Hörlurar test – Marknadens bästa hörlurar för löpning och fritid

Senest opdateret den 0

Många skulle säga att hörlurar är en oumbärlig del av vardagen. Det kan dock vara väldigt svårt att skapa sig en överblick över vilka hörlurar som är bäst på marknaden. I den här artikeln försöker vi därför ge dig svaret. 

Vi har sammanställt och granskat de senaste testerna och recensionerna av marknadens mest populära hörlurar. Här kan du därför få en tydlig överblick över både för- och nackdelar hos varje modell.

Vi börjar med att presentera de olika modellerna, och därefter hittar du även länkar till de källor som har legat till grund för urvalet.

Den här artikeln innehåller:
🔸 Genomgång av testvinnande hörlurar
🔸 Överblick över de olika magasin och organisationer som har testat produkterna
🔸 Prisjämförelser som visar var du får bäst pris på dina nya hörlurar

Observera att Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva. Vi samlar däremot resultaten från oberoende tester för att du lätt ska kunna få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

Hörlurar test – Här är experternas favoriter

Här hittar du en genomgång av hörlurar som har ansetts vara bäst på marknaden i olika framstående granskningar. Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vilka tester varje produkt har bedömts i. Med den här översikten vill vi hjälpa dig att komma fram till vilka hörlurar som passar bäst till just dina behov.


Wave W2 – De bästa prisvärda brusreducerande hörlurarna

Wave W2

Butik Pris

Annoncer

499,00 Läs mer

 

Wave W2 från märket Sportsbuddy är de händiga Bluetooth sportshörlurarna som du inte vill missa. Med sin trådlösa design och möjligheten att snabbt koppla ihop dem med de flesta mobiltyperna har du snart ett par lättviktiga hörlurar som gör promenaderna och joggingturerna mer spännande. Med sin smarta design som ligger runt dina öron kommer de att förbli på plats på ett stabilt sätt så att du enkelt kan röra dig utan att behöva oroa dig för att hörlurarna ska falla ut.

Inte sitter dock bara hörlurarna bra, utan de har även ett snyggt utseende att skryta med – för att inte tala om det fantastiska ljudet som kommer ut ur Wave W2. Oavsett om du har planer på att ge dig ut för att cykla, styrketräna, jogga en runda eller någonting helt annat kommer Wave W2 att bli ett ypperligt val.

Bra att veta om Wave W2

Wave W2 är en 2018 bästsäljare som än idag gör vardagen lite härligare för de som äger ett par av dessa hörlurar. De moderna hörlurarna säkerställer att sladdar inte blir något problem då produkten är fullkomligt trådlös. Produkten blockerar vindbrus och väger samtidigt väldigt lite för att aldrig vara i vägen när du tränar. Du kopplar helt enkelt hörlurarna till din telefon och sedan kan du börja spela den musiken som du föredrar.

Om du vill justera diverse inställningar såsom exempelvis volymen är detta möjligt att göra direkt på hörlurarna så att du inte ska behöva ta fram telefonen varje gång du vill ändra på någonting. Skifta mellan låtar med bara ett knapptryck och pausa när du vill utan att mobilen ens behöver tas upp ur fickan. Som om detta inte vore nog finns det en inbyggd mikrofon så att du kan svara via hörlurarna när någon ringer till din mobil.

Tillbehör som ingår

Tillsammans med hörlurarna får du ett antal händiga tillbehör som förbättrar upplevelsen så att du ska kunna träna medan du lyssnar på musik utan bekymmer. Du får exempelvis earplugs i tre olika storlekar så att hörlurarna ska passa just dina öron perfekt.

Förvänta dig även extra gummiploppar tillsammans med en instruktionsbok som ger dig all den informationen som du kan tänkas behöva om hörlurarna. Sist men inte minst ingår självfallet även en laddningskabel som kommer väl tillhands när hörlurarna ska laddas upp efter fem timmars användning.

Wave W2 vs. marknaden

Till skillnad från många hörlurar på marknaden har Wave W2 en smart trådlös design som uppskattas av många användare. Samtidigt är den inbyggda mikrofonen sannerligen en modern och händig funktion som gör det möjligt att ta samtal direkt via hörlurarna. Innan Wave W2 kan börja användas laddas de upp i cirka två timmar, och därefter har du tillgång till en speltid på hela fem timmar innan det är dags att ladda upp hörlurarna igen.

Är du orolig över att hörlurarna ska tappa kontakt med mobilen? Detta blir inget problem tack vare att hörlurarna har en räckvidd på hela 10 meter. Så länge du har mobilen i fickan eller i alla fall i närheten slipper du därför att vara rädd för att distansen ska ha någon påverkan på din upplevelse med Wave W2.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Brusreducerande
  • Bli fri från irriterande sladdar
  • Kompatibel med alla Bluetooth-enheter
Nackdelar:

  • Hade gynnats av ett längre batteriliv

Specifikationer
Laddningstid på två timmar
Speltid på fem timmar
Inbyggd mikrofon för att ta emot samtal
Har en räckvidd på tio meter
Trådlös design
Earplugs i tre olika storlekar samt gummiploppar ingår
Instruktionsbok och laddningskabel ingår


Jabra Elite 75T

Utsedd till ”Editor’s Choice” hos det kanadensiska teknikmagasinet Soundguys.com
5  av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Tomsguide.com
4 av 5 stjärnor hos den brittiska tidningen The Guardian
4 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Digitaltrends.com
4 av 5 stjärnor hos det internationella teknikmagasinet Techradar.com

Jabra Elite 75T

Butik Pris

Annoncer

 

Jabra Elite 75T har testats av fem olika expertkällor: teknikmagasinen Soundguys.com, Tomsguide.com, Digitaltrends.com och Techradar.com samt den brittiska tidningen The Guardian.

Experterna har bland annat granskat hörlurarnas ljudkvalitet, ljudstyrka, funktioner, batteri och design. Baserat på dessa kriterier har de sedan delat ut ett slutbetyg. Alla experter kom i slutändan fram till att det här är ett par riktigt bra hörlurar.

Hörlurar som kan allt

Jabra Elite 75T är ett bra alternativ om man vill ha ett par trådlösa hörlurar som kan göra det mesta. De ansluts via Bluetooth och styrs sedan via appen.

I appen är det bland annat möjligt att ändra EQ-inställningarna för att justera musikkvaliteten utifrån sina egna preferenser.

Hörlurarna har en ergonomisk utformning och sitter därför bekvämt i öronen. De sitter tillräckligt bra för att de inte ska riskera att ramla ut men inte så tajt att det blir obekvämt.

De går på batteri och kan spela musik i 7,5 timmar per laddning. Det tar sedan ungefär 2 timmar för hörlurarna att laddas fullt igen. Det finns även ett laddningsfodral som ger upp till 28 timmars användning när man är på språng.

Ljudet är gjort för att vara klart och rent, och det finns även brusreducering som stänger ute ljud från omgivningen. Utöver att lyssna på musik kan man även ta emot och ringa samtal med dessa hörlurar. Mikrofonens placering minimerar då skrammel och andra oljud.

Man kan även använda röstkommandon för att kommunicera med digitala assistenter som Alexa och Google Assistent.

Den här modellen har en låg vikt på totalt 11 gram. Varje öronsnäcka väger 5,4 gram.

Experterna: Kanske de bästa på marknaden

Jabra Elite 75T har testats av flera olika expertkällor. Hörlurarna fick bland annat ett imponerande betyg 5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Tomsguide.com. Experterna motiverar det absoluta toppbetyget med att det här kan vara marknadens bästa hörlurar.

Produkten briljerar med ett riktigt bra ljud, en lång batteritid och en vattentät utformning. Man kan därför utan problem ha på sig hörlurarna under löprundor som kan utsätta dem för både svett och regn.

Hörlurarna får även beröm för sin släta och smidiga design. Experterna hade dock gärna sett några funktioner till. Ljudet kan dessutom bli direkt obehagligt på den högsta inställningen.

Den brittiska tidningen The Guardian har gett Jabra Elite 75T ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Experterna därifrån blev väldigt nöjda och förklarar att hörlurarna fick ett högt betyg på grund av att de är bekväma att ha i öronen. De är nämligen inte särskilt stora och har även en bra utformning. Experterna berättar även att kontrollerna fungerar fint.

Utöver detta är ljudet, och framförallt basen, riktigt bra. Anslutningen mellan hörlurarna och enheten är också väldigt stabil.

The Guardian nämner dock ett par nackdelar också. Dessa gäller framförallt det höga priset samt att hörlurarna inte har någon aktiv brusreducering utan bara passiv.

Experterna: Massiv bas från en liten produkt

Teknikmagasinet Digitaltrends.com har också gett den här modellen 4 av 5 stjärnor, och de framhäver i första hand att man får en massiv bas från en minimal produkt.

Experterna förklarar vidare att det finns många fördelar hos de här hörlurarna. De skriver till exempel att de passar de flesta örontyper samt att de är väldigt lätta och bekväma. Hörlurarna är enkla att ta med på språng och levererar en rik ljudkvalitet, och den starka basen sticker som sagt ut lite extra.

När man använder hörlurarna i telefonsamtal får man ett klart ljud utan skrammel. Vad gäller nackdelar berättar Digitaltrends.com att basen nästan kan kännas för kraftfull samt att batteritiden inte är mer än genomsnittlig.

Techradar.com verkar eniga med resten av experterna när det kommer till berömmet. De framhäver dessutom att den här versionen är betydligt bättre än den föregående modellen.

Man får nämligen en längre batteritid, en mindre utformning och en högre komfort i örat. De påpekar dock att basen är lite för kraftig samt att det saknas aktiv brusreducering.

Jabra Elite 75T – specifikationer:
🔴 Märke: Jabra
🔴 Typ: Hörlurar, In-ear
🔴 Trådlös: Ja
🔴 Med batteri: Ja
🔴 Speltid: Upp till 7,5 timmar per laddning
🔴 Laddningstid: Cirka 2 timmar
🔴 Aktiv brusreducering: Nej
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Tillhörande app: Ja
🔴 Röststyrning: Ja
🔴 Vikt: 11 gram

Fördelar med Jabra Elite 75T:
Kompakta hörlurar
Sitter säkert och bekvämt i örat
Lång batteritid
Stabil Bluetooth-anslutning
Kan kommunicera med virtuella assistenter

Här kan du se en presentationsvideo för Jabra Elite 75T. Videon är gjord av Jabra: 


Apple AirPods Pro

5 av 5 stjärnor hos den brittiska tidningen The Guardian
4,5 av 5 stjärnor och utmärkelsen ”Editor’s Choice” hos det amerikanska teknikmagasinet Digitaltrends.com
4,5 av 5 stjärnor hos det internationella teknikmagasinet Techradar.com
4 av 5 stjärnor hos det brittiska teknikmagasinet Whathifi.com
9 av 10 stjärnor hos det internationella teknikmagasinet Wired.co.uk

Apple AirPods Pro

Butik Pris

Annoncer

 

Apple AirPods Pro har testats av fem olika expertkällor: tidningen The Guardian samt teknikmagasinen Digitaltrends.com, Techradar.com, Whathifi.com och Wired.co.uk.

Experterna har bland annat bedömt modellens ljudkvalitet, design, pris, funktioner, batteri och kontroller. Samtliga experter blev väldigt imponerade av de här hörlurarna och de fick därför enbart toppbetyg.

Med aktiv brusreducering

Apple AirPods Pro är en förbättrad version av Apples tidigare trådlösa hörlurar, och den här nya versionen har i stort sett allt man kan önska sig.

Hörlurarna fungerar via en snabb och stabil Bluetooth-anslutning och är batteridrivna. De har en batteritid på 4,5 timmar per laddning. I praktiken kan man dock förlänga batteritiden en hel del med det trådlösa laddningsfodralet. Fodralet kan ge flera laddningar och gör därför att den verkliga speltiden ligger på ungefär 24 timmar.

Den här modellen är dessutom utformad med aktiv brusreducering, vilket är ett stort plus för ljudkvaliteten.

Störande ljud från omgivningen reduceras aktivt istället för att passivt isoleras. Detta gör att man alltid får ett klart och rent ljud i örat, även under telefonsamtal.  Hörlurarna är dessutom vatten- och svettåliga. De kan därför användas i alla förhållanden, till och med vid hård träning. De sitter även bekvämt i öronen utan att ramla ut.

Hörlurarna kan styras med röstkommandon och har en totalvikt på endast 11 gram. Varje öronsnäcka väger 5,4 gram.

Experterna: En touch av magi

Apple AirPods Pro har fått mycket beröm av alla experter. Den brittiska tidningen The Guardian skriver till exempel att produkten har en touch av den berömda Apple-magin.

Experterna berättar att det finns väldigt många fördelar, till exempel vad gäller ljud, batteri och brusreducering. De förklarar närmare att ljudet är mycket rikt och välbalanserat samt att man kan använda hörlurarna en imponerande lång tid innan de måste laddas.

En stor bonus som experterna lyfter fram är att modellen aktivt kan gå in och reducera brus istället för att bara erbjuda en passiv isolering. Designen är dessutom liten, kompakt och potent, och hörlurarna är trevliga att ha i öronen. Den kanske enda nackdelen är att priset är väldigt högt.

Teknikmagasinet Digitaltrends.com verkar hålla med experterna från The Guardian, och de skriver faktiskt att ljudet hos Apple AirPods Pro är chockerande bra. Ljudet är nämligen mycket klart, balanserat och välrundat. Hörlurarna klarar även av att stänga ute ljud från omgivningen med den aktiva brusreduceringen, något som långt ifrån alla modeller erbjuder.

En stor bonus är att hörlurarna sitter bekvämt i öronen och att ljudkvaliteten vid telefonsamtal är väldigt hög.

Det noteras att även Android-användare kan använda den här Apple-produkten. Experterna nämner inte några större nackdelar. De är dock inte säkra på att den långa batteritiden kan hålla samma höga nivå i längden.

Experterna: Perfekta – särskilt för Apple-fans

Techradar.com har gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. De förklarar att Apple AirPods Pro kan tilltala många olika konsumenter men att de kommer att uppskattas särskilt mycket av Apple-fans.

Hörlurarna levererar, och om man länge har gått och funderat på att skaffa helt trådlösa hörlurar kan man med fördel slå till nu.

Den här modellen briljerar nämligen med ett bra ljud och en väldigt effektiv brusreducering. Designen är fin och hörlurarna sitter bra i öronen.

Techradar.com menar dock att priset är lite väl högt, kanske för högt om man jämför med konkurrenter som i grund och botten fungerar lika bra. Experterna påpekar även att hörlurarna kan kännas lite lösa i örat när man tränar.

Teknikmagasinet Wired.co.uk har gett hörlurarna ett fint betyg på 9 av 10 stjärnor, och de skriver att Apple AirPods Pro är ”så bra att det nästan är irriterande”.

Experterna berättar att Apple verkligen har tagit till sig tidigare kritik, och med den här versionen levererar de en nästan felfri produkt.

Detta är inte bara en förbättring från tidigare versioner utan skulle snarare kunna beskrivas som ett genombrott. Både ljud, design, anslutning och komfort hamnar helt klart i marknadens bästa kategori. Experterna kommenterar dock att batteriet inte kan bytas ut.

Apple AirPods Pro – specifikationer:
🔴 Märke: Apple
🔴 Typ: Hörlurar, In-ear
🔴 Trådlös: Ja
🔴 Med batteri: Ja
🔴 Speltid: Upp till 4,5 timmar per laddning
🔴 Aktiv brusreducering: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Tillhörande app: Ja
🔴 Röststyrning: Ja
🔴 Vikt: 11 gram 

Fördelar med Apple AirPods Pro:
Klar expertfavorit
Hög stabilitet
Lång batteritid
Aktiv brusreducering
Vatten- och svettåliga

Här kan du se en presentationsvideo för Apple AirPods Pro. Videon är gjord av Apple: 


B&O BeoPlay E8

BeoPlay E8 tillverkas av det danska märket B&O och har testats av det danska konsumentrådet Tænk. Dessa trådlösa in-ear-hörlurar utsågs till testvinnare i undersökningen eftersom att de fick 68 poäng, vilket placerade dem i kategorin ”Bra” hos Tænk. I testet framhäver experterna framförallt att hörlurarna är väldigt hållbara samt att de har ett superbra ljud.

