Garmin Klocka (Bäst i test) – Här är de bästa klockorna från Garmin

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: augusti 30, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Garmin Klocka (Bäst i test) – Här är de bästa klockorna från Garmin

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

I den här artikeln hittar du en överblick över klockor från Garmin, som är en populär tillverkare av träningsklockor. Alla klockor har genomgått experttester där de bland annat har bedömts baserat på deras funktioner, kvalitet och användarvänlighet. Vi har till exempel använt experttester från Wareable, Techradar, PCmag och Wired.

Samtliga expertkällor har gått igenom vad man bör vara uppmärksam på hos de olika Garminklockorna och berättat vilka för- och nackdelar man kan vänta sig.

I den här artikeln presenterar vi alla modeller med fokus på att skapa en överblick över klockans funktioner.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 7 bästa garmin klockorna i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda garmin klockorna

Se hela tabellen

5 saker att tänka på innan du köper fitness-klocka

 • Funktioner för fitnessmätning

  När du väljer en träningsklocka är det viktigt att prioritera en enhet som erbjuder omfattande spårningsfunktioner för att stödja din hälsoresa. Leta efter en klocka som går utöver det grundläggande och omfattar en rad viktiga mätvärden. Detta inkluderar övervakning av viktiga aspekter som dagliga steg, avståndet som tillryggaläggs under olika aktiviteter, förbrända kalorier för att mäta energiförbrukningen, pulsmätningar för kardiovaskulära insikter och kvaliteten på din sömn för att säkerställa optimal vila och återhämtning.
  Men stanna inte vid det viktigaste. Beroende på dina träningsambitioner kan du överväga en klocka som har ytterligare funktioner för att förhöja din träningsupplevelse. Med inbyggd GPS-funktionalitet kan du spåra utomhusaktiviteter som löpning, vandring och cykling på ett exakt sätt och kartlägga dina rutter och avstånd för en bättre träningsanalys. Prioritera dessutom en fitnessklocka med olika träningslägen för olika typer av träning, t.ex. yoga, styrketräning och intervallträning. Dessa specialiserade lägen skräddarsyr datainsamlingen för specifika aktiviteter, ger mer exakta mätvärden och gör att du kan finjustera dina rutiner för bättre resultat.

 • Batteriets livslängd

  När du letar efter den perfekta träningsklockan är det viktigt att ta hänsyn till batteritiden. Utvärdera klockans batteritid i olika scenarier. Vissa klockor briljerar i vanligt klockläge och har en batteritid som kan räcka i flera veckor, utan att du behöver ladda dem hela tiden. Detta är särskilt praktiskt om du vill ha en klocka som kräver lite underhåll och som fungerar utan att behöva laddas ofta.
  Men ekvationen förändras när mer krävande funktioner som GPS eller intensiv aktivitetsspårning kommer in i bilden. Många träningsklockor uppvisar en dikotomi i batteriprestanda, med längre batteritid i standardklockläge och en relativt kortare batteritid när dessa strömkrävande funktioner är aktiva. Det är klokt att väga detta mot varandra, särskilt om du är en frekvent friluftsentusiast som förlitar dig på GPS för exakt ruttspårning under aktiviteter som löpning, cykling eller vandring.

 • Anslutning och vattentålighet

  När du är på jakt efter den perfekta träningsklockan är det viktigt att utforska de anslutningsfunktioner som passar ditt dagliga liv. Leta efter modeller som erbjuder mer än bara fitnessspårning – de som också ger praktiska smartphone-aviseringar för samtal, sms, e-post och appaviseringar. Denna synkronisering säkerställer att du håller dig informerad och uppkopplad, även under intensiva träningspass eller utomhusresor.
  När du fördjupar dig i anslutningsmöjligheter bör du fundera på om Bluetooth-funktionalitet är en prioritet för dig. Utöver aviseringar erbjuder vissa klockor möjligheten att styra din musikspellista direkt från handleden. Denna funktion är särskilt värdefull för energiska träningspass eller långa löprundor där musiken fungerar som en motiverande följeslagare. Dessutom öppnar möjligheten att synkronisera din klocka med andra enheter dörrar till holistisk fitnessspårning och dataanalys, vilket hjälper dig att få omfattande insikter om dina framsteg över tiden.
  Men medan du dyker ner i dessa anslutningsförmåner, glöm inte bort klockans vattentålighet om aktiviteter i våta förhållanden är en del av din träningsrepertoar. Om du ska simma varv eller delta i vattenbaserade övningar är det viktigt att se till att klockan har en lämplig vattenresistensklassning, ofta angiven i meter eller ATM (atmosfärer). Denna klassificering visar klockans förmåga att motstå vattenbad utan att kompromissa med dess funktionalitet.

 • Pris

  När du utvärderar träningsklockor är det viktigt att komma ihåg att det mest prisvärda alternativet kanske inte alltid erbjuder den bästa lösningen för att uppnå korrekt och effektiv träningsspårning. När det gäller träningsklockor kan priserna variera kraftigt och omfatta både budgetvänliga alternativ och premiummodeller. Denna mångfald i prissättning påverkas av faktorer som spårningsfunktioner, ergonomisk design, extrafunktioner och varumärkets rykte. Genom att göra grundliga efterforskningar kan du hitta en fitnessklocka som passar din budget samtidigt som den effektivt uppfyller dina unika behov av fitnessspårning.

 • Användar- och expertrecensioner

  När du överväger träningsklockor för att uppfylla dina träningsbehov är det viktigt att få en heltäckande förståelse för att kunna fatta ett välgrundat beslut. Ett strategiskt tillvägagångssätt innebär att man noggrant utvärderar insikter från både experter på träningsklockor och verkliga användare. Expertbedömningar ger värdefulla perspektiv på olika alternativ för träningsklockor, med varumärkesjämförelser, tekniska utvärderingar och funktionsanalyser för att mäta spårningsnoggrannheten. Omvänt ger användarfeedback förstahandsinformation om hur individer använder fitnessklockorna, inklusive användbarhet, tillförlitlighet och eventuella begränsningar. Genom att noggrant beakta både expertutlåtanden och användarupplevelser kan du få en heltäckande bild och välja en fitnessklocka som passar just dina träningsmål och preferenser, och optimera de potentiella fördelarna för att förbättra din träningsprecision och övergripande fitnessresa.

arrow-more

Garmin Vivoactive 4 - Garmin klocka för många sporter

Bästa Garmin klocka i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor hos den brittiska testajten Expertreviews.co.uk
 • check 8.7/10 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Zdnet.com
 • check 4.5/5 stjärnor hos den brittiska testsajten Trustedreviews.com
 • check 4/5 stjärnor hos den amerikanske hemsidan Wareable.com
 • check 4.5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivoactive 4:

 • Tydlig och lättläst display av hög kvalitet
 • Säkerhetsfunktion för detektering av olyckor
 • Åtta dagars batteritid

Konsumentmagasinets omdöme

Vår bedömning av Garmin Vivoactive 4 grundar sig på dess mångsidiga egenskaper och praktiska funktionalitet. Den framstår som ett bra alternativ för personer som söker en mångfacetterad smartklocka som passar för en mängd olika sporter och dagliga aktiviteter. Klockans anpassningsförmåga till många olika sporter som löpning, golf och simning är särskilt anmärkningsvärd. Vi uppskattar den omfattande puls- och aktivitetsövervakningen, som bidrar till en holistisk förståelse av ens fitnessresa. Dessutom förbättrar spårnings- och säkerhetsfunktionerna dess användbarhet, med olycksdetektering och varningar som säkerställer ett extra lager av säkerhet. Den inbyggda musikspelaren berikar användarupplevelsen, medan pekskärmen med Gorilla Glass-skydd garanterar hållbarhet. Träningsprogrammen ger värdefull vägledning för dem som söker inspiration och strukturerade träningspass. Det är dock viktigt att erkänna att även om experterna berömmer dess kapacitet, motiverar det högre prisintervallet och ibland suboptimal hjärtfrekvensövervakning under högintensiva övningar. Förutom dessa mindre nackdelar tycker vi fortfarande att det är ett bra alternativ för sportentusiaster och personer som letar efter en mångsidig smartklocka med praktiska funktioner.

Fördelar

 • Lämplig för många sporter
 • Puls- och aktivitetsmätning i vardagen
 • Spårnings- och säkerhetsfunktioner
 • Inbyggd musikspelare

Nackdelar

 • Högre prisintervall

Garmin Vivoactive 4 har testats och recenserats av de fyra expertkällorna Expertreviews.co.uk, ZDnet.com, Trustedreviews.com och Wareable.com. Klockan fick i slutändan en fin recension hos alla fyra.

Expertkällorna är framförallt förtjusta i att klockan kan användas till många olika sporter samt att den är fullpackad med praktiska funktioner.

Experterna nämner dock även att pulsmätaren på Garmin Vivoactive 4 inte fungerar optimalt vid högintensiv träning. De uppmärksammar dessutom konsumenterna på att klockan inte är särskilt budgetvänlig.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivoactive 4

Specifikationer

 • Display: Touchscreen MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: 8 dagar
 • Passa *: 13.5 - 20 cm
 • Bluetooth

Lämplig för de flesta sporter
Garmin Vivoactive 4 är en smartwatch som kan användas i vardagen och till olika sporter. Klockan fungerar nämligen bra till de flesta aktiviteter. Den kan bland annat användas vid löpning, golf och simning. Den här klockan har dessutom flera funktioner som används dagligen, till exempel en pulsmätare och en aktivitetsmätare.

Den optiska pulsmätaren används för att mäta användarens puls vid handleden. Den har även flera andra funktioner och kan därför mäta pulsen under vatten vid simning och hålla koll på blodets syremättnad. Klockan har även en pulsvarning.

Garmin Vivoactive 4 har även en aktivitetsmätare som kan registrera stress samt en funktion som kallas för Body Battery. Aktivitetsmätaren i klockan kan mäta många olika saker, till exempel antal steg och antal brända kalorier. Denna data kan sedan hittas i appen Garmin Connect. I appen kan man även få en överblick över sin sömn.

Inbyggd musikspelare, säkerhetsfunktioner och touchskärm
Med Garmin Vivoactive 4 får man en klocka med en mängd olika egenskaper. Klockan har flera spårnings- och säkerhetsfunktioner som till exempel kan upptäcka om det sker en olycka under träningen. Det skickas då en varning till en släkting, eller någon annan kontakt, som gör det möjligt för personen att se var man finns.

För att kontrollera Garmin Vivoactive 4 använder man klockans touchskärm som täcks av Gorilla Glas. Klockan har en batteritid på ungefär åtta dagar om man använder smartwatchläget.

Om man vill lyssna på musik via klockan går det även att göra detta. Garmin Vivoactive 4 har nämligen en inbyggd musikspelare som fungerar med både Spotify, Deezer och MP3-filer.

Sist men inte minst har man möjlighet att använda klockans träningsprogram. Dessa laddas ner till klockan via Garmin Connect-appen och kan ge både inspiration och hjälp med träningen.

Vad säger experter om Garmin Vivoactive 4?

Enligt de fyra expertkällorna är Garmin Vivoactive 4 fullpackad med en mängd praktiska funktioner.

Experterna från Wareable.com förklarar till exempel att den här klockan har många hälso- och fitnessfunktioner och menar att detta är en fördel. Experterna framhäver även att Garmin Vivoactive 4 har en “fantastisk skärm”.

Trustedreviews.com menar dessutom att Garmin Vivoactive 4 är en av marknadens bästa aktivitetsklockor bland de modeller de har testat. Klockan fungerar nämligen bra för de flesta oavsett vilken sport man håller på med. Experterna förklarar även att de är särskilt förtjusta i klockans GPS och musikspelare.

Expertreviews.co.uk och ZDnet.com backar upp dessa påståenden, och påpekar även att Garmin Vivoactive 4 kommer med avancerade spårningsfunktioner. Man bör dock vara medveten om att den här klockan inte direkt är billig.

Mer om Garmin Vivoactive 4

Specifikationer

 • Display: Touchscreen MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: 8 dagar
 • Passa *: 13.5 - 20 cm
 • Bluetooth

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Vivoactive 4s - Garmin klocka med inbyggd musikspelare

Bästa Garmin klocka i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk
 • check 4/5 stjärnor hos den amerikanska hemsidan Smartwatchseries.com
 • check 7/10 stjärnor hos den svenska tidningen Mobil.se
 • check Rekommenderas av amerikanska New York Magazine
 • check 4.5/5 Editor's choice-pris på PCmag
 • check 4.5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivoactive 4s:

 • 20 förinstallerade appar för GPS och inomhussport
 • Förbättrade säkerhetsfunktioner
 • Omfattande hälsoövervakning

Konsumentmagasinets omdöme

Vår uppfattning om Garmin Vivoactive 4s grundar sig på dess blandning av funktionalitet och stil. Klockan imponerar med en mängd olika funktioner som passar för både aktiva rutiner och det dagliga livet. Vi anser att den är ett bra val för dem som söker en mångsidig följeslagare som sömlöst kan övergå från träningspass till vardagliga uppgifter. En funktion som vi uppskattar är möjligheten att ta emot meddelanden och e-post direkt på klockan, vilket främjar sömlös anslutning. Den inbyggda musikspelaren och de animerade träningsprogrammen ger ett djup till upplevelsen och erbjuder underhållning och vägledning när du är på språng.
Medan experterna enhälligt berömmer klockans praktiska funktioner och eleganta design, är det värt att notera deras observation om batteritiden, en punkt som kräver övervägande. Vi tycker dock fortfarande att Garmin Vivoactive 4s erbjuder en bra balans mellan funktionalitet och estetik, vilket gör den till en lämplig följeslagare för personer som vill integrera fitness och dagliga aktiviteter på ett smidigt sätt.

Fördelar

 • Få aviseringar för sms och mail direkt på klockan
 • Kan användas både vid träning och i vardagen
 • Inbyggd musikspelare
 • Animerade träningsprogram

Nackdelar

 • Batteritiden kunde vara bättre

Garmin Vivoactive 4s har testats av Expertreviews.co.uk, Smartwatchseries.com, Mobil.se och New York Magazine. Klockan gick hem hos alla experter och fick i slutändan fina recensioner.

Experterna från Expertreviews.co.uk och Mobil.se tycker framförallt bra om klockan på grund av dess många praktiska funktioner. New York Magazine och Smartwatchseries.com verkar däremot mest förtjusta i klockans eleganta och stilrena design.

Trots att alla expertkällor tycker riktigt bra om Garmin Vivoactive 4s nämner de även att det är synd att klockan inte har en längre batteritid.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivoactive 4s

Specifikationer

 • Display: Touchscreen MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: 7 dagar
 • Passa *: 13.5 - 20 cm
 • Bluetooth

Många funktioner
Garmin Vivoactive 4s är full av funktioner som kan användas både när man sportar och när man går runt i vardagen. Klockan kan nämligen mäta och spåra allt från andning, stress, sömn och puls till hydratisering och menstruation.

Den här klockan har dessutom 20 förinstallerade appar för både GPS och inomhussporter. Dessa inkluderar bland annat löpning, yoga och simning. Om man vill ha hjälp med träningen eller inspiration kan man även använda klockans animerade träningsprogram eller den kostnadsfria personliga tränaren.

När man använder smartwatchläget på Garmin Vivoactive 4s har klockan en batteritid på upp till sju dagar. I GPS- och musikläget räcker batteriet istället i upp till fem timmar.

Säker klocka med musikspelare
Med Garmin Vivoactive 4s får man en säker klocka med flera spårnings- och säkerhetsfunktioner. Klockan har bland annat en funktion som gör att utvalda kontakter kan larmas vid behov, till exempel vid en olycka.

Garmin Vivoactive 4s har även en inbyggd musikspelare som stöder både Deezer och Spotify. Genom att använda klockan med ett par hörlurar kan man därför lyssna på musik när man är ute på språng eller under träningen.

Sist men inte minst är Garmin Vivoactive 4s utrustad med både Garmin Pay, för kontaktlös betalning, och smartaviseringar som meddelar när man får sms och mail.

Vad säger experter om Garmin Vivoactive 4s?

De fyra expertkällorna verka hålla med varandra om att Garmin Vivoactive 4s är fullpackad med praktiska funktioner för både vardag och träning. Experterna från Expertreviews.co.uk skriver till exempel att modellen är deras nya favorit bland fitnessinriktade smartklockor, just eftersom att den är “fullpackad med funktioner”. Expertreviews.co.uk menar att de största fördelarna med den här klockan är aktivitetsmätningen och den läckra designen.

Dessa aspekter framhävs även av flera andra experter. Mobil.se beskriver till exempel Garmin Vivoactive 4s som “funktionsspäckad”. De menar dessutom att klockan är stilren, vilket även lyfts fram av experterna från Smartwatchseries.com.

New York Magazine framhäver att Garmin Vivoactive 4s är en liten klocka som inte tar så stor plats på handleden. Experterna uppskattar den mindre storleken eftersom att detta inte alltid är fallet med dessa klockor.

Experterna hittar dock ett par nackdelar med klockan också. De menar till exempel att löpningsanalyserna inte är riktigt optimala.

Mer om Garmin Vivoactive 4s

Specifikationer

 • Display: Touchscreen MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: 7 dagar
 • Passa *: 13.5 - 20 cm
 • Bluetooth

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Instinct - Garmin klocka med optisk pulsmätare

Bästa Garmin klocka för både vardag och sport

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4.5/5 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Wareable.com
 • check 4.5/5 Utmärkelse för bästa val hos OutdoorGearLab
 • check 4/5 Expertreviews.co.uk rekommendationspris
 • check 4.7/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Instinct:

 • Innehåller 28 olika sportprofiler
 • Effektiv navigering från punkt till punkt
 • Robust konstruktion som tål tuffa förhållanden,

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Garmin Instinct har sin grund i sin robusta lämplighet för utomhusaktiviteter och mångsidiga funktionalitet. Det är ett bra alternativ för dig som söker en pålitlig fitnessklocka som smidigt kan överföras från utomhusaktiviteter till dagliga rutiner. Klockan har också viktiga funktioner som optisk pulsmätare, exakt GPS-funktion och en imponerande batteritid på upp till 14 dagar. Vi uppskattar dess mångfacetterade karaktär med 28 sportprofiler för olika aktiviteter och omfattande hälsoövervakning. Även om designen får beröm är det viktigt att notera att designen kunde vara mer rakt fram jämfört med andra modeller på marknaden. Garmins betoning på hållbarhet, med förstärkt skärm och fodral, bidrar dock till dess värdeerbjudande. Vi tycker fortfarande att den är en pålitlig följeslagare för dem som gillar utomhusaktiviteter och letar efter en hållbar klocka som kan prestera bra under olika aktiviteter.

Fördelar

 • Lämplig för friluftsaktiviteter
 • Optisk pulsmätare
 • Lång batteritid
 • Noggrann GPS-funktion

Nackdelar

 • Designen kunde vara mer okomplicerad

Garmin Instinct har testats av två expertkällor och fått fina betyg i båda undersökningarna. Båda experterna verkar tycka att det här är en funktionell och mångsidig träningsklocka som kan användas till mer än bara en aktivitet. Experterna från Wareable blev särskilt förtjusta i designen medan löparsajten DC Rainmaker blev mest imponerade av klockans friluftsfunktioner.

Garmin Instinct är en klocka med flera användningsområden. Modellen har en inbyggd GPS-funktion samt en pulsmätare, vilket gör att man kan använda klockan både till aktiviteter och i vardagen.

Med Garmin Instinct han man lagt stor vikt vid att skapa en hållbar klocka med en användarvänlig design. Modellen har dessutom en kemiskt förstärkt och reptålig skärm samt en fiberförstärkt boett. Detta är därför en hållbar klocka som tål lite av varje.

Experterna nämner inte många nackdelar med Garmin Instinct. Båda källorna påpekar dock att designen inte är den finaste om man jämför med andra modeller.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Instinct

Specifikationer

 • Vattentät: 10ATM
 • Bluetooth
 • Passa *: 12.7 - 21 cm
 • Display: MIP
 • Batteritid: 14 dagar

Vattentät sportklocka med optisk pulsmätare och GPS
Garmin Instinct är en sportklocka som uppfyller den amerikanska militära standarden 810G för vattentäthet, stöttålighet och värme. Det här är därför en robust klocka som är vattentät ner till 100 meter och som tål en hel del.

Utöver detta har Garmin Instinct en optisk pulsmätare och en GPS som kan ta upp både GPS-, Galileo- och GLONASS-signaler. Detta innebär att man får noggranna mätningar när man startar en aktivitet.

Förutom pulsmätaren och GPS-funktionen har Garmin Instinct även något som kallas för 3D-hastighet och 3D-avstånd. Detta är en funktion som beräknar avstånd och hastighet med hjälp av både GPS och en barometrisk höjdmätare samt användarens rörelser. Detta säkerställer att man får mer exakta mätningar.

Klocka för både vardag och sportaktiviteter
Med Garmin Instinct får man en klocka som kan användas både i vardagen och när man sportar. Klockan har förinstallerade profiler för allt från cykling och löpning till styrketräning och simning. Det finns totalt 28 sportprofiler som gör att klockan kan användas till lite av varje.

Med hjälp av den optiska pulsmätaren håller klockan dessutom koll på förbrända kalorier och puls under hela dagen. Den samlar även massor av personlig data som man kan hålla koll på vid de olika aktiviteterna.

Om klockan används i vardagen kan man använda aktivitetsmätaren för att mäta allt från antal steg till sömn och kalorier. Det går till och med att mäta sina stressnivåer.

Lämplig för friluftsaktiviteter
Garmin Instinct är en lämplig klocka för friluftsaktiviteter. Den här modellen har nämligen funktioner som en treaxlad kompass och en barometrisk höjdmätare. Denna funktion kan varna för storm och dåligt väder.

Utöver detta har Garmin Instinct även en punkt-till-punkt-navigering som gör det möjligt att läsa in rutter och navigera till olika destinationer. Med funktionen TrackBack kan klockan dessutom navigera tillbaka till startpunkten när man är ute på en tur.

Sist men inte minst har Garmin Instinct en batteritid på 14 dagar som vanlig klocka och 16 timmar när man använder GPS-läget.

Mer om Garmin Instinct

Specifikationer

 • Vattentät: 10ATM
 • Bluetooth
 • Passa *: 12.7 - 21 cm
 • Display: MIP
 • Batteritid: 14 dagar

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Vivoactive 3 - Garmin klocka med inbyggd GPS

Bästa Garmin klocka med mångsidiga funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4.5/5 stjärnor hos PCmag.com
 • check 5/5 stjärnor hos Expertreviews.com
 • check 4/5 stjärnor hos Techradar.com
 • check 4/5 stjärnor hos Wareable.com
 • check 3.5/5 stjärnor hos TomsGuide.com
 • check 9/10 Högt betyg på AndroidAuthority.com
 • check 4.5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivoactive 3:

 • Upp till 13 timmar med GPS
 • Detaljerad sömnregistrering
 • Inbyggd aktivitetsmätare, pulsmätare och GPS

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Garmin Vivoactive 3 är en avancerad träningsklocka som balanserar mellan avancerade funktioner och användarvänlig design. Vår åsikt är i linje med expertkällor, som allmänt hyllar dess kapacitet. Den inbyggda pulsmätaren, GPS-funktionen och de 15 förinstallerade sportprofilerna bidrar till att göra den mångsidig för en mängd olika aktiviteter. Även om klockans pris anses vara relativt högt, anser vi att investeringen motiveras av dess omfattande utbud av funktioner. Vi uppskattar flexibiliteten i designen, hållbarheten och den vattentäta konstruktionen, vilket gör den lämplig för olika miljöer, även under vattenbaserade aktiviteter. Den intuitiva pekskärmen och det praktiska rullningsfältet på sidan förbättrar navigeringen genom de många funktionerna. Det är dock värt att notera att batteritiden vid GPS-användning kan utgöra en begränsning vid längre aktiviteter. För fitnessentusiaster som söker en premiumklocka med ett brett spektrum av funktioner är Garmin Vivoactive 3 dock ett övertygande alternativ.

 

 

Fördelar

 • Inbyggd pulsmätare
 • Inbyggd GPS
 • 15 förinstallerade sporter

Nackdelar

 • Batteritiden kan förbättras

Garmin Vivoactive 3 är en avancerad klocka, och detta är något som alla fem expertkällor verkar hålla med varandra om. Techradar.com nämner till exempel att klockan är både “avancerad och fantastisk” medan Expertreviews.com förklarar att klockan förvisso är avancerad men att den även är användarvänlig.

De andra experterna som har recenserat den här klockan kommer från Wareable.com, TomsGuide.com och PCmag.com. Modellen fick i slutändan höga betyg hos alla dessa källor.

Alla expertkällor blev imponerade av Garmin Vivoactive 3. Trots att experterna påpekar att priset är högt menar de även att det här är en klocka som är värd investeringen. Detta beror på att den har en mängd praktiska funktioner för olika sporter.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivoactive 3

Specifikationer

 • Vattentät: 5ATM
 • Bluetooth
 • Passa *: 15.5 - 23 cm
 • Display: Touchscreen LCD
 • Batteritid: 7 dagar

Klocka med flexibel och praktisk design
Garmin Vivoactive 3 har en flexibel och praktisk design och är gjord för att hålla i flera år. Modellen har till exempel ett slitstarkt glas som tål mycket. Eftersom att klockan är vattentät kan man dessutom ha den på sig när man badar.

Utöver detta kan klockan vändas 180 grader eftersom att knappen inte behöver sitta på en specifik sida. Detta innebär även att klockan kan bäras på både vänster och höger handled.

Klockan har en touchskärm och en scrollbar på sidan. Genom att dra fingret på sidan av klockan kan man därför bläddra mellan en mängd kategorier, funktioner och alternativ.

Mångsidig multisportklocka
När man köper Garmin Vivoactive 3 får man en mångsidig multisportklocka som gör det möjligt att få en överblick över sin dagliga aktivitet. Klockan har nämligen en pulsmätare, en aktivitetsmätare och en GPS-funktion.

Eftersom att det finns ungefär 15 förinstallerade sportaktiviteter på klockan kan den användas vid allt från löpning till rodd och cykling. Detta är en av experternas favoritegenskaper.

Klockan har dessutom en pulsmätare som mäter pulsen direkt vid handleden. Man behöver därför inte använda något pulsbälte.

Garmin Vivoactive 3 kan även registrera sömnrytmen om klockan används när man sover. Sömnspårningen synkroniseras automatiskt till den anslutna telefonen, och där kan man sedan få en överblick över all sömndata.

Bluetooth-funktion och uppladdningsbart batteri
Om man vill få en överblick över sin dagliga aktivitet kan man ladda ner en app som finns tillgänglig för både iOS och Android. I appen kan man hitta all data om sin aktivitet och träning.

Garmin Vivoactive 3 har dessutom en Bluetooth-funktion som gör det möjligt att ansluta en smartphone till klockan. Man kan därför hålla koll på eventuella SMS- och samtalsaviseringar direkt på klockan.

Slutligen har klocka ett uppladdningsbart batteri som håller i upp till sju dagar om man inte använder GPS. I GPS-läget räcker batteriet istället i upp till 13 timmar.

Mer om Garmin Vivoactive 3

Specifikationer

 • Vattentät: 5ATM
 • Bluetooth
 • Passa *: 15.5 - 23 cm
 • Display: Touchscreen LCD
 • Batteritid: 7 dagar

Garmin Vivofit 4 - Garmin klocka med batteritid på över ett år

Bland de längsta batteritiderna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor hos Techradar.com
 • check 3.5/5 stjärnor hos Wareable.com
 • check 3.5/5 Medelbetyg på TomsGuide.com
 • check 4.2/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivofit 4:

 • Detaljerad översikt över dagliga aktiviteter
 • Moderna multisportfunktioner
 • Inget behov av frekvent laddning

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Garmin Vivofit 4 har ett gediget urval av funktioner som gör den till en värdig träningskamrat. Klockan har en imponerande batteritid på över ett år, vilket garanterar problemfri användning utan ständig laddning. Vi uppskattar införandet av Move IQ-teknik, som intelligent upptäcker dina aktiviteter och effektiviserar din spårningsupplevelse. Vivofit 4 är en utmärkt aktivitetsmätare som noggrant registrerar viktiga mätvärden som kalorier, steg, distans och intensiva minuter, medan dess Bluetooth-funktionalitet enkelt synkroniserar data till Garmin Connect-appen för djupare insikter. Vi uppskattar klockans mångsidighet, som passar för en rad olika sporter och vardagskläder, tack vare dess praktiska design och färgdisplayens läsbarhet. Men medan Vivofit 4 utmärker sig i grundläggande funktionalitet, är det viktigt att notera att den saknar en GPS-funktion. Bortsett från detta gör de positiva expertrecensionerna från TechRadar, RunnerClick och Wareable, i kombination med dess många praktiska funktioner, den till ett lämpligt alternativ för personer som söker en pålitlig och kostnadseffektiv fitness tracker.

Fördelar

 • Batteritid på över ett år
 • Move IQ-teknik
 • Aktivitetsmätare
 • Bluetooth-funktion
 • Överblick över daglig aktivitet i Garmin Connect-appen

Nackdelar

 • Saknar GPS-funktion

Garmin Vivofit 4 har testats och recenserats av Techradar.com, RunnerClick.com och Wareable.com. Modellen har fått fina betyg hos alla tre expertkällor, och alla verkar eniga om att klockan har flera praktiska funktioner och ett bra pris.

Techradar.com och RunnerClick.com nämner dessutom att Garmin Vivofit 4 har en imponerande batteritid. Experterna från Wareable.com blev istället särskilt förtjusta i klockans grundläggande funktioner. Experterna anmärker dock på att klockan inte har någon GPS-funktion.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivofit 4

Specifikationer

 • Display: Touchscrren MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: Över ett år
 • Passa *: 14 - 17 cm
 • Bluetooth

Vardags- och aktivitetsklocka med flera funktioner.
Garmin Vivofit 4 är efterföljaren till modellen Vivofit 3. Vivofit 4 har samma grundläggande funktioner men har blivit uppgraderad med fler praktiska egenskaper. Dessa inkluderar bland annat en större skärm, ett tidtagarur, en väderwidget och en nedräkningstimer.

Den här klockan har dessutom en aktivitetsmätare som håller koll på användarens dagliga aktivitet. Klockan mäter både kaloriförbrukning, avstånd, antal steg och intensiva minuter. All denna data överförs direkt till Garmin Connect via Bluetooth.

Garmin Vivofit 4 har även en färgskärm som är lätt att läsa av i solljus. Det går därför att se vad som visas på skärmen även när man är utomhus.

Modell med Move IQ-teknik
Garmin Vivofit 4 är försedd med tekniken Move IQ. Den här tekniken känner automatiskt av vilken typ av aktivitet man utövar. Detta innebär att man inte behöver starta träningspasset manuellt på klockan.

Move IQ-tekniken kan skilja mellan olika sportaktiviteter, som löpning, simning och cykling. När man har tränat färdigt synkroniseras aktiviteten automatiskt med appen Garmin Connect. Där kan man få en överblick över sin träning och dagliga aktivitet.

Modern multisportklocka med lång batteritid
När man köper Garmin Vivofit 4 får man en modern multisportklocka som kan användas till en mängd olika sporter. Oavsett om man föredrar löpning, cykling, simning, boxning eller något helt annat kan klockan därför användas till aktiviteten.

Tack vare den inbyggda aktivitetsmätaren som vi nämnde tidigare kan klockan även användas till vardags. Sist men inte minst har Garmin Vivofit 4 en lång batteritid. Batteriet kan nämligen hålla i mer än ett år.

Mer om Garmin Vivofit 4

Specifikationer

 • Display: Touchscrren MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: Över ett år
 • Passa *: 14 - 17 cm
 • Bluetooth

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Forerunner 35

Bland de bästa för löpning och cykling

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 9/20 stjärnor hos DigitalTrends.com
 • check 4/5 stjärnor hos Outdoorgearlab.com
 • check 4/5 stjärnor hos PcMag.com
 • check 5/5 stjärnor hos ExpertReviews.co.uk
 • check 4/5 stjärnor hos CoachMag.co.uk
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 35:

 • Stöd för ANT+ sensorer
 • Överför automatiskt dina data till Garmin Connect
 • Aktivitetsmätning hela dagen

Konsumentmagasinets omdöme

Med vårt perspektiv på Garmin Forerunner 35:s utmärkande funktioner tycker vi att den här klockan är en lovande följeslagare för fitnessentusiaster. Dess universella erkännande bland experter, vilket återspeglas i toppbetyg, understryker dess imponerande attribut. Den direkta handledsbaserade pulsmätningen eliminerar krångel med tillbehör och gör träningen bekvämare, medan mångsidiga funktioner kompenserar för det något högre priset och ger ett betydande värde. Klockans specialisering på pulsmätning, omfattande aktivitetsinsikter och anpassningsförmåga för olika sporter som löpning och cykling visar dess mångsidighet. Inkluderingen av GPS-funktionalitet för distansmätning och live tracking gör den ännu mer användbar. Trots en mindre levande svartvit skärm överskuggar Garmin Forerunner 35:s omfattande fördelar denna nackdel. Särskilt den långa batteritiden och Garmin Connect-appen för omfattande aktivitetsanalys ökar dess attraktionskraft.

 

 

Fördelar

 • Lämplig för löpning och cykling
 • Aktivitetsmätare
 • Inbyggd pulsmätare
 • Bra batteritid
 • Bluetooth-funktion

Nackdelar

 • Svartvit skärm

Garmin Forerunner 35 har testats och recenserats av flera expertkällor och imponerade i slutändan på alla dessa experter. Var och en av källorna har gett klockan ett så högt betyg att den hamnar i toppen av deras respektive skalor.

Det här är en lätt klocka som inte väger mer än 37 gram. Man kommer därför inte ens att märka när man har klockan på sig, vilket experterna menar är en fördel när man motionerar. Experterna är dessutom förtjusta i att klockan mäter pulsen vid handleden och att man inte behöver använda ett pulsbälte.

Även om experterna nämner att priset är lite väl högt verkar alla komma fram till att detta inte är någon stor nackdel. De menar nämligen att de mångsidiga funktionerna gör att klockan är värd pengarna.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 35

Specifikationer

 • Display: Transflektiv MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: 9 dagar
 • Passa *: 9.3 - 13 cm
 • Bluetooth

Inbyggd pulsmätare
Med Garmin Forerunner 35 får man en klocka med särskilt fokus på pulsmätaren. Klockan mäter nämligen pulsen direkt på handleden, och man behöver därför inte investera i några extra tillbehör för att hålla koll på pulsen. Pulsmätaren mäter pulsen både dag och natt så länge man har på sig klockan. Den här klockan analyserar dessutom användarens dagliga aktivitet, och även sömn om man sover med klockan på.

Garmin Forerunner 35 sätter även upp flera mål för användaren. Detta kan fungera som en motivationsfaktor eftersom att klockan mäter allt från kaloriförbrukning till avstånd och antal steg.

Extra bra för löpning och cykling
Experterna beskriver Garmin Forerunner 35 som en klocka som är särskilt bra för cykling och löpning. Detta är dock inte det enda som klockan kan användas till. Den har nämligen flera andra aktivitetsalternativ också.

Klockan kan till exempel användas till sportaktiviteter som vandring, styrketräning, rodd och simning. Flera av experterna nämner dock att klockan inte fungerade optimalt när de simmade med den.

Klockan har även en GPS-funktion som är användbar om man vill mäta ett avstånd eller använda funktionen för livespårning.

Hållbart batteri och överblick över daglig aktivitet
Precis som med de flesta andra klockorna från Garmin kan man även här ladda ner appen Garmin Connect. I denna kan man få en överblick över sin dagliga aktivitet om man är intresserad av det. Först måste man dock ansluta klockan till telefonen via Bluetooth.

Garmin Forerunner 35 är även försedd med ett robust och hållbart batteri. Detta innebär att batteriet räcker i upp till nio dagar när man inte använder GPS-funktionen. Om GPS-funktionen är aktiverad räcker batteriet istället upp till nio timmar. Det finns därför goda möjligheter att spåra många aktiviteter med klockan innan den måste laddas.

Mer om Garmin Forerunner 35

Specifikationer

 • Display: Transflektiv MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: 9 dagar
 • Passa *: 9.3 - 13 cm
 • Bluetooth

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Vivofit 3

Enklaste synkroniseringen av data

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 3.5/5 stjärnor hos Techradar.com
 • check 91.5/100% hos Chip.de
 • check 3/5 stjärnor hos PCMag.com
 • check 4,2/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivofit 3:

 • Omfattande övervakning av aktiviteter
 • Anpassningsbar urtavla
 • Sömlös synkronisering av data

Konsumentmagasinets omdöme

Vi uppskattar Garmin Vivofit 3:s funktionella design, som är mer praktisk än prålig, även om den inte är lika snygg som vissa Garmin-modeller. Dess förmåga att anpassa sig till individuella aktivitetsnivåer och dynamiskt justera dagliga stegmål ger motiverande momentum. Särskilt integrationen av Garmin Move-tekniken gör den ännu mer sofistikerad, eftersom den självständigt känner igen olika aktiviteter. Den förlängda batteritiden på upp till ett år säkerställer konsekvent prestanda. Trots ett potentiellt blygsamt utseende ger anpassningsbara alternativ för urtavlan en personlig touch. Dessutom ger automatisk datasynkronisering med Garmin Connect-appen insiktsfulla dagliga analyser. Dessutom ger experternas hälso- och fitnesstips extra motivation och tar itu med potentiella problem. Även om Garmin Vivofit 3 inte är den mest visuellt slående, utmärker den sig genom användarfokuserad funktionalitet, tillsammans med expertvägledning för en omfattande träningsupplevelse.

 

 

Fördelar

 • Automatisk synkronisering
 • Lång batteritid
 • Garmin Move-teknik
 • Aktivitetsmätare
 • Inaktivitetslarm

Nackdelar

 • Inte lika vacker som alternativen

Techradar beskriver klockan som en bra och användarvänlig sportklocka. Även om experterna inte hittade många nackdelar med den här modellen anmärker de till exempel på att klockan inte är lika stilren och modern som andra modeller från Garmin.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivofit 3

Specifikationer

 • Display: MIP
 • Vattentät: Vattenbeständig
 • Batteritid: Ett år
 • Passa *: 26 cm
 • Bluetooth

Användarvänlig aktivitetsmätare och inaktivitetslarm
Garmin Vivofit 3 är efterföljaren till de populära modellerna Vivofit och Vivofit 2. Garmin Vivofit 3 är känd för att vara en användarvänlig klocka med en aktivitetsmätare som mäter användarens aktivitet under hela dagen. Den mäter bland annat steg, avstånd, kaloriförbrukning och sömn.

Garmin Vivofit 3 har även ett inaktivitetslarm som varnar om man har varit inaktiv för länge. Larmet nollställs efter att man har rört på sig.

Klockan anpassar sig automatiskt till användarens aktivitetsnivå och sätter upp ett dagligt stegmål baserat på denna information. Det dagliga målet justeras sedan upp eller ner beroende på om man uppnår det eller inte.

Modell med Garmin Move-teknik
Modellen Garmin Vivofit 3 är utrustad med en teknik som kallas för Garmin Move. Garmin Move registrerar automatiskt vad för aktivitet man utövar utan att man behöver starta aktiviteten manuellt på klockan. Detta är möjligt eftersom att Garmin Move kan skilja på olika aktiviteter, till exempel cykling, löpning och simning.

Garmin Vivofit 3 är dessutom känd för sin långa batteritid eftersom att batteriet kan räcka i upp till ett år. Det finns även möjlighet att ändra utseendet på urtavlan. Man kan till exempel byta till en analog urtavla med visare om man föredrar det.

Synkroniserar automatiskt data med Garmin Connect
Efter en aktivitet överförs all data automatiskt till Garmin Connect-appen på användarens smartphone. I den här appen kan man sedan få en överblick över sin dagliga aktivitet.

Det går även att få tips och tricks om hälsa och träning från hälsoexperter. Detta kan vara en extra motivationsfaktor om man har behov av en slags virtuell tränare.

Mer om Garmin Vivofit 3

Specifikationer

 • Display: MIP
 • Vattentät: Vattenbeständig
 • Batteritid: Ett år
 • Passa *: 26 cm
 • Bluetooth

Tester och recensioner av garmin klockorna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Chip.de

Den tyska hemsidan Chip.de behandlar allt som har med elektronik, teknik och data att göra, och de tillhandahåller både nyheter och guider inom dessa områden. De testar och recenserar även produkter och har bland annat provat Garmin Vivofit 3. Du kan läsa hela testet här.

DC Rainmaker

Den amerikanska bloggen DC Rainmaker fokuserar på recensioner av produkter för löpare, cyklister och triathleter. Där kan man därför hitta recensioner av många olika produkter. Bloggen har bland annat recenserat Garmin Instinct. Du kan läsa hela testet här.

Digitaltrends.com

Den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com förmedlar information från teknikens värld. De recenserar även teknikprodukter och har bland annat testat Garmin Forerunner 35 och Garmin Vivofit 3. Du kan läsa undersökningarna här och här.

Expertreviews.com

Det brittiska testmagasinet Expertreviews.com genomför oberoende tester av elektroniska produkter. De har bland annat recenserat Garmin Vivoactive 3. Du kan läsa hela testet här.

Expertreviews.co.uk har även testat och recenserat de två klockorna Garmin Vivoactive 4 och Garmin Vivoactive 4s. Båda dessa fick i slutändan ett betyg på 5 av 5 stjärnor.

Läs hela recensionen av Garmin VivoActive 4 här.

Läs hela recensionen av Garmin VivoActive 4s här.

Outdoorgearlab.com

Outdoorgearlab.com är en amerikansk hemsida som fokuserar på friluftsliv och produkter som kan användas utomhus. De har även testat träningsklockorna Garmin Forerunner 35 och Garmin Fenix 5. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.

PCmag

Den brittiska datorsajten PCmag.com skriver artiklar som har med datorer att göra. De testar dessutom olika produkter och har bland annat provat olika träningsklockor. Här rör det sig om tester av Garmin Vivoactive 3, Garmin Forerunner 35 och Garmin 735 XT. Du kan läsa de tre testerna här, här och här.

RunnerClick.com

RunnerClick.com är en amerikansk hemsida som skriver om allt som har med löpning att göra. De recenserar även olika produkter och har bland annat provat Garmin Vivofit 4. Du kan läsa hela testet här.

Runultra.co.uk

Den här brittiska löparsajten förser sina besökare med guider, artiklar och recensioner om allt som rör löpning. De har bland annat recenserat klockan Garmin Fenix 5s. Du kan läsa hela testet här.

Stuff.tv

Den brittiska tidningen Stuff.tv riktar sig till män. De skriver bland annat recensioner av olika produkter och har till exempel granskat Garmin Fenix 5. Du kan läsa hela testet här.

Techradar.com

Den amerikanska tekniksajten Techradar.com fokuserar på teknikrelaterade produkter. De skriver bland annat recensioner av produkter och har till exempel provat Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 3, Garmin Vivofit 4 och Polar M600. Du hittar de olika testerna här, här, här, här, här och här.

TomsGuide.com

TomsGuide.com är en amerikansk hemsida som hjälper konsumenter att hitta de bästa produkterna. De har bland annat recenserat Garmin Vivoactive 3 och Garmin Fenix 5. Du kan läsa de olika testerna här och här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en amerikansk testsajt som genomför undersökningar och tester av elektroniska konsumentprodukter. De har bland annat granskat Garmin Fenix 5x och Polar M600. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.

Trustedreviews.com har även testat Garmin Vivoactive 4 och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Wareable.com

Den amerikanska hemsidan Wareable.com ger ut artiklar och tester om teknikprodukter som man bär på kroppen. De har bland annat recenserat Garmin Fenix 5, Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Instinct, Garmin Fenix 5s, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 4 och Polar M600. Lär recensionerna här, här, här, här, här, här, här och här

Wareable.com har även testat Garmin Vivoactive 4 och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

Wired.com

Den amerikanska tekniksajten Wired.com fokuserar på teknik i förhållande till kultur, samhälle, ekonomi, politik och annat. De recenserar även produkter och har bland annat provat Garmin Fenix 5s. Du kan läsa hela testet här.

Wiredforadventure.com

Wiredforadventure.com är ett brittiskt resemagasin som fokuserar på resor och äventyr. De recenserar även konsumentprodukter och har bland annat testat Garmin Fenix 5. Du kan läsa hela testet här.

Mobil.se

Den svenska tidningen Mobil.se skriver om allt som har med mobiltelefoni att göra. Hos dem hittar man både guider, goda råd, informativa artiklar och recensioner av olika produkter, till exempel smarta klockor. Den här gången har Mobil.se testat Garmin Vivoactive 4s och gett modellen ett betyg på 7 av 10 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

New York Magazine

Amerikanska New York Magazine förser sina läsare med nyheter och artiklar om en mängd olika ämnen, bland annat politik, kultur, ekonomi och underhållning. Utöver detta publicerar de även tester och recensioner av konsumentprodukter. De har till exempel testat Garmin Vivoactive 4s och rekommenderar i slutändan klockan till sina läsare. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Smartwatchseries.com

Smartwatchseries.com är en amerikansk hemsida som handlar om smartklockor. De skriver artiklar som fokuserar på klockornas specifikationer och funktioner och jämför även olika modeller på marknaden. De testar även klockor och har bland annat provat Garmin Vivoactive 4s. Den modellen fick i slutändan ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

ZDnet.com

ZDnet.com är en amerikansk tekniksajt som förser sina besökare med artiklar, analyser och nyheter inom ämnesområden som IT, teknik och elektronik. De skriver även recensioner och har bland annat testat Garmin Vivoactive 4. Klockan fick i slutändan ett betyg på 8,7 av 10 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

FAQ

Vilka klockor från Garmin är bäst i test?
Garmin är ett populärt märke inom träningsklockor och GPS-klockor, och det finns många olika modeller att välja mellan. Det är svårt att säga vilken som är den bästa, eftersom det beror på vilka funktioner och egenskaper som är viktiga för just dig.
Hur har Garmin-klockorna testats?
Klockorna från Garmin har bedömts baserat på hur exakta deras aktivitetsmätningar är. Man har även granskat deras användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på klockornas potential som smartwatch.
Hur väljer man rätt modell?
Till att börja med kan det vara bra att ta ställning till vilka funktioner som är viktigast för dig. De flesta modeller har både pulsmätning och kalorimätning. Om du vill ha en modell som även fungerar som smartwatch bör du dessutom undersöka skärmkvaliteten lite noggrannare. Det kan även vara bra att undersöka batteritiden.

Guide: Köp en klocka som täcker dina behov 

Med en träningsklocka kan du få en motivationsfaktor direkt på handleden som hjälper dig att komma upp ur soffan och röra på dig mer. Eftersom att det finns så många olika modeller att välja mellan kan det dock vara svårt att veta vilken klocka som har rätt funktioner och rätt pris för dig. För att hjälpa dig att sålla i det stadigt växande utbudet går vi här igenom allt du behöver veta innan du köper en träningsklocka.

GPS

Om du vill ha en Garmin-klocka som kan visa både ditt nuvarande tempo, din genomsnittliga hastighet och avstånd bör du välja en klocka med inbyggd GPS. En GPS-funktion kan vara särskilt praktisk om du vill hålla dig uppdaterad när det gäller dina resultat och förbättringar.

Storlek

En annan sak som du bör fundera på är klockans storlek. Vissa lägger mycket fokus på storleken medan andra inte tänker på den faktorn överhuvudtaget. Storleken kan dock vara viktig att överväga eftersom att det numera finns både stora och små träningsklockor. Om du inte vill ha en klocka som känns stor eller tung på handleden bör du ta en titt på klockans storlek och vikt innan du köper den. Om du vill använda klockan när du rör på dig är det en fördel om den inte väger så mycket. Då kommer du nästan inte märka att du har den på dig.

Pulsmätare

Idag finns det massor av klockor med inbyggda pulsmätare. Detta innebär att pulsmätaren är integrerad i själva klockan och att den mäter din puls direkt via handleden. Med dessa behöver du inte köpa eller använda ett separat pulsbälte för att hålla koll på pulsen. Du bör därför komma fram till om du är intresserad av en klocka med inbyggd pulsmätare eller om du föredrar en klocka som ska användas med ett pulsbälte.

Aktivitetsmätare

Med en aktivitetsmätare har du en funktion som kan användas i vardagen. En aktivitetsmätare kan nämligen mäta allt från antal steg till avstånd, förbrukade kalorier och sömnrytm. Detta gör att du kan få användning för klockan både i vardagen och när du tränar.

Extrafunktioner

Alla funktioner på en träningsklocka är gjorda för att optimera din träning. Det är därför bäst att ta reda på om det finns några andra funktioner som du vill att klockan ska ha. Dessa extrafunktioner kan till exempel vara:

 • Överblick över din dagliga aktivitet i din mobiltelefon
 • Realtidsinformation om dina pulszoner och mycket annat
 • Återhämtningstimer
 • Virtuell Coaching-funktion

Detta är bara ett par exempel på extrafunktioner som kan finnas hos olika träningsklockor. Det är därför en bra idé att ta reda på vilka funktioner du behöver och vilka funktioner som du inte har användning för.

Vad är ett rimligt pris för en träningsklocka?

Priset hos träningsklockor kan variera en hel del. På grund av detta borde du börja med att fundera över dina behov och önskemål. I regel innebär fler funktioner även ett högre pris. Om du inte vill lägga allt för mycket pengar på en träningsklocka kommer du vanligtvis att få ett begränsat antal funktioner, och för dyra träningsklockor gäller det motsatta. Detta betyder dock inte att du måste köpa en dyr klocka. Det är nämligen inte säkert att du faktiskt behöver de extra funktionerna.

Om du vill läsa mer om vad du bör tänka på i din jakt efter rätt klocka kan du klicka här, här eller här.

Fördelar med att använda en klocka vid löpning 

En klocka kan erbjuda flera olika fördelar när det kommer till löpning. Detta kan därför vara något för både erfarna löpare som vill slå sina rekord och nybörjare som bara vill få en mer aktiv livsstil. Om du är osäker på om en klocka skulle vara en givande investering eller inte får du här en överblick över de viktigaste fördelarna och anledningarna till varför en klocka kan vara en bra träningspartner.

Du får all löpningsrelaterad data du behöver

Med en klocka för löpning kan du följa din statistik i realtid direkt på handleden, och du kan därför veta precis hur träningspasset går. Inbyggda GPS-sensorer registrerar nämligen både tempo, avstånd, tid och förbrända kalorier. I de flesta fall kan du dessutom justera skärmen så att den visar precis de datapunkter du är intresserad av under löpningen.

Oavsett vilken nivå du ligger på kan du även följa din träning med klockan och se detaljerad statistik om ditt tempo, din puls och hur långt du har sprungit. Spårningsfunktionen är dessutom en stor säkerhetsaspekt eftersom att du kan dela din plats med familj och vänner via en trådlös anslutning till din telefon.

Motivation

När man springer ensam kan det vara svårt att hitta motivationen till att faktiskt ta sig ut, men med en klocka är du aldrig ensam. Precis som alla bra träningskompisar kan klockan hjälpa dig att hitta motivation till att fara ut och springa. Klockan kan även motivera dig att träna hårdare och slå dina egna personliga rekord.

Det är svårt att hitta något mer tillfredsställande än att titta tillbaka på en löprunda i Garmins onlineportal och app Garmin Connect. Där kan du ladda upp dina träningspass och se alla aktiviteter på ett ställe.

Som om en lättsam tävling med både dig själv och dina vänner inte var tillräckligt har Garmin även installerat några andra funktioner som är specialutformade för att hålla dig i rörelse. Med 24-timmars aktivitetsspårning kan en klocka mäta dina steg och kaloriförbrukning. Den kan även komma med varningar om du har varit inaktiv för länge.

Uppnå dina mål

Om du har satt upp något mål med din träning kan en klocka hjälpa dig att komma dit, oavsett om det rör sig om viktnedgång, ett visst avstånd eller något annat.

Den handledsbaserade pulsmätningen som finns i vissa klockor ger dig en exakt bild av din aktivitet och din energiförbrukning under dagen. Genom att hålla koll på förbrända kalorier mot kaloriintag kan du lättare se hur mycket du ska äta för att gå ner eller upp i vikt.

Med en klocka som övervakar din löpträning blir det dessutom enkelt att se precis var du ligger i förhållande till dina mål. Du kan därför tydligt se om du är på rätt spår för att uppnå specifika resultat. Statistiken kan till exempel visa om du närmar dig ditt mål för avstånd, tempo eller tid. I Garmin Connect finns det träningsprogram för alla nivåer som kan hjälpa dig att träna så att du når dina mål.

Precision

Om du har utforskat olika metoder för att spåra löpträning har du förmodligen stött på en uppsjö av appar på marknaden. Även om dessa kan vara ett bra alternativ finns det en stor fördel med klockor: precision. En klocka kan vara dubbelt så exakt när det gäller att mäta hastighet och avstånd om man jämför med en app. När man använder GPS på telefonen drar det även väldigt mycket batteri. En klocka från Garmin har vanligtvis en batteritid på 8 till 20 timmar i GPS-läge beroende på vilken modell du väljer. Detta innebär att du inte behöver vara orolig för att klockan ska få slut batteri mitt under löprundan.

Om du är intresserad av fördelarna med att använda en klocka till löpträningen kan du läsa mer här och här.

Kom igång med pulsträning

Om du är trött på att träningen ser likadan ut varje gång önskar du säkert att det kunde bli lite roligare att röra på sig igen. I så fall kan en klocka med pulsmätare faktiskt vara en bra investering. En sådan klocka kan nämligen hjälpa dig att komma igång med pulsträning och förbättra din form avsevärt.

Hos den danska hemsidan Løberen.dk förklarar de att en träningsklocka med pulsmätare kan fungera som en tränare och hjälpa till att öka träningsintensiteten. I den här sektionen får du veta mer om hur du kommer igång med pulsträning.

Ta reda på dina pulsvärden

Om du vill börja träna efter din puls måste du först och främst känna till dina olika pulsvärden, närmare bestämt din maxpuls och din vilopuls. Du ska alltså undersöka hur många slag ditt hjärta slår varje minut när du slappnar av och när du tränar.

För att komma fram till din vilopuls ska du använda en träningsklocka från Garmin eller ett pulsbälte. Eftersom att vilopulsen är mest exakt på morgonen bör du mäta den vid den här tidpunkten. Kontrollera pulsen i ungefär 3-5 minuter. Kom ihåg att du bör vara så avslappnad som bara möjligt för att få en korrekt mätning.

När du ska hitta din maxpuls kan du använda följande formel:

 • 220 – din ålder = din maxpuls.

Enligt formeln har du alltså en maxpuls på 200 om du är 20 år gammal.

Eftersom att formeln kan användas av alla får man inte ett helt korrekt svar. Den är dock ett utmärkt verktyg för nybörjare. Om du redan är en erfaren löpare är det dock bättre att använda till exempel intervallträning för att hitta din maximala puls.

Dela upp din puls i zoner

När du har hittat dina pulsvärden kan du sätta igång med pulsträningen. Först måste du dock dela upp din puls i olika zoner. Dessa kallas för pulszoner. De olika zonerna tränar uthållighet och förmåga på olika sätt, och beroende på mål bör du därför träna vid en viss procentandel av din maximala förmåga. Zonerna är intervall med en övre och nedre gräns.

Det finns olika sätt att dela in pulsen i zoner, men ofta använder man fem olika zoner. Hos Actifys.se presenterar de bland annat följande indelning som exempel:

 • 50-60 % av maxpuls – mycket lätt träning
 • 60-70 % av maxpuls – lätt träning
 • 70-85 % av maxpuls – medelhård träning
 • 85-95 % av maxpuls – hård träning
 • 95-100 % av maxpuls – mycket hård träning

Gränserna för varje zon kan beräknas med hjälp av Karvonens formel:

(din maxpuls – din vilopuls) x intensitet i procent + din vilopuls = din träningspuls

Om du har en maxpuls på 175, en vilopuls på 60 och vill hålla en puls på 80 % av din förmåga ser formeln till exempel ut så här:

 • (175 – 60) x 0,8 + 60 = 152

Om du har dessa pulsvärden bör du alltså hålla en puls på ungefär 152 när du tränar.

Hur kan jag bli en snabbare löpare?

Om du har tränat löpning en längre tid kan det kännas omöjligt att bli ännu snabbare. Det finns dock flera tips och tricks som du kan prova om du vill bli snabbare än vad du redan är.

Intervallträning

Intervallträning är en av de bästa träningsformerna om du vill kunna springa snabbare. Se till att arbeta med perioder av både hög och låg intensitet. I slutändan kommer du märka att det blir lättare för dig att springa både snabbare och längre stunder åt gången.

Börja springa på löpband

Det här kanske låter som ett konstigt tips, men löpbandet kan faktiskt hjälpa dig att bli en snabbare löpare. Ett löpband är lite lika hårt mot benen som om du springer utomhus. Du kan dessutom anpassa både lutning och hastighet, vilket gör det möjligt att experimentera med olika hastigheter och förhållanden.

Stretcha

Stretching är inte bara något som rekommenderas för att du ska slippa vara öm dagen efter. Genom att stretcha får du nämligen mer flexibla leder, vilket kan hjälpa dig att öka tempot på dina löprundor.

Investera i ordentliga löparskor

Att investera i ordentliga löparskor är ett måste. Detta kan nämligen förbättra din löpning på nolltid. Det låter kanske för bra för att vara sant, men bara genom att använda rätt skor har du faktiskt möjlighet att bli en snabbare löpare. Se till att välja ett par löparskor som efterliknar fotens naturliga rörelser.

Styrketräning är viktigt

Styrketräning kan göra dina ben starkare, vilket i slutändan hjälper dig att springa snabbare. Kom även ihåg att bålträning också gynnar dig och ger dig mer kraft på löprundan.

Om Garmin

Garmins historia började år 1989, när de två partnerna Dr. Min Keo och Gary Burrell satt inne med en utmärkt idé. Med tanke på att denna idé i slutändan blev till företaget Garmin, som vi idag känner till på grund av deras många träningsklockor, var detta knappast någon liten idé.

Idag är Garmin världsledande när det gäller kommunikations- och navigationsprodukter. De tillverkar nämligen allt från sport- och träningsutrustning till produkter inom telekommunikation, radio, navigation och GPS. Eftersom att Garmin vill ha ett sortiment fullt av produkter som kan hjälpa konsumenter har de genom åren expanderat till nya områden.

“Vertikal integration” är ett stort mål hos Garmin, och detta är något som de har arbetat med redan från början. Detta innebär att de själva sköter både produktion, utformning och försäljning av produkter. Garmin har strävat efter detta redan från början eftersom att de vill ha en bättre kontroll över att produkterna blir precis som de vill ha dem.

Garmin har dessutom en målsättning som går ut på att alla deras produkter ska vara användarvänliga och av hög kvalitet. Alla produkter ska dessutom tillverkas med en attraktiv design som inte återfinns hos andra produkter på marknaden. Sist men inte minst strävar Garmin hela tiden efter att utveckla nya funktioner som hjälper konsumenterna i vardagen.

Garmin finns idag över hela världen. De har totalt 50 kontor och över 11 000 anställda.

Om du vill veta mer om Garmin och företagets historia kan du läsa mer på den här länken eller den här länken.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Polar M600

Garmin Fenix 5s

Garmin Fenix 5

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta