Xiaomi Mi Pro 2 test – Recension av bästsäljande elsparkcykel

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Xiaomi Mi Pro 2 är en av de allra mest populära elsparkcyklarna bland konsumenter just nu – men är det rätt modell för dig? 

Det finns en djungel av elscootrar på marknaden och kan det vara svårt att veta vilken som är rätt för dig.

Vår recension av Xiaomi Mi Pro 2 gör förhoppningsvis ditt beslut lite enklare. I denna artikel tittar vi närmare på för- och nackdelar med denna populära elsparkcykel för att hjälpa dig avgöra om detta är rätt val för dig.


Xiaomi Mi Pro 2

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Xiaomi Mi Pro 2 elscooter är för dig som söker ett snabbt och effektivt sätt att transportera dig från punkt A till B. Med räckvidden på upp till 45 km kan du färdas längre sträckor utan att behöva oroa dig för att batteriet tar slut. Den smarta, hopfällbara designen gör att denna elsparkcykel är lätt att förvara och transportera. Xiaomi Mi Pro 2 är en tidlös och snygg elscooter och en förbättrad version av föregångaren M365 Pro, som vi tittar närmre på senare i artikeln.

 • Räckvidd på upp till 45 km
 • Dubbla bromssystem
 • Anti-halk-material

Omdöme: En detaljerad recension av Xiaomi Mi Pro 2

Hopfällbar design
Xiaomi Mi Pro 2 elsparkcykel är av utmärkt byggkvalitet och har en stark OLED-display som visar praktisk information såsom hastighet, körläge och batteriladdning. Elscootern är dessutom utrustad med ett regenerativt skivbromssystem vid bakhjulet samt ett E-ABS-system vid framhjulet. Tillsammans garanterar de en stabil och säker bromsupplevelse. Elparkcykeln har 8,5-tums däck som effektivt absorberar stötar och motverkar halka. Detta gör denna modell till ett bra val för terräng, eftersom hela ramen är gjord av aluminium som gör att elscootern enkelt klarar hinder samtidigt som den är stabil och säker. Modellen är även enkel att fälla ihop genom en knapp på snabbkopplingshandtaget vid basen av huvudstyrstången. På så vis kan du enkelt både förvara och transportera din elsparkcykel.

Det känsliga tumgreppet hos Xiaomi Mi Pro 2 gör elscootern mycket lätt att styra. Denna funktion gör att du kan accelerera eller bromsa med en lätt beröring, vilket gör det enkelt att navigera genom trånga miljöer eller folksamlingar. Gaspedalen är mycket responsiv, vilket gör att du snabbt kan accelerera eller sakta ner vid behov.

Ytterligare funktioner
Elsparkcykeln kräver smartphone-appen Xiaomi Home för att fungera och ger ytterligare funktioner som en fjärrlåsningsmekanism, justering av de regenerativa bromsnivåerna, uppskattad räckvidd tills nästa laddning, med mera. Appen är kompatibel med Android 4.3 eller iOS 9.0 eller senare, vilket gör att du kan styra elsparkcykelns alla funktioner direkt via din telefon. Bluetooth-anslutningen med Mi Home-appen fungerar stadigt, så att du alltid kan hålla koll på viktig information om körningen. Xiaomi Mi Pro 2 elscooter har tre körlägen att välja mellan: fotgängare (5 km/h), standard (20 km/h) och sport (25 km/h). Detta gör den till ett mångsidigt val som passar de allra flesta, oavsett om du behöver en elcykel för vardaglig pendling eller om vill ha något mer högpresterande för dina helgturer. Dessutom är denna elscooter utrustad med farthållare, vilket gör körningen mycket enklare. Genom ett snabbt tryck på aktiveringsknappen kan du enkelt hålla ett önskat tempo, vilket minskar ryckningar och ger en behaglig och jämn tur.

Motorn hos denna elsparkcykel har en effekt på 600 W, vilket är betydligt kraftfullare än många andra elscootrar på marknaden. Den kan nå upp till 25 km/h och köra upp till 45 km på en enda laddning.

Xiaomi Mi Pro 2 vs. marknaden

Den här Xiaomi-modellen har en LED-lampa på framsidan som är starkare, och en LED-lampa på baksidan som är betydligt större än hos företagets tidigare modell, M365 Pro. Xiaomi Mi Pro 2 har även extra reflexer för bättre synlighet i mörker. Precis som M365 Pro visar Pro 2:s display din hastighet, batterinivå och läge (Standard, Fotgängare eller Sport). Andra egenskaper, inklusive hastighet, maximal förarvikt och storlek, är desamma. För att få plats med ett betydligt större batteri är hela Pro 2:s botten större än hos föregående modell. Xiaomi hävdar att batteriet har förbättrats eftersom det laddar 30 minuter snabbare än M365 Pro. Internt har KERS-systemet förbättrats och blivit mer effektivt än tidigare, och däcken har upp till tre gånger bättre halk- och punkteringsmotstånd. Jämfört med en annan Xiaomi-modell, Mijia 1S, har denna modell en 15 km längre räckvidd och bättre acceleration.

Vad säger användare och experter om Xiaomi Mi Pro?

Elscootern Xiaomi Mi Pro 2 har fått överlag positiva recensioner, där användarna berömmer dess körförmåga och värde. Enligt Techadvisor, en webbplats som ger teknikrådgivning och recensioner till konsumenter, fick denna elsparkcykel 4,5 av 5 poäng. De uppgav att den har genomgått vissa förbättringar jämfört med tidigare versioner, vilket gör den till ett bra köp överlag. Användare på Google och Amazon har gett elscootern ett genomsnittligt betyg på 4,4/5. Många lyfter fram dess användarvänliga design och långa räckvidd.

FÖRDELAR

 • Användarvänlig LED-display
 • Tre körlägen
 • Farthållare för jämn hastighet
 • Välbalanserad och lätt att manövrera
 • Förbättrade säkerhetsfunktioner
 • Kompatibel med Android 4.3 eller iOS 9.0
NACKDELAR

 • Otymplig att bära länge på grund av vikten på 14,2 kg
 • Ej vattentät

Konsumentmagasinets bedömning

Xiaomi Mi Pro 2 elscooter är en kraftfull, välbyggd modell som är perfekt för pendling på korta och medellånga distanser. Den har en del imponerande funktioner, såsom dess långa räckvidd och stabilitet i hög hastighet. De få nackdelar vi upptäckte är den tyngre vikten och det faktum att elscootern inte är vattentät. Överlag konstaterar vi att Xiaomi Mi Pro 2 är ett mycket bra för dig som letar efter en effektiv elscooter för pendling.

Specifikationer:
Batterikapacitet: 12800 mAh
Hjulstorlek: 8,5″
Effekt: 600 W
Spänning: 42 V
Användarvikt: 100 kg
Max. hastighet: 25 km/h
Räckvidd: 45 km
Bredd: 43 cm
Djup: 113 cm
Höjd: 118 cm
Vikt: 14,2 kg


Källförteckning

Vi hoppas att du känner att det ligger mycket arbete bakom den här artikeln. Vi vill ge dig en objektiv bedömning av alla produkter och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter och konsumenternas egna recensioner över både danska och internationella webshoppar. Vårt forskarteam har undersökt marknaden och undersökt alla relevanta källor. I vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Techadvisor

Techadvisor är en webbplats som ger tekniska råd och recensioner till konsumenter. Den täcker ämnen som bärbara datorer, surfplattor, smartphones, programvara och internetsäkerhet. Webbplatsen har också ett forum där användare kan ställa frågor och få råd från andra teknikexperter. De baserade betyget för Xiaomi Mi Pro 2 genom att testa byggkvalitet, inställning, funktionalitet hos funktionerna och övergripande design.

Testad: 19/10/2020
Läs recensionerna här.

Amazon

Amazon är ett multinationellt e-handelsföretag och världens största internetbaserade detaljhandlare sett till total försäljning och marknadsvärde. Kunder kan beställa och betala varor online och som sedan skickas hem. Du kan också recensera produkter och hjälpa framtida kunder att bestämma vilken produkt de ska köpa.

Läs recensionerna här

Google Shopping

Google Shopping är en funktion hos Google.com som gör det möjligt för användare att söka upp och jämföra priser på produkter från onlineåterförsäljare. När du söker efter en produkt på Google Shopping kan du filtrera resultaten efter olika kriterier som pris, färg, storlek osv. Du kan också sortera resultaten efter relevans eller pris och lämna recensioner.

Läs recensionerna här


Vad är skillnaden mellan Xiaomi Mi Pro 2 och Xiaomi Mi Pro 2 Nordic?

Xiaomi Mi Pro 2 är den internationella versionen av Xiaomi Mi Pro 2 elscooter. Den är identisk med den nordiska versionen när det gäller design, specifikationer och prestanda. Den enda skillnaden är att Xiaomi Mi Pro 2 levereras med en laddare som inte är kompatibel med det nordiska elnätet. 

Kan Xiaomi Mi Pro 2 användas året runt?

Även om Xiaomi Mi Pro 2 är utformad för användning i alla väder rekommenderar vi att du undviker att använda den under extrema förhållanden. Detta inkluderar mycket kallt väder, eftersom batteriet kanske inte fungerar lika bra i dessa temperaturer. Dessutom kan däcken bli hårda och sköra i extrem kyla, vilket kan leda till punktering. Vid mycket varmt väder kan batteriet överhettas och däcken bli mjukare, vilket kan leda till en punktering. Om du använder Xiaomi Mi Pro 2 under extrema förhållanden rekommenderar vi att du är extra försiktig och vidtar säkerhetsåtgärder.

Om du fortfarande är osäker har vi också gjort en granskning av elektriska skotrar för barn.


VANLIGA FRÅGOR

Är Xiaomi Mi Pro 2 en bra elsparkcykel?
Xiaomi Mi Pro 2 är en av de mest populära elscootrarna på marknaden. Den är känd för sin höga kvalitet och prestanda. Xiaomi Mi Pro 2 har en maxhastighet på 25 km/h och en räckvidd på upp till 30 km. Xiaomi Mi Pro 2 är ett bra val för dig som letar efter en högkvalitativ och prisvärd e-scooter.
Kan jag använda Xiaomi Mi Pro 2 hela året?
Om du planerar att använda din Xiaomi Mi Pro 2 under mindre bra väderförhållanden, till exempel extrem kyla eller värme, bör du vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder. I mycket kallt väder kanske batteriet inte fungerar lika bra och däcken kan bli hårda och sköra, vilket ökar risken för punktering. Om den istället används i varma väderförhållanden för ofta kan batteriet överhettas och orsaka punktering av däcken.

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta