Polaroidkamera – Bäst i test: Guide till de bästa Polaroidkamerorna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln tittar Konsumentmagasinet närmare på marknadens bästa Polaroidkameror. Artikeln baseras på ett antal externa tester av olika Polaroidkameror som alla har utnämnts till testvinnare.

Vi på Konsumentmagasinet går igenom tester från erkända konsumentråd, tidningar och testmagasin för att kunna hjälpa dig att hitta den Polaroidkamera som passar bäst till dina behov. Längst ner i artikeln kan du slutligen hitta de länkar och källor som vi hänvisar till i artikeln.

I den här artikeln får du:

🔸 En genomgång av de bästa Polaroidkamerorna
🔸 En genomgång av olika typer av fotopapper till Polaroidkameror
🔸 Tips för Polaroid-nybörjare
🔸 Guide: Tips och tricks för att få ut så mycket som möjligt av din Polaroidkamera
🔸 Guide: Det här kan du använda dina Polaroidbilder till
🔸 Polaroids historia

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Fotopapper till PolaroidkamerorPolaroid fotopapir

Det finns många olika typer av fotopapper för Polaroidkameror som alla har sin egen funktion och sitt egna uttryck. Det är alltid bra att kontrollera att det fotopapper du tänker köpa faktiskt är kompatibelt med din Polaroidkamera. Här nedanför går vi igenom olika typer av fotopapper som är kompatibla med Polaroid Snap Touch, Polaroid Snap, Polaroid Zip Mobile Printer, Polaroid Pic300, Polaroid 600 Vintage  och Impossible Polaroid SX-70:

Polaroid Instant film ZINK media 2×3

Den här typen av fotopapper är kompatibel med Polaroid Snap Touch, Polaroid Snap och Polaroid Zip Mobile Printer. Fotopapperet är utformat för att vara vatten- och fettavvisande för att bilden inte ska förstöras med tiden. Fotopapperet är även utformat för att inte kunna rivas isär och eftersom att det inte använder bläck torkar det snabbt. Det här fotopapperet finns i paket med 30 eller 50 stycken.

Polaroid Instant film 2×3

Den här typen av fotopapper är kompatibel med Polaroid PIC300 och kommer i ett paket med 20 stycken. Fotopapperet har en blank yta och en ram runt bilden. Storleken på papperet är 5,3 x 8,6 cm och storleken på själva bilden blir 4,57 x 6,1 cm. Fotopapperet är utvecklat med en ISO på 800, vilket ger en bättre bildkvalitet.

600 Film

Den här typen av fotopapper är kompatibel med Polaroid 600 Vintage . 600 Film erbjuder fyra olika alternativ: Färg med vit kant, svartvitt med vit kant, färg med flerfärgad ram och svartvitt med flerfärgad ram och alla paket innehåller åtta fotopapper. Detta papper framkallas långsamt efter utskriften och hur länge det tar beror på motivet och vilket typ av papper du använder. Du kan läsa mer om 600 film här.

SX-70 Film

Den här typen av fotopapper är kompatibel med Impossible Polaroid SX-70. Här kan du välja mellan ett papperspaket i färg eller svartvitt. Paketen innehåller åtta fotopapper och bilderna framkallas löpande efter att de har tagits. Fotopapperet är utvecklat med en lägre ASA, vilket betyder att det tar längre tid för bilden att framkallas på papperet. Det ger en större kontroll över bilden när den skrivs ut, vilket resulterar i en bättre bildkvalitet. Du kan läsa mer om SX-70 film här.


Tips för Polaroid-nybörjare

Förvara fotopapperet i kylskåpet

Det är en bra idé att förvara filmen till din Polaroidkamera i kylen. Det förlänger papperets livslängd och bevarar samtidigt kvaliteten på fotopapperet. Ta ut paketet en timme före användning så att den kan “värma upp”.

Skydda bilden när den har skrivits ut

Om du har en Polaroidkamera där bilden visar sig först efter några minuter är det bra att låta bilden vara i mörker medan den framkallas. Den här metoden gör nämligen att bildkvaliteten blir bättre. Undvik även att skaka bilden när den framkallas.

Tänk på exponeringen

För att få ett bra resultat är det viktigt att ha rätt exponering när bilden tas. Om motivet är mycket ljust kan det vara bra att ställa in exponeringen något mörkare och om motivet istället är mörkt ställer du in exponeringen ljusare. Det krävs lite övning för att komma fram till vilken exponering som fungerar bäst till olika bilder.

Förvaring av dina Polaroidbilder

Polaroid fotopapper är ofta ganska dyrt och därför är det bäst att sätta undan bilderna, även om du inte är helt nöjd med motivet. Du kan eventuellt använda mindre lyckade bilder till julkort eller grattishälsningar. Solljus kan försämra kvaliteten på dina Polaroidbilder och därför bör du förvara dem på en mörk plats som skyddar dem från solljus.

Om du vill ha fler goda råd för att komma igång med din Polaroidkamera kan du läsa mer hos Mortal Muses.


Polaroid tips och tricks

📷 Lär känna din kamera

Vägen till en bra Polaroidbild börjar med att lära känna sin kamera. En Polaroidkamera har ofta begränsade och annorlunda funktioner jämfört med vad de flesta är vana vid från smartphones, digitalkameror och spegelreflexkameror. Det är därför viktigt att man lägger lite tid på att ta reda på vilka funktioner kameran har och i vilka sammanhang det är vettigt att använda dem.

📷 Ljus är avgörande

Eftersom att Polaroidkameror inte har särskilt många funktioner när det gäller inställning av ljusförhållanden kan man med fördel använda naturligt dagsljus. Man bör dock undvika att ta bilder i direkt solljus eftersom att det kommer att förstöra bilden.

Man bör även undvika för mörka motiv eftersom att det ofta resulterar i en suddig bild med få detaljer. Om din Polaroidkamera har justerbar exponering ska du alltid se till att ställa in den efter den belysning motivet befinner sig i.

📷 Tänk på beskärningen när du tar bilder

Polaroidkameror kan varken zooma in eller ut, vilket gör att du bör säkerställa att du redan har “beskurit” bilden när du tittar genom sökaren och innan du trycker på utlösaren. Var försiktig så att du inte kommer för nära motivet och får ett suddigt resultat.

Om du å andra sidan står för långt bort från motivet kan det sluta med att man inte kan se vad motivet ska föreställa på den lilla Polaroidbilden.

📷 Experimentera med olika fotopapper

Många av Polaroidkamerorna kan användas med olika typer av fotopapper. De olika papperen ger olika resultat och du kan bland annat prova svartvit film eller film med olika färgfilter. Det finns många möjligheter och det gäller bara att prova sig fram.

Om du vill ha mer inspiration för att komma igång med din Polaroidkamera och få de bästa resultaten kan du läsa mer hos Photo Contest.


Vanliga misstag att undvika

Vi på Konsumentmagasinet har här samlat fem tips på vad du bör undvika eller tänka på när du använder din Polaroidkamera:

1) Var inte rädd för att använda Polaroid-fotopapper. Övning ger färdighet.

2) Ställ in exponeringen för att slippa otydliga bilder.

3) Läs bruksanvisningen för att få bättre koll på hur du använder kameran.

4) Förvara dina foton separat så att bilderna inte repar varandra.

5) Ta dig tid att öva på att ta Polaroidbilder.

Här kan du se en video som berättar hur du undviker de vanligaste foto-felen med en Polaroidkamera:


Det här kan du använda dina Polaroidbilder till

📸  Rama in bilderna tillsammans

Välj ut dina favoritbilder och rama in dem i samma ram. Om Polaroidbilderna har en vit kant runt motivet kan du prova olika bakgrunder i ramen, till exempel svart eller grått.

📸  Häng bilderna “på tork”

Leta fram ett tunt snöre i en lagom längd och häng bilderna “på tork” med små klädnypor av trä. Det här är ett annorlunda, enkelt och roligt sätt att visa upp sina favoritbilder.

📸  Gör ett mönster av bilderna

Om du har en massa Polaroidbilder som bara ligger gömda i något skåp kan du använda dem för att skapa en bildvägg som är formad i ett mönster. Du kan till exempel forma ett hjärta, en fyrkant eller något helt annat med dina bilder.

📸  Gör ett fotoalbum

Gör ett fotoalbum med dina bilder och skriv små anteckningar eller kommentarer under bilderna. Du kan även sätta in biljetter, kvitton eller andra små minnen i albumet. Det här är en bra och personlig användning av bilderna och ett bra sätt att spara dina minnen. 

📸  Gör en mobil med dina bilder

Du kan även göra en mobil av dina bilder. Det enda du behöver är ett snöre, tejp och lim. Du kan antingen göra en mobil där baksidan av bilden hänger mot väggen eller en mobil som hänger fritt. Ska mobilen hänga mot väggen behöver du bara tejpa fast bilderna på snöret, men om mobilen ska hänga fritt limmar du ihop två bilder runt snöret så att det är ett motiv på båda sidorna.

Se fler kreativa exempel på hur du kan använda dina Polaroidbilder här.


Polaroids historia

‘Polaroid’ är namnet på det företag som sedan 1937 har stått bakom utvecklingen och distributionen av de kameror som idag är kända som Polaroidkameror samt nutidens nytolkningar av dessa.

Företaget ’Polaroid Corporation’ grundades av amerikanen Edwin H. Land, vars stora passion var att forska om och studera polarisering av ljus och hur man kunde använda denna kunskap i kommersiella sammanhang.

Det ursprungliga företaget ’Polaroid Corporation’ gick konkurs 2001. Företagets patenterade varumärke och aktier såldes, men de nya ägarna klarade inte av att vända vindarna och blev tvungna att ansöka om konkurs 2008.

Denna konkursansökan ledde till ännu en försäljning av det ursprungliga varumärket ’Polaroid’, vilket har resulterat i dagens nytolkningar av de ursprungliga Polaroidkamerorna. Detta har gjort att de nya ägarna har döpt om företaget till ’Polaroid Originals’ 2017 och deras mål är att göra den gamla Polaroidkameran modern igen. Du kan läsa mer om Polaroids historia här.


Polaroid kamera test – Disse kilder har vi anvendt:

gifCnet.com 🇺🇸
Cnet.com är en online-plattform som ger ut artiklar, recensioner och guider inom elektronik, gadgets och teknik. Cnet.com har testat och recenserat Polaroid Snap, Polaroid Cube+ och Polaroid Pic300.

Mashable.com 🇺🇸
Mashable.com är en amerikansk online-plattform som publicerar artiklar och recensioner av olika digitala och tekniska konsumentprodukter. Mashable.com har testat och recenserat Polaroid Snap och hela den artikeln kan läsas här. Mashable.com har även granskat och recenserat Polaroid Originals OneStep 2 och den recensionen kan läsas här.

Pcmag.com 🇬🇧
Den brittiska versionen av datortidningen Pcmag.com ger ut artiklar och recensioner av elektronik. Pcmag.com har testat och recenserat Polaroid Snap Touch och Polaroid Cube+.

Stuff.tv 🇬🇧
Stuff.tv är en brittisk nättidning som riktar sig mot män och de ger ut artiklar och recensioner av elektronik för den manliga läsaren. Stuff.tv har testat och recenserat Polaroid Snap Touch och recensionen kan läsas i sin fulla längd här.

Digitaltrends.com 🇺🇸
Den amerikanska online-plattformen Digitaltrends.com publicerar nyheter, recensioner och guider inom elektronik. Digitaltrends.com har testat och recenserat Polaroid Cube+ och du kan läsa hela recensionen här.

Ljudochbild.se 🇸🇪
Online-plattformen Ljudochbild.se ger ut artiklar och recensioner av olika typer av elektronik. Ljudochbild.se har testat och recenserat Polaroid Cube+ och du kan läsa den recensionen i sin fulla längd här.

Smartson.se 🇸🇪
Smartson.se är en svensk online-plattform som ger ut artiklar om de senaste digitala nyheterna och recensioner av olika produkter. Smartson.se har testat och recenserat Polaroid Cube+ och den recensionen kan du läsa här.

Telegraph.co.uk 🇬🇧
Den brittiska tidningen Telegraph.co.uk publicerar artiklar om de senaste nyheterna i sin nättidning. Här hittar man även artiklar och recensioner av olika produkter för konsumenten. Telegraph.co.uk har testat och recenserat Polaroid Pic300 och Polaroid Zip Mobile Printer.

Amerikanske Staples 🇺🇸
Amerikanska Staples är en online-plattform som ger ut artiklar om de senaste nyheterna inom konsumentelektronik. Plattformen publicerar även artiklar med recensioner och tester av olika typer av elektronik. Staples har testat och recenserat Polaroid Pic300 och den recensionen kan du läsa i sin fulla längd här.

Independent.co.uk 🇬🇧
Independent.co.uk är en brittisk nättidning som publicerar de senaste nyheterna och artiklar med recensioner och tester av produkter. Independent.co.uk har testat och recenserat Impossible Polaroid SX-70 och du kan läsa  recensionen här.

Huffingtonpost.com 🇺🇸
Den amerikanska internettidningen Huffingtonpost.com ger ut artiklar om de senaste nyheterna samt artiklar med olika recensioner av produkter. Huffingtonpost.com har testat och recenserat Impossible Polaroid SX-70 och du kan läsa recensionen här.

Gizmodo.com 🇺🇸
Gizmodo.com är en amerikansk online-plattform som ger ut artiklar om digitala nyheter, vetenskap och politik. Gizmodo.com skriver även artiklar med recensioner av elektroniska produkter. Gizmodo.com har testat och recenserat Polaroid Zip Mobile printer och den recensionen kan du läsa här.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Polaroid Snap

3,5 av 5 stjärnor hos Cnet.com
✅ Rekommenderas av Mashable.com

Polaroid snap kamera

.
Polaroid Snap är en lillebror till modellen Polaroid Snap Touch. Den här modellen har alltså mindre funktioner än Polaroid Snap Touch, vilket även märks på priset.

Enkla kontroller

På Polaroid Snap sitter alla knappar på toppen av kameran och den är därför lätt att använda. På vänster sida sitter en knapp där du ställer in färgläge och med den byter du enkelt mellan normal färg, svartvitt och sepia.

Till höger om färglägesknappen sitter en ramknapp som lägger till en vit kant runt bilderna. Detta, berättar testpanelen från Mashable.com, är en bra funktion om man vill skriva små anteckningar på bilden. På andra sidan av kameran sitter en stor röd knapp som används för att ta bilder samt en tio sekunders självutlösare.

Lätt och rolig att använda

Både Mashable och Cnet är överens om att Polaroid Snap är en kamera som ger dig ett enkelt sätt att skapa små kreativa ögonblicksbilder. Båda tidningarna betonar dessutom att bildkvaliteten och utskriftskvaliteten är bra och enkel.

BIlderna skrivs ut direkt från kameran på ungefär 35 sekunder. Polaroid Snap kan bara skriva ut bilder på fotopapper som har tagits fram speciellt för den här kameran. Den typ av papper som används heter ”Polaroid Instant film ZINK media 2×3”.

Andra specifikationer

Polaroid Snap tar bilder i 10 megapixel och har en SD-kortplats som stöder ett minneskort på upp till 32 GB. Kameran startas genom att lyfta blixten och stängs av igen genom att stänga blixten. Objektivskyddet skyddar linsen från smuts och det är dessutom magnetiskt, vilket gör det enkelt att sätta på.

Polaroid Snap har en inbyggd indikator för lågt batteri och slut fotopapper. Man kan se dessa indikationer när man tittar genom kameran för att ta en bild. Polaroid Snap finns i svart, rött, vitt och blått.

Utvalda fördelar med Polaroid Snap:
 10 megapixel kamera
Knapp som lägger till en ram direkt på bilden
Knapp som ändrar färgerna
Indikator för batteri och fotopapper
SD-kortplats som stöder minneskort på upp till 32 GB

Här kan du se hur Polaroid Snap fungerar:


Polaroid Zip Mobile Printer

4 av 5 stjärnor hos engelska Telegraph.co.uk
✅ Rekommenderas av Gizmodo.com

Polaroid Zip Mobile Printer 2

.
Polaroid Zip Mobile Printer är en liten skrivare som kan anslutas till en smartphone via Bluetooth. På så vis kan du skriva ut små Polaroidbilder direkt från din telefon och Polaroid Zip Mobile Printer kommer alltså inte med någon kamera.

I granskningar beskrivs Polaroid Zip Mobile Printer som en rolig och praktisk liten skrivare som, trots att den inte kan ta bilder själv, erbjuder många möjligheter och funktioner. Om man ska använda Polaroid Zip Mobile Printer är det alltså nödvändigt att ha en smartphone med kamera och Bluetooth.

TIllhörande redigeringsapp

När du har valt ut en bild som du vill skriva ut med Polaroid Zip Mobile Printer kan du redigera den i den tillhörande redigeringsappen. Här kan du applicera olika filter för att ge bilden ett klassiskt utseende eller en mer retro look.

När du har redigerat bilden färdigt ansluter du helt enkelt appen till skrivaren via Bluetooth och skriver ut bilden. Bilderna har en storlek på 5 x 7,5 cm och måste skrivas ut på en speciell typ av papper som heter “’Zink Zero Ink”. När bilden är utskriven har du även möjligheten att dra av ett lager papper från baksidan och på så vis göra bilden till ett klistermärke.

Snabb och effektivPolaroid Zip Mobile Printer

Skrivaren startas med en knapp som sitter på sidan av enheten och därefter kan man ansluta skrivaren till en smartphone. När Polaroid Zip Mobile Printer är ansluten till en smartphone skriver den ut en bild på bara 10-60 sekunder, beroende på hur detaljerad bilden är.

Skrivaren är uppladdningsbar och laddas med den inkluderade USB-kabeln. Skrivaren har en storlek på 7,5 x 12 x 3 cm  och en vikt på 186 gram. Detta gör att den är perfekt att ha med i fickan eller väskan när du är på språng.

Andra specifikationer

Priset för Polaroid Zip Mobile Printer är i den billigare änden av skalan och fotopappret till skrivaren är inte heller särskilt dyrt. I tester lyfter man fram att bildkvaliteten är rätt bra och att Polaroid Zip Mobile Printer är lätt att använda.

Utvalda fördelar med Polaroid Zip Mobile Printer:
 Skriver ut Polaroidbilder från din smartphone
Väger bara 186 gram
Uppladdningsbar via USB
Tillhörande redigeringsapp
Bilderna kan göras till klistermärken

Här kan du se hur Polaroid Zip Mobile Printer fungerar:


Polaroid Snap Touch

Rekommenderas av Pcmag.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Stuff.tv

Polaroid snap touch kamera

 

.
Polaroid Snap Touch har en mängd funktioner som gör det möjligt att fånga ögonblicket och sedan anpassa bilderna efter din stil. Du kan välj att skriva ut bilderna på en gång eller vänta till senare.

Polaroid Snap Touch har testats och recenserats av den brittiska konsumenttidningen Pcmag.com som har specialiserat sig på att granska datorer och annan elektronik för konsumenten.

Kameran har dessutom testats och bedömts av den brittiska konsumenttidningen Stuff.tv som provar och recenserar elektronik. Sammanfattningsvis får Polaroid Snap Touch bra recensioner av de två testpanelerna.

Inbyggd touchskärm Polaroid snap touch bagside skaerm

Kameran har en 3,5” LCD-touchskärm som gör det enkelt att använda kamerans funktioner och där kan du bland annat se bilderna du tagit innan du väljer att skriva ut dem. Den här funktionen är väldigt användbar och gör att du alltid kan välja precis vilka bilder du vill skriva ut, vilket gör att du inte behöver slösa på det ofta dyra fotopappret.

Kamerans skärm har ett antal redigeringsverktyg som ger dig möjligheten att applicera ramar, filter och digitala klistermärken direkt på bilden innan du skriver ut den. Skärmen visar även status för batteri och fotopapper.

Tillhörande app

Polaroid Snap Touch kan via Bluetooth anslutas till en app som heter “Polaroid Print-App”. Här kan du redigera dina bilder med fler redigeringsverktyg innan du skriver ut bilden från kameran och du kan även dela bilder via Bluetooth. Appen är tillgänglig till både IOS och Android.

På själva kameran, bredvid blixten, sitter en liten inbyggd selfie-spegel som bidrar till en bra användarvänlighet. Det går även att ställa in en automatisk självutlösare som gör att man inte behöver trycka manuellt på kameran för att ta bilder. Du har även möjlighet att spela in filmer i HD med kameran.

Andra specifikationer

Den här Polaroidkameran ger dig möjlighet att ta bilder med 13 megapixel och du kan filma i 1080p/720p HD. Polaroid Snap Touch har plats för ett SD-kort och stöder minneskort på upp till 128 GB. Om man inte har något SD-kort rymmer kamerans internminne upp till 10 bilder.

Fotopappret som används för utskrifterna heter ”Polaroid Instant film ZINK media 2×3” och det är den enda typen av fotopapper som kan användas i den här kameran. När man köper kameran följer det med ett paket med tio fotopapper. Kameran har en inbyggd mikrofon och högtalare samt ett inbyggt litiumjonbatteri med en laddare.

Utvalda fördelar med Polaroid Snap Touch:
13 megapixel kamera
Inbyggd touchskärm med redigeringsalternativ
SD-kortplats och Bluetooth
Kan spela in HD-video och ljud
Automatisk självutlösare

Här kan du se hur Polaroid Snap Touch fungerar:


Polaroid Originals OneStep 2

Utsedd till bästa direktbildskamera av Mashable.com

.
Polaroid Originals OneStep 2 är en nytolkning av sin föregångare från 1977. Detta har resulterat i en Polaroidkamera med en klassisk design samt nya och förbättrade funktioner som ger ett slutresultat som fortfarande ser klassiskt ut.

Testpanelen beskriver Polaroid Originals OneStep 2 som en kamera som bjuder på många olika funktioner och möjligheter samtidigt som den ger ett klassiskt Polaroid-resultat. Testpanelen påpekar dock att det krävs lite träning för att kunna ta bilder med bra kvalitet.

Användarvänliga funktioner

Polaroid Originals OneStep 2 beskrivs som en kamera som är lätt att använda och själva kameran har knappar som gör användningen enkel. På framsidan av kameran sitter en stor röd knapp som man använder för att ta bilder. Där finns även en gul knapp som används för att justera exponeringen för att få ljusa eller mörka bilder. På baksidan av kameran sitter slutligen en stor gul knapp där man startar och stänger av kameran.

Uppdaterade inställningar

Polaroid Originals OneStep 2 har en inbyggd blixt som lyser nedåt. Detta gör att det inte uppstår så mycket blänk i bilden och bildkvaliteten blir därmed bra även när du tar bilder på reflekterande saker, till exempel personer med glasögon.

Kameran är dessutom försedd med en självutlösare på upp till 8 sekunder och kameran kan fokusera på ner till en dryg halvmeters avstånd. Kameran har ett inbyggt återuppladdningsbart batteri som laddas med USB-kabeln som ingår vid köp.

Andra specifikationer

Den här kameran kan använda den ursprungliga Polaroid-filmen, vilket ger ett nostalgiskt resultat. Den ursprungliga Polaroid-filmen finns för både färgbilder och svartvitt, och heter “600 film”. Den här filmen är dock rätt dyr och kommer i paket om åtta utskrifter. Om man vill spara lite pengar på filmen kan man även att använda ”Fujifilm Instax Mini-formatfilm” i den här kameran.

Utvalda fördelar med Polaroid Originals OneStep 2:
Justering för ljusa och mörka bilder
Uppdaterad blixt som minskar reflektioner
Självutlösare på upp till 8 sekunder
Uppladdningsbar via USB
Möjlighet att använda den ursprungliga Polaroid-filmen

Här kan du se hur Polaroid Originals OneStep 2 fungerar:


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka polaroidkameror har fått bäst omdömen i tester?

Polaroid Originals OneStep 2

🤓 Hur har man testat polaroidkamerorna?

Polaroidkamerorna har bedömts baserat på deras förmåga att fota och framkalla bra polaroidbilder vad gäller till exempel bildexponering, fokus och blixt. Man har även granskat användarvänligheten och eventuella tillhörande appar.

🤔 Är det svårt att ta bilder med en polaroidkamera?

Det fungerar lite annorlunda men är inte nödvändigtvis svårare. Det finns dock ingen anledning att låta sig avskräckas. Läs bruksanvisningen, ställ alltid in exponeringen och ta hänsyn till beskärningen när du tar bilder. Du kan eventuellt köpa lite billigare film för att utforska alla egenskaper hos kameran.


Andra relevanta källor och tester

Läs även: Backkamera (Bäst i test)

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta