Hörlurar - Bäst i test: De bästa hörlurarna för träning och vardag

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: april 9, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Hörlurar - Bäst i test: De bästa hörlurarna för träning och vardag

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Idag skulle många förmodligen påstå att hörlurar är en oumbärlig del av vardagen. Dock kan det vara svårt att veta vilka hörlurar som lämpar sig för ens personliga behov och preferenser, samt att skapa sig en överblick av vilka modeller som faktiskt är bäst på marknaden. Vi har därför skapat den här artikeln där vi försöker ge dig svaret.

Vi har sammanställt och granskat de senaste testerna och recensionerna av marknadens mest populära hörlurar för att du ska få en tydlig överblick av både för- och nackdelar med varje modell.

Vi börjar med att gå igenom vad du bör tänka på när du ska köpa nya hörlurar, följt av en presentation av de olika modellerna vi har valt ut. Om du är intresserad av att läsa vidare om något av de tester eller recensioner som vi hänvisar till, hittar du en lista med inkluderade länkar till alla källor som har legat till grund för vårt urval av produkter.

Den här artikeln innehåller:

 •  Genomgång av testvinnande hörlurar.
 •  Överblick av de olika magasin och organisationer som har testat produkterna.
 •  Prisjämförelser som visar var du kan hitta de olika hörlurarna till bästa pris just nu


Observera att vi på Konsumentmagasinet inte testar några produkter själva, utan istället sammanställer resultat från oberoende tester för att du ska få en tydlig överblick av de bästa produkterna på marknaden.

Senast ändrad:

Vi har nyligen uppdaterat vår artikel om marknadens bästa hörlurar genom att placera Wavell 3 Pro på första plats och Wavell 3 Core på sjunde plats. Wavell 3 Pro erbjuder exceptionellt tydlig samtalskvalitet, även i blåsiga förhållanden, medan Wavell 3 Core är lämpliga för alla sorters utomhusaktiviteter.

Tidigare ändringar:

25. januari 2024

I den senaste uppdateringen av vår artikel lade vi till två nya in-ear-hörlurar: Wavell Two och Wavell 3 Light Comfort. Wavell Two, som nu intar tredjeplatsen, erbjuder lång batteritid, medan Wavell 3 Light Comfort, som har en enkel och intuitiv touchkontroll, intar femteplatsen.

24. januari 2024

Vi har uppdaterat vår artikel med en ny produkt som valts ut för sin utmärkta design. Den tillagda produkten är Wavell Pro.

30. april 2023

Vi har genomfört omfattande research och analys av produkternas specifikationer och funktioner för att kunna ge en detaljerad jämförelse. På så vis har vi kunnat utöka artikeln med en jämförelsetabell som ger en djupgående översikt över viktiga produktfunktioner, specifikationer och användar- och expertrecensioner. Jämförelsetabellen finns till för att ge dig en grundlig och omfattande förståelse av hörlurarna i vår artikel, så att du kan fatta ett mer informerat och välgrundat beslut.

25. april 2023

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Hörlurar Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Översikt: Stor jämförelse av de utvalda hörlurarna

Wavell 3 Pro - in-ear-hörlurar för tydliga samtal i blåsiga förhållanden

In ear-hörlurar med bäst anslutningsmöjligheter

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wavell 3 Pro:

 • Justerbar och hybrid aktiv brusreducering
 • Intuitiva touchkontroller
 • Innovativ ”Wind Cavity"-teknik

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår bedömning framstår Wavell 3 Pro som en stark konkurrent på marknaden för in-ear-hörlurar. Vi gillar särskilt hörlurarnas sex mikrofoner i kombination med deras “Environmental Noise Cancellation” (ENC) och “Wind Cavity”-teknik som tillsammans levererar överlägsen samtalskvalitet, även i krävande förhållanden. Detta är särskilt fördelaktigt för dig som värdesätter tydlig kommunikation, oberoende av var du befinner dig. Vidare ger de anpassningsalternativ som finns tillgängliga via “Wavell Connect”-appen för både iOS och Android ett lager av personalisering som är både praktiskt och användarvänligt. Vatten- och svettresistensen som är IPX5-klassificerad är en annan fördel som säkerställer hållbarhet och tillförlitlighet under krävande aktiviteter eller i ogynnsamma väderförhållanden.

Batteritiden när den aktiva brusreduceringen är aktiverad är visserligen inte tillräcklig för längre användning. Vi anser dock att detta är en mindre nackdel om man väger den mot hörlurarnas övergripande fördelar. Den effektiva Bluetooth 5.3-tekniken kompenserar dessutom för detta genom att ge en stabil och snabb anslutning, vilket minimerar energiförbrukningen. I scenarier där långvarig användning är nödvändig kan du enkelt avaktivera den aktiva brusreduceringen eller använda det kompakta laddningsfodralet för snabb laddning. Den flexibla hanteringen av batteritiden i kombination med hörlurarnas imponerande funktioner gör Wavell 3 Pro till ett övertygande val för dig som söker högkvalitativa och mångsidiga in-ear-hörlurar.

Fördelar

 • Sex mikrofoner, ENC och “Wind Cavity”-teknik för överlägsen samtalskvalitet
 • Anpassningsbara inställningar via "Wavell Connect”-appen för både iOS och Android
 • Vatten- och svettresistenta enligt IPX5
 • Bluetooth-version 5.3

Nackdelar

 • Batteritiden är inte tillräcklig för långa lyssningar när den aktiva brusreduceringen är aktiverad

Bor du i ett område där det ständigt blåser? Då vet du förmodligen hur svårt det är att föra ett telefonsamtal i ihållande vind. Med in-ear-hörlurarna Wavell 3 Pro blir detta problem däremot ett minne blott! Hörlurarna dämpar vindbrus med hjälp av sin “Wind Cavity”-teknik och möjliggör därmed tydliga samtal även i blåsiga miljöer.

Recension: En detaljerad recension av Wavell 3 Pro

Specifikationer

 • Bluetooth-version: 5.3
 • Batteritid: 7,5 h
 • Frekvens: ?
 • Brusreducering
 • Röstassistent
 • Mikrofon
 • Vikt: ?

Tydlig kommunikation

In-ear-hörlurarna Wavell 3 Pro är utrustade med en justerbar och hybrid aktiv brusreducering (ANC) som du kan anpassa till -40 dB via appen “Wavell Connect”. Du kan dessutom växla mellan lägena “ANC”, “Normal” och “Ambient” direkt på hörlurarna, vilket ger en unik och personlig kontroll över ditt ljud. Vidare kombinerar hörlurarna sex mikrofoner och “Environmental Noise Cancellation” (ENC), vilket levererar exceptionell samtalskvalitet. Med in-ear-hörlurarna Wavell 3 Pro förblir dina samtal tydliga – oavsett om du promenerar i blåsigt väder eller cyklar genom staden. Appen “Wavell Connect” är tillgänglig för både iOS och Android och förbättrar din användning genom att låta dig anpassa hörlurarnas touchkontroller, ljudnivåer och brusreducering efter eget tycke och smak.

Uthållighet och kontroll

När det gäller uthållighet och användarvänlighet utmärker sig in-ear-hörlurarna Wavell 3 Pro med sin långa batteritid. Du får hela 7,5 timmars uppspelning utan aktiv brusreducering och sex timmar med aktiv brusreducering. Tillsammans med laddningsfodralet ökar batteritiden till imponerande 30 timmar utan brusreducering och 24 timmar med brusreducering. Detta innebär att du har en batteritid som räcker hela dagen. De intuitiva touchkontrollerna, som du hittar på respektive hörlur, ger dig bekväm kontroll över olika funktioner, vilket förbättrar användbarheten när du är på språng. Därutöver är Wavell 3 Pro utrustade med den senaste Bluetooth 5.3-tekniken som garanterar snabbare, stabilare anslutningar och förbättrad trådlös räckvidd. Den sömlösa anslutningen säkerställer att din lyssning är oavbruten och effektiv – oavsett om du är mitt uppe i ett träningspass eller pendlar till jobbet. Slutligen är hörlurarnas hållbarhet något som inte får förbises. Med en IPX5-klassificering för vatten- och svettresistens kan de användas i alla väder och under intensiva träningspass.

Observera: När vi jämför Wavell 3 Pro med föregångaren Wavell Pro, som är de första in-ear-hörlurarna i vår artikel, ser vi att de förstnämnda erbjuder fler avancerade funktioner. Medan Wavell Pro har en robust och grundläggande design, erbjuder Wavell 3 Pro bland annat justerbar och hybrid brusreducering, “Wind Cavity”-teknik och appbaserad anpassning.

Mer om Wavell 3 Pro

Specifikationer

 • Bluetooth-version: 5.3
 • Batteritid: 7,5 h
 • Frekvens: ?
 • Brusreducering
 • Röstassistent
 • Mikrofon
 • Vikt: ?
Läs mer om Wavell 3 Pro

Wavell Pro - in-ear-hörlurar med flera anslutningsmöjligheter

Bland de bästa in-ear-hörlurarna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wavell Pro:

 • 20 timmars aktiv lyssning samt ytterligare två laddningar med laddningsfodralet
 • Aktiv brusreducering
 • Avancerade funktioner

Fördelar

 • Utmärkt batteritid
 • Högpresterande ljud
 • Effektiv brusreducering
 • Tydlig kommunikation
 • Anpassningsbar lyssning

Nackdelar

 • Det större batteriet och den avancerade tekniken resulterar i en något mer skrymmande design

In-ear-hörlurarna Wavell Pro erbjuder 20 timmars aktiv lyssning samt två ytterligare laddningar med det medföljande laddningsfodralet. Detta gör hörlurarna lämpliga för dig som prioriterar lång batteritid för oavbruten användning såväl som för dig som vill fördjupa dig i ditt lyssnande under hela dagen.

Recension: En detaljerad recension av Wavell PRO

Specifikationer

 • Vattentäta: Ja
 • Röststyrning: Ja
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 7,5 h
 • Brusreducering
 • Frekvens: 20 - 20000 Hz
 • Vikt: 65 g
 • Mikrofon

Banbrytande tekniska framsteg

In-ear-hörlurarna Wavell Pro erbjuder optimal bekvämlighet och kontroll över din lyssning, bland annat tack vare deras trådlösa laddning, multianslutning, automatiska start och stopp när hörlurarna tas av och på samt intuitiva touchyta. Hörlurarna är utrustade med ett Graphene-drivelement som drivs av ett Qualcomm QCC5141-chipset, vilket levererar en fantastisk ljudprestanda med djup och klarhet som överträffar kapaciteten hos mindre in-ear-hörlurar. Vidare ger kombinationen av avancerad teknik en konsekvent och spännande lyssningsupplevelse, där du kan njuta av din favoritmusik med en aldrig tidigare upplevd detaljrikedom och fyllighet. Qualcomm Clear Voice Capture-tekniken (CVC) ger dessutom överlägsen ljudkvalitet under samtal genom att effektivt dämpa bakgrundsljud och samtidigt förbättra röstens klarhet.

Avancerad ljudisolering

Hörlurarna levererar upp till 7,5 timmars aktiv användning på en enda laddning, vilket möjliggör oavbruten lyssning under långa perioder. ANC-funktionen (Active Noise Cancellation), i kombination med IPX5-klassificeringen för vattentäthet, förbättrar användningen ytterligare genom att effektivt blockera externa distraktioner. Detta gör hörlurarna lämpliga för olika aktiviteter, inklusive träning och utomhusbruk. Hörlurarna använder Bluetooth-version 5.2 med multianslutning, vilket möjliggör enkel anslutning till två enheter samtidigt och flexibilitet att växla mellan dem utan krångel. Hörlurarna är dessutom utrustade med en unik mikrofon som säkerställer tydlig kommunikation under telefon- eller videosamtal – även i bullriga miljöer. Vidare har hörlurarna röststyrning så att du enkelt kan styra ditt ljud och komma åt röstassistenter handsfree. För Wavell är din upplevelse av största vikt, och därför erbjuder de en 30-dagars nöjdhetsgaranti på sina produkter. Detta innebär att du kan prova in-ear-hörlurarna i upp till 30 dagar och om du inte är nöjd kan du returnera dem utan problem.

Tips: Använd Wavell PRO:s multianslutning genom att ansluta hörlurarna till två enheter samtidigt. På så sätt kan du smidigt växla mellan dem utan att behöva para ihop dem igen.

Sammantaget utmärker sig in-ear-hörlurarna Wavell Pro med lång batteritid, aktiv brusreducering och avancerade funktioner, vilket skapar en uppslukande och oavbruten lyssning.

Vad säger användare om Wavell PRO?

Varumärket Wavell är mycket omtyckt bland användare som berömmer deras enastående service och snabba leverans. En användare skriver att denne fick sin leverans redan dagen efter att beställningen hade lagts. Vidare lovordar en användare Wavells smidiga tillvägagångssätt för att rätta till en saknad produkt i dennes leverans, medan en annan berömmer Wavells snabba lösningen på ett problem med adressigenkänning via Wavells effektiva kundchatt.

Vad gäller Wavells produkter har de lyckats imponera på användarna med sin ljudkvalitet – särskilt med tanke på deras överkomliga priser. En användare har jämfört ljudet från Wavells produkter med produkter från dyrare märken och noterade att det är snarlika. Användaren menar att Wavells produkter endast saknar vissa nyanser, vilket denne skriver innebär en bra prisvärdhet. Användarna framhåller in-ear-hörlurarna Wavell Pro:s samtalskvalitet och bekväma passform.

Sammantaget verkar användarna vara mycket nöjda med Wavells som företag såväl som för deras engagemang för att leverera en positiv kundupplevelse.

Mer om Wavell Pro

Specifikationer

 • Vattentäta: Ja
 • Röststyrning: Ja
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 7,5 h
 • Brusreducering
 • Frekvens: 20 - 20000 Hz
 • Vikt: 65 g
 • Mikrofon
Läs mer om Wavell Pro

Apple AirPods Max - trådlösa hörlurar med elegant och minimalistisk design

Bästa premiumhörlurar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Apple AirPods Max:

 • Ljud av hög kvalitet med aktiv brusreducering
 • Tillverkade med akustiskt konstruerat minnesskum
 • Ram i rostfritt stål

Konsumentmagasinets omdöme

Apple AirPods Max, som har blivit utsedda till horlurar bäst i test på Whathifi.com, är de senaste trådlösa over-ear-hörlurarna från Apple. De kommer med ett antal intressanta funktioner – inte minst när man talar om transparensläge och ljudkvalitet. Byggkvaliteten är också utmärkt, liksom samtalskvaliteten.

Apple AirPods Max laddas fortfarande via en Lightning-kabel, vilket landar som en nackdel för vissa. För trådbunden lyssning behöver du dessutom köpa till en separat kabel. Däremot anser vi att hörlurarnas många fördelar väger tyngre än dess nackdelar, och därför har vi valt att ge dem utmärkelsen “Konsumentmagasinets rekommendation”. Vi kan konstatera att de bör finnas med på din önskelista om du letar efter ett par bekväma hörlurar med högklassiga ljudfunktioner.

Fördelar

 • Fantastiskt transparensläge
 • Konstruktion och ljud av högsta kvalitet
 • Utmärkt samtalskvalitet
 • Filmiskt rumsligt ljud
 • Bekväma öronkuddar och huvudband av tyg

Nackdelar

 • Laddas med Lightning-sladd
 • För trådbunden lyssning krävs ett inköp av separat sladd

Apple AirPods Max har utformats med akustiskt konstruerat minnesskum för att ge optimal isolering när du njuter av den höga ljudkvaliteten hos dessa hörlurar. De är perfekta för dig som vill ha ett par hörlurar med fantastiskt ljud och en konstruktion som kommer att hålla i många år framöver.

En detaljerad recension av Apple AirPods Max

Specifikationer

 • Typ: Over-ear
 • Röstassistent
 • Bluetooth-version: 5.0
 • Vikt: 350 g
 • Frekvens: 20 Hz - 20000 Hz
 • Batteritid: 20 h
 • Brusreducering
 • Mikrofon

Stilrent utseende och rena, höga toner
Om du letar efter hörlurar med ljud av hög kvalitet och en snygg design kan Apple AirPods Max vara det perfekta valet för dig. De har utrustats med Active Noise Reduction-teknik som hjälper till att blockera oönskade ljud, och i kombination med dynamiska drivrutiner får du extremt låg distorsion över hela det hörbara området.

Du kommer att uppfatta varje ton med en unik känsla av klarhet – från de exakta mellanregistren till de skarpa, rena topparna och den djupa, fylliga basen. Detta är något man dessutom bör förvänta sig i den här prisklassen. Du kan styra alla funktioner i hörlurarna via Apples Digital Crown, eller via röststyrning med Apples digitala assistent Siri.

Perfekt för telefonsamtal
AirPods Max använder två inåtvända mikrofoner för att mäta vad du hör och totalt sex utåtvända mikrofoner för att upptäcka buller i ditt område och blockera oönskade, externa ljud. Vid telefonsamtal hjälper strålformande mikrofoner till att isolera ditt tal så att det framkommer tydligt. Detta kan vara särskilt praktiskt i blåsiga väderförhållanden.

Om du däremot vill gå in i transparensläget, som släpper in ljud utifrån så att du kan interagera med din omgivning, trycker du bara på knappen för bullerkontroll och låter mikrofonerna göra sitt jobb.

Komfort i flera timmar
Du kan ansluta AirPods till din iPhone eller annan Apple-enhet med ett simpelt klick. Det är även enkelt att växla mellan enheter och dela samma låt på två olika par hörlurar vilket uppskattas av många användare. Därtill erbjuds 20 timmars lyssning, och med bara fem minuters laddning kan du få upp till 1,5 timmars användning.

Slutligen är öronkuddarna insvepta i ett särskilt framtaget nätmaterial som känns mjukt och kuddliknande när du har hörlurarna på dig. Öronkuddarna är tillverkade av akustiskt utformat minnesskum, som mjukt bildar den uppslukande förseglingen som ligger till grund för en ljudkvalitet som du kommer att älska.

Om du vill läsa vidare om Apples olika AirPods-modeller rekommenderar vi att du kollar in vårt test av just Airpods genom att klicka här.

Vad säger användare och experter om Apple AirPods Max?

Med ett genomsnittligt betyg på 4,6/5 stjärnor på Amazon berömmer de flesta användare Apples AirPods Max för en enastående designkvalitet. Även experterna är positiva till dessa hörlurar. Whathifi.com, där de har blivit utsedda till horlurar bäst i test, skriver följande: “Det går inte att förneka att de kostar betydligt mer än genomsnittliga enheter i den här klassen, men med tanke på deras utmärkta ljudkvalitet kan man inte heller förneka att de är värda sitt pris”.

Dessutom har Marques Brownlee, från YouTube-kanalen MKBHD, sagt att den här Apple-produkten skulle kunna placeras i “Kings of Noise Canceling”-territoriet bredvid de redan berömda Sony-hörlurarna. Denna kommentar baseras på det faktum att Marques inte upplevde några distraktioner när han lyssnade på musik trots att det i samma rum dammsögs på full effekt.

Mer om Apple AirPods Max

Specifikationer

 • Typ: Over-ear
 • Röstassistent
 • Bluetooth-version: 5.0
 • Vikt: 350 g
 • Frekvens: 20 Hz - 20000 Hz
 • Batteritid: 20 h
 • Brusreducering
 • Mikrofon

Wavell Two - in-ear-hörlurar med lång batteritid

Mest mångsidiga in-ear-hörlurar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wavell Two:

 • Ergonomisk design som gör dem lämpliga för aktiv användning
 • Universell kompatibilitet
 • Vatten- och dammtäta

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt oss är in-ear-hörlurarna Wavell Two ett utmärkt alternativ för dig som värdesätter såväl komfort och bekvämlighet som lång batteritid. Vi gillar de många medföljande öronpropparna som passar olika öronstorlekar och säkerställer bekväm passform för alla. Vidare är den ergonomiska designen ett stort plus – inte minst för dig som bär dina hörlurar under längre perioder. Den fysiska kontrollknappen är ett praktiskt tillägg som gör hörlurarna enkla att använda, utan att flera touchkänsliga områden.

En anmärkningsvärd fördel är hörlurarnas långa batteritid – särskilt med hjälp av laddningsfodralet. Detta gör dem till pålitliga följeslagare för långa resor och lyssningar. Avsaknaden av appstöd för anpassning kan visserligen upplevas som en nackdel, men vi anser att den enkla och användarvänliga knappkontrollen mer än väl kompenserar för detta. Wavell Two erbjuder en problemfri upplevelse som inte är beroende av programuppdateringar eller appkompatibilitet, vilket kan vara fördelaktigt för dig som föredrar användarvänlighet och lättanvända funktioner.

Fördelar

 • Flera medföljande öronproppar
 • Bekväm design
 • Fysisk kontrollknapp
 • Långvarigt batteri samt extra batteritid i laddningsfodralet

Nackdelar

 • Ingen möjlighet att ändra inställningar eller anpassa knappkontrollen via en app

Har du ett hav av icke-kompatibla enheter i hemmet? Då är in-ear-hörlurarna Wavell TWO något för dig! Dessa enheter är utformade för att kunna anslutas till familjens alla Bluetooth-enheter, vilket innebär att alla kan lyssna på sin favoritmusik utan krångel med kompatibilitet.

Recension: En detaljerad recension av Wavell Two

Specifikationer

 • Vattentäta
 • Röststyrning
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 7+ timmar, 35+ timmar med fodral
 • brusreducering
 • Vikt: ?
 • Frekvens: ?

Oöverträffad komfort och bekvämlighet för idrottare

Är du en aktiv idrottare eller träningsentusiast som letar efter ett par hörlurar som inte sviker dig mitt i passet? Då borde du titta närmare på in-ear-hörlurarna Wavell TWO som erbjuder precis vad du behöver. För det första är hörlurarna ergonomiskt utformade särskilt för aktiv användning. Vi förstår att en säker och bekväm passform inte är förhandlingsbar under dina intensiva träningspass, och det är precis det du får med Wavell Two. Med ett enda knapptryck kan du dessutom justera inställningarna i farten utan att tappa fokus. För att inte glömma de sju medföljande öronpropparna som garanterar att du hittar den perfekta passformen så att inget distraherar dig från din träning.

Uthållig prestanda för extrema träningspass

Hur många gånger har du blivit frustrerad av att dina hörlurar dör mitt i träningspasset? Säkerligen fler gånger än du vill. Detta leder oss till den andra aspekten av Wavell TWO som gör dem till ett par utmärkta hörlurar för aktiv användning: deras batteritid. Med en batteritid på över 35 timmar klarar de här hörlurarna även de längsta träningspassen. De klarar även väder och vind – oavsett om det handlar om damm eller en överraskande regnskur – tack vare deras IPX5-klassificering. Slutligen medför den trådlösa laddningen att hörlurarna alltid är redo att användas. Vi anser att dessa funktioner inte bara uppfyller, utan även överträffar behoven hos den moderna idrottaren.

Observera: IPX5-klassificeringen gör inte bara hörlurarna svettbeständiga, utan de klarar även lätt regn, vilket gör dem perfekta för träningspass utomhus.

Vad säger användare om Wavell Two?

Vi upplever att användarna av in-ear-hörlurarna Wavell TWO lämnar bra feedback, med flera positiva kommentarer. De uppskattar bland annat de dubbla öronpropparna och att det medföljer fyra uppsättningar av varje typ, vilket möjliggör en personlig passform. Den platta designen får även beröm för att sitta bekvämt längs örat, något som ger en bekvämare upplevelse jämfört med andra in-ear-hörlurar. Användarna framhåller även Wavells smidiga återbetalning och responsiva kundtjänst såväl som hörlurarnas förmåga att sitta på plats under aktiviteter som styrketräning och cykling.

Mer om Wavell Two

Specifikationer

 • Vattentäta
 • Röststyrning
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 7+ timmar, 35+ timmar med fodral
 • brusreducering
 • Vikt: ?
 • Frekvens: ?
Läs mer om Wavell Two

Audio-Technica ATH-M50xBT2 - toppklassiga trådlösa hörlurar för studion eller på språng

Trådlösa hörlurar med bäst batteritid

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Audio-Technica ATH-M50xBT2:

 • Utmärkt drifttid på 50 timmar
 • Tillhörande Companion-app med unika funktioner
 • Förstklassiga komponenter för fantastisk ljudkvalitet

Konsumentmagasinets omdöme

Audio-Technica ATH-M50xBT2 är det perfekta valet för dig som letar efter mångsidiga, trådlösa hörlurar. De erbjuder exakt ljud och nästan kategorins bästa drifttid samt unika funktioner i den tillhörande appen. De kan dock kännas obekväma efter längre användning och har inte ANC eller transparenslägen. Sett på det stora hela är Audio-Technicas hörlurar dock ett alternativ värt att kolla närmre på för dig som värdesätter hög ljudkvalitet och lång batteritid hos trådlösa hörlurar.

Fördelar

 • Exakt ljud
 • Nästan ledande drifttid i kategorin
 • Robusta anslutningsmöjligheter
 • Klassisk design

Nackdelar

 • Kan bli obekväma efter längre användning
 • Saknar ANC- och transparenslägen

Hörlurarna Audio-Technica ATH-M50xBT2 har en drifttid på hela 50 timmar, och tack vare 3,5 millimeters-uttaget fungerar de lika bra oavsett om du använder dem med eller utan sladd. De är därför perfekta för dig som vill kunna växla mellan trådlös lyssning via Bluetooth och sladdanslutning.

En detaljerad recension av Audio-Technica ATH-M50xBT2

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Frekvens: 15 - 28 000 Hz
 • Bluetooth-version: 5.0
 • Batteritid: 50 h
 • Vikt: 307 g
 • Röstassistent
 • Brusreducering

Vikbar konstruktion
Audio-Technica ATH-M50xBT2 är trådlösa over-ear-hörlurar som erbjuder fantastisk ljudkvalitet och komfort. Hörlurarna har en avtagbar kabel, en vikbar design för enklare förvaring och förstklassiga ljudkomponenter som hjälper till att leverera högkvalitativt ljud som vanligtvis endast återfinns hos ännu dyrare hörlurar.

Hörlurarna har ett frekvensintervall från 15 till 28 000 Hz och en impedans på 38 ohm. De har även stöd för AAC-, LDAC- och SBC Bluetooth-codecs som i kombination med 45 millimeters drivrutiner ger en kvalitet som knappast kan mäta sig i den här prisklassen.

Lång drifttid
Audio-Technica ATH-M50xBT2 är kompatibel med den tillhörande A-T Connect-appen som gör att du kan anpassa din lyssning ytterligare. Appen ger dig tillgång till en mängd olika funktioner, bland annat justerbara bas- och diskantnivåer, Audio-Technicas EQ-kurva för vinylemulering och mycket mer.

Batteriet håller upp till 50 timmar på en enda laddning, vilket är en av de längsta drifttiderna som uppmätts på marknaden. En trådlös räckvidd på tio meter i kombination med Bluetooth 5.0 gör att du kan röra dig fritt på kontoret eller i huset utan att oroa dig för att anslutningen ska brytas. Slutligen väger hörlurarna endast 307 gram och är utrustade med de viktigaste knapparna: Svara/Lägg på, Spela/Pausa samt ett volymreglage som även kan hjälpa dig att navigera genom din spellista.

Vad säger användare och experter om Audio-Technica ATH-M50xBT2?

Audio-Technica ATH-M50xBT2 har fått höga betyg av både användare och experter. Användarna på Amazon har gett hörlurarna betyget 4,5/5 stjärnor och hyllar dem för sin höga ljudkvalitet, långa drifttid och LDAC-stöd. Experter på Laptopmag.com konstaterade följande: “Audio-Technica ATH-M50xBT2 är en ljudmässig pärla som belönar varumärkesentusiaster med stark anslutning och speltid i ett retropaket”.

Vissa recensenter har noterat bristen på aktiv brusreducering. Däremot anser såväl användare som experter som sagt att ATH-M50xBT2 är ett par riktigt bra trådlösa hörlurar.

Mer om Audio-Technica ATH-M50xBT2

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Frekvens: 15 - 28 000 Hz
 • Bluetooth-version: 5.0
 • Batteritid: 50 h
 • Vikt: 307 g
 • Röstassistent
 • Brusreducering

Wavell 3 Light Comfort - in-ear-hörlurar med enkel och intuitiv touchkontroll

Bästa kompakta in-ear-hörlurar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wavell 3 Light Comfort:

 • Aktiv brusreducering
 • Avancerad Bluetooth-anslutning
 • Inbyggd sömntimer

Konsumentmagasinets omdöme

Vi anser att in-ear-hörlurarna Wavell 3 Light Comfort erbjuder en imponerande kombination av avancerade funktioner och praktiska fördelar. Brusreduceringen, som är en av de mest framträdande funktionerna, förhöjer din lyssningsupplevelse och skapar en lugn ljudmiljö, även i bullriga miljöer. De mångsidiga laddningsmetoderna, inklusive en trådlös lösning och en USB-C-port, ger dessutom bekvämlighet och flexibilitet när det gäller att hålla hörlurarna laddade.

Det som verkligen gör dessa hörlurar unika är den dynamiska drivrutinen på sex millimeter som ger ett fylligt och balanserat ljud. Vi uppskattar att du med Wavell 3 Light Comfort får ett par kompakta hörlurar, utan att kompromissa med ljudkvaliteten.

En nackdel med Wavell 3 Light Comfort är hörlurarnas runda fodral som är något besvärligt att få ut hörlurarna ur. Vi ser det dock som en mindre olägenhet som vägs upp av hörlurarnas övergripande fördelar. För att underlätta processen rekommenderar vi att du knackar försiktigt på fodralet för att få hörlurarna att glida ut – en enkel lösning till ett litet problem för en annars fantastisk produkt. Enligt oss erbjuder in-ear-hörlurarna Wavell 3 Light Comfort en fantastisk lyssningsupplevelse med många imponerande funktioner.

Fördelar

 • Brusreduceringen säkerställer en lugn lyssning, även i bullriga miljöer.
 • Mångsidiga laddningsalternativ
 • Enkel och smidig touchkontroll
 • Utrustad med en dynamisk drivrutin på sex millimeter

Nackdelar

 • Det runda fodralet gör det något svårt att ta ut hörlurarna

Brukar du vakna och upptäcka att din ljudbok har spelats upp hela natten? Då ska du prova in-ear-hörlurarna Wavell 3 Light Comfort som har inbyggd sömntimer. Denna unika funktion gör att du kan somna med dina favoritberättelser utan att tappa bort dig och kombinerar avkoppling med bekvämlighet på bästa sätt.

Recension: En detaljerad recension av Wavell 3 Light Comfort

Specifikationer

 • Vattentäta
 • Röststyrning
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 5 timmar, 20+ timmar med fodralet
 • brusreducering
 • Vikt: ?
 • Frekvens: ?

Teknologisk kapacitet och gränslös kraft

Låt oss först fördjupa oss i de avancerade, tekniska aspekterna av in-ear-hörlurarna Wavell 3 Light Comfort. Med aktiv brusreducering som dämpar bakgrundsljud med upp till 16 dB utmärker de sig på marknaden genom att förbättra fokus och inlevelse. Denna funktion skiljer hörlurarna från många andra mindre hörlurar som ofta kompromissar med effektiv brusreducering. Vidare är den förlängda batteritiden, som ger dig fem timmar på en enda laddning och 20 timmar med fodralet, mycket imponerande. De långvariga och mångsidiga laddningsmetoderna är särskilt fördelaktiga för dig som ständigt befinner dig på resande fot. In-ear-hörlurarna stöder både trådlös laddning och USB-C-laddning, vilket tillgodoser dina olika behov och förutsättningar i olika sammanhang.

Observera: Använd Wavell 3 Light Comforts aktiva brusreducering (ANC) när du behöver fokusera på arbetet eller varva ner med musik i en bullrig miljö. Brusreducering är det perfekta verktyget för att skapa din personliga oas av lugn och ro.

Design och ljud i toppklass

Den ultrakompakta designen hos dessa hörlurar är anmärkningsvärd. De är 54 % mindre än genomsnittliga in-ear-hörlurar, vilket är särskilt fördelaktigt om du har små öron eller letar efter en mindre påträngande passform. Vidare är hörlurarna IPX5-klassificerade för vattentäthet, vilket gör dem lämpliga för sport och andra utomhusaktiviteter. Denna funktion återfinns vanligtvis inte i liknande modeller. Hörlurarnas touch-kontroll förbättrar användarvänligheten ytterligare genom att möjliggöra enkel och intuitiv styrning. Slutligen, är in-ear-hörlurarna, trots sin kompakt storlek, utrustade med en dynamisk drivrutin på sex millimeter. Denna säkerställer en djup och balanserad ljudkvalitet. Enligt oss sätter kombinationen av kompakt design och högkvalitativt ljud en ny standard på marknaden av in-ear-hörlurar.

Mer om Wavell 3 Light Comfort

Specifikationer

 • Vattentäta
 • Röststyrning
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 5 timmar, 20+ timmar med fodralet
 • brusreducering
 • Vikt: ?
 • Frekvens: ?

Wavell 3 Core - in-ear-hörlurar för utomhusaktiviteter

Mest mångsidiga in-ear-hörlurar

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wavell 3 Core:

 • Utmärkt batteritid
 • Praktisk laddningsmetod
 • Medföljer olika typer av öronproppar

Konsumentmagasinets omdöme

Enligt vår bedömning är in-ear-hörlurarna Wavell 3 Core ett utmärkt val för dig som söker tillförlitlighet och bekvämlighet i din lyssning. Vi gillar hörlurarnas långa batteritid på 32 timmar som, i kombination med deras laddningsfodral, säkerställer att din musik eller dina samtal inte avbryts under långa resor eller hektiska vardagar. De användarvänliga touchkontrollerna är en betydande fördel eftersom de erbjuder ett sömlöst och intuitivt sätt att hantera din lyssningsupplevelse utan krångel med knappar. Eftersom Wavell 3 Core är svett- och vattenresistenta är de dessutom pålitliga följeslagare för dig som tränar och upprätthåller en aktiv livsstil.

Trots att hörlurarnas prestanda kan påverkas av extrema väderförhållanden som kraftigt regn eller intensiv värme, anser vi att denna begränsning inte är avgörande. Det är ytterst ovanligt att utsätta sin elektronik för så tuffa förhållanden, och för vardagsbruk är Wavell 3 Core mer än kapabel att klara de utmaningar den kan ställas inför. Om du skulle befinna dig under nämnda extrema väderförhållanden rekommenderar vi att du skyddar dina elektroniska enheter, inklusive dessa hörlurar.

Sammantaget tycker vi att in-ear-hörlurarna Wavell 3 Core erbjuder en mångsidig och högkvalitativ lyssning, vilket gör dem till en värdefull investering oavsett om du är en vardaglig lyssnare eller en passionerad ljudentusiast.

Fördelar

 • 32 timmars batteritid med laddningsfodralet
 • Användarvänliga touchkontroller
 • Motståndskraftiga mot svett och lätt regn
 • Anpassningsbara inställningar i appen

Nackdelar

 • Extrema miljöförhållanden, till exempel kraftigt regn eller extrem värme, kan påverka prestandan

In-ear-hörlurarna Wavell 3 Core levereras med flera olika öronproppar, vilket garanterar perfekt passform för varje öra – oavsett om du utövar maratonlånga gamingsessioner eller bara vill ha en behaglig ljudupplevelse utan distraktioner. Hörlurarna förvandlar din lyssning till ett oavbrutet, uppslukande äventyr.

Recension: En detaljerad recension av Wavell 3 Core

Specifikationer

 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 8 h
 • Brusreducering
 • Frekvens: ?
 • Röstassistent
 • Mikrofon
 • Vikt: ?

Förlängt batteri och touchkontroll

Vi anser att Wavell 3 Core sätter en ny standard för batteritid och användarvänlighet när det gäller in-ear-hörlurar. Du får upp till åtta timmars uppspelning på en enda laddning, och med de ytterligare 24 timmar som laddningsfodralet ger får du totalt 32 timmars oavbruten lyssning. Den här kapaciteten är något helt nytt och särskilt användbart om du alltid befinner dig på språng. De intuitiva touchkontrollerna förenklar dessutom din interaktion och integrerar sömlöst musik- och samtalshantering i din dagliga rutin. Du kan enkelt byta spår, hantera samtal och justera volymen med ett enkelt tryck. Vi tycker också att den praktiska laddningen med en USB-C-anslutning är helt i linje med moderna standarder, vilket säkerställer att du enkelt kan hålla dina hörlurar uppkopplade och strömförsörjda.

Bluetooth-teknik och hållbarhet

Vi anser även att den avancerade Bluetooth V5.2-tekniken som in-ear-hörlurarna Wavell 3 Core är utrustade med bevisar deras goda anslutningsmöjligheter. Tekniken garanterar en sömlös och tillförlitlig anslutning och minimerar eventuella avbrott under användningen, vilket är avgörande i dagens ständigt föränderliga värld. Tack vare hörlurarnas IPX5-klassificering för vatten- och svettresistens är de dessutom lämpliga för utomhusaktiviteter och tuffa träningspass. Slutligen går den omfattande appen bortom bara ljudanpassning; den erbjuder en rad olika inställningar och funktioner, inklusive anpassning av touchkontrollerna och en sömntimer, vilket förbättrar din övergripande användarupplevelse.

Mer om Wavell 3 Core

Specifikationer

 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 8 h
 • Brusreducering
 • Frekvens: ?
 • Röstassistent
 • Mikrofon
 • Vikt: ?
Läs mer om Wavell 3 Core

Sony WH-1000XM5 - ny version av redan kvalitetsbeprövade trådlösa hörlurar

Hörlurar av bäst kvalitet

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sony WH-1000XM5:

 • Edge-AI uppgraderar komprimerade digitala musikfiler i realtid
 • Exakt teknik för röstupptagning
 • Trådlös ljudupplösning - LDAC

Konsumentmagasinets omdöme

Sony WH-1000XM5 är några av de bästa brusreducerande hörlurarna på marknaden. De har en bekväm passform, åtta mikrofoner, intuitiva kontroller på öronen och en anpassningsbar EQ som låter dig styra ljudet och brusreduceringen precis som du vill.

Även om de går att fälla platt, går de inte att fälla ihop helt och hållet, och på grund av detta är Sony WH-1000XM5:s fodral något större jämfört med det som den föregående modellen, det vill säga Sony WH-1000XM4, kom med. Notera även att Sony WH-1000XM4 säljs till ett cirka 20 % lägre pris än WH-1000XM5-modellen. Är en vikbar konstruktion en viktig detalj för dig och du inte har något emot att nedgradera dig till en äldre modell, bör du kanske överväga dessa hörlurar istället.

Fördelar

 • Många smarta och användarvänliga funktioner
 • App med justerbar EQ och andra anpassningsinställningar
 • Fantastisk komfort
 • Åtta mikrofoner
 • Intuitiva kontroller

Nackdelar

 • Kan fällas platt, men inte vikas

Hörlurarna Sony WH-1000XM5 erbjuder “Edge-AI”-uppskalningsteknik som förbättrar kvaliteten på komprimerade digitala musikfiler i realtid. Detta i kombination med förstklassig brusreducering gör att du kan njuta av högkvalitativt ljud utan några distraktioner.

Detaljerad recension av Sony WH-1000XM5

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Frekvens: 4 - 40000 Hz
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 40 h
 • Vikt: 250 g
 • Röstassistent
 • Brusreducering

Röstassistens
Sony WH-1000XM5 är utrustad med Precise Voice Pickup Technology som ser till att din röst tas upp tydligt när du ringer eller använder röstassistenter som Google Assistant eller Apple Siri. De har också Resolution Audio Wireless, som gör att du kan njuta av högkvalitativt ljud med LDAC-stöd. LDAC är en Bluetooth-codec som ger upp till tre gånger högre ljudöverföringshastighet än vanlig Bluetooth för att du ska höra varje detalj i din musik med exceptionell klarhet.

Dessa hörlurar är dessutom utrustade med den senaste 5.2 Bluetooth-versionen och har ett frekvensintervall från 4 till 40 000 Hz. Detta innebär att alla toner återges med stor precision – från tydliga, höga till djupa, låga toner.

Minimerar störande brus
Ytterligare funktioner inkluderar Noise Cancellation och Atmospheric Pressure Optimization. Noise Cancellation-funktionen tar bort yttre buller, vilket gör att du kan lyssna på musik utan distraktioner. Sony har dessutom kopplat den funktionen till sin app så att du kan styra mängden buller som du vill ta höra med ett enkelt knapptryck.

Detta kan vara särskilt praktiskt om du vill höra en del av din omgivning, utan att behöva ta av dig hörlurarna helt och hållet. Funktionen Atmospheric Pressure Optimization justerar inställningarna för brusreducering baserat på din aktuella miljö, vilket säkerställer att du alltid får den bästa möjliga användningen av dina hörlurar.

Lättviktskonstruktion
De här hörlurarna kommer dessutom med ett antal speciella extrafunktioner, bland annat ett fodral och nödvändiga sladdar. Sony WH-1000XM5 väger endast 250 gram, vilket gör dem till bland de lättaste trådlösa over-ear-hörlurarna på marknaden. MX5s har ett 1 200 mAh litiumjonbatteri som räcker i upp till 40 timmar, vilket är tillräckligt för de allra flesta.

Vad säger användare och experter om Sony WH-1000XM5?

Sony WH-1000XM5 har överlag fått mycket beröm av både användare och experter – på Amazon har hörlurarna till exempel fått ett användarbetyg på 4,5/5 stjärnor. När det gäller specifika testresultat har användarna generellt sett upplevt att hörlurarna levererar bra ljudkvalitet, och utmärker sig speciellt när det gäller brusreducering. Flera användare anser dessutom att Sony WH-1000XM5 är bekväma att bära under längre stunder.

Även om det förekommit en del klagomål på den tunga ‘out-of-the-box’-basbetoningen säger många användare att detta enkelt kan korrigeras med hjälp av hörlurarnas equalizer-inställningar. Marques Brownlee gjorde en recensionen på sin YouTube-kanal MKBHD och uppgav att detta är de mest bekväma trådlösa hörlurar han någonsin har använt, och berömmer ökningen från fyra till åtta mikrofoner för bättre brusreducering jämfört med föregångaren.

Mer om Sony WH-1000XM5

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Frekvens: 4 - 40000 Hz
 • Bluetooth-version: 5.2
 • Batteritid: 40 h
 • Vikt: 250 g
 • Röstassistent
 • Brusreducering
Läs mer om Sony WH-1000XM5

Apple AirPods Pro (2:a generationen) - bästa in-ear-Apple AirPods

Bästa in-ear-Apple AirPods

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Apple AirPods Pro (2:a generationen):

 • Branschledande transparensläge
 • Beröringskänsliga kontroller
 • Svett- och vattenresistent (IPX4)

Konsumentmagasinets omdöme

Apple AirPods Pro (2:a generationen) 2022 är trådlösa hörlurar som genomgått många förbättringar jämfört med de ursprungliga AirPods. De är mer bekväma att bära under längre stunder, är lättare att ansluta till dina enheter och har ett mycket tydligare och kraftfullare ljud. De har dock samma design som sina föregångare och finns endast i vit färg. Baserat på de recensioner vi samlat in kan vi ändå varmt rekommendera dessa hörlurar på grund av deras många förbättringar jämfört med originalversionen samt den fortsatt höga kvaliteten.

Fördelar

 • Klart och kraftfullt ljud
 • Bekväma att bära under en längre tid
 • Enkel anslutning till alla dina enheter
 • Förbättrad batteritid jämfört med tidigare versioner
 • Snabb uppladdning

Nackdelar

 • Samma design som föregångarna
 • Finns endast i vitt

Den främsta fördelen med AirPods Pro är att de har aktiv brusreducering som är upp till två gånger mer effektiv än hos den första generationen. Du kan justera volymen direkt från öronsnäckorna. AirPods Pro 2:a generationen är perfekt för dig som vill ha bättre ljudkvalitet och längre batteritid. Med den här modellen kan du stänga av din omgivning och fokusera på musik eller arbete.

En detaljerad recension av Apple AirPods Pro (2:a generationen) 2022

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Bluetooth-version: 5.3
 • Batteritid: 6 h
 • Vattenavvisande
 • Vikt: 5,3 g
 • Röstassistent
 • Frekvens: 10 Hz- 20000 Hz
 • Brusreducering

Förbättrad ljudkvalitet
När det gäller trådlösa hörlurar är Apple ett av de främsta märkena på marknaden. Med AirPods Pro (2:a generationen) bygger de vidare på traditionen genom en mängd uppdaterade och innovativa funktioner. Samtidigt som de behåller samma utseende som sin föregångare förbättrar andra generationens AirPods Pro befintliga funktioner som aktiv brusreducering, in-ear-igenkänning och batteritid, samtidigt som de lägger till nya funktioner som adaptiv transparens. Den här nya funktionen är avsedd att reducera höga ljud som sirener och byggnadsaktiviteter utan att helt dränka dem.

Lång batteritid
AirPods Pro 2:s batteritid har också förbättrats avsevärt jämfört med tidigare versioner. Du kan nu lyssna i upp till sex timmar på en enda laddning och upp till 30 timmar med laddningsfodralet.

Uppgraderade beröringskänsliga kontroller
Hörlurarna är svett- och vattentåliga, vilket gör dem perfekta för idrottare eller personer som är ständigt aktiva. De har också beröringskänsliga kontroller, så att du enkelt kan justera volymen eller medieuppspelningen utan att ta fram telefonen. Dessutom är ljudkvaliteten klar och kraftfull – perfekt för att lyssna på musik eller ringa samtal.

Användare som köpte sina AirPods Pro i slutet av 2019 kan ha ytterligare skäl att uppgradera till 2:a generationen, särskilt om batterierna i den nuvarande modellen har utsatts för hårt slitage.

Vad säger användare och experter om Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022?

AirPods 2:a generationen har generellt sett fått mycket beröm av experter och användare. Expertrecensioner har gett hörlurarna höga betyg, och många har gett dem 5/5 eller 4,5/5 stjärnor.

En av de främsta höjdpunkterna är den förbättrade brusreduceringen. Tomsguide konstaterade att “Apple har levererat en rejäl uppgradering med AirPods Pro 2” och berömde hörlurarna för deras förmåga att blockera omgivande ljud. Engadget var lika imponerad och kallade ANC för “det bästa jag någonsin hört i trådlösa hörlurar”. Whathifi kallade dem “en av de mest högkvalitativa trådlösa hörlurarna som finns tillgängliga”.

Användarna har också lämnat mestadels positiva recensioner, med ett sammanlagt betyg på 4,5/5 baserat på Googles sammanställning av användarrecensioner och 4,6/5 på Amazon.

Mer om Apple AirPods Pro (2:a generationen)

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Bluetooth-version: 5.3
 • Batteritid: 6 h
 • Vattenavvisande
 • Vikt: 5,3 g
 • Röstassistent
 • Frekvens: 10 Hz- 20000 Hz
 • Brusreducering

Dagens bästa priser och erbjudanden på Jabra Elite 75T:

Konsumentmagasinets omdöme

Jabra Elite 75T har en lätt och bekväm design, tillsammans med en imponerande batteritid, vilket gör dem till en perfekt följeslagare för långa lyssningssessioner. Dessutom garanterar deras vattentäta konstruktion hållbarhet och skydd mot väder och vind, vilket ger användarna sinnesro under träning eller utomhusäventyr. Även om det är sant att Jabra Elite 75T inte stöder användning av enstaka öronsnäckor, kompenseras denna mindre nackdel av att de har en mycket anpassningsbar passform som är utformad för att passa de flesta örontyper. Denna mångsidiga funktion möjliggör personlig komfort och säker passform, vilket garanterar en njutbar lyssningsupplevelse som är skräddarsydd för dina individuella behov.

Fördelar

 • Kompakta hörlurar
 • Sitter säkert och bekvämt i örat
 • Lång batteritid
 • Stabil Bluetooth-anslutning
 • Kan kommunicera med virtuella assistenter
 • Tre olika storlekar på silikonplopparna

Nackdelar

 • Du kan inte använda endast en öronsnäcka

Jabra Elite 75T har testats av fem olika expertkällor: teknikmagasinen Soundguys.com, Tomsguide.com, Digitaltrends.com och Techradar.com samt den brittiska tidningen The Guardian.

Experterna har bland annat granskat hörlurarnas ljudkvalitet, ljudstyrka, funktioner, batteri och design. Baserat på dessa kriterier har de sedan delat ut ett slutbetyg. Alla experter kom i slutändan fram till att det här är ett par riktigt bra hörlurar.

Experterna: Kanske de bästa på marknaden

Jabra Elite 75T har testats av flera olika expertkällor. Hörlurarna fick bland annat ett imponerande betyg 5 av 5 stjärnor hos teknikmagasinet Tomsguide.com. Experterna motiverar det absoluta toppbetyget med att det här kan vara marknadens bästa hörlurar.

Produkten briljerar med ett riktigt bra ljud, en lång batteritid och en vattentät utformning. Man kan därför utan problem ha på sig hörlurarna under löprundor som kan utsätta dem för både svett och regn.

Hörlurarna får även beröm för sin släta och smidiga design. Experterna hade dock gärna sett några funktioner till. Ljudet kan dessutom bli direkt obehagligt på den högsta inställningen.

Den brittiska tidningen The Guardian har gett Jabra Elite 75T ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Experterna därifrån blev väldigt nöjda och förklarar att hörlurarna fick ett högt betyg på grund av att de är bekväma att ha i öronen. De är nämligen inte särskilt stora och har även en bra utformning. Experterna berättar även att kontrollerna fungerar fint.

Utöver detta är ljudet, och framförallt basen, riktigt bra. Anslutningen mellan hörlurarna och enheten är också väldigt stabil.

The Guardian nämner dock ett par nackdelar också. Dessa gäller framförallt det höga priset samt att hörlurarna inte har någon aktiv brusreducering utan bara passiv.

Massiv bas från en liten produkt

Teknikmagasinet Digitaltrends.com har också gett den här modellen 4 av 5 stjärnor, och de framhäver i första hand att man får en massiv bas från en minimal produkt.

Experterna förklarar vidare att det finns många fördelar hos de här hörlurarna. De skriver till exempel att de passar de flesta örontyper samt att de är väldigt lätta och bekväma. Hörlurarna är enkla att ta med på språng och levererar en rik ljudkvalitet, och den starka basen sticker som sagt ut lite extra.

När man använder hörlurarna i telefonsamtal får man ett klart ljud utan skrammel. Vad gäller nackdelar berättar Digitaltrends.com att basen nästan kan kännas för kraftfull samt att batteritiden inte är mer än genomsnittlig.

Techradar.com verkar eniga med resten av experterna när det kommer till berömmet. De framhäver dessutom att den här versionen är betydligt bättre än den föregående modellen.

Man får nämligen en längre batteritid, en mindre utformning och en högre komfort i örat. De påpekar dock att basen är lite för kraftig samt att det saknas aktiv brusreducering.

Mer om Jabra Elite 75T

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Frekvens: 20.0 - 20000.0 Hz
 • Bluetooth-version: 5
 • Batteritid: 7,5 h
 • Vattenavvisande
 • Vikt: 11 g
 • Röstassistent
 • Brusreducering

Hörlurar som kan allt

Jabra Elite 75T är ett bra alternativ om man vill ha ett par trådlösa hörlurar som kan göra det mesta. De ansluts via Bluetooth och styrs sedan via appen.

I appen är det bland annat möjligt att ändra EQ-inställningarna för att justera musikkvaliteten utifrån sina egna preferenser.

Hörlurarna har en ergonomisk utformning och sitter därför bekvämt i öronen. De sitter tillräckligt bra för att de inte ska riskera att ramla ut men inte så tajt att det blir obekvämt.

De går på batteri och kan spela musik i 7,5 timmar per laddning. Det tar sedan ungefär 2 timmar för hörlurarna att laddas fullt igen. Det finns även ett laddningsfodral som ger upp till 28 timmars användning när man är på språng.

Ljudet är gjort för att vara klart och rent, och det finns även brusreducering som stänger ute ljud från omgivningen. Utöver att lyssna på musik kan man även ta emot och ringa samtal med dessa hörlurar. Mikrofonens placering minimerar då skrammel och andra oljud.

Man kan även använda röstkommandon för att kommunicera med digitala assistenter som Alexa och Google Assistent.

Den här modellen har en låg vikt på totalt 11 gram. Varje öronsnäcka väger 5,4 gram.

Läs mer om Jabra Elite 75T

Dagens bästa priser och erbjudanden på B&O BeoPlay E8:

Konsumentmagasinets omdöme

Om du väljer att investera i BeoPlay E8 bör du vara medveten om att du betalar extra för varumärket. B&O är nämligen ett superbra märke, och de här hörlurarna håller en riktigt hög kvalitet. Det går dock att hitta hörlurar med liknande egenskaper för ett lägre pris.

Med det sagt är de här BeoPlay E8-hörlurarna väldigt bra, och de har en superbra ljudkvalitet, precis som förväntat när man köper en B&O-produkt. Om du har blivit kär i just dessa trådlösa in-ear-hörlurar kan de därför vara värda varenda krona.

Fördelar

 • Stark ljudprestanda med en djup bas och spröda höga toner
 • Utmärkt ljudkvalitet
 • Kan styras med den tillhörande appen
 • Praktisk in-ear-passform
 • Riktigt bra och klart mikrofonljud

Nackdelar

 • Parningsprocessen är något långsam

Bang & Olufsen är kända för att använda ljudingenjörer när de utvecklar sina produkter, och de uppnår därför ofta en överlägsen ljudkvalitet. Detta gäller även för dessa BeoPlay-hörlurar. De har nämligen en kvalitet i toppklass och kan därför ge dig en verkligt bra musikupplevelse.

Du får en autentisk och kraftfull ljudupplevelse, vilket naturligtvis är en superbra egenskap hos ett par hörlurar. Hörlurarna har dessutom ett “Transparency Mode” som gör det möjligt att stänga ute omgivningen med en snabb och enkel gest.

Mer om B&O BeoPlay E8

Specifikationer

 • Frekvens: 20 - 20000.0 Hz
 • Batteritid: 4 h
 • Mikrofon
 • Vatten-/dammavvisande
 • Vikt: 13 g
 • Bluetooth-version: 5.1
 • Röstassistent

Ergonomisk och kompakt design

Dessa BeoPlay E8-hörlurar är en del av B&O:s tredje generation av hörlurar, och den här gången har de på allvar fokuserat på att skapa en riktigt bra passform. Dessa hörlurar är gjorda för att passa många olika öronformer och storlekar, och det finns därför goda chanser för att de ska passa bra i dina öron också.

I samband med detta har hörlurarna även fått en mindre storlek. Tack vare detta kan personer med mindre öron också använda dessa utan att de känns för stora.

Massor av fina tillbehör

Dessa BeoPlay E8-hörlurar från B&O har en hel del fina tillbehör som gör det till ett ännu större nöje att använda dem. Hörlurarna levereras bland annat med ett fodral. Detta används för att förvara hörlurarna när de inte används, men det är även i fodralet som hörlurarna laddas. Tack vare detta är de alltid redo att spela vidare när du ska använda dem.

Det finns även en tillhörande app som gör det möjligt att justera hörlurarnas inställningar så att de passar perfekt till just dina preferenser. Detta är riktigt trevligt, särskilt när man köper ett par hörlurar i den här prisklassen.

Läs mer om B&O BeoPlay E8

Huawei Freebuds Lite - extremt hållbara hörlurar

Bästa hörlurar i test på Independent.co.uk

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Huawei Freebuds Lite:

Konsumentmagasinets omdöme

Dessa Freebuds Lite-hörlurar från Huawei skiljer sig verkligen från mängden med sin snygga design. De ser ut ungefär som Apples Airpods, och speciellt den vita versionen kan vara lätt att förväxla med Airpods. Detta kan vara antingen en fördel eller en nackdel beroende på dina egna preferenser.

När man tittar på priset är Huawei Freebuds Lite relativt billiga, vilket kan vara en stor fördel för vissa konsumenter. Trots det låga priset får du dock ett par superbra trådlösa in-ear-hörlurar med ett riktigt bra ljud. Om du är ute efter ett par trådlösa hörlurar som inte kommer att ruinera dig är dessa Freebuds Lite-lurar ett riktigt bra alternativ

Fördelar

 • Ergonomisk design
 • Bra och stabil anslutning
 • Består inte av onödiga kemikalier
 • Extremt hållbara hörlurar som tål att tappas i golvet
 • Snygg design som kan vara ett alternativ till Apple Airpods
 • Röstassistent

Nackdelar

 • Samtalsljudet kunde varit bättre

De här Freebuds Lite-hörlurarna från Huawei är utformade för att fungera bra när man tränar. Hörlurarna har därför andningsbara och mjuka öronkuddar som skapar en bra ventilation och en bekväm passform i örat. Passformen gör även att de sitter säkert så att de inte ramlar ut ur öronen.

Mer om Huawei Freebuds Lite

Specifikationer

 • Bluetooth-version: 4.2
 • Vikt: 11 g
 • Frekvens: 20 - 40,000 Hz
 • Batteritid: 12 h
 • Mikrofon
 • Vatten-/dammavvisande
 • Brusreducering

Hållbara hörlurar utan oönskade kemikalier

I flera av testerna har Freebuds Lite-hörlurarna fått beröm för sin fantastiska hållbarhet. Experterna framhäver i första hand att hörlurarna har en bra byggkvalitet, vilket är en stor fördel. De har även överlevt att bli tappade på golvet, vilket är extremt praktiskt eftersom att olyckan aldrig är långt borta. Nu när hörlurarna inte längre sitter ihop med en sladd är det nämligen lätt hänt att man tappar dem.

Hörlurarna är dessutom tillverkade utan några onödiga eller oönskade kemikalier. Detta är givetvis alltid ett plus. Det finns helt enkelt ingen anledning att omge sig med kemikalier om det kan undvikas.

Bra batteritid

Huawei skriver själva att batteriet i dessa hörlurar räcker i upp till tre timmar per laddning. Detta är något kortare än vissa av de andra hörlurarna i den här översikten. Laddningsfodralet kan dock hålla tillräckligt mycket ström för två fulla laddningar. När du har med dig fodralet bör du alltså kunna få ut tolv timmars speltid ur hörlurarna.

Huawei skriver även att hörlurarna ska kunna användas i 90 minuter efter bara 15 minuters laddning, vilket låter rätt bra.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Beats by Dre BeatsX:

Fördelar

 • Trådlösa hörlurar med en batteritid på åtta timmar
 • Fyra öronkuddar och två vingar
 • Sladd som går som en krage runt halsen med inbyggd fjärrkontroll
 • Levereras med silikonetui

Beats by Dre har med tiden fått något av en kultstatus när man talar om hörlurar. Beats by Dre BeatsX är ett par in-ear-hörlurar precis som resten av modellerna i den här artikeln. Hörlurarna har testats av ett stort antal experter och fick i slutändan toppbetyg i de olika undersökningarna.

Experterna framhäver många olika egenskaper hos Beats by Dre BeatsX, men framförallt den höga ljudkvaliteten, den snabba laddningen och komforten.

Mer om Beats by Dre BeatsX

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Bluetooth-version: 4.2
 • Batteritid: 8 h
 • Vikt: 50 g

Kort om Beats by Dre BeatsX

Apple har haft ett finger med i tillverkningen av Beats by Dre BeatsX. De här hörlurarna har därför en riktigt fin och stilren design. Det här är en trådlös modell som fungerar via Bluetooth och som har en lång batteritid på åtta timmar.

För att säkerställa att Beats by Dre BeatsX kan användas av alla ingår det fyra par silikonkuddar och två par vingar. Kuddarna passar i hörselgången medan vingarna håller hörlurarna på plats i den yttre delen av örat. Beats by Dre BeatsX är gjorda för att tas med på språng och användas varje dag.

Användning och funktioner

Beats by Dre BeatsX passar till iPhone, och sladden är formad som en krage runt halsen. Den är dock så tunn och fin att man inte lägger märke till den. På sladden sitter även små fjärrkontroller med inbyggd mikrofon som används för att styra musiken.

Elektroniken och batterierna sitter på varsin sida och skapar en perfekt balans. De två öronsnäckorna har dessutom inbyggda magneter som gör att de kan klickas ihop i varandra. Förut var Beats by Dre kända för sin tunga bas. Beats by Dre BeatsX är dock en raffinerad modell med ett välbalanserat och varmt ljud.

Det finns fortfarande en hörbar bas, men den överröstar inte längre resten av ljuden. Ljudkvaliteten är därmed riktigt bra hos Beats by Dre BeatsX.

Andra fördelar

Utöver de fyra öronkuddarna och de två vingarna får man även ett förvaringsetui av silikon som passar perfekt i fickan. Hörlurarna finns i både svart, vitt, blått och grått.

Beats by Dre BeatsX väger 50 gram.

Dagens bästa priser och erbjudanden på Supra Nero:

Konsumentmagasinets omdöme

Sammanfattningsvis är Supra Nero hörlurar ett bra val för alla som vill ha ett välbalanserat och högkvalitativt ljud, oavsett musikgenre, och ett par väldesignade hörlurar till ett attraktivt pris. Deras eleganta och funktionella design, i kombination med deras förmåga att leverera ett klart och exakt ljud i flera musikgenrer, gör dem till ett anmärkningsvärt alternativ på marknaden.

Även om det är värt att notera att dessa hörlurar inte levereras med brusreducerande teknik, erbjuder de ändå tillräcklig ljudisolering. Detta gör dem till ett praktiskt val för personer som vill fördjupa sig i sin musik samtidigt som de är medvetna om sin omgivning.

Fördelar

 • Konstruktion av moderna lättviktsmaterial
 • Överkomligt pris i förhållande till prestanda
 • Levereras med sju par silikonproppar
 • Platt och gummerad sladd som förhindrar trassel
 • Välbalanserat ljud som passar alla musikgenrer
 • Användarvänlig knappanel

Nackdelar

 • Utan brusreducering

Supra är egentligen specialister på kablar, men för ett par år sedan gav de sig även in i marknaden för hörlurar. Deras första modell, Supra Nitro, utsågs till årets bästa, och därefter har de följt upp den med den här “lågprismodellen”. Rent prismässigt landar hörlurarna faktiskt i mellansegmentet, men de ger köparen mer valuta för pengarna. Med Supra Nero får du fortfarande kompositmaterial som är känt från flygbranschen och kevlarförstärka sladdar – helt enkelt en lättviktsmodell med en rimlig prislapp.

Med de här hörlurarna får du även hela sju uppsättningar öronkuddar av skum och silikon. Det är därför lätt att hitta ett par som passar perfekt till varje öra. Detta skapar en bättre komfort om hörlurarna ska bäras under en längre period. Sladden har också en genomtänkt utformning. Den är nämligen platt och gummerad för att minimera problem med trassel och liknande.

Mer om Supra Nero

Specifikationer

 • Röstassistent
 • Bluetooth-version: 5.0
 • Vikt: 68 g
 • Frekvens: 16.0 - 22000.0 Hz
 • Batteritid: 6 h
 • Mikrofon
 • Vatten-/dammavvisande

Välbalanserat allround-ljud

Målet med Supra Nero var att skapa ett par mångsidiga hörlurar som kan spela upp alla genrer utan att färga ljudet. Detta är även något som de lyckades med. Med den här modellen får du en bas som är påtaglig utan att dominera, samtidigt som diskanten är krispig utan att bli gäll. Detta är perfekt om du gärna vill lyssna i timmar utan att bli trött.

Det skadar givetvis inte heller att sladden är försedd med bra och stora knappar. Dessa kan bland annat användas för att svara på samtal och pausa musiken. I knappanelen finns det även en 360 graders mikrofon som ger ett bra samtalsljud med alla typer av smartphones.

Läs mer om Supra Nero

Dagens bästa priser och erbjudanden på Marshall Headphones Mode EQ:

Konsumentmagasinets omdöme

På det hela taget har Marshall Headphones Mode EQ en distinkt och igenkännbar design, komplett med den legendariska Marshall-logotypen på både kontakten. Dessa hörlurar levererar ett välbalanserat ljud som är särskilt lämpligt för rock och relaterade genrer. En utmärkande funktion är den inbyggda equalizern, som gör det möjligt att göra personliga justeringar av ljudet.

Även om de här hörlurarna inte har någon IP-klassificering, vilket innebär att de inte är vatten- eller dammtäta, kompenserar deras exceptionella ljudkvalitet och snygga design för denna mindre nackdel.

Fördelar

 • Snygg Marshall-design
 • Gummibeklädd sladd som inte trasslar ihop sig
 • Levereras med fyra olika silikonproppar
 • Inbyggd equalizer gör det möjligt att justera ljudet
 • Perfekt för rock och relaterade genrer

Nackdelar

 • Ingen IP-klassning

Marshall är kända för sina rockhögtalare och gitarrförstärkare, och det råder inga tvivel om att Marshall Headphones Mode EQ också är utformade för rockare. Med de här hörlurarna får du den legendariska logon på både pluggen, volymkontrollen och öronsnäckorna. Hörlurarna har även flera snygga mässingsdetaljer som förstärker det rockiga utseendet.

Hörlurarna levereras med fyra olika silikonkuddar. De erbjuder därför en bra passform oavsett hur din hörselgång ser ut. Det ingår däremot inte någon förvaringspåse eller annat skydd.

Mer om Marshall Headphones Mode EQ

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Frekvens: 20.0 - 20000.0 Hz
 • Vikt: 20 g
 • Brusreducering

Inbyggd equalizer skapar fler möjligheter

De recensioner vi har gått igenom menar att ljudet är riktigt bra hos de här hörlurarna. Äkta rock handlar inte om en överdriven bas utan snarare om precision i mellanregister och diskant, och där levererar Marshall Headphones Mode EQ. Det här är med andra ord inte rätt hörlurar för dig som mestadels lyssnar på rap och pop. Den inbyggda equalizern skapar dock ganska stora möjligheter att anpassa ljudet efter smak och humör.

Man förväntar sig ett kraftigt ljud från det här märket, och detta får man även med de här hörlurarna. Det är där modellens styrka ligger. Om du gillar rock och liknande genrer är därför Marshall Headphones Mode EQ ett utmärkt och prisvärt alternativ.

Sony MDR EX650AP - mycket bekväma och säkra hörlurar

Bland de bästa trådbundna hörlurarna

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sony MDR EX650AP:

Konsumentmagasinets omdöme

Sony MDR-EX650AP är ett utmärkt val för dem som prioriterar ljudkvalitet i sina hörlurar. Som testvinnare har dessa hörlurar dynamiska Neodymium-drivrutiner som ger en exakt och detaljerad ljudåtergivning, vilket gör dem idealiska för både musikälskare och audiofiler. Dessutom bidrar mässingshöljet till att minimera distorsion, vilket garanterar en ren och tydlig lyssningsupplevelse. Även om dessa hörlurar inte är trådlösa kan detta faktiskt ses som en fördel för dem som föredrar att slippa krånglet med att ladda och koppla ihop sina enheter.

Fördelar

 • Mycket bekväma och säkra
 • Dynamiska Neodymium-drivrutiner ger exakt ljud
 • Smartphone-kompatibel
 • Integrerad mikrofon med fjärrkontroll
 • Hölje av mässing minimerar snedvridning

Nackdelar

 • Inte trådlösa

Hörlurarna Sony mdr ex650ap har en design som påminner lite om en minitrumpet. De ser bra ut, och enligt Whathifi.com kommer ljudet så nära verkliga instrument som möjligt i den här prisklassen. Nära nog felfritt för priset, menar experterna från Whathifi.

Detta backas upp av både Ljudochbild.se och den danska tidningen Søndagsavisen. Båda dessa källor har nämligen också gett toppbetyg till Sony mdr ex650ap. Søndagsavisen menar dock att det rekommenderade priset ligger lite i överkant. Dessa rekommendationer följs dock inte alltid, och många ställen säljer hörlurarna för ett lägre pris.

Mer om Sony MDR EX650AP

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Frekvens: 5.0 - 28000.0 Hz
 • Vikt: 9 g
 • Brusreducering

Lyx både före och under lyssnandet

Experterna från Ljudochbild.se blev glada av att bara hålla den här lyxiga produkten i händerna. Lyckligtvis följdes detta upp av en lika stor glädje när de satte hörlurarna i öronen. Det ingår hela fyra olika öronkuddar, en sladdvinda och en praktisk förvaringspåse när man köper den här modellen.

Det är ovisst om det beror på konstruktionen av mässing eller inte, men Ljudochbild berättar att akustisk musik verkligen kommer till sin rätta med Sony mdr ex650ap. Samtliga testpaneler verkar dessutom överens om att alla musikgenrer låter bra på dessa hörlurar. Rytmisk musik visar att basen är stark men ändå kontrollerad och snabb.

Läs mer om Sony MDR EX650AP

Dagens bästa priser och erbjudanden på Jaybird RUN:

Konsumentmagasinets omdöme

Jaybird RUN-hörlurar är utformade för idrottare och fitnessentusiaster. De här hörlurarna är utrustade med olika funktioner som gör dem idealiska för träning, bland annat en anpassningsbar fembands EQ, som gör att användaren kan finjustera ljudet efter eget tycke och smak. Hörselkåpornas tighta passform säkerställer att de sitter säkert på plats även under de mest intensiva träningspassen.

En nackdel med Jaybird RUN-hörlurarna är att de inte är idealiska för telefonsamtal. Hörlurarna utmärker sig dock i sin primära funktion som träningshörlurar, och hörlurarna har en bra passform och är utformade för att blockera omgivande ljud i viss utsträckning, vilket gör att användaren kan fokusera på sin träning utan distraktioner.

Fördelar

 • Praktisk passform för användning under träning
 • Kan utsättas för svett
 • Inbyggd mikrofon med kontrollknappar
 • Snabb uppladdning
 • Levereras med ett laddningsfodral

Nackdelar

 • Inte lämpliga för telefonsamtal

Hörlurarna Jaybird RUN har testats och recenserats av de fyra expertkällorna Trustedreviews.com, Engadget.com, Cnet.com och Techadvisor.co.uk. Modellen gick hem hos alla experter och fick i slutändan ganska fina recensioner.

Experterna från Trustedreviews.com och Engadget.com tyckte bäst om modellens bekväma passform medan Techadvisor.co.uk och Cnet.com framhäver den gedigna ljudkvaliteten.

Några av experterna skriver dock att knapparna kan vara lite svåra att trycka på samt att hörlurarna är ganska dyra jämfört med andra liknande modeller.

Experterna: Användarvänliga och bekväma hörlurar med bra ljud

Enligt de fyra expertkällorna som har testat modellen är Jaybird RUN ett bra köp om man vill ha ett par användarvänliga och bekväma hörlurar.

Alla experter skriver nämligen att Jaybird RUN har en bekväm och säker passform. De påpekar dock även att öronen kan börja klia lite vid långvarig användning.

Experterna från Trustedreviews.com och Techadvisor.co.uk nämner dessutom att Jaybird RUN har en bra och gedigen ljudkvalitet.

Techadvisor.co.uk skriver även att hörlurarna har “enkla och användarvänliga kontroller – vilket är bra när de faktiskt fungerar”.

De nämner dock att det “tyvärr finns intermittenta anslutningsproblem och problem med laddningen, vilket gör det svårt att rekommendera dem över andra modeller”.

Experterna från Cnet.com och Engadget.com framhäver i gengäld att hörlurarna är vattentäta och att de har en batteritid på upp till fyra timmar.

Mer om Jaybird RUN

Specifikationer

 • Bluetooth-version: 4.1
 • Vikt: 6.8 g
 • Frekvens: 20.0 - 20000.0 Hz
 • Batteritid: 4 h
 • Mikrofon
 • Vatten-/dammavvisande
 • Röstassistent

Vatten- och svettåliga hörlurar med laddningsfodral

Med Jaybird RUN får man ett par trådlösa hörlurar utan några kablar. De ansluts till en smartphone via Bluetooth och kan sedan styras från Jaybird-appen. Appen kan även hjälpa användaren att hitta hörlurarna om de skulle försvinna.

Jaybird RUN är dessutom både vatten- och svettåliga. Hörlurarna kan därför användas när man tränar och i olika slags väder.

När man köper hörlurarna ingår det ett laddningsfodral som ger åtta timmars extra speltid. När hörlurarna är fulladdade har de fyra timmars speltid som kan användas till både musik och telefonsamtal.

Inbyggd mikrofon, kontrollknappar och snabb laddning

Det går snabbt att ladda Jaybird RUN om man skulle ha glömt bort att göra det i förväg. Genom att ladda hörlurarna i fem minuter får man nämligen en timmes speltid. Detta bör räcka till en resa på kollektivtrafiken eller en timme på gymmet.

Hörlurarna har dessutom en inbyggd mikrofon och en knapp på varje öronsnäcka. En av knapparna används för att spela och pausa musik medan den andra aktiverar mikrofonen. Med denna kan man sedan använda röstkommandon för att höja och sänka volymen, svara på samtal och byta låt.

Läs mer om Jaybird RUN

Bose SoundSport Free

Perfekta för träningspasset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bose SoundSport Free:

Konsumentmagasinets omdöme

Dessa SoundSport Free-hörlurar har ett antal stora fördelar. Man kan dock diskutera huruvida vissa av egenskaperna är positiva eller negativa. Det går till exempel att höra en del ljud från omgivningen när man lyssnar musik. Detta bidrar till en bättre säkerhet i trafiken men kan även vara en nackdel för konsumenter som gärna vill stänga ute omgivningen helt och hållet.

Hörlurarna släpper även ut lite ljud och kan därför vara störande för personer i närheten. Detta är ganska synd, särskilt eftersom att man ändå måste betala ett relativt högt pris för dessa hörlurar. Som vi nämnde tidigare har de dock ett flertal fördelar också, så de kan mycket väl vara rätt för dig.

Fördelar

 • Snygg design
 • Användarvänliga och superenkla att använda
 • Fodralet kan ladda hörlurarna två gånger på en laddning
 • Hörlurarna släpper in lite ljud utifrån och ökar därmed trafiksäkerheten

De här hörlurarna är specialdesignade för idrottare. Bose har därför verkligen tänkt över passformen så att hörlurarna inte ramlar ut under träningspasset. Hörlurarna ger dig fullständig rörelsefrihet när du tränar, vilket är en superbra och praktisk egenskap.

Detta gör att du kan njuta av din favoritmusik när du tränar, vilket utan tvekan gör träningen ännu bättre. En annan praktisk egenskap hos de här hörlurarna är att du kan ta emot samtal med dem.

Mer om Bose SoundSport Free

Specifikationer

 • Mikrofon
 • Bluetooth-version: 4.2
 • Batteritid: 6 h
 • Vattenavvisande: Yes
 • Vikt: 23 g

Stabila och extremt hållbara

Eftersom att de här hörlurarna är framtagna för idrottare har Bose även tagit hänsyn till att olyckor kan inträffa. Hörlurarna har därför en extremt hållbar utformning. Om olyckan skulle vara framme kan de därför överleva både ett och två fall i backen.

Hörlurarna sitter även stabilt i örat eftersom att de använder sportöronkuddarna StayHear+. Dessa är tillverkade av mjukt och flexibelt silikon som anpassar sig efter formen på dina öron. Hörlurarna kommer därför att sitta bekvämt, och de kommer inte att ramla ut oavsett hur länge du använder dem.

Kan röststyras med hjälp av en smartphone

När du ansluter Bose SoundSport Free till din smartphone blir det möjligt att styra hörlurarna med röstkommandon via Siri på iPhone och Google Assistent på Android. På så vis kan du kontrollera meddelanden och få tillgång till annan information medan du är på språng. Detta är en riktigt fin detalj som garanterat gör att dessa hörlurar får några extrapoäng bland användarna.

6 saker att tänka på innan du köper hörlurar

 • Typ

  In-ear, on-ear och over-ear är de tre huvudkategorierna inom trådlösa hörlurar. Den minsta typen av hörlurar är in-ears som sitter bekvämt i hörselgångarna. Denna typ av hörlurar är ett utmärkt val för idrottare eller dig som vill lyssna på musik när du är på språng eftersom de är lätta och behagliga att bära under längre stunder.

  On-ear-hörlurar har vanligtvis mjuka öronkuddar och sitter utanpå örat, vilket gör dem relativt bekväma att använda. Den vanligaste typen av hörlurar som helt omsluter ditt öra kallas over-ears. Även om de ofta har de största drivrutorna och den bästa ljudkvaliteten kan de vara en aning tunga och besvärliga att packa med sig.

 • Ljudkvalitet

  Hörlurar med ett mindre frekvensintervall tenderar att förlora en del klarhet i sitt ljud; medan hörlurar med ett större intervall erbjuder exakt ljudåtergivning. Om du värdesätter en kraftig bas bör du välja ett par hörlurar med ett frekvensintervall som är bredare än de genomsnittliga 20-20 000 Hz.

  Tänk även på hörlurarnas känslighet – det vill säga hur väl de omvandlar elektrisk energi till ljud. Vid samma volymnivå kommer hörlurar med högre känslighet låta högre än hörlurar med lägre känslighet. Känsligare hörlurar behöver dessutom mindre ström för att ge samma volymnivåer som mindre känsliga modeller. Hörlurar med en känslighet på mindre än 85 dB/mW bör undvikas – de genomsnittliga modellerna ligger på 110 dB/mW.

  Ljudkvaliteten påverkas även av valet av codec för Bluetooth-hörlurar. Codec är en programvara som kodar och avkodar ljudet i motsatta ändar av signalkedjan. Programvaran måste alltså stödjas av både din ljudspelare och dina hörlurar. Den högupplösta uppdateringen av den ursprungliga aptX-formeln kallas aptX HD. Även om denna streamar med en mycket högre bithastighet, på 576 Kbps, och har mycket lägre latenstid, är den fortfarande komprimerad.

 • Funktioner

  Ytterligare funktioner på hörlurar kan leda till bättre ljudkvalitet och en mer behaglig användning. Några viktiga funktioner är möjligheten att använda sladd, en vattentät konstruktion, brusreducering och kompatibilitet.

  Trådlösa hörlurar ger flexibiliteten att kunna gå runt utan att vara direkt fäst vid en enhet. Medan brusreducerande hörlurar är användbara om du ofta åker i kollektivtrafik eller arbetar i en öppen kontorsmiljö, kan vattentäta användas i regn och utsättas för svett utan att du behöver oroa dig för skador. Det finns dessutom många hörlurar som låter dig välja hur mycket bakgrundsbrus du vill höra medan du lyssnar på musik.

  Ljudkontrollerna kan styras via appen eller vara inbyggda i själva hörlurarna, varav det sistnämnda oftast gäller on-ear och over-ear modeller. Det är idag vanligt att dessa kontroller är touch-styrda, och annars är de i form av fysiska reglage. Vanligtvis används knappar för att reglera volymen, pausa musiken, hoppa över spår och besvara telefonsamtal. Du kan även välja att sänka brusreduceringen så att du fortfarande kan höra samtal utan att ta av dig hörlurarna helt och hållet.

 • Batteritid

  Batteritiden för trådlösa hörlurar har förbättrats avsevärt under de senaste åren; majoriteten av de avancerade versionerna erbjuder för närvarande 20 till 30 timmars batteritid med alla extrafunktioner aktiverade. Det är dock viktigt att notera att dessa modeller vanligtvis saknar avancerade funktioner som aktiv brusreducering och medvetandeläge, som båda annars har en inverkan på batteritiden.

  Det är också viktigt att komma ihåg att vissa prisvärda alternativ kan vara bättre för specifika användningsområden. De kan dessutom erbjuda upp till 70 timmars användning. Hörlurar med snabb uppladdning är användbara om du ofta är på resande fot. In-ear-alternativ är praktiska eftersom de kommer med ett laddningsfodral, vilket innebär att de kan laddas automatiskt så snart du inte använder dem. Efter en tids användning behöver du bara ladda laddningsfodralet.

 • Pris

  Genom att välja hörlurar efter prisklass kombinerat med faktorer som funktioner och ljudkvalitet, kommer du garanterat att hitta de hörlurar som bäst uppfyller dina krav. Att bestämma din budget är viktigt eftersom hörlurar kan kosta allt från 150 till över 6 000 kronor. På marknaden finns en djungel av trådlösa hörlurar, där billigare modeller oftast inte har samma ljudkvalitet eller extrafunktioner som dyrare.

  Ett par högkvalitativa hörlurar kommer inte vara särskilt användbara om de bara kommer att användas ibland eller om ljudkällan inte är på samma nivå som hörlurarna när det gäller ljudkvaliteten som sänds till dina hörlurar. Om du däremot är använder hörlurar hela dagen kan det vara klokt att investera i en bekväm modell av högre kvalitet.

 • Användar- och expertrecensioner

  Att läsa användar- och expertrecensioner är alltid en bra idé eftersom de ger dig en bättre helhetsbild av vad du kan förvänta dig av olika produkter. Du får till exempel en uppfattning om hur tidigare användare upplevt en viss produkt, i detta fall hörlurar, i praktiken genom att läsa användarrecensioner.

  Expertrecensioner ger dig däremot mer tekniska detaljer om hörlurarnas ljud- och konstruktionskvalitet samt funktioner. Experterna brukar även erbjuda jämförelser med liknande modeller om du verkligen vill kontrollera alla detaljer innan du genomför ditt köp.

  För att hjälpa dig att göra ett medvetet köpbeslut har vi inkluderat recensioner från både användare och experter i vår artikel.

arrow-more

Tester och recensioner av hörlurarna som används i artikeln

I vår jakt efter marknaden bästa hörlurar har vi förlitat oss på opartiska tester och recensioner från magasin och tidningar från Sverige och andra länder. Nedan följer en lista över alla källor med inkluderade länkar så att du kan läsa vidare själv om du vill:

Expert- och testkällor

Cnet.com

Det amerikanska teknikmagasinet Cnet.com behandlar en mängd olika teknikrelaterade ämnen. Hos dem hittar man nyheter, guider, artiklar, tester och mycket annat.

Cnet.com har testat hörlurarna Jabra Elite Active 65t, Jaybird RUN, JBL Reflect Mini 2 och Jaybird Vista.

Du kan läsa deras recension av Jabra Elite Active 65t här.

Du kan läsa deras recension av Jaybird RUN här.

Du kan läsa deras recension av JBL Reflect Mini 2 här.

Du kan läsa deras recension av Jaybird Vista här.

Engadget.com

Den amerikanska tekniksajten Engadget.com har existerat sedan 2004. På Engadget.com kan man hitta allt från teknikrelaterade nyheter till recensioner av olika produkter.

Engadget.com har granskat hörlurarna Jaybird RUN och gett dem ett betyg på 85 av 100 poäng. Du kan läsa hela testet här.

PCmag.com

PCmag.com är en brittisk tekniksida som publicerar artiklar, guider och nyheter om teknik och elektronik. De testar och recenserar även olika produkter, till exempel just hörlurar.

PCmag.com har granskat hörlurarna JBL Reflect Mini 2. Du kan läsa hela testet här.

Stuff.tv

Stuff.tv är en brittisk tekniksida som skriver om teknik- och elektronikrelaterade ämnen. Utöver att skriva artiklar och guider, granskar och recenserar de även olika produkter.

Experterna på Stuff.tv har granskat hörlurarna Jabra Elite Active 65t och gett dem ett betyg på 4/5 stjärnor. Du kan läsa hela testet här.

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk är en brittisk tekniksida som förser sina läsare med nyheter, artiklar, guider och tester inom teknik och elektronik. Målet är att hjälpa deras läsare genom informativa artiklar, och därför genomför de även tester av olika produkter som de sedan skriver utförliga recensioner av.

Techadvisor.co.uk har granskat hörlurarna Jaybird RUN och gett dem ett betyg på 2,5/5 stjärnor. Du kan läsa testet här.

Techgearlab.com

Techgearlab.com är ett amerikanskt teknikmagasin som skriver recensioner av teknikprodukter och hemelektronik. De testar även produkterna för att kunna utvärdera dem ordentligt och presenterar därefter resultaten för sina läsare.

Techgearlab.com har granskat hörlurarna JBL Reflect Mini 2. Du kan läsa hela testet här.

Tomsguide.com

Tomsguide.com är en amerikansk tekniksida som hjälper konsumenter när det gäller teknik och elektronik. Tomsguide.com testar och recenserar ett antal olika produkter och presenterar därefter resultaten för sina läsare.

Tomsguide.com har granskat hörlurarna Jabra Elite Active 65t och gett dem ett betyg på 4,5/5 stjärnor. Du kan läsa hela recensionen här.

Tomsguide.com har även granskat Jabra Elite 75T. Du kan läsa hela recensionen här.

Lydogbilliede.dk & Søndagsavisen

Lydogbillede.dk är kända för sina välgjorda och djupgående analyser av elektronisk utrustning. Vi har till exempel tagit del av deras tester av Sony mdr ex650ap, Supra Nero och Marshall Headphones Mode EQ. Klicka på respektive produktnamn om du vill läsa mer om någon av de specifika hörlurarna.

Den danska versionen av magasinet, Lydogbillede.dk, har dessutom samarbetat med den danska tidningen Søndagsavisen i ett test av Sony mdr ex650ap.

Whathifi.com

Whathifi.com har ända sedan 1976 arbetat för att det ska bli enklare att välja det bästa ljudet. Därför har vi naturligtvis inkluderat magasinets bedömning av bland annat Sony mdr ex650ap. Klicka på produktnamnet om du vill läsa mer.

Whathifi.com har även granskat följande hörlurar:

Du kan läsa deras test av Apple Airpods Pro här.

Du kan läsa deras test av Jaybird Vista här.

Digitaltrends.com

Digitaltrends.com är ett amerikanskt teknikmagasin vars huvudsakliga syfte är att vägleda konsumenter genom den digitala världen. Hos Digitaltrends.com hittar man därför både nyheter, guider, artiklar och videor. De testar dessutom olika elektroniska konsumentprodukter som tv-apparater, datorer och telefoner. Digitaltrends.com har även granskat flera olika hörlurar:

Du kan läsa deras test av Jabra Elite 75T hos här.

Du kan läsa deras test av Apple AirPods Pro här.

Soundguys.com

Soundguys.com är ett kanadensiskt teknikmagasin som fokuserar på ljud, och de publicerar både artiklar och nyheter inom detta ämne. Emellanåt genomför de även tester, och har till exempel publicerat en professionell utvärdering av hörlurarna Jabra Elite 75T. Du kan läsa hela testet på Soundguys.com.

The Guardian

The Guardian är en av Storbritanniens största och äldsta tidningar. Den grundades år 1821 och publiceras fortfarande varje dag – förutom på söndagar. Hos The Guardian kan man hitta allt inom nyheter: både in- och utrikes, affärsnyheter, sport och kultur. Tidningen fokuserar dessutom på läsaren som konsument, och ser därför till att hålla sina läsare uppdaterade när det kommer till nya konsumentprodukter för vardagen.

The Guardian har bland annat granskat olika hörlurar:

Du kan läsa hela deras test av Jabra Elite 75T här.

Du kan läsa hela deras test av Apple AirPods Pro här.

Techradar.com

Techradar.com är ett internationellt teknikmagasin som skriver om utvecklingen inom teknikens värld. Det finns både en amerikansk och en brittisk version. Hos Techradar.com hittar man både nyheter, trender, guider och granskningar av olika elektroniska produkter.

Experterna på Techradar.com har bland annat granskat olika hörlurar:

Du kan läsa hela deras test av Jabra Elite 75T här.

Du kan läsa hela deras test av Apple AirPods Pro här.

Du kan läsa hela deras test av Jaybird Vista här.

Wired.co.uk / Wired.com

Wired är ett internationellt magasin som fokuserar på IT, kommunikation, data och teknik i förhållande till framtidens kultur, ekonomi och politik. Magasinet publiceras både online och i en fysisk utgåva, och det finns både en brittisk och en amerikansk version. Wired genomför granskningar av olika elektroniska produkter och har bland annat skrivit om två olika par hörlurar:

Du kan läsa hela deras test av Apple AirPods Pro här.

Du kan läsa hela deras test av Jaybird Vista här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Google Shopping är en onlineplattform där användare kan söka efter, jämföra och köpa produkter. Plattformen förbättrar e-handelsupplevelsen genom att erbjuda ett smidigt sätt att upptäcka och utvärdera produkter samt tillhandahålla prisjämförelser. Detta ökar användarvänligheten och underlättar för potentiella kunder att fatta välgrundade köpbeslut.

Du kan läsa användarrecensionerna av Wavell Two här

FAQ

Vilka hörlurar är bäst i test?
Vi på Konsumentmagasinet har utsett Apple AirPods Max, Audio-Technica ATH-M50xBT2, Sony WH-1000XM5 och Sony mdr ex650ap till bäst i test.
Hur har hörlurarna testats?
Hörlurarna har bedömts baserat på deras passform och komfort, invändiga teknik, anslutningsmöjligheter, ljudkvalitet, mikrofon samt eventuella medföljande tillbehör.
Vad ska man tänka på när man ska köpa nya hörlurar?
Det första du bör fundera på är vilken typ av hörlurar du är ute efter: in-ears, on-ears eller over-ears? Därefter bör du fundera på om du vill ha en modell med eller utan sladd, samt om det finns några extrafunktioner som är viktiga för dig, till exempel brusreducering. Om du vill ha trådlösa hörlurar bör du vara uppmärksam på batteritiden. Sist, men inte minst, bör du naturligtvis även tänka på ljudkvaliteten.

Andra relevanta tester och artiklar

Vi skulle även vilja ta tillfälle i akt för att tipsa om några andra artiklar som kanske också kan vara av intresse.

När det gäller bra hörlurar får det amerikanska kvalitetsmärket Marshall alltid höga betyg av experterna. I vårt stora test av Marshall-hörlurar får du en överblick av Marshalls bästa modeller.

Om du vill använda dina nya hörlurar till gaming rekommenderar vi att du läser vårt övergripande test av gaming headsets. Där får du en överblick av marknadens högst rankade modeller.

Du kan även läsa någon av våra mer specifika artiklar gällande gaming headsets, till exempel vårt test av Kingston HyperX Cloud 2. Båda dessa gaming headest är testvinnare.

Är du snarare ute efter en högtalare, än ett par högtalare? Vi kan vi hjälpa dig med det också! I vårt stora test av Bluetooth högtalare hittar du en genomgång av marknadens bästa modeller.

Om du är mest intresserad av ett visst märke har vi även ett par artiklar där vi fokuserar på specifika tillverkare. Vi har bland annat test av JBL högtalare och Marshall Stanmore högtalare. Alla dessa artiklar innehåller testvinnare och högt rankade produkter.

Vi hoppas att du hittar det du letar efter!

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta