Inbyggnadsugn (Bäst i test) – De bästa inbyggnadsugnarna

Enligt vår research och analys Vi har valt ut produkter som har fått höga betyg i de parametrar som vi utvärderat dem på, och tillhandahåller alltså inte en komplett lista bestående av alla produkter på marknaden.

SENAST ÄNDRAD: december 1, 2023.
Annons
Anonns

Artikeln är baserad på undersökningar, men innehåller sponsrade element, inklusive annonslänkar, och bör därför betraktas som en annons.

Inbyggnadsugn (Bäst i test) – De bästa inbyggnadsugnarna

Urvalet av produkter i artikeln baseras på analys och undersökning..., men innehåller endast produkter som våra samarbetspartners tillhandahåller. Artikeln är därför en annons. Läs här hur sponsrade partnerskap påverkar ordningsföljden av våra produkter. I regel innehåller våra artiklar externa tester och recensioner, snarare än tester utförda av oss själva. Läs mer

Bäst i Test guide 2021: Denna artikel handlar om test av inbyggnadsugnar. Artikeln är baserad på ett antal externa tester av inbyggnadsugnar. Vi tittar i denna artikel närmare på vilka modeller som har korats till testvinnare och går igenom inbyggnadsugnarna var för sig för att komma fram till vad som gör varje ugn till ett bra köp.

Vi går igenom de olika testerna för att kunna guida dig till att hitta den ugn som passar bäst till dina behov. Vi har tittat närmare på tester av inbyggnadsugnar från erkända testmagasin och konsumentråd. Dessutom tittar vi också på användarrecensioner av produkterna, för att undersöka vad konsumenterna själva säger om de olika ugnarna.

Denna artikel innehåller:

 • Överblick över de bästa inbyggnadsugnarna
 • Information om pyrolysfunktion
 • Tips på vad man ska vara uppmärksam på när man köper en ny ugn
 • Guide till hur man rengör ugnen manuellt
 • Genomgång av olika tester som vi har undersökt och analyserat

Observera vänligast att Konsumentmagasinet ej själva testar produkter, men vi samlar däremot resultaten från opartiska tester, så att du lätt kan få en överblick över de bästa produkterna på marknaden.

test-guiden

En test-guide är en artikel likt den här, där vi analyserar produkter genom att undersöka t.ex. recensioner och tester.

De 5 bästa inbyggda ugnar i test-guiden 2023:

Så bedömer vi och väljer ut produkter

Vi jämför en rad erkända produkter och varumärken. Vi har partnerskap med många stora återförsäljare, och även om detta kan påverka urvalet av produkter till våra artiklar bygger våra rekommendationer på redaktionens professionella bedömning av vilka produkter som presterar bäst.

Vårt research-team bedömer produkterna utifrån parametrar som exempelvis:

  1
 • Produkttester från olika expertkällor och konsumentmagasin
 • 2
 • Kundrecensioner av produkten
 • 3
 • Produktens funktioner och specifikationer
 • 4
 • Återförsäljarens garantier, kundservice och omdömen
 • 5
 • Kunskap och data kring våra läsares preferenser

Ovanstående parametrar jämförs sedan med produktens pris och kvalitet. Det är viktigt att nämna att ordningen inte representerar en rangordning av produkter, utan snarare en genomgång av några av de bästa produkterna för olika behov.

Våra beteckningar som "Bästa budgetval", "Bästa trådlösa alternativ", "Prisvärd" etc. är framtagna enligt individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

Miele H2265-1B inbyggnadsugn - effektiv och exakt inbyggnadsugn med fantastisk grill

Bästa inbyggnadsugn i test

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Miele H2265-1B inbyggnadsugn:

Fördelar

 • Mycket precis ugn
 • Extra stort ugnsutrymme
 • Sprider värmen jämnt
 • Fantastisk grill
 • Effektiv självrengörande katalytisk emalj

Nackdelar

 • Använder något mer energi än genomsnittet

Miele H2265-1B har testats av Which.co.uk under september 2019. I deras experttest fick denna ugn ett fantastiskt betyg på 83%. Miele H2265-1B har även fått 4.7/5 stjärnor baserat på konsumentrecensioner på Google Shopping.

Det skal du vide, før du køber Miele H2265-1B inbyggnadsugn

Precis och jämn tillagning

Något som experterna och konsumenterna älskar med Miele H2265-1B är hur precis den är. Något annat som nämns är den otroligt jämna temperaturen. En jämn och precis temperatur är något som underlättar matlagningen enormt och ökar chanserna för ett perfekt resultat. En ugn med en jämnare temperatur hjälper dig att bli mer självsäker i din matlagning och kan få dig att våga testa fler nya rätter.

Även grillfunktionen rosas mycket, då den ger maten en fin och smakrik yta. Denna funktion kan bland annat förhöja smaken i mat som till exempel köttbitar, helstekt kyckling eller pizza. Använd denna funktion när du vill ge din mat det där lilla extra.

Effektiv katalytisk emalj

Många andra ugnar använder sig av pyrolytisk självrengöring. Denna modell använder dock en något annorlunda men även liknande självrengöringsteknik. Den kallas för katalytisk rengöring. Den katalytiska emaljen i denna ugn är otroligt effektiv jämfört med andra liknande ugnar på marknaden. Denna emalj och rengöringsfunktion ser till att ugnsrengöringen blir mycket enklare, eftersom matresterna bränns upp till aska. Denna aska kan sedan snabbt och lätt torkas bort med en fuktig trasa.

Miele H2265-1B använder något mer energi än genomsnittet och skulle potentiellt kunna kosta lite mer pengar i drift. Detta är dock en ganska liten nackdel. Miele H2265-1B är trots denna nackdel fortfarande en mycket precis och effektiv ugn.

Samsung NV75T9979CD inbyggnadsugn - modern premiumugn med perfekta resultat

Bästa inbyggnadsugn i premiumklassen

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Samsung NV75T9979CD inbyggnadsugn:

Fördelar

 • Fantastisk matlagningsprestanda
 • WiFi-uppkopplingsbar
 • Full Touch LCD-skärm
 • Modern design
 • Många funktioner

Nackdelar

 • Högt pris

Samsung NV75T9979CD är en elegant inbyggnadsugn med en rad smarta funktioner och egenskaper. Samsung NV75T9979CD har testats av experterna på LesNumeriques.com. De ger ugnen mycket beröm för sin smarta ångteknik, samt din höga matlagningsprestanda.

Det skal du vide, før du køber Samsung NV75T9979CD

Perfekta matlagningsresultat

Samsung NV75T9979CD är mycket omtyckt tack vare sin fantastiska matlagningsprestanda och sina smarta funktioner. Något som får denna ugn att sticka ut lite extra är bland annat den användbara Full Steam-tekniken. Denna ångfunktion låter dig tillaga mat som till exempel grönsaker och fisk på ett optimalt sätt. Att tillaga mat med hjälp av ånga är ofta mycket mer hälsosamt än att steka och grilla maten, eftersom den inte blir bränd vid ångkokning.

En mycket modern och nytänkande modell

Samsung NV75T9979CD är en ugnsmodell med en modern design och avancerad teknik. Den gråa färgen får ugnen att passa in i de flesta köksinredningar. Denna ugn har bland annat en Full Touch LCD-skärm som låter dig ställa in ugnen med ett par snabba tryck. Den här modellen kan även kopplas till din WiFi-anslutning, vilket ger dig möjligheten att styra den med till exempel telefonen. Teknologin och designen får den här ugnen att kännas mer modern än liknande modeller på marknaden.

Samsung NV75T9979CD är en premiummodell, vilket betyder att prislappen ligger på en något högre nivå.

Bosch HBG675BB1 inbyggnadsugn - lättrengjord inbyggnadsugn med jämn och stabil temperatur

Bästa inbyggnadsugn med smarta program

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Bosch HBG675BB1 inbyggnadsugn:

Fördelar

 • 10 förinställda automatiska program
 • Självrengörande teknologi (Pyrolys)
 • A+ energiklass
 • Tyst

Nackdelar

 • Kontrollringen kan vara svår att rotera
 • Ingen termometer

Bosch HBG675BB1 har testats av experter hos franska LesNumeriques.com. I testet nämner de bland annat den snabba uppvärmningen, samt den tydliga skärmen. Bosch HBG675BB1 har även fått 4.8/5 stjärnor baserat på recensioner på Amazon.de, vilket är ett fantastiskt betyg.

Det skal du vide, før du køber Bosch HBG675BB1 inbyggnadsugn

Utmärkt värmefördelning

När det kommer till värmefördelning, ligger Bosch HBG675BB1 på topp. Den här ugnsmodellen klarar av att hålla en jämn och konstant temperatur i alla delar av ugnen. Om du vill få till riktigt bra resultat i din matlagning, är en jämn temperatur A och O.

De 10 förinställda programmen underlättar matlagningen, eftersom du inte behöver ställa in allt manuellt. Du väljer bara ett av programmen, sedan sköter ugnen resten. Om du ändå skulle vilja skräddarsy ett program för att få till ett perfekt resultat, kan du göra detta med hjälp av kontrollringen och den tydliga displayen.

Effektiv självrengöring

Rengöringen av Bosch HBG675BB1 sköter nästan sig självt tack vare den smarta pyrolytiska teknologin. Med hjälp av denna teknologi kan ugnen själv bränna bort eventuella matrester och smuts. När den pyrolytiska rengöringen är slutförd, ligger endast lite aska kvar. Askan kan snabbt och enkelt torkas bort med en trasa.

Kontrollringen på denna ugn är något svår att rotera. Den saknar även en inbyggd termometer. Bosch HBG675BB1 har dock ett barnsäkert lås, vilket är ett stort plus i kanten.

Siemens HB672GBS1S inbyggnadsugn - en energisnål ugn med plats för riktigt mycket mat

Bästa inbyggnadsugn med effektiv energiförbrukning

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden
 • check

Dagens bästa priser och erbjudanden på Siemens HB672GBS1S inbyggnadsugn:

Fördelar

 • Design i rostfritt stål
 • 9 olika ugnsfunktioner
 • Rymmer 3 plåtar på samma gång
 • Energiklass A

Nackdelar

 • I den högre prisklassen
 • Ingen temperaturdisplay

Siemens HB672GBS1S är en energieffektiv inbyggnadsugn från den mycket kända elektroniktillverkaren Siemens. Siemens HB672GBS1S har inte testats i något experttest ännu, men den har fått ett betyg på hela 4.7/5 stjärnor baserat på recensioner på Google Shopping. Den har även fått 4.7/5 stjärnor baserat på mer än 1 000 olika recensioner på Amazon.de.

Det skal du vide, før du køber Siemens HB672GBS1S inbyggnadsugn

Gott om plats

Siemens HB672GBS1S har gott om utrymme och plats. Denna ugn från Siemens har en volym på 71l, vilket inte alls är så illa. 3 plåtar kan användas samtidigt, vilket gör att du kan laga mer mat på en och samma gång. Att kunna tillaga mycket mat på en gång kan hjälpa dig att spara mycket tid, speciellt under vardagarna.

Designen och det rostfria stålet passar i stort sett alla typer av köksinredningar. Detta är alltså en inbyggnadsugn som smälter in bra, oavsett vilken köksstil du har hemma i ditt kök.

Mycket energieffektiv

När det kommer till strömförbrukning, ligger Siemens HB672GBS1S riktigt bra till jämfört med liknande modeller. Denna ugn har en energiklass på A, vilket är mycket bra.

Siemens HB672GBS1S saknar tyvärr en temperaturdisplay, vilket kan göra det svårare att ta reda på vilken temperatur som ugnen ligger på under uppvärmning eller användning. Jämfört med många andra modeller på marknaden, ligger priset på Siemens HB672GBS1S ganska högt.

Gorenje BOP799S51X inbyggnadsugn - inspirerad av traditionella vedugnar

Bästa inbyggnadsugn med vedugnskänsla

Dessa beteckningar är individuella, oberoende bedömningar utförda av forskningsledare, och är baserade på samma metod som nämnts ovan.

test-guiden

Dagens bästa priser och erbjudanden på Gorenje BOP799S51X inbyggnadsugn:

Fördelar

 • Väldigt användarvänlig
 • Bra till matlagning
 • Håller temperaturen konstant

Nackdelar

 • Hög energikonsumtion
 • Långsam uppvärmning

Gorenje BOP799S51X är en unik inbyggnadsugn som hämtar sin inspiration från traditionella vedugnar. Gorenje BOP799S51X har varken testats av experter eller recenserats av konsumenter ännu. Vi har dock ändå lyckats leta fram användbar information om denna ugn, så att du lättare ska kunna göra rätt val.

Det skal du vide, før du køber Gorenje BOP799S51X inbyggnadsugn

Mycket användarvänlig

Gorenje BOP799S51X är en otroligt användarvänlig inbyggnadsugn som inte krånglar till det i onödan. Att ställa in ugnen är lätt och tar inte alls speciellt lång tid. Även nybörjare har lätt att lära sig hur de använder just denna ugn, vilket är ett stort plus.

Gorenje BOP799S51X är perfekt till matlagning av alla dess slag. Eftersom ugnen är så lätt att använda, kan den användas av både nybörjare och experter inom matlagning och bakning. Det är en ugn som passar de flesta, helt enkelt.

Perfekt till bakning

Gorenje BOP799S51X är designad till att efterlikna en traditionell vedugn. Detta gör att modellen passar perfekt till brödbak och tillagning av tillexempel pizza eller piroger. Detta är alltså en ugn för alla vedugnsälskare som ändå vill ha en lite modernare ugn i sina hem.

Gorenje BOP799S51X har en smart köttermometer som hjälper dig att hålla koll på köttets temperatur. Denna termometer kan vara riktigt användbar vid tillagning av till exempel stekar eller hela kycklingar.

Tyvärr är denna ugn något långsam när det kommer till uppvärmning. Den har trots sin energiklass på A+ en relativt hög energikonsumtion. Dessa saker kan absolut vara värda att fundera lite över.

Tester och recensioner av inbyggda ugnar som används i artikeln

Expert- och testkällor

Testfakta

Svenska Testfakta utför oberoende tester och forskning, och de har specialiserat sig på jämförande laboratorietester av konsumentprodukter. Det test som Testfakta kommer med här är ett laboratorietest av 7 olika varmluftsugnar, där de testas på olika parametrar som bakning, temperaturprecision, uppvärmningshastighet och rengöring.

Kundrecensioner

Google Shopping 

Google Shopping är en plattform där konsumenter jämför och recenserar produkter. Vi har läst recensioner av ugnarna Miele H2265-1B, Whirlpool W64PS1OM4P och Siemens HB672GBS1S.

Läs recensionerna av Miele H2265-1B här
Läs recensionerna av Whirlpool W64PS1OM4P här
Läs recensionerna av Siemens HB672GBS1S här

Amazon

Amazon är en global plattform där konsumenter bland annat kan jämföra, köpa och recensera produkter. Vi har använt oss av konsumentrecensioner från Amazon.de för att se vad konsumenterna tycker om ugnarna Bosch HBG675BB1 och Siemens HB672GBS1S.

Läs recensionerna av Bosch HBG675BB1 här
Läs recensionerna av Siemens HB672GBS1S här

FAQ

Vilka inbyggnadsugnar är bäst i test?
Electrolux EOB100X
Hur testas inbyggnadsugnarna?
Ugnarna bedöms baserat på hur snabbt de blir varma, hur stabilt de håller temperaturen och hur hög energiförbrukning de har. Man tittar även på användarvänligheten och ljudnivån samt den elektriska och mekaniska säkerheten.
Vilken energiklass ska jag välja?
Energiskalan för ugnar går från A+++ i toppen till D i botten. Energimyndigheten berättar dock att man alltid bör jämföra den faktiska energiförbrukningen per användning istället för att bara titta på energiklasserna. En användning motsvarar tillagningen av en stek.

Vad är pyrolys?

Kort sagt är en pyrolysugn en ugn som kan rengöra sig själv. Om man har en ugn med pyrolys slipper man därför det tidskrävande och hårda manuella arbetet att själv rengöra ugnen.

De flesta ugnar i denna artikel har en pyrolysfunktion.

Det varierar från ugn till ugn hur lång tid en pyrolysrengöring tar, men det kommer vanligtvis att vara någonstans mellan en och en halv och 3 timmar. Det är en lång tid, men för en så noggrann rengöring som möjligt är det nödvändigt med det tidskrävande programmet.

Temperaturen blir otroligt hög inuti ugnen under pyrolysen – faktiskt ända upp till 500 grader varm. Den höga temperaturen är också anledningen till att ugnen automatiskt låses under rengöringen, så att luckan inte kan öppnas.

Det är nödvändigt med mycket höga temperaturer för att omvandla all smuts och alla rester i ugnen till aska. Faktiskt används pyrolysprocesser oftast på bland annat oljeraffinaderier och i kemisk industri, då pyrolys tekniskt sett är en termisk process, som innebär klyvning av sammansatta ämnen till enklare förbindelser genom användning av värme.

När man använder pyrolysen i ugnen så är den manuella rengöringen minimal – det enda man behöver göra när värmen har förvandlat smutsen till aska, är att avlägsna askan med en trasa, och sedan är ugnen ren och fin.

Det finns dock fortfarande några biverkningar av att använda pyrolys för att rengöra sin ugn: rök och lukt.

Det är nämligen omöjligt att förhindra att de höga temperaturerna under “förbränningsprocessen” under pyrolysen avger lukt, och de mindre bra ugnarna kan både avge rök och stark lukt. Några av dessa ämnen – som bland annat formaldehyd – kan vara hälsofarliga, så det är därför viktigt att vädra ordentligt, gärna både under och efter pyrolysen. Om det är möjligt, kan man stänga dörren till köket och vara i ett annat rum medan programmet körs.

Ta för säkerhets skull bort inventarier från ugnen innan pyrolysprogrammet körs. Det är nämligen inte säkert att sakerna kan tåla pyrolysen. Här handlar det både om pannor och grytor, men även ugnens medföljande galler, bakplåtar och ugnspannor.

Kom dock ihåg att vara uppmärksam på att mycket höga temperaturer och långa program även kräver mer energi, och det kan märkas på elräkningen om man använder pyrolysfunktionen ofta.

Pyrolys, katalys och ångrengöring

Förutom pyrolysen finns det också andra självrengöringsprogram för ugnar. Återförsäljaren Whiteaway förklarar att det faktiskt finns två andra möjligheter: katalys och ångrengöring.

Med katalysugnar är det inte nödvändigt med fullt så höga temperaturer som vid pyrolys. Faktiskt räcker det med 200 grader. Ugnen är nämligen klädd med speciella fettavvisande paneler invändigt, som av sig själva bränner lös fett och smuts vid en temperatur på 200 grader i minst en timme. Därefter krävs det lite manuellt arbete: nämligen en fuktig trasa att torka ur ugnen med – precis som i pyrolysugnen.

Tyvärr är hela katalysprocessen inte helt automatisk, eftersom att det kan samlas fettrester bakom panelerna, liksom på ugnsfläkten, och dessa måste rengöras manuellt.

Ofta är det också nödvändigt att rengöra galler och bakplåtar för hand med tvål och vatten.

Dessutom är hela ugnsutrymmet ofta inte katalytiskt belagt, för på vissa modeller gäller det bara den bakre väggen, och inte sidorna.

Sammantaget är katalys en bra rengöringsmetod, men man slipper inte helt undan det manuella arbetet, som man gör med den effektivare pyrolysrengöringen.

Den tredje typen av rengöring kallas för ångrengöring. Ångrengöring är inte så effektiv som varken pyrolys eller katalys, och metoden är inte en automatisk rengöringsfunktion, men den kan dock göra det manuella arbetet mycket lättare: Den enkla användningsmetoden är, att man bara fyller vatten i en långpanna och startar ångrengöringsfunktionen. Då värmer ugnen upp vattnet så pass mycket att det förångas, och den heta ångan löser fett och smuts, så att man lättare kan avlägsna det med en trasa.

Hela processen tar bara en halvtimme, men man måste tyvärr fortfarande göra en del av arbetet själv. Metoden är dock mycket mer energibesparande än både pyrolys och katalys, och man slipper även skarpa lukter och rök.

Detta bör du vara uppmärksam på när du köper en ny ugn

Den danska tidningen Berlingske skriver att man kan spara mycket pengar genom att känna sina egna behov som konsument, när man ska köpa en ny ugn. Många av ugnarna på marknaden är utrustade med alla möjliga funktioner, men om man känner sig själv tillräckligt väl för att veta att man inte kommer att använda dem, så är det bäst för plånboken att bara investera i det man verkligen behöver.

Om man är en vanlig vardagskock kommer det oftast att vara tillräckligt att ugnen kan steka och baka, och specifika funktioner som till exempel ångfunktion och rotisseri för spettgrillning kommer ofta att förbli orörda. Satsa dock gärna på en ugn som har både över/undervärme, varmluft och grill, så är du väl förberedd.

En funktion som blir allt vanligare är pyrolytisk självrengöring. Här rengör ugnen sig själv, utan att det krävs något manuellt arbete. Det är definitivt en funktion som underlättar arbetet i köket, men kom ihåg att man kommer att betala mer för sådana funktioner. Så har du inget emot att rengöra ugnen själv, så behöver du inte pyrolys.

En annan faktor man ska vara uppmärksam på är energimärkningen. Berlingske skriver att Energistyrelsen rekommenderar att man köper en ugn med energimärkning A eller högre. Det är bättre för miljön, och bättre för ekonomin. Faktiskt så är skillnaderna märkbara, då en ugn i energiklass B förbrukar tre gånger så många kWh som en ugn i energiklass A+++.

Kom också ihåg att undersöka användarvänligheten när den nya ugnen ska köpas, eftersom vissa ugnar är betydligt svårare att använda än andra.

Prismässigt finns det en enorm skillnad, och från de billigaste till de dyraste är det en prisskillnad på många tusen kronor. Kom därför ihåg att vara fullt medveten om vad du behöver när du ska köpa din nästa ugn.

Så rengör du din ugn manuellt

Om du inte har en ugn med självrengöringsfunktion, så måste du kavla upp ärmarna och sätta igång med handkraft. De rengöringsmedel du behöver är brunsåpa, vatten och diskmedel, så processen är åtminstone inte dyr.

Baserat på artiklar från Bolius ger vi dig här några tips för manuell rengöring av ugnen:

Ugnar med glatt emalj: Fastbränt fett avlägsnas enklast med brunsåpa om ugnen har en vanlig, slät emalj. Påför ett ordentligt lager av den typ av brunsåpa som är fast som salva på emaljytan och sätt ugnen på 100 grader – kom ihåg att få såpa även i hörnen. Stäng av ugnen när såpan börjar bubbla, rengör ytorna med vatten när de har svalnat, och torka efter med en trasa.

Ugnsglas: Lägg en trasa med vanligt handdiskmedel på luckans glasruta i 30 minuter, och efter 30 minuter är smutsen så pass upplöst att glaset bara kan torkas av med en fuktig trasa. Ugnsrutor kan på många ugnar tas lös, vilket gör rengöringsarbetet lättare. Om glaset är mycket smutsigt kan man eventuellt först skrapa bort den värsta smutsen med ett rakblad.

Galler: Ofta ryms gallret i diskmaskinen, men om det är särskilt envisa och fastbrända matrester på gallret, lägg det i blöt med diskmedel – gärna över natten.

Man kan även smörja in gallret med brunsåpa och packa in det i plastfolie i 30 minuter. Det löser smutsen, och därefter kan man använda stålull eller en skursvamp för att avlägsna resterna. Kontrollera dock att gallret är gjort av rostfritt stål innan du använder stålull eller brunsåpa.

Fläkt: Varmluftsugnar har ofta en löstagbar fläkt, som kan rengöras med handdiskmedel. Det kan vara lite svårt att ta lös fläkten, men titta i bruksanvisningen hur man gör. Kom också ihåg att stänga av huvudströmbrytaren till ugnen först.

Grov emalj: Insidan av ugnen kan vara klädd med en grov emalj, som inte tål brunsåpa eller ugnsrengöring. Använd istället en blandning av varmt vatten och handdiskmedel, som ska sitta på i en timme. Tvätta därefter bort blandningen med en diskborste. Särskilt kraftig smuts kan skrapas bort med en träspatel.

Tidigare recenserade produkter som numera är utgångna

Nedan hittar du produkter som vi tidigare har recenserat, men som vi idag inte kunnat hitta hos någon återförsäljare. Trots det har vi valt att behålla dem i artikeln med förhoppningen om att informationen kan vara användbar för dig som läsare.

Electrolux EOB100X

Electrolux EOB100W

Electrolux EOP601X

Whirlpool W64PS1OM4P inbyggnadsugn

Bosch HBA63B152S

Betygsätt denna artikel

Klicka på en stjärna för att betygsätta