Utöver den positiva recensionen från det danska konsumentrådet Tænk har BeoPlay E8 även fått följande fina omdömen hos andra testsajter:

4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com
4,5 av 5 stjärnor hos Testberiche.de
3,8 av 5 stjärnor i kundomdömen hos Amazon.co.uk

B&O BeoPlay E8

Butik Pris

Annoncer

 

Superbra ljudkvalitet

Bang & Olufsen är kända för att använda ljudingenjörer när de utvecklar sina produkter, och de uppnår därför ofta en överlägsen ljudkvalitet. Detta gäller även för dessa BeoPlay-hörlurar. De har nämligen en kvalitet i toppklass och kan därför ge dig en verkligt bra musikupplevelse.

Du får en autentisk och kraftfull ljudupplevelse, vilket naturligtvis är en superbra egenskap hos ett par hörlurar. Hörlurarna har dessutom ett ”Transparency Mode” som gör det möjligt att stänga ute omgivningen med en snabb och enkel gest.

Ergonomisk och kompakt design

Dessa BeoPlay E8-hörlurar är en del av B&O:s tredje generation av hörlurar, och den här gången har de på allvar fokuserat på att skapa en riktigt bra passform. Dessa hörlurar är gjorda för att passa många olika öronformer och storlekar, och det finns därför goda chanser för att de ska passa bra i dina öron också.

I samband med detta har hörlurarna även fått en mindre storlek. Tack vare detta kan personer med mindre öron också använda dessa utan att de känns för stora.

Massor av fina tillbehör

Dessa BeoPlay E8-hörlurar från B&O har en hel del fina tillbehör som gör det till ett ännu större nöje att använda dem. Hörlurarna levereras bland annat med ett fodral. Detta används för att förvara hörlurarna när de inte används, men det är även i fodralet som hörlurarna laddas. Tack vare detta är de alltid redo att spela vidare när du ska använda dem.

Det finns även en tillhörande app som gör det möjligt att justera hörlurarnas inställningar så att de passar perfekt till just dina preferenser. Detta är riktigt trevligt, särskilt när man köper ett par hörlurar i den här prisklassen.

B&O BeoPlay E8 vs. marknaden

Om du väljer att investera i BeoPlay E8 bör du vara medveten om att du betalar extra för varumärket. B&O är nämligen ett superbra märke, och de här hörlurarna håller en riktigt hög kvalitet. Det går dock att hitta hörlurar med liknande egenskaper för ett lägre pris.

Med det sagt är de här BeoPlay E8-hörlurarna väldigt bra, och de har en superbra ljudkvalitet, precis som förväntat när man köper en B&O-produkt. Om du har blivit kär i just dessa trådlösa in-ear-hörlurar kan de därför vara värda varenda krona.

B&O BeoPlay E8 – specifikationer:
🔴 Märke: B&O
🔴 Typ: Hörlurar, In-ear
🔴 Trådlös: Ja
🔴 Med batteri: Ja
🔴 Speltid: 12 timmar
🔴 Laddningstid: 2 timmar
🔴 Aktiv brusreducering: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Tillhörande app: Ja
🔴 Röststyrning: Ja (med Siri eller Google Assistent)
🔴 Vikt: 280 gram

Fördelar med B&O BeoPlay E8
Stark ljudprestanda med en djup bas och spröda höga toner
Kan justeras i den tillhörande appen
Superbra in-ear-passform
Superbra och klart mikrofonljud


Bose SoundSport Free

Dessa SoundSport Free-hörlurar från Bose har utsetts till testvinnare i det danska konsumentrådet Tænks test av hörlurar. SoundSport Free fick 71 poäng i undersökningen och placerades därför i kategorin ”Bra”. Tænk framhäver att hörlurarna är väldigt bekväma att ha på sig samt att de har ett bra ljud.

Utöver den fina recensionen från det danska konsumentrådet Tænk har SoundSport Free-hörlurarna från Bose även fått följande omdömen hos andra sajter:

3 av 5 poäng hos Techradar.com
4,5 av 5 stjärnor hos Testberichte.de
3,3 av 5 stjärnor i användarrecensioner hos Productreview.com.au
8 av 10 poäng hos Wired.com

Bose SoundSport Free

Butik Pris

Annoncer

 

Perfekta för träningspasset

De här hörlurarna är specialdesignade för idrottare. Bose har därför verkligen tänkt över passformen så att hörlurarna inte ramlar ut under träningspasset. Hörlurarna ger dig fullständig rörelsefrihet när du tränar, vilket är en superbra och praktisk egenskap.

Detta gör att du kan njuta av din favoritmusik när du tränar, vilket utan tvekan gör träningen ännu bättre. En annan praktisk egenskap hos de här hörlurarna är att du kan ta emot samtal med dem.

Stabila och extremt hållbara

Eftersom att de här hörlurarna är framtagna för idrottare har Bose även tagit hänsyn till att olyckor kan inträffa. Hörlurarna har därför en extremt hållbar utformning. Om olyckan skulle vara framme kan de därför överleva både ett och två fall i backen.

Hörlurarna sitter även stabilt i örat eftersom att de använder sportöronkuddarna StayHear+. Dessa är tillverkade av mjukt och flexibelt silikon som anpassar sig efter formen på dina öron. Hörlurarna kommer därför att sitta bekvämt, och de kommer inte att ramla ut oavsett hur länge du använder dem.

Kan röststyras med hjälp av en smartphone

När du ansluter Bose SoundSport Free till din smartphone blir det möjligt att styra hörlurarna med röstkommandon via Siri på iPhone och Google Assistent på Android. På så vis kan du kontrollera meddelanden och få tillgång till annan information medan du är på språng. Detta är en riktigt fin detalj som garanterat gör att dessa hörlurar får några extrapoäng bland användarna.

Bose SoundSport Free vs. marknaden

Dessa SoundSport Free-hörlurar har ett antal stora fördelar. Man kan dock diskutera huruvida vissa av egenskaperna är positiva eller negativa. Det går till exempel att höra en del ljud från omgivningen när man lyssnar musik. Detta bidrar till en bättre säkerhet i trafiken men kan även vara en nackdel för konsumenter som gärna vill stänga ute omgivningen helt och hållet.

Hörlurarna släpper även ut lite ljud och kan därför vara störande för personer i närheten. Detta är ganska synd, särskilt eftersom att man ändå måste betala ett relativt högt pris för dessa hörlurar. Som vi nämnde tidigare har de dock ett flertal fördelar också, så de kan mycket väl vara rätt för dig.

Bose SoundSport Free – specifikationer:
🔴 Märke: Bose
🔴 Typ: Hörlurar, In-ear
🔴 Trådlös: Ja
🔴 Med batteri: Ja
🔴 Speltid: 5 timmar
🔴 Laddningstid: 2 timmar
🔴 Aktiv brusreducering: Nej
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Tillhörande app: Ja
🔴 Röststyrning: Ja (med Siri eller Google Assistent)
🔴 Vikt: 18 gram

Fördelar med Bose SoundSport Free
Snygg design
Användarvänliga och superenkla att använda
Fodralet kan ladda hörlurarna två gånger på en laddning
Hörlurarna släpper in lite ljud utifrån och ökar därmed trafiksäkerheten


Huawei Freebuds Lite

Dessa Freebuds Lite-hörlurar från Huawei har testats av det danska konsumentrådet Tænk. De fick i slutändan ett fint betyg på 63 poäng och hamnade därmed i kategorin ”Bra”. Tænk berömmer framförallt hörlurarna för deras hållbarhet samt att de är gjorda utan onödiga kemikalier.

Utöver det fina betyget från det danska konsumentrådet Tænk har Freebuds Lite-hörlurarna även fått dessa omdömen från andra testsajter online:

Testvinnare hos Which.co.uk
4 av 5 stjärnor i kundomdömen hos Amazon.co.uk
3,4 av 5 stjärnor hos Testberichte.de
3,5 av 5 stjärnor hos Pcworld.idg.com.au

Huawei Freebuds Lite

Butik Pris

Annoncer

 

Lämpliga vid träning

De här Freebuds Lite-hörlurarna från Huawei är utformade för att fungera bra när man tränar. Hörlurarna har därför andningsbara och mjuka öronkuddar som skapar en bra ventilation och en bekväm passform i örat. Passformen gör även att de sitter säkert så att de inte ramlar ut ur öronen.

Hållbara hörlurar utan oönskade kemikalier

I flera av testerna har Freebuds Lite-hörlurarna fått beröm för sin fantastiska hållbarhet. Experterna framhäver i första hand att hörlurarna har en bra byggkvalitet, vilket är en stor fördel. De har även överlevt att bli tappade på golvet, vilket är extremt praktiskt eftersom att olyckan aldrig är långt borta. Nu när hörlurarna inte längre sitter ihop med en sladd är det nämligen lätt hänt att man tappar dem.

Hörlurarna är dessutom tillverkade utan några onödiga eller oönskade kemikalier. Detta är givetvis alltid ett plus. Det finns helt enkelt ingen anledning att omge sig med kemikalier om det kan undvikas.

Bra batteritid

Huawei skriver själva att batteriet i dessa hörlurar räcker i upp till tre timmar per laddning. Detta är något kortare än vissa av de andra hörlurarna i den här översikten. Laddningsfodralet kan dock hålla tillräckligt mycket ström för två fulla laddningar. När du har med dig fodralet bör du alltså kunna få ut tolv timmars speltid ur hörlurarna.

Huawei skriver även att hörlurarna ska kunna användas i 90 minuter efter bara 15 minuters laddning, vilket låter rätt bra. I testet från det danska konsumentrådet Tænk har dock experterna skrivit att batteritiden kan vara lite kortare i verkligheten. Detta kan givetvis vara en nackdel om man brukar lyssna på musik flera timmar varje dag.

Huawei Freebuds Lite vs. marknaden

Dessa Freebuds Lite-hörlurar från Huawei skiljer sig verkligen från mängden med sin snygga design. De ser ut ungefär som Apples Airpods, och speciellt den vita versionen kan vara lätt att förväxla med Airpods. Detta kan vara antingen en fördel eller en nackdel beroende på dina egna preferenser.

När man tittar på priset är Huawei Freebuds Lite relativt billiga, vilket kan vara en stor fördel för vissa konsumenter. Trots det låga priset får du dock ett par superbra trådlösa in-ear-hörlurar med ett riktigt bra ljud. Om du är ute efter ett par trådlösa hörlurar som inte kommer att ruinera dig är dessa Freebuds Lite-lurar ett riktigt bra alternativ.

Huawei Freebuds Lite – specifikationer:
🔴 Märke: Huawei
🔴 Typ: Hörlurar, In-ear
🔴 Trådlös: Ja
🔴 Med batteri: Ja
🔴 Speltid: 3 timmar, 12 timmar med laddningsfodralet
🔴 Laddningstid: 1 timme
🔴 Aktiv brusreducering: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Tillhörande app: Nej
🔴 Röststyrning: Ja
🔴 Vikt: 45,5 gram

Fördelar med Huawei Freebuds Lite
Bra och stabil anslutning
Inga onödiga kemikalier
Extremt hållbara hörlurar som tål att tappas i golvet
Snygg design som kan vara ett alternativ till Apples Airpods


Jaybird Vista

5 av 5 stjärnor hos det brittiska teknikmagasinet Whathifi.com
4,5 av 5 stjärnor hos det internationella teknikmagasinet Techradar.com
4,5 av 5 stjärnor hos det internationella testmagasinet Trustereviews.com
4 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com
8 av 10 stjärnor hos det internationella teknikmagasinet Wired.com

Jaybird Vista

i samarbete med PriceRunner

 

Jaybird Vista har testats av fem expertkällor som arbetar med antingen teknik eller konsumenttester. Dessa inkluderar teknikmagasinen Whathifi.com, Techradar.com, Cnet.com och Wired.com samt testmagasinet Trustedreviews.com. Experterna har granskat modellen från topp till tå och kom i slutändan fram till att det här är ett par välfungerande hörlurar.

Fullständigt vattentäta

Jaybird Vista är ett par eleganta och diskreta hörlurar med en trådlös anslutning till telefonen. Man kan sedan välja musik i den tillhörande appen.

Hörlurarna kan även användas för att prata i telefon. Det finns ett inbyggt batteri som ger upp till sex timmars användning. Genom att använda laddningsfodralet kan man dock få en speltid på upp till 32 timmar.

Ljudet är rent och välbalanserat. Om man har några speciella preferenser kan man även justera hörlurarnas EQ för att få en annan ljudupplevelse.

Den här produkten är särskilt lämplig för seriösa idrottare. Hörlurarna har nämligen en IPX7-klassning för vattentäthet, vilket innebär att de inte kommer att förstöras av varken svett eller kraftigt regn. IPX7-standarden är en av de högsta när det gäller vattentäthet, och i teorin ska hörlurarna faktiskt kunna sänkas ner en meter i vatten utan att skadas.

Hörlurarna har dessutom en bra ljudisolering samt en hållbar och robust konstruktion som är gjord för alla möjliga förhållanden. Den här modellen har en låg vikt på 6 gram per öronsnäcka. Totalvikten ligger därför på 12 gram.

Experterna: Nästan perfekta träningshörlurar

Jaybird Vista har testats av fem olika expertkällor och fick väldigt positiva omdömen hos alla. Teknikmagasinet Techradar.com har till exempel gett produkten ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor, och de skriver även att hörlurarna är ”nästan perfekta”. De fungerar särskilt bra vid träning och löpning och är även betydligt bättre än den föregående modellen.

Experterna anser att hörlurarna har en snabb trådlös Bluetooth-anslutning, ett fantastiskt ljud och en kompakt design.

Som en bonus är de även vattentäta och certifierade med en IPX7-klassning. Detta innebär att man kan sänka ner hörlurarna i vatten utan att de går sönder. Det påpekas dock även att batteritiden är begränsad samt att det inte finns någon pulsmätare.

Det internationella testmagasinet Trustedreviews.com blev också väldigt imponerade och har också gett modellen ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor.

Experterna därifrån skriver att de här hörlurarna kommer med fler aktivitetsfunktioner än de flesta av dess konkurrenter. De rekommenderar dem därför framförallt till idrottare och seriösa motionärer.

De påpekar att hörlurarna sitter riktigt bra och bekvämt i öronen samt att den trådlösa anslutningen är bland de mest stabila på marknaden. Experterna skriver även att byggkvaliteten är fantastisk.

Trustedreviews.com hade dock gärna sett en lite längre batteritid i laddningsfodralet.

Experterna: Låg vikt och bekväm upplevelse

Teknikmagasinet Cnet.com har gett modellen 4 av 5 stjärnor. De förklarar att Jaybird Vista levererar en solid prestanda med många fördelar. De framhäver bland annat att vikten är låg och att hörlurarna är väldigt bekväma att ha i öronen. 

Ljudet är dessutom rent och klart, och som en bonus är hörlurarna vattentäta. Det är alltså inga problem att använda dem på löprundor och cykelturer eller på hårda och svettiga träningspass. Hörlurarna har en bra design som gör att de sitter ordentligt i öronen utan att ramla ur. Experterna kommenterar även att batteritiden är hedervärd men att priset är lite väl högt.

Wired.com har gett Jaybird Vista ett betyg på 8 av 10 stjärnor. De skriver att hörlurarna känns nästan viktlösa men att de ändå levererar ett riktigt bra ljud.

Hörlurarna fungerar helt trådlöst och är dessutom vatten- och svettåliga. De sitter säkert i öronen när man tränar och har även en robust och gedigen design som är gjord för att hålla länge.

Experterna kommenterar att kontroller och användargränssnitt är enkla och intuitiva samt att batteritiden är bra. Den utvändiga designen kan dock kännas lite plastig.

Produkten kan användas med Spotify, vilket experterna menar är en fördel. De påpekar dock att man måste ha ett premiumabonnemang för att kunna använda alla funktioner i appen.

Jaybird Vista – specifikationer:
🔴 Märke: Jaybird
🔴 Typ: Hörlurar, In-ear
🔴 Trådlös: Ja
🔴 Med batteri: Ja
🔴 Speltid: Upp till 6 timmar per laddning
🔴 Aktiv brusreducering: Nej
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Tillhörande app: Ja
🔴 Vikt: 12 gram 

Fördelar med Jaybird Vista:
Stabil anslutning
Tillhörande app
Justerbar EQ
IPX7-klassning för vattentäthet
Tålig och robust design

Här kan du se en presentationsvideo för Jaybird Vista. Videon är gjord av Jaybird: 


Jabra Elite Active 65t

4,5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Tomsguide.com
4 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com
4 av 5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten Stuff.tv
Positiv recension hos testsajten Themasterswitch.com

Jabra Elite Active 65t

i samarbete med PriceRunner

 

Jabra Elite Active 65t har testats och recenserats av fyra expertkällor, närmare bestämt Tomsguide.com, Cnet.com, Stuff.tv och Themasterswitch.com. De här hörlurarna gick hem hos alla experter och fick i slutändan fina recensioner.

Detta motiveras bland annat med att experterna tycker bra om den långa batteritiden och den fina passformen.

De anmärker dock på att hörlurarna är ganska stora samt att laddningsfodralet kan vara svårt att öppna.

Experterna: Bekväma hörlurar med bra ljud

Alla fyra expertkällor verkar vara överens om att Jabra Elite Active 65t är ett par bra hörlurar med en säker och bekväm passform.

Experterna från Cnet.com skriver till exempel att hörlurarna har ett utmärkt ljud samt att de är pålitliga och fungerar bra för telefonsamtal.

Flera av experterna framhäver hörlurarnas passform, och detta är även något som Themasterswitch.com lägger stor vikt vid. Tomsguide.com framhäver dessutom batteritiden hos Jabra Elite Active 65t. Batteriet räcker nämligen i upp till 15 timmar.

Stuff.tv blev imponerade av hörlurarnas svettålighet. Det är därför inga problem om man vill använda dem när man tränar eller liknande.

De skriver dock att hörlurarna kan bli lite obekväma när man använder dem en längre period, även om de i allmänhet är bekväma att ha på sig.

Trådlösa hörlurar med fyra inbyggda mikrofoner

Jabra Elite Active 65t är ett par trådlösa hörlurar som kan anslutas till olika enheter via Bluetooth. De tål både vatten och damm och kan därför användas i alla väder samt när man tränar.

De här hörlurarna har dessutom fyra inbyggda mikrofoner som avlägsnar bakgrundsljud och oväsen. Det blir därför lättare att höra musiken och besvara samtal i högljudda miljöer.

När man köper Jabra Elite Active 65t ingår det även ett laddningsfodral som ger två fulla laddningar.

Själva hörlurarna har en speltid på totalt fem timmar, men med laddningsfodralet får man alltså upp till 15 timmars speltid.

Det finns därför möjlighet att ladda hörlurarna om de skulle få slut batteri när man är ute på språng.

Jabra Sound+ och röststyrning

Jabra Elite Active 65t använder sig av Jabra Sound+, vilket innebär att man kan göra musiken till sin egen.

Med appen Jabra Sound+ har man nämligen möjlighet att göra musiken mer personlig genom att justera equalizern.

Man kan även ansluta hörlurarna till exempelvis Google Now, Siri eller Alexa. Med röstkommandon kan man då få en massa information samt få meddelanden upplästa från mobiltelefonen.

Fördelar med Jabra Elite Active 65t:
Fyra inbyggda mikrofoner
Bra passform
Med röststyrning
Använder appen Jabra Sound+
Tål både damm och vatten

Här kan du se en presentationsvideo för Jabra Elite Active 65t. Videon är gjord av Jabra: 


JBL Reflect Mini 2

5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Techgearlab.com
4 av 5 stjärnor hos den brittiska tekniksajten PCmag.com
3,5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com

JBL Reflect Mini 2

Butik Pris

Annoncer

 

JBL Reflect Mini 2 har testats och recenserats av de tre expertkällorna Techgearlab.com, PCmag.com och Cnet.com. Experterna tyckte bra om de här hörlurarna och har därför gett dem fina betyg.

Detta motiveras bland annat med att hörlurarna har ett bra ljud och ett bra pris. Flera experter nämner dock även att passformen inte alltid är bra för stora öron samt att ljudet hade kunnat vara lite bättre.

Experterna: Lämpliga hörlurar för träningen

Alla tre expertkällor verkar eniga om att JBL Reflect Mini 2 är ett par hörlurar med ett bra pris.

Techgearlab.com skriver att hörlurarna har ett överkomligt pris och att de flesta därför kan köpa dem utan att överskrida sin budget.

Experterna förklarar även att JBL Reflect Mini 2 fungerar bra när man tränar. De nämner att hörlurarna är ”bra att träna med” eftersom att de sitter optimalt och tål svett.

PCmag.com framhäver dessutom att de har en ”väldigt säker passform”, vilket också är en fördel när man motionerar.

Sist men inte minst skriver Cnet.com att JBL Reflect Mini 2 inte väger särskilt mycket och att de har en ”förhållandevis bra batteritid”. Detta menar de är några av de största fördelarna med de här hörlurarna.

Hörlurar med Bluetooth och säker passform

JBL Reflect Mini 2 är trådlösa och gör därför att man slipper kablar. De är kompatibla med alla Bluetooth-kompatibla enheter. Man kan därför helt enkelt ansluta dem till sin enhet och lyssna på musik.

Hörlurarna har en säker passform och är därför lämpliga för idrottare. JBL Reflect Mini 2 stannar kvar i öronen oavsett vilken aktivitet man håller på med. De har dessutom en ergonomisk utformning med öronkuddar av silikon.

JBL Reflect Mini 2 tål både svett och regn. Hörlurarna är nämligen tillverkade av högkvalitativa vattenavvisande material, och de kommer därför inte att förstöras av intensiv träning.

Modell med lång batteritid, mikrofon och fjärrkontroll

JBL Reflect Mini 2 har ett inbyggt batteri som räcker i upp till tio timmar. Om man skulle glömma bort att ladda hörlurarna får man dessutom en timmes speltid efter bara 15 minuters laddning.

De här hörlurarna har dessutom en kombinerad  mikrofon och fjärrkontroll på sladden där man kan justera volymen, byta låt och svara på samtal.

Sist men inte minst har JBL Reflect Mini 2 reflexer på öronsnäckorna. Detta gör att man syns bättre om man till exempel springer utomhus när det är mörkt.

Fördelar med JBL Reflect Mini 2:
Reflexer på öronsnäckorna
Kombinerad mikrofon och fjärrkontroll på sladden
Säker passform
Lämpliga vid träning
Tål svett och regn

Här kan du se en presentationsvideo för JBL Reflect Mini 2. Videon är gjord av JBL: 


Beats by Dre BeatsX

”Särskilt rekommenderad” av Ljudochbild.se
4 av 5 stjärnor hos det amerikanska magasinet Techradar.com
4,5 av 5 stjärnor hos Macworld.com
7 av 10 stjärnor hos amerikanska Wired.com
4 av 7 stjärnor hos engelska PcMag

Beats by Dre BeatsX

Butik Pris

Annoncer

 

Beats by Dre har med tiden fått något av en kultstatus när man talar om hörlurar. Beats by Dre BeatsX är ett par in-ear-hörlurar precis som resten av modellerna i den här artikeln. Hörlurarna har testats av ett stort antal experter och fick i slutändan toppbetyg i de olika undersökningarna.

Experterna framhäver många olika egenskaper hos Beats by Dre BeatsX, men framförallt den höga ljudkvaliteten, den snabba laddningen och komforten.

Kort om Beats by Dre BeatsX

Apple har haft ett finger med i tillverkningen av Beats by Dre BeatsX. De här hörlurarna har därför en riktigt fin och stilren design. Det här är en trådlös modell som fungerar via Bluetooth och som har en lång batteritid på åtta timmar.

För att säkerställa att Beats by Dre BeatsX kan användas av alla ingår det fyra par silikonkuddar och två par vingar. Kuddarna passar i hörselgången medan vingarna håller hörlurarna på plats i den yttre delen av örat. Beats by Dre BeatsX är gjorda för att tas med på språng och användas varje dag.

Användning och funktioner

Beats by Dre BeatsX passar till iPhone, och sladden är formad som en krage runt halsen. Den är dock så tunn och fin att man inte lägger märke till den. På sladden sitter även små fjärrkontroller med inbyggd mikrofon som används för att styra musiken.

Elektroniken och batterierna sitter på varsin sida och skapar en perfekt balans. De två öronsnäckorna har dessutom inbyggda magneter som gör att de kan klickas ihop i varandra. Förut var Beats by Dre kända för sin tunga bas. Beats by Dre BeatsX är dock en raffinerad modell med ett välbalanserat och varmt ljud.

Det finns fortfarande en hörbar bas, men den överröstar inte längre resten av ljuden. Ljudkvaliteten är därmed riktigt bra hos Beats by Dre BeatsX.

Andra fördelar

Utöver de fyra öronkuddarna och de två vingarna får man även ett förvaringsetui av silikon som passar perfekt i fickan. Hörlurarna finns i både svart, vitt, blått och grått.

Beats by Dre BeatsX väger 50 gram.

Fördelar med Beats by Dre BeatsX:
Trådlösa hörlurar med en batteritid på åtta timmar
Fyra öronkuddar och två vingar
Sladd som går som en krage runt halsen med inbyggd fjärrkontroll
Levereras med silikonetui


Pioneer Rayz Plus

”Särskilt rekommenderad” av Ljudochbild.se
4 av 5 stjärnor hos danska Altomdata.dk

Pioneer Rayz Plus

i samarbejde med PriceRunner

Pioneer Rayz Plus har fått bra recensioner hos både Ljudochbild.se och den danska hemsidan Altomdata.dk.

Dessa hörlurar kan göra väldigt mycket. Experterna lägger dock mest fokus på de många smarta funktionerna och den riktigt höga ljudkvaliteten hos Pioneer Rayz Plus.

Kort om Pioneer Rayz Plus

Pioneer Rayz Plus tillhör inte någon billig priskategori, och därför har man även höga förväntningar på dessa hörlurar.

Pioneer Rayz Plus lever dock upp till förväntningarna, och de många funktionerna gör att modellen är både smart och intelligent. Hörlurarna måste vara inkopplade i telefonen för att fungera. Pioneer Rayz Plus ”lånar” då ström från mobilen när man lyssnar musik.

Som en extra bonus kan telefonen laddas samtidigt som man lyssnar musik tack vare ett ladduttag på sladden till hörlurarna.

Hörlurarna levereras med tre par öronkuddar och tre skumkuddar som gör det enkelt att hitta rätt storlek.

Användning och funktioner

Experterna noterar att öronkuddarna på Pioneer Rayz Plus sitter riktigt bra och ger en bra komfort. Ljudkvaliteten är också ren och klar, vilket till stor del beror på kalibreringen. Denna justerar ljudet baserat på användarens preferenser samtidigt som den analyserar omgivningen och anpassar ljudet baserat på den också. Detta sker i den tillhörande appen, och där finns även en equalizer som kan användas för att justera inställningarna själv.

Man kan dessutom programmera knappen Smart Button på olika sätt beroende på vilka funktioner man använder mest. Musiken kontrolleras via den lilla fjärrkontrollen som är integrerad i sladden.

Andra fördelar

Det finns väldigt många alternativ och funktioner hos Pioneer Rayz Plus. Detta inkluderar bland annat en praktisk funktion som gör att musiken automatiskt pausas om man tar ut hörlurarna från öronen. När man sedan sätter i hörlurarna igen startar även musiken igen.

En annan smart funktion är HearThru. Denna kan sänka musiken när man pratar med någon så att man kan höra vad den andra personen säger.

Pioneer Rayz Plus väger 5 gram utan sladd.

Fördelar med Pioneer Rayz Plus:
Sladdanslutna hörlurar
Levereras med tre par öronkuddar
Kalibrering justerar musiken baserat på preferenser och omgivningen
Många funktioner, till exempel HearThru som dämpar ljudet när någon talar till dig


Supra Nero

Rekommenderas av den danska tidningen Jyllands Posten
Utsedd till ”Bästa Köp” hos Ljudochbild.se

Supra Nero

Butik Pris

Annoncer

 

Supra är egentligen specialister på kablar, men för ett par år sedan gav de sig även in i marknaden för hörlurar. Deras första modell, Supra Nitro, utsågs till årets bästa, och därefter har de följt upp den med den här ”lågprismodellen”. Rent prismässigt landar hörlurarna faktiskt i mellansegmentet, men de ger köparen mer valuta för pengarna. Med Supra Nero får du fortfarande kompositmaterial som är känt från flygbranschen och kevlarförstärka sladdar – helt enkelt en lättviktsmodell med en rimlig prislapp.

Med de här hörlurarna får du även hela sju uppsättningar öronkuddar av skum och silikon. Det är därför lätt att hitta ett par som passar perfekt till varje öra. Detta skapar en bättre komfort om hörlurarna ska bäras under en längre period. Sladden har också en genomtänkt utformning. Den är nämligen platt och gummerad för att minimera problem med trassel och liknande.

Välbalanserat allround-ljud

Målet med Supra Nero var att skapa ett par mångsidiga hörlurar som kan spela upp alla genrer utan att färga ljudet. Detta är även något som de lyckades med. Med den här modellen får du en bas som är påtaglig utan att dominera, samtidigt som diskanten är krispig utan att bli gäll. Detta är perfekt om du gärna vill lyssna i timmar utan att bli trött.

Det skadar givetvis inte heller att sladden är försedd med bra och stora knappar. Dessa kan bland annat användas för att svara på samtal och pausa musiken. I knappanelen finns det även en 360 graders mikrofon som ger ett bra samtalsljud med alla typer av smartphones.

Fördelar med Supra Nero:
Moderna lättviktsmaterial
Attraktiv prissättning i förhållande till prestandan
Levereras med sju par öronkuddar
Platt och gummerad sladd som förhindrar trassel
Välbalanserat ljud som passar alla musikgenrer
Bra och användarvänlig knappanel


Marshall Headphones Mode EQ

4 av 6 stjärnor hos Ljudochbild.se
4 av 5 stjärnor hos Digitaltrends.com
4 av 5 stjärnor hos Pcmag.com

Marshall Headphones Mode EQ

Butik Pris

Annoncer

 

Marshall är kända för sina rockhögtalare och gitarrförstärkare, och det råder inga tvivel om att Marshall Headphones Mode EQ också är utformade för rockare. Med de här hörlurarna får du den legendariska logon på både pluggen, volymkontrollen och öronsnäckorna. Hörlurarna har även flera snygga mässingsdetaljer som förstärker det rockiga utseendet.

Hörlurarna levereras med fyra olika silikonkuddar. De erbjuder därför en bra passform oavsett hur din hörselgång ser ut. Det ingår däremot inte någon förvaringspåse eller annat skydd.

Inbyggd equalizer skapar fler möjligheter

De recensioner vi har gått igenom menar att ljudet är riktigt bra hos de här hörlurarna. Äkta rock handlar inte om en överdriven bas utan snarare om precision i mellanregister och diskant, och där levererar Marshall Headphones Mode EQ. Det här är med andra ord inte rätt hörlurar för dig som mestadels lyssnar på rap och pop. Den inbyggda equalizern skapar dock ganska stora möjligheter att anpassa ljudet efter smak och humör.

Man förväntar sig ett kraftigt ljud från det här märket, och detta får man även med de här hörlurarna. Det är där modellens styrka ligger. Om du gillar rock och liknande genrer är därför Marshall Headphones Mode EQ ett utmärkt och prisvärt alternativ.

Fördelar med Marshall Headphones Mode EQ:
Snygg Marshall-design
Levereras med fyra olika silikonkuddar
Inbyggd equalizer gör det möjligt att justera ljudet
Perfekt för rock och relaterade genrer


Sony mdr ex650ap

Bäst i test hos Ljudochbild.se
Testvinnare hos Testuniverset i den danska tidningen Søndagsavisen
5 av 5 stjärnor hos Whathifi.com

Sony mdr ex650ap

Butik Pris

Annoncer

 

Hörlurarna Sony mdr ex650ap har en design som påminner lite om en minitrumpet. De ser bra ut, och enligt Whathifi.com kommer ljudet så nära verkliga instrument som möjligt i den här prisklassen. Nära nog felfritt för priset, menar experterna från Whathifi.

Detta backas upp av både Ljudochbild.se och den danska tidningen Søndagsavisen. Båda dessa källor har nämligen också gett toppbetyg till Sony mdr ex650ap. Søndagsavisen menar dock att det rekommenderade priset ligger lite i överkant. Dessa rekommendationer följs dock inte alltid, och många ställen säljer hörlurarna för ett lägre pris.

Lyx både före och under lyssnandet

Experterna från Ljudochbild.se blev glada av att bara hålla den här lyxiga produkten i händerna. Lyckligtvis följdes detta upp av en lika stor glädje när de satte hörlurarna i öronen. Det ingår hela fyra olika öronkuddar, en sladdvinda och en praktisk förvaringspåse när man köper den här modellen.

Det är ovisst om det beror på konstruktionen av mässing eller inte, men Ljudochbild berättar att akustisk musik verkligen kommer till sin rätta med Sony mdr ex650ap. Samtliga testpaneler verkar dessutom överens om att alla musikgenrer låter bra på dessa hörlurar. Rytmisk musik visar att basen är stark men ändå kontrollerad och snabb.


Jaybird RUN

4 av 5 stjärnor hos den brittiska testmagasinet Trustedreviews.com
85 av 100 poäng hos amerikanska Engadget.com
3,5 av 5 stjärnor hos det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com
2,5 av 5 stjärnor hos brittiska Techadvisor.co.uk

Jaybird RUN

Hörlurarna Jaybird RUN har testats och recenserats av de fyra expertkällorna Trustedreviews.com, Engadget.com, Cnet.com och Techadvisor.co.uk. Modellen gick hem hos alla experter och fick i slutändan ganska fina recensioner.

Experterna från Trustedreviews.com och Engadget.com tyckte bäst om modellens bekväma passform medan Techadvisor.co.uk och Cnet.com framhäver den gedigna ljudkvaliteten.

Några av experterna skriver dock att knapparna kan vara lite svåra att trycka på samt att hörlurarna är ganska dyra jämfört med andra liknande modeller.

Experterna: Användarvänliga och bekväma hörlurar med bra ljud

Enligt de fyra expertkällorna som har testat modellen är Jaybird RUN ett bra köp om man vill ha ett par användarvänliga och bekväma hörlurar.

Alla experter skriver nämligen att Jaybird RUN har en bekväm och säker passform. De påpekar dock även att öronen kan börja klia lite vid långvarig användning.

Experterna från Trustedreviews.com och Techadvisor.co.uk nämner dessutom att Jaybird RUN har en bra och gedigen ljudkvalitet.

Techadvisor.co.uk skriver även att hörlurarna har ”enkla och användarvänliga kontroller – vilket är bra när de faktiskt fungerar”.

De nämner dock att det ”tyvärr finns intermittenta anslutningsproblem och problem med laddningen, vilket gör det svårt att rekommendera dem över andra modeller”.

Experterna från Cnet.com och Engadget.com framhäver i gengäld att hörlurarna är vattentäta och att de har en batteritid på upp till fyra timmar.

Vatten- och svettåliga hörlurar med laddningsfodral

Med Jaybird RUN får man ett par trådlösa hörlurar utan några kablar. De ansluts till en smartphone via Bluetooth och kan sedan styras från Jaybird-appen. Appen kan även hjälpa användaren att hitta hörlurarna om de skulle försvinna.

Jaybird RUN är dessutom både vatten- och svettåliga. Hörlurarna kan därför användas när man tränar och i olika slags väder.

När man köper hörlurarna ingår det ett laddningsfodral som ger åtta timmars extra speltid. När hörlurarna är fulladdade har de fyra timmars speltid som kan användas till både musik och telefonsamtal.

Inbyggd mikrofon, kontrollknappar och snabb laddning

Det går snabbt att ladda Jaybird RUN om man skulle ha glömt bort att göra det i förväg. Genom att ladda hörlurarna i fem minuter får man nämligen en timmes speltid. Detta bör räcka till en resa på kollektivtrafiken eller en timme på gymmet.

Hörlurarna har dessutom en inbyggd mikrofon och en knapp på varje öronsnäcka. En av knapparna används för att spela och pausa musik medan den andra aktiverar mikrofonen. Med denna kan man sedan använda röstkommandon för att höja och sänka volymen, svara på samtal och byta låt.

Fördelar med Jaybird RUN:
Fyra timmars speltid
Inbyggd mikrofon och kontrollknappar
Snabb laddning
Vattentäta
Levereras med laddningsfodral

Här kan du se en presentationsvideo för Jaybird RUN. Videon är gjord av Jaybird: 


FAQ – Vanliga frågor

🤩 Vilka hörlurar har fått bäst betyg i tester?

Jabra Elite75T, Apple AirPods Pro, Jaybird Vista, JBL Reflect Mini 2, Beats by Dre BeatsX, Pioneer Rayz Plus, Sony mdr ex650a och Supra Nero

🤓 Hur har hörlurarna testats?

Hörlurarna har bedömts baserat på olika testpunkter, till exempel passform/komfort, invändig teknik, anslutning, ljudkvalitet, mikrofon och eventuella medföljande tillbehör.

🧐 Vad ska man tänka på när man väljer nya hörlurar?

Det första du bör fundera på är vilken typ av hörlurar du är ute efter. Det finns tre olika typer: in-ear, on-ear och over-ear. Därefter bör du fundera på om du vill ha en modell med eller utan sladd samt om du vill ha brusreducering eller några andra funktioner. Om du vill ha trådlösa hörlurar bör du även vara uppmärksam på batteritiden. Slutligen bör du naturligtvis även tänka på ljudkvaliteten.


Hörlurar test – Dessa källor har vi använt

Animated GIFI vår jakt efter marknaden bästa hörlurar har vi förlitat oss på opartiska tester och recensioner hos magasin och tidningar från både Sverige och andra länder. Här nedanför har vi sammanställt en lista över alla källor och länkar så att du kan läsa mer själv om du vill.

Cnet.com 🇺🇸

Det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com behandlar en mängd olika teknikrelaterade ämnen. Hos dem hittar man både nyheter, guider, artiklar, tester och mycket annat. Cnet.com har till exempel testat hörlurarna Jabra Elite Active 65t, Jaybird RUN, JBL Reflect Mini 2 och Jaybird Vista.

Om du vill läsa hela recensionen av Jabra Elite Active 65t hittar du den här.

Om du vill läsa hela recensionen av Jaybird RUN hittar du den här.

Om du vill läsa hela recensionen av JBL Reflect Mini 2 hittar du den här.

Om du vill läsa hela recensionen av Jaybird Vista hittar du den här.

Engadget.com 🇺🇸

Den amerikanska tekniksajten Engadget.com har existerat sedan 2004. Där kan man hitta allt från teknikrelaterade nyheter till recensioner av olika produkter. Engadget.com har till exempel provat hörlurarna Jaybird RUN och gett dem ett betyg på 85 av 100 poäng. Du kan läsa hela testet här.

PCmag.com 🇬🇧

PCmag.com är en brittisk tekniksajt som ger ut artiklar, guider och nyheter om teknik och elektronik. De testar och recenserar även olika produkter, till exempel hörlurar. Här har de genomfört ett test av JBL Reflect Mini 2. Du kan läsa hela testet här.

Stuff.tv 🇬🇧

Stuff.tv är en brittisk tekniksajt som skriver om teknik- och elektronikrelaterade ämnen. Utöver att skriva artiklar och guider testar och recenserar Stuff.tv även olika produkter. Här har experterna provat hörlurarna Jabra Elite Active 65t och gett dem ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Om du vill läsa hela recensionen hittar du den här.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧

Techadvisor.co.uk är en brittisk tekniksajt som förser sina läsare med nyheter, artiklar, guider och tester inom teknik och elektronik. Målet är att hjälpa konsumenter genom informativa artiklar, och därför genomför de bland annat tester av olika produkter. De skriver sedan utförliga recensioner av dessa produkter. Här har de provat hörlurarna Jaybird RUN och gett dem ett betyg på 2,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa testet här.

Techgearlab.com 🇺🇸

Techgearlab.com är ett amerikanskt teknikmagasin som skriver recensioner av teknikprodukter och hemelektronik. De provar produkterna för att kunna utvärdera dem och presenterar därefter resultaten för sina läsare. Den här gången har de testat hörlurarna JBL Reflect Mini 2. Du kan läsa hela recensionen här.

Themasterswitch.com 🇺🇸

Themasterswitch.com är en testsajt som skriver detaljerade recensioner av allt från högtalare till spelkonsoler, hörlurar och mycket annat. De har bland annat provat hörlurarna Jabra Elite Active 65t och gett dem en positiv recension. Du kan läsa hela testet på deras hemsida.

Tomsguide.com 🇺🇸

Tomsguide.com är en amerikansk tekniksajt som hjälper konsumenter när det gäller teknik och elektronik. Tomsguide.com testar och recenserar därför ett antal olika produkter och presenterar därefter resultaten för sina läsare. Den här gången har de provat hörlurarna Jabra Elite Active 65t och gett dem ett betyg på 4,5 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här

Tomsguide.com har även testat Jabra Elite 75T. Du kan läsa hela recensionen här.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Den brittiska testsajten Trustedreviews.com testar en mängd olika produkter varje dag. Här gäller det till exempel ett test av hörlurarna Jaybird RUN, vilket slutade med att modellen fick ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Du kan läsa hela testet här.

Trustedreviews.com har även genomfört ett test av Jaybird Vista. Du kan läsa hela testet här.

Ljudochbild.se och Søndagsavisen 🇩🇰

Ljudochbild.se är kända för sina välgjorda och djupgående analyser av elektronisk utrustning i allmänhet. Vi har till exempel använt deras tester av Sony mdr ex650ap, Supra Nero och Marshall Headphones Mode EQ. Du kan klicka på länkarna om du vill läsa mer. Den danska versionen av magasinet, Lydogbillede.dk, har även samarbetat med den danska tidningen Søndagsavisen i ett test av Sony mdr ex650ap.

Whathifi.com 🇬🇧

Whathifi.com har ända sedan 1976 arbetat för att det ska bli lättare att välja det bästa ljudet. Därför har vi naturligtvis inkluderat magasinets bedömning av bland annat Sony mdr ex650ap. Om du vill läsa mer kan du klicka på länken för att komma till recensionen.

Whathifi.com har även granskat följande hörlurar:

Här kan du läsa deras test av Apple Airpods Pro.

Här kan du läsa deras test av Jaybird Vista.

Jyllands Posten 🇩🇰

Den danska tidningen Jyllands Posten har genomfört ett test av Supra Nero. Om du vill läsa mer om deras recension kan du klicka på länken.

Digitaltrends.com 🇺🇸

Digitaltrends.com är ett amerikanskt teknikmagasin vars huvudsakliga syfte är att vägleda konsumenter genom den digitala världen. Hos Digitaltrends.com hittar man därför både nyheter, guider, artiklar och videor. De testar dessutom olika elektroniska konsumentprodukter som tv-apparater, datorer och telefoner. Här har Digitaltrends.com granskat flera olika hörlurar:

Du kan läsa hela testet av Jabra Elite 75T hos Digitaltrends.com.

Du kan läsa hela testet av Apple AirPods Pro hos Digitaltrends.com.

Soundguys.com 🇨🇦

Soundguys.com är ett kanadensiskt teknikmagasin som fokuserar på ljud, och de publicerar både artiklar och nyheter inom sitt fokusområde. Någon gång emellanåt genomför de dock även tester. Här gäller det till exempel en professionell utvärdering av hörlurarna Jabra Elite 75T. Du hittar testet i sin fulla längd hos Soundguys.com.

The Guardian 🇬🇧

The Guardian är en av Storbritanniens stora traditionella tidningar. Tidningen grundades 1821 och publiceras fortfarande varje dag – förutom söndagar. Hos The Guardian kan man hitta allt inom nyheter: både in- och utrikes, affärsnyheter, sport och kultur. Tidningen fokuserar dessutom på läsaren som konsument, och de ser därför till att hålla sina läsare uppdaterade när det kommer till nya konsumentprodukter för vardagen. Här har tidningen granskat olika hörlurar:

Läs mer om testet av Jabra Elite 75T hos The Guardian.

Läs mer om testet av Apple AirPods Pro hos The Guardian.

Techradar.com 🇬🇧

Techradar.com är ett internationellt teknikmagasin som skriver om utvecklingen inom teknikens värld. Det finns både en amerikansk och en brittisk version. Hos Techradar.com hittar man både nyheter, trender, guider och tester av olika elektroniska produkter. Här har experterna testat olika hörlurar:

Läs mer om testet av Jabra Elite 75T.

Läs mer om testet av Apple AirPods Pro.

Läs mer om testet av Jaybird Vista.

Wired.co.uk / Wired.com 🇬🇧

Wired är ett internationellt magasin som fokuserar på IT, kommunikation, data och teknik i förhållande till framtidens kultur, ekonomi och politik. Magasinet publiceras både online och i en fysisk utgåva, och det finns både en brittisk och en amerikansk version. Wired genomför även tester av olika elektroniska produkter och har bland annat skrivit om två olika par hörlurar:

Du hittar hela testet av Apple AirPods Pro hos Wired.co.uk.

Du hittar hela testet av Jaybird Vista hos Wired.com.


Andra relevanta tester och artiklar

För att bygga vidare på den här artikeln vill vi även tipsa om andra artiklar som kanske också kan vara av intresse.

När det gäller bra hörlurar får det amerikanska kvalitetsmärket Marshall alltid höga betyg av experterna. I vår stora artikel Marshall hörlurar test kan du få en överblick över Marshalls bästa modeller.

Om du vill använda dina nya hörlurar till gaming kanske du vill läsa vår generella genomgång Gaming headset test. Där får du en överblick över marknadens högst rankade modeller.

Du kan även läsa någon av våra mer specifika artiklar om headset för gaming, till exempel Sennheiser Game Zero test och Kingston HyperX Cloud 2 test. Båda dessa är testvinnande modeller.

Om du vill ha en ny högtalare kan vi hjälpa dig med det också. I vår stora artikel Bluetooth högtalare test kan du till exempel hitta en genomgång av marknadens bästa modeller.

Om du är mest intresserad av ett visst märke har vi även ett par artiklar där vi fokuserar på specifika tillverkare. Här hittar du bland annat JBL högtalare test, Marshall Stanmore högtalare test, JBL Charge 3 test, Google Home Mini test och Sonos Play 1 test. Alla dessa artiklar innehåller testvinnande och högt rankade modeller.

Vi hoppas att du hittar det du letar efter.