Bluetooth Högtalare Test – Här är de bästa Bluetooth-högtalare

0

I detta test för Bluetooth-högtalare tittar vi närmare på de bästa Bluetooth-högtalarna på marknaden just nu. De har blivit väldigt populära den senaste tiden, och bland de yngre generationerna har man börjat ersätta den traditionella stereoanläggningen allt oftare med denna typ av trådlöst ljudsystem.

Detta gör i praktiken hela lösningen till en mobil lösning, något som förklarar dess popularitetsökning.

Bluetooth-högtalare finns i alla prisklasser och kvaliteter, men de flesta billiga plasthögtalarna kan inte prestera i närheten av den stationära Hifi-anläggningen. Detta kan däremot de modellerna vi recenserar här i artikeln göra, och det är dessa vi lägger vårt fokus på. En bra högtalare kostar en hel del, och priset blir inte lägre av att fokus läggs alltmer på kompakta modeller.

Denna artikel innehåller:
🔸 En genomgång av vilka Bluetooth-högtalare som har vunnit tester vid olika testmagasin och tidningar
🔸 En genomgång av de källor vi har använt för att hitta de bästa Bluetooth-högtalarna

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, utan vi samlar resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Bang & Olufsen BeoPlay A1

Rekommenderad av Aftonbladet.se
9 av 10 möjliga stjärnor hos M3
✅ 6 ud af 6 stjerner hos Ljudochbild.se
6 av 6 möjliga stjärnor på danska Computerworld.dk
9 av 10 möjliga stjärnor hos Mobil.nu
5 av 6 möjliga stjärnor hos danska Lydogbillede.dk

bang-olufsen-beoplay-a1

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 748,00 Kr. 0,00 Kr. 1 748,00 Kr. Läs mer
2 499,00 Kr. 0,00 Kr. 2 499,00 Kr. Läs mer

 

Som allt annat som produceras av danska Bang & Olufsen, så har man lagt mycket stort fokus på designen av just BeoPlay A1. Högtalaren är designad av den danska möbeldesignern Ceclile Manz, och temat är snygg aluminiumyta med laserskurna hål, kombinerad med rustika handtag i läder. Den större modellen A2 har faktiskt sålts i mer än 200.000 exemplar, och är därmed den genom tiderna mest sålda B&O-produkten. Så det är inte speciellt konstigt att modellen efterföljs utav en A1-modell. Och recensionerna är även för denna modell mycket imponerande.

Det nya hos A1 är storleken, då den med en diameter på knappt 13 centimeter, samt en höjd på bara 5 centimeter är märkets minsta modellen hittills. Denna runda högtalare ser därför inte ut att vara något speciellt, men just därför överraskar den i väldigt hög grad när ljudet ansluts. Alla testpaneler är imponerade över det mycket rena ljudet, där inte minst basen är i särklass. Detta beror dels på den inbyggda 3-tums basenheten, som är speciellt utvecklad för A1, och dels på högtalarens konstruktion, som på ett smart sätt utnyttjar bordskivan som extra basförstärkare.

Avancerad elektronik säkrar perfekt ljud

I en intervju avslöjade B&O:s chefsdesigner under projektet att en av hemligheterna bakom modellens utmärkta ljud är en avancerad digital behandling av ljudet, kombinerad med övervakning av högtalarenheterna. Detta betyder i praktiken att elektroniken i apparaten konstant korrigerar sig själv och kompenserar för de oregelbundenheter och andra begränsningar som sker i de små enheterna, så att ljudet blir perfekt och oförvrängt varje gång.

Även om BeoPlay A1 är en ganska liten apparat, kan den prestera imponerande 2 x 140 Watt i bas- respektive diskantenheten, något som bl.a. beror på det stora inbyggda 2200 mAh-batteriet. Detta skapar i praktiken en driftstid på upp emot 24 timmar på en enskild uppladdning, vilket är en av de punkterna som imponerade testpanelerna mest. Den presterar således tidsmässigt mer än dubbelt så länge än vad de andra trådlösa högtalare av samma klass kan prestera.

 

beoplay-a1

Designad med tanken att kunna vara en möteshögtalare

Den lilla BeoPlay A1 kan dock mer än bara spela musik. Den har nämligen inbyggd mikrofon och kan därmed även användas som hands-freeenhet till din telefon. Även här uppmärksammar flera av testpanelerna den geniala konstruktionen med mikrofonplaceringen i en lättböjd botten, som ser till att mikrofonen funkar optimalt från alla riktningar. Enheten kan därmed ställas mitt på bordet i möteslokalen och eventuella fjärrdeltagare kan utan problem höra rösterna och ljudet från runtomkring bordet.

BeoPlay A1 är i grund och botten en monohögtalare, men dess inbyggda elektronik ger ändå en viss rumslighet i ljudet. Riktig stereo kräver dock inköpet av två högtalare, men då blir stereobilden i gengäld helt optimal. Det finns för övrigt en app (både för iOS och Android) där man bl.a. kan få tillgång på en equalizer, samt möjligheten att välja mellan olika förprogrammerade ljudbilder.

Fördelar med BeoPlay A1:
🔵 Snygg design till lågt pris, efter B&O-standard
🔵 Imponerande prestation i relation till storlek
🔵 Mycket lång driftstid på en uppladdning
🔵 Avancerad digital ljudbehandling säkrar förvrängningsfritt ljud
🔵 Välfungerande, även som speakerphone vid exempelvis fjärrmöten
🔵 Smart app till både iOS och Android


Marshall Stanmore

Toppbetyg hos Ljudochbild.se
Toppbetyg hos danska Meremobil.dk
Testvinnare hos danska Lydogbillede.dk
Toppbetyg hos danska Ekstra Bladet
Toppbetyg hos norska Teknisk Ukeblad
Toppbetyg hos Bestbuy.com
Editor’s Choice hos PCmag i England
✅ Spitzenklasse hos Hifitest.de

 marshall-stanmore

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 190,00 Kr. 0,00 Kr. 2 190,00 Kr. Läs mer
2 190,00 Kr. 0,00 Kr. 2 190,00 Kr. Läs mer
2 333,00 Kr. 0,00 Kr. 2 333,00 Kr. Läs mer

 

Det legendariska märket Marshall är mest kända från den professionella rockscenen, där de genom årtionden har varit en av de främsta leverantörerna av bl.a. gitarrförstärkare, högtalare och liknande utrustning. De har dock under de senaste årtiondena öppnat upp för försäljning till privata konsumenter, där bl.a. flera olika Bluetooth-högtalare nu är tillgängliga. En av de minsta modellerna är Marshall Stanmore, som har tagit recensenterna med storm under senaste tiden. Här är det dock inte tal om någon transportabel högtalare som vanligt, utan i stället om en flyttbar stationär enhet, som i gengäld sopar mattan med i stort sätt alla andra trådlösa högtalare när det kommer till ljudkvalitet.

I alla de tester vi har sett så är recensionerna mycket överraskade över ljudkvaliteten från Stanmore-högtalarna, även om den med sin storlek på 35 x 19 x 19 hör till de relativt stora modellerna i jämförelsen. Den kan spela kontinuerligt med 85 Watt utan förvrängning av ljudet, och flera av recensionerna nämner den som ett underbart val för festhögtalare eller direkt ersättning till den gammaldags solida – men fasta – anläggningen.

Den alternativa designen imponerar och får toppbetyg

Något helt unikt för Marshall – förutom märkets egna historia och tradition – är att de har valt att utforma högtalaren som en klassisk gitarrförstärkare. Även den medföljande sladden till jacksticksförbindelsen är utformad som en spiralsladd, som påminner mycket om de sladdar som traditionellt har använts till elgitarrer.

Därutöver är designen i vintagestil, med stark inspiration från rockens guldålder, under 1960- och 1970-talet. Skåpet är täckt med konstläder, och fronten är likt den man kan förvänta sig på en retro-högtalare. Även knapparna för volym, bas och diskant är klassiskt manuella potentiometrar med stora vridknappar, liksom power-knappen och en stor förgylld switch-kontakt. Designen är med på alla fronterna, och flera av recensionerna ger absoluta toppbetyg för designen.

marshall-stanmore-hojtaler

Dedikerad rock-högtalare med flair för andra genrer

Designen avslöjar nästan i förhand att denna trådlösa högtalare är inriktad mot rockfans, en slutsats som delas utav de flesta testpaneler. Basenheten är perfekt för att återskapa rockens trummor och basgång, och diskanterna supplerar perfekt när det spelas i gitarren. I praktik visar det sig dock, att högtalaren även är utmärkt för bl.a. elektronisk musik och flera andra genrer.

Marshall Stanmore får toppbetyg i de flesta andra tester, även när det kommer till byggkvaliteten. Konstruktionen är mycket solid, och vikten ligger även den kring 5 kilo. En annan parameter som recensionerna lyfter fram är modellens stora mängd anslutningsmöjligheter. Det finns både Bluetooth i extrahög digital kvalitet, RCA/phono-bussningar, optisk digital ingång samt möjlighet till vanlig jacksticksanslutning.

Fördelar med Marshall Stanmore:
🔵 Ett legendariskt märke från rockens storhetstid
🔵 Spännande och snygg design, i vintage-stil
🔵 Kan spela mycket högt, och även användas som festhögtalare
🔵 Speciellt designad ljudmässigt för rockmusik
🔵 Mycket solid konstruktion
🔵 Osedvanligt många anslutningsmöjligheter

Du kan se en videorencension av Stanmore-högtalaren här:

https://www.youtube.com/watch?v=f_9ItC_5iHI

Marshall Stockwell

✅ 8 av 10 möjliga stjärnor hos M3
4,6 av 5 möjliga stjärnor hos Techaeris.com

marshall-stockwell

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 377,00 Kr. 0,00 Kr. 1 377,00 Kr. Läs mer
1 690,00 Kr. 0,00 Kr. 1 690,00 Kr. Läs mer

 

Marshall utmärker sig inte enbart med Stanmore-högtalaren utan har även lyckats riktigt bra med denna modell, Stockwell. Marshall har traditionellt sätt uteslutande riktat in sig på utrustning för den professionella musikindustrin, något som tydligt syns på de andra modeller vi har gått igenom och hur pass solida dessa är. Till skillnad från de andra modeller vi har gått igenom, så är Marshall Stockwell dock en mer ”fullblods-bärbar” modell, med en vikt på bara 1,2 kilo som mer liknar de andra trådlösa högtalarna i samma klass.

Såsom sina syskon kan Marshall Stockwell dock ändå spela riktigt högt, vilket överraskade redaktionen på magasinet M3, då de under sommaren 2016 testade den relativt lilla (utifrån Marshall-standard) högtalaren på 26 x 14 x 4 centimeter. Denna trådlösa högtalare från Marshall är inte billig, men levererar i gengäld en ljudbild med bra tyngd och naturlighet, även vid hög volym.

Snygg design och lång batterilivslängd

En av de saker som ytterligare överraskade testpanelen var modellens långa batterilivslängd. Specifikationerna uppger en livslängd på upp till 25 timmar, men detta beror naturligtvis på hur högt musiken spelas upp. I ett praktiskt test nådde redaktionen 21 timmar, något som är markant längre än de flesta andra högtalare i samma klass kan prestera.

Generellt hyllas designen, som likt andra Marshall-modeller lånar en hel del från den klassiska gitarrförstärkelse-designen från rockens storhetstiden: 1960- och 1970-talet. Detta syns tydligt på de riktiga vridknapparna för kontroll av volym, bas och diskant. En speciell detalj med Stockwell-modellen är att kontrollpanelen kan sänkas ned i skåpet under transporten, så att potentiometrarna skyddas.

marshall_stockwell_speaker

Fördelar med Marshall Stockwell:
🔵 Låg vikt på blott 1,2 kilo
🔵 Osedvanligt kraftigt ljud i relation till storleken
🔵 Extra lång batterilivslängd
🔵 Klassisk retro-design i väl utformad stil
🔵 Manuella kontrollknappar på högtalaren
🔵 Speciell skyddsfunktion för transport


Marshall Kilburn

10 av 10 möjliga stjärnor hos Tek.no
5 av 6 möjliga stjärnor hos Lydogbillede.dk (6 stjärnor för kvaliteten)

marshall_kilburn

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 054,00 Kr. 0,00 Kr. 2 054,00 Kr. Läs mer

 

Vi skrev tidigare i denna artikeln om den något mer stationära Marshall Stanmore. Märket har dock under den senaste tiden lanserat en vanlig bärbar modell med inbyggt batteri – Marshall Killburn – som på många sätt påminner om Stanmore. Designen är baserad på gitarrförstärkare i vintagestil och är väl utförd i alla detaljer på ett sätt som verkligen lockar fram stjärnorna i recensionerna.

Då Marshall Killburn är en äkta bärbar modell, är den försedd med en bärrem, som är väldigt behaglig att använda. Den är nästan nödvändig, då högtalaren med sina tre kilon är en aning tyngre än genomsnittet i samma klass. Detta beror bl.a. på den inbyggda laddaren, där konkurrenterna i vanliga fall har laddaren som en separat enhet. Modellen är dock även utrustad med ett speciellt solitt batteri, som levererar musik på mellanstyrka i hela 18 timmar på en uppladdning, och mellanstyrkan är faktisk en hel del hos Marshall Killburn.

Extrem ljudnivå sopar mattan med alla konkurrenterna

Marshall är först och främst kända för professionell rockutrustning med extrema effekter, något som uttrycks i hög grad hos Marshall Killburn, om man ska tro recensionerna. De är mycket imponerade över apparatens enorma ljudtryck, som snyggt hanteras av denna batteridrivna högtalare, med sina knappa 24 x 14 x 14 centimeter.

Ljudtrycket vid full volym är så kraftig att exempelvis redaktionen på det norska teknikmagasinet Tek.no menar att man kunde känna ljudtrycket på avstånd – ganska sensationellt för en transportabel Bluetooth-högtalare. Icke desto mindre spelar enheten mycket rent vid hög ljudstyrka, där konkurrenternas modeller inte kommer i närheten av samma kapacitet.

marshall-kilburn-hojtaler-bluetooth

Först och främst designad för rockmusik

Både design och prestation andas ut rockmusik, eftersom det är främst den publiken som Marshall Killburn riktar sig mot. Den är perfekt för basgångar, gitarrsolo och tunga trumpass, medan mer delikat musik fortfarande inte är modellens spetskompetens.

Högtalaren har en stor basenhet monterad i mitten, samt två diskanter på var sin sida. Detta genererar en utmärkt stereobild för en enkelhögtalare, om den står en aning på avstånd. Helt optimalt är den inte i alla situationer, något som för övrigt gäller hos alla singelhögtalare. Killburn klarar sig faktiskt bättre än genomsnittet här.


Libratone Zipp Mini

8 av 10 möjliga stjärnor hos Mobil.nu
5 av 6 möjliga stjärnor hos Lydogbillede.dk

libratone-zipp-mini-bluetooth-hojtaler

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Såsom namnet också tyder på, så är Libratone Zipp Mini en miniutgåva av den populära Libratone Zipp, men den nya utgåvan är något mindre och hamnar därmed i mellanprisklassen. Känner du inte redan till högtalaren, så ska det sägas att ”Zipp”-delen i namnet relaterar till högtalartyget. Det är möjligt att köpa dekorer i flera olika färger, så att man kan välja sina favoritfärger och byta mellan dem emellanåt.

Med Libratone Zipp Mini får du en liten ”termos” med en höjd på 22 centimeter och en diameter på 10 centimeter. Den är kanske precis så stor att den kan läggas i din tätpackade väska, och är bra för att flytta omkring i hemmet, ta med ut på terrassen eller ta med till sommarstugan. Och trots dess lilla storlek, så har man i gengäld hittat plats till ett set gedigna högtalare, med separat bas och diskant. Det hörs långan väg på ljudet, som enligt recensionerna är väldigt naturtroget i hela spektrumet. Ytterligare en fördel är dess runda utformning, som utstrålar ljudet i alla riktningar – 360 grader.

Många funktioner för priset

Batterikapaciteten ligger någorlunda på samma nivå som konkurrenterna av samma prisklass – omkring 10 timmars spelningstid på en uppladdning. Men där Libratone överraskar, är att den även har plats för äkta multirumsfunktioner. Detta betyder att du från din smartphone kan styra upp till 16 högtalare som är placerade i husets olika rum.

Till detta ändamål kan du ladda ner en speciell app (finns både till iOS och Android), som ger dig full kontroll över denna enkla högtalare, både i frågan om högtalarens och lyssnarnas placering, samt justera bilden i varje ställe. De enkla högtalarna binds samman till denna samlade setup via husets WiFi. Det är en funktionalitet som annars bara finns hos betydligt dyrare modeller.

libratone-zipp

Bra effektresurser och kontroll direkt på enheten

Trots apparatens relativt lilla storlek, presterar Libratone Zipp Mini 60 Watt tack vare sina inbyggda klass-D förstärkare. Libratone är även lite försiktiga och rekommenderar enheten för mindre rum, men av recensionerna framgår det att den lilla högtalaren i praktiken kan klara mer än så. Det hjälper naturligtvis att den smarta designen även inkluderar handledsrem i läder. Som oftast, kommer man vara benägen att ta med den runt, både utomhus, i det fina vädret, och inomhus. Så man kan alltid ha den stående i närheten och det finns absolut inga problem med att få härlig musik, anpassad till humöret.

Du kan naturligtvis streama trådlöst till Libratone Zipp Mini som med en normal Bluetooth-högtalare, men modellen stödjer även exemeplvis Spotify Connect, så den kan spela musik självständigt. Detta kan dock styras från mobilen, och därutöver finns det i toppen av högtalaren, ett touch-fält för manuell direkt kontroll.

Fördelar med Libratone Zipp Mini:
🔵 Många möjligheter för designanpassningar via utbytbart tyg
🔵 Enkel att flytta och hänga upp med hjälp av läderbandet
🔵 Bra högtalarenhet och 360 graders ljudutstrålning
🔵 Multirumsfunktion med upp till 16 anslutna högtalare
🔵 Stödjer både WiFi, Bluetooth och självständig streaming
🔵 Kraftiga klass-D förstärkare med 60 Watt prestation


Bose SoundLink Mini II

5 av 5 möjliga stjärnor hos Bestbuy.com
✅ Editors choice hos Pcmag.com
9 av 10 möjliga stjärnor hos Mobil.nu

bose-soundlink-mini-ii

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Bose är nog mest kända för HiFi-högtalare i den dyra halvan, men denna nya Bluetooth-högtalare – SoundLink Mini II – har ett mycket rimligt pris. Den hör till och med prismässigt hemma i den billigare halvan. Modellen är en förbättrad utgåva av den tidigare SoundLink Mini. Designen är dock fortfarande samma snygga och solida aluminiumskåp, som med sina 18 x 5 x 5 centimeter lätt kan hållas i en hand.

Trots högtalarens små dimensioner, väger Bose SoundLink Mini II bara 670 gram, något som vittnar om en kompakt kvalitetsprodukt, vilket flera av recensionerna även nämner. Orsaken är bl.a. ett större batteri, som nu har en kapacitet på 10 timmars musikuppspelning, vilket kommer kunna tillfredsställa de flesta. Uppladdningen sker mycket bekvämt i den medföljande laddningsstationen, eller alternativt med en vanlig USB-kabel.

Avancerade ljudfunktioner för Bluetooth

Även om det kan finnas olika alternativa anslutningsmöjligheter för trådlösa högtalare, så är Bluetooth-anslutningen den mest använda formen, och här briljerar Bose SoundLink Mini II enligt flera recensioner. Även om kopplingen med musikkällan med flera olika andra modeller kan vara rätt så besvärligt, så klarar denna modell detta på bara några sekunder. En inbyggd behaglig kvinnoröst informerar om både batterinivån och detaljer kring den trådlösa anslutningen. Med denna högtalare är det även möjligt att ansluta två olika källor simultant.

En av de övriga nyheterna med den nya Bose SoundLink Mini II är en inbyggd mikrofon, som gör det möjligt att använda enheten till riktiga konferenssamtal eller som handsfree speakerphones. Detta är såklart inte modellens främsta funktion, med den är bra att ha och belastar inte priset extra.

bose_soundlink_mini_speaker

Riktigt bra ljud för alla musikgenrer

Den primära funktionen för en trådlös högtalare är naturligtvis att leverera bra ljud, och här lever Bose upp till sitt rykte och levererar fantastisk ljudkvalitet för pengarna. Flera av testpanelerna nämner dock att den inbyggda signalprocessorn hanterar basfrekvenserna på olika sätt, beroende på volyminställningen. Men man kommer ändå fram till slutsatsen att detta är en nödvändighet, om en högtalare som Bose SoundLink Mini II ska kunna leverera en välfungerande bas, trots modellens små fysiska egenskaper. Bedömningen är generellt den att modellen presterar bättre än de flesta andra trådlösa högtalare med motsvarande dimensioner, när det handlar om övertygande bas.

Även vid högt ljudtryck spelar Bose SoundLink Mini II rent och utan förvrängning i hela ljudspektrat, och den klarar utan problem alla musikgenrer. Modellen återger alla ljudgenrer nästan helt perfekt, och spelar riktigt högt i ett vanligt rum. Samtidigt gör modellens små dimensioner att den räknas som en perfekt resepartner. Ska det på allvar spelas musik för fest i större lokaler, så är denna lilla Bose SoundLink Mini II dock inte det bästa valet.

Fördelar med Bose SoundLink Mini II:

🔵 Välkänd och väl beprövad design med flera förbättringar
🔵 Bra och solid konstruktion
🔵 Batterilivslängd på 10 timmar, enkel uppladdning med laddningsstation eller USB
🔵 Smarta röstfunktioner underlättar bl.a. uppkopplingen
🔵 Inbyggd mikrofon för speakerphone-användning
🔵 Otroligt stor bas i relation till modellens kompakta storlek
🔵 Välanpassad för alla sorters musikgenrer


Sony SRS-X77

6 av 6 möjliga stjärnor hos Ljudochbild.se
6 av 6 möjliga stjärnor hos Lydogbillede.dk
6 av 6 möjliga stjärnor hos Lydogbilde.no

 sony-srs-x77

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
2 639,00 Kr. 0,00 Kr. 2 639,00 Kr. Läs mer

 

Vid första ögonkastet kan Sony SRS-X77 kanske verka en aning gammaldags i designen, men vid genomläsning av recensionerna från exempelvis magasinet Ljudochbild.se kan man erkänna att det nog är tal om en ”ulv i fårakläder”. Högtalaren är inte jättebillig, även om den verkar vara kompakt rent spontant, med små dimensioner på blott 30 x 13 x 6 centimeter.

Den kompakta designen går dock på inget sätt ut över basen, som faktiskt direkt sätter hela din kropp i rörelse. Så glöm inte att ta bort nycklar och lösa mynt om musiken ska spelas högt. Det ska den nämligen göras, och den återger utan problem alla musikgenrer, precis så som de ska höras.

Många extra funktioner i jämförelse med andra högtalare av samma klass

Sony SRS-X77 stödjer naturligtvis Bluetooth, men använder sig av det speciella LDAP-protokollen. Det är inte något man som användare tänker på i praktiken, men kanske hör man detta i alla fall. För detta protokoll för mer data över den normala Bluetooth-förbindelsen. På det hela taget har Sony använt en del ljudförbättrande tricks i denna modell, som tillsammans ger ett särdeles bra resultat.

Utöver vanlig Bluetooth kan modellen dessutom anslutas till WiFi, och är även försedd med en fällbar antenn för eventuell förbättring av signalmottagningen. Högtalaren utmärker sig även med att stödja både Google Cast, Spotify Connect och AirPlay, och det finns kontrollknappar direkt på enheten.

sony-srs-x77-hojtaler

Multirumsfunktion och integration med andra produkter från Sony

Sony SRS-X77 kan användas precis som den är, men har faktiskt även en multirumsfunktion, som gör det möjligt att t.ex. koppla samman enheten med andra nyare Sony-produkter, och på så sätt få ljud i flera rum.

Både högtalaren och de avancerade funktionerna kan styras från mobiltelefonen via Sonys app, där det även är möjligt att välja olika förinställda ljudprofiler för enheten. Den enda nackdelen som faktiskt framförs mot Sony SRS-X77 är skåpets blanka ytan, som kan ha en tendens till att avslöja eventuella kladdiga fingrar.

Fördelar med Sony SRS-X77:
🔵 Kompakt design med massor av ljud
🔵 Perfekt avspelning av alla musikgenrerr
🔵 LDAP-protokoll för ännu bättre Bluetooth-överföring
🔵 Möjlighet för WiFi-anslutning och extra antenn
🔵 Understödjer Google Cast, Spotify och AirPlay
🔵 Kontrollknappar direkt på högtalaren
🔵 Avancerad app till styrning och integrerbar med multirumsfunktioner


Philips BT6000

8 av 10 möjliga stjärnor hos M3
4 av 6 stjärnor hos Lydogbillede.dk

 philips-bt6000-bluetooth-hojtalere

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Tidigare i artikeln har vi tittat på trådlösa högtalare i alla prisklasser, och vi går vidare med Phillips BT6000, som är den absolut billigaste produkten i denna genomgång. Det säger sig självt att denna högtalare inte kan prestera på samma sätt som produkter som kostar femdubbelt så mycket. Men Philips BT6000 klarar sig faktiskt trots detta riktigt bra i testet, inte minst i relation till dess billiga pris.

Modellen är utformad som en cylinderformad högtalare med dimensioner på cirka 19 x 7 x 7 centimeter – ungefär samma storlek som en halvliters ölburk. Den är därmed den minsta högtalaren i denna artikel, och är perfekt för att ha med i fickan eller i väskan. Byggkvaliteten är utmärkt, inte minst tack vare de robusta metallelementen som utgör största delen av högtalarens yttre. Magasinet M3 tvekar inte heller med att rekommendera produkten, som ger bra valuta för pengarna.

Två inbyggda högtalarsenheter och 360 graders utstrålning

Trots sina små dimensioner, har Phillips ändå fått plats för hela två högtalarenheter. Detta ger möjlighet att stråla ut ljudet till bägge/alla sidorna. Så oavsett om du lägger eller ställer högtalaren, så har den bra ljud i alla riktningar.

De relativt små enheterna klarar dock inte så mycket bas-tung elektronisk musik på full styrka, men för allmän popmusik är Phillips BT6000 alldeles utmärkt. Den utmärker sig dessutom genom en extra vattentät konstruktion (IPX-4 klassificerad). Så den klarar en regnskur eller två utan problem. Gummitätningarna i botten säkrar dessutom att det inte oavsiktligt kommer fukt i AUX-ingången och USB-laddningsporten.

philips-bt6000

Enkel och okomplicerad kontroll

Det är definitivt inte komplicerat att koppla upp högtalaren via Bluetooth. Det är bara en enkel knapp, och vill du ansluta dig via NFC, krävs det även bara en enkel beröring på toppen. Resten av kontrollen sker via en vridknapp på toppen, som både sätter på, stänger av och justerar volymen. Det hela kan göras med stängda ögon utan närmare eftertanke.

Med en vikt på under 500 gram finns det som sagt ingen plats för enorma batterier, men Philips BT6000 klarar ändå 6 timmars musikuppspelning på en uppladdning, så den är definitivt godkänd. Som en extra bonus har den lilla högtalaren även inbyggd mikrofon och speakerphone-funktion, så du kan hålla ett litet bordssamtal med vännerna.

Fördelar med Philips BT6000:
🔵 Attraktivt pris, mycket högtalare för pengarna
🔵 Praktisk och transportabel med små dimensioner och låg vikt
🔵 Två högtalarsenheter och 360 graders ljudutstrålning
🔵 Vattentät (IPX-4) och med gummiskydd av portarna
🔵 Enkel och okomplicerad kontroll
🔵 Inbyggd mikrofon och speakerphone-funktion


Libratone Too

✅ Toppbetyg hos tyska Chip.de

Libratone Too bluetooth hojttaler

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer

 

Danska Libratone har här skapat en kompakt bluetooth-högtalare som mäter 21 x 6,5 x 5,9 cm och väger 588 gram. Den är rörformad och konstruerad så att den ger 360 graders spridning av ljudet.

Denna modell har enligt tillverkaren en batteritid på ca 12 timmar per laddning, vid uppspelning på normal volym.

Libratone hojtaler ved stranden

Den har en rad användbara funktioner, som till exempel möjlighet till trådlös delning med andra Libratone-högtalare, samt möjligheten att ansluta två telefoner till enheten på samma gång.

Det är också värt att notera att denna modell är vattentålig, så man behöver inte vara rädd för att den ska bli blöt. Den klarar både regn och att få en drink spilld över sig.

I recensionen hos danska Chip.de skriver recensenten att den uppehåller en klar bluetooth-anslutning med ett avstånd till telefonen på upp till 13 meter, och den klarar även att ta emot signalen genom en stängd dörr. Enligt deras test håller batteriet i mer än 20 timmar, vilket är betydligt längre än de 12 timmar som tillverkaren lovar att det minst ska hålla.

Utvalda fördelar med Libratone Too:

🔵 360 graders ljudspridning
🔵 Möjlighet att ansluta flera telefoner
🔵 Kan kopplas ihop med andra Libratone-högtalare
🔵 Vattentålig
🔵 Kraftiga högtalare ger ett bra ljud
🔵 Liten och kompakt

Du kan se en presentationsvideo från tillverkaren här:

https://www.youtube.com/watch?v=X741RFlbEOI

Libratone One Click

✅ 5 av 6 stjärnor hos ljudochbild.se
✅ 5 av 6 stjärnor hos danska Lydogbillede.dk

✅ 3,8 ud af 5 stjerner hos Recordere.dk

Libratone Click One bluetooth

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
1 503,00 Kr. 0,00 Kr. 1 503,00 Kr. Läs mer

 

Detta är ännu en hyllad trådlös Bluetooth-högtalare från danska Libratone.

Denna modell från Libratone har en justerbar design, som gör att du kan anpassa den till de olika situationer där den ska användas. Se mer om denna funktion i videon.

One Click har en 3” bas, 1” diskant och två passiva högtalare för 360° ljud, vilket ger ett riktigt bra ljud. Den danska tidningen Lydogbillede.dk skriver också att den klarar sig bättre än de flesta när det kommer till ljudkvaliteten. De skriver att man glömmer bort att det är tal om en relativt billig högtalare eftersom ljudet är så imponerande.

De skriver dock också att Libratone One Click inte är någon ”partyhögtalare”, vilket de förklarar att ingen resehögtalare på marknaden kan anses vara.
Men den upprätthåller sitt bra ljud upp till sin gräns på 88 dB, vilket innebär att den ändå kan spela på en fest utan problem.

Man bör vara medveten om att denna högtalare inte kan jämföras med dyra stationära högtalare. Om man väljer att köpa denna högtalare, får man en resehögtalare som levererar högsta kvalitet inom sin kategori. Som en av testets granskare skrev, så gjorde han misstaget att stänga av sina Pioneer VSX-1131 AV-mottagare och hans Sony studiohögtalare, precis innan han testade Libratone One Click, vilket man inte bör göra, då ljudet naturligtvis är på en helt annan nivå hos sådana stationära högtalare.

Libratone-One-Click bluetooth hoejtaler

När det kommer till designen, beskriver kritikerna den ofta som “Mycket snygg och minimalistisk i sitt uttryck”. Den är dessutom vattentålig, vilket kan vara en stor fördel om den används utomhus, eller på en fest, där risken finns att den får en spilld dryck över sig.

Installationen av Libratone Click beskrivs som mycket enkel, då man bara behöver starta den och sen helt enkelt bara leta upp dess Bluetooth-namn på sin telefon, surfplatta, eller dator, och så är man igång.

Det finns möjlighet till att koppla ihop högtalaren med två telefoner samtidigt, och du kan även ansluta flera Libratone-högtalare till en telefon, om du till exempel behöver en högtalare i varje ände av rummet.

Enligt tillverkaren har den en batteritid på 12 timmar per laddning, vilket recensenterna också är överens om.

Slutligen bör det nämnas att det finns en app för Libratone, som bland annat ger möjligheten att skapa “Soundspaces”, vilket förenklat innebär “fler ljudzoner”.

Utvalda fördelar med Libratone One Click:

🔵 Vattentålig
🔵 Får beröm för sitt bra ljud
🔵 360 graders ljudspridning
🔵 Möjlighet att ansluta flera telefoner
🔵 Kan kopplas ihop med andra Libratone-högtalare
🔵 Justerbar design

Du kan se en presentationsvideo av högtalaren här:

https://www.youtube.com/watch?v=sxQwDRNdcMU

Bluetooth Högtalare Test – Dessa källor har vi genomgått:

gifBeoPlay A1

Aftonbladet: en av Aftonbladets journalister har skrivit om hans upplevelser med BeoPlay i en liten artikel. Du kan läsa hans åsikter om högtalaren här.

M3: Sveriges största gadgetsida M3 är kända för att recensera all ny teknik. De har även recenserat BeoPlay, i ett test där hela 12 olika trådlösa högtalare testades. Du kan läsa testet här.

Lydogbillede.dk: Lydogbillede.dk är Danmarks största testsida inom musikutrustning. De har gjort ett långt- och mycket genomarbetat test av BeoPlay, som du kan läsa här.

Computerworld.dk: Danmarks största onlinedatormagasin har även de testat BeoPlay. Även här var de mycket imponerade med den lilla trådlösa högtalaren från B&O. Du kan läsa testet här.

Mobil.nu: Mobil.nu har gjort ett litet test av högtalare, där de totalt har testat 6 olika Bluetooth-högtalare. Läs hela testet här.


Marshall Stanmore

Meremobil.dk: hos Meremobil.dk har de gjort ett bra och omfattande test av Marshall Stanmore-högtalaren, som de kallar för den ultimata rock’n’roll-högtalaren. Du kan läsa hela testet här.

Ljudochbild.se: svenska Ljudochbild.se har genomfört ett test av Marshall Stanmore-högtalare, där den både får toppbetyg och blir ”Speciellt rekommenderad”. Du kan läsa hela testet här.

Lydogbillede.dk: hos danska Lydogbillede.dk går man igenom Marshall Stanmore-högtalare, som de ger 6 stjärnor för dess kvalitetsintryck, samt stämpeln ”Speciellt rekommenderad”. Du kan läsa hela testet här.

Ekstrabladet.dk: Danmarks största nättidning har också kikat närmare på högtalaren som de är mycket imponerade av, både av ljudkvaliteten och materialvalet. De skriver bl.a. att den har en autentisk design och tillitsväckande kvalitet. Du kan läsa testet här.

TU.no: det stora norska teknikmagasinet Tu.no har också tittat närmare på högtalaren. Du kan läsa deras genomgång av Stanmore-högtalaren här.

PCmag: engelska PCmag har skrivit en liten genomgång av högtalaren på deras hemsida. Även här får den toppbetyg. Du kan läsa artikeln här.

Hifitest.de: tyska Hifitest.de har också testat Marshall Stanmore, och här får den kommentaren ”Spitzenklasse” på vägen. Du kan läsa artikeln här.

Bestbuy.com: amerikanska Bestbuy.com har samlat en lång rad konsumentrecensioner av denna produkt, på deras hemsida. Du kan läsa de mer än 400 konsumentrecensioner på deras hemsida här.


Bose SoundLink Mini II

PCmag: engelska PCmag har även testat Bose SoundLink Mini II. Du kan läsa deras genomgång av högtalaren genom att klicka här.

Bestbuy: amerikanske Bestbuy.com har samlat mer än 4500 konsumentrecensioner kring Bose-högtalaren på deras hemsida. Du kan läsa vad konsumenterna tycker om denna Bluetooth-högtalare genom att klicka här.


Libratone Zipp Mini

Lydogbillede.dk: Danmarks största testmagasinet inom ljud har haft Libratone-högtalaren under luppen, vilket resulterade i toppbetyg, där den bl.a. får 6 utav 6 möjliga stjärnor för dess funktionalitet. Du kan läsa hela testet på deras hemsida här.

Mobil.nu: även Mobil.nu har gått igenom högtalaren och är imponerade med denna lilla underbara högtalare. Du kan läsa deras bedömning här.


Marshall Kilburn

Tek.no: det norska teknikmagasinet Tek.no har testat Marhsall Killburn-högtalaren. De har skrivit en omfattande och bra genomgång av produkten, och avslutar med att ge den 10 utav 10 möjliga poäng. Du kan läsa hela deras test här.

Lydogbillede.dk: danska magasinet Lydogbillede har även testat Killburn-högtalaren, och även här hyllas den längst vägen. Läs hela värderingen av högtalaren här.


Sony SRS-X77

Lydogbillede.dk: hos danska Lydogbillede är man väldigt imponerade med denna Bluetooth-högtalare från Sony, som har belönats med 6 utav 6 möjliga stjärnor från testpanelen. Den får även status som ”Speciellt rekommenderad” på deras hemsida. Du kan läsa hela artikeln här.


Marshall Stockwell

M3: Den stora svenska tekniksidan M3 har tittat närmare på Marshall Stockwell och testat både ljudkvaliteten samt materialen. Du kan läsa hela deras test här.

Techaeris.com: amerikanska teknikmagasinet har även de testat högtalaren. Här har man gått igenom allt från ljud, design, batterilivslängd, pris och mycket mer. Du kan läsa testet här.


Philips BT6000

M3: svenska magasinet M3 har testat denna Bluetooth-högtalare från Philips. Här går de igenom ljudkvaliteten och det överordnade intrycket av högtalaren. Du kan läsa testet här.

Lydogbillede.dk: även hos danska Lydogbillede har man gått igenom högtalaren och skrivit om de för- och nackdelar med denna högtalare. Du kan läsa deras artikel här.


Libratone Too

Chip.de: Tyska chip.de har skrivit en artikel där de går igenom 10 olika Bluetooth-högtalare. Här klarar sig Libratone bäst. Förstaplatsen går till Libratone Mini, medan Libratone Too tog en andraplats. Läs hela testet här.


Libratone One Click

Ljudochbild.se: Den svenska tidningen ljudochbild.se har genomfört ett mycket djupgående test av Libratone One Click, där en av tidningens experter granskade högtalaren från början till slut. Läs hela testet här.

Recordere.dk: Den danska elektronik-hemsidan recordere.dk har också testat Libratone One Click. I testet diskuteras det i detalj om ljudkvalitet, design, och mycket mer. Du kan läsa hela testet här.