Bästa Garmin-klocka – Här är de bästa träningsklockorna från Garmin

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: februari 20, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Bästa Garmin-klocka – Här är de bästa träningsklockorna från Garmin

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Garmin Forerunner 265S 42 mm har blivit utvald som "bäst i test" enligt dansk testpanel.

I den här artikeln hittar du en överblick av träningsklockor från den välrenommerade tillverkaren Garmin. Alla klockor har varit med i diverse experttester där de bland annat blivit bedömda baserat på deras funktioner, kvalitet och användarvänlighet.

Vi har använt experttester från bland annat Wareable, Techradar, PCmag och Wired. Samtliga expertkällor har gått igenom vad man bör vara uppmärksam på hos de olika Garmin-klockorna samt redogört vilka för- och nackdelar man kan vänta sig.

Senast ändrad:

Vi har uppdaterat vår artikel med en ny smartwatch: Garmin Forerunner 265S 42 mm. Modellen lanserades under 2023 och har fått utmärkelser från både höger och vänster. Den presenteras som en mycket noggrann smartwatch med en kompakt profil, och utmärker sig med sin långa batteritid och fantastiska touchskärm.

Tidigare ändringar:

3. november 2023

“Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av Garmin-klockorna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.”

19. maj 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 9 bästa garmin-klockorna i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda garmin-klockorna

5 saker att tänka på innan du köper fitness-klocka

 • Spårnings- och mätfunktioner

  När du ska välja en träningsklocka är det viktigt att prioritera en enhet som erbjuder omfattande spårningsfunktioner. Leta efter en klocka som gärna spårar fler data än bara de grundläggande. Detta inkluderar övervakning av viktiga aspekter som dagliga steg, tillryggalagd sträcka, förbrända kalorier, pulsmätningar och sömnkvalitet.

  Beroende på dina träningsambitioner bör du överväga en klocka som har ytterligare funktioner. Med inbyggd GPS-spårning kan du övervaka utomhusaktiviteter, till exempel löpning, vandring och cykling, mer exakt samt kartlägga dina rutter och ditt avstånd. Detta skapar en bättre träningsanalys som i sin tur kan underlätta din träningsresa.

  Du bör välja en träningsklocka med olika profiler för olika typer av träning, till exempel yoga, styrketräning och intervallträning. Dessa profiler skräddarsyr datainsamlingen för specifika aktiviteter och ger på så sätt mer exakta mätvärden – något som gör att du kan anpassa dina aktiviteter för bättre resultat.

 • Batteriets livslängd

  I valet av träningsklocka är det viktigt att ta hänsyn till enhetens batteritid; man bör även ta hänsyn till batteritiden i olika scenarier. En del träningsklockor har otroligt lång batteritid och behöver endast laddas med några veckors mellanrum. Sådana modell är särskilt praktiska om du vill ha en klocka som kräver minimalt underhåll.

  Batteritiden förändras emellertid kraftigt när man utnyttjar klockans mer krävande funktioner, däribland GPS-spårning eller intensiv aktivitetsspårning. Många träningsklockor uppvisar därför en dikotomi i batteriprestanda, med en längre batteritid i standardläge och en när de strömkrävande funktionerna är aktiva. Vi rekommenderar att du tar hänsyn till bägge batteritider – inte minst om du håller på med friluftsaktiviteter och därmed förlitar dig på GPS-spårning.

 • Anslutning och vattentålighet

  När du är på jakt efter den perfekta träningsklockan är det viktigt att utforska de anslutningsfunktioner som passar dig. Leta efter modeller som erbjuder mer än bara träningsspårning; leta efter de som också tillhandahåller funktioner för praktiska smartphone-aviseringar av samtal, SMS, E-post och app-aviseringar. Denna synkronisering säkerställer att du håller dig informerad och uppkopplad, även under intensiva träningspass eller utomhusaktiviteter.

  Vad gäller anslutningsmöjligheter bör du även funder på om Bluetooth-funktionalitet är viktigt för dig. Utöver aviseringar erbjuder vissa klockor möjligheten att styra din musik direkt från handleden. Denna funktion är särskilt värdefull för energiska träningspass eller långa löprundor där musiken fungerar som en motiverande följeslagare. Att kunna synkronisera din klocka med andra enheter möjliggör dessutom holistisk träningsspårning och dataanalys, vilket hjälper dig att få omfattande insikter om dina framsteg över tiden.

  Vi vill även poängtera vikten av en vattentålig enhet – en designdetalj som kan vara avgörande för att kunna använda klockan även i våta förhållanden. Om du till exempel simmar eller deltar i vattenbaserade aktiviteter är det viktigt att se till att klockan har en lämplig vattenresistensklassning – ofta angiven i meter eller ATM (atmosfärer). Denna klassificering visar klockans förmåga att motstå vatten utan att kompromissa med dess funktionalitet.

 • Pris

  Den mest prisvärda träningsklockan erbjuder inte alltid den bästa lösningen för att uppnå korrekt och effektiv träningsspårning. När det gäller träningsklockor kan priserna variera kraftigt och omfatta både budgetvänliga alternativ och premiummodeller. Denna mångfald i prissättning påverkas av faktorer som spårningsfunktioner, ergonomisk design, extrafunktioner och varumärkets rykte.

  Genom att göra grundlig research kan du hitta en träningsklocka som passar din budget samtidigt som den effektivt uppfyller dina specifika behov av träningsspårning.

 • Användar- och expertrecensioner

  Det är viktigt att skaffa en heltäckande uppfattning av en viss träningsklocka för att kunna avgöra om det är rätt enhet för dig. Vi rekommenderar att noggrant utvärdera recensioner från såväl experter som användare.

  Expertrecensioner erbjuder värdefulla perspektiv på olika alternativ för träningsklockor, med varumärkesjämförelser, tekniska utvärderingar och funktionsanalyser. Användarrecensioner utgör däremot förstahandskällor om hur en klocka fungerar i praktiken De informerar vanligtvis även om användarvänlighet, tillförlitlighet och eventuella begränsningar.

  Genom att ta del av både expert- och användarrecensioner kommer du att kunna välja en träningsklocka som passar just dina träningsmål och preferenser. Samtidigt kan du säkerställa att du optimerar de potentiella fördelarna för att förbättra din träningsprecision och övergripande träningsresa.

arrow-more

Garmin Forerunner 265S 42 mm - superkompakt smartwatch med upplyst touchskärm

"Bäst i test" enligt dansk testpanel

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check "Bäst i test" enligt oberoende dansk testpanel
 • check Rekommenderas av Trusted Reviews
 • check 9/10 poäng av experterna på The Verge
 • check 4,8/5 stjärnor på Google Shopping

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 265S 42 mm:

 • AMOLED-touchskärm
 • Stora, lättåtkomliga knappar
 • Mätningar för simning, löpning, cykling och mycket mer

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår bedömning är Garmin Forerunner 265 en högkvalitativ smartwatch, särskilt lämpad för träningsentusiaster. Den upplysta AMOLED-skärmen med hög kontrast garanterar utmärkt läsbarhet under olika ljusförhållanden, vilket är avgörande för dig som tränar utomhus. Den inbyggda flerbands-GPS:en är en annan fördel – inte enbart för exakt lokalisering, utan också för mer exakta mätningar.

Trots att klockan saknar en del konventionella smartwatch-funktioner, kompenseras denna begränsning av dess träningsfokuserade spårningsfunktioner. Forerunner 265 utmärker sig genom att tillhandahålla detaljerade mätvärden och insikter, vilket gör den till ett lämpligt verktyg för seriösa idrottare snarare än en bärbar enhet för allmänt bruk. Detta bekräftas av dess ”Bäst i test”-utmärkelse från en dansk testpanel. Vi anser att Garmin Forerunner 265S är en mycket prisvärd smartwatch – inte minst för dig som är en hängiven träningsentusiast som letar efter en pålitlig spårningsenhet med lång batteritid.

Fördelar

 • Upplyst och distinkt grafik med hög kontrast
 • Flerbands-GPS med många funktioner för träningsdata
 • Kompatibel med både Android- och Apple-enheter
 • IPX5-klassificerad för damm- och vattentålighet
 • Anständig batteritid – upp till 15 dagar

Nackdelar

 • Saknar vissa vanliga smartwatch-funktioner

Den här uppgraderade smartwatchen från Garmin kan med fördel användas av dig som är en hängiven sportentusiast och effektivt vill följa dina framsteg. Garmin Forerunner 265 är den första Forerunner-modellen som utrustats med en AMOLED-touchskärm. Den är upplyst och skarp och enkel att läsa av oavsett ljusförhållanden.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 265S

Specifikationer

 • Batteritid: Upp till 15 dagar
 • Bluetooth: 5.1
 • Lagring: 8 GB
 • Skärmstorlek: 1,1"
 • Skärmteknologi: AMOLED
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 41,7 x 41,7 x 12,9 mm
 • Vikt: 39 g

Optimal läsbarhet oavsett ljusförhållanden

Smartwatchen Garmin Forerunner 265 är utrustad med en AMOLED-pekskärm som visar levande färger och skarpa kontraster. Jämfört med traditionella LCD-skärmar, som återfinns hos många konkurrenter, ger 265:s AMOLED-skärm en mer dynamisk och tilltalande visuell upplevelse som förbättrar interaktionen. I praktiken innebär detta bland annat bättre läsbarhet i olika ljusförhållanden – från ljusa utomhusmiljöer till svagt upplysta rum. Detta är särskilt fördelaktig för dig som idrottar och som behöver snabb och tydlig åtkomst till din data under alla förhållanden.

Mycket enkel att använda och komma åt

Förutom Forerunner 265:s praktiska touchskärm, är dess stora och lättåtkomliga knappar en annan utmärkande detalj för idrottare. Knappar ger taktil feedback och är enkla att använda under intensiva aktiviteter där touchskärmen kan vara mindre praktisk. Om du till exempel bär handskar eller har svettiga händer ser knapparna till att du fortfarande kan navigera bland klockans funktioner.

Personlig spårning över en mängd olika discipliner

Smartwatchen Garmin Forerunner 265S erbjuder omfattande mätvärden för en mängd olika sporter, inklusive simning, löpning och cykling. Denna mångsidighet skiljer enheten från många andra smartwatches som fokuserar på ett smalare utbud av aktiviteter. För simmare registrerar klockan till exempel inte bara varv och simtag, utan tillhandahåller även detaljerade insikter om effektivitet och form. Den här bredden av spårningsfunktioner innebär att Forerunner 265 tillgodoser ett brett spektrum av träningsbehov, vilket gör den till ett mycket anpassningsbart alternativ om du utövar flera olika sporter.

Observera: Garmin Forerunner 265S är en mindre version av Garmin Forerunner 265, och utöver storleken är skillnaderna mellan dem få. 265S-modellen har en något längre batteritid tack vare dess mindre bildskärm som förbrukar mindre ström.

Personlig spårning över en mängd olika discipliner

Den uppgraderade smartwatchen Garmin Forerunner har testats grundligt av flera olika expertpaneler. Den har framför allt uppmärksammats för sin AMOLED-skärm som, förutom att vara upplyst och lättillgänglig, är den första touchskärmen på en Garmin-klocka. Smartwatchen har blivit utsedd till ”Bäst i test” i ett oberoende danskt test, där panelen testade ett dussintal olika modeller. Den rekommenderas dessutom av Trusted Reviews och har överlag fått mycket höga betyg. Detta innebär att Garmin Forerunner 265S är en av de bästa smartwatch-enheterna på marknaden just nu. Experterna uppskattar enhetens långa batteritid och utbud av spårningsfunktioner vars noggrannhet har förbättrats med introduktionen av flerbands-GPS.

Även användarna har mycket positivt att säga om smartwatchen Garmin Forerunner 265S. Baserat på över 1 000 användarrecensioner på Google Shopping har klockan ett betyg på 4,8/5 stjärnor. Användarna framhåller enhetens mindre profil och upplysta och användarvänliga touchskärm, och rekommenderar den varmt.

Mer om Garmin Forerunner 265S 42 mm

Specifikationer

 • Batteritid: Upp till 15 dagar
 • Bluetooth: 5.1
 • Lagring: 8 GB
 • Skärmstorlek: 1,1"
 • Skärmteknologi: AMOLED
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 41,7 x 41,7 x 12,9 mm
 • Vikt: 39 g

Garmin Vivoactive 4 - Garmin-klocka för varierande träningsaktiviteter

Bästa Garmin-klocka i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor på Expertreviews.co.uk
 • check 8,7/10 stjärnor på Zdnet.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Trustedreviews.com
 • check 4/5 stjärnor på Wareable.com
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivoactive 4:

 • Tydlig och lättläst display av hög kvalitet
 • Säkerhetsfunktion för detektering av olyckor
 • Åtta dagars batteritid

Konsumentmagasinets omdöme

Vår uppfattning av Garmin Vivoactive 4 grundar sig på dess mångsidiga prestanda och praktiska funktionalitet. Klockan framstår som ett utmärkt alternativ för dem som söker en mångfacetterad träningsklocka som passar för en mängd olika aktiviteter och dagliga rutiner.

Klockan kan användas till en rad olika sporter, bland annat löpning, golf och simning, vilket vi anser är särskilt anmärkningsvärt. Vidare uppskattar vi den omfattande puls- och aktivitetsövervakningen, som bidrar till en holistisk förståelse av ens träningsresa. Samtidigt förbättrar spårnings- och säkerhetsfunktionerna dess användbarhet, med olycksdetektering och varningar som garanterar extra säkerhet.

Den inbyggda musikspelaren berikar användarupplevelsen, medan pekskärmen med Gorilla Glass-skydd garanterar hållbarhet. Träningsprogrammen ger värdefull vägledning för dem som söker inspiration och strukturerade träningspass.

Det är emellertid viktigt att även beakta klockans potentiella nackdelar, här bland annat felaktig pulsmätning vid hög intensitet och det höga priset. Vi menar dock att klockans övergripande funktionalitet och prestanda kompenserar för dessa mindre olägenheter. Vi anser fortfarande att Garmin Vivoactive 4 är en fantastisk träningsklocka för sportentusiaster som letar efter en mångsidig enhet med praktiska funktioner.

Fördelar

 • Lämplig för många sporter
 • Puls- och aktivitetsmätning i vardagen
 • Spårnings- och säkerhetsfunktioner
 • Inbyggd musikspelare

Nackdelar

 • Något dyr

Garmin Vivoactive 4 har testats och recenserats av fyra expertpaneler: Expertreviews.co.uk, ZDnet.com, Trustedreviews.com och Wareable.com. Samtliga källor gav träningsklockan utmärkta betyg.

Experterna är framförallt förtjusta i att klockan kan användas till många olika sporter och att den är fullpackad med praktiska funktioner. De påpekar dock att pulsmätaren inte fungerar optimalt vid högintensiv träning samt att enheten är relativt dyr.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivoactive 4

Specifikationer

 • Batteritid: 8 dagar
 • Bluetooth: 4.0
 • Lagring: 3,5 GB
 • Skärmstorlek: 1,3 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer, rostfritt stål
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 45,1 x 45,1 x 12,8 mm
 • Vikt: 51 g

Lämplig för de flesta sporter
Garmin Vivoactive 4 är en träningsklocka som kan användas i vardagen och vid träning. Klockan fungerar bra till de flesta aktiviteter, bland annat löpning, golf och simning. Den har dessutom flera funktioner som används dagligen, till exempel en pulsmätare och en aktivitetsmätare.

Den optiska pulsmätaren används för att mäta användarens puls vid handleden. Den har även flera andra funktioner och kan därför mäta pulsen under vatten vid simning och hålla koll på blodets syremättnad. Klockan tillhandahåller även pulsvarning.

Garmin Vivoactive 4 har en aktivitetsmätare som kan registrera stress samt en funktion som kallas för Body Battery. Aktivitetsmätaren i klockan kan mäta flera olika data, till exempel antal steg och antal brända kalorier. Denna data kan sedan hittas i appen Garmin Connect där man även kan få en överblick av sin sömn.

Inbyggd musikspelare, säkerhetsfunktioner och touchdisplay
Garmin Vivoactive 4 erbjuder en mängd olika funktioner. Klockan har bland annat flera spårnings- och säkerhetsfunktioner som upptäcker om det sker en olycka under träningen. Det skickas då en varning till valda kontakter, vilket gör det möjligt för kontaktpersonerna att se var man finns.

För att styra Garmin Vivoactive 4 använder man klockans touchdisplay av Gorilla Glas. Klockan har en batteritid på ungefär åtta dagar – förutsatt att den används i smartwatch-läget.

Garmin Vivoactive 4 har en inbyggd musikspelare som fungerar med både Spotify, Deezer och MP3-filer. Om man vill lyssna på musik via klockan går det alltså bra.

Sist, men inte minst, har man möjlighet att använda klockans träningsprogram. Dessa laddas ner till klockan via Garmin Connect-appen och kan ge både inspiration och hjälp med träningen.

Vad säger experter om Garmin Vivoactive 4?

Enligt Expertreviews.co.uk, ZDnet.com, Trustedreviews.com och Wareable.com är Garmin Vivoactive 4 en träningsklocka med en mängd praktiska funktioner.

Experterna från Wareable.com menar att klockan har många användbara hälso- och träningsfunktioner samt att dess skärm är fantastiskt bra. Vidare skriver Trustedreviews.com att Garmin Vivoactive 4 är en av marknadens bästa träningsklockor bland de modeller de har testat. De påstår nämligen att enheten fungerar utmärkt oavsett vilken sport man håller på med. Trustedreviews.com är särskilt förtjusta i klockans GPS-spårning och musikspelare.

Expertreviews.co.uk och ZDnet.com håller med om nämnda påståenden, men framhåller även modellens avancerade spårningsfunktioner. De noterar emellertid träningsklockans höga pris.

Mer om Garmin Vivoactive 4

Specifikationer

 • Batteritid: 8 dagar
 • Bluetooth: 4.0
 • Lagring: 3,5 GB
 • Skärmstorlek: 1,3 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer, rostfritt stål
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 45,1 x 45,1 x 12,8 mm
 • Vikt: 51 g

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Vivoactive 4s - Garmin-klocka med inbyggd musikspelare

Bästa Garmin-klocka i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 5/5 stjärnor på Expertreviews.co.uk
 • check 4/5 stjärnor på Smartwatchseries.com
 • check 7/10 stjärnor på Mobil.se
 • check Rekommenderas av amerikanska New York Magazine
 • check "Redaktörens val" på PCmag – 4,5/5 stjärnor
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivoactive 4s:

 • 20 förinstallerade appar för GPS-spårning och inomhussport
 • Förbättrade säkerhetsfunktioner
 • Omfattande hälsoövervakning

Konsumentmagasinets omdöme

Vår uppfattning av Garmin Vivoactive 4s grundar sig i dess kombination av funktionalitet och design. Klockan imponerar med en mängd olika funktioner som passar för såväl aktiv träning som vardagliga rutiner. Vi anser att det är ett bra val för dem som söker en mångsidig enhet som kan användas vid både träning och till vardags.

En funktion som vi särskilt gillar är möjligheten att ta emot meddelanden och E-post direkt på klockan – något som främjar trådlös anslutning. Den inbyggda musikspelaren och de animerade träningsprogrammen ger ett djup till upplevelsen och erbjuder underhållning och vägledning när du är på språng.

Medan experterna enhälligt berömmer klockans praktiska funktioner och eleganta design, är det värt att notera deras observation om batteritiden; en punkt som kräver övervägande. Vi anser emellertid fortfarande att Garmin Vivoactive 4s erbjuder en bra balans mellan funktionalitet och design, vilket gör den till en lämplig enhet för de som vill integrera fitness och dagliga aktiviteter på ett smidigt sätt.

Fördelar

 • Tar emot aviseringar för SMS och E-post
 • Kan användas både vid träning och i vardagen
 • Inbyggd musikspelare
 • Animerade träningsprogram

Nackdelar

 • Batteritiden kunde vara bättre

Garmin Vivoactive 4s har testats av Expertreviews.co.uk, Smartwatchseries.com, Mobil.se och New York Magazine. Klockan gick hem hos alla expertpaneler som gav enheten utmärkta omdömen.

Experterna från Expertreviews.co.uk och Mobil.se uppskattade särskilt klockas praktiska funktioner. New York Magazine och Smartwatchseries.com var däremot mer förtjusta i klockans eleganta och stilrena design.

Trots att alla expertpaneler lovordar Garmin Vivoactive 4s som träningsklocka, menar de att enhetens korta batteritid drar ner dess betyg något.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivoactive 4s

Specifikationer

 • Batteritid: 8 dagar
 • Bluetooth: 4.0
 • Lagring: 4 GB
 • Skärmstorlek: 1,1 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 40 x 40 x 12,7 mm
 • Vikt: 40 g

Många funktioner
Garmin Vivoactive 4s är full av funktioner som kan användas både vid träning och i vardagslivet; klockan kan nämligen mäta och spåra allt från andning, stress, sömn och puls till hydratisering och menstruation.

Träningsklockan har 20 förinstallerade appar för både GPS-spårning och inomhussporter. Dessa inkluderar bland annat löpning, yoga och simning. Om man vill ha hjälp med träningen eller inspiration kan man även använda klockans animerade träningsprogram eller den kostnadsfria personliga tränaren.

När man använder smartwatchläget på Garmin Vivoactive 4s har klockan en batteritid på upp till sju dagar. I GPS- och musikläget räcker batteriet istället i upp till fem timmar.

Säker klocka med musikspelare
Med Garmin Vivoactive 4s får man en pålitlig klocka med flera spårnings- och säkerhetsfunktioner. Klockan har bland annat en funktion som gör att utvalda kontakter kan larmas vid behov, till exempel vid en olycka.

Garmin Vivoactive 4s har även en inbyggd musikspelare som stöder både Deezer och Spotify. Genom att använda klockan med ett par hörlurar kan man alltså lyssna på musik när man är ute på språng eller under träningen.

Sist, men inte minst, är Garmin Vivoactive 4s utrustad med både Garmin Pay, för kontaktlös betalning, och smartaviseringar som meddelar när man får SMS och E-post.

Vad säger experter om Garmin Vivoactive 4s?

Expertreviews.co.uk, Smartwatchseries.com, Mobil.se och New York Magazine verkar vara överens om att Garmin Vivoactive 4s är fullpackad med praktiska funktioner för både vardag och träning. Experterna från Expertreviews.co.uk skriver till och med att modellen är deras nya favorit bland träningsklockor just på grund av detta. Samtidigt menar Expertreviews.co.uk att de största fördelarna med den här klockan är aktivitetsmätningen och den snygga designen.

Dessa aspekter framhävs även av flera andra experter. Mobil.se beskriver till exempel Garmin Vivoactive 4s som “funktionsspäckad”. Vidare menar de att klockan är stilren, vilket även lyfts fram av experterna från Smartwatchseries.com.

New York Magazine framhäver att Garmin Vivoactive 4s är en liten klocka som är bekväm att bära på handleden. De uppskattar den mindre storleken eftersom de menar att träningsklockor annars tenderar att vara relativt stora och klumpiga.

Trots att expertpanelerna överlag är imponerade av Garmin Vivoactive 4s, påpekar dem att löpningsanalyserna inte är helt optimala.

Mer om Garmin Vivoactive 4s

Specifikationer

 • Batteritid: 8 dagar
 • Bluetooth: 4.0
 • Lagring: 4 GB
 • Skärmstorlek: 1,1 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 40 x 40 x 12,7 mm
 • Vikt: 40 g

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Instinct - Garmin-klocka med optisk pulsmätare

Bästa Garmin-klocka för både vardag och träning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjärnor på Wareable.com
 • check "Bästa köp" enligt OutdoorGearLab – 4,5/5 stjärnor
 • check Rekommenderas av Expertreviews.co.uk – 4/5 stjärnor
 • check 4,7/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Instinct:

 • Erbjuder 28 olika sportprofiler
 • Effektiv navigering från punkt till punkt
 • Robust konstruktion som tål tuffa förhållanden,

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Garmin Instinct har sin grund i sin robusta lämplighet för utomhusaktiviteter och mångsidiga funktionalitet. Det är ett utmärkt alternativ för dig som söker en pålitlig träningsklocka som kan användas för såväl utomhusaktiviteter som dagliga rutiner.

Klockan tillhandahåller flera viktiga funktioner, bland annat en optisk pulsmätare, exakt GPS-funktion och en imponerande batteritid på upp till 14 dagar. Vidare uppskattar vi dess mångfacetterade karaktär med 28 sportprofiler för olika aktiviteter och omfattande hälsoövervakning.

Trots att klockans design är relativt snygg, anser vi att den hade kunnat vara mer elegant och stilren. Garmins betoning på hållbarhet, med den förstärkta skärmen och det robusta fodralet, bidrar dock till dess övergripande värde. Vi anser därför fortfarande att det är ett utmärkt alternativ för dem som gillar utomhusaktiviteter och letar efter en hållbar träningsklocka som kan prestera bra under varierande aktiviteter.

Fördelar

 • Lämplig för friluftsaktiviteter
 • Optisk pulsmätare
 • Lång batteritid
 • Noggrann GPS-funktion

Nackdelar

 • Inte den snyggaste designen

Garmin Instinct har testats av två expertkällor – Wareable.com och DCRainmaker.com – och fick utmärkta betyg i respektive undersökning. Båda expertpanelerna anser att det här är en funktionell och mångsidig träningsklocka som kan användas till mer än bara en aktivitet. Experterna från Wareable var särskilt förtjusta i klockans design, medan DC Rainmaker var mer imponerade av klockans friluftsfunktioner.

Garmin Instinct är en klocka med flera användningsområden; modellen har en inbyggd GPS-funktion samt en pulsmätare, vilket gör att man kan använda klockan både till aktiviteter och i vardagen. Garmin Instinct är en hållbar träningsklocka med en användarvänlig design. Den har dessutom en kemiskt förstärkt och reptålig skärm samt en fiberförstärkt boett – något som tyder på dess hållbarhet.

Experterna nämner inte många nackdelar med Garmin Instinct, men påpekar emellertid att designen inte är den snyggaste om man jämför med andra modeller.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Instinct

Specifikationer

 • Bluetooth: 4.2
 • Batteritid: 14 dagar
 • Lagring: 0,3 GB
 • Skärmstorlek: 0,9 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 45 x 45 x 15,3 mm
 • Vikt: 52 g

Vattentät träningsklocka med optisk pulsmätare och GPS
Garmin Instinct är en träningsklocka som uppfyller den amerikanska militära standarden 810G för vattentäthet, stöttålighet och värme. Det är en robust klocka som är vattentät till ett djup på 100 meter och som tål ständigt slitage.

Utöver detta har Garmin Instinct en optisk pulsmätare och en GPS som kan ta upp både GPS-, Galileo- och GLONASS-signaler. Detta innebär att man får noggranna mätningar när man startar en aktivitet. Förutom pulsmätaren och GPS-funktionen har Garmin Instinct även något som kallas för 3D-hastighet och 3D-avstånd. Detta är funktioner som beräknar avstånd och hastighet med hjälp av både GPS och en barometrisk höjdmätare samt användarens rörelser – något som säkerställer exakta mätningar ytterligare.

Klocka för både vardag och träning
Garmin Instinct är en träningsklocka som kan användas både i vardagen och när man tränar. Klockan har förinstallerade profiler för allt från cykling och löpning till styrketräning och simning. Det finns totalt 28 sportprofiler som gör att klockan kan användas till i princip alla aktiviteter.

Med hjälp av den optiska pulsmätaren håller klockan dessutom koll på förbrända kalorier och puls under hela dagen. Den samlar även personlig data som man kan hålla koll på vid de olika aktiviteterna. Om klockan används i vardagen kan man använda aktivitetsmätaren för att mäta allt från antal steg till sömn och kalorier. Det går till och med att mäta sina stressnivåer.

Lämplig för friluftsaktiviteter
Garmin Instinct är en lämplig klocka för friluftsaktiviteter. Träningsklockan har nämligen funktioner som en treaxlad kompass och en barometrisk höjdmätare. Denna funktion kan varna för storm och dåligt väder.

Utöver detta har Garmin Instinct även en punkt-till-punkt-navigering som gör det möjligt att läsa in rutter och navigera till olika destinationer. Med funktionen TrackBack kan klockan dessutom navigera tillbaka till startpunkten när man är ute på en tur.

Sist, men inte minst, har Garmin Instinct en batteritid på 14 dagar som vanlig klocka och 16 timmar när GPS-funktionen är aktiverad.

Mer om Garmin Instinct

Specifikationer

 • Bluetooth: 4.2
 • Batteritid: 14 dagar
 • Lagring: 0,3 GB
 • Skärmstorlek: 0,9 "
 • Skärmteknologi: MIP
 • GPS
 • Material: Fiberförstärkt polymer
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 45 x 45 x 15,3 mm
 • Vikt: 52 g

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Vivoactive 3 - Garmin klocka med inbyggd GPS

Bästa Garmin klocka med mångsidiga funktioner

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4.5/5 stjärnor hos PCmag.com
 • check 5/5 stjärnor hos Expertreviews.com
 • check 4/5 stjärnor hos Techradar.com
 • check 4/5 stjärnor hos Wareable.com
 • check 3.5/5 stjärnor hos TomsGuide.com
 • check 9/10 Högt betyg på AndroidAuthority.com
 • check 4.5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivoactive 3:

 • Upp till 13 timmar med GPS
 • Detaljerad sömnregistrering
 • Inbyggd aktivitetsmätare, pulsmätare och GPS

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Garmin Vivoactive 3 är en avancerad träningsklocka som balanserar mellan avancerade funktioner och användarvänlig design. Vår åsikt är i linje med expertkällor, som allmänt hyllar dess kapacitet. Den inbyggda pulsmätaren, GPS-funktionen och de 15 förinstallerade sportprofilerna bidrar till att göra den mångsidig för en mängd olika aktiviteter. Även om klockans pris anses vara relativt högt, anser vi att investeringen motiveras av dess omfattande utbud av funktioner. Vi uppskattar flexibiliteten i designen, hållbarheten och den vattentäta konstruktionen, vilket gör den lämplig för olika miljöer, även under vattenbaserade aktiviteter. Den intuitiva pekskärmen och det praktiska rullningsfältet på sidan förbättrar navigeringen genom de många funktionerna. Det är dock värt att notera att batteritiden vid GPS-användning kan utgöra en begränsning vid längre aktiviteter. För fitnessentusiaster som söker en premiumklocka med ett brett spektrum av funktioner är Garmin Vivoactive 3 dock ett övertygande alternativ.

 

 

Fördelar

 • Inbyggd pulsmätare
 • Inbyggd GPS
 • 15 förinstallerade sporter

Nackdelar

 • Batteritiden kan förbättras

Garmin Vivoactive 3 är en avancerad klocka, och detta är något som alla fem expertkällor verkar hålla med varandra om. Techradar.com nämner till exempel att klockan är både “avancerad och fantastisk” medan Expertreviews.com förklarar att klockan förvisso är avancerad men att den även är användarvänlig.

De andra experterna som har recenserat den här klockan kommer från Wareable.com, TomsGuide.com och PCmag.com. Modellen fick i slutändan höga betyg hos alla dessa källor.

Alla expertkällor blev imponerade av Garmin Vivoactive 3. Trots att experterna påpekar att priset är högt menar de även att det här är en klocka som är värd investeringen. Detta beror på att den har en mängd praktiska funktioner för olika sporter.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivoactive 3

Specifikationer

 • Vattentät: 5ATM
 • Bluetooth
 • Mått: 15.5 - 23 cm
 • Display: Touchscreen LCD
 • Batteritid: 7 dagar

Klocka med flexibel och praktisk design
Garmin Vivoactive 3 har en flexibel och praktisk design och är gjord för att hålla i flera år. Modellen har till exempel ett slitstarkt glas som tål mycket. Eftersom att klockan är vattentät kan man dessutom ha den på sig när man badar.

Utöver detta kan klockan vändas 180 grader eftersom att knappen inte behöver sitta på en specifik sida. Detta innebär även att klockan kan bäras på både vänster och höger handled.

Klockan har en touchskärm och en scrollbar på sidan. Genom att dra fingret på sidan av klockan kan man därför bläddra mellan en mängd kategorier, funktioner och alternativ.

Mångsidig multisportklocka
När man köper Garmin Vivoactive 3 får man en mångsidig multisportklocka som gör det möjligt att få en överblick över sin dagliga aktivitet. Klockan har nämligen en pulsmätare, en aktivitetsmätare och en GPS-funktion.

Eftersom att det finns ungefär 15 förinstallerade sportaktiviteter på klockan kan den användas vid allt från löpning till rodd och cykling. Detta är en av experternas favoritegenskaper.

Klockan har dessutom en pulsmätare som mäter pulsen direkt vid handleden. Man behöver därför inte använda något pulsbälte.

Garmin Vivoactive 3 kan även registrera sömnrytmen om klockan används när man sover. Sömnspårningen synkroniseras automatiskt till den anslutna telefonen, och där kan man sedan få en överblick över all sömndata.

Bluetooth-funktion och uppladdningsbart batteri
Om man vill få en överblick över sin dagliga aktivitet kan man ladda ner en app som finns tillgänglig för både iOS och Android. I appen kan man hitta all data om sin aktivitet och träning.

Garmin Vivoactive 3 har dessutom en Bluetooth-funktion som gör det möjligt att ansluta en smartphone till klockan. Man kan därför hålla koll på eventuella SMS- och samtalsaviseringar direkt på klockan.

Slutligen har klocka ett uppladdningsbart batteri som håller i upp till sju dagar om man inte använder GPS. I GPS-läget räcker batteriet istället i upp till 13 timmar.

Mer om Garmin Vivoactive 3

Specifikationer

 • Vattentät: 5ATM
 • Bluetooth
 • Mått: 15.5 - 23 cm
 • Display: Touchscreen LCD
 • Batteritid: 7 dagar

Garmin Vivofit 4 - Garmin-klocka med en batteritid på över ett år

Garmin-klocka med bäst batteritid

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 4/5 stjärnor på Techradar.com
 • check 3,5/5 stjärnor på Wareable.com
 • check 3,5/5 stjärnor på TomsGuide.com
 • check 4,2/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivofit 4:

 • Detaljerad översikt av dagliga aktiviteter
 • Moderna multisportfunktioner
 • Inget behov av frekvent laddning

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att Garmin Vivofit 4 har ett gediget urval av funktioner som gör den till en värdig träningskamrat. Klockan har en imponerande batteritid på över ett år, vilket garanterar problemfri användning utan ständig laddning. Vi uppskattar införandet av Move IQ-teknik, som intelligent upptäcker dina aktiviteter och effektiviserar din spårningsupplevelse.

Vivofit 4 är en utmärkt aktivitetsmätare som noggrant registrerar viktiga mätvärden som kalorier, steg, distans och intensiva minuter, medan dess Bluetooth-funktionalitet enkelt synkroniserar data till Garmin Connect-appen för djupare insikter. Vi uppskattar klockans mångsidighet, som passar för en rad olika sporter och vardagskläder, tack vare dess praktiska design och färgdisplayens läsbarhet.

Medan Vivofit 4 utmärker sig i grundläggande funktionalitet, är det viktigt att notera att den saknar en GPS-funktion. Bortsett från detta gör de positiva expertrecensionerna från TechRadar, RunnerClick och Wareable, i kombination med dess många praktiska funktioner, den till ett lämpligt alternativ för personer som söker en pålitlig och kostnadseffektiv träningsklocka.

Fördelar

 • Batteritid på över ett år
 • Move IQ-teknik
 • Aktivitetsmätare
 • Bluetooth-funktion
 • Överblick av daglig aktivitet i Garmin Connect-appen

Nackdelar

 • Saknar GPS-funktion

Garmin Vivofit 4 har testats och recenserats av Techradar.com, RunnerClick.com och Wareable.com. Modellen har fått fina betyg hos alla tre expertkällor, och alla verkar överens om att klockan har flera praktiska funktioner och ett bra pris.

Techradar.com och RunnerClick.com nämner dessutom att Garmin Vivofit 4 har en imponerande batteritid. Experterna från Wareable.com blev även förtjusta i klockans grundläggande funktioner. Experterna anmärker dock på att klockan inte har någon GPS-funktion.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivofit 4

Specifikationer

 • Batteritid: 365 dagar
 • Bluetooth: 4.0
 • Skärmteknologi: MIP
 • Skärmstorlek: 0,43 "
 • Lagring: ?
 • Material: Silikon
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 19 x 9,4 mm
 • Vikt: 25 g

Vardags- och aktivitetsklocka med flera funktioner.
Garmin Vivofit 4 är efterföljaren till modellen Vivofit 3. Vivofit 4 har samma grundläggande funktioner men har blivit uppgraderad med fler praktiska egenskaper. Dessa inkluderar bland annat en större skärm, ett tidtagarur, en väderwidget och en nedräkningstimer.

Den här klockan har dessutom en aktivitetsmätare som håller koll på användarens dagliga aktivitet. Klockan mäter både kaloriförbrukning, avstånd, antal steg och intensiva minuter. All denna data överförs direkt till Garmin Connect via Bluetooth.

Garmin Vivofit 4 har även en färgskärm som är lätt att läsa av i solljus. Det går därför att se vad som visas på skärmen även när man är utomhus.

Modell med Move IQ-teknik
Garmin Vivofit 4 är försedd med tekniken Move IQ. Den här tekniken känner automatiskt av vilken typ av aktivitet man utövar. Detta innebär att man inte behöver starta träningspasset manuellt på klockan.

Move IQ-tekniken kan skilja mellan olika sportaktiviteter, som löpning, simning och cykling. När man har tränat färdigt synkroniseras aktiviteten automatiskt med appen Garmin Connect. Där kan man få en överblick över sin träning och dagliga aktivitet.

Modern multisportklocka med lång batteritid
När man köper Garmin Vivofit 4 får man en modern träningsklocka som kan användas till en mängd olika sporter. Oavsett om man föredrar löpning, cykling, simning, boxning eller något helt annat kan klockan därför användas till aktiviteten.

Tack vare den inbyggda aktivitetsmätaren som vi nämnde tidigare kan klockan även användas till vardags. Sist men inte minst har Garmin Vivofit 4 en lång batteritid. Batteriet kan nämligen hålla i mer än ett år.

Mer om Garmin Vivofit 4

Specifikationer

 • Batteritid: 365 dagar
 • Bluetooth: 4.0
 • Skärmteknologi: MIP
 • Skärmstorlek: 0,43 "
 • Lagring: ?
 • Material: Silikon
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Mått: 19 x 9,4 mm
 • Vikt: 25 g

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Fenix 5s

 • check 9/10 stjärnor hos Wired.com
 • check 4.5/5 stjärnor hos Wareable.com
 • check 5/5 stjärnor hos Runultra.co.uk 

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Fenix 5s:

Fördelar

 • Multisportklocka
 • TrackBack-funktion
 • GPS-funktion och inbyggt gyroskop
 • Inbyggd pulsmätare
 • Inbyggd aktivitetsmätare

Garmin Fenix 5s har testats och recenserats av tre olika expertkällor, och alla tyckte bra om den här modellen. Wired.com framhäver klockans användarvänlighet medan Wareable.com och Runultra.co.uk verkar mest förtjusta i de många funktionerna.

Experterna påpekar dock även att klockan är ganska dyr. De menar därför att man bör vara uppmärksam på priset om man vill investera i den här modellen.

Garmin Fenix 5s är en klocka som kan användas både i vardagen och vid aktiviteter. Tack vare klockans moderna och eleganta design är det här en populär träningsklocka som kan användas oavsett vad man tycker om att göra.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Fenix 5s

Kompakt klocka med optisk pulsmätare och aktivitetsmätare
Garmin Fenix 5s är en lämplig vardagsklocka för både kvinnor och män. Även om den här modellen är mer kompakt än andra alternativ finns det fortfarande utrymme för flera funktioner.

Klockan har till exempel en inbyggd pulsmätare som mäter användarens puls kontinuerligt med ett intervall på bara en till två sekunder. Pulsmätaren sitter dessutom nästan i nivå med baksidan av klockan för att den ska vara mer bekväm att bära.

Utöver den inbyggda pulsmätaren har Garmin Fenix 5s även en aktivitetsmätare som bland annat registrerar avstånd, kaloriförbrukning, steg och sömn. Klockan tar även emot aviseringar, väderprognoser och kalenderhändelser från användarens smartphone. All information samlas alltså på ett ställe.

Klockan för alla sportaktiviteter
Även om Garmin Fenix 5s framförallt är populär på grund av dess användbarhet i vardagen kan klockan även användas till en mängd olika sportaktiviteter.

Klockan har nämligen flera funktioner för simning, cykling, löpning och många andra sporter. Utöver de vanligaste multisportfunktionerna har Garmin Fenix 5s även flera funktioner för utomhussporter som skidåkning, vandring, snowboard och surfing.

Med Connect IQ är det dessutom möjligt att få en mer individanpassad klocka. Connect IQ är en del av appen Garmin Connect och kan användas för att ladda ner både urtavlor, funktioner och gadgets till klockan.

Lång batteritid och TrackBack-funktion
Garmin Fenix 5s kan dessutom användas ute i naturen. Klockan har en lång batteritid på 35 timmar i GPS-läge samt ett inbyggt gyroskop som ger en mer exakt mätning av hastighet, avstånd och position. Det finns därför goda möjligheter att använda klockan när man är utomhus.

Utöver detta har Garmin Fenix 5s även en TrackBack-funktion som gör det möjligt att navigera tillbaka till startpunkten oavsett var man är. Det går dessutom att skapa egna rutter som man sedan kan föra över till klockan.

Garmin Forerunner 35

Bland de bästa för löpning och cykling

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 9/20 stjärnor hos DigitalTrends.com
 • check 4/5 stjärnor hos Outdoorgearlab.com
 • check 4/5 stjärnor hos PcMag.com
 • check 5/5 stjärnor hos ExpertReviews.co.uk
 • check 4/5 stjärnor hos CoachMag.co.uk
 • check 4,5/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Forerunner 35:

 • Stöd för ANT+ sensorer
 • Överför automatiskt dina data till Garmin Connect
 • Aktivitetsmätning hela dagen

Konsumentmagasinets omdöme

Med vårt perspektiv på Garmin Forerunner 35:s utmärkande funktioner tycker vi att den här klockan är en lovande följeslagare för fitnessentusiaster. Dess universella erkännande bland experter, vilket återspeglas i toppbetyg, understryker dess imponerande attribut. Den direkta handledsbaserade pulsmätningen eliminerar krångel med tillbehör och gör träningen bekvämare, medan mångsidiga funktioner kompenserar för det något högre priset och ger ett betydande värde. Klockans specialisering på pulsmätning, omfattande aktivitetsinsikter och anpassningsförmåga för olika sporter som löpning och cykling visar dess mångsidighet. Inkluderingen av GPS-funktionalitet för distansmätning och live tracking gör den ännu mer användbar. Trots en mindre levande svartvit skärm överskuggar Garmin Forerunner 35:s omfattande fördelar denna nackdel. Särskilt den långa batteritiden och Garmin Connect-appen för omfattande aktivitetsanalys ökar dess attraktionskraft.

 

 

Fördelar

 • Lämplig för löpning och cykling
 • Aktivitetsmätare
 • Inbyggd pulsmätare
 • Bra batteritid
 • Bluetooth-funktion

Nackdelar

 • Svartvit skärm

Garmin Forerunner 35 har testats och recenserats av flera expertkällor och imponerade i slutändan på alla dessa experter. Var och en av källorna har gett klockan ett så högt betyg att den hamnar i toppen av deras respektive skalor.

Det här är en lätt klocka som inte väger mer än 37 gram. Man kommer därför inte ens att märka när man har klockan på sig, vilket experterna menar är en fördel när man motionerar. Experterna är dessutom förtjusta i att klockan mäter pulsen vid handleden och att man inte behöver använda ett pulsbälte.

Även om experterna nämner att priset är lite väl högt verkar alla komma fram till att detta inte är någon stor nackdel. De menar nämligen att de mångsidiga funktionerna gör att klockan är värd pengarna.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Forerunner 35

Specifikationer

 • Display: Transflektiv MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: 9 dagar
 • Tjocklek: 9.3 - 13 cm
 • Bluetooth: Ja

Inbyggd pulsmätare
Med Garmin Forerunner 35 får man en klocka med särskilt fokus på pulsmätaren. Klockan mäter nämligen pulsen direkt på handleden, och man behöver därför inte investera i några extra tillbehör för att hålla koll på pulsen. Pulsmätaren mäter pulsen både dag och natt så länge man har på sig klockan. Den här klockan analyserar dessutom användarens dagliga aktivitet, och även sömn om man sover med klockan på.

Garmin Forerunner 35 sätter även upp flera mål för användaren. Detta kan fungera som en motivationsfaktor eftersom att klockan mäter allt från kaloriförbrukning till avstånd och antal steg.

Extra bra för löpning och cykling
Experterna beskriver Garmin Forerunner 35 som en klocka som är särskilt bra för cykling och löpning. Detta är dock inte det enda som klockan kan användas till. Den har nämligen flera andra aktivitetsalternativ också.

Klockan kan till exempel användas till sportaktiviteter som vandring, styrketräning, rodd och simning. Flera av experterna nämner dock att klockan inte fungerade optimalt när de simmade med den.

Klockan har även en GPS-funktion som är användbar om man vill mäta ett avstånd eller använda funktionen för livespårning.

Hållbart batteri och överblick över daglig aktivitet
Precis som med de flesta andra klockorna från Garmin kan man även här ladda ner appen Garmin Connect. I denna kan man få en överblick över sin dagliga aktivitet om man är intresserad av det. Först måste man dock ansluta klockan till telefonen via Bluetooth.

Garmin Forerunner 35 är även försedd med ett robust och hållbart batteri. Detta innebär att batteriet räcker i upp till nio dagar när man inte använder GPS-funktionen. Om GPS-funktionen är aktiverad räcker batteriet istället upp till nio timmar. Det finns därför goda möjligheter att spåra många aktiviteter med klockan innan den måste laddas.

Mer om Garmin Forerunner 35

Specifikationer

 • Display: Transflektiv MIP
 • Vattentät: 5ATM
 • Batteritid: 9 dagar
 • Tjocklek: 9.3 - 13 cm
 • Bluetooth: Ja

Titta på YouTube-videon nedan för en visuell presentation.:

Garmin Vivofit 3

Garmin-klocka med enklast synkronisering av data

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check 3,5/5 stjärnor på Techradar.com
 • check 91,5/100 % på Chip.de
 • check 3/5 stjärnor på PCMag.com
 • check 4,2/5 stjärnor på Amazon

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Vivofit 3:

 • Omfattande övervakning av aktiviteter
 • Anpassningsbar urtavla
 • Smidig synkronisering av data

Konsumentmagasinets omdöme

Vi uppskattar Garmin Vivofit 3:s funktionella design, som är mer praktisk än prålig, även om den inte är lika snygg som vissa Garmin-modeller. Dess förmåga att anpassa sig till individuella aktivitetsnivåer och dynamiskt justera dagliga stegmål ger motiverande momentum. Särskilt integrationen av Garmin Move-tekniken gör den ännu mer sofistikerad, eftersom den självständigt känner igen olika aktiviteter.

Den förlängda batteritiden på upp till ett år säkerställer konsekvent prestanda. Trots ett potentiellt blygsamt utseende, finns det vissa detaljer man kan anpassa, bland annat urtavlan. Vidare ger den automatiska datasynkroniseringen med Garmin Connect-appen insiktsfulla dagliga analyser, samtidigt som experternas hälso- och träningstips ger extra motivation och tar itu med potentiella problem.

Sammantaget är kanske Garmin Vivofit 3 inte den mest visuellt slående klockan, men den utmärker sig genom användarvänlig funktionalitet, tillsammans med expertvägledning för en omfattande träningsupplevelse.

Fördelar

 • Automatisk synkronisering
 • Lång batteritid
 • Garmin Move-teknik
 • Aktivitetsmätare
 • Inaktivitetslarm

Nackdelar

 • Inte den snyggaste modellen

Techradar beskriver klockan som en bra och användarvänlig sportklocka. Även om experterna inte hittade många nackdelar med den här modellen anmärker de till exempel på att klockan inte är lika stilren och modern som andra modeller från Garmin.

Recension: En detaljerad recension av Garmin Vivofit 3

Specifikationer

 • Batteritid: 365 dagar
 • Bluetooth: 4.0
 • Vikt: 26 g
 • Mått: 22,3 x 10,3 mm
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Material: Komposit, silikon
 • Skärmteknologi: MIP
 • Skärmstorlek: 0,39 "
 • Lagring: ?

Användarvänlig aktivitetsmätare och inaktivitetslarm
Garmin Vivofit 3 är efterföljaren till de populära modellerna Vivofit och Vivofit 2. Garmin Vivofit 3 är känd för att vara en användarvänlig klocka med en aktivitetsmätare som mäter användarens aktivitet under hela dagen. Den mäter bland annat steg, avstånd, kaloriförbrukning och sömn.

Garmin Vivofit 3 har även ett inaktivitetslarm som varnar om man har varit inaktiv för länge. Larmet nollställs efter att man har rört på sig.

Klockan anpassar sig automatiskt till användarens aktivitetsnivå och sätter upp ett dagligt stegmål baserat på denna information. Det dagliga målet justeras sedan upp eller ner beroende på om man uppnår det eller inte.

Modell med Garmin Move-teknik
Modellen Garmin Vivofit 3 är utrustad med en teknik som kallas för Garmin Move. Garmin Move registrerar automatiskt vad för aktivitet man utövar utan att man behöver starta aktiviteten manuellt på klockan. Detta är möjligt eftersom att Garmin Move kan skilja på olika aktiviteter, till exempel cykling, löpning och simning.

Garmin Vivofit 3 är dessutom känd för sin långa batteritid eftersom att batteriet kan räcka i upp till ett år. Det finns även möjlighet att ändra layouten på urtavlan; man kan till exempel byta till en analog urtavla med visare om man föredrar det.

Synkroniserar automatiskt data med Garmin Connect
Efter en aktivitet överförs all data automatiskt till Garmin Connect-appen på användarens smartphone. I den här appen kan man sedan få en överblick över sin dagliga aktivitet.

Det går även att få tips och tricks om hälsa och träning från hälsoexperter. Detta kan vara en extra motivationsfaktor om man har behov av en slags virtuell tränare.

Mer om Garmin Vivofit 3

Specifikationer

 • Batteritid: 365 dagar
 • Bluetooth: 4.0
 • Vikt: 26 g
 • Mått: 22,3 x 10,3 mm
 • Kompatibel med Android/IOS
 • Material: Komposit, silikon
 • Skärmteknologi: MIP
 • Skärmstorlek: 0,39 "
 • Lagring: ?

Tester och recensioner av garmin-klockorna som används i artikeln

Expert- och testkällor

Trusted Reviews

TrustedReviews.com är en erkänd onlinepublikation som tillhandahåller djupgående expertrecensioner av den senaste konsumenttekniken. De täcker ett brett spektrum av produkter – från smartphones och bärbara datorer till hushållsapparater – och erbjuder detaljerade analyser, jämförelser och rekommendationer för att hjälpa sina läsare att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa deras recension av Garmin Forerunner 265S här.

The Verge

TheVerge.com är en nyhetssida med fokus på teknik och media. Webbplatsen erbjuder insiktsfulla analyser, recensioner och rapporter om allt från konsumentelektronik till aktuella tekniknyheter, underhållning och vetenskap. Deras fokus ligger på hur tekniken förändrar vårt vardagsliv och världen omkring oss.

Du kan läsa deras recension av Garmin Forerunner 265S här.

Chip.de

Den tyska hemsidan Chip.de behandlar allt som har med elektronik, teknik och data att göra, och de tillhandahåller både nyheter och guider inom dessa områden. De testar och recenserar även produkter och har bland annat provat Garmin Vivofit 3. Du kan läsa hela testet här.

DC Rainmaker

Den amerikanska bloggen DC Rainmaker fokuserar på recensioner av produkter för löpare, cyklister och triathleter. Där kan man därför hitta recensioner av många olika produkter. Bloggen har bland annat recenserat Garmin Instinct. Du kan läsa hela testet här.

Digitaltrends.com

Den amerikanska tekniksidan Digitaltrends.com förmedlar information från teknikens värld. De recenserar även teknikprodukter och har bland annat testat Garmin Forerunner 35 och Garmin Vivofit 3. Du kan läsa undersökningarna här och här.

Expertreviews.com

Det brittiska testmagasinet Expertreviews.com genomför oberoende tester av elektroniska produkter. De har bland annat recenserat Garmin Vivoactive 3. Du kan läsa hela testet här.

Expertreviews.co.uk har även testat och recenserat de två klockorna Garmin Vivoactive 4 och Garmin Vivoactive 4s. Båda dessa fick i slutändan ett betyg på 5 av 5 stjärnor.

Läs hela recensionen av Garmin VivoActive 4 här.

Läs hela recensionen av Garmin VivoActive 4s här.

Outdoorgearlab.com

Outdoorgearlab.com är en amerikansk hemsida som fokuserar på friluftsliv och produkter som kan användas utomhus. De har även testat träningsklockorna Garmin Forerunner 35 och Garmin Fenix 5. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.

PCmag

Den brittiska IT-sidan PCmag.com skriver artiklar som har med datorer att göra. De testar dessutom olika produkter och har bland annat provat olika träningsklockor. Här rör det sig om tester av Garmin Vivoactive 3, Garmin Forerunner 35 och Garmin 735 XT. Du kan läsa de tre testerna här, här och här.

RunnerClick.com

RunnerClick.com är en amerikansk hemsida som skriver om allt som har med löpning att göra. De recenserar även olika produkter och har bland annat provat Garmin Vivofit 4. Du kan läsa hela testet här.

Runultra.co.uk

Den här brittiska hemsidan förser sina besökare med guider, artiklar och recensioner om allt som rör löpning. De har bland annat recenserat klockan Garmin Fenix 5s. Du kan läsa hela testet här.

Stuff.tv

Den brittiska tidningen Stuff.tv riktar sig till män. De skriver bland annat recensioner av olika produkter och har till exempel granskat Garmin Fenix 5. Du kan läsa hela testet här.

Techradar.com

Den amerikanska tekniksidan Techradar.com fokuserar på teknikrelaterade produkter. De skriver bland annat recensioner av produkter och har till exempel provat Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 3, Garmin Vivofit 4 och Polar M600. Du hittar de olika testerna här, här, här, här, här och här.

TomsGuide.com

TomsGuide.com är en amerikansk hemsida som hjälper konsumenter att hitta de bästa produkterna. De har bland annat recenserat Garmin Vivoactive 3 och Garmin Fenix 5. Du kan läsa de olika testerna här och här.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com är en amerikansk testsida som genomför undersökningar och tester av elektroniska konsumentprodukter. De har bland annat granskat Garmin Fenix 5x och Polar M600. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.

Trustedreviews.com har även testat Garmin Vivoactive 4 och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Wareable.com

Den amerikanska hemsidan Wareable.com ger ut artiklar och tester om teknikprodukter som man bär på kroppen. De har bland annat recenserat Garmin Fenix 5, Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Instinct, Garmin Fenix 5s, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 4 och Polar M600. Lär recensionerna här, här, här, här, här, här, här och här

Wareable.com har även testat Garmin Vivoactive 4 och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

Wired.com

Den amerikanska tekniksidan Wired.com fokuserar på teknik i förhållande till kultur, samhälle, ekonomi, politik och annat. De recenserar även produkter och har bland annat provat Garmin Fenix 5s. Du kan läsa hela testet här.

Wiredforadventure.com

Wiredforadventure.com är ett brittiskt resemagasin som fokuserar på resor och äventyr. De recenserar även konsumentprodukter och har bland annat testat Garmin Fenix 5. Du kan läsa hela testet här.

Mobil.se

Den svenska tidningen Mobil.se skriver om allt som har med mobiltelefoni att göra. Hos dem hittar man både guider, goda råd, informativa artiklar och recensioner av olika produkter, till exempel smarta klockor. Den här gången har Mobil.se testat Garmin Vivoactive 4s och gett modellen ett betyg på 7 av 10 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

New York Magazine

Amerikanska New York Magazine förser sina läsare med nyheter och artiklar om en mängd olika ämnen, bland annat politik, kultur, ekonomi och underhållning. Utöver detta publicerar de även tester och recensioner av konsumentprodukter. De har till exempel testat Garmin Vivoactive 4s och rekommenderar i slutändan klockan till sina läsare. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Smartwatchseries.com

Smartwatchseries.com är en amerikansk hemsida med innehåll fokuserat på smartklockor. De skriver artiklar som fokuserar på klockornas specifikationer och funktioner och jämför även olika modeller på marknaden. De testar även klockor och har bland annat provat Garmin Vivoactive 4s. Den modellen fick i slutändan ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

ZDnet.com

ZDnet.com är en amerikansk tekniksida som förser sina besökare med artiklar, analyser och nyheter inom ämnesområden som IT, teknik och elektronik. De skriver även recensioner och har bland annat testat Garmin Vivoactive 4. Klockan fick i slutändan ett betyg på 8,7 av 10 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en plattform för produktjämförelser med användaren i fokus. På plattformen samlas en mängd olika användarrecensioner som tillhandahåller verkliga insikter och betyg från tidigare köpare. Detta kan hjälpa potentiella kunder att fatta välgrundade köpbeslut baserat på andras erfarenheter av olika återförsäljare och produkter på nätet.

Du kan läsa användarrecensionerna av Garmin Forerunner 265S här.

FAQ

Vilka klockor från Garmin är bäst i test?
Garmin är en populärt tillverkare av tränings- och GPS-klockor, och det finns därmed många modeller att välja mellan. Det är därför svårt att säga vilken klocka som är den bästa eftersom det beror på vilka funktioner och kvaliteter som är viktiga för just dig.
Hur har Garmin-klockorna testats?
Klockorna från Garmin har bedömts baserat på hur exakta deras aktivitetsmätningar är. Man har även granskat deras användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på klockornas potential som smartwatch.
Hur väljer man rätt Garmin-klocka?
Det första du bör göra är att fundera över vilka funktioner hos en träningsklocka som är viktigast för dig. De mest grundläggande modellerna erbjuder puls- och kalorimätning. Om du till exempel vill ha en modell som även fungerar som en smartwatch bör du undersöka skärmkvaliteten och batteritiden.

Att välja en träningsklocka som möter dina krav

Med en träningsklocka kan du få en motivationsfaktor direkt på handleden som hjälper dig att komma upp ur soffan och röra på dig mer. Eftersom att det finns så många olika modeller att välja mellan kan det dock vara svårt att veta vilken klocka som erbjuder rätt funktioner till rätt pris. För att hjälpa dig att sålla i det stadigt växande utbudet går vi här igenom allt du behöver veta innan du köper en träningsklocka.

GPS

Om du vill ha en Garmin-klocka som kan visa både ditt nuvarande tempo, din genomsnittliga hastighet och avstånd bör du välja en klocka med inbyggd GPS. En GPS-funktion kan vara särskilt praktisk om du vill hålla dig uppdaterad när det gäller dina resultat och förbättringar.

Storlek

En annan sak som du bör fundera på är klockans storlek. Vissa lägger mycket fokus på storleken medan andra inte tänker på den överhuvudtaget. Storleken kan dock vara viktig att överväga eftersom att det numera finns både stora och små träningsklockor. Om du inte vill ha en klocka som känns stor eller tung på handleden bör du ta en titt på klockans storlek och vikt innan du köper den. Om du vill använda klockan när du rör på dig är det en fördel om den inte väger så mycket. Då kommer du nästan inte märka att du har den på dig.

Pulsmätare

Idag finns det massor av klockor med inbyggda pulsmätare. Detta innebär att pulsmätaren är integrerad i själva klockan och att den mäter din puls direkt via handleden. Med dessa behöver du inte köpa eller använda ett separat pulsbälte för att hålla koll på pulsen. Du bör därför komma fram till om du är intresserad av en klocka med inbyggd pulsmätare eller om du föredrar en klocka som ska användas med ett pulsbälte.

Aktivitetsmätare

Med en aktivitetsmätare har du en funktion som kan användas i vardagen. En aktivitetsmätare kan nämligen mäta allt från antal steg till avstånd, förbrukade kalorier och sömnrytm. Detta gör att du kan få användning för klockan både i vardagen och när du tränar.

Extrafunktioner

Alla funktioner på en träningsklocka är gjorda för att optimera din träning. Det är därför bäst att ta reda på om det finns några andra funktioner som du vill att klockan ska ha. Dessa extrafunktioner kan till exempel vara:

 • Överblick över din dagliga aktivitet i din mobiltelefon
 • Realtidsinformation om dina pulszoner och mycket annat
 • Återhämtningstimer
 • Virtuell Coaching-funktion

Detta är bara ett par exempel på extrafunktioner som kan hittas hos olika träningsklockor. Det är därför en bra idé att ta reda på vilka funktioner du behöver och vilka funktioner som du inte har användning för.

Vad är ett rimligt pris för en träningsklocka?

Priset för träningsklockor varierar en hel del. På grund av detta borde du börja med att fundera över dina behov och önskemål. I regel innebär fler funktioner även ett högre pris. Om du inte vill lägga allt för mycket pengar på en träningsklocka kommer du vanligtvis att få ett begränsat antal funktioner, och för dyra träningsklockor gäller det motsatta. Detta betyder dock inte att du måste köpa en dyr klocka. Det är nämligen inte säkert att du faktiskt behöver de extra funktionerna.

Om du vill läsa mer om vad du bör tänka på i din jakt på rätt träningsklocka kan du klicka här, här eller här.

Fördelar med att använda en träningsklocka vid löpning 

En klocka kan erbjuda flera olika fördelar när det kommer till löpning. Detta kan därför vara något för både erfarna löpare som vill slå sina rekord och nybörjare som bara vill få en mer aktiv livsstil. Om du är osäker på om en klocka skulle vara en givande investering eller inte får du här en överblick över de viktigaste fördelarna och anledningarna till varför en klocka kan vara en utmärkt träningspartner.

Du får all löpningsrelaterad data du behöver

Med en klocka för löpning kan du följa din statistik i realtid direkt på handleden, och du kan därför veta precis hur träningspasset går. Inbyggda GPS-sensorer registrerar nämligen både tempo, avstånd, tid och förbrända kalorier. I de flesta fall kan du dessutom justera skärmen så att den visar precis de datapunkter du är intresserad av under löpningen.

Oavsett vilken nivå du ligger på kan du även följa din träning med klockan och se detaljerad statistik om ditt tempo, din puls och hur långt du har sprungit. Spårningsfunktionen är dessutom en stor säkerhetsaspekt eftersom att du kan dela din plats med familj och vänner via en trådlös anslutning till din telefon.

Motivation

När man springer ensam kan det vara svårt att hitta motivationen till att faktiskt ta sig ut, men med en klocka är du aldrig ensam. Precis som alla bra träningskompisar kan klockan hjälpa dig att hitta motivation till att fara ut och springa. Klockan kan även motivera dig att träna hårdare och slå dina egna personliga rekord.

Det är svårt att hitta något mer tillfredsställande än att titta tillbaka på en löprunda i Garmins onlineportal och app Garmin Connect. Där kan du ladda upp dina träningspass och se alla aktiviteter på ett ställe.

Som om en lättsam tävling med både dig själv och dina vänner inte var tillräckligt har Garmin även installerat några andra funktioner som är specialutformade för att hålla dig i rörelse. Med 24-timmars aktivitetsspårning kan en klocka mäta dina steg och kaloriförbrukning. Den kan även komma med varningar om du har varit inaktiv för länge.

Uppnå dina mål

Om du har satt upp något mål med din träning kan en klocka hjälpa dig att komma dit, oavsett om det rör sig om viktnedgång, ett visst avstånd eller något annat.

Den handledsbaserade pulsmätningen som finns i vissa klockor ger dig en exakt bild av din aktivitet och din energiförbrukning under dagen. Genom att hålla koll på förbrända kalorier mot kaloriintag kan du lättare se hur mycket du ska äta för att gå ner eller upp i vikt.

Med en klocka som övervakar din löpträning blir det dessutom enkelt att se precis var du ligger i förhållande till dina mål. Du kan därför tydligt se om du är på rätt spår för att uppnå specifika resultat. Statistiken kan till exempel visa om du närmar dig ditt mål för avstånd, tempo eller tid. I Garmin Connect finns det träningsprogram för alla nivåer som kan hjälpa dig att träna så att du når dina mål.

Precision

Om du har utforskat olika metoder för att spåra löpträning har du förmodligen stött på en uppsjö av appar på marknaden. Även om dessa kan vara ett bra alternativ finns det en stor fördel med klockor: precision. En klocka kan vara dubbelt så exakt när det gäller att mäta hastighet och avstånd om man jämför med en app. När man använder GPS på telefonen drar det även väldigt mycket batteri. En klocka från Garmin har vanligtvis en batteritid på 8 till 20 timmar i GPS-läge beroende på vilken modell du väljer. Detta innebär att du inte behöver vara orolig för att klockan ska få slut batteri mitt under löprundan.

Kom igång med pulsträning

Om du är trött på att träningen ser likadan ut varje gång önskar du säkert att det kunde bli lite roligare att röra på sig igen. I så fall kan en klocka med pulsmätare faktiskt vara en bra investering. En sådan klocka kan nämligen hjälpa dig att komma igång med pulsträning och förbättra din form avsevärt.

En träningsklocka med pulsmätare kan fungera som en tränare och hjälpa till att öka träningsintensiteten. I det här stycket får du veta mer om hur du kommer igång med pulsträning.

Ta reda på dina pulsvärden

Om du vill börja träna efter din puls måste du först och främst känna till dina olika pulsvärden, närmare bestämt din maxpuls och din vilopuls. Du ska alltså undersöka hur många slag ditt hjärta slår varje minut när du slappnar av och när du tränar.

För att komma fram till din vilopuls ska du använda en träningsklocka från Garmin eller ett pulsbälte. Eftersom att vilopulsen är mest exakt på morgonen bör du mäta den vid den här tidpunkten. Kontrollera pulsen i ungefär 3-5 minuter. Kom ihåg att du bör vara så avslappnad som bara möjligt för att få en korrekt mätning.

När du ska hitta din maxpuls kan du använda följande formel:

 • 220 – din ålder = din maxpuls.

Enligt formeln har du alltså en maxpuls på 200 om du är 20 år gammal.

Eftersom att formeln kan användas av alla får man inte ett helt korrekt svar. Den är dock ett utmärkt verktyg för nybörjare. Om du redan är en erfaren löpare är det dock bättre att använda till exempel intervallträning för att hitta din maximala puls.

Dela upp din puls i zoner

När du har hittat dina pulsvärden kan du sätta igång med pulsträningen. Först måste du dock dela upp din puls i olika zoner. Dessa kallas för pulszoner. De olika zonerna tränar uthållighet och förmåga på olika sätt, och beroende på mål bör du därför träna vid en viss procentandel av din maximala förmåga. Zonerna är intervall med en övre och nedre gräns.

Det finns olika sätt att dela in pulsen i zoner, men ofta använder man fem olika zoner. Hos Actifys.se presenterar de bland annat följande indelning som exempel:

 • 50-60 % av maxpuls – mycket lätt träning
 • 60-70 % av maxpuls – lätt träning
 • 70-85 % av maxpuls – medelhård träning
 • 85-95 % av maxpuls – hård träning
 • 95-100 % av maxpuls – mycket hård träning

Gränserna för varje zon kan beräknas med hjälp av Karvonens formel:

(din maxpuls – din vilopuls) x intensitet i procent + din vilopuls = din träningspuls

Om du har en maxpuls på 175, en vilopuls på 60 och vill hålla en puls på 80 % av din förmåga ser formeln till exempel ut så här:

 • (175 – 60) x 0,8 + 60 = 152

Om du har dessa pulsvärden bör du alltså hålla en puls på ungefär 152 när du tränar.

Hur kan jag bli en snabbare löpare?

Om du har tränat löpning en längre tid kan det kännas omöjligt att bli ännu snabbare. Det finns dock flera tips och tricks som du kan prova om du vill bli snabbare än vad du redan är.

Intervallträning

Intervallträning är en av de bästa träningsformerna om du vill kunna springa snabbare. Se till att arbeta med perioder av både hög och låg intensitet. I slutändan kommer du märka att det blir lättare för dig att springa både snabbare och längre stunder åt gången.

Börja springa på löpband

Det här kanske låter som ett konstigt tips, men löpbandet kan faktiskt hjälpa dig att bli en snabbare löpare. Ett löpband är lika hårt mot benen som om du springer utomhus. Du kan dessutom anpassa både lutning och hastighet, vilket gör det möjligt att experimentera med olika hastigheter och förhållanden.

Stretcha

Stretching är inte bara något som rekommenderas för att du ska slippa vara öm dagen efter. Genom att stretcha får du nämligen mer flexibla leder, vilket kan hjälpa dig att öka tempot på dina löprundor.

Investera i ordentliga löparskor

Att investera i ordentliga löparskor är ett måste. Detta kan nämligen förbättra din löpning på nolltid. Det låter kanske för bra för att vara sant, men bara genom att använda rätt skor har du faktiskt möjlighet att bli en snabbare löpare. Se till att välja ett par löparskor som efterliknar fotens naturliga rörelser.

Styrketräning är viktigt

Styrketräning kan göra dina ben starkare, vilket i slutändan hjälper dig att springa snabbare. Kom även ihåg att bålträning också gynnar dig och ger dig mer kraft på löprundan.

Om Garmin

Garmins historia började år 1989, när de två partnerna Dr. Min Keo och Gary Burrell satt inne med en utmärkt idé. Med tanke på att denna idé i slutändan blev till företaget Garmin, som vi idag känner till på grund av deras många träningsklockor, var detta knappast någon liten idé.

Idag är Garmin världsledande när det gäller kommunikations- och navigationsprodukter. De tillverkar nämligen allt från sport- och träningsutrustning till produkter inom telekommunikation, radio, navigation och GPS. Eftersom att Garmin vill ha ett sortiment fullt av produkter som kan hjälpa konsumenter har de genom åren expanderat till nya områden.

“Vertikal integration” är ett stort mål hos Garmin, och detta är något som de har arbetat med redan från början. Detta innebär att de själva sköter både produktion, utformning och försäljning av produkter. Garmin har strävat efter detta redan från början eftersom att de vill ha en bättre kontroll över att produkterna blir precis som de vill ha dem.

Garmin har dessutom en målsättning som går ut på att alla deras produkter ska vara användarvänliga och av hög kvalitet. Alla produkter ska dessutom tillverkas med en attraktiv design som inte återfinns hos andra produkter på marknaden. Sist men inte minst strävar Garmin hela tiden efter att utveckla nya funktioner som hjälper konsumenterna i vardagen.

Garmin finns idag över hela världen. De har totalt 50 kontor och över 11 000 anställda.

Om du vill veta mer om Garmin och företagets historia kan du läsa mer här eller här.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Polar M600

Garmin Fenix 5

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta