Mekaniskt Tangentbord Testöversikt: De Bästa Mekaniska Tangentborden

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Varje liten del av ditt gaming setup är viktigt för att tillsammans bjuda dig på en fulländad upplevelse vid varje spelsession, och det mekaniska tangentbordet är en stor del av detta.

Med ett tangentbord som är skönt att använda samtidigt som det har rätt storlek och det perfekta utseendet kan det knappast bli bättre.

Om du redan idag vill hitta ett mekaniskt tangentbord som faller dig i smaken är det dags att kika på vår topplista nedan där vi har tagit hjälp av både experters recensioner och kunders omdömen för att ta reda på vilka de bästa mekaniska tangentborden är.

Du måste tänka på detta innan du köper ett mekaniskt tangentbord:

 • Passande storlek. Det är fullt möjligt att beställa mekaniska tangentbord i en lång rad olika storlekar, så säkerställ att det skrivbordet som du har satsat på lever upp till dina förväntningar och får plats på ditt skrivbord.
 • Belysta knappar. Visst kan det vara både häftigt och hjälpsamt om tangenterna på tangentbordet lyser upp då det inte blir några problem att spela i mörker. Att tangenterna skiftar i färg kan också vara en häftig effekt som får hela ditt setup att se snyggare ut.
 • Trådlöst tangentbord. Huruvida du föredrar ett tangentbord som är trådlöst eller inte är upp till dig. För stationär användning kan trådat vara gynnsamt, men för dig som reser mycket kommer du att tacka dig själv om du väljer ett trådlöst tangentbord.
 • Rätt prisklass. Hur dyrt ett tangentbord är kan variera enormt beroende på vilken modell du väljer. Ju dyrare det är desto fler funktioner och liknande kommer du att få tillgång till, men samtidigt finns det även högkvalitativa budgetvarianter, så se till så att du väljer en budget och håller dig till den.

arrow-more


Razer BlackWidow V3 Pro Svart Gaming Tangentbord Mekaniskt – snygg RGB-belysning och bekvämt handledsstöd

Razer BlackWidow V3 Pro

Introduktion

Listan rivstartas med ett fräckt tangentbord från märket Razer. Här har vi ett högkvalitativt mekaniskt tangentbord som har fått ett betyg på hela 9,1 av 10 hos Rtings, för att inte tala om dess 4,6 av 5 betyg hos Amazon. Både experter och kunder anser därför att Razer BlackWidow V3 Pro – Tastatur – Nordisk – Svart Mekaniskt Tangentbord bjuder på mycket som du inte vill gå miste om.

Om Razer BlackWidow V3 Pro – Tastatur – Nordisk – Svart Mekaniskt Tangentbord

Här har vi ett mekaniskt tangentbord med en imponerande trådlös teknik. Antingen använder du den trådlösa prestandan eller så tar du beslutet att ansluta upp till tre enheter. Tangentbordet kommer dessutom med inbyggd RGB-belysning där du själv justerar ljuset eller väljer det dynamiska läget där belysningen följer spelen som du för närvarande spelar. Som om detta inte vore nog kan du förvänta dig att detta mekaniska tangentbord har en digital multifunktionsväljare tillsammans med fyra medietangenter.

Fördelar

 • Fullkomlig RGB-belysning
 • Avtagbart handledsstöd i konstläder
 • Makroprogrammerbara tangenter
Nackdelar

 • Rak profil

Specifikationer

Från märket Razer
Trådlöst
Utrustat med RGB-belysning
Kommer med avtagbart handledsstöd
Digital multifunktionsväljare med 4 medietangenter
Två lagers ABS-tangenter


Logitech Mekaniskt Gaming Tangentbord G413 Carbon  – lättviktigt med aluminium-magnesium hölje

Introduktion

Logitech G413 Carbon Mekaniskt Tangentbord är nästa produkt på vår lista med ett expertbetyg hos Rtings på 9 av 10 tillsammans med kundbetyg hos Google Shopping på 4,4 av 5. För ett tangentbord som ger dig alla de nödvändiga funktionerna trots att det är billigt är det väl värt att kika närmare på just Logitech G413 Carbon Mekaniskt Tangentbord.

Om Logitech G413 Carbon Mekaniskt Tangentbord

Logitech G413 Carbon Mekaniskt Tangentbord är en budgetmodell som ger dig mycket till ett billigt pris. Tangentbordet kommer med ett tunt chassi för lättviktighetens skull, och med hjälp av både mus och hörlurskabelhantering ser du till så att allt ligger på sin plats. Justera själv tangentbordet så att det känns rätt för dig. Du kan förvänta dig en Romer-G-brytare, och med belysning genom tangenterna har du här ett riktigt snyggt tangentbord.

Fördelar

 • Robust aluminium-magnesium hölje
 • Lätta och bekväma tangenter
 • Ypperligt budgetval
Nackdelar

 • Designen är inte den mest ergonomiska

Specifikationer

Från märket Logitech
Utrustad med tangentbelysning
Justerbar höjd
Hölje i borstat aluminium-magnesium
FN-knapp som kontrollerar t.ex. volym, ljud av, belysning, spelläge osv.
Mus och hörlurskabelhantering


SteelSeries Apex Pro ND Svart Mekaniskt Tangentbord – välbyggd design med OmniPoint Adjustable

SteelSeries Apex Pro ND

 

Introduktion

SteelSeries Apex Pro – ND – Gamingtastatur – Nordisk – Svart Mekaniskt Tangentbord är ett kabelanslutet tangentbord med fräck RGB-belysning under tangenterna. Det kan skryta med sitt höga betyg på 9,5 av 10 inom expertrecensioner hos Rtings tillsammans med ett nästintill perfekt betyg på 4,8 av 5 från kunder hos Google Shopping. Här är det med andra ord kvalitet som gäller.

Om SteelSeries Apex Pro – ND – Gamingtastatur – Nordisk – Svart Mekaniskt Tangentbord

SteelSeries Apex Pro – ND – Gamingtastatur – Nordisk – Svart Mekaniskt Tangentbord är en riktigt lyxig lösning i form av ett tangentbord med bildskärm som är bakgrundsbelyst med RGB-belysning. Det använder sig av tangentbrytaren OmniPoint Adjustable, är kabelanslutet och kommer med snabbtangentsfunktionen Multimedia. Här har vi sannerligen ett mekaniskt tangentbord som är skönt att använda och som gör det enkelt för dig att få de optimala spelsessionerna.

Fördelar

 • Mycket välbyggd design
 • Utmärkt tangenttryckskvalitet
 • Fullkomlig RGB-bakgrundsbelysning
Nackdelar

 • Handledsstödet samlar lätt damm

Specifikationer

Från märket SteelSeries
OmnitPoint Adjustable
Kommer med RGB-belysning
Snabbtangentsfunktion Multimedia
Vikt på 971 gram
Uppmäter 43,67 x 13,92 x 4,03 cm


SteelSeries Apex 5 ND Gaming Tangentbord – justerbar höjd, handledsstöd och snygg RGB-belysning

SteelSeries Apex 5 ND

 

Introduktion

Vi börjar nu närma oss slutet av listan, men innan vi kikar på det sista mekaniska tangentbordet är det ett måste att tala om SteelSeries Apex 5 – ND – Gaming Tangentbord – Nordisk – Svart Mekaniskt Tangentbord. Här har vi en utomordentlig produkt som ger dig allt du kan tänkas behöva, och detta till en billig peng. Med toppbetyg från Rtings expertrecensioner och lika många lovord från kunder hos Google Shopping är det svårt att inte tycka om detta mekaniska tangentbord.

Om SteelSeries Apex 5 – ND – Gaming Tangentbord – Nordisk – Svart Mekaniskt Tangentbord

Med en riktigt snygg RGB-bakgrundsbelysning och en härlig design är detta ett mekaniskt tangentbord som kommer att kännas härligt att dra nytta av. Tangentbordet är kabelanslutet och använder sig av snabbtangentsfunktionen Multimedia.

Därtill har tangentbordet nyckellåstypen Hybrid Blue Switch. Förvänta dig även en justerbar höjd och ett handledsstöd som gör tangentbordet ännu mer bekvämt att dra nytta av. SteelSeries Apex 5 – ND – Gaming Tangentbord – Nordisk – Svart Mekaniskt Tangentbord har allt som allt en vikt på 907 gram och uppmäter 44,28 x 13,92 x 4,05 cm.

Fördelar

 • Excellent designkvalitet
 • Bra skrivupplevelse
 • Fantastiskt softwarestöd
Nackdelar

 • Högljudda tangenter vid skrivande

Specifikationer

Från märket SteelSeries
Bakgrundsbelyst med RGB-belysning
Vikt på 907 gram
Uppmäter 44,28 x 13,92 x 4,05 cm
Hybrid Blue Switch nyckellås
Multimedia snabbtangentsfunktion


Corsair K63 Trådlöst Mekaniskt Gaming Tangentbord – blått bakgrundsbelyst tangentbord med många snabbtangentsfunktioner

Corsair K63 Trådlöst

Introduktion

Vår topplistas sista produkt är ett riktigt vackert trådlöst mekaniskt tangentbord som imponerar på både tidigare kunder och experterna. Inom recensioner hos Rtings har tangentbordet fått höga betyg, och kunder hos Google Shopping håller sannerligen med om man tar en titt på kundbetygen som ligger på sammanlagt 4,5 av 5. K63 Trådlöst Mekaniskt Gaming Tangentbord från Corsair kan lägga till mycket till ditt gaming setup eller inne på ditt kontor, så missa inte att kika närmare på tangentbordet redan idag.

Om Corsair K63 Trådlöst Mekaniskt Gaming Tangentbord

Både till gaming och skrivande kan du lita på att Corsair K63 Trådlöst Mekaniskt Gaming Tangentbord gör sitt jobb väl. Detta tangentbord kommer med flera snabbtangentsfunktioner som tillåter dig att spela, pausa och stoppa musik samt att stänga av ljud, att höja samt sänka volymen och mer därtill.

Tangentbordet är bakgrundsbelyst med en blå färg och kommer med ett bekvämt handledsstöd. Corsair K63 Trådlöst Mekaniskt Gaming Tangentbord har en total vikt på 1,09 kg och dess mått ligger på 36,6 x 17,3 x 4,1 cm.

Fördelar

 • Underbara skrivupplevelser
 • Flera snabbtangentsfunktioner
 • Utmärkt trådlöst val
Nackdelar

 • Färgen på bakgrundsbelysningen kan inte ändras

Specifikationer

Från märket Corsair
Bakgrundsbelyst med en blå färg
Nyckellåstyp CHERRY MX Red
Vikt på 1,09 kg
Uppmäter 36,6 x 17,3 x 4,1 cm
Kommer med handledsstöd


Tidigare granskade produkter

Razer BlackWidow Elite Yellow Tyst Mekaniskt Tangentbord – ergonomisk design med tangentbindning för både gaming och skrivande

Razer BlackWidow Elite Yellow

Introduktion

Ytterligare ett mekaniskt tangentbord som är väl värt att kika närmare på är Razer BlackWidow Elite Yellow Mekaniskt Tangentbord med sitt sammanlagda kundbetyg hos Google Shopping på 4,7 av 5 och många lovord från experter hos Rtings. Se till så att du får kvalitet till ett rimligt pris genom att satsa på ett mekaniskt tangentbord som är perfekt för både skrivande och gaming.

Om Razer BlackWidow Elite Yellow Mekaniskt Tangentbord

Razer BlackWidow Elite Yellow Mekaniskt Tangentbord är en produkt som kommer med ett avtagbart handledsstöd för största möjliga komfort. Det är tyst nog för ljudkänsliga miljöer och blir passande under både spelsessionerna och när du vill kunna skriva på ett bekvämt vis. Smidig kabelhantering ingår och du kan skräddarsy tangentbelysning, vilka tangenter som gör vad med mera. Detta ergonomiska mekaniska tangentbord är en produkt som du utan tvekan kommer att älska.

Fördelar

 • Känns mycket välbyggd och robust
 • Avtagbart handledsstöd
 • Excellent skrivkvalitet
Nackdelar

 • Finns inte som trådlös variant

Specifikationer

Från märket Razer
RGB-belysning
Kabelansluten
Smidig kabelhantering
Avtagbart handledsstöd
Ergonomisk utformning


Hur du väljer det rätta mekaniska tangentbordet

Vår mekaniskt tangentbord test topplista må vara över, men för att kunna lägga vantarna på ditt bästa mekaniska tangentbord – oavsett om det är tal kring ett trådlöst tangentbord eller en kabelansluten variant – finns det fortfarande ett par tips som du inte vill gå miste om.

En av de viktigaste punkterna inför valet av ett mekaniskt gaming tangentbord är att det har en storlek som är bekväm att använda, att det finns många snabbtangentsfunktioner, att tangentbordet har den rätta RGB-bakgrundsbelysningen, potentiella kabelhanteringslösningar och dylikt. Tänk på att du får vad du betalar för, så det kan vara värt att vända dig till en premiumlösning om du har planer på att använda ett tangentbord mekaniskt på ett flitigt sätt.

Se till så att du inte glömmer ytterligare händiga verktyg att ha i ditt gaming setup såsom en router eller mer specifikt en trådlös router.

Vad är ett mekaniskt tangentbord?

Ett mekaniskt tangentbord kan agera som ett gaming tangentbord eller det ultimata verktyget för att skriva. Många datorer såsom bärbara laptops kommer numera med ett inbyggt tangentbord, men om du inte är helt nöjd med den inbyggda varianten eller om du själv är i processen av att bygga din egen dator kan du vilja köpa ett gaming keyboard vid sidan om. Ett mekaniskt tangentbord är då ett perfekt verktyg som är framställt med plasttangentbrytare under var och en av tangenterna.

Genom att beställa ett gaming tangentbord separat säkerställer du att det har alla de funktionerna som intresserar dig, att det känns bekvämt att dra nytta av samt att det ger dig tillgång till alla de snabbtangentsfunktionerna som du är på jakt efter.

Är mekaniska tangentbord verkligen bättre för gaming?

Huruvida du föredrar mekaniska tangentbord eller inte under gaming sessionerna är lite av en smaksak, men det är värt att poängtera att det kan vara händigt att just mekaniska tangentbord ger dig auditiv feedback. Med andra ord hör du ett klick när du trycker ner en tangent, vilket garanterar dig att du inte har råkat missa tangenten eller tryckt flera gånger i rad. Det är lätt att påstå att detta kan ha stor påverkan under dina spelsessioner.

Mekaniska tangentbord är dessutom ganska enkla att göra förändringar på och skräddarsy så att de känns så bekväma som möjligt för dig att dra nytta av. Med så många olika valmöjligheter finns det ett perfekt tangentbord för dig därute oavsett om du har en tajt budget eller ingen budget överhuvudtaget. För den ultimata gaming upplevelsen vill du heller inte gå miste om flera must-have tillbehör såsom fräcka hörlurar eller en händig WiFi-förstärkare.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:

Rtings

Rtings är en produktrecensionssajt som rekommenderar de bästa varorna inom olika kategorier. De lägger främst fokus på TV-apparater, hörlurar, datorskärmar, tangentbord och dylikt, men du kan också finna produktrecensioner som sträcker sig till mixers, dammsugare, kameror och mer därtill.

Du kan se deras test av de bästa mekaniska tangentborden här
Testet uppdaterades senast: 19. November 2021

Du kan se deras test av de bästa billiga mekaniska tangentborden här
Testet uppdaterades senast: 12. Oktober 2021

Du kan se recensionen av Razer BlackWidow V3 Pro här
Recensionen publicerades den: 14. Oktober 2020

Du kan se recensionen av Logitech G413 här
Recensionen publicerades den: 22. Juni 2020

Du kan se recensionen av SteelSeries Apex Pro här
Recensionen publicerades den: 22. januari 2020

Du kan se recensionen av Razer BlackWidow Elite Yellow här
Recensionen uppdaterades senast: 25. januari 2021

Du kan se recensionen av SteelSeries Apex 5 här
Recensionen publicerades den: 14. februari 2020

Du kan se recensionen av Corsair K63 här
Recensionen publicerades den: 2. April 2020

Amazon

Webbutiken Amazon är känd världen över och har ett brett urval av produkter inom ett stort antal kategorier. Du kan beställa det mesta från kläder, leksaker och skönhetsprodukter till kontorsprylar, möbler och trädgårdsredskap.

Du kan se alla recensioner av Razer BlackWidow V3 här

Google Shopping

För dig som vill hitta imponerande varor samtidigt som de stannar inom din budget kan Google Shopping bli en ypperlig tjänst för dig. Här jämförs en uppsjö av försäljare så att du ska kunna få tag på dina favoritprodukter till ett pris som är passande för just dig.

Du kan se alla recensioner av Logitech G413 här
Du kan se alla recensioner av SteelSeries Apex Pro här
Du kan se alla recensioner av Razer BlackWidow Elite här
Du kan se alla recensioner av SteelSeries Apex 5 här
Du kan se alla recensioner av Corsair K63 här

Wirecutter

Wirecutter är en produktrekommendationstjänst vars mål är att se till så att du slipper shoppingstressen och istället på ett enkelt sätt hittar de varorna som passar dig perfekt. Efter tester och research sammanställer de topplistor och skriver produktrecensioner för att se till så att du får tag på de bästa produkterna för dig.

Artikeln uppdaterades senast: 11. maj 2021
Läs hela artikeln här

ExtremeTech

År 2001 slog ExtremeTech upp sina portar, och deras fokus riktas mot teknologi. På den här sajten kan du läsa nyhetsartiklar och produktrecensioner som på ett eller annat sätt har att göra med teknologi, så hitta dina favoritprodukter idag.

Artikeln uppdaterades senast: 30. juli 2021
Läs hela artikeln här

Das Keyboard Blog

Om du vill lära dig mer om tangentbord kan Das Keyboard Blog vara den rätta platsen för dig. Här hittar du guider och beskrivningar med fokus på tangentbord så att du inom kort får reda på hur du drar nytta av ett tangentbord på bästa sätt.

Artikeln uppdaterades senast: 26. februari 2020
Läs hela artikeln här

Computer Lounge

Computer Lounge hade sin början år 2003 och är numera experter på att bygga PCs som deras kunder har möjligheten att beställa. De skapar system som är unika och personliga så att varje kund ska få en PC som är passande för just honom eller henne.

Artikeln uppdaterades senast: 15. maj 2019
Läs hela artikeln här

HP

HP är ett företag från Amerika som utvecklar datorer, skrivare och tillbehör. Från dem kan du beställa både bärbara datorer, stationära datorer, skärmar, bläck, toner och mer därtill för att fullända antingen ditt kontor eller ditt gaming setup.

Artikeln uppdaterades senast: 11. augusti 2018
Läs hela artikeln här

EuroGamer

Har du ett intresse för gaming och i allmänhet allt som har att göra med teknologi? Hos EuroGamer kan du läsa nyhetsartiklar, produktrecensioner, guider eller titta på videor – allt med fokus på teknologi och spelrelaterade prylar.

Artikeln uppdaterades senast: 30. oktober 2018
Läs hela artikeln här

 

Frågor och svar

Vilket mekaniskt tangentbord är bäst i test?
Ta en titt på vår topplista och välj en av de högkvalitativa modellerna som utan tvekan kommer att leva upp till dina förväntningar. Med många bäst i test valmöjligheter är de väl värda att kika närmare på.
Hur väljer du ett mekaniskt tangentbord?
Se till så att du väljer ett tangentbord som har funktionerna som tilltalar just dig. Ett ergonomiskt handledsstöd, snygg RGB-bakgrundsbelysning, bekväma tangenter och många snabbtangentsfunktioner är A och O.
Är mekaniska tangentbord bättre för gaming och varför?
Vissa mekaniska tangentbord lämpar sig bättre för att skriva medan andra är bättre till gaming. I vår topplista hittar du båda typerna, så ta en närmare titt där.

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta