Kingston HyperX Cloud 2 Test – Experternas Omdömen & Betyg

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

HyperX Cloud 2 är ett headset som används av eSportens professionella världsstjärnor på turneringar. Det är ett headset som är i en klass för sig. Läs mer här och få reda på varför HyperX Cloud 2 är ett av eSportens föredragna headset världen över.

Vi går bland annat igenom de tekniska detaljerna, och ger dig en översikt över hur experterna bedömer HyperX Cloud 2.

I denna artikel får du:

🔸 Detaljerad genomgång av HyperX Cloud 2 och dess funktioner
🔸 Genomgång av hur HyperX Cloud 2 klarar sig i olika tester
🔸 En sammanfattande slutsats

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över hur HyperX Cloud 2 klarar sig i de olika testerna på nätet.


Under de senaste åren har fokuset ökat för eSport, som är en förkortning för elektronisk sport. ESport är en beteckning för datorspel som utövas på tävlingsnivå. Det är en sport som är under explosiv utveckling, vilket innebär att fler och fler företag investerar och sponsrar större belopp i sporten än någonsin tidigare.

HyperX Cloud 2 Samtidigt har det skett en stor utveckling av produkter till spelarna. I och med att intresset för eSport ökar som en erkänd tävlingssport, finns det en enorm marknad för kvalitetsutrustning för spelarna. Ett välfungerande headset är en viktig del av utrustningen, om man vill ha en bra spelupplevelse. När man tittar på utbudet av headset, är headsetet HyperX Cloud 2 från Kingston i synnerhet en av de produkter som utmärkt sig bland amatörer och professionella gamers.

Här kan du se en lista över priserna på HyperX Cloud 2 hos olika återförsäljare:

 

.
Här nedan går vi igenom varför HyperX Cloud 2 har blivit ett av de headset som föredras bland gamers.


Specifikationer för HyperX Cloud 2

Ett headset som ska användas till datorspel kräver några mycket speciella funktioner om det ska leverera en optimal spelupplevelse. Detta gäller både för amatörer och professionella.

Generella detaljer

HyperX Cloud 2 är designat för att ge en spelupplevelse utöver det vanliga. Själva headsetet består av två stängda öronkåpor. Headsetet har en vikt på totalt 320 gram, vilket är i den låga änden av skalan, och ger därför en bra komfort vid längre tids spelande. Själva materialet är gjort av minnesskum, även kallat memory foam, som ger dig en oöverträffad komfort runt öronen, då det anpassar sig efter ditt huvud.
kingston-hyperx-cloud-ii

Öronkuddarna är gjorda av konstläder, och huvudbandet har skum på insidan för att säkra komforten. Dessutom ingår ett extra par öronkuddar i tyg, som man kan ersätta de andra med. På HyperX Cloud 2 finns en ansluten mikrofon som är löstagbar.

Tekniska detaljer

Om vi dyker djupare ner i HyperX Cloud 2 och dess teknik, kan man inte missa dess kvalitet. Headsetet har en brusreducerande funktion, som ger klarhet när man pratar med sina medspelare genom mikrofonen. HyperX Cloud 2 är kompatibel med PC, Mac, Smartphone och Playstation 4, och kan anslutas med USB eller en 3,5 mm kontakt som ingår i förpackningen.

Ljudet är i en klass för sig

Med HyperX Cloud 2 har Kingston ett starkt fokus på att utveckla det bästa möjliga ljudet, skräddarsytt för gamers. Ett av de viktigaste säljargumenten för detta headset är att det har 7.1 surround sound. Denna funktion ger ett ljud utöver det vanliga. Det ger dig även alla förutsättningar för att orientera dig i spelet, i förhållande till var fienden kommer ifrån. HyperX Cloud 2 kommer med en impedans på 60 ohm, vilket är högt, och därmed säkrar dig en bra ljudupplevelse.

Du kan här se en video om HyperX Cloud 2, där 7.1 surround sound förklaras närmare:

Med HyperX Cloud 2 följer det även med en avancerad USB-ljudkontrollbox med ett inbyggt ljudkort, som förstärker ljud och röster. På denna box kan du även justera volymen på headsetet, och slå på och stänga av ljudet för mikrofonen. Själva headsetet är utformat med ett par öronkåpor som stänger ute alla andra ljud runt en. HyperX Cloud 2’s mikrofon har ett max ljudtryck på 105 dB, och hörlurarna har en känslighet på 98 dB. Dessutom har headsetet en frekvensrespons på 50 Hz – 18 kHz.


Vad säger experterna om HyperX Cloud 2?

Vi har gått igenom ett antal recensioner och tester av HyperX Cloud 2 från erkända tech-redaktioner, och kommer här med slutsatserna från de olika resultaten. Här nedan ger vi en sammanfattning av hur de olika recensenterna bedömer headsetet i praktiken.

Gamereactor.dk: En favorit bland gamers

gamereactor logo
Den danska versionen av internationella Gamereactor har testat och recenserat HyperX Cloud 2. Recensenten berömmer headsetet, och skriver att han mycket väl kan förstå varför detta headset är en av favoriterna bland gamers världen över.

Gamereactor framhäver i sitt test att man får den ultimata premiumkänslan när man har headsetet i händerna. Produktens kvalitet och valuta för pengarna når en ny nivå med denna produkt.

Riktigt bra komfort

Dess höga komfort framhävs också av recensenten från Gamereactor. HyperX Cloud 2 kommer med ett extra set kuddar för öronen, som är gjorda i ett velour-liknande material. Dessa kuddar kan du byta till, om du tycker att kuddarna av konstläder blir för varma runt öronen. Gamereactor framhäver att oavsett vilka kuddar du väljer, så är du garanterad absolut komfort, då kuddarna är gjorda av memory foam. Detta material gör att du enkelt kan ha på dig headsetet i flera timmar utan att känna obehag, vilket är ganska ovanligt för stängda headset.

Ljudet passar bra till CS:GO

Ljudet framhävs också positivt av recensenten från Gamereactor. Det kan dock finnas vissa problem med olika spel, där ljudet inte fungerar optimalt, eftersom att HyperX Cloud 2 kommer med en omfattande och innovativ ljudteknik, vilket innebär att vissa spel helt enkelt inte kan hänga med. Gamereactor betonar att HyperX Cloud 2’s ljudteknik fungerar riktigt bra till exempelvis CS:GO. Headsetet får emellertid lite kritik för att själva kontakten inte kan tas lös från headsetet, vilket förkortar dess livslängd en aning.

Du kan läsa hela recensionen från Gamereactor här.


Tom’s Guide: 7 av 10 stjärnor

Toms Guide Logo
Den amerikanska recensionssidan Tom’s Guide ger HyperX Cloud 2 ett betyg på 7 av 10 stjärnor. Detta motsvarar “mycket bra” på deras interna poängskala. Bland annat HyperX Cloud 2’s design och komfort lovordas av testpanelen.

Tom’s Guide betonar att Kingston chockade alla med utgivningen av deras nya HyperX Cloud 2 gamingheadset. Kingston är kända för sina lagringsprodukter, som bland annat USB-stickor och SD-kort.

Stilfull design

Enligt testpanelen från Tom’s Guide är HyperX Cloud 2 ett av de mest stilfulla headset som du kan köpa för ett rimligt pris. Headsetet kan fås i helt svart, eller med röda markeringar. Tom’s Guide framhäver de metalliknande “gafflarna” på båda sidorna av headsetet, som gör det möjligt att justera det så att det passar perfekt till dig. Mikrofonen på headsetet är löstagbar, vilket ger en bättre komfort när mikrofonen ändå inte ska användas.

Spel-performance

Testpanelen från Tom’s Guide har testat headsetet i ett antal olika spel. Här får det lite blandade recensioner för sin ljudteknik. Sammantaget är ljudet riktigt bra, men i vissa sammanhang saknas något. HyperX Cloud 2 kommer särskilt till korta i spel med frekventa explosioner, där det krävs ett bra och tungt basljud. Dock får det beröm för sitt ljud i andra spel, som CS:GO och Assassin’s Creed Unity. Här möjliggör ljudtekniken för dig att höra detaljer som motståndarens steg, eller en som simmar genom en flod.

Tom’s Guide hävdar att headsetets virtuella 7.1 surround sound gav en skillnad i ljudet, i form av en mer detaljerad ljudupplevelse av omgivningarna i spelet. Sammantaget ger testpanelen HyperX Cloud 2 en bra recension, och säger att det är ett bekvämt och snyggt headset med bra ljud. Testpanelen hade dock lite kritik att komma med, bland annat för bristen på bas.

Du kan läsa hela recensionen från Tom’s Guide här.


Britiske IGN: Det bästa av det bästa

ign logo
Testpanelen från den brittiska tech-plattformen IGN har testat HyperX Cloud 2, och lovordar headsetet för sina många funktioner och höga komfort. Headsetet kommer bland annat med funktioner som gör det möjligt att använda det till både PC och telefonsamtal.

Testpanelen från IGN är också imponerade över det detaljerade ljudet som HyperX Cloud 2 erbjuder. Även priset får beröm efter vägen, då testpanelen framhäver att de anser att man får mycket för pengarna.

7.1 surround sound

När man köper headsetet HyperX Cloud 2 följer det med ett USB-ljudkort som levererar det omtalade 7.1 surroundljudet. Detta USB-kort kan du sätta i headsetet om du vill ha den extra ljudfunktionen när du spelar. Du kan även montera bort USB-kortet om du vill ha ett vanligt stereoljud, som till exempel är perfekt för musik, telefonsamtal och konsolspel. Testpanelen från IGN berömmer det bra ljudet, och är imponerade över hur detaljerat ljudet kan bli.

Löstagbar mikrofon

HyperX Cloud 2 kommer med en löstagbar mikrofon, som är lätt att ta bort från själva headsetet. Mikrofonen är gjort i en flexibelt gummimaterial, så du kan justera mikrofonen till den position du vill ha den i. Testpanelen från IGN framhäver mikrofonens brus- och ekoreducerande funktion, som är en av de största uppdateringarna från föregångaren.

Testpanelen framhäver dessutom alla de extra saker du får med vid ett köp av ett HyperX Cloud 2 headset. Förutom de bra tekniska funktionerna, får du med en extra uppsättning öronkuddar i ett tygliknande material, en extra kontakt för flygplan, en kontakt med volymkontroll och en tygpåse för förvaring av headsetet. testpanelen ger sammantaget en mycket bra recension av HyperX Cloud 2, och kallar det för ett av de bästa headseten till ett pris som går att betala.

Du kan läsa hela recensionen från brittiska IGN här.


PC Gamer: Bästa headsetet för priset

PC_Gamer_logo
Testpanelen hos online-plattformen PC Gamer har utnämnt HyperX Cloud 2 från Kingston till sitt favorit-gamingheadset. PC Gamer betonar att HyperX Cloud 2 är en nytolkning av det tidigare headsetet Qpad QH-90.

Kingston tog ett bra och funktionellt headset och gjorde det ännu bättre. Även här lovordar testpanelen från PC Gamer det bra ljudet och dess många möjligheter.

Ett framgångsrikt headset

Testpanelen framhäver att Kingston har fokuserat på att utveckla ett headset som ger en ljudupplevelse utöver det vanliga. Detta har dock resulterat i att det finns andra ljudfunktioner som man har fokuserat mindre på. Bland annat är basljudet inte särskilt tungt och aggressivt, vilket för vissa kommer att vara en kritisk punkt.

Testpanelen framhäver att HyperX Cloud 2 erbjuder en bra ljudupplevelse, både under spel och när man lyssnar på musik. Testpanelen framhäver även att klarheten i ljudet inte kan missas.

Inga stora skillnader från föregångaren

HyperX Cloud 2 är andra generationen i Cloud-serien från Kingston. Testpanelen betonar att skillnaden på de två versionerna inte är särskilt stor. Den största skillnaden är att HyperX Cloud 2 kommer med 7.1 surround sound, vilket föregångaren inte kan erbjuda.

Även komfort och design är relativt lika på de två versionerna. I och med att den nya HyperX Cloud 2 har kommit ut på marknaden, har priset på dess föregångare sänkts rätt mycket. Dock anser testpanelen från PC Gamer att HyperX Cloud 2 är värd varenda krona, då man får riktigt mycket för inte så mycket pengar.

Du kan läsa hela recensionen från PC Gamer här.


TECHSPOT: 65 av 70 expertanvändare ger bra recensioner

techspot-logo
Techspot är en användarbaserad online-plattform, där man som helt vanlig konsument kan gå in och skriva sin recension av en tech-produkt. HyperX Cloud 2 har hittills fått individuella expertbedömningar av totalt 70 användare.

47 av 70 användare har gett headsetet toppbetyg. 18 användare har bedömt HyperX Cloud 2 som bra, vilket är det näst högsta betyget man kan ge. 5 användare har angett headsetet som genomsnittligt, och ingen har gett headsetet dåliga recensioner. Techspot ger alltså en imponerande inblick i vad konsumenterna faktiskt tycker om headsetet i praktiken. Här nedan går vi igenom några av de användarbaserade expertbedömningarna från Techspot.

Ljudet får beröm av expertanvändare

Särskilt ljudet nämns upprepade gånger i de många expert-recensionerna. Flera beskriver ljudet som en av de bästa funktionerna hos HyperX Cloud 2. En expertanvändare framhäver bland annat ljudet som klart och otroligt bra. En annan användare betonar att 7.1 surround sound-funktionen ger en mycket speciell upplevelse, oavsett vilket spel-scenario man är i. Flera expertanvändare nämner gång på gång den bra ljudupplevelsen man får med 7.1 surround sound-funktionen.

Perfekt komfort

Komforten nämns också av flera expertanvändare. När man sitter många timmar framför en skärm med ett headset på, är en bra komfort runt huvudet en avgörande faktor. Här lever HyperX Cloud 2 upp till komfort-standarden. En expertanvändare nämner bland annat att det är ett av de bekvämaste headset han någonsin har provat. Komforten beror bland annat på headsetets memory foam, samt de utbytbara öronkuddarna.

Du kan läsa expertrecensionerna här.

OBS! På Techspot finns bara ett litet utdrag av expertrecensionerna. Du kan klicka på de olika bedömningarna för att läsa hela recensionen.


PC Mag: 4 av 5 stjärnor

PCMag
Brittiska PC Mag har också testat HyperX Cloud 2 från Kingston.

De har bland annat tittat närmare på headsetets design och hur det fungerar i praktiken. De har även tittat närmare på hur anslutningen till de olika elementen fungerar i praktiken.

Deras övergripande bedömning av HyperX Cloud 2 är ganska bra. Testpanelen framhäver i sin samlade slutsats att det är ett gamingheadset med obeskrivligt bra ljud. Testpanelen ger HyperX Cloud 2 ett totalbetyg på 4 av 5 stjärnor.

Attraktiv design

PC Mag betonar att HyperX Cloud 2 kommer i två delar: Headsetet och USB-ljudkortet. Testpanelen noterar att kabeln till headsetet är ganska kort. Kabeln som är fäst vid USB-ljudkortet är dubbelt så lång, och kommer med en USB-kontakt i slutet. Båda kablarna är gjorda i ett material som ska skydda kabeln, och förhindra att den trasslar ihop sig. Testpanelen från PV Mag lovordar dessutom headsetets design för att vara både attraktiv och solid. Testpanelen framhäver även att HyperX Cloud 2 fungerar till både PC, mobil, och nyare spelkonsoler.

Bra ljud

Ljudet framhävs också som bra av testpanelen. PC Mag skriver att stereoljudet fungerar riktigt bra.

Dock får den medföljande extrafunktionen i form av 7.1 surround sound, lite kritik för att inte vara tillräckligt effektiv. Det gör en liten skillnad, men inte mycket. Dessutom beror det också mycket på vilket spel man spelar.

Den medföljande extrautrustningen får beröm av testpanelen från PC Mag, då de flesta tillverkare inte gör sig besväret att lägga till extra utrustning i lådan. De följer med ett extra par öronkuddar i ett velour-material, som andas extra bra. Dessutom följer det med en tygpåse som man man använda för att transportera sitt headset på ett skonsamt sätt.

Du kan läsa recensionen från PC Mag här.


TV2 Norge: Utsedd till det bästa headsetet av testpanelen

TV2 Norge

TV2 Norge har samlat en testpanel av gamers. De blev ombedda att testa 4 olika headset, och sedan komma med sin bedömning av dem. Testpanelen består av tre män i sena 20-årsåldern, som alla har många års erfarenhet av olika spel i olika genrer.

Testpanelen definierar ett bra headset utifrån om det har bra ljud, hur bra mikrofonen är, hur bra headsetet är på att isolera ljudet utifrån, samt hur länge man kan ha på det utan att få ont i öronen eller i huvudet.

HyperX Cloud 2 sticker ut

De olika headseten blev testade under en period på två veckor av testpanelen. Testpanelen har testat 4 olika headset på olika plattformar, och särskilt HyperX Cloud 2 får positiv kritik.

De betonar att det är ett headset som sticker ut, på grund av sitt bra ljud och den bra mikrofonen. Även komforten lovordas av testpanelen. Testpanelen har spelat i flera timmar åt gången, vilket kräver ett headset som man kan ha på under en längre period. HyperX Cloud 2 klarar denna uppgift till perfektion.

Bästa köp

Sammantaget är testpanelen mycket nöjda med Kingstons HyperX Cloud 2 headset. Det får mycket beröm för dess bra ljud, och dess förmåga att stänga andra ljud ute. Samtidigt är priset en stor faktor för dess placering i testet.

Alla i testpanelen är eniga om att man får mycket för pengarna när man köper ett HyperX Cloud 2 headset. Därför råder en bred enighet hos testpanelen, om att HyperX Cloud 2 ska utses till det bästa köpet av de 4 olika headseten som de har testat under två veckor.

Du kan läsa hela recensionen från TV2 Norge här.


JayzTwoCents: Bra mångsidighet

Den amerikanska recensenten JayZTwoCents på Youtube har testat och recenserat HyperX Cloud 2. I videon kommer han med en genomgång av vad som följer med när man köper HyperX Cloud 2. Han går även igenom headsetets många funktioner, och sätter dem i samband med olika situationer man kan råka ut för när man spelar.

Du kan se recensionen här:


Slutsats

Om vi ska göra en sammanfattning av de olika testerna och recensionerna vi har gått igenom, så är slutsatsen från recensenterna att man får riktigt mycket för pengarna när man köper ett HyperX Cloud 2 headset. Headsetet erbjuder ett bra ljud, och lämpar sig därför väldigt bra för datorspel. Den enda nackdelen är att det medföljande 7.1 surroundljudet inte fungerar optimalt i vissa spel, medan det fungerar optimalt i andra typer av spel.
Anledningen till detta kan bland annat vara att spelen ännu inte är helt lämpade för denna nya ljudteknik, som HyperX Cloud 2 erbjuder. Men i de spel där 7.1 surroundljudet fungerar optimalt, får man en ljudupplevelse utöver det vanliga.

En annan sak som är värd att nämna i slutsatsen är komforten. Flera recensenter som har testat HyperX Cloud 2 i praktiken nämner den höga komforten, som gör det möjligt att ha på headsetet i flera timmar åt gången utan problem. Detta är ett stort plus om man gärna vill spela länge, då man slipper obehag runt huvudet, vilket annars är fallet med väldigt många konkurrerande gamingheadset.

Slutligen är det även ett headset som får mycket beröm av recensenterna för prisnivån. Detta beror på att priset på HyperX Cloud 2 ligger i den billiga änden av skalan, i förhållande till vilka funktioner som headsetet kommer med. Det är alltså därför ett headset som lämpar sig för riktigt många enligt recensenterna, då man får mycket kvalitet för priset.

Här kan du se en lista över priserna på HyperX Cloud 2 hos olika återförsäljare:

 

 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka källor har testat Kingston HyperX Cloud 2?

Gamereactor.dk, Tom’s Guide, Britiske IGN, PC Gamer, TECHSPOT, PC Mag, TV2 Norge och JayzTwoCents

🤓 Hur har man testat Kingston HyperX Cloud 2?

Kingston HyperX Cloud 2 har bland annat bedömts baserat på passform/komfort, teknik, anslutning, ljudkvalitet, mikrofon och andra medföljande tillbehör.

🤔 Vad ska man titta efter när man köper ett gamingheadset?

Eftersom att man ofta har på sig ett headset flera timmar i sträck när man sitter och spelar rekommenderar vi en bekväm over-ear-modell. Upplevelsen blir dessutom bäst om headsetet har inbyggt surroundljud och eventuellt även brusreducering. Utöver detta bör du även fundera på saker som mikrofon, om du vill ha ett headset med eller utan sladd samt om design är något som är viktigt för dig.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta