Huawei Smartwatch (Bäst i test) – Här är experternas favoriter

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en överblick över marknadens åtta bästa smartklockor från Huawei. Det rör sig om modeller som alla har hamnat bland experternas favoriter.

Klockorna i artikeln kommer att presenteras var för sig. Vi börjar med att berätta vilka för- och nackdelar experterna har upptäckt, och därefter beskriver vi hur den aktuella enheten fungerar.

Efter genomgången av produkterna hittar du en lista över de expertkällor vi hänvisar till samt länkar till deras tester. Därefter finns det även ett par tips på andra relevanta tester och artiklar som också kan vara av intresse.

Denna Huawei smartwatch testartikel innehåller:
Överblick över marknadens åtta bästa smartklockor från Huawei
Genomgång av vad experterna anser om varje modell
Information om vad de olika apparaterna kan göra
Anledningar till att investera i en smartwatch
Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat
Tips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.

Huawei smartwatch test 2023 – Dessa modeller är bäst enligt experterna

Här nedanför hittar du en genomgång av åtta av marknadens bästa smartklockor från Huawei. För att skapa en större variation har vi inkluderat både testvinnare, favoriter och andra modeller som har fått höga betyg. Här finns något för varje budget och smak.

Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du läsa vad experterna framhäver hos varje apparat. Där hittar du även en prisjämförelse för varje modell. På så vis kan du snabbt och enkelt se var du får bäst pris.


Huawei Smartwatch GT 2 Pro

4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
8,3 av 10 stjärnor hos teknikmagasinet Geekculture.com
Utmärkelsen ”Excellent smartwatch” hos teknikmagasinet GSMarena.com

Huawei Smartwatch GT 2 Pro

 

Huawei Smartwatch GT 2 Pro har testats av tre expertkällor, närmare bestämt teknikmagasinen Techradar.com, Geekculture.com och GSMarena.com. Den här modellen har fått mycket beröm i alla tre recensioner.

Techradar.com har gett modellen ett toppbetyg på 4 av 5 stjärnor, och de skriver att det finns väldigt många fördelar. De betonar att detta inte är ett helt perfekt val men att det är väldigt nära. Produkten har i synnerhet fått beröm för sin design, som beskrivs som ”seriously premium design”, och för att insidan är full av små uppdateringar som gör en stor skillnad. Techradar.com framhäver även att det finns möjlighet till trådlös laddning och att mjukvaran fungerar otroligt bra. Som en bonus finns det även många mätfunktioner, och de bedöms vara väldigt noggranna. Den enda som experterna saknar är interaktiva aviseringar och fler smartfunktioner i allmänhet.

GSMarena.com har gett enheten utmärkelsen ”Excellent smartwatch” och beskriver upplevelsen på följande sätt: ”It truly feels better made than almost any other smartwatch we’ve tested”. Faktorerna som ledde till experternas positiv recension var huvudsakligen klockans höga kvalitet, många funktioner och attraktiva design.

Gedigen klocka för många ändamål

Om du är ute efter en gedigen, modern och vacker smartwatch från Huawei är Huawei Smartwatch GT 2 Pro ett bra alternativ. Det här är en pro-variant som har utrustats med massor av uppdateringar sedan föregångarna, vilket innebär att du får ett bättre gränssnitt och en smidigare användning.

Designen är elegant och påminner väldigt mycket om ett traditionellt armbandsur. Du kan därför bära klockan oavsett om du tränar, jobbar eller går på fest. Modellen har en del smartfunktioner som huvudsakligen riktar sig till aktiva konsumenter. Det rör sig närmare bestämt om mätningar för puls, kalorier, generell aktivitet, avstånd, tid, steg, sömn, stress och syremättnad i blodet. Det finns även en noggrann GPS-funktion.

Många smartwatch-funktioner

Även om Huawei Smartwatch GT 2 Pro riktar sig mest till idrottare på vissa områden finns det även ett antal smartfunktioner som används för att styra telefonen. Enheten är kompatibel med både iPhone och Android, och parkopplingen sker via Bluetooth. Därefter kan du använda klockan som en minitelefon, till exempel för att visa aviseringar, svara på samtal, skicka meddelanden, lyssna musik och få information om vädret.

Den här modellen har ett riktigt bra batteri som håller i upp till 14 dagar. Klockan har en kapacitet på 4 GB, vilket är en hel del, och den är även vattentät. Den fina skärmen är en AMOLED-skärm med en hög upplösning på 454 x 454 pixlar.

Specifikationer för Huawei Smartwatch GT 2 Pro – basfakta
Tillverkare: Huawei
Typ: Smartwatch, Huawei
Material, rem: Fluoroelastomer
Material, klocka: Rostfritt stål
Upplösning: 454 x 454 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 4 GB
Batteritid: Upp till 14 dagar
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Wi-Fi: Nej
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,7 cm
Vikt: 52 gram

Fördelar med Huawei Smartwatch GT 2 Pro
Toppbetyg i test av smartklockor
Snygg design
Många hälso- och fitnessmätningar
Kan användas för samtal och meddelanden
Högupplöst AMOLED-skärm


Huawei Smartwatch GT 2 E

3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Androidcentral.com
4 av 5 stjärnor hos hälsomagasinet Coachmag.co.uk

Huawei Smartwatch GT 2 E

 

Huawei Smartwatch GT 2 E har varit med i tester hos tre olika expertkällor: teknikmagasinen Androidcentral.com och Techradar.com samt hälsomagasinet Coachmag.co.uk.

Techradar.com har gett modellen en fin recension och ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. De summerar sin upplevelse med klockan så här: ”Sportier but not smarter”. Experterna menar alltså att den här modellen är rätt val för idrottare, men kanske inte för konsumenter som bara vill ha en vanlig smartwatch. Techradar.com förklarar att produkten är en förvånansvärt gedigen och mångsidig sportklocka som även innehåller några smarta funktioner. Du kan till exempel se aviseringar, kolla vädret och lagra musik. De kom i slutändan fram till att enheten helt klart fungerar bäst som fitnessklocka, samt att den är attraktiv eftersom att den även har ett överkomligt pris och ett bra batteri.

Hälsomagasinet Coachmag.co.uk har gett Huawei Smartwatch GT 2 E ett toppbetyg på 4 av 5 stjärnor, vilket motiveras med att klockan har många välfungerande element. Dessa inkluderar bland annat skärmen, som är tydlig och lättläst, den långa batteritiden, motivationsverktygen och sömnspårningen. Det nämns dock ett par nackdelar också, till exempel att klockan inte har de mest avancerade smartfunktionerna samt att pulsmätningen har visat sig vara lite missvisande.

Sportig design och högupplöst skärm

Huawei Smartwatch GT 2 E är ett bra alternativ för konsumenter som vill ha en bra fitnessklocka som även kan fungera som en mindre avancerad smartwatch. Den här modellen är skapad för ett aktivt liv, och detta märks även på den lite sportiga designen. Du kan dock bära klockan på jobbet utan problem. Den är tillverkad av rostfritt stål för en längre hållbarhet, och armbandet är gjort av fluoroelastomer, vilket är ett spänstigt material som ger en bra komfort.

Skärmen är höjdpunkten hos den här produkten. Klockan har nämligen en AMOLED-skärm med en hög upplösning på 454 x 454 pixlar, vilket gör den lätt att avläsa i alla ljusförhållanden. Klockan har en kapacitet på 4 GB och rymmer därför en hel del. Den kan dessutom användas av både iPhone- och Androidanvändare.

Många hälso- och aktivitetsmätningar

Huawei Smartwatch GT 2 E är som sagt en fitnessklocka med smartfunktioner. Man har fokuserat på hälsa och aktivitet med mätningar inom bland annat puls, GPS, avstånd, kalorier, steg, allmän aktivitet, sömnmönster, stress och blod. Utöver detta kan modellen även användas som en mindre avancerad smartklocka. Den kan nämligen visa aviseringar, samtal och kalenderhändelser från telefonen samt spela musik.

Huawei Smartwatch GT 2 E använder Bluetooth för att kommunicera med din smartphone. Klockan är dessutom vattentät och utrustad med ett bra batteri som håller i upp till 14 dagar per laddning. Om du använder träningsfunktioner ofta kommer du dock att behöva ladda klockan oftare.

Specifikationer för Huawei Smartwatch GT 2 E – basfakta
Tillverkare: Huawei
Typ: Smartwatch, Huawei
Material, rem: Fluoroelastomer
Material, klocka: Rostfritt stål
Upplösning: 454 x 454 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 4 GB
Batteritid: Upp till 14 dagar
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Wi-Fi: Nej
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,7 cm
Vikt: 43 gram

Fördelar med Huawei Smartwatch GT 2 E
Toppbetyg i test av smartklockor
Sportklocka
Särskilt bra för tränings- och hälsomätningar
Kan visa aviseringar från en smartphone
Lång batteritid och högupplöst skärm


Guide: Därför bör du investera i en smartwatch

En smartwatch är helt enkelt en liten minidator som sitter på handleden. Den kan göra många av de saker som en smartphone kan göra samt genomföra vissa hälsomätningar. Det danska magasinet Aktiv Træning och TV2 Livsstil förklarar här varför du bör överväga att skaffa en modern smartklocka:

Alltid nära till hands

En smartwatch kan som sagt utföra många av de uppgifter som en smartphone brukar göra, men det är helt klart enklare att använda klockan. Det är dessutom inte lika lätt att glömma klockan, och telefonen väger även mer om du tar med den. En smartwatch ger dig större frihet, och det går både snabbare och lättare att kolla på klockan än att plocka fram mobiltelefonen.

Roligt och underhållande

En smartwatch håller koll på hela din hälsa, inte bara din aktivitet, och om du alltid har klockan på dig är det enkelt att få en korrekt bild av din nuvarande hälsa. Det kan dessutom vara spännande och roligt att följa med i utvecklingen, och detta kan även bli en stor motivation.

Personlig träningspartner

Din smartwatch kan bli en personlig träningspartner och tränare. Den kan ta fram ett unikt träningsprogram för dig och utmana dig i takt med att du blir bättre. För de flesta är det dessutom en stor motivation att ha “någon” som pushar en – även om det bara är en liten skärm.

Sömnspårning

En smartwatch mäter din sömn när du sover. Den håller koll på hur länge du sover, din sömnkvalitet, dina sömnmönster och din puls. Om du lider av sömnproblem kan klockan berätta vad som kan vara fel.

Stegräkning

Detta är en klassiker, och stegräknaren är faktiskt ett riktigt bra riktmärke för den dagliga motionen. Med en stegräknare i din smartklocka kan du hålla koll på om du når upp till de rekommenderade 10 000 stegen per dag. Det kan även vara motiverande att ha ett mål att nå.

Pulsmätning

De flesta smartklockor har en pulsmätare som bland annat kan användas för pulsträning. Dessa klockor kan dock även hålla koll på din vilopuls, vilket är en bra indikation på hur din allmänna kondition ser ut.

GPS

Vissa smartklockor har en inbyggd GPS, vilket kan vara ett utmärkt redskap inom idrott och träning. Med hjälp av GPS kan du hålla reda på träningen rent geografiskt.

Få aviseringar

Genom att para ihop din smartwatch med din telefon får du ut mer av klockan. Du kan då följa med i vad som händer på telefonen direkt från klockan. Du kommer att se telefonens aviseringar direkt på handleden och kan därför alltid hålla dig uppdaterad. Det kan röra sig om aviseringar från sociala medier eller spel, men även om inkommande samtal och meddelanden.

Observera dock att klockan och smartphonen måste vara kompatibla med varandra för att de ska kunna kommunicera. Det är nämligen inte alla klockor som fungerar med alla telefoner. Det är till exempel bara iPhones som kan paras ihop med en Apple Watch. Androidklockor brukar däremot kunna användas med både iPhone och Android.

Ring eller skicka ett meddelande

Vissa smartklockor kan “bara” visa aviseringar medan andra låter dig svara och interagera med dem. Med somliga smartklockor kan du både skicka och ta emot meddelanden samt ringa och svara på samtal – oavsett om du har med dig telefonen eller inte.

Musik

Precis som med moderna telefoner kan du lyssna på musik via en smartklocka. Du har därför alltid din favoritlåt nära till hands.

Betalning

Många smartklockor har en funktion som gör det möjligt att genomföra kontaktlösa betalningar med dem. Glöm kort och mobilappar – med klockan kan du sköta betalningen direkt från handleden.


Smartwatch eller träningsklocka — vad ska jag välja?

Smartwatch, pulsklocka, träningsklocka… Med tiden har det dykt upp många ord för moderna klockor, och det kan vara svårt att komma fram till vilka som gör vad.

Kort sagt kan de flesta smartklockor användas som enkla träningsklockor, men det är inte alla träningsklockor som fungerar som en smartwatch.

En smartwatch har ofta de grundläggande funktionerna för att mäta träning och puls. Om du tränar på en mer seriös nivå bör du däremot välja en dedikerad tränings- eller pulsklocka. Dessa är mer avancerade och kan mäta fler typer av data.

Om du älskar nya funktioner och vill kunna använda klockan som en minitelefon eller minidator bör du å andra sidan välja en vanlig smartwatch.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Huawei HonorWatch GS Pro

4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
Bra omdöme hos teknikmagasinet GSMarena.com
Utmärkelsen ”Best Buy” hos konsumentmagasinet Which.co.uk

Huawei HonorWatch GS Pro

 

Huawei HonorWatch GS Pro har testats av tre olika expertkällor: teknikmagasinen Techradar.com och GSMarena.com samt konsumentmagasinet Which.co.uk. Produkten imponerade på samtliga experter.

Techradar.com har gett modellen 4 av 5 stjärnor och beskriver den som en ”well-rounded rugged smartwatch”. Experterna nämner många fördelar, men de fokuserar mest på att klockan är väldigt robust, att den har en imponerande batteritid samt att den har många användbara funktioner. De lyfter dessutom fram ett par nackdelar också, till exempel det höga priset, den stora storleken och bristen på livsstilsfunktioner.

Techradar.com sammanfattar sin upplevelse så här: ”Huawei Honor is best known for its smartphones, but its watches and fitness trackers are all seriously impressive too, and the Huawei HonorWatch GS Pro is another fine offering from the brand”.

Konsumentmagasinet Which.co.uk har gett Huawei HonorWatch GS Pro utmärkelsen ”Best Buy”, och de menar alltså att du får mycket för pengarna. Du bör gilla ett lite klumpigt och robust utseende, men experterna förklarar att du i gengäld får massor av funktioner.

Kraftig och iögonfallande

Om du föredrar en kraftig smartwatch som sticker ut, och inte har något emot att klockan tar stor plats, är Huawei HonorWatch GS Pro ett utmärkt val för dig. Modellen är gjord för att ha en “rugged” design – alltså en stor och robust utformning som tål en hårdhänt behandling. Den är därför perfekt för idrottare som ofta befinner sig i mer extrema situationer.

Klockan är i största laget, och med en urtavla på 5 centimeter i diameter tar den mycket plats på handleden. Detta innebär även att modellen har en ganska hög vikt på 76 gram. Det är mer är dubbelt så mycket som många av konkurrenterna, men i gengäld får man en tyngdkänsla som vissa personer föredrar.

Mer för aktivitet än livsstil

Huawei HonorWatch GS Pro är verkligen en renodlad tränings-smartwatch. Här har Huawei fokuserat på fitnesselementen, vilket bland annat har resulterat i en inbyggd GPS, pulsmätare, sömnmätare och stressmätare. Det finns dock vissa smartfunktioner också, och dessa gör det till exempel möjligt att kolla vädret, lyssna musik och se aviseringar om meddelanden och samtal. Det är dock inte där modellen briljerar.

På många sätt är den här produkten som de flesta andra smartklockor från Huawei. Den är kompatibel med iPhone och Android, kommunicerar via Bluetooth och har en lång batteritid. Den här modellen har dock en extremt lång batteritid på upp till 28 dagar. Skärmen är en AMOLED-skärm med en upplösning på 454 x 454 pixlar, vilket är standard bland Huaweis moderna klockor.

Specifikationer för Huawei HonorWatch GS Pro – basfakta
Tillverkare: Huawei
Typ: Smartwatch, Huawei
Material, rem: Silikon
Material, klocka: Rostfritt stål
Upplösning: 454 x 454 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 4 GB
Batteritid: Upp till 28 dagar
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Wi-Fi: Nej
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 5,0 cm
Vikt: 76 gram

Fördelar med Huawei HonorWatch GS Pro
Toppbetyg i test av smartklockor
Väldigt robust och hållbar
Skapad för fitness och hälsa
Utrustad med de viktigaste smartfunktionerna
Otroligt lång batteritid


Huawei Smartwatch GT 2 Classic

8 av 10 stjärnor hos teknikmagasinet Gadgets.ndtv.com
4 av 5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com
3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com

Huawei Smartwatch GT 2 Classic

 

Huawei Smartwatch GT 2 Classic har testats av tre olika expertkällor: teknikmagasinen Gadgets.ndtv.com och Techradar.com samt testmagasinet Trustedreviews.com. Alla tre expertpaneler blev i slutändan väldigt imponerade.

Trustedreviews.com har gett modellen ett toppbetyg på 4 av 5 stjärnor, och de förklarar att enheten har en fin design och att den är väl lämpad för fitnessmätningar. Utöver detta är de förtjusta i den långa batteritiden och det överkomliga priset, men de hade gärna sett fler smartfunktioner. Experterna sammanfattar sin upplevelse med klockan på följande sätt: ”This isn’t an all-singing, all-dancing smartwatch that can act as a supplementary smartphone, but it works well as a fitness tracker and has a premium design that belies its competitive price”.

Techradar.com har också skrivit en positiv recension, och de fokuserar framförallt på att den här smartklockan från Huawei passar bra för fitnessentusiaster. Experterna nämner att klockan har många bra mätfunktioner inom hälsa och välbefinnande, och den har dessutom en bra batteri som håller länge. Designen lyfts också fram som en stor fördel. Experterna hade dock gärna sett en mer djupgående mjukvara.

Läcker enhet med allt för fitnessentusiasten

Huawei Smartwatch GT 2 Classic är ett självklart val för konsumenter som mest av allt behöver en produkt för diverse fitnessmätningar. Den här modellen har därmed inte särskilt många smartfunktioner.

En utmärkande egenskap hos den här klockan är den eleganta designen. Den liknar nämligen mest ett klassiskt armbandsur, men med en twist, och den utstrålar maskulinitet. Klockan är tillverkad av rostfritt stål och har därför en garanterat lång hållbarhet. Armbandet finns i flera material, och det av läder bidrar definitivt till det hållbara och maskulina utseendet.

Massor av hälsomätningar

Huawei Smartwatch GT 2 Classic briljerar när det kommer till mätningar inom fitness och hälsa. Den har en välfungerande och noggrann GPS, som är särskilt bra för löpning, samt mätfunktioner för puls, avstånd, steg, sömn, tid, hastighet och kalorier. Det går dessutom att para ihop klockan med både iPhone och Android, och då är det möjligt att se flera smarta aviseringar.

Enheten har en läcker AMOLED-skärm med en hög upplösning på 454 x 454 pixlar samt en riktigt lång batteritid på upp till 14 dagar beroende på användning. Du ansluter klockan till din smartphone via Bluetooth.

Specifikationer för Huawei Smartwatch GT 2 Classic – basfakta
Tillverkare: Huawei
Typ: Smartwatch, Huawei
Material, rem: Läder
Material, klocka: Rostfritt stål
Upplösning: 454 x 454 pixlar
Skärm: AMOLED
Batteritid: Upp till 14 dagar
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Wi-Fi: Nej
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,6 cm
Vikt: 41 gram

Fördelar med Huawei Smartwatch GT 2 Classic
Toppbetyg i test av smartklockor
Stilren elegans
Särskilt bra för tränings- och hälsomätningar
Kan visa aviseringar från en smartphone
Väldigt lång batteritid


Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite

4,2 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.co.uk
Utmärkelsen ”användarvänlig och praktisk” hos teknikmagasinet Tvsbook.com

Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite

 

Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite är en av smartklockorna som är populära bland både experter och konsumenter.

Användare hos Amazon.co.uk har i genomsnitt gett klockan 4,2 av 5 stjärnor, och de framhäver både den allmänna kvaliteten, komforten, batteriet och hållbarheten. En person uttrycker sig så här: ”Very good. I love it. It’s amazing. Easy to adjust, light and very comfortable”. I en annan recension kan vi även läsa följande: “Excellent watch with a premium feel. A fantastic device”.

Utöver att vara en konsumentfavorit har Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite även testats av teknikmagasinet Tvsbook.com, som delar användarnas entusiasm. Experterna framhäver flera välfungerande aspekter men betonar framförallt att klockan är användarvänlig och praktisk.

Unik design

Om du är ute efter en smartwatch från Huawei med ett annorlunda utseende är Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite det självklara valet. Här rör det sig om en smalare variant än de andra Huawei-klockorna. Den här modellen är nämligen bara 2,3 centimeter bred medan de flesta av konkurrenterna är dubbelt så breda. Armbandet ser ut som banden på klassiska herrklockor med länkar, och designen för tankarna till traditionellt herrmode. Den här klockan kan dock utan problem bäras av kvinnor också. Det rostfria stålet skapar en lång livslängd, och klockan är gjord för att bäras dag som natt under både träning och fest.

Modellen är inte direkt billig, men i gengäld får du mycket för pengarna. Klockan har inte minst en skarp AMOLED-skärm med en upplösning på 460 x 188 pixlar. Det finns dessutom hela 8 GB lagringsutrymme, till exempel för musik.

Bäst för träning

Även om Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite är gjord för att bäras hela dagen utmärker den sig framförallt inom fitness och hälsa. Klockan är designad för aktiva idrottsutövare som behöver många hälso- och träningsmätningar. Den kan till exempel mäta steg, kalorier, avstånd, tid och trappor, men det finns även mer avancerade mätningar av puls, sömn, generell aktivitet, blodkvalitet, GPS och till och med menstruationscykel.

Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite har de mest grundläggande smartfunktionerna. När du parar ihop enheten med din smartphone kan du därför se både meddelanden, samtal och aviseringar direkt på klockan. Du kan även lyssna på musik, och klockan har en bra batteritid på ungefär tre dagar. Både iPhone- och Androidanvändare kan dessutom använda den här smartklockan. Modellen har slutligen en väldigt låg vikt på 29 gram.

Specifikationer för Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite – basfakta
Tillverkare: Huawei
Typ: Smartwatch, Huawei
Material: Rostfritt Stål
Upplösning: 460 x 188 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 8 GB
Batteritid: Minst 3 dagar
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Wi-Fi: Nej
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 2,3 cm
Vikt: 29 gram

Fördelar med Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite
Expert- och användarfavorit
Unik smal design
Perfekt för fitnessentusiaster
Kan visa aviseringar från telefonen
Låg vikt


Huawei Smartwatch GT Classic

3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
4 av 5 stjärnor hos testmagasinet Expertreviews.co.uk
3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Pcmag.com

Huawei Smartwatch GT Classic

 

Huawei Smartwatch GT Classic har granskats och bedömts av tre olika expertkällor: teknikmagasinen Techradar.com och Pcmag.com samt testmagasinet Expertreviews.co.uk. Det råder en bred enighet bland experterna om att den här modellen fungerar väldigt bra.

Techradar.com har gett produkten 3,5 av 5 stjärnor och tagit upp både för- och nackdelar. Experterna framhäver att enheten har ett otroligt batteri som håller extremt länge, ett överkomligt pris och en vacker design. De hade dock gärna sett en bättre kompatibilitet med smartphones, och det går heller inte att installera tredjepartsappar. Klockan är dessutom inte byggd för att kunna användas för kontaktlösa betalningar.

Pcmag.com har också gett modellen ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor, och de förklarar att den här modellen bör lyftas fram för sina fitnessfunktioner. Det här är nämligen mer av en träningsklocka än en avancerad smartwatch. Experterna berömmer även den långa batteritiden och den fina designen. Det finns dock ingen möjlighet att använda tredjepartsappar eller wifi, och de påpekar även att enheten känns ganska stor.

Pcmag.com sammanfattar sin upplevelse så här: ”Huawei Smartwatch GT Classic is a decent fitness tracker disguised as a smartwatch. While its size isn’t suitable for all wrists, its GPS, durability, and long battery life make it a good companion for outdoor workouts”.

Elegant klassiker

Om du är ute efter en bra smartwatch från Huawei, och känner att du inte nödvändigtvis behöver den senaste modellen, är Huawei Smartwatch GT Classic ett bra alternativ. Den här modellen är lite äldre och har därför ett något lägre pris än de nyare GT 2-klockorna.

Designen påminner dock mycket om de senare modellerna, och den här klockan är därmed väldigt stilren och elegant. Det syns inte att det rör sig om en fitness-/smartklocka eftersom att modellen mest av allt liknar ett vanligt armbandsur. Du kan därför utan problem bära klockan både till vardags och på fest. Klockan är tillverkad av rostfritt stål, som ger en lång hållbarhet, medan armbandet är gjort av robust läder och silikon.

Alla nödvändiga mätfunktioner

Huawei Smartwatch GT Classic har många fitness- och smartwatch-funktioner. Inom fitness och hälsa kan den bland annat mäta puls, avstånd, steg, tid och hastighet, vilka är de grundläggande mätningarna. Utöver detta finns det även en GPS-funktion som bör glädja dig som gillar löpning. När det kommer till smartfunktionerna kan klockan paras ihop med en smartphone och visa aviseringar från telefonen. Detta kan till exempel vara notiser från sociala medier, meddelanden och samtal.

Huawei Smartwatch GT Classic är kompatibel med både iPhone och Android, och kommunikationen sker över Bluetooth. Batteriet är gjort för att räcka länge – faktiskt så länge som 14 dagar. Klockan har slutligen en högupplöst AMOLED-skärm med 454 x 454 pixlar.

Specifikationer för Huawei Smartwatch GT Classic – basfakta
Tillverkare: Huawei
Typ: Smartwatch, Huawei
Material, rem: Läder/silikon
Material, klocka: Rostfritt stål
Upplösning: 454 x 454 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 128 MB
Batteritid: Upp till 14 dagar
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Wi-Fi: Nej|
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,7 cm
Vikt: 46 gram

Fördelar med Huawei Smartwatch GT Classic
Toppbetyg i test av smartklockor
Den klassiska modellen
Överkomligt pris
Grundläggande fitness- och smartfunktioner
Lång batteritid


Huawei HonorWatch ES

4,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
Bra omdöme hos teknikmagasinet GSMarena.com
8,5 av 10 stjärnor hos tekniksajten Neowin.net

Huawei HonorWatch ES

 

Huawei HonorWatch ES har testats av tre expertkällor, närmare bestämt tekniksajterna Techradar.com, GSMarena.com och Neowin.net. Den här smartklockan fick i slutändan toppbetyg och beröm från alla experter.

Huawei imponerar med den här modellen, och Techradar.com har till exempel gett klockan ett absolut toppbetyg på 4,5 av 5 stjärnor. De beskriver enheten som ”Part smartwatch, part fitness tracker”, och man får därmed det bästa av två världar. Experterna förklarar att klockan erbjuder många olika hälsomätningar, och man kan få väldigt detaljerad information om man vill det. Det finns även en inbyggd träningspartner som hjälper och motiverar dig att uppnå bättre resultat.

Techradar.com framhäver även att priset är överkomligt och att klockan väger lite. De noterar dock att designen kanske inte är den mest estetiska samt att smartfunktionerna är lite bristfälliga.

GSMarena.com har också gett Huawei HonorWatch ES en bra recension, och de betonar framförallt att modellen fungerar bra som både klocka och aktivitetsmätare. Experterna kommenterar att den kanske inte är så avancerad, men att batteriet håller länge och att kvaliteten är hög. Enheten får även beröm för sitt överkomliga pris samt för den bra mjukvaran och den höga användarvänligheten.

Slimmad stil med fin skärm

Med den här smartklockan lyckas Huawei tilltala sportentusiaster som inte är rädda för att visa upp sin passion. Klockan är full av funktioner för sport och aktivitet, och detta återspeglas även i den sportiga designen. Huruvida man föredrar detta eller en mer klassisk design är en smakfråga, men klockan har i alla fall en avlång och slimmad design som inte kommer att vara i vägen. Armbandet är mjukt och starkt, och klockan är därför bekväm att bära både dag och natt.

Skärmen ligger i fokus med sin avlånga design, och här rör det sig om en oerhört ljus och tydlig AMOLED-skärm. Den har en hög upplösning på 456 x 280 pixlar. Skärmen är dessutom lätt att använda, och det är därför enkelt att hitta de menyer du behöver.

Klockan för fitnessentusiaster

Huawei HonorWatch ES är inte så avancerad, men den har de mest grundläggande smartfunktionerna. Du kan därför para ihop enheten med din telefon, varefter du kan se telefonens aviseringar direkt på klockans skärm. Parningen sker över Bluetooth, och den här smartklockan från Huawei är kompatibel med både iPhones och Androidtelefoner. 

Eftersom att den här klockan fokuserar på aktivitetsmätningar lär den vara mest tilltalande för sportentusiaster. Det finns en del olika mätfunktioner: både grundläggande som avstånd, hastighet, steg och kalorier samt mer avancerade funktioner för puls, GPS, sömnrytm och stress. Modellen har en bra batteritid på tio dagar och ett lagringsutrymme på 4 GB. Klockan väger dessutom inte mer än 21 gram.

Specifikationer för Huawei HonorWatch ES – basfakta
Tillverkare: Huawei
Typ: Smartwatch, Huawei
Material, rem: Silikon
Material, klocka: Rostfritt stål
Upplösning: 456 x 280 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 4 GB
Batteritid: Upp till 10 dagar
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Nej
Wi-Fi: Nej
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 3,0 cm
Vikt: 21 gram

Fördelar med Huawei HonorWatch ES
Toppbetyg i test av smartklockor
Sportig design
Fokus på fitness och hälsa
Inbyggd motiverande träningsassistent
Låg vikt


Huawei Honor MagicWatch 2

4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Wareable.com
4 av 5 stjärnor hos testmagasinet Trustedreviews.com

Huawei Honor MagicWatch 2

 

Huawei Honor MagicWatch 2 har testats och recenserats av tre olika expertkällor: teknikmagasinen Techradar.com och Wareable.com samt testmagasinet Trustedreviews.com. Det råder en bred enighet om att detta är en bra smartwatch, och alla experter har gett modellen 4 av 5 stjärnor.

Wareable.com beskriver klockan som ”A familiar sporty smartwatch with impressive staying power”. De skriver även att den nästan är en klon av Huawei Smartwatch GT 2 – men med ett lägre pris och bättre träningsfunktioner. Experterna berömmer klockans eleganta design, bra batteri och breda utbud av fitnessmätningar, och priset är som sagt överkomligt. Experterna hade dock gärna sett en mer stabil pulsmätare samt möjligheter för kontaktlösa betalningar och tredjepartsappar.

Testmagasinet Trustedreviews.com är också väldigt positivt inställda till Huawei Honor MagicWatch 2, och de berömmer framförallt modellens välfungerande GPS, fina utseende och höga värde för pengarna. Det finns dock inte så många smartfunktioner, och experterna rekommenderar därför klockan till konsumenter som kan nöja sig med en lite mindre avancerad modell.

Trustedreviews.com sammanfattar upplevelsen så här: ”This fitness-focused smartwatch will be a tempting prospect for amateur athletes, but it’s probably not the right fit for convenience-hunting techies”.

Bäst för fitnessentusiaster

Huawei Honor MagicWatch 2 är mest lämplig för konsumenter som är väldigt intresserade av fitness och hälsa. Modellen är nämligen skapad med den typen av konsument i åtanke, och det innebär att den är fullproppad med välfungerande aktivitets- och hälsomätningar.

Dessa inkluderar till exempel avstånd, tid, steg, hastighet, kalorier, puls, sömn och stress samt en kompass. Det finns dessutom en GPS, vilket lär vara en välkommen funktion för dig som gillar löpning. På smartwatch-sidan är funktionerna glesare, men om du parar ihop klockan med din smartphone kan du se aviseringar från telefonen direkt på klockskärmen.

Lång batteritid

Med modellen Honor MagicWatch 2 har Huawei fokuserat på både insidan och utsidan. Fronten av produkten har fått mycket uppmärksamhet, och utåt sett framstår klockan därför som en elegant enhet med en maskulin utstrålning. Den har en enkel utformning och är tillräckligt diskret för att användas på jobbet och till vardags. Själva klockan är gjord av rostfritt stål, vilket garanterar en lång livslängd, och armbandet är gjort av silikon. Silikonremmen är mjuk och spänstig, och klockan sitter därför bekvämt.

Huawei Honor MagicWatch 2 går på batteri och har en imponerande batteritid på upp till 14 dagar per laddning. Klockan väger bara 41 gram och har en klar och ljus AMOLED-skärm. Den har en kapacitet på 4 GB, som till exempel kan användas för lagring av musik. Modellen kan användas med både iPhone och Androidtelefoner, och kommunikationen sker över Bluetooth.

Specifikationer för Huawei Honor MagicWatch 2 – basfakta
Tillverkare: Huawei
Typ: Smartwatch, Huawei
Material, rem: Silikon
Material, klocka: Rostfritt stål
Upplösning: 454 x 454 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 4 GB
Batteritid: Upp till 14 dagar
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Wi-Fi: Nej
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,6 cm
Vikt: 41 gram

Fördelar med Huawei Honor MagicWatch 2
Toppbetyg i test av smartklockor
Bra pris
Perfekt för aktiva personer
Enkel och elegant design
Upp till 14 dagars batteritid


FAQ – Vanliga frågor

Vilken smartwatch från Huawei är bäst?

Det finns många bra smartklockor på marknaden, men följande åtta, som vi har presenterat i den här testartikeln, är bland de bästa: Huawei Smartwatch GT 2 Classic, Huawei Smartwatch GT 2 Pro, Huawei Smartwatch GT 2 E, Huawei Smartwatch GT Classic, Huawei Honor MagicWatch 2, Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite, Huawei HonorWatch ES och Huawei HonorWatch GS Pro.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en smartklocka?

Det viktigaste är att du utgår från vad du behöver i en smartwatch. Både Huawei och andra tillverkare skapar både mer och mindre avancerade klockor. Fundera på hur mycket du vill betala, för pris och funktioner går ofta hand i hand. Tänk igenom vilka funktioner du inte klarar dig utan, och ta även hänsyn till faktorer som allmän kvalitet, användarvänlighet, design, material, innehåll och kompatibilitet. Det kan även vara bra att läsa experternas recensioner och kommentarer för att försäkra dig om att du får en välfungerande klocka som passar dig bra.

Behöver jag en smartwatch?

Om du behöver en smartwatch eller inte beror på dina egna personliga preferenser. Huawei ligger bakom några av marknadens bästa klockor, och de kommer att vara ett bra val för personer som älskar teknik. Med en smartklocka kan du göra mycket av det du brukar göra på telefonen direkt från handleden. Du kan till exempel se, svara på och ringa samtal, se meddelanden och notifikationer, genomföra betalningar och lyssna på musik. Utöver detta finns det även ett antal hälsofunktioner som kan bidra till en bättre livskvalitet.


Huawei smartwatch Test 2021: Dessa källor vi har använt

Animated GIFAmazon.co.uk

Amazon.co.uk är en internationell återförsäljare av varor, och här rör det sig om den brittiska sidan. De säljer allt från film och musik till köksredskap och elektronik. Hos Amazon kan användarna skriva recensioner av produkter de köpt för att hjälpa andra kunder. Här har Amazon-användarna recenserat modellen Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite. Läs med hos Amazon.co.uk.

Androidcentral.com

Androidcentral.com är ett teknikmagasin och en plattform för Androidanvändare. Deras mål är att vara den bästa Androidresursen som finns. Där kan man hitta både nyheter, trender, guider, tips, råd, videor och tester av olika produkter som är kompatibla med Android. Här rör det sig om ett test av marknadens bästa smartklockor. Läs hela testet hos Androidcentral.com.

Coachmag.co.uk.

Coachmag.co.uk är ett brittiskt hälsomagasin, och de riktar sig framförallt till män som vill uppnå en bättre och nyttigare livsstil. De skriver mestadels artiklar om hälsa och träning, men de genomför även tester av utvalda produkter som har med det temat att göra. Här gäller det ett test av modellen Huawei Smartwatch GT 2 E. Läs experternas omdöme hos Coachmag.co.uk.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk är ett brittiskt testmagasin som fokuserar på experttester av olika konsumentprodukter. Här gäller det ett test av modellen Huawei Smartwatch GT 2 Classic. Läs hela testet hos Expertreviews.co.uk.

Gadgets.ndtv.com

Gadgets.ndtv.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på smartphones, surfplattor, datorer, spel och andra gadgets. Hos dem hittar man bland annat artiklar, guider, videor och tester. Här rör det sig om ett test av modellen Huawei Smartwatch GT 2 Classic. Läs hela testet hos Gadgets.ndtv.com.

Geekculture.co

Geekculture.co är ett teknikmagasin som är skapat av tekniknördar och som fokuserar på allt som har med teknik att göra. De skriver bland annat om gadgets och spel, och här har magasinet genomfört ett test av smartwatch-modellen Huawei Smartwatch GT 2 Pro. Du kan läsa hela undersökningen hos Geekculture.co.

GSMarena.com

GSMarena.com är ett teknikmagasin som huvudsakligen fokuserar på smartphones och surfplattor från världens marknadsledande tillverkare. De jämför produkter och tillhandahåller även nyheter, guider och tester av utvalda modeller. Experterna har här testat följande smartklockor:

Läs mer om testet av Huawei Smartwatch GT 2 Pro hos GSMarena.com.

Läs mer om testet av Huawei HonorWatch ES hos GSMarena.com.

Läs mer om testet av Huawei HonorWatch GS Pro hos GSMarena.com.

Neowin.net

Neowin.net är en hemsida för tekniknyheter. De skriver bland annat om teknisk utveckling, nya produkter, trender och gadgets. Hemsidan genomför även tester av utvalda produkter, och här gäller det ett test av modellen Huawei HonorWatch ES. Du kan läsa mer hos Neowin.net.

Pcmag.com

Pcmag.com är ett internationellt teknikmagasin med avdelningar i flera olika länder, och de fokuserar både på datorer och teknik i allmänhet. Hos dem hittar man allt från nyhetsartiklar och hjälpartiklar till trender, guider, tips och recensioner. Den här gången har experterna tittat närmare på smartwatch-modellen Huawei Smartwatch GT Classic. Du kan läsa hela recensionen hos Pcmag.com.

Techradar.com

Techradar.com är ett internationellt teknikmagasin med många regionala avdelningar. De fokuserar på allt som pågår inom teknikbranschen och förser bland annat sina besökare med guider, videor och recensioner. Här har Techradar.com testat ett antal olika smartklockor:

Du kan läsa mer om testet av Huawei Smartwatch GT 2 Classic hos Techradar.com.

Du kan läsa mer om testet av Huawei Smartwatch GT 2 Pro hos Techradar.com.

Du kan läsa mer om testet av Huawei Smartwatch GT 2 E hos Techradar.com.

Du kan läsa mer om testet av Huawei Smartwatch GT Classic hos Techradar.com.

Du kan läsa mer om testet av Huawei Honor MagicWatch 2 hos Techradar.com.

Du kan läsa mer om testet av Huawei HonorWatch ES hos Techradar.com.

Du kan läsa mer om testet av Huawei HonorWatch GS Pro hos Techradar.com.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är ett internationellt testmagasin som fokuserar på tester av olika konsumentprodukter. De väljer ut, granskar och recenserar produkter inom flera olika kategorier, och en av dessa är elektronik. Experterna har bland annat testat olika modeller av smartklockor:

Läs hela recensionen av Huawei Smartwatch GT 2 Classic hos Trustedreviews.com.

Läs hela recensionen av Huawei Honor MagicWatch 2 hos Trustedreviews.com.

Tvsbook.com

Tvsbook.com är en plattform för hemunderhållning som fokuserar på recensioner och artiklar om teknikprodukter. Den här gången har experterna tittat närmare på smartwatch-modellen Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite. Läs recensionen i detalj hos Tvsbook.com.

Wareable.com

Wareable.com är ett internationellt teknikmagasin som fokuserar på så kallade ”wearables” – alltså elektroniska gadgets eller produkter som du bär på kroppen. Detta inkluderar bland annat smartklockor, aktivitetsarmband och träningsklockor, och hos Wareable.com hittar du en mängd nyheter, trender, guider, tips, videor och tester. Här har experterna testat modellen Huawei Honor MagicWatch 2. Läs hela undersökningen hos Wareable.com.


Andra relevanta tester och artiklar

I den här artikeln har vi tittat närmare på marknadens bästa smartklockor från Huawei baserat på experternas omdömen.

Om du är intresserad av att köpa en Huawei smartwatch kanske du också är en aktiv konsument som gärna vill använda mer än bara smartfunktionerna på klockan. Det kan till exempel vara så att du brinner för löpning och är ute efter en dedikerad löparklocka, som kan utföra många typer av mätningar under träningen. I så fall kan du hitta inspiration och information om de bästa modellerna på marknaden i vår egen testartikel om löparklockor.

Om du föredrar pulsträning, som kan förbättra konditionen avsevärt, finns det även pulsklockor som ger väldigt korrekta pulsmätningar. I våra testartiklar om träningsklockor och smartwatches hittar du experternas favoriter inom denna kategori. Där kan du därför få hjälp om du är osäker på vilka märken och produkter som är bäst.

Slutligen kan det givetvis hända att du är osäker på om du ska välja en smartwatch från Huawei eller från något annat känt märke. Kanske en Garmin-klocka kan vara något för dig? De brukar ha ett starkt fokus på navigation och funktioner. Vi har, baserat på experternas omdömen, skrivit en Garmin smartwatch testartikel. Om du vill få en ännu bättre översikt över modeller från de bästa tillverkarna på marknaden kan du även läsa vår bäst-i-test-artikel om Fossil smartwatch.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta