Bosch Ugn Test 2019 – Hitta marknadens bästa Bosch inbyggnadsugnar

0

I denna artikel om ugnar från Bosch kan du få en överblick över vilka modeller som bedöms vara de bästa på marknaden, enligt experterna.

Vi har undersökt en rad olika erkända tester, exempelvis av Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk, och tittat närmare på vilka modeller experterna rekommenderar.

Efter att ha läst denna artikel bör du kunna välja ut precis den Bosch ugn som passar bäst för dig och dina behov.

Vi har även inkluderat några andra ugnar från olika kända märken, som också har utmärkt sig med toppbetyg i tester.
Anledningen till att det är med andra märken än Bosch i denna artikel, är att ge dig bästa möjliga information om de olika ugnarna på marknaden, så att du kan göra rätt val när du köper en ny ugn.

I denna artikel får du:
🔸 Överblick över marknadens bästa Bosch ugnar
🔸 Genomgång av alternativa testvinnare från Siemens och Electrolux
🔸 Genomgång av alla de tester vi har granskat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.


Bosch HBG672BS1

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 990,00 Kr. 0,00 Kr. 6 990,00 Kr. Läs mer
10 599,00 Kr. 0,00 Kr. 10 599,00 Kr. Läs mer
10 699,00 Kr. 0,00 Kr. 10 699,00 Kr. Läs mer

 

Ugnsmodellen Bosch HBG672BS har testats och bedömts av experter från både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk. Experterna från båda ställena talar om ugnens goda egenskaper och båda konsumentråden utser även modellen till testvinnare.

Bosch HBG672BS1 har pyrolytisk självrengöring och är en inbyggnadsugn – var därför uppmärksam på modellens dimensioner.

Funktioner

Den här modellen är en mångsidig ugn med ett stort ugnsutrymme på 71 liter. Man kan välja mellan åtta olika ugnsfunktioner, och i en stor ugn har man även plats att baka och steka flera rätter samtidigt. För att man ska kunna göra detta är den här ugnen utrustad med flera olika varmluftsfunktioner som är perfekta för att hålla temperaturen jämn och stabil i hela ugnen, vilket ger ett jämnare resultat.

Ugnens olika varmluftsfunktioner är 4D-varmluft, varmluft eco samt varmluftsgrill, och utöver dessa har Bosch HBG672BS1 ytterligare sex funktioner: över-/undervärme, undervärme, över-/undervärme eco, grill, upptining samt ett pizzaläge.

Bosch HBG672BS1 har ett temperaturspann som sträcker sig från 30 grader till 300 grader.

Bosch HBG672BS1 är en intelligent ugn som även är en bra hjälpreda i köket för en oerfaren hemmakock. Modellen kommer själv med temperaturförslag och har tio olika automatiska program för bakning och matlagning som kan hjälpa dig att uppnå bästa möjliga resultat.

Med Bosch HBG672BS1 har tillverkaren även tänkt på miljön. Ugnsmodellen befinner sig nämligen i en av marknadens bästa energiklasser, A+, och är även utrustad med eco-program som kan köras för att använda energin på ett mer effektivt sätt.

Eftersom att den här ugnsmodellen är utformad för att vara enkel och användarvänlig har den en TFT-display med tydlig text och touchkontroller. Displayen ger en bra överblick och man ställer in ugnen med kontrollringen som finns i mitten av skärmen. Där finns även en klocka som låter dig hålla koll på tiden.

För en bättre översikt har ugnen en halogenbelysning i taket, som även kan släckas om man vill, och för en bättre användarvänlighet är ugnsluckan på Bosch HBG672BS1 mjukstängande, vilket garanterar en dämpad öppning och stängning av luckan.

Den här ugnen är enkel att rengöra, och man behöver inte göra särskilt mycket själv. Bosch HBG672BS1 har nämligen ett pyrolysprogram som ser till att avlägsna smuts och matrester genom att bränna bort dem vid mycket höga temperaturer.

Det enda man själv måste göra är att starta programmet samt torka ur ugnen med en trasa efteråt. För en verkligt minimal rengöring tål dessutom både ugnsstegar och bakplåtar den pyrolytiska rengöringen.

Storlek och inbyggnadsmått:
Höjd:
595 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 548 mm
Inbyggnadshöjd: 585 mm
Inbyggnadshöjd (max): 585 mm
Inbyggnadsbredd: 585 mm
Inbyggnadsdjup: 560 mm
Vikt: 38,80 kg

Fördelar med Bosch HBG672BS1:
🔵 Stort ugnsutrymme på 71 liter
🔵 Många ugnsfunktioner, bland annat tre olika varmluftsfunktioner
🔵 Intelligent ugn som kommer med temperaturförslag
🔵 Tio automatiska program
🔵 Miljövänlig modell i energiklass A+
🔵 Flera eco-program
🔵 TFT-display och touchkontroller gör användningen enkel
🔵 Halogenbelysning
🔵 Mjukstängande ugnslucka
🔵 Pyrolysprogram sköter rengöringen
🔵 Även ugnsstegar och plåtar tål pyrolysrengöringen


Bosch HBG672BW1S

 Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Bosch HBG672BW1S

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
10 359,00 Kr. 0,00 Kr. 10 359,00 Kr. Läs mer
12 948,00 Kr. 0,00 Kr. 12 948,00 Kr. Läs mer
13 048,00 Kr. 0,00 Kr. 13 048,00 Kr. Läs mer

 

Bosch HBG672BW1S är en inbyggnadsugn från Bosch som får beröm av experterna för att vara mycket tyst och ha en riktigt bra temperaturstabilitet.

Ugnsutrymmet är på 71 liter, vilket gör att du kan laga mat till många människor på en gång. Ugnen har också flera värmenivåer, så du kan även tillaga flera rätter samtidigt.
Denna modell är dessutom bland de mer miljövänliga på marknaden, och har tilldelats energimärkning A+.

Funktioner

Denna Bosch ugn utmärker sig bland annat genom att ha en lång rad spännande funktioner, som ger dig många möjligheter i köket.
Ugnen erbjuder 10 olika ugnsfunktioner, däribland traditionell över- och undervärme, varmluftsgrill, pizzafunktion, samt upptining.

En annan användbar funktion är 4D varmluftsfunktionen, som fungerar genom att ge en jämn varm luftcirkulation, som gör att du får vällagat kött, lasagne, kakor, och mycket mer.
Det finns också en inbyggd accelerationseffekt, som gör att tillagningstiden förkortas.

Ugnen har även eninbyggd stektermometersom gör att du kan ställa in den rätta temperaturen, och ugnen stänger då av automatiskt när köttet är färdigt. Därmed säkerställer du en optimal tillagning, varje gång.

Denna Bosch ugn är dessutom utrustad med pyrolysrengöring, vilket innebär att rengöringen sköter sig själv. Allt du behöver göra är helt enkelt att torka av ytorna med en fuktig trasa efter användning.
Pyrolysen fungerar genom att hetta upp ugnen till 400 °C, varpå överblivna matrester och fett omvandlas till aska, som lätt kan avlägsnas med trasan.

En annan viktig faktor som är värd att nämna är säkerheten för Bosch HBG672BW1S. Ugnen är utrustad med barnspärr, som skyddar mot att ugnen kan öppnas av barn. Den är också utrustad med hela fyra glasrutor, vilket innebär att luckan inte blir varm under tillagningen.

Sist bör det noteras att det hos denna modell har varit stort fokus på designen, och den är bland annat utrustad med en stor TFT-display, som är både lätt och intuitiv att använda, så att du lätt kan ställa in ugnen på de önskade programmen.

Storlek:
Höjd: 595 mm
Bredd: 594 mm
Djup: 548 mm
Inbyggnadshöjd: (max): 585 mm
Inbyggnadsbredd: 560 mm
Inbyggnadsdjup: 550 mm
Vikt: 35,95 kg.

Fördelar med Bosch HBG672BW1S:
🔵 
10 ugnsfunktioner
🔵 Barnspärr
🔵 Energimärkning A+
🔵 Pyrolysrengöring
🔵 4D varmluft
🔵 Inbyggd TFT-display
🔵 Integrerad termometer
🔵 Stor kapacitet på 71 liter
🔵 Möjlighet att tillreda flera rätter samtidigt
🔵 SoftClose-funktion


Bosch HBN201W2S

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk

Bosch-ugn-HBN201W2S

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 090,00 Kr. 0,00 Kr. 4 090,00 Kr. Läs mer
4 117,00 Kr. 0,00 Kr. 4 117,00 Kr. Läs mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Läs mer

 

Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört ett stort test av olika ugnar, där de bland annat undersökt modellen Bosch HBN201W2S.

Bosch HBN201W2S är en enklare ugn, men modellen får ändå bra betyg av de danska experterna. Observera att det här är en inbyggnadsugn, som ska byggas in i kökets befintliga design, och att du därför bör vara särskilt uppmärksam på ugnens dimensioner.

Den här ugnsmodellen har inte pyrolytisk självrengöring.

Funktioner

Ugnsutrymmet på 66 liter är inte det största på marknaden, men med den kapaciteten är Bosch HBN201W2S ett bra alternativ för ett medelstort hushåll på tre eller fyra personer. Ugnen har en vit och neutral design och passar därför in i de allra flesta kök.

Jämfört med många andra ugnar har Bosch HBN201W2S inte särskilt många funktioner, men den har de fyra ugnsfunktionerna som används mest: över/undervärme, varmluft, varmluftsgrill och grill. Varmluft ser till att värmen fördelas jämnt och därför kan Bosch HBN201W2S även hantera flera plåtar åt gången.

Ugnen har ett bra temperaturspann som sträcker sig från 50 till 270 grader. Den har inga eco-program, men Bosch HBN201W2S tillhör energiklass A och är därmed ändå en ugnsmodell som tar hänsyn till miljön.

Bosch HBN201W2S har som sagt en neutral design, och det gäller även knapparna som kontrollerar ugnen. Bosch HBN201W2S har två cylindervred på fronten och själva kontrollpanelen är robust och gjord i metall. De två cylindervreden har tydliga markeringar och kontrollerar temperatur respektive ugnsfunktion.

Den här ugnsmodellen är därmed mycket överskådlig, utan en mängd knappar att hålla reda på, och modellen har även en invändig belysning som förbättrar översikten ännu mer.

Ugnsutrymmet är belagt med en slät yta av titan-emalj och ugnen har en invändig helglaslucka, som man även enkelt kan ta lös för att underlätta vid exempelvis rengöring.

Bosch HBN201W2S är utformad för att vara en säker ugn och har därför en mekanisk luckspärr samt en inbyggd kylfläkt som ser till att ugnen inte blir överhettad.

Bosch HBN201W2S har inte någon pyrolysfunktion och måste därför rengöras manuellt. Tack vare den löstagbara luckan är dock rengöringen ändå inte särskilt besvärlig.

Sammanfattningsvis är Bosch HBN201W2S en ganska simpel men välfungerande ugn, och därför ligger priset även i den lägre delen av skalan.

Storlek och inbyggnadsmått:
Höjd:
595 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 548 mm
Inbyggnadshöjd: 575 mm
Inbyggnadshöjd (max): 597 mm
Inbyggnadsbredd: 560 mm
Inbyggnadsdjup: 550 mm
Vikt: 34,60 kg

Fördelar med Bosch HBN201W2S:
🔵 Bra ugnsstorlek med en kapacitet på 66 liter
🔵 Neutral och enkel design
🔵 Fyra ugnsfunktioner
🔵 Energiklass A
🔵 Kontrollpanel med cylindervred
🔵 Invändig belysning
🔵 Löstagbar lucka
🔵 Slät yta av titan-emalj inuti ugnen
🔵 Mekanisk luckspärr
🔵 Överkomligt pris


Bosch HBA63B152S

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk

Bosch HBA63B152S

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
6 915,00 Kr. 0,00 Kr. 6 915,00 Kr. Läs mer
10 431,00 Kr. 0,00 Kr. 10 431,00 Kr. Läs mer

 

Denna inbyggnadsugn från Bosch korades till testvinnare av det danska konsumentrådet Tænk, och utmärker sig i stort genom att klara sig riktigt bra på alla parametrar den testades och bedömdes inom.

Experterna är särskilt förtjusta i dess effektiva pyrolysrengöring, som är en av de mest effektiva av alla de testade ugnarna.

Experterna har bland annat bedömt de olika ugnarna i testet vad gäller deras förmåga att grädda småkakor i två nivåer. Här klarade sig Bosch HBA63B152S bättre än många av de andra, och dyrare, ugnarna i testet.

Denna inbyggnadsugn är tillverkad i rostfritt stål, och har en ugnskapacitet på 63 liter, vilket innebär att du har möjlighet att även använda den till större saker. Den passar bra i storlek för en familj på 4 personer.

Funktioner

Ugnen erbjuder 6 olika ugnsfunktioner. Du kan välja mellan över-/undervärme, undervärme, varmluftsgrill, eko varmluft, vanlig varmluft, och stor Vario-grill. Den har också automatisk snabbuppvärmning, som gör att ugnen värms upp mycket snabbt. Temperaturen kan regleras från 50 till 300 °C.

Pyrolysfunktionen innebär att ugnen är självrengörande. Du behöver helt enkelt bara köra pyrolys-programmet efter användning, och sedan torka av botten av ugnen med en trasa. Pyrolysrengöringen fungerar genom att ugnen värms upp till 400 °C, varpå allt fett och smuts omvandlas till aska. Därefter är det bara att använda en fuktig trasa för att torka bort askan, och sedan är ugnen helt ren igen.

En annan fördel med denna Bosch ugn är att den är märkt med energimärkningen A-30%, vilket gör den till en strömsnål ugn. Det är också fokus på säkerheten hos denna modell, och till exempel aktiveras lucklåset automatiskt vid pyrolysrengöring, vilket är viktigt i och med att ugnen värms upp till 400 °C när den rengörs med pyrolys.

Den är naturligtvis även barnsäker, vilket fungerar med en funktionsspärr, och den är även utrustad med mekanisk luckspärr och säkerhetsavstängning.

Storlek:
Höjd: 595 mm
Djup: 548 mm
Bredd: 595 mm
Inbyggnadshöjd: (max): 575 mm
Inbyggnadsbredd: 560 mm
Inbyggnadsdjup: 550 mm
Vikt: 42,30 kg.

Fördelar med Bosch HBA63B152S:
🔵
Pyrolys – automatisk självrengöring
🔵 Energiklass A-30%
🔵 6 ugnsfunktioner
🔵 Automatisk snabbuppvärmning
🔵 Barnspärr för ugnsfunktioner


Bosch HBN201E2S

✅ Billig ugn som får bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

HBN201E2S-bosch-ugn-test

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Läs mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Läs mer
4 499,00 Kr. 0,00 Kr. 4 499,00 Kr. Läs mer

 

Om du letar efter en billig ugn från Bosch som täcker de grundläggande behoven, är denna inbyggnadsugn ett bra val. Bosch HBN201E2S är inte en inbyggnadsugn med ett enormt utbud av funktioner och egenskaper, istället får du en enkel ugn som får riktigt bra betyg i de olika tester den ingått i.

Ugnen har blivit tilldelad energimärkning A, och är lämplig för ett hushåll på 3-4 personer, då den har ett totalt ugnsutrymme på 66 liter.

Funktioner

Denna Bosch ugn är liksom de andra i artikeln en multifunktionsugn, vilket betyder att den har ett antal olika program. Denna ugn har 4 olika program att välja mellan. Du kan välja mellan varmluftsgrill, varmluft, stor Vario-grill, och över-/undervärme.

Då detta är en av de billigare modellerna på marknaden bland Bosch ugnar, så har denna ingen pyrolytisk självrengöring, som de dyrare ugnarna har. Om du är van vid att rengöra din ugn själv, bör det dock inte vara en brist för dig.
Det bör också nämnas att även om detta är en billig ugn, så har den ändå en elegant design med rostfritt stål på utsidan och titanemalj på insidan i ugnsutrymmet.

Som alla andra Bosch ugnar, så är denna modell också utrustad med barnspärr på luckan.

Det är viktigt att komma ihåg att man här får en ugn som täcker endast de grundläggande funktionerna, men om du letar efter en billig ugn, och samtidigt vill ha en modell som får toppbetyg i olika Skandinaviska tester, så är denna ugn ett riktigt bra val.

Storlek:
Höjd: 595 mm
Bredd: 595 mm
Dybde: 548 mm
Inbyggnadshöjd: (max): 575 mm
Inbyggnadsbredd: 560 mm
Inbyggnadsdjup: 550 mm
Vikt: 34,90 kg.

Fördelar med Bosch HBN201E2S:
🔵 Barnspärr
🔵 Billig, men med toppbetyg i tester
🔵 Multifunktionsugn
🔵 Energimärkning A
🔵 Avtagbar ugnslucka för enkel rengöring


Andra testvinnare:

I denna sektion tittar vi närmare på ett par testvinnare från andra märken än Bosch. Syftet med detta avsnitt är att ge dig en överblick över vilka andra alternativ som finns för Bosch ugnar.
Alla modeller här nedanför är testvinnare från erkända Skandinaviska tester.


Electrolux EOB100X

Toppbetyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Electrolux EOB100X

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
3 533,00 Kr. 0,00 Kr. 3 533,00 Kr. Läs mer
3 795,00 Kr. 0,00 Kr. 3 795,00 Kr. Läs mer
4 099,00 Kr. 0,00 Kr. 4 099,00 Kr. Läs mer

 

Denna inbyggnadsugn från Electrolux har inkluderats i denna artikel, då ugnen både är testvinnare hos Råd & Rön, och får toppbetyg av det danska konsumentrådet Tænk.

Ugnen ligger på en mycket rimlig prisnivå, så du har alltså här möjlighet att få en billig och testvinnande ugn.
Ugnen har tilldelats energimärkningen A.

Funktioner

Denna ugn är en multifunktionsugn, som både har varmluft och många andra smarta funktioner.

Ugnen får beröm för att ha ett suveränt varmluftssystem, som ger en mycket jämn temperatur i hela ugnen. Därmed får du optimala resultat med flera plåtar i ugnen. Över-/undervärmen är perfekt för bakning, lågtemperaturstekning till att bereda möra och saftiga stekar, intervallgrill för gratinering, och grillfunktion så att fläsksteken får en spröd yta.

Ugnen är lätt att rengöra, då den lätt kan tas isär utan verktyg. Därmed är det särskilt enkelt att rengöra alla delar av ugnen. Detta är särskilt viktigt eftersom att denna ugn inte är utrustad med pyrolytisk självrengöring. Anledningen till att denna ugn inte har någon pyrolysrengöring är att den befinner sig i den lägre änden av prisskalan, vilket innebär att man måste klara sig utan denna funktion. Om du vill ha en ugn med pyrolys, så kan du kika närmare på några av ugnarna från Bosch som finns med i denna artikel.

Electrolux har även utrustat denna ugn med ett flyttbart värmeelement, som gör den extra lätt att rengöra. Electrolux har alltså haft stort fokus på att ugnen ska vara lätt att ta isär, då det gör rengöringen både lättare och snabbare.
Ugnens yttre yta består av rostfritt stål. Här har Electrolux utvecklat en ytbeläggning som de kallar AntiFingerPrint. Denna beläggning gör rengöringen extra smidig.

Ugnen är utrustad med barnspärr, så att du kan låsa ugnen när den är varm. När ugnen ska öppnas med barnspärren aktiverad, trycker du helt enkelt in barnspärren med en hand, och öppnar luckan med den andra.
Det aktiva kylsystemet säkerställer att ugnen hålls nedkyld när den är igång, och därmed kommer den inte att vara varm vid beröring. Detta är särskilt användbart om du har små barn i huset.

Storlek:
Höjd
: 594 mm
Bredd: 594 mm
Djup: 569 mm
Inbyggnadshöjd: (max): 600 mm
Inbyggnadsbredd: 560 mm
Inbyggnadsdjup: 550 mm
Vikt: 32 kg.

Fördelar med Electrolux EOB100X:
🔵
Multifunktionsugn
🔵 Flyttbart värmeelement
🔵 Barnspärr
🔵 Aktivt kylsystem av utsidan
🔵 AntiFingerPrint
🔵 Lätt att ta isär för enkel rengöring
🔵 Prisvärd


Siemens HB672GBS1S

✅ Testvinnare hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Testvinnare hos Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
8 087,00 Kr. 0,00 Kr. 8 087,00 Kr. Läs mer
8 187,00 Kr. 0,00 Kr. 8 187,00 Kr. Läs mer
10 599,00 Kr. 0,00 Kr. 10 599,00 Kr. Läs mer

 

Både Råd & Rön och det danska konsumentrådet Tænk har provat ugnsmodellen Siemens HB672GBS1S i två stora, omfattande ugnstester, och modellen imponerar så mycket på experterna att den utnämns till testvinnare av båda organisationerna.

Modellen har pyrolytisk självrengöring och är en inbyggnadsugn – kontrollera därför måtten noggrant.

Funktioner

Siemens HB672GBS1S är ett särskilt bra alternativ för konsumenten som behöver en stor ugn och som gärna vill kunna välja mellan många olika ugnsfunktioner.

Den här modellen har nämligen ett ugnsutrymme på hela 71 liter, vilket ger tillräckligt mycket utrymme för stora stekar eller flera plåtar åt gången. Om man vill köra flera plåtar samtidigt fungerar varmluft bäst, och Siemens HB672GBS1S har därför tre olika varmluftsfunktioner att välja mellan: varmluft, 4D-varmluft och varmluft eco.

Förutom dessa tre funktioner har modellen ytterligare fem ugnsfunktioner: över/undervärme, över/undervärme eco, pizzaläge, grill och coolStart.

Om man har bråttom kan även snabbuppvärmningsfunktionen bli användbar. Med den kan ugnen nämligen värmas upp på bara ett par minuter.

Observera även att Siemens HB672GBS1S har två olika eco-program vars syfte är att vara så energieffektiva som möjligt. Ugnsmodellen finns dessutom i energiklass A+ och hamnar därför högt på energiskalan, vilket är fördelaktigt för både konsumenten och miljön.

Siemens HB672GBS1S är en intelligent ugn, och om man precis har börjat experimentera i köket kan den själv komma med temperaturförslag.

Ugnen har ett temperaturspann som går från 30 till 300 grader och skärmen ger en bra överblick över både temperatur och tid. Skärmen är en användarvänlig TFT-färgdisplay med touch som sitter högst upp på framsidan av ugnen.

Tillverkaren har även tänk på utseendet med den här ugnen, och Siemens HB672GBS1S har därför en fin och enkel design. Den dekorativa halogenbelysningen ger dessutom ett bra ljus som gör det enkelt att följa med i tillagningsprocessen.

Ugnsluckan har en softClose-funktion som ser till att den både öppnas och stängs mjukt utan några smällar, vilket samtidigt ger en bättre säkerhet om barnen är i köket. För en så bra säkerhet som möjligt har ugnen även ett elektroniskt lucklås, barnspärr samt säkerhetsavstängning.

Siemens HB672GBS1S är en självrengörande ugn och kräver därför en minimal mängd manuell rengöring. Man behöver bara starta pyrolysprogrammet, som gör att ugnen bränner bort smuts, skräp och matrester, och sedan torka ur ugnen med en trasa när programmet är färdigt.

Storlek och inbyggnadsmått:
Höjd: 595 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 548 mm
Inbyggnadshöjd: 585 mm
Inbyggnadshöjd (max): 585 mm
Inbyggnadsbredd: 560 mm
Inbyggnadsdjup: 550 mm
Vikt: 41,10 kg

Fördelar med Siemens HB672GBS1S:
🔵 Stort ugnsutrymme på 71 liter
🔵 Åtta olika ugnsfunktioner
🔵 Tre varmluftsfunktioner
🔵 Två eco-funktioner
🔵 Energiklass A+
🔵 Snabbuppvärmning
🔵 Färgdisplay med touch
🔵 Timer
🔵 Halogenbelysning
🔵 SoftClose
🔵 Pyrolys


AEG BPB331021M

✅ Bra betyg hos det danska konsumentrådet Tænk
✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

AEG BPB331021M

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
7 399,00 Kr. 0,00 Kr. 7 399,00 Kr. Läs mer
7 980,00 Kr. 0,00 Kr. 7 980,00 Kr. Läs mer
8 080,00 Kr. 0,00 Kr. 8 080,00 Kr. Läs mer

 

AEG BPB331021M har provats och bedömts av två expertgrupper – från Råd & Rön respektive det danska konsumentrådet Tænk – och experterna verkar överens om att AEG BPB331021M är en riktigt bra ugn. Modellen får nämligen fina betyg på båda ställena.

Den här modellen från AEG har pyrolys och är en inbyggnadsugn, vilket innebär att ugnen ska byggas in i den befintliga köksinredningen. Därför är det särskilt viktigt att kontrollera ugnens dimensioner.

Funktioner

AEG BPB331021M är en stor ugn med en kapacitet på 72 liter, vilket gör den här ugnen till ett bra alternativ för ett stort hushåll på fem eller fler personer. Man får plats med stora stekar och ugnen kan hantera upp till tre plåtar samtidigt. Vid tillagning av flera plåtar är det fördelaktigt att använda ungens varmluftsfunktioner, och AEG BPB331021M är dessutom utrustad med HotAir, en energieffektiv metod för att få luften att cirkulera jämnt i hela ugnen.

För att klara av större portioner kommer den här ugnsmodellen även med en XL-bakplåt som är 20 % större än en standardplåt.

AEG BPB331021M har många ugnsfunktioner som möjliggör en mångsidig användning av ugnen, bland annat över/undervärme, stekprogram och intervallgrill.

För att måltiderna ska tillagas perfekt varje gång är den här ugnen försedd med en SurroundCook-teknik som via fläkten ser till att värmen är exakt rätt. Detta garanterar både en gyllenbrun gratinering, spröd svål, genomgräddade bakverk samt saftigt och mört kött.

AEG BPB331021M har en snygg stålgrå design med kontrollpanelen längst fram. På panelen finns en tydlig skärm med en timer som ger en bra överblick över tillagningen, och på den kan man även justera alarm och tid samt se hur mycket tid som återstår.

Den här ugnen kontrolleras med intryckbara vred som inte syns när man inte använder ugnen, vilket bidrar till den stilrena designen samtidigt som det gör att vreden inte blir smutsiga. AEG BPB331021M har dessutom en ytbehandling, AntiFingerPrint, som gör att man slipper flottiga fingeravtryck.

Man har även tagit hänsyn till miljön med den här ugnsmodellen. Den befinner sig nämligen i energiklass A+ och tillhör därmed den bättre änden av energiskalan.

AEG BPB331021M har hela två pyrolysprogram, ett intensivprogram samt ett långt program, och rengöringen är därför otroligt enkel: modellen värms upp till 500 grader, varpå matrester och smuts bränns bort – det enda man själv måste göra är att starta programmet samt torka ur ugnen med en trasa efteråt. Man kan dessutom ta lös ugnsluckan utan verktyg om man vill rengöra luckan manuellt.

AEG BPB331021M är en säker ugn och modellen har därför både en barnspärr på luckan och ett aktivt kylsystem som ser till att ugnen inte blir för varm utvändigt.

Storlek och inbyggnadsmått:
Höjd:
594 mm
Bredd: 594 mm
Djup: 568 mm
Inbyggnadshöjd: 590 mm
Inbyggnadshöjd (max): 590 mm
Inbyggnadsbredd: 560 mm
Inbyggnadsdjup: 550 mm
Vikt: 36,70 kg

Fördelar med AEG BPB331021M:
🔵 Stor ugn med en kapacitet på 72 liter
🔵 Kan hantera upp till tre plåtar samtidigt
🔵 Många ugnsfunktioner
🔵 Energieffektiv HotAir
🔵 XL-bakplåt
🔵 SurroundCook-teknik ger en stabil och exakt värme
🔵 Kontrollpanel med timer
🔵 Intryckbara vred
🔵 AntiFingerPrint
🔵 Energiklass A+
🔵Två pyrolysprogram


Siemens HB63AB522S

✅ Toppbetyg hos Råd & Rön

Siemens HB63AB522S

Butik Pris Frakt Totalpris Läs mer
7 483,00 Kr. 0,00 Kr. 7 483,00 Kr. Läs mer
8 390,00 Kr. 0,00 Kr. 8 390,00 Kr. Läs mer

 

Denna ugn bedömdes vara den bästa ugn i testet då Råd & Rön testade ett antal ugnar. Ugnen har inte testats av det danska konsumentrådet Tænk, och har därför inte haft möjlighet att bli bedömd av dem.

Ursprungligen är det modellnummer HB63AB512S som vann testet, men den har nu ersatts av HB63AB522S, som är en nyare och förbättrad version.

Modellen är utrustad med ett ugnsutrymme på 63 liter, vilket gör den lämplig till en familj på 3-4 personer.

Denna inbyggnadsugn från Siemens är byggd i rostfritt stål, vilket ger ett elegant och tidlöst utseende som passar in i de flesta moderna kök.

Funktioner

Denna testvinnande ugn är utrustad med 6 olika ugnsfunktioner: Undervärme, varmluftsgrill, stor Vario-grill, Över-/undervärme, varmluft, och eko varmluft.

Du har möjlighet till energibesparande matlagning och bakning på en nivå med varmluftprogrammet hotAir Eco. Du har också möjlighet för bakning på upp till tre plåtar samtidigt, tack vare värmefördelningen med 3D varmluft Plus funktionen. Ugnen har fått energimärkningen A.

Automatisk snabbuppvärmning innebär att ugnen värms upp snabbare än de flesta ugnar.

Ugnen är också utrustad med barnspärr för ugnsfunktioner, mekanisk luckspärr, säkerhetsavstängning av ugn, och inbyggd kylfläkt som gör att ugnen inte bli varm på utsidan även om den är igång.

Denna modell rengörs lätt med det patenterade activeClean som gör att den automatiskt rengör sig själv efter användning. Detta görs med hjälp av pyrolysteknik, där ugnen värms upp till 400 °C, vilket leder till att alla matrester och fett i ugnen omvandlas till aska. Ugnen låses under pyrolysrengöringen, så att varken barn eller vuxna riskerar att bränna sig.

Det är möjligt att reglera temperaturen i ugnen från 50 till 300° C.

Storlek:
Höjd
: 595 mm
Bredd: 595 mm
Djup: 548 mm
Inbyggnadshöjd: (max): 575 mm
Inbyggnadsbredd: 560 mm
Inbyggnadsdjup: 550 mm
Vikt: 39,83 kg.

Fördelar med Siemens HB63AB522S:
🔵 activeClean pyrolysrengöring
🔵 6 olika ugnsfunktioner
🔵 3D varmluft Plus
🔵 Automatisk snabbuppvärmning
🔵 hotAir Eco funktion
🔵 Barnspärr


Information om Bosch

bosch ovnDet tyska företaget har mer än 125 års historia bakom sig. Bosch startade redan 1886, när grundaren Robert Bosch startade sin “Verkstad för finmekanik och elektroteknik”.
Bosch är ett av världens mest kända märken inom elverktyg, vitvaror, och byggteknik, och är samtidigt världens största underleverantör till bilindustrin, där de bland annat producerar bromsar och tändsystem.

Bosch har mer än 260 fabriker världen över, och sysselsätter mer än 271.000 anställda.
Du kan läsa mycket mer om Boschs långa historia genom att klicka här.

På Boschs egen hemsida kan du se en översikt över alla deras produkter. Du kan bland annat se en komplett översikt över alla deras ugnar, spisar, fläktar, och hällar här.

Om du vill läsa mer om Boschs filosofi vad gäller deras inbyggnadsugnar, så har de gjort en hel sektion som behandlar derar vision och filosofi vid tillverkningen av deras ugnar. Du kan läsa mer på deras egna hemsida här.


Bosch ugn Test – Dessa källor har vi undersökt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Det danska konsumentrådet Tænk har genomfört ett test av 17 olika ugnar. Här tittade Tænk närmare på olika faktorer som användarvänlighet, energieffektivitet, ljudnivå, säkerhet, funktioner, förmåga att snabbt värma upp, och förmåga att hålla temperaturen.

Konsumentrådet Tænks tester är erkända, och de använder stora resurser för att testa produkterna på rätt sätt. När de genomför test, så skickas produkterna till laboratorium, så att de testas vetenskapligt korrekt.

Du kan läsa hela Tænks test av ugnar genom att klicka här. Observera dock att det krävs en betald prenumeration för att få tillgång till testet.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön har flera gånger genomfört tester av ugnar.
Liksom det danska konsumentrådet Tænk, är Råd & Rön kända i Skandinavien för deras omfattande tester. Just nu finns det 7 olika tester av ugnar på deras hemsida.

Du kan se översikten över testerna av ugnar genom att klicka här. Observera att det krävs en betald prenumeration för att få tillgång till de olika testen på deras hemsida

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse