Bästa knivstället – Hitta din nya knivblock här

Enligt vår research och analys Vi har gjort ett urval av produkter som fått höga poäng på de parametrar vi bedömt dem på, vilket betyder att vi inte tillhandahåller en uttömmande lista över alla produkter på marknaden.

Artikeln är en annons

Att ha ordning i köket är sannerligen viktigt, och det finns inget enklare sätt än att vända dig till ett snyggt och händigt knivställ. Detta ser till så att du får en förträfflig förvaringslösning så att du alltid vet var du har dina knivar och lätt får tillgång till dem när det behövs.

Frågan är bara vilka de bästa knivställen är, och den här frågan ska vi besvara nedan i en händig topplista över de mest högkvalitativa knivställen på marknaden. Vi har dragit nytta av recensioner från både experter och tidigare kunder för att kunna sammanställa en händig knivställstopplista!

Du måste tänka på detta innan du köper ett knivställ:

green-elm Hur många knivplatser? Medan vissa knivställ enbart har plats för två eller tre knivar finns det andra varianter som har 10+ platser tillgängliga. Välj rätt knivställ för dig utefter hur många knivar du behöver förvara.
green-elm Mångsidighet. Innan du köper ditt knivställ, fråga dig själv om du helst föredrar en modell som placeras på bordet eller som monteras på väggen. I vissa fall kan ett knivställ göra både ock, så dessa kan vara väl värda att kika närmare på.
green-elm Vilka material? Inte är det någon hemlighet att knivar är vassa och enkelt skär genom många olika objekt. Det är därför av yttersta vikt att det knivstället som du väljer är tillverkat i robusta material så att det kan agera som en utmärkt knivförvaringslösning under många år framöver.
green-elm Snygg design. Knivställ kan vara tillverkade av bland annat trä, stål eller något helt annat material, och detta kan påverka om stället får en mer klassisk eller modern look. Matcha knivstället med den resterande inredningen i ditt kök så att allting passar tillsammans på ett perfekt sätt.

arrow-more


Bodum Bistro Knivställ – praktisk design med anti-glid silikonfötter

Bodum-Bistro

Introduktion

Är du på jakt efter ett knivställ som gör det utomordentligt praktiskt för dig att förvara ett stort antal knivar? Det är här som Bodum Bistro Knivställ gör susen. 71 kundomdömen hos Google Shopping har sammanlagt sett till så att ställets betyg för närvarande ligger på 4,6 av 5 stjärnor, och med detta sagt kan du därför vara säker på att det är kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris som väntar på dig.

Om Bodum Bistro Knivställ

Bodum Bistro Knivställ är framställt för att göra det möjligt för dig att förvara omkring 5-6 olika knivar. Tack vare lösa stavar är det upp till dig var du vill placera knivarna i blocket, och den svarta färgen säkerställer samtidigt att knivstället ser fräckt ut i vilket kök som helst. För att knivstället alltid ska stå på sin plats utan att glida runt är det utrustat med anti-glid silikonfötter undertill, och höjden som du kan förvänta dig är 20,3 cm.

Värt att veta är dessutom att Bodum Bistro Knivställ är tillverkat i plast och kommer från produktserien Bistro. Ta tillfället i akt redan idag och kika på det praktiska knivstället som ser till så att du får en helt okej produkt utan att behöva betala skjortan för den.

Fördelar

 • Plats till hela 5-6 knivar
 • Utrustad med anti-glid silikonfötter
 • Knivarna kan placeras var som helst i stället
Nackdelar

 • Ganska plastigt

Specifikationer:

Från märket Bodum
Från produktserien Bistro
Håller 5-6 knivar
Tillverkat i plast
Höjd på 20,3 cm
Anti-glid silikonfötter undertill


Dorre Universal Knivställ – med plats för många knivar

 

Dorre Universal

Introduktion

Att köpa ett knivställ behöver inte bli någon dyr historia. Om du väljer en variant såsom Dorre Universal Knivställ får du dra nytta av en produkt som både ger dig stil och smidig förvaring till ett förvånansvärt billigt pris. Känn dig inte begränsad då knivställets design gör det möjligt att få plats med ett stort antal knivar, men fungerar även perfekt för bara någon enstaka kniv.

Om Dorre Universal Knivställ

Med 74 recensioner hos Google Shopping som har gett stället ett betyg på sammanlagt 4,7 av 5 stjärnor är det säkert att påstå att Dorre Universal Knivställ är en uppskattad produkt. Här har vi ett svart knivställ i rostfritt stål med en höjd på 22,5 cm tillsammans med en diameter på 11 cm. Det fungerar inte bara till knivar, utan kan dessutom dras nytta av för att förvara saxar eller liknande vass utrustning. Mångsidighet till ett budgetpris, helt enkelt.

Fördelar

 • Stilig och elegant design
 • Knivstället finns i flera olika varianter
 • Utmärkt budgetköp
Nackdelar

 • Riktigt långa knivar får inte plats

Specifikationer:

Från märket Dorre
Tillverkat i rostfritt stål
Kan användas till antingen knivar, saxar eller andra vassa objekt
Borstad yta
Svart färg
Höjd på 22,5 cm


Fiskars Functional Form 854122 32cm Magnetlist – praktisk knivförvaringslösning i elegant design

Fiskars Functional Form 854122

Introduktion

Då var det dags för en produkt som skiljer sig en aning jämfört med tidigare nämnda knivställ. Här är det nämligen tal om en magnetlist som gör det riktigt smidigt att organisera och förvara alla dina olika knivar utan att den tar upp något större utrymme. Hos Amazon har tidigare kunder mycket gott att säga om magnetlisten, och för närvarande ligger den på ett 4,6 av 5 stjärnors kundbetyg.

Om Fiskars Functional Form 854122 32cm Magnetlist

En magnetlist kan utan tvekan se till så att du tillför lite extra stil till ditt kök, och med Fiskars Functional Form 854122 32cm Magnetlist kan du visa upp dina snygga knivar samtidigt som de förvaras på ett praktiskt sätt. Ett monteringsset ingår så att du lätt kan få listen monterad, och tack vare att magnetlisten är hela 32 cm lång får du plats med ett stort antal knivar. Fiskars Functional Form 854122 32cm Magnetlist är tillverkad i metall och håller därför länge innan det är dags att byta upp dig.

Fördelar

 • Enkel montering
 • Elegant design
 • Smidigt
Nackdelar

 • Tunga knivar hålls inte alltid på ett säkert sätt

Specifikationer:

Från märket Fiskars
Längd på 32 cm
Tillverkad i metall
Använder magnetism för att hålla fast knivarna
Svart design
Set till väggmontering ingår


Global G-835/BD Knivställ – snygg design med utrymmessparande förvaring

 

Global G-835

Introduktion

Global G-835/BD Knivställ är först ut på vår topplista, och här har vi ett ytterst smidigt knivställ för dig som är i behov av att förvara ett större antal knivar. Stället är utformat så att hela 10 olika knivar i varierande storlekar ska få plats, och med de smarta designvalen, dess snygga yttre samt de robusta materialen är det inte konstigt att stället har fått 4,9 av 5 stjärnor från 51 kundrecensioner hos Bagaren och Kocken.

Om Global G-835/BD Knivställ

Global G-835/BD Knivställ är ett fräckt knivställ som är tillverkat i rostfritt stål och som kommer från märket Global. Utöver de tidigare nämnda 10 knivplatserna ingår dessutom ett strykstål så att du kan hålla dina knivar skarpa och perfekta.

 

Tack vare knivställets design kommer de olika knivarna inte att röra vid varandra, och resultatet blir en förlängd livslängd som du säkerligen uppskattar. Knivställets bredd ligger på 16 cm, dess höjd på 27,8 cm och dess djup på 38,4 cm.

Fördelar

 • Hållbart
 • Praktisk och utrymmessparande förvaring
 • Snygg design
Nackdelar

 • Plastig känsla

Specifikationer:

Från märket Global
Plats för 10 knivar i olika storlekar
Strykstål ingår
Tillverkat i rostfritt stål
Höjd på 27,8 cm
Bredd på 16 cm


Satake Kuro Magnetiskt Knivställ – kan både stå på ett bord och monteras på en vägg

 

Introduktion

Det finns goda skäl till att Satake Kuro Magnetiskt Knivställ har lyckats att få ett 4,8 av 5 kundbetyg hos KitchenOne. Den enkla trädesignen ger nytt liv till ditt kök och ser samtidigt till så att du mycket lätt får tillgång till alla dina knivar. Mer specifikt är det här tal om ett knivblock, så dina fräcka knivar kommer att vara på full display!

Om Satake Kuro Magnetiskt Knivställ

Föredrar du att placera ditt knivställ på bordet eller att hänga det på väggen? När du väljer Satake Kuro Magnetiskt Knivställ blir det möjligt att göra både ock. Det här snygga blocket kan antingen monteras på väggen eller stå på bänkskivan, och dess design tillåter knivblocket att hålla hela fem olika knivar. Den snygga trä-looken kommer utan tvekan att uppskattas, och då stället är en del av Kuro-kollektionen är det en god idé att förvara just dina Kuro knivar i stället.

Fördelar

 • Simpel och elegant design
 • Passar upp till 5 av dina Kuro knivar perfekt
 • Kan stå på ett bord eller hängas på en vägg
Nackdelar

 • En aning komplicerat att montera på väggen

Specifikationer:

Från märket Satake
Kan användas för att förvara upp till fem knivar
Tillverkad i trä
Kan stå på ett bord eller monteras på väggen
Håller fast knivarna med magnetism
En del av Kuro-kollektionen


Continenta Knivställ – äkta premiumutseende med plats för fem olika knivar

 

Continenta-CO4870

Introduktion

Imponeras av ett riktigt vackert knivställ som påminner om en premiumprodukt, men som kan beställas till ett konkurrenskraftigt pris. Continena Knivställ är ett ställ som är tillverkat i underbart akaciaträ för att bjuda knivstället på en elegant look, och du kan samtidigt vara säker på att ditt knivställ verkligen håller.

Om Continenta Knivställ

Continenta Knivställ är designat för att kunna hålla fem olika knivar, men också en sax tillsammans med en skärpstav. Här är det därför tal om många smarta förvaringslösningar som passar perfekt in i det moderna köket. Då knivarna löst hänger i stället behöver du inte oroa dig för att de ska tappa sin skärpa när de rör vid varandra, och värt att veta är dessutom att det maximala djupet ligger på 25 cm. Börja förvara dina knivar i stil redan idag och satsa på Continenta Knivställ!

Fördelar

 • Håller skärpan längre
 • Snygg design
 • Tillverkat i underbart akaciaträ
Nackdelar

 • Knivstället hade gynnats av förtäckta hål i bottnen

Specifikationer:

Från märket Continenta
Tillverkad i akaciaträ
Plats för fem olika knivar
Utrymme för en sax och en skärpstav
Maximalt djup på 25 cm
Knivarna hänger löst inuti vid förvaring


Taylor’s Eye Witness Magnetiskt Bambu Knivställ – vackert ställ som är tillverkat i bambu

 

Introduktion

Nästa knivställ på topplistan har fått ett imponerande 4,7 av 5 stjärnor från hela 223 kundomdömen hos Amazon. Produkten som vi talar om är Taylor’s Eye Witness Magnetiskt Bambu Knivställ, ett ljuvligt ställ som är tillverkat i bambu och förser ditt kök med ett stilrent tillskott som du inte vill gå miste om.

Om Taylor’s Eye Witness Magnetiskt Bambu Knivställ

Taylor’s Eye Witness Magnetiskt Bambu Knivställ har både en längd och ett djup på 24 cm, så det finns gott om plats att förvara dina favoritknivar på. Allt som allt väger stället 1,92 kg och det fungerar utmärkt som en förvaringslösning för både knivar och saxar.

Knivstället kommer från märket Taylor’s Eye Witness, vilket är ett känt brittiskt märke som tillverkar knivar och köksutrustning av olika slag. Vid beställning av deras prylar kan du utan tvekan förvänta dig äkta kvalitet. Se till så att du får ett knivställ som aldrig sviker dig genom att testa på den här förträffliga produkten.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Stark magnet
 • Säkert och enkelt att använda
Nackdelar

 • Hade kunnat vara mer stabilt

Specifikationer:

Från märket Taylor’s Eye Witness
Längd på 24 cm
Djup på 24 cm
Product specification Dubbelsidigt
Tillverkat av bambu
Kan användas till både förvaring av knivar och saxar


Robert Welch Signature Bambu Knivställ – knivställ med unik och kreativ design

 

Robert-Welch-Signature

Introduktion

Då har vi nått den sista produkten på vår topplista, men visst har vi sparat en av de bästa modellerna till sist. Robert Welch Signature Bambu Knivställ bjuder på en riktigt kreativ och praktisk design som garanterar att du kan förvara ett stort antal knivar utan att det tar upp något större utrymme. Med ett sammanlagt kundbetyg från 75 recensioner på 4,8 av 5 stjärnor hos Google Shopping finns det många som älskar detta fräcka knivställ.

Om Robert Welch Signature Bambu Knivställ

Robert Welch Signature Bambu Knivställ är såsom namnet antyder ett ställ som är tillverkat i bambu. Det har en längd på 40 cm, en höjd på 10 cm samt en bredd på 17,5 cm. Du kan utan problem placera knivstället i en kökslåda så att det inte är i vägen för resten av din köksutrustning, och som kronan på verket ingår en 25 års garanti.

En stor ytterligare fördel med just det här knivstället är dessutom hur enkelt det är att rengöra till skillnad från djupa knivställ där en diskborste inte kan nå. Det blir därför lätt som en plätt att se till så att dina knivar alltid är rena och fina samt att det aldrig bildas några bakterier. När allt kommer till kritan har vi här ett knivställ som inte sviker dig och som samtidigt kan köpas till ett mycket rimligt pris, så slå till när du har chansen.

Fördelar

 • Praktiska designval
 • Tillverkad i bambu
 • 25 års garanti
Nackdelar

 • På den lite dyrare sidan jämfört med vissa andra modeller

Specifikationer:

Från märket Robert Welch
Från produktserien Signature
Tillverkad av bambu
Höjd på 9,5 cm
Bredd på 17,5 cm
Längd på 40 cm


Köpguide: Så väljer du ett knivställ

Oavsett om det är ett knivställ, knivlist eller knivblock som har fångat ditt intresse är det nu dags att gå in mer på djupet kring vad en praktisk knivförvaringslösning faktiskt består av. Den första viktiga komponenten hos ett högkvalitativt knivställ är materialet som stället är tillverkat av. Det ska ha möjligheten att kunna hantera knivar av olika slag som ofta sätts ner och tas upp från knivstället, så säkerställ att det knivstället som du har fått upp intresset för är framställt i ett material som är robust, hållbart och har en lång livslängd.

Antalet förvaringsplatser

När du väljer ett magnetiskt knivställ eller en annan form av knivhållare bör du tänka över hur många knivar du planerar att ha i stället. Vissa ställ kan nämligen endast hålla några få knivar medan andra har 10+ utrymmen för knivar som kommer i en lång rad olika storlekar. Om du har tur hittar du även ett knivställ där du kan förvara ytterligare utrustning såsom saxar eller utrustning för att slipa dina knivar.

Knivställets djup

Om du väljer en knivmagnet i form av en magnetlist till knivar är knivlängden som kan förvaras mer flexibel, men om du satsar på ett knivställ med en viss höjd är det av yttersta vikt att säkerställa att dina knivar inte är för långa för själva stället. Om du är osäker på hur långa dina knivar är kan du istället välja en magnetlist eller ett knivblock.

Placerat på bordet eller monterat på väggen

Från topplistan har du säkerligen märkt att det finns flera olika sorters knivställ, och detta gäller inte bara design, färg och djup. Det finns dessutom en typ av knivställ som placeras på bord medan andra monteras på väggen. Vilken typ du väljer beror bland annat på hur mycket plats du har i köket samt vilken design som tilltalar dig som mest.

En magnetlist som monteras på väggen kommer att visa upp dina knivar bättre och inte ta upp något utrymme på ett bord, men samtidigt är en knivställ magnet inte alltid stark nog att säkert hålla uppe alla de olika sorters knivarna. Ett knivställ som placeras på bordet tar upp mer plats, men samtidigt kan du alltid vara säker på att dina knivar ligger i tryggt förvar.

Modern eller klassisk design

Sist men inte minst när det kommer till val av knivställ bör du naturligtvis välja en design som passar ditt kök och som kommer att fullända den resterande delen av din inredning. Det finns både knivställ av en mer klassisk och mer modern design, så du kan säkerligen få tag på en variant som intresserar just dig. Knivförvaring behöver inte vara komplicerat så länge du har det rätta knivstället nära tillhands.

Vill du få fler råd som kan hjälpa dig att hitta det där perfekta knivstället? Tveka då inte att läsa den informativa artikeln från Misen. När du väl har hittat dina drömmars knivställ är det självfallet även hög tid att hitta utrustning som du kan förvara i detta ställ. Ta därför gärna en titt på vår topplista över olika händiga kockknivar, eller varför inte några utomordentliga köksknivar i allmänhet.

Så rengör du ditt knivställ

Vid långvarig förvaring av knivar i ett knivställ kan det vara så att hygienen inte alltid är på topp, men du kan hindra eller åtgärda det här problemet genom att rengöra ditt knivställ väl. Till att börja med avlägsnar du knivarna från stället och vänder därefter stället upp och ned för att skaka ut potentiella smulor som kan ha fastnat.

När detta är avklarat handdiskar du ditt knivställ med hett vatten samt tvål, och se gärna till så att du har en liten borste nära tillhands eller liknande utrustning som kan ta sig in i knivstället för en fullständig rengöring. För ytterligare rengöring kan du till och med använda dig av vinäger så länge du sköljer av stället ordentligt efteråt.

Nu är allting klappat och klart, och det är då dags för knivstället att få torka. Du ska aldrig sätta tillbaka knivarna i stället innan det har torkat, och för bästa möjliga resultat bör du låta knivstället torka upp och ned. När stället sedan är helt torrt kan du sätta tillbaka knivarna i stället. För att alltid få ett så hygieniskt ställ som möjligt, se till så att du diskar dina knivar ordentligt innan du placerar dem i ditt ställ. För att bli en riktig hejare på att rengöra ditt knivställ, se till så att du kikar närmare på guiden från Today.

Goda råd för att hålla knivarna vassa 

Oavsett om du satsar på Böker knivar eller IKEA knivar kommer de vid något tillfälle att tappa sin skärpa. Då är det viktigt att du kavlar upp ärmarna och slipar dina knivar så att du inte behöver stå ut med besvär vid det kommande matlagningstillfället. Lyckligtvis nog är det inte ett måste att slipa knivarna särskilt ofta, utan det räcker med att slipa dem en gång varje 2-3 månader. Om du vill ta det ett steg längre kan du till och med få dina knivar professionellt slipade en gång varje år.

Ta del av ytterligare råd som hjälper dig att hålla dina knivar vassa genom att kika på en händig artikeln från Forbes. Se samtidigt till så att du verkligen fulländar ditt kök genom att vända dig till händig utrustning såsom stekpannor och liknande högkvalitativa köksredskap.

Med allt detta sagt och gjort är det nu dags att ge dig ut för att hitta det knivstället som blir bäst för dig. I vår topplista har vi försökt att inkludera flera olika typer av knivställ så att du ska få tillgång till många valmöjligheter oavsett vilka sorters modeller du föredrar. Både knivställ, knivblock och magnetiska lister kan vara ypperliga sätt att förvara knivar på, så i slutändan beror det mycket på vad du är i behov av och hur stort utrymmet är i ditt hem. I vilket fall som helst, ta tjuren vid hornen redan idag och beställ ett förträffligt knivställ som utan tvekan kommer att fullända ditt hem!


Beskrivning av källor och tester

Vi hoppas att du är medveten om att det ligger ett stort arbete bakom denne artikel. Vi önskar att ge dig en objektiv värdering av samtliga produkter, och därför förlitar vi oss på både officiella konsumentråd, externa experter samt konsumenternas egna omdömen hos både svenska och internationella webbutiker. Vårt research-team har granskat marknaden och undersökt alla relevanta källor. Under vårt arbete har vi använt följande expertkällor och tester:
Bagaren och Kocken

För köksredskap och inspiration kan du vända dig till Bagaren och Kocken. Den här webbutiken har ett brett sortiment av bland annat köksknivar, baktillbehör, stekpannor, knivställ och mer händig utrustning som kan fullända ditt kök. Bagaren och Kocken erbjuder dessutom snabba leveranser och öppet köp i ett helt år.

Du kan se Global G-835/BD Knivblock / Knivställ kundomdömena genom att klicka här

KitchenOne

Är du på jakt efter nya köksredskap och vill få tillgång till ett brett sortiment av olika valmöjligheter? Då kan KitchenOne vara den rätta sajten för dig. Den här webbutiken har en lång rad olika produkter inom kategorin ”kök”, så du kan bland annat beställa högkvalitativa köksknivar och knivställ till rimliga priser.

Du kan se Satake Kuro Magnetiskt Knivställ kundomdömena genom att klicka här

Google Shopping

För att hitta de bästa varorna inom just den prisklassen som blir passande för dig kan Google Shopping göra susen. Den här tjänsten ser till så att du på bara några klick kan söka efter produkterna som du är intresserad av, och därefter kan du jämföra priser mellan flera olika försäljare. 

Du kan se Dorre Universal Knivställ kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Bodum Bistro Knivställ kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Robert Welch Signature Bambu Knivställ kundomdömena genom att klicka här

Amazon

Om du någon gång har beställt produkter online har du säkerligen hört talas om Amazon. Den här sajten är en webbutik som gör det möjligt för dig att köpa en hel uppsjö av olika sorters varor inom en lång rad produktkategorier. Med snabb leverans och ganska billiga priser har Amazon lyckats att sprida sig världen över.

Du kan se Fiskars Functional Form 854122 32cm Magnetlist kundomdömena genom att klicka här
Du kan se Taylor’s Eye Witness Magnetiskt Bambu Knivställ kundomdömena genom att klicka här

Misen

Misen är en webbutik som bjuder dig på en lång rad olika knivar tillsammans med händiga tillbehör som hjälper dig avsevärt i köket. Se till så att du väljer de rätta produkterna genom att läsa någon av Misens guider och fullända därefter ditt kök med utrustning som blir passande för just dig.

Artikeln uppdaterades senast: 11 juli 2019
Läs hela artikeln här

Today

Vill du ta reda på allt det senaste som händer i världen? Today bjuder på nyhetsartiklar som täcker ett stort antal ämnen såsom hälsa, mat, trender, föräldraskap och mer därtill. Kika därtill på olika guider och liknande artiklar som informerar dig kring hur du på bästa sätt går till väga för att få en bättre vardag.

Artikeln uppdaterades senast: 2 oktober 2017
Läs hela artikeln här

Forbes

Den amerikanska affärstidningen Forbes gör det möjligt för dig att hålla koll på senaste nytt inom flera olika ämnen. Ta reda på mer kring affärer, investering, teknologi, ledarskap och livsstil genom att läsa deras olika nyhetsreportage och guider av olika slag.

Artikeln uppdaterades senast: 8 maj 2019
Läs hela artikeln här

 


Frågor och svar

Vad bör du hålla utkik efter när du väljer ditt knivställ?
Se först av allt över dina behov. Vill du förvara ett större antal knivar eller bara några enstaka? Se till så att knivstället som du väljer stämmer överens med dina behov och beställ gärna även ett ställ som är tillverkat i robusta material såsom exempelvis rostfritt stål.
Tappar knivarna sin skärpa när de förvaras i ett knivställ?
Svar: Knivar förlorar naturligt sin skärpa under tidens gång, särskilt om du ofta använder dem. Se därför till så att du har utrustning i hemmet för att kunna slipa dina knivar.
Är knivställ hygieniska?
Svar: Knivställ kan vara hygieniska så länge du rengör dem regelbundet, men du ska självfallet se till så att knivarna är diskade innan du sätter tillbaka dem i stället.

 

 

 

Betygsätt den här artikeln

Klicka på en stjärna för att betygsätta