De bästa kockknivarna på marknaden ifølge eksperter

Senest opdateret den 0

I den här artikeln kommer vi att kika närmare på några av de bästa kockknivarna på marknaden för att förhoppningsvis hjälpa dig att hitta den perfekta kniven till ditt kök. I detta kockkniv test får du inte bara reda på vilka knivar som är väl värda att satsa på, utan vi går även igenom varje knivs funktioner, fördelar, nackdelar samt användningsområden.

Oavsett om du är på jakt efter japanska knivar, billiga knivar, exklusiva och fina knivar eller den allra bästa kockkniven finns det säkerligen en produkt på den här listan som passar dig likt handen i handsken.

Hur du väljer rätt kockkniv?

🔸 Hur ofta kommer du att använda den?
Om du lagar mat varje kväll och brinner för matlagning bör du investera i en hållbar kniv. Den måste vara gjord av ett slitstarkt material och den ska även kunna motstå återupprepad användning.

🔸 Hur mycket får det kosta?
Pris och kvalitet är alltid relaterade. Därför bör du först och främst ta reda på hur mycket du är villig att betala för en bra kniv. När du väl har räknat ut hur mycket du vill betala kan du snabbt välja mellan knivarna i översikten.

🔸 Är design viktigt för dig?
Om design är en viktig faktor för dig kan det vara lite svårare att välja. Om du vill att kniven ska hänga på väggen i stället för att förvara den i en låda bör du se till att lägga nästan lika stor vikt på designen som kvaliteten.


Global G-2 kockkniv

✅ Högkvalitativ kniv från det kända märket Global
✅ Tillverkad i det hållbara rostfria stålet Cromova 18
✅ Det perfekta prisvärda valet för hemmakocken

Global G-2 kockkniv

Butik Pris Totalpris Läs mer
899,00 899,00 Læs mere
904,00 904,00 Læs mere

 

Introduktion

Nästa kniv i vårt kockkniv test är en produkt från Global, ett märke som är känt för att ta fram imponerande köksredskap till hemmet. Global knivar kan du alltid lita på, och Global G-2 kockkniv är inget undantag. Inom märkets urval är denne kniv en del av bassortimentet, och för detta skäl är det vanligt att nya kunder satsar på den här kniven innan de vänder sig till andra varianter. Vad du kan förvänta dig är en kniv som är tillverkad i Cromova 18, ett rostfritt stål som är utomordentligt hållbart.

 • Högkvalitativ kniv från det kända märket Global
 • Tillverkad i det hållbara rostfria stålet Cromova 18
 • Det perfekta prisvärda valet för hemmakocken

Om Global G-2 kockkniv

Inte nog med att Global G-2 kockkniv är duktig på att förbli skarp under en lång tid framöver, utan produkten är även ett mycket elegant tillskott till köket. Den började tillverkas år 1985, och sedan dess har designen inte behövts förändras, någonting som sannerligen är prov på den höga kvaliteten. Matlagning kommer aldrig att bli mer spännande än när du vet att du har bra köksknivar nära tillhands, och det är här som Global G-2 kockkniv kommer in i bilden.

När knivarna från Global tas fram tillverkas de med ett smitt eller valsat blad tillsammans med två utstansade handtagshalvor. När delarna väl har svetsats ihop fylls handtaget med sand, och voilà: nu har du en händig kniv som är redo att användas.

Vart kommer då knivens namn egentligen från, vad syftar det på och hur delas knivarna in i olika kategorier? Global har olika serier där knivarna kan ha ett serienummer som antingen börjar på G, GS, GF eller GSF. Den förstnämnda syftar på stora knivar medan nästa är de mindre knivarna. Därefter kommer knivarna som är smidda i ett enda stycke stål och den sista är benämningen för små smidda knivar. Global G-2 kockkniv tillhör den första kategorin och har ett blad som är 20 cm långt samt en fullständig knivlängd på 32 cm. Det blir med andra ord passande för de som är på jakt efter en ganska stor kniv.

Något att ha i åtanke är att det krävs visst underhåll på samma sätt som de flesta köksredskap. Just Global G-2 kockkniv kan förlora sin skärpa om du kör den i diskmaskinen, och du ska därför diska den förhand. Efter dess torkar du av kniven och hänger eller sätter tillbaka den på sin vanliga förvaringsplats. Med allt detta i åtanke är Global G-2 en fantastisk kniv för kocken därhemma som är ute efter en bas-kniv som ger stort värde för pengarna.

Fördelar

 • Kräver inget större tryck vid användning
 • Skär precist
 • Perfekt balanserad
 • Lättviktig
Nackdelar

 • Handtaget kan kännas litet om du inte är van vid japanska knivar

Specifikationer
🔵 20 cm långt blad och en full knivlängd på 32 cm
🔵 Tillverkad i det rostfria stålet Cromova 18
🔵 Baskniven inom Global-sortimentet
🔵 Har serienumret G-2, vilket syftar på att kniven är en av de större varianterna
🔵 Har två utstansade handtagshalvor
🔵 Global-knivarna har alltid ett blad som är antingen valsat eller smitt


Zen kockkniv

✅ En äkta premiumkniv med många vackra och händiga detaljer
✅ Utsågs till ”Bäst i test” i Aftonbladets knivtest både år 2016, 2017 och 2018
✅ Arbetar enkelt med rotsaker och stora köttstycken

Zen kockkniv

Butik Pris Totalpris Läs mer
1.099,00 1.099,00 Læs mere

 

Introduktion

Är du en person som verkligen vill ha det bästa av de bästa, kosta vad det kosta vill? Då kommer här ett äkta premiumval i form av en lyxig kniv från det japanska märket Yaxell. Zen kockkniv är både skarp och välbalanserad för att användning av kniven ska bli så enkelt och smidigt som möjligt. Det kommer därför säkerligen inte som en överraskning att Zen kockkniv är en äkta testvinnare.

Med ett elegant blad av rostfritt stål och ett handtag av polerat Mikarta finns det inga tvivel om att den här kniven gör sitt jobb, och gör det väl. Värt att veta är också att kniven kommer i flera olika storlekar, så välj den som känns rätt för just dig.

 • En äkta premiumkniv med många vackra och händiga detaljer
 • Utsågs till ”Bäst i test” i Aftonbladets knivtest både år 2016, 2017 och 2018
 • Arbetar enkelt med rotsaker och stora köttstycken

Om Zen kockkniv 

Zen kockkniv har många användningsområden, men med tanke på dess tyngd fungerar den utmärkt när det är dags att skära upp rotsaker eller stora köttstycken. Tillverkningsprocessen av den här kniven är ganska avancerad, och allt som allt är den gjord i 37 lager stål. Kniven har byggts upp med 18 lager stål på ena sidan av kärnan och ytterligare 18 på den andra sidan. På så vis får du det där snygga damaskmönstret som pryder knivbladet.

För att garantera att Zen kockkniv får ett häftigt utseende som inte glöms bort i första taget har Yaxall tagit ett visst stilbeslut. När stålet bearbetas lämnas det nämligen märken efter sig på bladet, och dessa har Yaxall låtit vara kvar. Självfallet gäller detta dock enbart på den övre delen av bladet, så du får fortfarande en mycket effektiv kniv som är vass undertill.

Denne kniv i vårt kockkniv test har ett Mikarta-handtag, och det här kommer du även att kunna se hos alla de andra knivarna som Yaxall har tagit fram. Mikarta-handtaget kännetecknar därför Yaxall-knivarna, och det är lätt att se varför de har tagit just det här beslutet. Zen kockknivs handtag är nämligen inte bara hållbart, utan också mycket bekvämt att greppa tag i. För en extra snygg detalj finns det två nitar som håller ihop handtaget.

För att fullända Zen kockkniv har Zen-loggan stansats för hand på knivens blad, och hela den detaljrika tillverkningen visar prov på hur exklusiv och lyxig kniven verkligen är. Sist men inte minst bara måste vi nämna hur Aftonbladet korade just den här kniven till ”Bäst i test” både år 2016, 2017 och 2018, så inte finns det några tvivel om att Zen kockkniv håller hög standard.

Fördelar

 • Ser bra ut
 • Mycket vass
Nackdelar

 • Inga just nu

Specifikationer
🔵 Tillverkad i stål med en hårdhetsgrad på 61 HRC
🔵 Har ett blad i rostfritt stål
🔵 Kommer med ett skaft i Mikarta
🔵 Bladet har en längd på 20 cm
🔵 Har en tyngd som underlättar lite svårare arbeten
🔵 ZEN-loggan stansas in för hand på varje enskilt knivblad


Norden kockkniv – stilrent verktyg i skandinavisk design

Norden kockkniv

Butik Pris Totalpris Läs mer
1.080,00 1.080,00 Læs mere
1.107,00 1.107,00 Læs mere

 

Introduktion

Norden kockkniv är nästa uppskattade produkt i vårt kockkniv test, och den här kniven kommer från det tyska märket Fiskars. Företaget grundades så tidigt som år 1649, och under årens gång har de fortsatt att förse matlagningsentusiaster med alla sorters redskap som man kan komma att behöva i köket. Deras knivar är kända för att vara enkla att både dra nytta av, att rengöra efteråt samt att sedan förvara, och Norden kockkniv är inget undantag.

Om det är en effektiv allroundkniv till köket därhemma som du gärna vill lägga vantarna på så är Norden kockkniv helt rätt för dig. Kniven klarar av det mesta i köket och kommer utrustad med ett tåligt blad som aldrig sviker dig. Även handtaget i finsk björk är ett stort plus som sätter pricken över i:et.

 • Kommer med en optimal 26-graders slipvinkel
 • Har en stilren nordisk design med handtag i finsk björk
 • Fungerar väl som en allroundkniv som kan skära igenom det mesta

Om Norden kockkniv

Norden kockkniv är en produkt i vårt kockkniv test som inte bara ligger bekvämt i handen, utan som också med lätthet skär igenom de flesta ingredienserna. Fiskars knivar lämpar sig till många användningsområden och blir en oumbärlig del av ditt kök som du inte vill gå miste om. Norden kockkniv kommer utrustad med ett blad som uppmäter 19,8 cm på längden, och materialet som har använts vid framställningen är tyskt stål som har en hög kolhalt.

Då har vi klart för oss hur bladet är uppbyggt, men hur ser egentligen knivens handtag ut? Jo, här kan du förvänta dig riktig lyx i form av värmebehandlat finskt björkträ som förser kniven med sin eleganta och stilrena look. Såsom namnet antyder är det här en kniv vars inspiration har tagits från nordisk design som är tänkt att vara tidlös och följa med dig under en lång tid framöver. Med detta i åtanke är kniven verkligen ett måste att ha i köket, och särskilt om du tycker om en mer enkel trädesign.

En aspekt av Norden kockkniv som gör den så optimal i många lägen är dess 26-graders slipvinkel tillsammans med en bladhårdhet på HRC 56. Kniven framställs i Finland och är tillverkad för att kunna ha en lång livslängd. Detta är inte allt, utan du kan också räkna med att skärpan kvarstår under en lång tid framöver.

Kom ihåg att det inte rekommenderas att köra kockkniven i diskmaskinen. Detta kan nämligen slita på kniven i längden, och du bör därför istället tvätta av den för hand. Torka sedan av kniven, lägg tillbaka den i knivstället och därefter är den så gott som ny igen.

Fördelar

 • Vass
 • Välbalanserad
Nackdelar

 • Ligger på den lite dyrare sidan

Specifikationer
🔵 Knivens blad uppmäter 19,8 cm
🔵 Bladet är tillverkat i tyskt stål som har en hög kolhalt
🔵 Handtaget har framställts i finskt värmebehandlat björkträ
🔵 Har en bladhårdhet på HRC 56
🔵 Inspirerad av enkel, stilren, skandinavisk design
🔵 Bör inte köras i tvättmaskinen, utan handtvätt rekommenderas


Global G-96/AN kockkniv – gjord till Globals 35-årsjubileum

Global G-96 AN kockkniv

Butik Pris Totalpris Läs mer
1.099,00 1.099,00 Læs mere

 

Introduktion

Nästa produkt inom vårt kockkniv test är ytterligare en kniv från märket Global. Global är ett företag som grundades år 1983 och specialiserar sig på att ta fram högkvalitativa knivar som används av både hobbymatlagningsentusiaster och erfarna kockar. Global är kort och gott det ledande märket för köksknivar och har lyckats att kamma hem en lång rad utmärkelser både när det gäller knivarnas funktion och utseende.

Global G-96/AN kockkniv håller lika hög standard som det resterande sortimentet, och det finns mycket att älska hos den här kniven. Utformningen är praktisk och funktionell medan bladet är skarpt nog att kunna skära igenom de flesta ingredienserna. Oavsett om du är en nybörjare inom världen av matlagning eller om du har längre erfarenhet kommer du säkerligen att älska den här kniven.

 • Har tagits fram specifikt för att fira Globals 35-årsjubileum
 • Snygg och skarp design för att klara av de flesta uppgifterna
 • Generös bladlängd på 19 cm

Om Global G-96/AN kockkniv

Denne kniv i vårt kockkniv test togs fram specifikt för att fira Globals succé. 2020 var det nämligen Globals 35-årsjubileum, och i samband med detta framställdes Global G-96/AN kockkniv som ett högkvalitativt köksredskap till ett mycket rimligt pris. Den skarpa och snygga kniven säljs i ett begränsat antal, så glöm inte att beställa den innan det är försent.

Global G-96/AN kockkniv har ett blad vars längd ligger på 19 cm, och materialet som har använts för att tillverka kniven är rostfritt stål. Vad detta betyder är att du kan vara säker på att ha en hållbar kniv i köket med en lång livslängd samt nog med skärpa för att klara av de flesta köksuppgifterna.

Hur Global namnger sina knivar har vi talat om lite högre upp i artikeln, men det är väl värt att återigen gå igenom så att du säkert vet vilken typ av kniv du kan förvänta dig när du satsar på Global G-96/AN. Det du behöver veta är att varje Global kniv har ett namn som antingen börjar på G, GS, GF eller GSF. Knivar inom serien G har blivit några av de mest populära bland kunder, och dessa räknas som lite större knivar som ändå är enkla att hantera. När allt kommer till kritan blir Global G-96/AN därför perfekt i de flesta köken.

Likt de resterande knivarna från märket är Global G-96/AN tillverkad i Cromova 18 rostfritt stål. Kniven kan alltså gå miste om sin skärpa eller slitas ut vid för höga temperaturer, så det rekommenderas inte att köra kniven i diskmaskinen. Istället bör du diska kniven förhand och därefter torka av den för att sedan sätta tillbaka kniven på sin rätta plats.

Fördelar

 • Vass
 • Bra passform för mindre händer
 • Välbalanserad
Nackdelar

 • Knivbladet är ganska tunt

Specifikationer
🔵 Bladlängd på 19 cm
🔵 Tillverkad i Cromova 18 rostfritt stål
🔵 Gjord i samband med firandet av Globals 35-årsjubileum
🔵 Bör tvättas för hand och inte köras i diskmaskinen
🔵 Ingår i Globals G-kategori, vilket syftar på att kniven är en av de större modellerna
🔵 Har tillverkats i ett begränsat antal


Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh kockkniv – mest populära kniven i Japan

Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh kockkniv

Butik Pris Totalpris Läs mer
1.652,00 1.652,00 Læs mere

 

Introduktion

Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh kockkniv är en produkt i vårt kockkniv test som kan beställas med en av tre bladlängder: 16 cm, 20 cm och 24 cm. Produkten har kommit att bli den mest använda kniven i Japan, så det går utan tvekan att lita på dess effektivitet som både en kniv för hobbymatlagningsentusiasten och den yrkesverksamma kocken.

Den skarpa kniven klarar av en majoritet av köksuppgifter med sitt 16 cm långa blad och robusta material av carbid-stål. Damaskusmönstret som kniven har uppnås via de 48 imponerande stållagren som kärnan omsluts av, och det vackra handtaget garanterar ett bekvämt grepp nästa gång det är dags att laga din favoriträtt.

 • Den mest använda kniven i japanska kök
 • Bladet har ett vackert damaskusutseende
 • Du har möjligheten att välja mellan tre bladlängder

Om Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh kockkniv

Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh kockkniv är en produkt som bara måste nämnas i vårt kockkniv test. Knivarna inom serien Miyabi har dykt upp som ett resultat av ett samarbete mellan märket Zwilling och kockarna Rokusaburo Michiba samt Masaharu Morimoto. Den förstnämnda personen har lyckats att bli den första japanska ”Iron Chef” medan den sistnämnda är den ”Iron Chef” som är mest berömd.

Vid tillverkning av knivar såsom Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh kockkniv dras det nytta av en smart kombination mellan den moderna tyska ingenjörstraditionen och gammeldags japanska traditioner. När dessa två krafter jobbar tillsammans kan du vara säker på att produkten som du får tillgång till är en imponerande kniv med allt som du kan tänkas vilja ha för att fullända dina maträtter i stor stil. Det är ingen tvekan om att de japanska hushållen har valt just Miyabi RAW 5000FCD Gyutoh kockkniv tack vare det utomordentligt vassa bladet och den ljuvliga skönheten.

Du får möjligheten att införskaffa dig precis den typen av kniv som blir rätt för dig då bladlängden kommer i tre olika storlekar. Välj antingen en längd på 16 cm, 20 cm eller 24 centimeter beroende på vad som känns rätt och verkar som mest bekvämt i din hand. Oavsett vad får du nytta av kniven både som oerfaren och mer erfaren kock.

Knivbladet har tagits fram i carbid-stål som säkerställer en utmärkt skärpa tillsammans med oslagbara skärförmågor. Damaskusmönstret har uppstått genom 48 stållager som omsluter kärnan, så du får därför inte bara en kniv som är riktigt effektiv, utan som också är snygg att titta på. Se bara till så att du tar hänsyn till faktumet att kniven aldrig bör maskintvättas. Värmen kan se till så att kniven slits ut i längden, och vad du sedan har kvar är ett redskap som har mist sin skärpa och inte fungerar lika väl som förr. Gör dig själv därför en tjänst och tvätta kniven för hand.

Fördelar

 • Lättviktig
 • Välbalanserad
 • Knivbladet är välslipat
 • Hållbar
Nackdelar

 • En aning dyrt

 

Specifikationer
🔵 Välj mellan bladlängden 16 cm, 20 cm och 24 cm
🔵 Tillverkad i ett samarbete mellan Zwilling och två Iron Chef kockar
🔵 Utmärkt långvarig skärpa
🔵 Framställd med hänsyn till japansk tradition och tysk ingenjörstradition
🔵 Bekvämt handtag
🔵 Bör inte maskintvättas, utan ska alltid tvättas för hand


Titanium kockkniv – utmärkt allroundkniv

Titanium kockkniv

Butik Pris Totalpris Läs mer
887,00 887,00 Læs mere
1.244,00 1.244,00 Læs mere
1.244,00 1.244,00 Læs mere

 

Introduktion

Då var det dags för ännu en kniv i vårt kockkniv test från det kända tyska märket Fiskars. Deras breda urval av produkter består av allt från kastruller och stekpannor till saxar, bestick och naturligtvis knivar. De slog upp sina portar år 1649, och därefter har de bara fortsatt uppåt tack vare deras förmåga att förse sina kunder med hög kvalitet till ett rimligt pris.

Titanium kockkniv är ytterligare en av deras äkta stjärnprodukter som är passande för de flesta skäruppgifterna. Bladet på 20 cm har tagits fram i robusta material som ser till så att kniven håller länge framöver. Det är dock värt att veta att kniven också kommer i en storlek på 16 cm om du hellre föredrar det.

 • Tillverkad i titan för hållbarheten och livslängdens skull
 • Ergonomiskt handtag för ett optimalt grepp
 • Möjlighet till 25 års garanti

Om Titanium kockkniv

Titanium kockkniv är ett relativt lättviktigt köksredskap som ger dig full kontroll över situationen och den där perfekta balansen för att utföra de flesta uppgifterna i köket. Handtagets mönster förser även kniven med ett bekvämt grepp, och detsamma kan sägas för den ergonomiska utformningen. Den smärre nackdelen med produkten är att den inte är lika praktisk om du har mindre händer, men utöver detta finns det mycket att älska hos kniven.

Vad är det då egentligen som gör Titanium kockkniv så effektiv? Jo, det hållbara och långvariga knivbladet har – såsom namnet antyder – tillverkats i titan, ett material som har en lång rad fördelar. Det ser till så att kniven förblir lättviktig samtidigt som den sylvassa knivseggen klarar av att förhindra slitage och rost på ett sätt som många andra knivar inte kan. Hemligheten är den så kallade ”LZR-EDGE-tekniken” som säkerställer att kniven håller längre medan den även blir mer robust. Du får därför allt du kan tänkas vilja ha och mer när du satsar på den här kniven.

Välj själv om du föredrar att beställa kniven med ett blad som är 20 cm långt eller 16 cm långt. Som ett basredskap är Titanium kockkniv fantastisk i köket hos antingen nybörjarna eller den erfarna kocken. Med sin allroundförmåga är kniven också lämplig till det mesta, och ett komfortabelt grepp säkerställs via det tredimensionella mönstret.

Vi har nämnt den här punkten när vi har talat om tidigare knivar, men var försiktig när det kommer till tvätt. Att köra kniven i tvättmaskinen är ingen höjdare då den lätt kan slitas ut eller tappa sin skärpa, vilket gör äventyren i köket svårare än någonsin. Handtvätt är därför det mest optimala sättet att se till så att din kniv blir ren. 

Fördelar

 • Titanblad förser kniven med lättviktighet, kontroll och prestanda
 • Mönstrat handtag bjuder på ett bra grepp
 • Ergonomiskt utformad
Nackdelar

 • En aning opraktisk för små händer

Specifikationer
🔵 Kniv med ett knivblad av titan
🔵 Handtag av rostfritt stål och polypropen
🔵 Går att välja mellan en bladlängd på 16 cm och 20 cm
🔵 Handtaget har ett tredimensionellt mönster för bekvämt grepp
🔵 Agerar som en allroundkniv för att utföra de flesta uppgifterna i köket
🔵 Bör inte maskintvättas, utan handtvätt rekommenderas


Kai Wasabi 6720C – högkvalitativ kniv till ett billigt pris

OBH Nordica Arctic 8420 kockkniv

Butik Pris Totalpris Läs mer
516,00 516,00 Læs mere

 

Introduktion

Kai Wasabi 6720C kockkniv är en produkt i vårt kockkniv test som är fullkomligt inspirerad av den japanska stilen och designen som högkvalitativa knivar i Japan har. Köksredskapet blir passande till de flesta uppgifterna i köket oavsett om det är tal kring att skära rotfrukter, grönsaker, köttstycken eller någonting helt annat.

Kai Wasabi kniven kan skryta med tillverkningen via enkelstålsmetoden som går ut på att bladet bara har ett enda lager stål. Samtidigt består handtaget av pulveriserad bambu kombinerat med plast för enkel rengöring. Lägg vantarna på den här högkvalitativa kniven till ett förvånansvärt lågt pris som bevisar att kvalitet inte behöver kosta skjortan.

 • Innovativ kniv som är tillverkad med enkelstålsmetoden
 • En utmärkt grundkniv för både erfarna och oerfarna kockar
 • Har ett handtag i bambu och plast som ligger bekvämt i handen

Om Kai Wasabi 6720C kockkniv

Då har du bestämt dig för att det är hög tid att beställa en imponerande kniv och har därför vänt dig till ett kockkniv test – men vad är det egentligen som gör en kniv såsom Kai Wasabi 6720C så speciell? Förutom det billiga priset som gör den här kniven utomordentligt prisvärd kan du också förvänta dig att köksredskapet har mycket att bjuda på i de flesta köken.

Kniven är tillverkad av företaget Kai, och de slog upp sina portar redan år 1908 för att börja tillverka effektiva knivar i Japan. De hade sin början i Seki, men numera är företaget så stort att matlagningsentusiaster världen över njuter av deras utmärkta knivar. De lägger stor fokus på innovativ teknik och ser alltid till så att deras knivar bjuder på hållbarhet, skärpa och inte minst en lång livslängd.

Är du en yrkesverksam kock eller bara någon som tycker om att laga mat? Den här kniven kan göra mycket för dig oavsett. Dess blad har tagits fram i rostfritt stål, och vid tillverkningen har enkelstålsmetoden dragits nytta av, vilket betyder att endast ett lager stål har använts för att ta fram den fräcka kniven.

Handtaget är en kombination av plast och pulveriserad bambu som inte bara gör kniven hygienisk och enkel att rengöra, utan också ser till så att du få ett bekvämt grepp i alla lägen. Om du är ute efter en kniv som håller hög standard samtidigt som priset inte springer iväg kan det här vara en kniv som är enkel att rekommendera till dig.

Fördelar

 • Vass
 • Balanserad
 • Kan beställas till ett rimligt pris
Nackdelar

 • Måste rengöras försiktigt då den är benägen att få repor

 

Specifikationer
🔵 Kniv som är framtagen via enkelstålsmetoden
🔵 Knivbladet är tillverkat i rostfritt stål
🔵 Stålet har en hårdhetsgrad på 57-59 HRC
🔵 Handtaget är framställt i pulveriserad bambu i kombination med plast
🔵 Knivbladet uppmäter 20 cm på längden
🔵 Hygienisk kniv som är enkel att rengöra


OBH Nordica Arctic 8420 kockkniv – snygg kniv med unikt upphängningsbart handtag

OBH Nordica Arctic 8420 kockkniv

i samarbete med PriceRunner

 

Introduktion

Då har vi nått slutet av vårt kockkniv test, och en sista produkt som vi ska ta en titt på är en kniv från OBH Nordica vid namn OBH Nordica Arctic 8420 kockkniv. Detta köksredskap är praktiskt, mångsidigt och kommer att bli ett perfekt tillskott till ditt kök. Det rostfria stålet som knivens blad är tillverkat av resulterar i att kniven håller under en lång tid för att ha möjligheten att bjuda på många köksäventyr framöver.

Med sin unika handtagsdesign är det enkelt att hänga upp kniven efter användning, och den innovativa utformningen ger även kniven ett elegant utseende som många kommer att uppskatta i sina kök. Med ett blad som är hela 20 cm långt har du nog med längd att jobba med för att utföra de flesta uppgifterna i köket.

 • Tillverkad i rostfritt stål för hållbarheten och livslängdens skull
 • Unikt handtag som tillåter dig att hänga upp kniven efter användning
 • Säljs till ett mycket rimligt pris

Om OBH Nordica Arctic 8420 kockkniv

Vad vore ett kök utan en snygg och innovativ kökskniv för att fullända alltet? Den här produkten i vårt kockkniv test är en kniv från OBH Nordica som har en ganska unik design som vi inte än har sett bland knivarna på listan. Handtaget görs nämligen upp av en stålstång som är formad likt ett handtag, och detta gör det möjligt att enkelt hänga upp kniven efter användning.

Kniven har ett blad på 20 cm som ser till så att du enkelt skär igenom de flesta ingredienserna. Materialet som själva bladet är tillverkat av är ishärdat tyskt stål med en hög halt av kol. Stålet är rostfritt, och du kan därför förvänta dig att få ett köksredskap som håller under många år framöver och samtidigt förser dig med både långvarig skärpa och hållbarhet.

Vid beställning av OBH Nordica Arctic 8420 kockkniv kommer du att få en stålhårdhet som ligger på HRC 57. Även väl värt att veta är hur kniven har blivit en äkta testvinnare. I Testfakta korades den nämligen till Bäst i Test år 2015, så att du får kvalitet när du satsar på den här kniven är ett klart faktum. Dra nytta av den oavsett om du är en erfaren kock eller om du letar efter din första prisvärda kniv som lätt kan hängas upp efter användning.

Det är såsom tidigare nämnt alltid rekommenderat att du tvättar kniven för hand istället för att köra den i diskmaskinen. På så sätt bevarar du skärpan under en längre tid och behöver inte oroa dig för slitage.

Fördelar

 • Ser bra ut
 • Stort och säkert grepp
 • Prisvärd
Nackdelar

 • På den lite tyngre sidan

 

Specifikationer
🔵 Kniv med 20 cm långt blad
🔵 Tillverkad i ishärdat tyskt stål med hög halt av kol
🔵 Handtagsdesign som tillåter dig att hänga upp kniven efter användning
🔵 Framställd i stål som är rostfritt
🔵 Har korats till ”Bäst i test” av Testfakta år 2015
🔵 Kniven har en stålhårdhet på HRC 57


ONYX kockkniv – Bästa kockkniv for priset

✅ Stålkärna med titanlegering så att kniven håller under en lång tid framöver
✅ Anti-slip handtag för ett bra grepp om kniven
✅ Använder sig av imponerande och innovativ hybridteknik
ONYX kockkniv

Introduktion

ONYX kockkniv är en 20 cm lång äkta testvinnare som är tillverkad i patenterat hybridkeramiskt stål. Resultatet blir en skarp kniv med lång hållbarhet i vått och torrt. Med sitt läckta ergonomiska handtag i glasfiber ligger kniven bekvämt i handen och bidrar till den där perfekta balansen vid varje snitt.

 • Stålkärna med titanlegering så att kniven håller under en lång tid framöver
 • Anti-slip handtag för ett bra grepp om kniven
 • Använder sig av imponerande och innovativ hybridteknik

Om ONYX kockkniv

Den första högkvalitativa produkten i vårt kockkniv test är ONYX kockkniv: den bästa kockkniven för matlagningsentusiasterna som lägger stor vikt på hållbarhet. Både skarpheten samt livslängden är två punkter som uppskattas, och detta är aspekter som du finner i både eggen, bladet och skaftet. För att framställa ONYX kockkniv har en lång rad högkvalitativa material och tillverkningsmetoder dragits nytta av så att du ska få tillgång till en kökskniv som gör sitt jobb väl.

Oberoende av om du är en erfaren kock eller helt enkelt någon som brinner för matlagning därhemma finns det utan tvekan många skäl till varför ONYX kockkniv blir ett rätt val för dig. Knivseggen är tillverkad i hybridkeramiskt stål för att kunna bjuda på en rad fördelar. Du får med andra ord både skarpheten som du finner i keramiska knivar samt hållbarheten som du kan förvänta dig av en stålkniv.

Knivbladet har en stålkärna som förstärks med titanlegering, och tillverkningsprocessen består av att bland annat finfördela titan för avsättning på bladet en atom i taget. Titan och stål smälts under den här processen samman till ett nytt ämne, och tack vare att materialen är bundna på en atomisk nivå har du här ett utomordentligt hållbart knivblad. Resultatet av hela processen förser ONYX kockkniv med en yta som är hård, slitresistent samt gör det möjligt för dig att enkelt skära upp aptitväckande ingredienser i köket.

De positiva aspekterna tar inte slut här, för visst måste vi också ta en titt på skaftet. Detta är kanske inte någonting som du överväger alltför mycket när du är ute efter en kockkniv, men tro det eller ej är ett högkvalitativt skaft av yttersta vikt. Just ONYX kockkniv har en ergonomisk utformning som tillåter kniven att ligga bekvämt i din hand. Dess imponerande fiberglasmaterial bjuder på den optimala balansen alla dagar i veckan. Alla knivens många fördelar kombinerade har sett till så att ONYX kockkniv har hamnat högst upp i vårt kockkniv test.

Fördelar

 • Skär på ett precist sätt
 • Kräver inget större tryck
 • Perfekt balanserad
 • Mycket lättviktig
Nackdelar

 • Handtaget kan kännas för litet om du inte är van vid japanska knivar

 

Specifikationer
🔵 Vikt på 248 gram
🔵 Full längd på 33,8 cm
🔵 Knivsegg i hybridkeramiskt stål
🔵 Stålkärna med titanbeläggning
🔵 Fiberglashandtag
🔵 Handtag med anti-slip


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du känner att det finns mycket arbete bakom denna artikel. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför är vi beroende av både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner i både danska och internationella webbshopar. Vår forskargrupp har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande exportkällor och tester:

Aftonbladet

Aftonbladet har funnits sedan Lars Johan Hierta tidskriften år 1830. deras vision är att vara Sveriges mest engagerande nyhetskälla som värnar sanningen, granskar makten och ger dig inflytande genom journalistik. Aftonbladet gör er båda klokare på aktuella nyheter och produkter 

Vi har valt att lyfta fram zen-kockens kniv, som har röstats som ”Bäst i test” i Aftonbladets knivtest både år 2016, 2017 och 2018. Här har det jämförts med 14 andra knivar, varav 11 är japanska kockknivar

Du kan se testet från 2018 här

Denne side er anmeldt af: Mike A. Kristoffersen Rating 5/5