Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Ring light (Bäst i test): De bästa ring lights enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD april 25, 2024.

Ring light (Bäst i test): De bästa ring lights enligt experterna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Vill du få tillgång till en professionell ljussättning för innehållsskapande? Då är en ring light den optimala lösningen. Den här produkten ser till så att antingen du eller ett specifikt område blir belyst, vilket kommer väl tillhands när du ska filma inför ett projekt, spela in en Let’s Play eller någonting helt annat. Hitta en passande ring light för dig med hjälp av den här topplistan som har sammanställts baserat på expertrecensioner och kundbetyg.

Senast ändrad:

I dag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

Tidigare ändringar:

16. augusti 2023

Den 16/08/2023 lade vi till tre nya ring light-lampor i vår artikel: Nanlite Halo 16″, Razer Ring Light 12″ och LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Ring light Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Nanlite Halo 16 - högkvalitativ ring light

Dagens bästa priser och erbjudanden på Nanlite Halo 16:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Mångsidiga funktioner
 • Erbjuder variabla färginställningar
 • Trådlös teknik

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att mångsidigheten hos Nanlite Halo 16, som gör att den kan användas till allt från skönhetsrelaterade projekt till content creating, gör lampan till ett utmärkt verktyg för såväl professionellt som privat bruk. De medföljande tillbehören bidrar till lampans genomgående användarvänlighet, medan USB-anslutningen ökar dess praktiska funktionalitet även under omfattande inspelningar. Vi tycker att den främsta funktionen hos Nanlite Halo 16 är de många inställningarna för belysningskontrollen; de variabla färginställningarna, inklusive den imponerande RGBWW-funktionen, tillsammans med justerbar ljusstyrka, ger användarna möjlighet att skapa den perfekta belysningen för varje projekt.

Vi vill dock påpeka att denna exceptionella prestanda har ett pris, vilket placerar Nanlite Halo 16 i den övre delen av prisskalan. Trots att investeringen verkligen återspeglar produktens kvalitet och funktionalitet, är det kanske inte det bästa alternativet för den som har en begränsad budget. Sammantaget anser vi dock att Nanlite Halo 16 är en fantastisk ring light-lampa för dem som söker mångsidig och professionell ljusstyrning. Vi är övertygade om att Halo 16 håller vad Nanlite lovar.

Fördelar

 • Unik design med touch-kontroll
 • Många medföljande tillbehör
 • Möjlighet till USB-anslutning

Nackdelar

 • Tillhör en högre prisklass

Nanlite Halo 16 är utrustad med innovativ trådlös teknik som gör att du enkelt kan styra lampan från din smartphone eller surfplatta. Det är ett utmärkt alternativ för content creators, fotografer och videofilmare som på ett smidigt sätt vill kunna justera sin belysning.

Recension: En detaljerad recension av Nanlite Halo 16

Mångsidig produkt från Nanlite

Enligt vår uppfattning är Halo 16 en mycket mångsidig ring light från tillverkaren Nanlite, som erbjuder flera lampor med diametrar från 14 till 19 tum. Halo 16 har, som man kan avläsa från namnet, en diameter på 16 tum och är därmed lämpad för en mängd olika användningsområden. Den kan till exempel användas som skönhetsbelysning, till vloggar, livestreaming, och makeup-tutorials samt porträtt- och produktfotografering. Jämfört med den mindre modellen på 14 tum ger Halo 16 en mer expansiv och smickrande belysning, vilket säkerställer konsekventa resultat i ett större antal scenarier. De många medföljande tillbehören, däribland spegeln, förvaringsväskan, nätadaptern och smartphone-fästet, gör Halo 16 ännu mer praktisk, samtidigt som USB-anslutningen garanterar oavbruten strömförsörjning till din smartphone under hela inspelningen eller fotograferingen.

Anpassningsbar

Vi anser att Nanlite Halo 16 verkligen briljerar med sin mångsidiga ljusstyrning. Med variabla färginställningar, inklusive en imponerande RGBWW-funktion, och justerbar ljusstyrka är det med denna ring light möjligt att anpassa belysningen efter olika miljöer och stämningar. Den unika touch-kontrollen, som skiljer sig från de traditionella vridreglagen, förenklar processen med att justera ljusets färg och erbjuder ett intuitivt sätt att uppnå önskad atmosfär.

Tips: När du använder Halo 16 bör du experimentera med färgtemperaturen, som varierar från 2700 till 6500 K. På så sätt kan du anpassa ljuset efter din omgivning och dina motiv och uppnå en snygg och professionell ljussättning för ditt kreativa skapande.

Mer om Nanlite Halo 16

Razer Ring Light 12" - kompakt och portabel ring light

 • check 4/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Razer Ring Light 12":

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Anpassningsbart ljusspektrum
 • Justerbar ljusstyrka
 • Strömförsörjning via USB

Konsumentmagasinets omdöme

I vår utvärdering av Razer Ring Light 12″ har vi tittat närmare på det imponerande utbudet av funktioner som utan tvekan bidrar till en förbättrad streaminguppsättning. Möjligheten att anpassa ljusspektrumet efter egna preferenser, med en enkel övergång mellan varma, balanserade och kalla toner, ger en personlig touch till det kreativa skapandet. Bekvämligheten med att justera ljusstyrkan säkerställer dessutom optimal belysning i olika miljöer och tider på dygnet, medan de mångsidiga monteringsalternativen, inklusive det medföljande kulhuvudfästet och telefonhållaren, tillgodoser olika behov.

Det är dock värt att nämna att diametern på Razer Ring Light endast är 12 tum, det vill säga 30 centimeter, vilket är relativt litet om man jämfört med Nanlite Halo 16 som är 40 centimeter. Trots detta är den kompakta storleken en fördel för de som ofta reser eller behöver en mer portabel lampa. Razer Ring Lights mindre diameter gör den till ett praktiskt alternativ för streamare på språng, och säkerställer att de konsekvent kan uppnå högkvalitativ belysning även när utrymmet är begränsat.

Fördelar

 • Flexibla monteringsalternativ
 • Justerbart trebensstativ
 • 192 stycken lysdioder

Nackdelar

 • Diametern är något liten

Razer Ring Light strömförsörjs via en USB-anslutning och kan därmed enkelt användas med en dator eller powerbank. Detta gör den till ett perfekt alternativ för de som behöver bärbar belysning för streaming vid evenemang eller för att skapa innehåll på språng.

Recension: En detaljerad recension av Razer Ring Light 12"

Justerbar färgtemperatur

Den här mångsidiga ring light-lampan från Razer lyfter din streaminguppsättning och låter dig finjustera ditt framträdande utan ansträngning. Med möjligheten att anpassa ljusspektrumet kan du välja mellan varmvit (3000 K), balanserad vit (4500 K) eller kallvit (6500 K) ton med en enda knapptryckning. Att justera färgtonen är lika enkelt som att trycka på den roterande pilknappen som sitter på strömkabeln, vilket ger dig kreativ frihet att komplettera din hudton och anpassa din miljö så att den passar varierande omgivningar och scenarier.

Anpassningsbart stativ och klart ljus

Oavsett rummets atmosfär eller tid på dagen kan du uppnå den perfekta ljusnivån genom att styra ring light-lampans ljusstyrka, från 10 till 100 %. Som standard är Razer Ring Light inställd på 50 %. Oavsett om du streamar från en dator med webbkamera, en kompaktkamera, en DSLR-kamera eller en mobila enhet så har Razer Ring Light omfattande monteringsalternativ, inklusive ett medföljande kulhuvudfäste och en telefonhållare, som tillgodoser alla tänkbara behov. Tack vare det anpassningsbara stativet, med en justerbar höjd på 40 till 135 centimeter, kan du dessutom placera lampan på bordet eller golvet, vilket garanterar optimal belysning oavsett installation. Slutligen passerar Razer Ring Lights 192 lysdioder genom en vit diffusor, och ger din stream professionell och studioliknande belysning med jämnt och klart ljus.

Vad säger användare om Razer Ring Light 12"?

Efter att ha analyserat recensionerna av Razer Ring Light på Amazon kunde vi konstatera att användarna främst uppskattar lampans lätta vikt, vilket stärker vår slutsats att den är perfekt för de som ofta behöver flytta på den. En av användarna beskrev den dessutom som “prisvärd” och skrev vidare att hon uppskattade ljusstyrkan.

Mer om Razer Ring Light 12"

LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod - ring light för nybörjare

Dagens bästa priser och erbjudanden på LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Fjärrkontrollen kan anslutas till telefonen via Bluetooth
 • Tre ljusfärger
 • Flexibel punktmontering på magnetskena

Konsumentmagasinets omdöme

För att sammanfatta vår granskning av LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod är det tydligt att detta kompakta, men ändå mångsidiga verktyg, har mycket att erbjuda inom mobilfotografering och content creating. Integrationen av en Bluetooth-ansluten fjärrkontroll effektiviserar inte bara fotograferingen, utan ger också en kreativ styrning som ger användaren full kontroll. LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod har jämfört med andra alternativ på marknaden en något lägre effekt och maximal färgtemperatur på sex watt respektive 4000 K, medan Nanlite Halo 16 har 29 watt och Razer Ring Light 12″ har 6500 K.

Tar man en närmare titt får man dock ett annat perspektiv; LEDVANCE-modellens effekt på sex watt är mer än tillräcklig för att ge effektiv belysning – särskilt när den kombineras med en jämn och bländfri ljusdesign. Den maximala färgtemperaturen på 4000 K ger dessutom, även om den inte är den högsta tillgängliga, ett mångsidigt utbud av belysningsalternativ som passar för en mängd olika kreativa skapanden. Sammantaget erbjuder LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod en god balans mellan prestanda och funktionalitet – inte minst för den som är nybörjare med den här typen av prylar.

Fördelar

 • Jämnt och bländfritt ljus
 • Ljusstyrkan kan justeras via strömbrytaren på sladden
 • Motivet kan justeras i höjdled
 • Lampan kan vridas i alla riktningar

Nackdelar

 • Svagare effekt och maximal färgtemperatur jämfört med konkurrenterna

LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod är ett utmärkt alternativ för den som aldrig tidigare använt sig av en ring light. Med en flexibel punktmontering på en magnetskena och en integrerad telefonhållare, är denna ring light lämplig för dem som är nya inom content creating.

Recension: En detaljerad recension av LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod

Fjärrstyrning

Vi anser att LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod omdefinierar bekvämlighet och kreativitet inom mobil fotografering och content creating. Fjärrkontrollen parkopplas enkelt till din telefon via Bluetooth och förvandlar på så sätt din mobila enhet till ett kraftfullt verktyg som gör att du kan ta bilder med precision. Med möjligheten att zooma in och ut med hjälp av fjärrkontrollen får du större kontroll över dina kompositioner, vilket säkerställer att varje detalj fångas precis så som du vill. Stativets justerbara höjd och rotation på 360 ° gör det dessutom möjligt att hitta den perfekta vinkeln och perspektivet för dina bilder, vilket ger dig frihet att experimentera och skapa spännande innehåll.

Jämnt och bländfritt ljus

När det gäller belysning erbjuder LEDVANCE Mobile Ring Light ett brett utbud av alternativ som passar alla situationer. Välj mellan tre olika ljusfärger – varmvitt, vitt och kallvitt – och sätt den ton och stämning som du vill ha på dina bilder. Den justerbara färgtemperaturen säkerställer att din belysning kan anpassas till olika scenarier, oavsett om du fotograferar produkter, porträtt eller videor. Med en jämn och bländfri belysning eliminerar ringens design oönskade skuggor, vilket resulterar i professionell belysning. Möjligheten att justera ljusstyrkan via sladdkontakten gör att du kan finjustera ljusintensiteten, och ger därmed optimala ljusförhållanden för ditt skapande.

Mer om LEDVANCE Mobile Ring Light Tripod

Elgato Ring Light - många funktioner och tillbehör

Dagens bästa priser och erbjudanden på Elgato Ring Light:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Mångsidig belysning (styrka och temperatur)
 • Enkel att montera
 • Wi-Fi anslutning

Nackdelar

 • Ganska dyr

Vi börjar topplistan på ett starkt sätt med en ring light som har fått positiva omdömen både i experttester och av kunder på Google Shopping. Ringlampan är ett effektivt tillskott till antingen ditt gamingrum eller för att erbjuda effektiv ljussättning vid olika projekt där optimal belysning är A och O.

Recension: En detaljerad recension av Elgato Ring Light

När du ska streama eller filma videor kommer Elgato Ring Light att erbjuda dig ett professionellt ljus som ramar in ditt ansikte perfekt, bland annat tack vare dess diameter på 17 tum. Ljuset går att justeras från 2900K till 7000K, och det är upp till dig att välja hur varm belysningen ska vara.

Det är inga svårigheter att ställa in din Elgato Ring Light antingen på själva lampan eller genom att dra nytta av en medföljande applikation i mobilen. Ett justerbart stativ säkerställer också att din ring light är placerad i rätt höjd och med den perfekta vinkeln.

Hama SpotLight FoldUp 102 LED Ring Light - kompakt modell med justerbar ljusstyrka

Dagens bästa priser och erbjudanden på Hama SpotLight FoldUp 102 LED Ring Light:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Rimligt pris
 • Kompakt för enkel förvaring
 • Justerbar ljusstyrka och färg

Nackdelar

 • Inget integrerat batteri

Här kommer ytterligare en högkvalitativ ring light från märket Hama. Den här gången är det tal om en kompakt ringlampa som bjuder på ypperliga förvarings- och transportmöjligheter tack vare dess mindre storlek. Lampans kundbetyg hos Google Shopping är imponerande, och detsamma gäller vid expertrecensioner. Hama SpotLight FoldUp 102 LED Ring Light är helt enkelt en selfie ring light som uppskattas av många konsumenter.

Recension: En detaljerad recension av Hama SpotLight FoldUp 102 LED

Se till så att dina vlogs och foton ser proffsiga ut med hjälp av den effektiva Hama SpotLight FoldUp 102 LED influencer lampa. Den här lilla lampan väger inte mer än 1,17 kg och har en bredd på 27 cm. För att se till så att du får den mest passande belysningen går det att kontrollera lampans färgtemperatur, och som om detta inte vore nog ingår dimmerkontroll. Allt detta och mer justeras smidigt med en medföljande trådbunden fjärrkontroll.

Nanlite Halo 14 LED Ring Light - fräck ring light med flera funktioner

Dagens bästa priser och erbjudanden på Nanlite Halo 14 LED Ring Light:

Fördelar

 • Utmärkt belysning
 • Justerbar ljusstyrka
 • Välj själv den rätta färgtemperaturen

Nackdelar

 • Lampan måste vara ansluten till ett uttag

Den kompakta och bärbara Nanlite Halo 14 LED Ring Light ger dig en mjuk och härlig belysning som kommer väl tillhands när du ska filma vlogs, streama eller ta proffsiga foton. Med kundbetyg hos Google Shopping på 4,6 av 5, många medföljande tillbehör och ett stort antal justeringsmöjligheter finns det många skäl att älska Nanlite Halo 14 LED Ring Light.

Recension: En detaljerad recension av Nanlite Halo 14 LED Ring Light

Ringlampan väger lite mer än ett halvt kilo och har en diameter på 35,5 cm. Resultatet blir en influencer lampa som lätt transporteras och förvaras, men trots sin mindre storlek kan du ändå förvänta dig en mycket robust produkt. Justera ljusstyrkan mellan 0 % och 100 % och se dessutom till så att du får den perfekta färgtemperaturen oavsett om du föredrar varma eller kallare färger.

Godox LR150 Ring Light - många monteringslösningar för mobiler och kameror

Dagens bästa priser och erbjudanden på Godox LR150 Ring Light:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Vinkeln kan justeras i 180°
 • USB-uttag kan ladda mobiler och enheter
 • Erbjuder många monteringslösningar för mobiler och kameror

Nackdelar

 • Har inte möjligheten att drivas med batteri

Godox LR150 Ring Light blir passande vid många olika tillfällen, men särskilt om du är i behov av att filma med flera olika mobiler samtidigt. Du kommer att gynnas storslaget av den här ringlampan i studiomiljöer, och med en lång rad positiva expertrecensioner är det helt klart att Godox LR150 selfie Ring Light blir ett ypperligt val för dig.

Recension: En detaljerad recension av Godox LR150 Ring Light

Godox LR150 Ring Light blir passande vid många olika tillfällen, men särskilt om du är i behov av att filma med flera olika mobiler samtidigt. Du kommer att gynnas storslaget av den här ringlampan i studiomiljöer, och med en lång rad positiva expertrecensioner är det helt klart att Godox LR150 selfie Ring Light blir ett ypperligt val för dig.

4 saker att tänka på innan du köper ring light

 • Vilken storlek?

  Ju större din ring light är, desto mer ljus kommer den att ge ifrån sig. Du kan då täcka ett större område – men dessa lampor är dyrare och tar upp mer utrymme. Ta därför gärna en titt på flera olika storlekar innan du väljer vad som blir bäst för din situation.

 • Vilken prisklass?

  Det är ingen hemlighet att ring lights kan bli relativt dyra, men priserna varierar delvist beroende på hur många funktioner lampan har. Du kan därför sannerligen hitta en ring light inom din utsatta budget.

 • Vilka färger?

  För att förmedla en viss känsla eller för att bara få ett mer smickrande ljus kan det vara värt att satsa på en ring light som har justerbar färg på belysningen. Du har då möjligheten att välja mellan ett kallare och varmare ljus beroende på vad du föredrar.

 • Egenskaper

  En ring light vars ljusstyrka kan ändras blir ett ypperligt val om du drar nytta av ditt ljus under olika tider på dygnet. Kontrollera vilka olika egenskaper och funktioner lampan har innan du slår till. 

arrow-more

FAQ

Vilken är den bästa ringlampan?
Detta beror på dina individuella behov och önskemål. Välj en lampa i den storleken och med de egenskaperna som kommer att gynna just dig.
Hur väljer du en bra ringlampa?
En bra ring light ger dig stor valuta för pengarna, gärna med funktioner såsom en dimmbar egenskap och färgjustering. Du kan vara säker på att ringlamporna i vår topplista håller hög standard.
Vad är en ringlampa / ring light?
En ring light förser dig med den optimala belysningen när du behöver ljussättning för olika ändamål.
Hur använder man en ringlampa?
Din ring light kan med fördel användas som ljussättning vid innehållsskapande och vid flera andra tillfällen.
Hur mycket kostar en ringlampa?
En ring light kan kosta allt från några hundralappar till tusentals kronor beroende på hur stor den är och vilka funktioner den bjuder på. Det finns därför med största sannolikhet en ringlampa inom just din föredragna prisklass.

Hur du använder en ring light för att skapa Youtube videor

För att på ett så proffsigt sätt som möjligt skapa Instagram-, TikTok- eller Youtube-videor blir en selfie lampa såsom en ring lampa det perfekta valet. Tack vare en ring light med stativ får du inte endast den mest passande vinkeln, utan belysningen säkerställer att du får tillgång till den optimala ljussättningen.

För att börja dra nytta av en selfie ring light fäster du din iPhone eller dylikt i mobilhållaren som vanligtvis medföljer. Annars köps denne separat. Sätt sedan på ringlampans ljus, välj den perfekta belysningen för dig, den rätta färgtemperaturen och börja filma. Se till så att ringlampan är riktad mot ditt ansikte eller det som du vill belysa för bästa resultat.

Läs mer om ring lights hos DIY Video Studio. Om du samtidigt vill kika på ljus- och ljudutrustning som är händig att ha i vardagen, testa på ett par fräcka hörlurar, eller ett par snygga Bluetooth högtalare.

Bör du satsa på en lysrörs- eller LED ring light?

Det finns mycket som talar för att en LED fotolampa blir det bästa valet i många situationer, och inte minst från ett miljöperspektiv. Till skillnad från lysrör har LEDs en utmärkt förmåga att omvandla elkraft till ljus. Det finns samtidigt en större chans att en LED ring light håller längre än en lysrörslampa då de är mer robusta.

Ytterligare positiva aspekter hos en LED ring light är att dessa inte upphettas på samma sätt som lysrörslampor, så du slipper att oroa dig för att temperaturen i din studio ska stiga. När allt kommer till kritan gynnar det dig därför att välja just en bäst i test LED ring light!

Vad du bör tänka på när du väljer en ring light

För att hitta den bästa selfie lampan behöver du först säkerställa vad dina behov och önskemål är. Några punkter att tänka över är såsom följande:

 • Storleken – Ring lights kommer i ett flertal olika storlekar. En stor bäst i test ringlampa ger ifrån sig en starkare belysning som täcker ett större område, men en mindre lampa kan bli ett mer passande val om du ofta transporterar din lampa och är i behov av en kompakt storlek.
 • Stativjustering – Vissa ring lights kommer med ett stativ, och se gärna till så att den kan justeras för den där perfekta höjden.
 • Vinkeljustering – Utöver att kunna höja och sänka din selfie ring lights stativ bör du kunna justera själva ringen för att få den optimala vinkeln när du filmar och tar foton.
 • Färg och ljusstyrka – Det är av yttersta vikt att din ring light kan ge dig den belysningen som ser så smickrande ut som möjligt. Välj därför gärna en selfie ring light som ger dig många valmöjligheter när det gäller både ljusstyrka och färgtemperatur.

Om du är intresserad av att kika på ytterligare topplistor över högkvalitativa produkter, ta tillfället i akt och ta en titt på fräcka SUP-brädor, eller varför inte en elsparkcykel för att lätt ta dig från punkt A till punkt B. För underbar avkoppling är det också väl värt att läsa mer om massagepistoler! Slutligen kan du kolla in Philips Wake Up Light om du överväger att investera i en ljusterapilampa för en mer hälsosam sovrutin.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta