Padelbollar (Bäst i test): Här är de bästa, billigaste och mest hållbara paddelbollarna

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Att spela padeltennis är otroligt kul. För att kunna bli en riktigt bra padelspelare, är det viktigt att lära sig hur motståndaren rör sig och vilken taktik de använder. Det är även viktigt att träna med olika bollar och känna hur de fungerar och beter sig vid slag.

För att ditt padelspelande ska bli så kul som möjligt, kommer du att behöva bra utrustning. En av de viktigaste sakerna inom padeltennis är bollarna. Utan riktiga och ordentliga padelbollar kan du inte spela padel på rätt sätt. 

Vi på Konsumentmagasinet älskar padeltennis och vill att du ska kunna njuta så mycket som möjligt av ditt eget spelande. Därför har vi tagit fram denna bästa padelbollar köpa guide till dig så att du enklare ska kunna hitta de rätta bollarna för ditt padelspelande. 


Babolat Court Padel X3 padelbollar – Padelbollar från ett erkänt märke

Babolat Court Padel X3 padelbollar

 

Babolat är en riktig kändis inom padeltennisärlden. De har tillverkat padelbollar av hög kvalitet under en längre tid. Därför ville vi inkludera bollar från just detta märke. Babolat Court Padel X3 är den officiella APT padel tour-bollen. Denna boll har alltså använts av många kända spelare i en av världens största padelturneringar.

Vi tycker att dessa bollar är riktigt trevliga att spela med, speciellt på en långsammare bana. Eftersom de är så snabba och reagerar väl på kraftfulla slag, är det riktigt lätt att spela tekniskt och taktiskt. Att få använda sig av sin egen teknik och taktik ät något av det allra bästa med sporter som padeltennis. Babolat Court Padel X3- hjälper verkligen till med att förbättra dessa delar och gör varje match eller träning spännande och fartfylld.

De här bollarna är perfekta för de lite mer erfarna spelarna, då de är snabba och responsiva. Om du letar efter en boll som kan ge dig ett lite mer utmanande spel, kan vi varmt rekommendera dessa bollar från Babolat. 

Fördelar

 • Perfekta till långsamma underlag
 • Snabb
 • Responsiv
Nackdelar

 • Passar inte nybörjare

Specifikationer

Officiell APT Padel Tour-boll
Proffs- och tävlingsboll


Babolat Padel Tour X3 padelboll – billiga högkvalitativa padelbollar

 

 

Här har du ännu en kvalitetsboll från tillverkaren Babolat. Babolat Padel Tour X3 är snabba padelbollar som passar perfekt till tävlingar eller mer seriösa träningspass. De är snabba och kan snurra bra tack vare den speciella filten, twisted filt. Detta ger dig möjligheten att spela på ett helt annat sätt än du är van vid. Vi tycker att variation i spelet är viktigt för att göra padeltennisen roligare i längden. Med padelbollar som Babolat Padel Tour X3 kan du få riktigt mycket variation i dina matcher och träningar.

De här bollarna är otroligt hållbara och klarar av det mesta. Stryktåliga bollar är alltid trevligt att ha, eftersom du slipper byta ut dem lika ofta. Det finns inget värre än att upptäcka att man inte har några fler bollar att byta ut sina gamla med. Med de här padelbollarna behöver du inte oroa dig för att detta ska ske lika ofta, eftersom de håller så bra.

Med bollar som dessa kommer du kunna få till snabbare och roligare padelmatcher eller träningar. Vi tycker att de här bollarna är de bästa padelbollar för personer med lite mer erfarenhet. Vi tycker även att de passar riktigt bra för dig som är proffsspelare och som letar efter en mer spännande träningsboll som kan hålla tempot uppe under dina träningsmatcher. 

