Gaming-skrivbord (Bäst i test): De bästa gaming-borden enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

För dig som ofta har långa spelsessioner eller helt enkelt sitter framför datorn under längre tidsperioder är din setup inte fulländad utan ett högkvalitativt gaming bord. Dessa ger dig gott om utrymme för all din utrustning och det finns till och med modeller som kan höjas samt sänkas så att du får den där skräddarsydda sittkomforten.

Med många olika gaming bordsmodeller att välja mellan kommer vi nedan att hjälpa dig på traven. Kika på topplistan som förser dig med en överblick av några av de bästa gaming borden på marknaden och hitta ett bord som faller dig i smaken!

Du måste tänka på detta innan du köper ett gaming-bord 

green-elm Gott om utrymme. För att få plats med en stor datorskärm, datormus och andra nödvändiga tillbehör är det definitivt ett stort plus om gaming bordet erbjuder gott om utrymme.
green-elm Justerbarhet. Genom att kunna höja och sänka bordet ser du till så att du får en skräddarsydd sittställning som säkerställer att du inte behöver anstränga nacken eller få ont i ryggen.
green-elm Händiga tillbehör. Det är gynnsamt om gaming bordet som du väljer är utrustat med händiga tillbehör såsom exempelvis en headset-hållare, musmatta med full yta och kabelhantering.
green-elm Snygg design. En fräck design som fulländar ditt gaming setup är sannerligen ett måste. Med så många olika bord att välja mellan på marknaden är det en garanti att det finns en stil som tilltalar dig.

Arozzi Arena Leggero Gaming bord – robust och stilren design

 

Arozzi Arena Leggero Gaming Desk - Black

 

Introduktion
Ibland är helt enkelt ett enkelt skrivbord utan för många utstickande detaljer det bästa valet. Om du håller med blir Arozzi Arena Leggero Gaming Bord ett ypperligt val för dig, och det här robusta bordet gör sitt jobb väl i alla lägen. Med imponerande betyg inom både experttester och bland kunder råder det inga tvivel om att det här skrivbordet är älskat av många.

Om Arozzi Arena Leggero Gaming Bord
Är du i behov av ett lite mindre gaming bord som passar dig som har begränsat med utrymme? Då är Arozzi Arena Leggero Gaming Bord ett ypperligt val med sin bredd på 1,14 meter och djup på 0,72 meter. Ramen är tillverkad av stål och bordet klarar av en last på upp till 65 kg.

En av de många fördelarna med detta gaming bord är musmattan som täcker hela bordet och som tål vatten. Även tre hål för kabelhantering ingår, så det är lätt som en plätt att organisera alla dina sladdar på ett smidigt sätt.

Fördelar

 • Full yta med stor musplatta
 • Musplattan är vattenavvisande och maskintvättbar
 • Tre hål för kabelhantering
Nackdelar

 • Skruvarna kan behöva spännas då och då

Specifikationer:

 Från märket Arozzi
Maximal lastvikt på 65 kg
Ram i stål
Kommer i färgen svart
Heltäckande vattentät musmatta
Utrustad med ett kabelhanteringssystem


Fourze D1400 Gaming bord – robust med Inbyggd headsethållare och kabelhantering

 

Fourze D1400 Gaming Skrivbord bordsmatta – Svart

 

Introduktion
Vill du ha ett stort utrymme till alla dina datorskärmar och nog med plats för ytterligare gaming utrustning? Fourze D1400 Gaming Bord kommer i form av ett stilrent svart bord med många förträffliga egenskaper som du inte vill gå miste om, och glöm inte dess betyg på hela 4,7 av 5 hos Google Shopping.

Om Fourze D1400 Gaming-bord
Visst är det störigt när musen hamnar utanför musmattan i mitten av spelsessionen? Detta kan du fullständigt undvika genom att vända dig till Fourze D1400 Gaming Bord. Hela bordets yta agerar nämligen som en musmatta, och för att sladdar inte ska komma i vägen kan du förvänta dig utmärkt kabelhantering.

Det är fullt möjligt att ha flera datorskärmar på bordet då det uppmäter hela 140 cm på längden och 66 cm på bredden. Den inbyggda headsethållaren är ett extra plus som fulländar designen.

Fördelar

 • Inbyggd headsethållare och kabelhantering
 • Utrymme för flera skärmar och ytterligare spelutrustning
 • Musplatta som täcker hela ytan
Nackdelar

 • I en lite dyrare prisklass

Specifikationer:

Från märket Fourze
Musmatta som täcker hela ytan
Utrustat med headsethållare
Uppmäter 77 cm på höjden
Längd på 140 cm
Bredd på 66 cm


Nordic Gaming Svart Flash RGB Gaming-bord – futuristisk design med upplyst yta

 

Nordic Gaming Flash RGB Gaming Desk - Black

 

Introduktion
Ett sista justerbart skrivbord på vår topplista över gaming bord är Nordic Gaming Svart Flash RGB Gaming Bord, ett ganska unikt spelskrivbord när det är tal kring designen. Det här är nämligen ett aluminium gaming bord med en yta av härdat glas. Det lyxiga utseendet är dock bara ett smakprov på alla dess olika fördelar.

Om Nordic Gaming Svart Flash RGB Gaming Bord
Om du har en förkärlek till RGB-belysning kommer du att älska Nordic Gaming Svart Flash RGB Gaming Bord. Bordet kommer nämligen med fräck justerbar RGB-belysning som du kan anpassa närhelst du känner för det, och det ser riktigt snyggt ut under det härdade glaset. Belysningen är dock inte det enda justerbara, utan du kan även anpassa höjden på bordet, och bordets storlek på 110 x 60 cm ser till så att det får plats i de flesta rummen.

Fördelar

 • Kommer med RGB-belysning
 • Både robust och lättviktig design
 • Bordsskiva av härdat glas
Nackdelar

 • Mindre än vissa andra modeller

Specifikationer:

Från märket Nordic Gaming
Kan justeras på höjden
Tillverkad av aluminium och härdat glas
RGB-belysning ingår
Klarar av en vikt på upp till 80 kg
Mått på 110 x 60 cm


Gaming bord – Köpguide

För dig som är på jakt efter ett stort skrivbord till din gaming dator finns det många imponerande gaming bord som kommer att göra susen. Oavsett om det är billiga skrivbord eller riktiga premiumprodukter som tilltalar dig finns det vissa punkter som du bör ha i åtanke innan du tar beslutet att köpa ett gaming bord, och dessa lyder som följande:

green-elm Den rätta storleken – Mät rummet och säkerställ att du väljer ett gaming bord som passar. Välj även storlek utefter hur många datorskärmar och ytterligare utrustning du förväntar dig att ha på bordet.
green-elm Den rätta höjden – Om ditt gaming bord inte har en passande höjd för dig kan det leda till nack- och ryggbesvär, så det rekommenderas att specifikt vända dig till ett justerbart bord där du själv ställer in höjden.
green-elm Ytterligare egenskaper – Många gaming bord kommer med smarta funktioner såsom RGB-belysning, kabelhantering, en musplatta som sträcker sig över hela bordets yta och mer därtill. Läs noga vad varje gaming bord kan erbjuda dig innan du slår till. 

För att ta reda på mer om vad du bör tänka på innan du köper ett gaming bord, ta en tur över till Voltcave. Om du vill ta en liten paus mellan dina spelsessioner, kika gärna på en topplista över nedgrävbara studsmattor för att få komma ut och röra på benen ett tag. 

Skillnaderna mellan ett kontorsbord och ett gaming bord

Hur ett kontorsbord är utformat kommer att skilja sig ganska rejält från hur ett gaming bord är designat då de helt enkelt är framställda för olika ändamål. Några av de stora fördelarna som särskilt gaming bord brukar erbjuda är mycket smidig justering. Eftersom gaming kan vara ganska krävande är det av yttersta vikt att sitta i en bekväm och hälsosam ställning, och just därför kommer många gaming bord med enkel höjdjustering.

Vid tillverkning av gaming bord tas det hänsyn till egenskaper och funktioner som är gynnsamma för dem som ofta spelar spel. Här talar vi exempelvis om en stor bordsyta för att få plats med flera datorskärmar, kabelhanteringssystem för att hjälpa till med alla sladdarna som du måste handskas med, en hållare till ditt gaming headset och mer därtill. 

Att tänka på innan du köper ditt gaming bord

För att få ett optimalt gaming setup är ditt gaming desk en av de viktigaste komponenterna. Oavsett om du vill köpa ett gaming bord billigt eller dyrt finns det säkerligen en stil och prisklass som blir passande för just dig, men glöm inte att ta hänsyn till vissa saker och ting. En ergonomisk design, möjligheten att justera bordets höjd och tillräckligt med bordsyta för att få plats med all din utrustning är ett måste.

Se samtidigt till så att bordet som du väljer är tillverkat i robusta material så att det håller under en lång tid framöver och klarar av en imponerande lastkapacitet. Visst kan du också gynnas av ett gaming bord vars fullkomliga yta fungerar som en musplatta, och om bordet har ett smidigt kabelhanteringssystem är det ännu ett plus. Kika på alla dina olika valmöjligheter i vår gaming bord topplista för att hitta en passande modell för dig.

Kom ihåg att även ta en paus då och då för att gå ut och få lite frisk luft. Då kan det hjälpa att kika lite närmare på fräcka elsparkcyklar eller några snygga elcyklar.


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Google Shopping

Letar du efter de bästa varorna till de billigaste priserna? Google Shopping är en tjänst som hjälper dig att jämföra priser mellan olika försäljare, och du hittar här produkter inom en lång rad olika kategorier. 

Du kan se Fourze Elektriskt höj/sänk Gaming Skrivbord kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Cougar Mars Svart Gaming Bord kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Arozzi Arena Red Gaming Bord kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Nordic Gaming Elevate Gaming Bord kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Fourze D1400 Gaming Bord kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Cougar Mars 120 Gaming Bord kundomdömena genom att klicka här

TechRadar

Ta del av guider till teknikprylar och fynd genom att besöka TechRadar. Den här hemsidan bjuder dig på nyhetsreportage där du får reda på det senaste inom teknikens värld, men du kan även läsa produktrecensioner som ger dig grundlig information kring olika teknikprylar.

Du kan se Arozzi Arena Leggero Gaming Bord recensionen genom att klicka här

Amazon

Beställ alla dina favoritprylar på en och samma plats genom att besöka Amazon. Den här webbutiken har produkter inom nästan alla kategorier som du kan tänka dig oavsett om du letar efter möbler, köksutrustning, kontorsutrustning, teknikprylar, trädgårdsredskap, leksaker, kläder eller någonting helt annat.

Du kan se Arozzi Arena Leggero Gaming Bord kundomdömena genom att klicka här

Andra källor

Voltcave

Voltcave är en inspirationssajt för PC-hårdvareentusiaster. Läs en av deras artiklar där olika gaming-relaterade produkter testas eller ta en titt på några av inspirationsbilderna för att hitta den perfekta utrustningen till ditt gaming setup.

Artikeln uppdaterades senast: 4 november 2019
Läs hela artikeln här

IOL Conference

IOL Conference är utformat för fakulteter för högre utbildning, personal och studenter som är engagerade i alla nivåer av online-lärande. De bjuder bland annat på diskussioner kring bästa praxis, framgångar i online-studenttjänster och framtida trender inom teknik.

Artikeln uppdaterades senast: 2016
Läs hela artikeln här

Autonomous

Autonomus bygger kontorsprylar som hjälper dig under vardagen, och på deras sajt kan du finna artiklar med fokus på allt som har att göra med teknologi och kontorsutrustning. Läs guider, produktrecensioner och nyhetsartiklar som hjälper dig att hitta de rätta produkterna för dig.

Artikeln uppdaterades senast: 19 november 2019
Läs hela artikeln här

FAQ

Är det väl värt att köpa ett gaming bord?
Gaming bord är specifikt framtagna för att göra dina spelupplevelser optimala, så om du ofta njuter av gaming sessioner eller helt enkelt vill ha ett riktigt högkvalitativt bord är det utan tvekan värt köpet.
Vad ska man tänka på innan man köper ett gaming bord?
Se till så att bordet har en stor yta, en hög maximal lastkapacitet och gärna en justerbar höjd. Även kabelhantering, headsethållare och dylikt är ett stort plus.
Vad är fördelarna med att använda gaming bord?
Gaming bord är robusta och klarar ofta av att bära upp flera datorskärmar samtidigt. Många ytterligare positiva egenskaper kan också ingå såsom kabelhantering, RGB-belysning m.m.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Cougar Mars Svart Gaming bord RGB 

Cougar Mars Gaming Desk - Black

 

Introduktion
Cougar Mars Svart Gaming Bord är produkt nummer två på vår topplista, och det här händiga skrivbordet bjuder på en riktigt snygg design. Hos Google Shopping ligger det sammanlagda kundbetyget på 4,8 av 5, och det finns många goda anledningar till varför det har blivit så. Några få exempel är den justerbara höjden, RGB-belysningen, den ergonomiska designen och mycket mer därtill.

Om Cougar Mars Svart Gaming Bord
Inför dina spelsessioner är ett passande gaming bord av yttersta vikt, och om det endast är premiumutrustning som blir rätt för dig är det Cougar Mars Svart Gaming Bord som gäller. Det 1,5 meter breda bordet har fräck RGB-belysning som pryder sidorna, och de två USB-portarna är väl värda att nämna. Den justerbara höjden gör det möjligt att justera bordet från 75 cm till hela 85 cm, och allt detta är enbart ett smakprov på vad du kan förvänta dig av gaming bordet.

Fördelar

 • Inbyggda USB-portar
 • RGB-belysning
 • Ergonomisk och multifunktionell
Nackdelar

 • Relativt dyrt jämfört med vissa andra modeller

Specifikationer:

 Från märket Cougar
Kommer med två USB-portar
RGB-belysning
Höjden kan justeras för en mer bekväm sittställning
Ergonomisk design
Tillverkad av kolfiber och stål


Cougar Mars 120 Gaming-bord

 

Cougar Mars 120 Gaming Desk

 

Introduktion
När det gäller Cougar Mars 120 Gaming Bord har det inte kompromissats med kvalitet eller stil. Med ett kundbetyg på hela 5/5 är det här ett gaming bord som fångar uppmärksamheten av alla som ser det tack vare den vackra designen med fräck ARBG-belysning och de många smarta funktionerna som ser till så att det här blir det optimala gaming bordet enligt ett stort antal användare.

Om Cougar Mars 120 Gaming-bord
Cougar Mars 120 Gaming Bord förser dig med en yta på hela 120 cm, och kolfibertexturen säkerställer att bordet både förblir robust samt riktigt snyggt. Den ergonomiska utformningen med böjda och rundade hörnor ger dig optimal sittkomfort – men fördelarna slutar inte där. Bordet kommer också med ett Control Stand där du bland annat kan ansluta USB/ljudenheter.

Fördelar

 • Utrustad med ARGB-belysning
 • Tillverkad i robusta material
 • Kontrollpanel för anslutning av USB/ljudenheter
Nackdelar

 • Ganska dyr

Specifikationer:

Från märket Cougar
Yta på 120 cm i längd
Kontrollpanel ingår
Utrustad med ARGB-belysning
Kan bära upp till 150 kg</span
Ergonomisk design


Fourze Elektriskt höj/sänk Gaming snygga Skrivbord

Fourze Elektriskt höj/sänk Gaming Skrivbord bordsmatta – Svart

 

Introduktion
Fourze Elektriskt höj/sänk Gaming Skrivbord har mer än några få egenskaper att skryta med, men den första fördelen är dess snygga design tillsammans med möjligheten att höja och sänka bordet. Detta gaming skrivbord har fått ett betyg på fem av fem stjärnor hos Google Shopping, så om du är ute efter ett svart gamingbord som gör varje spelsession bättre kan du lita på att Fourze Elektriskt höj/sänk Gaming Skrivbord lever upp till dina förväntningar.

Om Fourze Elektriskt höj/sänk Gaming Skrivbord
Fullända ditt gaming setup med Fourze Elektriskt höj/sänk Gaming Skrivbord och imponeras av musmattan som täcker hela bordet. På så vis slipper du att bli störd mitt under spelandet för att musen hamnar utanför musmattan. Det finns gott om utrymme på bordet för alla nödvändiga tillbehör, och en stor ytterligare fördel är den smarta kabelhanteringen.

För att du ska sitta på ett bekvämt och hälsosamt vis framför din dator går det här bordet att justera genom att helt enkelt trycka på en knapp, och du kan skifta mellan en höjd på 73 cm hela vägen upp till 124 cm. Missa inte att ta en närmare titt på Fourze Elektriskt höj/sänk Gaming Skrivbord för hög kvalitet till ett rimligt pris.

Fördelar 

 • Musplatta som täcker hela bordets yta
 • Diskret kabelhantering
 • Elektriskt justerbar höjd
Nackdelar

 • Montering kan vara en aning komplicerat

Specifikationer:

Från märket Fourze
Svart design
Kan höjas och sänkas med ett knapptryck
Mått på 140 x 66 cm
Utrustad med kabelhantering
Kommer med en musmatta med full yta


Arozzi Arena Red Gaming Bord

Arozzi Arena Gaming skrivbord

 

Introduktion
Nästa gaming bord är ännu en imponerande produkt från märket Arozzi. Med positiva betyg hos Google Shopping från ett stort antal kunder är Arozzi Arena Red Gaming Bord ett väl omtyckt bord som får ditt gaming setup att se snyggare ut än någonsin. Så länge du kan stå ut med den aningen utmanande monteringsprocessen kommer du att tacka dig själv om du har detta fantastiska gaming bord i ditt hem.

Om Arozzi Arena Red Gaming Bord
Arozzi Arena Red Gaming Bord är ett datorbord i relativt stort format som får plats med all din nödvändiga utrustning. Med en snygg svensk design och en storlek på hela 160 cm i längd finns det nog med utrymme för tre stora skärmar. Bordet har dessutom en musplatta som täcker hela bordets yta, och bordets höjd kan justeras så att du får den perfekta sittkomforten.

Fördelar

 • Stilig och stabil design
 • Solid musplatta i mikrofiber som är vattenavvisande
 • Justerbar höjd
Nackdelar

 • Utmanande att montera ihop

Specifikationer:

Från märket Arozzi
Musplatta som sträcker sig över hela bordets yta
Musplattan är tillverkad i mikrofiber
Vattenavvisande
Justerbar höjd
Bredd på 160 cm och djup på 82 cm


Nordic Gaming Elevate Gaming Bord

Nordic-Gaming-Elevate-Gaming-Desk-Black-priser

 

Introduktion
Många lovord från tidigare kunder hos Google Shopping, en snygg design och ett stort antal imponerande egenskaper är vad du kan förvänta dig när du satsar på Nordic Gaming Elevate Gaming Bord. Justera bordet på höjden så att du får den optimala sittkomforten utan att behöva oroa dig för rygg- eller nackbesvär.

Om Nordic Gaming Elevate Gaming Bord
Positiva aspekter som du får ta del av när du väljer att beställa Nordic Gaming Elevate Gaming Bord är bland annat en snygg ergonomisk design med en bredd på 144 cm så att du får gott om utrymme för två datorskärmar.

Monteringen är mycket okomplicerad och ser till så att du omedelbart kan börja dra nytta av bordet, och glöm inte heller att du kan justera höjden från 73 cm hela vägen upp till 124 cm. Detta gaming bord klarar av en vikt på 80 kg, och hela bordets yta agerar som en musmatta. Sist men inte minst ingår smidig kabelhantering!

Fördelar

 • Höjdjusterbar med hjälp av två motorer
 • Enorm musplatta
 • Kabelhantering
Nackdelar

 • Bordsskivan kommer i två delar och har därför en skarv i mitten

Specifikationer:

 Från märket Nordic Gaming
Höjden kan justeras från 73 cm upp till 124 cm
Hela bordets yta agerar som en musmatta
Klarar av en vikt på upp till 80 kg
Kommer med kabelhantering
Bredd på 144 cm

 

Du kan också läsa vår andra artikel som handlar om gaming skärmar. Artikeln ger en djupgående titt på olika typer av skärmar som är lämpliga för gaming och deras egenskaper, såsom uppdateringshastighet, responstid och upplösning. Så om du är en gamingentusiast eller bara letar efter en bra skärm, är det definitivt värt att läsa vår artikel.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta