Gaming-skärm (Bäst i test) – De bästa gaming-skärmarna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Om dina spelsessioner blir långa vill du naturligtvis ha en datorskärm som kan prestera alla dagar i veckan. Här talar vi både om den rätta storleken, den perfekta upplösningen, den bästa responstiden och mer därtill. Oavsett vilken typ av gaming skärm du är ute efter kan vi hjälpa dig på traven.

I vår topplista kommer du att få en översikt av några av de bästa gaming skärmarna på marknaden enligt både experter och kunder.

Viktigt att tänka på innan du köper en gaming-skärm

green-elm Storleken: Skärmar finns i en lång rad olika storlekar. Om du har planer på att köpa två skärmar kan en widescreen istället göra jobbet, och om ditt utrymme är begränsat blir en mindre skärmstorlek självfallet bättre.
green-elm Färgerna: Färgspektrumet som din gaming skärm har syftar på hur många färger som den kan visa. Du vill vända dig till en skärm som har ett högt kontrastförhållande då detta garanterar att allting ser bättre ut – särskilt när det är mörkt.
green-elm Responstiden: Här är det tal kring hur snabbt skärmen klarar av att reagera på det som händer på din gaming skärm. En snabb responstid ger dig en mer smidig och bra spelupplevelse.
green-elm Upplösningen: Ju fler pixlar desto skarpare kommer bilden att vara, och det är detta som upplösningen syftar på. Se gärna till så att du väljer en gaming skärm som har en hög upplösning för en äkta wow-känsla när du spelar.

BenQ 24″ Bildskärm ZOWIE XL2546K Gaming Skärm 240hz – med extremt hög refresh rate

BenQ 24 Bildskärm ZOWIE XL2546K

 

Introduktion

Vi börjar vår topplista med den utomordentliga BenQ 24″ Bildskärm ZOWIE XL2546K – Svart – 1 ms Gaming Skärm som blir ett smart val för både proffsspelarna och den lite mer avslappnade spelaren. Med ett Special Award från Techradar, ett relativt bra betyg hos Rtings och ett kundbetyg på 4,7 av 5 hos Amazon finns det många som kan tala för att detta är en bra gaming skärm.

Om BenQ 24″ Bildskärm ZOWIE XL2546K – Svart – 1 ms Gaming-skärm

BenQ 24″ Bildskärm ZOWIE XL2546K – Svart – 1 ms Gaming Skärm har blivit redaktörens val för många skäl. Här har vi en skärm som kan justeras både när det gäller lutningen och höjden. Du kan förvänta dig en uppdateringsfrekvens som ligger på hela 240 Hz, och den är kompatibel med PS5 samt Xbox series X.

Denna skärm drar dessutom nytta av en teknik vid namn Dynamic Accuracy Plus för rörelseklarhet som aldrig förr. När det kommer till färgerna hjälper teknikerna Color Vibrance och Black eQualizer till för en utomordentlig upplevelse alla gånger.

Fördelar

 • Extremt hög refresh rate
 • Mycket kort responstid
 • Sekretess-skärm för turneringsspelare
Nackdelar

 • Svag färg TN panel

Specifikationer

Från märket BenQ
Lutning och höjd kan justeras
Sekretess-skärm
Uppdateringsfrekvens på 240 Hz
Kompatibel med PS5 och Xbox series X
Color Vibrance och Black eQualizer teknik


AOC 24G2U5/BK Gaming-skärm – skärm på 23.8″ med responstid på 1 millisekund

 

AOC 24G2U5 BK Gaming

 

Introduktion

Den sista gaming skärmen på listan är AOC 24G2U5/BK Gaming Skärm, ett alternativ som kommer att gynna nybörjarna som vill dyka in i världen av gaming. Den här skärmen har inte bara fått många lovord från experterna hos Rtings, utan hos Amazon ligger det totala kundbetyget även på 4,7 av 5.

Om AOC 24G2U5/BK Gaming-skärm

Tack vare det utomordentligt billiga priset är AOC 24G2U5/BK Gaming Skärm en skärm som blir passande oavsett hur tajt din budget är. Den här LED-skärmen har en storlek på 23.8″ och må inte vara den mest kraftfulla, men den gör det den ska och fungerar väl för casual gamers.

AOC 24G2U5/BK Gaming Skärm kan bjuda på 1920 x 1080 full HD och en uppdateringshastighet som ligger på 75 Hz. Du kommer också att få en responstid på inte mer än 1 millisekund, och visst är den snygga designen även ett stort plus.

Fördelar

 • AMD FreeSync
 • Responstid på 1 millisekund
 • 1920 x 1080 full HD
Nackdelar

 • Har endast en uppdateringshastighet på 75 Hz

Specifikationer

Från märket AOC
Svart design
Uppmäter 23.8″
Kommer med 1920 x 1080 full HD
Uppdateringshastighet på 75 Hz
Responstid på 1 millisekund


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Samsung G7 C32G74TQSU Skärm Gaming

Samsung G7 C32G74TQSU Gaming

 

Introduktion

Är en fantastisk lyxskärm någonting som är av intresse för dig? Nöjer du dig bara med det allra bästa? Då kommer du att tycka om premiumvalet Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skärm. Den här gaming skärmen må vara dyrare än det tidigare nämnda budgetvalet, men här har vi en produkt som är värd sin prislapp. Hos ExpertReviews har de mycket gott att säga om Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skärm, och hos Amazon har den för närvarande ett totalt kundbetyg på 4,4 av 5.

Om Samsung G7 C32G74TQSU Gaming-skärm

Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skärm är en högkvalitativ QLED skärm med en uppdateringshastighet på 240 Hz. Den har en storlek på hela 32″ så att du verkligen kan leva dig in i spelandet, och den böjda designen ser även till att bidra till denna immersion alla dagar i veckan.

Om du är på jakt efter en äkta premiumskärm till ditt gaming setup kommer du att tacka dig själv när du satsar på Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skärm. Med egenskaper såsom flimmerfri teknik, Eye Saver Mode, bild-i-bild och den snygga LED-bakgrundsbelysningen kan det knappast bli bättre.

Fördelar

 • QLED skärm med en 240 Hz uppdateringshastighet
 • HDR innehåll ser riktigt snyggt ut
 • Fräck böjd design
Nackdelar

 • OSD kontroller är lite konstigt placerade

Specifikationer

Från märket Samsung
Svart färg
Böjd design
QLED panel
Uppdateringshastighet på 240 Hz
Storlek på 32″


Dell Alienware AW2521H Gaming-skärm

 

Dell Alienware AW2521H Gaming

 

Introduktion

För en snygg skärm som gör sitt jobb väl utan att ta upp allt för mycket plats är det väl värt att satsa på Dell Alienware AW2521H Gaming Skärm, en smart lösning för E-sportentusiasterna. Just den här datorskärmen hade en expertrecension hos Rtings mycket gott att säga om, så om du vill har en gaming skärm som lever upp till dina förväntningar kan Dell Alienware AW2521H Gaming Skärm bli rätt val för dig.

Om Dell Alienware AW2521H Gaming-skärm

Dell Alienware AW2521H Gaming Skärm är en LED-skärm med en storlek på 25″. Utrustningen har 1920 x 1080 Full HD och kommer med en uppdateringshastighet på fantastiska 360 Hz. Här har vi en gaming skärm som rekommenderas till E-sportspelare, men som också kommer att göra susen för casual gamers.

Fördelarna slutar dock inte där, för detta är också en skärm med ett fantastiskt lågt input lag och en otrolig responstid tillsammans med Native G-SYNC stöd. Som kronan på verket är dess design också riktigt fräck, så du kommer absolut att uppskatta att ha denna skärm som en del av ditt gaming setup.