Fördelar

 • Snabb
 • Bra snurr
 • Hållbar
Nackdelar

 • Inte så bra för nya spelare

Specifikationer

Antal bollar: 3st
Twisted felt-teknik


Nox Pro Titanium – snabb och slitstark matchboll

 

 

Vi tyckte att det behövdes fler matchbollar i denna köpa guide. Därför valde vi att ta med bollarna Nox Pro Titanium. Nox Pro Titanium är snabba och slitstarka matchbollar som klarar av det mesta när det kommer till padelspelande. Tycker du att dina padelmatcher eller träningar saknar lite fart? Då kan du snabbt öka tempot med hjälp av dessa kvalitetsbollar. Vi på Konsumentmagasinet tycker att de här padelbollarna håller en riktigt hög standard, speciellt om man jämför med andra matchbollar. De kan verkligen få fart på både träningsspel och seriösa matcher. Något många upplever är att träningar kan kännas lite tråkiga och långsamma. Nox Pro Titanium kan göra något åt detta problem och göra dina träningar spännande igen. 

Skulle du kunna tänka dig lite mer fart i ditt padelspelande? Då kan vi varmt rekommendera Nox Pro Titanium. De är verkligen några av de bästa padelbollar när det kommer till just snabbhet. De här padelbollarna är även slitstarka och tåliga, vilket gör att de kan hålla riktigt länge. Ju mindre pengar du behöver spendera på nya padelbollar, desto bättre. 

>Fördelar

 • Utmärkt som matchboll
 • Slitstark
 • Snabb
Nackdelar

 • Ingen bra träningsboll för nya spelare

Specifikationer

Antal bollar: 3st
Officiell boll för Fédération Française de Tennis


Head Padel Pro S padelbollar – en förbundsfavorit

 

 

Head Padel Pro S är padelbollar av riktigt hög kvalitet. De här padelbollarna är en riktig förbundsfavorit och används av förbund i bland annat Spanien, Portugal och Sverige. Att flera förbund använder sig av större mängder av en specifik typ av boll visar ofta hur hög kvaliteten är. Vi kan verkligen hålla med förbunden om att Head Padel Pro S är riktigt bra bollar, både för träning och för matcher. Head Padel Pro S är en viktig del av många spelares padeltillbehör, och det är inte alls svårt att förstå varför dessa bollar är det.

Är du medlem av ett förbund? Kanske vill du att ditt förbund ska skaffa sig lite bättre och snabbare bollar till träningarna och matcherna? Då ska du be förbundet köpa in några Head Padel Pro S. Dessa bollar kan vara det som behövs för att du och ditt förbund ska kunna ta padelspelandet till en högre nivå. Även om ditt förbund redan har bra bollar, kan det fortfarande vara trevligt att testa en ny variant av boll. Om ditt förbund inte har lust att spendera pengar på att testa dem, tycker vi att du själv ska testa dem för att se hur du spelar med dem. 

Fördelar

 • Bra kontroll
 • Riktigt snabb
 • Bra till både träning och matcher
Nackdelar

 • Lite för snabb för nya spelare

Specifikationer

Antal: 3st
Officiell boll för World Padel Tour


Wilson Padel X3 padelbollar – hållbarhet och spelbarhet i ett

 

Wilson har sedan länge tillverkat några av de allra bästa padelbollar av riktigt hög kvalitet. Wilson Padel X3 är inget undantag. Det här är en boll som ger dig både bra hållbarhet och spelbarhet på samma gång. Filten på dessa bollar klarar av en hel del stryk och slitage. Wilson har verkligen lagt ner resurser på att tillverka denna fantastiska lilla boll. När du spelar med dessa bollar, behöver du inte byta ut dem lika ofta som med många andra, lite billigare budgetbollar.

Som en extra bonus är emballaget som dessa padelbollar kommer i lite mer miljövänligt än många andra emballage. Det här emballaget har nämligen ett nyutvecklat lock som gör att plastförbrukningen minskar med 50% jämfört med andra typer av lock. Vi tycker att detta är riktigt bra, eftersom det ofta går åt riktigt många bollar och då även många förpackningar. Vi behöver bli bättre på att värna om miljön, även när det kommer till sport och fritid. Det slits och slängs mycket padelutrustning runt om i världen varje år. Vi som spelar behöver bli mer medvetna om detta. Vi behöver även fatta bättre beslut när det kommer till vår konsumtion. Om du vill göra ditt padelspelande lite mer miljövänligt, tycker vi att du ska byta till Wilson Padel X3. 

Fördelar

 • Perfekt för snabba underlag
 • Bra hållbarhet
 • Snabb
 • Mer miljövänligt lock
Nackdelar

 • Fungerar inte så bra på långsammare underlag

Specifikationer

Antal: 3st
Extra tålig filt


Vibor-A Elite Tour padelbollar – bra kontroll och hållbarhet

Vibor-A Elite Tour är de bollar som vi har utsett till det mest exklusiva valet i denna bästa padelbollar köpa guide. Skälen till det är många. Det allra första du kommer att lägga märke till när du spelar med dessa bollar är kvaliteten på materialen. Vibor-A Elite Tour är tillverkade av slitstarka material och är uppbyggda av flerlagersgummi. Detta gör bollarna ännu tuffare och tåligare. Flera lager av gummi gör bland annat att trycket inuti bollen håller sig längre. På så vis kan du spela med samma boll extra länge innan du behöver byta ut den mot en helt ny boll. När du köper dessa bollar vet du alltså att de kommer hålla riktigt länge. Om du vill ha bollar av hög kvalitet och samtidigt inte behöva byta ut dem så ofta, kan vi verkligen rekommendera dessa. Du kommer klara dig länge med ett enda rör. Om du är trött på att betala dyra pengar för bollar som bara håller en kort period, ska du ge Vibor-A Elite Tour en ärlig chans.

De här padelbollarna är tillverkade för proffsspelare eller dig som tränar och spelar på allvar. Är du nybörjare kan du behöva välja en boll som är lite lättare att spela med. Om du redan kan teknikerna i padel, kan denna boll absolut vara det rätta valet för dig. 

Fördelar

 • Håller trycket bra
 • Resistenta material
 • Högpresterande boll

Nackdelar

 • Passar inte nybörjare

Specifikationer

Flerlagersgummi
Diameter: 6,54 och 6,6 cm


ZERV Padel Master+ padelbollar – padelbollar med extra hastighet

 

De här bollarna är otroligt snabba på planen. De är tillverkade av extra lätta material som gör att bollarna kan studsa mer än många andra bollar. Lätta och snabba bollar kan sätta fart på både träningsmatchen och turneringen. ZERV Padel Master+ kan öka hastigheten och få adrenalinet att pumpa hos de flesta erfarna padelspelarna. Vi tycker att dessa bollar från Zerv är perfekta för dig som gillar spel med riktigt mycket fart och spänning. De kan göra vilket träningspass eller vilken tävling som helst mer fartfylld och spännande. Om du letar efter en extra snabb boll med rejäl studs, tycker vi att du ska satsa på ZERV Padel Master+. Vi på Konsumentmagasinet tycker att dessa bästa padelbollar har ett bra värde för pengarna. De är relativt billiga padelbollar om man jämför dem med vissa andra typer. När du köper ett rör av dessa får du tre slitstarka och snabba bollar till ett riktigt lågt pris. Letar du efter snabba men samtidigt billiga bollar är det här padelbollarna för dig och ditt padelspelande. 

Fördelar

 • Snabba
 • Bra studs
 • Lågt pris
 • Kan användas på alla underlag
Nackdelar

 • Ingen nybörjarboll

Specifikationer

Tillverkad av lättviktsmaterial
Antal bollar: 3st


Allt du behöver för att spela padeltennis

Om du vill spela padeltennis finns det en del grundläggande utrustning som du behöver för att komma igång. Här är några av de viktigaste sakerna du behöver:

 • Padelracket: En padelracket är den viktigaste delen av din utrustning. Det finns olika typer av racketar att välja mellan, och det är viktigt att välja en som passar din spelstil och din kunskapsnivå.
 • Padelbollar: Padelbollar är mindre och tyngre än vanliga tennisbollar och är speciellt gjorda för padel. Det är viktigt att använda rätt bollar för bästa möjliga spelupplevelse.
 • Padelväska: En padelväska är ett bekvämt sätt att transportera ditt racket och annan utrustning på till och från banan. Det finns olika typer av väskor att välja mellan, bland annat ryggsäckar och bärväskor.
 • Padelskor: Padelbanor har ofta en yta av gummi eller konstgräs, och det är viktigt att ha rätt padelskor för att undvika skador och få bästa möjliga grepp på banan. Välj skor med en sula som inte är märkningsfri och med god stötdämpning.
 • Kläder: Paddling kan vara fysiskt krävande och det är viktigt att välja kläder som är bekväma och ger rörelsefrihet. Välj kläder av andningsbart material som transporterar bort fukt från kroppen.

Dessa saker är den grundläggande utrustning du behöver för att spela padel. När du blir mer erfaren kan du också överväga att investera i annan utrustning som glasögon, handskar och handledsstöd för att förbättra din spelupplevelse.

Padel – och tennisbollar – Typer av padelbollar

Många tror att en padelboll är exakt samma typ av boll som en tennisboll, men så är det faktiskt inte alls. En padelboll skiljer sig en hel del från en tennisboll, speciellt när det kommer till tryck och vikt.

När det kommer till bästa padelbollar, finns det faktiskt flera olika typer. De olika typerna kallas träningsbollar, snabba bollar och hållbara bollar.

Träningsbollar är precis vad de låter som. De är en typ av bollar som används vid träning. Denna typ av boll passar perfekt för dig som aldrig har spelat padel tidigare, och som vill komma i gång med ditt eget spelande. En träningsboll är lite lättare att spela med, då den är lite långsammare än de bollar som används av proffs under tävlingar.

Snabba bollar är snabbare än andra bolltyper. Med denna typ av boll kan du få ett snabbare spel, vilket kan vara bra inför eller under tävlingar.

De hållbara bollarna är lite tuffare och klarar av mer slitage än vanliga bollar. Denna typ av boll passar utmärkt till dig som inte har lust att byta ut dina bollar lika ofta. 

Källa: padelandhelp.com

Så väljer du padelbollar

När du är ny inom padel kan det vara svårt att veta vilken boll du ska spela med. När du börjar spela hos en klubb, brukar det endast finnas bollar av en enda modell från ett enda märke tillgängliga. Detta kan göra det svårt för dig att veta vilken boll som är perfekt för dig och ditt spelande. Det enda sättet att ta reda på vilken boll som passar bäst är att testa sig fram. Prova olika typer och märken och jämför dem med varandra. Vilka för- och nackdelar har varje boll? Vilken av dem har flest fördelar? Välj den boll som du tycker känns bra och som har flest fördelar.

För de flesta nybörjare är en boll med god precision, komfort och kontroll viktig för ett roligt och givande spelande. En mer erfaren spelare som redan har lärt sig tekniken kan spela med en snabbare och mindre kontrollerbar boll.

Något annat du behöver tänka på när du ska välja rätt padelbollar är i vilka förhållanden du kommer att spela i. Vilka temperaturer kommer du att spela i? Spelar du inomhus eller utomhus? Väder och vind kan påverka bollen och spelet. Vilken höjd spelar du på? Höjden du spelar på kan nämligen påverka trycket inuti bollen och få den att kännas annorlunda under spel. Om du spelar på en hög höjd, det vill säga 500m över havet eller mer, ska du alltid spela med en boll som är anpassad för detta.

Om du spelar på långsammare banor, ska du välja padelbollar som är anpassade för dessa. Om du däremot ska spela på snabbare banor, rekommenderar vi att du spelar med padelbollar som är lite långsammare. 

Om du fortfarande är osäker på vilken boll du ska välja, kan du alltid läsa beskrivningen för varje specifik boll. Där kan du hitta mycket nyttig information som kan hjälpa dig att hitta precis den padelboll du söker.

 

Vad är skillnaden mellan tennisbollar och padelbollar?

Padelboll vs tennisboll – Vilken är egentligen bäst? Vilka är skillnaderna? Tennisbollar och padelbollar har faktiskt fler likheter än skillnader. Det finns dock ett par saker som skiljer sig en del. Den största skillnaden är trycket inuti bollen. En tennisboll har ett högre tryck inuti sig än en padelboll har. En tennisboll ska ha ett tryck på 14psi, medan en padelboll ska ha ett tryck på 10-11psi. Man brukar även kunna se en liten skillnad i diameter. En tennisboll har en lite större diameter på grund av det högre trycket. Vikten på en tennisboll och en padelboll brukar dock vara den samma. Dessa skillnader gör att de olika bollarna känns på olika sätt när de spelas. Därför ska man alltid spela tennis med tennisbollar och padel med padelbollar. Om man byter runt på dessa kan det påverka spelet enormt. Om du bara ska träna padel, kan du spela med tennisbollar som är lite slitna. Om du däremot ska spela seriöst, ska du alltid använda dig av riktiga padelbollar.

Källa: worldpadelinsider.com


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


ZERV Padel Victory padelbollar

 

När vi skulle hitta några billigare bästa padelbollar till denna lista, var vi alla eniga om att ZERV Padel Victory förtjänade denna plats. De här bollarna har ett riktigt lågt pris jämfört med många andra bollar på marknaden. Därför tycker vi att ZERV Padel Victory fungerar riktigt bra för spelare som inte har råd med dyr utrustning, men som ändå vill få bra bollar för sina pengar. De här bollarna kan alltså ge dig det bästa av två världar.

ZERV Padel Victory är padelbollar som passar de flesta typer av spelare. De fungerar utmärkt för nya spelare, men de fungerar även riktigt bra som träningsbollar för mer erfarna spelare. Det här är alltså en perfekt boll för dig som tränar med spelare av alla nivåer. Om du precis har börjat spela padel med andra, lite mer erfarna spelare? Kanske är det du själv som är mer erfaren än dina vänner, och behöver lära upp dem? Då är de här padelbollarna som gjorda för dig.
När du ska köpa nya padelbollar, tycker vi att du även ska passa på att skaffa dig en bättre padelracket. En riktigt padelracket är A och O när det kommer till padelspelande. När du tränar eller spelar padel, ska du helst inte använda dig av en tennisracket, då tennisracketar inte fungerar på samma sätt som en padelracket. 

Fördelar

 • Billiga
 • Passar flera typer av spelare
 • Extra hållbara och tåliga

Nackdelar

 • Inte de bästa tävlings- eller proffsbollarna

Specifikationer

Färg: Vit med röd text
Extra slitstark filt


 

FAQ

Vilka padelbollar är bäst?
En lättspelad boll med bra kontroll är bäst för dig som är nybörjare, medan en snabbare boll är bäst för erfarna spelare.
Vad skiljer en padelboll från en tennisboll?
Den största skillnaden mellan en tennisboll och en padelboll är trycket inuti bollen. En tennisboll ska ligga på 14psi medan en padelboll ska ligga mellan 10-11psi.
Hur länge håller padelbollar?
Det beror på hur du spelar. Är du en nybörjare eller en spelare som spelar sällan, kan ett rör av bollar hålla i flera veckor. Är du en erfaren spelare som tränar och tävlar, kan du använda ett rör på bara någon dag.
Hur ofta ska man byta ut padelbollar?
Om filten på bollen börjar bli sliten eller trycket börjar bli sämre ska den bytas ut mot en ny boll. När bollen börjar kännas svårare att spela med är det dags för byte.

Läs även: Pingisbord (Bäst i test)

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta