Elgrill Test 2021 – Här kan du läsa experternas omdömen – Bäst i Test 2021

Senest opdateret den 0

I den här artikeln hittar du en genomgång av elgrillar från ett flertal olika tillverkare.

Vi presenterar här modeller som har fått bra betyg i officiella expertundersökningar. Genom detta vill vi göra det så enkelt som möjligt för dig som konsument att få en överblick över marknadens bästa elgrillar.

Vi går igenom produkterna var för sig och utgår från experternas omdömen när vi berättar om för- och nackdelarna med varje modell.

Till den här artikeln har vi läst igenom granskningar från det danska konsumentrådet Tænk, testsajterna Testberichte.de, Pocket-link.com, Goodhousekeeping.com och Trustedreviews.com, amerikanska T3.com samt det danska matmagasinet Gastromand.dk.

Om du vill läsa mer om de olika testerna hittar du länkar till alla undersökningar som vi hänvisar till längst ner i den här artikeln.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av de bästa elgrillar 
🔸 Goda råd inför köpet av en elektrisk bordsgrill 
🔸 Rengöringstips för elgrillen 
🔸 Fem goda recept för grillen 
🔸 Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Elgrill – Bäst i Test 2021 – Här är marknadens bästa modeller

Här nedanför hittar du en genomgång av ett antal elgrillar som har fått bra recensioner av olika experter. Vi på Konsumentmagasinet har analyserat en mängd framstående tester och presenterar här de modeller som fått bäst betyg.

I genomgången av varje modell finns det även en prisjämförelse. Du kan därför snabbt och enkelt få en överblick över vilka återförsäljare som är billigast.


OBH Nordica Easy Grill 7104

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

OBH Nordica Easy Grill 7104

Butik Pris Totalpris Läs mer
0,00 600,00 Læs mere
confidentliving.se 0,00 600,00 Læs mere
0,00 600,00 Læs mere
0,00 601,00 Læs mere

.
OBH Nordica Easy Grill 7104 har testats och recenserats av det danska konsumentrådet Tænk. Den här modellen utsågs faktiskt till en av testvinnarna i deras stora granskning av bordsgrillar.

Experterna motiverar den fina placeringen med att grillen ger goda resultat och att den är enkel att använda. De framhäver även att den här modellen har ett överkomligt pris.

Även om Tænk tycker bra om grillen anmärker de dock på att den kan vara lite besvärlig att rengöra.

Praktisk kontaktgrill med justerbar temperatur

OBH Nordica Easy Grill 7104 är en praktisk kontaktgrill som gör det möjligt att grilla inne i köket. Grillen har en enkel design och är tillverkad av borstat rostfritt stål.

Den här modellen är ganska kompakt och tar därmed inte särskilt stor plats på köksbänken. Detta innebär även att grillen är lätt att förvara. Trots den kompakta storleken har grillen en relativt stor stekyta som rymmer rätt mycket mat på en gång.

Eftersom att OBH Nordica Easy Grill 7104 har en effekt på 2000 watt kan man tillaga det mesta på den här grillen. Den kan till exempel användas till kött, bröd och grönsaker.

Grillen har dessutom flera temperaturinställningar, vilket innebär att man kan anpassa värmen till de aktuella ingredienserna.

Kontrollampa och enkel rengöring

OBH Nordica Easy Grill 7104 har en non stick-beläggning som underlättar användningen av grillen.

Denna beläggning gör det till exempel lättare att grilla maten utan att den bränns vid. Non stick-beläggningen innebär dessutom att det blir enklare att rengöra grillen när man är klar med den. OBH Nordica Easy Grill 7104 har även en droppbricka som samlar upp överflödigt fett från maten.

De olika delarna på den här elgrillen tål dessutom maskindisk. Man behöver alltså inte lägga särskilt mycket tid på att rengöra grillen efter att man har använt den.

Den här modellen är utrustad med en kontrollampa som lyser när grillen är igång. Lampan indikerar även när det är dags att lägga ingredienserna på grillen.

Enkla kontroller

OBH Nordica Easy Grill 7104 är en simpel elgrill med enkla kontroller. Alla funktioner har en tydlig beskrivning på grillen, vilket innebär att det inte tar särskilt lång tid att lära sig hur den fungerar.

Den här modellen har dessutom bara ett enda kontrollvred som används för att styra alla olika inställningar.

Med OBH Nordica Easy Grill 7104 kan man grilla inomhus året om. Elgrillen kan till exempel placeras på köksbänken när man använder den.

Utvalda fördelar med OBH Nordica Easy Grill 7104:
🔵 Enkel rengöring
🔵 Kan grilla allt från kött till bröd och grönsaker
🔵 Justerbar temperatur
🔵 Kontrollampa
🔵 Kan användas för att grilla året om


Tefal Optigrill GC702D

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ 4 av 5 stjärnor hos den amerikanska testsajten Trustedreviews.com
✅ 3 av 5 stjärnor hos den amerikanska testsajten Pocket-lint.com

Tefal Optigrill GC702D

Butik Pris Totalpris Läs mer
0,00 1.590,00 Læs mere

.
Tefal Optigrill GC702D har testats och recenserats av tre olika expertkällor: det danska konsumentrådet Tænk, Trustedreviews.com och Pocket-lint.com. Den här elgrillen får i slutändan ett bra betyg i alla undersökningar.

Experterna från det danska konsumentrådet Tænk och Pocket-lint.com framhäver bland annat att grillen är lätt att använda och rengöra. Trustedreviews.com berättar även att man kan tillaga fryst mat på grillen.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med den här modellen. De nämner dock att grillen är ganska stor.

Experterna: Enkel rengöring och fina resultat

Enligt experterna från Pocket-lint.com och Trustedreviews.com är det här en bordsgrill som ger användaren fina resultat.

Trustedreviews.com skriver till exempel att Tefal Optigrill GC702D fungerar bra för att grilla fryst mat. De nämner även att både kött och fisk blir mört och saftigt när det tillagas i den här grillen.

Experterna från Pocket-lint.com verkar också hålla med om detta. De tillägger även att Tefal Optigrill GC702D tillagar biffar optimalt och till helt rätt temperatur. Utöver de goda resultaten menar experterna även att den här grillen är lätt att rengöra.

Trots att experterna tycker om den här modellen nämner de även att den är ganska stor och tung att flytta på. Detta är därför något som är värt att ha i åtanke.

Sex program och upptiningsfunktion

Tefal Optigrill GC702D har en effekt på 2000 watt och är gjort för att tillaga och grilla olika typer av ingredienser.

Grillen har sex olika program samt en upptiningsfunktion. Man kan därför tillaga mat direkt från frysen med den här modellen.

Tefal Optigrill GC702D är en mångsidig elgrill med en stor stekyta. Tack vare de olika temperaturinställningarna kan grillen användas för att tillaga både kyckling, kött, fisk och grönsaker. Med dessa inställningar kan man nämligen anpassa temperaturen till det aktuella livsmedlet.

Den här grillen kan dessutom anpassa stektiden genom att utgå från vilken typ av kött som ska tillagas samt tjockleken på köttbiten. Stekindikatorn visar sedan när köttet har tillagats till rätt nivå.

Non stick-beläggning och LED-indikator

Tefal Optigrill GC702D är försedd med en non stick-beläggning som ser till att maten inte fastnar på grillplattorna. Detta underlättar rengöringen och innebär även att man inte behöver använda extra fett när man tillagar maten.

Grillplattorna är dessutom löstagbara och tål maskindisk. Det finns även en droppbricka som samlar upp överflödigt fett och matrester.

Tefal Optigrill GC702D har en LED-indikator som som lyser när maten är färdiglagad. Detta innebär att man snabbt kan se när maten är klar att serveras.

När man köper Tefal Optigrill GC702D ingår det en användarmanual och en receptbok.

Utvalda fördelar med Tefal Optigrill GC702D:
🔵 LED-indikator
🔵 Sex olika program
🔵 Justerbar temperatur
🔵 Non stick-beläggning
🔵 Upptiningsfunktion

Här kan du se en kort presentation av Tefal Optigrill GC702D. Videon är gjord av Tefal:


TriStar GR-2849

✅ Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Bra betyg hos den tyska testsajten Testberichte.de

TriStar GR-2849

Butik Pris Totalpris Läs mer
638,00 638,00 Læs mere

.
TriStar GR-2849 har testats och recenserats av det danska konsumentrådet Tænk och den tyska testsajten Testberichte.de. Den här grillen får i slutändan fina recensioner från båda dessa expertkällor.

De fina betygen motiveras med att grillen fungerar bra för att tillaga flera olika ingredienser samt att den är enkel att både använda och rengöra.

Varken de danska eller de tyska experterna hittar särskilt många nackdelar med TriStar GR-2849. De nämner dock att grillen känns lite plastig och att den därmed inte har den finaste designen.

Experterna: Snabb och flexibel grill

Enligt experterna från Testberichte.de är TriStar GR-2849 en flexibel grill som tillagar maten ganska snabbt.

Experterna förklarar att grillen är tillräckligt flexibel för att kompensera för mindre skillnader i tjocklek hos olika ingredienser. De nämner dock även att man fortfarande får bättre resultat om maten är jämntjock.

I undersökningen provade de att grilla både lax och grönsaker. De berättar att laxen tillagas utan några problem samt att grönsaker också kan stekas på grillplattorna.

Experterna hittar inte särskilt många nackdelar med TriStar GR-2849. De anmärker dock på att bruksanvisningen är lite otydlig samt att sladden är ganska kort.

Mångsidig elgrill

TriStar GR-2849 har en effekt på 2000 watt och kan därför grilla en mängd olika ingredienser. Med med här grillen kan man därmed tillaga allt från grönsaker och bröd till fisk, kött och kyckling direkt på köksbänken. Grillen är tillverkad av rostfritt stål och har en enkel design.

Man kan dessutom fälla upp grillen helt och använda den som en öppen bordsgrill.

Locket är tillverkat av rostfritt stål och kan öppnas 180 grader. Detta gör det både lättare att lägga ingredienser på grillen och att ta bort dem igen.

Den här elgrillen har två grillplattor och rymmer därför flera olika ingredienser på en gång.

TriStar GR-2849 har dessutom en löstagbar bricka, ett droppsystem och inbyggda handtag som underlättar rengöringen.

Stabil grill med justerbar temperatur och indikatorlampa

TriStar GR-2849 har löstagbara grillplattor med en non stick-beläggning. Denna beläggning säkerställer till exempel att maten inte bränner fast på plattorna, vilket även underlättar rengöringen. Plattorna kan dessutom köras i diskmaskinen.

Temperaturen är justerbar på den här modellen. Detta innebär att man kan anpassa temperaturen till de livsmedel som ska tillagas. En indikatorlampa börjar dessutom lysa när maten är färdig.

Sist men inte minst har TriStar GR-2849 halkfria gummifötter som gör att den står stabilt på bänken. Man behöver därför inte oroa sig för att grillen ska flytta på sig när man använder den.

Utvalda fördelar med TriStar GR-2849:
🔵 Justerbar temperatur
🔵 Grillplattor med non stick-beläggning
🔵 Grillen kan öppnas 180 grader
🔵 Indikatorlampa
🔵 Halkfria fötter


Sage – The Smart Grill Pro

✅ Testvinnare hos den amerikanska hemsidan T3.com
✅ 5 av 6 stjärnor hos det danska matmagasinet Gastromand.dk
✅ 87 av 100 poäng hos den brittiska testsajten Goodhousekeeping.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos den amerikanska testsajten Trustedreviews.com

Sage the Smart Grill Pro

.
Sage – The Smart Grill Pro har testats och recenserats av fyra olika expertkällor: T3.com, Gastromand.dk, Goodhousekeeping.com och Trustedreviews.com. Den här grillen går hem hos samtliga experter och får därför fina betyg i alla fyra undersökningar.

Experterna från Goodhousekeeping.com och Gastromand.dk är framförallt positiva till grillens användarvänlighet. Trustedreviews.com och T3.com tycker däremot bäst om den stora stekytan och de praktiska funktionerna.

Generellt sett är experterna förtjusta i Sage – The Smart Grill Pro. De nämner dock även att den här grillen är ganska dyr och stor.

Inbyggd stektermometer och flera inställningar

Sage – The Smart Grill Pro har en effekt på 2400 watt och är framförallt ett bra alternativ för köttälskare. Grillen kan dock användas för att tillaga ägg, grönsaker, fisk och mycket annat också.

Den här elgrillen är som sagt perfekt för kött. Den har nämligen fem förprogrammerade funktioner för olika typer av kött. Med Sage – The Smart Grill Pro kan man därför tillaga köttet precis rätt oavsett om man vill ha det blodigt eller genomstekt.

Den inbyggda stektermometern mäter köttets kärntemperatur och meddelar när det är färdigt. Man kan även ställa in en temperatur när man tillagar andra typer av livsmedel.

Sage – The Smart Grill Pro har en hög stektemperatur, integrerade värmeelement och en termostat som registrerar även den minsta ändring i temperatur. Detta innebär att maten tillagas snabbare än på en vanlig grill.

Men kan se och styra alla inställningar på en intuitiv LCD-skärm som visar både när grillen är klar och när maten är färdig. Med den här grillen har man därmed alltid full kontroll över tillagningen.

Praktisk bordsgrill med non stick-beläggning och justerbar höjd

Sage – The Smart Grill Pro är en praktisk bordsgrill som bland annat kan fällas upp helt. Man får då en dubbelt så stor stekyta som ger mer utrymme för matlagning.

Man kan även ställa in höjden på locket i sex olika nivåer. Detta innebär att man kan anpassa grillen till tjockleken på det man vill tillaga.

Sage – The Smart Grill Pro har även en non stick-beläggning som gör att man slipper mat som fastnar i grillplattorna. Detta underlättar även rengöringen. Plattorna är dessutom löstagbara och kan alltså tas bort vid behov.

Sist men inte minst är Sage – The Smart Grill Pro försedd med en droppbricka. Denna samlar upp överflödigt fett och matrester och underlättar på så vis också rengöringen.

Experterna: Smart grill med många bra funktioner

Enligt de fyra expertkällorna som har testat Sage – The Smart Grill Pro är det här en välfungerande elgrill. De förklarar att grillen har optimala egenskaper samt att den har flera bra funktioner som underlättar matlagningen.

Experterna från Trustedreviews.com skriver att modellen har många smarta funktioner och nämner även att detta gör den unik. Flera av experterna är till exempel väldigt positiva till den inbyggda stektermometern.

Enligt T3.com och Goodhousekeeping.com är det dessutom en fördel att grillen har en stor stekyta. Tack vare detta kan man nämligen tillaga mer mat på en gång.

Trustedreviews.com är däremot inte lika nöjda med tillagningen. De skriver nämligen att grillen har en tendens att tillaga maten för lite. Alla experter nämner även att Sage – The Smart Grill Pro har ett högt pris. Gastromand.dk menar dock att grillen är värd pengarna och skriver att det är svårt att hitta andra modeller som är bättre än denna.

Utvalda fördelar med Sage – The Smart Grill Pro:
🔵 Stor stekyta
🔵 Justerbar höjd
🔵 Fem förprogrammerade funktioner
🔵 Inbyggd stektermometer
🔵 Non stick-beläggning

Här kan du se en presentationsvideo för Sage – The Smart Grill Pro. Videon är gjord av Sage Appliances:


OBH Nordica Optigrill + XL GO722D

✅ Medelbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D

i samarbete med PriceRunner

 

.
Det danska konsumentrådet Tænk har granskat OBH Nordica Optigrill + XL GO722D och gett modellen ett medelbetyg.

Tænk motiverar betyget med att den här modellen grillar bra, framförallt när det gäller grönsaker och laxfilé. Experterna är dock inte lika nöjda med tillagningen av kyckling.

En annan fördel som nämns är att OBH Nordica Optigrill + XL GO722D har flera automatiska program. Tænk uppmärksammar dock konsumenterna på att grillen är ganska stor och tung. Det kan därför vara svårt att hitta plats för den och att flytta runt på den.

Stor elgrill för många olika ingredienser

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D har en motoreffekt på 2000 watt. Grillen är ganska stor och passar därför bra i hushåll med fyra medlemmar.

Den här modellen är gjord för att man ska kunna grilla inomhus på köksbänken eller matbordet. Man kan dessutom använda grillen för att tillaga en mängd olika ingredienser, allt från grönsaker till kött och fisk.

Tillagningen går snabbt och enkelt eftersom att maskinen värmer upp på bara två till sju minuter. Den exakta tiden beror på hur hög temperaturen ska vara. Värmen kan alltså anpassas till ingredienserna man använder.

Modell med sensor och speciella grillplattor

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D är utrustad med en sensor som kan avgöra hur länge maten ska tillagas. Tillagningstiden baseras på tjockleken hos ingredienserna.

Tack vare denna sensor behöver man inte ställa in grillen innan man startar den. Detta sköter den själv. Man behöver heller inte hålla koll på maten under tillagningsprocessen.

Grillplattorna på OBH Nordica Optigrill + XL GO722D är speciella eftersom att de lutar lite neråt. Detta gör att överflödigt fett och matrester åker direkt ner på en droppbricka som snabbt kan rengöras när man är färdig med grillen.

Löstagbara grillplattor med non stick-beläggning

Grillplattorna är löstagbara och kan antingen diskas för hand eller i diskmaskinen. Plattorna är alltså enkla att rengöra.

Plattorna har dessutom en hygienisk non stick-beläggning som underlättar rengöringen ännu mer. Denna beläggning innebär även att matlagningen blir lite nyttigare i och med att man inte behöver tillsätta extra stekfett.

Utvalda fördelar med OBH Nordica Optigrill + XL:
🔵 Non stick-beläggning
🔵 Löstagbara grillplattor
🔵 Sensor som beräknar tillagningstiden
🔵 Speciella grillplattor
🔵 Snabb tillagning

Här kan du se en kort introduktionsfilm för OBH Nordica Optigrill. Videon är gjord av OBH Nordica:


Bosch TFB4431V

✅ Medelbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Bosch TFB4431V

i samarbete med PriceRunner

 

.
Bosch TFB4431V har testats av det danska konsumentrådet Tænk och får i slutändan ett medelbetyg av de danska experterna.

Tænk menar att den här elgrillen ger goda resultat när man tillagar vissa ingredienser, till exempel kyckling, lax och grönsaker. De tycker dock inte att den fungerar lika bra för att grilla mackor.

Experterna framhäver även rengöringen hos Bosch TFB4431V. De uppmärksammar dock konsumenterna på att den här grillen är ganska tung samt och att den förbrukar mycket ström.

Elgrill med individuella värmeinställningar och tre grillfunktioner

Bosch TFB4431V har en hög effekt på 2000 watt. Detta säkerställer både att uppvärmningen går snabbt och att grillen håller en jämn värme över hela stekytan.

Den här modellen har dessutom individuella värmeinställningar och två termostater – en i locket och en i botten. Man kan alltså ställa in temperaturen för locket och botten separat för att få bättre grillresultat på båda sidorna. Temperaturinställningen sker dessutom steglöst.

Man kan välja mellan tre olika grillägen: kontaktgrill, öppen grill och över/undervärme. Detta gör att man själv får bestämma hur man vill använda grillen samt hur man vill tillaga maten.

Löstagbara och vändbara grillplattor

Bosch TFB4431V är utrustad med löstagbara grillplattor av aluminium. Plattorna är enkla att montera av och på och kan till exempel tas lös när de ska rengöras. Grillplattorna kan dessutom köras i diskmaskinen.

Den här grillen har en stor stekyta. Man kan därför laga mat till hela familjen och ett par extra gäster på en gång.

Grillplattorna på Bosch TFB4431V är dessutom vändbara. De har en slät sida som passar till mackor och en räfflad sida för grill.

Sist men inte minst är plattorna vinklade och har avrinningskanaler för fett. Detta innebär att maten blir nyttigare.

Platsbesparande grill med flexibla gångjärn och kontrollampa

Bosch TFB4431V är en platsbesparande grill som kan förvaras ståendes på högkant. Detta gör det enklare att ställa undan grillen efter användning, oavsett om man vill ha den på bänken eller i ett skåp.

De flexibla gångjärnen gör att grillen anpassar sig till tjockleken på det som grillas. Man får därför alltid ett jämnt resultat. Grillen har även en kontrollampa som tänds när den valda temperaturen är uppnådd.

När man köper Bosch TFB4431V ingår det två droppskålar för fett, en aluminiumform för gratinering samt en bakform för servering.

Utvalda fördelar med Bosch TFB4431V:
🔵 Löstagbara och vändbara grillplattor
🔵 Platsbesparande grill
🔵 Stor stekyta
🔵 Tre grillägen
🔵 Individuella värmeinställningar och två termostater


Severin KG 2389

✅ Medelbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Severin KG 2389

Butik Pris Totalpris Läs mer
confidentliving.se 776,00 776,00 Læs mere
776,00 776,00 Læs mere
Bagaren och Kocken 946,00 946,00 Læs mere

.
Det danska konsumentrådet Tænk har granskat Severin KG 2389 och gett modellen ett medelbetyg.

Experterna motiverar detta med att den här elgrillen ger användaren fina resultat. De är framförallt imponerade av hur bra den grillar lax och smörgåsar.

Tænk anmärker däremot på att tillagningen av kyckling inte är riktigt optimal. De påpekar även att grillen inte direkt har den finaste utformningen. I gengäld är den dock enkel att rengöra.

Funktionell elgrill för många rätter

Severin KG 2389 har en effekt på 1800 watt. Detta är en funktionell elgrill som kan användas för att grilla både kött, grönsaker, mackor och andra typer av livsmedel.

Tack vare en Barbecue-funktion kan man fälla upp grillen helt för att få en extra stor grillyta. Detta innebär att man kan tillaga flera ingredienser på en gång och göra större mängder mat. När grillen är öppen fungerar den som en slags stekhäll.

Severin KG 2389 har även en justerbar temperatur. Man kan alltså anpassa värmen till de ingredienser man ska grilla.

Enkel rengöring

Severin KG 2389 har en non stick-beläggning som underlättar rengöringen av grillen. Denna beläggning innebär både att man inte behöver använda extra fett och att maten inte bränner fast på grillplattorna.

Eftersom att maten inte bränner fast är det enkelt att rengöra plattorna när man är färdig med grillen. Grillplattorna är dessutom löstagbara och går därför snabbt att rengöra.

Låsanordning för gratinering

Severin KG 2389 är utrustad med en låsanordning. Denna gör det lättare att gratinera maten i grillen om man känner för att göra det.

När maten är färdig tänds en kontrollampa på grillen. Tack vare denna lampa kan man alltid hålla koll på när maten ska bort från grillen.

Sist men inte minst har Severin KG 2389 två droppskålar som samlar upp överflödigt fett så att det inte rinner ner på bänken. Dessa skålar kan enkelt rengöras efteråt.

Utvalda fördelar med Severin KG 2389:
🔵 Enkel rengöring
🔵 Två droppskålar
🔵 Grill som kan fällas upp
🔵 Justerbar temperatur
🔵 Låsanordning för gratinering


George Foreman 14525

✅ Bra betyg hos den amerikanska hemsidan T3.com

George Foreman 14525

Butik Pris Totalpris Läs mer
839,00 839,00 Læs mere

.
George Foreman 14525 har testats och recenserats av den amerikanska hemsidan T3.com. Grillen får där ett bra betyg av experterna, som bland annat framhäver att den fungerar bra till toast och att den har en unik smältfunktion.

Experterna tycker generellt sett väldigt bra om George Foreman 14525. De nämner dock även att den har en ganska liten stekyta om man jämför med andra modeller.

Experterna: Bra elgrill med en användarvänlig timer

Enligt experterna från T3.com är George Foreman 14525 en bra elgrill. De skriver bland annat att den bjuder på en kombination av löstagbara plattor och en unik grill- och smältfunktion.

Experterna förklarar att denna funktion innebär att locket med den övre grillplattan kan låsas så att det svävar en bit ovanför maten. Tack vare detta kan man tillaga maten på bästa möjliga sätt.

T3.com skriver även att den inbyggda timern kommer till sin rätt och att den är en av de största fördelarna med den här modellen.

De påpekar dock att den mindre stekytan kan vara ett problem för familjer eller vid middagsbjudningar. T3.com nämner även att den låga effekten gör att uppvärmningen och matlagningen går lite långsammare än hos andra modeller.

Flera matlagningsmetoder och timer

George Foreman 14525 har en effekt på 1550 watt och avlägsnar upp till 42 % av fettet från maten. Fettet samlas upp i en droppbricka som sedan kan tas lös och rengöras.

Den här modellen erbjuder tre olika matlagningsmetoder: grill, bakning och sandwich.

Det finns även en digital timer som kan ställas in på upp till 20 minuter. Med hjälp av denna blir det lättare att hålla koll på tiden och undvika att maten bränns.

Enkel rengöring och tillagning av tjocka skivor

George Foreman 14525 är tillverkad av rostfritt stål och har en tillräckligt stor stekyta för att grilla upp till fyra portioner på en gång.

När man är färdig med grillen kan man helt enkelt ta lös grillplattorna och sätta dem i diskmaskinen. Plattorna är dessutom försedda med en non stick-beläggning.

George Foreman 14525 har ett praktiskt handtag som gör grillen lätt att flytta på. Bordsgrillen har även lösa gångjärn som gör det möjligt att grilla tjocka skivor om man känner för det.

Sist men inte minst finns det en låsfunktion som hindrar barn från att öppna grillen.

Utvalda fördelar med George Foreman 14525:
🔵 Digital timer
🔵 Tre matlagningsmetoder
🔵 Låsfunktion
🔵 Non stick-beläggning
🔵 Nyttigare matlagning


Tips för dig som tänker köpa en elektrisk bordsgrill

elektrisk bordsgrill

En elgrill kan användas för att tillaga olika typer av maträtter hela året, till exempel biffar, kyckling och mackor. Du kanske redan har funderat på att köpa en elektrisk bordsgrill just eftersom att du vill kunna grilla året runt?

Det kan dock vara svårt att veta vad du bör tänka på när du köper en elektrisk grill. Här har vi därför samlat några goda råd och tips som kan vara till hjälp i beslutsprocessen. Tipsen baseras på en artikel från Consumersearch.com.

Temperaturkontroll: Kan användaren justera temperaturen själv? Det är alltid bra om det går att ändra temperaturen på grillen eftersom att detta gör det lättare att tillaga olika typer av ingredienser.

Timer: Vissa modeller har en timer. Detta är till exempel praktiskt om du inte har en äggklocka hemma.

prisPris: Vad ligger din budget på? Det finns en mängd olika modeller på marknaden, vilket även innebär att det finns elgrillar i flera olika prisklasser.

Genom att göra en budget och komma fram till hur mycket du vill betala för grillen kan du på ett enkelt sätt begränsa din sökning.

Storlek: Den här typen av grillar är små för att de ska passa bra på köksbänken eller matbordet. Stekytan varierar dock mellan olika modeller.

En större stekyta innebär att du kan grilla mer på en gång. Eftersom att bordsgrillar överlag är små och kompakta bör du dock fundera på om en sådan grill är tillräckligt stor för dina behov.

Rengöring: Vissa modeller har en non stick-beläggning som hindrar matrester från att bränna fast lika lätt. Detta är praktiskt eftersom att det underlättar rengöringen.

En bordsgrill kan dock vara svår att rengöra i och med att hela ytan blir smutsig när man använder den. Alla modeller är inte lika lätta att rengöra, och detta är därför något som är värt att ta med i beräkningen. Det är helt klart en fördel om grillplattorna går att ta lös eftersom att de då är betydligt enklare att rengöra. Vissa elgrillar har till och med plattor som kan köras i diskmaskinen.

Vad vill du grilla?Vad vill du grilla?
Något som kan vara bra att komma fram till innan du köper en elgrill är vad du egentligen vill grilla på den. Titta sedan på temperaturen och effekten hos en grill för att komma fram till om den passar till de maträtter du vill laga eller inte.

Vissa grillar har även olika program och funktioner som gör dem bättre lämpade för kött eller andra ingredienser.

Hur flexibel ska grillen vara?
Vissa modeller kan även användas som en öppen grill. Detta beror på att locket på dessa kan öppnas helt så att båda grillplattorna ligger plant. På dessa modeller kan man därför grilla fler ingredienser på en gång.

Om du vill ha fler tips på saker du bör tänka på när du köper en elgrill kan du läsa den här artikeln från det danska konsumentrådet Tænk.


Hur rengör man en elgrill?

elgrillDet är roligt att grilla, och om du vill att din elgrill ska hålla länge är det även viktigt att du rengör den ordentligt. Genom att göra detta kan du grilla smakrikt kött, saftiga grönsaker och läcker fisk en lång tid framöver. När du underhåller grillen förlänger du helt enkelt dess livslängd.

Om du nu funderar på hur man rengör en elektrisk grill på bästa sätt har du kommit till helt rätt ställe.

Det finns två huvudsakliga typer av elektriska grillar: små bordsgrillar som ska användas inomhus och större versioner som är gjorda för utomhusbruk.

Båda dessa varianter kan vara tidskrävande att rengöra. Det finns dock tekniker som gör att rengöringen går både snabbt och effektivt.

Grillen blir snabbt flottig om du använder den ofta. Du bör därför rengöra den noggrant efter att du har använt den. Detta beror delvis på att det är mer hygieniskt, men en flottig grill kan även påverka smaken på maten.

Så hur gör man då för att rengöra en elektrisk grill? Här nedanför går vi igenom en effektiv rengöringsmetod i fem steg:

Steg 1. Stäng av grillen och dra ur kontakten: Först och främst ska du stänga av grillen och dra ur kontakten ur vägguttaget. Låt grillen svalna en stund innan du börjar rengöra den.

Steg 2. Använd en gummiskrapa eller en stålborste: På en elektrisk bordsgrill kan du nu använda en gummiskrapa för att ta bort eventuella matrester från grillplattan. Detta verktyg följer ofta med när du köper grillen, men annars kan du använda något gummiredskap du redan har hemma. Skrubba inte grillplattorna med en disksvamp. Detta kan nämligen skada non stick-beläggningen.

Om du istället vill rengöra en utomhusgrill fungerar det bättre med en borste av rostfritt stål. Utegrillen tål nämligen mer robusta och effektiva verktyg. Skrapa bort matresterna när grillen fortfarande är lite varm för att de ska lossna lättare.

Steg 3. Rengör droppskålen: Ta bort droppskålen, töm den och rengör den noggrant med en disksvamp eller diskborste, vatten och diskmedel. Om droppskålen tål maskindisk kan du helt enkelt köra den i diskmaskinen.

Steg 4. Torka grillplattorna och droppskålen: Både grillplattorna och droppskålen ska sedan torkas torra med en kökshandduk. Se till att alla delar är helt torra innan du sätter tillbaka dem på grillen.

Steg 5. Torka av locket: Locket på elgrillen ska rengöras med en fuktig trasa. Locket får inte sänkas ner i vatten och det är viktigt att du bara använder mjuka trasor när du torkar av det.

Tips: En elgrill ska rengöras med en minimal mängd vatten. Bara de löstagbara delarna kan sänkas ner i vatten eller diskas i diskmaskinen om de tål det. Sänk aldrig ner hela enheten i vatten eller spola vatten på den. Detta är en elektrisk apparat som inte är vattentät. Om du sänker ner grillen i vatten kan det förstöra värmeelementen.

Om du vill ha mer information om hur man rengör en elgrill kan du läsa den här artikeln från det danska konsumentrådet Tænk.


Fem goda recept


Grillad lax med gurk- och dilldressing

Grillad lax med gurk- och dilldressingIngredienser till grillad lax 
500 gram laxfilé
3 msk smält smör
1 msk citronpeppar
1 tsk salt
1½ msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
½ tsk torkad basilika
½ tsk malen vitpeppar
½ tsk malen svartpeppar
¼ tsk torkad oregano
¼ tsk chilipulver
Olivolja
Citronskivor

Ingredienser till gurk- och dilldressing
½ medelstor gurka, skuren i fina bitar
6 dl creme fraiche
6 dl majonnäs
2 tsk torkad dill
1 tsk hackad vitlök
Saft från en halv citron
Salt och peppar

Gör så här
1. Häll det smälta smöret över laxen och krydda lätt med citronpeppar och salt.

2. Blanda paprikapulver, cayennepeppar, basilika, vitpeppar, svartpeppar, oregano och chilipulver i en liten skål. Gnid in kryddorna på laxsidan utan skinn.

3. Ställ in laxen i kylskåpet i ungefär en timme.

4. Under tiden som laxen är i kylen kan du blanda ihop gurkan med creme fraiche, majonnäs, dill, vitlök, citronsaft, salt och peppar. Detta kan antingen göras med en stavmixer eller manuellt med en sked. Det beror lite på hur finhackad gurkan ska vara.

5. När du har blandat ihop alla ingredienser ska dressingen stå i kylskåpet tills maten serveras.

6. Värm grillen till 175 grader och smörj eller spraya med olivolja.

7. När laxen är redo ska du placera den på grillen. Stäng locket och låt laxen steka i ungefär fem minuter. Vänd sedan laxen och låt den steka i ytterligare fem minuter på andra sidan.

8. Ta bort laxen från värmen när innertemperaturen når 63 grader och laxen är mör.

9. Servera laxen med gurk- och dilldressing och citronskivor.


Grillad havsabborre med vitlök och lime

Grillad havsabborre med vitlök och limeIngredienser
1 kg havsabborre, färska filéer eller tinade frysta
1 msk extra virgin olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
4 msk färskpressad limejuice
1 lime, skuren i bitar
Grovt havssalt
Färsk persilja till dekoration
Olivolja för att smörja grillen

Gör så här
1. Förvärm grillen.

2. Häll en matsked limejuice över varje filé.

3. Sprid den hackade vitlöken jämnt över fisken och krydda med havssalt.

4. Täck filéerna med plastfolie och låt dem ligga i kylskåp i 5 minuter. Detta för att juicen ska sugas in i fisken.

5. Grilla fisken med skinnsidan neråt i 5 minuter.

6. Sänk värmen på grillen.

7. Vänd och stek i ytterligare 6-7 minuter. Fisken är färdig när den är mör och går att dela lätt med en gaffel.

8. Garnera med hackad persilja och färsk lime.


Grillad paprikasallad

Grillad paprikasalladIngredienser
1 stor röd paprika
400 gram ärtor
400 gram majs
1 hackad tomat
1 färsk jalapeño
50 gram hackad lök
6 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
2 msk hackad färsk koriander (mer om du vill ha)
1/2 msk honung
1 tsk hackad vitlök
Salt och peppar

Gör så här
1. Värm upp grillen till medelhög värme.

2. Dela paprikan i halvor och ta bort alla kärnor innan du skär den i skivor. Pensla paprikaskivorna med 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar.

3. Lägg paprikaskivorna på grillen och stäng locket. Grilla paprikan i 5-7 minuter tills skinnet är mört och de har fått grillränder. Vänd skivorna och tillaga dem i ytterligare 5 minuter tills de är mjuka.

4. Ta bort paprikaskivorna från grillen och låt dem svalna.

5. Medan paprikan grillas kan du blanda ihop resten av ingredienserna. När paprikan har svalnat ska skivorna hackas och serveras tillsammans medresten av salladen.

6. Smaka av med salt och peppar och servera vid rumstemperatur.


Panzanella med grillade jordgubbar

Panzanella med grillade jordgubbarIngredienser
500 gram färska jordgubbar, 8-10 i skivor och resten hela
1 bröd, skuret i tärningar
1/2 rödlök, skivad
Lite färsk basilika
Salt
Peppar
Olivolja

Till dressingen
4-6 jordgubbar
1 msk balsamico
1-2 tsk honung

Gör så här
1. Spraya din grill med olivolja och låt den bli varm.

2. Sätt brödtärningarna på grillen och tillaga dem i ungefär 2-3 minuter. Vänd brödet och grilla det i ytterligare 3-5 minuter eller tills det börjar få färg.

3. Spraya lite till olivolja på grillen och stek sedan jordgubbsskivorna i 2-3 minuter på varje sida.

4. Blanda ihop de grillade jordgubbarna med brödet i ett stort serveringsfat.

5. Tillsätt rödlök och krydda med salt och peppar.

6. Gör dressingen genom att mosa de resterande jordgubbarna med en gaffel och blanda dem med balsamico. Om det inte är tillräckligt sött kan du tillsätta lite honung och blanda ordentligt.

7. Blanda jordgubbsdressingen med Panzanella och tillsätt färsk basilika.


Grillad ananas med vaniljglass

Grillad ananas med vaniljglassIngredienser
1 ananas
0,5 liter vaniljglass
3 msk mörk sirap
Citronmeliss

Gör så här
1. Värm grillen och skär ananasen i stavar eller skivor.

2. Grilla ananasen på båda sidorna tills den är gyllenbrun och karamelliserad.

3. Lägg över ananasstavarna eller skivorna på en skärbräda och skär dem i mindre bitar.

4. Servera ananasbitarna i skålar eller glas tillsammans med vaniljglass. Toppa med lite sirap och garnera med citronmeliss.


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilken elgrill är bäst i test?

OBH Nordica Easy Grill 7104 och Sage – The Smart Grill Pro

🤓 Hur har man testat elgrillarna?

Elgrillarna har framförallt bedömts baserat på dess grillning och användarvänlighet. Man har dock även tittat på grillens byggkvalitet, energiförbrukning och säkerhet.

🤔 Hur väljer jag rätt modell?

Vi rekommenderar att du väljer en modell med justerbar temperatur. För att underlätta rengöringen är det dessutom bäst om grillen har en non stick-beläggning och löstagbara grillplattor.


Genomgång av testkällor

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danska konsumentrådet Tænk jobbar med olika aspekter av konsumentlivet i Danmark. På deras hemsida kan man därför hitta både artiklar, guider och omfattande tester av konsumentprodukter. Tænk har till exempel genomfört ett stort test av flera olika bordsgrillar. Där provade de bland annat modellerna OBH Nordica Easy Grill 7104, Tefal Optigrill GC702D, TriStar GR-2849, OBH Nordica Optigrill + XL GO722D, Bosch TFB4431V och Severin KG 2389.

Om du vill läsa Tænks test av elgrillar hittar du det här. Du måste dock ha en betald prenumeration för att få full tillgång till testresultaten. Det går även att köpa tillgång till en enskild undersökning om du bara är intresserad av just det testet.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk är ett danskt matmagasin med fokus på matlagning och gastronomi. På deras hemsida kan man hitta artiklar om allt från mattrender och restauranger till recept, kokböcker och köksapparater. Det finns även tester och recensioner av olika köksprodukter. Gastromand.dk har till exempel testat Sage – The Smart Grill Pro. Du hittar hela recensionen här.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Den brittiska testsajten Goodhousekeeping.com skriver om olika produkter för hus och trädgård. De testar dessutom olika konsumentprodukter och har till exempel provat elgrillen Sage – The Smart Grill Pro. Du hittar hela recensionen från Good Housekeeping Institute här.

Pocket-link.com 🇺🇸
Pocket-link.com är en amerikansk testsajt som förser konsumenterna med alla upplysningar de behöver inom en rad olika ämnen. På deras hemsida hittar man bland annat produktrecensioner och nyheter om gadgets, digitalkameror, hemmabio, ljud, bild och mobiltelefoner. Pocket-link.com har till exempel testat och recenserat den elektriska bordsgrillen Tefal Optigrill GC702D och gett modellen ett betyg på 3 av 5 stjärnor. Du hittar hela recensionen här.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de är en tysk testsajt som recenserar en mängd olika konsumentprodukter. De bedömer alla produkter baserat på hur de klarar sig i andra granskningar och presenterar sedan dessa resultat för konsumenterna. Testberichte.de har till exempel provat elgrillen TriStar GR-2849 och gett modellen ett bra betyg. Du hittar hela testet här.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Den amerikanska testsajten Trustedreviews.com genomför expertundersökningar och tester av konsumentprodukter. De har till exempel testat och recenserat Tefal Optigrill GC702D och Sage – The Smart Grill Pro. Detta slutar med att båda modellerna får 4 av 5 stjärnor.

Du hittar hela recensionen av Tefal Optigrill GC702D här.

Du hittar hela recensionen av Sage – The Smart Grill Pro här.

T3.com 🇺🇸
Den amerikanska hemsidan T3.com är ett nätmagasin som fokuserar på gadgets och teknik. De skriver både nyheter, guider och tips om dessa ämnen. De testar och recenserar dessutom olika produkter och har till exempel provat Sage – The Smart Grill Pro och George Foreman 14525. Båda dessa elgrillar får bra betyg, och modellen från Sage utnämns till och med till testvinnare.

Du hittar hela recensionen av Sage – The Smart Grill Pro här.

Du hittar hela recensionen av George Foreman 14525 här.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du fortfarande inte är säker på om du vill köpa en elgrill kanske du vill läsa några av våra andra artiklar också. I dessa går vi igenom produkter från andra tillverkare på samma sätt som här. De andra artiklarna innehåller därmed också en översikt över experternas omdömen samt en prisjämförelse för alla modeller.

Du kan till exempel läsa vår artikel Tefal Optigrill test. I den fokuserar vi på produkter från Tefals Optigrill-serie och presenterar de modeller som har fått bäst betyg.

Vi har även skrivit en artikel om marknadens bästa smörgåsgrillar. I den artikeln hittar du också en översikt över de produkter som experterna anser vara bäst.

Om du framförallt är intresserad av att göra toast kanske du även vill läsa artikeln Toastjärn test.