Fördelar

 • Uppdateringshastighet på 360 Hz
 • Mycket lågt input lag
 • Fantastisk responstid
Nackdelar

 • Kan inte visa hela färgomfånget för HDR-spel

Specifikationer

Från märket Dell
Svart design
Storlek på 25″
Uppdateringshastighet på 360 Hz
Kommer med NVIDIA Reflex Latency Analyzer
1920 x 1080 Full HD


ViewSonic XG270QG Gaming-skärm

 

ViewSonic XG270QG

 

Introduktion

Är det en fantastisk G-SYNC gaming skärm som du letar efter? Då är det uppenbara valet ViewSonic XG270QG Gaming Skärm, utrustning som tidigare kunder sannerligen gillar om man kikar på kundbetyget hos Amazon som för närvarande ligger på 4,6 av 5 stjärnor. Det är dock inte bara kunderna som tycker om den här skärmen, utan den har dessutom fått ett högt betyg inom en expertrecension hos Rtings.

Om ViewSonic XG270QG Gaming-skärm

Här har vi en LED-skärm med en storlek på 27″, och detsamma gäller den visbara ytan. ViewSonic XG270QG Gaming Skärm kan bjuda på 2560 x 1440 QHD, och om det finns en egenskap som skärmen kan skryta med så är det den förbluffande snabba responstiden på 1 millisekund. Inte behöver du heller stå ut med något input lag, så du får alltid en optimal upplevelse under spelsessionerna.

ViewSonic XG270QG Gaming Skärm drar nytta av IPS Nano Color teknologin, och när allt är sagt och gjort talar vi här om en perfekt lösning för dig som vill ha den bästa G-SYNC Gaming skärmen. Som om detta inte vore nog fås allt detta till ett rimligt pris.

Fördelar

 • Utmärkt responstid
 • Utomordentligt lågt input lag
 • Bra reflektionshantering
Nackdelar

 • Datorn hade gynnats av en djupare svart färg

Specifikationer

Från märket ViewSonic
Svart design
Storlek på 27″
2560 x 1440 QHD
Responstid på 1 millisekund
IPS Nano Color teknologi


AOC CQ32G1 Gaming skärm 144hz

AOC CQ32G1 Gaming

Introduktion

Den bästa skärmen inom sin prisklass är utan tvekan AOC CQ32G1 Gaming Skärm. Här får du hög kvalitet trots att det inte kostar särskilt mycket, och skärmen har fått mycket beröm inom en recension hos ExpertReviews. Samtidigt ligger dess kundbetyg också på sammanlagt 4,7 av 5 hos Amazon – ett nästintill perfekt betyg.

Om AOC CQ32G1 Gaming Skärm

Om du stör dig på suddiga rörelser och bildhack är det definitivt AOC CQ32G1 Gaming Skärm som du vill kika närmare på. Den här gaming skärmen bjuder på en uppdateringshastighet på 144Hz och för att se till så att ljusnivåerna inte flimrar dras det nytta av en Direct Current bakgrundsbelysning.

För att göra upplevelsen ännu bättre har skärmen en böj till sig så att du verkligen känner att du får ta del av all spänning, och den stilrena svarta designen kommer att passa in väl i alla typer av gaming setups. Om du har en tajt budget men ändå vill ha en gaming skärm som verkligen levererar har du hittat rätt med just AOC CQ32G1 Gaming Skärm.

Fördelar

 • Bra pris för en sådan stor skärm
 • Excellent bildkvalitet
 • Snygg böjd design
Nackdelar

 • Displayen hade kunnat vara ljusare

Specifikationer

Från märket AOC
Svart färg
Böjd design
Uppdateringshastighet på 144Hz
Direct Current bakgrundsbelysning
Storlek på 31.5″


Hur du väljer en gaming-skärm

Efter vår gaming skärm test topplista kanske du fortfarande har funderingar kring vad som kännetecknar en bra gaming skärm. Är det lämpligt att införskaffa dig en 4k gaming skärm, en gaming skärm curved eller kanske en billig gaming skärm för plånbokens skull?

Vi ska lite snabbt gå igenom vad en högkvalitativ gamingskärm bör kunna erbjuda dig så att du kan fullända ditt gaming setup på helt rätt sätt. På tal om att fullända ditt setup, glöm inte att sen även kika på vår router topplista eller mer specifikt en trådlös router topplista för att få allt som du kan tänkas behöva i ditt gaming rum.

Fråga dig själv vad du ska använda din skärm till

För att hitta din bästa gaming skärm ska du först besvara frågan: Vad behöver du den till? Om spelande är någonting som du regelbundet tar del av är det uppdateringsfrekvensen och snabba responstider som gör susen för dig – särskilt om du spelar professionellt inom exempelvis E-sport. Om du dock istället har planer på att använda datorskärmen inom ditt grafiska arbete är det färgprecision som blir den viktigaste aspekten för dig.

Den rätta storleken

Alla föredrar vi inte samma storlek på vår gaming dator skärm. Kanske har du ett begränsat utrymme eller så är du tvärtom på jakt efter den största möjliga 4k monitorn som går att hitta. De flesta uppskattar en skärm som ligger på omkring 32 tum, och den här storleken räcker gott och väl för både gamers och de som har planer på att dra nytta av sin skärm för andra ändamål. Om du letar efter fler teknikprylar kan du också vilja ta en titt på vår topplista över Wifi förstärkare eller högkvalitativa hörlurar.

Om du söker ett nytt gamingbord, se då vår artikel där vi har samlat några av de bästa. Läs om funktioner, storlekar, material och design och hitta det perfekta bordet för din spelupplevelse.

Upplösningen är viktig

Din gaming monitor kommer med en viss upplösning, och ju bättre denne är desto bättre kommer bilden att bli. Ta gärna beslutet att inte satsa på en gaming skärm som ligger på lägre än 1920 x 1080. Om du dock vill att det ska se så högkvalitativt ut som möjligt är det bäst att antingen vända dig till en gaming skärm som erbjuder QHD eller 4K. Lyckligtvis nog hittar du lite av varje i vår gaming monitor test topplista, så du kan utan problem få tag på just den gaming skärmen som du föredrar.

Med en bra skärm bör du också ha ett bra tangentbord. Därför har vi samlat några av de bästa mekaniska tangentborden för dig att läsa om i vår artikel.

Hur snabb är responstiden?

Visst får du en bättre upplevelse om du drar nytta av en gaming skärm som har en kort responstid, men detta är inget måste om du har planer på att använda skärmen inom exempelvis ditt jobb eller för att scrolla på sociala medier. Om du dock ofta spelar spel och kanske till och med tar del av E-sport turneringar är det en helt annan femma, och då kommer du definitivt att vilja satsa på en skärm med en kort responstid.

Flera av gaming skärmarna i vår topplista har en responstid på ungefär 1 millisekund. Om vi jämför detta med resten av marknaden kan det vara bra att veta att de mest långsamma skärmarna ligger på cirka 5 millisekunder medan de snabbaste har en responstid på 0,5 millisekunder.

Oavsett vilken av skärmarna på listan som du väljer kan du därför förvänta dig en ypperlig responstid som är lämplig för dig som gamer, så ta tillfället i akt och lägg vantarna på en gaming skärm som gör susen för just dig. Det är en av de viktigaste delarna av ditt gaming setup, så det är självfallet ett måste att du är nöjd med dina val.

Det kan ofta vara jobbigt för dina ögon att titta på en spelskärm en hel dag. Du bör därför överväga att investera i blåljusglasögon för att ta bättre hand om dina ögon. För en ännu bättre gamingupplevelse kan du köpa till ett mekaniskt tangentbord. Dessutom bör du inte missa att kolla in PS4 Pro.

Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denna artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Techradar

För köpråd med fokus på teknologiprylar kan du ta beslutet att vända dig till Techradar. Här har du möjligheten att läsa produktrecensioner för att hitta den bästa mobilen, TV:n, datorn och mer därtill.

Du kan se recensionen av BenQ 24″ Bildskärm ZOWIE XL2546K här
Recensionen publicerades den: 30. mars 2021

Amazon

Vill du köpa prylar och utrustning till lägenheten, huset, trädgården eller för transport? Amazon är en webbutik som har det mesta inom en hel uppsjö av olika produktkategorier. Den här giganten har blivit känd världen över och kan se till så att du lägger vantarna på dina favoritprodukter.

Du kan se alla recensionerna av BenQ 24″ ZOWIE XL2546K här
Du kan se alla recensionerna av AOC CQ32G1 här
Du kan se alla recensionerna av Samsung G7 C32G74TQSU här
Du kan se alla recensionerna av ViewSonic XG270QG här
Du kan se alla recensionerna av AOC 24G2U5/BK här

Rtings

Rtings är en recensionssajt som lägger fokus på att recensera datorskärmar, och du kan antingen ta en titt på specifika produktrecensioner eller kika på deras tester där de jämför olika modeller för att ta reda på vilken den bästa är.

Du kan se recensionen av BenQ 24″ ZOWIE XL2546K här
Recensionen publicerades den: 8. december 2020

Du kan se recensionen av Dell Alienware AW2521H här
Recensionen publicerades den: 4. december 2020

Du kan se recensionen av ViewSonic XG270QG här
Recensionen publicerades den: 12. maj 2020

Du kan se recensionen av AOC 24G2U5/BK Gaming Skärm här
Recensionen publicerades den: 3. juni 2021

ExpertReviews

ExpertReviews får du tillgång till produktrecensioner som hjälper dig att hitta passande varor som lever upp till dina förväntningar.

Du kan se recensionen av AOC CQ32G1 här
Recensionen publicerades den: 16. april 2019

Du kan se recensionen av Samsung G7 C32G74TQSU här
Recensionen publicerades den: 6. april 2021

Tom’s Hardware

Tom’s Hardware agerar både som en nyhetssajt och en recensionssida. Du kan ta reda på allt det aktuella inom teknologins värld, men du kan dessutom läsa produktrecensioner för att hitta rätt teknikprylar för dig såsom en sprillans ny gaming skärm, tangentbord eller laptop. Få reda på varornas för- och nackdelar för att hitta prylar som intresserar dig.

Artikeln uppdaterades senast: 15. juni 2021
Läs hela artikeln här

PCMag

Hos PCMag kan du läsa recensioner med fokus på de flesta produkttyperna. Streamingtjänster, datorskärmar, hard drives, TV-apparater, robotdammsugare, tangentbord, kameror och surfplattor är endast ett urval av alla de olika sorters varorna som recenseras hos PCMag.

Artikeln uppdaterades senast: 12. maj 2014
Läs hela artikeln här

Frågor och svar

Vilken gaming skärm är bäst i test?
Vilken gaming skärm som blir passande för dig beror på om du är ute efter en budgetmodell eller premiumvariant. Välj en av skärmarna på topplistan och var säker på att du får kvalitet.
Vad kännetecknar en bra gaming skärm?
En bra gaming skärm ska ha en hög upplösning, ett högt kontrastförhållande, en snabb responstid och en imponerande uppdateringsfrekvens.
Är de dyraste gaming skärmarna prisvärda?

Du kan få hög kvalitet även från lite billigare gaming skärmar, och de flesta kommer att bli perfekt för casual gamers. E-sportspelare som alltid behöver den allra bästa prestandan under turneringar gynnas dock av de dyrare modellerna.

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta