.

Full integrering av Amazon Alexa

En annan utmärkande egenskap hos Amazon Fire 7 är dess integration med Amazon Alexa Smart-display. Detta ger dig ett handsfree-läge som kan aktiveras med bara rösten. Jämfört med andra surfplattor som kräver manuell interaktion ger Alexa din surfplatta ett extra lager av bekvämlighet, så att du som användare kan utföra uppgifter som att kontrollera vädret, styra Smart-hemenheter eller spela musik med hjälp av enkla röstkommandon.

Litet kraftpaket som levererar effektiv prestanda

Trots sin mindre storlek har Amazon Fire 7 en praktisk skärm och bra prestanda. IPS LCD-skärmen på sju tum kanske inte har den högsta upplösningen på marknaden, men den ger tydliga och livfulla bilder för surfning, läsning eller videotittande. Mediatek MT8127-processorn och dess 1 GB RAM-minne ger dessutom smidig prestanda för de flesta uppgifter. Allt som allt erbjuder Amazon Fire 7 bättre balans mellan prestanda och bärbarhet än vad produktspecifikationerna faktiskt avslöjar.

Vad säger användare och experter om Amazon Fire 7?

Granskarna från whathifi.com framhåller att Amazon Fire 7 “gör många rätt och är mycket bättre än vad priset antyder”. De har i sina tester funnit att enheten trots sitt låga pris överträffar de flesta av sina konkurrenter. Liknande saker sägs av expertreviews.co.uk som halvskämtsamt konstaterar att Fire 7 är “bättre än den har någon rätt att vara”. I allmänhet är recensionerna positiva, med några låga betyg utdelade för den Amazon-prenumeration som krävs för den annonsfria versionen, men skärmen, den kompakta storleken och den anständiga prestandan är allt tillräckligt för att de flesta recensenter ska bli övertygade av surfplattan.

Användarna är också mycket nöjda med den här modellen och de flesta nämner det värde den ger för dess låga pris. Surfplattan har nästan 10 000 recensioner på Amazon och har ett betyg på 4,5/5.

Mer om Amazon Fire 7

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 2 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 2 MP
 • Max. videoupplösning: 720 p
 • Wi-fi standard: Wi-Fi 6
 • Usb-typ: Micro USB-C 2.0
 • Bluetooth-version: 4.0
 • Skärmstorlek: 7"
 • Skärmupplösning: 1024 x 600
 • Ram: 1 GB
 • Bredd: 191 mm
 • Djup: 115 mm
 • Höjd: 10 mm
 • Vikt: 310 g

Amazon Fire 10 HD Kids - Omfattande innehållsbibliotek kombinerat med en rad olika funktioner för föräldrakontroll

Bästa surfplattan för barn

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bäst för barn"-utmärkelse från pcmag.com
 • check 4-stjärnigt betyg från trustedreviews.com
 • check 4.7 användarbetyg på Amazon med 21000+ recensione

Dagens bästa priser och erbjudanden på Amazon Fire 10 HD Kids:

https://www.pricerunner.se/pl/224-3205293411/Surfplattor/Amazon-Fire-HD-10-Pro-10.1-32GB-priser
 • Utmärkt föräldrakontroll
 • Bibliotek med innehåll utvalt för barn
 • Robust hölje av skum och gummi

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis tycker vi att Amazon Fire 10 HD Kids är utrustad med imponerande egenskaper. Skärmen på tio tum och den goda prestandan säkerställer en smidig och engagerande upplevelse för barn, medan de omfattande funktionerna för föräldrakontroller, inklusive tids- och profilhantering och innehållsfilter, ger en hög grad av kontroll för vårdnadshavare. Den levereras även med ett års tillgång till Kids+ Amazon Library, allt filtrerat efter ditt barns ålder. Dessutom är höljet robust och tålig, samtidigt som det är färgglatt och barnvänligt. Inkluderingen av ett 3,5 mm hörlursuttag ger dessutom ytterligare flexibilitet för ljudanvändning. Slutligen är lagringsutrymmet 32 GB (barnappar är inte minnestunga) och kan utökas med SD-kort. Priset, som är något högre än för den vanliga HD 10-versionen, kan vara ett problem för vissa. Men med tanke på de barnanpassade funktionerna och den utökade tillgången till innehåll ger prisökningen bra valuta för pengarna för föräldrar som vill ge sina barn en säker och engagerande surfplattaupplevelse. Därför anser vi att Amazon Fire 10 HD Kids fortfarande är ett mycket bra alternativ för dig som söker en barnorienterad surfplatta.

Fördelar

 • Bra 10-tumsskärm och hyfsad prestanda
 • Omfattande föräldrakontroll; tidshantering, profilhantering, innehållsfilter
 • 1 års tillgång till Kids+ Amazon Library
 • Tåligt och färgglatt, barnvänligt hölje
 • 3,5 mm hörlursuttag

Nackdelar

 • Något högre pris än den vanliga HD 10-versionen

Amazon Fire 10 HD Kids erbjuder omfattande och pålitlig föräldrakontroll, vilket garanterar en säker och lämplig digital miljö för barn. Surfplattan har utformats med föräldrar med nyfikna barn i åtanke och erbjuder en effektiv balans mellan underhållning, lärande och säkerhet.

Produktanalys av Amazon Fire 10 HD Kids

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 2 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 5 MP
 • Max. videoupplösning: 720 p
 • Wi-fi standard: Wi Fi 6
 • Usb-typ: Micro USB-C 2.0
 • Bluetooth-version: 4.0
 • Skärmstorlek: 10.1"
 • Skärmupplösning: 1920 x 1200
 • Ram: 3 GB
 • Bredd: 247 mm
 • Djup: 166 mm
 • Höjd: 90 mm
 • Vikt: 465 g

Föräldrakontroll bättre än de flesta standardkontroller med Android- eller Apple-enheter

Amazon Fire 10 HD erbjuder utmärkt föräldrakontroll, vilket ger en unik fördel jämfört med många liknande enheter på marknaden. Som förälder ger den här surfplattan dig möjlighet att hantera skärmtid, sätta upp utbildningsmål och filtrera innehåll för att skapa en säker digital miljö för dina barn. Dessutom kan du skapa flera profiler som filtrerar innehåll efter ålder. Denna mängd alternativ för föräldrakontroll lyfter Amazon Fire 10 HD från en vanlig surfplatta till ett pålitligt utbildningsverktyg för barn.

Omfattande urval av barnvänligt material

Förutom standardfunktionerna erbjuder Amazon Fire 10 HD också ett omfattande bibliotek fyllt med barnvänligt innehåll. Biblioteket, som handplockats av Amazons team, säkerställer åldersanpassat, pedagogiskt och underhållande innehåll för barn och ger dem ett stort utbud av böcker, filmer, spel och pedagogiska appar. Jämförelsevis erbjuder de flesta konkurrerande produkter endast åtkomst till appar från tredje parter och har inte ett lika omfattande och välsorterat inbyggt innehållsbibliotek.

Hölje gjort för att tåla det mest energiska barn

Amazon Fire 10 HD levereras med ett hölje av skum och gummi, vilket ger ett extra lager skydd mot oavsiktliga fall, vilket är vanligt hos barn. Det hållbara och lätta höljet säkerställer att surfplattan håller länge, även i händerna på de mest energiska barn, en funktion som ofta förbises i konkurrerande produkter.

Vad säger användare och experter om Amazon Fire 10 HD Kids?

Denna surfplatta har flera funktioner som gör att den sticker ut bland konkurrenter, men dess främsta försäljningsargument är dess funktioner dedikerade för barnanvändare. Expertrecensenter håller med om detta. “Fire HD 10 Kids är mer än värd sin prislapp och är vårt Editors’ Choice för surfplattor för barn”, säger experterna från pcmag.com och kommenterar de omfattande alternativen för föräldrakontroll och det detaljerade biblioteket med barninnehåll som bland de bästa på marknaden. Testare från trustedreviews.com håller med och säger praktiskt taget samma sak, och tycker att Fire 10 är en mycket kapabel surfplatta, perfekt skräddarsydd för barn. 

Även användare är överväldigande nöjda med den här enheten och berömmer den för dess fantastiska prestanda, utmärkta föräldrakontroll och mycket robusta hölje. De tycker att enheten ger bra värde för priset och rekommenderar Fire 10 HD Kids för dess höga hållbarhet och många underhållnings- och utbildningsalternativ på Amazon Kids.

Mer om Amazon Fire 10 HD Kids

Specifikationer

 • Kameraupplösning: 2 MP
 • Kameraupplösning (framtill): 5 MP
 • Max. videoupplösning: 720 p
 • Wi-fi standard: Wi Fi 6
 • Usb-typ: Micro USB-C 2.0
 • Bluetooth-version: 4.0
 • Skärmstorlek: 10.1"
 • Skärmupplösning: 1920 x 1200
 • Ram: 3 GB
 • Bredd: 247 mm
 • Djup: 166 mm
 • Höjd: 90 mm
 • Vikt: 465 g

Tester och recensioner av surfplattor som används i artikeln

Expert- och testkällor

pcmag.com

PCMag.com är en ledande tekniktidning på nätet som är känd för sin djupgående täckning och expertrecensioner av den senaste tekniken, programvaran, prylarna och trenderna. PCMag grundades 1982 som en tryckt tidning och har utvecklats till en digital plattform som ger värdefull information och insikter till teknikentusiaster över hela världen. Teamet på PCMag består av erfarna teknikjournalister och branschexperter som utför rigorösa tester på ett brett utbud av produkter, från bärbara datorer och smartphones till programvara och konsumentelektronik. Dessa recensioner hjälper konsumenterna att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa expertrecensionen av Apple iPad Air här.

Du kan läsa expertrecensionen av Lenovo Tab P11 Plus här.

Du kan läsa expertrecensionen av Amazon Fire 10 HD Kids här.

techradar.com

TechRadar.com är en onlinepublikation som är känd för sin omfattande täckning av allt som rör teknik. Sedan starten 2008 har TechRadar vuxit till att bli en ledande auktoritet inom teknikvärlden, med läsare från alla världens hörn. TechRadar ger djupgående expertrecensioner av den senaste konsumentelektroniken, prylarna och de teknikrelaterade produkterna. Webbplatsens team av kunniga skribenter och redaktörer utför rigorösa tester och analyser för att hjälpa dig som läsare att fatta välgrundade köpbeslut. TechRadar täcker ett brett spektrum av produkter, från smartphones och bärbara datorer till spelkonsoler och hemunderhållningssystem.

Du kan läsa expertrecensionen av Xiaomi Pad 5 här.

expertreviews.co.uk

ExpertReviews.co.uk är en online-tidning baserad i Storbritannien, specialiserad på att leverera högkvalitativa, djupgående produktrecensioner och expertköpråd över en mängd olika kategorier. De syftar till att förse konsumenterna med exakt och väl undersökt information för att fatta välgrundade köpbeslut. Deras granskningsprocess är rigorös, med praktiska tester och omfattande forskning, och deras team av skickliga skribenter och teknikentusiaster täcker allt från tekniska prylar, apparater och konsumentelektronik, till programvara, tjänster och mer. De ger också aktuella nyheter om de senaste produktlanseringarna och branschutvecklingen. Tidningen utmärker sig med sitt fokus på noggrannhet, ärlighet och konsumentorienterade tillvägagångssätt i alla sina recensioner och artiklar.

 

Du kan läsa expertrecensionen av Microsoft Surface Pro 9 här

Du kan läsa expertrecensionen av Amazon Fire 7 här.

zdnet.com

ZDNet.com är en ledande webbplats för tekniknyheter som ger omfattande täckning av de senaste trenderna och utvecklingen inom teknikindustrin. ZDNet riktar sig till yrkesverksamma inom IT-sektorn och erbjuder en blandning av nyheter, analyser och recensioner om ett brett spektrum av ämnen, inklusive programvara, hårdvara, affärs-IT, cloud computing, cybersäkerhet, artificiell intelligens och mer. Webbplatsen innehåller också en mängd bloggar skrivna av branschexperter, som ger djupare insikter och åsikter om aktuella ämnen. Med sitt globala team av erfarna journalister och expertmedarbetare är ZDNet känt för sin snabba, djupgående och korrekta rapportering, vilket gör det till en pålitlig resurs för teknikproffs runt om i världen.

 

Du kan läsa expertrecensionen av Lenovo Tab P11 Plus här.

cnet.com

CNET.com är en mycket hyllad onlinepublikation som specialiserar sig på tekniska produktrecensioner, nyheter och insiktsfulla artiklar. CNET grundades 1995 och har vuxit till att bli en källa för teknikentusiaster över hela världen, med pålitlig information om den senaste utvecklingen inom teknikvärlden. CNET:s expertredaktion tillhandahåller omfattande, opartiska recensioner av ett brett utbud av tekniska produkter, inklusive men inte begränsat till smartphones, bärbara datorer, smarta hem-enheter och bilar. Deras grundliga analyser och praktiska tester är utformade för att hjälpa läsarna att fatta välgrundade köpbeslut.

 

Du kan läsa expertrecensionen av Samsung Galaxy Tab S8+ här.

Du kan läsa expertrecensionen av Microsoft Surface Pro 9 här.

whathifi.com

WhatHiFi.com är en ledande onlinetidning med fokus på expertrecensioner, råd och nyheter om hi-fi-, hemmabio- och teknikprodukter. What Hi-Fi är kända för sina rigorösa och opartiska testmetoder och erbjuder råd om ett brett utbud av konsumentelektronik inklusive tv-apparater, ljudutrustning, hörlurar, högtalare och mer. De är fast beslutna att hjälpa konsumenter att fatta välgrundade köpbeslut genom att leverera djupgående analyser av produktprestanda, design och valuta för pengarna. Utöver recensioner publicerar webbplatsen även reportage, debattartiklar och köpguider, och håller sina läsare uppdaterade med de senaste nyheterna och trenderna inom ljud- och bildteknik. Med en rik historia som sträcker sig över mer än fyra decennier är What Hi-Fi en pålitlig informationskälla för teknikentusiaster och audiofiler över hela världen.

tomsguide.com

Tom’s Guide är en teknikfokuserad onlinepublikation som är känd för sina omfattande produktrecensioner, aktuella nyheter och användbara guider. Sedan starten 2007 har Tom’s Guide försett sina läsare med insiktsfull och tillförlitlig information om ett brett spektrum av tekniska ämnen. Ett av de viktigaste erbjudandena från Tom’s Guide är dess djupgående produktrecensioner. Redaktionen testar noggrant ett brett utbud av produkter, inklusive smartphones, bärbara datorer, TV-apparater och bärbar teknik, bland andra. Dessa recensioner syftar till att hjälpa läsarna att fatta välgrundade beslut när de köper tekniska produkter.

Du kan läsa expertrecensionen av Apple iPad Air här.

digitaltrends.com

DigitalTrends.com är en ledande onlinepublikation som erbjuder omfattande täckning av allt som rör teknik. Digital Trends grundades 2006 och har blivit en självklar källa för teknikentusiaster som söker de senaste nyheterna, opartiska recensioner och djupgående artiklar inom teknikens värld.

Kärnan i Digital Trends utbud är dess expertrecensioner av produkter. Webbplatsens team av erfarna teknikjournalister utvärderar noggrant ett brett utbud av produkter, från smartphones och bärbara datorer till bilar och smarta hem-enheter. Dessa detaljerade recensioner syftar till att vägleda konsumenterna i deras köpbeslut.

 

Du kan läsa expertrecensionen av Samsung Galaxy Tab S8+ här.

trustedreviews.com

TrustedReviews.com är en framstående onlinepublikation som specialiserar sig på detaljerade, opartiska recensioner av konsumentelektronik och apparater. Sedan starten 2004 har Trusted Reviews byggt upp ett rykte som en pålitlig källa för teknikentusiaster och konsumenter som söker djupgående produktanalyser. Kärnan i Trusted Reviews innehåll är dess omfattande produktrecensioner. Webbplatsens expertteam testar noggrant ett brett utbud av produkter, från smartphones och bärbara datorer till hushållsapparater och ljudutrustning. Dessa recensioner ger en opartisk bedömning av varje produkts prestanda, funktioner och övergripande värde, vilket hjälper läsarna att fatta välgrundade köpbeslut.

 

Du kan läsa expertrecensionen av Xiaomi Pad 5 här.

Du kan läsa recensionen av Amazon Fire 10 HD Kids här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon är ett multinationellt teknikföretag som är allmänt känt för sin online shoppingplattform. Amazon grundades 1994 av Jeff Bezos och har vuxit till att bli en av världens största återförsäljare, med närvaro i över 200 länder. Förutom sin onlinemarknadsplats har Amazon också expanderat till olika andra områden, inklusive cloud computing, digital streaming och artificiell intelligens. En annan viktig funktion hos Amazon är dess system för användarrecensioner, där kunderna kan lämna feedback och betygsätta produkter som de har köpt. Detta system ger värdefull information till andra potentiella köpare, vilket hjälper dem att fatta välgrundade beslut om sina inköp. Recensionerna kan också sorteras efter olika kategorier, t.ex. mest användbara eller senaste, för att hjälpa kunderna att hitta den mest relevanta feedbacken.

Du kan läsa användarrecensionen för Apple iPad Air här.

Du kan läsa användarrecensionen för Samsung Galaxy Tab S8+ här.

Du kan läsa användarrecensionen för Microsoft Surface Pro 9 här.

Du kan läsa användarrecensionen för Xiaomi Pad 5 här.

Du kan läsa användarrecensionen för Lenovo Tab P11 Plus här.

Du kan läsa användarrecensionen för Amazon Fire 7 här.

Du kan läsa användarrecensionen för Amazon Fire 10 HD Kids här.

Så kan du förbättra prestandan på din surfplatta?

Prestandan på din surfplatta kan ibland bli seg, särskilt efter en tids användning, men det finns alltid saker du kan göra för att förbättra prestandan som inte kräver allt för mycket. Här är några saker du kan prova:

 • Stäng oanvända appar: Stäng appar som körs i bakgrunden och som du inte använder. De kan göra enheten långsammare och förbruka värdefullt minne.
 • Starta om din surfplatta: Ibland kan en enkel omstart lösa prestandaproblem genom att stänga alla processer som kan ha körts i bakgrunden under längre perioder.
 • Uppdatera programvaran: Uppdatera regelbundet din surfplattas operativsystem och appar. Utvecklare släpper ofta uppdateringar som optimerar prestanda och åtgärdar buggar.
 • Begränsa antalet widgetar: Widgetar som körs på startskärmen kan förbruka processorkraft. Begränsa antalet aktiva widgetar till de som du använder mest frekvent.
 • Rensa cacheminnet: Med tiden kan enhetens cacheminne bli överbelastat, vilket kan försämra prestandan. Gå till surfplattans inställningar för att rensa cacheminnet för enskilda appar eller hela systemet.
 • Avinstallera onödiga appar: Om det finns appar på din enhet som du inte längre använder, avinstallera dem. De tar upp lagringsutrymme och kan köra bakgrundsprocesser.
 • Stäng av dynamiska bakgrunder: Dynamiska bakgrundsbilder och bakgrunder kan förbruka mer processorkraft. Använd statiska bakgrundsbilder för att spara processorkraft.
 • Använd Lite- eller webbversioner av appar: Om det finns tillgängligt, använd “lite”-versioner av appar eller få åtkomst till tjänster via din webbläsare, eftersom de ofta kräver mindre resurser.
 • Återställ din surfplatta: Om allt annat misslyckas och din surfplatta fortfarande är långsam kan du överväga en fabriksåterställning. Se till att du säkerhetskopierar alla viktiga data innan du gör detta eftersom det raderar allt på din surfplatta och återställer den till sina ursprungliga inställningar.

Vilka är de bästa sätten att bevara batteritiden på en surfplatta?

Det finns många saker du kan göra för att begränsa strömförbrukningen på de flesta av dina enheter. För att på bästa sätt bevara batteritiden på en surfplatta har vi tagit fram flera tips som du kan ta del av:

 • Justera skärmens ljusstyrka: Håll skärmens ljusstyrka på en lägre nivå eller använd funktionen för automatisk ljusstyrka baserat på det omgivande ljuset.
 • Begränsa bakgrundsaktiviteten: Stäng oanvända appar som körs i bakgrunden. De kan förbruka ström även när du inte använder dem aktivt.
 • Använd Wi-Fi istället för mobildata: Om du har en surfplatta med mobildata kan du spara batteritid genom att använda Wi-Fi istället, eftersom det förbrukar mindre ström.
 • Stäng av onödiga funktioner: Om du inte använder funktioner som Wi-Fi, Bluetooth, GPS eller NFC bör du stänga av dem. De kan förbruka batteriet avsevärt över tid.
 • Minska antalet push-e-postmeddelanden: Ställ om möjligt in ditt e-postkonto på att hämta nya e-postmeddelanden manuellt, eller öka hämtningsintervallet.
 • Uppdatera din programvara: Håll enhetens programvara uppdaterad. Utvecklare tillhandahåller ofta uppdateringar som innehåller förbättringar av energieffektiviteten.
 • Aktivera batterisparläget: Många surfplattor har energisparlägen som minskar skärmens ljusstyrka, begränsar CPU-prestanda, begränsar platstjänster och förhindrar push-e-post för att spara batteritid.
 • Förkorta skärmens timeout: Minska den tid det tar för surfplattans skärm att stängas av när du inte använder den.
 • Begränsa aviseringar: Varje gång ett meddelande kommer in tänds skärmen och surfplattan ger ifrån sig ett ljud eller vibrerar, vilket förbrukar energi.
 • Undvik extrema temperaturer: Extrem kyla eller värme kan påverka surfplattans prestanda och batteritid. Försök att hålla den i rumstemperatur när det är möjligt.

 

Kom ihåg att alla enheter är olika, så vissa tips kan vara mer effektiva än andra på vissa surfplattor.

Hur ställer jag in föräldrakontroll?

Att ställa in föräldrakontroll för att bättre övervaka och hantera ditt barns tid på digitala enheter är relativt enkelt för de flesta enheter. De vanligaste operativsystemen för surfplattor är Android och Apples iOS. Observera att beroende på din surfplatta kan det finnas några extra steg eller olika tillvägagångssätt, men stegen är i allmänhet desamma. 

   För Android:

 • Öppna enhetens huvudmeny Inställningar.
 • Tryck på “Digitalt välbefinnande och föräldrakontroll”.
 • Under avsnittet Föräldrakontroll trycker du på “Ställ in föräldrakontroll.”
 • Där uppmanas du att ladda ned och installera Family Link-appen om den inte redan är installerad.
 • Följ instruktionerna på skärmen i Family Link-appen för att ställa in föräldrakontroll. Du kan styra vilka appar ditt barn får använda, ställa in dagliga skärmtidsgränser och mycket mer.

  För iPad (iOS):

 • Gå till “Inställningar” på din iPad.
 • Bläddra ned och tryck på “Skärmtid”.
 • Tryck på “Aktivera skärmtid” om den inte redan är aktiverad.
 • Tryck sedan på “Begränsningar för innehåll och sekretess”.
 • Ange ett lösenord som du behöver för att ändra inställningarna i framtiden.
 • När du har angett lösenordet kan du nu ställa in innehålls- och sekretessbegränsningar.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta