Spinningcykel - Bäst i Test: De bästa spinningcyklarna enligt experterna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: april 8, 2024.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Spinningcykel - Bäst i Test: De bästa spinningcyklarna enligt experterna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Finnlo SpeedBike CRT Spinningcykel är utsedd till spinningcyklarna bäst i test hos pricerunner.se.

Med hjälp av en spinningcykel får du möjligheten att träna din uthållighet utan att behöva åka till gymmet. Med en av dessa praktiska motionscyklar i ditt hem står väder och vind aldrig i vägen för dina cykelturer, så satsa på en spinningcykel för träning på dina villkor.

Innan du kan börja gäller det dock att få tag på en imponerande spinningcykel bäst i test, och just därför har vi sammanställt kundomdömen och experttester för att ta fram topplistan nedan.
Ta en titt på vår topplista över de bästa spinningcyklarna och hitta din favorit.

Du måste tänka på detta innan du köper en spinningcykel:

 • Praktisk display. För att enklare hålla koll på hur din träning går är det bra om din spinningcykel kommer utrustad med en händig display som bland annat mäter distans, puls, kalorier och dylikt.
 • Justerbar. Säkerställ att du beställer en spinningcykel som har en justerbar sadel eller på andra vis ser till så att du kan få en skräddarsydd upplevelse när du använder dig av cykeln.
 • Maximal användarvikt. Alla spinningcyklar har en viss maximal användarvikt, så kontrollera att cykeln som du köper klarar av just din vikt.

Transporthjul. Det är bra om du satsar på en spinningcykel som kommer utrustad med transporthjul. Detta gör det betydligt enklare när du vill flytta på din spinningcykel.

Senast ändrad:

Idag har vi flyttat över den här artikeln till vår nya design för att förbättra din användarupplevelse på vår hemsida. I linje med denna förändring har vi gått igenom och förbättrat våra produktrecensioner för att kunna ge dig en ännu bättre och mer skräddarsydd användarupplevelse.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

Bäst i test-guiden 2024:

Se resten nedan

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Sole Fitness SB700 Spinningcykel - med justerbart styre, sadel samt en händig display

 Bästa spinningcykel med valet med Zwift-app

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Sole Fitness SB700 Spinningcykel:

Fördelar

 • Justerbart styre och sadel
 • Händig display
 • Bestäm själv hur trögt det ska vara

Nackdelar

 • Inga träningsprogram ingår

Näst på listan har vi Sole Fitness SB700 Spinningcykel, det prisvärda valet för dig som vill ha en relativt billig maskin som gör det den ska. Inom ett spinningcykeltest hos Pricerunner hamnade den här cykeln på fjärde plats, och inom en expertrecension hos Fit Rated har den fått rikligt med beröm. Kundbetyget på 4,2 av 5 hos Amazon visar prov på att även konsumenterna tycker om Sole Fitness SB700 Spinningcykel.

Mer om Sole Fitness SB700 Spinningcykel

För att se till så att du får den bästa möjliga upplevelsen är Sole Fitness SB700 Spinningcykel en cykel vars sadel kan justeras, och detsamma kan sägas för styret. Dess svänghjul på cirka 22 kg är även ganska imponerande. Tillsammans med cykeln får du en display som talar om för dig hur många kalorier du har bränt, hur långt du har cyklat, din puls samt din hastighet. Sole Fitness SB700 Spinningcykelns maximala användarvikt ligger på 135 kg och den kommer med en två års garanti.

Tunturi S40 Competence Front Spinningcykel - med magnetiskt motstånd och mycket mer

Bästa spinningcykel till priset

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Tunturi S40 Competence Front Spinningcykel:

Fördelar

 • Enkel att montera
 • Dess display kommer med flera workouts
 • Utmärkt motstånd när du cyklar

Nackdelar

 • Sadeln hade kunnat vara bredare

Har du en lite tajtare budget, men vill ändå ha en funktionell spinningcykel som gör sitt jobb väl? Ta då en närmare titt på Tunturi S40 Competence Front Spinningcykel. Efter 50 kundomdömen hos Google Shopping ligger dess betyg för närvarande på 4,6 av 5, och med den utomordentliga konstruktionen är det lätt att förstå varför.

Mer om Tunturi S40 Competence Front Spinningcykel

Tunturi S40 Competence Front Spinningcykel drivs med ett magnetmotstånd och har en svänghjulsvikt på 17 kg. För att på ett smidigt sätt kunna transporterna spinningcykeln ingår transporthjul, och som om detta inte vore nog är cykeln även utrustad med en display. Denna display talar om för dig hur långt du har cyklat, hur snabbt du cyklar, hur många kalorier du har bränt och vad din puls ligger på. Allt som allt klarar spinningcykeln av en maximal användarvikt på 150 kg och kommer med en tre års garanti.

KEISER Indoor Bike M3i Spinningcykel - magnetiskt motståndssystem som känns precis som en riktig cykel

Bästa premiumval

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på KEISER Indoor Bike M3i Spinningcykel:

Fördelar

 • Bekväm och stilren
 • Slitstark
 • Trådlös pulsmätare

Nackdelar

 • Hållaren för vattenflaskan är svår att nå

Att påstå att KEISER Indoor Bike M3i Spinningcykel har mycket att bjuda på är en underdrift. Denna äkta premiumcykel har fått ett 4,3 av 5 betyg hos Verywellfit för att inte tala om allt beröm som cykeln har mottagit inom ett experttest hos Pricerunner. För en högkvalitativ spinningcykel som inte sviker dig kan KEISER Indoor Bike M3i Spinningcykel göra susen.

Mer om KEISER Indoor Bike M3i Spinningcykel

Med sitt underbara magnetiska motståndssystem känns det som att använda en riktig cykel när du sätter dig på KEISER Indoor Bike M3i Spinningcykel. Denna träningsmaskin är tystlåten och tillåter för både pedalerna, styret och sadeln att justeras. Resultatet blir att du får en skräddarsydd träningsupplevelse alla dagar i veckan. Självfallet ingår en praktisk hållare för vattenflaskan, och glöm inte heller den fantastiska displayen. Via den här skärmen får du reda på distans, motstånd, tid, hjärtfrekvens, kilokalorier, kraftutveckling och kadens.

Finnlo SpeedBike CRT Spinningcykel - svänghjulsvikt på 25 kg och ett händigt SPD-Click-System

Spinningcyklarna bäst i test hos Pricerunner.se

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Finnlo SpeedBike CRT Spinningcykel:

Fördelar

 • Stabil och tystlåten
 • Användarvänlig
 • Justerbar sadel

Nackdelar

 • Displayen hade gynnats av belysning

Efter att ha blivit utsedd till testvinnare inom ett spinningcykeltest hos Pricerunner och efter mycket beröm från konsumenterna är det inte mer än rätt att Finnlo SpeedBike CRT Spinningcykel har hamnat högst upp på topplistan. Här får du kvalitet till ett rimligt pris, så missa inte din chans att testa på en spinningcykel som aldrig sviker dig.

Mer om Finnlo SpeedBike CRT Spinningcykel

Finnlo SpeedBike CRT Spinningcykel kan bjuda dig på en tröghet på upp till 25 kg för en utomordentlig workout, och med hjälp av en händig vridknapp justerar du hur trögt det ska kännas. Det ingår även en LCD-display som ger dig info kring bland annat puls och avstånd så att du på ett smidigare sätt håller koll på hur din träning går. SPD-Click-Systemet gör det möjligt för dig att träna med äkta cykelracingskor, och med spinningcykelns transporthjul flyttar du enkelt cykeln dit du vill.

Finnlo Exum III Spinningcykel - 18 olika träningsprogram och 40 motståndsnivåer

Bästa spinningcykeln med praktiska träningsprogram

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Finnlo Exum III Spinningcykel:

Fördelar

 • Stabil och slitstark
 • Tystlåten
 • 40 motståndsnivåer

Nackdelar

 • Ingen hylla för surfplatta

En spinningcykel som håller riktigt hög standard behöver inte alltid vara utomordentligt dyr, och Finnlo Exum III Spinningcykel visar prov på detta. Till ett riktigt billigt pris får du här en cykel som bjuder på många funktioner och fördelar. Just den här spinningcykeln har kommit på förstaplats i ett experttest hos Pricerunner, och konsumenterna har även gett den ett 4,3 av 5 kundbetyg hos Google Shopping.

Mer om Finnlo Exum III Spinningcykel

Finnlo Exum III Spinningcykel kommer utrustad med hela 18 olika träningsprogram, och du har möjligheten att skifta mellan 40 motståndsnivåer. Tack vare detta är det inga svårigheter att få precis det träningspasset som du eftersöker. Sadeln justerar du även både horisontellt och vertikalt så att du sitter bekvämt på din spinningcykel, och transporthjul ingår för smidig transport av cykeln. En bakgrundsbelyst display ingår för att ge dig information kring tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och mer därtill.

Abilica Racer 2.1 Spinningcykel hemma - härliga kombipedaler, justerbar sittställning och en medföljande display

Den bästa eleganta spinningcykel mellanmodellen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Abilica Racer 2.1 Spinningcykel hemma:

Fördelar

 • Remdrift för tystlåtenhetens skull
 • Justerbar sadel och styre
 • SPD kombipedaler

Nackdelar

 • Har inte mobil- eller surfplattehållare

Abilica Racer 2.1 Spinningcykel gör träningen inomhus enkel, smidig och rolig utan att det kostar skjortan. Trots det billiga priset har denna spinningcykel mycket att bjuda på, och inom ett Pricerunner test av de bästa spinningcyklarna hamnade just Abilica Racer 2.1 Spinningcykel på andraplats.

Mer om Abilica Racer 2.1 Spinningcykel hemma

Abilica Racer 2.1 Spinningcykel är en Abilica spinningcykel som kommer utrustad med ett 22 kg svänghjul och härliga kombipedaler. Tack vare dess remdrift är spinningcykeln även mycket tystlåten för en så positiv upplevelse som möjligt. Oroa dig inte för att du tvingas sitta obekvämt då du kan ställa in sadeln och styret både horisontalt och vertikalt. En medföljande display ger dig också information kring tid, distans, RPM, hastighet och kaloriförbrukning.

Schwinn Airdyne AD8 Spinningcykel - oändligt motstånd tack vare vindturbinen som genererar luftmotstånd

Den bästa spinningcykel lösningen för intensiv träning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Schwinn Airdyne AD8 Spinningcykel:

Fördelar

 • Oändligt motstånd
 • Bekväm och smidig
 • Robust och slitstark

Nackdelar

 • En aning högljudd

Produkten som lyckades att hamna på femte plats inom ett experttest hos Pricerunner är Schwinn Airdyne AD8 Spinningcykel, och hos Google Shopping har den för närvarande ett sammanlagt kundbetyg på 4,4 av 5. Om du föredrar intensiv träning är det här en träningscykel som kommer att kännas ypperlig att dra nytta av.

Mer om Schwinn Airdyne AD8 Spinningcykel

Motståndsnivåerna vid användning av Schwinn Airdyne AD8 Spinningcykel är oändliga då det blir mer intensivt ju mer du rör dig. Det är därför en fantastisk skräddarsydd upplevelse som gäller med just den här spinningcykeln. Det är en vindturbin som genererar luftmotståndet, och därför justeras motståndet utan att du behöver trycka på någon knapp. För träningsmotivation finns det nio träningsprogram, och en kaloriräknare håller samtidigt koll på hur många kalorier du har förbrukat.

Hammer Ergometer Ergo-Motion BT Spinningcykel - 16 motståndsnivåer, 12 träningsprogram och 22 utbildningsprogram

Det bästa valet för skräddarsydd träning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Hammer Ergometer Ergo-Motion BT Spinningcykel:

Fördelar

 • Enkel att montera
 • Slitstark konstruktion med en hållare för surfplatta
 • Spinningcykel med dator

Nackdelar

 • Ingen hållare för vattenflaska

Sist på vår spinningcykel test topplista har vi Hammer Ergometer Ergo-Motion BT Spinningcykel, en modell som för närvarande har ett perfekt kundbetyg 5 av 5 hos Google Shopping. Med sina många motståndsnivåer, program och händiga display är det lätt att förstå varför.

Mer om Hammer Ergometer Ergo-Motion BT Spinningcykel

Satsa på Hammer Ergometer Ergo-Motion BT Spinningcykel och få en motionscykel som bjuder på ett 8 kg svänghjul för en jämn gång, och förvänta dig samtidigt 16 motståndsnivåer, 12 träningsprogram och 22 utbildningsprogram. Det ingår en display som visar dig kaloriförbrukning, distans, hastighet, tid och mer därtill. Sadeln kan justeras horisontellt samt vertikalt, och inte blir det några problem att flytta din spinningcykel när det ingår transporthjul.

Tester och recensioner av spinningcyklar som används i artikeln

Expert- och testkällor

Pricerunner

Jämförelsetjänsten Pricerunner ger dig möjligheten att jämföra fler än 2,9 miljoner produkter från 7 400 butiker. Hitta varor inom bland annat kategorierna hem och hushåll, trädgård, familj, leksaker, video, skönhet, sport, renovering och mer därtill. Du kan även kika på Bäst I Test topplistor för att ta reda på vilka varor som experterna tycker om.

Du kan se deras test av de bästa spinningcyklarna här
Testet publicerades den: 13. Mars, 2021

Fit Rated

Hos Fit Rated kan du kika på topplistor och läsa produktrecensioner med fokus på fitness-relaterade prylar. Genom rikligt med research tar de reda på vilka de bästa träningsmaskinerna är för att kunna hjälpa läsarna att hitta produkterna som blir passande i just deras hemmagym.Du kan se recensionen av Sole Fitness SB700 här
Recensionen publicerades den: 6. Juli, 2021

Verywellfit

Verywellfit är en resurs för trovärdig och aktuell information kring alla kost- och träningsämnen. Om du vill få nyheter, tips, råd, inspiration och information om allt som har att göra med fitness kan Verywellfit vara det rätta valet för dig.Du kan se recensionen av KEISER Indoor Bike M3i här
Recensionen publicerades den: 4. April, 2021

Home Gym Experts

Home Gym Experts ger dig möjligheten att bläddra bland hundratals produktrecensioner, guider och träningstips för att se till så att dina träningspass blir optimala. Hitta en träningsmaskin för dig eller ta exempelvis reda på hur du tränar på bästa sätt.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

Healthline

Healthline är en sajt som lägger fokus på hälsorelaterade ämnen. Läs nyheter kring det senaste inom fitness, kost, sömn, hälsa och mer eller kika närmare på deras tips och råd för att få en mer hälsosam vardag.

Artikeln kring fördelarna av spinning uppdaterades senast: 12. Juli, 2019
Läs hela artikeln här
Artikeln kring fördelarna av spinning vs cykling uppdaterades senast: 15. December, 2021
Läs hela artikeln här

Backroads

Backroads är ett reseföretag som slog upp portarna år 1979, och de bjuder på en noggrann resedesign med erfarna reseledare. Oavsett om du är intresserad av cykling, vandring eller någonting helt annat i ett av fler än 65 länder kan Backroads stå till tjänst.

Artikeln uppdaterades senast: December 2021
Läs hela artikeln här

Harvard Health Publishing

Harvard Health Publishing är din resurs för hälsorelaterade ämnen. Via deras sajt kan du kika närmare på nyhetsartiklar som håller dig informerad om det senaste inom välmående samtidigt som du kan inspireras för att komma i gång med din träning redan idag.Artikeln uppdaterades senast: 1. Januari, 2018
Läs hela artikeln här.

Kundrecensioner

Google Shopping

Hos Google Shopping är det möjligt för dig att jämföra varor mellan en hel uppsjö av olika återförsäljare för att få det bästa erbjudandet som blir som mest passande för dig. Sök efter en produkt som intresserar dig och hitta just den varan till det bästa priset.Du kan se alla recensioner av Finnlo SpeedBike CRT här
Du kan se alla recensioner av Tunturi S40 Competence Front här
Du kan se alla recensioner av Finnlo Exum III här
Du kan se alla recensioner av Schwinn Airdyne AD8 här
Du kan se alla recensioner av Hammer Ergometer Ergo-Motion BT här

Amazon

Amazon är en butik på nätet som säljer ett brett sortiment av olika prylar. Du kan handla varor inom exempelvis kategorierna elektronik, hem, trädgård, husdjur, böcker, bygg, leksaker, kläder, skönhet, livsmedel, filmer, spel och ännu fler än så. Amazon har dessutom en flik med bästsäljare där du kan bläddra mellan varorna som är som mest populära i butiken.

Du kan se alla recensioner av Sole Fitness SB700 här

FAQ

Vilken är den bästa spinningcykeln?
För att få tag på den bästa spinningcykeln redan idag gäller det bara att ta en titt på några av modellerna inom vår topplista.
Vad behöver jag veta om spinningcyklar?
Spinningcyklar kan göra under för dig som vill träna uthållighet, men se gärna till så att den är justerbar för bekvämlighetens skull, har flera motståndsnivåer och kommer utrustad med en händig display. En spinningcykel med skärm kan verkligen göra susen.
Ger en spinningcykel valuta för pengarna?
Det är mycket som kan komma i vägen för vanlig cykling utomhus: regn, snö, vind, punktering och mer därtill. En spinningcykel ser till så att du kan fortsätta din träning hemifrån, och med en lättillgänglig cykel håller du träningsmotivationen uppe.

Att ha i åtanke när du ska köpa en spinningcykel

Då var det dags att hitta din bästa spinningcykel, men vilka egenskaper ska en högkvalitativ spinningcykel egentligen ha, och har priset att göra med kvaliteten? När du väljer en spinningcykel är det gynnsamt om denna träningsmaskin kommer utrustad med en lång rad motståndsnivåer, men även program som du kan välja mellan för att skräddarsy din träning.

Både styret och sadeln bör vara justerbara så att du aldrig sitter obekvämt, och då det är av yttersta vikt att dricka rikligt med vatten under träningspassen är det bra om din spinningcykel har en flaskhållare. På tal om hållare har vissa spinningcyklar även en liten hylla som är särskilt framtagen för att ställa din telefon eller surfplatta på. Detta leder till att du kan lyssna på musik, titta på filmer, workoutvideor eller annat som motiverar dig.

Ibland kan en spinningcykel behöva flyttas, och därför bör du säkerställa att det ingår transporthjul. Inte vill du heller gå miste om en display som håller koll på hur ditt träningspass går genom att förse dig med info kring distans, tid, hur många kalorier du har förbrukat, vad din puls ligger på och mer därtill.

En lite dyrare spinningcykel kommer vanligtvis med ett större antal funktioner, men visst finns det även många budgetval som är värda att satsa på. Så länge du väljer en av spinningcyklarna i vår topplista kan du lita på att det är hög kvalitet som gäller.

Hälsofördelar med spinning – är det bättre än löpning?

Oavsett om du vänder dig till en spinningcykel rea, en spinningcykel på Blocket eller en sprillans ny premiummodell bjuder spinning på en lång rad fördelar. Huruvida det är bättra med spinning jämfört med löpning beror dock på vad du i slutändan vill åstadkomma.

Kaloriförbrukningen blir högre om du väljer löpning över spinning då fler muskler används, men cykling är mer skonsamt för kroppen och det kan därför vara så att du klarar av att cykla under en längre tid. På så vis kan det sluta med att du faktiskt förbrukar fler kalorier när du cyklar. Värt att veta är även att spinning hjälper dig att bygga upp dina underkroppsmuskler, så om ditt mål är stora och synliga muskler kommer spinning att göra mer för dig än löpning så länge du tränar intensivt.

Beroende på din föredragna motionsmetod kan en spinningcykel dessutom motivera dig till att träna oftare då du slipper att ge dig ut och kan istället bara sätta dig ner på din inomhuscykel. Med en hållare för telefon eller surfplatta kan du till och med exempelvis se på film eller workoutvideor medan du tränar.

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta