Kenwood köksmaskin (bäst i test) – De bästa köksmaskinerna från Kenwood

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test guide 2023: Denna artikel handlar om test av köksmaskiner från märket Kenwood. Vi undersöker experternas bedömningar i flera erkända tester, och går igenom köksmaskinerna var för sig för att komma fram till vad som gör varje maskin till ett bra köp.

Förutom Kenwoods köksmaskiner, har vi också tagit med andra testvinnande köksmaskiner från andra märken för att visa vilka alternativ till Kenwood som är värda att överväga.

Vi har bland annat tittat närmare på tester från den svenska motsvarigheten Råd & Rön, samt tester från internationella tidningar som Independent, Daily Mail, Telegraph och Søndagsavisen. Dessutom har vi även tittat på test från andra sidor, samt användarrecensioner.

I denna artikeln får du:

 Överblick över de bästa köksmaskinerna från Kenwood, samt ett par från andra märken
 Guide till vilka köksredskap man bör skaffa
 Recept där köksmaskinen används mycket
 Information om Kenwood
 Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Kenwood Chef XL KVL4100S


✅ 84 av 100 poäng hos det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk

Kenwood Chef XL KVL4100S

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Kenwood Chef XL KVL4100S har testats och recenserats av den brittiska testtidningen Kagoo.co.uk. Den här köksmaskinen är en succé hos expertkällorna och fick i slutändan ett testbetyg på 84 av 100 i deras respektive undersökningar.

De fina omdömena motiveras bland annat med att maskinen har en hög kapacitet och att den är mångsidig. Experterna påpekar dock att Kenwood Chef XL KVL4100S inte fungerar lika bra till pannkakssmet och majonnäs som många andra modeller.

Rymlig köksmaskin

Kenwood Chef XL KVL4100S är en rymlig köksmaskin med en kapacitet på 6,7 liter. Med den här modellen kan man därför förbereda stora satser på en gång. Det finns dessutom ett stänkskydd som motverkar stänk och håller kvar ingredienserna i skålen när maskinen arbetar.

Den här köksmaskinen är enkel att använda och kontrolleras med hjälp av ett stort vred som styr hastigheten. Med Kenwood Chef XL KVL4100S kan man därför anpassa hastigheten till de aktuella ingredienserna.

Experterna: Utmärkt köksmaskin

Experterna berättar att Kenwood Chef XL KVL4100S är en utmärkt köksmaskin som kan användas till många olika ändamål i köket. Kagoo.co.uk skriver till exempel att den här köksmaskinen klarar de flesta uppgifter helt perfekt oavsett vad man lagar för något.

Experterna framhäver dessutom att maskinen är enkel att använda och lätt att komma igång med. Man behöver alltså inte slösa så mycket tid på att lära sig hur den fungerar. De betonar även att Kenwood Chef XL KVL4100S inte väsnas särskilt mycket när man använder maskinen, vilket alltid är en fördel.

Trots att experterna generellt sett tycker riktigt bra om Kenwood Chef XL KVL4100S nämner de kortfattat att modellen är ganska dyr.

Mångsidig köksmaskin

Kenwood Chef XL KVL4100S är en mångsidig köksmaskin som kan användas med både mjuka och mer krävande ingredienser tack vare en motor på 1 200 Watt. Detta innebär till exempel att man kan använda maskinen för att knåda ihop tyngre bröddegar.

Om man väljer att köpa den här köksmaskinen ingår det både en K-visp, en degkrok och en visp. Maskinen kan därför användas till allt från att vispa och blanda till att knåda, mosa och röra. Om man behöver fler tillbehör finns det även andra delar som kan köpas separat.

Sist men inte minst har Kenwood Chef XL KVL4100S en elektronisk hastighetsreglering som ger användaren full kontroll över hastigheten.

Basfakta – Kenwood Chef XL KVL4100S:
Höjd: 34,5 cm
Bredd: 38,5 cm
Djup: 28 cm
Vikt: 7,658 kg
Effekt: 1 200 watt
Kapacitet: 6,7 liter
Antal hastighetslägen: Steglös hastighetsreglering
Visp ingår
Degkrok ingår
K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood Chef XL KVL4100S:
Kraftfull motor
Levereras med tillbehör
Steglös hastighetsreglering
Kapacitet på 6,7 liter
Stänkskydd

Se en presentationsvideo av Kenwood Chef XL: 


Kenwood Chef XL Elite KVL6100S

✅ Positiv recension hos den brittiska bloggen Realmumreview.com

Kenwood Chef XL Elite KVL6100S

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Kenwood Chef XL Elite KVL6100S har testats och recenserats av den brittiska bloggen Realmumreview.com. Detta slutade med en positiv recension där maskinen bland annat fick beröm för sin mångsidighet och fina design. Experterna  är dock inte lika förtjusta i storleken hos den här modellen eftersom Kenwood Chef XL Elite KVL6100S är ganska stor.

Experterna: Läcker och kraftfull köksmaskin

Experterna från Realmumreview.com berättar att Kenwood Chef XL Elite KVL6100S är en estetiskt tilltalande köksmaskin med en väldigt läcker design. De menar därför att den här modellen skulle se bra ut på vilken köksbänk som helst.

Realmumreview.com framhäver även att Kenwood Chef XL Elite KVL6100S är både effektiv och kraftfull och att det därför går supersnabbt och enkelt att bearbeta alla möjliga ingredienser. De berättar även att modellen levereras med flera tillbehör och att man dessutom kan köpa ännu fler delar separat.

Trots att experterna generellt sett tycker bra om Kenwood Chef XL Elite KVL6100S nämner de även att maskinen tar en hel del plats, vilket inte riktigt är optimalt om man har ett mindre kök.

Bra medhjälpare i köket

Med Kenwood Chef XL Elite KVL6100S får man en hjälpande hand köket som kan ta hand om en mängd olika uppgifter. Eftersom att maskinen levereras med både K-visp, visp och degkrok får man alla tillbehör man behöver för att kunna baka och laga mat.

Kenwood Chef XL Elite KVL6100S har dessutom en kraftfull motor med en effekt på 1 400 watt. Det finns även en elektronisk hastighetsreglering som kan användas för att anpassa hastigheten till de aktuella ingredienserna.

Rymlig köksmaskin med rostfri skål

Kenwood Chef XL Elite KVL6100S är en rymlig köksmaskin med en skålkapacitet på 6,7 liter. Skålen är gjord av rostfritt stål och ger användaren möjlighet att förbereda stora satser på en gång.

När man använder köksmaskinen kan man dessutom lita på att bänken inte kommer att fyllas av stänk. Kenwood Chef XL Elite KVL6100S har nämligen ett stänkskydd som håller kvar alla ingredienser i skålen.

Sist men inte minst kan man justera skålverktygen om de sitter för högt eller lågt i maskinen. Man ska då helt enkelt ta lös verktyget från maskinen och sedan använda en skruvnyckel för att justera höjden på skaftet.

Basfakta – Kenwood Chef XL Elite KVL6100S:
Höjd: 35 cm
Bredd: 30 cm
Djup: 43 cm
Vikt: 8,9 kg
Effekt: 1 400 watt
Kapacitet: 6,7 liter
Antal hastighetslägen: Elektronisk hastighetsreglering
Visp ingår
Degkrok ingår
K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood Chef XL Elite KVL6100S:
Stänkskydd
Skål på 6,7 liter
Kraftfull motor
Elektronisk hastighetsreglering
Massor av tillbehör


Kenwood KMX750


Utsedd till ”Best Buy” hos det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk
85 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

Kenwood KMX750

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Köksmaskinen Kenwood KMX750 har granskats av  olika expertkällor, nämligen  det brittiska testmagasinet Which.co.uk och brittiska Good Housekeeping Institute.

Alla  expertkällor tycker väldigt bra om den här modellen från Kenwood, och den får därför fina betyg och rekommendationer av experterna.

Elegant och kraftfull maskin

Kenwood KMX750 hör till gruppen av köksmaskiner som både är kraftfulla och ser bra ut på köksbänken. Den här modellen finns i olika färger, till exempel svart, vitt och rött, och den har en slät och stilren design utan några störande element.

Det här är dessutom en stark köksmaskin med en hög motoreffekt på 1000 watt. Detta innebär att Kenwood KMX750 klarar av att knåda ihop även tyngre bröddegar.

Modellen har dessutom en rymlig skål med en kapacitet på 5 liter. Skålen är tillverkad av rostfritt stål.

För många olika ändamål

Den här maskinen levereras med olika verktyg som kan användas till olika uppgifter. Den har nämligen både en visp, en K-visp och en degkrok. Vispen kan till exempel användas för att vispa grädde och äggvitor, K-vispen är bra för att blanda och röra, och degkroken fungerar bra när man vill knåda ihop tyngre degar.

Modellen har sex olika hastighetslägen och ökar hastigheten jämnt för att innehållet inte ska sprätta ut ur skålen. Kenwood KMX750 är dessutom gjord för att vara säker och stannar därför automatiskt om huvudet på maskinen lyfts upp.

En av marknadens bästa modeller

Det brittiska testmagasinet Witch.co.uk skriver att Kenwood KMX750 är en av de bästa modeller som finns, och det första de lägger märke till är maskinens snygga retrodesign.

Prestandan får också mycket beröm, och enligt Which.co.uk klarar modellen av alla uppgifter bra. Den väsnas dessutom inte särskilt mycket, och Which.co.uk tycker faktiskt så bra om Kenwood KMX750 att de inte direkt hittar några större fel med maskinen.

Brittiska Good Housekeeping Institute tycker också bra om maskinen och skriver bland annat att modellen klarar av alla testade uppgifter riktigt bra. De tycker dessutom att modellen är både fin, stark och stabil.

Good Housekeeping Institute framhäver även användarvänligheten hos Kenwood KMX750 och påpekar att det är enkelt att byta mellan de olika verktygen. De brittiska experterna tycker dock att priset är lite väl högt. Modellen fungerar även bäst för större satser och har till exempel problem med att vispa ett enda ägg.

Basfakta – Kenwood KMX750:
Höjd: 35,5 cm
Bredd: 24 cm
Djup: 38,5 cm
Vikt: 9,1 kg
Effekt: 1000 watt
Kapacitet: 5 liter
Antal hastighetslägen: 6
Visp ingår
Degkrok ingår
K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood KMX750:
Fin och elegant modell
Kraftfull modell med en effekt på 1000 watt
Bra skålkapacitet på 5 liter
Kan både vispa, knåda och blanda
Hög säkerhetsnivå


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ Testvinnare hos norska vg.no

  Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
”Verdens Gang” – mer känd som “vg” – är Norges näst största dagstidning. Onlineversionen vg.no är Norges mest lästa nyhetssajt med 1,9 miljoner läsare dagligen. Tidningen behandlar även gastronomi och konsumentinnehåll, och har i detta test testat 9 köksmaskiner på olika parametrar. De har främst fokuserat på knådning av deg, och vispning av grädde. Efter testet dras slutsatsen att Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S är testvinnaren, som slår de övriga 8 konkurrenterna.

Bra till tung deg

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S är en stor maskin som med sin stora kraft fungerar riktigt bra för knådning av bröddeg. Jästdegar kan mycket väl vara tunga, men en tung massa är inte några problem för Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Degkapaciteten är på 2,56 kg, vilket ger möjligheten att knåda riktigt mycket deg på en gång. Mindre deg innebär vanligtvis en bättre och effektivare knådning, då maskinen lättare kan bearbeta all deg, men hos Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S tappar motorn inte farten eller blir mindre effektiv, även när det är mycket deg i skålen.

Stor muskelkraft

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S är en mycket kraftig köksmaskin med massor av muskler. Denna kraft ger en mycket stark motor, och då modellen också har en vikt på 10,4 kg, är den på alla sätt och vis kraftfull. Det är också tack vare denna kraft som modellen kan hantera även tung deg, och mycket av den. Dock underlättar det också knådningsarbetet, att degkroken är speciellt konstruerad för att hantera sådana uppgifter.

Vissa ser det som en nackdel att en köksmaskin är mycket stor, men experterna bedömer här att den stora kraften och vikten faktiskt ger ett bättre resultat hos Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, som känns mycket solid och robust. Maskinen står nämligen därför också stadigare på köksbänken, och man kan gott och väl släppa den med blicken, även om den rör sig något medan den arbetar. Tumregel: Ju tyngre massa, desto mer rörelse.

Praktisk maskin

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S ger mycket kraft för pengarna, och finns även i den dyrare änden av prisskalan för köksmaskiner. Modellen är utrustad med LED-belysning och den smarta splash-guard-funktionen, som är en typ av stänkskydd. Den är lätt att rengöra, och både finmotoriska och grövre funktioner fungerar riktigt bra. Det följer med en skål, visp, degkrok, ballongvisp, och blandningsvisp.

Utvalda fördelar med Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
Bra till tung bröddeg
Stora mängder deg försämrar inte knådningsförmågan
Stark motor
Solid och robust modell
 Med splash guard-funktion som skyddar mot stänk


Andra testvinnare

I denna artikel har vi nu gått igenom flera Kenwood-köksmaskiner, som har fått toppbetyg av experter genom olika tester.

Förutom dessa pristagare från Kenwood finns det också många andra bra köksmaskiner på marknaden, och för att garantera en så fullständig överblick som möjligt vill vi i detta avsnitt gå igenom andra köksmaskiner, som också har lovordats av experterna.


KitchenAid Artisan köksmaskin

Rekommenderas av brittiska telegraph.co.uk
Rekommenderas av Good Housekeeping Institute
✅ 4,4 av 5 stjärnor hos trustedreviews.com

KitchenAid Artisan

 

.
Den brittiska tidningen Telegraph och det brittiska Good Housekeeping Institute har båda testat flera köksmaskiner för att se om den traditionella KitchenAid Artisan köksmaskinen fortfarande kan sitta kvar på tronen för köksmaskiner. Domen är att det kan den bestämt göra. Även expertutvärderings-sajten trustedreviews.com tycker om modellen och ger den 4,4 av 5 stjärnor.

Ikon på bageriet

KitchenAid har inte gått att ignorera när man talar om köksmaskiner. Varken för professionella eller amatörer. Namnet kan spåras ända till 1918, när chefernas fruar provade maskinerna. En av kvinnorna sade rakt ut, att detta var den bästa kökshjälp (översatt = kitchen aid) hon hade upplevt, och därav uppstod namnet.

Experterna lovordar KitchenAid Artisan köksmaskin på alla områden, och den är bra till alla bakuppgifter, från tunga blandningar som bröddeg och pudding, till lättare svampaktiga, mjuka bakverk. Som ett plus kan maskinen även lätt arbeta med små massor, som annars kan vara svåra att röra ihop ordentligt.

Bra hastigheter

KitchenAid Artisan köksmaskin är byggd för att hantera många typer av bakverk, och det är tänkt på detaljerna och användarvänligheten hos modellen. För att lättare kunna uppnå precis den hastighet som passar till de individuella uppgifterna, finns det hela 10 hastighetsintervaller att välja mellan, med soft start-funktion för att undvika spill och stänk.

KitchenAid Artisan köksmaskin är också utrustad med halkfria fötter, som gör att maskinen står så stadigt som möjligt, vilket är mycket praktiskt när man nyttjar de höga hastigheterna, eller knådar tunga degar. Här kan även bra köksmaskiner nämligen ha svårt att stå helt stilla.

Stilren design

Man kan inte nämna KitchenAid utan att även tänka på design och utformning. Stilen är elegant och spektakulär, och ser snygg ut i alla kök, och dessutom lever den inte om mycket. Den kan köpas i den ikoniska röda färgen, men också i hela 27 andra färger, som snabbt leder tankarna till en amerikansk diner från 1950-talet.

Kvaliteten är på topp, och maskinen kan hålla mycket länge, men KitchenAid Artisan köksmaskin kommer med ett pris, för KitchenAid köksmaskiner är inte billiga. Tidigare har just KitchenAid Artisan köksmaskin använts i det berömda brittiska bakprogrammet The Great British Bake Off.

Utvalda fördelar med KitchenAid Artisan köksmaskin:
Mycket bra kvalitet
Mycket bra för alla bakningsuppgifter
Fungerar bra även med små satser
10 hastighetsintervaller
 Enastående design


Electrolux EKM6000

✅ Rekommenderas av det norska teknikmagasinet Tek.no

Electrolux EKM6000

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

.
Modellen Electrolux EKM6000 var också med när det norska teknikmagasinet Tek.no testade nio olika köksmaskiner. Modellerna granskades utifrån olika testpunkter, bland annat pris, storlek, motoreffekt och funktioner, och de norska experterna konstaterar att Electrolux EKM6000 klarar sig bra i granskningen. Den här modellen får därför en fin placering i det norska testet och rekommenderas till konsumenterna.

Kraftfull modell till ett bra pris 

Electrolux EKM6000 är ett bra alternativ för konsumenten som behöver en mångsidig och kraftig köksmaskin som kostar betydligt mindre än de mest berömda och avancerade maskinerna. Electrolux EKM6000 har nämligen ett bra pris, och man får en hög kvalitet för priset. Det här är dessutom en fin köksmaskin, med en glänsande svart design och rundade kanter.

Electrolux EKM6000 är även en kraftfull köksmaskin. Den är kanske inte starkast på marknaden, men modellen har fortfarande en kraftig motor på 1200 watt.

Kan knåda, blanda, vispa och mosa 

Electrolux EKM6000 är en mångsidig köksmaskin som är utformad för att assistera dig i köket och underlätta matlagningen. Modellen kan därför både vispa, till exempel vispgrädde och äggvitor, knåda deg samt blanda och mosa ingredienser.

Electrolux EKM6000 har en skål på 5,7 liter, och maskinen har tio olika hastighetslägen. Detta gör det lättare att justera hastigheten och hitta just den hastighet som är rätt för ingredienserna i skålen.

Speciell modell 

Tek.no berättar att Electrolux EKM6000 har ett väldigt speciellt utseende. Modellen liknar nästan något ur en science fiction-film, och den kan därför passa bra in hemma hos dig som är lite nördig. Electrolux EKM6000 har en annorlunda fastsättning av vispen, och detta gör att den alltid sitter fast ordentligt. Experterna påpekar även att Electrolux EKM6000 är stabil och rör sig med jämna och inte alltför häftiga rörelser.

Electrolux EKM6000 har även en intressant LED-belysning som lyser upp modellen, något som experterna tycker är en rolig idé. De säger att Electrolux EKM6000 gör ett bra intryck i allmänhet, men de skulle gärna ha sett en kraftigare motor än 1200 watt.

Utvalda fördelar med Electrolux EKM6000: 
 Speciell och annorlunda design
 Motor på 1200 watt
 Kan knåda, vispa, mosa och blanda
 10 olika hastighetslägen
 Väldigt stabil och robust modell


Bjørn Teddy Varimixer

Bjørn Teddy Varimixer

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.

Designad för att vara enkel att använda 

Bjørn Teddy Varimixer är huvudsakligen gjord för att fungera som en bra medhjälpare åt konsumenten i köket, och den ska kunna assistera vid alla typer av uppgifter.

Modellen är därför speciellt utformad för att vara användarvänlig, och den har väldigt enkla kontroller. Den är ergonomisk och har ett multifunktionellt kontrollvred på båda sidorna av maskinen, vilket underlättar arbetsprocessen för användaren. Den här utformningen gör det dessutom lättare att montera de olika tillbehören.

Vispa och knåda

Bjørn Teddy Varimixer hör inte till marknadens starkaste köksmaskiner, och den har en motor på bara 500 watt. Detta är betydligt mindre än hos de avancerade modellerna, men i gengäld är tillbehören utformade för att vara så effektiva som möjligt. De arbetar därmed ända ut i kanten av skålen och ser till att blanda ihop hela innehållet.

Bjørn Teddy Varimixer levereras med en visp, degkrok och spatel, vilket innebär att den här modellen både kan vispa grädde, äggvitor och såser samt knåda deg till bakverk.

Modell med Safety Guard 

Bjørn Teddy Varimixer har en skål på 5 liter, och den är designad för att kunna användas ofta. Modellen har fem olika hastighetslägen, och Bjørn Teddy Varimixer har dessutom en intelligent motor som är skyddad mot överbelastning.

Säkerhet är också ett genomgående tema hos Bjørn Teddy Varimixer. Modellen är till exempel försedd med ett fastmonterat Safety Guard, och detta ser till att man inte kan sticka ner handen i skålen av misstag medan maskinen arbetar.

Utvalda fördelar med Bjørn Teddy Varimixer:
 Ergonomisk design
 Fokus på användarvänlighet
 Degkrok och visp ingår
 5 hastighetslägen
 Bra skydd med Safety Guard


Bosch MUM54A00

bosch mum54a00

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

 

 

Kraftfull maskin för ett bra pris

Bosch MUM54A00 tillhör marknadens lite mer budgetvänliga köksmaskiner medan modellerna från Kenwood ofta är väldigt dyra.

Den här modellen från Bosch är därför ett bra alternativ för dig som vill ha en lite billigare maskin eller är på jakt efter din första köksmaskin.

Bosch MUM54A00 har dock ändå en stark motor som är nästan lika kraftfull som motorerna hos de dyrare modellerna. Den här modellen har nämligen en motoreffekt på 900 watt, vilket innebär att den kan hantera både lättare och tyngre konsistenser. Modellen har en medelstor skål med en kapacitet på 3,9 liter och rymmer därmed något mindre än de flesta köksmaskiner från Kenwood.

Med degkrok och två olika vispar

Bosch MUM54A00 har en enkel och lite futuristisk design med kontrastfärger och en slät utformning med rundade kanter. För att maskinen ska kunna användas till många olika uppgifter levereras den med en degkrok och två olika vispar, en fin och en grov, som gör att man både kan knåda, blanda och vispa med den här modellen.

Med den här modellen har Bosch fokuserat på användarvänlighet, och maskinen är därför utrustad med en multifunktionell arm som gör att man kan byta tillbehör med en enda knapptryckning. Den har dessutom sju olika hastigheter för att det ska vara enkelt att hitta en nivå som passar den aktuella blandningen.

Planetrörelse

Bosch MUM54A00 arbetar med en så kallad planetrörelse, vilket går ut på att skålen står stilla medan tillbehören rör sig i tydliga banor. Det monterade tillbehöret rör sig nämligen i en riktning samtidigt som det roterar åt motsatt håll runt sin egen axel, vilket gör att alla ingredienser blandas ihop jämnt.

Den här köksmaskinen har dessutom en hög säkerhetsnivå. Den har kraftiga gummifötter som gör att maskinen står stabilt och den startar bara om tillbehöret är korrekt monterat.

Basfakta – Bosch MUM54A00:
Höjd: 28,2 cm
Bredd: 28 cm
Djup: 27,1 cm
Vikt: 5,2 kg
Effekt: 900 watt
Kapacitet: 3,9 liter
Antal hastighetslägen: 7
Två vispar ingår
Degkrok ingår

Utvalda fördelar med Bosch MUM54A00:
Bra motoreffekt på 900 watt
Levereras med 3 olika tillbehör
Sju hastighetslägen
Arbetar med planetrörelser
Hög säkerhet


KitchenAid 5K45SS Classic


✅ 86 av 100 poäng hos brittiska Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5K45SS Classic

 

.
Köksmaskinen KitchenAid 5K45SS Classic har granskats av två olika expertkällor, nämligen brittiska Good Housekeeping Institute.

Testkällan gillar denna modell och ger den höga betyg.

Läcker köksmaskin i vintagestil

Classic-modellen har en fin retrodesign som man känner igen från KitchenAid, och den ser ut som en uppgraderad version av köksredskap som fanns i USA på 50-talet. Maskinen har en slät och elegant design som framförallt kommer att vara en fördel för dig som tycker om vintagestilen.

Den här maskinen har ett unikt rörelsesystem och arbetar med planetrörelser, vilket innebär att skålen står stilla under arbetet medan tillbehöret rör sig i olika riktningar.

Tack vare detta krävs det heller inte lika hög motoreffekt för att maskinen ska kunna utföra även tyngre uppgifter. KitchenAid 5K45SS Classic har därför en effekt på “bara” 275 watt, vilket är betydligt lägre än hos Kenwood-modellerna.

10 hastighetslägen

KitchenAid 5K45SS Classic har olika tillbehör som ökar modellens mångsidighet. Den levereras nämligen med en degkrok, en vanlig visp och en flatblandare, vilket innebär att modellen både kan knåda, vispa och blanda. Man kan dessutom köpa extra tillbehör om man vill kunna använda maskinen till fler ändamål.

KitchenAid 5K45SS Classic har 10 olika hastighetslägen som passar till olika slags uppgifter.

Fin och välfungerande model

Hos Good Housekeeping Institute får KitchenAid 5K45SS Classic 86 av 100 poäng, och de tycker därmed väldigt bra om modellen. De förklarar att KitchenAid 5K45SS Classic är en riktigt fin köksmaskin som verkligen pryder köksbänken, och de säger även att den fungerar otroligt bra.

Modellen klarar av alla uppgifter riktigt bra och briljerar framförallt när den knådar och blandar.

Den hade dock kunnat vara bättre på att vispa äggvitor, för som det ser ut nu har modellen problem med att nå botten av skålen. Maskinen får dessutom beröm för att vara väldigt användarvänlig.

Basfakta – KitchenAid 5K45SS Classic:
Höjd: 35,3 cm
Bredd: 35,8 cm
Djup: 22,1 cm
Vikt: 10,5 kg
Effekt: 275 watt
Kapacitet: 4,3 liter
Antal hastighetslägen: 10
Två vispar ingår
Degkrok ingår

Utvalda fördelar med KitchenAid 5K45SS Classic:
Riktigt fin köksmaskin med retrodesign
Planetrörelser
Levereras med tre olika tillbehör
Det finns mer tillbehör att köpa till maskinen
10 hastighetslägen


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Kenwood Chef KVC3170S

Kenwood Chef KVC3170S

 

Klassisk Kenwood-modell

Kenwood Chef KVC3170S har en lite industriell design som är klassisk för Kenwood. Den här modellen är därför inte lika prålig som andra modeller utan är istället stadig och lite fyrkantig.

Designen är även gjord för att vara så användarvänlig som möjligt, och maskinen har därför bara ett fåtal avbrott i det släta utseendet. Ett av dessa avbrott består av kontrollvredet som sitter på sidan av maskinen och används för att steglöst anpassa hastigheten till den aktuella uppgiften. Den steglösa justeringen ger en jämn övergång mellan olika hastighetslägen och förhindrar på så vis att innehållet skvätter ut ur skålen. 

Kraftfull motor

Eftersom att den här köksmaskinen från Kenwood har en motoreffekt på 1000 watt har maskinen en hel del hästkrafter, och tillsammans med de specialdesignade tillbehören innebär detta att man kan använda maskinen till väldigt många olika ändamål.

Det ingår nämligen verktyg för att både vispa, knåda och blanda, och den kraftfulla motorn gör att maskinen både kan knåda tunga degar och röra ihop lättare blandningar jämnt och utan klumpar.

Kenwood Chef KVC3170S har en skål av rostfritt stål med en kapacitet på 4,7 liter. Detta är ganska mycket, och en av maskinens starkaste sidor är just att den kan bearbeta stora mängder på en gång.

Justerbar modell

Den här maskinen är gjord för att ge användaren ett bra resultat varje gång utan att grisa ner hela köket. Det ingår därför ett stänkskydd som hindrar eventuella stänk från att lämna skålen.

När man använder en köksmaskin kan både vispen och degkroken ibland vara antingen för högt eller för lågt placerade för ingredienserna, och detta leder då till att man inte får med riktigt alla ingredienser i degen eller smeten. Detta har tillverkaren tagit hänsyn till med Kenwood Chef KVC3170S, och den här modellen levereras därför med en nyckel som kan användas för att justera höjden på tillbehören.

Basfakta – Kenwood Chef KVC3170S:
Höjd: 30 cm
Bredd: 38 cm
Djup: 28 cm
Vikt: 7,3 kg
Effekt: 1000 watt
Kapacitet: 4,7 liter
Antal hastighetslägen: Steglös
Visp ingår
Degkrok ingår
K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood Chef KVC3170S:
Klassisk Kenwood-design
Steglös justering av hastigheten
Kraftfull maskin med en effekt på 1000 watt
Levereras med flera olika tillbehör
Justerbar placering av tillbehören


Kenwood KVL8320s

✅ Testvinnare hos det norska teknikmagasinet Tek.no

Kenwood KVL8320s

.

Det norska teknikmagasinet Tek.no har genomfört ett test av nio olika köksmaskiner från olika märken för att ta reda på vilka som är bäst.

I det här testet ingick bland annat modellen Kenwood KVL8300, och den fick genomgå olika prövningar i undersökningen. Modellen klarar dessa prövningar väldigt bra, och efter granskningen kommer experterna fram till att Kenwood KVL8300 bör utses till testvinnare.

Observera att det är modellen Kenwood KVL8320s som är med i den här artikeln, och inte Kenwood KVL8300, som dock är modellens föregångare. Kenwood KVL8320s är nämligen en vidareutveckling av den tidigare modellen, och den är därför modernare.

Klassisk Kenwood-köksmaskin 

Kenwood KVL8320s är ett bra alternativ för konsumenten som vill ha en klassisk Kenwood-köksmaskin, med en stålgrå och lite industriell design, men som inte vill betala de höga priserna för de mest avancerade modellerna. Kenwood KVL8320s har nämligen ett mer överkomligt pris.

1700 watt

Kenwood KVL8320s kostar visserligen mindre, men vad gäller styrka är den lika kraftfull som de starkaste modellerna. Kenwood KVL8320s har nämligen en motor på 1700 watt, och den är mycket mångsidig i användningen.

Modellen levereras med olika tillbehör som gör att den kan både vispa, mosa, knåda och blanda. Det följer dessutom med en blender, och man får därmed allt i ett med den här modellen. Kenwood KVL8320s har även en väldigt stor skål med en kapacitet på 6,7 liter. Hastighetsjusteringen är dessutom steglös, vilket ger en mjukare övergång mellan hastigheterna.

Hållbar modell 

Experterna från Tek.no skriver att det här är en mycket kraftfull, robust och hållbar köksmaskin, men norrmännen är inte särskilt imponerade av designen. De tycker att det är tråkigt att modellen ser ut som ett cementblock, men bortsett från detta är det här en högkvalitativ köksmaskin som fungerar till alla möjliga uppgifter.

De norska experterna har bland annat undersökt hur bra modellen är på att knåda, och de skriver att Kenwood KVL8320s knådar degen ordentligt och håller samma hastighet oavsett hur tung degen är. Experterna berättar även att det faktiskt finns en sak som de tycker om med designen, nämligen LED-belysningen i skålen.

Utvalda fördelar med Kenwood KVL8320s:
 Traditionell Kenwood-köksmaskin
 Kraftfull motor på 1700 watt
 Levereras med tillbehör för att knåda, mosa, vispa och mixa
 Bra pris för en Kenwood-modell
 Steglös hastighetsinställning


Kenwood Chef Titanium KVC7300S


✅ Utsedd till ”Best Buy” hos det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk

Kenwood Chef Titanium KVC7300S

.
Köksmaskinen Kenwood Chef Titanium KVC7300S har granskats av två olika expertkällor, nämligen  det stora brittiska testmagasinet Which.co.uk.

Experterna har undersökt hur väl Kenwood Chef Titanium KVC7300S utför olika uppgifter och granskat modellens användarvänlighet, rengöring och design. På det hela taget gillar de verkligen den här maskinen, vilket är anledningen till att den får toppbetyg från Which.co.uk.

Stark motor på 1500 watt

Kenwood Chef Titanium KVC7300S är utformad för att kunna hjälpa till med många uppgifter i köket och även kunna hantera stora mängder åt gången. Den här modellen har därför en skål som rymmer hela 4,6 liter.

Den här maskinen är dessutom gjord för att kunna hantera alla slags uppgifter och har därför en kraftfull motor på 1500 watt. Detta innebär att modellen varken har några problem med att knåda tunga bröddegar eller med att vispa till exempel grädde snabbt, lätt och luftigt.

Många tillbehör

Kenwood Chef Titanium KVC7300S är otroligt mångsidig och levereras med flera olika tillbehör som passar för olika uppgifter. Det ingår nämligen en visp för att vispa till exempel grädde eller äggvitor, en degkrok för att knåda bröd samt en K-visp som är bra för att blanda ihop ingredienser i kaksmet och liknande.

Utöver dessa tillbehör ingår det dock även en flexivisp och ett mousseverktyg som ökar mångsidigheten ytterligare. Maskinen är dessutom gjord för att vara användarvänlig och enkel, och den styrs därför med ett enda kontrollvred på sidan av maskinen. Detta vred används även för att justera hastigheten.

Kenwood Chef Titanium KVC7300S är även utrustad med en LED-belysning som ger användaren en bättre överblick över arbetet.

Bra men dyr modell

När det brittiska testmagasinet Which.co.uk testade Kenwood Chef Titanium KVC7300S tyckte de överlag väldigt bra om modellen och utnämnde den till “Best Buy”. Experterna motiverar det fina betyget med att maskinen klarar av alla testade uppgifter riktigt bra, vilket innebär att den här modellen fungerar bra för att både knåda, blanda och vispa.

Modellen är även lätt att använda och får därför beröm för sin användarvänlighet. Som en bonus har den dessutom en relativt låg ljudnivå.

Which.co.uk påpekar även att det är en fördel att alla lösa delar tål maskindisk, och experterna förklarar slutligen att de inte kan hitta några direkta fel på den här modellen.

Basfakta – Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
Höjd: 30,5 cm
Bredd: 38 cm
Djup: 28,5 cm
Vikt: 9,2 kg
Effekt: 1500 watt
Kapacitet: 4,6 liter
Antal hastighetslägen: 2
Visp ingår
Degkrok ingår
K-visp ingår
Flexivisp ingår
Mousseverktyg ingår

Utvalda fördelar med Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
Kraftfull modell med en effekt på 1500 watt
Skål på 4,6 liter
Levereras med fem olika tillbehör
Styrs med ett enkelt kontrollvred
Smart LED-belysning


Kenwood Chef XL KVL8470S

✅ 6 av 6 stjärnor hos det danska magasinet Gastromand.dk

Kenwood Chef XL KVL8470S

 

.
Köksmaskinen Kenwood Chef XL KVL8470S har testats och recenserats av det danska magasinet Gastromand.dk och fick då ett betyg på 6 av 6 stjärnor. Experterna tycker riktigt bra om den här köksmaskinen och berömmer bland annat dess effektiva och kraftfulla prestanda. De nämner dock även att maskinen har många funktioner som helt enkelt inte är nödvändiga.

Experterna: Tämligen awesome köksmaskin

De danska experterna från Gastromand.dk berättar att Kenwood Chef XL KVL8470S är en stark och effektiv köksmaskin. De beskriver maskinen som “tämligen awesome” och skriver i recensionen att de har svårt att hitta några nackdelar med den här modellen.

Om de måste nämna en enda nackdel skulle det dock vara att Kenwood Chef XL KVL8470S är utrustad med många extra tillbehör som inte direkt är nödvändiga. Experterna föredrar nämligen att ha en separat maskin för varje ändamål.

Gastromand.dk skriver dock i slutändan att de varmt kan rekommendera den här maskinen till vem som helst. De menar nämligen att priset är rättvist och att Kenwood Chef XL KVL8470S i grund och botten är en fulländad maskin.

Effektiv köksmaskin med stor skål

Kenwood Chef XL KVL8470S kan användas till många olika ändamål och är därför en praktisk medhjälpare i köket. Tack vare alla tillbehör kan maskinen både mixa, röra, blanda, vispa, knåda, skiva, hacka, mala och göra juice.

När man köper Kenwood Chef XL KVL8470S ingår det fem SystemPro-verktyg, närmare bestämt en K-visp, en ballongvisp, en spiralformad degkrok, ett mousseverktyg och en flexivisp. De olika tillbehören tål maskindisk.

Maskinen har dessutom en motoreffekt på 1 700 watt och en skål på 6,7 liter. Med den här modellen kan man därför förbereda stora satser på en gång.

Praktisk köksmaskin

Kenwood Chef XL KVL8470S är en praktisk köksmaskin med elektronisk hastighetsreglering och två hastigheter. Man kan därmed justera hastigheten på maskinen för att anpassa den till de ingredienser man använder.

Den här modellen har dessutom ett stänkskydd och en inbyggd LED-belysning. Stänkskyddet ser till att innehållet i skålen inte sprids ut över hela köksbänken medan LED-belysningen gör att man alltid har en bra uppsikt över arbetet.

Basfakta – Kenwood Chef XL KVL8470S:
Höjd: 35,6 cm
Bredd: 38 cm
Djup: 28,5 cm
Vikt: 10,4 kg
Effekt: 1 700 watt
Kapacitet: 6,7 liter
Antal hastighetslägen: 2
Visp ingår
Degkrok ingår
K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood Chef XL KVL8470S:
 Skål på 6,7 liter
Mångsidig maskin med mycket tillbehör
Elektronisk hastighetsreglering
Inbyggd LED-belysning
Stänkskydd

Se en presentationsvideo av Kenwood Chef: 


Kenwood Cooking Chef KCC9040S

✅ Utsedd till ”Editors Choice” hos testmagasinet Digitalreviews.net

Kenwood Cooking Chef KCC9040S

.
Köksmaskinen Kenwood Cooking Chef KCC9040S har testats och recenserats av testmagasinet Digitalreviews.net och utsågs då till “Editors Choice”. I recensionen skriver experterna att de är särskilt förtjusta i maskinens design, prestanda och mångsidighet. De nämner dock även att de inte tycker lika bra om modellens värmeskydd.

Experterna: Bra resultat varje gång

Enligt experterna från Digitalreviews.net är Kenwood Cooking Chef KCC9040S en väldigt speciell köksmaskin. De skriver till exempel att den här maskinen är i en liga för sig och att de är särskilt imponerade av kvaliteten.

Experterna framhäver dessutom att Kenwood Cooking Chef KCC9040S är väldigt mångsidig och att resultaten blir bra varje gång. Man kan därför utan problem göra många olika recept.

De beskriver Kenwood Cooking Chef KCC9040S som en utmärkt allt-i-ett-maskin och menar därför att man definitivt bör ta en titt på den här modellen om man är på jakt efter en köksmaskin. Experterna påpekar dock att man måste hålla koll på värmeskyddet eftersom att det kan lossna lite ibland när man använder maskinen.

Kan användas till många ändamål i köket

Kenwood Cooking Chef KCC9040S är en mångsidig och funktionell köksmaskin som kan användas till många uppgifter i köket. Eftersom att man kan köpa upp till 20 olika tillbehör till maskinen kan den nämligen användas som blender, matberedare, köttkvarn och mycket annat.

Kenwood Cooking Chef KCC9040S har dessutom 20 förinställda matlagningsprogram som gör det möjligt att laga en mängd olika recept. Dessa program justerar automatiskt temperatur, hastighet och prestanda så att användaren inte behöver göra detta själv.

Det finns även en elektronisk hastighetsreglering, en pulsfunktion och en Quick Recipes-funktion. Med Quick Recipes kan man hitta snabba och enkla recept att göra i köksmaskinen.

Användarvänlig och effektiv köksmaskin

Kenwood Cooking Chef KCC9040S är en effektiv köksmaskin med en LCD-skärm och en användarvänlig display där man kan justera alla inställningar.

Maskinen har dessutom en motoreffekt på 1 500 watt. Den kan därför hantera de flesta typer av ingredienser oavsett om de är mjuka eller mer krävande. Sist men inte minst har Kenwood Cooking Chef KCC9040S en rostfri stålskål med en kapacitet på 6,7 liter.

Basfakta – Kenwood Cooking Chef KCC9040S:
Höjd: 37 cm
Bredd: 34,5 cm
Djup: 40 cm
Vikt: 12,88 kg
Effekt: 1 500 watt
Kapacitet: 6,7 liter
Antal hastighetslägen: Elektronisk hastighetsreglering
Visp ingår
Degkrok ingår
K-visp ingår

Utvalda fördelar med Kenwood Cooking Chef KCC9040S:
Effektiv köksmaskin
Mångsidig
Förinställda matlagningsprogram
Quick Recipes-funktion
Stor skål

Se en presentationsvideo av Kenwood Cooking Chef: 


Kenwood KCC9060S Cooking Chef!!

✅ 6 av 6 stjärnor hos danska Gastromand.dk

Kenwood KCC9060S

 

.
Köksmaskinen Kenwood KCC9060S Cooking Chef har granskats av det danska matmagasinet Gastromand, vars målgrupp är män. De danska experterna har tittat närmare på flera aspekter av  Kenwood KCC9060S Cooking Chef, och de kommer fram till att den här modellen är den ultimata köksmaskinen och att den därför förtjänar toppbetyg.

Kraftfull modell 

Kenwood KCC9060S Cooking Chef har en enkel men funktionell design som med sin stålgrå silverfärg är helt i linje med Kenwoods vanliga industriella stil. Det här är en kraftfull modell med en motor på 1500 watt, och den kan därmed hantera även tyngre massor.

Kenwood KCC9060S Cooking Chef är dessutom en väldigt mångsidig köksmaskin som kan användas till många olika ändamål. Den levereras nämligen med utrustning för att både blanda, mosa, mixa, vispa och knåda, och det ingår alltså både en blender, visp och degkrok till den här modellen.

En användarvänlig medhjälpare 

Kenwood KCC9060S Cooking Chef är designad för att vara en bra medhjälpare i köket, och modellen har därför 20 förinställda program samt en stor skål med en kapacitet på 6,7 liter.

Gastromand.dk beskriver Kenwood KCC9060S Cooking Chef som en maskulin köksmaskin som lyckas vara både kompakt och kraftfull på samma gång. Experterna kan även snabbt konstatera att Kenwood KCC9060S Cooking Chef är otroligt enkel att använda, eftersom att de utan problem får den att fungera utan att behöva använda bruksanvisningen.

Mångsidig modell 

Experterna från Gastromand.dk skriver att Kenwood KCC9060S Cooking Chef i deras ögon är lika med hög kvalitet, och det här är en otroligt robust köksmaskin. Experterna utsatte Kenwood KCC9060S Cooking Chef för olika prövningar, varav den första innebar att laga potatismos. Moset blev luftigt och fick en bra konsistens, och enligt experterna klarade modellen den här uppgiften galant. Den klarade även av att vispa en utmärkt hollandaisesås

Gastromand.dk konstaterar slutligen att det här är en effektiv köksmaskin som både arbetar bra och är enkel att använda.

Vad gäller nackdelar nämner de priset, som är mycket högt. Detta är dock nästan det enda negativa experterna har att säga om Kenwood KCC9060S Cooking Chef utan att behöva gå in på smådetaljer.

Utvalda fördelar med Kenwood KCC9060S Cooking Chef:
 Kraftfull modell med en effekt på 1500 watt
 Kan både blanda, knåda, vispa, mosa och mixa
 20 olika förinställda program
 Mycket användarvänlig
 Effektiv för flera olika uppgifter

Se en presentationsvideo av Kenwood KCC9060S Cooking Chef: 


Tänk på detta när du ska köpa en ny köksmaskin

Det finns många olika typer av köksmaskiner på marknaden, och de kan vara allt från väldigt enkla till mycket avancerade. Det är därför bra att känna till sina egna behov innan man köper en ny modell.

Det norska teknikmagasinet Tek.no berättar här vad man bör tänka på:

Funktioner

Tek.no skriver att det finns en stor variation mellan olika modeller när det kommer till funktioner. De enklare modellerna kan i stort sett bara knåda och vispa, och till dessa får man ofta med degkrok och en visp. Den här typen av köksmaskiner är fullt tillräckliga för att knåda bröddeg och vispa grädde till varm choklad.

De mest avancerade modellerna har å andra sidan många olika tillbehör, och dessa gör att maskinerna bland annat kan vispa, knåda, mosa, hacka, skära och mixa. Därför kan man använda den här typen av köksmaskiner till fler saker, och de kan därmed inte bara användas till efterrätter, utan även till middagen.

Om du funderar på att köpa en köksmaskin med många funktioner bör du dock även fundera på om du faktiskt har användning för alla extra funktioner. Modeller med fler funktioner kostar nämligen mer än en enklare modell.

Man bör även titta om en modell är lätt att använda och rengöra, och tänk på att en modell med många tillbehör även innebär mer disk. Ta reda på om delarna tål maskindisk samt hur svåra de är att diska för hand om de inte kan köras i diskmaskinen.

Titta även på maskinens kontrollpanel – finns det många eller få knappar, och verkar modellen intuitiv att använda?


Förslag på vad du kan använda din köksmaskin till

Den danska webshoppen Imerco.dk skriver att köksmaskinen kan vara en stor hjälp i köket, bara man kommer ihåg att använda den.

Eftersom att moderna köksmaskiner har så många olika tillbehör kan de ofta hantera flera typer av uppgifter om man använder dem på rätt sätt. Tack vare dessa tillbehör blir nämligen många andra köksapparater helt överflödiga om man har en köksmaskin.

I samarbete med en matbloggare berättar Imerco.dk här vad man kan använda sin köksmaskin till:

Knåda bröd: Deg som knådas i en köksmaskin blir ofta bättre än om man skulle ha knådat den för hand. Särskilt tung deg, som rågdeg, är lättare att knåda i maskin än för hand.

cookies Kakor: När man gör tårtor eller småkakor ska degen vara lätt och luftig, och det kan ta tid att vispa ihop smöret och sockret. Med köksmaskinen är detta inte något problem, och man har dessutom tid att förbereda andra delar av receptet under tiden. 

Skumbollar eller maränger: En köksmaskin är särskilt användbar när något ska vispas mycket och länge, till exempel när man gör maränger eller fyllning till skumbollar.  

Pannkakor: Man slipper klumpar i smeten om man använder köksmaskinen till pannkakorna – och man slipper dessutom vispa för hand.

Färs: Moderna köksmaskiner har även tillbehör för att röra ihop köttfärs, och eftersom att köttfärs kan vara tungt att arbeta med går det lättare med maskinen.

is Glass: Om man ska göra glass hemma kan man använda köksmaskinen för att röra ihop smeten till glassen. Köksmaskinen fungerar även bra om man ska göra parfait, eftersom att man då måste röra väldigt mycket.

Potatismos: Det är inte många som tänker på att man kan göra potatismos i en köksmaskin, men det är faktiskt enkelt. Maskinen säkerställer dessutom att moset får luft, och det blir därför mjukt och fluffigt istället för tungt.


Kom igång med enkla recept

Det är en sak att investera i en köksmaskin, en helt annan att faktiskt komma igång med att använda den. Vid första anblicken kan det kanske verka lite skrämmande att komma igång med användningen, för de flesta modeller har många funktioner och tillbehör.

Kenwood har samlat några bra, mångsidiga, och klassiska recept på rätter, drycker och desserter, som inte är alltför svåra att börja med. Hitta recepten på Kenwoods hemsida.


Förvaring av köksmaskinen

En köksmaskin kan ta en hel del plats på köksbänken, och om man inte har särskilt mycket utrymme kan maskinen mycket väl vara i vägen.

Vissa modeller är å andra sidan designade för att stå framme, och dessa har antingen en ikonisk eller bara en riktigt snygg design.

Danska Jyllands-posten.dk berättar här om olika sätt att förvara sin köksmaskin:

Redskapshörn
Reservera ett hörn i köket för köksapparater, till exempel köksmaskinen. Beroende på hur mycket utrymme som finns kan du sätta de finaste eller mest använda apparaterna här. Apparater som tillhör samma serie ser särskilt läckra ut i den här typen av förvaring, och de ger då ett professionellt intryck i köket. Om du inte har plats på köksbänken kan du även ställa apparaterna på en hylla. 

Extra skåp 
Om det inte finns plats i de skåp som redan finns i köket kan du alltid skaffa ett extra skåp som passar in i kökets design. Förvara sedan alla köksredskap här – även köksmaskinen – för att de ska vara så lättåtkomliga som möjligt. 

I ett jalusiskåp 
Ett jalusiskåp är ett bra sätt att bevara en enkel stil i köket, och det är samtidigt lätt att få fram köksmaskinen när man behöver den.

Ta vara på utrymmet i hörnskåpet 
Hörnskåp är ofta stora och rymliga, men det kan vara svårt att utnyttja dem ordentligt. För att ta vara på utrymmet bättre kan du sätta in hyllor i skåpet, och om du vill kan du använda utdragbara hyllor.

Lådor 
Många lådor är tillräckligt rymliga för de flesta köksapparater. Prioritera till exempel att ha köksmaskinen framme och sätt undan mindre köksapparater i lådor. 

Använd köksmaskinen som möbel 
Om du inte har plats för köksmaskinen i skåpen kan du vara kreativ och använda den som en möbel för andra maskiner. Till exempel för maskiner som har samma stil. 

Utdragbar hylla 
Om du har utdragbara hyllor i ett skåp kan du ställa köksmaskinen där. Då är den enkel att ta fram när du vill använda den.

Walk-in-closet 
Om du har gott om plats i ditt hus kan du inreda ett utrymme som en slags walk-in-closet för köksapparater istället för kläder.

En synlig maskin används mer 
Om man gömmer undan köksmaskinen för väl glömmer man ofta bort att man har den, och då används den inte. Om du har en fin modell förtjänar den dessutom ofta att stå framme där man kan se den.


Så här testas köksmaskiner

Det norska teknikmagasinet Tek.no har genomfört ett test av olika köksmaskiner, och experterna bedömer maskinerna utifrån dessa punkter:

Basala funktioner: Experterna har framför allt undersökt hur bra maskinerna är på att knåda deg och vispa grädde, och de har alltså inte testat eventuella extrafunktioner. Dessa simpla uppgifter kan nämligen utan problem visa hur modellen arbetar både motormässigt och finmotoriskt.

Motorkraft: De mätte hur hög effekt de olika modellerna har.

Stabilitet: De undersökte hur stabila modellerna är när de arbetar. Här tog de även hänsyn till vikt.

Tillbehör: De tittade vilka tillbehör som följer med modellerna.

Rengöring: Experterna undersökte hur lätta modellerna är att rengöra.  

Oväsen: De mätte modellernas ljudnivå. Efter undersökningen bedömde de dock att man inte bör lägga så stor vikt på just detta.


Om Kenwood
kenwood logo

Det svenska märket Kenwood grundades 1947 av Kenneth Kenwood, och redan från början fokuserade de både på maskin och konst, där kvalitet och design skulle gå hand i hand. Det hela började med en brödrost, som kunde rosta brödet på båda sidorna.

Från mitten av 1950-talet blev Kenwood så populärt, att företaget uppnådde internationell framgång. Populariteten har bara vuxit med åren, och nu säljs det en Kenwood-produkt var tredje sekund i världen.

Kenwoods mål är att vara både den Professionella kockens och amatörkockens pålitliga partner. Nyckelorden är tillit och innovation, och urvalet av köksredskap är stort, allt ifrån köksmaskiner till köttkvarnar, brödrostar, matberedare, mixers, och elvispar.

Fokus ligger också på kunderna, och det är enligt Kenwood själva deras viktigaste uppgift att göra kunderna nöjda och glada, och göra deras upplevelser i köket enklare och bättre.

Kenwood har lanserat flera serier, varav kMix-serien är en riktig bestseller. Färg och design spelar också en viktig roll för märket, och ofta är de klassiska tonerna (röd, svart, vit) framträdande.

Den färgglada kocken kan också få redskap i mer personliga och iögonfallande färger som ljusblått och rosa. Tanken är att köket ska vara ett konstverk, och samtidigt vara tidlöst elegant. Läs mer om Kenwood på hemsidan.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka köksmaskiner från Kenwood är bäst i test?

Kenwood Chef XL KVL4100S, Kenwood Chef XL KVL8470S, Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, Kenwood KCC9060S Cooking Chef, Kenwood KVL8320s och Kenwood kMix

Hur har man testat köksmaskinerna från Kenwood?

Köksmaskinerna har bland annat bedömts baserat på deras förmåga att vispa, röra och knåda. Experterna har även tittat på maskinernas kvalitet, användarvänlighet, ljudnivå och energiförbrukning.

Hur väljer jag rätt modell?

För att hitta en modell som passar dina behov bör du först och främst fundera på maskinens kapacitet, storlek och vikt. Därefter bör du även titta på motoreffekt, funktioner och tillbehör.


Kenwood köksmaskin test – Dessa källor har vi använt: 

Råd & Rön 
Råd & Rön är det svenska konsumentrådet, och liksom det danska utför de en massa tester av produkter, som konsumenterna använder i vardagen. I detta test har Råd & Rön testat 27 olika köksmaskiner i alla prisklasser och märken. Du kan läsa mer om testet här, men full åtgång kräver dock en prenumeration. Det är också möjligt att köpa åtgång till enskilda test.

Daily Mail 
Daily Mail är en brittisk kvällstidning från 1896, som kommer ut varje dag, och den är Storbritanniens näst mest sålda. De skriver både om nyheter, sport och underhållning, och även konsumentinnehåll har en plats. Här testas två köksmaskiner, som båda har använts i det berömda bakprogrammet The Great British Bake Off, för att komma fram till den bästa maskinen. Läs mer här.

Dinside.no 
Norsk konsumentsajt, som skriver allmänt om konsumentinnehåll. Huvudsakligen behandlar de motor, data, mobil, och bostad. Här har sajten testat en Kenwood-modell ensam, och gett den ett betyg från 1-6 stjärnor. Läs mer här.

Expressen 
Expressen är en svensk tidning som kommer ut varje kväll. Den har över 1 miljon läsare varje dag och skriver både om nyheter, sport och underhållning. Tidningen har också en stor nyhetssajt, där innehållet är blandat. I detta test av köksmaskiner har de testat 5 köksmaskiner på olika parametrar, som till exempel knådning, vispning, användarvänlighet, och hållbarhet. Läs mer här.

Goodhousekeeping.co.uk 
Denna brittiska webbplats både testar och skriver om olika produkter, som har med hus och trädgård att göra. Det är inte tal om ett egentligt test av köksmaskiner, men sidan har löpande testat ett urval av köksmaskiner.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Kenwood KMX750.

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av KitchenAid 5K45SS Classic.

The Independent 
Tidningen är en av de största och mest omfattande, brittiska tidningarna. De skriver om nyheter, sport, politik, och utrikes m.m., men konsumentinnehåll har också en plats i tidningen. I detta test har tidningen testat 10 köksmaskiner. Läs mer här.

Politiken 
Politiken grundades 1884 och är idag fortfarande en av Danmarks ledande tidningar. Danska Politiken har här ett test utfört av en livsmedelstekniker, som har granskat 8 olika köksmaskiner för tidningens bilaga Lørdagsliv. Läs mer här, men åtgång till hela testet kräver en prenumeration

Søndagsavisen 
Den danska veckotidningen Søndagsavisen delas ut med posten, och skriver om både nyheter, konsumentinnehåll, livsstil, tester, undersökningar m.m. Här kommer tidningen med ett laboratorietest av 6 olika köksmaskiner. De testas på knådning, uthållighet, användarvänlighet, och spill/stänk. Läs mer här.

The Telegraph 
Den traditionella brittiska tidningen grundades 1855 och ges ut i fysisk form dagligen. The Telegraph har också ett stort anslutet online-universum. I stort sett alla världens ämnen har en plats i tidningen eller på webbplatsen, från nyheter, sport, underhållning, livsstil, konsumentinnehåll, kultur, och näringsliv. Här är det tal om ett test där tidningen har bestämt sig för att ta reda på om KitchenAid är den bästa köksmaskinen. Läs mer här.

Trustedreviews.com 
Sajten ger ut dagliga och detaljerade expertbedömningar av elektroniska konsumentprodukter och ytterligare analyser. Här har en enskild köksmaskin testats, och därefter har en utförlig recension skrivits. Läs mer här.

TV2 Norge 
Norges största kommersiella TV-kanal. Kanalen fokuserar både på nyheter, underhållning, sport och livsstil. Här har TV2 Norge testat och jämfört 5 olika köksmaskiner från olika märken, där både billiga och dyra modeller är med. Läs mer här.

VG Norge 
VG står för Verdens Gang och är både en sajt på nätet och en fysisk tidning, som är den näst största i Norge. Här har 9 olika köksmaskiner testats och ställts mot varandra. Det ses både på faktiska förmågor inom knådning och vispning, men även på funktioner och användarvänlighet. Läs mer här.

YL
YLE är den nationella, finska public service-leverantören. Här har det testats 4 olika köksmaskiner från olika märken av flera experter för att komma fram till den bästa modellen. Läs mer här.

Gastromand.dk
Ett danskt magasin som skriver ur ett manligt perspektiv och fokuserar på gastronomi, recept, restauranger, kokböcker, utrustning och köksapparater. Här rör det sig om ett enkelt men noggrant test av en köksmaskin, nämligen modellen Kenwood KCC9060S Cooking Chef. Du kan läsa hela artikeln här.

Gastromand.dk har även testat Kenwood Chef XL KVL8470S och gett modellen ett betyg på 6 av 6 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Tek.no 
Norges största hemsida om konsumentteknik. De har över 900 000 läsare varje vecka, och här finns både nyheter, artiklar, guider och tester. Här har Tek.no provat nio olika köksmaskiner, bland annat modellerna Kenwood KVL8320s och Electrolux EKM6000. Du kan läsa mer här.

Which.co.uk  
Which.co.uk är Englands största konsumentmagasin, och de strävar efter att vara konsumenternas förlängda arm och medhjälpare i vardagen. De försöker därför se till att konsumenterna är så välinformerade som möjligt innan de köper en viss produkt. Which.co.uk granskar löpande ett stort urval av konsumentprodukter, och här gäller det ett urval av olika köksmaskiner från Kenwood:

Klicka på den här länken för att läsa mer om testet av Kenwood Chef Titanium KVC7300S. Observera att du behöver ett betalt medlemskap för att få full tillgång till testresultaten.

Digitalreviews.net
Testmagasinet Digitalreviews.net förser sina läsare med nyheter och expertomdömen inom den digitala världen. De bedömer olika konsumentprodukter och har bland annat testat och recenserat köksmaskinen Kenwood Cooking Chef KCC9040S. Denna modell utsågs i slutändan till ”Editors Choice”. Du kan läsa hela recensionen här.

Kagoo.co.uk
Det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk jämför olika konsumentprodukter för att det ska bli lättare för konsumenterna att hitta marknadens bästa produkter. Den här gången har Kagoo.co.uk granskat Kenwood Chef XL KVL4100S och gett maskinen ett betyg på 84 av 100 poäng. Du kan läsa hela recensionen här.

Realmumreview.com
Den brittiska bloggen Realmumreview.com skriver om allt som har med barn och familjeliv att göra. Bloggen testar och recenserar även olika produkter och har bland annat provat köksmaskinen Kenwood Chef XL Elite KVL6100S. Detta slutade med att modellen fick en positiv recension. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta