Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Läs mer här.

Cykeldator Test-Guide: Vi Har Hittat De Bästa Cykeldatorer Enligt Experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD juni 19, 2024.

Cykeldator Test-Guide: Vi Har Hittat De Bästa Cykeldatorer Enligt Experterna

Urvalet av produkter görs baserat på forskning..., men vi begränsar oss främst till produkter tillgängliga på prisportaler eller annonsplattformar. Våra artiklar innehåller i huvudsak externa tester och recensioner snarare än egna tester. Listan är inte en ranking av produkter, och annonsavtal kan påverka placeringen och urvalet av våra produkter – läs mere her. Läs mer

Ger du dig ofta ut på cykelturer och vill ha ett smidigt sätt att hålla koll på din träning? Med en cykeldator får du inte bara tillgång till GPS-navigering, utan flera andra smarta funktioner såsom information kring tid, distans och hastighet.

Hur många funktioner och hur lättanvänd cykeldatorn är beror dock på vilken modell du väljer, så för att hjälpa dig på traven har vi nedan samlat de bästa cykeldatorerna enligt konsumenter och experter i en händig topplista.
Ta en närmare titt och få tag på en cykeldator som stämmer överens med dina behov och önskemål.

Senast ändrad:

I dag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Cykeldator Bäst i test-guiden 2024:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Wahoo Elemnt Roam Cykeldator - smart Back On Track funktion och displayljus som anpassar sig efter omgivningen

Bästa premiumval

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wahoo Elemnt Roam Cykeldator:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Klar och tydlig display
 • Händig Back On Track funktion
 • Uppladdning via USB-sladd
 • GPS-navigering

Nackdelar

 • Batteritiden hade kunnat vara längre

Det har aldrig varit så enkelt och roligt att ge dig ut och cykla som när du har en högkvalitativ Wahoo Elemnt Roam Cykeldator med dig. Den här imponerande premiumprodukten är enkel att använda och kommer med händiga funktioner som du inte vill gå miste om. Inom ett experttest hos Advntr fick Wahoo Elemnt Roam Cykeldator betyget 9/10, och när Cycling Weekly testade på produkten ansåg de att cykeldatorn förtjänade 4/5 stjärnor.

Mer om Wahoo Elemnt Roam Cykeldator

En klar och tydlig 2,7 tum skärm, en batteritid på 17 timmar och enkel uppladdning via USB-sladd är bara kronan på verket när det är tal kring Wahoo Elemnt Roam Cykeldator. Du kan nämligen även dra nytta av ett smart navigeringssystem tillsammans med Back On Track funktionen som hjälper dig att ta dig tillbaka på rätt väg om du skulle råka cykla åt fel håll. Som om detta inte vore nog har cykeldatorn en skärm vars ljus anpassar sig till omgivningen så att du slipper att själv justera ljusstyrkan.

Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS Cykeldator - medföljande ELEMNT Companion app och kompatibel med både iPhone samt Android

Utvalda av Konsumentmagasinet.se

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS Cykeldator:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Smart navigering
 • Utmärkt minne på 16 GB
 • Modernt och lättnavigerat interface

Nackdelar

 • Displayen hade kunnat vara större

Då var det hög tid att tala lite om Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS Cykeldator. 811 konsumenter har gett den här produkten ett sammanlagt betyg på 4,6 av 5 hos Google Shopping, och det är inte bara konsumenterna som älskar cykeldatorn. Även inom ett experttest hos The5krunner har Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS Cykeldator blivit högt betygsatt med hela 91 % av 100 % – och inom en recension hos Cyclist har cykeldatorn fått ett perfekt betyg på 5/5.

Mer om Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS Cykeldator

Dra enkelt nytta av Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS Cykeldator med sin praktiska 2,2 tum färgdisplay och en medföljande ELEMNT Companion applikation. För smidighetens skull är cykeldatorn även kompatibel med både iPhone samt Android och stödjer ett stort antal applikationer. Förvänta dig en navigeringsfunktion med extensiva kartor och stöd för planerade träningspass.
Batteritiden ligger allt som allt på upp till 15 timmar, och när batteriet är urladdat använder du en medföljande USB-kabel för att utan problem ladda upp din Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS Cykeldator igen. Satsa på den här produkten och få en bra cykeldator redan idag.

Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS Cykeldator - generös batteritid och imponerande navigeringssystem

Den bästa batteritid

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS Cykeldator:

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Utmärkt batteritid
 • Imponerande navigeringssystem

Nackdelar

 • Kommer inte utrustad med touchskärm

Nu börjar vi närma oss slutet av cykeldator test topplistan, men än kan du förvänta dig hög kvalitet i form av Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS Cykeldator. Efter 1 330 kundrecensioner har produkten för närvarande ett 4,3 av 5 betyg hos Google Shopping, och inte nog med det: cykeldatorn är även högt betygsatt inom expertrecensioner hos både Cycling Weekly och Road.cc.

Mer om Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS Cykeldator

Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS Cykeldator kommer utrustad med en 2,6 tum LED-skärm och bjuder på en lång rad smarta funktioner som gör susen ute på cykelfärderna. Avancerade träningspass, smarta meddelanden, GroupTrack, vädervarningar och höjdmätare är bara några få exempel på vad du kan förvänta dig av Garmin Edge 530 Performance Bundle GPS Cykeldator.
En aspekt som denna cykeldator GPS kan skryta med är den långa batteritiden som vid batterisparläge ligger på hela 40 timmar. När cykeldatorn väl har urladdats är det lätt som en plätt att ladda upp den igen med hjälp av en medföljande USB-sladd. Sist men inte minst är produkten väderbeständig för att klara av lite tuffare förhållanden.

4 saker att tänka på innan du köper cykeldator

 • GPS

  Den viktigaste funktionen som din cykeldator utan tvekan bör ha är avancerade navigeringsverktyg. Detta gör det möjligt för dig att alltid vara fullt medveten om var du är och vart du är på väg både när du cyklar på vägar och off-road.

 • Träningspass

  Med hjälp av inbyggda träningspass kan du utmana dig själv och få skräddarsydda träningsmöjligheter när du ger dig i väg på dina cykelturer. Det är sannerligen lättare att känna sig motiverad med inbyggda träningspass.

 • Lättanvänd display

  Alla cykeldatorer har en skärm, och det är viktigt att denna display kommer med en layout som är enkel att navigera. Det är lätt att tappa motivation eller att missa praktiska funktioner om displayen gör allting onödigt komplicerat.

 • Väderbeständig

  Det är ingen hemlighet att cykling sker utomhus under bar himmel, och därför är det ett måste att din cykeldator tål vind och regn. Beställ med andra ord en cykeldator som är väderbeständig.

arrow-more

FAQ

Vilken cykeldator är bäst i test?
En utmärkt cykeldator är en variant som ger dig många välfungerande funktioner till ett rimligt pris. Alla cykeldatorer i vår topplista är modeller som du kan lita på.
Vad bör jag ha i åtanke innan jag köper en cykeldator?
Innan du börjar leta efter en cykeldator är det smart att göra upp en budget. Det finns både budgetmodeller och premiumvarianter som kan fungera väl för dig, men kom ihåg att de lite dyrare cykeldatorerna vanligtvis har fler funktioner.
Vad bör jag leta efter i en cykeldator?
Cykeldatorn som du väljer bör bjuda på en lättanvänd display, smart GPS-navigering, en väderbeständig konstruktion och ett långt batteriliv.
Är det bättre med en trådlös cykeldator?
Huruvida det är bättre att satsa på en trådlös cykeldator eller inte är relativt subjektivt. Montering blir dock enklare med trådlösa modeller, så det är många som väljer bort kablarna.

Hur väljer du en cykeldator och hur får du ut så mycket som möjligt av den?

Om du vill ha en händig cykel GPS som gör under för dig under cykelturen är det väl värt att vända dig till en cykeldator. Med det här hjälpmedlet kan du känna dig motiverad att ge dig ut och träna, få frisk luft och upptäcka nya platser – men det ingår även smarta funktioner som du inte vill gå miste om.

När du väljer en cykeldator ska du se till så att den kommer med en händig display som är klar, tydlig och har en lättnavigerad layout. Det ska finnas praktisk GPS-navigering, men även funktioner som tillåter dig att mäta tid, distans, hastighet och liknande. Cykeldatorn ska vara tillverkad i robusta material som klarar av väder och vind samtidigt som batterilivet bör vara långt. Lyckligtvis nog är en stor del av dagens cykeldatorer uppladdningsbara, så du slipper att köpa till batterier.

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din cykeldator bör du också se till så att du väljer en variant som har inbyggda träningspass och liknande funktioner som motiverar dig att träna. För ytterligare färdmedel, missa inte heller att kika på vår topplista över elcyklar och elsparkcyklar. Dessa kan bli en ypperlig lösning om du vill ta dig från punkt A till B utan att det blir alltför krävande. Samtidigt måste du självfallet hålla dig säker, så ta också en närmare titt på vår topplista över de bästa cykelhjälmarna.

Hur fungerar en cykeldator?

Vare sig du satsar på en Polar cykeldator, en Garmin cykeldator eller något helt annat märke fungerar de flesta cykeldatorer på ett liknande sätt. Du laddar först upp din cykeldator med den medföljande USB-kabeln och monterar sedan apparaten på din cykel. En cykeldator har möjligheten att mäta hur snabbt du cyklar, hur långt du har cyklat, hur länge du har cyklat och mer därtill.

Med hjälp av sitt GPS-system kan cykeldatorn dessutom förse dig med vägledning så att du smidigt tar dig från punkt A till punkt B. Det finns både trådlösa cykeldatorer samt modeller med kabel, men de flesta föredrar den förstnämnda då det bjuder på en mer stilren look. Tack vare teknologins framfart fungerar numera trådlösa cykeldatorer lika väl som modeller med kabel, så du kan få alla funktionerna som du eftersöker oavsett vilken cykeldatortyp du satsar på.

Läs också om cykeltrainers, de bästa el lådcyklarna och de bästa dam elcyklarna.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta