Apple Airpods test – Läs Experternas omdömen & betyg

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

I den här artikeln går vi igenom en mängd olika tester och expertrecensioner av Apple Airpods. Vi har tagit en närmare titt på recensioner från flera olika källor, och eftersom att du här kan se hur olika experter bedömer hörlurarna kan du enkelt skapa dig en överblick över alla för- och nackdelar med den här produkten.

 I den här artikeln om Apple Airpods kan du läsa vad nio olika expertkällor tycker om hörlurarnas funktioner och specifikationer. Vi kommer nämligen att gå igenom recensioner från Whathifi.com, TheVerge.com, Techradar.com, Mashable.com, T3.com, Medium.com, The Guardian, Trustedreviews.com och Digitaltrends.com.

Om du vill läsa mer om undersökningarna finns det en länk till det aktuella testet efter genomgången av varje recension.

Den här artikeln om Apple Airpods innehåller:

Allmän fakta och information om Apple Airpods 
Genomgång av experternas recensioner
Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över marknadens bästa produkter.


Presentation av Apple Airpods  

Apple-AirPods

 

.
Obs: Apple Airpods har utgått ur produktion. Här visar vi därför priset för den nya och förbättrade modellen Apple Airpods 2nd generation. 

Apple Airpods är ett par trådlösa hörlurar med en kompakt design som kan användas för att lyssna på både musik, radio och podcasts. Hörlurarna har både optiska sensorer och en rörelseaccelerometer som känner av när man sätter hörlurarna i öronen samt när man tar ut dem igen. Detta gör att musiken kan startas och pausas automatiskt.

Kompatibilitet och ljudkvalitet

Apple Airpods använder sig av Apples egna W1-chip för att hörlurarna ska ansluta snabbt till en iPhone. Med Bluetooth kan man även ansluta hörlurarna till andra enheter, till exempel om man har en äldre iPhone eller liknande. Apple Airpods flyttar dessutom utan problem anslutningen från en enhet till en annan om det skulle behövas.

Ljudet i Apple Airpods sänds i högkvalitativt ACC-format, vilket gör att man får en så bra ljudupplevelse som möjligt med dessa hörlurar.

Man kan både ta emot och avsluta telefonsamtal genom att knacka två gånger på en av hörlurarna, och mikrofonen fungerar dessutom oavsett om man använder båda hörlurarna eller bara en av dem.

Röststyrning med Siri och batteritid

Med Apple Airpods kan man både kontrollera musiken, justera volymen och ta reda på batterinivån genom att använda röststyrningen med Siri. Man kan även ta hjälp av den virtuella assistenten på andra sätt och be om råd om det behövs. Mikrofonerna på hörlurarna är nämligen försedda med en accelerometer som känner av när man pratar.

När man har laddat sina Airpods till 100 % har de i genomsnitt en batteritid på fyra till fem timmar. Det ingår dock ett laddningsetui som räcker till flera laddningar och ger upp till ett dygns batteritid. Efter en kvart i laddningsetuiet kan hörlurarna användas i tre timmar extra. Om man vill veta hur mycket batteri som är kvar kan man antingen fråga Siri eller hålla sina Airpods mot sin iPhone.

Specialdesignat W1-chip från Apple

När man köper Apple Airpods får man ett par trådlösa hörlurar som kan tas med på språng, och det är Apples specialdesignade W1-chip som ligger bakom produktens olika funktioner.

Chippet sköter nämligen den trådlösa anslutningen och ger ett bättre ljud. Det bidrar dessutom till batteriförvaltningen som gör att man kan lyssna på musik i upp till fem timmar på en enda laddning.

Specifikationer för Apple Airpods:
Mått: 16,5 x 18,0 x 40,5 mm
Vikt: 4 gram
Typ av hörlurar: In-ear
Bluetooth: Ja
Trådlös: Ja
Mikrofon: Ja – på hörlurarna
Batteritid på en laddning: Upp till 5 timmar
Kompatibilitet (märke): Apple
Kompatibilitet (produkter) iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch, Mac

Fördelar med Apple Airpods:
Trådlös teknik
Lätta att ta med på språng
Kan användas för att ta emot och avsluta telefonsamtal
Röststyrning med Siri
ACC-format för ett bättre ljud
Laddningsetui

Här kan du se en video där Apple själva presenterar sina Apple Airpods:

https://www.youtube.com/watch?v=qLsn5ZMhgu4


Vad tycker experterna om Apple Airpods?

I det här avsnittet går vi igenom alla nio expertrecensioner av Apple Airpods. Vi berättar vilka specifikationer och funktioner de olika experterna lyfter fram samt vilka för- och nackdelar de hittar hos den här produkten.


Digitaltrends.com

Digitaltrends.com
Betyg: 4 av 5 stjärnor

Apple Airpods får ett betyg på 4 av 5 stjärnor hos den amerikanska hemsidan Digitaltrends.com. Experterna motiverar det höga betyget med att Apple Airpods är bland de bästa trådlösa hörlurarna som finns att köpa idag. De påpekar bland annat att den trådlösa anslutningen är stabil och felfri samt att räckvidden är riktigt bra jämfört med andra modeller på marknaden.

Digitaltrends.com förklarar dock att Apple Airpods inte är riktigt lika fantastiska som konkurrenterna. De framhäver då framförallt att Jabra Elite 65t har samma batteritid och liknande men ett ännu bättre ljud. Om man vill ha trådlösa hörlurar som bara ska placeras direkt i öronen och inte tar särskilt mycket plats skriver de dock att Apple Airpods är en bra kandidat.

Bra batteritid och snabb laddning i etuiet

Experterna från Digitaltrends.com fokuserar framförallt på två olika aspekter av Apple Airpods, nämligen den bra batteritiden och det snabba och kompakta laddningsetuiet. Digitaltrends.com skriver att batteriet i hörlurarna redan räcker länge, men experterna tycker ändå att det är en klar fördel att man kan få mer batteritid på nolltid med det kompakta och praktiska laddningsetuiet.

Experterna hittar inte särskilt många nackdelar med Apple Airpods. De skriver dock att hörlurarna inte är bra när man tränar samt att ljudet bara är medelmåttigt jämfört med andra modeller på marknaden. De påpekar även att de olika delarna är ganska dyra om man skulle behöva byta ut något på sina Apple Airpods.

Du kan läsa hela recensionen här.

Här kan du se en videorecension av Apple Airpods från Digitaltrends.com:


Trustedreviews.com

Trustedreviews.com
Betyg: 3,5 av 5 stjärnor

Hos den amerikanska testsajten Trustedreviews.com får Apple Airpods ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor. Experten från Trustedreviews.com håller nere betyget lite eftersom att Apple Airpods inte riktigt lever upp till förväntningarna. Experten förklarar dock att Apple Airpods i slutändan är imponerande och att det ska bli spännande att se vad Apple kan uppnå med framtida versioner. Enligt Trustedreviews.com brister nämligen det första försöket på ett par punkter.

Experten blir framförallt imponerad av Apples W1-chip och beskriver chippet som “framtiden för trådlösa hörlurar”. Detta chip är därmed utan tvekan en av de bästa sakerna med Apple Airpods.

Stabil Bluetooth-anslutning och batteritid

Trustedreviews.com skriver att folk inte blev särskilt hänförda av Apple Airpods när de lanserades, men experten tycker faktiskt att det här är några av de bättre hörlurarna som finns tillgängliga på marknaden just nu. De största fördelarna är den stabila Bluetooth-anslutningen och den långa batteritiden.

Trots att det finns många fördelar med Apple Airpods anmärker experten även på några nackdelar. Trustedreviews.com skriver till exempel att ljudkvaliteten inte är så bra som förväntat och att designen inte är något för alla. Apple Airpods sitter dessutom inte bra i allas öron.

Du kan läsa hela recensionen här.

Här kan du se en videorecension av Apple Airpods från Trustedreviews.com:


The Guardian

The guardian
Betyg: 4 av 5 stjärnor

The Guardian tycker så bra om Apple Airpods att de ger hörlurarna ett betyg på 4 av 5 stjärnor, och de förklarar till exempel att Apples W1-chip verkligen håller vad det lovar. De skriver att chippet löser anslutningsproblemen som alla säkert har stört sig på någon gång, och de tillägger även att det inte finns många trådlösa hörlurar som klarar av detta. Experterna påpekar dessutom att Apple Airpods har en fantastisk batteritid.

Trots att experterna från The Guardian är förtjusta i Apple Airpods hittar de även en stor nackdel med produkten. Hörlurarna har nämligen ingen isolering, vilket gör det svårt att lyssna på musik eller podcasts om det är för mycket oväsen runt omkring.

Fantastisk anslutning och ljudkvalitet

Experterna från The Guardian tycker absolut bäst om den “fantastiska anslutningen”, “spektakulära ljudkvaliteten” och det “utmärka laddningsetuiet” hos Apple Airpods.

Enligt experterna finns det inte särskilt många nackdelar med Apple Airpods. De är dock lite besvikna över att anslutningen inte är lika stabil när man använder hörlurarna med en enhet som inte är från Apple. Detta kommer dock inte som någon överraskning.

Du kan läsa hela recensionen här.

Här kan du se en genomgång av vad som finns inuti Apple Airpods. Videon är gjord av What’s Inside?:


Medium.com

Medium.com
Betyg: Rekommenderas

Den amerikanska hemsidan Medium.com rekommenderar Apple Airpods, och deras expert är väldigt nöjd med sina Airpods även om hon gärna skulle vilja ha en ny version med förbättrade funktioner och längre batteritid. Experten provade sina Apple Airpods för första gången för några månader sedan och tycker faktiskt ännu bättre om dem idag än vad hon gjorde då.

Experten förklarar även att Apple Airpods är det bästa alternativet på marknaden om man lever för Apple-produkter och är ute efter ett par trådlösa hörlurar.

Bra när man tränar

Även om andra experter inte tycker att Apple Airpods fungerar särskilt bra när man tränar är experten från Medium.com förtjust i dem. Hon har nämligen använt hörlurarna både på gymmet och på Soul Cycle-pass utan några problem.

I recensionen skriver experten dock att Apple Airpods kanske inte är det bästa valet för längre löprundor eftersom att hon inte är säker på att de skulle hållas kvar i öronen hela rundan.

Du kan läsa hela recensionen här.

I den här videon förklarar Andru Edwards hur man kommer igång med Apple Airpods:


T3.com

T3.com
Betyg: 4 av 5 stjärnor

Eftersom att experterna hos T3.com helt enkelt “älskar Airpods” får Apple Airpods ett betyg på 4 av 5 stjärnor. T3.com beskriver Apple Airpods som ett par utmärkta hörlurar som fungerar otroligt bra med iOS. Ljudkvaliteten är dessutom super, vilket gör dessa hörlurar till en ännu bättre investering.

Rimligt pris

Experterna från T3.com tycker riktigt bra om Apple Airpods och hittar inte särskilt många nackdelar med hörlurarna. Det enda de anmärker på är att designen inte är den snyggaste på marknaden, men med tanke på att det här är Apples första trådlösa hörlurar tycker de ändå att Apple har klarat av uppgiften utmärkt.

T3.com förklarar dessutom att Apple Airpods har ett relativt rimligt pris om man till exempel jämför med konkurrenten Bragi Dash.

Du kan läsa hela recensionen här.

I den här videon förklarar Apple Explained varför Apple Airpods är så populära:


Mashable.com

Mashable.com
Betyg: Rekommenderas

Apple Airpods rekommenderas av den amerikanska hemsidan Mashable.com, och de skriver bland annat att hörlurarna är bekväma och har en bra ljudkvalitet. Experterna påpekar att designen inte direkt är någon fullträff, men Mashable.com tycker ändå att Apple Airpods är tillräckligt smarta, praktiska och användarvänliga för att de ska rekommendera hörlurarna till konsumenterna.

Snabb parkoppling och lång batteritid

Den största fördelen med Apple Airpods är att de är bekväma att använda, och experterna nämner upprepade gånger att hörlurarna känns väldigt behagliga i öronen. Detta innebär även att man får större lust att lyssna på musik eller podcasts längre stunder åt gången.

Mange är dessutom glada över den långa batteritiden hos Apple Airpods eftersom att man därmed inte behöver ladda dem efter varje användning. Den snabba parkopplingen med enheter är också en fördel, och just detta gör det otroligt enkelt att komma igång med användningen av dessa hörlurar.

Även om Mashable.com inte hittar särskilt många nackdelar med Apple Airpods är de inte riktigt lika nöjda med priset och designen. De skriver nämligen att designen känns ganska nördig och att priset är rätt högt.

Du kan läsa hela recensionen här.

Här kan du se en video där Mashable.com presenterar Apple Airpods:


Techradar.com

Techradar.com
Betyg: 3,5 av 5 stjärnor

Techradar.com skriver att det finns många saker som de tycker om med Apple Airpods. De låter bra, har en lång batteritid och både laddning och parkoppling fungerar oklanderligt. Apple Airpods får därför ett betyg på 3,5 av 5 stjärnor hos Techradar.com.

Experterna från Techradar.com ger dock inte högsta betyg åt Apple Airpods, och detta beror på att de i slutändan var besvikna över att man behöver ta fram telefonen för att kontrollera musiken. Techradar.com påpekar även att man kan kontrollera musiken både snabbare och enklare med andra hörlurar.

Snabb och enkel parkoppling och fantastisk ljudkvalitet

Även om Apple Airpods inte blir någon ny favorit hos Techradar.com tycker experterna ändå om flera av funktionerna. De tycker framförallt bra om batteritiden, ljudkvaliteten och själva parkopplingen.

Sett till vad man får för pengarna tycker dock Techradar.com att Apple Airpods är ett par dyra hörlurar. De skriver därför att man kan hitta bättre produkter på annat håll.

Du kan läsa hela recensionen här.

Här kan du se en video från CNET.com som visar ett par användbara tips för Apple Airpods:


TheVerge.com

 TheVerge.com
Betyg: Rekommenderas

Experten från Theverge.com tycker inte att Apple Airpods förbluffar med sin teknik, men i jämförelse med andra trådlösa hörlurar är de definitivt värda en rekommendation. Apple Airpods är nämligen de bästa trådlösa hörlurar som experten har provat hittills.

Experten jämför Apple Airpods med Bragi och Dash Pro och skriver att varken Bragi eller Dash Pro var imponerande bra. Enligt Theverge.com är Apple Airpods däremot de bästa och mest användbara trådlösa hörlurar som finns tillgängliga just nu.

Fungerar utmärkt med Android-enheter

Till skillnad från många andra expertkällor tycker Theverge.com att Apple Airpods fungerar utmärkt tillsammans med Android-enheter. Experten förklarar även att priset är berättigat och bristerna acceptabla.

Experten från Theverge.com anmärker dock på att Apple Airpods inte är särkilt bra på att stänga ute ljud från omgivningen. Man kan därför föra ett samtal med någon utan att behöva ta av sig hörlurarna, vilket kan vara antingen en fördel eller nackdel beroende på vad man vill använda hörlurarna till. Experten rekommenderar i alla fall inte att man använder Apple Airpods när man pendlar i högljudda omgivningar.

Du kan läsa hela recensionen här.

Här kan du se en videorecension av Apple Airpods från Theverge.com:


Whathifi.com

Whathifi.com
Betyg: 3 av 5 stjärnor

Hos det amerikanska teknikmagasinet Whathifi.com får Apple Airpods 3 av 5 stjärnor. För att motivera medelbetyget skriver experterna från Whathifi.com att Apple Airpods är nästa generations svar på trådlösa hörlurar men att de tyvärr inte har en ordentlig ljudkvalitet.

Kompakta hörlurar med bra passform

På grund av den sämre ljudkvaliteten är Whathifi.com lite skeptiska till Apple Airpods, och experterna skriver även att Siri inte är någon bra ersättning för knappar.

Trots att experterna från Whathifi.com hittar flera nackdelar med Apple Airpods har de även mycket positivt att säga om hörlurarna. Först och främst tycker de om att hörlurarna är så pass små och lätta, och de har dessutom en bra passform som fungerar i de flestas öron. Sist men inte minst skriver Whathifi.com att laddningsetuiet är smart eftersom att man därmed kan ladda sina Apple Airpods snabbt och smidigt när man är på språng.

Du kan läsa hela recensionen här.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka källor har testat Apple Airpods?

Digitaltrends.com, Trustedreviews.com, The Guardian, Medium.com, T3.com, Mashable.com, Techradar.com, TheVerge.com och Whathifi.com.

Hur har man testat Apple Airpods?

Hörlurarna har bedömts baserat på ett antal olika testpunkter, till exempel passform/komfort, intern teknik, anslutning, ljudkvalitet, mikrofon och eventuella medföljande tillbehör.

Vad ska man tänka på när man väljer nya hörlurar?

Till att börja med bör du komma fram till vilken typ av hörlurar du vill ha. Det finns tre olika sorter att välja på: in-ear, on-ear och over-ear. Därefter bör du även fundera på om du vill ha hörlurar med eller utan sladd samt om du vill ha brusreducering eller andra funktioner. Om du kommer fram till att det är trådlösa hörlurar du vill ha bör du även titta på batteritiden. Slutligen ska du givetvis även ta hänsyn till ljudkvaliteten när du väljer dina nya hörlurar.


Gennemgang af testkilder

Digitaltrends.com
På den amerikanska tekniksajten Digitaltrends.com hittar man både information, artiklar och nyheter från teknikens värld. Experterna recenserar även olika teknikprodukter och har bland annat provat Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.


Mashable.com
Mashable.com är en global medie- och underhållningsplattform som skriver artiklar om allt som har med teknik, digital kultur och underhållning att göra. Mashable.com testar och recenserar även olika produkter och har till exempel provat Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.


Medium.com
Medium.com skriver om många olika saker och betydelsefulla ämnen. Utöver artiklar och berättelser om detta skriver de dock även recensioner, och Medium.com har bland annat provat och recenserat Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.


T3.com
Den amerikanska gadgetsajten T3.com skriver nyheter, artiklar och guider om teknik, gadgets och elektronik. De testar och recenserar även olika produkter och har bland annat provat Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.


Techradar.com
Den brittiska tekniksajten Techradar.com fokuserar på tekniska produkter och recenserar även olika produkter, till exempel Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.


The Guardian
Den brittiska tidningen The Guardian skriver om både in- och utrikesnyheter. De genomför även tester av en mängd olika konsumentprodukter och har bland annat recenserat Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.


TheVerge.com
TheVerge.com grundades 2011 i samarbete med Vox Media. De behandlar allt som har med teknik, konst, kultur och vetenskap att göra och skriver djupgående artiklar och information. TheVerge.com skriver även recensioner av olika produkter och har bland annat provat Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.


Trustedreviews.com
Den amerikanska testsajten Trustedreviews.com genomför granskningar av en mängd olika elektroniska konsumentprodukter. De har till exempel recenserat Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.


Whathifi.com
Hos det engelska magasinet Whathifi.com hittar man nyheter, tester och rekommendationer om många olika HiFi-produkter. De recenserar mängder av produkter och har till exempel provat Apple Airpods. Du kan läsa hela recensionen här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta