Kontinentalsäng 140 → De bästa kontinentalsängarna 140×200

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

När du letar efter en kontinentalsäng med måtten 140×200 centimeter kan det vara svårt att veta vilka modeller som finns tillgängliga då alla modeller på marknaden inte erbjuds i alla storlekar. Vi har samlat ihop de bästa kontinentalsängarna i storleken 140×200 centimeter enligt experter och tidigare kunder, så att du enkelt kan välja den som passar dig bäst.

Observera att vi inte har kunnat hitta några oberoende tester i detta ämne, utan främst har analyserat kundens eget “test” av produkten i form av användarrecensioner om produkterna i fråga, och jämfört det med produktdata och pris.


Senses kontinentalsäng 140×200 cm – Allergivänlig kontinentalsäng 140 med sju komfortzoner

Stort värde för pengarna

Senses kontinentalsäng i storleken 140×200 centimeter är en av Bedre Nætters mest populära sängar, och då Bedre Nætter är en av Danmarks största tillverkare och återförsäljare av sängar, är vi övertygade om att den är ett bra alternativ för de flesta.

 • Sängen har sju komfortzoner som är speciellt utformade för att anpassa sig efter din kropp samt erbjuder dig ett bra stöd när du sover.
 • Toppmadrassen är OEKO-TEX-certifierad och Svanenmärkt, vilket innebär att den är allergivänlig och innehåller inte några skadliga ämnen.
 • Bedre Nætter erbjuder en provperiod på 100 dagar så att du kan testa sängen utan extra kostnad och antingen returnera den eller ändra fastheten om den inte motsvarar dina förväntningar.

Översikt och analys av Senses kontinentalssäng 140×200

Allergivänlig toppmadrass med sju komfortzoner
Senses kontinentalsäng består av tre lager som tillsammans skapar modellens optimala komfort. Det första lagret är sängens stabila bas som består av en åtta centimeter tjock ram, tillverkad av massivt svenskt furu, samt ett tolv centimeter tjockt bäddlager av skum.

Resårmadrassen är nästa lager och erbjuder sju olika komfortzoner som formar sig efter din kropp samt ger riktat stöd där det behövs som mest. Med Senses kontinentalsäng kan du och din partner justera fastheten separat på varje sida av sängen, så att ni båda kan anpassa er sida efter egna preferenser och behov. 

Det sista lagret är toppmadrassen som är allergivänlig vilket möjliggör god nattsömn för alla, även allergiker. Kärnan i madrassen är tillverkad av latex och är cirka sex centimeter tjock och bidrar till att ytan känns slät och behaglig mot din hud. Toppmadrassen är dessutom andningsbar vilket innebär att du kan sova gott och behagligt utan att bli för varm. Till sist är toppmadrassen både Svanenmärkt och OEKO-tex-certifierad vilket garanterar dess allergivänliga egenskaper, samt bekräftar att den är fri från skadliga ämnen och kemikalier. 

En av de bästa egenskaperna hos Senses kontinentalsäng är att den är lätt att montera utan verktyg samt att dess ben är försedda med halkskydd, så att sängen inte glider runt i rummet eller skadar golvet. Sängen levereras dessutom i sju mindre förpackningar, vilket underlättar när man ska ta den in i hushållet genom smala dörröppningar och dylikt.

Det finns fyra färger och tre olika sänggavlar att välja mellan när du köper Senses kontinentalsäng, och därför bör du enkelt kunna hitta en variant som passar både dina behov och din inredning. Sängen har en totalhöjd på 55 centimeter och är därmed enkel  att kliva i och ur på morgonen och kvällen. Senses kontinentalsäng är ett bra alternativ jämfört med andra sängar i samma prisklass då du får både en sänggavel och sju komfortzoner utan extra kostnad. Normalt sett är det ovanligt, då andra sängar i samma prisklass endast erbjuder fem komfortzoner samt att du måste köpa till sänggaveln separat.

Vad säger användare om Bedre Nætter Senses kontinentalsäng 140×200?

Senses kontinentalsäng har fått utmärkt omdöme från kunderna på Bedre Nætters hemsida – med över 500 recensioner har den fått ett betyg på 4,5/5 stjärnor. Omdömena på hemsidan är mycket trovärdiga eftersom de kommer från personer som äger och har använt sängen dagligen. Överlag har Bedre Nætter mycket bra omdöme på sina sängar, vilket återspeglas av deras Trustpilot-sida som har över 2 900 recensioner och ett betyg på 4,7/5 stjärnor.

Kontinentalsängen erbjuder generellt sett många bra funktioner, men vissa kunder har dock upplevt mindre problem. Bland annat har man noterat att madrassen tenderar att glida runt samt att sänggaveln gnisslar. I vissa fall har man även upplevt leveransförseningar; något som kundtjänsten dock varit snabba att hjälpa till med.

Fördelar

 • Toppmadrassen är både OEKO-TEX-certifierad och Svanenmärkt, vilket innebär att den är allergivänlig och fri från skadliga ämnen.
 • Den har sju komfortzoner och formar sig efter din kropp
 • Med garantin på 25 år kan du känna dig säker på att din säng kommer att hålla i många år framöver.
 • Sänggaveln ingår i priset.
 • Du kan förvänta dig en snabb leveranstid på endast 2-8 arbetsdagar.
Nackdelar

 • Några användare har noterat att madrassen har tendens att glida samt att sänggaveln gnisslar.
 • Ett fåtal kunder har upplevt längre leveranstider än de 2-8 arbetsdagar som anges på hemsidan. Kundtjänsten har dock alltid erbjudit hjälp mycket snabbt för att lösa alla eventuella problem.

Bedömning

Vi är överlag mycket imponerade av Senses kontinentalsäng från Bedre Nætter då sängen är extremt bekväm och andningsbar, samt både allergivänlig och OEKO-TEX-certifierad. Provperioden på 100 dagar som erbjuds med köpet bekräftar dessutom om att Bedre Nætter har förtroende för sin produkt – något som vi verkligen uppskattar.

Det som verkligen skiljer Bedre Nætter åt från sina konkurrenter är att toppmadrassen är Svanenmärkt och att en väggmonterad sänggavel ingår i priset. Leveranstiden är också kortare jämfört med den som de flesta andra återförsäljare erbjuder; Bedre Nætter levererar din säng på bara 2-8 arbetsdagar, medan en typisk leveranstid brukar ligga på mellan 10-30 dagar. Kort sagt rekommenderar vi varmt Senses kontinentalsäng tack vare de många positiva recensionerna, den allergivänliga toppmadrassen och de sju komfortzonerna. Det är även en stor fördel att du får en gratis väggmonterad sänggavel och blixtsnabb leverans.

Sängen finns även i följande storlekar
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210


Kontinentalsäng 140×200

En kontinentalsäng 140×200 erbjuder tillräckligt med utrymme för att du ska kunna ligga bekvämt när du sover, oavsett om du är ensam eller sover med en partner. Med en bredd på 140 centimeter och en längd på 200, är den här storleken nämligen perfekt för att ge en person, eller ett par som gillar att sova nära varandra, ordentligt med utrymme för att sova gott och bekvämt.

Kontinentalsängens konstruktion är uppbyggd på tre lager som tillsammans skapar en rymlig och bekväm yta, samtidigt som den erbjuder extra stöd och stabilitet. Den här storleken på en kontinentalsäng är perfekt för dem som föredrar lite extra utrymme för att kunna sträcka ut sig och slappna av när de sover.

Förutom den rymliga och bekväma designen är den här sortens säng också känd för sin hållbarhet och långvariga prestanda då de vanligtvis konstrueras med högkvalitativa material och med syftet att uppfylla de högsta standarderna för komfort och kvalitet. Naturligtvis varierar detta dock beroende på sängens märke och återförsäljare.

En kontinentalsäng är ett utmärkt val för de som letar efter en bekväm, rymlig och hållbar säng. Oavsett om du är student, arbetar heltid eller bara helt enkelt letar efter en bekväm plats att vila på, är den ett utmärkt val för dig.

Kontinentalsängar i storleken 140×200 är ett populärt val för många människor. Men det finns ett annat alternativ som också kan vara värt att överväga – elevationssängen i samma storlek.

Elevationssängar i 140×200 kan erbjuda en helt ny nivå av komfort och flexibilitet. Dessa sängar har justerbara inställningar som låter dig ändra positionen på sängen. Du kan höja eller sänka huvud- eller fotändan, vilket gör att du kan hitta den perfekta positionen för att läsa, titta på TV, eller helt enkelt för att få den bästa möjliga sömnen.

För- och nackdelar med en kontinentalsäng 140×200

En kontinentalsäng 140×200 centimeter är ett populärt val i många sovrum, men för att hjälpa dig att avgöra om det är rätt storlek för dig och dina behov har vi listat några för- och nackdelar:

Fördelar

 • Komfort: Sängstorleken ger tillräckligt med utrymme för en person att sova bekvämt, eller för ett par som sover nära varandra med plats för båda att vända sig om och sträcka ut sig.
 • Tar inte mycket plats: Den här sängstorleken är kompakt och passar därför in i mindre sovrum utan att ta upp för mycket plats, vilket gör den idealisk för lägenheter eller mindre hem.
 • Mångsidig: Som tidigare nämnts är den här sängstorleken populär, vilket innebär att du kan hitta många sängkläder samt täcken och kuddar som passar till den. Av samma anledning finns det även många olika sängmodeller tillgängliga, vilket gör det enklare för dig att hitta en som passar i ditt hem.

Nackdelar

 • Begränsat utrymme: Vissa personer kan tycka att 140×200 centimeter inte erbjuder tillräckligt mycket utrymme för deras behov. Detta gäller främst par som vill ha gott om utrymme utan att behöva ligga för nära varandra. För längre personer rekommenderas vanligtvis en säng som är 210 centimeter lång, och därför kan denna säng alltså anses vara något kort om man är lång.
 • Pris: Vissa högkvalitativa modeller tenderar att vara dyrare än andra sängstorlekar, vilket kan gör det svårt att hitta en säng i denna storlek som passar allas budget. Priset varierar dock mycket beroende på olika faktorer, i synnerhet beroende på vilka material du vill att din säng ska vara tillverkad av.

En kontinentalsäng på 140×200 centimeter är ett bra val för många, men om du till exempel har behov av extra utrymme i sängen bör du kanske överväga en annan storlek. Det rekommenderas alltid att prova sängen innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Ett annat tips är att välja en återförsäljare som erbjuder en provperiod.

Hur du inreder och möblerar med en kontinentalsäng 140×200 i ditt sovrum

Genom att möblera och placera en 140×200 centimeter stor kontinentalsäng i ditt sovrum kan du enkelt förvandla rummet till ett elegant och funktionellt utrymme. Rätt design och arrangemang skapar ett vackert och hemtrevligt intryck och kan därför vara värt att spendera lite tid på.

Till att börja med ska du välja en kontinentalsäng som passar din personliga stil och ditt hem bäst. Här bör du fundera på vilken färg den ska vara i, vilken typ av ben den ska med mera. Om du vill ha lite extra stöd när du sitter upp ska du överväga en sänggavel; en vadderad sänggavel kan bidra med extra komfort och fungera som en fin bakgrund för kuddar och sängkläder.

Därefter ska du leta efter sängkläder som passar som passar till resten av inredningen i ditt sovrum. Lakan och kuddar av hög kvalitet är väsentliga för en bekväm sömn, och ett bra täcke är viktigt för att hålla dig varm under kyliga nätter.

Rätt belysning skapar en mysig atmosfär i ditt sovrum och gör det enklare att slappna av och somna. Du kan till exempel välja att addera sänglampor då de är bra att ha om du gillar att läsa eller prata med din partner innan du somnar.

Slutligen bör du arrangera möblerna runt sängen; placera sängen på en central plats i rummet och ordna sedan de andra möblerna runt den. Ett nattduksbord eller en mindre byrå bredvid sängen kan vara praktisk för en lampa och böcker samt din telefon.

Detta är några av många saker som du kan tänka på när du har köpt din säng och äntligen ska montera upp den i ditt sovrum.

Jämför olika kontinentalsängar

När du ska köpa en kontinentalsäng i storleken 140×200 centimeter är det viktigt att jämföra olika priser och rekommendationer innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Du kommer på så sätt att hitta rätt säng för dina behov och din budget, samtidigt som du kan försäkra dig om att du gör en bra investering.

Med ett brett utbud av olika modeller och varumärken på marknaden är det viktigt att jämföra priser och funktioner för att hitta den säng som uppfyller dina behov och passar din budget. Genom att undersöka olika modeller och återförsäljare kan du hitta en säng som erbjuder komfort och det stöd du behöver till ett pris inom din budget. 

Du kan förstås förlita dig på rekommendationer från vänner och familj som själva har köpt en kontinentalsäng i samma storlek, men glöm inte att recensioner på nätet även kan vara användbara. Dessa recensioner ger dig uppfattning om sängens komfort och kvalitet, och hjälper dig att fatta ett medvetet beslut. Innan du gör ett köp bör du alltså läsa recensioner på olika hemsidor för att få mycket bra förståelse för den säng du är intresserad av.

Om en kontinentalsäng inte riktigt lever upp till de egenskaper du söker kan läsa vår artikel om ställbara sängar 140×200, eller säng 160cm. Dessa sängar nämligen några funktioner som en kontinentalsäng inte erbjuder, och kan kanske vara precis det du letar efter.


FAQ

Var kan jag köpa bra och billiga kontinentalsängar med måtten 140×200 centimeter?
Du kan köpa billiga kontinentalsängar i denna storlek hos Nordic Dream, Sengetid och Bedre Nætter. Vi har samlat de bästa modellerna i förhållande till pris i den här artikeln.
Vad är en kontinentalsäng 140×200?
En kontinentalsäng 140×200 består av tre lager: en sängram, en fjädermadrass och en toppmadrass. Läs vidare i vår guide för de bästa kontinentalsängarna i storleken 140×200 centimeter.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta