Garmin Klocka Test 2022 – Här är de bästa klockorna från Garmin

Senast uppdaterad Artikeln är en annons 0

I den här artikeln hittar du en överblick över klockor från Garmin, som är en populär tillverkare av träningsklockor.

Alla klockor har genomgått experttester där de bland annat har bedömts baserat på deras funktioner, kvalitet och användarvänlighet. Vi har till exempel använt experttester från Wareable, Techradar, PCmag och Wired.

Samtliga expertkällor har gått igenom vad man bör vara uppmärksam på hos de olika Garminklockorna och berättat vilka för- och nackdelar man kan vänta sig.

I den här artikeln presenterar vi alla modeller med fokus på att skapa en överblick över klockans funktioner.

Den här artikeln innehåller:

🔸Genomgång av klockor från Garmin
🔸Genomgång av alternativa klockor från andra tillverkare
🔸Guide: Köp en klocka som täcker dina behov
🔸Fördelar med att använda en klocka vid löpning
🔸Information och goda råd om löpning och pulsträning
🔸Presentation av Garmin som företag
🔸Genomgång av testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte har testat de olika klockorna från Garmin. Den här artikeln är baserad på tester och recensioner från expertkällor, och här på Konsumentmagasinet samlar vi resultaten från dessa tester. På så vis kan våra läsare få en snabb och tydlig överblick över klockorna från Garmin.

Garmin klocka test 2021 – Här är experternas 11 favoritklockor

I det här avsnittet hittar du en översikt över de bästa klockorna från Garmin. Urvalet är baserat på testresultat från ett antal framstående testsajter och tidningar från både Sverige och utlandet. Konsumentmagasinet visar dig vilka klockor som har klarat sig bäst i test.


Garmin Vivoactive 4

Var rekommendation

 • 5 av 5 stjärnor hos den brittiska testajten Expertreviews.co.uk
 • 8,7 av 10 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Zdnet.com
 • 4,5 av 5 stjärnor hos den brittiska testsajten Trustedreviews.com
 • 4 av 5 stjärnor hos den amerikanske hemsidan Wareable.com

Garmin Vivoactive 4

i samarbete med PriceRunner

Garmin Vivoactive 4 har testats och recenserats av de fyra expertkällorna Expertreviews.co.uk, ZDnet.com, Trustedreviews.com och Wareable.com. Klockan fick i slutändan en fin recension hos alla fyra.

Expertkällorna är framförallt förtjusta i att klockan kan användas till många olika sporter samt att den är fullpackad med praktiska funktioner.

Experterna nämner dock även att pulsmätaren på Garmin Vivoactive 4 inte fungerar optimalt vid högintensiv träning. De uppmärksammar dessutom konsumenterna på att klockan inte är särskilt budgetvänlig.

Experterna: En klocka som är full av praktiska funktioner

Enligt de fyra expertkällorna är Garmin Vivoactive 4 fullpackad med en mängd praktiska funktioner.

Experterna från Wareable.com förklarar till exempel att den här klockan har många hälso- och fitnessfunktioner och menar att detta är en fördel. Experterna framhäver även att Garmin Vivoactive 4 har en ”fantastisk skärm”.

Trustedreviews.com menar dessutom att Garmin Vivoactive 4 är en av marknadens bästa aktivitetsklockor bland de modeller de har testat. Klockan fungerar nämligen bra för de flesta oavsett vilken sport man håller på med. Experterna förklarar även att de är särskilt förtjusta i klockans GPS och musikspelare.

Expertreviews.co.uk och ZDnet.com backar upp dessa påståenden, och påpekar även att Garmin Vivoactive 4 kommer med avancerade spårningsfunktioner. Man bör dock vara medveten om att den här klockan inte direkt är billig.

Lämplig för de flesta sporter 

Garmin Vivoactive 4 är en smartwatch som kan användas i vardagen och till olika sporter.

Klockan fungerar nämligen bra till de flesta aktiviteter. Den kan bland annat användas vid löpning, golf och simning. Den här klockan har dessutom flera funktioner som används dagligen, till exempel en pulsmätare och en aktivitetsmätare.

Den optiska pulsmätaren används för att mäta användarens puls vid handleden. Den har även flera andra funktioner och kan därför mäta pulsen under vatten vid simning och hålla koll på blodets syremättnad. Klockan har även en pulsvarning.

Garmin Vivoactive 4 har även en aktivitetsmätare som kan registrera stress samt en funktion som kallas för Body Battery. Aktivitetsmätaren i klockan kan mäta många olika saker, till exempel antal steg och antal brända kalorier. Denna data kan sedan hittas i appen Garmin Connect. I appen kan man även få en överblick över sin sömn.

Inbyggd musikspelare, säkerhetsfunktioner och touchskärm

Med Garmin Vivoactive 4 får man en klocka med en mängd olika egenskaper. Klockan har flera spårnings- och säkerhetsfunktioner som till exempel kan upptäcka om det sker en olycka under träningen.

Det skickas då en varning till en släkting, eller någon annan kontakt, som gör det möjligt för personen att se var man finns.

För att kontrollera Garmin Vivoactive 4 använder man klockans touchskärm som täcks av Gorilla Glas. Klockan har en batteritid på ungefär åtta dagar om man använder smartwatchläget.

Om man vill lyssna på musik via klockan går det även att göra detta. Garmin Vivoactive 4 har nämligen en inbyggd musikspelare som fungerar med både Spotify, Deezer och MP3-filer.

Sist men inte minst har man möjlighet att använda klockans träningsprogram. Dessa laddas ner till klockan via Garmin Connect-appen och kan ge både inspiration och hjälp med träningen.

Utvalda fördelar med Garmin Vivoactive 4:
🔴Lämplig för många sporter
🔴Puls- och aktivitetsmätning i vardagen
🔴Spårnings- och säkerhetsfunktioner
🔴Inbyggd musikspelare
🔴Träningsprogram

Här kan du se en presentationsvideo för Garmin Vivoactive 4. Videon är gjord av Garmin: 


Garmin Vivoactive 4s

Det bästa premiumvalet

 • 5 av 5 stjärnor hos den brittiska testsajten Expertreviews.co.uk
 • 4 av 5 stjärnor hos den amerikanska hemsidan Smartwatchseries.com
 • 7 av 10 stjärnor hos den svenska tidningen Mobil.se
 • Rekommenderas av amerikanska New York Magazine

Garmin Vivoactive 4s

Garmin Vivoactive 4s har testats av Expertreviews.co.uk, Smartwatchseries.com, Mobil.se och New York Magazine. Klockan gick hem hos alla experter och fick i slutändan fina recensioner.

Experterna från Expertreviews.co.uk och Mobil.se tycker framförallt bra om klockan på grund av dess många praktiska funktioner. New York Magazine och Smartwatchseries.com verkar däremot mest förtjusta i klockans eleganta och stilrena design.

Trots att alla expertkällor tycker riktigt bra om Garmin Vivoactive 4s nämner de även att det är synd att klockan inte har en längre batteritid.

Experterna: Stilren och elegant klocka med användbara funktioner 

De fyra expertkällorna verka hålla med varandra om att Garmin Vivoactive 4s är fullpackad med praktiska funktioner för både vardag och träning. Experterna från Expertreviews.co.uk skriver till exempel att modellen är deras nya favorit bland fitnessinriktade smartklockor, just eftersom att den är ”fullpackad med funktioner”. Expertreviews.co.uk menar att de största fördelarna med den här klockan är aktivitetsmätningen och den läckra designen.

Dessa aspekter framhävs även av flera andra experter. Mobil.se beskriver till exempel Garmin Vivoactive 4s som ”funktionsspäckad”. De menar dessutom att klockan är stilren, vilket även lyfts fram av experterna från Smartwatchseries.com.

New York Magazine framhäver att Garmin Vivoactive 4s är en liten klocka som inte tar så stor plats på handleden. Experterna uppskattar den mindre storleken eftersom att detta inte alltid är fallet med dessa klockor.

Experterna hittar dock ett par nackdelar med klockan också. De menar till exempel att löpningsanalyserna inte är riktigt optimala.

Många funktioner 

Garmin Vivoactive 4s är full av funktioner som kan användas både när man sportar och när man går runt i vardagen. Klockan kan nämligen mäta och spåra allt från andning, stress, sömn och puls till hydratisering och menstruation.

Den här klockan har dessutom 20 förinstallerade appar för både GPS och inomhussporter. Dessa inkluderar bland annat löpning, yoga och simning. Om man vill ha hjälp med träningen eller inspiration kan man även använda klockans animerade träningsprogram eller den kostnadsfria personliga tränaren.

När man använder smartwatchläget på Garmin Vivoactive 4s har klockan en batteritid på upp till sju dagar. I GPS- och musikläget räcker batteriet istället i upp till fem timmar.

Säker klocka med musikspelare 

Med Garmin Vivoactive 4s får man en säker klocka med flera spårnings- och säkerhetsfunktioner. Klockan har bland annat en funktion som gör att utvalda kontakter kan larmas vid behov, till exempel vid en olycka.

Garmin Vivoactive 4s har även en inbyggd musikspelare som stöder både Deezer och Spotify. Genom att använda klockan med ett par hörlurar kan man därför lyssna på musik när man är ute på språng eller under träningen.

Sist men inte minst är Garmin Vivoactive 4s utrustad med både Garmin Pay, för kontaktlös betalning, och smartaviseringar som meddelar när man får sms och mail.

Utvalda fördelar med Garmin Vivoactive 4s:
🔴Få aviseringar för sms och mail direkt på klockan
🔴Kan användas både vid träning och i vardagen
🔴Inbyggd musikspelare
🔴Säker klocka
🔴Animerade träningsprogram

Här kan du se en video som visar hur man kommer igång med sin nya Garmin Vivoactive 4s. Videon är gjord av Garmin:


Garmin Instinct

 • 4,5 av 5 stjärnor hos den amerikanska tekniksajten Wareable.com
 • Rekommenderas av DC Rainmaker – USA:s största löparsajt

Garmin Instinct

Garmin Instinct har testats av två expertkällor och fått fina betyg i båda undersökningarna. Båda experterna verkar tycka att det här är en funktionell och mångsidig träningsklocka som kan användas till mer än bara en aktivitet. Experterna från Wareable blev särskilt förtjusta i designen medan löparsajten DC Rainmaker blev mest imponerade av klockans friluftsfunktioner.

Garmin Instinct är en klocka med flera användningsområden. Modellen har en inbyggd GPS-funktion samt en pulsmätare, vilket gör att man kan använda klockan både till aktiviteter och i vardagen.

Med Garmin Instinct han man lagt stor vikt vid att skapa en hållbar klocka med en användarvänlig design. Modellen har dessutom en kemiskt förstärkt och reptålig skärm samt en fiberförstärkt boett. Detta är därför en hållbar klocka som tål lite av varje.

Experterna nämner inte många nackdelar med Garmin Instinct. Båda källorna påpekar dock att designen inte är den finaste om man jämför med andra modeller.

Vattentät sportklocka med optisk pulsmätare och GPS

Garmin Instinct är en sportklocka som uppfyller den amerikanska militära standarden 810G för vattentäthet, stöttålighet och värme. Det här är därför en robust klocka som är vattentät ner till 100 meter och som tål en hel del.

Utöver detta har Garmin Instinct en optisk pulsmätare och en GPS som kan ta upp både GPS-, Galileo- och GLONASS-signaler. Detta innebär att man får noggranna mätningar när man startar en aktivitet.

Förutom pulsmätaren och GPS-funktionen har Garmin Instinct även något som kallas för 3D-hastighet och 3D-avstånd. Detta är en funktion som beräknar avstånd och hastighet med hjälp av både GPS och en barometrisk höjdmätare samt användarens rörelser. Detta säkerställer att man får mer exakta mätningar.

Klocka för både vardag och sportaktiviteter

Med Garmin Instinct får man en klocka som kan användas både i vardagen och när man sportar. Klockan har förinstallerade profiler för allt från cykling och löpning till styrketräning och simning. Det finns totalt 28 sportprofiler som gör att klockan kan användas till lite av varje.

Med hjälp av den optiska pulsmätaren håller klockan dessutom koll på förbrända kalorier och puls under hela dagen. Den samlar även massor av personlig data som man kan hålla koll på vid de olika aktiviteterna.

Om klockan används i vardagen kan man använda aktivitetsmätaren för att mäta allt från antal steg till sömn och kalorier. Det går till och med att mäta sina stressnivåer.

Lämplig för friluftsaktiviteter

Garmin Instinct är en lämplig klocka för friluftsaktiviteter. Den här modellen har nämligen funktioner som en treaxlad kompass och en barometrisk höjdmätare. Denna funktion kan varna för storm och dåligt väder.

Utöver detta har Garmin Instinct även en punkt-till-punkt-navigering som gör det möjligt att läsa in rutter och navigera till olika destinationer. Med funktionen TrackBack kan klockan dessutom navigera tillbaka till startpunkten när man är ute på en tur.

Sist men inte minst har Garmin Instinct en batteritid på 14 dagar som vanlig klocka och 16 timmar när man använder GPS-läget.

Utvalda fördelar med Garmin Instinct:
🔴Lämplig för friluftsaktiviteter
🔴Optisk pulsmätare
🔴Lång batteritid
🔴28 olika sportprofiler
🔴Noggrann GPS-funktion

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin Instinct. Videon är gjord av Clever Training:


Garmin Vivoactive 3

 • 4,5 av 5 stjärnor hos PCmag.com
 • 5 av 5 stjärnor hos Expertreviews.com
 • 4 av 5 stjärnor hos Techradar.com
 • 4 av 5 stjärnor hos Wareable.com
 • 3,5 av 5 stjärnor hos TomsGuide.com

Garmin Vivoactive 3

Garmin Vivoactive 3 är en avancerad klocka, och detta är något som alla fem expertkällor verkar hålla med varandra om. Techradar.com nämner till exempel att klockan är både ”avancerad och fantastisk” medan Expertreviews.com förklarar att klockan förvisso är avancerad men att den även är användarvänlig.

De andra experterna som har recenserat den här klockan kommer från Wareable.com, TomsGuide.com och PCmag.com. Modellen fick i slutändan höga betyg hos alla dessa källor.

Alla expertkällor blev imponerade av Garmin Vivoactive 3. Trots att experterna påpekar att priset är högt menar de även att det här är en klocka som är värd investeringen. Detta beror på att den har en mängd praktiska funktioner för olika sporter.

Klocka med flexibel och praktisk design

Garmin Vivoactive 3 har en flexibel och praktisk design och är gjord för att hålla i flera år. Modellen har till exempel ett slitstarkt glas som tål mycket. Eftersom att klockan är vattentät kan man dessutom ha den på sig när man badar.

Utöver detta kan klockan vändas 180 grader eftersom att knappen inte behöver sitta på en specifik sida. Detta innebär även att klockan kan bäras på både vänster och höger handled.

Klockan har en touchskärm och en scrollbar på sidan. Genom att dra fingret på sidan av klockan kan man därför bläddra mellan en mängd kategorier, funktioner och alternativ.

Mångsidig multisportklocka

När man köper Garmin Vivoactive 3 får man en mångsidig multisportklocka som gör det möjligt att få en överblick över sin dagliga aktivitet. Klockan har nämligen en pulsmätare, en aktivitetsmätare och en GPS-funktion.

Eftersom att det finns ungefär 15 förinstallerade sportaktiviteter på klockan kan den användas vid allt från löpning till rodd och cykling. Detta är en av experternas favoritegenskaper.

Klockan har dessutom en pulsmätare som mäter pulsen direkt vid handleden. Man behöver därför inte använda något pulsbälte.

Garmin Vivoactive 3 kan även registrera sömnrytmen om klockan används när man sover. Sömnspårningen synkroniseras automatiskt till den anslutna telefonen, och där kan man sedan få en överblick över all sömndata.

Bluetooth-funktion och uppladdningsbart batteri

Om man vill få en överblick över sin dagliga aktivitet kan man ladda ner en app som finns tillgänglig för både iOS och Android. I appen kan man hitta all data om sin aktivitet och träning.

Garmin Vivoactive 3 har dessutom en Bluetooth-funktion som gör det möjligt att ansluta en smartphone till klockan. Man kan därför hålla koll på eventuella SMS- och samtalsaviseringar direkt på klockan.

Slutligen har klocka ett uppladdningsbart batteri som håller i upp till sju dagar om man inte använder GPS. I GPS-läget räcker batteriet istället i upp till 13 timmar.

Utvalda fördelar med Garmin Vivoactive 3:
🔴Inbyggd pulsmätare
🔴Inbyggd GPS
🔴Uppladdningsbart batteri
🔴Bluetooth-funktion
🔴15 förinstallerade sporter

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin Vivoactive 3. Videon är gjord av Garmin:


Garmin Forerunner 35

 • 9 av 20 stjärnor hos DigitalTrends.com
 • 4 av 5 stjärnor hos Outdoorgearlab.com
 • 4 av 5 stjärnor hos PcMag.com

Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 35 har testats och recenserats av flera expertkällor och imponerade i slutändan på alla dessa experter. Var och en av källorna har gett klockan ett så högt betyg att den hamnar i toppen av deras respektive skalor.

Det här är en lätt klocka som inte väger mer än 37 gram. Man kommer därför inte ens att märka när man har klockan på sig, vilket experterna menar är en fördel när man motionerar. Experterna är dessutom förtjusta i att klockan mäter pulsen vid handleden och att man inte behöver använda ett pulsbälte.

Även om experterna nämner att priset är lite väl högt verkar alla komma fram till att detta inte är någon stor nackdel. De menar nämligen att de mångsidiga funktionerna gör att klockan är värd pengarna.

Inbyggd pulsmätare

Med Garmin Forerunner 35 får man en klocka med särskilt fokus på pulsmätaren. Klockan mäter nämligen pulsen direkt på handleden, och man behöver därför inte investera i några extra tillbehör för att hålla koll på pulsen. Pulsmätaren mäter pulsen både dag och natt så länge man har på sig klockan. Den här klockan analyserar dessutom användarens dagliga aktivitet, och även sömn om man sover med klockan på.

Garmin Forerunner 35 sätter även upp flera mål för användaren. Detta kan fungera som en motivationsfaktor eftersom att klockan mäter allt från kaloriförbrukning till avstånd och antal steg.

Extra bra för löpning och cykling

Experterna beskriver Garmin Forerunner 35 som en klocka som är särskilt bra för cykling och löpning. Detta är dock inte det enda som klockan kan användas till. Den har nämligen flera andra aktivitetsalternativ också.

Klockan kan till exempel användas till sportaktiviteter som vandring, styrketräning, rodd och simning. Flera av experterna nämner dock att klockan inte fungerade optimalt när de simmade med den.

Klockan har även en GPS-funktion som är användbar om man vill mäta ett avstånd eller använda funktionen för livespårning.

Hållbart batteri och överblick över daglig aktivitet

Precis som med de flesta andra klockorna från Garmin kan man även här ladda ner appen Garmin Connect. I denna kan man få en överblick över sin dagliga aktivitet om man är intresserad av det. Först måste man dock ansluta klockan till telefonen via Bluetooth.

Garmin Forerunner 35 är även försedd med ett robust och hållbart batteri. Detta innebär att batteriet räcker i upp till nio dagar när man inte använder GPS-funktionen. Om GPS-funktionen är aktiverad räcker batteriet istället upp till nio timmar. Det finns därför goda möjligheter att spåra många aktiviteter med klockan innan den måste laddas.

Utvalda fördelar med Garmin Forerunner 35:
🔴Lämplig för löpning och cykling
🔴Aktivitetsmätare
🔴Inbyggd pulsmätare
🔴Bra batteritid
🔴Bluetooth-funktion

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin Forerunner 35. Videon är gjord av Garmin:


Sportsbuddy Veryfit Sport löparklocka – stor valuta för pengarna 

Bästa alternativet til Garmin

Sportsbuddy Veryfit Sport löparklocka

 

Introduktion

Det har aldrig varit enklare att ta del av spännande träningspass än med en högkvalitativ löparklocka. Det är här som Sportsbuddy Veryfit Sport kommer in i bilden med sina många effektiva funktioner som skräddarsyr din träning efter det som passar dig. Håll exempelvis reda på hur många steg du har tagit, hur många kalorier du har bränt samt distans och tid.

Om Sportsbuddy Veryfit Sport

En funktion hos Sportsbuddy Veryfit Sport som är väl värd att nämna är möjligheten att koppla klockan till din mobil så att du mottar notiser om du får SMS, samtal eller meddelanden från applikationer såsom Messenger. Detta är dock endast kronan på verket, och löparklockans många fördelar fortsätter!

Vissa dagar kanske du föredrar att jogga eller att cykla medan du andra dagar vill njuta av vandring. Lyckligtvis nog kommer Sportsbuddy Veryfit Sport med olika sportprogram där du får händig information baserat på just den aktiviteten som du har valt. Resultatet blir att du får träningspass som verkligen anpassas efter dig och dina behov.

Sportsbuddy Veryfit Sport vs marknaden

Med så många olika löparklockor på marknaden, vad är det som får Sportsbuddy Veryfit Sport att stå ut i mängden? En specifik funktion hos den här klockan som du annars inte alltid får när du satsar på sportklockor är en inbyggd kompass och GPS. Få en klar överblick över hela din joggingtur, vilka delar som var lätta och vilka som var lite svårare för dig.

Glöm heller inte att det finns flera stilar som du kan skifta mellan genom att använda en gratisapplikation som ingår. Då får du en klockdisplay som passar just dig, och om du vill ta designandet ännu längre kan du byta ut armbandsremmarna till varianter i andra färger.

Bra att veta om Sportsbuddy Veryfit Sport

Batteritiden hos Sportsbuddy Veryfit Sport är definitivt någonting att skryta om. Trots att du regelbundet använder dig av klockan kan batteriet ändå hålla i upp till 15 dagar, och detta är bara om du drar nytta av klockan till träning. Som ett vanligt armbandsur utan användning vid träningspassen kommer batteriet att hålla i upp till 40 dagar innan du behöver ladda upp löparklockan igen.

Materialen som Sportsbuddy Veryfit Sport är tillverkad av är vatten- samt dammtäta, så du kan ge dig ut i väder och vind utan att behöva vara rädd för att klockan ska komma till skada. Testa på den effektiva träningsklockan redan idag och få enkel tillgång till info kring din träning såsom distans, tidtagning och puls!

Fördelar

 • Inbyggd GPS som kartlägger din tur
 • Batteritid på upp till 15 dagar, och 40 dagar i standbyläge
 • Flera olika aktivitetsprogram
Nackdelar

 • Designen hade kunnnat vara fräckare

Specifikationer

Utrustad med kompass och GPS
Tre olika färger att välja mellan
Mäter bland annat puls, tid, kaloriförbränning, distans osv.
Tillverkad i material som är dammtäta och vattentäta
Flera sportprogram som skräddarsyr din träning
Ta emot samtal och meddelanden via klockan


Garmin Vivofit 3

 • 3,5 av 5 stjärnor hos Techradar.com
 • ”Bra köp” enligt det danska konsumentrådet Tænk
 • 91,5% av 100% hos Chip.de
 • 3,5 av 5 stärnor hos Digitaltrends.com

Garmin Vivofit 3

Techradar beskriver klockan som en bra och användarvänlig sportklocka medan det danska konsumentrådet Tænk framhäver att klockans aktivitetsmätare är en praktisk funktion.

Även om experterna inte hittade många nackdelar med den här modellen anmärker de till exempel på att klockan inte är lika stilren och modern som andra modeller från Garmin.

Användarvänlig aktivitetsmätare och inaktivitetslarm

Garmin Vivofit 3 är efterföljaren till de populära modellerna Vivofit och Vivofit 2. Garmin Vivofit 3 är känd för att vara en användarvänlig klocka med en aktivitetsmätare som mäter användarens aktivitet under hela dagen. Den mäter bland annat steg, avstånd, kaloriförbrukning och sömn.

Garmin Vivofit 3 har även ett inaktivitetslarm som varnar om man har varit inaktiv för länge. Larmet nollställs efter att man har rört på sig.

Klockan anpassar sig automatiskt till användarens aktivitetsnivå och sätter upp ett dagligt stegmål baserat på denna information. Det dagliga målet justeras sedan upp eller ner beroende på om man uppnår det eller inte.

Modell med Garmin Move-teknik

Modellen Garmin Vivofit 3 är utrustad med en teknik som kallas för Garmin Move. Garmin Move registrerar automatiskt vad för aktivitet man utövar utan att man behöver starta aktiviteten manuellt på klockan. Detta är möjligt eftersom att Garmin Move kan skilja på olika aktiviteter, till exempel cykling, löpning och simning.

Garmin Vivofit 3 är dessutom känd för sin långa batteritid eftersom att batteriet kan räcka i upp till ett år.

Det finns även möjlighet att ändra utseendet på urtavlan. Man kan till exempel byta till en analog urtavla med visare om man föredrar det.

Synkroniserar automatiskt data med Garmin Connect

Efter en aktivitet överförs all data automatiskt till Garmin Connect-appen på användarens smartphone. I den här appen kan man sedan få en överblick över sin dagliga aktivitet.

Det går även att få tips och tricks om hälsa och träning från hälsoexperter. Detta kan vara en extra motivationsfaktor om man har behov av en slags virtuell tränare.

Utvalda fördelar med Garmin Vivofit 3:
🔴Automatisk synkronisering
🔴Lång batteritid
🔴Garmin Move-teknik
🔴Aktivitetsmätare
🔴Inaktivitetslarm

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin Vivofit 3. Videon är gjord av Garmin:


Garmin Vivofit 4

 • 4 av 5 stjärnor hos Techradar.com
 • 7,9 av 10 stjärnor hos RunnerClick.com
 • 3,5 av 5 stjärnor hos Wareable.com

Garmin Vivofit 4

Garmin Vivofit 4 har testats och recenserats av Techradar.com, RunnerClick.com och Wareable.com. Modellen har fått fina betyg hos alla tre expertkällor, och alla verkar eniga om att klockan har flera praktiska funktioner och ett bra pris.

Techradar.com och RunnerClick.com nämner dessutom att Garmin Vivofit 4 har en imponerande batteritid. Experterna från Wareable.com blev istället särskilt förtjusta i klockans grundläggande funktioner.

Experterna anmärker dock på att klockan inte har någon GPS-funktion.

Vardags- och aktivitetsklocka med flera funktioner.

Garmin Vivofit 4 är efterföljaren till modellen Vivofit 3. Vivofit 4 har samma grundläggande funktioner men har blivit uppgraderad med fler praktiska egenskaper. Dessa inkluderar bland annat en större skärm, ett tidtagarur, en väderwidget och en nedräkningstimer.

Den här klockan har dessutom en aktivitetsmätare som håller koll på användarens dagliga aktivitet. Klockan mäter både kaloriförbrukning, avstånd, antal steg och intensiva minuter. All denna data överförs direkt till Garmin Connect via Bluetooth.

Garmin Vivofit 4 har även en färgskärm som är lätt att läsa av i solljus. Det går därför att se vad som visas på skärmen även när man är utomhus.

Modell med Move IQ-teknik

Garmin Vivofit 4 är försedd med tekniken Move IQ. Den här tekniken känner automatiskt av vilken typ av aktivitet man utövar. Detta innebär att man inte behöver starta träningspasset manuellt på klockan.

Move IQ-tekniken kan skilja mellan olika sportaktiviteter, som löpning, simning och cykling. När man har tränat färdigt synkroniseras aktiviteten automatiskt med appen Garmin Connect. Där kan man få en överblick över sin träning och dagliga aktivitet.

Modern multisportklocka med lång batteritid

När man köper Garmin Vivofit 4 får man en modern multisportklocka som kan användas till en mängd olika sporter. Oavsett om man föredrar löpning, cykling, simning, boxning eller något helt annat kan klockan därför användas till aktiviteten.

Tack vare den inbyggda aktivitetsmätaren som vi nämnde tidigare kan klockan även användas till vardags.

Sist men inte minst har Garmin Vivofit 4 en lång batteritid. Batteriet kan nämligen hålla i mer än ett år.

Utvalda fördelar med Garmin Vivofit 4:
🔴Batteritid på över ett år
🔴Move IQ-teknik
🔴Aktivitetsmätare
🔴Bluetooth-funktion
🔴Överblick över daglig aktivitet i Garmin Connect-appen

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin Vivofit 4. Videon är gjord av Garmin:


Garmin Fenix 5

4,5 av 5 stjärnor hos TomsGuide.com
5 av 5 stjärnor hos Outdoorgearlab.com
4,5 av 5 stjärnor hos Wareable.com 
5 av 5 stjärnor hos Stuff.tv 
90% av 100% hos Wiredforadventure.com 

Garmin Fenix 5

 

Garmin Fenix 5 har testats av fem olika expertkällor, och i slutändan kom samtliga experter fram till att den här modellen är en av marknadens bästa klockor för löpning. Garmin Fenix 5 har därför fått höga betyg hos alla källor, och i två av undersökningarna fick den till och med 5 av 5 stjärnor.

Garmin Fenix 5 är en av Garmins nyare klockor. Den har bland annat en inbyggd pulsmätare, ett utbytbart armband, en aktivitetsmätare och en GPS-funktion. Modellen kan dessutom användas vid både löpning, cykling, simning, golf och många andra sporter.

Alla experterna tycker bra om Garmin Fenix 5 och menar att klockan kan användas till nästan alla aktiviteter. Detta innebär att klockan både kan användas av personer som utövar många olika sporter och av de som håller sig till en enda sport.

Experterna understryker även att Garmin Fenix 5 är en dyr sportklocka. Detta är dock en av de enda nackdelarna som experterna kan hitta hos den här modellen.

Mångsidig klocka med lång batteritid

Garmin Fenix 5 är en mångsidig klocka som kan användas till en mängd olika sportaktiviteter. Eftersom att klockan har funktioner för flera olika aktiviteter spelar det nämligen ingen roll om man vill använda den vid simning, triathlon, löpning eller cykling.

Garmin Fenix 5 är dessutom försedd med en bättre skärm jämfört med modellen Fenix 3. Skärmen på Garmin Fenix 5 har både fler pixlar och fler färger.

Utöver detta har Garmin Fenix 5 även en batteritid på upp till 24 timmar när man använder GPS. Om GPS-funktionen inte är aktiverad räcker batteriet istället i upp till 336 timmar.

Modell med pulsmätning vid handleden

Garmin Fenix 5 är en mindre klocka med en diameter på 47 millimeter. Den här klockan fungerar därför oavsett hur stor eller liten handled man har. Garmin Fenix 5 har dessutom en inbyggd pulsmätare som mäter pulsen vid handleden under hela dagen. Klockan kan även mäta både sömn och stressnivåer.

Den här klockan har en inbyggd aktivitetsmätare som kan mäta användarens aktivitet i vardagen. Detta inkluderar antal steg, avstånd, hastighet och kaloriförbrukning. Om man inte rör sig på en viss tid kommer klockan dessutom med en varning.

Flera praktiska funktioner

Garmin Fenix 5 är känd för sina många praktiska funktioner och teknologier. Klockan håller bland annat koll på användarens framsteg, trötthet och återhämtning.

Utöver detta har Garmin Fenix 5 även ett par förinstallerade widgets som gör det möjligt att få en överblick över sina aktiviteter och sin generella status.

Det går även att ansluta klockan till en enhet via Bluetooth. Om man vill ha aviseringar om samtal, SMS och liknande på klockan är detta möjligt med Bluetooth-funktionen.

Utvalda fördelar med Garmin Fenix 5:
🔴Optisk pulsmätare vid handleden
🔴Inbyggd GPS
🔴Lång batteritid
🔴Klocka för flera sporter
🔴Bluetooth-funktion

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin Fenix 5. Videon är gjord av Active JR:


Garmin Fenix 5s

9 av 10 stjärnor hos Wired.com
4,5 av 5 stjärnor hos Wareable.com
5 av 5 stjärnor hos Runultra.co.uk 

Garmin Fenix 5s

 

Garmin Fenix 5s har testats och recenserats av tre olika expertkällor, och alla tyckte bra om den här modellen. Wired.com framhäver klockans användarvänlighet medan Wareable.com och Runultra.co.uk verkar mest förtjusta i de många funktionerna.

Experterna påpekar dock även att klockan är ganska dyr. De menar därför att man bör vara uppmärksam på priset om man vill investera i den här modellen.

Garmin Fenix 5s är en klocka som kan användas både i vardagen och vid aktiviteter. Tack vare klockans moderna och eleganta design är det här en populär träningsklocka som kan användas oavsett vad man tycker om att göra.

Kompakt klocka med optisk pulsmätare och aktivitetsmätare

Garmin Fenix 5s är en lämplig vardagsklocka för både kvinnor och män. Även om den här modellen är mer kompakt än andra alternativ finns det fortfarande utrymme för flera funktioner.

Klockan har till exempel en inbyggd pulsmätare som mäter användarens puls kontinuerligt med ett intervall på bara en till två sekunder. Pulsmätaren sitter dessutom nästan i nivå med baksidan av klockan för att den ska vara mer bekväm att bära.

Utöver den inbyggda pulsmätaren har Garmin Fenix 5s även en aktivitetsmätare som bland annat registrerar avstånd, kaloriförbrukning, steg och sömn. Klockan tar även emot aviseringar, väderprognoser och kalenderhändelser från användarens smartphone. All information samlas alltså på ett ställe.

Klockan för alla sportaktiviteter

Även om Garmin Fenix 5s framförallt är populär på grund av dess användbarhet i vardagen kan klockan även användas till en mängd olika sportaktiviteter.

Klockan har nämligen flera funktioner för simning, cykling, löpning och många andra sporter. Utöver de vanligaste multisportfunktionerna har Garmin Fenix 5s även flera funktioner för utomhussporter som skidåkning, vandring, snowboard och surfing.

Med Connect IQ är det dessutom möjligt att få en mer individanpassad klocka. Connect IQ är en del av appen Garmin Connect och kan användas för att ladda ner både urtavlor, funktioner och gadgets till klockan.

Lång batteritid och TrackBack-funktion

Garmin Fenix 5s kan dessutom användas ute i naturen. Klockan har en lång batteritid på 35 timmar i GPS-läge samt ett inbyggt gyroskop som ger en mer exakt mätning av hastighet, avstånd och position. Det finns därför goda möjligheter att använda klockan när man är utomhus.

Utöver detta har Garmin Fenix 5s även en TrackBack-funktion som gör det möjligt att navigera tillbaka till startpunkten oavsett var man är. Det går dessutom att skapa egna rutter som man sedan kan föra över till klockan.

Utvalda fördelar med Garmin Fenix 5s:
🔴Multisportklocka
🔴TrackBack-funktion
🔴GPS-funktion och inbyggt gyroskop
🔴Inbyggd pulsmätare
🔴Inbyggd aktivitetsmätare

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin Fenix 5s. Videon är gjord av GPS6:


Polar M600

4 av 5 stjärnor hos Techradar.com
4 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
4 av 5 stjärnor hos Wareable.com 

Polar M600

 

Polar M600 har testats och recenserats av de tre expertkällorna Techradar.com, Trustedreviews.com och Wareable.com. Den här modellen fick i slutändan ett fint betyg på 4 av 5 stjärnor hos samtliga källor. Experterna har framförallt lyft fram klockans vattentäthet och inbyggda GPS-funktion.

Designen är dock inte lika populär bland experterna, för alla tre källor menar att klockan inte direkt är den finaste på marknaden.

Polar pulsmätningsteknik och inbyggd GPS

Polar M600 har en pulsmätare som mäter pulsen vid handleden under aktiviteter. Man behöver bara dra åt armbandet för att pulsmätaren ska starta.

Den här klockan har dessutom en inbyggd GPS som gör det möjligt att se både avstånd, hastighet och rutt.

Polar M600 har ett batteri som räcker i upp till två dagar om klockan är ansluten till en Android-enhet. Man bör dock vara medveten om att batteritiden är kortare om klockan är ansluten till en iOS-enhet, vilket experterna inte är särskilt glada över.

Multisportklocka med aktivitetsmätare

Med Polar M600 kan man skapa och anpassa profiler för flera olika sportaktiviteter. Därefter kan man få precis den data och den vägledning man behöver för att motionera så effektivt som möjligt i den specifika sporten.

Det är även möjligt att registrera och mäta alla aktiviteter under en hel dag. Man kan till och med få goda råd som hjälper en att uppnå de dagliga målen. Aktivitetsmätaren ser till att registrera allt från antal steg till förbrända kalorier under dagen.

Klockan mäter dessutom automatiskt användarens sömn. Man har därför möjlighet att få en överblick över sina sömnmönster om man så önskar.

Vattentät klocka med Polar Flow och Smart Coaching

Eftersom att klockan är vattentät kan den även användas vid simning. Detta innebär att man inte behöver vara rädd för att hoppa i vattnet med klockan på. Den tål alltså lite av varje.

Polar M600 har även en Polar Flow-funktion som samlar information om varje träningspass. Man kan därför följa med i sina egna framsteg och planera sina träningspass så att de blir mer effektiva.

Sist men inte minst finns det en funktion som kallas för Smart Coaching. Denna funktion visar information om användarens fitnessnivå inom olika områden och berättar var man kan bli bättre. Denna kan därför beskrivas som en slags virtuell tränare.

Utvalda fördelar med Polar M600:
🔴Smart Coaching-funktion
🔴Polar Flow-funktion
🔴Aktivitetsmätare
🔴Inbyggd pulsmätare
🔴Inbyggd GPS

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Polar M600. Videon är gjord av Polar:


Guide: Köp en klocka som täcker dina behov 

Med en träningsklocka kan du få en motivationsfaktor direkt på handleden som hjälper dig att komma upp ur soffan och röra på dig mer. Eftersom att det finns så många olika modeller att välja mellan kan det dock vara svårt att veta vilken klocka som har rätt funktioner och rätt pris för dig. För att hjälpa dig att sålla i det stadigt växande utbudet går vi här igenom allt du behöver veta innan du köper en träningsklocka.

GPS

Om du vill ha en Garmin-klocka som kan visa både ditt nuvarande tempo, din genomsnittliga hastighet och avstånd bör du välja en klocka med inbyggd GPS. En GPS-funktion kan vara särskilt praktisk om du vill hålla dig uppdaterad när det gäller dina resultat och förbättringar.

Storlek

En annan sak som du bör fundera på är klockans storlek. Vissa lägger mycket fokus på storleken medan andra inte tänker på den faktorn överhuvudtaget. Storleken kan dock vara viktig att överväga eftersom att det numera finns både stora och små träningsklockor. Om du inte vill ha en klocka som känns stor eller tung på handleden bör du ta en titt på klockans storlek och vikt innan du köper den. Om du vill använda klockan när du rör på dig är det en fördel om den inte väger så mycket. Då kommer du nästan inte märka att du har den på dig.

Pulsmätare

Idag finns det massor av klockor med inbyggda pulsmätare. Detta innebär att pulsmätaren är integrerad i själva klockan och att den mäter din puls direkt via handleden. Med dessa behöver du inte köpa eller använda ett separat pulsbälte för att hålla koll på pulsen. Du bör därför komma fram till om du är intresserad av en klocka med inbyggd pulsmätare eller om du föredrar en klocka som ska användas med ett pulsbälte.

Aktivitetsmätare

Med en aktivitetsmätare har du en funktion som kan användas i vardagen. En aktivitetsmätare kan nämligen mäta allt från antal steg till avstånd, förbrukade kalorier och sömnrytm. Detta gör att du kan få användning för klockan både i vardagen och när du tränar.

Extrafunktioner

Alla funktioner på en träningsklocka är gjorda för att optimera din träning. Det är därför bäst att ta reda på om det finns några andra funktioner som du vill att klockan ska ha. Dessa extrafunktioner kan till exempel vara:
🔸Överblick över din dagliga aktivitet i din mobiltelefon
🔸Realtidsinformation om dina pulszoner och mycket annat
🔸Återhämtningstimer
🔸Virtuell Coaching-funktion

Detta är bara ett par exempel på extrafunktioner som kan finnas hos olika träningsklockor. Det är därför en bra idé att ta reda på vilka funktioner du behöver och vilka funktioner som du inte har användning för.

Vad är ett rimligt pris för en träningsklocka?

Priset hos träningsklockor kan variera en hel del. På grund av detta borde du börja med att fundera över dina behov och önskemål. I regel innebär fler funktioner även ett högre pris. Om du inte vill lägga allt för mycket pengar på en träningsklocka kommer du vanligtvis att få ett begränsat antal funktioner, och för dyra träningsklockor gäller det motsatta. Detta betyder dock inte att du måste köpa en dyr klocka. Det är nämligen inte säkert att du faktiskt behöver de extra funktionerna.

Om du vill läsa mer om vad du bör tänka på i din jakt efter rätt klocka kan du klicka här, här eller här.


Fördelar med att använda en klocka vid löpning 

En klocka kan erbjuda flera olika fördelar när det kommer till löpning. Detta kan därför vara något för både erfarna löpare som vill slå sina rekord och nybörjare som bara vill få en mer aktiv livsstil. Om du är osäker på om en klocka skulle vara en givande investering eller inte får du här en överblick över de viktigaste fördelarna och anledningarna till varför en klocka kan vara en bra träningspartner.

Du får all löpningsrelaterad data du behöver

Med en klocka för löpning kan du följa din statistik i realtid direkt på handleden, och du kan därför veta precis hur träningspasset går. Inbyggda GPS-sensorer registrerar nämligen både tempo, avstånd, tid och förbrända kalorier. I de flesta fall kan du dessutom justera skärmen så att den visar precis de datapunkter du är intresserad av under löpningen.

Oavsett vilken nivå du ligger på kan du även följa din träning med klockan och se detaljerad statistik om ditt tempo, din puls och hur långt du har sprungit. Spårningsfunktionen är dessutom en stor säkerhetsaspekt eftersom att du kan dela din plats med familj och vänner via en trådlös anslutning till din telefon.

Motivation

När man springer ensam kan det vara svårt att hitta motivationen till att faktiskt ta sig ut, men med en klocka är du aldrig ensam. Precis som alla bra träningskompisar kan klockan hjälpa dig att hitta motivation till att fara ut och springa. Klockan kan även motivera dig att träna hårdare och slå dina egna personliga rekord.

Det är svårt att hitta något mer tillfredsställande än att titta tillbaka på en löprunda i Garmins onlineportal och app Garmin Connect. Där kan du ladda upp dina träningspass och se alla aktiviteter på ett ställe.

Som om en lättsam tävling med både dig själv och dina vänner inte var tillräckligt har Garmin även installerat några andra funktioner som är specialutformade för att hålla dig i rörelse. Med 24-timmars aktivitetsspårning kan en klocka mäta dina steg och kaloriförbrukning. Den kan även komma med varningar om du har varit inaktiv för länge.

Uppnå dina mål

Om du har satt upp något mål med din träning kan en klocka hjälpa dig att komma dit, oavsett om det rör sig om viktnedgång, ett visst avstånd eller något annat.

Den handledsbaserade pulsmätningen som finns i vissa klockor ger dig en exakt bild av din aktivitet och din energiförbrukning under dagen. Genom att hålla koll på förbrända kalorier mot kaloriintag kan du lättare se hur mycket du ska äta för att gå ner eller upp i vikt.

Med en klocka som övervakar din löpträning blir det dessutom enkelt att se precis var du ligger i förhållande till dina mål. Du kan därför tydligt se om du är på rätt spår för att uppnå specifika resultat. Statistiken kan till exempel visa om du närmar dig ditt mål för avstånd, tempo eller tid. I Garmin Connect finns det träningsprogram för alla nivåer som kan hjälpa dig att träna så att du når dina mål.

Precision

Om du har utforskat olika metoder för att spåra löpträning har du förmodligen stött på en uppsjö av appar på marknaden. Även om dessa kan vara ett bra alternativ finns det en stor fördel med klockor: precision. En klocka kan vara dubbelt så exakt när det gäller att mäta hastighet och avstånd om man jämför med en app. När man använder GPS på telefonen drar det även väldigt mycket batteri. En klocka från Garmin har vanligtvis en batteritid på 8 till 20 timmar i GPS-läge beroende på vilken modell du väljer. Detta innebär att du inte behöver vara orolig för att klockan ska få slut batteri mitt under löprundan.

Om du är intresserad av fördelarna med att använda en klocka till löpträningen kan du läsa mer här och här.


Kom igång med pulsträning

Om du är trött på att träningen ser likadan ut varje gång önskar du säkert att det kunde bli lite roligare att röra på sig igen. I så fall kan en klocka med pulsmätare faktiskt vara en bra investering. En sådan klocka kan nämligen hjälpa dig att komma igång med pulsträning och förbättra din form avsevärt.

Hos den danska hemsidan Løberen.dk förklarar de att en träningsklocka med pulsmätare kan fungera som en tränare och hjälpa till att öka träningsintensiteten. I den här sektionen får du veta mer om hur du kommer igång med pulsträning.

Ta reda på dina pulsvärden

Om du vill börja träna efter din puls måste du först och främst känna till dina olika pulsvärden, närmare bestämt din maxpuls och din vilopuls. Du ska alltså undersöka hur många slag ditt hjärta slår varje minut när du slappnar av och när du tränar.

För att komma fram till din vilopuls ska du använda en träningsklocka från Garmin eller ett pulsbälte. Eftersom att vilopulsen är mest exakt på morgonen bör du mäta den vid den här tidpunkten. Kontrollera pulsen i ungefär 3-5 minuter. Kom ihåg att du bör vara så avslappnad som bara möjligt för att få en korrekt mätning.

När du ska hitta din maxpuls kan du använda följande formel:
🔸220 – din ålder = din maxpuls.

Enligt formeln har du alltså en maxpuls på 200 om du är 20 år gammal.

Eftersom att formeln kan användas av alla får man inte ett helt korrekt svar. Den är dock ett utmärkt verktyg för nybörjare. Om du redan är en erfaren löpare är det dock bättre att använda till exempel intervallträning för att hitta din maximala puls.

Dela upp din puls i zoner

När du har hittat dina pulsvärden kan du sätta igång med pulsträningen. Först måste du dock dela upp din puls i olika zoner. Dessa kallas för pulszoner. De olika zonerna tränar uthållighet och förmåga på olika sätt, och beroende på mål bör du därför träna vid en viss procentandel av din maximala förmåga. Zonerna är intervall med en övre och nedre gräns.

Det finns olika sätt att dela in pulsen i zoner, men ofta använder man fem olika zoner. Hos Actifys.se presenterar de bland annat följande indelning som exempel:
🔸50-60 % av maxpuls – mycket lätt träning
🔸60-70 % av maxpuls – lätt träning
🔸70-85 % av maxpuls – medelhård träning
🔸85-95 % av maxpuls – hård träning
🔸95-100 % av maxpuls – mycket hård träning

Gränserna för varje zon kan beräknas med hjälp av Karvonens formel:

(din maxpuls – din vilopuls) x intensitet i procent + din vilopuls = din träningspuls

Om du har en maxpuls på 175, en vilopuls på 60 och vill hålla en puls på 80 % av din förmåga ser formeln till exempel ut så här:

(175 – 60) x 0,8 + 60 = 152

Om du har dessa pulsvärden bör du alltså hålla en puls på ungefär 152 när du tränar.


Hur kan jag bli en snabbare löpare?

Om du har tränat löpning en längre tid kan det kännas omöjligt att bli ännu snabbare. Det finns dock flera tips och tricks som du kan prova om du vill bli snabbare än vad du redan är.

Intervallträning

Intervallträning är en av de bästa träningsformerna om du vill kunna springa snabbare. Se till att arbeta med perioder av både hög och låg intensitet. I slutändan kommer du märka att det blir lättare för dig att springa både snabbare och längre stunder åt gången.

Börja springa på löpband

Det här kanske låter som ett konstigt tips, men löpbandet kan faktiskt hjälpa dig att bli en snabbare löpare. Ett löpband är lite lika hårt mot benen som om du springer utomhus. Du kan dessutom anpassa både lutning och hastighet, vilket gör det möjligt att experimentera med olika hastigheter och förhållanden.

Stretcha

Stretching är inte bara något som rekommenderas för att du ska slippa vara öm dagen efter. Genom att stretcha får du nämligen mer flexibla leder, vilket kan hjälpa dig att öka tempot på dina löprundor.

Investera i ordentliga löparskor

Att investera i ordentliga löparskor är ett måste. Detta kan nämligen förbättra din löpning på nolltid. Det låter kanske för bra för att vara sant, men bara genom att använda rätt skor har du faktiskt möjlighet att bli en snabbare löpare. Se till att välja ett par löparskor som efterliknar fotens naturliga rörelser.

Styrketräning är viktigt

Styrketräning kan göra dina ben starkare, vilket i slutändan hjälper dig att springa snabbare. Kom även ihåg att bålträning också gynnar dig och ger dig mer kraft på löprundan.

Om Garmin

Garmins historia började år 1989, när de två partnerna Dr. Min Keo och Gary Burrell satt inne med en utmärkt idé. Med tanke på att denna idé i slutändan blev till företaget Garmin, som vi idag känner till på grund av deras många träningsklockor, var detta knappast någon liten idé.

Idag är Garmin världsledande när det gäller kommunikations- och navigationsprodukter. De tillverkar nämligen allt från sport- och träningsutrustning till produkter inom telekommunikation, radio, navigation och GPS. Eftersom att Garmin vill ha ett sortiment fullt av produkter som kan hjälpa konsumenter har de genom åren expanderat till nya områden.

”Vertikal integration” är ett stort mål hos Garmin, och detta är något som de har arbetat med redan från början. Detta innebär att de själva sköter både produktion, utformning och försäljning av produkter. Garmin har strävat efter detta redan från början eftersom att de vill ha en bättre kontroll över att produkterna blir precis som de vill ha dem.

Garmin har dessutom en målsättning som går ut på att alla deras produkter ska vara användarvänliga och av hög kvalitet. Alla produkter ska dessutom tillverkas med en attraktiv design som inte återfinns hos andra produkter på marknaden. Sist men inte minst strävar Garmin hela tiden efter att utveckla nya funktioner som hjälper konsumenterna i vardagen.

Garmin finns idag över hela världen. De har totalt 50 kontor och över 11 000 anställda.

Om du vill veta mer om Garmin och företagets historia kan du läsa mer på den här länken eller den här länken.

 


Genomgång av testkällor

Chip.de 🇩🇪

Den tyska hemsidan Chip.de behandlar allt som har med elektronik, teknik och data att göra, och de tillhandahåller både nyheter och guider inom dessa områden. De testar och recenserar även produkter och har bland annat provat Garmin Vivofit 3. Du kan läsa hela testet här.

DC Rainmaker 🇺🇸

Den amerikanska bloggen DC Rainmaker fokuserar på recensioner av produkter för löpare, cyklister och triathleter. Där kan man därför hitta recensioner av många olika produkter. Bloggen har bland annat recenserat Garmin Instinct. Du kan läsa hela testet här.

Digitaltrends.com 🇺🇸

Den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com förmedlar information från teknikens värld. De recenserar även teknikprodukter och har bland annat testat Garmin Forerunner 35 och Garmin Vivofit 3. Du kan läsa undersökningarna här och här.

Expertreviews.com 🇬🇧

Det brittiska testmagasinet Expertreviews.com genomför oberoende tester av elektroniska produkter. De har bland annat recenserat Garmin Vivoactive 3. Du kan läsa hela testet här.

Expertreviews.co.uk har även testat och recenserat de två klockorna Garmin Vivoactive 4 och Garmin Vivoactive 4s. Båda dessa fick i slutändan ett betyg på 5 av 5 stjärnor.

Läs hela recensionen av Garmin VivoActive 4 här.

Läs hela recensionen av Garmin VivoActive 4s här.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 

Det danska konsumentrådet Tænk testar och recenserar konsumentprodukter och presenterar sedan resultaten för konsumenterna. De har bland annat testat klockan Garmin Vivofit 3. Du kan läsa hela recensionen här.

Outdoorgearlab.com 🇺🇸

Outdoorgearlab.com är en amerikansk hemsida som fokuserar på friluftsliv och produkter som kan användas utomhus. De har även testat träningsklockorna Garmin Forerunner 35 och Garmin Fenix 5. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.

PCmag 🇬🇧

Den brittiska datorsajten PCmag.com skriver artiklar som har med datorer att göra. De testar dessutom olika produkter och har bland annat provat olika träningsklockor. Här rör det sig om tester av Garmin Vivoactive 3, Garmin Forerunner 35 och Garmin 735 XT. Du kan läsa de tre testerna här, här och här.

RunnerClick.com 🇺🇸

RunnerClick.com är en amerikansk hemsida som skriver om allt som har med löpning att göra. De recenserar även olika produkter och har bland annat provat Garmin Vivofit 4. Du kan läsa hela testet här.

Runultra.co.uk 🇬🇧

Den här brittiska löparsajten förser sina besökare med guider, artiklar och recensioner om allt som rör löpning. De har bland annat recenserat klockan Garmin Fenix 5s. Du kan läsa hela testet här.

Stuff.tv 🇬🇧

Den brittiska tidningen Stuff.tv riktar sig till män. De skriver bland annat recensioner av olika produkter och har till exempel granskat Garmin Fenix 5. Du kan läsa hela testet här.

Techradar.com 🇺🇸

Den amerikanska tekniksajten Techradar.com fokuserar på teknikrelaterade produkter. De skriver bland annat recensioner av produkter och har till exempel provat Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 3, Garmin Vivofit 4 och Polar M600. Du hittar de olika testerna här, här, här, här, här och här.

TomsGuide.com 🇺🇸

TomsGuide.com är en amerikansk hemsida som hjälper konsumenter att hitta de bästa produkterna. De har bland annat recenserat Garmin Vivoactive 3 och Garmin Fenix 5. Du kan läsa de olika testerna här och här.

Trustedreviews.com 🇺🇸

Trustedreviews.com är en amerikansk testsajt som genomför undersökningar och tester av elektroniska konsumentprodukter. De har bland annat granskat Garmin Fenix 5x och Polar M600. Du kan läsa de två undersökningarna här och här.

Trustedreviews.com har även testat Garmin Vivoactive 4 och gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Wareable.com 🇺🇸

Den amerikanska hemsidan Wareable.com ger ut artiklar och tester om teknikprodukter som man bär på kroppen. De har bland annat recenserat Garmin Fenix 5, Garmin Vivoactive 3, Garmin 735 XT, Garmin Instinct, Garmin Fenix 5s, Garmin Fenix 5x, Garmin Vivofit 4 och Polar M600. Lär recensionerna här, här, här, här, här, här, här och här

Wareable.com har även testat Garmin Vivoactive 4 och gett modellen ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

Wired.com 🇺🇸

Den amerikanska tekniksajten Wired.com fokuserar på teknik i förhållande till kultur, samhälle, ekonomi, politik och annat. De recenserar även produkter och har bland annat provat Garmin Fenix 5s. Du kan läsa hela testet här.

Wiredforadventure.com 🇬🇧

Wiredforadventure.com är ett brittiskt resemagasin som fokuserar på resor och äventyr. De recenserar även konsumentprodukter och har bland annat testat Garmin Fenix 5. Du kan läsa hela testet här.

Mobil.se 🇸🇪

Den svenska tidningen Mobil.se skriver om allt som har med mobiltelefoni att göra. Hos dem hittar man både guider, goda råd, informativa artiklar och recensioner av olika produkter, till exempel smarta klockor. Den här gången har Mobil.se testat Garmin Vivoactive 4s och gett modellen ett betyg på 7 av 10 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

New York Magazine 🇺🇸

Amerikanska New York Magazine förser sina läsare med nyheter och artiklar om en mängd olika ämnen, bland annat politik, kultur, ekonomi och underhållning. Utöver detta publicerar de även tester och recensioner av konsumentprodukter. De har till exempel testat Garmin Vivoactive 4s och rekommenderar i slutändan klockan till sina läsare. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Smartwatchseries.com 🇺🇸

Smartwatchseries.com är en amerikansk hemsida som handlar om smartklockor. De skriver artiklar som fokuserar på klockornas specifikationer och funktioner och jämför även olika modeller på marknaden. De testar även klockor och har bland annat provat Garmin Vivoactive 4s. Den modellen fick i slutändan ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela undersökningen här.

ZDnet.com 🇺🇸

ZDnet.com är en amerikansk tekniksajt som förser sina besökare med artiklar, analyser och nyheter inom ämnesområden som IT, teknik och elektronik. De skriver även recensioner och har bland annat testat Garmin Vivoactive 4. Klockan fick i slutändan ett betyg på 8,7 av 10 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

 


FAQ – Valiga frågor

Vilka klockor från Garmin är bäst i test?
Garmin Vivoactive 4, Garmin 735 XT, Garmin Vivoactive 4s, Garmin Fenix 5s, Garmin Fenix 5 och Garmin Vivoactive 3
Hur har Garmin-Klockorna Testats?
Klockorna från Garmin har bedömts baserat på hur exakta deras aktivitetsmätningar är. Man har även granskat deras användarvänlighet, batteritid och inbyggda funktioner. Slutligen har man tittat på klockornas potential som smartwatch.
Hur väljer man rätt modell?
Till att börja med kan det vara bra att definiera vilka funktioner som är viktigast för dig. De flesta modeller har både pulsmätning och kalorimätning. Om du vill ha en modell som även fungerar som smartwatch bör du dessutom undersöka skärmkvaliteten lite noggrannare. Det kan även vara värt att undersöka batteritiden.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Garmin Fenix 5x

4,5 av 5 stjärnor hos Techradar.com
4,5 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com
4 av 5 stjärnor hos Wareable.com 

Garmin Fenix 5X

 

Garmin Fenix 5x har testats av både amerikanska och brittiska expertkällor och fick i slutändan fina omdömen hos alla. Det rådet en bred enighet bland experterna om att Garmin Fenix 5x är en mångsidig och funktionell klocka med en väldigt attraktiv design.

Experterna från Techradar.com och Wareable.com är förtjusta i multisportfunktionen medan Trustedreviews.com framhäver den långa batteritiden. Batteriet räcker nämligen i upp till 35 timmar i GPS-läge och i upp till 12 dagar när man använder modellen som en vanlig klocka.

Experterna hittar inte många nackdelar med Garmin Fenix 5x. Det enda de anmärker på är att klockan är ganska stor samt att priset är lite väl högt.

Klocka till lite av varje

Garmin Fenix 5x fungerar till lite av varje och beskrivs som en modell som kan användas till allt. Klockan är utrustad med alla funktioner inom bland annat cykling, löpning och simning. Det går även att använda Garmin Fenix 5x vid utomhusaktiviteter som surfing och skidåkning.

Utöver dessa har Garmin Fenix 5x även förinstallerade färgkartor över hela Europa samt navigeringsfunktioner. För cykling och löpning går det bland annat att få tre föreslagna rutter baserat på ett visst avstånd.

Vardagsklocka med optisk pulsmätare

Garmin Fenix 5x har en robust och stilren design som gör att klockan utan problem kan användas till vardags. Det här är dessutom en kompakt modell som inte tar så stor plats på handleden.

Garmin Fenix 5x är försedd med en inbyggd pulsmätare som nästan går i nivå med baksidan av klockan. Detta gör att den är mer bekväm att bära. Pulsmätningen har dessutom förbättrats så att klockan nu mäter pulsen hela tiden med ett intervall på bara en till två sekunder.

Utöver pulsmätningen kan man även hålla koll på antal steg, avstånd, kaloriförbrukning och sömn med den inbyggda aktivitetsmätaren. Garmin Fenix 5x har dessutom en GPS-funktion.

Personlig klocka med friluftsfunktioner

Med Garmin Fenix 5x kan man göra sin klocka mer personlig med hjälp av Connect IQ. Med Connect IQ kan man nämligen hitta nya urtavlor och funktioner och ladda ner dessa till klockan. 

Garmin Fenix 5x har även flera friluftsfunktioner som med fördel kan användas ute i naturen. Med klockans UltraTrac-funktion kan man få en längre batteritid när man använder GPS. Denna funktion gör att klockan registrerar data mer sällan och ger därför en mindre noggrann aktivitetsspårning. TrackBack-funktionen kan dessutom hjälpa användaren att navigera tillbaka till startpunkten om så önskas.

Utvalda fördelar med Garmin Fenix 5x:
🔴Spårar steg, kalorier, sömn och avstånd
🔴Flera friluftsfunktioner
🔴Möjlighet att individanpassa klockan
🔴Inbyggd pulsmätare
🔴Inbyggd GPS

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin Fenix 5x. Videon är gjord av Active JR:


Garmin 735 XT

4,5 av 5 stjärnor hos Techradar.com
4,5 av 5 stjärnor hos Wareable.com
Utmärkelsen ”Excellent” hos PCmag 

Garmin 735 XT

Garmin 735 XT är en multisportklocka med GPS som har en mängd olika funktioner. Dessa funktioner imponerade på de tre expertkällorna, och klockan fick i slutändan fina betyg i samtliga tester.

Techradar och Wareable har gett klockan 4,5 av 5 stjärnor medan PCmag gav den utmärkelsen ”Excellent”.

Experterna från Techradar blev framförallt imponerade av klockans långa batteritid samt dess funktionalitet och noggranna GPS. Detta backas upp av experterna från Wareable.com, och de påpekar även att pulsdatan är väldigt exakt.

Ingen av expertkällorna hittar särskilt många nackdelar med Garmin 735 XT. PCmag nämner dock att klockan är ganska dyr, och Techradar anmärker på att klockans design inte direkt är den finaste på marknaden.

Multisportklocka för idrottare och nybörjare

Med Garmin 735 XT får man en multisportklocka som kan användas av både seriösa idrottare och nybörjare. Klockan kan nämligen användas vid både löpning, simning, cykling, styrketräning, boxning och många andra sporter.

Man kan även få information om träning och tävlingar samt hålla sig uppdaterad om förbrända kalorier, antal steg och sömn. På så vis kan man jämföra resultat från olika dagar, veckor och månader.

Om man vill jämföra data eller titta på tidigare resultat kommer man åt all information i Garmin Connect. I appen kan man även planera, dela och spara alla sina aktiviteter.

Träningsklocka med pulsmätning och Strava Live Segments

Garmin 735 XT är den första modellen från Garmin som är utrustad med pulstekniken Elevate. Detta innebär att klockan läser av pulsen vid handleden och att man inte behöver något separat pulsbälte. Pulsmätningen gör det möjligt att hålla koll på både antal hjärtslag per minut och olika pulszoner.

Garmin 735 XT är dessutom kompatibel med Strava Live Segments. Vid en aktivitet synkroniseras Strava-segment för löpning och cykling automatiskt. Detta gör det möjligt att hålla koll på sin prestation så att man till exempel kan se om man slår ett personligt rekord.

Modell med flera funktioner

Eftersom att Garmin 735 XT kan synkroniseras med Garmin Connect behöver man inte ha med sig sin telefon vid varje aktivitet. Med Garmin Connect kan man dessutom få livespårning, smartaviseringar och mycket annat. Livespårningen gör det möjligt för andra att följa och spåra användarens position under löprundor och andra aktiviteter.

Utöver att spåra användarens aktivitet under dagen bjuder Garmin 735 XT även på andra funktioner. Klockan kan till exempel registrera användarens återhämtning. Man kan därför alltid se om man har fått tillräckligt med vila.

Batteriet hos Garmin 735 XT räcker dessutom ganska länge. Klockan har nämligen en batteritid på upp till 11 dagar i klockläge och upp till 14 timmar i GPS-läge.

Utvalda fördelar med Garmin 735 XT:
🔴Multisportklocka med GPS
🔴Pulsmätning vid handleden
🔴Batteritid på upp till 11 dagar
🔴Livespårning
🔴Strava Live Segments

Här nedanför kan du se en presentationsvideo för Garmin 735 XT. Videon är gjord av Garmin:

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta