Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Ställbar säng 120x200 - De bästa ställbara sängarna 120×200

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD januari 11, 2024.

Ställbar säng 120x200 - De bästa ställbara sängarna 120×200

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Att sova bra är viktigt för både vår fysiska och psykiska hälsa. Det finns en hel djungel av olika sängar på marknaden och att hitta den säng som passar just dig kan vara svårt. I den här artikeln har vi valt att fokusera på ställbara sängar i storleken 120×200. En ställbar säng är en typ av säng som har en inbyggd höj/sänk-funktion. Att kunna ändra och anpassa sängens sovläge har många fördelar och kan bland annat förbättra blodcirkulation och minska ryggsmärtor.

Inför den här artikeln har vi i första hand analyserat kunders egna upplevelse av produkterna, eftersom vi inte har kunnat hitta oberoende tester av sängarna. Vi har därför sammanställt alla kundomdömen av de olika sängarna som vi har kunnat hitta, samt gjort jämförelser mellan produktspecifikationer och pris.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Vänligen observera att vi i nuläget inte har kunnat hitta några opartiska tester inom detta ämne, utan vi har i första hand analyserat kundernas egna omdömen av produkten i jämförelse med produktdata och pris.

Bedre Nætters ställbara säng Venus 120×200 - Hög kvalitet till ett bra pris

Bästa ställbara säng i förhållande till pris

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Nætters ställbara säng Venus 120×200 :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Madrass med justerbar fasthet och sju komfortzoner
 • Garanti på fjädrar och ram i upp till 25 år, plus 100 dagars riskfri prövotid
 • Hypoallergen och Svanenmärkt bäddmadrass

Konsumentmagasinets omdöme

Den ställbara sängen Venus 120×200 lämnade oss med ett gott intryck. Sängen kommer med alla de funktioner du kan förvänta dig och mer för sängar i den här prisklassen. Mest utmärkande bland konsumenter är hur tysta motorn är, samt sängens sju komfortzoner. Dessutom är bäddmadrassen Svanenmärkt och hypoallergen, någonting som många kunder uppskattar.

Det har förekommit kunder som önskat att bädmadrassen hade varit något tjockare, men en överhängande majoritet av dem som har köpt den ställbara sängen är nöjda. Det enda vi saknade var en möjlighet att välja mellan en madrassen i latex eller i skum, en möjlighet som erbjuds hos de flesta andra sängtillverkare. Vår slutsats är att Bedre Nætters ställbara säng Venus 120×200 är ett riktigt bra val eftersom du får vad du betalar för och mer därtill.

Fördelar

 • Svanenmärkt och allergivänlig bäddmadrass
 • Bästsäljande sängserie från Bedre Nætter
 • Sju komfortzoner
 • 25 års full garanti på fjädrar och ram

Nackdelar

 • Några kunder hade önskat en tjockare bäddmadrass
 • Bäddmadrass kommer endast i latex

För dig som vill sova gott utan att det kostar dig en förmögenhet är Bedre Nætters ställbara säng Venus 120×200 perfekt. Sängen Venus är tillverkad i lyxiga material som utlovar en fantastisk sovupplevelse.

Analys och granskning av Venus ställbar säng 120×200:

Populär ställbar säng med spännande funktioner

Den ställbara sängen Venus, Bedre Nætters mest populära säng sedan 2014, har gång på gång kontrollerats och testats. Den ställbara sängen har en bas som består av en 20 cm tjock träram och med en högkvalitativ fjädermadrass täckt med en lyxig bäddmadrass. Basen innehåller en lyftmotor från Linak som är världskänd för att vara både tyst och kraftfull, vilket gör sängen till unik i sitt slag. 

En sällsynt egenskap hos Venus 120×200 ställbara säng är att motorn kan styras via en app vilket är någonting som inte många konkurrenter erbjuder. En mindre nackdel hos sängen är att den saknar ljus i botten av sängen, vilket de flesta andra ställbara sängar i samma prisklass kommer med.

Venus fjädermadrass, med sina sju komfortzoner, 25 mm stoppning och en konstruktion som tål slitage utmärker sig även den mot den sämre kvaliteten hos många konkurrenters madrasser. Dessutom skiljer sig Venus från andra ställbara sängar genom det andningsbara material som omger fjädrarna, vilket skapar en ännu behagligare miljö. Slutligen är alla material som används i madrassen OEKO-TEX certifierade, vilket betyder att produkterna har testats och är fria från farliga kemikalier. Madrassen är även Svanenmärkt.

Bedre Nætters Venus bäddmadrass är sju cm tjockt och är tillverkad i latex, vilket ger en madrass som är allergivänlig och mer hållbar än andra material. Madrasserna är skapade med Bedre Nætters SonoCore-metod vilket ger andnignsbara och flexibla madrasser. Samtidigt har Bedre Nætter fattat miljöbeslutet att 100 % av den latex som används till deras bäddmadrasser ska komma från gummiträdet Hevea Brasiliensis, för att ta så god hand om naturen som möjligt. 

Den största nackdelen med Bedre Nætters ställbara säng Venus 120×200 är att en latexbäddmadrass är ditt enda alternativ, medan vissa konkurrenter erbjuder ställbara sängar med alternativa bäddmadrasser.

Vad säger kunderna om Bedre Nætters ställbara säng Venus 120×200?

Med ett betyg på 4,7 av 5 stjärnor på Trustpilot baserat på över 2800 recensioner är det tydligt att Bedre Nætter är en välrenommerad sängtillverkare. Deras ställbara sängar har inte bara tagits emot väl och testats grundligt, utan många konsumenter har rapporterat att deras sömnproblem har försvunnit efter att ha bytt till en säng från Bedre Nætter. Även om det har förekommit rapporter om försenad leverans eller att bäddmadrassen kan fastna, är Bedre Nætters kundtjänst alltid tillgänglig och redo att hjälpa till att lösa eventuella problem.

Det har förekommit kunder som haft problem med att den ställbara sängen levererats med fel sladd, och några önskade att bäddmadrassen hade varit något tjockare. Lyckligtvis tog kundtjänsten på Bedre Nætter snabbt hand om dessa problem.

Mer om Bedre Nætters ställbara säng Venus 120×200

Den ställbara sängen Venus kommer i följande storlekar:

140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Bedre Nætters ställbara säng Haven - hög komfort och hypoallergen design

Bästa ställbara säng i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bedre Nætters ställbara säng Haven :

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.
 • Uppnått högsta betyg i tester av Ergonomie Institut
 • Indelad i sju komfortzoner med pocketfjädrar som anpassar sig efter din kropp
 • 100 dagars riskfri prövotid med fri retur eller ändring av fasthet

Konsumentmagasinets omdöme

Redaktörerna är positivt inställda till den ställbara sängen Haven. Den höga komfort och utomordentliga ergonomi sängen erbjuder är ett stort plus i vår bok. Samtidigt uppskattar vi särskilt de sju komfortzonerna och pocketfjädrarna som anpassar sig specifikt till din kropp, vilket vi anser ger högt värde för pengarna.

Sängen har fått toppbetyg av Ergonomie Institut, och får 4,7/5 stjärnor av kunder på Trustpilot. Alla tecken pekar mot att sängen håller hög kvalitet. Tillsammans med det faktum att Bedre Nætter erbjuder 100-dagars prövotid, samt 25 års garanti på ram- och fjäderbrott, drar vi slutsatsen att Haven är en kvalitativ ställbar säng.

Fördelar

 • Med sju komfortzoner med pocketfjädrar anpassar sig den ställbara sängen Haven efter din kropp
 • Sängen kommer med 100 dagars prövotid vilket ger dig möjlighet att returnera sängen eller ändra fas
 • 95 % av kunderna är nöjda med sängen.
 • Bäddmadrassen är tillverkad i allergivänligt, Svanenmärkt material
 • Haven kommer med 25 års garanti på både ram och fjäderbrott
 • Sängen har fått ett omdöme på 4,7/5 stjärnor på Trustpilot baserat på över 3 200 recensioner.

Nackdelar

 • Bäddmadrassen har en tendens att glida runt lite när du använder ställfunktionen
 • Vissa kunder tycker att bäddmadrassen är lite tunn

Få en fantastisk sömnupplevelse med Bedre Nætters testvinnande ställbara säng Haven. Den här sängen är tillverkad i skandinaviskt material och har designats av ledande sömn- och sängpecialister, vilket gör att Haven ger dig en av marknadens mest ergonomiskt korrekta sovpositioner.

Analys och granskning av Haven ställbar säng

Den ställbara sängen Haven är byggd runt en solid 20 cm tjock träram som är tillverkad av massivt svenskt furu, vilket ger en stabil och stark sängstomme. Bedre Nætter har lagt mycket fokus på att minska ljud från sängen och har därför utrustat den med en extremt tyst motor från Linak. Med hjälp av motorn är sängen ställbar vid både huvud- och vid fotändan. Bedre Nætter ger dig dessutom 5-års garanti på motorn.

Sängen Haven är utrustad med sju komfortzoner, där varje zon består av så kallade pocketfjädrar, som är utformade för att anpassa och justera varje enskild fjäder efter din kropp. Detta innebär att dina kroppsdelar får specialanpassat stöd. Fjäderkonstruktionen säkerställer också att du och din partner inte stör varandra i onödan när ni rör er i sömnen. Vanligtvis kommer endast lyxsängar med pocketfjädrar eftersom det är mycket dyrare än vanliga bonellfjädrar, vilket är den fjädertyp som oftast används i billigare sängar.

I tillägg till jämnt fjädertryck har du med sängen Haven möjlighet att välja mellan olika fasthetsnivåer utifrån vad som passar dig och dina sömnbehov. Du kan välja mellan tre olika fasthetsnivåer. Att välja rätt fasthet är en detalj som många förbiser men som kan ha stor inverkan på din ergonomi och din sömn.

Den ställbara sängen Haven kommer i fem olika färger, med två olika sänggavlar och fyra olika typer av sängben, vilket gör det lätt att få sängen att passa in i och matcha ditt hem och din inredning.

Bäddmadrassen
Havens bäddmadrass kommer med en hypoallergen bäddmadrass i 100 % latex, vilket ger effektiv temperaturreglering och fuktavledande egenskaper. Latex fungerar som en naturlig tryckavlastare vilket kan hjälpa dig att minska trycket på både nacke och axlar. Latexkärnan i madrassen är tillverkad unikt med något som kallas SonoCore-metoden, vilket låter madrassens yta andas. För dig som ofta upplever att du blir varm på natten är därför latexmadrassen från Bedre Nætter ett riktigt bra alternativ.

Bädmadrassen är täckt med ett Poakea-överdrag vilket gör att madrassen lätt kan tvättas samtidigt som överdraget låter madrassen andas. 

Mer om Bedre Nætters ställbara säng Haven

Sängen kommer i följande storlekar:

80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
210 x 210 cm

FAQ

Vad är fördelarna med en ställbar säng?
Fördelarna med en ställbar säng är att den kan justeras för att ge bättre stöd och komfort, vilket samtidigt kan hjälpa dig att lindra smärta och obehag.
En ställbar säng kan anpassas efter olika individers individuella ergonomiska behov och kan därför ge bättre stöd och komfort till personer som lever med kronisk smärta.

Ställbar säng 120×200

En ställbar säng kan vara den bästa investeringen du någonsin gör för din nattsömn. Med en ställbar säng kan du justera höjden och därigenom stödet för både huvudet och benen så att du kan hitta en riktigt bekväm position. Ställbara sängar är utformade för att ge dig bästa möjliga stöd så att du kan få en god natts sömn varje natt.

Ställbar säng 120×200 är en mycket populär storlek på ställbara sängar, eftersom de får plats i de flesta sovrum och passar många människor. Storleken är dessutom anpassningsbar, eftersom den kan passa både till dig som är i par eller dig som sover ensam.

Fördelarna med en ställbar säng i storleken 120×200

En ställbar säng kan ha många fördelar, och ställbara sängar i storleken 120×200 är inget undantag. Nedan följer några av de fördelarna med en ställbar säng i storleken 120×200.

Högre komfort
En av de största fördelarna med en ställbar säng är att den kan ge dig högre komfort genom att göra det möjligt för dig att justera sänghöjden efter dina sömnbehov. Sängen ger dig en naturligt avslappnande position, vilket gör att många upplever att en ställbar säng skänker dem en godare natts sömn. 

Bättre livskvalitet
En ställbar säng kan också bidra till att förbättra din livskvalitet. För dig som ofta upplever smärtor eller obehagskänslor i ländryggen, ryggen eller benen kan en ställbar säng erbjuda en respit. Sängen låter dig justera höjden så att den passar dina specifika behov, och gör det därför lättare att hitta en position där du kan undvika smärta och ligga mer bekvämt.

Lättare att rengöra
Många ställbara sängar gör det enklare att städa under sängen, eftersom de låter dig justera sängens höjd och därför gör det lättare för dig att komma åt att dammsuga eller damma under sängen. Detta kan vara en stor fördel eftersom det bidrar till att upprätthålla en ren och hygienisk sovmiljö.

Om en ställbar säng känns rätt men storleken 120×200 känns fel, kan du ta en tid på ställbara sängar i andra storlekar. I den här artikeln har vi samlat några av de bästa ställbara sängarna i storleken 140×200. Där tar vi upp och jämför för- och nackdelar med olika ställbara sängar i storleken 140×200. Om du däremot tycker att sängen är för stor och vill ha något mindre har vi även samlat några av de bästa ställbara sängarna i storleken 80×200, vilket passar bra till dig som sover ensam. Om en ställbar säng inte känns helt rätt för dig, har vi även samlat och granskat de bästa kontinentalsängarna i storleken 140×200.

Vikten av god sömn

Sömn är viktigt både för vår fysiska och för vår psykiska hälsa. Sömn bidrar till att upprätthålla god fysik och hjärnfunktion och förbättrar samtidigt både vårt humör och vår energinivå.

Sömnbrist kan leda till en rad negativa effekter, bland annat dålig koncentration, ökade stressnivåer och ökad risk för fysiska sjukdomar. Därför är det viktigt att se till att du får tillräckligt med sömn för att upprätthålla en god och hälsosam livsstil.

Vilken typ av bäddmadrass passar bäst för dig?

När det kommer till att köpa en ny säng kan det kännas som en djungel att navigera bland de många olika typerna av madrasser som finns på marknaden. Skummadrasser, Memory Foam madrasser och latexmadrasser är tre av de mest populära typerna av bäddmadrasser, men vad är skillnaderna mellan dem?

Skummadrasser
Skummadrasser är en av de vanligaste typerna av bäddmadrasser. De är kända för sin förmåga att forma sig efter kroppens form och för att vara billiga. Skummadrasser är vanligtvis ett billigare alternativ till Memory Foam.

Memory Foam madrasser
Madrasser i Memory Foam är en annan populär typ av bäddmadrass. Denna typ av madrass är bra på att forma sig efter din kropp och på att hålla din ryggrad rak under hela natten. Efter att du har sovit återgår madrassen till sin ursprungliga form, så du behöver inte oroa dig för att lämna avtryck på madrassen. Bäddmadrasser i Memory Foam är ofta mer hållbara och dyrare än traditionella skummadrasser.

Latexmadrasser
Latexmadrasser är en annan populär typ av madrass. De är kända för sin förmåga att ge utmärkt stöd. Materialet ger också hög luftcirkulation vilket gör att latexmadrasser kan hålla en svalare temperatur. Latexmadrasser behåller heller inte din kroppsvärme i samma utsträckning som andra madrasser, vilket gör att madrassen passar dig som ofta blir varm under natten. Latexmadrasser tillverkas av naturlatex och är därför vanligtvis dyrare än andra madrasser.

Vilken bäddmadrass ska du då välja?

I slutändan kommer valet av bäddmadrass an på dina personliga preferenser, din budget och dina behov. Om du letar efter en billigare madrass som ändå ger bra stöd kan en skummadrass vara ett bra val. Om du letar efter en madrass med bra stöd och längre livslängd kan en madrass i Memory Foam vara ett bättre val. För dig som letar efter en madrass med bra stöd och temperaturreglering kan en latexmadrass vara rätt val.

En bra lösning är alltid att testa de olika madrasserna för att se vad som känns bäst för dig. När du köper en ny säng är det viktigaste att du känner dig bekväm i den. Att besöka en återförsäljare och få extra information från någon som är utbildad inom området är alltid en bra idé. För dig som lider av hälsoproblem som påverkar din sömn eller din kropp kan det vara bra att kontakta din läkare och får en rekommendation om vilken typ av säng eller bäddmadrass som passar just din hälsa och dina förutsättningar bäst. 

Om du vill veta mer om bäddmadrasser har vi samlat och jämfört för- och nackdelar på några av marknadens bästa bäddmadrasser i storlekarna 140×200 och 160×200.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta