JBL högtalare (Bäst i test) – Här är de bästa högtalarna från JBL

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

En gång i tiden hade trådlösa högtalare både ett högt pris och en dålig ljudkvalitet. Utvecklingen under de senaste åren har dock ändrat på det och nu kan man få riktigt bra trådlösa högtalare till överkomliga priser.

JBL är en av tillverkarna som klarar sig bäst på marknaden och därför har vi gjort den här jämförelsen av olika JBL-högtalare. Den ger dig en överblick över vilken högtalare från JBL som passar bäst till ditt behov och din budget.

I den här artikeln får du:

 Genomgång av olika JBL-högtalare på marknaden
 JBLs historia
 Genomgång av de tester som vi har använt till artikeln

Observera vänligast att Konsumentmagasinet inte testar produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från opartiska tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Vad ska man tänka på när man ska köpa en JBL-högtalare?

Ljudkvalitet
Högtalarens ljud beror på högtalarens uteffekt. Om du vill ha ett kraftfullt ljud med djup bas bör du välja en högtalare med större effekt i bas- och diskantelementen. Tänk på att mindre högtalare vanligtvis har mindre effekt än större. Dessutom har vissa högtalare equalizerinställningar så att du kan justera och anpassa ljudet. Premiumhögtalare har vanligtvis en känslighet på över 90 dB, en impedans på mellan sex och åtta ohm och ett frekvensomfång på mellan 20 och 20 000 Hz. En JBL-högtalare med högre effekt kommer garanterat att låta högre, ha mindre distorsion vid högre volymnivåer och bättre ljudkvalitet även vid lägre volym.

Batteritid
Batteritiden för JBL-högtalare varierar från fem till 20 timmar beroende på modell. Högtalarna har dessutom vanligtvis en inbyggd powerbank så att du kan lyssna på musik och samtidigt ladda din telefon. Observera att större högtalare generellt sett har större batterier, vilket möjliggör längre drifttid; mindre högtalare är däremot mer portabla och praktiska att bära med sig. En annan sak att tänka på är batteriets uppladdningstid som kan variera från två till fyra timmar. Om du är upptagen och inte har tid till att ladda din högtalare särskilt länge, är det lämpligt att välja en modell med kort uppladdningstid. 

Funktioner
JBL-högtalare är oftast IP67-klassade, vilket innebär att de är vatten- och dammbeständiga. Förutom IP-klassificeringen är Bluetooth-versionen också något att beakta. De flesta JBL-högtalare använder version 5,1, men du kan även hitta mer avancerade modeller utrustade med version 5,3. Detta innebär lägre förbrukning vid användning, mindre störningar och bättre säkerhet i anslutningar samt en övergripande bättre kvalitet. Räckvidden för alla modeller är 240 meter, vilket är tillräckligt för att man ska kunna använda högtalaren i ett stort hus eller utomhus. Det finns även JBL-högtalare med smarta funktioner – vissa är till exempel kompatibla med Google Assistant så att du kan röststyra dem. Andra kan anslutas till ditt lokala Wi-Fi-nätverk så att du till exempel kan ansluta högtalaren till din TV, eller till en Chromecast så att du enkelt kan spela musik från din mobiltelefon helt handsfree. PartyBoost är en annan fördelaktig funktion som de flesta JBL-högtalare är utrustade med. Funktionen gör det möjligt att parkoppla två högtalare till att spela tillsammans, vilket är praktiskt om du vill använda högtalaren på fest eller i ett stort utomhusområde. 

Pris
JBL-högtalare finns i ett prisspann från 500 till 6 500 kronor. Modellerna i den lägre prisklassen är mindre, har svagare ljud och kortare batteritid än de dyrare varianterna. Vill du bara ha en enkel högtalare för att lyssna på musik och som får plats i fickan är dessa högtalare lämpliga för dig. Om du däremot planerar att använda din högtalare på fest och vill ha mer kraftfullt ljud och styrka bör du överväga att spendera lite mer på en högtalare av högre kvalitet. 

Användar- och expertrecensioner
Användarrecensioner ger värdefulla insikter från konsumenter som har använt högtalaren i praktiken. De tillhandahåller information om produktens hållbarhet, användarvänlighet och övergripande tillfredsställelse. Expertrecensioner erbjuder däremot en djupgående analys av produktens prestanda, funktioner och övergripande värde. De kan vara särskilt användbara för dem som inte är bekanta med högtalare och vill ha en mer objektiv bedömning. 

arrow-more


JBL Flip 6 – högtalare med equalizer-inställningar

JBL-högtalare med bäst ljudanpassning

✅ 5/5 stjärnor på Whathifi.com
✅ 4,4/5 stjärnor på Tomsgude.com
✅ 8,3/10 poäng på Cnet.com
✅ 4/5 stjärnor på Expretreviews.co.uk
✅ 4/5 stjärnor på T3.com
✅ 4/5 stjärnor på Pcmag.com
✅ 4,5/5 stjärnor på Amazon.com
✅ 4,7/5 stjärnor på Google.com

JBL Flip 6 är en bärbar bluetooth-högtalare med inbyggd equalizer så att du enkelt kan anpassa ljudet efter dina preferenser och få en personlig upplevelse. Denna funktion gör Flip 6 till ett bra alternativ för de som prioriterar ljudkvalitet och värdesätter möjligheten att justera sina ljudinställningar.

 • Equalizer 
 • Tvåvägs-högtalarsystem
 • PartyBoost-funktion

Recension: En detaljerad recension av JBL Flip 6

Hög ljudkvalitet
JBL Flip 6 tvåvägs-högtalarsystem har utformats för att ge ett kraftfullt och klart ljud för att garantera en bibehållen rytm. Dess baselement, formad som en racerbana, kan producera bra mellanregister och låga frekvenser, medan den separata diskanten genererar skarpa och distinkta höga frekvenser. Flip 6 har dessutom dubbla passiva radiatorer, som har optimerats och finjusterats med Harmans avancerade algoritm, för att producera djup bas. Det dynamiska frekvensintervallet är 63 till 20 000 Hz. En stor fördel som denna modell har, jämfört med dess föregångare Flip 5, är möjligheten att equalizera ljudet, vilket ger den en mer mångsidig ljudkaraktär. En annan skillnad mellan dessa två är att Flip 6 har en 40 watts högre effekt än Flip 5, vilket resulterar i ett högre ljud.

Förbättrad app-funktionalitet
Ett anmärkningsvärt tillägg till JBL:s smartphoneapp Portable, tillgänglig för både iOS och Android, är införandet av manuella equalizer-inställningar. Dessa gör det möjligt för användare att anpassa ljudet efter eget tycke och smak, och är en avsevärd förbättring jämfört med tidigare versioner av appen som saknade detta. Equalizern erbjuder individuella kontroller för bas, mellanregister och diskant, vilket ger användarna större flexibilitet att finjustera ljudet efter sina egna preferenser. För att förbättra ljudupplevelsen ytterligare kan flera PartyBoost-kompatibla JBL-högtalare av samma generation anslutas till varandra i antingen Stereo- eller Party-läge. Detta ger ett mer expansivt ljud, vilket gör det till en idealisk lösning för dem som kanske inte har en högtalare som är tillräckligt kraftfull för att använda på fest. När det gäller batteritid klarar modellen upp till 12 timmars spelning innan den behöver laddas igen, varefter laddningstiden är 2,5 timmar. Bluetooth-versionen som används är 5,1 och räckvidden är 240 meter. 

Vatten- och dammbeständig
JBL Flip 6 har en vatten- och dammbeständig konstruktion, vilket gör den lämplig för utomhusaktiviteter och äventyr. Med en IP67-klassificering är högtalaren dessutom helt vattentät, vilket innebär att den kan sänkas ned i vatten på upp till en meters djup, i upp till 30 minuter, utan att den tar skada. Den är som sagt även dammtät, och du behöver därför inte oroa dig för att sand, smuts eller annat skräp ska påverka högtalarens prestanda. Den robusta designen hos Flip 6 gör den mycket hållbar och stöttålig, vilket i sin tur gör den till en pålitlig följeslagare för alla dina utomhusäventyr.

Vad säger användare och experter om JBL Flip 6?

JBL Flip 6 har tack vare dess prestanda fått ett användarbetyg på 4,7/5 stjärnor. En användare nämnde specifikt att basen var stark och väldefinierad, medan de mellanhöga och höga tonerna var behagliga vid måttlig volym. Högtalaren fick också beröm för sin bärbarhet och långa batteritid, varav en av användarna berättade att den var perfekt att använda på sin båt när denne ville spara på båtens batteri.

Experterna var eniga om att JBL Flip 6 har en imponerande ljudkvalitet – särskilt dess förbättrade bas och övergripande klarhet. Den anses vara en av de bästa bärbara Bluetooth-högtalarna på marknaden, och tack vare dess robusta design lämpar den sig även för utomhusbruk. Trots att Flip 6 inte är JBL:s absolut bästa modell, är den fortfarande en stark kandidat i deras sortiment av bärbara högtalare. Dess kompakta storlek och eleganta design gör den till ett bekvämt och portabelt alternativ.

Fördelar

 • Batteritid på 12 timmar
 • Kompatibel med JBL:s smartphoneapp
 • Bluetooth version 5,1
 • IP67 vatten- och dammbeständig
Nackdelar

 • Ingen integrerad röstassistent

Konsumentmagasinets bedömning

JBL Flip 6 är en mångsidig och hållbar högtalare som är fullpackad med funktioner för att förbättra din musikupplevelse. Med en batteritid på upp till 12 timmar kan användarna njuta av oavbruten användning under långa perioder. Samtidigt möjliggör JBL:s smartphoneapp och equalizer anpassade ljudjusteringar, medan Bluetooth version 5.1 säkerställer en stabil och pålitlig anslutning. Den vatten- och dammbeständiga IP67-designen gör den till en bra högtalare för utomhusaktiviteter, medan tvåvägs-högtalarsystemet och PartyBoost-funktionen levererar ett kraftfullt och omslutande ljud – perfekt för alla tillfällen. Även om den inte har någon integrerad röstassistent är den mycket enkel att använda, och baserat på dess utmärkta ljudkvalitet anser vi att det är en högtalare väl värd att satsa på.

Specifikationer:
 Effekt: 30 W
Motståndsklass: IP67
Tillhörande app: Ja
Alternativ för parkoppling: Bluetooth
Bluetooth-version: 5,1
Vikt: 0,55 kg
Batteritid: 12 h
Uppladdningstid: 2,5 h
Mått: 17,8 x 6,8 x 7,2 cm


JBL Xtreme 3 – bärbar högtalare med inbyggd powerbank

Bästa premium-JBL-högtalare

✅ 4,7/5 stjärnor på Amazon.com
✅ 5/5 stjärnor på Whathifi.com
✅ 4/5 stjärnor på Pcmag.com
✅ 4/5 stjärnor på Trustedreviews.com
✅ 4/5 stjärnor på T3.com

Den inbyggda powerbanken i JBL Xtreme 3 erbjuder en bekväm lösning när laddningen på din mobila enhet håller på att ta slut. Med möjligheten att ladda din telefon eller surfplatta, samtidigt som du lyssnar på musik, kan du hålla kontakten och underhållningen uppe oavsett var du befinner dig. Detta gör JBL Xtreme 3 till en bra högtalare för alla som har en upptagen och aktiv livsstil, eller för gadgetentusiaster.

 • Inbyggd powerbank
 • Fyra högtalarelement och två JBL-basradiatorer
 • Axelrem för praktisk transport

Recension: En detaljerad recension av JBL Xtreme 3

Uppgraderat ljud
JBL Xtreme 3 har två diskant- och två baselement – alla med en effekt på 25 watt vardera. Detta är en uppgradering från föregångaren Xtreme 2, vars högtalarelement endast hade en effekt på 20 watt. Tack vare denna optimering är Xtreme 3 mer robust än sin föregångare. Förutom de fyra högtalarna har Xtreme 3 också två JBL-basradiatorer, som är utformade för att förbättra låga toner. Dessa passiva radiatorer fungerar genom att vibrera som svar på det lufttryck som produceras av baselementen, vilket skapar en djupare och kraftfullare basåtergivning. Ljudet som produceras av JBL Xtreme 3 kännetecknas av ett kraftfullt och distinkt ljud. Avsaknaden av bakgrundsljud bidrar avsevärt till Xtreme 3:s ljudåtergivning, vilket gör att du kan urskilja subtila distinktioner i spåret, till exempel intensiteten i trumslag eller strängdrag. 

Utmärkt batteritid
Batteriet på 36Wh räcker i upp till 15 timmar på en enda laddning, varefter laddningstiden är 2,5 timmar – det vill säga ungefär som för Xtreme 2. Med den inbyggda powerbanken kan du dessutom ladda din mobila enhet utan att behöva ta en paus från musiken. JBL Xtreme 3 använder Bluetooth 5.1 med SBC Bluetooth-codec, men har även en aux-port som erbjuder bättre ljudkvalitet. Den har stöd för Bluetooth multipoint för anslutning av två enheter samtidigt, men kommer inte ihåg enhetslistor och kräver därför manuell växling mellan dem.

Nydesignat grepp
JBL Xtreme 3 levereras med en lång axelrem och en kapsylöppnare. Det omdesignade greppet på undersidan av högtalaren säkerställer att den står stabilt när den placeras på en plan yta. Xtreme 3 har en mer robust IP-klassning (IP67) jämfört med föregångaren (IPX7).

Vad säger användare och experter om JBL Xtreme 3?

Högtalaren är mycket uppskattad bland användarna och betraktas för många som ett av de bästa köpen som de har gjort. Detta tack vare dess otroliga ljudkvalitet och kraftfulla ljudutgång. Flera användare tycker att den är särskilt imponerande när den används utomhus och menade även att man bör ladda ner JBL:s app Portable för ljudutjämning. Användarna uttrycker dessutom belåtenhet med andra modeller från JBL, vilket tyder på att varumärket konsekvent producerar bluetooth-högtalare av hög kvalitet.

Experter sa att JBL Xtreme 3 är en mångsidig trådlös högtalare som passar för såväl hemmabruk som fester, samt både inom- och utomhus – tack vare dess vatten- och dammbeständiga egenskaper. De uppskattade även dess extrafunktioner, bland annat den inbyggda powerbanken, PartyBoost-funktionen för att para ihop flera högtalare samt den inbyggda kapsylöppnaren. Högtalaren är mycket uppskattad för sin exceptionella ljudkvalitet, vilket gör den till ett bra alternativ för ett primärt Hi-Fi-system.

Fördelar

 • Batteritid på 15 timmar
 • Bluetooth-verision 5,1
 • PartyBoost-funktion
Nackdelar

 • Något dyr

Konsumentmagasinets bedömning

JBL Xtreme 3 är en bärbar bluetooth-högtalare utrustad med flera användbara funktioner som passar dig som värdesätter högkvalitativt ljud och bekväm användning. Med en batteritid på 15 timmar och Bluetooth 5,1-teknologi kan du njuta av dina favoritlåtar trådlöst under långa perioder. Högtalarens PartyBoost-funktion gör att du kan parkoppla den med andra högtalare för en ännu mer omslutande ljudupplevelse, medan den inbyggda powerbanken ser till att dina mobila enheter alltid är laddade när du är på språng. Högtalaren är dock relativt dyr, vilket egentligen inte är konstigt; den är utrustad med fyra högtalarelement och två JBL-basradiatorer som tillsammans levererar ett kraftfullt och detaljerat ljud som kommer att imponera även på de mest kräsna Hi-Fi-entusiasterna. Den medföljande axelremmen gör det enkelt att bära med sig högtalaren vart du än går, och därför anser vi att JBL Xtreme 3 är den ultimata följeslagaren för alla äventyr. 

Specifikationer:
 Effekt: 2 x 25 W
Motståndsklass: IPX7
Tillhörande app: Ja
Alternativ för parkoppling: Bluetooth
Bluetooth-version: 5,1
Vikt: 1,97 kg
Batteritid: 15h
Uppladdningstid: 2,5 h
Mått: 29,8 x 13,6 x 13,4 cm


JBL Xtreme 2

✅ 5 av 5 stjärnor hos Whathifi.com
✅ 7,8 av 10 stjärnor hos Soundguys.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com

JBL Xtreme

 

.

JBL Xtreme 2 är det moderna svaret på en bergsprängare. Du kan bära den över axeln och ta med den till stranden eller picknicken. Den kan även, med sin storlek och kraftfulla högtalare, lätt spela musik på en fest utomhus.

Ljud
Högtalaren spelar ända ner till 55 Hz och effekten på 2 x 20 W ger inte mindre än 75 dB i ljudstyrka. Det är mer än nog att dansa till, särskilt med den djupa basen.

Den starka bottnen gör att mellantoner blir lite oklara. I gengäld slår den dock sina konkurrenter när det kommer till ljudnivå och – framför allt – bas. Pcmag.com berättar att det är en av de absolut kraftfullaste bärbara Bluetooth-högtalare de någonsin har testat. Den levererar dessutom detta kraftfulla ljud helt utan förvrängning.

JBL Xtreme knapper Utseende
JBL Xtreme 2 är en storvuxen och cylindrisk bärbar högtalare som mäter drygt 28 cm på längden och drygt 13 cm på bredden. Den väger 2,3 kg och kommer med en axelrem som gör den lättare att bära till stranden.

Designen är enkel och ytan är en blandning av gummi och textil i antingen svart, rött eller blått. Högtalaren är stänksäker och kan alltså vara på en strand eller vid en pool så länge du inte kastar den i vattnet. JBL lovar även att du sedan kan skölja av sanden från den under rinnande vatten.

Knapparna som kontrollerar högtalaren sitter på toppen av enheten. Det finns knappar för på/av, Bluetooth-parning av enheten och anslutning till andra Xtreme-enheter samt knappar för volym och uppspelning/paus.

Längst ner på högtalaren finns en LED-indikator som visar hur mycket batteri som återstår och på undersidan finns en dragkedja som täcker de olika kontakterna.

Batteri
Batteriet i JBL Xtreme 2 är på hela 10 000 mAh, vilket ger högtalaren en speltid på upp till 15 timmar. Xtreme 2 är dessutom försedd med två USB-portar som kan användas för att ladda din telefon eller surfplatta. På så vis får du inte slut ström i dessa när du strömmar musik till högtalaren.

Alternativ för anslutning
Man kan ansluta JBL Xtreme 2 både via Bluetooth och minijack. Minijack-utgången sitter innanför blixtlåset på undersidan av högtalaren. Här finns även de två USB-portarna för laddning av andra enheter och porten för laddning av själva högtalaren.

Xtreme 2 kan dessutom enkelt anslutas till andra JBL Xtreme- eller Flip 3-enheter i närheten. Detta gör man genom att trycka på JBL Connect-knappen på högtalaren och på så vis kan man få ännu mer volym på musiken.

Övrigt
Den här högtalaren är bland de dyraste, men det är svårt att hitta något som spelar så högt som JBL Xtreme som även går att ta med sig. Precis som andra bärbara högtalare från JBL har Xtreme 2 en inbyggd mikrofon som gör att man kan använda den som högtalartelefon vid samtal.

Fördelar med JBL Xtreme 2:
Bra basåtergivning
En av marknadens mest kraftfulla bärbara högtalare
Ingen förvrängning av ljudet
Batteritid på upp till 15 timmar
Stänksäker
Bekväm axelrem
USB-portar för laddning av andra enheter


JBL Go 3 – bärbar högtalare som passar i fickan

Bästa kompakta JBL-högtalare

✅ 4,7/5 stjärnor på Google.com
✅ 4,8/5 stjärnor på Amazon.com
✅ 4/5 stjärnor på Pcmag.com
✅ 4/5 stjärnor på T3.com
✅ 4/5 stjärnor på Tomsguide.com
✅ 8,2/10 poäng påCnet.com

JBL Go 3 bluetooth speaker is really small in size, so you don’t have to worry about being weighed down by a bulky device. Whether you’re commuting, traveling, or just hanging out with friends, the JBL Go 3 can provide you with high-quality audio in a compact package.

 • Compact size
 • Versatility in colors 
 • Punchy bass

Recension: En detaljerad recension av JBL Go 3

Small and portable
The JBL Go 3 with dimensions of 86 x 69 x 40 mm and a weight of only 209 g easily fits in your bag or even in a large pocket, making it convenient to carry around. Its fabric mesh coating has an appealing appearance and texture, and there is a woven handle on one side so it’s easy to carry around, and rubber grips on the base ensure that it stays secure when placed on a surface. Compared to the Clip 4, the Go 3 allows for easy positioning in an upright manner. This enables you to direct the audio towards a specific direction, rather than projecting it towards the ceiling.

Performance
The battery of the JBL Go 3 lasts for 5 hours and the charging time is 2 and a half hours using the USB-C port. The speaker is like other JBL speakers water and dust resistant with rating IPX67. The power output is 4.2W which is an improvement on its predecessor’s mere 3W. The audio performance of the JBL Go 3 is good, with a decent amount of bass that enhances the richness of the sound without overpowering the mids and highs. The JBL GO 3 and GO 2 are distinct products with notable differences in design and features. The GO 3 has an improved IP67 water resistance rating and adopts a USB-C charging port, while the GO 2 has an IPX7 rating and uses a microUSB port. Additionally, the GO 3 introduces a fabric loop, but unlike the GO 2, it does not include a microphone for taking calls.

Color for every taste
The JBL Go 3 is a versatile portable speaker that offers more than just great sound quality. It comes in a wide range of colors to choose from, making it easy to find one that suits your personal style. The speaker is available in shades such as black, blue, red, pink, green, and many more, allowing you to pick the one that best matches your preference.

Vad säger användare och experter om JBL Go 3?

Users liked its remarkable features, including rich and deep sound, waterproof capabilities, and impressive battery life. They added that even after four months of use, it has only required charging twice. It offers convenient automatic connection to the phone for music playback and delivers powerful bass with the ability to reach high volumes. Overall, it is considered a great value for its price.

All experts agreed that the JBL Go 3 is a compact and affordable portable speaker that offers solid wireless audio performance. It features a waterproof design, making it easily portable and resistant to drops, dust, and splashes. Its stylish appearance adds to its appeal, making it a convenient and durable choice for on-the-go use.

Fördelar

 • Robust rubber-coated surface
 • IPX67 resistance
 • Relatively powerful audio for the size
 • Affordable
Nackdelar

 • Battery life could be better

Konsumentmagasinets bedömning

The JBL Go 3 is a solid choice for anyone looking for a portable Bluetooth speaker. The rubber-coated surface provides great protection from accidental drops, and the IPX67 rating ensures that it can handle any type of weather. Additionally, the audio power for such a compact device is good, and users were generally satisfied with its sound quality. Although battery life could be better, this is easily disproved by highlighting the quick charging capabilities. Overall, we recommend the JBL Go 3 as a good option for those who want to take their music on the go without worrying about durability or audio quality.

Specifikationer:
 Power: 4,2 W
Resistance: IPX7
Pairing mode: Bluetooth
Bluetooth version: 5,1
Weight:  0,2 kg
Battery: 5 h
Charging time: 2,5 h
Dimensions: 8.6 x 6.9 x 4.0 cm


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


JBL Charge 5

✅ 4,3/5 stjärnor på Techradar.com
✅ 5/5 stjärnor på Whathifi.com
✅ 4/5 stjärnor på Pcmag.com
✅ 5/5 stjärnor på Trustedreviews.com
✅ 4/5 stjärnor på Tomsguide.com
✅ 4,3/5 stjärnor på Techadvisor.com
✅ 4,7/5 stjärnor på Google.com
✅ 4,8/5 stjärnor på Amazon.com

Bluetooth-högtalaren JBL Charge 5 har ett optimerat högtalarelement med lång räckvidd som levererar kraftfullt ljud över ett brett spektrum av frekvenser. Om du är ute efter en fyllig och omslutande ljudupplevelse när du är på språng kommer den här högtalaren att leva upp till alla dina förväntningar.

 • Optimerat högtalarelement för långa utflykter
 • Batteritid på 20 timmar
 • Separat diskantelement

Recension: En detaljerad recension av JBL Charge 5

Fylligt och klart ljud
JBL Charge 5 har en extra diskant som förbättrar den övergripande klarheten, och jämfört med Charge 4 har basen en något mer framträdande effekt. Det fylliga och klara ljudet levereras av JBL Charge 5:s optimerade högtalarelement, separata diskant och dubbla JBL-basradiatorer. Även om frekvensområdet är detsamma som hos föregångaren, det vill säga 65 till 20 000 Hz, behöver huvudelementet inte hantera allt på egen hand tack vare den separata diskanten. 

Lång batteritid
I likhet med JBL Charge 4 har Charge 5 en batteritid på 20 timmar, varefter uppladdningstiden är 4 timmar och sker via en USB-C-port. Bredvid denna port finns det även en USB-A-port som du kan använda för att ladda dina mobila enheter via den inbyggda powerbanken. En stor skillnad mellan Charge 5 och Charge 4 är att Charge 5 är utrustad med bluetooth-versionen 5,1 och Charge 4 med 4,2. Dessutom har JBL Charge 5 tillvalet PartyBoost så att du kan para ihop den med andra högtalare för att använda två högtalare samtidigt.

Design
JBL Charge 5 har en cylindrisk design med en tygklädd utsida och en gummibotten. Högtalaren är 223 millimeter hög, 95 millimeter i diameter och väger 0,81 kilogram. Den är dessutom robust konstruerad med ett slittåligt gummihölje som skyddar den från stötar och repor.

Vad säger användare och experter om JBL Charge 5?

Användare på Amazon berömmer JBL-högtalaren för dess felfria Bluetooth-anslutning, utmärkta ljudkvalitet – särskilt när den är korrekt placerad – och imponerande batteritid. De uppskattar även estetiken, ljudprestandan och anslutningsmöjligheterna, och rekommenderar utan tvekan att andra bör införskaffa sig en likadan. 

Experterna var överrens om att JBL Charge 5 är en uppgraderad version av dess föregångare med förbättrade egenskaper. Den rekommenderas därför starkt för alla som letar efter en bärbar högtalare med imponerande ljudkvalitet och lång batteritid. Trots sin kompakta och vattentäta design levererar den överraskande kraftfullt bluetooth-ljud, vilket gör den till en perfekt enhet att ta med sig. Med sin förbättrade hållbarhet, utmärkta ljudkvalitet och eleganta utseende anses JBL Charge 5 vara en av de bästa

Fördelar

 • Enkel att ansluta till andra JBL-högtalare
 • Hög ljudkvalitet
 • Vatten- och dammbeständig
Nackdelar

 • Lång uppladdningstid på fyra timmar

Konsumentmagasinets bedömning

JBL Charge 5 är en bärbar bluetooth-högtalare med bra och klart ljud tack vare det optimerade högtalarelementet med lång räckvidd samt den separata diskanten. Den vatten- och dammbeständiga designen i kombination med en lång batteritid gör den idealisk för utomhusbruk. Dessutom kan Charge 5 enkelt parkopplas till andra JBL-högtalare så att du kan skapa ett mer omfattande ljud och utöka Bluetooth-räckvidden upp till 240 meter. I jämförelse med dess föregångare har den förutom längre räckvidd även en uppgraderad bluetooth-version – Charge 4 hade version 4,2 medan Charge 5 har 5,1. Uppladdningstiden är dock längre än för andra JBL-högtalare, men när du väl har laddat den kan du lyssna på musik i 20 timmar utan att oroa dig för att batteriet ska ta slut. Sammantaget anser vi att JBL Charge 5 är en högtalare som är värd investeringen.

Specifikationer
 Effekt: 40 W
Motståndsklass: IP67
Tillhörande app: Ja
Alternativ för parkoppling: Bluetooth
Bluetooth-version: 5,1
Vikt: 0,96 kg
Batteritid: 20 h
Uppladdningstid: 2,5 h
Mått: 22 x 9,6 x 9,3 cm


JBL Charge 3

Särskilt rekommenderad av Ljudochbild.se
✅ 5,5 av 6 stjärnor hos Mobilsiden.dk
✅ 9 av 10 stjärnor hos Soundguys.com
✅ 9 av 10 stjärnor hos M3
✅ 5 av 5 stjärnor hos whathifi.com
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos gadgetmac.com
✅ 4,5 av 5 stjärnor hos techradar.com

JBL Charge 3

 

.
JBL Charge 3 är en bärbar Bluetooth-högtalare som ger ett kraftfullt ljud i förhållande till sin storlek. Högtalarens robusta hölje skyddar den mot stötar och gör den vattentät. Ljudet är dessutom högre och bättre än hos många av de dyrare konkurrenterna.

Ljud
Gadgetmac.com drar slutsatsen att ingen av konkurrenterna i mellanprisklassen kan slå Charge 3 när det kommer till ljudkvalitet. Den tar till exempel hem en klar seger över den dyrare konkurrenten UE Megaboom. Ljudet är klart och kraftfullt – särskilt med tanke på att högtalaren är vattentät.

Högtalaren får beröm av ljudochbild.se för att den kan spela ännu högre än sin föregångare och även vid full volym håller den en bra ljudkvalitet. Techradar.com bedömer att ljudet utomhus är bäst inom ett avstånd av sex till sju meter men det är inga problem att fylla ett större utrymme inomhus.

Utseende
JBL Charge 3 kommer i fem olika färger: blå, svart, grå, röd och turkos. Ytan är delvis gjord av gummi och delvis av textil, vilket gör den tålig och hållbar.

Modellen är stor för att vara en bärbar högtalare och mäter 213 x 87 x 88,5 mm. Den tar alltså upp lite plats i väskan, men i gengäld har den här högtalaren en imponerande batteritid och är vattentät ner till en meters djup.

På den ena sidan finns knappar för inställning av enheten och för fjärrstyrning av musikkällan. Du kan till exempel ansluta till telefonen, ansluta till andra enheter, höja och sänka volymen, gå till nästa låt samt starta och stänga av enheten. Charge 3 är utformad för att både kunna stå upp och ligga ner.

JBL charge 3 oplader Batteri
Batteritiden är betydligt bättre än hos Charge 2 och 2+. Nu får du nämligen hela 20 timmars batteritid att använda dig av.

På högtalarens framsida finns tre LED-lampor som visar hur mycket batteri som återstår och du kan även se batterinivån i JBL Connect-appen som kan laddas ner till din telefon.

Charge 3 levereras med en USB-laddare och -kabel för snabb laddning. Högtalaren är dessutom försedd med en USB-port som gör att du kan använda den som en powerbank för att ladda din telefon eller surfplatta. Porten är på 2 A, vilket är alldeles tillräckligt med ström för att snabbt ladda din surfplatta.

Alternativ för anslutning
JBL Charge 3 kan antingen anslutas via minijack eller Bluetooth. Det går även att ansluta den till andra Charge 3-enheter och därmed använda dem som en uppsättning stereohögtalare. Precis som med Flip 3 går det dessutom att ansluta flera enheter till samma högtalare och låta flera telefoner styra vad som spelas på högtalaren.

Övrigt
I likhet med de andra enheterna i produktfamiljen kan Charge 3 användas som mikrofon och högtalare vid telefonsamtal. Priset för JBL Charge 3 ligger i mellanklassen och är en bra bit lägre än flera konkurrenter med betydligt sämre specifikationer.

Fördelar med JBL Charge 3:
Vattentät ner till en meter
Lång batteritid på 20 timmar
Hög ljudkvalitet
Batteriindikator
Kan användas som powerbank för att ladda mobila enheter
Stöttålig utformning


JBL Playlist

4 av 5 stjärnor hos Whathifi.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Techradar.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos Trustedreviews.com

JBL Playlist

 

.
JBL Playlist är den enda högtalaren i den här artikeln som inte är är bärbar. Den kompenserar dock för det med sin fantastiska ljudkvalitet och imponerande ljudstyrka. Samtidigt är Playlist den enda av högtalarna som stödjer Google Chromecast över ditt Wifi-nätverk, vilket ger en bättre anslutning och ljudkvalitet.

Ljud
Playlist är försedd med 2 x 15 W förstärkare och spelar ljud ända ner till 60 Hz, vilket betyder att den har en utmärkt basåtergivning. Trustedreviews.com berömmer högtalaren för dess varma ljud med tydliga detaljer. Den har en bra balans mellan bas och diskant, vilket gör att du kan njuta av de djupa frekvenserna utan att det förstör klarheten i de högre frekvenserna.

Trustereviews.com påpekar dessutom att JBL Playlist kan spela förvånansvärt högt och att den gör det helt utan att förvränga ljudet.
JBL Playlist bagside
Utseende
JBL Playlist är drygt 31 cm bred och väger precis över 1 kg, vilket gör den till den av de största Bluetooth-högtalarna på marknaden.

Designen är enkel. Förutom anslutningar på baksidan och ett par knappar på toppen är det bara den obligatoriska JBL-loggan som bryter den rena ytan på högtalaren.

Med knapparna högst upp på Playlist kan man starta och stänga av högtalaren, höja och sänka volymen, spela upp musik samt ansluta högtalaren till en telefon eller surfplatta via Bluetooth. JBL Playlist finns i tre olika färger så att du kan välja den färg som passar bäst i ditt rum: svart, blå eller vit.

Strömförsörjning
JBL Playlist är en inomhushögtalare och har därför inget batteri som de andra modellerna vi har gått igenom. Den har istället en fast strömförsörjning som gör att du aldrig får slut ström. Playlist drar 30 W när den är igång och bara 2 W i viloläge.

Alternativ för anslutning
JBL Playlist kan anslutas både via Bluetooth och genom minijack-porten på baksidan. Playlist stödjer dessutom Google Chromecast som gör att du kan strömma musik till din högtalare över nätverket. På så vis är du inte begränsad till en tio meters radie från högtalaren på samma sätt som man är med Bluetooth. Så länge du är ansluten till samma Wifi-nätverk som JBL Playlist kommer det inte vara några problem.

Chromecast ger samtidigt fördelen att ljudet som strömmas över nätverket håller en högre kvalitet än det som strömmas via Bluetooth. Chromecast stödjer upp till 24 bit/96 KHz.

Fördelar med JBL Playlist:
Bra trådlöst ljud med Chromecast
Varmt ljud med klara detaljer
Spelar högt utan förvrängning
Enkel design
Bra basåtergivning
Strömma direkt från Spotify, Google Play Music m.fl. via Chromecast


JBL Clip 2

9 av 10 stjärnor hos Tomsguide.com
✅ 4 av 5 stjärnor hos M3
✅ 4 av 5 stjärnor hos Cnet.com
✅ 4,3 av 5 stjärnor hos Recordere.dk
✅ 4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com

JBL Clip 2

Obs: JBL Clip 2 har utgått ur produktion. Här visar vi därför priset för den nya och förbättrade modellen JBL Clip 3.

JBL Clip 2 är en kompakt och bärbar Bluetooth-högtalare som ger ett bra och kraftfullt ljud i förhållande till sin storlek. Den är så liten att den lätt kan fästas i till exempel ditt bälte eller på din ryggsäck. På så vis kan du ha med dig musik vart du än går.

Ljud
Clip 2 ger ingen fantastisk bas men det är heller inget man kan förvänta sig av en så liten högtalare. Den kan däremot spela högt, säger pcmag.com som även berömmer den starka högtalaren på 3 W för att den ger en bra och stadig ljudkvalitet.

Pcmag.com utser JBL Clip 2 till “Editor’s Choice” trots att det finns andra små bärbara högtalare med ett bättre ljud. Detta eftersom att Clip 2 slår de andra när man tar med priset i beräkningen. Tomsguide.com berömmer också ljudet från den lilla högtalaren och säger att det är klart och behagligt i många olika genrer.
JBL Clip 2 bagside
Utseende
Clip 2 är en rund högtalare med en diameter på drygt 9 cm, ett djup på ca 4 cm och en vikt på 187 gram. Högtalaren finns i färgerna svart, blå, grå, orange och turkos. Den är även IPX7-godkänd, vilket innebär att den utan problem kan klara en en halvtimme nedsänkt i en meter djupt vatten.

Högst upp på den runda högtalaren sitter en karbinhake som gör att man kan fästa den på byxorna, ryggsäcken, en gren, en stege eller något helt annat.

Baksidan på Clip 2 är gjord av gummi och framsidan består av vattentät textil. Längs kanten på högtalaren finns knappar för att starta och stänga av enheten, para högtalaren med andra enheter, höja och sänka volymen samt en uppspelnings- och pausknapp. Den sistnämnda kan man även dubbeltrycka på för att byta till nästa låt.

Under ett litet gummilock sitter en micro-USB-port för laddning av högtalaren och på baksidan av enheten sitter en kort minijack-kabel.

Batteri
Batteritiden hos JBL Clip 2 är upp till åtta timmar. Den varierar dock beroende på hur hög volym du har på högtalaren. Ju högre volym, desto kortare tid kan du ha med dig musiken på språng. Batteritiden på 8 timmar uppnås vid en måttlig volym och när tomsguide.com provade att spela musik på låg volym räckte en laddning till 10 timmars oavbrutet spelande.

Alternativ för anslutning
Du kan antingen ansluta till Clip 2 via Bluetooth eller med högtalarens inbyggda minijack-kabel. Clip 2 har inte stöd för NFC och du måste därför gå in i Bluetooth-menyn på din telefon eller surfplatta för att ansluta till högtalaren trådlöst.

Med ett tryck på JBL Connect-knappen på högtalaren kan du dessutom para ihop flera Clip 2-enheter och till exempel spela upp ljud genom två högtalare.

Recordere.dk berömmer högtalarens räckvidd. I deras test av Clip 2 kunde högtalaren upprätthålla Bluetooth-anslutningen upp till 8-10 meter från ett annat rum. Utomhus kom man upp i en räckvidd på 15-16 meter.

Övrigt
JBL Clip 2 har en inbyggd mikrofon med brus- och ekoreducering som gör att du kan använda den som högtalartelefon vid samtal. Den här högtalaren är bland de billigaste, så om du vill ha en billig men bra högtalare är Clip 2 ett självklart val.

Fördelar med JBL Clip 2:
Batteritid på upp till 8 timmar
Hög ljudstyrka i förhållande till sin lilla storlek
Vattentät ner till 1 meters djup
Karbinhake för enkel fästning
Mycket kompakt storlek
Bra räckvidd på Bluetooth


JBL Flip 4

5 av 6 stjärnor hos Mobilsiden.dk
✅ Rekommenderas av Chip.de
✅ 4 av 5 stjärnor hos Whathifi.com
✅ Rekommenderas av Business Insider

JBL Flip 4

Trots att JBL Flip-serien nu har fått några år på nacken lyckas JBL fortfarande förbättra högtalaren avsevärt med varje ny version, och generation 4 är inget undantag. Den har blivit något större men har i gengäld fått bättre ljud, längre batteritid och blivit ännu mer hållbar.

Ljud
Med den lite större storleken har JBL kunnat förbättra ljudet. De har fått plats med 2 x 8 W förstärkare i Flip 4, vilket innebär en fördubbling av effekten. De har samtidigt designat om högtalarenheterna så att Flip 4 kan spela ända ner till 70 Hz, jämfört med 85 Hz på Flip 3, och du får därmed en bättre basåtergivning i låtar med tung bas och bastrumma.

Mobilsiden.dk bedömer att ljudet helt klart är bättre än hos föregångaren och att Flip 4 har en bättre kontroll över mellanton och diskant, vilket gör att högtalaren låter öppnare.

JBL Flip 4 bagside Utseende
Flip 4 ser ungefär likadan ut som föregångaren Flip 3. Det är samma grunddesign och högtalaren finns i olika färger. Du kan här välja mellan svart, blå, grå, orange, turkos och vit. Den är dock ungefär en halv centimeter större än föregångaren och väger ca 50 gram mer.

Viktskillnaden beror på att Flip 4 är helt vattentät och kan sänkas ner till en meters djup i upp till 30 minuter utan att skadas, medan Flip 3 bara var stänksäker. Detta gör att Flip 4 är ännu mer användbar som bärbar högtalare och det är svårt att komma på en plats där man inte kan ha med den.

Ytan består fortfarande delvis av gummi och delvis av textil, vilket gör att den ser mer exklusiv ut. Man har dock gjort ett par förbättringar jämfört med föregångaren: Flip 4 har en liten fördjupning på baksidan som hindrar högtalaren från att rulla när den ligger ner, vilket Flip 3 hade en tendens att göra.

Sedan har basutgången på båda sidorna fått ett bättre skydd mot stötar. På Flip 3 var de mer utsatta om högtalaren låg tillsammans med spetsiga föremål i väskan.

Mobilsiden.dk konstaterar att knapparna på Flip 4 har blivit lite lättare att särskilja, och de har även ett bättre klick än tidigare. Den vattentäta pluggen som täcker för minijacket och USB-kontakten har även blivit lättare att öppna.

Batteri
Batteritiden hör också till de saker som har blivit bättre. Kapaciteten på 3000 mAh är densamma som hos Flip 3 men Flip 4 utnyttjar den bättre. Detta innebär att du får hela 12 timmars speltid på en normal ljudnivå.

Alternativ för anslutning
Anslutningsalternativen har inte ändrats. Den ansluts fortfarande med antingen minijack eller trådlöst via Bluetooth. Precis som tidigare modeller saknar även Flip 4 NFC för snabbare parning med telefonen och detta sker istället via telefonens egna Bluetooth-meny.

Å andra sidan får du JBLs Connect-app. Den gör det enkelt att skapa äkta stereoljud genom att para din Flip 4 med en annan Flip 4 och därmed spela på två högtalare. Appen är simpel och lätt att använda men mobilsiden.dk noterar dock att den saknar möjlighet att justera bas och diskant.

Övrigt
Priset har ökat sen föregångaren och Flip 4 kostar ca 20 % mer än Flip 3. I gengäld får du dock en bärbar högtalare med ett ännu bättre ljud som kan tas med på fler ställen än tidigare.

Flip 4 har, liksom JBLs andra modeller, en inbyggd mikrofon med brus- och ekoreducering som gör att du kan använda den som en handsfree högtalartelefon.

Fördelar med JBL Flip 4:
 Kompakt
Lång batteritid på 12 timmar
Batteriindikator
Bärrem
Överraskande kraftfullt och bra ljud
Stöttålig utformning
Vattentät ner till en meter


Historien bakom JBL JBL

Den amerikanska högtalartillverkaren JBL grundades 1946 av amerikanen James Bullough Lansing. Namnet på varumärket består av Lansings initialer JBL. Företaget har ända sedan starten tillverkat högtalare för både privat och professionell användning.

Grundaren ansågs vara en kompetent innovatör men en dålig affärsman, och därför var JBL heller ingen bra verksamhet fram till hans död 1949. Efter Lansings död tog företagets tidigare VD Bill Thomas över ledningen och under hans styre såg företaget en stadig tillväxt.

Högtalare från JBL har fått mycket beröm genom åren och älskas av många. Inte minst av musikindustrin. Under mer än fem decennier har JBL-högtalare varit standarden i studior över hela världen. Bland annat hos de legendariska skivbolagen Capitol Records i Hollywood och EMI, med artister som The Beatles, The Beach Boys, Pink Floyd, Duran Duran, Frank Sinatra, Cliff Richard, The Shadows, Katy Perry och många andra.

JBL finns även i många konsumentprodukter. Företaget har till exempel levererat högtalare till biltillverkare som Ford, Toyota, Smart och Ferrari.

Idag ägs JBL av Harman, som också äger flera andra varumärken som har med ljud och underhållning att göra. Harman äger bland annat mikrofontillverkaren AKG, Lexicon, som tillverkar professionell utrustning för musikindustrin, samt ett antal andra högtalartillverkare som Harman Kardon och Infinity.

jbl-flip

 


FAQ – Vanliga frågor

Vilka JBL högtalare är bäst i test?

JBL Xtreme

Hur har man testat JBL högtalarna?

JBL högtalarna har bedömts baserat på deras ljudkvalitet, funktioner, batteritid och användarvänlighet. Experterna har även testat hur bra högtalarna fungerar med olika musikgenrer.

Hur väljer jag rätt högtalare för mig?

Det finns inte direkt något allmängiltigt svar på denna fråga. Du kan dock börja med att fundera på vilka behov du har och hur stor din budget är. Vill du att ljudet ska kunna fylla ett större utrymme eller bor du i en mindre lägenhet? Ska högtalaren vara lätt att ta med sig? Bryr du dig mycket om design och estetik? När du har fått en uppfattning om vad du egentligen vill ha är det bara att börja leta efter högtalare som passar dina kriterier.


JBL högtalare test – Dessa källor har vi gått igenom:

gifSamtliga rekommendationer i den här artikeln är baserade på ett stort antal tester som utförts av experter från olika konsumentråd, tidningar och hemsidor. Vi har sammanställt en överblick över innehållet från undersökningarna i den här artikeln, men om du vill läsa mer detaljer hittar du alla källor här nedanför med länkar till varje test.

Mobilsiden.dk 
Mobilsiden.dk är en dansk hemsida som skriver om utvecklingar i telekombranschen, telefoner och telefontillbehör. De kommer med nyheter, analyserar priser och telefonabonnemang samt testar och recenserar produkter. De har provat flera av högtalarna som är med i den här artikeln och du kan läsa mer detaljer om granskningarna här: JBL Flip 3, JBL Charge 3, och JBL Flip 4.

Whathifi.com 
Whathifi.com är en HiFi-tidning med tillhörande hemsida som endast behandlar HiFi-produkter. De har sedan 1976 skrivit recensioner av produkter och guider till köp och användning av HiFi-utrustning. De arrangerar också en årlig prisutdelning i London där de bland annat utser “Årets Produkt” och “Årets Bästa Köp”. Läs mer om deras tester av de olika högtalarna här: JBL Flip 3, JBL Charge 3, JBL Flip 4, JBL Xtreme och JBL Playlist.

Cnet.com 
Cnet.com är en del av det amerikanska medieföretaget CBS Interactive som når ut till över 300 miljoner personer per månad. Cnet.com skriver nyheter om konsumentelektronik och artiklar om hur den kan berika livet. De testar alla typer av produkter inom kategorin konsumentelektronik och ger råd om vad som är bra och dåligt. Läs mer i de tester vi har använt till den här artikeln här: JBL Flip 3 och JBL Clip 2.

Du kan läsa deras recension av JBL Flip 6 här.
Recensionen uppdaterades senast den 16/03/2022.

Du kan läsa deras recension av JBLGo 3 här.
Recensionen uppdaterades senast den 10/02/2021.

Expertreviews.co.uk 

Expert Reviews är en nättidning som tillhandahåller omfattande recensioner, nyheter och köpguider för ett brett utbud av konsumentprodukter, inklusive teknik, hushållsapparater och bilar. Expert Reviews behandlar ett brett urval av produkter, bland annat smartphones, bärbara datorer, kameror, köksapparater och dammsugare. Tidningens team består av erfarna recensenter som ger djupgående produktrecensioner med detaljerad information om design, funktioner, prestanda och övergripande värde.

Du kan läsa deras recension av JBL Flip 6 här.
Recensionen uppdaterades senast den 22/06/2022.

T3.com 

T3.com är en populär webbplats för tekniknyheter och recensioner som täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive smartphones, bärbara datorer, surfplattor, hemunderhållning och smarta hemenheter. En av de främsta fördelarna med T3.com är deras produktrecensioner – deras team består nämligen av expertrecensenter som testar och utvärderar de senaste teknikprodukterna för att ge läsarna omfattande och opartiska recensioner. De täcker allt från design och prestanda till funktioner och valuta för pengarna. 

Du kan läsa deras recension av JBL Flip 6 här.
Recensionen uppdaterades senast den 08/07/2022.

Du kan läsa deras recension av JBLGo 3 här.
Recensionen uppdaterades senast den 06/07/2022.

Du kan läsa deras recension av JBL Xtreme 3 här.
Recensionen uppdaterades senast den 21/01/2022.

Tomsguide.com 
Tomsguide.com är en onlinetidning som skriver om nya produkter inom teknik samt genomför tester av produkter och recenserar dem. Du kan läsa deras recensioner av de olika högtalarna här: JBL Flip 3 och JBL Clip 2.

Du kan läsa deras recension av JBL Flip 6 här.
Recensionen uppdaterades senast den 16/12/2022.

Du kan läsa deras recension av JBLGo 3 här.
Recensionen uppdaterades senast den 13/07/2021.

Du kan läsa deras recension av JBL Charge 5 här.
Recensionen uppdaterades senast den 09/09/2021.

Ljudochbild.se 
Ljudochbild.se riktar sig till män över 25 år med ett stort intresse för teknik, musik, film och TV. De testar mer än 500 produkter varje år och skriver även nyheter om hemelektronik, film och TV. Deras artiklar och recensioner finns tillgängliga online och de ger även ut en tidning varje månad. Du kan läsa de recensioner av högtalare vi har använt här: JBL Charge 3 och JBL Xtreme.

Soundguys.com 
Soundguys.com är en oberoende onlinetidning som varje månad når ut till mer än 30 miljoner personer världen över med ett intresse för ljud. De skriver nyheter, analyser och produktrecensioner. Här kan du läsa deras recensioner av JBL Charge 3 och JBL Xtreme.

M3.se 
M3 är Sveriges största gadgetsajt. Varje vecka når de ut till 550 000 besökare och de har bland annat artiklar från tidningar som PC för Alla, MacWorld, Smartworld och Techtoys. Läs deras recension av JBL Charge 3 och JBL Clip 2 här.

Gadgetmac.com 
Gadgetmac.com är en onlinetidning för teknikentusiaster som ger ut nyheter och artiklar om teknikprodukter samt tester och recensioner. Du kan läsa hela deras recension av JBL Charge 3 här.

Techradar.com 
Techradar.com är den största engelska webbplatsen för tekniknyheter och -recensioner. Läs deras recensioner av JBL Charge 3, JBL Xtreme och JBL Playlist här.

Du kan läsa deras recension av JBL Charge 5 här.
Recensionen uppdaterades senast den 26/05/2021.

Whathifi.com

What Hi-Fi? är en populär nättidning som erbjuder omfattande recensioner och nyheter om allt som rör ljud och video. Webbplatsen täcker ett brett utbud av produkter, inklusive hörlurar, högtalare, hemmabiosystem och skivspelare. What Hi-Fi? publicerar även djupgående produktrecensioner med detaljerad information om design, funktioner, prestanda och övergripande värde.

Du kan läsa deras recension av JBL Flip 6 här.
Recensionen uppdaterades senast den 16/12/2022.

Du kan läsa deras recension av JBL Xtreme 3 här.
Recensionen uppdaterades senast den 24/08/2021.

Du kan läsa deras recension av JBL Charge 5 här.
Recensionen uppdaterades senast den 12/10/2022.

Chip.de 
Chip.de är Tysklands största webbplats för nyheter, recensioner och rådgivning som rör datorer, mobiltelefoner och hemunderhållning. Läs deras recension av JBL Flip 4 här.

Businessinsider.com 
Businessinsider.com ger ut nyheter och analyser inom näringsliv och teknik. Läs deras recension av JBL Flip 4 här.

Techadvisor.com

Techadvisor.com är en populär tekniksida som tillhandahåller omfattande recensioner och analyser av ett brett utbud av tekniska produkter. När Techadvisor.com testar en produkt följer de en standardiserad process som omfattar flera steg. Det första steget är research, där teamet samlar in information om produkten, dess funktioner, specifikationer och prestandapåståenden. Denna research hjälper teamet att sätta en grund för att utvärdera produktens prestanda. Nästa steg är praktisk testning, där teamet testar produkten fysiskt för att utvärdera dess prestanda i verkligheten.

Du kan läsa deras recension av JBL Charge 5 här.
Recensionen uppdaterades senast den 16/06/2021.

Pcmag.com 
Pcmag.com är en amerikansk onlinetidning med nyheter och produktrecensioner inom teknik som har avdelningar på flera ställen i världen. Läs deras recensioner av JBL Xtreme och JBL Clip 2 här.

Du kan läsa deras recension av JBL Flip 6 här.
Recensionen uppdaterades senast den 22/12/2021.

Du kan läsa deras recension av JBLGo 3 här.
Recensionen uppdaterades senast den 07/12/2020.

Du kan läsa deras recension av JBL Xtreme 3 här.
Recensionen uppdaterades senast den 17/03/2021.

Du kan läsa deras recension av JBL Charge 5 här.
Recensionen uppdaterades senast den 27/04/2021.

Recordere.dk 
Recordere.dk är Danmarks största hemsida om hemelektronik inom ljud och bild. De ger varje månad ut artiklar, nyheter och recensioner som når mer än 250 000 personer. Du kan läsa deras test av JBL Clip 2 här.

Test.no 
Test.no är ett norskt testmagasin som utför undersökningar och recenserar olika konsumentprodukter. De ger sedan produkterna ett betyg mellan 0 och 100. Läs deras bedömning av JBL Clip 2 här.

Trustedreviews.com 
Den engelska onlinetidningen trustedreviews.com skriver om allt inom konsumentelektronik, bland annat datorer, TV, ljud och kameror. Du kan läsa deras recension av JBL Playlist här.

Du kan läsa deras recension av JBL Xtreme 3 här.

Recensionen uppdaterades senast den 30/03/2021.

Du kan läsa deras recension av JBL Charge 5 här.

Recensionen uppdaterades senast den 26/09/2022.


Läs också: Bluetooth Högtalare test-översikt.

Amazon.com

Amazon.com är en av världens största nätbutiker och erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster till kunder över hela världen. En av de mest utmärkande detaljerna som skiljer Amazon.com från andra online-återförsäljare är dess stora urval av produkter; med miljontals artiklar till försäljning kan konsumenter hitta i princip allt de kan tänkas leta efter. 

Du kan läsa användarrecensionerna av JBL Flip 6 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av JBLGo 3 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av JBL Xtreme 3 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av JBL Charge 5 här.

Google.com

Google Shopping är en tjänst från Google som gör det möjligt för användare att söka efter produkter och jämföra priser mellan olika återförsäljare. Det är ett användbart verktyg för nätkonsumenter, eftersom det ger en omfattande översikt av tillgängliga produkter och deras försäljningspriser från en rad olika återförsäljare. På så sätt kan användarna hitta de bästa erbjudandena och fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa användarrecensionerna av JBL Flip 6 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av JBLGo 3 här.

Du kan läsa användarrecensionerna av JBL Charge 5 här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta