JBL högtalare (Bäst i test) – Här är de bästa högtalarna från JBL

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En gång i tiden hade trådlösa högtalare både ett högt pris och en dålig ljudkvalitet. Utvecklingen under de senaste åren har dock ändrat på det och nu kan man få riktigt bra trådlösa högtalare till överkomliga priser.

JBL är en av tillverkarna som klarar sig bäst på marknaden och därför har vi gjort den här jämförelsen av olika JBL-högtalare. Den ger dig en överblick över vilken högtalare från JBL som passar bäst till ditt behov och din budget.

I den här artikeln får du:

🔸 Genomgång av olika JBL-högtalare på marknaden
🔸 JBLs historia
🔸 Genomgång av de tester som vi har använt till artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


JBL Charge 3 – stort ljud i vattentät förpackning

Särskilt rekommenderad av Ljudochbild.se
✅ 5,5 av 6 stjärnor hos Mobilsiden.dk
✅ 9 av 10 stjärnor hos Soundguys.com
✅ 9 av 10 stjärnor hos M3
✅ 5 av 5 stjärnor hos whathifi.com
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos gadgetmac.com
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos techradar.com

JBL Charge 3

 

.
JBL Charge 3 är en bärbar Bluetooth-högtalare som ger ett kraftfullt ljud i förhållande till sin storlek. Högtalarens robusta hölje skyddar den mot stötar och gör den vattentät. Ljudet är dessutom högre och bättre än hos många av de dyrare konkurrenterna.

Ljud
Gadgetmac.com drar slutsatsen att ingen av konkurrenterna i mellanprisklassen kan slå Charge 3 när det kommer till ljudkvalitet. Den tar till exempel hem en klar seger över den dyrare konkurrenten UE Megaboom. Ljudet är klart och kraftfullt – särskilt med tanke på att högtalaren är vattentät.

Högtalaren får beröm av ljudochbild.se för att den kan spela ännu högre än sin föregångare och även vid full volym håller den en bra ljudkvalitet. Techradar.com bedömer att ljudet utomhus är bäst inom ett avstånd av sex till sju meter men det är inga problem att fylla ett större utrymme inomhus.

Utseende
JBL Charge 3 kommer i fem olika färger: blå, svart, grå, röd och turkos. Ytan är delvis gjord av gummi och delvis av textil, vilket gör den tålig och hållbar.

Modellen är stor för att vara en bärbar högtalare och mäter 213 x 87 x 88,5 mm. Den tar alltså upp lite plats i väskan, men i gengäld har den här högtalaren en imponerande batteritid och är vattentät ner till en meters djup.

På den ena sidan finns knappar för inställning av enheten och för fjärrstyrning av musikkällan. Du kan till exempel ansluta till telefonen, ansluta till andra enheter, höja och sänka volymen, gå till nästa låt samt starta och stänga av enheten. Charge 3 är utformad för att både kunna stå upp och ligga ner.

JBL charge 3 opladerBatteri
Batteritiden är betydligt bättre än hos Charge 2 och 2+. Nu får du nämligen hela 20 timmars batteritid att använda dig av.

På högtalarens framsida finns tre LED-lampor som visar hur mycket batteri som återstår och du kan även se batterinivån i JBL Connect-appen som kan laddas ner till din telefon.

Charge 3 levereras med en USB-laddare och -kabel för snabb laddning. Högtalaren är dessutom försedd med en USB-port som gör att du kan använda den som en powerbank för att ladda din telefon eller surfplatta. Porten är på 2 A, vilket är alldeles tillräckligt med ström för att snabbt ladda din surfplatta.

Alternativ för anslutning
JBL Charge 3 kan antingen anslutas via minijack eller Bluetooth. Det går även att ansluta den till andra Charge 3-enheter och därmed använda dem som en uppsättning stereohögtalare. Precis som med Flip 3 går det dessutom att ansluta flera enheter till samma högtalare och låta flera telefoner styra vad som spelas på högtalaren.

Övrigt
I likhet med de andra enheterna i produktfamiljen kan Charge 3 användas som mikrofon och högtalare vid telefonsamtal. Priset för JBL Charge 3 ligger i mellanklassen och är en bra bit lägre än flera konkurrenter med betydligt sämre specifikationer.

Fördelar med JBL Charge 3:
Vattentät ner till en meter
Lång batteritid på 20 timmar
Hög ljudkvalitet
Batteriindikator
Kan användas som powerbank för att ladda mobila enheter
Stöttålig utformning


JBL Playlist – fantastisk ljudkvalitet och imponerande volym

4 av 5 stjärnor hos Whathifi.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Techradar.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com

JBL Playlist

 

.
JBL Playlist är den enda högtalaren i den här artikeln som inte är är bärbar. Den kompenserar dock för det med sin fantastiska ljudkvalitet och imponerande ljudstyrka. Samtidigt är Playlist den enda av högtalarna som stödjer Google Chromecast över ditt Wifi-nätverk, vilket ger en bättre anslutning och ljudkvalitet.

Ljud
Playlist är försedd med 2 x 15 W förstärkare och spelar ljud ända ner till 60 Hz, vilket betyder att den har en utmärkt basåtergivning. Trustedreviews.com berömmer högtalaren för dess varma ljud med tydliga detaljer. Den har en bra balans mellan bas och diskant, vilket gör att du kan njuta av de djupa frekvenserna utan att det förstör klarheten i de högre frekvenserna.

Trustereviews.com påpekar dessutom att JBL Playlist kan spela förvånansvärt högt och att den gör det helt utan att förvränga ljudet.
JBL Playlist bagside
Utseende
JBL Playlist är drygt 31 cm bred och väger precis över 1 kg, vilket gör den till den av de största Bluetooth-högtalarna på marknaden.

Designen är enkel. Förutom anslutningar på baksidan och ett par knappar på toppen är det bara den obligatoriska JBL-loggan som bryter den rena ytan på högtalaren.

Med knapparna högst upp på Playlist kan man starta och stänga av högtalaren, höja och sänka volymen, spela upp musik samt ansluta högtalaren till en telefon eller surfplatta via Bluetooth. JBL Playlist finns i tre olika färger så att du kan välja den färg som passar bäst i ditt rum: svart, blå eller vit.

Strömförsörjning
JBL Playlist är en inomhushögtalare och har därför inget batteri som de andra modellerna vi har gått igenom. Den har istället en fast strömförsörjning som gör att du aldrig får slut ström. Playlist drar 30 W när den är igång och bara 2 W i viloläge.

Alternativ för anslutning
JBL Playlist kan anslutas både via Bluetooth och genom minijack-porten på baksidan. Playlist stödjer dessutom Google Chromecast som gör att du kan strömma musik till din högtalare över nätverket. På så vis är du inte begränsad till en tio meters radie från högtalaren på samma sätt som man är med Bluetooth. Så länge du är ansluten till samma Wifi-nätverk som JBL Playlist kommer det inte vara några problem.

Chromecast ger samtidigt fördelen att ljudet som strömmas över nätverket håller en högre kvalitet än det som strömmas via Bluetooth. Chromecast stödjer upp till 24 bit/96 KHz.

Fördelar med JBL Playlist:
Bra trådlöst ljud med Chromecast
Varmt ljud med klara detaljer
Spelar högt utan förvrängning
Enkel design
Bra basåtergivning
Strömma direkt från Spotify, Google Play Music m.fl. via Chromecast


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


JBL Xtreme

4 av 6 stjärnor hos Ljudochbild.se
✅ 5 av 5 stjärnor hos Whathifi.com
✅ 8,8 av 10 stjärnor hos Soundguys.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Techradar.com

JBL Xtreme

 

.
Obs: JBL Xtreme har utgått ur produktion. Här visar vi därför priset för den nya och förbättrade modellen JBL Xtreme 2.

JBL Xtreme är det moderna svaret på en bergsprängare. Du kan bära den över axeln och ta med den till stranden eller picknicken. Den kan även, med sin storlek och kraftfulla högtalare, lätt spela musik på en fest utomhus.

Ljud
Ljudochbild.se kommer fram till att man får massor av bas med JBL Xtreme, vilket man kanske inte förväntar sig av en bärbar Bluetooth-högtalare. Högtalaren spelar ända ner till 70 Hz och effekten på 2 x 20 W ger inte mindre än 96 dB i ljudstyrka. Det är mer än nog att dansa till, särskilt med den djupa basen.

Den starka bottnen gör att mellantoner blir lite oklara. I gengäld slår den dock sina konkurrenter när det kommer till ljudnivå och – framför allt – bas. Pcmag.com berättar att det är en av de absolut kraftfullaste bärbara Bluetooth-högtalare de någonsin har testat. Den levererar dessutom detta kraftfulla ljud helt utan förvrängning.

JBL Xtreme knapperUtseende
JBL Xtreme är en storvuxen och cylindrisk bärbar högtalare som mäter drygt 28 cm på längden och drygt 12 cm på bredden. Den väger 2,1 kg och kommer med en axelrem som gör den lättare att bära till stranden.

Designen är enkel och ytan är en blandning av gummi och textil i antingen svart, rött eller blått. Högtalaren är stänksäker och kan alltså vara på en strand eller vid en pool så länge du inte kastar den i vattnet. JBL lovar även att du sedan kan skölja av sanden från den under rinnande vatten.

Knapparna som kontrollerar högtalaren sitter på toppen av enheten. Det finns knappar för på/av, Bluetooth-parning av enheten och anslutning till andra Xtreme-enheter samt knappar för volym och uppspelning/paus.

Längst ner på högtalaren finns en LED-indikator som visar hur mycket batteri som återstår och på undersidan finns en dragkedja som täcker de olika kontakterna.

Batteri
Batteriet i JBL Xtreme är på hela 10 000 mAh, vilket ger högtalaren en speltid på upp till 15 timmar. Xtreme är dessutom försedd med två USB-portar som kan användas för att ladda din telefon eller surfplatta. På så vis får du inte slut ström i dessa när du strömmar musik till högtalaren.

Alternativ för anslutning
Man kan ansluta JBL Xtreme både via Bluetooth och minijack. Minijack-utgången sitter innanför blixtlåset på undersidan av högtalaren. Här finns även de två USB-portarna för laddning av andra enheter och porten för laddning av själva högtalaren.

Xtreme kan dessutom enkelt anslutas till andra JBL Xtreme- eller Flip 3-enheter i närheten. Detta gör man genom att trycka på JBL Connect-knappen på högtalaren och på så vis kan man få ännu mer volym på musiken.

Övrigt
Den här högtalaren är bland de dyraste, men det är svårt att hitta något som spelar så högt som JBL Xtreme som även går att ta med sig. Precis som andra bärbara högtalare från JBL har Xtreme en inbyggd mikrofon som gör att man kan använda den som högtalartelefon vid samtal.

Fördelar med JBL Xtreme:
Bra basåtergivning
En av marknadens mest kraftfulla bärbara högtalare
Ingen förvrängning av ljudet
Batteritid på upp till 15 timmar
Stänksäker
Bekväm axelrem
USB-portar för laddning av andra enheter


JBL Clip 2

9 av 10 stjärnor hos Tomsguide.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos M3
✅ 4 av 5 stjärnor hos Cnet.com
✅ 4,3 av 5 stjärnor hos Recordere.dk
✅ 4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com

JBL Clip 2

Obs: JBL Clip 2 har utgått ur produktion. Här visar vi därför priset för den nya och förbättrade modellen JBL Clip 3.

JBL Clip 2 är en kompakt och bärbar Bluetooth-högtalare som ger ett bra och kraftfullt ljud i förhållande till sin storlek. Den är så liten att den lätt kan fästas i till exempel ditt bälte eller på din ryggsäck. På så vis kan du ha med dig musik vart du än går.

Ljud
Clip 2 ger ingen fantastisk bas men det är heller inget man kan förvänta sig av en så liten högtalare. Den kan däremot spela högt, säger pcmag.com som även berömmer den starka högtalaren på 3 W för att den ger en bra och stadig ljudkvalitet.

Pcmag.com utser JBL Clip 2 till “Editor’s Choice” trots att det finns andra små bärbara högtalare med ett bättre ljud. Detta eftersom att Clip 2 slår de andra när man tar med priset i beräkningen. Tomsguide.com berömmer också ljudet från den lilla högtalaren och säger att det är klart och behagligt i många olika genrer.
JBL Clip 2 bagside
Utseende
Clip 2 är en rund högtalare med en diameter på drygt 9 cm, ett djup på ca 4 cm och en vikt på 187 gram. Högtalaren finns i färgerna svart, blå, grå, orange och turkos. Den är även IPX7-godkänd, vilket innebär att den utan problem kan klara en en halvtimme nedsänkt i en meter djupt vatten.

Högst upp på den runda högtalaren sitter en karbinhake som gör att man kan fästa den på byxorna, ryggsäcken, en gren, en stege eller något helt annat.

Baksidan på Clip 2 är gjord av gummi och framsidan består av vattentät textil. Längs kanten på högtalaren finns knappar för att starta och stänga av enheten, para högtalaren med andra enheter, höja och sänka volymen samt en uppspelnings- och pausknapp. Den sistnämnda kan man även dubbeltrycka på för att byta till nästa låt.

Under ett litet gummilock sitter en micro-USB-port för laddning av högtalaren och på baksidan av enheten sitter en kort minijack-kabel.

Batteri
Batteritiden hos JBL Clip 2 är upp till åtta timmar. Den varierar dock beroende på hur hög volym du har på högtalaren. Ju högre volym, desto kortare tid kan du ha med dig musiken på språng. Batteritiden på 8 timmar uppnås vid en måttlig volym och när tomsguide.com provade att spela musik på låg volym räckte en laddning till 10 timmars oavbrutet spelande.

Alternativ för anslutning
Du kan antingen ansluta till Clip 2 via Bluetooth eller med högtalarens inbyggda minijack-kabel. Clip 2 har inte stöd för NFC och du måste därför gå in i Bluetooth-menyn på din telefon eller surfplatta för att ansluta till högtalaren trådlöst.

Med ett tryck på JBL Connect-knappen på högtalaren kan du dessutom para ihop flera Clip 2-enheter och till exempel spela upp ljud genom två högtalare.

Recordere.dk berömmer högtalarens räckvidd. I deras test av Clip 2 kunde högtalaren upprätthålla Bluetooth-anslutningen upp till 8-10 meter från ett annat rum. Utomhus kom man upp i en räckvidd på 15-16 meter.

Övrigt
JBL Clip 2 har en inbyggd mikrofon med brus- och ekoreducering som gör att du kan använda den som högtalartelefon vid samtal. Den här högtalaren är bland de billigaste, så om du vill ha en billig men bra högtalare är Clip 2 ett självklart val.

Fördelar med JBL Clip 2:
Batteritid på upp till 8 timmar
Hög ljudstyrka i förhållande till sin lilla storlek
Vattentät ner till 1 meters djup
Karbinhake för enkel fästning
Mycket kompakt storlek
Bra räckvidd på Bluetooth


JBL Flip 4

5 av 6 stjärnor hos Mobilsiden.dk
✅ Rekommenderas av Chip.de
✅ 4 av 5 stjärnor hos Whathifi.com
✅ Rekommenderas av Business Insider

JBL Flip 4

Trots att JBL Flip-serien nu har fått några år på nacken lyckas JBL fortfarande förbättra högtalaren avsevärt med varje ny version, och generation 4 är inget undantag. Den har blivit något större men har i gengäld fått bättre ljud, längre batteritid och blivit ännu mer hållbar.

Ljud
Med den lite större storleken har JBL kunnat förbättra ljudet. De har fått plats med 2 x 8 W förstärkare i Flip 4, vilket innebär en fördubbling av effekten. De har samtidigt designat om högtalarenheterna så att Flip 4 kan spela ända ner till 70 Hz, jämfört med 85 Hz på Flip 3, och du får därmed en bättre basåtergivning i låtar med tung bas och bastrumma.

Mobilsiden.dk bedömer att ljudet helt klart är bättre än hos föregångaren och att Flip 4 har en bättre kontroll över mellanton och diskant, vilket gör att högtalaren låter öppnare.

JBL Flip 4 bagsideUtseende
Flip 4 ser ungefär likadan ut som föregångaren Flip 3. Det är samma grunddesign och högtalaren finns i olika färger. Du kan här välja mellan svart, blå, grå, orange, turkos och vit. Den är dock ungefär en halv centimeter större än föregångaren och väger ca 50 gram mer.

Viktskillnaden beror på att Flip 4 är helt vattentät och kan sänkas ner till en meters djup i upp till 30 minuter utan att skadas, medan Flip 3 bara var stänksäker. Detta gör att Flip 4 är ännu mer användbar som bärbar högtalare och det är svårt att komma på en plats där man inte kan ha med den.

Ytan består fortfarande delvis av gummi och delvis av textil, vilket gör att den ser mer exklusiv ut. Man har dock gjort ett par förbättringar jämfört med föregångaren: Flip 4 har en liten fördjupning på baksidan som hindrar högtalaren från att rulla när den ligger ner, vilket Flip 3 hade en tendens att göra.

Sedan har basutgången på båda sidorna fått ett bättre skydd mot stötar. På Flip 3 var de mer utsatta om högtalaren låg tillsammans med spetsiga föremål i väskan.

Mobilsiden.dk konstaterar att knapparna på Flip 4 har blivit lite lättare att särskilja, och de har även ett bättre klick än tidigare. Den vattentäta pluggen som täcker för minijacket och USB-kontakten har även blivit lättare att öppna.

Batteri
Batteritiden hör också till de saker som har blivit bättre. Kapaciteten på 3000 mAh är densamma som hos Flip 3 men Flip 4 utnyttjar den bättre. Detta innebär att du får hela 12 timmars speltid på en normal ljudnivå.

Alternativ för anslutning
Anslutningsalternativen har inte ändrats. Den ansluts fortfarande med antingen minijack eller trådlöst via Bluetooth. Precis som tidigare modeller saknar även Flip 4 NFC för snabbare parning med telefonen och detta sker istället via telefonens egna Bluetooth-meny.

Å andra sidan får du JBLs Connect-app. Den gör det enkelt att skapa äkta stereoljud genom att para din Flip 4 med en annan Flip 4 och därmed spela på två högtalare. Appen är simpel och lätt att använda men mobilsiden.dk noterar dock att den saknar möjlighet att justera bas och diskant.

Övrigt
Priset har ökat sen föregångaren och Flip 4 kostar ca 20 % mer än Flip 3. I gengäld får du dock en bärbar högtalare med ett ännu bättre ljud som kan tas med på fler ställen än tidigare.

Flip 4 har, liksom JBLs andra modeller, en inbyggd mikrofon med brus- och ekoreducering som gör att du kan använda den som en handsfree högtalartelefon.

Fördelar med JBL Flip 4:
 Kompakt
Lång batteritid på 12 timmar
Batteriindikator
Bärrem
Överraskande kraftfullt och bra ljud
Stöttålig utformning
Vattentät ner till en meter


Historien bakom JBLJBL

Den amerikanska högtalartillverkaren JBL grundades 1946 av amerikanen James Bullough Lansing. Namnet på varumärket består av Lansings initialer JBL. Företaget har ända sedan starten tillverkat högtalare för både privat och professionell användning.

Grundaren ansågs vara en kompetent innovatör men en dålig affärsman, och därför var JBL heller ingen bra verksamhet fram till hans död 1949. Efter Lansings död tog företagets tidigare VD Bill Thomas över ledningen och under hans styre såg företaget en stadig tillväxt.

Högtalare från JBL har fått mycket beröm genom åren och älskas av många. Inte minst av musikindustrin. Under mer än fem decennier har JBL-högtalare varit standarden i studior över hela världen. Bland annat hos de legendariska skivbolagen Capitol Records i Hollywood och EMI, med artister som The Beatles, The Beach Boys, Pink Floyd, Duran Duran, Frank Sinatra, Cliff Richard, The Shadows, Katy Perry och många andra.

JBL finns även i många konsumentprodukter. Företaget har till exempel levererat högtalare till biltillverkare som Ford, Toyota, Smart och Ferrari.

Idag ägs JBL av Harman, som också äger flera andra varumärken som har med ljud och underhållning att göra. Harman äger bland annat mikrofontillverkaren AKG, Lexicon, som tillverkar professionell utrustning för musikindustrin, samt ett antal andra högtalartillverkare som Harman Kardon och Infinity.

jbl-flip


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka JBL högtalare är bäst i test?

JBL Xtreme

🤓 Hur har man testat JBL högtalarna?

JBL högtalarna har bedömts baserat på deras ljudkvalitet, funktioner, batteritid och användarvänlighet. Experterna har även testat hur bra högtalarna fungerar med olika musikgenrer.

🤔 Hur väljer jag rätt högtalare för mig?

Det finns inte direkt något allmängiltigt svar på denna fråga. Du kan dock börja med att fundera på vilka behov du har och hur stor din budget är. Vill du att ljudet ska kunna fylla ett större utrymme eller bor du i en mindre lägenhet? Ska högtalaren vara lätt att ta med sig? Bryr du dig mycket om design och estetik? När du har fått en uppfattning om vad du egentligen vill ha är det bara att börja leta efter högtalare som passar dina kriterier.


JBL högtalare test – Dessa källor har vi gått igenom:

gifSamtliga rekommendationer i den här artikeln är baserade på ett stort antal tester som utförts av experter från olika konsumentråd, tidningar och hemsidor. Vi har sammanställt en överblick över innehållet från undersökningarna i den här artikeln, men om du vill läsa mer detaljer hittar du alla källor här nedanför med länkar till varje test.

Mobilsiden.dk 🇩🇰
Mobilsiden.dk är en dansk hemsida som skriver om utvecklingar i telekombranschen, telefoner och telefontillbehör. De kommer med nyheter, analyserar priser och telefonabonnemang samt testar och recenserar produkter. De har provat flera av högtalarna som är med i den här artikeln och du kan läsa mer detaljer om granskningarna här: JBL Flip 3, JBL Charge 3, och JBL Flip 4.

Whathifi.com 🇬🇧
Whathifi.com är en HiFi-tidning med tillhörande hemsida som endast behandlar HiFi-produkter. De har sedan 1976 skrivit recensioner av produkter och guider till köp och användning av HiFi-utrustning. De arrangerar också en årlig prisutdelning i London där de bland annat utser “Årets Produkt” och “Årets Bästa Köp”. Läs mer om deras tester av de olika högtalarna här: JBL Flip 3, JBL Charge 3, JBL Flip 4, JBL Xtreme och JBL Playlist.

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com är en del av det amerikanska medieföretaget CBS Interactive som når ut till över 300 miljoner personer per månad. Cnet.com skriver nyheter om konsumentelektronik och artiklar om hur den kan berika livet. De testar alla typer av produkter inom kategorin konsumentelektronik och ger råd om vad som är bra och dåligt. Läs mer i de tester vi har använt till den här artikeln här: JBL Flip 3 och JBL Clip 2.

Uafhængige testpaneler 🇩🇰
Det danska konsumentrådet uafhængige testpaneler är en konsumentorganisation som tar sig an konsumentintressen för över 70 000 medlemmar. De testar ett stort antal konsumentprodukter och ger goda råd inför köp av dessa. Du kan läsa hela uafhængige testpanelers granskning av JBL Flip 3 här. Observera dock att du måste vara betalande medlem för att kunna läsa hela artikeln på uafhængige testpaneler.

Tomsguide.com 🇬🇧
Tomsguide.com är en onlinetidning som skriver om nya produkter inom teknik samt genomför tester av produkter och recenserar dem. Du kan läsa deras recensioner av de olika högtalarna här: JBL Flip 3 och JBL Clip 2.

Ljudochbild.se 🇸🇪
Ljudochbild.se riktar sig till män över 25 år med ett stort intresse för teknik, musik, film och TV. De testar mer än 500 produkter varje år och skriver även nyheter om hemelektronik, film och TV. Deras artiklar och recensioner finns tillgängliga online och de ger även ut en tidning varje månad. Du kan läsa de recensioner av högtalare vi har använt här: JBL Charge 3 och JBL Xtreme.

Soundguys.com 🇺🇸
Soundguys.com är en oberoende onlinetidning som varje månad når ut till mer än 30 miljoner personer världen över med ett intresse för ljud. De skriver nyheter, analyser och produktrecensioner. Här kan du läsa deras recensioner av JBL Charge 3 och JBL Xtreme.

M3.se 🇸🇪
M3 är Sveriges största gadgetsajt. Varje vecka når de ut till 550 000 besökare och de har bland annat artiklar från tidningar som PC för Alla, MacWorld, Smartworld och Techtoys. Läs deras recension av JBL Charge 3 och JBL Clip 2 här.

Gadgetmac.com 🇺🇸
Gadgetmac.com är en onlinetidning för teknikentusiaster som ger ut nyheter och artiklar om teknikprodukter samt tester och recensioner. Du kan läsa hela deras recension av JBL Charge 3 här.

Techradar.com 🇬🇧
Techradar.com är den största engelska webbplatsen för tekniknyheter och -recensioner. Läs deras recensioner av JBL Charge 3, JBL Xtreme och JBL Playlist här.

Chip.de 🇩🇪
Chip.de är Tysklands största webbplats för nyheter, recensioner och rådgivning som rör datorer, mobiltelefoner och hemunderhållning. Läs deras recension av JBL Flip 4 här.

Businessinsider.com 🇺🇸
Businessinsider.com ger ut nyheter och analyser inom näringsliv och teknik. Läs deras recension av JBL Flip 4 här.

Pcmag.com 🇺🇸
Pcmag.com är en amerikansk onlinetidning med nyheter och produktrecensioner inom teknik som har avdelningar på flera ställen i världen. Läs deras recensioner av JBL Xtreme och JBL Clip 2 här.

Recordere.dk 🇩🇰
Recordere.dk är Danmarks största hemsida om hemelektronik inom ljud och bild. De ger varje månad ut artiklar, nyheter och recensioner som når mer än 250 000 personer. Du kan läsa deras test av JBL Clip 2 här.

Test.no 🇳🇴
Test.no är ett norskt testmagasin som utför undersökningar och recenserar olika konsumentprodukter. De ger sedan produkterna ett betyg mellan 0 och 100. Läs deras bedömning av JBL Clip 2 här.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Den engelska onlinetidningen trustedreviews.com skriver om allt inom konsumentelektronik, bland annat datorer, TV, ljud och kameror. Du kan läsa deras recension av JBL Playlist här.


Läs också: JBL Charge 3 (Bäst i test), Bluetooth Högtalare test-översikt.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta