Bästa gamingstolarna – Här är användarnas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: januari 23, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Bästa gamingstolarna – Här är användarnas favoriter

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

En snygg och ergonomsik gamingstol är ett måste om du vill kunna sitta bekvämt framför datorn. Det räcker alltså inte med vilken stol som helst, utan det krävs en möbel med en ergonomisk design av högkvalitativa material.

Med rätt gamingstol kan du spela utan att uppleva ryggsmärtor eller domnande ben. För gamers är det alltså avgörande att satsa på en stol som är specifikt framställd för gaming.

Hur ska man då gå till väga för att välja rätt gamingstol? Det går vi igenom i den här artikeln! Med hjälp av expert- och användarrecensioner har vi tagit fram en lista med de bästa gamingstolarna på marknaden.

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vår artikel om marknadens bästa gamingstolar med en ny produkt från Corsair, närmare bestämt Corsair T3 RUSH. Vi har valt att lägga till den här gamingstolen på grund av dess övergripande värde. Med höga betyg för komfort, justerbarhet och stabilitet tycker vi att den passar utmärkt för en mängd olika spelare.

Tidigare ändringar:

3. november 2023

“Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av gamingstolarna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.”

22. maj 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 7 bästa gamingstolarna i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda gamingstolarna

5 saker att tänka på innan du köper gamingstol

 • Ergonomi

  En ergonomiskt stol främjar komfort, samtidigt som den minimerar risken för överbelastning och ömhet. För att säkerställa att en gamingstol är ergonomisk bör du ta hänsyn till modeller som underlättar anpassning.

  Justerbara armstöd gör att du kan anpassa dem till din naturliga armposition, vilket förebygger obehag i handleder och axlar. Ett justerbart ryggstöd innebär att du kan anpassa lutningen i en lämplig vinkel som stöder ryggradens naturliga krökning. Vidare är ett justerbart säte nödvändigt för att du ska kunna rikta ögonen mot skärmen på en lämplig nivå för att undvika nackspänningar. Ett sådant säkerställer även att dina fötter vilar på golvet.

  Tillsammans ger dessa justerbara komponenter en bekväm och stödjande hållning som är anpassad efter din kropp. Vid intensiva spelsessioner minskar en ergonomiskt stol risken för obehag och muskelspänningar, vilket i sin tur innebär att du kan lägga allt fokus på spelet.

  När du ska välja gamingstol bör du alltså prioritera ditt ergonomiska välbefinnande. Kom ihåg att en stol med justerbara armstöd samt ett justerbart ryggstöd och ett justerbart säte. Detta kommer inte bara att öka din komfort, utan även att bidra till din allmänna hälsa och ditt välbefinnande.

 • Justerbarhet

  Att kunna justera en gamingstols diverse komponenter säkerställer optimal anpassning efter dina unika kroppsproportioner och din föredragna sittställning. Detta är i sin tur avgörande för att uppnå komfort och optimalt stöd under långa spelsessioner.

  Låt oss börja med armstöden. En gamingstols armstöd bör kunna justeras för att armarna ska kunna ligga i en naturlig armposition. Detta förhindrar spänningar i handleder och axlar, vilket är särskilt viktigt under intensiva spelmoment som kräver ostört fokus. Genom att låta armarna vila bekvämt förbättrar de justerbara armstöden både din spelprestanda och din allmänna komfort.

  Ett justerbart säte är emellertid lika viktigt. Genom att anpassa stolens höjd efter din kropp ser du till att fötterna vilar plant på marken, vilket främjar blodcirkulationen och förhindrar obehag av dinglande fötter. En lämplig höjd gör dessutom att dina ögon är i linje med bildskärmen, vilket gör att du slipper ansträngningen som kan uppstå vid onaturliga vinklar.

  Ett ryggstöd som kan lutas är avgörande för optimal avkoppling. Genom att justera ryggstödets vinkel kan du hitta den perfekta balansen mellan avslappnat vilande och engagerat spelande. Oavsett om du behöver en lätt lutning under mellansekvenser eller en mer upprätt hållning under intensiv action, tillgodoser den här funktionen dina dynamiska behov.

  När du ska köpa en gamingstol är det alltså av yttersta vikt att prioritera dess justeringsmöjligheter. Genom att investera i en stol som kan anpassas efter din kropp och dina spelvanor gör du ett val som går utöver ren komfort; du investerar i en spelkompis som utvecklas med dig och förbättrar både din spelskicklighet och ditt allmänna välbefinnande.

 • Komfort och stötdämpning

  Vadderingen i en gamingstol är inte bara en ytlig aspekt – det är grunden för komfort. Kompakt och väl utformad vaddering ger inte bara omedelbar komfort när du sjunker ner i stolen, utan är också avgörande för att minska de tryckpunkter som kan uppstå vid långvarigt sittande. Säten och ryggstöd med ordentlig vaddering minskar obehag och trötthet, vilket innebär att du kan koncentrera dig på spelet utan att ständigt behöva byta position.

  Ett inbyggt stöd för ländryggen tar komforten till en ny nivå. Ett sådant anpassar sig till ryggradens naturliga kurva och ger ett viktigt stöd för ländryggen. Det långvariga sittande som gaming ofta innebär kan leda till spänningar i nedre delen av ryggen. Ett stöd för ländryggen minskar denna risk, främjar korrekt hållning och lindrar obehag så att du kan fokusera på ditt spel utan att drabbas av obehaglig smärta.

  Nackkuddar är en ofta underskattad komponent av en gamingstol som faktiskt spelar en avgörande roll för att bibehålla komforten och förebygga nackspänningar. En nackkudde tillhandahåller stöd för nacke och huvud och främjar en avslappnad hållning som inte belastar nackmusklerna under intensiva spelsessioner eller när du tittar på mellansekvenser i spelet.

 • Pris

  När du ska välja gamingstolar är det viktigt att du är medveten om att det billigaste alternativet inte nödvändigtvis ger den bästa lösningen för optimal komfort och stöd. När det gäller gamingstolar varierar priserna kraftigt och det finns såväl budgetvänliga alternativ som premiummodeller. Prisskillnaderna beror främst på stolens ergonomi, kvaliteten på materialen som stolen är tillverkad i, om stolen erbjduer några extrafunktioner samt tillverkarens rykte. Genom att göra grundlig research kan du hitta en gamingstol som passar din budget samtidigt som den effektivt uppfyller dina specifika behov av spelkomfort.

 • Användar- och expertrecensioner

  Innan du genomför ett köp av en viss gamingstol är det viktigt att samla på sig djupgående kunskap för att kunna fatta ett välgrundat beslut. Vi rekommenderar att ta del av såväl användar- som expertrecensioner.

  Expertrecensioner erbjuder värdefulla insikter om olika alternativ för gamingstolar med varumärkesjämförelser, tekniska utvärderingar och funktionsbedömningar för att mäta komfort och stöd. Användarrecensioner är däremot förstahandsupplevelser och beskriver användningen, inklusive komfortnivåer, hållbarhet och potentiella nackdelar.

  Genom att noggrant utvärdera både expert- och användarrecensioner kan du skapa dig en heltäckande bild och välja en gamingstol som motsvarar just dina behov och preferenser,

arrow-more

Secretlab TITAN Evo - den ultimata gamingstolen

Konsumentmagasinet rekommenderar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor på Trustedreviews.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Techradar.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Pcmag.com
 • check 4,9/5 stjärnor på Secretlab.eu

Dagens bästa priser och erbjudanden på Secretlab TITAN Evo:

 • Överlägsen ergonomi
 • Högkvalitativ, snygg och hållbar
 • Finns i tre olika storlekar som kan bära upp till 180 kilogram

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår bedömning har stolen TITAN Evo från Secretlab en utmärkt byggkvalitet och en robust konstruktion som i sin tur medför en lyxig känsla. Vidare anser vi att designen möjliggör mycket enkel montering och en komfortnivå i toppklass.

Vi vill påpeka att stolens huvud- och nackkudde har en tendens att flytta på sig vid användning, vilket kan upplevas som något besvärande. Stolen är dessutom relativt dyr. Enligt oss är detta dock mindre olägenheter, och vi anser således att den komfort som vi själva upplevde hos gamingstolen – även under längre gamingsessioner – väger upp för dessa.

TITAN Evo är en utmärkt gamingstol för dem som prioriterar kvalitet, ergonomi och komfort. Vi rekommenderar den till alla som är villiga att betala ett lite högre pris, för att få det där lilla extra.

Fördelar

 • Utmärkt byggkvalitet
 • Bekväm även efter långa arbetspass
 • Många praktiska designfunktioner, bland annat 4D-armstöd och ett avancerat svankstöd
 • Enkel montering – i vårt test tog det endast 23 minuter för tvår personer att montera ihop stolen
 • Ergonomisk och bekväm
 • Kan anpassas efter egna preferenser
 • Högkvalitativ design

Nackdelar

 • Relativt dyr
 • Huvudkudden kan flyttas oavsiktligt under användning

Uppgradera din gaming- och arbetsmiljö med TITAN Evo från Secretlab – gamingstolen som är ergonomiskt utformad för att erbjuda optimalt stöd, och som dessutom är både snygg och hållbar. Vi har själva testat stolen och kan därmed bekräfta att dess många anpassningsmöjligheter, i kombination med dess konstruktion av högkvalitativa material, gör den till en av de bästa gamingstolarna på marknaden. Med TITAN Evo kommer du alltid att sitta bekvämt – oavsett om du arbetar eller spelar.

Recension: En detaljerad recension av Secretlab TITAN Evo (Ash)

Specifikationer

 • Ram: Stål
 • Material: Secretlab NEO™ Hybrid Leatherette, Secretlab SoftWeave® Plus Fabric eller Secretlab NAPA Leather
 • Huvudkudde: Magnetisk med minnesskum och kylande gel
 • Hjulbas: Aluminiumlegering (ADC12)
 • Stöd för ländryggen: Inbyggt 4-vägs L-ADAPT™
 • Lutning: 85-165°
 • Tillgängliga storlekar: Small, Regular och XL
 • Max. sitthöjd: 55.5 cm
 • Maxlast: 130 kg (small / regular), 180 kg (xl)
 • Vikt: 34.5 kg
 • Min. sitthöjd: 46 cm

Komfort och byggkvalitet
Vi har testat att sitta i TITAN Evo varje dag, i tio dagar, och kan med säkerhet påstå att komforten den här stolen erbjuder är något utöver det vanliga. Efter testperioden gick vi dessutom tillbaka till att sitta i våra gamla stolar, vilket bekräftade hur bra bland annat ländryggsstödet var. Under vårt test av TITAN Evo:s komfort, som inkluderade en sex timmar lång gamingsession där vi spelade Hearthstone, upplevde vi heller inga obehag – varken under eller efter utförandet av testet. Detta främst tack vare stolens ergonomiska utformning och stöd för ländryggen.

Därutöver upplevde vi att byggkvaliteten av Titan Evo var riktigt bra. Stolen är robust och har inga komponenter som skramlar eller som upplevs vara av sämre kvalitet. Vi anser även att höjdjusteringen fungerar mycket smidigt och att hjulen rullar tyst på golvet (vi testade specifikt på parkettgolv). Sammantaget upplevde vi att det kändes som att man satt i ett avancerat bilsäte snarare än i en gamingstol, vilket var en ovanlig men trevlig känsla.

Funktioner och montering
Secretlab TITAN Evo är utrustad med många funktioner som skiljer den från andra gamingstolar. Dessa inkluderar bland annat ett magnetiskt nackstöd och innovativa 4D-armstöd som användaren själv kan justera tack vare tillverkarens “CloudSwap-teknik”. Ytterligare en detalj är det integrerade 4-vägs “L-ADAPT” svankstödet som förhindrar ryggsmärtor när man sitter ned i stolen.

För att montera TITAN Evo är det bara att följa instruktionerna som står på det medföljande laminerade A1-pappret. Instruktionerna består av högupplösta bilder som tydligt visar vilka delar som ska monteras var och i vilken ordning. Det finns även en QR-kod som man kan skanna för att ta del av Secretlabs officiella monteringsvideo. För oss tog det exakt 23 minuter att montera stolen – från det att vi packade upp den till att den stod färdig.

Magneter och justeringar
Secretlab utrustar sina stolar med magneter, och faktiskt en hel del av dem. Man hittar dem bland annat i huvud- och nackkudden, som för övrigt är fylld med minnesskum. Magneterna underlättar justeringen av huvudkudden, och bidrar samtidigt till dess design – tack vare magneterna behöver den inte spännas fast med oestetiska band. Notera dock att huvudkudden kan flyttas oavsiktligt under användning – särskilt under intensiva spelsessioner – eftersom den inte sitter helt och hållet fast Förutom i huvudkudden använder man även magneter för att fästa dynorna i armstöden och som skydd för skruvarna på sidan.

Vad gäller justeringsmöjligheter finns det gott om sådana i TITAN Evo. Stolen har ett justerbart svankstöd och armstöd som kan flyttas upp och ner, till vänster och höger samt framåt och bakåt. Det går även att justera stolens höjd och lutning. Man kan alltså i princip anpassa hela stolen efter de behov och krav man kan tänkas ha.

Vad säger användare och experter om Secretlab TITAN EVO?

På Secretlabs webbplats har TITAN Evo ett betyg på 4,9/5 stjärnor baserat på över 45 000 recensioner. Detta talar egentligen för sig självt och visar att användarna är extremt nöjda med produkten. Secretlab har dessutom själva 4,2/5 stjärnor på Trustpilot, vilket tyder på att konsumenterna inte bara är nöjda med produkterna, utan även med företaget och deras service i sig.

Mer om Secretlab TITAN Evo

Specifikationer

 • Ram: Stål
 • Material: Secretlab NEO™ Hybrid Leatherette, Secretlab SoftWeave® Plus Fabric eller Secretlab NAPA Leather
 • Huvudkudde: Magnetisk med minnesskum och kylande gel
 • Hjulbas: Aluminiumlegering (ADC12)
 • Stöd för ländryggen: Inbyggt 4-vägs L-ADAPT™
 • Lutning: 85-165°
 • Tillgängliga storlekar: Small, Regular och XL
 • Max. sitthöjd: 55.5 cm
 • Maxlast: 130 kg (small / regular), 180 kg (xl)
 • Vikt: 34.5 kg
 • Min. sitthöjd: 46 cm

Corsair T3 RUSH - gamingstol med utmärkt justerbarhet och ökad andningsförmåga

En mycket prisvärd gamingstol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 8/10 poäng på IGN.com
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon baserat på över 6 700 recensioner

Dagens bästa priser och erbjudanden på Corsair T3 RUSH:

 • Ryggstödets vinkel kan justeras med 170°
 • Ländryggsstöd och nackkudde i minnesskum
 • 4D-armstöd

Konsumentmagasinets omdöme

Vi har tagit del av såväl för- och nackdelar med gamingstolen Corsair T3 RUSH samt jämfört den med andra modeller på marknaden. Vi kan därmed konstatera att det är ett utmärkt val för dig som är ute efter en högkvalitativ gamingstol till ett rimligt pris. Corsair T3 RUSH erbjuder ökad komfort tack vare flera faktorer, bland annat dess utsida som är klädd i ett tyg med mycket god andningsförmåga – något som långvariga spelare kommer att uppskatta. Kuddarna i minnesskum, som stödjer både nacke och ländrygg, är ett annat utmärkt tillskott, inte bara på grund av deras formande och kylande effekt, utan också för att de är enkla att lossa och justera. När det gäller justerbarhet har stolen mycket anpassningsbara 4D-armstöd som tillgodoser en mängd olika spelstilar. Vidare kan ryggstödet vinklas med upp till 170°, utan att det påverkar stolens stabilitet och säkerhet.

Vi vill dock framhålla hjulbasen i plast som en smärre nackdel. Vi ser det däremot som en nödvändig uppoffring för att tillgodose det lägre priset på denna funktionsrika gamingstol. Trots att basen erbjuder god stabilitet, bör du vara försiktig så att du inte skadar den eller dess hjul. Gamingstolen är inte heller optimal för tyngre användare, inte bara på grund av dess lägre lastkapacitet utan också på grund av dess design. Sammantaget anser vi dock fortfarande att Corsair T3 RUSH är en mycket prisvärd och anpassningsbar gamingstol som passar många olika spelare. Den erbjuder mer än bara den nödvändiga komforten hos en gamingstol i toppklass.

Fördelar

 • Ökad komfort från kuddar av kallskum
 • Mjukt plysch för ökad andningsförmåga
 • Ryggstödet kan justeras med en vinkel på 170°
 • 4D-armstöd som tillgodoser olika spelstilar
 • Mycket säker och stabil
 • Enkel montering som endast tar 20 minuter

Nackdelar

 • Hjulställning i plast
 • Inte optimal för tyngre användare

På sistone har Corsairs T3 RUSH uppmärksammats som en prisvärd och högkvalitativ gamingstol med optimal komfort. Gamingstolen utmärker sig med sin design med en utsida av polyester, snarare än konstläder, och en insida med minnesskum för optimal komfort för erfarna spelare.

Recension: En detaljerad recension av gamingstolen Corsair T3 RUSH

Specifikationer

 • Material: Polyester, PU-skum, Metall
 • Lutning: 0 - 17°
 • Lutning ryggstöd: 90 - 170°
 • Max. sitthöjd: 54 cm
 • Min. sitthöjd: 44 cm
 • Maxlast: 120 kg
 • Vikt: 25,5 kg

Optimal justerbarhet för olika spelstilar

Det första vi lade märke till hos gamingstolen Corsair T3 RUSH var dess 4D-armstöd. Alla spelare har olika spelstilar, men nästan alla justerar sin sittposition under spelets gång – särskilt beroende på vilken typ av spel det handlar om. Om du lutar dig bakåt med armbågarna utspridda är du förmodligen igång med “Civ 6” eller promenerar runt i “Liberty City”. Har du däremot en mer engagerad hållning, framåtvänd med armbågarna närmare kroppen, svettas du kanske genom en “Doom-mardröm”. I vilket fall kan du med Corsair T3 RUSH:s 4D-armstöd snabbt och enkelt anpassa stolen till din föredragna hållning och på så sätt få tillräckligt med stöd. Medan detta inte är en unik egenskap hos just den här gamingstolen, är en sådan avancerad funktion en sällsynthet för modeller i dess prisklass.

Andningsbart och mjukt yttertyg för ökad komfort

Konstläder har blivit ett populärt val för gamingstolar, främst tack vare materialets hållbarhet och eleganta utstrålning. Medan konstläder kombinerar lyxen hos äkta läder med en utmärkt prisvärdhet, är det inte alltid det bästa valet. Långa spelsessioner kan lätt resultera i svettiga situationer, och då är konstläder mindre bekvämt på grund av sin sämre andningsförmåga. I varmare klimat eller miljöer kan ett material som andas bättre göra underverk. Gamingstolen Corsair T3 RUSH är klädd i slitstarkt och ventilerande polyester som är tätt vävt till en mycket mjuk, plysch. Detta innebär inte bara förbättrad andningsförmåga, utan även en behagligare känsla mot huden. Därutöver medföljer två kuddar i kallskum: en för nacken och en för ländryggen. Dessa är till stor hjälp för att garantera en korrekt hållning under spelandet.

Förbättrad sittkomfort och funktionalitet

Förutom att du med gamingstolen Corsair T3 RUSH kan justera sätets höjd och armstöden, kan du även justera ryggstödets vinkel. Den kan vinklas nästan helt lodrätt! Det är visserligen relativt otympligt att spela från en vinkel på 180°, men det är alltid fördelaktigt med ett brett utbud av vinklar eftersom det tillgodoser många olika spelstilar. En del spelare tycker nämligen om en mycket tillbakalutad position – särskilt när de spelar lugna spel. Det kanske inte låter så funktionellt, men stolens bas ger gott om stöd och oavsett hur ryggstödet är vinklat står stolen säkert och stabilt.

Vad säger användare och experter om gamingstolen Corsair T3 RUSH?

Corsair T3 RUSH är en lovordad gamingstol vars främsta fördel, enligt både användare och experter, är dess övergripande prisvärdhet. Experter från IGN tycker att Corsair T3 Rush erbjuder många fantastiska funktioner för sin prisklass. Dessa inkluderar bland annat ryggstödet med vidvinkelsjustering och 4D-armstöden. De menar även att stolens material är bekväma och att ländryggs- och nackkuddarna i kallskum är ett utmärkt tillskott. IGN avslutade sin recension enligt följande: “Utsidan i tyg är fantastisk – särskilt om man inte gillar konstlädrets värmefaktor. Samtidigt är 4D-armstöden till stor fördel för flera olika typer av spel. Om du är ute efter en gamingstol i tyg till ett rimligt pris är Corsair T3 RUSH definitivt värd att överväga”.

På Amazon finns många recensioner av gamingstolen Corsair T3 RUSH, varav de flesta är mycket positiva. Många användare berömmer gamingstolen för dess höga komfort och prisvärdhet. Vidare lovordas ryggstödets justerbarhet som kan ändras utan några uppoffringar för stolens stabilitet. Med över 6 700 recensioner har Corsair T3 RUSH ett imponerande betyg på 4,4/5 stjärnor. Vi kan därmed konstatera att även användarna rekommenderar den här produkten.

Mer om Corsair T3 RUSH

Specifikationer

 • Material: Polyester, PU-skum, Metall
 • Lutning: 0 - 17°
 • Lutning ryggstöd: 90 - 170°
 • Max. sitthöjd: 54 cm
 • Min. sitthöjd: 44 cm
 • Maxlast: 120 kg
 • Vikt: 25,5 kg

Arozzi Vernazza - svensk gamingstol av hög kvalitet

Bästa gamingstol i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,1/5 stjärnor på Amazon
 • check Positivt omdöme av LegitReviews.com
 • check Rekommenderas av TechPowerUp.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Arozzi Vernazza:

 • Anpassningsbart och ergonomiskt stöd
 • Helt roterande armstöd
 • Bred och hög design för ökad komfort

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Arozzi Vernazza är ett utmärkt alternativ för de som söker en högkvalitativ gamingstol. Stolen har en sofistikerad svensk design som bland annat består av ett andningsaktivt tyg, vilket garanterar komfort även under långa spelperioder.

Den justerbara nackkudden och ländkudden ger en personlig touch, medan det fällbara och låsbara ryggstödet ger anpassningsbara avslappningslägen. Stolens rymliga mått och höga ryggstöd bidrar till dess komfort och kompletteras av praktiska hjul för smidig förflyttning. Vidare uppskattade vi mångsidigheten hos de roterande armstöden och låsmekanismen för ryggstödets lutning som markant förbättrade användarupplevelsen.

Trots att kuddarnas hårda fasthet kan uppfattas som en mindre nackdel, kompenserar den övergripande ergonomiska designen, komplett med stödjande skumkudde och justerbar kudde för nedre delen av ryggen, denna begränsning. Sammantaget anser vi att Arozzi Vernazza är en prisvärd gamingstol som utmärker sig i design och komfort – något som gör den till en stark utmanare på marknaden.

Fördelar

 • Andningsaktivt tyg
 • Justerbara nack- och svankkuddar
 • Ryggstödet kan justeras och låsas på plats

Nackdelar

 • Kuddarna är något hårda

Om bara det bästa av det bästa är tillräckligt för dig, vill du inte missa gamingstolen Arozzi Vernazza.

Arozzi Vernazza är en gamingstol i premiumkvalitet. Den är svenskdesignad och bjuder inte bara på ett fräckt utseende, utan även en bekväm konstruktion som garanterar att du kan njuta av många timmars spelande.

Med många optimala designval finns det mycket att älska hos Arozzi Vernazza.

Mer om Arozzi Vernazza

Specifikationer

 • Vikt: 23 kg
 • Maxlast: 160 kg
 • Material: Pu-läder
 • Max. sitthöjd: 54 cm
 • Min. sitthöjd: 47 cm

För att Arozzi Vernazza ska vara så smidig som möjligt att förflytta är stolen utrustad med hjul som enkelt rullar framåt och bakåt samt åt sidorna. Samtidigt erbjuder gamingstolen en extremt bekväm design tack vare dess breda utformning samt justerbara ryggstöd.

Luta dig tillbaka mot den sköna huvudkudden som är fylld med skummaterial och som är utformad för att erbjuda optimalt stöd. Glöm inte heller korsryggskudden som kan justeras för en helt personanpassad upplevelse. Vidare kan även armstöden vridas åt i princip vilket håll som helst.

Sist, men inte minst, är det värt att komma ihåg hur du kan luta ryggstödet tillbaka och låsa det i en position som passar dig.

Razer Iskur - en av de bästa gamingstolarna från Razer

Gamingstol med snyggast design

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor på TechRadar.com
 • check 4/5 stjärnor på TomsGuide.com
 • check 79/100 på PCGamer.com
 • check 4,4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Razer Iskur:

 • Gamingstol för långvarig användning
 • Gjutet skum med hög densitet
 • Justerbarheten omfattar både rygg- och armstöd

Konsumentmagasinets omdöme

Gamingstolen Iskur från Razer är ett prisvärt alternativ för de som söker långvarig komfort och robust stöd under sitt spelande. Tillverkarna utlovar att stolen tillhandahåller daglig komfort – tack vare dess slitstarka konstruktion i syntetläder. Vi är dessutom övertygade av deras engagemang för lång hållbarhet som vi anser är en av stolens utmärkande kvaliteter.

Det exceptionella stödet för ländryggen bidrar ytterligare till stolens funktionalitet genom att främja hållning och minimera obehag. Vidare uppskattar vi stolens övergripande ergonomiska design, som möjliggör justeringar av både rygg och armstöd – något som höjer anpassningsaspekten ytterligare. Inkorporeringen av gjutet skum med hög densitet och syntetiskt läder säkerställer långvarig komfort.

Trots att det stolen inte passar större individer på grund av dess viktbegränsningar, anser vi att dess övergripande fördelar – inklusive komfort, hållbarhet och ergonomisk betoning – överskuggar denna nackdel. Sammanfattningsvis framstår Razers gamingstol Iskur som ett utmärkt alternativ för dem som värdesätter långvarig komfort och kvalitet i sin spelupplevelse.

Fördelar

 • Bekväm alla dagar i veckan
 • Hållbart syntetiskt läder
 • Utmärkt svankstöd

Nackdelar

 • Låg viktbegränsning

Gamingstolen Iskur från Razer kommer i en stilren svarta design med eleganta gröna detaljer. Stolen har en ergonomisk utformning samt möjligheten att justera både rygg- och armstöden. De högkvalitativa materialen och de många funktionerna tillsammans med den snygga designen utgör tillsammans en utmärkt gamingstol.

Mer om Razer Iskur

Specifikationer

 • Vikt: 30 kg
 • Maxlast: 136 kg
 • Material: PVC-läder
 • Max. sitthöjd: 54.5 cm
 • Min. sitthöjd: 44.5 cm

Gamingstolen Iskur från Razer har en sittdyna och ett ryggstöd som är tillverkade i konstläder och gjuten skum med hög densitet. Resultatet blir en riktigt bekväm gamingstol som formar sig efter användarens kropp så att denne kan njuta av långvariga spelsessioner utan oro för ömma leder. Vidare är stolens bas är utformad som en femuddig stjärna med hjul som möjliggör smidig förflyttning.

För att användaren ska kunna positionera sig i en optimala sittställningen kan man justerbara såväl nack- som armstöd. Gamingstolen Iskur väger 30 kilogram, men kan endast utsättas för en begränsad maximal belastning på 130 kilogram. Tyngre användare bör därför beakta andra produkter i denna artikel.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

ASUS ROG Chariot - ergonomisk gamingstol med RGB-belysning och stöd för hela kroppen

Bästa gamingstol med RGB-belysning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor på TomsHardware.com
 • check 7,8/10 stjärnor på GeekCulture.co
 • check 3,8/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på ASUS ROG Chariot:

 • Slitstark konstruktion för rigorös och frekvent användning
 • Maximal belastning på 120 kilogram
 • Låsbara hjul för optimal stabilitet

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att ASUS ROG Chariot är ett utmärkt alternativ för spelare som prioriterar en harmonisk blandning av komfort, anpassningsförmåga och estetik. Stolens förmåga att justera armstöd och ryggstöd upp till en lutning på 145° är en viktig funktion som tillgodoser olika preferenser.

Vi uppskattar valet av luftigt konstläder, som förbättrar ventilationen under långa spelsessioner och bidrar till den övergripande komforten. Vi är dock medvetna om att den integrerade RGB-belysningens beroende av en extern powerbank (ingår ej) kan uppfattas som en mindre nackdel. Som motvikt till detta bidrar stolens intelligenta armstöd, variabla höjdjustering och lutande ryggstöd för korta pauser till dess mångsidighet. Stolens robusta konstruktion med konstläder, kallskum och en aluminiumbas garanterar lång livslängd.

Vi tycker att införandet av en ländryggskudde är lovvärt, vilket ytterligare förbättrar den utökade komforten. Trots specifika vikt- och längdbegränsningar gör stolens många fördelaktiga funktioner, i kombination med den distinkta ASUS ROG-designen, den till ett attraktivt val för spelare som vill ha en skräddarsydd och tillfredsställande spelupplevelse.

Fördelar

 • Justerbara armstöd samt ett ryggstöd som kan lutas med 145°
 • Tillverkad i luftigt konstläder
 • Integrerad RGB-belysning

Nackdelar

 • RGB-belysningen drivs av en extern powerbank som inte ingår

Näst på listan har vi ASUS ROG Chariot, och den här mycket fräcka samt exklusiva stolen från märket ASUS har sannerligen mycket att bjuda på. Sitt bekvämt framför datorn utan att behöva oroa dig för ryggsmärtor och njut av de justerbara funktionerna så att du får en skräddarsydd upplevelse.

Kom dock ihåg att stolen har en maximal kapacitet på 120 kg samt att den rekommenderas till personer på max 195 cm i längd.

Mer om ASUS ROG Chariot

Specifikationer

 • Vikt: 28 kg
 • Maxlast: 120 kg
 • Material: Konstläder
 • Max. sitthöjd: 55 cm
 • Min. sitthöjd: 47 cm

ASUS ROG Chariot kommer utrustad med smarta armstöd som kan vinklas åt alla håll. Med fem hjul i femuddig design är det lätt som en plätt att förflytta sig i stolen, men du kan även välja att knäppa fast hjulen så att stolen står på plats. När det är dags för en tupplur kan du dra nytta av ryggstödets förmåga att luta sig bakåt, och för en bekväm sittställning kan du justera stolen på höjden.

Om du vill sätta lite ljus på tillvaron kommer ASUS ROG Chariot med RGB-belysning, och du skiftar själv färg med hjälp av en fjärrkontroll. Materialet som har använts vid tillverkning är konstläder tillsammans med kallskum och en aluminiumbas. Glöm inte heller svankkudden som gör stolen ännu mer bekväm.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Noblechairs Epic - gamingstol med en konstruktion av högkvalitativa material

Gamingstol med högkvalitativ konstruktion

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor på TomsHardware.com
 • check 91/100 poäng på PCGamer.com
 • check 4,3/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Noblechairs Epic:

 • Justerbara komponenter
 • Vaddering av kallskum för optimal komfort
 • Hjul av polyuretan för smidig och tyst rörelse

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Noblechairs gamingstol Epic är ett utmärkt alternativ för de som söker en kombination av bekvämlighet, komfort och hållbarhet. Stolens enkla installation är en framstående funktion som säkerställer en problemfri installationsprocess. Vår uppfattning är att den utmärkta ergonomiska designen, i kombination med användningen av robust konstläder, ger en pålitlig och bekväm sittlösning.

Det vi uppskattar med stolen är dess genomtänkta designelement, bland annat lufthålen som bidrar till en svalare sittupplevelse vid långvarig användning. Den justerbara höjden och de vinklade armstöden understryker ytterligare dess ergonomiska karaktär, vilket förbättrar den övergripande komforten och främjar en korrekt hållning. Viktkapaciteten är begränsad till 120 kilogram, men vi anser att stolens många positiva egenskaper – inklusive användningen av veganskt konstläder och kallskum för komfort – kompenserar för denna begränsning.

Fördelar

 • Enkel montering
 • Utmärkt ergonomisk utformning
 • Konstläder som är mycket robust och hållbart

Nackdelar

 • Låg maximal belastning på 120 kilogram

Denna gamingstol kommer från tillverkaren Noblechairs och är både prisvärd och bekväm – något som du inte vill gå miste om. Epic-gamingstolen är framställd av riktigt bekvämt veganskt konstläder, och kallskummet inuti stolen gör den skön att sitta i samtidigt som formen bevaras även efter långvarig användning.

Mer om Noblechairs Epic

Specifikationer

 • Vikt: 27 kg
 • Maxlast: 120 kg
 • Material: Pu konstläder
 • Max. sitthöjd: 59.5 cm
 • Min. sitthöjd: 49.5 cm

När man sitter på en och samma stol under en lång tid kan det givetvis bli en aning varmt i ryggen, men som tur är, är detta någonting som har tagits hänsyn till vid utformningen av gamingstolen Epic. Den kommer nämligen med lufthål för att göra ryggen lite svalare – och glöm inte heller de medföljande kuddarna.

Epic kan justeras på höjden så att du får en optimal sittställning, och även bidrar armstöden med detta genom att kunna vinklas åt de flesta hållen. Polyuretanhjulen gör det lätt som en plätt att flytta runt på stolen, och allt som allt klarar den av en vikt på upp till 120 kg.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Arozzi Torretta - en något äldre gamingstol, men som fortfarande utgör ett utmärkt alternativ

Mest stabila gamingstol

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor på Amazon
 • check Utsedd till "Redaktörens val" på Eteknix.com

Dagens bästa priser och erbjudanden på Arozzi Torretta:

 • Robust metallram
 • Stabilt underrede med fem hjul
 • Lutande ryggstöd för avkoppling

Konsumentmagasinets omdöme

Efter en grundlig utvärdering av stolen Arozzi Torretta fann vi att stolens dubbla utbud av justerbara armstöd och ryggstöd är ett bevis på dess engagemang för personliga sittupplevelser, vilket förbättrar det övergripande ergonomiska stödet. Vi anser att stolens robusta metallram som är ett tecken på hållbarhet, är en viktig försäkran om dess varaktiga stabilitet, även när den klarar tyngre vikter.

Stolens hållbara, svenska design – både vad gäller estetik och funktion – uppskattas av oss och återspeglar en tidlös kombination. Dess kapacitet att bekvämt bära upp till 120 kilogram är en betydande merit, vilket säkerställer ett brett användningsområde. Dessutom ger de fem hjulen stabilitet i olika positioner, vilket ytterligare höjer dess praktiska användbarhet.

Trots att vi är medvetna om stolens potentiella begränsning för personer med bredare höfter, hävdar vi att dess anpassningsförmåga och hållbara konstruktion utgör en övertygande motvikt. Möjligheten att anpassa höjd, armstödsvinklar och ryggstödets lutning är ett bevis på dess engagemang för personlig komfort.

Fördelar

 • Justerbara arm- och ryggstöd
 • Slitstark metallram
 • Klarar av tyngre belastning

Nackdelar

 • Inte det optimal för användare med bredare höfter

Då har vi nått slutet av topplistan, men även hos följande stol finns det mycket att tycka om. Torretta kommer från märket Arozzi och är gjord i en svensk design som är en aning äldre, men som man säger: “If it’s not broken, don’t fix it”.

Om du är på jakt efter en stol som är tillverkad i högkvalitativa material och som ger dig äkta sittkomfort alla dagar i veckan vet du vilken stol du ska vända dig till: Arozzi Torretta.

Mer om Arozzi Torretta

Specifikationer

 • Vikt: 24 kg
 • Maxlast: 100 kg
 • Material: Pu-läder
 • Max. sitthöjd: 43 cm
 • Min. sitthöjd: 51 cm

För en svalkande effekt är Arozzi Torretta framställd i luftiga material, och den ergonomiska utformningen gör det möjligt att sitta i stolen i flera timmar utan att benen domnar eller att du får ont i ryggen. Arozzi Torretta klarar av en vikt på upp till 120 kilogram och kommer utrustad med fem hjul så att den står stabilt i alla lägen.

Vill du kunna sitta i just den ställningen som känns bäst för dig? Lyckligtvis nog går det både att justera höjden på själva stolen, på armstöden och du kan även luta ryggstödet tillbaka för att kunna koppla av lite extra. Allt som allt finns det mycket att älska hos Arozzi Torretta, och med en rimlig prislapp är den väl värd att prova på.

Läs även vårt test av mekaniska tangentbord.

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Tester och recensioner av gamingstolarna som används i artikeln

Vi hoppas att det framgår att det ligger stort arbete bakom denna artikel. Vårt mål är att förse dig med objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på såväl officiella konsumentråd och externa experter som på användarnas egna erfarenheter. Vårt research-team har därför granskat marknaden och undersökt flera relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande källor och tester:

Expert- och testkällor

IGN

IGN är en ledande webbplats vars innehåll är inriktat på media och underhållning, särskilt videospel, film och TV. IGN är kända för sina omfattande recensioner, förhandsgranskningar, nyheter och expertanalyser. De vänder sig till en global publik som är intresserade av det senaste inom underhållning och spel.

I recensionen vi har tagit del av har de utvärderat gamingstolar med avseende på komfort, justerbarhet, pris och mer därtill.

Du kan läsa deras recension av gamingstolen Corswair T3 RUSH här.

T3

T3 kommer i form av både en fysisk tidning och en sida på nätet med över tio miljoner besökare varje månad. Deras mål är att hjälpa läsarna att hitta de bästa produkterna inom kategorierna ”Teknologi”, ”Hem” och ”Livsstil”. De tillhandahåller på händiga köpguider, produktrecensioner samt topplistor för att leda dig på rätt väg.

Du kan läsa deras recension av Cougar Armor Titan Pro Royal här.

IGN

IGN är en ledande webbplats vars innehåll är inriktat på media och underhållning, särskilt videospel, film och TV. IGN är kända för sina omfattande recensioner, förhandsgranskningar, nyheter och expertanalyser. De vänder sig till en global publik som är intresserade av det senaste inom underhållning och spel.

I recensionen vi har tagit del av har de utvärderat gamingstolar med avseende på komfort, justerbarhet, pris och mer därtill.

Du kan läsa deras recension av gamingstolen Corswair T3 RUSH här.

TechPowerUp

TechPowerUp är en webbplats som tillhandahåller produktrecensioner inom flera olika kategorier. Deras största fokus ligger emellertid på teknologi. Här kan du ta del av recensioner av datorer, datormöss, hörlurar, tangentbord, gaming stolar och mycket mer.

Du kan läsa deras recension av Arozzi Vernazza här.

GeekCulture

GeekCulture är en webbplats som drivs av spelentusiaster. Här kan du läsa olika artiklar och produktrecensioner om bland annat TV-spel, Star Wars, Star Trek, science fiction, prylar, leksaker och Transformers.

Du kan läsa deras recension av ASUS ROG Chariot här.

WCCFTECH

Where Consumers Come First Tech är en tekniksida som lanserades år 2004 – då som ett litet forum för teknologientusiaster. Numera ligger sidan bland de topp 15 mest kommenterade webbsidorna; globalt sett. De tillhandahåller information kring allt som har att göra med teknologi, PC-hårdvara, gaming och dylikt.

Du kan se läsa deras recension av Corsair T3 RUSH här.

Youtube

Youtube lanserades år 2005 och tillåter användare att ladda upp videoklipp. Registrering krävs för att kunna ladda upp videor, men för att besöka webbplatsen och ta del av klippen behöver man ingen vidare registrering.

Du kan se en recension av Corsair T3 RUSH här.

eTeknix

eTeknix är en tidning på nätet som tillhandahåller nyheter om allt som har att göra med teknologi. De publicerar även produktrecensioner som hjälper dig att hitta de bästa spelen, den bästa gamingutrustningen och mycket mer.

Du kan läsa deras recension av Arozzi Torretta här.

ChairsFX

Om du är på jakt efter en högkvalitativ gaming stol kan det vara väl värt att vända dig till ChairsFX. Den här webbplatsen tillhandahåller recensioner av diverse gamingstolar för att läsarna ska hitta stolar som passar just dem. De ger även även ut ergonomiska råd så att du vet vad du ska leta efter.

Du kan läsa deras recension här.
Recensionen uppdaterades senast den 21 maj år 2021.

TopGamingChair

TopGamingChair är en webbplats som hjälper dig i sökandet efter den perfekta gamingstolen. Webbplatsen är fylld med olika topplistor och recensioner med fokus på gamingstolar inom flera olika prisklasser samt med från flera olika tillverkare.

Du kan läsa deras recension här.
Recensionen uppdaterades senast den 3 maj år 2021.

Newegg Insider

Newegg Insider är en webbplats med fokus på teknologi. De förser läsarna med de senaste nyheterna kring allt som händer inom teknologins värld. De erbjuder även topplistor och produktrecensioner som guidar dig på vägen mot att hitta de bästa teknologiprylarna på marknaden.

Du kan läsa deras recension här.
Recensionen uppdaterades senast den 14 maj år 2019.

LegitReviews

LegitReviews.com är en webbplats som tillhandahålla recensioner, nyheter och information relaterad till datorhårdvara, konsumentelektronik och teknik i allmänhet. Webbplatsen täcker främst ämnen som spelhårdvara, grafikkort, processorer, moderkort, kringutrustning och andra komponenter, samt programvara och spelrelaterade nyheter.

Du kan läsa deras recension av Arozzi Vernazza här.

TechRadar

TechRadar.com är en välkänd webbplats för tekniknyheter och recensioner. Den täcker ett brett spektrum av ämnen relaterade till konsumentelektronik, programvara, hårdvara, prylar, spel, underhållning och mer. TechRadar förser sin publik med den senaste informationen, recensioner och insikter om olika teknikrelaterade ämnen. Webbplatsen erbjuder produktrecensioner, köpguider, instruktionsartiklar, nyhetsuppdateringar och artiklar som täcker de senaste trenderna inom teknikindustrin. TechRadar är känd för sin omfattande och djupgående täckning av ett brett utbud av tekniska kategorier, vilket gör den till en värdefull resurs för personer som söker information och råd innan de köper eller använder olika tekniska produkter och tjänster.

Läs deras recension av Razer Iskur Gaming chair här.

TITAN Evo från Secretlab beskrivs som “en av marknadens bästa gamingstolar” och får 4,5/5 möjliga stjärnor.

Datum för recension: 01 juni 2022

Du kan se recensionen här.

Tom's Guide

Tom’s Guide är en välrenommerad webbplats som tillhandahåller omfattande recensioner, köpguider och nyhetsartiklar relaterade till konsumentelektronik, apparater, teknikprodukter och tjänster. Webbplatsen täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive smartphones, bärbara datorer, surfplattor, wearables, smarthem-enheter, spelutrustning och mer.

Tom’s Guide erbjuder detaljerade recensioner och jämförelser av produkter, vilket hjälper konsumenterna att fatta välgrundade beslut om sina tekniska inköp. Webbplatsens innehåll inkluderar praktiska tester, expertutlåtanden, användarfeedback och objektiv analys av olika produkter och tekniker. Förutom recensioner tillhandahåller Tom’s Guide också handledning, how-to guider och branschnyheter för att hålla läsarna informerade om de senaste framstegen inom teknikvärlden.

Du kan läsa deras recension av Razer Iskur här.

PC Gamer

PC Gamer är en webbplats med fokus på gaming och tillhandahåller information om dator- och tv-spel samt relaterad hårdvara.

PC Gamer täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive spelrecensioner, förhandsgranskningar av kommande spel, hårdvarurecensioner, nyheter om spelindustrin och spelkultur. Webbplatsen är känd för sin omfattande information och erbjuder insikter i nya spelsläpp, spelmekanik, tekniska aspekter av spelhårdvara och diskussioner om olika speltrender och utvecklingar.

PC Gamer är populär bland spelentusiaster och PC-spelare som är intresserade av att hålla sig uppdaterade om de senaste spelen och speltekniken.

Du kan läsa deras recension av Razer Iskur Gaming chair här.
Du kan läsa deras recension av Noblechairs Epic Gamingstol här.

TomsHardware.com

Tom’s Hardware är en välkänd webbplats som tillhandahålla recensioner, benchmarks, guider och nyheter relaterade till datorhårdvara, teknikkomponenter och elektronik. Webbplatsen är känd för sina djupgående analyser av olika hårdvarukomponenter som processorer, grafikkort, moderkort, lagringsenheter med mera.

Tom’s Hardware erbjuder en mängd information för både entusiaster och yrkesverksamma inom teknikområdet. Webbplatsen innehåller detaljerade recensioner av nya produkter, prestandamätningar, tekniska guider och insikter om nya trender inom teknikindustrin. Deras målsättning är att hjälpa läsarna att fatta välgrundade beslut när de bygger eller uppgraderar sina datorsystem.

Du kan läsa deras recension av Razer Iskur här.
Du kan läsa deras recension av Noblechairs Epic här.

Pcmag

PCmag är en nätpublikation som tillhandahåller artiklar och produktrecensioner – främst om datorrelaterade produkter.

Den 7 februari 2022 publicerade PCmag deras recension av gamingstolen Secretlab Titan EVO. De sammanfattade produkten enligt: “Overall Editors’ Choice pick for conventional gaming chairs thanks to its excellent design and feel”. Stolen fick ett övergripande betyg på 4,5/5 stjärnor.

Du kan läsa deras recension här.

Trustedreviews

TrustedReviews är en välrenommerad plattform på nätet som tillhandahåller omfattande och opartiska recensioner av ett brett utbud av konsumentelektronik och teknikprodukter. Med ett team av erfarna experter tillhandahåller TrustedReviews djupgående analyser, praktiska tester och insiktsfulla guider som hjälper dig att fatta välgrundade köpbeslut kring en mängd produkter. 

Trustedreviews har granskat TITAN Evo och gett den 5/5 stjärnor.
Recensionen publicerades den 31 oktober år 2022 och du kan läsa den här.

Kundrecensioner

Amazon

Amazon grundades av Jeff Bezos och är idag ett amerikanskt e-handelsföretag såväl som en molntjänst. På Amazons webbplats kan användare beställa varor inom ett brett spektrum av produktkategorier.

Du kan läsa användarrecensionerna av ASUS ROG Chariot här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Arozzi Vernazza här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Razer Iskur här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Noblechairs Epic här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Corsair T3 RUSH här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Cougar Armor Titan Pro Royal här.
Du kan läsa användarrecensionerna av Arozzi Torrettas här.

Trustpilot

Trustpilot är en plattform på nätet som sammanställer användarrecensioner om företag, varor och tjänster. Deras syfte är att ge konsumenter en bättre bild av hur tillitsfull en tredje part är inför köp och utbytande av tjänster.

Du kan läsa deras omdöme av Secretlab här.

FAQ

Vilken gamingstol är bäst?
Vilken gaming stol som är bäst för dig beror på en rad faktorer, bland annat din vikt och budget. Dagens marknad av gamingstollar består emellertid av ett hav av olika modeller i varierande prisklasser, vilket innebär att det definitivt kommer att finnas någon för dig. Läs igenom vårt test för att se om någon av våra rekommenderade modeller faller dig i smaken.
Hur fungerar en gamingstol?
En gamingstol är konstruerad i bekväma och luftiga material med komponenter som kan anpassas efter användarens behov och preferenser. En gamingstol kan användas under längre tidsperioder, till exempel under när man spelar eller arbetar framför datorn.
Hur mycket kostar en gamingstol?
Gamingstolar kan variera i pris beroende på vilka funktioner du är ute efter. Du bör emellertid vara redo att spendera några tusenlappar.
Var kan man köpa en bra gamingstol?
Det finns många pålitliga återförsäljare av gamingstolar där du snabbt och smidigt kan beställa en högkvalitativ produkt. Ta del av vår topplista och klicka på de olika produkternas länkar för att omedelbart omdirigeras till en pålitlig webbutik.

Att tänka på när du ska köpa en gamingstol

 • Rätt material

Om du ofta sitter framför datorn gynnas du av att satsa på en stol vars konstruktion består av luftiga tyg som är enkla att rengöra, till exempel PU-tyg eller PVC-läder. Ta med andra ord alltid hänsyn till materialet när du tar ditt gaming stol-beslut.Material i form av det rätta tyget

 • Storlek och tyngd

En gamingstol ska passa dig – därför är många stolar anpassade efter just vikt och längd. Läs med andra ord alltid specifikationerna innan du köper din stol så att du får rätt ergonomisk utformning.

 • Justerbara armstöd

Du har ingen komplett gamingstol utan möjligheten att justera armstöden. Det är därför smart att välja en stol som har så kallade ”4D-armstöd”. Dessa tillåter dig att vinkla armstöden åt fyra håll så att du kan sitta i just den positionen som passar dig.

 • Justerbart ryggstöd

Det är inte bara armstöden som är viktiga; du bör också säkerställa att ryggstödet sitter som det ska. Om du har en riktigt högkvalitativ stol kommer det att gå att luta stödet tillbaka i hela 180° om du känner för att vila en liten stund.

Så väljer du rätt gamingstol

Det finns flera aspekter att ta hänsyn till för att du ska hitta den optimala gamingstolen för just dig och dina behov.

Om du vill undvika ryggproblem bör du se till att din stol har en ländryggskudde. En sådan ger dig optimalt stöd på samma sätt som den lika viktiga nackkudden.

Vidare är det fördelaktigt om stolen är så justerbar som möjligt. Med detta menar vi ett armstöd som kan vinklas på det sättet som känns skönast för dig, möjligheten att höja och sänka din sätet samt ett ryggstöd som kan lutas bakåt.

Se också till så att välja rätt storlek då olika gamingstolar är utformade för olika vikt och längd. Det finns till och med en typ av gamingstol till barn i flera olika format så att hela familjen kan njuta av utomordentliga gaming- eller kontorsstolar.

Källa: Gamingstuff.se.

Man kan komma långt med en ordentlig gamingstol, men för att skapa en optimal spelstation finns det flera produkter man behöver införskaffa sig, bland annat ett tangentbord och ett spelbord. Vi har samlat några av de bästa mekaniska tangentborden här och några utmärkts spelbord här.

Är gamingstolar värda kostnaden?

En gamingstol är en utmärkt anordning för dig som ofta sitter framför datorn – oavsett om du har mycket jobb att göra inne på kontoret eller många grymma spelsessioner framför dig. När du sitter ner under en längre tid är optimalt stöd ett måste eftersom det säkerställer minimala besvär med rygg- och nackproblem.

De som inte är i behov av en gamingstol är de som inte tillbringar någon tid framför datorn. Om du ofta är på resande fot kan det dessutom vara besvärligt att ta den stora och tunga stolen med dig.

Källa: ChairsFX.com.

Vad är en gamingstol och vem behöver en sådan?

En gaming stol är en typ av stol som har tagits fram för att gynna dig som tillbringar relativt mycket tid framför datorn varje dag. Med många justerbara funktioner, komfortabla och andningsbara material, en ergonomisk design och mycket mer hjälper stolarna dig att få en optimal sittställning alla dagar i veckan.

Källa: Topgamingchair.com

Olika typer av gamingstolar och kända tillverkare

Det finns flera olika sorters gamingstolar, men den typen som vi har lagt fokus på i vår topplista är de populära PC-gamingstolarna. Om du är intresserad av att kika på några andra modeller finns det även konsol-gamingstolar vars form påminner lite om en banan eller ett L. Dessa är framställda specifikt för dig som vill ha en stol för att spela TV-spel.

Glöm inte heller att det alltid är smart att köpa en billig gamingstol från ett märke som du helt säkert vet är pålitligt. Några varumärken som du alltid kan lita på är DXRacer, SecretLab och Maxnomic. Stolarna som du ser i vår topplista är väl värda att kika närmare på.

Om du spelar mycket och ofta kan det vara värt att investera i ett gaming headset och en gaming-skärm. Mellan spelsessionerna bör du dock se till så att du får komma ut och sträcka på benen, och då kan det vara smidigt att ha en snygg elsparkcykel eller en fräck elcykel.

Det som gaming stolslegender är gjorda av – Komfort, kosta vad det kosta vill

De vanligaste materialen som högkvalitativa gamingstolar är tillverkade av är läder, konstläder eller textilier. Läder kommer att se till så att det blir lättare att hålla stolen ren då spillda vätskor och dylikt inte absorberas på samma sätt som i textilier. Trots detta får du dock inte glömma att textil är ett material som andas bättre, och därför blir det inte lika svettigt om du sitter i stolen under en längre tidsperiod.

För optimal komfort kommer riktigt högkvalitativa gamingstolar också att ha förmågan att justeras på flera sätt och vis. Ryggstödet kan då lutas bakåt, sätets höjd kan justeras och armstöden kan vinklas åt alla håll så att du sitter i ett läge som är bekvämt för dig.

Glöm inte heller att det inte är bra för kroppen att sitta ner under en rent för lång tid – ta därför en paus från stillasittandet ibland och ge dig ut på exempelvis en härlig nedgrävbar studsmatta!

Källa: Newegg.com

Om du är på jakt efter en ny gamingskärm bör du läsa vårt test av de bästa gamingskärmarna här. Här erbjuder vi en detaljerad översikt av de olika typerna av skärmar som passar för gaming och deras specifika funktioner, såsom uppdateringshastighet, responsivitet och upplösning. Om du är en ivrig gamer eller bara är på jakt efter en högkvalitativ skärm, är det absolut värt att läsa igenom den artikeln.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Cougar Armor Titan Pro Royal Kontorsstol

Innoliving Gamingstol

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta