Siemens Kylskåp Test – Här är experternas favoritkylar från Siemens – Bäst i Test

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Bäst i Test 2021 – I den här artikeln hittar du en genomgång av Siemens bästa kylskåpsmodeller. Artikeln bygger på externa kylskåpstester från olika expertkällor samt användarrecensioner.

Vi kommer här att gå igenom olika kylskåpsmodeller från Siemens som har fått fina recensioner av experterna. För att skapa en överblick över både för- och nackdelar går vi igenom funktioner och specifikationer hos varje modell.

Med den här genomgången vill vi göra det enklare för dig att komma fram till vilken kylskåpsmodell som passar bäst till just dina behov. Efter genomgången av kylskåpen hittar du även goda råd och tips på hur du minskar energiförbrukningen samt håller kylskåpet rent.

Om du vill läsa mer om de olika testerna finns det länkar till alla undersökningar längst ner i artikeln.

Den här artikeln innehåller:
Genomgång av kylskåp från Siemens 
Information om Siemens 
Tips för att minska kylskåpets energiförbrukning 
Rengöringstips för kylskåpet 
Genomgång av alla testkällor

Observera att Konsumentmagasinet inte har testat några kylskåp själva. Vi har däremot samlat information och resultat från tester för att du lätt ska kunna få en överblick över utbudet på marknaden.

Siemens kylskåp test 2021 – Här är Siemens bästa kylskåpsmodeller

Vi på Konsumentmagasinet har analyserat framstående experttester och användarrecensioner för att komma fram till vilka kylskåpsmodeller från Siemens som har fått bäst omdömen. Därefter har vi samlat dessa modeller i den här artikeln. Vid de gröna rutorna under produktnamnen kan du se vilka som har recenserat den aktuella modellen och vad den har fått för betyg.

Det finns även en prisjämförelse för varje produkt som tydligt visar var du kan köpa ditt nya Siemens-kylskåp till bästa pris.


Siemens KS36VVI3P

Siemens KS36VVI3P

Siemens KS36VVI3P är i gengäld ett energisnålt kylskåp som tillhör energiklass A++. Detta innebär att kylskåpet inte förbrukar särskilt mycket energi per år, något som är en fördel för både plånboken och miljön.

Stort kylskåp med ventilerad kylning och elektronisk temperaturstyrning

Siemens KS36VVI3P har en kapacitet på 346 liter och är därmed ganska stort. Eftersom att kylskåpet rymmer en hel del mat och dryck är det här en lämplig modell för större familjer med fem eller sex medlemmar.

Den här kylskåpsmodellen är försedd med ventilerad kylning och håller därför samma temperatur på alla hyllor. Med Siemens KS36VVI3P slipper man alltså anpassa sig till att vissa hyllor är iskalla medan andra är ljumna.

Siemens KS36VVI3P har dessutom en elektronisk temperaturstyrning som gör det enklare att uppnå rätt temperatur i kylen. Det är helt enkelt lättare att justera temperaturen med dessa kontroller än med till exempel en vridknapp.

Flera praktiska funktioner

Siemens KS36VVI3P har flera praktiska egenskaper, till exempel en funktion som kallas för SuperCooling. Den här funktionen sänker snabbt temperaturen i kylskåpet till 2 grader för att varmare matvaror ska kylas ner snabbt.

Kylskåpet har även ett FreshSense-system som ser till att maten hålls fräsch längre. Detta är ett sensorstyrt kylsystem som motverkar stora temperaturväxlingar, till exempel när man öppnar och stänger kylskåpsdörren.

Den här kylskåpsmodellen har en ljudnivå på 39 dB. Detta är inte det lägsta värdet för kylskåp men fortfarande tillräckligt lågt för att kylskåpet inte ska störa hela huset. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB.

Smart inredning och LED-belysning

Med Siemens KS36VVI3P är det inga problem att förvara olika typer av matvaror och flaskor. Kylskåpet har hyllor av säkerhetsglas som är både hållbara och lätta att rengöra. Det är dessutom enkelt att komma åt hela hyllorna när man lastar in storhandlingen eller ska laga mat.

Siemens KS36VVI3P har även en flaskhylla som gör att man slipper flaskor och burkar som rullar runt i kylskåpet. Denna hylla kan dessutom placeras var som helst i kylen och på så vis anpassas till olika behov. Kylskåpet har även en inbyggd frukt- och grönsakslåda som säkerställer att man kan ta vara på utrymmet så bra som möjligt.

Tack vare belysningen är det enkelt att få en överblick över alla hyllor och lådor i kylen. Den här modellen är nämligen försedd med LED-lampor som lyser starkt utan att blända. Kylskåpet har även ett MultiAlarm-system som varnar om temperaturen stiger.

Sist men inte minst har Siemens KS36VVI3P en AntiFingerPrint-beläggning på utsidan. Denna beläggning motverkar synliga fingeravtryck och underlättar även rengöringen.

Mått- och viktangivelser för Siemens KS36VVI3P:
Höjd: 186 cm
Bredd: 60 cm
Djup: 65 cm
Nettovikt: 69,775 kg

Specifikationer för Siemens KS36VVI3P:
Typ: Fristående kylskåp
Tillverkare: Siemens
Kapacitet: 346 liter
Energiklass: A++
Energiförbrukning: 112 kWh/år
Ljudnivå: 39 dB

Utvalda fördelar med Siemens KS36VVI3P:
LED-belysning
FreshSense och SuperCooling
Enkel förvaring av mat och dryck
Kapacitet på 346 liter
Elektronisk temperaturstyrning


Siemens KI81RAF31

✅ Medelbetyg hos Råd & Rön

Siemens KI81RAF31

 

Stort kylskåp med elektronisk temperaturstyrning

Siemens KI81RAF31 är ett stort kylskåp med en kapacitet på 319 liter. Den här modellen är därför lämplig för en stor familj på fem eller sex personer. Kylskåpet tillhör dessutom energiklass E och förbrukar därmed inte särskilt mycket energi per år.

Kylskåpet har en elektronisk temperaturstyrning som gör det möjligt att ställa in en helt exakt temperatur. Den ventilerade kylningen säkerställer dessutom att temperaturen är densamma på alla hyllor i kylen.

När man öppnar kylskåpsdörren tänds en LED-belysning som gör att man får en bra överblick över maten på alla hyllor. Det går även att hänga om dörren om man vill att den ska öppnas åt andra hållet. Kylskåpet har en ljudnivå på 37 dB och väsnas därmed inte särskilt mycket. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB.

Intelligent kylskåp

Siemens KI81RAF31 är utrustad med flera avancerade funktioner och system, till exempel SuperCooling och FreshSense.

Med SuperCooling-funktionen kan man enkelt sänka temperaturen en bestämd tid när man lastar in nya varor i kylen. FreshSense-systemet motverkar istället temperaturväxlingar och gör på så vis att maten hålls fräsch längre.

Kylskåpet har även en HyperFresh Plus-låda som är perfekt för förvaring av frukt och grönsaker. Man kan nämligen justera luftfuktigheten i lådan för att råvarorna ska behålla både smak, näringsämnen och vitaminer längre.

Flexibelt kylskåp

Siemens KI81RAF31 är ett flexibelt och funktionellt kylskåp med en praktisk inredning. Lådorna har till exempel teleskopskenor för att det ska bli lättare att hantera dem och få en bättre överblick över innehållet.

Det finns även flera hyllplan av säkerhetsglas som är lätta att rengöra. Utöver dessa får man även en flaskhylla där man kan förvara alla flaskor på ett säkert sätt.

Sist men inte minst har Siemens KI81RAF31 en VarioShelf-hylla som består av två separata hyllplan med ett djup på 14 centimeter vardera. Det främre av dessa kan skjutas in eller dras ut beroende på hur stor man vill att hyllan ska vara. Detta gör det enklare att anpassa inredningen efter behov.

Mått- och viktangivelser för Siemens KI81RAF31:
Höjd: 177,2 cm
Bredd: 55,8 cm
Djup: 54,5 cm
Nettovikt: 67,03 kg

Specifikationer för Siemens KI81RAF31:
Typ: Integrerat kylskåp
Tillverkare: Siemens
Kapacitet: 319 liter
Energiklass: E
Energiförbrukning: 116 kWh/år
Ljudnivå: 37 dB

Utvalda fördelar med Siemens KI81RAF31:
HyperFresh Plus-låda
SuperCooling-funktion
Elektronisk temperaturstyrning
Flexibel inredning
Ventilerad kylning


Siemens KS36VVWEP – Energisnålt kylskåp

Bra betyg av konsumenterna på Google

Siemens KS36VVW3P

Vi är läsarfinansierade och får provision på köp som görs via länkar i våra artiklar.

.
Konsumenterna på Google ger kylskåpet 4,8 stjärnor. De fina betygen motiveras bland annat med att kylskåpet är stort och rymligt och låter inte så mycket i köket.

Bra kylskåp för en stor familj
Siemens KS36VVWEP är ett stort kylskåp med en kapacitet på 346 liter. Eftersom att kylskåpet rymmer så mycket är den här modellen lagom för en familj på ungefär fem eller sex personer.

Det här är ett enkelt och elegant kylskåp med en stilren design. Eftersom att kylskåpet är fristående kan man även placera det var man vill så länge det får plats. Dörren går dessutom att vända om man hellre vill ha en vänsterhängd kylskåpsdörr.

Praktiskt kylskåp med avancerade system
Siemens KS36VVWEP är ett praktiskt och funktionellt kylskåp med flera avancerade system och funktioner som bidrar till att hålla maten fräsch. Kylskåpet har till exempel ett FreshSense-system som tar över kylningen om den upptäcker plötsliga temperaturväxlingar. Detta system säkerställer alltså att kylskåpet alltid håller en jämn temperatur.

Den här modellen har dessutom både en SuperCooling-funktion och en HyperFresh-låda. SuperCooling-funktionen sänker temperaturen i kylskåpet när man lastar in nya varor medan HyperFresh-lådan använder fuktkontroll för att hålla grönsaker fräscha längre.

Tack vare LED-belysningen i kylskåpet kan man dessutom snabbt se var olika matvaror står när man öppnar dörren.

Energisnålt kylskåp
Siemens KS36VVWEP är ett energieffektivt kylskåp som tillhör energiklass E. Den här modellen förbrukar därmed inte särskilt mycket energi per år och är därför snäll mot både miljön och plånboken.

Sist men inte minst är det här ett tystgående kylskåp med en ljudnivå på 39 dB. Med tanke på att en normal samtalston har en ljudnivå på 60 dB väsnas det här kylskåpet alltså inte särskilt mycket.

Fördelar

 • Energisnålt kylskåp
 • Tystgående modell
 • SuperCooling-funktion
 • LED-belysning
 • HyperFresh-låda
Nackdelar

 • Hög prisklass

Mått- och viktangivelser för Siemens KS36VVWEP:
Höjd: 186 cm
Bredd: 60 cm
Djup: 65 cm
Nettovikt: 68,09 kg

Specifikationer för Siemens KS36VVWEP:
Typ: Fristående kylskåp
Tillverkare: Siemens
Kapacitet: 346 liter
Energiklass: E
Energiförbrukning: 116 kWh/år
Ljudnivå: 39 dB


Om Siemens

siemens logo
Siemens grundades 1847 av två tyska män: elektroingenjören Werner Von Siemens och urmakaren Johann Georg Halske.

De uppfann till att börja med en visartelegraf som snabbt blev framgångsrik. Eftersom att Siemens redan från början lade mycket fokus på den teknologiska utvecklingen inom elektroteknik började de även tillverka telefoner, ljuskällor, generatorer och liknande produkter.

Bara ett par år efter uppstarten fick Siemens ut sina produkter i utlandet också. De öppnade därför kontor i både London och Sankt Petersburg. Företaget växte mycket under åren som kom och blev bara större och större under hela 1900-talet.

Idag är Siemens ett världsledande företag som fokuserar på allt från telefoner och datorer till vitvaror och tv-apparater. De säljer produkter till privatpersoner och utför även uppdrag åt olika industrier.

Siemens uppfinner tusentals nya produkter varje år och har idag över 50 000 medarbetare. De strävar dessutom alltid efter att upprätthålla företagets tre kärnvärderingar: excellens, innovation och ansvar. För att konsumenterna alltid ska veta vad de kan förvänta sig av Siemens produkter fokuserar företaget även på att vara trovärdiga.


Sänk kylskåpets energiförbrukning

Eftersom att kylen och frysen står för en ganska stor del av vår totala energiförbrukning kan man spara mycket genom att använda kylskåpet så smart som möjligt. Baserat på information från danska Sparenergi.dk berättar vi här vad du kan göra för att minska kylskåpets energiförbrukning.

Titta på energimärkningen
Till att börja med är det bra att titta på energimärkningen när du köper ett nytt kylskåp. Energimärkningen visar nämligen hur energieffektivt kylskåpet är och hur mycket el det förbrukar på ett år.

Välj inte ett kylskåp med inbyggd frys
Utöver att välja en så bra energiklass som möjligt är det även bäst att undvika kombinerade kylskåp och frysar. Enligt Sparenergi.dk är det nämligen mest energieffektivt att köpa kyl och frys separat eftersom att detta i slutändan kan minska din energiförbrukning.

Håll rätt temperatur i kylskåpet
Kylskåpstemperaturen är en annan viktig faktor att ta hänsyn till om du vill minska energiförbrukningen. Sparenergi.dk rekommenderar en temperatur på 3 till 5 grader.

Om temperaturen är lägre än så kommer kylskåpet att dra alldeles för mycket ström. En högre temperatur innebär däremot att maten inte kommer att hålla sig fräsch lika länge. Genom att hålla koll på temperaturen i kylskåpet kan du alltså både dra in på elkostnaderna och förbättra hållbarheten hos matvarorna.

Tips!
Du kan mäta kylskåpstemperaturen med hjälp av vatten. Sätt helt enkelt en termometer i ett glas med vatten och ställ in det i mitten av kylskåpet. På detta vis kan du snabbt ta reda på om kylen håller en bra temperatur eller om du måste justera inställningarna.

Håll kylskåpsdörren stängd
Siemens KS36WBI3P För många är det nog en självklarhet att hålla dörren till kylskåpet stängd. Vissa tenderar dock att öppna dörren helt eller lämna den öppen längre stunder. Om du vill ta ut mat från kylskåpet är det bäst att göra detta så snabbt som möjligt för att det inte ska komma in för mycket värme i kylen. Det krävs nämligen extra energi för att kyla ner alla matvaror igen efter att dörren stått öppen.

Tina fryst mat i kylskåpet
En annan bra metod för att minska energiförbrukningen i kylskåpet är att ställa in fryst mat i kylen. Om du måste tina något från frysen kan du helt enkelt flytta dessa varor direkt till kylskåpet. Detta gör både att maten tinar på bästa sätt och att kylskåpet inte behöver använda lika mycket energi på att kyla ner maten.

Rengör kondensorn
Kondensorn som sitter på baksidan av kylskåpet bör alltid vara ren. Om kondensorn inte kan göra sig av med värme på grund av att den är täckt av damm blir den nämligen varmare. Detta innebär att kylskåpet inte kan arbeta lika effektivt och att det därmed måste använda mer ström än vad som egentligen är nödvändigt.

Ställ inte in varm mat i kylskåpet
Undvik att ställa in varm mat i kylskåpet. Låt alltid matrester svalna innan du ställer in dem i kylen. Detta gäller även om du har förpackat maten i lådor eller aluminiumfolie.

Kontrollera tätningslisten
Om kylskåpets tätningslist är sliten måste den bytas. Strömförbrukningen blir nämligen högre om kylskåpsdörren inte sluter helt tätt. Om du har möjlighet att byta listen är det därför bäst att göra det om den inte sluter tätt.


Energimärkning: Köp energieffektiva vitvaror

Vad är en energimärkning?
Energimärkningen visar hur energieffektiv en produkt egentligen är. Den ingår i EU:s obligatoriska förordningar och finns på alla produkter. Du kan ta hjälp av energimärkningen för att se hur du kan bidra till miljön och sänka dina elkostnader. 

Den välbekanta etiketten har nyligen uppdaterats. Den uppdaterade energimärkningen liknar den gamla, men den har blivit lättare att tyda. Vi berättar här om det nya formatet och om vad du ofta kan hitta på energietiketten. Sedan är du väl förberedd för din jakt på energieffektiva och miljövänliga maskiner för hemmet.

Vad säger den nya lagen om energimärkning? energiklassen
Den nya energimärkningslagen omfattar alla vitvaror och elektronik. Enligt lagen ska alla produkter ha en etikett som visar hur energieffektiv produkten är på en skala från A till G. I den gamla förordningen användes olika skalor för olika produkter. Det kunde vara förvirrande att navigera, men nu ser skalan alltså likadan ut för alla produkter.

Den uppdaterade energimärkningen innebär att produkter som tidigare tillhört energiklass A(+++) nu hamnar i klass B, C eller D. Ändringen gör det lättare för dig som konsument att bedöma den genomsnittliga energiförbrukningen och hitta den bästa produkten för dig.

Den nya etiketten kommer inledningsvis att tillämpas på bland annat diskmaskiner, kylskåp och TV-apparater. På sikt kommer även andra produkter att skifta till den nya skalan. Målet är att alla vitvaror och elektriska apparater ska ha samma informationsetikett.

Under en viss tid kommer du därför att se både gamla och nya energimärkningar på produkter. För att undvika förvirring och få en tydligare översikt över energiförbrukningen kan du titta på färgerna i skalan istället för att fokusera på bokstäverna. Ju mörkare den gröna färgen är, desto mer energieffektiv är produkten. 

Vad innebär den nya energimärkningen?

 • Den nya energiskalan går från A till G och har inga plustecken. De mest energieffektiva produkterna är märkta med A medan de minst energisnåla får märket G.
 • Skalan är densamma för alla produkter oavsett typ. Du kan därför lätt se om produkten drar mycket eller lite ström. 
 • Den nya energiskalan har även en tillhörande QR-kod som du kan skanna för att få mer information om produkten. 

Den gamla energimärkningen då?
Den gamla energiskalan ser annorlunda ut beroende på vilken produkt etiketten sitter på. För vissa produkter är A högst upp på skalan medan andra kan ha energiklasser upp till A+++. Det kan vara förvirrande när man vill jämföra olika produkttyper, och nu har skalan därför blivit likadan för alla produkter. Målet är att det ska bli lättare att handla miljövänligt och energieffektivt.

Vad för information finns på energimärkningen?
Informationen på etiketten är anpassad till den produkt som etiketten sitter på. Informationen kan därför variera mellan olika produkter. 

Etiketten kan visa följande information:

 • L/annum: den årliga vattenförbrukningen i liter
 • Kg: hur många kilo maskinen rymmer
 • dB: maskinens allmänna ljudnivå
 • kWh/annum: hur många kilowattimmar maskinen förbrukar på ett år

Vilken energiklass ska jag välja?
Om du vill sänka elförbrukningen hemma eller värna om miljön är det bäst att välja en produkt som hamnar så högt upp som möjligt på energiskalan. 

När det blir dags att byta ut dina produkter är köket en av de största energislukarna. Vattenkokaren, kylskåpet och ugnen förbrukar mycket energi, så om du funderar på att skaffa nya produkter är köket ett bra ställe att börja på.

När du väljer energieffektiva vitvaror och elektroniska produkter kan du sänka din strömförbrukning och spara pengar. Kom dock ihåg att du bara bör byta ut produkter som är trasiga. Det tär på miljön att tillverka nya vitvaror, så det mest miljövänliga är att vänta tills produkterna antingen kan flytta till någon annan eller tills de ska till återvinningscentralen. 

Vilka produkter har en energimärkning?

 • Ugnar
 • Frysar och kylskåp
 • Lampor
 • Köksfläktar
 • TV-apparater
 • Tvättmaskiner
 • Torktumlare
 • Diskmaskiner
 • Dammsugare

Håll kylskåpet rent

Håll kylskåpet rent

I många hem är kylskåpet en av de saker som används mest i köket. Det är därför inte särskilt ovanligt att kylen blir skitig både invändigt och utvändigt. Även om du håller köket rent kan det snabbt uppstå fläckar från både mat och dryck inuti kylskåpet. På grund av detta kan det vara bra att ha koll på lite tips och tricks som underlättar rengöringen.

Glöm inte baksidan av kylskåpet
När du rengör kylskåpet är det viktigt att även dra ut det från väggen och rengöra baksidan.

På baksidan av kylskåpet sitter nämligen en kompressor och en kondensor som måste rengöras från damm och smuts.

Om dessa komponenter är skitiga kan kylskåpet nämligen inte göra sig av med värmen på ett optimalt sätt. Detta leder till att kondensorn måste arbeta hårdare och att kylskåpet förbrukar mer energi.

Rengör alla hyllor och lådor
Inuti kylskåpet finns vanligtvis flera lådor och hyllor som också ska rengöras. Vi rekommenderar att du lyfter ut all mat och dryck ur kylskåpet för att därefter ta ut alla hyllor och lådor.

Detta gör det enklare att rengöra både hyllorna och insidan av kylskåpet. Hyllorna och lådorna kan enkelt rengöras i ett badkar eller i diskhon.

Rengör kylskåpet varannan vecka
Även om det kan kännas besvärligt att rengöra kylskåpet behöver det faktiskt inte vara så jobbigt. Om du rengör kylskåpet regelbundet kommer varje städning att gå snabbare eftersom att det helt enkelt inte finns så mycket smuts att tvätta bort.

Det är därför ganska lämpligt att rengöra kylskåpet en gång varannan vecka. Genom att rengöra kylskåpet regelbundet kan du dessutom rensa ut gamla matvaror med jämna mellanrum.

Torka av allt innan du ställer tillbaka det i kylskåpet
När du har rengjort insidan av kylskåpet och torkat av alla hyllor och lådor ska du slutligen torka av alla matförpackningar och behållare innan du ställer tillbaka dem. När du precis har lagt tid på att rengöra kylskåpet finns det nämligen ingen anledning till att ställa tillbaka flottiga och skitiga glas, flaskor och förpackningar.

Genom att anamma dessa rengöringstips kan du ha ett förhållandevis rent kylskåp året om.

Om du vill ha fler goda råd angående kylskåpsrengöring kan du läsa  den här från den danska hemsidan Bolius.dk.


FAQ – Vanliga frågor

Vilka kylskåp från Siemens har fått bäst omdömen i tester?

Siemens KI81RVFF0 och Siemens KS36VVI3P

Hur testas kylskåpen från Siemens?

Kylskåpen bedöms baserat på deras förmåga att upprätthålla en optimal temperatur även när temperaturen ändras i omgivningen. Man tittar även på energiförbrukningen, ljudnivån och användarvänligheten.

Vilken energiklass ska jag välja?

Energiskalan för kylskåp går från A+++ till D. Energimyndigheten berättar att klass A+++ är effektivast men att alla kylskåp på den svenska marknaden tillhör energiklass A+ eller bättre. Enligt experterna bör du dock jämföra den faktiska energiförbrukningen hos olika modeller och inte bara utgå från energiklasserna.


Genomgång av testkällor

Råd & Rön
Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön genomför tester av olika produkter som konsumenter använder i vardagen. Experterna har bland annat provat olika kylskåp från Siemens och bedömt deras prestanda, användarvänlighet, energiförbrukning m.m.

Du kan läsa Råd & Röns recensioner av de olika kylskåpsmodellerna här. För att få full tillgång måste du dock antingen ha en prenumeration eller köpa tillgång till den specifika undersökningen.

Kagoo.co.uk
Det brittiska testmagasinet Kagoo.co.uk recenserar och jämför olika konsumentprodukter för att det ska bli lättare för läsarna att hitta rätt produkter. De har bland annat provat kylskåpsmodellen Siemens KI82LAF30 och gett den ett betyg på 78 av 100 poäng. Du kan läsa hela recensionen här.


Andra relevanta tester och artiklar

Om du fortfarande inte vet vilket kylskåp du ska välja har vi på Konsumentmagasinet flera andra artiklar som också kan vara av intresse.

Om du funderar på att köpa en kombinerad kyl och frys kanske du vill läsa vår stora översikt där vi har samlat marknadens bästa modeller baserat på experternas testresultat.

Kylfrysar är väldigt populära eftersom att man får både kylskåp och frys i en produkt. Detta är framförallt en fördel om du bor i ett mindre hus eller lägenhet där du inte har plats för en separat frys. Om du har plats för både och vill vi däremot tipsa om vår artikel Frysbox test. Där hittar du en genomgång av de frysboxar som experterna anser vara bäst på marknaden.

Om du är ute efter ett riktigt stort kylskåp kan du läsa artikeln Side-by-Side kyl/frys test för att få en översikt över marknadens mest populära modeller. Om du letar efter raka motsatsen till det kan vi istället tipsa om artikeln Kompakta kylskåp test. Där hittar du en genomgång av små kylskåp som fått bra betyg i olika tester.

Här på Konsumentmagasinet har vi även ett antal artiklar där vi fokuserar på kylskåp från andra populära tillverkare. Om du föredrar ett visst märke kanske du är intresserad av Bosch kylskåp test eller Electrolux kylskåp test. I dessa artiklar hittar du en tydligt översikt över de modeller som experterna anser vara bäst från respektive tillverkare.

Artikeln Vinkyl test kan vara något för dig som är intresserad av vin. Där har vi tittat på användarrecensioner av vinkylskåp och samlat några av marknadens konsumentfavoriter.

Om du är på utkik efter andra produkter från Siemens vill du kanske läsa några av följande artiklar: Siemens ugn test, Siemens inbyggnadsugn test, Siemens induktionshäll test, Siemens tvättmaskin test, Siemens torktumlare test och Siemens diskmaskin test.

Du kan även läsa Siemens espressomaskin test och Siemens kaffemaskin test. Precis som alla våra artiklar innehåller dessa en överblick över experternas omdömen samt prisjämförelser för alla produkter.


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Siemens KI82LAF30

✅ 78 av 100 poäng hos brittiska Kagoo.co.uk

Siemens KI82LAF30

Siemens KI82LAF30 har testats av brittiska Kagoo.co.uk och fick då ett betyg på 78 av 100 poäng.

Experterna tycker riktigt bra om det här kylskåpet och framhäver bland annat att det har flera bra funktioner och en relativt låg ljudnivå. De är däremot inte lika förtjusta i priset.

Tänk på att Siemens KI82LAF30 är ett integrerat kylskåp. Den här modellen ska därför byggas in i ett köksskåp och sedan förses med en vanlig kökslucka som front.

Experterna: Stort kylskåp med låg ljudnivå

Enligt experterna från Kagoo.co.uk är Siemens KI82LAF30 ett rymligt och tystgående kylskåp som skulle passa fint hemma hos de flesta.

De skriver till exempel att kylskåpet har en hög kapacitet och att det är utrustat med praktiska funktioner. Experterna menar därför att man får ett högkvalitativt kylskåp om man väljer den här modellen.

Kagoo.co.uk framhäver dessutom att kylskåpet har ett larm som går av om dörren inte stängs ordentligt. Detta är en fördel eftersom att man därmed slipper oroa sig för att maten ska bli dålig för att man glömmer bort att stänga dörren.

De brittiska experterna hittar inte särskilt många nackdelar med den här modellen. De nämner dock att den är ganska dyr jämfört med andra likvärdiga kylskåp.

Energisnålt kylskåp med praktiska funktioner

Siemens KI82LAF30 är ett energieffektivt kylskåp som tillhör energiklass A++. Detta innebär att den här modellen inte förbrukar särskilt mycket energi per år. Kylskåpet har dessutom en ljudnivå på 36 dB och är därmed tystgående. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på ungefär 60 dB.

Den här kylskåpsmodellen har flera praktiska funktioner och system. FreshSense-systemet motverkar till exempel temperaturväxlingar och reglerar temperaturen. Det finns även en SuperCooling-funktion som minskar temperaturen en viss tid för att nya matvaror ska kylas ner snabbare.

Tack vare en elektronisk temperaturstyrning är det dessutom enkelt att justera och ställa in temperaturen i kylskåpet.

Flexibelt kylskåp

Siemens KI82LAF30 är ett funktionellt och flexibelt kylskåp med en mångsidig inredning. Modellen har en kapacitet på 252 liter och är därmed lagom stor för en familj på ungefär fyra personer.

Kylskåpet har även en HyperFresh-låda, en VarioShelf-hylla och ett antal vanliga hyllor av säkerhetsglas. Eftersom att hyllorna kan flyttas runt efter behov kan man inreda det här kylskåpet precis som man vill ha det.

HyperFresh-lådan är perfekt för färsk frukt och grönsaker. Lådan har nämligen en reglerbar luftfuktighet som kan hålla råvarorna fräscha längre. Sist men inte minst har alla lådor teleskopskenor som gör det enkelt att få en bra överblick över innehållet. LED-belysningen i kylskåpet bidrar också till att skapa en bra översikt över maten.

Mått- och viktangivelser för Siemens KI82LAF30:
Höjd: 177,2 cm
Bredd: 55,8 cm
Djup: 54,5 cm
Vikt: 66,328 kg

Specifikationer för Siemens KI82LAF30:
Typ: Integrerat kylskåp
Tillverkare: Siemens
Kapacitet: 252 liter
Energiklass: A++
Energiförbrukning: 209 kWh/år
Ljudnivå: 36 dB

Utvalda fördelar med Siemens KI82LAF30:
 LED-belysning
Alarm
FreshSense
SuperCooling
HyperFresh-låda


Siemens KI81RVFF0 – Rymligt kylskåp med SuperCooling

✅ Bra betyg av konsumenterna

Siemens KI81RVF30

.
Siemens KI81RVFF0 har testats och recenserats av konsumenterna på Siemens’ hemsida. De verkar framförallt positiva till att kylskåpet har flera bra funktioner. De är dock inte lika nöjda med ljudnivån hos den här modellen.

Rymligt kylskåp med SuperCooling och FreshSense
Siemens KI81RVFF0 rymmer 319 liter och är därmed lagom stort för en familj på fem eller sex personer. Kylskåpet har även en elektronisk temperaturstyrning som gör det enkelt att ställa in temperaturen precis som man vill ha den.

Den här kylskåpsmodellen har dessutom flera bra funktioner, till exempel en SuperCooling-funktion som sänker temperaturen under en bestämd tid för att nya matvaror ska kylas ner snabbare.

Det finns även ett FreshSense-system som ser till att temperaturen hålls på en jämn nivå i hela kylskåpet. Detta system använder sensorer för att upptäcka temperaturskillnader och korrigera dessa omedelbart.

LED-belysning och hyllor av säkerhetsglas
Siemens KI81RVFF0 är ett flexibelt kylskåp som är utrustat med en LED-belysning. Lamporna har en lång livslängd och ger ifrån sig en jämn belysning som gör att man får en bra översikt över alla hyllor i kylen. Även om belysningen är tillräckligt kraftig för att lysa upp hela kylskåpet bländar den dock inte.

Hyllorna i kylskåpet är tillverkade av robust säkerhetsglas och kommer därför att hålla länge. Dessa hyllor är dessutom enkla att rengöra.

Eftersom att det är enkelt att komma åt hyllorna går det dessutom snabbt och smidigt att både sätta in nya varor i kylskåpet och att ta ut varor när man ska laga mat.

Låg ljudnivå och MultiAlarm-system
Siemens KI81RVFF0 har en ljudnivå på 37 dB. Som jämförelse har en normal samtalston en ljudnivå på 60 dB.

Med den här modellen får man dessutom ett säkert kylskåp med ett MultiAlarm-system. Detta system ger ifrån sig både ljud- och ljussignaler om temperaturen i kylskåpet plötsligt stiger. Detta kan till exempel hända om man inte stänger kylskåpsdörren ordentligt.

Fördelar

 • Rymligt kylskåp
 • SuperCooling
 • FreshSense
 • Robusta hyllor och bra överblick
 • LED-belysning
Nackdelar

 • Energiklass F

Mått- och viktangivelser för Siemens KI81RVFF0: 
Höjd: 177,5 cm
Bredd: 56 cm
Djup: 55 cm
Nettovikt: 64,669 kg

Specifikationer för Siemens KI81RVFF0: 
Typ: Integrerat kylskåp
Tillverkare: Siemens
Kapacitet: 319 liter
Energiklass: F
Energiförbrukning: 144 kWh/år
Ljudnivå: 37 dB


Siemens KS36VAIDP – energieffektivt kylskåp

✅ 4.4 av 5 stjärnor av kunderna hos Siemens

Siemens KS36VAI4P


Siemens KS36VAIDP har inte varit med i några officiella expertundersökningar. Den här modellen är däremot populär bland konsumenterna och har bland annat recenserats av kunderna på Siemens’ hemsida. Kylskåpet har där fått betyg på 4,4 av 5 stjärnor.

Siemens KS36VAIDP har en kapacitet på 346 liter och är därmed lagom för en stor familj på fem eller sex personer. Kylskåpet har en ljudnivå på 39 dB.

Energisnålt kylskåp med ventilerad kylning
Siemens KS36VAIDP är ett energieffektivt kylskåp som tillhör energiklass D. Med den här modellen kan man därför lugnt räkna med att kylskåpet inte förbrukar särskilt mycket energi per år.

Kylskåpet har dessutom en ventilerad kylning som ser till att temperaturen är densamma på alla hyllor. Detta innebär att maten håller sig så fräsch som möjligt oavsett var i kylskåpet man placerar den.

Den här kylskåpsmodellen har även en elektronisk temperaturstyrning som är betydligt enklare att kontrollera än en vridknapp. Man kan därför välja exakt vilken temperatur man vill ha i kylen. Tack vare en kraftig LED-belysning kan man dessutom alltid få en bra överblick över all mat och dryck i kylskåpet.

SuperCooling, FreshSense och HyperFresh Plus
Siemens KS36VAIDP är utrustad med flera egenskaper och funktioner som bidrar till att hålla maten fräsch så länge som möjligt. En av dessa är SuperCooling-funktionen som ser till att nya matvaror snabbt kyls ner till en optimal temperatur.

Den här kylskåpsmodellen har dessutom ett FreshSense-system som håller maten fräsch längre genom att minimera temperaturväxlingar i kylskåpet. Det finns även en HyperFresh Plus-låda med ett dragreglage som låter användaren anpassa fuktnivån till innehållet. Tack vare detta kan näringsämnena bevaras längre i lådan.

Sist men inte minst har Siemens KS36VAIDP en flaskhylla för förvaring av drycker samt en utvändig AntiFingerPrint-beläggning. Denna beläggning motverkar synliga fingeravtryck och underlättar på så vis rengöringen.

Fördelar

 • Energiklass D
 • HyperFresh Plus och FreshSense
 • SuperCooling
 • LED-belysning
 • Ventilerad kylning
 • Elektronisk temperaturstyrning
Nackdelar

 • Djupet kan vara ett problem i vissa köksinredningar

Mått- och viktangivelser för Siemens KS36VAIDP:
Höjd: 186 cm
Bredd: 60 cm
Djup: 65 cm
Nettovikt: 71,954 kg

Specifikationer för Siemens KS36VAIDP:
Typ: Fristående kylskåp
Tillverkare: Siemens
Kapacitet: 346 liter
Energiklass: D
Energiförbrukning: 93 kWh/år
Ljudnivå: 39 dB


Siemens KS36VAW4P

✅ 93 av 100 poäng hos tyska Hasselfeldt.de 
✅ Bra betyg hos brittiska Kagoo.co.uk

Siemens KS36VAW4P

.
Siemens KS36VAW4P har testats och recenserats av tyska Hasselfeldt.de och brittiska Kagoo.co.uk. Det här kylskåpet imponerar på båda expertkällorna och får i slutändan 93 av 100 poäng i en undersökning och ett bra betyg i den andra.

Experterna från Hasselfeldt.de berömmer framförallt kylningen och de enkla kontrollerna medan Kagoo.co.uk verkar mest imponerade av kylskåpets SuperCooling-funktion.

Ingen av experterna hittar särskilt många nackdelar med Siemens KS36VAW4P. De nämner dock att kylskåpet väsnas lite om man jämför med andra modeller på marknaden. Den här modellen har en ljudnivå på 39 dB.

Experterna: Användarvänligt kylskåp med bra funktioner

Enligt experterna från Hasselfeldt.de är Siemens KS36VAW4P ett användarvänligt kylskåp med flera bra funktioner. I sin recension skriver de även att kylskåpet har en bra kylförmåga och att maten därför håller sig fräsch.

Detta är något som experterna från Kagoo.co.uk också verkar hålla med om. De framhäver dock även att kylskåpet har en väldigt praktisk inredning med sju hyllor och lådor. De menar dessutom att SuperCooling-funktionen och den elektroniska temperaturstyrningen är klara fördelar.

Sist men inte minst betonar Hasselfeldt.de att Siemens KS36VAW4P är en energieffektiv modell som tillhör energiklass A+++.

Hög kapacitet och ventilerad kylning

Siemens KS36VAW4P har en kapacitet på 346 liter och är därmed lagom stort för en familj på fem eller sex personer.

Inredningen är dessutom utformad på ett sätt som gör att man kan utnyttja utrymmet till fullo. Eftersom att det finns lådor, hållbara hyllor av säkerhetsglas och en flaskhylla kan man nämligen placera både matvaror och dryck på ett optimalt sätt. Lådorna har även teleskopskenor för att det ska bli lättare att dra ut dem.

Siemens KS36VAW4P har en ventilerad kylning och håller därför samma temperatur i hela kylskåpet. Tack vare detta hålls maten fräsch oavsett var man placerar den.

Kylskåpet har dessutom en elektronisk temperaturstyrning och en LED-belysning. Den elektroniska styrningen gör det lättare att ställa in en exakt temperatur medan LED-belysningen ser till att man får en bra överblick över innehållet i kylen.

Praktiska egenskaper

Siemens KS36VAW4P är en funktionell kylskåpsmodell med flera praktiska egenskaper, till exempel SuperCooling och FreshSense.

Med SuperCooling-funktionen kan man snabbt sänka temperaturen i kylskåpet när man fyller på det med nya varor. Denna funktion motverkar på så vis en temperaturökning i kylen. FreshSense-systemet ser istället till att maten hålls fräsch längre. Detta system korrigerar nämligen temperaturen i kylskåpet med hjälp av sensorer som reagerar direkt på temperaturförändringar.

Siemens KS36VAW4P har dessutom ett MultiAlarm-system som varnar användaren om temperaturen i kylskåpet stiger. Detta är till exempel praktiskt om man skulle glömma bort att stänga kylskåpsdörren.

Mått- och viktangivelser för Siemens KS36VAW4P:
Höjd: 186 cm
Bredd: 60 cm
Djup: 65 cm
Nettovikt: 71,954 kg

Specifikationer för Siemens KS36VAW4P:
Typ: Fristående kylskåp
Tillverkare: Siemens
Kapacitet: 346 liter
Energiklass: A+++
Energiförbrukning: 75 kWh/år
Ljudnivå: 39 dB

Utvalda fördelar med Siemens KS36VAW4P:
SuperCooling och FreshSense
MultiAlarm-system
Ventilerad kylning
Energiklass A+++
Elektronisk temperaturstyrning

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta