Melitta Excellent 5.0

Melitta Excellent 5.0

(4.7)

157 recensioner

Pris:

999 kr.

Gå för bästa pris I samarbete med Pricerunner
Gå för bästa pris
kompakt kaffebryggare med LED-belysning

Vi anser att Melitta Excellent 5.0 kaffebryggare förtjänar sin plats på listan över våra bäst kaffebryggare på grund av sin kompakta storlek, vilket gör att enheten passar även i begränsade utrymmen. Vi uppskattar särskilt kaffebryggarens AromaControl-funktionen, som säkerställer optimal smak även med mindre kaffemängder, såväl som dess automatiska LED-belysning som indikerar när det är dags för avkalkning. Melitta Excellent 5.0 imponerar med sin enkelhet och effektivitet; kaffebryggaren brygger en hel kanna kaffe på knappt sex minuter. Det är ett utmärkt alternativ för dig som söker en okomplicerad och tillförlitlig kaffebryggare.

  • Praktisk storlek för begränsade utrymmen
  • AromaControl-funktion för mindre kaffemängder
  • Automatisk LED-indikering av förkalkning
I samarbete med Pricerunner

Detaljerad beskrivning av Melitta Excellent 5.0

Specifikationer

Vattenbehållarens kapacitet 1,25 L
Effekt 1525 W
Vikt 2,95 kg
Automatisk avstängning check-icon
Mått 27,8 x 16,2 x 35,0 cm

Enkel och kompakt modell
Om man tittar på moderna kaffebryggare är Melitta Excellent 5.0 är en av marknadens enklare och mer kompakta modeller. Den här modellen är väldigt lik gammaldags kaffebryggare och har inte ett lika stort fokus på utseende som många konkurrenter. Kannan, vattentanken och bryggenheten är nämligen tydligt åtskilda på den här modellen.

Designen kan därför kännas mindre harmonisk än hos många andra kaffebryggare. Eftersom att det här kaffebryggaren har en kompakt utformning kan den vara ett bra alternativ för dig som inte har så gott om utrymme i köket.

Snabb kaffebryggning
Melitta Excellent 5.0 har en vattentank på 1,25 liter och är därmed inte en av marknadens rymligaste kaffebryggare. Med 1,25 liter vatten kan man dock fortfarande brygga tio koppar per tank. Den här modellen har en effekt på hela 1525 watt och brygger därför kaffet snabbt.

Tack vare detta kan man få en hel kanna nybryggt kaffe på bara 5 minuter och 50 sekunder. Om man brygger en hel kanna men inte tänker dricka upp allt på en gång finns det även en smart varmhållningsfunktion som ser till att kaffet inte blir kallt.

Två värmeelement
Melitta Excellent 5.0 har två olika värmeelement och kan därför hålla kaffet varmt länge. Ett av värmeelementen är till för själva bryggningen medan det andra håller kaffet varmt när det väl är färdigbryggt.

Den här kaffebryggaren har dock flera andra bra funktioner också. Funktionen AromaControl säkerställer till exempel att kaffet smakar bra oavsett om man brygger en hel kanna eller bara några koppar. Melitta Excellent 5.0 har även en smart avstängningsfunktion som stänger av maskinen automatisk om den inte används på 40 minuter.

För-och nackdelar

Fördelar

  • Klassisk kaffebryggare med en kompakt design
  • Kan brygga upp till tio koppar
  • Brygger kaffet på under sex minuter
  • Två värmeelement
  • AromaControl ger optimal smak

Nackdelar

  • Håller bara kaffet varmt i 40 minuter

FAQ

Vad är kapaciteten hos kaffebryggaren Melitta Excellent 5.0?
Kaffebryggaren Melitta Excellent 5.0 har en kapacitet på 1,25 liter, vilket motsvarar cirka tio koppar kaffe.
Vilken effekt har kaffebryggaren Melitta Excellent 5.0?
Kaffebryggaren Melitta Excellent 5.0 har en effekt på 1 525 Watt. Detta möjliggör snabb kaffebryggning: en full kanna kokas på bara 5 minuter och 50 sekunder.
Vilka ytterligare funktioner och program erbjuder kaffebryggaren Melitta Excellent 5.0?
Kaffebryggaren Melitta Excellent 5.0 erbjuder en kompakt design som passar även i mindre kök. Den levererar effektiv kaffebryggning och har en vattentank på 1,25 liter som kan brygga tio koppar per användning. Kaffebryggaren är utrustad med två värmeelement för optimal bryggning och varmhållning, en AromaControl-funktion för fyllig smak samt en automatisk avstängningsfunktion som aktiveras efter 40 minuter.
Vad säger användare och experter om kaffebryggaren Melitta Excellent 5.0?
Användare och experter ger Melitta Excellent 5.0 höga betyg. Kaffebryggaren har fått toppbetyg från ett välkänt konsumenttestföretag och 4,7/5 stjärnor på Google Shopping. Detta indikerar hög kundnöjdhet med enhetens prestanda och kvalitet.

Recensioner och tester av Melitta Excellent 5.0

Vår recension

Bästa kompakta kaffebryggare

Vi anser att Melitta Excellent 5.0 är en robust kaffebryggare med en klassisk, kompakt design som passar i alla kök. Den kan brygga upp till tio koppar per session, vilket passar både individuella och familjära behov. Dess effektivitet är anmärkningsvärd och levererar en full bryggning på under sex minuter – en tidsbesparing särskilt under hektiska morgnar.

De två värmeelementen är en genomtänkt detalj som säkerställer jämn uppvärmning och optimal smakutvinning. AromaControl-funktionen, som automatiskt bestämmer rätt proportioner av kaffe och vatten beroende på hur mycket kaffe du vill göra, är särskilt imponerande och säkerställer att du får en god kopp kaffe samtidigt som avfallet reduceras.

Den största nackdelen med den här modellen är den korta varmhållningen som är begränsad till cirka fyra minuter. Vi anser dock att detta kompenseras något av maskinens snabba bryggtid, vilket innebär att färskt kaffe är tillgängligt på bara några minuter. Sammantaget är Melitta Excellent 5.0 ett utmärkt alternativ för dig som värdesätter såväl smak som effektivitet.

Milana Cvijanovic-Kajkut Recension av: Milana Cvijanovic-Kajkut

4.7

Baserat på 157 recensioner

Användarrecensioner

Google Shopping presenterar en sammanställning av produkter från olika återförsäljare samt ger en omfattande översikt av tidigare användares erfarenheter. Användarna kan även betygsätta produkterna på en skala mellan 1 och 5.


Melitta Excellent 5.0 jämfört med andra kaffebryggarna

Se hela tabellen

Läs mer i artikeln