Fossil smartwatch guide: De bästa smartklockorna från Fossil

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln får du en överblick över marknadens bästa smartklockor från Fossil.

Det rör sig närmare bestämt om sex modeller som alla har hamnat bland experternas favoriter. 

Artikeln är uppbyggd så att de utvalda klockorna från Fossil presenteras var för sig. Vi börjar med att berätta vilka för- och nackdelar experterna har lyft fram, och därefter beskriver vi hur den aktuella Fossil-smartklockan fungerar.

Efter genomgången av produkterna hittar du en lista över de expertkällor vi hänvisar till samt länkar till deras tester. Därefter finns det även ett par tips på andra relevanta tester och artiklar som också kan vara av intresse 

Denna Fossil smartwatch testartikel innehåller:

Överblick över marknadens sex bästa klockor från Fossil
Genomgång av vad experterna anser om varje modell
Ytterligare information om apparaternas funktioner
Information om vad en smartwatch kan göra
Goda råd inför köpet av din nya Fossil-klocka
Genomgång av olika tester som vi har undersökt samt länkar för vidare läsning
Tips på andra relevanta tester och artiklar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar istället resultaten från oberoende tester. På så vis kan du snabbt och enkelt få en överblick över de mest välfungerande modellerna på marknaden.

Fossil smartwatch test 2023 – Dessa 1 är bäst enligt experterna

Här nedanför hittar du en genomgång av sex av marknadens bästa klockor från Fossil. För att skapa en större variation har vi inkluderat både testvinnare, favoriter och andra modeller som har fått höga betyg. Här finns något för varje budget och smak.

Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vad experterna framhäver hos varje modell. Det finns även en prisjämförelse för varje maskin. Detta gör det lättare att se var man kan hitta de lägsta priserna.


Goda råd inför köpet av din nästa smartwatch

Som vi berättade här ovanför kan en Fossil smartwatch göra väldigt mycket. Den kan till exempel visa klockslag och aviseringar från telefonen, agera träningspartner samt användas för att lyssna musik och genomföra betalningar.

Det finns dock många olika modeller på marknaden, och det kan därför vara svårt att välja en framför en annan. Baserat på expertinformation från Techtruster.dk berättar vi här vad du bör tänka på inför köpet av din nästa smartwatch.

Smartwatch eller träningsklocka

Det kan vara svårt att reda ut skillnaderna mellan en smartwatch och en träningsklocka, och sanningen är att de två produkterna påminner en hel del om varandra. De flesta smartklockor kan i regel även kategoriseras som träningsklockor, men det är inte alla träningsklockor som är smartklockor.

Om du vill ha en vardagsklocka med alla ovanstående funktioner (aviseringar, meddelanden, samtal, musik, betalning m.m.) bör du välja en vanlig smartwatch. Som en bonus kommer du då även att kunna utföra vissa tränings- och hälsomätningar.

Om du tränar på en mer seriös nivå får du fler aktivitetsmätningar med en träningsklocka. I många fall kommer klockan däremot inte att kunna göra så mycket annat.

Personligt behov

Fundera på vad du egentligen behöver, för priset är i regel högre ju fler funktioner en klocka har. Klarar du dig med ett fåtal funktioner eller kan du inte leva utan de mer avancerade möjligheterna?

Vissa modeller kan till exempel bara visa när du får ett meddelande eller samtal medan andra kan användas för att svara direkt från klockan.

Design

Vissa smartklockor ser ut som helt vanliga armbandsur medan andra har en sportigare design. Vilket du föredrar är helt enkelt en smaksak. Kom ihåg att en smartwatch är gjord för att bäras som en vanlig klocka, så välj gärna en modell som passar för alla tillfällen.

Kontroller

Fundera på om du vill ha en klocka som kontrolleras med touch eller om du föredrar knappar på sidan. Vissa modeller kan även styras med röstkommandon.

Användarvänlighet

Om du inte är någon tekniknörd är det bäst att välja en användarvänlig klocka som är lätt att förstå sig på. Alltför många funktioner kan i vissa fall leda till förvirring och besvär.

Pris

Priset beror oftast på tillverkare, kapacitet och funktioner, och som vi nämnde tidigare: ju mer teknik, desto högre pris. 

Fundera återigen på vad du behöver: Duger det med de mest grundläggande funktionerna eller behöver du alla högteknologiska möjligheter?

Kom ihåg att pris och kvalitet inte alltid går hand i hand. Du kan mycket väl hitta en välfungerande smartwatch för ett lågt pris, och ett högt pris är inte någon garanti för en hög kvalitet. Här är det därför bra att läsa experternas recensioner som beskriver för- och nackdelarna hos olika produkter. Du hittar länkar till dessa undersökningar längre ner i artikeln.

Hälsa

De flesta smartklockor kommer som sagt även med tränings- och hälsofunktioner. De mest grundläggande av dessa kan vara riktigt bra att ha, till exempel mätfunktioner för puls, avstånd, kalorier och steg. Många klockor kan även visa information om sömn och sömnmönster.

GPS

Vissa smartklockor har en inbyggd GPS. Detta brukar dock vara mest lockande för idrottare. 

Batteri

En smartwatch använder ett batteri som strömkälla, och ett bra batteri är därför viktigt. Vissa klockor håller i flera veckor på en laddning medan andra måste laddas varje dag. Batteritiden påverkas framförallt av hur mycket man använder klockan.

Kompatibilitet 

Lägg märke till att alla klockor inte kan kommunicera med alla smartphones. Android-smartklockor (som Fossil) fungerar med både iPhone och Android-telefoner. En Apple Watch kan däremot endast kommunicera med en iPhone.


FAQ – Vanliga frågor

Vilken Fossil smartwatch är bäst?

Det finns många bra Fossil-klockor på marknaden, och följande sex modeller (som vi har presenterat i den här artikeln) tillhör experternas absoluta favoriter: Fossil Gen 5 Carlyle, Fossil Sport, Fossil Gen 5 Julianna, Fossil Collider, Fossil Gen 4 Explorist och Fossil Gen 5 Garrett. 

Vad bedömer experterna i tester av Fossil smartklockor?

Experterna bedömer klockorna baserat på flera olika testpunkter, både när de provar Fossil-klockor och modeller från andra märken. Det rör sig framförallt om klockornas generella kvalitet, hållbarhet, batteri, funktioner, precision, användarvänlighet, pris och användbarhet. Du kan hitta mer information om experternas kommentarer i källförteckningen längre ner.

Hur väljer jag den bästa Fossil-klockan till mina behov?

Fossil har många olika modeller att välja mellan, och de skiljer sig åt vad gäller både design, pris, funktioner och innehåll. Vissa är avancerade medan andra har en mer simpel utformning. Du bör därför fundera på vad du behöver i en smartwatch och välja den Fossil-klocka som matchar dina behov och kriterier.


Fossil smartwatch Test 2021: Dessa källor vi har använt

Amazon.com

Amazon är en internationell nätbutik där man kan köpa allt från kläder och skor till köksapparater, elektronik, film och smycken. Hos Amazon kan kunderna även skriva recensioner för att hjälpa andra köpare.
Läs mer om användarnas recensioner av Fossil Gen 4 Explorist hos Amazon.com.

Androidauthority.com

Androidauthority.com är ett teknikmagasin med fokus på nyheter, expertinformation, tips, guider och tester av olika Androidprodukter. Här har experterna tittat närmare på en klocka från Fossil, nämligen Fossil Gen 5 Carlyle. Du kan läsa recensionen i sin fulla längd hos Androidauthority.com.

Androidcentral.com

Androidcentral.com är ett stort internationellt teknikmagasin och community för Androidanvändare. Deras mål är att vara marknadens bästa köpguide inom Androidprodukter. Här finns artiklar, nyheter, tips, tricks, guider och tester av olika Androidprodukter. Experterna har till exempel genomfört ett test av de bästa Fossil-klockorna på marknaden. Denna undersökning inkluderade bland annat modellerna Fossil Gen 5 Carlyle, Fossil Sport, Fossil Gen 5 Julianna och Fossil Collider. Du kan läsa hela testet hos Androidcentral.com.

Androidpolice.com

Androidpolice.com är ett teknikmagasin om allt som har med Android att göra. De skriver artiklar, nyheter, guider, tips och tester av olika Androidprodukter. Här gäller det ett test av Fossil-klockan Fossil Collider. Läs hela testet hos Androidpolice.com.

Bestbuy.com

Bestbuy.com är en internationell återförsäljare av allt inom elektronik, till exempel tv-apparater, datorer, telefoner, datorspel och hårda vitvaror. Kunderna kan dessutom skriva recensioner av produkterna, vilket kan vara till nytta för andra potentiella köpare. Här har användarna tittat närmare på en smartwatch från Fossil, nämligen Fossil Gen 4 Explorist. Läs mer om deras kommentarer hos Bestbuy.com.

Pocket-lint.com

Pocket-lint.com är ett teknik- och gadgetmagasin som skriver om allt inom denna kategori. Det kan vara allt från artiklar, nyheter och guider till tester av bland annat kameror, telefoner, tv-apparater, ljudsystem och mindre gadgets. Den här gången har experterna tittat närmare på två modeller:
Läs mer om testet av Fossil Gen 5 Julianna här.
Läs mer om testet av Fossil Gen 5 Garrett här.

Techradar.com

Techradar.com är ett internationellt teknikmagasin som handlar om utvecklingen inom teknikens värld. Experterna skriver därför om både nyheter, trender, guider och tester av olika elektroniska produkter. Den här gången har Techradar.com granskat följande modeller:
Läs mer om testet av Fossil Gen 5 Carlyle hos Techradar.com.
Läs mer om testet av Fossil Sport hos Techradar.com.
Läs mer om testet av Fossil Collider hos Techradar.com.
Läs mer om testet av Fossil Gen 4 Explorist hos Techradar.com.

Tomsguide.com

Tomsguide.com är ett amerikanskt teknikmagasin vars mål är att guida konsumenter genom teknikens värld. Experterna vill hjälpa sina läsare att göra bättre val och genomför därför ett antal olika produkttester. De skriver sedan en recension av produkten där de även delar ut ett betyg. Här har Tomsguide.com testat en smartwatch från Fossil, nämligen modellen Fossil Sport. Du kan läsa hela recensionen hos Tomsguide.com.

Andra relevanta tester och artiklar

I den här artikeln har vi tittat närmare på sex av experternas favoritklockor från Fossil.

Det finns dock många andra bra smartklockor från andra tillverkare, och här är Garmin särskilt aktuell. Vi har därför skrivit en liknande artikel om Garmin smartwatch, där vi går igenom experternas favoritmodeller från Garmin.

För dig som tränar löpning på en mer seriös nivå har vi även skrivit en artikel om marknadens bästa pulsklockor. Där kan du hitta mer information om experternas favoritklockor för löpning. 

I vår stora artikel träningsklocka test kan du också hitta mer inspiration och ett större utbud. Där har du möjlighet att hitta den perfekta träningsklockan för dina behov.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Fossil Gen 5 Carlyle

Testvinnare hos teknikmagasinet Androidcentral.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
4,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Androidauthority.com

Fossil Gen 5 Carlyle

Fossil Gen 5 Carlyle har testats av tre olika expertkällor, nämligen teknikmagasinen Androidcentral.com, Techradar.com och Androidauthority.com. Samtliga expertpaneler blev i slutändan väldigt imponerade av den här smartklockan från Fossil.

Androidcentral.com har till och med gett modellen en placering som testvinnare, vilket motiveras med att experterna hittade många fördelar hos klockan. De skriver bland annat att designen gör att den här Fossil-klockan ser ut som ett klassiskt armbandsur. Den är väldigt smal och lätt att bära, och man märker knappt att man har den på sig. Experterna kommenterar även att produkten är fullproppad med modern teknik och funktioner. Skärmen känns dock lite väl mörk i direkt solljus. Androidcentral.com sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”The Fossil Gen 5 Carlyle is a complete package of style and performance that helps to make this the best Fossil has to offer”.

Techradar.com har också testat den här Fossil-klockan, och de beskriver den som ”The most high-tech Fossil yet”. De har gett den ett betyg på 4 av 5 stjärnor, och experterna förklarar att det här är en av marknadens bästa smartklockor. De betonar att modellen inte är felfri men att den har väldigt många positiva sidor, till exempel mångsidiga funktioner och ett bra batteri.  Klockan är dessutom pålitlig och gedigen, och med tanke på den höga kvaliteten har den även ett rimligt pris.

Elegant och modern

Fossil Gen 5 Carlyle är ett bra alternativ för dig som vill ha en Fossil smartwatch med alla de senaste funktionerna, men som samtidigt föredrar en stilren och elegant design. Den här klockan har ett fint och utbytbart läderarmband samt en rund urtavla med klara färger. Klockan har en AMOLED-skärm med touch, och materialet på själva klockan är rostfritt stål.

Produkten är fullproppad med den senaste tekniken, och tack vare detta kan man bland annat se aviseringar, betala, kontrollera musik samt mäta puls och aktivitet med den här Fossil-klockan. Det finns även en inbyggd GPS, som lär tilltala aktiva personer i synnerhet, samt en inbyggd lampa.

Kraftfull teknik

Fossil Gen 5 Carlyle har även en riktigt kraftfull processor och ett stort minne med en kapacitet på 8 GB. Klockan är vattentät och kan därför bäras vid dusch och bad också. Det finns dessutom goda möjligheter till kommunikation via både Bluetooth och wifi.

Den här Fossil-klockan går på batteri och har en batteritid på upp till 36 timmar per laddning. Det finns även olika batterilägen som kan förlänga eller förkorta batteritiden. Produkten kan användas med både iPhone och Android-telefoner.

Specifikationer för Fossil Gen 5 Carlyle – basfakta
Tillverkare: Fossil
Typ: Fossil smartwatch
Material, klocka: Rostfritt stål
Material, rem: Läder
Upplösning: 416 x 416 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 8 GB
Batteritid: Upp till 36 timmar per laddning
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,4 cm
Vikt: 80 gram

Fördelar med Fossil Gen 5 Carlyle
Testvinnare
Snygg design
Många aktivitets- och smartfunktioner
Med inbyggd lampa
Kan användas med både iPhone och Android


Fossil Gen 4 Explorist

3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
4,2 av 5 stjärnor från användarna hos Bestbuy.com
4,2 av 5 stjärnor från användarna hos Amazon.com

Fossil Gen 4 Explorist

 

Fossil Gen 4 Explorist har testats av experterna från teknikmagasinet Techradar.com och fick då ett fint betyg. Konsumenterna tycker också bra om den här smartklockan från Fossil, och den har fått bra omdömen av kunder hos både Bestbuy.com och Amazon.com.

Techradar.com har gett modellen 3,5 av 5 stjärnor och är därmed nöjda med den. De förklarar att modellen inte är marknadens mest avancerade smartwatch, men att den ändå har en hel del modern och användbar teknik samt en riktigt fin design. De nämner även att produkten har ett rimligt pris, så man behöver inte oroa sig för att klockan är ett dåligt köp.

Experterna sammanfattar upplevelsen med apparaten på följande sätt: ”With Generation 4, Fossil has solved some of the biggest problems with the range and the Fossil Gen 4 Explorist is a solidly recommendable smartwatch because of this new tech”.

Användarna tycker också väldigt bra om den här modellen, och den har i genomsnitt fått ett betyg på 4,2 av 5 stjärnor av kunderna hos både Bestbuy.com och Amazon.com. Användarna framhäver olika fördelar med klockan, men några punkter som återkommer i flera recensioner är den höga kvaliteten, den fina designen och de bra funktionerna.

Snygg Generation 4

Fossil Gen 4 Explorist tillhör Fossils fjärde generation, och det här är därför en välfungerande klocka som känns modern och tidsenlig. En anledning till detta är designen, som är sofistikerad och elegant med en urtavla i rostfritt stål och ett armband i läder eller silikon.

Skärmen är en AMOLED-skärm med touch. Den har en hög upplösning som gör att den känns levande och lättläst, vilket ökar användarvänligheten. Utöver touchkontrollerna finns det även några knappar på sidan. Insidan erbjuder dessutom allt vad man kan önska sig, och detta inkluderar bland annat en kompatibilitet med både iPhone och Android-telefoner samt kommunikation via Bluetooth och wifi. 

Kan utföra många mätningar

Fossil Gen 4 Explorist kan tillfredsställa både fitnessintresserade konsumenter och personer som är mest intresserade av smartfunktionerna. Klockan kan bland annat visa aviseringar, meddelanden och samtal på skärmen samt användas för att välja musik och genomföra betalningar direkt från handleden.

Det finns dock även välfungerande fitnessfunktioner som avståndsmätning, stegräkning, kaloriräkning, GPS och pulsmätning. Man kan dessutom sätta personliga mål för sin dagliga träning och bli motiverad till att uppnå dessa. Som en bonus är modellen vattentät, och det är därför inga problem att bada eller simma med klockan på. Den har slutligen en batteritid på ungefär 24 timmar per laddning.

Specifikationer för Fossil Gen 4 Explorist – basfakta
Tillverkare: Fossil
Typ: Fossil smartwatch
Material, klocka: Rostfritt stål
Material, rem: Läder, silikon
Upplösning: 454 x 454 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 4 GB
Batteritid: Upp till 24 timmar per laddning
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,5 cm
Vikt: 141 gram

Fördelar med Fossil Gen 4 Explorist
 Toppbetyg i experttest
 Stilren och elegant
 Kompatibel med iPhone och Android
 Visar aviseringar och låter dig välja musik och genomföra betalningar
 Flera träningsfunktioner – till exempel pulsmätning och GPS


Fossil Gen 5 Garrett

4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Pocket-lint.com
4,2 av 5 stjärnor från användarna hos Fossil.com

Fossil Gen 5 Garrett

 

Fossil Gen 5 Garrett har testats av teknikmagasinet Pocket-lint.com. Experterna därifrån gav klockan 4 av 5 stjärnor och blev alltså väldigt nöjda med modellen. Denna Fossil smartwatch har dessutom recenserats av användare på tillverkarens egna hemsida. Modellen har där fått positiva recensioner och ett genomsnittligt betyg på 4,2 av 5 stjärnor.

Techradar.com beskriver modellen som en blandning av ”stil och substans”, och de är alltså positiva till både insidan och utsidan. Experterna menar att modellen utstrålar lyx och att den är den absolut finaste smartklockan överhuvudtaget. Som en bonus har den dessutom ett relativt lågt pris. Produkten får även beröm för sin GPS och pulsmätare samt för att den har en skarp skärm. Vad gäller nackdelar skriver experterna att de gärna hade sett ett bättre batteri och en starkare magnet för laddningen.

De sammanfattar upplevelsen på följande sätt: ”This is a stellar everyday lifestyle-focused smartwatch”.

Stor och påtaglig

Om du är ute efter en ansenlig smartwatch är Fossil Gen 5 Garrett ett väldigt bra alternativ. Det här är nämligen en kraftig klocka som man lägger märke till. Designen är kronografisk och påminner lite om ett klassiskt stoppur med de många knapparna. Det finns dock även touchkontroller på skärmen. Klockan har ett väldigt maskulint utseende.

Insidan av klockan är fullproppad med modern teknik, och här får man därför en produkt med både smartfunktioner och funktioner för träning och hälsa. Smartfunktionerna gör det bland annat möjligt att se aviseringar från sociala medier, meddelanden, samtal och kalender när klockan är parad med telefonen. Det går dessutom att kontrollera musik och genomföra betalningar.

Förbättrar din hälsa

Klockan har även ett antal tränings- och hälsorelaterade funktioner som hjälper användaren till en bättre vardag. Dessa inkluderar mätning av distans, kalorier och steg, men även mer avancerade funktioner som GPS och pulsmätning. Den här klockan är dock mer tänkt som en livsstilsklocka än som ett hjälpmedel för träning.

Modellen är kompatibel med iPhone och Android-telefoner och kan kommunicera via Bluetooth och wifi. Batteriet håller i ungefär 24 timmar på en laddning, så om man laddar klockan varje dag kommer det att finnas tillräckligt med ström.

Specifikationer för Fossil Gen 5 Garrett – basfakta
Tillverkare: Fossil
Typ: Fossil smartwatch
Material, klocka: Rostfritt stål
Material, rem: Rostfritt stål
Upplösning: 416 x 416 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 8 GB
Batteritid: Upp till 24 timmar per laddning
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,6 cm
Vikt: 160 gram

Fördelar med Fossil Gen 5 Garrett
 Toppbetyg i experttest
 Stor och maskulin design
 Många smarta funktioner
 GPS och pulsmätare
 Passar både iPhone och Android


Fossil Sport

Utsedd till ”Bästa träningsklocka” hos teknikmagasinet Androidcentral.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Tomsguide.com

Fossil Sport

Fossil Sport har testats av tre olika expertpaneler från teknikmagasinen Androidcentral.com, Techradar.com och Tomsguide.com. Denna Fossil smartwatch har mottagit fina betyg och recensioner från alla källor.

Androidcentral.com har utsett modellen till “Bästa träningsklocka”, och de förklarar att en klocka som ska användas vid träning bör ha vissa specifika funktioner för att fungera optimalt. De listar närmare bestämt sensorer för datamätningar, ett bra batteri och en låg vikt. De noterar även att den här Fossil-klockan har alla dessa och mer därtill. Experterna nämner att klockan håller en hög kvalitet och att den ser riktigt bra ut. De kommenterar dock att den inte har tillräckligt mycket RAM och att detta var anledningen till att modellen inte utsågs till testvinnare. Experterna sammanfattar sin upplevelse med klockan på följande sätt: ”So if you want a watch with some pizazz while you get your sweats on, the Fossil Sport is just the ticket”.

Techradar.com har gett modellen 4 av 5 stjärnor och beskriver den här Fossil-klockan som ”Fitter. Happier. More productive”. De skriver även att detta är en fantastisk klocka för fitnessentusiaster. Det höga priset och den superlätta designen kan dock avskräcka vissa konsumenter. Om du är ute efter en välfungerande träningspartner menar de dock att det är svårt att hitta ett bättre alternativ.

Bäst för sport

Om du är ute efter en smartklocka från ett framstående märke, som har en hög ställning inom aktivitet, är Fossil Sport ett bra alternativ för dig. Det här är en fitnessinriktad smartklocka, och detta visar sig på flera olika sätt. Klockan har bland annat en väldigt sportig design och är därmed inte lika estetiskt elegant som Fossils andra klockmodeller.

Det finns även en GPS och många olika aktivitetsmätningar. Dessa mätningar är dessutom enkla att hitta och bläddra mellan. Klockan har inbyggda träningsmål och kan motivera dig att nå dina mål. Det sitter en pulsmätare vid handleden som kan hjälpa dig att förstå ditt tillstånd bättre, och modellen kan även visa när du är mest stressad.

Bra skärm

Även om klockan fokuserar på sport fungerar den även fint som smartwatch. På urtavlan kan man nämligen se aviseringar och samtal direkt när man får dem. Modellen har en bra kapacitet på 4 GB och en hög skärmupplösning.

Utöver detta är klockan vattentät, och den kan därför utan problem användas när man simmar. Den har även en lång batteritid på upp till två dygn. Modellen är kompatibel med både iPhone och Android-telefoner, och den kan kommunicera via både Bluetooth och wifi. Som en smart extrafunktion finns det även en integrerad lampa.

Specifikationer för Fossil Sport – basfakta
Tillverkare: Fossil
Typ: Fossil smartwatch
Material, klocka: Aluminium
Material, rem: Silikon
Upplösning: 390 x 390 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 4 GB
Batteritid: Upp till 48 timmar per laddning
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,3 cm
Vikt: 40 gram

Fördelar med Fossil Sport
 Toppbetyg i experttester
 Skapad för fitnessentusiaster
 Sportig design
 Se aviseringar och samtal
 Bra pulsmätningar


Fossil Gen 5 Julianna

Utsedd till ”Mest moderiktiga smartwatch” hos teknikmagasinet Androidcentral.com
4 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Pocket-lint.com

Fossil Gen 5 Julianna

Fossil Gen 5 Julianna har testats av två olika expertpaneler, och dessa kommer från teknikmagasinen Androidcentral.com och Pocket-lint.com. Den här Fossil-klockan gick hem hos båda expertkällorna och fick väldigt fina betyg och kommentarer.

Androidcentral.com har utsett modellen till ”Mest moderiktiga smartwatch”, och experterna är alltså mest imponerade av designen och utseendet. De betonar dock att klockan inte bara är en fin accessoar utan att den även har en hög kvalitet och många funktioner. Det rör sig bland annat om en kraftfull processor, stor lagring, mycket RAM, mikrofon och högtalare. Vad gäller nackdelar skriver de att batteriet gärna hade fått vara bättre samt att skärmen är svår att läsa av i direkt solsken.

Experterna sammanfattar upplevelsen med klockan på följande sätt: ”With the Julianna, Fossil has packaged everything the Gen 5 Carlyle (testvinnaren) has to offer into a wearable with just a bit more fashion sense”.

Pocket-lint.com blev också imponerade av den här modellen, och de skriver att Fossil Gen 5 Julianna är ett självklart val om man inte använder Apple. Klockan är välfungerande och har löst problem från tidigare versioner, till exempel med ett bättre batteri, GPS och pulsmätning samt en smidigare prestanda överlag. De påpekar dock att det här är en stor klocka, och personer med smala handleder kan därför uppleva att det är obekvämt att ha på sig klockan hela dagen.

Designad för både kvinnor och män

Fossil Gen 5 Julianna är gjord för att vara Fossil Gen 5:s variant för kvinnor. Den har därför en lite mer feminin design, men skillnaderna mellan Julianna och Carlyle, som är “männens variant”, är inte så stora.

Kvaliteten och innehållet är dessutom detsamma i båda klockorna, vilket gör den här Fossil-klockan till ett riktigt bra val – särskilt för konsumenter som föredrar den bästa och senaste tekniken. Den här klockan kan nämligen göra en hel del, och smartfunktionerna är väldigt moderna. Man kan både se aviseringar, meddelanden och samtal från telefonen samt kontrollera musiken och genomföra betalningar.

Fungerar även till träning

Utöver detta finns det även ett antal hälso- och träningsfunktioner, till exempel pulsmätning och aktivitetsmätning. Klockan har även en GPS och en inbyggd lampa. Modellen har en kraftfull processor och en kapacitet på 8 GB, vilket är en hel del. Den är vattentät och kan användas i både dusch och bad, och klockan är tillverkad av rostfritt stål.

Skärmen är en AMOLED-touchskärm, och modellen kan kommunicera via Bluetooth och wifi. Batteriet är gjort för att hålla länge och erbjuder därför en batteritid på upp till 36 timmar per laddning. Man kan även ända batteriläget för att spara ström. Den här Fossil-klockan är slutligen kompatibel med både iPhone och Android-telefoner.

Specifikationer för Fossil Gen 5 Julianna – basfakta
Tillverkare: Fossil
Typ: Fossil smartwatch
Material, klocka: Rostfritt stål
Material, rem: Metall
Upplösning: 416 x 416 pixlar
Skärm: AMOLED
Kapacitet: 8 GB
Batteritid: Upp till 36 timmar per laddning
GPS: Ja
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,4 cm
Vikt: 80 gram

Fördelar med Fossil Gen 5 Julianna
 Populär bland experterna
 För både män och kvinnor
 Kan visa aviseringar, spela musik och användas för kontaktlösa betalningar
 Bra fitness- och träningsmätningar
 Hög kapacitet och AMOLED-touchskärm


Fossil Collider

Utsedd till ”Bästa hybrid-smartwatch” hos teknikmagasinet Androidcentral.com
3,5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Techradar.com
8 av 10 stjärnor hos teknikmagasinet Androidpolice.com

Fossil Collider Fossil Collider har testats av tre olika expertpaneler, och dessa kommer från teknikmagasinen Androidcentral.com, Techradar.com och Androidpolice.com. Denna Fossil smartwatch fick i slutändan fina betyg över hela linjen.

Androidcentral.com utsåg modellen till ”Bästa hybrid-smartwatch”. De menar nämligen att den här Fossil-klockan lyckas kombinera en traditionell design med välfungerande smartfunktioner. Här får man därför inte någon touchskärm, och funktionerna kontrolleras istället med knapparna på sidan av klockan. Skärmen har heller inte något färgglatt utseende. I gengäld håller batteriet väldigt länge, påpekar experterna, och det finns även goda möjligheter att påverka designen själv.

Experterna sammanfattar upplevelsen med apparaten på följande sätt: ”It’s called a hybrid for a reason: You get the best of both worlds”.

Techradar.com har gett modellen 3,5 av 5 stjärnor och rekommenderar framförallt klockan till konsumenter som aktivt letar efter en hybrid-smartklocka. De framhäver att den känns som en frisk fläkt som kommer med väl utvalda funktioner.

Hybridklocka

Om du vill ha ett mellanting mellan en traditionell klocka och en smartklocka är Fossil Collider ett bra alternativ. Med den här modellen får man nämligen det bästa av två världar utan att gräva ner sig i någon av dem.

Designen är fin och elegant, och urtavlan ser ut som en helt vanlig klocka. Klockan är tillverkad av rostfritt stål medan armbandet är gjort av läder. Detta skapar en lång hållbarhet och ett estetiskt tilltalande utseende. Eftersom att det här är en hybridmodell har den inte lika många funktioner som andra smartklockor, men de viktigaste finns ändå där.

Modern teknik

Man kan därför para klockan med telefonen så att den visar både aviseringar, meddelanden och samtal direkt på urtavlan. Det finns även några enkla aktivitetsmätningar som gör att man kan hålla koll på sin hälsa i allmänhet.

Den här Fossil-klockan går på batteri och har en batteritid på upp till två dagar. Den kommunicerar med andra enheter via Bluetooth eller wifi och är kompatibel med både iPhone och Android.

Specifikationer för Fossil Collider – basfakta
Tillverkare: Fossil
Typ: Fossil smartwatch
Material, klocka: Rostfritt stål
Material, rem: Läder
Batteritid: Upp till 48 timmar per laddning
GPS: Nej
Pulsmätare: Ja
Vattentät: Ja
Bluetooth: Ja
Wi-Fi: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredd: 4,2 cm
Vikt: 72 gram

Fördelar med Fossil Collider
 Toppbetyg i experttester
 Hybrid
 Estetisk design
 Ett mellanting mellan en traditionell klocka och en smartwatch
 Utrustad med de viktigaste smartfunktionerna


 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta