Bästa Gaming Headset Testöversikt: Testöversikt för headset för gaming enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Ett utmärkt gaming headset kommer att göra under vid varje spelsession då du både får ett klart ljud och en headsetmikrofon som gör det enkelt att prata över exempelvis Discord.

Hur du faktiskt får tag på det bästa möjliga gaming headsetet är dock inte helt självklart, men vi vill göra letandet lite enklare för dig.

Nedan finner du en topplista över de bästa gaming headsets som har sammanställts med hjälp av kund- och expertrecensioner.

Tips och råd när du köper ett gaming headset:

green-elmUtmärkt ljudkvalitet. Ett headset agerar inte som ordinära hörlurar, utan denna produkt används både för att lyssna och att prata med andra. Därför gäller det att både ljudet in och ut låter så bra som möjligt.
green-elmRimligt pris. När du väljer ett gaming headset kan du förvänta dig att priset spelar roll. De lite dyrare premium modellerna har ofta en mer robust konstruktion och fler funktioner. Det finns dock även budgetmodeller som är väl värda att kika på.
green-elmKomfort och passform. Ett headset täcker öronen medan det vilar över huvudet, så för att undvika obehag är det viktigt att ditt gaming headset är framställt i bekväma material samt att det kan justeras för att passa dig perfekt.
green-elmFräck design. Hur ditt gaming headset ser ut är kanske inte det viktigaste, men visst uppskattas ändå en riktigt cool design. Det finns en hel uppsjö av olika headsets att välja mellan, så satsa på just den stilen som intresserar dig.

Corsair VOID RGB ELITE Wireless Gaming Headset Carbon – frekvensomfång på 20 – 30 000 Hz

Corsair VOID RGB ELITE Wireless Gaming Headset Carbon – frekvensomfång på 20 – 30 000 Hz

 

Introduktion

Nästa gaming headset på listan är den optimala lösningen för dig som vill ha ett högkvalitativt headset till ett förvånansvärt lågt pris. För den bästa produkten inom sin låga prisklass är det Corsair VOID RGB ELITE Wireless Gaming Headset Carbon som gäller. Denna produkt har fått ett imponerande betyg inom en expertrecension från Hardware Inside, för att inte tala om dess sammanlagda kundbetyg på 4,2 av 5 hos Amazon.

Om Corsair VOID RGB ELITE Wireless Gaming Headset Carbon

Vad är det som gör Corsair VOID RGB ELITE Wireless Gaming Headset Carbon till den bästa produkten inom sin prisklass? Detta gaming headset förser dig med ett 7.1-surroundljud med hjälp av de 50 mm stora drivenheterna och ett frekvensomfång på hela 20 – 30 000 Hz.

Headsetet är samtidigt mycket bekvämt att ha på sig tack vare minnesskummet, och med ett meshmaterial känns det aldrig för varmt eller oventilerat. Självfallet ingår också en headsetmikrofon, och du kan justera mikrofonens ljudstyrka direkt på headsetet.

Fördelar

 • Utmärkt ljud för många ändamål
 • Snygg RGB-belysning
 • Exakt surroundljud
Nackdelar

 • Huvudremmen kan kännas lite lös på mindre huvuden

Specifikationer

Från märket Corsair
7.1-surroundljud
Headsetmikrofon ingår
Frekvensomfång på 20 – 30 000 Hz.
Justera mikrofonvolymen på headsetet
LED-ljus som visar när mikrofonen är i gång


SteelSeries Arctis Pro Wireless White Trådlös Gaming Headset – Trådlös bluetooth headset för gaming

SteelSeries Arctis Pro Wireless White Gaming

 

Introduktion

SteelSeries Arctis Pro Wireless White Gaming headset är ett mycket omtyckt premiumval som har blivit en testvinnare inom ett headset test hos Testberichte och som även har mottagit många lovord under en recension från Rtings. Det är dock inte bara experterna som tycker om detta gaming headset, utan det har också fått höga kundbetyg på 4,4 av 5 hos både Google Shopping och Amazon.

Om SteelSeries Arctis Pro Wireless White Gaming headset

När du satsar på SteelSeries Arctis Pro Wireless White Gaming headset får du ett trådlöst headset som är tillverkat i aluminium och stål. Detta headset kommer med ett dubbelriktat operativt läge för mikrofon, och mikrofonen är dessutom indragningsbar för att ta upp minimalt med utrymme när den inte används. Med ett starkt ljud, en utmärkt röstöverföring tillsammans med en robust konstruktion vill du inte missa ett gaming headset såsom SteelSeries Arctis Pro Wireless White Gaming headset.

Fördelar

 • Starkt ljud
 • Ypperlig röstöverföring
 • Robust konstruktion
Nackdelar

 • Ljudisoleringen hade kunnat vara bättre

Specifikationer

Från märket SteelSeries
Gjord i aluminium och stål
Vit och svart design
Dubbelriktat operativt läge för mikrofon
Indragbar mikrofon
Fördröjningsfritt trådlöst förlustfritt ljud och mobilt Bluetooth-ljud


Razer BlackShark Gaming Headset – bättre isolering än vissa brusreducerande hörlurar

Razer BlackShark Gaming Headset

 

Introduktion

Razer BlackShark Gaming Headset är en produkt som gör under för dig som värderar isolering högt. Med en positiv expertrecension från PCMag och SoundGuys är det säkert att påstå att experterna tycker om detta gaming headset. Även kunderna hos Google Shopping har mycket gott att säga, vilket reflekteras i det sammanlagda kundbetyget på 4,6 av 5.

Om Razer BlackShark Gaming Headset

Vad är det egentligen som får gamers att dras till just Razer BlackShark Gaming Headset? Jo, här har vi en produkt som kommer med titanbehandlade element och en trådlös teknik – för att inte tala om den utomordentliga ljudisoleringen. Detta headset är också utrustat med en Razer HyperClear superkardioidmikrofon, och även komforten är någonting som den här utrustningen kan skryta med tack vare de mjuka och andningsbara kuddarna i minnesskum.

Fördelar

 • Utmärkt ljud
 • Fantastisk isolering
 • Stilren design
Nackdelar

 • Mikrofonen hade kunnat vara bättre

Specifikationer

Från märket Razer
Titanbehandlade element
Trådlös teknik
Förlustfritt ljud
Kuddar i minnesskum
Razer HyperClear mikrofon


HyperX Gaming Headset (Cloud II) – virtuellt 7.1 surroundljud och brusreducerande mikrofon

 

HyperX Gaming Headset (Cloud II)

 

Introduktion

HyperX Gaming Headset (Cloud II) är ett utmärkt headset där du får många händiga egenskaper till ett förvånansvärt lågt pris. Just detta gaming headset har fått höga betyg vid expertrecensioner hos T3 och SoundGuys, men även kunderna tycker om produkten och har gett den ett sammanlagt kundbetyg på 4,5 av 5 hos Google Shopping.

Om HyperX Gaming Headset (Cloud II)

Den sista produkten inom vår gaming headset topplista som vi ska titta närmare på är HyperX Gaming Headset (Cloud II), och den här produkten ser till så att du får ett högkvalitativt headset utan att behöva vända ut och in på plånboken. Du kan förvänta dig ett virtuellt 7.1 surroundljud, en brusreducerande mikrofon som sannerligen gör sitt jobb väl tillsammans med en avancerad USB-ljudkontrollbox som har ett inbyggt DSP-ljudkort. Bättre än så kan det knappast bli.

Fördelar

 • Bekvämt gaming headset
 • Utmärkt ljud
 • Bra batteriliv
Nackdelar

 • Ljudkvaliteten kan bli sämre efter en viss tid

Specifikationer

Från märket HyperX
Svart design
Virtuellt 7.1 surroundljud
USB-ljudkontrollbox med inbyggt DSP-ljudkort
Brusreducerande mikrofon
Passande för att både spela spel, lyssna på musik och se på film


Vad kännetecknar ett högkvalitativt gaming headset och är de prisvärda?

Nu när vårt gaming headset test är över kanske du lite mer specifikt har funderingar kring vad som kännetecknar det bästa gaming headsetet för optimal headset gaming. Det finns här många punkter att ha i åtanke, men en av de viktigaste egenskaperna som ett headset med mikrofon bör ha är komfort. Gaming headsets täcker dina öron och vilar över ditt huvud, så det är av yttersta vikt att utrustningen är tillverkad av bekväma material.

Även ljudisolering kan påverka upplevelsen med ditt gaming headset till PC. Dålig isolering kan resultera i att det blir svårare att uppfatta vart ljuden kommer ifrån, någonting som du är i behov av om du exempelvis spelar FPS-spel. Kort sagt leder bra isolering till ett bättre ljud.

Det är dock inte bara själva hörlurarna som bör vara högkvalitativa, utan även din gaming mikrofon. Ljud in och ljud ut ska självfallet vara klart och tydligt, men det är också gynnsamt om det går att fälla in mikrofonen så att den inte är i vägen när du inte behöver den. Det är en smart och prisvärd lösning att specifikt välja ett gaming headset istället för ordinära hörlurar så att du får en produkt som har gamers i åtanke. Om du utöver ett gaming headset är i behov av en ny router kan det vara en god idé att ta en titt på vår Router topplista eller mer specifikt vår trådlösa router topplista.

Bör du välja ett gaming headset som är trådlöst eller inte?

Ett wireless gaming headset har utan tvekan sina fördelar, men det är väl värt att ha i åtanke att dessa ofta är en aning dyrare. Fördelarna med ett gaming headset trådlöst väger dock ofta mer än den lite dyrare prislappen då du slipper att slåss med en sladd och istället får mer frihet att röra dig. Kabelhanteringen blir smidigare och du får helt enkelt ett mer städat gaming setup.

Trots detta är det vissa som hellre skippar ett trådlöst gaming headset, och det här har att göra med faktumet att gaming headsets med sladd ganska ofta har en bättre ljudkvalitet. Det är därför lite av en smaksak huruvida du föredrar ett gaming headset PC trådlöst eller inte.

Läs även: Mekaniskt tangentbord (Bäst i test), Kingston HyperX Cloud 2 test eller vår topplista över Wifi-förstärkare.

Vilka tillbehör behöver du för din gaminginstallation?

När du sätter upp din gamingutrustning finns det flera viktiga tillbehör som du kan överväga för att förbättra upplevelsen med din speldator, bildskärm och gamingstol. Här är några populära alternativ:

 • Gamingmus och tangentbord: En gamingmus och ett tangentbord av hög kvalitet kan avsevärt förbättra din precision och respons i spelen. Leta efter modeller med anpassningsbara knappar, RGB-belysning och mekaniska brytare för en taktil känsla.
 • Headset eller högtalare för spel: Ett bra gamingheadset ger tydlig ljudåtergivning så att du kan höra ljud i spelet och kommunicera med dina lagkamrater. Om du föredrar högtalare ska du välja ett set med bra ljudkvalitet och surroundljudfunktioner.
 • Musmatta: En stor musmatta av hög kvalitet ger en slät yta för din spelmus och gott om utrymme för rörelser. Vissa musmattor har till och med RGB-belysning för att matcha din installation.
 • Webbkamera och mikrofon: Om du gillar streaming eller multiplayer-spel online kan en bra webbkamera och mikrofon förbättra din kommunikation och interaktion med andra.
 • Handkontroll/Gamepad: Beroende på vilken typ av spel du spelar kan en handkontroll eller gamepad ge en mer uppslukande spelupplevelse. Detta gäller särskilt plattformsspel, racingspel och vissa action- och äventyrsspel.
 • Stativ eller fäste för bildskärm: För att optimera betraktningsvinkeln och spara utrymme på skrivbordet kan det vara bra med ett skärmstativ til gaming skärm eller väggfäste. Det ger en bekväm ögonhöjd och frigör utrymme för andra tillbehör.
 • Lösningar för kabelhantering: Att hålla ordning på kablarna ser inte bara snyggare ut utan förhindrar också trassel och störningar. Kabelklämmor, kabelhylsor och kabelhanteringsboxar kan hjälpa till att hålla ordning.Extern lagring: Spel kan ta upp mycket lagringsutrymme.
 • Överväg en extern hårddisk eller SSD för att utöka din lagringskapacitet och hålla din gaming dator igång smidigt.
 • Tillbehör till skrivbordet: Ett bekvämt handledsstöd, en mugghållare och kabelklämmor kan göra din speldator mer funktionell och bekväm.
 • RGB-belysning: Om du lägger till några RGB-belysningsremsor runt din spelinstallation kan du skapa en uppslukande atmosfär. Många speltillbehör har också RGB-belysning, så att du kan synkronisera allt tillsammans.
 • Streamingutrustning (om tillämpligt): Om du är intresserad av att streama ditt spelande kanske du vill investera i en mikrofon av god kvalitet, en green screen och streamingprogramvara.
 • Överspänningsskydd: Skydda din värdefulla spelutrustning mot överspänningar och strömavbrott med ett överspänningsskydd. Detta är särskilt viktigt om du bor i ett område som är utsatt för elektriska fluktuationer.

Kom ihåg att de tillbehör du väljer ska vara anpassade till dina specifika spelpreferenser och behov. Prioritera de tillbehör som ökar din komfort, prestanda och spelglädje.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi
önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på
både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos
både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden
och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och
tester:
Testberichte

Den tyska sajten Testberichte bjuder på recensioner av fler än 500 000 produkter, och dessa inom flera olika produktkategorier.

Du kan se recensionen av Kingston HyperX Cloud Orbit S här
Recensionen publicerades den: Mars 2020

Du kan se en ytterligare recension av Kingston HyperX Cloud Orbit S här
Recensionen publicerades den: Februari 2020

Du kan se deras test över de bästa gaming headseten här
Testet publicerades den: Juli 2018

Google Shopping

Med hjälp av Google Shopping kan du jämföra olika återförsäljare och hitta varor inom en hel uppsjö av produktkategorier.

Du kan se alla recensioner av Kingston HyperX Cloud Orbit S här
Du kan se alla recensioner av SteelSeries Arctis Pro Wireless här
Du kan se alla recensioner av Astro A40 TR här
Du kan se alla recensioner av Razer BlackShark här
Du kan se alla recensioner av HyperX (Cloud II) här

Hardware Inside

Hardware Inside recenserar produkter inom kategorin teknologi. Om du är ute efter ett perfekt gaming headset, datormus eller gaming stol kan du ta en titt på några av recensionerna som täcker dessa kategorier.

Du kan se recensionen av Corsair VOID RGB ELITE Wireless här
Recensionen publicerades den: 18. november 2019

Amazon

Giganten Amazon är webbutiken som har tagit världen med storm. I den här shoppen kan du beställa tusentals produkter och läsa recensioner.

Du kan se alla recensioner av Corsair VOID RGB ELITE här
Du kan se alla recensioner av SteelSeries Arctis Pro Wireless här
Du kan se alla recensioner av Astro A40 TR här

Rtings

Rtings är sajten som du kan vända dig till om du eftersöker produktrecensioner av olika slag. Ta reda på vilka de bästa TV-apparaterna, hörlurarna och datorskärmarna är, eller läs recensioner kring tangentbord, datormöss, skrivare, dammsugare, mixers och mer därtill.

Du kan se deras test över de bästa gaming headseten här
Recensionen uppdaterades senast: 4. juni 2021

OldTimeMusic

Med råd, tips och guider hjälper OldTimeMusic dig att få ut så mycket som möjligt av dina instrument. Kika även på deras produktrecensioner för att säkerställa att du får tag på utrustning och tillbehör som lever upp till dina förväntningar.

Du kan se recensionen av Astro A40 TR X Edition här
Recensionen publicerades den: 4. december 2021

PCMag

PCMag är en nyhetssajt där du kan få reda på det senaste inom teknologins värld, men du kan dessutom stöta på how-to guider tillsammans med recensioner av produkter och tjänster för att du ska kunna hitta de bästa alternativen för dig.

Du kan se recensionen av Razer BlackShark här
Recensionen publicerades den: 30. juli 2020

SoundGuys

SoundGuys är sidan för dig som älskar allt som har att göra med ljud. Är du ute efter nya hörlurar, speakers eller andra sorters produkter? Läs då några av deras recensioner och ta reda på vad som blir rätt för just dig.

Du kan se recensionen av Razer BlackShark här
Recensionen publicerades den: 25. augusti 2021

Du kan se recensionen av HyperX (Cloud II) här
Recensionen publicerades den: 8. december 2021

Du kan se deras gaming headset guide här
Guiden publicerades den: 19. juli 2021

T3

T3 är en sajt där du kan läsa nyheter kring bland annat teknologi, livsstil, fitness och utomhusliv, men det är därtill möjligt att läsa recensioner vars mål är att hjälpa dig att hitta de bästa varorna på marknaden.

Du kan se recensionen av HyperX (Cloud II) här
Recensionen publicerades den: 15. oktober 2021

Headphonesty

Som namnet antyder fokuserar Headphonesty på hörlurar och ljud i allmänhet. Du kan på deras sajt hitta köpguider, recensioner och händiga artiklar som hjälper dig att hitta de rätta ljudrelaterade varorna för dig.

Artikeln uppdaterades senast: 2. september 2021
Läs hela artikeln här

AllBestGamingHeadset

Vill du hitta det bästa gaming headsetet som gör susen under dina spelsessioner? Då kanske du får syn på din favorit hos AllBestGamingHeadset. På denna sajt finner du produktrecensioner med fokus på just gaming headset.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

GamingGeekInnovation

Hos GamingGeekInnovation kan du läsa produktrecensioner med fokus på teknologi. Med andra ord finner du recensioner av datorer, kontrollers, gaming stolar, headsets, skärmar, mikrofoner och mer därtill.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

DotEsports

Vill du hålla dig uppdaterad kring allt som händer inom världen av Esport? Då kan DotEsports vara sajten för dig. Läs mer om kända spel såsom League of Legends, Overwatch, Valorant, Apex Legends och ta reda på de senaste händelserna inom Esport.

Artikeln uppdaterades senast: 30. april 2021
Läs hela artikeln här

GamingScan

För köpguider, tips och nyheter med fokus på gaming kan GamingScan vara ett ypperligt val för dig. På den här sidan får du reda på det senaste inom spelvärlden och kan samtidigt hitta de spelrelaterade produkterna som passar dig likt handen i handsken.

Artikeln uppdaterades senast: 12. februari 2021
Läs hela artikeln här


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Astro A40 TR Gaming headset- X Edition

Astro A40 TR Gaming headset- X Edition

 

Introduktion

Astro A40 TR Gaming headset- X Edition är ett par hörlurar med mikrofon som är mycket bekvämt att ha på sig och smidigt att använda. En expertrecension hos OldTimeMusic hade mycket gott att säga om detta gaming headset, och hos både Google Shopping samt Amazon har headsetet fått imponerande betyg på 4,5 av 5 och 4,3 av 5.

Om Astro A40 TR Gaming headset- X Edition

Astro A40 TR Gaming headset- X Edition är till för proffsspelaren som vill ha äkta premiumljud under spelandet, och detta gäller för både spelutvecklare, E-sport proffs, innehållsskapare och fler därtill. Här har vi ett open-back headset med en utbytbar precisionsmikrofon, och du kan förvänta dig att ljudet är fördröjningsfritt. Som grädden på moset kan du snabbt justera volymbalansen mellan spel och röst.

Fördelar

 • Utmärkt ljud
 • Möjligheten att justera från lagchatt till spelchatt
 • Förinställd equalizer med tre inställningar
Nackdelar

 • Begränsad volymkontroll

Specifikationer

Från märket Astro
Byt från lagchatt till spelchatt
Förinställd equalizer med tre inställningar
Open-back headset
Utbytbar precisionsmikrofon
Fördröjningsfritt ljud


Kingston HyperX Cloud Orbit S Gaming Headset

Kingston HyperX Cloud Orbit S

 

Introduktion

Det är inte mer än rätt att börja med ett utomordentligt imponerande gaming headset, och vi talar då självfallet om Kingston HyperX Cloud Orbit S Gaming Headset. Det är inte bara experter som har många lovord att dela med sig av, utan även konsumenterna anser att detta headset har mycket att bjuda på.

Med ett högt betyg inom flera expertrecensioner från Testberichte tillsammans med ett sammanlagt kundbetyg hos Google Shopping på 4,6 av 5 tar du inga risker när du väljer att beställa Kingston HyperX Cloud Orbit S Gaming Headset!

Om Kingston HyperX Cloud Orbit S Gaming Headset

För en optimal ljudupplevelse som du sent ska glömma gör Kingston HyperX Cloud Orbit S Gaming Headset under för dig vid varje spelsession. Detta gaming headset kommer utrustat med en lång rad funktioner som du inte vill gå miste om. Det använder sig av Audeze Planar Magnetic Drivers tillsammans med Waves Nx huvudspårning för att säkerställa att du får den bästa möjliga upplevelsen.

För att ljudet ska stabiliseras spåras ditt huvud nästintill 1 000 gånger per sekund, och resultatet blir ett fantastiskt ljud som aldrig förr. Med tre olika medföljande kablar kan du skapa ditt perfekta gaming setup, och självfallet ingår också en headsetmikrofon som fästs på hörlurarna för enkel kommunikation.

Fördelar

 • Kan anslutas via USB-A, USB-C eller 3,5 mm
 • Mycket exakt 3D-läge
 • Huvudspårningsfunktion för VR-spel
Nackdelar

 • Ganska dyra

Specifikationer

Från märket Kingston
Waves Nx 3D audio
Huvudspårning 1 000 gånger per sekund
Vikt på 368 g
Tre kablar ingår
Headsetmikrofon som kan tas av ingår


Om du håller på att fullborda ditt gaming-setup men saknar ett bra tangentbord, kan du läsa vår artikel om mekaniska tangentbord som är några av de mest populära bland spelare.

Frågor och svar

Vilket headset är bäst för gaming?
Ta en titt på vår topplista och välj ut en av de många olika gaming headsets så kan du vara säker på att du får äkta kvalitet i prisvärda format.
Får du valuta för pengarna när du köper dyra headsets?
Dyra gaming headsets erbjuder ofta ett bättre ljud i både själva hörlurarna och mikrofonen, två mycket viktiga aspekter för en så optimal upplevelse som möjligt.
Vilken egenskap är den viktigaste när det gäller gaming headsets?
Den allra viktigaste egenskapen är ett högkvalitativt ljud, men även brusreducering och en bekväm passform kommer att vara A och O för bäst upplevelse.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta